Školní plán mobility (ŠPM) krok za krokem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Školní plán mobility (ŠPM) krok za krokem"

Transkript

1 Školní plán mobility (ŠPM) krok za krokem Pomůcka pro školní koordinátory Školní koordinátor je zodpovědný za průběh projektu na škole (viz níže dílčí aktivity). Konzultant (zástupce Nadace Partnerství) poskytuje koordinátorovi metodickou podporu po celou dobu trvání projektu. Školní koordinátor zastupuje školu na jednání Pracovní skupiny pro vytvoření ŠPM. A) Dílčí aktivity jednotlivé kroky koordinátora v rámci projektu (základní škola) 1. Start projektu na škole Informujte ostatní učitele o smyslu a průběhu projektu; jejich spolupráce bude ze začátku klíčová. Pokuste se získat alespoň několik z nich pro aktivnější spolupráci. Seznamte je s projektem, zdůrazněte jeho přínosy (zklidnění dopravy v okolí školy, zvýšení bezpečnosti žáků). Nabídněte kolegům možnost obohacení výuky o témata související s dopravou, bezpečností a ochranou životního prostředí. Těmito tématy je možné se zabývat v mnoha předmětech v matematice např. slovní úlohy na toto téma, ve VV soutěž o logo projektu, v dějepise a zeměpise vývoj dopravy a její vliv na životní prostředí, v prvouce vycházka po okolí se zaměřením na dopravní značky. Na webových stránkách projektu jsou rovněž k dispozici pracovní listy a další materiály použitelné při výuce nebo doprovodných aktivitách. 2. Dotazníkový průzkum, mapování S obsahem standardního dotazníku (verze pro ZŠ nebo MŠ) byla seznámena pracovní skupina během prvního setkání. S konzultantem můžete prodiskutovat případné doplnění nebo úpravu dotazníku pro specifické potřeby Vaší školy. Po dosažení shody o definitivní podobě dotazníku dohodněte vhodný termín pro uskutečnění dotazníkového průzkumu a mapování. Akce by na škole měla probíhat ideálně během jednoho týdne v měsíci květnu. Pro žáky čtvrtého a vyšších ročníků bude připraven dotazník i mapa v elektronické podobě. Vyplnění dotazníku ve třídě by pod vedením učitele nemělo zabrat déle než minut. Učitelé by měli žákům krátce vysvětlit smysl a přínos dotazníkového průzkumu, případně dotazníkovým průzkumem vhodně navázat na další dopravní témata (viz bod 1.). Pro žáky prvního, druhého a třetího ročníku je vhodnější vyplnit dotazník i mapku v papírové podobě. Zajistěte vytištění mapy okolí školy (měřítko 1:5000 nebo podrobnější) a dotazníku. Návrh mapky musí být doplněn o slepou tabulku legendy, do které žáci doplní přehled nebezpečných míst a zdůvodnění, proč daná místa považují za nebezpečná. Distribuujte formuláře do tříd. Rozhodněte, zda je vhodnější, aby děti mapky a dotazníky vyplňovaly doma s pomocí rodičů nebo rovnou při vyučování s pomocí učitele. Děti do mapky zakreslí svoji obvyklou cestu do školy a vytipují nebezpečná místa; zároveň odpovídají na otázky v dotazníku.

2 3. Vyhodnocení dotazníkového průzkumu Třídy prvního, druhého a třetího ročníku vytvoří svou třídní mapu z map jednotlivců a shrnou výsledky dotazníkového šetření. Ve třídách by měla proběhnout debata nad třídní mapou, případně vycházka po okolí se zaměřením na problematická místa a diskuze nad jejich řešením. Rozhodněte, jakým způsobem budou shrnuty údaje z třídních map a dotazníků do souhrnné školní mapy a statistiky. Je možné zapojit například starší žáky; další možností je předat třídní mapky a souhrny z dotazníků ke zpracování konzultantovi (Nadace Partnerství). Data z elektronických formulářů (tj. za 4. až 9. ročník) budou zpracována konzultantem. 4. Druhá schůzka pracovní skupiny Pracovní skupina projedná výsledky mapování a dotazníkového šetření. Její členové na základě dostupných údajů rozhodnou, kterými dopravními problémy se bude ŠPM prioritně zabývat a jakých cílů má být dosaženo. S dopravním projektantem jsou předběžně konzultovány možné úpravy komunikací a další opatření, je zadáno zpracování konceptu dopravní studie, případně jiné projektové dokumentace. S členy pracovní skupiny a především s ostatními školními koordinátory prodiskutujte a vytvořte přehled dílčích aktivit, které jsou zapojené školy schopny realizovat a které povedou ke splnění prioritních cílů ŠPM. Tyto aktivity zaneste do Akčního plánu (položka musí obsahovat: název aktivity, popis aktivity, indikátor úspěšnosti, odpovědná osoba, způsob financování, termín splnění). Na webových stránkách projektu je k dispozici přehled příkladů dílčích aktivit, kterých lze využít pro podporu obvyklých cílů ŠPM. 5. Návrh a schválení Školního plánu mobility (ŠPM) Spolu koordinátory z ostatních zapojených škol zajistěte vypracování návrhu ŠPM dle doporučené metodiky. ŠPM musí mít tuto základní strukturu: a) Analytická část - Stručná charakteristika školy (resp. všech zapojených škol), charakteristika lokality - Současný způsob dopravy do/ze všech zapojených škol, odkud děti a zaměstnanci docházejí/dojíždějí, jak by se chtěli dopravovat apod. (použijte výstupy z dotazníkového průzkumu viz body 2, 3) - Jaké jsou klíčové problémy, kterými se bude ŠPM prioritně zabývat (viz bod 4) b) Návrhová část - Jakých krátkodobých a dlouhodobých cílů hodlají zapojené školy prostřednictvím ŠPM dosáhnout (viz bod 4) - Podrobnější popis plánovaných aktivit, vedoucích k naplnění cílů ŠPM c) Akční plán - Shrnutí opatření, aktivit a kampaní vedoucích k naplnění definovaných cílů (název aktivity, popis aktivity, indikátor úspěšnosti, odpovědná osoba, způsob financování, termín splnění)

3 d) Hodnotící část - Stanovení pravidel pro revizi a aktualizaci stávajícího ŠPM (např. jednou za 3 roky) - Stanovení pravidel pro vyhodnocování úspěšnosti dílčích aktivit Rozešlete návrh ŠPM ostatním členům pracovní skupiny a dalším zainteresovaným stranám k připomínkování. Návrh je také možné zveřejnit např. na školních webech a umožnit připomínkování širší veřejností (např. rodiči). Spolu s koordinátory ostatních zapojených škol rozhodněte o případném zapracování připomínek do konečné verze ŠPM. Zajistěte zveřejnění finální verze ŠPM na školních webových stránkách 6. Veřejné projednání výsledků školního projektu Dopravní projektant (člen pracovní skupiny) vypracuje na základě zadání (viz bod 4) několik variant návrhu řešení úprav komunikací v dotčené lokalitě. Tyto varianty budou představeny veřejnosti na veřejném projednání, které by mělo naznačit, která z variant je pro veřejnost nejpřijatelnější. Setkání s veřejností je také příležitostí k představení ŠPM a jeho cílů. Některé aktivity mohou být prezentovány samotnými dětmi. Pohlídejte, aby nejméně 2 týdny před veřejným projednáním byly zveřejněny pozvánky (web, nástěnky apod.). Několik dnů před projednáním znovu připomeňte dětem, aby pozvaly své rodiče. Ve spolupráci s MÚ pozvěte na akci zástupce sdělovacích prostředků, zastupitele, apod. 7. Postupná realizace aktivit navržených Školním plánem mobility Po dohodě s ostatními členy pracovní skupiny (především se zástupci města/městského obvodu a s dopravním projektantem) doplňte do akčního plánu ŠPM také realizaci finálního návrhu stavebních úprav komunikací popř. dalších opatření v kompetenci vlastníka nebo správce komunikací. Stanovte a dodržujte harmonogram pravidelných schůzek pracovní skupiny, na nichž budete i v budoucnu projednávat plnění akčního plánu. V případě personálních změn obsazení pracovní skupiny se snažte v rámci možností v maximální míře zajistit kontinuitu náhradou odcházejících členů novými. B) Dílčí aktivity jednotlivé kroky koordinátora v rámci projektu (mateřská škola) 1. Start projektu na škole Informujte ostatní učitelky o smyslu a průběhu projektu; jejich spolupráce bude ze začátku klíčová. Pokuste se získat alespoň několik z nich pro aktivnější spolupráci. Seznamte je s projektem, zdůrazněte jeho přínosy (zklidnění dopravy v okolí školy, zvýšení bezpečnosti dětí). Nabídněte kolegům možnost obohacení vzdělávacího procesu o témata související s dopravou, bezpečností a ochranou životního prostředí. 2. Dotazníkový průzkum, mapování S obsahem standardního dotazníku (verze pro ZŠ nebo MŠ) byla seznámena pracovní skupina během prvního setkání. S konzultantem můžete prodiskutovat případné doplnění nebo úpravu dotazníku pro specifické potřeby Vaší školy.

4 Po dosažení shody o definitivní podobě dotazníku dohodněte vhodný termín pro uskutečnění dotazníkového průzkumu a mapování. Akce by na škole měla probíhat ideálně během jednoho týdne v měsíci květnu. Dotazník i mapku bude v ideálním případě vyplňovat rodič spolu se svým dítětem. Rozhodněte, zda dáte přednost dotazníkům a mapkám v elektronické nebo raději v tištěné verzi. V obou případech o chystaném průzkumu informujte vhodným způsobem rodiče (v zájmu zajištění co největší návratnosti dotazníků). Pokud jste se rozhodli pro papírovou tištěnou verzi, zajistěte vytištění mapy okolí školy (měřítko 1:5000 nebo podrobnější) a dotazníku. Návrh mapky musí být doplněn o slepou tabulku legendy, do které rodiče doplní přehled nebezpečných míst a zdůvodnění, proč daná místa považují za nebezpečná. 3. Vyhodnocení dotazníkového průzkumu Pokud průzkum proběhl v elektronické verzi, data i mapy budou zpracovány konzultantem. V případě, že jste použili tištěnou verzi dotazníků a mapek, rozhodněte, jakým způsobem budou shrnuty údaje do souhrnné školní mapy a statistiky. Můžete hravou formou zapojit děti; další možností je předat mapky a dotazníky ke zpracování konzultantovi (Nadace Partnerství). 4. Druhá schůzka pracovní skupiny Pracovní skupina projedná výsledky mapování a dotazníkového šetření. Její členové na základě dostupných údajů rozhodnou, kterými dopravními problémy se bude ŠPM prioritně zabývat a jakých cílů má být dosaženo. S dopravním projektantem jsou předběžně konzultovány možné úpravy komunikací a další opatření, je zadáno zpracování konceptu dopravní studie, případně jiné projektové dokumentace. S členy pracovní skupiny a především s ostatními školními koordinátory prodiskutujte a vytvořte přehled dílčích aktivit, které jsou zapojené školy schopny realizovat a které povedou ke splnění prioritních cílů ŠPM. Tyto aktivity zaneste do Akčního plánu (položka musí obsahovat: název aktivity, popis aktivity, indikátor úspěšnosti, odpovědná osoba, způsob financování, termín splnění). Na webových stránkách projektu je k dispozici přehled příkladů dílčích aktivit, kterých lze využít pro podporu obvyklých cílů ŠPM. 5. Návrh a schválení Školního plánu mobility (ŠPM) Spolu koordinátory z ostatních zapojených škol zajistěte vypracování návrhu ŠPM dle doporučené metodiky. ŠPM musí mít tuto základní strukturu: e) Analytická část - Stručná charakteristika školy (resp. všech zapojených škol), charakteristika lokality - Současný způsob dopravy do/ze všech zapojených škol, odkud děti a zaměstnanci docházejí/dojíždějí, jak by se chtěli dopravovat apod. (použijte výstupy z dotazníkového průzkumu viz body 2, 3) - Jaké jsou klíčové problémy, kterými se bude ŠPM prioritně zabývat (viz bod 4) f) Návrhová část

5 - Jakých krátkodobých a dlouhodobých cílů hodlají zapojené školy prostřednictvím ŠPM dosáhnout (viz bod 4) - Podrobnější popis plánovaných aktivit, vedoucích k naplnění cílů ŠPM g) Akční plán - Shrnutí opatření, aktivit a kampaní vedoucích k naplnění definovaných cílů (název aktivity, popis aktivity, indikátor úspěšnosti, odpovědná osoba, způsob financování, termín splnění) h) Hodnotící část - Stanovení pravidel pro revizi a aktualizaci stávajícího ŠPM (např. jednou za 3 roky) - Stanovení pravidel pro vyhodnocování úspěšnosti dílčích aktivit Rozešlete návrh ŠPM ostatním členům pracovní skupiny a dalším zainteresovaným stranám k připomínkování. Návrh je také možné zveřejnit např. na školních webech a umožnit připomínkování širší veřejností (např. rodiči). Spolu s koordinátory ostatních zapojených škol rozhodněte o případném zapracování připomínek do konečné verze ŠPM. Zajistěte zveřejnění finální verze ŠPM na školních webových stránkách 6. Veřejné projednání výsledků školního projektu Dopravní projektant (člen pracovní skupiny) vypracuje na základě zadání (viz bod 4) několik variant návrhu řešení úprav komunikací v dotčené lokalitě. Tyto varianty budou představeny veřejnosti na veřejném projednání, které by mělo naznačit, která z variant je pro veřejnost nejpřijatelnější. Setkání s veřejností je také příležitostí k představení ŠPM a jeho cílů. Některé aktivity mohou být prezentovány samotnými dětmi. Pohlídejte, aby nejméně 2 týdny před veřejným projednáním byly zveřejněny pozvánky (web, nástěnky apod.). Několik dnů před projednáním znovu připomeňte dětem, aby pozvaly své rodiče. Ve spolupráci s MÚ pozvěte na akci zástupce sdělovacích prostředků, zastupitele, apod. 7. Postupná realizace aktivit navržených Školním plánem mobility Po dohodě s ostatními členy pracovní skupiny (především se zástupci města/městského obvodu a s dopravním projektantem) doplňte do akčního plánu ŠPM také realizaci finálního návrhu stavebních úprav komunikací popř. dalších opatření v kompetenci vlastníka nebo správce komunikací. Stanovte a dodržujte harmonogram pravidelných schůzek pracovní skupiny, na nichž budete i v budoucnu projednávat plnění akčního plánu. V případě personálních změn obsazení pracovní skupiny se snažte v rámci možností v maximální míře zajistit kontinuitu náhradou odcházejících členů novými.

Projekt Bezpečné cesty do školy Městská část Praha 14 Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Praha 14

Projekt Bezpečné cesty do školy Městská část Praha 14 Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Praha 14 Projekt Bezpečné cesty do školy Městská část Praha 14 Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Praha 14 Radek Patrný, Petr Šmíd 8. 11. 2017 Nadace Partnerství největší česká

Více

Školní plány mobility

Školní plány mobility Školní plány mobility Radek Patrný 7. 4. 2011 Co je školní plán mobility? Strategický plán Řešící způsob dopravy dětí do školy Dlouhodobá koncepce Důraz kladen spíše na priority a postupy než na konkrétní

Více

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY. program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY. program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení O PROGRAMU určen školám na území Prahy (mimo Prahu realizuje projekty bezpečných cest Nadace Partnerství v rámci programu

Více

Bezpečné cesty do školy. Pardubice-Polabiny

Bezpečné cesty do školy. Pardubice-Polabiny Bezpečné cesty do školy Pardubice-Polabiny Radek Patrný, Petr Šmíd 22. 4. 2015 Nadace Partnerství Pomáháme lidem, aby chránili a zlepšovali svoje životní prostředí. Jak našeho poslání dosahujeme? udělujeme

Více

Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019

Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019 Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019 Program Bezpečné cesty do školy probíhá ve spolupráci s hlavním městem Prahou a je koordinován organizací Pražské matky (PM). V minulých letech

Více

Projekt Bezpečné cesty do školy ve Slaném

Projekt Bezpečné cesty do školy ve Slaném Projekt Bezpečné cesty do školy ve Slaném Vstupní seminář projektu - první schůzka pracovní skupiny projektu BCŠ Slaný Radek Patrný, Petr Šmíd 28. 3. 2017, MÚ Nadace Partnerství největší česká nadace působící

Více

Na zelenou 2015 Seminář pro realizátory projektů bezpečných cest do školy

Na zelenou 2015 Seminář pro realizátory projektů bezpečných cest do školy 2015 Seminář pro realizátory projektů bezpečných cest do školy Radek Patrný, Nadace Partnerství 15. 4. 2015, NIDV, Praha Cíle semináře harmonogram školního projektu s kým jednat, koho do projektu zapojit,

Více

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE První práce na strategii komunitně vedeného místního rozvoje byla započata již v roce 2012, kdy se uskutečnilo první setkání starostů

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000066 3. jednání Řídícího výboru 22. 9. 2016 Horšovský Týn OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram projektu

Více

Č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s.

Č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s. Č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000297 MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s. Představení Finálního dokumentu MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 3. jednání Řídícího výboru 15. 9. 2016 Domažlice OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram projektu

Více

Bezpečné cesty do školy Brno střed

Bezpečné cesty do školy Brno střed Bezpečné cesty do školy Brno střed Jednání se zúčastnili: ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY (15. 2. 2017, ÚMČ Brno střed) JMÉNO A PŘÍJMENÍ ŠKOLA/INSTITUCE PRACOVNÍ ZAŘAZENÍ Jasna Flamiková MČ Brno-střed

Více

Nadace Partnerství a její Dopravní program

Nadace Partnerství a její Dopravní program Nadace Partnerství a její Dopravní program Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství/Dopravní program, Tel./fax: e-mail: petr.smid@nap.cz http:///doprava 3 základní témata Nadace Partnerství Posilování občanské

Více

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání. Kraje Vysočina. OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání. Kraje Vysočina. OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Kraje Vysočina OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina Projekt Krajský akční plán Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Kraje Vysočina projekt financovaný z OP VVV březen

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Popis projektu Individuální projekt Libereckého kraje Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji (dále jen projekt)

Více

Organizační struktura

Organizační struktura Organizační struktura Tento dokument popisuje organizační strukturu partnerství v rámci projektu MAP Karlovarsko II. Dokument byl zpracován dle požadavků metodiky Postupy tvorby MAP II 1. Organizační struktura

Více

Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou. Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s.

Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou. Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s. Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s. Projekt je zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Cílem

Více

Marketingová strategie školy

Marketingová strategie školy Marketingová strategie školy Zpracovali: datum 1. Úvod metodika - Důvody vytvoření - Postup tvorby - Zapojené osoby a jejich role - Stručný popis struktury dokumenty -1- 2. Analytická

Více

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích - SRP. Reg. č. CZ /0.0/0.0/15_001/

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích - SRP. Reg. č. CZ /0.0/0.0/15_001/ Strategické řízení a plánování ve školách a v územích - SRP Reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283 Projektový tým Příklad zpracování MAP, soubor dokumentů Inspiromat Inspiromat zveřejněn, příklad zpracování

Více

Aktivita 3 Evaluace a monitoring. Seznam plánovaných evaluací, jejich témat a cílů

Aktivita 3 Evaluace a monitoring. Seznam plánovaných evaluací, jejich témat a cílů Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Aktivita

Více

Procesní aspekty PLPP ve školním roce 2016/17 Průběžná zpráva Zpracoval: Michal Nesládek Leden 2018

Procesní aspekty PLPP ve školním roce 2016/17 Průběžná zpráva Zpracoval: Michal Nesládek Leden 2018 Procesní aspekty PLPP ve školním roce 2016/17 Průběžná zpráva Zpracoval: Michal Nesládek Leden 2018 V prosinci 2017 bylo na školách zapojených do projektu KIPR zahájeno šetření zaměřené na zmapování procesních

Více

Aktivity projektu MAP ORP Horšovský Týn - souhrnný kalendář

Aktivity projektu MAP ORP Horšovský Týn - souhrnný kalendář Aktivity projektu MAP ORP Horšovský Týn - souhrnný kalendář 2016 Měsíc Den NÁZEV AKCE POPIS/CÍL JEDNÁNÍ VÝSTUPY CÍLOVÁ SKUPINA 2 1. jednání RT pracovní schůzka realizačního týmu členové RT 9 Setkání s

Více

P5: Podmínky pro realizaci programu rozvoje obce a aktivizace obyvatel

P5: Podmínky pro realizaci programu rozvoje obce a aktivizace obyvatel Elektronická metodická podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí (CZ 1.04/4.1.00/62.00008) Část III.b: Postupná realizace vzdělávacích aktivit projektu v řešených územích Dvoudenní vzdělávací kurz TVORBA

Více

Článek I Úvod. Článek II Postup školy při poskytování podpůrných opatření prvního stupně

Článek I Úvod. Článek II Postup školy při poskytování podpůrných opatření prvního stupně Vnitřní směrnice ZŠ Hustopeče, Nádražní 4, okres Břeclav, příspěvková organizace k postupu školy při vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Článek I Úvod Tato vnitřní směrnice

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000066 Pracovní skupina 30. 5. 2017 Horšovský Týn OBSAH 1) Přivítání 2) Logické rámce 3) Akční plán

Více

6. zasedání Řídícího výboru

6. zasedání Řídícího výboru 6. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán v ORP Třinec reg. č. CZ.02.3.68/0.0./0.0/15_005/00000122 21.06.2017 Program Úvodní slovo zástupce realizátora projektu Kontrola usnášeníschopnosti

Více

P5: Podmínky pro realizaci programu rozvoje obce a aktivizace obyvatel

P5: Podmínky pro realizaci programu rozvoje obce a aktivizace obyvatel Elektronická metodická podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí (CZ 1.04/4.1.00/62.00008) Část III.b: Postupná realizace vzdělávacích aktivit projektu v řešených územích Dvoudenní vzdělávací kurz TVORBA

Více

Metodická příručka aktivity 7 Dobrovolnictví Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka

Metodická příručka aktivity 7 Dobrovolnictví Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka Metodická příručka aktivity 7 Dobrovolnictví Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka 1 I. ÚVOD Metodická př í řuc

Více

Bezpečné cesty do školy projekt pro města a obce v ČR

Bezpečné cesty do školy projekt pro města a obce v ČR Bezpečné cesty do školy projekt pro města a obce v ČR X. KONFERENCE O ZVYŠOVÁNÍ BEZPEČNOSTI V OBCÍCH A MĚSTECH Ing. Radek Patrný 22. 11. 2016, PRAHA, HOTEL STEP**** Nadace Partnerství největší česká nadace

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/ Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000021 Společné setkání členů pracovních skupin 19.10.2017 od 15 hodin, ZŠ Matice školské Program: - Informace o plánovaných

Více

Proces střednědobého plánování sociálních služeb v Třinci

Proces střednědobého plánování sociálních služeb v Třinci Označení dokumentu: S/18/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: 01.09. 2015 Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 9/1 MĚSTO

Více

Nastartování procesu trvalého zapojení veřejnosti do správy věcí veřejných v Jihlavě

Nastartování procesu trvalého zapojení veřejnosti do správy věcí veřejných v Jihlavě Masarykovo náměstí 1, 586 28 Jihlava, tel: 567 167 111, fax: 567 310 044 www.jihlava.cz Nastartování procesu trvalého zapojení veřejnosti do správy věcí veřejných v Jihlavě Projekt na podporu MA21 podpořený

Více

ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7

ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7 Leden 2016 OBSAH 1 2 ÚVOD... 4 ANALYTICKÁ ČÁST... 7 2.1 CHARAKTERISTIKA OBCE... 7 2.1.1 ÚZEMÍ... 7 2.1.2 OBYVATELSTVO... 11 2.1.3 HOSPODÁŘSTVÍ... 30 2.1.4 INFRASTRUKTURA... 55 2.1.5 VYBAVENOST... 74 2.1.6

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE LIBOUCHEC NA OBDOBÍ veřejné projednání

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE LIBOUCHEC NA OBDOBÍ veřejné projednání STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE LIBOUCHEC NA OBDOBÍ 2016-2026 veřejné projednání 18.5.2016 Program jednání Úvod, uvítání Informace o vytištěné verzi Návrhu Strategického plánu Informace o možnosti podávat

Více

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO, z.s. Suchá Loz č.p Suchá Loz IČO: DIČ: CZ

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO, z.s. Suchá Loz č.p Suchá Loz IČO: DIČ: CZ Suchá Loz, 29. 3. 2016 Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie Barevná venkovská harmonie 2015-2023 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Východní Slovácko barevná venkovská

Více

Zápis ze setkání Řídícího výboru MAP

Zápis ze setkání Řídícího výboru MAP Zápis ze setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 22. listopadu 2017 od 13:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina (příloha

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 4. jednání Řídícího výboru 24. 11. 2016 Domažlice OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram 3) Pracovní

Více

ROČNÍ AKČNÍ PLÁN NA OBDOBÍ 2017/2018 PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN

ROČNÍ AKČNÍ PLÁN NA OBDOBÍ 2017/2018 PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN ROČNÍ AKČNÍ PLÁN NA OBDOBÍ 2017/2018 PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN 1 OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 CÍLE... 4 3 OPATŘENÍ A PLÁNOVANÉ AKTIVITY... 6 Cíl 1.1 Dostatečné materiální zabezpečení v podobě pravidelných

Více

M E T O D I C K Ý P O S T U P. k vyplnění měsíčního pracovního výkazu členů a vedoucích pracovních skupin

M E T O D I C K Ý P O S T U P. k vyplnění měsíčního pracovního výkazu členů a vedoucích pracovních skupin Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Havířov II reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008607 M E T O D I C K Ý P O S T U P k vyplnění měsíčního pracovního výkazu členů a vedoucích pracovních skupin

Více

Komunikační plán. Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Znojmo II

Komunikační plán. Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Znojmo II Místní akční plán rozvoje vzdělávání V ORP Znojmo II Komunikační plán Projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Znojmo II Registrační číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009113 Nositel projektu

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, 793 83 Jindřichov 457, okres Bruntál PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Od 1. 9. 2016 je ustanoven školní pracovník, pomocník pro styk s PPP

Více

NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ: AKTIVITY ŠKOL A AKTVITY SPOLUPRÁCE PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN

NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ: AKTIVITY ŠKOL A AKTVITY SPOLUPRÁCE PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ: AKTIVITY ŠKOL A AKTVITY SPOLUPRÁCE PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN 1 1 OBSAH 1 OBSAH...2 2 ÚVOD...3 3 NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ AKČNÍHO PLÁNU...5 Cíl 1.1 Dostatečné materiální zabezpečení

Více

VÍTÁME VÁS Veřejné projednání projektu PROGRAM JEDNÁNÍ VÝSTUPY PROJEKTU MAP I

VÍTÁME VÁS Veřejné projednání projektu PROGRAM JEDNÁNÍ VÝSTUPY PROJEKTU MAP I VÍTÁME VÁS Veřejné projednání projektu 20.6.2018 MAP ORP LITOMĚŘICE II CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008586 PROGRAM JEDNÁNÍ Výstupy projektu MAP I Základní informace o projektu MAP II Představení realizačního

Více

Aktivity projektu MAP ORP Domažlice souhrnný kalendář

Aktivity projektu MAP ORP Domažlice souhrnný kalendář 2016 Měsíc Den duben Aktivity projektu MAP ORP Domažlice souhrnný kalendář NÁZEV AKCE POPIS/CÍL JEDNÁNÍ VÝSTUPY CÍLOVÁ SKUPINA 1 1. jednání RT pracovní schůzka realizačního týmu členové RT 18 2. jednání

Více

Inspiromat 7. Dokumentace místního akčního plánu vzdělávání

Inspiromat 7. Dokumentace místního akčního plánu vzdělávání Inspiromat 7 Dokumentace místního akčního plánu vzdělávání listopad 2017 DOKUMENTACE MAP Složka s kompletní dokumentací Místního akčního plánu vzdělávání bude v deskách a bude obsahovat: 1 Titulní list

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 7. jednání Řídícího výboru 28. 6. 2017 Domažlice OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram 3) Vzdělávací

Více

PLÁN PRÁCE ORGANIZAČNÍ STRUKTURY KPSS ORP TIŠNOV

PLÁN PRÁCE ORGANIZAČNÍ STRUKTURY KPSS ORP TIŠNOV úroveň činnost trvání datum zahájení datum ukončení zodpovědnost Výstup Akceptace (počet číslic) (popis) (ve dnech) (jméno) (jméno) 2012 1 1.1 1.2 1.3 1.4 Smluvní zajištění organizační struktury PLÁN PRÁCE

Více

Plán výchovné poradkyně

Plán výchovné poradkyně ZŠ a MŠ Stráž nad Nisou adresa: Majerova 138, Stráž nad Nisou 463 03 telefon: 482 731 428 email: zs.straznnis@volny.cz Plán výchovné poradkyně Školní rok 2018/2019 Vypracovala: Mgr. Marie Spurná email:

Více

Bezpečné cesty do školy Praha 14

Bezpečné cesty do školy Praha 14 Bezpečné cesty do školy Praha 14 Jednání se zúčastnili: ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY (8. 11. 2017, ZŠ Bratří Venclíků) JMÉNO A PŘÍJMENÍ ŠKOLA/INSTITUCE PRACOVNÍ ZAŘAZENÍ Štefan Boršoš ZŠ Bratří Venclíků

Více

ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015

ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015 ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015 METODIKA PRO ŽADATELE O NADAČNÍ PODPORU Nadace Proměny (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2015 v programu Zahrada hrou (dále jen grantová výzva ). Program Zahrada

Více

Organizační struktura

Organizační struktura Organizační struktura Projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání V ORP Znojmo II Registrační číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009113 Nositel projektu MAS Znojemské vinařství, z. s. Datum schválení

Více

Principy MAP Komunikační strategie MAP v ORP Tábor

Principy MAP Komunikační strategie MAP v ORP Tábor Principy MAP Komunikační strategie MAP v ORP Tábor Principy MAP Princip spolupráce V rámci MAP spolu plánují a spolupracují minimálně tři strany: zřizovatelé, poskytovatelé a uživatelé. Zřizovateli jsou

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Malá zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 3. října 2018 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Implementace povodňové směrnice v ČR

Implementace povodňové směrnice v ČR Implementace povodňové směrnice v ČR základní informace o postupu, informování a zapojení veřejnosti Ing. Josef Reidinger vedoucí oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP reidinger@mzp.cz +420 267 122 998

Více

ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 CHRUDIM AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21. Vyhodnocení návrhů na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014:

ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 CHRUDIM AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21. Vyhodnocení návrhů na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014: AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 Co je Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21? Součástí každé metody modernizace veřejné správy, každého úspěšného procesu, je formulace přehledného

Více

Vyhodnocení procesu komunitního plánování sociálních služeb na Rokycansku z hlediska kritérií kvality plánování sociálních služeb

Vyhodnocení procesu komunitního plánování sociálních služeb na Rokycansku z hlediska kritérií kvality plánování sociálních služeb Vyhodnocení komunitního plánování na Rokycansku z hlediska kritérií Vyhodnocení procesu komunitního plánování sociálních služeb na Rokycansku z hlediska kritérií plánování sociálních služeb Zpracovatel:

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 3. října 2018 od 10:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Vnitřní předpis Základní školy Brno, Hroznová 1, k vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných (Příloha ŠVP č.

Vnitřní předpis Základní školy Brno, Hroznová 1, k vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných (Příloha ŠVP č. Vnitřní předpis Základní školy Brno, Hroznová 1, k vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných (Příloha ŠVP č. 1) Člověk a jeho svět Č. j.: 141/16 Úplné znění k 1. 9. 2017 1 Vnitřní

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000066 7. jednání Řídícího výboru 27. 6. 2017 Horšovský Týn OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram 3) Vzdělávací

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY Základní škola a Mateřská škola Dlouhý Most ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY Základní škola a Mateřská škola Dlouhý Most, okres Liberec, příspěvková organizace Dlouhý Most 102, 463 12 Liberec

Více

Webinář A1: Vytváření organizačních struktur

Webinář A1: Vytváření organizačních struktur Tvorba MAP Webinář A1: Vytváření organizačních struktur Podklad pro webinář Lektor Dana Diváková Komunitní plán Umožňuje zpracovávat rozvojové materiály pro různé oblasti veřejného života na úrovni obce,

Více

Místní akční plán ORP Hlinsko- postup

Místní akční plán ORP Hlinsko- postup Místní akční plán ORP Hlinsko- postup 11. 2. 2016 1. Podání žádosti o dotaci Žádost podána, k 11. 2. 2016 ve stavu schválení přijatelnosti Předpoklad schválení ŽoD březen- duben 2016 Realizace MAP 1. 2.

Více

M E T O D I C K Ý P O S T U P. k vyplnění měsíčního pracovního výkazu

M E T O D I C K Ý P O S T U P. k vyplnění měsíčního pracovního výkazu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Havířov II reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008607 M E T O D I C K Ý P O S T U P k vyplnění měsíčního pracovního výkazu Pracovní výkaz slouží příjemci finanční

Více

Tvorba strategického plánu obce Květnice

Tvorba strategického plánu obce Květnice Tvorba strategického plánu obce Květnice 1. schůzka strategické komise Milan Polívka, zastupitel koordinátor tvorby SP 19. června 2012 Květnice Strategický plán (SP) Koncept tvorby, struktura Internetová

Více

Obecná priorita A1: PODPORA KOMPETENCÍ K PODNIKAVOSTI, INICIATIVĚ A KREATIVITĚ U ŽÁKŮ A STUDENTŮ STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL

Obecná priorita A1: PODPORA KOMPETENCÍ K PODNIKAVOSTI, INICIATIVĚ A KREATIVITĚ U ŽÁKŮ A STUDENTŮ STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU PODNIKAVOSTI, INICIATIVY A KREATIVITY Formulace kritérií splnění dílčích cílů se opírala rovněž o souhrnné výsledky dotazníkového šetření potřeb na školách pro

Více

Spolupráce školy s výrobním podnikem Plastik Horšovský Týn a.s. (PeHToo a.s. Horšovský Týn)

Spolupráce školy s výrobním podnikem Plastik Horšovský Týn a.s. (PeHToo a.s. Horšovský Týn) Spolupráce školy s výrobním podnikem Plastik Horšovský Týn a.s. (PeHToo a.s. Horšovský Týn) 2009 Mgr. Lenka Švarcová 1. Úvod Cíle tohoto projektu vycházejí z klíčových dokumentů ve školství. Projektem

Více

Návrhy na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014:

Návrhy na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014: AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 Co je Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21? Součástí každé metody modernizace veřejné správy, každého úspěšného procesu, je formulace přehledného

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

Strategický rámec MAP1

Strategický rámec MAP1 Strategický rámec MAP1 Základním finálním výstupem realizace projektů místního akčního plánování je dokument s názvem Místní akční plán. Tento dokument má několik částí, které vznikají na základě partnerské

Více

Představení metodiky přípravy veřejných strategií

Představení metodiky přípravy veřejných strategií Představení metodiky přípravy veřejných strategií Seminář Příprava GeoInfoStrategie mezinárodní souvislosti a zahraniční podněty 17. ledna 2013 Kontext vzniku metodiky reakce na současný nevyhovující stav

Více

Dodatek č. 1 - Podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků mimořádně nadaných Pravidla a postup tvorby PLPP a IVP

Dodatek č. 1 - Podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků mimořádně nadaných Pravidla a postup tvorby PLPP a IVP Dodatek č. 1 - Podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků mimořádně nadaných Podpůrná opatření žáků se SVP se podle organizační, pedagogické a finanční náročnosti člení do pěti stupňů. Podpůrné

Více

2. Setkání ředitelů - MŠ Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu. V Kyjově, dne

2. Setkání ředitelů - MŠ Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu. V Kyjově, dne 2. Setkání ředitelů - MŠ Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu V Kyjově, dne 5. 10. 2016 Setkání ředitelů MŠ - úvod - zahájení, přivítání - setkání pouze pro MŠ (ředitelé, ředitelky, popř. vedoucí

Více

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích (představení projektu)

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích (představení projektu) Strategické řízení a plánování ve školách a v územích (představení projektu) Jakub Marinov, Centrum podpory SRP Olomouc Ředitelská akademie, 9. listopadu 2018 Reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283

Více

Organizační struktura MAP II ORP ČB

Organizační struktura MAP II ORP ČB Organizační struktura MAP II ORP ČB Mateřské školy Základní školy Děti a žáci ZUŠ Organizace neformálního a zájmového vzdělávání Veřejnost Zřizovatelé škol a dalších vzdělávacích zařízení Rodiče dětí a

Více

NÁVOD K IMPLEMENTACI STRATEGICKÉHO PLÁNU. Strategický plán rozvoje města Brandýs nad Labem Stará Boleslav

NÁVOD K IMPLEMENTACI STRATEGICKÉHO PLÁNU. Strategický plán rozvoje města Brandýs nad Labem Stará Boleslav NÁVOD K IMPLEMENTACI STRATEGICKÉHO PLÁNU Strategický plán rozvoje města Brandýs nad Labem Stará Boleslav 2015-2025 1 Úvod Vytvoření strategického plánu a jeho schválení zastupitelstvem je prvotním krokem

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Hrušovansko pro programové období Region klidu a pohody

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Hrušovansko pro programové období Region klidu a pohody Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Hrušovansko pro programové období 2014 2020 Region klidu a pohody MAS Hrušovansko, z.s. POPIS POSTUPU ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVANÉ

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání MAP II pro MČ Praha 5

Místní akční plán rozvoje vzdělávání MAP II pro MČ Praha 5 Místní akční plán rozvoje vzdělávání MAP II pro MČ Praha 5 Setkání Řídícího výboru 3.4.2019 MAP II pro MČ Praha 5, CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0010677 Příjemce dotace - Městská část Praha 5 Základní informace

Více

New City Primary School, Londýn

New City Primary School, Londýn Příklady školních plánů mobility The Czech Environmental Partnership Foundation Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 New City Primary School, Londýn Kancelář v Praze Krátká

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2018

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2016

Více

Evaluace jako součást tvorby a implementace strategických dokumentů v české veřejné správě

Evaluace jako součást tvorby a implementace strategických dokumentů v české veřejné správě Evaluace jako součást tvorby a implementace strategických dokumentů v české veřejné správě Příspěvek do panelu Metodologické výzvy v rámci konference Evaluace pro budoucnost Praha, 30. května 2012 Obsah

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU PROJEKTU MAP V ORP BŘECLAV

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU PROJEKTU MAP V ORP BŘECLAV ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU PROJEKTU MAP V ORP BŘECLAV Datum jednání: 25.05.2017 Čas jednání: 10:00 hod. Místo jednání: budova MěÚ Břeclav, místnost č. 39 Přítomni/Omluveni: dle prezenční listiny Zápis:

Více

1. zasedání Řídícího výboru

1. zasedání Řídícího výboru 1. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Havířov II, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008607 27. března 2018 Program 1. Úvodní slovo zástupce realizátora projektu

Více

Představení kompletního dokumentu

Představení kompletního dokumentu MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV Představení kompletního dokumentu Řídící výbor 13. 6. 2017 STRUKTURA DOKUMENTU MAP 1. Úvod 2. Manažerský souhrn 3. ANALYTICKÁ ČÁST (90 s) 4. STRATEGICKÁ ČÁST

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 27. 6. 2016 56 Věc: Akční plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji věcné vyhodnocení cílů pro rok 2016 a definování nových optimálních

Více

Celkové shrnutí projektu. Marek Vetýška Olomouc, 30.9.2015

Celkové shrnutí projektu. Marek Vetýška Olomouc, 30.9.2015 Celkové shrnutí projektu Marek Vetýška Olomouc, 30.9.2015 Obsah prezentace Podpora meziobecní A. Průběh prací na projektu B. Tvorba strategií rozvoje území C. Pravidelné setkávání s týmy a motivujícími

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OP VK - IP oblasti podpory 1.4 - unit costs Číslo prioritní osy: 7.1

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OP VK - IP oblasti podpory 1.4 - unit costs Číslo prioritní osy: 7.1 PROJEKTOVÝ ZÁMĚR I. Souhrnné informace o projektu Číslo operačního programu: Název operačního programu: Číslo výzvy: 21 CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název výzvy: Žádost o finanční podporu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 Praha-Libuš Akční Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 Plán zlepšování je nástrojem, pomocí něhož je Komisí pro udržitelný rozvoj MČ Praha-Libuš stanoveno, jakého zlepšení

Více

Projekt Podpora sociálně-právní ochrany dětí na Krajském úřadě Jihomoravského kraje II a jeho přínos pro obecní úřady

Projekt Podpora sociálně-právní ochrany dětí na Krajském úřadě Jihomoravského kraje II a jeho přínos pro obecní úřady Projekt Podpora sociálně-právní ochrany dětí na Krajském úřadě Jihomoravského kraje II a jeho přínos pro obecní úřady Porada ředitelky Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemnicemi a tajemníky obecních

Více

Zápis č. z jednání odborného a administrativního týmu k projektu Implementace mechatroniky do výuky technických oborů na SŠT Žďár nad Sázavou

Zápis č. z jednání odborného a administrativního týmu k projektu Implementace mechatroniky do výuky technických oborů na SŠT Žďár nad Sázavou Zápis č. z jednání odborného a administrativního týmu k projektu Implementace mechatroniky do výuky technických oborů na SŠT Žďár nad Sázavou Den: 10.12.2009 od 13:30 do 15:30 h Přítomni: dle prezenční

Více

Metodické doporučení MPSV č. 3/2009 k vytvoření individuálního plánu péče o dítě

Metodické doporučení MPSV č. 3/2009 k vytvoření individuálního plánu péče o dítě Metodické doporučení MPSV č. 3/2009 k vytvoření individuálního plánu péče o dítě VYTVOŘENÍ INDIVIDUÁLNÍHO PLÁNU PÉČE O DÍTĚ V okamžiku, kdy sociální pracovnice a přizvaní odborníci a organizace dokončili

Více

Výcvikový vzdělávací program pro neziskový sektor v oblasti projektové přípravy dalšího profesního vzdělávání PROFI

Výcvikový vzdělávací program pro neziskový sektor v oblasti projektové přípravy dalšího profesního vzdělávání PROFI Název projektu: Výcvikový vzdělávací program pro neziskový sektor v oblasti projektové přípravy dalšího profesního vzdělávání PROFI Číslo smlouvy: CZ.04.1.01/3.3.06.1/0017 Tento projekt je spolufinancován

Více

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR. Postup realizace a dosavadní výsledky

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR. Postup realizace a dosavadní výsledky Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Postup realizace a dosavadní výsledky Ing.Marek Jetmar, Ph.D., vedoucí odborného týmu Hustopeče, 19. června 2014 Realizace procesů dle metodiky MOS I.

Více

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH číslo: R 344 datum: 20. 12. 2016 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Příloha č. 1A, modul A Žádost právnické osoby o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu v roce 2008

Příloha č. 1A, modul A Žádost právnické osoby o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu v roce 2008 Příloha č. 1A, modul A Žádost právnické osoby o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu v roce 2008 Název poskytovatele dotace Název dotačního programu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Místní akční plán Frýdek-Místek

Místní akční plán Frýdek-Místek Místní akční plán Frýdek-Místek Společné jednání zástupců obcí, DSO a MAS Třanovice, 14. 1. 2016 Program jednání 1) Přivítání 2) Projednání podání projektové žádosti na tvorbu MAP a. Místní akční plán

Více

Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová

Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000128 IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Pravidla pro zapojení dotčené

Více

Územní studie přeložky silnice II. třídy č. 209 v prostoru Chodova, Nového Sedla a Mírové

Územní studie přeložky silnice II. třídy č. 209 v prostoru Chodova, Nového Sedla a Mírové Příloha č. 1 smlouvy o dílo Zadání podklad pro podání cenové nabídky Územní studie přeložky silnice II. třídy č. 209 v prostoru Chodova, Nového Sedla a Mírové územní studie bude podkladem pro aktualizaci

Více

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce

Více

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP MČ Praha 22 MAP MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP 10. 4. 2019 Žadatelem byla MČ Praha 22 a projekt byl realizován na území správního

Více