Obecně závazná vyhláška. města Poděbrady. č.41/1998

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obecně závazná vyhláška. města Poděbrady. č.41/1998"

Transkript

1 Obecně závazná vyhláška města Poděbrady č.41/1998 o závazných částech územního plánu sídelního útvaru Poděbrady Městská rada v Poděbradech podle 29 odst. 2 zákona č. 50/1976 Sb., stavební zákon, ve znění zákona č. 103/1990 Sb., 425/1990 Sb., 262/1992 Sb., 43/1994 Sb., 19/1997 Sb., a podle 16, 24 a 45 písm. l) zákona č. 367/1990 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s usnesením městského zastupitelstva ze dne č. 53/1998 vydává tuto obecně závaznou vyhlášku: ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení Čl. I. Účel vyhlášky 1. Vyhláška vymezuje závazné části územního plánu sídelního útvaru Poděbrady schváleného městským zastupitelstvem v Poděbradech dne Vyhláška stanoví funkční a prostorové uspořádání území a podmínky jeho zastavitelnosti, vymezuje místní územní systém ekologické stability a plochy pro veřejně prospěšné stavby. 3. Nedílnou součástí vyhlášky je elaborát územního plánu sídelního útvaru Poděbrady (dále jen územní plán) v úplné textové a grafické části. Čl. II. Rozsah platnosti 1. Vyhláška platí pro řešené území územního plánu, které je vymezeno ve všech výkresech v měřítku 1:5000 a zahrnuje katastr. území Poděbrady, Velké Zboží, Polabec, Přední Lhota a Kluk. 2. Vyhláška platí do Vyhláška je obecně závazná při činnostech vyvolávajících změny ve funkčním využití a uspořádání území, v provádění staveb nebo jejich změn, při údržbě, užívání a odstraňování staveb. Čl. III. Vymezení pojmů

2 1. Závazné části řešení územního plánu jsou vymezeny regulativy územního rozvoje, ve smyslu 33 odst. 1, 2b) vyhlášky č. 84/1976 Sb., o územně plánovacích podkladech a územně plánovací dokumentaci, ve znění vyhlášky č. 377/1992 Sb., následujícím způsobem: a) Zásady urbanistické koncepce členění na urbanizované - neurbanizované území a vymezení rozvojových území. b) Zásady funkčního uspořádání území a členění na jednotlivé typy polyfunkčních území a monofunkčních ploch. c) Limity funkčního využití území pro jednotlivé typy polyfunkčních území a monofunkčních ploch. d) Zásady prostorového uspořádání. e) Limity prostorového využití území. f) Místní systém ekologické stability a jeho vazba na systém ekologické stability vyšších úrovní. g) Vymezení ploch pro veřejně prospěšné stavby. 2. Směrné části řešení územního plánu jsou ve smyslu 29 odst. 1 a 2 zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění zákona č. 103/1990 Sb., zákona č. 262/1992 Sb., zákona č. 43/1994 Sb., zákona č. 19/1997 Sb., a dále 33 odst. 1 vyhlášky č. 84/1976 Sb., o územně plánovacích podkladech a územně plán. dokumentaci, ve znění vyhl. č. 377/1992 Sb., všechny ostatní části řešení, které nejsou vyjmenovány jako závazné. 3. Urbanizované území tvoří území a plochy zastavěné nebo určené k zastavění, které jsou: a) Stabilizované, jejichž funkční a prostorové uspořádání nebude měněno. b) Rozvojové, zahrnující nezastavěné území určené k zastavění a území určené ke změně funkčního a prostorového uspořádání. Urbanizované území tvoří dále uvedené plochy zastavěné a určené k zastavění: a) Polyfunkční území: 1. Území centrální městské. 2. Území čistého bydlení. 3. Území městské smíšené. 4. Území venkovské. 5. Území lázeňství. 6. Území lázeňství - smíšené. 7. Území drobné výroby a služeb. 8. Území zemědělské výroby - pouze tato území vyznačená jako zemědělské areály. 9. Území průmyslové výroby, těžba b) Monofunkční plochy: 1. Dopravní plochy. 2. Území sportu a rekreace - mimo tato území vyznačená jako smíšená. 3. Území technické vybavenosti - včetně tohoto podmínečně zastavitelného území vyznačeného jako smíšené. 4. Neurbanizované území tvoří nezastavěné plochy, které nejsou určeny k zastavění. Neurbanizované území jsou monofunkční plochy:

3 a) Území zemědělské výroby - mimo tato území vyznačená jako zemědělské areály. b) Území sportu a rekreace - pouze tato území vyznačená jako smíšená. c) Území ekologicky významné - mimo toto území podmínečně zastavitelné, vyznačené současně jako smíšené území technické vybavenosti. 5. Rozvojová území jsou území, u nichž se využití plochy pro jednotlivé vyznačené funkce předpokládá v čase do konce návrhového období územního plánu. 6. Potenciální území dalšího rozvoje jsou území, u nichž se využití plochy pro jednotlivé vyznačené funkce předpokládá v čase po návrhovém období územního plánu. 7. Polyfunkční území jsou charakteristická horizontální a vertikální různorodostí funkcí. Polyfunkční území jsou určena pro stanovené druhy s vymezením přípustných, popřípadě výjimečně přípustných staveb a zařízení. 8. Monofunkční plochy jsou charakteristické homogenitou jednoho typu funkce. Monofunkční plochy jsou určeny jen pro vybraný druh funkce, která vylučuje jejich využití pro jiné účely. 9. Funkční uspořádání území je plošné vyjádření vymezených funkčních využití polyfunkčních území a monofunkčních ploch. Stavby, objekty, zařízení a činnosti jsou definovány jako přípustné a výjimečně přípustné. 10. Přípustné jsou stavby, objekty, zařízení a činnosti (s dominantní funkcí), které v území či ploše převládají a určují veškeré charakteristicky funkčního využití nebo nejsou plošně a významově rozhodující, ale slouží k doplnění hlavní funkce a k vytvoření optimálního funkčního využití. 11. Výjimečně přípustné jsou stavby, objekty, zařízení a činnosti, které neodpovídají dominantní funkci a lze je v území umístit pouze výjimečně na základě posouzení všech urbanistických, hygienických a ekologických aspektů. 12. Související stavby, objekty a zařízení v území či ploše nemohou být umístěny samostatně. Mohou být pouze součástí nebo doplňkem staveb, objektů a zařízení přípustných nebo nezbytným vybavením pro obsluhu dané lokality. ČÁST DRUHÁ Závazné části řešení Čl. IV. Zásady urbanistické koncepce 1. Město Poděbrady bude rozvíjeno jako harmonický, související celek urbanizovaných a neurbanizovaných ploch s prioritním záměrem nepoškodit stávající genius loci, tzn., že bude důsledně chráněno jako lázeňské město s přímou vazbou na přírodní a rekreační zázemí. 2. Prostorové uspořádání města je vyjádřeno vzájemnými vztahy a vazbami území a ploch zastavěných (urbanistických) a určených k zastavění na straně jedné a území a ploch nezastavěných (neurbanizovaných) na straně druhé. 3. Samostatně urbanizované části tvoří původní venkovská sídla Přední Lhota, Polabec a Kluk. Tyto samostatně urbanizované části nebudou zásadně mezi sebou stavebně propojovány.

4 4. Plošný rozvoj Poděbrad bude koncentrický ve dvou rozvojových osách, a to v území "Za tratí" a Kluk. 5. Ve volné krajině nebudou vytvářena nová sídla nebo samoty. 6. Obec Přední Lhota a Polabec budou ponechány bez dalšího podstatného plošného rozvoje. Plochy severně od Polabce jsou považovány jako dlouhodobá, prognostická, tzn. chráněná rezerva pro rozvoj obytných funkcí. 7. Navržené uspořádání dopravního a komunikačního systému (varianta 3) je závazné jako nedílný celek včetně rezervních a před zastavěním chráněných dopravních ploch, (varianta 1a 2). Čl. V. Zásady funkčního uspořádání území 1. Vymezenému funkčnímu využití polyfunkčních území a monofunkčních ploch musí odpovídat způsob jeho užívání a zejména účel umísťovaných a povolovaných staveb, včetně jejich změn a změn jejich užívání. Stavby a jiná opatření, která funkčnímu vymezení území a ploch neodpovídají, nesmějí být na tomto území nebo na těchto plochách umístěny nebo povoleny. Funkční využití jednotlivých území a ploch je vymezeno na výkresu č. 5 (Funkční využití ploch - hlavní výkres v měřítku 1:5000). 2. Dosavadní způsob využití polyfunkčních území a monofunkčních ploch, který neodpovídá vymezenému funkčnímu využití podle Územního plánu města Poděbrad, je možný, pokud nenarušuje veřejné zájmy nad přípustnou míru a nejsou zde dány důvody pro opatření podle zákona 1). 3. Na nezastavitelných plochách není dovoleno umísťovat a povolovat stavby s vyjimkou staveb, které jsou určeny pro funkční využití těchto ploch, a dále staveb drah a na dráze, pozemních komunikací, liniových staveb technického vybavení a úprav vodních toků. 4. Umísťování a povolování staveb a zařízení technického vybavení pro obsluhu jednotlivých polyfunkčních území a monofunkčních ploch je přípustné jen tehdy, pokud nebudou mít negativní vliv na jejich základní funkci nad přípustnou míru stanovenou zvláštními předpisy. 5. Umísťování a povolování parkovišť a odstavných ploch pro osobní vozidla je přípustné ve všech polyfunkčních územích a urbanizovaných územích monofunkčních ploch. Čl. VI. Polyfunkční území 1. Území centrálněměstské (označeno červenou barvou) je určeno převážně pro bydlení a vybrané typy celoměstské vybavenosti. Přípustné jsou integrované bytové domy, nepřevyšující 5 nadzemních podlaží, budovy pro bankovnictví a peněžnictví, obchodní, správní a administrativní budovy celoměstského a vyššího významu, veřejné stravování a maloobchod, kulturní zařízení, kostely a jiné církevní stavby, parky a veřejná zeleň, nezbytné objekty technické vybavenosti, školská zařízení celoměstského a vyššího významu, hromadné parkovací garáže, obytné domy typu RD. Výjimečně přípustné jsou sportovní zařízení doplňkového charakteru, vestavěné garáže pro osobní automobily, zařízení služeb nerušící bydlení.

5 2. Území čistého bydlení (označeno oranžovou barvou) je určeno výlučně pro bydlení a odpovídající vybavenost. Přípustné jsou obytné budovy do 4 N. P. a rodinné domy, maloobchod, stravovací zařízení, malá ubytovací zařízení, parky a veřejná zeleň, školská zařízení odpovídajícího rozsahu a charakteru území, zdravotnická zařízení odpovídající rozsahu a charakteru území, kostely a motlitebny, zařízení sociální péče, odstavné hromadné garáže. Výjimečně přípustné jsou kulturní zařízení, nerušící služby, sloužící pro obsluhu tohoto území, řadové garáže, nezbytné prostory technického vybavení. 3. Území městské smíšené (označeno růžovou barvou) je určeno pro bydlení, umístění zařízení drobné výroby a služeb, která neruší bydlení. Přípustné jsou obytné budovy do 4 N. P. a rodinné domy, drobná zařízení pro výrobu a produkci všeho druhu, jejichž provoz dopravní nároky, hygienické předpisy a ostatní zvláštní předpisy nevylučují možnost umístění v obytném území, nezbytné objekty technického vybavení, parky a veřejná zeleň. Výjimečně přípustné jsou školská, kulturní, sociální a zdravotnická zařízení. 4. Území venkovské (označeno hnědou barvou) je určeno pro bydlení venkovského typu s odpovídajícím zázemím užitkových zahrad, s chovem drobného hospodářského zvířectva, služby a zařízení zemědělských a obdobných činností, řemeslné činnosti. Přípustné jsou rodinné bydlení s užitkovými zahradami a chovem drobného hospodářského zvířectva, obytné rodinné domy, rodinné farmy, maloobchod, veřejné stravování, řemeslné provozy, drobná výroba a služby nerušící obytnou funkci, školní a doplňková sportovní zařízení, zahradnictví, jednotlivé garáže pro zemědělskou techniku, parky a veřejná zeleň, nezbytné objekty technického vybavení. Výjimečně přípustné jsou skladové areály, stavební dvory a zařízení pro údržbu, zařízení zemědělského velkoobchodu, individuální rekreační objekty. Plocha parcel se vymezí bez započtení ploch chráněných zahrad souvisejících s budovou. 5. Území lázeňství ( označeno tmavě modře) je určeno pro lázeňství. Přípustné jsou lázeňská zařízení všeho druhu, výběrové obchody bez zvýšených nároků na dopravu, kulturně společenská zařízení, zdravotnická zařízení, byty pohotovostní, majitelů a správců, výběrová stravovací zařízení, zařízení služeb, sloužících pro obsluhu tohoto území, objekty technické vybavenosti, nezbytné pro funkci tohoto území, parky a veřejná zeleň, hromadné garáže pro lázeňské funkce. Výjimečně přípustné jsou obytné domy, ubytovací zařízení, církevní stavby, hromadné garáže sloužící pro toto území. 6. Území lázeňství - smíšené (označeno světle modrou barvou) je určeno pro lázeňství a bydlení. Přípustné jsou lázeňská zařízení všeho druhu, obytné domy, maloobchod, veřejné stravování a ubytování, kulturní, zdravotnická a sportovní zařízení, nezbytné objekty technické vybavenosti, parky a veřejná zeleň, hromadné garáže, sloužící pro tato území. Výjimečně přípustné jsou sociální a školská zařízení, nerušící zařízení drobné výroby a služeb, obsluhující tato území.

6 7. Území drobné výroby a služeb (označeno tmavě vínovou barvou) je určeno pro veškeré druhy drobné výroby a služeb. Přípustné jsou drobná výroba a služby, jejichž provoz, nároky, hygienické a ostatní zvláštní předpisy nevylučují možnost umístění v zastavěném území nebo v sousedství obytného území, čerpací stanice pohonných hmot a motoristická vybavenost, zahradnictví, technická vybavenost, nákupní centrum, odstavná místa a garáže. Výjimečně přípustné jsou objekty pro bydlení, speciální školská zařízení s chovem zvířat, zahrádkářské kolonie. 8. Území zemědělské výroby (označeno okrovou šrafou) je určeno pro zemědělské areály, stavby a zařízení zemědělské výroby, které mají rušivé účinky na životní prostředí. V tomto území se umísťují stavby a zařízení zemědělské velkovýroby a ostatní zemědělské stavby a zařízení, garáže zemědělské techniky. Výjimečně je přípustné povolovat služební a pohotovostní byty. 9. Území průmyslové výroby ( označeno šedou barvou), těžba (označeno šedou šrafou) je určeno pro průmyslové a skladovací provozy, zařízení velkoobchodů a těžbu nerostných surovin. Přípustné jsou zařízení pro produkci všeho druhu, jejichž provoz, nároky, hygienické předpisy a ostatní zvláštní předpisy nevylučují možnost umístění v zastavěném území nebo v sousedství obytného území, skladovací zařízení pro produkci všeho druhu, jejichž provoz, nároky, hygienické předpisy a ostatní zvláštní předpisy nevylučují možnost umístění v zastavěném území nebo v sousedství obytného území, skladovací zařízení a překladiště, služby všeho druhu, čerpací stanice PH, garáže, těžba nerostných surovin. Výjimečně přípustné jsou administrativní budovy související, pohotovostní byty majitelů a správců. 10. Stavby a ostatní zařízení vyjmenovaná jako přípustná nebo výjimečně přípustná jsou v jednotlivých případech nepřípustná, pokud svým počtem, polohou, rozsahem, měřítkem či účelem odporují vlastnostem území. 11. Nevyjmenované přípustné a podmínečně přípustné stavby a zařízení jsou pro výše uvedená polyfunkční území nepřípustné. V případě pochybností rozhodne o přípustnosti příslušný stavební úřad. Čl. VII. Monofunkční plochy 1. Monofunkční plochy v urbanistických územích. a) Dopravní plochy (označeno fialovou barvou) jsou určeny pro dopravní plochy a dopravní vybavenost Přípustné jsou: 1. plochy pozemních komunikací, tj. liniové plochy pro automobilovou dopravu, které zahrnují dálniční stavby, stavby silničních komunikací I. třídy a plochy mimoúrovňových křížení komunikací, 2. plochy drah a staveb na dráze (nádraží a stanice, překladiště a jiná doprovodná zařízení).

7 3. Ostatní fialovou barvou neoznačené dopravní plochy jsou součástí okolních funkčních území. Jsou to především: - plochy pro vodní dopravu (plavební dráha, plavební komory, rejdy a úvaziště, přístaviště sportovních a rekreačních lodí), - ostatní plochy pro dopravu zahrnující zejména vlečky, ostatní státní a městské komunikace, autobusové nádraží, dopravní závody, záchytná a jiná parkoviště, hromadné garáže, čerpací stanice, odstavné plochy, podchody a lávky, pěší zóny a veřejná prostranství, cyklistické a pěší stezky. Výjimečně přípustné jsou služby, spojené s vybavením nádraží. b) Území sportu a rekreace (označeno žlutou barvou) je určeno pro monofunkční areály a plochy sportu a rekreace. Přípustné jsou sportovní zařízení, haly, vodní plochy určené ke sportu a rekreaci, zařízení pro související služby a veřejné stravování, autocamping, zařízení pro volný čas, nezbytná zařízení technické infrastruktury, stávající zahrádkářské osady, koupaliště, plochy pro kynologii. Výjimečně přípustné jsou související garáže, zábavní zařízení. c) Území technické vybavenosti (označeno světle hnědou barvou) je určeno pro stavby a zařízení technické vybavenosti. Přípustné jsou veškerá zařízení technické vybavenosti území nebo významem území přesahující (zejména stavby a zařízení pro zásobování elektrickou energií, plynem, teplem, vodou, odvádění a čištění odpadních vod, zpracování a likvidace odpadů, telekomunikační zařízení), jejichž provoz, nároky, hygienické a ostatní zvláštní předpisy nevylučují umístění v zastavěném území. Stavby a zařízení technické vybavenosti neoznačené světle hnědou barvou jsou součástí okolních funkčních území a ploch. d) Stavby a ostatní zařízení vyjmenovaná jako přípustná nebo výjimečně přípustná jsou v jednotlivých případech nepřípustná, pokud svým počtem, polohou rozsahem, měřítkem či účelem odporují vlastnostem území. e) Nevyjmenované přípustné a podmínečně přípustné stavby a zařízení jsou pro výše uvedená monofunkční území nepřípustné. V případě pochybností rozhodne o přípustnosti příslušný stavební úřad. 2. Monofunkční plochy v neurbanizovaných územích a) Území zemědělské výroby (označeno okrovou barvou) je určeno pro zemědělsky obhospodařovanou krajinu. Přípustné jsou pouze ty stavby, které jsou nezbytné k určenému funkčnímu využití (stohy, závlahy, meliorace, zemědělské komunikace). b) Území sportu a rekreace (označeno žlutou šrafou) je určeno pro smíšenou funkci v územích ekologicky významných, zásadně bez možnosti zřizování staveb (golfové hřiště, kynologické cvičiště). c) Území ekologicky významné (označeno zelenou barvou a zelenou šrafou pro plochy ÚSES) je určeno pro zachování ekologické stability, lesní hospodářství, chráněná území, vodní toky a plochy. Přípustné jsou realizace a ochrana biokoridorů a biocenter, lesní hospodářství, rekreační činnost bez staveb, turistika, promenádní a cyklistické trasy, naučné stezky, sběr lesních plodů. Výjimečně přípustné jsou zařízení pro vodní plavbu a regulaci toku, na vodních tocích výroba elektrické energie, zařízení pro těžbu dřevní hmoty a údržbu porostů, hřbitovy a urnové háje, sportovní plochy smíšené.

8 Na monofunkčních plochách neurbanizovaných území není možno umísťovat a povolovat stavby, s výjimkou staveb uvedených jako přípustné a dále staveb drah a na dráze, pozemních komunikací, liniových staveb, technického vybavení a úprav vodních toků. Čl. VIII. Zásady prostorového uspořádání 1. Ve stabilizovaném území zůstane zachováno stávající prostorové uspořádání. 2. Zástavba Poděbrad bude rozvíjet svůj městský a lázeňský charakter v centrálním území a na bezprostředně navazujících plochách a dále přiměřeným způsobem i v ostatních částech sídelního útvaru. 3. Přední Lhota a původní část Polabce si ponechají výrazně venkovský charakter. Nová zástavba bude respektovat historickou strukturu obcí v rozmístění objektů nebo jejich skupin. 4. Kompaktní uliční zástavba v centrální zóně města bude doplňována a dále rozvíjena ve formě bloků a polobloků i do hloubky okolní zástavby. 5. Mimo centrum města bude charakter zástavby sledovat převážně řadové zastavění izolovanými objekty v uliční osnově. 6. Objekty občanské vybavenosti mimo centrum si uchovají svůj solitérní charakter. 7. Komunikační propojení centrální oblasti města s územím "Za tratí" bude realizováno podjezdem pod železniční tratí. Čl. IX. Limity prostorového využití území 1. V území je možno provádět stavby a jejich změny jen v takovém objemu a hmotě, aby nebyly překročeny limity prostorového využití území. 2. Pro ochranu a regeneraci památkové zóny se stanoví tyto podmínky: a) při pořizování podrobnější ÚPD musí být vymezena vhodná základní funkce památkové zóny v prostorovém a funkčním uspořádání města. V památkové zóně je nutno respektovat a zhodnocovat urbanistickou skladbu, podle jednotlivých území, vyznačených v plánu zóny, b) využití jednotlivých částí památkové zóny, prostorů, souborů a objektů i plochy, památkové zóně musí být v souladu s jejich kulturní hodnotou, kapacitními a technickými možnostmi, c) veškeré úpravy prostorů, ploch zeleně, kulturních památek a jejich souborů musí směřovat k jejich funkčnímu, technickému, kulturnímu a estetickému zhodnocení s ohledem na charakter jednotlivých částí památkové zóny, d) při nové zástavbě musí být brán zřetel na charakter a měřítko zástavby a prostorové uspořádání památkové zóny. Míra nezbytné dostavby a přestavby musí být přiměřená památkovému významu jednotlivých částí památkové zóny, e) v novější lázeňské části (převážně s meziválečnou architekturou) je nutno respektovat specifický lázeňský charakter v citlivé návaznosti na místní lázeňskou secesi.

9 3. K regulaci prostorového využití území stanoví vyhláška pro jednotlivé druhy polyfunkčních území tyto limity: a) koeficient zastavění pozemku, b) koeficient produkce emisí, c) koeficient obestavěného prostoru, d) maximální podlažnost. 4. Koeficient zastavění pozemku udává maximální procentní podíl zastavěné plochy objektu k celkové ploše pozemku. 5. Koeficient produkce emisí stanoví max. přípustný poměr celkové produkce emisí na pozemku k celkové ploše pozemku (plochy chráněných zahrad jsou nezapočitatelné). Volba hodnoty velikosti koeficientu je získána reciprokým výpočtem dle zmíněné metodiky s cílem dosažení konstantního ochranného pásma na standardní 800 m 2 parcele. Pásmo bylo pro novou zástavbu stanoveno 5 m, což odpovídá běžně odstupové vzdálenosti, vyplývající ze stavebního řádu. Pro sevřenou zástavbu byla hodnota snížena na sumu odpovídající OP 4 m. Z toho vyplývá KPE v rozmezí až 4, povolená hodnota celkové produkce emisí se pak stanoví: EP = KPE plocha pozemku EP vyjadřuje max. množství emise zápachu produkovaného skladbou příslušných kategorií hospodářského zvířectva: kůň 500 kg 0,003 skot 500 kg 0,005 prasata 70 kg 0,0033 prasnice 200 kg 0,006 tele 100 kg 0,003 ovce 50 kg 0,0015 koza 50 kg 0,0025 nosnice 2 kg 0,0001 brojleři 1,5 kg 0,0006 krůty 10 kg 0,0005 vodní drůbež 5 kg 0,0005 králík 4 kg 0,00008 V případě záměru překročení tohoto poměru je nutno provést technické opatření na základě průkazného výpočtu s pevným dodržením stanovených OP 5 a 4 m. 6. Koeficient obestavěného prostoru vyjadřuje maximální poměr obestavěného prostoru k celkové ploše pozemku. 7. Maximální podlažnost udává maximální počet nadzemních podlaží objektu (bez podkroví). 8. Závazné limity prostorového uspořádání pro jednotlivá polyfunkční území jsou následující: Území městské smíšené 4,4 10-6

10 Funkční území koeficient zastavění pozemku KPE Koeficient obestavěného prostoru Maximální podlažnost Území centrálněměstské Území čistého bydlení Území městské smíšené 60 4, , Území venkovské 40* 3, Území lázeňství Území lázeňství smíšené Území drobné výroby a služeb Území drobné výroby a služeb Území zemědělské výroby 60 dle metodiky 5 3 Území průmysl. výr. těžba * plocha parcel se vymezí započtení ploch chráněných zahrad souvisejících s budovou + nízkopodlažní bytová zástavba (omezená do 2 nadzemních podlaží) je vyznačena ve výkresu č. 2 - Urbanistický návrh, ÚPSÚ Poděbrady. Čl. X. Místní územní systém ekologické stability 1. jedná se o území, které tvoří části nadregionálního, regionálního a místního územního systému ekologické stability (dále jen ÚSES) ve smyslu 2, 3 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, a 1 vyhl. č. 395/1992 Sb. Plochy pro ÚSES jsou vymezeny ve výkrese č. 3.1 v měřítku 1:10000 územního plánu. 2. Podmínky pro činnost v prvních ÚSES jsou rámcově stanoveny 4 odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb. V rámci územního plánu se zpřesňují následující ustanovení: prostorová struktura, druhová skladba, hospodaření. 3. Plochy tvořící součásti biocenter a biokoridorů jsou nezastavitelné. Dále na těchto plochách nelze provádět nedovolené pozemkové úpravy (odvodňování pozemků, úpravy vodních toků atd.) a jiným způsobem narušovat ekologicko-stabilizační funkci těchto ploch. Čl. XI. Plochy pro veřejně prospěšné stavby

11 1. Plochy pro nově navrhované veřejně prospěšné stavby jsou vymezeny ve výkresu č. 5 v měřítku 1:5000 územního plánu (označeno červenou šrafurou). 2. Vymezení ploch pro nově navrhované veřejně prospěšné stavby je podkladem pro případné vyvlastnění pozemků nebo staveb podle 108 odst. 2 písm. a) stavebního zákona, pokud nebude možno řešení majetkoprávního vztahu dosáhnout nebo jiným způsobem. 3. Seznam nově navrhovaných veřejně prospěšných staveb je uveden v příloze této vyhlášky, kde jsou stanoveny ve dvou časových horizontech: návrh - výhled a ve čtyřech kategoriích: veřejné komunikace a prostranství, plochy pro občanskou vybavenost, plochy pro městskou technickou vybavenost, prvky územních systémů ekologické stability. ČÁST TŘETÍ Závěrečná ustanovení Čl. XII. Uložení, evidence a přílohy vyhlášky 1. Kompletní dokumentace územního plánu sídelního útvaru Poděbrady je uložena na Městském úřadu v Poděbradech. 2. Součástí vyhlášky je příloha Seznam veřejně prospěšných staveb. Čl. XIII. Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem Radomír Simjancev, v.r. Vladislav Malát, v.r. 1. zástupce starosty starosta PŘÍLOHA k vyhlášce o závazných částech územního plánu sídelního útvaru Poděbrady ze dne Seznam veřejně prospěšných staveb vymezených v závazné části územního plánu sídelního útvaru Poděbrady Specifikace veřejně prospěšných staveb (viz. výkres č. 5 - Funkční využití ploch, 1:5000 schváleného územního plánu sídelního útvaru Poděbrady) 1. Veřejné komunikace a prostranství I. Přeložka státní silnice 1/38.

12 II. Podchod pod tratí ČD. III. Podjezd místní komunikace pod tratí ČD. IV. Místní komunikace podél tratí ČD. V. Mimoúrovňové napojení místní komunikace na silnici II/611. VI. Podzemní hromadné garáže. VII. Přístupové veřejné komunikace a prostranství uvnitř navržených obytných a jiných souborů bez označení, platí obecně. 2. Plochy pro občanskou vybavenost I. Plochy pro rozvoj zdravotnictví v prostoru Ostende. II. Školní sportoviště - Žižkovo předměstí. 3. Plochy pro městkou technickou vybavenost I. Rozšíření čistírny odpadních vod. II. Trasy inženýrských sítí v úsecích, kde není prokazatelně možné jiné, technicky obdobně vyhovující náhradní řešení bez označení, platí obecně. 4. Prvky ÚSES I. Plocha biocentra č. 12. II. Plocha biocentra č. 14. III. Plocha biokoridoru č. 13 SV od Žižkova předměstí. IV. Doplnění biokoridoru č. 13 mezi BC 12 a 15. Interakční prvky SE: V. Na spraši. VI. Podél D 11 východně a severně od BC 17. VII. Podél tratě ČD v Malém Zboží. VIII. Jihozápadně od BC 5. IX. Severně od západ. okraje Přední Lhoty. Doplnit soustavu interakčních prvků SES: X. Navazující na Kopanický potok. XI. Podél Sokolečské strouhy. XII. V lokalitě Na spraši. XIII. V lokalitě Na slatinách. 1) 87 a 102 odst. 3 stavebního zákona

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BÍLSKO Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST OBEC : Bílsko OKRES : Olomouc KRAJ : Olomoucký POŘIZOVATEL OBJEDNATEL : Městský úřad Litovel, odbor výstavby Obec Bílsko PROJEKTANT :

Více

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO V PROCESU ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ - o umístění stavby nebo zařízení (dále jen rozhodnutí o umístění stavby) -o změně využití území -o změně stavby a o změně

Více

ZMĚNA Č. IV ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE O M I C E okr. Brno - venkov

ZMĚNA Č. IV ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE O M I C E okr. Brno - venkov ZMĚNA Č. IV ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE O M I C E okr. Brno - venkov I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Obecní úřad Omice, Tetčická 51, 664 41 Troubsko Obec Omice, Tetčická 51,

Více

C-7 FUNKČNÍ VYUŽITÍ POLYFUNKČNÍ ÚZEMÍ

C-7 FUNKČNÍ VYUŽITÍ POLYFUNKČNÍ ÚZEMÍ C-7 FUNKČNÍ VYUŽITÍ OLYFUNKČNÍ ÚZEMÍ Legenda: řípustné využití území Výjimečně přípustné využití území XX X FUNKČNÍ VYUŽITÍ ÚZEMÍ OLYFUNKČNÍ ÚZEMÍ BV OV BM BČ SM SMS MZ HJ SC SV SO V VD VZ RZ RS ZA OA

Více

Rožmitál pod Třemšínem okr. Příbram

Rožmitál pod Třemšínem okr. Příbram ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU Rožmitál pod Třemšínem okr. Příbram I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Rožmitál pod Třemšínem, odbor výstavby a životního

Více

PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO

PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO tab. č. 1 PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO Plochy jsou určeny k polyfunkčnímu využití, převážně pro bydlení, příp. i s hospodářským zázemím, pro občanské vybavení, pro drobnou výrobu a výrobní služby a pro veřejná

Více

Obecně závazná vyhláška č. 4/2004. o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA. Změna č. 1 ÚPN města Napajedla

Obecně závazná vyhláška č. 4/2004. o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA. Změna č. 1 ÚPN města Napajedla Obecně závazná vyhláška č. 4/2004 o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA Změna č. 1 ÚPN města Napajedla schválená podle ustanovení 84 odst.2 písm.b) zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (obecním

Více

Zadání územní studie lokalita "Švédské kříže" obec Moravany

Zadání územní studie lokalita Švédské kříže obec Moravany Zadání územní studie lokalita "Švédské kříže" obec Moravany Pořizovatel - Obecní úřad Moravany srpen 2015 Obecní úřad Moravany, je ve smyslu 6 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Návrh opatření obecné povahy k vymezení zastavěného území ve správním území Obce Štědré

Návrh opatření obecné povahy k vymezení zastavěného území ve správním území Obce Štědré Návrh opatření obecné povahy k vymezení zastavěného území ve správním území Obce Štědré Obec Štědrá, jako věcně příslušný správní orgán podle 6 odst. 6 písm. a) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ MĚSTO NOVÁ PAKA

SBÍRKA PŘEDPISŮ MĚSTO NOVÁ PAKA SBÍRKA PŘEDPISŮ MĚSTO NOVÁ PAKA Číslo předpisu 2/2006 Platí od 1.7.2006 Obecně závazná vyhláška ze dne 14.6.2006, o závazných částech územního plánu sídelního útvaru města Nová Paka Zastupitelstvo města

Více

Další specifikace Funkce dle platného ÚP Plochy pro bydlení nízkopodlažní 2.2. Požadavek na změnu Výstavba RD, zrušení plánované pozemní komunikace

Další specifikace Funkce dle platného ÚP Plochy pro bydlení nízkopodlažní 2.2. Požadavek na změnu Výstavba RD, zrušení plánované pozemní komunikace Podnět č. 1 do územního plánu obce Šimonovice Parcelní číslo 74/10 Orná půda Funkce dle platného ÚP Plochy pro bydlení nízkopodlažní 2.2. Požadavek na změnu Výstavba RD, zrušení plánované pozemní komunikace

Více

PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO

PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO tab. č. 1 PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO Plochy jsou určeny k polyfunkčnímu využití, převážně pro bydlení, příp. i s hospodářským zázemím, pro občanské vybavení, pro drobnou výrobu a výrobní služby a pro veřejná

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

VYHLÁŠKA č. 2 / 99 ze dne 25.5. 1999 o závazných částech územního plánu města Brandýsa nad Orlicí

VYHLÁŠKA č. 2 / 99 ze dne 25.5. 1999 o závazných částech územního plánu města Brandýsa nad Orlicí VYHLÁŠKA č. 2 / 99 ze dne 25.5. 1999 o závazných částech územního plánu města Brandýsa nad Orlicí Město Brandýs nad Orlicí vydává dle zákona č. 367/1990 Sb., o obcích (o obecním zřízení), ve znění pozdějších

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA ČESKÁ TŘEBOVÁ PRÁVNÍ STAV PO ZMĚNĚ Č. 8

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA ČESKÁ TŘEBOVÁ PRÁVNÍ STAV PO ZMĚNĚ Č. 8 MĚSTO ČESKÁ TŘEBOVÁ ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA ČESKÁ TŘEBOVÁ PRÁVNÍ STAV PO ZMĚNĚ Č. 8 Správní orgán, který poslední změnu vydal Pořadové číslo poslední změny: 8 Číslo usnesení: 187/2014 Datum nabytí účinnosti:

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DLOUHOŇOVICE

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DLOUHOŇOVICE NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DLOUHOŇOVICE za období 05/2012 07/2016 ve smyslu ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) v platném

Více

OBSAH CELÉ DOKUMENTACE ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÉ TĚCHANOVICE. I. Změna č. 3 Územního plánu obce Staré Těchanovice 1-2

OBSAH CELÉ DOKUMENTACE ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÉ TĚCHANOVICE. I. Změna č. 3 Územního plánu obce Staré Těchanovice 1-2 Navrhovaná změna spočívá : 3/1 ve vymezení zastavitelné plochy BV - bydlení venkovského a jejího napojení na dopravní a technickou infrastrukturu 3/2 v upřesnění vedení trasy VN 22 kv č. 57 3/3 v upřesnění

Více

ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic

ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic Pořizovatel: UPLAN Zastoupený Ing. Vlastimilem Smítkou Vlastiboř 21 392 01 Soběslav mobil: 773 638 043 e-mail: uplan@uplan.cz

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

Část první Úvodní ustanovení

Část první Úvodní ustanovení Vyhláška města Plzně č. 9/1995 o závazných částech Územního plánu města Plzně Zastupitelstvo města Plzně dne 19.10.1995 usnesením č.114 schválilo podle 16 zákona č.367/1990 Sb. o obcích (obecní zřízení)

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ NA ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND

VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ NA ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ NA ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND Ú Z E M N Í P L Á N Ž I D L O C H O V I C E tabulky ů ZPF - příloha k odůvodnění čl. II.14.1, upraveno 04/2016 VYHODNOCENÍ

Více

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o o umístění stavby nebo zařízení o o změně stavby a o změně

Více

Metodické sdělení MMR k problematice aplikace pojmu veřejně prospěšná stavba dopravní infrastruktury

Metodické sdělení MMR k problematice aplikace pojmu veřejně prospěšná stavba dopravní infrastruktury Metodické sdělení MMR k problematice aplikace pojmu veřejně prospěšná stavba dopravní infrastruktury Odbor územního plánování MMR se vyjadřoval k dotazům z praxe, které se týkaly problematiky veřejné prospěšnosti

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199 Zak. č. 206/14/2013 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název stavby: Energetické úspory objektu Sokolovny v obci Moravský Krumlov Místo stavby: Palackého 60 Investor: Zhotovitel

Více

ÚZEMNÍ STUDIE. Cheb, Háje Z15a východní část. (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ. Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb

ÚZEMNÍ STUDIE. Cheb, Háje Z15a východní část. (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ. Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb ÚZEMNÍ STUDIE Cheb, Háje Z15a východní část (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb Pořizovatel: Městský úřad Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad

Více

PLOCHY BYDLENÍ V BYTOVÝCH DOMECH BH

PLOCHY BYDLENÍ V BYTOVÝCH DOMECH BH - stavby bytových domů PLOCHY BYDLENÍ V BYTOVÝCH DOMECH BH tab. č. 1 - stavby a zařízení občanského vybavení pro vzdělávání a výchovu, pro sociální služby, pro zdravotní služby, pro kulturu a církve, pro

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Svatá období 06/2009 03/2013

Zpráva o uplatňování Územního plánu Svatá období 06/2009 03/2013 Zpráva o uplatňování Územního plánu Svatá období 06/2009 03/2013 Pořizovatel: Městský úřad Beroun, odbor územního plánování a regionálního rozvoje Husovo náměstí 68 266 43 Beroun Zpráva o uplatňování Územního

Více

35/1999 - O závazné části územního plánu sídelního útvaru Jílové

35/1999 - O závazné části územního plánu sídelního útvaru Jílové 35/1999 - O závazné části územního plánu sídelního útvaru Jílové Městská rada v Jílovém na základě schválení územního plánu v městském zastupitelstvu se usnesla dne 29. 11. 1999 vydat podle 24 odst. 1

Více

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A.

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A. MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Odbor dopravy Masarykovo náměstí 19 686 01 Uherské Hradiště odloučené pracoviště: Revoluční 1023 Ohlášení stavby podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až d) zákona č. 183/2006

Více

KRALICE NA HANÉ. ZADANÍ ZMĚNY č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE OBSAH

KRALICE NA HANÉ. ZADANÍ ZMĚNY č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE OBSAH ZADANÍ ZMĚNY č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KRALICE NA HANÉ OBSAH a.) požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších širších územních vztahů

Více

Datum nabytí. Místa, kde je možno do územně plánovací

Datum nabytí. Místa, kde je možno do územně plánovací Územní plán obce Chlebičov - Změna č. 1 Územní plán obce Dolní Životice - Změna č. 2 Územní plán obce Štítina - Změna č. 1 Územní plán obce Pustá Polom - Změna č. 3 NEPLATNÉ - VYDÁN ÚZEMNÍ PLÁN PUSTÁ POLOM

Více

Příloha č.1 REGULAČNÍ PODMÍNKY PRO PLOCHY STAVEBNÍ - URBANIZOVANÉ -funkční regulace. PLOCHY BYDLENÍ (jsou určeny především k bydlení )

Příloha č.1 REGULAČNÍ PODMÍNKY PRO PLOCHY STAVEBNÍ - URBANIZOVANÉ -funkční regulace. PLOCHY BYDLENÍ (jsou určeny především k bydlení ) PLOCHY BYDLENÍ (jsou určeny především k bydlení ) BP - PLOCHY PŘEDMĚSTSKÉHO BYDLENÍ Plochy převážně pro bydlení předměstského charakteru. Plochy předměstského bydlení (BP) stanoví stávající a navržené

Více

HODONÍN - RYBÁŘE REGULAČNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 A) TEXTOVÁ ČÁST B) GRAFICKÁ ČÁST I. ZMĚNA Č.1 REGULAČNÍHO PLÁNU HODONÍN -

HODONÍN - RYBÁŘE REGULAČNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 A) TEXTOVÁ ČÁST B) GRAFICKÁ ČÁST I. ZMĚNA Č.1 REGULAČNÍHO PLÁNU HODONÍN - HODONÍN - RYBÁŘE REGULAČNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 I. ZMĚNA Č.1 REGULAČNÍHO PLÁNU HODONÍN - RYBÁŘE A) TEXTOVÁ ČÁST B) GRAFICKÁ ČÁST ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, SPOL. S R.O. Akce. HODONÍN RYBÁŘE REGULAČNÍ

Více

2.4 Podpora podnikání

2.4 Podpora podnikání Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2.4 Podpora podnikání Podmínky výzvy č. 21/2010 Bc. Hana Mikulová pověřená vedením odboru řízení projektů Zlín 1. září 2010 Olomouc 2. září

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

Obec Borkovice. v y d á v á změnu č. 3 územního plánu Borkovice. Záznam o účinnosti

Obec Borkovice. v y d á v á změnu č. 3 územního plánu Borkovice. Záznam o účinnosti Obec Borkovice Zastupitelstvo obce Borkovice příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále též jen stavební zákon ),

Více

MĚSTSKÝ ARCHITEKT VEŘEJNÝ PROSTOR. doc. Ing. arch. Petr Durdík

MĚSTSKÝ ARCHITEKT VEŘEJNÝ PROSTOR. doc. Ing. arch. Petr Durdík MĚSTSKÝ ARCHITEKT VEŘEJNÝ PROSTOR doc. Ing. arch. Petr Durdík 20. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE O ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍM ŘÁDU Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ostrava, 5. 6. Listopad 2015 MĚSTSKÝ ARCHITEKT

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ OBCE CHUCHELNA

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ OBCE CHUCHELNA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ OBCE CHUCHELNA Rada Obce Chuchelna jako příslušný orgán obce podle ustanovení 6 odst. 6 písm. a) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ZÁKLADNÍ NORMOVÁ A PŘEDPISOVÁ USTANOVENÍ V OBORU DOPRAVNÍCH STAVEB (POZEMNÍ KOMUNIKACE) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Více

NOVÉ POJMY STAVEBNÍHO ZÁKONA č. 183/2006 Sb. V NÁVAZNOSTI NA NOVELU VYHLÁŠKY č. 540/2002 Sb.

NOVÉ POJMY STAVEBNÍHO ZÁKONA č. 183/2006 Sb. V NÁVAZNOSTI NA NOVELU VYHLÁŠKY č. 540/2002 Sb. NOVÉ POJMY STAVEBNÍHO ZÁKONA č. 183/2006 Sb. V NÁVAZNOSTI NA NOVELU VYHLÁŠKY č. 540/2002 Sb. Alena Superatová 1 Abstrakt Ve vyhlášce č. 617/2006 Sb., kterou se mění vyhláška č. 540/2002Sb, se vyskytují

Více

regulačního plánu Dubňany lokalita Na Dílech

regulačního plánu Dubňany lokalita Na Dílech Pořizovatel: Městský úřad Hodonín, odbor rozvoje a investic (oddělení rozvoje a dotací) Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín Návrh Z A D Á N Í regulačního plánu Dubňany lokalita Na Dílech září 2011 Zadání

Více

DÍVČICE, seminář 12.5.2008. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

DÍVČICE, seminář 12.5.2008. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí DÍVČICE, seminář 12.5.2008 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí PROGRAM SEMINÁŘE: INFORMACE O PROJEKTU VZDĚLÁVÁNÍ PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV) PRV, OSA

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠPINDLERŮV MLÝN ZADÁNÍ

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠPINDLERŮV MLÝN ZADÁNÍ ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠPINDLERŮV MLÝN ZADÁNÍ Zadání vypracovala: Ing. arch. Iva Lánská, zodpovědná osoba pořizovatele,, ve spolupráci s určeným zastupitelem Bc. Vladimírem Staruchem. květen 2014, upraveno

Více

I. A TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU JÍLOVICE

I. A TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU JÍLOVICE I. A TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU JÍLOVICE ZPRACOVATEL: Architekt-urbanista: Les, ÚSES: Doprava: Voda, kanalizace: Elektrorozvody: Zeměd. půd. fond: PT-Atelier s.r.o. Na Žertvách 10, 180 00, Praha 8 IČO

Více

OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ

OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

ÚZEMNÍ PLÁN HOLŠTEJN TEXTOVÁ ČÁST

ÚZEMNÍ PLÁN HOLŠTEJN TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN HOLŠTEJN TEXTOVÁ ČÁST AQUA PROCON, s.r.o., Palackého tř. 12, 612 00 Brno USB Urbanistické středisko Brno, Příkop 8, 602 00 Brno Akce : HOLŠTEJN ÚZEMNÍ PLÁN Evidenční číslo zhotovitele : 28

Více

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území na stavebním úřadu (platné od 01.01.2013) dle přílohy č. 1 zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů Úkon Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení

Více

REGULATIVY FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY. Pojmy používané v této příloze jsou vysvětleny v Oddíle 15.

REGULATIVY FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY. Pojmy používané v této příloze jsou vysvětleny v Oddíle 15. Příloha č.1 zní: REGULATIVY FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Pojmy používané v této příloze jsou vysvětleny v Oddíle 15. Oddíl 1 Cíl územního plánu (1) Územní plán hlavního

Více

Změna č. 55 územního plánu města České Budějovice v lokalitě Suché Vrbné průmyslový obvod II

Změna č. 55 územního plánu města České Budějovice v lokalitě Suché Vrbné průmyslový obvod II Změna č. 55 územního plánu města České Budějovice v lokalitě Suché Vrbné průmyslový obvod II v katastrálním území České Budějovice 5 vydaná Zastupitelstvem města České Budějovice Projektant: Ing. arch.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN HOVORANY

ÚZEMNÍ PLÁN HOVORANY ÚZEMNÍ PLÁN HOVORANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Č. 1/2016 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který změnu územního plán vydal: Zastupitelstvo obce Hovorany Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel Městský úřad Kyjov,

Více

ZÁVAZNÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU

ZÁVAZNÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU ZÁVAZNÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU Regulativy územního rozvoje Regulativy územního rozvoje stanoví zásady pro uspořádání území (rozdělení území na funkční zóny, jejich charakteristika, regulační zásady v jednotlivých

Více

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku.

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku. Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích - znění od 1.1.2013. Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území 14) a) ke

Více

TUHAŇ ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITA 1Z1

TUHAŇ ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITA 1Z1 TUHAŇ ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITA 1Z1 04/2011 Zadavatel: Obec Tuhaň Tuhaň 91 277 41 Kly Projektant: Ing. arch. Vlasta Poláčková urbanistický atelier UP-24 Na Petynce 84, 169 00 Praha 6 atelier: K Červenému

Více

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KURDĚJOV TEXTOVÁ ČÁST POKYNY PRO ROZHODOVÁNÍ V ÚZEMÍ

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KURDĚJOV TEXTOVÁ ČÁST POKYNY PRO ROZHODOVÁNÍ V ÚZEMÍ ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KURDĚJOV TEXTOVÁ ČÁST POKYNY PRO ROZHODOVÁNÍ V ÚZEMÍ USB Urbanistické středisko Brno, Příkop 8, 602 00 Brno Akce : KURDĚJOV ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PRŮVODNÍ ZPRÁVA

Více

I. Změna územního plánu města České Budějovice v lokalitách 2.1.3. U Rybníčku a 2.1.8. Nádraží (dále jen změna ÚPnM)

I. Změna územního plánu města České Budějovice v lokalitách 2.1.3. U Rybníčku a 2.1.8. Nádraží (dále jen změna ÚPnM) Změna územního plánu města České Budějovice v lokalitách 2.1.3. U Rybníčku a 2.1.8. Nádraží katastrální území České Budějovice 5, České Budějovice 6 stupeň: NÁVRH pro společné jednání dle 50 zákona č.

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb.

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb. HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín A - Průvodní zpráva

Více

Příslušné podklady z hlediska požární bezpečnosti obsahují:

Příslušné podklady z hlediska požární bezpečnosti obsahují: Zpracování požárně bezpečnostního řešení stavby Oprávněna zpracovávat požárně bezpečnostní řešení stavby je fyzická osoba, která získala oprávnění k výkonu projektové činnosti podle zvláštního předpisu.

Více

N O V Ý O P A T O V. Prezentace 22. 1. 2013. www.reflecta.cz

N O V Ý O P A T O V. Prezentace 22. 1. 2013. www.reflecta.cz N O V Ý O P A T O V Prezentace 22. 1. 2013 www.reflecta.cz OBSAH PREZENTACE: 1. STRUČNÉ PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU NOVÝ OPATOV (vznik městského centra, jak je to s tramvajovou tratí, jak projekt promění lokalitu,

Více

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Vysočany se na svém zasedání dne 23. 2. 2011 usnesením č. 3/2011/27 usneslo vydat

Více

ÚZEMNÍ STUDIE. Metodický pokyn. Ministerstvo pro místní rozvoj

ÚZEMNÍ STUDIE. Metodický pokyn. Ministerstvo pro místní rozvoj ÚZEMNÍ STUDIE Metodický pokyn Ministerstvo pro místní rozvoj Ústav územního rozvoje Prosinec 2010 Územní studie: patří mezi územně plánovací podklady, ověřuje možnosti a podmínky změn v území, slouží jako

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. BAVORY změny č.1 TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST, ZEMĚDĚLSKÁ PŘÍLOHA, VYMEZENÍ ZÁVAZNÉ ČÁSTI

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. BAVORY změny č.1 TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST, ZEMĚDĚLSKÁ PŘÍLOHA, VYMEZENÍ ZÁVAZNÉ ČÁSTI ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BAVORY změny č.1 TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST, ZEMĚDĚLSKÁ PŘÍLOHA, VYMEZENÍ ZÁVAZNÉ ČÁSTI Objednatel: Obec Bavory, zastoupená starostou obce panem Ing. Petrem Žluvou Pořizovatel: Městský úřad

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, OBEC RADSLAVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice AKCE: REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice STUPEŇ DOKUMENTACE: ČÁST DOKUMENTACE: DSP A. Průvodní zpráva Č.ZAKÁZKY: ZAK-2011-041-Tp VYPRACOVAL: Ing.

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva 1 B. Souhrnná technická zpráva B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního pozemku: Stavební pozemek se nachází v jihovýchodní části uzavřeného areálu skladu společnosti ČEPRO v Mstěticích. b)

Více

NÁVRH DODATKU ZADÁNÍ Změny č. 2 Územního plánu obce Nemojany

NÁVRH DODATKU ZADÁNÍ Změny č. 2 Územního plánu obce Nemojany NÁVRH DODATKU ZADÁNÍ Změny č. 2 Územního plánu obce Nemojany Pořizovatel: Městský úřad Vyškov, odbor územního plánování a rozvoje Masarykovo nám. 1, 682 01 Vyškov Datum: Říjen 2011 1 Obsah zadání: a) Požadavky

Více

STUDIO KAPA ARCHITEKTURA, URBANISMUS, INTERIER, DESIGN

STUDIO KAPA ARCHITEKTURA, URBANISMUS, INTERIER, DESIGN STUDIO KAPA ARCHITEKTURA, URBANISMUS, INTERIER, DESIGN -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

I./A.6.1. Podmínky pro využití ploch s rozdílným způsobem využití... 30 I./A.6.2. Časový horizont využití ploch s rozdílným způsobem využití...

I./A.6.1. Podmínky pro využití ploch s rozdílným způsobem využití... 30 I./A.6.2. Časový horizont využití ploch s rozdílným způsobem využití... I. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU ŽERMANICE Obsah: I.A. Textová část I.B. Grafická část I. A.Textová část : Obsah: I./A.1. Vymezení zastavěného území... 3 I./A.2. Koncepce rozvoje území, ochrany a rozvoje jeho hodnot...

Více

Z A D Á N Í Z MĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STUDENÁ

Z A D Á N Í Z MĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STUDENÁ Z A D Á N Í Z MĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STUDENÁ Zpracoval odbor stavební úřad MěÚ Dačice ve spolupráci s určeným zastupitelem v prosinci 2011 Obsah: a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje,

Více

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 21.05.2014 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MORAVANY. srpen 2 014. Spolufinancováno Jihomoravským krajem

ÚZEMNÍ PLÁN MORAVANY. srpen 2 014. Spolufinancováno Jihomoravským krajem ÚZEMNÍ PLÁN MORAVANY srpen 2 014 Spolufinancováno Jihomoravským krajem Správní orgán, který územní plán vydal: Záznam o účinnosti Zastupitelstvo obce Moravany Datum nabytí účinnosti územního plánu:...

Více

ÚZEMNÍ PLÁN JENŠTEJN. ČÁST II: Textová část územního plánu. ve znění úpravy dle 188 zákona 183/2006 Sb.

ÚZEMNÍ PLÁN JENŠTEJN. ČÁST II: Textová část územního plánu. ve znění úpravy dle 188 zákona 183/2006 Sb. ÚZEMNÍ PLÁN JENŠTEJN ČÁST II: Textová část územního plánu ve znění úpravy dle 188 zákona 183/2006 Sb. UNIT architekti, s.r.o., září 2014 - 2 - 1 Obsah územního plánu Územní plán Textová část Grafická část

Více

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení. 1. Identifikační údaje

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení. 1. Identifikační údaje Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení 1. Identifikační údaje Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně 2. Urbanistické řešení Řešené

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Změna: 62/2013 Sb. Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

PŘÍLOHA Č. 1. VYHLÁŠKA č... /2003 o závazných částech územního plánu obce ŽĎÁRNÁ,

PŘÍLOHA Č. 1. VYHLÁŠKA č... /2003 o závazných částech územního plánu obce ŽĎÁRNÁ, PŘÍLOHA Č. 1 ke změně č.2 ÚPO Žďárná srovnávací text (doplněný text je tištěn červeně) VYHLÁŠKA č... /2003 o závazných částech územního plánu obce ŽĎÁRNÁ, aktualizovaná pod č../2016 1 VYHLÁŠKA č... /2003

Více

Obsah textové části: TEXTOVÁ ČÁST... 3 ÚZEMNÍ PLÁN... 3 1. Vymezení zastavěného území... 3 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje

Obsah textové části: TEXTOVÁ ČÁST... 3 ÚZEMNÍ PLÁN... 3 1. Vymezení zastavěného území... 3 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje Obsah textové části: TEXTOVÁ ČÁST... 3 ÚZEMNÍ PLÁN... 3 1. Vymezení zastavěného území... 3 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 3 3. Urbanistická koncepce, včetně vymezení

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Vymezení pojmů

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Vymezení pojmů Obecně závazná vyhláška města Krnova č. 2/2007 o pravidlech pro pohyb psů na veřejném prostranství Zastupitelstvo města Krnova se na svém zasedání dne 14.2.2007 usneslo vydat na základě ustanovení 10 písm.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN LADNÁ. okr. Břeclav I.A TEXTOVÁ ČÁST. Pořizovatel: Obecní úřad Ladná, Masarykova 119/60, 691 46 Ladná Objednatel: Obec Ladná

ÚZEMNÍ PLÁN LADNÁ. okr. Břeclav I.A TEXTOVÁ ČÁST. Pořizovatel: Obecní úřad Ladná, Masarykova 119/60, 691 46 Ladná Objednatel: Obec Ladná ÚZEMNÍ PLÁN LADNÁ okr. Břeclav I.A TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel: Obecní úřad Ladná, Masarykova 119/60, 691 46 Ladná Objednatel: Obec Ladná Projektant: AR projekt s.r.o., Hviezdoslavova 29, 627 00 Brno Tel/Fax:

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 96/2012 Zastupitelstvo městské části Praha 12 na základě ustanovení zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Ú Z E M N Í P L Á N M O K R O U Š E

Ú Z E M N Í P L Á N M O K R O U Š E Pořizovatel: MAGISTRÁT MĚSTA PLZNĚ odbor stavebně správní Ú Z E M N Í P L Á N M O K R O U Š E Zpracovatel: Ing.,aut.Arch. Pavel Valtr, ČKA č. 00186 - UrbioProjekt Plzeň, ateliér urbanismu, architektury

Více

Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko

Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko 1. Cílem dotazníkového šetření Dotazníkové šetření je jedním ze způsobů, jak lze zjistit názory, přání a potřeby obyvatel. Cílem šetření,

Více

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 4. 4. 2016 usnesením č. 4/7/2016 usneslo vydat

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DEŠOV ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DEŠOV ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ Městský úřad Moravské Budějovice Odbor výstavby a územního plánování nám. Míru 36, 676 02 Moravské Budějovice --------------------------------------------------------------------------- ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ

Více

DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA

DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA 18. prosinec 2007 Dopravní zóna Studénka Strana 1 Cenová nabídka na prodej: Prodej DZ Studénka nabízíme formou: 1) přímého prodeje pozemků 2) prodeje účelové společnosti SPV 3) prodej

Více

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KADOV

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KADOV ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KADOV VYDANÝ ZASTUPITELSTVEM OBCE KADOV Projektant: Změnu č.4 územního plánu obce zpracoval Ing. arch. Václav Štěpán Architektonický ateliér ŠTĚPÁN, Žižkova 12, České Budějovice

Více

Zásady územního rozvoje Libereckého kraje (ZÚR LK)

Zásady územního rozvoje Libereckého kraje (ZÚR LK) Zásady územního rozvoje Libereckého kraje (ZÚR LK) Odbor územního plánování a stavebního řádu Informace o stavu pořizování a vztah k PÚR 2008 13.11.2009 Zásady územního rozvoje Libereckého kraje (ZÚR LK)

Více

Návrh územní plán Stojčín pro společné jednání

Návrh územní plán Stojčín pro společné jednání Návrh územní plán Stojčín pro společné jednání Záznam o účinnosti vydávající správní orgán: Zastupitelstvo obce Stojčín oprávněná úřední osoba pořizovatele jméno a příjmení: Ing. František Souček funkce:

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Drysice v uplynulém období 4/2012 3/2016

Zpráva o uplatňování Územního plánu Drysice v uplynulém období 4/2012 3/2016 Zpráva o uplatňování Územního plánu Drysice v uplynulém období 4/2012 3/2016 (Návrh určený k projednání) Pořizovatel: Městský úřad Vyškov, Odbor územního plánování a rozvoje Masarykovo nám. 1, 682 01 Vyškov

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 1/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Granátová skála Rada Jihočeského kraje vydává dne 8. 3. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb.,

Více

Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Obecně závazné vyhlášky, kterými se stanoví koeficienty pro výpočet daně z nemovitých věcí, osvobození některých pozemků

Více

DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420 542 423 111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz DOTČENÉ ORGÁNY V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Internetová prezentace poslední aktualizace

Více

ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE

ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NĚMČICE NAD HANOU A. TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel : Magistrát města Prostějova Stavební úřad Projektant : ing. arch. Petr Malý Křelov, červenec 2014 1 OBSAHOVÝ LIST a. vymezení

Více

OBEC LUBOMĚŘ. Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád

OBEC LUBOMĚŘ. Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád OBEC LUBOMĚŘ Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád Zastupitelstvo obce Luboměř se na svém zasedání dne 2.9.2015, pod č. usnesení 143/5 usneslo vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN Marika Kopkášová Obsah 1) realizované (2015, 2016) - novela vyhlášky č. 326/2000 Sb. - novela zákona č. 128/2000 Sb., o obcích - změna stavebního zákona 2)

Více