Podniková norma PREdi MONTÁŽ STÍNĚNÉHO ÚHLOVÉHO T-ADAPTÉRU RSTI Ing. Miloš Göhler vedoucí sekce S Podpora distribuce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podniková norma PREdi MONTÁŽ STÍNĚNÉHO ÚHLOVÉHO T-ADAPTÉRU RSTI. 7. 8. 2006 Ing. Miloš Göhler vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce"

Transkript

1 Strana: 1/8 Zpracoval: Ing. Jiří Kodad S Technický controlling Schválil: Ing. Miloš Göhler vedoucí sekce S Podpora distribuce Vydal: Rozhodnutím č. 54/2006 Ing. Jiří Kodad vedoucí oddělení S Garant: Ing. Jiří Kodad S Technický controlling Prokazatelnost seznámení: ano Oblast: G Technologické postupy, J - Jakost Utajení: VEŘEJNÝ DOKUMENT A.1 Účel a cíl podnikové normy A. ÚVODNÍ A OBECNÁ USTANOVENÍ Stanovit závazný technologický postup pro provádění montáže stíněného úhlového T adaptéru včetně předepsaných utahovacích momentů po provedených pracích na stíněném úhlovém T adaptéru jako např. najíždění kabelů, fázování, vyhledávání poruch kabelů apod. PN vychází z podkladů vydaných firmou TYCO Electronics. A.2 Související předpisy a řídicí dokumenty Označení PN JK 204 PN PT 202 PN PT 203 PN PT 205 PN PT 209 PN SS 238 A.3 Klíčová slova A.4 Obsah T-adaptér, stíněný, montáž, TYCO Electronics Název předpisu Výstavba a opravy kabelových vedení VN zabezpečení jakosti Práce na rozváděčích 22 kv typu FBA výrobce AREVA (ALSTOM) Práce na rozváděčích 22 kv typu SVS HOLEC Práce na rozváděčích 22 kv typu 8DJ10 výrobce SIEMENS Práce na rozváděčích22kv typu GA Ormazabal Stíněný úhlový adaptér RSTI 1 PŘED MONTÁŽÍ PŘÍPRAVA KABELU MONTÁŽ VLASTNÍHO KONEKTORU SPECIÁLNÍ NÁSTROJE...8 A.6 Prokazatelnost seznámení Rozsah: Forma: Rozsah: Forma: Vybraní zaměstnanci útvaru Kabely VN. Zápisem do knihy poučení a kontrol. Firmy zařazené v Rejstříku zhotovitelů PREdi pro stavebně montážní a projekční práce se zařazenou činností Montáže kabelových armatur VN. Umístěním PN na webové stránky PREdi.

2 Strana: 2/8 B. ZNĚNÍ PODNIKOVÉ NORMY 1 Před montáží Před montáží prověřte, zda kabelová souprava odpovídá vašemu kabelu. Porovnejte, zda souhlasí označení soupravy s označením montážního návodu. 2 Příprava kabelu 2.1 Všeobecná část (1) V závislosti na typu použitého nástroje pro odstranění polovodivé vrstvy postupujte podle obrázků A nebo B. a) A Pouze při použití nářadí, které umožňuje odstranit polovodivou vrstvu do vzdálenosti 25 mm od konce pláště kabelu. b) B Pouze při použití nářadí, které umožňuje odstranit polovodivou vrstvu do vzdálenosti 40 mm od konce pláště kabelu. (2) Očistěte a odmastěte konec pláště kabelu v délce 1 m (obr.1). (3) Umístěte kabel před průchodku zařízení a zajistěte, aby konec kabelu přesahoval nad střed průchodky minimálně 300 mm. Označte plášť kabelu ve vzdálenosti 200 mm pod středem průchodky. Odřízněte kabel ve vzdálenosti 500 mm nad značkou a odstraňte plášť kabelu v této délce. a) Jednoplášťový kabel: Odstraňte plášť kabelu do vzdálenosti 500 mm. b) Dvouplášťový kabel: Odstraňte vrchní (PVC) plášť kabelu do vzdálenosti 650 mm a spodní plášť (PE) do vzdálenosti 500 mm od konce kabelu. (4) Konec vrchního pláště odmastěte v délce 100 mm a spodní plášť v délce 150 mm. Na konec kabelu navlékněte teplem smrštitelnou trubici tak, aby stejným dílem zakrývala oba pláště. Trubici smrštěte. Začněte od konce bližšího ke konci kabelu. Odstraňte měděnou pásku a odtrhněte ji zároveň s koncem pláště kabelu. Při této práci používejte speciální nástroj Odplášťovač (obr.2).

3 Strana: 3/8 2.2 Postup při použití nářadí, které umožňuje odstranit polovodivou vrstvu do vzdálenosti 25 mm od konce pláště kabelu (1) Naviňte jednu vrstvu zelené těsnící pásky bez překrytí a mírným tahem na konec pláště kabelu. Odstřihněte zbytek těsnící pásky a konce přitlačte k sobě. Ohněte stínící dráty zpět na plášť kabelu tak, aby se jednotlivé dráty nekřížily. Konce drátů na plášti kabelu zajistěte plastovou páskou (obr. A3). (2) Stínící dráty zajistěte drátěným úvazkem (čtyři závity) ve vzdálenosti 50 mm od konce pláště kabelu. Stínící dráty složte dohromady a vytvarujte v uzemňovací vodič. Na konec uzemňovacího vodiče nalisujte kabelové oko obsažené v souboru. K nálisu použijte speciální nástroj Hydraulické lisovací kleště, s čelistmi k tomu určenými (obr.a4). (3) Zkraťte žílu kabelu dle rozměrů na obrázku. Odstraňte polovodivou vrstvu do vzdálenosti dle obrázku. Použijte speciální nástroj Ořezávač polovodivé vrstvy. Na povrchu izolace nesmí zůstat žádné zbytky této vrstvy (obr. A5). (4) Pokračujte Kapitolou 3 této PN. 2.3 Postup při použití nářadí, které umožňuje odstranit polovodivou vrstvu do vzdálenosti 40 mm od konce pláště kabelu (1) Ohněte stínící dráty zpět na plášť kabelu. Dráty dočasně zajistěte na plášti kabelu PVC páskou nebo drátovým úvazkem (obr. B3). (2) Zařízněte žílu kabelu dle rozměrů na obrázku. Odstraňte polovodivou vrstvu do vzdálenosti dle obrázku. Při práci použijte speciální nástroj Ořezávač polovodivé vrstvy. Na povrchu izolace nesmí zůstat žádné zbytky této vrstvy (obr. B4).

4 Strana: 4/8 (3) Naviňte 4 vrstvy lepící pásky na polovodivou vrstvu vedle stínících drátů (obr. B5a). (4) Stínící dráty přehněte zpět na lepicí pásku a zajistěte aby byly rovnoměrně rozloženy po celém obvodu. Na stínící dráty v místě nad lepicí páskou naviňte kruhové pero (obr. B5b). (5) Naviňte jednu vrstvu zelené těsnící pásky bez překrytí a mírným tahem na konce pláště kabelu. Odstřihněte zbytek těsnící pásky a konce přitlačte k sobě (obr. B6a). (6) Ohněte stínící dráty zpět přes kruhové pero na plášť kabelu tak, aby se jednotlivé dráty nekřížily. Konce drátů na plášti kabelu dočasně zajistěte lepící páskou (obr. B6b). (7) Stínící dráty zajistěte drátěným úvazkem (čtyři závity) ve vzdálenosti 50 mm od ohybu drátů. Stínící dráty složte dohromady a vytvarujte v uzemňovací vodič. Na konec uzemňovacího vodiče nalisujte kabelové oko obsažené v souboru. K nálisu použijte speciální nástroj Hydraulické lisovací kleště, s čelistmi k tomu určenými (obr. B7).

5 Strana: 5/8 3 Montáž vlastního konektoru (1) Odstraňte izolaci jádra v délce K. Použijte speciální nástroj Ořezávač izolační vrstvy. Dočasně naviňte dvě vrstvy lepící pásky na konec jádra kabelu (obr. 8). (2) Nasuňte malý ochranný sáček (montážní pomůcka) na konec kabelu dle obrázku. Povrch ochranného sáčku a izolaci jádra kabelu jemně natřete tenkou vrstvou montážní vazelíny. Vazelínu natírejte pomocí houby na konci tuby s vazelínou (obr. 9). (3) Naneste tenkou vrstvu vazelíny na vnitřní povrch spodní části poleřídícího kuželu. Vazelínu natírejte bez houby na konci tuby Nasouvejte poleřídící kužel plynule krouživým pohybem přes izolaci jádra kabelu až do polohy, kdy se osazení uvnitř kuželu zarazí o stínící dráty (obr. 10). Upozornění: Šipka na poleřídícím kuželu musí směřovat k plášti kabelu. Odstraňte ochranný sáček a lepící pásku z konce jádra kabelu. (4) Vložku do kabelového oka použijte tam, kde je pro dané kabelové oko a žádaný průřez kabelu křížek. Zajistěte, aby byl zámek na vložce v odpovídajícím místě v dutině kabelového oka (obr. 11). Kabelové oko Průřez kabelu (mm 2 ) mm 2 X X mm X X X (5) Nasuňte kabelové oko na jádro kabelu a natočte ho tak, aby otvor v oku byl v ose průchodky rozváděče. Dotahujte rovnoměrně šrouby tak dlouho, dokud nedojde k utržení jejich hlav (obr. 12).

6 Strana: 6/8 (6) Naneste tenkou vrstvu vazelíny na povrch poleřídícího kuželu pomocí houby na konci tuby (obr. 13). (7) Obruste a očistěte kontaktní plochu průchodky se závitem od případných zbytků pryskyřice nebo laku(obr. 14a). (8) Našroubujte svorník do průchodky a utáhněte klíčem (14 mm), nebo imbus klíčem (6 mm). Utahovací moment: 35 Nm (obr. 14b). (9) Očistěte a natřete vazelínou povrch kužele průchodky dle obrázku (obr. 15).

7 Strana: 7/8 (10) Očistěte a odmastěte spodní a přední část těla stíněného konektoru a naneste tenkou vrstvu vazelíny bez použití houby na konci tuby (obr. 16). Upozornění: Použijte rukavice na natření vnitřní části těla konektoru v délce přibližně 50 mm. (11) Nasuňte tělo stíněného konektoru bez přerušení až na poleřídící kužel a přidržte v této poloze. Pokračujte okamžitě následujícím krokem(obr. 17). (12) Vyrovnejte kabelové oko proti svorníku a nasuňte stíněný konektor na průchodku (obr. 18). (13) Nasuňte pružnou podložku a našroubujte matici na svorník. Matici utáhněte (hlavice 19 mm) Utahovací moment: max 30 Nm (obr. 19). (14) Očistěte vnitřek konektoru a povrch zátky a natřete je tenkou vrstvou vazelíny (obr. 20). (15) Vložte provázek do otvoru konektoru (obr. 21a). (16) Zátku zašroubujte (hlavice 19 mm) tak, aby zátka vyčnívala 2 mm z těla konektoru. Provázek vytáhněte (obr.21b).

8 Strana: 8/8 (17) Překryjte zátku s měřícím bodem vodivým krytem (obr. 22). (18) Prověřte spojení stínícího vodiče s tělem konektoru. Nalisujte kabelové oko na konec stínícího vodiče. K nálisu použijte speciální nástroj Hydraulické lisovacím kleště, s čelistmi k tomu určenými. Počet slisů je graficky uveden na kabelovém oku. Stínící a zemnící vodič spojte se zemí (obr. 23). (19) Tím je montáž konektoru dokončena (obr. 24). 4 Speciální nástroje (1) Pro opracování plastových kabelů a lisování je nutné použití speciálních nástrojů. Konkrétní povolené typy jsou uvedeny v Příloze č. 2 PN JK 204. Jedná se o tyto druhy nástrojů: (2) Odplášťovač slouží k odstranění pláště kabelu podélným a příčným řezem. Při použití nesmí dojít k poškození (naříznutí) podkladové vrstvy a vodičů stínění kabelu. (3) Ořezávač polovodivé vrstvy slouží k odstranění nesloupatelné polovodivé vrstvy kabelu. Pro vyhovující výsledek práce je nutné jeho správné seřízení a nabroušení. (4) Ořezávač izolační vrstvy slouží k odstranění izolační vrstvy a vnitřní polovodivé vrstvy. Pro vyhovující výsledek práce je nutné jeho správné seřízení a nabroušení. (5) Hydraulické lisovací kleště Pro veškeré lisování včetně oka uzemnění, je nutné používat hydraulický způsob lisování. Použité lisovací čelisti musí být dle normy DIN a musí být kompaktibilní s použitým nástrojem. Výsledný slis nesmí mít výrazné výtlače materiálu. Minimální tlak nástroje 50 kn. KONEC PODNIKOVÉ NORMY

Podniková norma PREdi MONTÁŽ ODPOJITELNÉHO ÚHLOVÉHO KONEKTORU 24 KV FMCE-250-24-T3

Podniková norma PREdi MONTÁŽ ODPOJITELNÉHO ÚHLOVÉHO KONEKTORU 24 KV FMCE-250-24-T3 Strana: 1/6 Zpracoval: Ing. Jiří Kodad S 26 100 Technický controlling Schválil: 7. 8. 2006 Ing. Miloš Göhler vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce Vydal: 14. 8. 2006 Rozhodnutím č. 54/2006 Ing. Jiří

Více

MSCEA/EC 630-C-24-T3

MSCEA/EC 630-C-24-T3 Montážní předpis č. 2683 B ODPOJITELNÝ KONEKTOR T asymetrický MSCEA/EC 630-C-24-T3 Použití: 1.Jmenovité napětí Uo/U (Um): 12,7/22 (25) kv 2.Jmenovitý proud: 630 A 3.Typ kabelu: - jednožilový s izolací

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŢ PŘECHODOVÉ SPOJKY 22 KV TYPU TRAJ 24/1 X 120-240 3HL. 3. 1. 2011 Lubomír Vavro vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce

Podniková norma PREdi MONTÁŢ PŘECHODOVÉ SPOJKY 22 KV TYPU TRAJ 24/1 X 120-240 3HL. 3. 1. 2011 Lubomír Vavro vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce Strana: 1/14 Zpracoval: Petr Šámal S 26 100 Technický controlling Schválil: 3. 1. 2011 Lubomír Vavro vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce Vydal: 5. 1. 2011 Rozhodnutím č. 4/2011 Jiří Kodad vedoucí

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ VENKOVNÍ JEDNOŽILOVÉ KONCOVKY 22 KV PRO KABELY S PLASTOVOU IZOLACÍ TYPU QT II 93-EB63-2CR

Podniková norma PREdi MONTÁŽ VENKOVNÍ JEDNOŽILOVÉ KONCOVKY 22 KV PRO KABELY S PLASTOVOU IZOLACÍ TYPU QT II 93-EB63-2CR Zpracoval: Petr Šámal S 26 100 Technický controlling Schválil: 31. 7. 2006 Ing. Miloš Göhler vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce Vydal: 14. 8. 2006 Rozhodnutím č. 55/2006 Ing. Jiří Kodad vedoucí

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ PŘÍMÉ KABELOVÉ SPOJKY SE ZABUDOVANOU ELEKTRODOU ELASPEED EPJME 1C 24 F T3

Podniková norma PREdi MONTÁŽ PŘÍMÉ KABELOVÉ SPOJKY SE ZABUDOVANOU ELEKTRODOU ELASPEED EPJME 1C 24 F T3 Zpracoval: Jiří Kodad, Petr Šámal S 26 100 Technický controlling Schválil: Vydal: 4. 5. 2010 Lubomír Vavro Vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce Strana: 1/10 10. 5. 2010 Rozhodnutím č. 26/2010 Jiří

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ PŘÍMÉ TŘÍŽILOVÉ VN KABELOVÉ SPOJKY TYP GUSJ 24.../3HL, VÝROBCE TYCO

Podniková norma PREdi MONTÁŽ PŘÍMÉ TŘÍŽILOVÉ VN KABELOVÉ SPOJKY TYP GUSJ 24.../3HL, VÝROBCE TYCO Strana: 1/12 Zpracoval: Petr Šámal S 26 100 Technický controlling Schválil: Vydal: 18. 7. 2008 Lubomír Vavro vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce 29. 8. 2008 Rozhodnutím č. 35/2008 Jiří Kodad vedoucí

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ PŘECHODOVÉ SPOJKY 22 KV TYP CHMP VÝROBCE CELLPACK

Podniková norma PREdi MONTÁŽ PŘECHODOVÉ SPOJKY 22 KV TYP CHMP VÝROBCE CELLPACK Zpracoval: Petr Šámal S 26 100 Technický controlling Schválil: 31. 7. 2006 Ing. Miloš Göhler vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce Vydal: 14. 8. 2006 Rozhodnutím č. 55/2006 Ing. Jiří Kodad vedoucí

Více

Autor: Datum vytvoření: Ročník: Tematická oblast: Předmět: Klíčová slova: Anotace: Metodické pokyny:

Autor: Datum vytvoření: Ročník: Tematická oblast: Předmět: Klíčová slova: Anotace: Metodické pokyny: Autor: Ing. Vladimír Bendák Datum vytvoření: 18.10.2013 Ročník: 2. ročník nástavbové studium Tematická oblast: Přeprava nebezpečných věcí dle ADR Předmět: Technologie a řízení dopravy Klíčová slova: Odpojovač

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ JEDNOŽILOVÉ PŘÍMÉ SPOJKY 22 KV TYP CHM VÝROBCE CELLPACK

Podniková norma PREdi MONTÁŽ JEDNOŽILOVÉ PŘÍMÉ SPOJKY 22 KV TYP CHM VÝROBCE CELLPACK Strana: 1/5 Zpracoval: Libor Smutný S 27 210 Technická standardizace Schválil: Vydal: 5. 10. 2016 Stanislav Votruba vedoucí sekce S 27 000 Koncepce sítě 18. 10. 2016 Rozhodnutím č. 38/2016 Jiří Kodad vedoucí

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ ODPOJITELNÉHO T-KONEKTORU 24 KV SE ŠROUBOVÝM KONTAKTEM FMCTS 400-T3

Podniková norma PREdi MONTÁŽ ODPOJITELNÉHO T-KONEKTORU 24 KV SE ŠROUBOVÝM KONTAKTEM FMCTS 400-T3 Strana: 1/10 Zpracoval: Ing. Jiří Kodad S 26 100 Technický controlling Schválil: 7. 8. 2006 Ing. Miloš Göhler vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce Vydal: 14. 8. 2006 Rozhodnutím č. 54/2006 Ing. Jiří

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ VNITŘNÍ JEDNOŽILOVÉ KONCOVKY 22 KV PRO KABELY S PLASTOVOU IZOLACÍ ELTI MB-1C-24-T3

Podniková norma PREdi MONTÁŽ VNITŘNÍ JEDNOŽILOVÉ KONCOVKY 22 KV PRO KABELY S PLASTOVOU IZOLACÍ ELTI MB-1C-24-T3 Zpracoval: Libor Smutný S 27 210 Technická standardizace Schválil: Vydal: 5. 10. 2016 Stanislav Votruba vedoucí sekce S 27 000 Koncepce sítě Strana: 1/6 od 19. 10. 2016 Účinnost 18. 10. 2016 Rozhodnutím

Více

Podniková norma PREdi OBCHODNÍ PODMÍNKY KE SMLOUVĚ O DÍLO NA REALIZACI STAVBY. 16. 4. 2014 Karel Urban vedoucí sekce S 24 000 Řízení aktiv sítě

Podniková norma PREdi OBCHODNÍ PODMÍNKY KE SMLOUVĚ O DÍLO NA REALIZACI STAVBY. 16. 4. 2014 Karel Urban vedoucí sekce S 24 000 Řízení aktiv sítě Zpracoval: Michal Kalina S 24 420 Investice a opravy VN/NN Schválil: Vydal: 16. 4. 2014 Karel Urban vedoucí sekce S 24 000 Řízení aktiv sítě Strana: 1/8 21. 5. 2014 Rozhodnutím č. 15/2014 Jiří Kodad vedoucí

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ ODPOJITELNÉHO T KONEKTORU ASYMETRICKÉHO FMCEAS 630/400 T3

Podniková norma PREdi MONTÁŽ ODPOJITELNÉHO T KONEKTORU ASYMETRICKÉHO FMCEAS 630/400 T3 Strana: 1/8 Zpracoval: Petr Šámal S 26 100 Technický controlling Schválil: Vydal: 4. 5. 2010 Lubomír Vavro vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce 10. 5. 2010 Rozhodnutím č. 26/2010 Jiří Kodad vedoucí

Více

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 FRIATOOLS Česky Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 Hlavice s imbusem (1) Aretace (2) Držák nože (3) Loupací nůž(4) Obsah Tělo zařízení (7) Závitové vřeteno (6) Kleština (5) 1. Úvodní

Více

Návod na sestavení naháněcí ohrady

Návod na sestavení naháněcí ohrady Návod na sestavení naháněcí ohrady Obj. č: 3552 ECONOMY 3509 STANDARD 3547 STANDARD+ 3510 STANDARD KOMPLET ECONOMY STANDARD STANDARD+ STANDARD KOMPLET Díly pro základní naháněcí ohradu 3521 1x Posuvné

Více

Návod pro montáž, obsluhu a údržbu. EK6 Uzemňovač 12 KV / 25 kv

Návod pro montáž, obsluhu a údržbu. EK6 Uzemňovač 12 KV / 25 kv Návod pro montáž, obsluhu a údržbu EK6 Uzemňovač 12 KV / kv Vaše bezpečnost na prvním místě - vždy! Proto uvádíme tato doporučení na začátku našeho návodu na montáž, obsluhu a údržbu: Instalujte spínací

Více

Návod k instalaci a obsluze

Návod k instalaci a obsluze CORREX MP Anoda s cizím zdrojem napětí CZ Návod k instalaci a obsluze MAGONTEC Group MAGONTEC GmbH Obsah Strana 1 Bezpečnostní pokyny...3 2 Používání v souladu s určením...5 3 Funkce...5 4 Objem dodávky...5

Více

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1 Přístroj pro přípravu vařící vody K5 Návod pro obsluhu a montáž CZ hospodárně teplá voda. 1 Obsah CZ Popis přístroje.. strana 3 Technické údaje..4 Základní informace 4 Bezpečnostní instrukce.4 Příprava...5

Více

Symmetry. 3,05 m a 3,66 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce

Symmetry. 3,05 m a 3,66 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce Symmetry Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí 3,05 m a 3,66 m NÁVODY K MONTÁŽI Výrobce fiberondecking.com Symmetry Návod k montáži zábradlí 3,05 m a 3,66 m Rovné Potřebné nářadí a materiál: Horní profil zábradlí

Více

Podniková norma PREdi. Strana: 1/19 PRÁCE NA ROZVÁDĚČÍCH 22 KV TYPU GA ORMAZABAL Účinnost od 1. 7. 2009

Podniková norma PREdi. Strana: 1/19 PRÁCE NA ROZVÁDĚČÍCH 22 KV TYPU GA ORMAZABAL Účinnost od 1. 7. 2009 Strana: 1/19 Zpracoval: Jiří Kodad S 26 100 Technický controlling Schválil: Vydal: 29. 6. 2009 Milan Hampl ředitel PREdi 30. 6. 2009 Rozhodnutím č. 31/2009 Jiří Kodad vedoucí oddělení S 26 100 Technický

Více

Ořezávací nářadí Kabelové nože s aretačním krytem ostří

Ořezávací nářadí Kabelové nože s aretačním krytem ostří Kabelové nože s aretačním krytem ostří Kabelový nůž s aretačním krytem ostří S nožem z pevnostní oceli a krytem ostří Pro ořezávání kabelů Vyrobeno z vysoce odolných materiálů popis model délka nůž AV3900

Více

Zářivý úsměv PerfecTeeth

Zářivý úsměv PerfecTeeth Zářivý úsměv PerfecTeeth Návod k použití Prosíme o pečlivé prostudování uživatelské příručky před použitím produktu pro bělení zubů PerfecTeeth. 2 Gratulace Děkujeme Vám za nákup jednoho z nejmodernějších

Více

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Úvod Tepelné výměníky společnosti WätaS jsou koncipované jako výměníky tepla vzduch-voda. Používají se pro chladiče nebo ohřívače, přímé výparníky / kondenzátory

Více

Lisovací oka pro silové kabely Montáž nepájených lisovacích ok na silové kabely

Lisovací oka pro silové kabely Montáž nepájených lisovacích ok na silové kabely Lisovací oka pro silové kabely Montáž nepájených lisovacích ok na silové kabely 2 Řešení v oblasti lisovacích ok pro silové kabely A Řešení v oblasti lisovacích ok pro silové kabely Obsah Systém olor-keyed

Více

5 ZKOUŠENÍ CIHLÁŘSKÝCH VÝROBKŮ

5 ZKOUŠENÍ CIHLÁŘSKÝCH VÝROBKŮ 5 ZKOUŠENÍ CIHLÁŘSKÝCH VÝROBKŮ Cihelné prvky se dělí na tzv. prvky LD (pro použití v chráněném zdivu, tj. zdivo vnitřních stěn, nebo vnější chráněné omítkou či obkladem) a prvky HD (nechráněné zdivo).

Více

Energy Division. Silové kabelové soubory Raychem pro doly

Energy Division. Silové kabelové soubory Raychem pro doly Energy Division Silové kabelové soubory Raychem pro doly Kabelové soubory pro doly Kabelové soubory nn Teplem smrštitelné spojky pro ohebné kabely s pryžovou izolací 3 P ímé a odbo né spojky pro vícežilové

Více

Kabelové vedení PROGRAM C-PROFILŮ. KAT0230-0001a-CZ

Kabelové vedení PROGRAM C-PROFILŮ. KAT0230-0001a-CZ Kabelové vedení PROGRAM C-PROFILŮ 230 KAT0230-0001a-CZ C-profily a příslušenství C-profily Délka l Tloušt'ka s [mm] [mm] 023200-6 6000 023200-4 4000 023201-6 6000 023201-4 4000 2 1,5 Materiál: Ocel žárově

Více

Odizolovací klešt. Odizolovací klešt k odizolování a st ihání vodi s PVC izolací. kleští (mm 2 ) (mm) (g)

Odizolovací klešt. Odizolovací klešt k odizolování a st ihání vodi s PVC izolací. kleští (mm 2 ) (mm) (g) Odizolovací klešt Odizolovací klešt k odizolování a st ihání vodi s PVC izolací Ozna ení Pr ez Délka Hmotnost kleští (mm 2 ) (mm) (g) ECOSTRIP 6 0,2-6 172 278 Robustní kovové klešt k odizolování jednožilových

Více

BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK

BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK Návod k montáži bodových střešních světlíků DEKLIGHT ACG Plocha, na kterou se instaluje manžeta, přechodový profil nebo křídlo světlíku, musí být zcela rovná, suchá, bez mastnot

Více

Tepelné ztráty v potrubí se sníží až o 80 %.

Tepelné ztráty v potrubí se sníží až o 80 %. Několik rad pro montáž Rady pro montáž izolace Několik rad pro montáž tepelně izolačních trubek TUBEX Předpokladem dobré a účinné funkce tepelně izolačních trubek z lehčeného polyetylénu je správně zvolená

Více

Kulové kohouty STARLINE

Kulové kohouty STARLINE Pokyny pro montáž a údržbu N.0 ULTRASTAR S RADIÁLNÍM ČEPEM 1.0 ÚČEL Tato příručka slouží jako pomůcka pro zákazníky a koncové uživatele, kteří skladují, montují a provádějí údržbu kulových ventilů Starline

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin

Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin USKLADNĚNÍ Střešní prosvětlovací panely musí být skladovány tak, aby byly chráněny proti povětrnostním

Více

Balancéry Tecna typ 9354 9359

Balancéry Tecna typ 9354 9359 Balancéry Tecna typ 9354 9359 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha Váha lanka balancéru s obalem 9354 4 7 2000 5 5,8 9355 7 10 2000 5,5 6,3 9356 10 14 2000 5,5 6,3 9357 14 18 2000 6,5 7,3 9358

Více

BCV1 a BCV20 Ventily odluhu

BCV1 a BCV20 Ventily odluhu IM-P403-69 AB vydání 1 BCV1 a BCV20 Ventily odluhu Předpis instalace a údržby 1.Bezpečnost 2. Popis 3. Technické údaje 4. Mechanická instalace 5. Propojení 6. Údržba Copyright 2000 1. Bezpečnost Informace

Více

NÁVOD A ÚDRŽBA - KULOVÉ VENTILY

NÁVOD A ÚDRŽBA - KULOVÉ VENTILY str. 1 kompletní ventil kompletní ruční ovládání kompletní pneumatické ovládání Rozbalení: zkontrolujte obsah balení: vyjměte veškerý balící materiál vyčistěte kohout, všechny jeho části a odstraňte veškerý

Více

Návod k obsluze Montážní stojan Sport 2

Návod k obsluze Montážní stojan Sport 2 BMW Motorrad Radost z jízdy Návod k obsluze Montážní stojan Sport 2 Všeobecná upozornění z Úvod Jsme rádi, že jste se rozhodli pro montážní stojany Sport 2 od společnosti BMW Motorrad. Při následujících

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

Podniková norma PRE a PREdi ROZPOJOVACÍ A JISTÍCÍ SKŘÍŇ PLASTOVÁ SR322, SR422, SR622, SR722, SR822, SD622, SD722, SD822

Podniková norma PRE a PREdi ROZPOJOVACÍ A JISTÍCÍ SKŘÍŇ PLASTOVÁ SR322, SR422, SR622, SR722, SR822, SD622, SD722, SD822 Strana: 1/5 Schéma zapojení: Technické údaje: Druh sítě: TN-C Jmenovité pracovní napětí: do 690 V Jmenovitý proud: 400 1600 A (SR322 400A; SR422 400 800A; SR622 400 1200A; SR722 400 1200A; SR822 400 1600A)

Více

PN1000 a PN2000 Pneumatické pohony pro ventily série C

PN1000 a PN2000 Pneumatické pohony pro ventily série C Strana z TI-P- C Vydání Cert. No. LRQ 000 ISO 00 PN000 a PN000 Pneumatické pohony pro ventily série C PN000 PN000 Připojení vzduchu Pozn.: provedení pohonů PN00 a PN00 je odlišné od vyobrazení Popis Jednopružinové

Více

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky KLADENÍ VEDENÍ 1. Hlavní zásady pro stavbu vedení 2. Způsoby kladení vedení Ostrava, prosinec 2003 Ing. Ctirad Koudelka,

Více

RADY PRO POKLÁDKU POUŽITÍ

RADY PRO POKLÁDKU POUŽITÍ Doporučujeme Vám pozorně si přečíst níže uvedené rady pro pokládku, abyste na nic nezapomněli a mohli se po dlouhé roky těšit z Vaší podlahy. RADY PRO POKLÁDKU POUŽITÍ TYP POUŽITÍ Podlahová krytina určená

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE TSPE 1004

TECHNICKÁ SPECIFIKACE TSPE 1004 TECHNICKÁ SPECIFIKACE TSPE 1004 TECHNICKÉ SPECIFIKACE ROZHRANÍ V KONCOVÝCH BODECH SÍTĚ Tento dokument je předmětem práv vykonávaných společností ČESKÝ TELECOM, a.s., a je jejím duševním vlastnictvím. Tento

Více

Aktualizováno 9.4.2015. Rolo Valli Návod k použití

Aktualizováno 9.4.2015. Rolo Valli Návod k použití Aktualizováno 9.4.2015 Rolo Valli Návod k použití 1 Seznam dílů Stojna 2x B- Sestava s klikou (přísluší k podstavě C) C- Podstava pro kliku D - Koncovka kliky s tyčí pro rukověť E - Rukověť F - závit G

Více

Tržní řád Obce Boháňka

Tržní řád Obce Boháňka Tržní řád Obce Boháňka Nařízení Obce Boháňka č. 1/2014 Zastupitelstvo obce Boháňka se na svém zasedání dne 11. 3. 2014 usnesením č. 2 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

ALFA IN a.s. Nová Ves 74 675 21 Okříšky Tel.: 568 840 009 Fax: 568 840 009 E-mail: info@alfain.com Internet: http://www.alfain.com

ALFA IN a.s. Nová Ves 74 675 21 Okříšky Tel.: 568 840 009 Fax: 568 840 009 E-mail: info@alfain.com Internet: http://www.alfain.com ALFA IN a.s. Nová Ves 74 675 21 Okříšky Tel.: 568 840 009 Fax: 568 840 009 E-mail: info@alfain.com Internet: http://www.alfain.com NS85-01 ALFA IN a.s. www.alfain.com strana 1 Obsah: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST

Více

Kompresorové ledničky

Kompresorové ledničky EBERSPÄCHER PRAHA S.R.O. Pod Višňovkou 29 140 00 Praha 4 Tel.: 234 035 800 Fax: 234 035 820 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher.com Kompresorové ledničky NÁVOD NA POUŽITÍ Pozor Před použitím ledničky

Více

Snímače tlaku a síly. Snímače síly

Snímače tlaku a síly. Snímače síly Snímače tlaku a síly Základní pojmy Síla Moment síly Tlak F [N] M= F.r [Nm] F p = S [ Pa; N / m 2 ] 1 bar = 10 5 Nm -2 1 torr = 133,322 Nm -2 (hydrostatický tlak rtuťového sloupce 1 mm) Atmosférický (barometrický)

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 9360 Cyklotrenažér insportline Airin

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 9360 Cyklotrenažér insportline Airin UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 9360 Cyklotrenažér insportline Airin 1 OBSAH DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 3 MONTÁŽ... 4 REGULACE ZÁTĚŽE... 10 BEZPEČNOSTNÍ BRZDA... 10 SEZNAM DÍLŮ... 10 NÁKRES... 13 ZÁRUČNÍ

Více

Návod na montáž, obsluhu a údržbu. ECLAIR, ECLAIR b, ECLAIR TC WC VENTILY PRESTO

Návod na montáž, obsluhu a údržbu. ECLAIR, ECLAIR b, ECLAIR TC WC VENTILY PRESTO Návod na montáž, obsluhu a údržbu ECLAIR, ECLAIR b, ECLAIR TC 8/2007 ECLAIR, ECLAIR B, ECLAIR TC ECLAIR ECLAIR B ECLAIR TC Použití Ventily PRESTO ECLAIR jsou určeny pro splachování klozetových mís přímo

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ Technické podmínky 1 RK 12 1075 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ RK 12 1075 Obr. 1 Zařízení pro odběr vzorků LEGENDA: 1. Pneumatický válec 2. Těleso vzorkovacího zařízení 3.

Více

Souprava uzavíracích přípravků RUP - F2

Souprava uzavíracích přípravků RUP - F2 internet: http: //www.fastra.cz strana 1/13 Souprava uzavíracích přípravků RUP - F2 Návod k obsluze výrobce: FASTRA, s r.o. Libenice 30 - Skalka 280 02 Kolín internet: http: //www.fastra.cz strana 2/13

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Tváření. Název: Přesný střih. Téma: Ing. Kubíček Miroslav. Autor:

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Tváření. Název: Přesný střih. Téma: Ing. Kubíček Miroslav. Autor: Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tváření Přesný střih Ing. Kubíček Miroslav Číslo:

Více

Montážní návod. SEVi 160/SEVi 160 PLUS větrací systém. (Inteligentní systém větrání se zpětným ziskem tepla)

Montážní návod. SEVi 160/SEVi 160 PLUS větrací systém. (Inteligentní systém větrání se zpětným ziskem tepla) Montážní návod SEVi 160/SEVi 160 PLUS větrací systém (Inteligentní systém větrání se zpětným ziskem tepla) Distribuce pro Českou Republiku a Slovensko: SEVentilation.cz Jan Filip Pod Nádražím 111, 331

Více

MĚŘENÍ DÉLKY POSUVNÝM A MIKROMETRICKÝM MĚŘIDLEM

MĚŘENÍ DÉLKY POSUVNÝM A MIKROMETRICKÝM MĚŘIDLEM MĚŘENÍ DÉLKY POSUVNÝM A MIKROMETRICKÝM MĚŘIDLEM Popis posuvného měřidla JOAQUIM ALVES GASPAR. Vernier caliper.svg [online]. [cit. 5.9.2012]. Dostupný na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/file:vernier_caliper.svg

Více

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 http://www.brano.eu; zz-info@brano.eu; info@brano.eu NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO

Více

DS409slim. Stručná instalační příručka

DS409slim. Stručná instalační příručka DS409slim Stručná instalační příručka Bezpečnostní pokyny Před použitím produktu si pozorně přečtěte tyto bezpečnostní pokyny a uschovejte tuto příručku na bezpečném místě pro budoucí použití. Udržujte

Více

doc. Ing. Martin Hynek, PhD. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

doc. Ing. Martin Hynek, PhD. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Katedra konstruování strojů Fakulta strojní K2 E doc. Ing. Martin Hynek, PhD. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky LISOVACÍ

Více

Řešení potíží se zalomenými nástroji v obrobku

Řešení potíží se zalomenými nástroji v obrobku Řešení potíží se zalomenými nástroji v obrobku INTERSPARK Praha, s.r.o. 1 e-mail:interspark@interspark.cz Nový eromobil Kompaktní, funkční a praktický Při třískovém obrábění je zalomený nástroj běžná nehoda.

Více

Návod k montáži a obsluze EB 5866 CS. Elektrické regulační ventily. Pneumatické regulační ventily

Návod k montáži a obsluze EB 5866 CS. Elektrické regulační ventily. Pneumatické regulační ventily Elektrické regulační ventily 3222/5857, 3222/5824, 3222/5825, 3222/5757-3, 3222/5757-7, 3222/5724, 3222/5725, 3222/5725-7 Pneumatické regulační ventily Typ 3222/2780 Typ 3222/5857 Typ 3222/5757-3 Typ 3222/5757-7

Více

Nedostatky u příslušenství k sádrokartonu Pátek, 31 Leden 2014 11:20

Nedostatky u příslušenství k sádrokartonu Pátek, 31 Leden 2014 11:20 V roce 2013 probíhaly kontroly specializované na sádrokartonové desky a příslušenství, tj. konstrukční, spojovací a upevňovací prvky, kovové lišty, spárovací materiály a sádrová lepidla. Inspektoři oddělení

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

W35 Masivní příčky Knauf. Novinka! Masivní příčky Knauf W 35

W35 Masivní příčky Knauf. Novinka! Masivní příčky Knauf W 35 Masivní příčky Knauf W 35 Poznámky W35 04/2011 W35 Masivní příčky Knauf W352 - Masivní příčka s příčníky - Masivní sádrokartonová deska Knauf 20/25 mm W353 - Masivní příčka s CW profily - Masivní sádrokartonová

Více

UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD pro modely : LUSSO PP, LUSSO ZP, UZÁVĚR PP a UZÁVĚR ZP

UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD pro modely : LUSSO PP, LUSSO ZP, UZÁVĚR PP a UZÁVĚR ZP UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD pro modely : LUSSO PP, LUSSO ZP, UZÁVĚR PP a UZÁVĚR ZP VÝROBEK JE Z CITLIVÉHO MATERIÁLU. PŘI NEOPATRNÉM ZACHÁZENÍ MŮŽE DOJÍT K POŠKOZENÍ!!! UJIŠŤUJEME VÁS, ŽE VÝROBEK ODEŠEL

Více

1 BUBNOVÁ BRZDA. Bubnové brzdy používané u vozidel jsou třecí s vnitřními brzdovými čelistmi.

1 BUBNOVÁ BRZDA. Bubnové brzdy používané u vozidel jsou třecí s vnitřními brzdovými čelistmi. 1 BUBNOVÁ BRZDA Bubnové brzdy používané u vozidel jsou třecí s vnitřními brzdovými čelistmi. Nejdůležitější části bubnové brzdy : brzdový buben, brzdové čelisti, rozporné zařízení, vratné pružiny, štít

Více

Montážní systém pro provětrávané fasádní panely

Montážní systém pro provětrávané fasádní panely Technický list Datum vydání: 03/2015 Identifikační č.: Montážní systém pro provětrávané fasádní panely Popis výrobku je osvědčený lepicí systém pro vzhlednou a ekonomickou montáž fasádních desek/panelů.

Více

FROTT s.r.o. Okružní pila na dřevo - typ HVP 60 A. 5. září 2014 frott@frott.cz

FROTT s.r.o. Okružní pila na dřevo - typ HVP 60 A. 5. září 2014 frott@frott.cz FROTT s.r.o Okružní pila na dřevo - typ HVP 60 A Manuál 5. září 2014 frott@frott.cz Obsah 1 Uvedení stroje do provozu 2 1.1 Připojení stroje na elektrickou síť.............................. 2 1.2 Uvedení

Více

1 KOLA A PNEUMATIKY. Nejčastěji používaná kola automobilů se skládají z těchto částí : disky s ráfky, hlavy (paprskové hlavy), pneumatiky.

1 KOLA A PNEUMATIKY. Nejčastěji používaná kola automobilů se skládají z těchto částí : disky s ráfky, hlavy (paprskové hlavy), pneumatiky. 1 KOLA A PNEUMATIKY Nejčastěji používaná kola automobilů se skládají z těchto částí : disky s ráfky, hlavy (paprskové hlavy), pneumatiky. DISKOVÉ KOLO Skládá se z : ráfku zabezpečuje spojení pneumatiky

Více

Sombra stropní modul. Montážní návod

Sombra stropní modul. Montážní návod Sombra stropní modul de Montážní návod Bezpečnostní pokyny Montáž, zapojení, uvedení do provozu a opravy smí provádět pouze odborník, který také může určit vhodné upevnění a odtah odsavače par. Upevnění

Více

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Instalace 3 Popis spotřebiče

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ POSUVŮ

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ POSUVŮ ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ POSUVŮ APARATURA PRO MĚŘENÍ POSUVŮ LINEÁRNÍ SNÍMAČE DRÁHY SD 2.1, SD 3.1 Vyrábí a dodává: AUTING spol. s r.o. Jírovcova 23 623 00 Brno Tel/Fax: 547 220 002 Provozní předpis MP 5.1 strana

Více

Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu. ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou. Pool Jet

Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu. ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou. Pool Jet Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou Pool Jet DODÁVKA PROTIPROUDÉHO ZAŘÍZENÍ OBSAHUJE: - návod na instalaci a uvedení do provozu -

Více

OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005

OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005 OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy a třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Horní Bojanovice,

Více

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb.

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. 320 VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2010, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. Ministerstvo

Více

GORE-TEX GARMENT CARE INSTRUCTIONS EUROPE

GORE-TEX GARMENT CARE INSTRUCTIONS EUROPE GORE-TEX GARMENT CARE INSTRUCTIONS EUROPE March 28, 2013 PODROBNÉ POKYNY K ÚDRŽBĚ ODĚVŮ PRO EVROPU Oděvy GORE-TEX jsou nejen trvanlivé, ale i snadné na údržbu. Pravidelná péče zajistí vynikající vlastnosti

Více

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015 OBEC PŘIBYSLAVICE Zastupitelstvo obce Přibyslavice Obecně závazná vyhláška Obce Přibyslavice Č. 1/2015 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS SPO. 5" vícestupňová ponorná čerpadla 50 Hz

TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS SPO. 5 vícestupňová ponorná čerpadla 50 Hz TECNICKÝ KATALOG GRUNDFOS SPO 5" vícestupňová ponorná čerpadla 5 z Obsah Všeobecné údaje Použití 3 Typové označení 3 Provozní podmínky 3 Konstrukce 4 Materiálové provedení, SPO se sacím sítem 4 Výkres

Více

BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK. BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY

BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK. BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY Datum: Počet stran: Strana: TPNM 01/01 10.1.2011 8 1 Tato průvodní dokumentace obsahuje technické podmínky, které stanovují údaje o výrobku,

Více

Instrukce pro provoz, montáž a údržbu pohonů Pfeiffer AT typ SRP a DAP Série 31a

Instrukce pro provoz, montáž a údržbu pohonů Pfeiffer AT typ SRP a DAP Série 31a Instrukce pro provoz, montáž a údržbu pohonů Pfeiffer AT typ SRP a DAP Série 31a 1. Bezpečnostní funkce Bezpečnostní funkce zavřeno: Pružiny uzavírají (jen SRP), ve směru hodinových ručiček. Pohon AT je

Více

KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH KONSTRUKCÍ

KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH KONSTRUKCÍ 126MGT MANAGEMENT A SEMINÁRNÍ PRÁCE LUKÁŠ TŮMA KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH KONSTRUKCÍ KONTROLA A ZKOUŠENÍ, KVALITATIVNÍ PARAMETRY ROVINNOST HOTOVÝCH KONSTRUKCÍ Lícové plochy hotových konstrukcí musí odpovídat

Více

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+ Návod na instalaci a použití AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+ CZ verze 1.0 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana nádrže... 3 1.3 Tepelná izolace... 3 1.4 Přípojná

Více

Uživatelská příručka HLÍDAČ KOVOVÝCH PŘEDMĚTŮ HKP 6. č.dok. 202 29, 201 22

Uživatelská příručka HLÍDAČ KOVOVÝCH PŘEDMĚTŮ HKP 6. č.dok. 202 29, 201 22 ZAM - SERVIS s. r. o. sídlo: Křišťanova 1116/14, 702 00 Ostrava - Přívoz IČO: 60 77 58 66 DIČ: 388-60 77 58 66 Firma je registrována v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Ostravě, oddíl C, vložka 6878

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL VYHŘÍVANÉ RUKAVICE

UŽIVATELSKÝ MANUÁL VYHŘÍVANÉ RUKAVICE UŽIVATELSKÝ MANUÁL VYHŘÍVANÉ RUKAVICE OBSAH ČASTO KLADENÉ DOTAZY... 3 POUŽÍVÁNÍ RUKAVIC... 4 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 5 NABÍJENÍ... 6 INSTRUKCE K BATERIÍM... 6 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY, REKLAMACE... 6 2 ČASTO KLADENÉ

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O ODBOR STAVEBNÍ ÚŘAD, oddělení silničního hospodářství nám. Svobody 32/3, 678 24 Blansko Pracoviště: nám. Republiky 1316/1, 67801 Blansko Město Blansko, nám. Svobody

Více

SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ

SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ Smluvní strany 1. Mateřská škola Ostrava Dubina, F. Formana 13, příspěvková

Více

Elektrotechnické soupravy

Elektrotechnické soupravy Izolovaný D8mm svorníkový konektor Je určen pro propojení různých typů elektrotechnických souprav ( např. odběrové soupravy, By-pass soupravy, propojovací kabely apod.) EN/IEC 60900:2004 (je-li použitelná)

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu Označení materiálu Název školy Autor Tematická oblast Ročník Anotace Metodický pokyn Zhotoveno CZ.1.07/1.5.00/34.0061 VY_32_INOVACE_E.2.02 Integrovaná střední škola

Více

Honeywell V2000SL. Tělo TRV typu SL VENTIL PRO OTOPNÁ TĚLESA S OMEZENÝM ZDVIHEM

Honeywell V2000SL. Tělo TRV typu SL VENTIL PRO OTOPNÁ TĚLESA S OMEZENÝM ZDVIHEM srpen 2009 Konstrukce Tělo termostatického radiátorového ventilu se skládá z Tělesa ventilu PN10, DN10, 15 nebo 20 s o Vnitřními připojení se závity na DIN2999 (ISO7) na měděné nebo přesné ocelové trubky

Více

Rozmetadlo TBS4500PRCGY

Rozmetadlo TBS4500PRCGY Platnost od 21.2.2008 No. 659 Rozmetadlo model TBS4500PRCGY pro použití se zahradními traktory Bezpečnostní pokyny Nejprve si pečlivě přečtěte tento návod k sestavení a použití. Nedovolte, aby zařízení

Více

BS15 NABÍJEČKA AKUMULÁTORŮ s funkcí nabíjení, udržování a oživování

BS15 NABÍJEČKA AKUMULÁTORŮ s funkcí nabíjení, udržování a oživování BS15 NABÍJEČKA AKUMULÁTORŮ s funkcí nabíjení, udržování a oživování Pro olověné akumulátory Při nabíjení startovacích akumulátorů i akumulátorů s hlubokým cyklem dodržujte pokyny uvedené v návodu k obsluze.

Více

Vyhřívání autosedaček Magic Heat. Obj. č.: 85 31 40. Vlastnosti. Rozsah dodávky. Bezpečnostní předpisy + základní pokyny k montáži

Vyhřívání autosedaček Magic Heat. Obj. č.: 85 31 40. Vlastnosti. Rozsah dodávky. Bezpečnostní předpisy + základní pokyny k montáži Vyhřívání autosedaček Magic Heat Vlastnosti Tyto podložky Vás příjemně zahřejí, uvolní bederní část Vaší páteře nebo Vašeho spolujezdce. Kromě toho ochrání i originální čalounění (potahy) sedadla ve voze

Více

LEVEL INSTRUMENTS CZ LEVEL EXPERT

LEVEL INSTRUMENTS CZ LEVEL EXPERT LEVEL INSTRUMENTS CZ LEVEL EXPERT s.r.o. Příbramská 1337/9, 710 00 Ostrava Tel.: 599 526 776 Fax : 599 526 777 HOT LINE: 774 464 120 www.levelexpert.cz Návod k instalaci a seřízení Plovákový snímač výšky

Více

Vysavač Manta MM403. Uživatelská příručka

Vysavač Manta MM403. Uživatelská příručka Vysavač Manta MM403 Uživatelská příručka Důležité bezpečnostní instrukce Pokud došlo k poškození přívodní elektrické šňůry, musí dojít k její neprodlené výměně v autorizovaném servisním středisku nebo

Více

ESET - topná fólie technická dokumentace

ESET - topná fólie technická dokumentace ESET - topná fólie technická dokumentace použití sada s topnou fólií pro velkoplošné vytápění plovoucích lamino a dřevěných podlah technické údaje a výrobní program typ objednací číslo výkon (W) délka

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona Parkett Polish

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona Parkett Polish strana 1(5) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: Další názvy přípravku: - 1.2 Použití přípravku: Leštící prostředek na parkety 1.3 Identifikace: výrobce: distributora:

Více

V - JET. protiproudé za ízení. P íru ka k montáži a používání protiproudého za ízení

V - JET. protiproudé za ízení. P íru ka k montáži a používání protiproudého za ízení V - JET protiproudé za ízení P íru ka k montáži a používání protiproudého za ízení V - JET 1. Montáž za ízení Nákupem protiproudého za ízení V - JET, jste získali kvalitní výrobek, který vám zp íjemní

Více