Hudební dění v Polné a okolí 257

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hudební dění v Polné a okolí 257"

Transkript

1 Hudební dění v Polné a okolí 257 XV. Country hudba Country hudbou se označují hudební formy amerického venkova a styly, z nich vycházející. Jejich původním zdrojem byly písně a balady přistěhovalců z Evropy, především z Anglie, Irska a Skotska. Tyto skupiny přistěhovalců se usadili v teritoriu appalačského a ozarského pohoří na jihu USA a prakticky až do dvacátých let minulého století byly izolovány před městskými hudebními útvary. V současné době zahrnuje country hudba zejména následující styly: hilbilly, tradiční country, moderní country hudbu, bluegrass, cajun, western swing, rockabily a country rock. Nejznámějším střediskem country hudby je Nashville, kde se také nachází legendární scéna Grand Ole Opry. Mezi nejznámější představitele country music, kteří jsou v povědomí posluchačů u nás patří Hank Williams, Hank Snow, Jim Reeves, Carl Smith, Johny Cash, Wanda Jackson, Marty Robbins, Buck Owens. Country hudbě se však věnovali např. i Ray Charles, či Jerry Lee Lewis. U nás patřili mezi první propagátory country hudby skupiny: Country beat Jiřího Brabce, Rangers (Plavci) a Greenhorns (Zelenáči). Na podzim roku 1967 vznikla v Polné první country and westernová skupina Westmen, která do roku 1970 vystupovala převážně pod hlavičkou Beat Fan Clubu ve složení: Jaroslav Fišar (kytara, zpěv) Jaroslav Rychtecký (mandolína, zpěv) Jiří Pešák ml.(housle) Josef Rychlý (kytara,zpěv) Zdeněk Moučka (kontrabas) Členové skupiny Westmen na Setkání mládeže na Lipnici (1969)

2 Hudební dění v Polné a okolí 258 Domácí scénou skupiny Westmen byla místnost Beat Fan Clubu na Husově náměstí (dnešní dům Filipenských), kde pořádali v neděli v podvečer country poslechové pořady. Několikrát skupina vystoupila rovněž v Domě pionýrů a mládeže. Skupina Westmen zleva: Jaroslav Fišar, Jiří Pešák ml., Zdeněk Moučka, Josef Rychlý, Jaroslav Rychtecký (ležící) Repertoár skupiny Westmen byl složen převážně z amerických traditionálů, které byly opatřeny českými texty z dílny textařů zejména skupin Greenhorns a Rangers (Zvedněte kotvy, Tulák, Rovnou, Zatracenej život, Abbelline, Modrý měsíc.) Skupina Westmen ukončila svoji činnost zhruba po dvou letech.

3 Hudební dění v Polné a okolí 259 Další country skupina, která v Polné v oblasti country hudby působila byli Brzdaři. Brzdaři ve svých začátcích nahoře zleva Petr Brož, Martin Vacek, Stanislav Vlach, dole zleva: Lubomír Bednář, Karel Hanus Členové této skupiny se rekrutovali z kytarového kroužku Domu pionýrů a mládeže. S hudbou stylu country koketovala v té době celá řada začínajících hudebních adeptů. Pole pro jejich působení poskytoval již zmiňovaný Dům pionýrů a mládeže, kde působil později jako vedoucí kytarové kroužku velký propagátor country hudby v polenském regionu Petr Brož. Kytarový kroužek při vystoupení v sále U Slovana zleva: Ladislav Urbanec, Lubomír Bednář, Karel Hanus, Pavel Prchal, Václav Půža, Miroslav Meloun (rok 1973)

4 Hudební dění v Polné a okolí 260 Postupem doby došlo ve skupině Brzdaři (tak, jak tomu zpravidla bývá u většiny hudebních seskupení) k personálním změnám, které byly vynuceny nejrůznějšími okolnostmi. Brzdaři po vystoupení na Polenské lokálce zleva: Lubomír Bednář, Jaroslav Rychtecký, Jan Dajč, Zdeněk Skočdopole (zvukař), Petr Brož, Petr Vaněk (konferenciér), Petr Štohanzl Krátce působil se skupinou Jan Prchal ( ), který pro Brzdaře napsal několik textů. Členové skupiny Brzdaři se věnovali nejen vlastnímu provozování country hudby, ale byli i zdatnými organizátory. Uspořádali v Polné od prosince 1980 více než patnáct hudebních country přehlídek s názvem Polenská lokálka. V rámci těchto pořadů, které se konaly v období mohli posluchači v Polné vidět a slyšet špičkové interprety v daném žánru Jablkoň, Wabi Ryvolu, Žalmana a Hop Trop První pořady Polenské lokálky byly pořádány v Domě pionýrů a mládeže a počínaje rokem 1983 v sále U Slovana. Polenská lokálka byl na svou dobu výjimečný projekt, který nebyl do dnešních dnů, co do svého rozsahu, překonán. Skupina Brzdaři rovněž pořádala v Polné Country bály. Ten první se ukutečnil a vedle Brdařů na něm vystoupily skupiny Kyvadlo a Bodlák. Druhý country bál se konal (Brzdaři, Kyvadlo, Pražce). Na další Country bál si museli příznivci country hudby počkat až do roku 1993, kdy se konal za doprovodu hudební skupiny Střepy.

5 Hudební dění v Polné a okolí 261 Novoročenka skupiny Brzdaři z roku 1985 zleva: Jaroslav Rychtecký, Jan Dajč, Petr Brož, Petr Štohanzl V polovině devadesátých let se začala scházet skupina milovníků trampských a country melodií v polenské restauraci U Bartáků. Pravidelně o víkendech se vždy sešla parta muzikantů a posluchačů podle pravidla kdo přijde, ten si zahraje. Pravidelně se v této partě scházeli: Jan Prokop, Richard Kislinger, Pavel Starý, Jiří Pešák ml., Jan Prchal st., později Luděk Vrbka a občas zavítal z Rudolce i polenský rodák a jeden z největších propagátorů tohoto druhu hudby v okolí Jaroslav Rychtecký. Z tohoto okruhu zpočátku příležitostných hudebníků - se po čase zásluhou Jana Prchala st. vyčlenila stálá parta, která si začala říkat Bartáci. Tato skupina působila zhruba v období v této sestavě: Jan Prchal st. (zpěv, basová kytara) Jiří Pešák ml. (banjo) Luděk Vrbka (zpěv.kytara, foukací harmonika) Pavel Starý (zpěv, kytara) Karel Lorenc (zpěv, kytara) Richard Kislinger (zpěv, kytara) V roce 2000 došlo k personální změně a změně názvu. Jiřího Pešáka ml. vystřídal na postu hráče na banjo Lubomír Bednář a skupina začala používat název Bizoni.

6 Hudební dění v Polné a okolí 262 Bizoni zleva: Lubomír Bednář, Richard Kislinger, Pavel Starý, Jan Prchal, Luděk Vrbka V roce 2002 nahradil Richarda Kislingera Martin Baier. Oba posledně jmenovaní se však ještě podíleli na natočení svého profilového CD s názvem Bizoni, která byla natočena ve studiu Efendix v období duben květen Obal CD skupiny Bizoni dole: Pavel Starý, nahoře zleva: Lubomír Bednář, Luděk Vrbka, Jan Prchal, Richard Kislinger

7 Hudební dění v Polné a okolí 263 Zadní strana CD skupiny Bizoni se seznamem skladeb Plakát skupiny Bizoni Country zábava v Opočnici u Nymburka. Na plakátu jsou fotografie hudebníků tvořících sestavu skupiny v roce 2003 (zleva dole: Lubomír Bednář, Jan Prchal, zleva nahoře: Pavel Starý, Jiří Kourek, Martin Baier

8 Hudební dění v Polné a okolí 264 Bizoni si brzy po svém vzniku získali svůj okruh posluchačů a vedle příležitostního muzicírování se účinkovali dvakrát na Rozloučení s prázdninami, od založení tradice Svátečního odpoledne na rynku se jej pravidelně rovněž zúčastňují. V roce 2002 tvořili doprovodnou složku Běhu Terryho Foxe v Polné a pro město Polná zajišťují každoroční hudební vložku u příležitosti Pálení čarodějnic vždy poslední dubnový večer a vystoupili Bizoni na hudebním večeru na nádvoří Domu dětí (pořádal Beat Fan Club) V říjnu 2004 došlo zatím k poslední personální změně. Skupina od tohoto období působí ve složení: Pavel Starý (kytara, zpěv) Lubomír Bednář (banjo, zpěv) Martin Baier (kytara, zpěv) Petr Baier (mandolína, zpěv) Jiří Kourek (basová kytara, zpěv) Bizoni absolvovali několik trampských putování (Broumovsko, kde hráli v Sinavě, Jeseníky, kde hráli ve Vernířovicích, Jizerské hory, kde hráli v Lučanech a na Bramberku, povodí Berounky, oblast Velkého Dářka ) Častým místem účinkování se stala obec Stará Říše nebo Karlov na Žďársku vystoupila skupina Bizoni na Country večeru pořádaném Beat Fan Clubem na nádvoří Domu dětí a mládeže (pátek o Mrkvancové pouti). Bizoni při vystoupení o polenské pouti 2005 na nádvoří DDM v Polné (zleva: Lubomír Bednář,Martin Baier, Petr Baier, Jiří Kourek, Pavel Starý) V roce 1993 vznikla na základě iniciativy Jana Prokopa skupina Xšandy. Skupina si vytýčila jako hlavní cíl prezentovat country hudbu zejména u potlachů, táborových ohňů a na přátelských posezeních. V roce 2004 vystupovali Xšandy v Hudebním country večeru na nádvoří Domu dětí (pořádal Beat Fan Club).

9 Hudební dění v Polné a okolí 265 V počátečním období působil se skupinou hráč na basu Ladislav Schuster (uprostřed), vpravo Jan Prokop Současná sestava skupiny Xšandy zleva: Zdeněk Jaroš, Lukáš Apfetauer, Jan Prokop

10 Hudební dění v Polné a okolí 266 V lednu 2005 založili Jan Prchal a Luděk Vrbka hudební duo. Nacvičilo do června toho roku 12 vlastních skladeb a vystoupili na oblastním kole Porty v Polné. V červnu vytvořili základ nové country formace s názvem Vrak, Připojili se k nim postupně Petr Brož (červen), Pavel Starý a Lubomír Bednář (červenec). Kapelníkem se stal Petr Brož. Do konce roku 2005 vystoupila skupina na veřejnosti celkem dvanáctkrát (Polná, Dobronín, Jihlava, Věžnička). Členové skupiny Vrak nahoře zleva: Lubomír Bednář, Pavel Starý, Luděk Vrbka, Petr Brož, dole: Jan Prchal st.

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20.

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20. Hudební dění v Polné a okolí 349 XIX. Co se nevešlo do škatulek Není bez zajímavosti, že se někteří z polenských rodáků prosadili v populární hudbě v zahraničí. Touto první je: Alena Jacob Narodila se

Více

Hudební dění v Polné a okolí 217

Hudební dění v Polné a okolí 217 Hudební dění v Polné a okolí 217 XIII. Příležitostná hudební seskupení Vedle již prezentovaných hudebních skupin a orchestrů tvořila a tvoří velice významnou součást hudebního dění v Polné a okolí příležitostná

Více

Hudební dění v Polné aokolí 147

Hudební dění v Polné aokolí 147 Hudební dění v Polné aokolí 147 VIII. Hudba a divadlo Počátky ochotnického divadla v Polné se datují k roku 1798. V roce 1887 byl založen divadelní soubor Jiří Poděbradský (ustavující schůze 9. září).

Více

Hudební dění v Polné a okolí 181

Hudební dění v Polné a okolí 181 Hudební dění v Polné a okolí 181 XI. Beat Fan Club Na konci šedesátých let došlo k poměrně velkému uvolnění ve společenských podmínkách života a tyto změny se nemohly vyhnout ani tzv. mládežnickému hnutí.

Více

XXIV. Věcný rejstřík

XXIV. Věcný rejstřík Hudební dění v Polné a okolí 421 XXIV. Věcný rejstřík 1. světová válka 45 40. výročí založení KSČ 157 Absolventský koncert 272 Adventní koncert 35 38 39 40 41 189 193 251 252 255 256 270 271 Afrorock 350

Více

HUDBA V USA 50. LET 20. STOLETÍ

HUDBA V USA 50. LET 20. STOLETÍ HUDBA V USA 50. LET 20. STOLETÍ Anotace Prezentace seznámí žáky se vývojem hudby ve USA v 50. letech 20. století. Během prezentace naváží na znalosti z jiných předmětů a zopakují znalosti z předchozích

Více

SRDEČNÉ PODĚKOVÁNÍ. Ke shlédnutí reportáž z 15. ročníku festivalu od TV BESKYD. K přečtení reportáž z 15. ročníku z Valašského deníku ze dne 5.8.2015.

SRDEČNÉ PODĚKOVÁNÍ. Ke shlédnutí reportáž z 15. ročníku festivalu od TV BESKYD. K přečtení reportáž z 15. ročníku z Valašského deníku ze dne 5.8.2015. SRDEČNÉ PODĚKOVÁNÍ Dovolte nám, Vám co nejsrdečněji poděkovat za Vaši podporu při organizaci 15. ročníku country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Patnáctý ročník provázelo nadmíru slunečné až tropické počasí,

Více

O FESTIVALU NA STARÉM DOBRÉM WESTERNU V MINULOSTI VYSTOUPILI:

O FESTIVALU NA STARÉM DOBRÉM WESTERNU V MINULOSTI VYSTOUPILI: O FESTIVALU Ve dnech 1. a 2. srpna 2014 se uskuteční na Bystřičce - přehradě u Vsetína 16. ročník country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Pořadatelem je Country kapela Gympleři Vsetín z.s. Během uplynulých

Více

Hudební dění v Polné a okolí 267

Hudební dění v Polné a okolí 267 Hudební dění v Polné a okolí 267 XVI. Hudební školství v Polné Až do konce osmdesátých let dvacátého století neexistovala v Polné institucionálně završená instituce, která by se věnovala výchově dětí a

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

Hudební dění v Polné a okolí 153

Hudební dění v Polné a okolí 153 Hudební dění v Polné a okolí 153 IX.. Dům dětí a jeho podíl na rozvoji hudby v Polné Ještě před otevřením Domu pionýrů a mládeže v Polné existoval Kroužek lidových písní a tanců (vedený učitelkou Marií

Více

VY_32_INOVACE_03 Blues_39

VY_32_INOVACE_03 Blues_39 VY_32_INOVACE_03 Blues_39 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

TEMATICKÝ PLÁN 6. ročník

TEMATICKÝ PLÁN 6. ročník TEMATICKÝ PLÁN 6. ročník Vyučující: Mgr. Iveta Peštuková Ročník: 6. (6. A, 6. B) Školní rok 2018/2019 Hudební výchova pro 6. ročník ZŠ - A. Charalambidis, L. Hurník, Z. Císař, J. Pilka, D. Matoška, SPN

Více

Díky svým výrazným zpěvákům se Bluegrass Comeback může věnovat také čtyřhlasému zpěvu a capella ve stylu barbershop.

Díky svým výrazným zpěvákům se Bluegrass Comeback může věnovat také čtyřhlasému zpěvu a capella ve stylu barbershop. BÁRY Severní Čechy Kapela vznikla již před rokem 1989 původně jako výhradně dívčí. Během let se zde vystřídalo mnoho muzikantů, ale základ a image kapely byl, je a bude stále stejný. V popředí je ženský

Více

rakouský hudební skladatel často označován jako otec symfonie nebo otec smyčcového kvarteta

rakouský hudební skladatel často označován jako otec symfonie nebo otec smyčcového kvarteta rakouský hudební skladatel často označován jako otec symfonie nebo 1732-1809 otec smyčcového kvarteta Životopis J.Haydna Narodil se ve zcela chudé muzikantské rodině. V osmi letech se stal zpěvákem chlapeckého

Více

Hudební dění v Polné a okolí 397

Hudební dění v Polné a okolí 397 Hudební dění v Polné a okolí 397 XXII. Místopisný rejstřík Afrika 48 Amerika 51 52 Anglie 257 Antonínův Důl 57 Apalačské pohoří 257 Arciděkanský kostel Sv. Vojtěcha 106 Areál koupaliště Korečník 88 Areál

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

Hudební dění v Polné a okolí 121

Hudební dění v Polné a okolí 121 Hudební dění v Polné a okolí 121 VI. Taneční hudba Vedle zmiňovaného orchestru Elchronu (kapitola V.), začal v Polné působit i hudební soubor, v jehož repertoáru převažovala taneční hudba. Hlavním iniciátorem

Více

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora Předmět: Estetická výchova hudební ( EVH ) Náplň: Původ hudby, hudba pravěku, starověku, středověku, renesance, baroka, klasicismu, romantismu, vážná hudba 20. století, vývoj světové populární hudby Třída:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

VY_32_INOVACE_04_ Komorní orchestry_38

VY_32_INOVACE_04_ Komorní orchestry_38 VY_32_INOVACE_04_ Komorní orchestry_38 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu :

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

Hra akordů a doprovodů Improvizace Hra v kapele

Hra akordů a doprovodů Improvizace Hra v kapele Hra akordů a doprovodů Improvizace Hra v kapele První část metodiky - Hra akordů a doprovodů - je zaměřena na nácvik zjednodušených i úplných hmatů základních kytarových akordů a na nácvik základních kytarových

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 27.03.2018 Mgr. Rudolf Salvetr Ing. Milan Jarošík Předmět zprávy: Obecně závazná vyhláška č. 3/2018 o nočním

Více

ČTVRTEK 29. srpna 2019

ČTVRTEK 29. srpna 2019 FESTIVAL TRAMPSKÉ, COUNTRY A FOLKOVÉ HUDBY Program 44. Mohelnického dostavníku Záštitu nad festivalem převzal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Festival se koná za finanční podpory Olomouckého

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Pravidelným programem prázdnin je Páteční muzika v klášterní kavárně Café Dientzenhofer v Broumově. Vystoupení muzikantů začne v 19 hodin.

Pravidelným programem prázdnin je Páteční muzika v klášterní kavárně Café Dientzenhofer v Broumově. Vystoupení muzikantů začne v 19 hodin. Rockový festival Rockstock, dvě představení hry HRA-NIC-e, další koncert festivalu Za poklady Broumovska, cyklistický závod Okolo Broumova, volejbalový Memoriál Slávky Streubelové, "petrovické zatáčky",

Více

Město Moravský Beroun

Město Moravský Beroun Město Moravský Beroun Zastupitelstvo města Moravský Beroun Obecně závazná vyhláška č. /018, k zabezpečení veřejného pořádku Zastupitelstvo města Moravský Beroun se na svém zasedání dne 1.1.018 usnesením

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11 Polická a Svatovavřinecká pouť, pokladový koncert, charitativní akce v Martínkovicích, program pro děti v Broumově i v Polici nad Metují, běžecké závody, volejbalový turnaj, koncerty. To jsou tipy na akce,

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 19. 4. 2018 Bod programu: 8 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Kudláček Jiří, starosta Městská policie Bc. Miroslav Mann Název

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Učební osnovy pracovní

Učební osnovy pracovní 1 týdně, povinný Hudební formy a skladebné postupy Žák: vnímá a postihuje rozdíly mezi tvořením tónu u operního zpěváka a zpěváka rockové a jazzové hudby zrapuje krátký text v týmu zpracujíe projekt na

Více

ČTVRTEK 29. srpna 2019

ČTVRTEK 29. srpna 2019 FESTIVAL TRAMPSKÉ, COUNTRY A FOLKOVÉ HUDBY Program 44. Mohelnického dostavníku Záštitu nad festivalem převzal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Festival se koná za finanční podpory Olomouckého

Více

TEMATICKÝ PLÁN. září. říjen. listopad. prosinec. leden. únor. březen. duben. květen

TEMATICKÝ PLÁN. září. říjen. listopad. prosinec. leden. únor. březen. duben. květen Vyučující: Mgr. Eva Podvalová Ročník: 6. (6. A, 6.B) Školní rok 2016/2017 Hudební výchova pro 6. ročník ZŠ - A. Charalambidis, L. Hurník, Z. Císař, J. Pilka, D. Matoška, SPN Praha 2000 1. Lidový dvojhlas

Více

Doprovodný program Program společenského večera zpestřilo vystoupení zpěvačky Venduly Huvarové, která v doprovodu klavíristy Jana Uviry prokládala předávání ocenění jazzovými písněmi a skladbami v brazilskému

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 27.03.2018 Mgr. Rudolf Salvetr Ing. Milan Jarošík Předmět zprávy: Obecně závazná vyhláška č. 4/2018 o nočním

Více

OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát nar. (rok nar. 1947) Členové: Lenka Kadlecová (rok nar. 1979), Andrea Maturová (rok nar. 1979), Mgr. Jaroslav

Více

Již tradičně bude v průběhu sobotního odpoledne předáno ocenění Association For Main Scene Of Country Music za životní přínos country hudbě.

Již tradičně bude v průběhu sobotního odpoledne předáno ocenění Association For Main Scene Of Country Music za životní přínos country hudbě. Ve dnech 3. a 4. srpna 2007 se na Bystřičce přehradě (okres Vsetín) koná 9. ročník country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Pořadatelem je občanské sdružení Country kapela Gympleři Vsetín. Jedná se o jeden

Více

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Estetická výchova hudební (EHV) Původ hudby, hudba pravěku, starověku, středověku, renesance, baroka, klasicismu, romantismu, vážná hudba 20. století, vývoj

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Výsledková listina. REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012

Výsledková listina. REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012 Výsledková listina REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012 pořádáno Domem dětí a mládeže Teplická ul., Děčín IV dne 3. 3. 2012 od 09,00 13,30 hod. Celkem se krajského kola zúčastnilo 50 dětí

Více

maloobchodný cenník p o p i s EURO SKK

maloobchodný cenník p o p i s EURO SKK maloobchodný cenník 20090204 Vyhradzujeme si právo zmeny cien bez predchádzajúceho upozornenia. p o p i s EURO SKK HUDOBNÉ POMÔCKY A DOPLNKY MOC MOC Zásobník trsátek GW - velmi rozšířená a nepostradatelná

Více

V pátek v 18 hodin začne v broumovském parku Alejka Taneční hip hop workshop nazvaný Jdi za hudbou. Zdarma se může zapojit kdokoli.

V pátek v 18 hodin začne v broumovském parku Alejka Taneční hip hop workshop nazvaný Jdi za hudbou. Zdarma se může zapojit kdokoli. Oslavy broumovského fotbalu, Cesta parky a zahradami, Suchodolská pouť, vernisáž výstavy, sportovní víceboj, Filmová přehlídka havlovských filmů, hudební a taneční vystoupení. To jsou tipy na některé akce,

Více

Menu pro mecenáše. Jak lze finančně podpořit Vážný zájem:

Menu pro mecenáše. Jak lze finančně podpořit Vážný zájem: Menu pro mecenáše Děkujeme, že máte Vážný zájem! Šíříme vážnou hudbu, budujeme kulturní podhoubí, podporujeme sousedské vztahy, pomáháme studentům hudby, hrajeme pro seniory i ty nejmenší. To vše je možné

Více

MANDOLIN DUO Alena Kozáková kytara, Petr Vrobel mandolína

MANDOLIN DUO Alena Kozáková kytara, Petr Vrobel mandolína MANDOLIN DUO Alena Kozáková kytara, Petr Vrobel mandolína Duo společně vystupuje od počátku devadesátých let (dříve pod názvem Odvážná hudba). V repertoáru má skladby od renesančních anonymů po moderní

Více

ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU

ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU Vzdělávání na I. stupni základního studia je sedmileté a je určeno žákům, kteří dosáhli věku 7 let. Tato věková hranice platí bez ohledu na skutečnost, zdali žák navštěvoval

Více

Pink Floyd. Jan Fuchs 7.C

Pink Floyd. Jan Fuchs 7.C Jan Fuchs 7.C 25.1.2013-1 - Pink Floyd je anglická hudební skupina založená v roce 1964, která se dostala do povědomí díky svému psychedelickému rocku. Postupem času se kapela žánrově posunula k progresivnímu

Více

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6.

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2014 OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. PODĚKOVÁNÍ Výroční zpráva za rok 2014 Strana 2 (celkem

Více

80. léta v české populární hudbě

80. léta v české populární hudbě 80. léta v české populární hudbě Pop, disco Michal David, Kroky Františka Janečka Situace ve společnosti: stále přetrvává období normalizace, 2 proudy hudbě oficiální (nemají problémy s komunistickým režimem,

Více

Avion Big Band. Avion Big Band

Avion Big Band. Avion Big Band Avion big band sdružuje amatérské muzikanty se stejným zájmem o hudbu, kteří ovládají hru na hudební nástroj a zpěv. Cílem je reprezentace Zlína, Zlínského kraje a České republiky a také rozvoj kapely

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

18.03.1924 Dorůžka Lubomír, muzikolog, publicista, překladatel, 85. výročí

18.03.1924 Dorůžka Lubomír, muzikolog, publicista, překladatel, 85. výročí VÝROČÍ 2009 Z OBLASTI ČESKÉ POPULÁRNÍ HUDBY LEDEN 03.01.1949 Žantovský Michael, textař, 60. výročí 07.01.1944 Kahovcová Vlasta, zpěvačka, 65. výročí 22.01.1929 Moravus Ivo, klavírista, skladatel, 80. výročí

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2018, O NOČNÍM KLIDU A REGULACI HLUČNÝCH ČINNOSTÍ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2018, O NOČNÍM KLIDU A REGULACI HLUČNÝCH ČINNOSTÍ STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2018, O NOČNÍM KLIDU A REGULACI HLUČNÝCH ČINNOSTÍ Účinnost od: patnáctého dne po dni vyhlášení Nahrazuje dokument: Obecně závaznou vyhlášku č. 1/2017,

Více

14. Mezinárodní folklorní festival CIOFF PLZEŇ 2010

14. Mezinárodní folklorní festival CIOFF PLZEŇ 2010 14. Mezinárodní folklorní festival CIOFF 2010 9. 13. 6. 2010 proběhne pod patronací hejtmanky Plzeňského kraje Milady Emmerové, náměstkyně primátora města Plzně Marcely Krejsové a starosty MO Plzeň 3 Jiřího

Více

VEČERNÍ PRODEJ. Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli.

VEČERNÍ PRODEJ. Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli. 25 26 27 Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli. VEČERNÍ PRODEJ čtvrtek 15. 12. a úterý 20. 12. od 19:00 do 22:00 hodin UZAVŘETE SI DO KONCE ROKU STAVEBNÍ

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 27. 4. 2017 Bod programu: 7 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství a sociálních věcí; Oddělení právní;

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2008-2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2008-2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2008-2009 ZÁŘÍ 2009 OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 3 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2008-2009 5 ZAMĚSTNANCI ŠKOLY 7 DALŠÍ

Více

Brněnský průvodce po antikvariátech, tentokrát Antikvariát Musica

Brněnský průvodce po antikvariátech, tentokrát Antikvariát Musica Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/brnensky-pruvodce-po-antikvariatech-tentokratantikvariat-musica) Brněnský průvodce po antikvariátech, tentokrát Antikvariát Musica 22. 11. 2010 Marta Otevírací

Více

Hudební dění v Polné a okolí 243

Hudební dění v Polné a okolí 243 Hudební dění v Polné a okolí 243 XIV. Dětský sborový zpěv Historie dětského sborového zpěvu se začíná v Polné psát v roce 1935. U jeho začátků stál Bohuslav Fišer, který v té době shromáždil dětský sbor

Více

Vy_32_INOVACE_04 Swingová hudba _ 39

Vy_32_INOVACE_04 Swingová hudba _ 39 Vy_32_INOVACE_04 Swingová hudba _ 39 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2010-2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2010-2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY POLNÁ VE ŠKOLNÍM ROCE 2010-2011 ZÁŘÍ 2011 OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 3 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2010-2011 5 ZAMĚSTNANCI ŠKOLY 7 DALŠÍ

Více

Ve výstavní síni Staré radnice v Broumově se dnes koná Pěvecký koncert žáků Romany Roškové. Začne se v 17 hodin.

Ve výstavní síni Staré radnice v Broumově se dnes koná Pěvecký koncert žáků Romany Roškové. Začne se v 17 hodin. Taneční večer, setkání rodáků, velikonoční jarmarky, fotografický workshop, divadlo pro děti, turnaj ve stolním fotbálku, Irský večer, Oldies party, či velikonoční trhy. To jsou tipy na některé akce, které

Více

O rtyňskou zvonici 2014

O rtyňskou zvonici 2014 Dovolujeme si Vás pozvat na šestý ročník taneční přehlídky O rtyňskou zvonici 2014 Druh soutěže: nepostupová přehlídka AMATÉRSKÝCH kroužků a dětských kolektivů v tancích lidových, moderních, společenských,

Více

ČTVRTEK 29. srpna 2019

ČTVRTEK 29. srpna 2019 FESTIVAL TRAMPSKÉ, COUNTRY A FOLKOVÉ HUDBY Program 44. Mohelnického dostavníku Záštitu nad festivalem převzal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Festival se koná za finanční podpory Olomouckého

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

správný cíl Vaší cesty

správný cíl Vaší cesty správný cíl Vaší cesty KULTURNÍ AKCE HRADECKO ČERVEN 2014 31. května - 1. června, sobota - neděle 9:00 ZA PRVNÍMI ZEMĚDĚLCI DO MLADŠÍ DOBY KAMENNÉ Archeopark pravěku Všestary Pokud si chcete pravěk zažít

Více

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo?

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo? Zpravodaj Domu dětí a mládeže Velké Meziříčí 29.4. 2015 Ročník 1, číslo 4 Dobrý den! Vkvětnu dobíháme do cílové rovinky, atodoslova. Čeká nás spoustu sportovních akcí ahlavně finále: naše domečkovská Akademie,

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

rodáků a přátel obce Střížov. ve dnech 28.a 29. srpna 2010.

rodáků a přátel obce Střížov. ve dnech 28.a 29. srpna 2010. Zastupitelstvo obce a občané Střížova Pozvánka na 3.setkání rodáků a přátel obce Střížov. ve dnech 28.a 29. srpna 2010. Vás zvou na třetí setkání rodáků a přátel obce Budeme se těšit na Vaši účast spolu

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou LISTOPAD 2018 Kulturní akce: 2. 11. 2018 40. Noční pochod - pořádá TJ Jiskra Zruč nad Sázavou, start: 17:00-18:00 hod. Spolkový dům,

Více

FJC. Folk, jazz a country

FJC. Folk, jazz a country FJC Folk, jazz a country 2016-2017 Předplatné folk, jazz a country: Základní informace Všechny potřebné informace pro zakoupení předplatného obdržíte v předprodeji vstupenek MěKS v přízemí městského domu

Více

ČERVENEC + SRPEN 2015

ČERVENEC + SRPEN 2015 Městské kulturní středisko F. F. Procházky 101 509 01 Nová Paka tel /fax: 493 721 928 www.kultura-novapaka.cz ČERVENEC + SRPEN 2015 HERECKÁ DÍLNA PETRA POCHOPA 3D Dech-Duch-Duše Paka 2015 1. 7. - 10. 7.

Více

Výroční koncert Marien a Pavla Žalmana Lohonky. Napsal uživatel Art Favore Production Úterý, 08 Listopad :14

Výroční koncert Marien a Pavla Žalmana Lohonky. Napsal uživatel Art Favore Production Úterý, 08 Listopad :14 V sobotu 29.10. 2011 měla folková muzika v Pardubicích svátek, protože skupina Marien pořádala svůj tradiční výroční koncert. V nedaleké ČEZ aréně sice zahajoval své Mega turné Michal David, ale milovníci

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole

Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2400 Materiál DUM (digitální

Více

O rtyňskou zvonici 2014

O rtyňskou zvonici 2014 Dovolujeme si Vás pozvat na šestý ročník taneční přehlídky O rtyňskou zvonici 2014 Druh soutěže: nepostupová přehlídka AMATÉRSKÝCH kroužků a dětských kolektivů v tancích lidových, moderních, společenských,

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Badys o.s. za rok 2013

Výroční zpráva občanského sdružení Badys o.s. za rok 2013 Výroční zpráva občanského sdružení Badys o.s. za rok 2013 Občanské sdružení Badys o.s. Komenského 1182, 252 19 Rudná IČ: 01372581, DIČ: CZ01372581 Registrace u MV ČR: VS/1-1/91813/13-R ze dne 29. 1. 2013

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Spolek mladých muzikantů Mexická vlna byl zapsán u rejstříkového soudu v Českých Budějovicích dne

Spolek mladých muzikantů Mexická vlna byl zapsán u rejstříkového soudu v Českých Budějovicích dne Spolek mladých muzikantů Mexická vlna Spolek mladých muzikantů Mexická vlna byl zapsán u rejstříkového soudu v Českých Budějovicích dne 7.5.2015. Účelem spolku je zejména podporovat skupinu mladých hudebníků

Více

IPA dny Neuburgu v Plzni

IPA dny Neuburgu v Plzni IPA dny Neuburgu v Plzni Na jaře letošního roku nás potěšil předseda IPA Vbst. Neuburg a/d Donau Thomas Reindel prosbou, zda by se skupinou německých (IPA) kolegů mohli navštívit naše krásné město, o němž

Více

VY_32_INOVACE_02 Vznik a vývoj jazzu_39

VY_32_INOVACE_02 Vznik a vývoj jazzu_39 VY_32_INOVACE_02 Vznik a vývoj jazzu_39 A U T O R : J I N D Ř I Š K A Č A L O V Á Š K O L A : Z Á K L A D N Í Š K O L A S L U Š O V I C E, O K R E S Z L Í N, P Ř Í S P Ě V K O V Á O R G A N I Z A C E N

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Velikonoce na Fakultě managementu

Velikonoce na Fakultě managementu Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu Velikonoce na Fakultě managementu organizace FKS Autor práce: Denisa Pernicová Rok: LS 2018 Obsah Úvod...5 1 Program a průběh Velikonoc...6 1.1 Tvůrčí

Více

Petra Vlčková je mladá začínající

Petra Vlčková je mladá začínající Dialog s akordeonem Petra Vlčková & Petr Přibyl Petra Vlčková je mladá začínající akordeonistka. Úspěšně absolvovala Západočeskou univerzitu v Plzni, kde vystudovala hru na akordeon společně s učitelstvím

Více

FESTIVAL V PARKU Lešná u Valašského Meziříčí

FESTIVAL V PARKU Lešná u Valašského Meziříčí Tisková zpráva Dne: 2. srpna 2014 Místo: zámek Lešná u Valašského Meziříčí Organizace: Muzeum regionu Valašsko, p. o. FESTIVAL V PARKU Lešná u Valašského Meziříčí Závěr prázdnin v zámku Lešná u Valašského

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ŘÍJEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ŘÍJEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ŘÍJEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH Neděle 1.10.2017 8:30 17:00 *VÝLET DO OLOMOUCE. NÁVŠTĚVA KATEDRÁLY SV. VÁCLAVA, ARCIDIÉCÉZNÍHO

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole

Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2400 Materiál DUM (digitální

Více

5.21. Studijní zaměření: Hra na basovou kytaru

5.21. Studijní zaměření: Hra na basovou kytaru 5.21. Studijní zaměření: Hra na basovou kytaru Učební plán: I. stupeň II. stupeň 1.r 2.r 3.r 4.r 5.r 6.r 7.r I.r II.r III.r IV.r Hra na basovou kytaru 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hudební nauka 1 1 1 1 Dějiny

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

VY_32_INOVACE_20_ Zdeněk Fibich : Vodník_38

VY_32_INOVACE_20_ Zdeněk Fibich : Vodník_38 VY_32_INOVACE_20_ Zdeněk Fibich : Vodník_38 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE Pátek 1.9.2017 13:00 14:00 KNIHOVNA - LD BEZRUČ 14:00 18:00 UKONČENÍ LÉTA VIZ PLAKÁT/HUDBNÍ

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM SRPEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM SRPEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM SRPEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI Úterý 1.8.2017 14:00 18:00 *VYJÍŽĎKA NA KONÍCH - FARMA KARLOVICE SRAZ NA RECEPCI 19:00

Více

36. ročník Turnajů šachových nadějí

36. ročník Turnajů šachových nadějí Gens una sumus 36. ročník Turnajů šachových nadějí pořádaných Beskydskou šachovou školou z. s. Termín konání: 2. 6. 4. 2015 Místo konání: Národní dům ve Frýdku-Místku Turnaje šachových nadějí Šachy - hra

Více

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Procházku historií Kasejovic nám připravil Mgr. Vladimír Červenka z Muzea Josefa

Více

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 2: Dům dětí a mládeže děti se svým vyrobeným Mazlíkem č. 3: Foto z akce Klubu rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem, které se konalo 28. ledna 2006

Více