Rotary Group Study Exchange 2012 D 7570 D 2240

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rotary Group Study Exchange 2012 D 7570 D 2240"

Transkript

1 Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 13. Ročník II. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY JANET M. JOHNSON, GUVERNÉRKA DISTRIKTU 7570 Vytváříme přátelství na celý život Rotary Group Study Exchange 2012 D 7570 D 2240 V měsících květnu a červnu 2012 navštívila náš Distrikt 2240 rotariánská delegace z Distriktu Náš distrikt totiž patří v rámci Rotary International mezi dvanáct distriktů, jejichž úkolem je zavedení nových forem řízení distriktů (District Ledership Plan). Distrikt 7570 má téměř stoletou tradici (vznikl v roce 1914) a představuje dnes 85 klubů a více než členů. Územně zahrnuje části území států Tennessee a Virginie. V rámci přípravy návštěvy týmu z Distriktu 7570 byl vydán tiskem mimo jiné i drobný pozdrav členek a členů týmu, v jehož úvodu nám všem děkuje Guvernérka Distriktu 7570 paní Janet M. Johnson za to, že otevřeme své domovy i svá srdce této americké delegaci. Ona sama se rozhodla strávit se svým manželem letošní dovolenou právě v našem distriktu. Američtí přátelé byli také několik dnů hosty RC Ostrava International a RC Opava International. Paní guvernérka se ve svém předpokladu nezmýlila. Velice rádi jsme přivítali tento tým, který vede Dave Metz a tvoří jej dále Leslie Boughers, Aaron Harris, Andrea Wright a Joey Wilkerson (na snímcích níže zleva doprava): V Opavě byli naši přátelé nejprve hosty ve firmě našeho člena, opavského podnikatele Pavla Brídy. Motoscoot není lecjaká firma a naši američtí kolegové byli velice překvapeni, když se od Pavla Brídy dozvěděli o tom, že firma se prezentovala již v roce 2008 v Jižní Dakotě, v roce 2010 představila v New Yorku a v Las Vegas svůj originální výrobek Velor x trike (Velorex) a totéž se událo i v červnu 2011 v Austinu. Dalším milým překvapením byl i popis aktivit, kterými se firma již několik let prezentuje v Číně. Hosté poobědvali v prostorách hotelu Katharein, který je pro náš RC Opava International místem scházení, prohlédli si zámek v Hradci nad Moravicí, také firmu Ferram a zhlédli

2 část původních opevnění, které v okolí Opavy vyrostly v době před 2. světovou válkou. Jejich neobvyklost, i to, jak jsou v současné době udržovány a spravovány, na naše hosty (na fotografii vlevo) zapůsobilo největším dojmem. Večer byl zakončen návštěvou Buly Arény v Kravařích. Po celou dobu se našim hostům věnovali určení členové klubu, největší podíl za úspěšnou organizaci patří Ondřeji Tůmovi a Pavlu Brídovi. Náš klub se tak s úspěchem zhostil své hostitelské role, podobně, jak učinily i ostatní kluby Distriktu Předpokládáme, že se v rámci našeho distriktu najde někdo, kdo toto číslo OPAVSKÉHO ROTARIÁNA americkým návštěvníkům ukáže a případně stručně přeloží. Pro tento případ jim touto cestou posíláme malý dárek, který souvisí s místem jejich působení, s Virginií. Augustinu Heřmanovi, českému rodákovi ze Mšena vděčí Virginie za první skutečnou zeměpisnou mapu nakreslenou v potřebném měřítku. Tato mapa se stala základem obchodu s pozemky ve státě Virginia i ve státě Maryland. Stala se tedy základem bohatství mnoha amerických rodin a její autor je dodnes pokládán za jednoho ze zakladatelů USA. Jeho potomci se podíleli na formování americké aristokracie. Augustin Heřman na tu první mapu nechal vytisknout i svoji podobiznu a své jméno Augustine Herrman Bohemian. Dnes se po něm v USA jmenuje Marylandská dálnice č. 213, sem tam i nějaká škola či řeka. Dlouho nikdo netušil, že synek Efraima Heřmana, evangelického kněze z Kokořínska, umí také malovat. V roce 1650 namaloval obraz Nového Amsterodamu, dnes známého jako New York. Byl nalezen teprve v roce 1992 v Rakouské národní knihovně. Jeho mapu na této stránce jim tedy posíláme jako tečku za návštěvou v Opavě. Dole vpravo je podobizna Augustina Heřmana.

3

4 EUROTOUR 2012 Jak jsme již v čísle 11. ze dne 14. května uvedli, dva naši studenti Juliana Trujillo Cuellar z kolumbijské Bogoty (Distrikt 4290) a Russell Lawrence Osier z USA (Distrikt 7680) cestovali i s dalšími studenty našeho distriktu po Evropě. O cestě poskytli našemu listu rozhovor, dnes přinášíme obrazový záznam z jejich přednášky pro mateřský RC Opava International, která se uskutečnila na pravidelné schůzce klubu minulou středu. Víte, je to zvláštní. Před pár měsíci k nám přijedou jedna mladá Mexičanka a mladý Američan. Za pár měsíců nám v Opavě česky udělají přednášku o tom, jak je krásně v Benátkách, v Monaku nebo v Madridu. Či dokonce o tom, jak to vypadá v Monte Carlu. Není to úžasné?

5 Vážení rotariánští přátelé, v roce 1998 vznikl dnes stále úspěšný mezinárodní projekt Cesta česko německého porozumění spočívající v tom, že stoupenci porozumění kladou na zcela konkrétní cestu desky o rozměrech 40x40 cm, když na líc desky napíší vzkaz či pouze název obce, rodiny, jednotlivce či spolku. Garantem projektu je známé občanské sdružení Vlastenecký poutník. V letech tento projekt výrazně podpořili členové RC Praha City (šesti deskami klubu i svých členů) a dále pak distrikt rakouský. Jednu sem nechal umístit bývalý prezident Distriktu 1920 Willibald Egger z Lince a druhou tehdejší ( ) prezident rakouského Distriktu 1920 JUDr. Thomas Watzenböck. V roce 2010 převzal RC Opava International patronát nad výstavbou Kaple u Cesty česko-německého porozumění a v roce 2011 se k účastníkům Cesty připojily RC Ostrava, RC Ostrava International, RC Hradec Králové a RC Opava International. Letos vyzvaly RC Znojmo a RC Třebíč své německé partnery k tomu, aby položili společně 23. června při 18. prodlužování Cesty česko německého porozumění desky svých klubů. Takže přivítáme mezi novými účastníky RC Znojmo a RC Eichstätt Altmühltal (D 1950). Dále RC Třebíč a RC Rothenburg ob der Tauber (D 1950). Zdá se tedy, že podpora myšlence projektu ze strany Rotary clubů vnáší do něj velice prospěšný oživující prvek. Není to nic divného, když víme, že myšlenka mezinárodní spolupráce patří mezi základní prvky života rotariánů na celém světě. Bývá dobrým zvykem, že každoročně jsou k prodlužování Cesty zváni všichni dosavadní účastníci. Což tímto činíme. Byli bychom pochopitelně rádi, kdyby se na 18. prodloužení přijeli podívat zástupci dalších rotary klubů, zejména z Moravy. Mají to blízko a třeba je myšlenka Cesty osloví. Konec konců k této myšlence máme blízko všichni. Takže 23. června ve na úpatí Červené Hory v Budišově nad Budišovkou Guntramovicích. Hned v počátku programu vás všechny uvítá vystoupení Pěveckého sboru Křížkovský. Tento jeden z nejstarších pěveckých sborů u nás, oslaví 8. října tohoto roku plných 125 let činnosti. Činnosti tvůrčí a neuvěřitelně mladé. Sbor svým vystoupením myšlenku Cesty podpořil svým koncertem již v červnu roku 2008, z té doby je i tento snímek.

6

7 Kostel sv. Václava v Opavě je sice dnes používán převážně ke komerčním účelům, což nemůže nijak negativně ovlivnit jeho umělecké i historické poselství z dob dávných. Proto se také jeho interiér stal minulé pondělí svědkem lidského a teplého setkání těch, kteří se rozhodli poděkovat lidem, kteří dělají něco navíc. Tomu slouží již třetím rokem CENA DÍKY, kterou organizuje Rotary Club Opava International. Setkání nominovaných i těch, kteří nakonec Cenu díky dostali, bylo poznamenáno úžasnou atmosférou, neformálním přátelstvím a dobrými pocity všech přítomných. V následujícím textu uvádíme jména a krátké charakteristiky všech nominovaných, nositelé Ceny díky jsou v textu označeni logem a text je zvýrazněn červenou barvou. Potřebná a krásná akce byla poněkud pokažena zcela neseriozním přístupem provozovatele prostor kostela, ale navenek nebylo nic poznat, organizátoři to zvládli i oné neserióznosti navzdory. Starodávný kostel tento si v minulosti užil svoje. Po bitvě na Bílé Hoře stavbu zneuctila vojska Jiřího Krnovského, která v jejích interiérech ustájila své koně. Letos tento kostel slaví 300 let od započetí jeho obnovy. V roce 1712 se započalo s velkorysými opravami. Nemohlo být lépe toto výročí připomenuto, než organizací této krásné akce nazvané CENA DÍKY. SKUPINA 1 INSTITUCE PEČUJÍCÍ O LIDI S TĚLESNÝM POSTIŽENÍM Daniel Škropek Navrhovatel: TJ ZRAPOS Opava, o. s. Petr Mrkvička Pan Daniel Škropek je zrakově postižený, přesto se věnuje kuželkám a patří k zakladatelům, organizátorům i funkcionářům tohoto sportu v Opavě. Jako dlouholetý předseda i trenérem. Organizuje turnaje zdravotně postižených a v roce 2001 zorganizoval i ME. Ing. Daniel Kozel Navrhovatel: Charita Opava Ing. Jan Hanuš Pan Ing. Kozel majitel stavební firmy DK1, je významným sponzorem Charity. Podílí se na stavebních úpravách a zlepšování pracovních a životních podmínek lidí s postižením. Jeho osobní přínos je optimismus, elán a zájem o lidi. Ing. Jan Hojgr Navrhovatel: Charita Opava Ing. Jan Hanuš Ing. Hojgr ředitel Moravskoslezských cukrovarů, již řadu let podporuje Charitu Opava. Důvěřuje odborníkům Charity v oblasti sociálních služeb také při přerozdělování prostředků věnovaným jeho společností třetím osobám. Mgr. Krzysztof Skibiňski Navrhovatel: Charita Opava Ing. Jan Hanuš Minoritský kněz je dlouholetým podporovatelem řady projektů Charity. Významně se podílí na pozitivní atmosféře denního stacionáře pro seniory. Má velmi dobrý kontakt s lidmi, využívá schopnosti rozhovoru i hudebního umu zpěvohry na kytaru.

8 Jarmila Šťopková Navrhovatel: Klub tělesně postižených ředitelka Bc. Hana Paterková Paní Šťopková pomáhá klubu organizačně a ekonomicky. Je vždy ochotna vykonávat i vysoce odborné účetní práce, a to bezúplatně. Sama zná problémy lidí s handicapem. Stará se o svého syna. Její lidský přístup je vzorný a patří klidem s vysokou hodnotou altruismu. SKUPINA 2 ŠKOLY MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ PEČUJÍCÍ O DĚTI S HANDICAPEM Karin Nyklová Navrhovatel: ZŠ pro tělesně postižené, Dostojevského 12, Opava Paní Nyklová působí v ZŠ od roku 2000 jako fyzioterapeut. Přestože je zaměstnankyní Léčebného a rehabilitačního centra jinde, pracuje se zaujetím i na úkor volného času, a to nejen ve své odbornosti, ale i ve volnočasových aktivitách. Svým laskavým přístupem si získala děti, rodiče i kolegy. Je to skutečně člověk, který nosí srdce na dlani. Mgr. Jarmila Straková Navrhovatel: ZŠ a MŠ Opava, Šrámkova 4 Mgr. Straková, mimo své pedagogické povinnosti, patří k těm, kteří nelitují volného času a organizuje prázdninové tábory, ozdravné pobyty u moře. Mimo tvorby didaktických materiálů se věnuje dětem se speciálními potřebami, vývojovými poruchami nebo s postižením. Veškeré aktivity realizuje velmi nezištně s neuvěřitelnou mírou humanity a citu pro jiné. SKUPINA 3 KULTURNÍ ORGANIZACE A SPOLEČENSTVÍ OVLIVŇUJÍCÍ KVALITU VOLNÉHO ČASU Břetislav Tůma Navrhovatel: Slezské divadlo Opava Ing. Jindřich Pasker Pan Tůma patří po dlouhá léta k nezištným podporovatelům Slezského divadla. Značně se angažuje a podporuje cenu Opavská Thálie a letos nově i Cenu diváka. Je v podstatě jediný mecenáš, který se podílí i na uměleckém rozvoji některých členů divadla. Zuzana Tázlarová Navrhovatel: ZUŠ Opava, Solná 8 Věnuje se jak výtvarné výchově talentovaných, tak i méně talentovaných dětí zejména těch s handicapem. V této činnosti má velké zkušenosti a cit pro situaci v rámci přirozené terapie při sebevyjádření osobnosti. Pro talentované žáky je její pedagogická kvalita, zejména v oblasti architektury, přínosem pro přijímací řízení na VŠ. Karel Kostera Navrhovatel: Matice slezská odbor Opava Ing. Jaromír Breuer Patří k nejvýraznějším organizátorům hudebních akcí převážně vážné hudby. Všeobecně uznávaný vedoucí a dirigent pěveckého či pěveckých sborů Stěbořice, chrámový v Opavě, vypomáhá v Bílovci a vede sbor chlapců. Sám rád veřejně vystoupí jako zpěvák. Ochotně vypomůže při společenských akcích, kterým jeho vstup přidává pozitivní kredit.

9 SKUPINA 4 SPORTOVNÍ KLUBY A SPOLEČENSTVÍ PRACUJÍCÍ S MLÁDEŽÍ Mgr. Jan Škrabal Navrhovatel: Jiří Sýkora Mgr. Škrabal, ředitel sportovní školy se zaměřením na atletiku (ZŠ Englišova) dosahuje vysoké úrovně manažerské i vlastní tréninkové. Mimo řady dnes úspěšných závodníků, vychoval olympionika Jakuba Holušu (Peking, Londýn splněn limit), vede družstvo juniorů Opavy (4. místo v Evropě). Vladimír Hruška Navrhovatel: PhDr. Jaroslav Burda Pan Hruška patří k čelným československým odborníkům jezdeckého sportu. Je ředitelem oddílu, výkonným trenérem a více než 20 let duší tohoto sportu v Opavě. Organizuje význačné podniky a je zárukou výborných výsledků jezdeckého oddílu Opava-Kateřinky. Aktivně pomáhá při práci s hendikepovanými dětmi při hypoterapii. Oldřich Gavenda Navrhovatel: Jiří Kelnar Pan Gavenda je zakladatelem, vedoucím, organizátorem a trenérem střeleckého sportu v Opavě. Jeho úsilím byla vybudována střelnice na Svaté Anně, kde zároveň supluje práci správce. Za své více jak třicetileté období činnosti byl oceněn medailí Statutárního města Opavy a vyhodnocen jako osobnost sportu v Opavě. Rudolf Schaffartzik Navrhovatel: TJ Sokol Opava Pan Schaffartzik je dlouholetým spolupracovníkem a sponzorem oddílu lehké atletiky. Zajišťuje zejména výrobu reklamních poutačů a finančně vypomáhá, zejména při organizaci Velké ceny Opavy v hodu oštěpem. SKUPINA 5 MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY Milan John s kolektivem správních zaměstnanců Navrhovatel: ZŠ TGM, Opava, Riegrova ředitelka Mgr. Lenka Štichauerová Sloučená škola, která má rozsáhlé areály na Riegrově a Mírové ulici, vyžaduje mimořádné úsilí. Pan John, který je hybnou silou správního útvaru, se mimořádně, obětavě a nezištně angažuje v práci i mimo ni. Je vždy ochoten pomoci a jeho devízou je oblíbenost a neformální schopnost vytvářet pozitivně laděný tým lidí. Stanislav Burkart Navrhovatel: ZŠ Opava, Vrchní 19 Pan Burkart pracuje řadu let v SRPŠ a velmi zodpovědně vykonává funkci pokladníka. Je vždy ochoten pomoci škole jak materiálně, tak i organizačně bez ohledu na volný čas. Svým vstřícným přístupem vytváří příjemnou atmosféru v kolektivu.

10 Ing. Jan Veverka Navrhovatel: ZŠ Opava, Englišova 82 Pan Veverka úzce spolupracuje s naší školou od roku Nejdříve jako člen výboru SRPDŠ a od roku 2001 je jeho předsedou. Za dobu svého působení se mu podařilo vytvořit ze sdružení tým lidí, který významně pomáhá škole při všech větších akcích Dne dětí, Slavnostního ukončení docházky žáků devátých tříd, Dne učitelů. Byl jedním z iniciátorů pomoci rodičů při vybavení keramické dílny a žákovské knihovny, pomoci při zajišťování lyžařských kurzů, či školách v přírodě. A to vše ve volném čase a bez nároku na odměnu. Libuše Urbanská Navrhovatel: MŠ Srdíčko, Opava, Zborovská ředitelka Zuzana Jašková Paní učitelka Urbanská je nominována za celoživotní vysoce kvalitní a lidskou výchovu a vzdělávání dětí předškolního věku. Velice oblíbená jak dětmi, tak rodiči i ostatními kolegyněmi si toto ocenění zaslouží. SKUPINA 6 STŘEDNÍ, VOŠ, VYSOKÉ ŠKOLY Václav Hon Navrhovatel: SOU stavební, Opava, p.o., Boženy Němcové 22 Pan Václav Hon spolupracuje se školou řadu let s citem pro potřeby dřevozpracujících řemesel. Jako jednatel firmy HON vypomáhá nejen metodicky, ale i materiálně a finančně. Umožňuje adeptům i učitelům výcvik i praxi ve své firmě na nejmodernějších zařízeních. Motivuje pozitivně novou generaci řemeslníků. PhDr. Lenka Mynářová Navrhovatel: Mendlovo gymnázium Opava Petr Pavlíček Dr. Mynářová pomáhá Mendlovu gymnáziu jak materiálně, tak duchovní podporou. Díky ní vznikl systém dřevěný svět her a hlavolamů v Landekparku. Je vizionářkou vznikajícího světa techniky v oblasti Dolní Vítkovice Ostrava. Ing. Ondřej Tůma Navrhovatel: SŠ průmyslová a umělecká, Opava Ing. Vítězslav Doleží Pan Ondřej Tůma příkladně spolupracuje se školou. Zajišťuje strojařské práce, účast na projektu Angličtina pro strojaře, pomáhá při provozu školy, zejména dílen, při zajišťování drobných projektů ve spolupráci s uměleckými obory. Ing. Miroslav Vehovský Navrhovatel: SŠ technická, Opava, Kolofíkovo nábřeží 51 Dlouholetá spolupráce s majitelem firmy Strojírna Vehovský se vyznačuje velmi kvalitní symbiózou teorie a praxe při podpoře vzdělávání strojírenských řemeslníků. Profesionální přístup k žákům na odborném rozvoji patří k nejlepším. Není zanedbatelná ani finanční pomoc.

11 SKUPINA 7 ZVLÁŠTNÍ OCENĚNÍ KLUBEM ROTARY přátelská. Eva Vašíčková Navrhovatel: ZŠ Opava, Vrchní 19 ředitel Mgr. Roman Podzemný Paní Vašíčková je zkušená pedagožka, která mimo svých povinností organizuje volný čas dětem. Vede gymnastická cvičení v Sokole, kde pracuje nejen s dětmi, ale vede i cvičení rodičů s dětmi. Organizuje krajské soutěže malých gymnastů a nacvičuje každoročně dětské divadelní představení. Pečuje o svého handicapovaného manžela. Je vždy ochotná, svědomitá a Lenka Gollová Navrhovatel: Slezské gymnázium Opava Mgr. Kamila Tkáčová, metodička Lenka Gollová je žákyní 3. ročníku. Je navrhována školou za mimořádné počiny, které přesahují zaměřenost připisovanou jejímu věku jako péče o seniory (Elim Opava), doučování žáků ZŠ s dyslexií, dysgrafií a ADHD. Dětské tábory a další akce i z části pro děti postižené autismem a Aspergerovým syndromem. Na poslední schůzce RC Opava International se projednávalo mnohé. A mimo jiné takto toto: Bylo vyjádřeno poděkování všem, kteří se podíleli na organizaci akce CENA DÍKY, která byla nádherná; slovy některých nominovaných byli akcí opravdu nadšeni. Tento den vyšel také o tom článek v opavském Regionu. Bylo zároveň rozhodnuto, že CENA DÍKY bude organizována vždy ve dvouletém intervalu. Takže příští bude v roce Členové RC vyslechli informaci o konání Opavského Paradenu, o programu americké delegace z Distriktu Konstatovali, že se daří velice úspěšně plnit záměry propagace práce Rotary v Opavě a okolí. V této době o práce RC Opava International pravidelně referují celostátní deníky a místní týdeníky. Velice příznivě byla přijata informace o pokračujících přípravách na odhalení pomníku na místě opavské synagogy, která byla nacisty vypálena 10. listopadu K tomuto tématu se vrátíme podrobně v některém z dalších vydání. Jinak byl podrobně projednán i program schůzky 20. června. Na té se bude předávat a přebírat funkce prezidentská, vítáni jsou všichni se svými nejbližšími. OPAVSKÝ ROTARIÁN čtrnáctideník RC Opava International. II. ročník. Vychází každé druhé pondělí v nakladatelství a vydavatelství MORAVSKÁ EXPEDICE. Odpovědný redaktor: Petr Andrle. Adresa vydavatele: Růžová 14, Opava (rotary.opava@seznam.cz ). Adresa redakce: Petr Andrle, Čeladná 711, Čeladná. Tel.: ; mobil: ; e- mail: petr.andrle@rotary2240.org Toto číslo 13/2012 vyšlo dne 11. června 2012.

Rotary Club Opava International

Rotary Club Opava International Cena DíKy 2011 Rotary Club Opava International vyhlásil druhý ročník ceny Díky srdce na dlani, která si získala velmi prestižní postavení v opavském regionu již ve svých počátcích. Jde o formu uznání pro

Více

Čestná občanství a ceny města udělované v roce 2018

Čestná občanství a ceny města udělované v roce 2018 Materiál číslo: 2 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 17.09.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 9. Ročník III. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY

Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 9. Ročník III. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 9. Ročník III. Vyšlo dne 29. 4. 2013 SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY ROTARIÁNI VÝRAZNĚ PODPOŘÍ I LETOŠNÍ 19. PRODLOUŽENÍ CESTY ČESKO NĚMECKÉHO POROZUMĚNÍ Jak

Více

Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 14. Ročník II. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY

Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 14. Ročník II. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 14. Ročník II. Vyšlo dne 25. 6. 2012 SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY Už jste rotovali? Tak se v těchto dnech ptají mezi sebou členové Rotary clubů, když se

Více

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 V pátek 28. dubna 2017 se opět po roce zcela zaplnil sál Zastupitelstva Jihočeského kraje žáky, studenty a

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

1963-2013. ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA, OPAVA, SOLNÁ 8, příspěvková organizace. kresba. učitelé. prostorové vyjadřování. akční tvorba

1963-2013. ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA, OPAVA, SOLNÁ 8, příspěvková organizace. kresba. učitelé. prostorové vyjadřování. akční tvorba kresba malba grafika prostorové vyjadřování akce festivaly akční tvorba příprava na SŠ, VŠ za uměním, za vzděláním učitelé 1963-2013 ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA, OPAVA, SOLNÁ 8, příspěvková organizace 1963

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 SPOLEČNOST PŘÁTEL ZUŠ VÍTĚZSLAVA NOVÁKA, z.s. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

Více

Závěrečná zpráva o realizaci projektu DobroDuch aneb Dobrovolníci v Domově důchodců Humpolec

Závěrečná zpráva o realizaci projektu DobroDuch aneb Dobrovolníci v Domově důchodců Humpolec Závěrečná zpráva o realizaci projektu DobroDuch aneb Dobrovolníci v Domově důchodců Humpolec Grantový program: Pro klienty, zaměření: Pro klienty Příjemce grantu a realizátor projektu: FOKUS Vysočina I.

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S.

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 Společnost

Více

N Á V R H USNESENÍ SHROMÁŽDĚNÍ SDRUŽENÍ RODIČU GYMNÁZIA, BRNO, VÍDEŇSKÁ 47. konané dne 11. října 2012

N Á V R H USNESENÍ SHROMÁŽDĚNÍ SDRUŽENÍ RODIČU GYMNÁZIA, BRNO, VÍDEŇSKÁ 47. konané dne 11. října 2012 N Á V R H USNESENÍ SHROMÁŽDĚNÍ SDRUŽENÍ RODIČU GYMNÁZIA, BRNO, VÍDEŇSKÁ 47 konané dne 11. října 2012 Shromáždění sdružení rodičů: 1. Bere na vědomí : a) Zprávu o činnosti za školní rok 2011/2012 b) Zprávu

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

{jathumbnail off} V kategorii Společenské vědy, humanitní obory a kultura ocenění NF GB získala kvintánka

{jathumbnail off} V kategorii Společenské vědy, humanitní obory a kultura ocenění NF GB získala kvintánka Na Staré radnici v Broumově se 24. listopadu se sešli Správní rada Nadačního fondu Gymnázia Broumov, studenti, vedení školy, sponzoři, rodiče a další přátelé školy u příležitosti předávání Ocenění NF GB

Více

RODIČE PRO ŠKOLU. Školní 10/558, Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA

RODIČE PRO ŠKOLU. Školní 10/558, Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA RODIČE PRO ŠKOLU Školní 10/558, Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014 Obsah: Charakteristika sdružení Rada rodičů školy Plán spolupráce Dlouhodobé cíle pro rok 2014 Plán akcí Evaluace plnění dlouhodobých

Více

SPOLEČNOST PŘÁTEL ZUŠ VÍTĚZSLAVA NOVÁKA. spolek

SPOLEČNOST PŘÁTEL ZUŠ VÍTĚZSLAVA NOVÁKA. spolek SPOLEČNOST PŘÁTEL ZUŠ VÍTĚZSLAVA NOVÁKA spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 1. ÚVOD Spolek Společnost přátel ZUŠVítězslava Nováka, z.s působí při Základní umělecké škole Vítězslava Nováka v JindřichověHradci

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

Z á p i s. Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 23. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 15. října 2015 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Poláčka 9-P1.905 Krajského

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Výroční zpráva. Právní forma: L 9828 vedená u Krajského soudu v Ostravě

Výroční zpráva. Právní forma: L 9828 vedená u Krajského soudu v Ostravě Výroční zpráva Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2018 a končící dnem 31. prosince 2018 na základě vyhodnocení činnosti Slezský FC Opava, z.s. a její jednotlivá ustanovení

Více

od Jana Theimera, český překlad zněl Městské světelné hry.

od Jana Theimera, český překlad zněl Městské světelné hry. KINO v Moravském Berouně - historie U městského kina v našem městě je známo přesné datum vzniku, a to 28. 7. 1918. Toto datum a název je zaznamenán v knize Heimatbuch für den Bezirk Bärn od Jana Theimera,

Více

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 2: Dům dětí a mládeže děti se svým vyrobeným Mazlíkem č. 3: Foto z akce Klubu rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem, které se konalo 28. ledna 2006

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO:

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází z

Více

S T R A T E G I E dalšího rozvoje SCM při DHK ZORA OLOMOUC

S T R A T E G I E dalšího rozvoje SCM při DHK ZORA OLOMOUC S T R A T E G I E dalšího rozvoje SCM při DHK ZORA OLOMOUC na roky 2010 2012 Obsah : I. Zásady činnosti sportovních center mládeže II. Projekt přípravy dětí a mládeže v DHK Olomouc III. Vlastní strategie

Více

KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011

KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011 KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011 Odborná konference SENIOR LIVING se jako jediná v České republice věnovala problematice bydlení seniorů. Stěžejními tématy konference je bydlení a kvalita života seniorů

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

Usnesení 13. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Svinov konané dne

Usnesení 13. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Svinov konané dne 13. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Svinov konané dne 23.3.2016 126/13/16 135/13/16 Ing. Helena Wieluchová starostka Ing. Daniel Žitník 1. místostarosta 126/13/16 M. č. 0 s c h v a l u j e program

Více

Rozesláno dne Směrnice ČUS 1/ Směrnice ČUS ze dne

Rozesláno dne Směrnice ČUS 1/ Směrnice ČUS ze dne Rozesláno dne Směrnice ČUS 1/2013 14.5.2013 1. Směrnice ČUS ze dne 14.5.2013 o pravidlech pro udělování vyznamenání a ocenění a o zásadách pro převzetí záštity a udělení ceny úplné znění část první Zásady

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Štefcova 1125 odloučené pracoviště. Prvky pedagogického systému Marie Montessori

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Štefcova 1125 odloučené pracoviště. Prvky pedagogického systému Marie Montessori Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Štefcova 1125 odloučené pracoviště Prvky pedagogického systému Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016-2017 Č.j.: zsuprk_705/2017 1. Základní údaje

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Základní škola Pravlov škola rodinného typu

Základní škola Pravlov škola rodinného typu Základní škola Pravlov škola rodinného typu Kreativní škola V příjemném prostředí a tvořivé atmosféře, moderními metodami, kreativním vzděláváním rozvíjíme osobnost a schopnosti všech žáků na jejich maximální

Více

EURO V NOVÝCH ČLENSKÝCH ZEMÍCH EVROPSKÉ UNIE. Mezinárodní konference se slavnostním společenským večerem. Program konference

EURO V NOVÝCH ČLENSKÝCH ZEMÍCH EVROPSKÉ UNIE. Mezinárodní konference se slavnostním společenským večerem. Program konference EURO V NOVÝCH ČLENSKÝCH ZEMÍCH EVROPSKÉ UNIE Mezinárodní konference se slavnostním společenským večerem Program konference 28. 3. 2009, Česká národní banka Senovážné náměstí 30, Praha 1 Rádi bychom poděkovali

Více

MINIMUZEUM československého opevnění , z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. V Brně 01/2017

MINIMUZEUM československého opevnění , z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. V Brně 01/2017 2016 MINIMUZEUM československého opevnění 1935-1938, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA V Brně 01/2017 Obsah 1. Základní informace str. 2 2. Profil spolku str. 2 3. Vyhodnocení uplynulého roku 2015 str. 5 4. Členská

Více

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Procházku historií Kasejovic nám připravil Mgr. Vladimír Červenka z Muzea Josefa

Více

Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 19 Ročník III. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY

Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 19 Ročník III. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 19 Ročník III. Vyšlo dne 18. 11. 2013 SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY PRVNÍ ADVENTNÍ NEDĚLI VYPUKLA V OPAVĚ (JAKO JIŽ KAŽDOROČNĚ) HOREČNÁ SHÁŇKA PO ROTARIÁNSKÉM

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s.

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava

Více

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo STANOVY SPOLKU KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava Čl. 2 Statut

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 SPOLEČNOST PŘÁTEL ZUŠ VÍTĚZSLAVA NOVÁKA, z.s. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Hradec Králové, říjen 2008. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Hradec Králové, říjen 2008. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Pedagogický systém Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 2008 Hradec Králové, říjen 2008 Obsah

Více

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2016 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým

Více

Ze života v městské části. Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici MČ Prahy 15

Ze života v městské části. Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici MČ Prahy 15 Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici MČ Prahy 15 Mezinárodně uznávaného astrofyzika RNDr. Jiřího Grygara, CSc., který nedávno oslavil 80. narozeniny, přijal ve své kanceláři starosta MČ Praha

Více

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 projekt zaštiťují Bc. Roman Onderka, MBA, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje projekt podporuje prof. Ing. Karel

Více

S T A N O V Y spolku Laser game club Písek

S T A N O V Y spolku Laser game club Písek S T A N O V Y spolku Laser game club Písek I. Základní ustanovení 1. Spolek s názvem Laser game club Písek z.s. IČ: 024 36 469 (dále jen Spolek) je dobrovolným sdružením občanů České republiky provozujících

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Prvky pedagogického systému Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013-2014 Č.j.: zsuprk_457/2014

Více

Čtrnáctideník RC Opava Číslo 8. Ročník IV. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY SERVICE ABOVE SELF

Čtrnáctideník RC Opava Číslo 8. Ročník IV. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY SERVICE ABOVE SELF Čtrnáctideník RC Opava Číslo 8. Ročník IV. Vyšlo dne 5. 5. 2014 SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY SERVICE ABOVE SELF Proč vy nás bijete a my vám muset dávat čokoláda? O Velikonočním pondělí jsme samozřejmě nemohli

Více

HISTORIE DRUŽEBNÍCH SETKÁNÍ

HISTORIE DRUŽEBNÍCH SETKÁNÍ HISTORIE DRUŽEBNÍCH SETKÁNÍ Zborovice 1973 2013 Tesárske Mlyňany 1972 / 1973 1973 / 1974 zahájení družební spolupráce v prosinci roku 1972, dopisování kolektivů dětí 4 členové pedagogického sboru ze Zborovic

Více

Zápis. Program: K bodu 2. Schválení programu jednání, účasti hostů a ověřovatele zápisu.

Zápis. Program: K bodu 2. Schválení programu jednání, účasti hostů a ověřovatele zápisu. Zápis z 20. jednání výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 16. 12. 2014 od 12:30 hodin v restauraci Hotelu Vacek Pod věží Hradec Králové

Více

Z á p i s. 1. Zahájení, schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení

Z á p i s. 1. Zahájení, schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení Z á p i s z 15. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 16. října 2014 od 14:00 hodin v zasedací místnosti P1.906 Krajského úřadu Královéhradeckého

Více

Celoživotní vzdělávání. Speciální školství. Cyklotrasy, turistika, senior parky. Nemovité kulturní památky. Divadelnictví

Celoživotní vzdělávání. Speciální školství. Cyklotrasy, turistika, senior parky. Nemovité kulturní památky. Divadelnictví Zápis z veřejného projednávání témat Školství (předškolní, základní, střední, mimoškolní), Sport (hřiště, sportoviště, sportovní činnost a aktivity). Kultura, památky (kulturní a společenské aktivity,

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

PROJEKT SPOLUPRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY JIH S MATEŘSKÝMI ŠKOLAMI V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH

PROJEKT SPOLUPRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY JIH S MATEŘSKÝMI ŠKOLAMI V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH Základní škola JIH, Mariánské Lázně, Komenského 459, příspěvková organizace PROJEKT SPOLUPRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY JIH S MATEŘSKÝMI ŠKOLAMI V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH 2013 / 2014 0 1. CÍL PROJEKTU Předškolní vzdělávání

Více

Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova 566, Hradec Králové

Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova 566, Hradec Králové Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova 566, Hradec Králové Valná hromada proběhla dne 19. 11. 2013 a zúčastnilo se jí 25 členů (viz prezenční listina). Program: informace ředitele školy Mgr.

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

SVATOVÁCLAVSKÝ. ohlédnutí za sobotou 16. září Foto: Jiří Sejkora, Radoslav Vídeňský

SVATOVÁCLAVSKÝ. ohlédnutí za sobotou 16. září Foto: Jiří Sejkora, Radoslav Vídeňský Jarmark SVATOVÁCLAVSKÝ ohlédnutí za sobotou 16. září 2017 Foto: Jiří Sejkora, Radoslav Vídeňský OHLÉDNUTÍ ZA AKCÍ 130 let masného průmyslu ve Vamberku (1873-2003) Připravil Ing. Vladimír Sodomka Fotografie

Více

Krajská dějepisná soutěž v Opavě

Krajská dějepisná soutěž v Opavě Krajská dějepisná soutěž v Opavě V pátek dne 27. ledna 2012 proběhl v budově Slezské univerzity v Opavě 6. ročník krajské dějepisné soutěže. Soutěž organizují Mendlovo a Slezské gymnázium v Opavě ve spolupráci

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

Z Á P I S č. 11/2016

Z Á P I S č. 11/2016 Z Á P I S č. 11/2016 z jednání rady města Libčice nad Vltavou konaného dne 11. 5. 2016 Přítomni: Ing. Pavel Bartoš, MBA, Ing. Vladimír Urbánek, Ing. Vít Penížek, Ph.D., František Hudek Omluveni: Ing. Jiří

Více

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP VOJÁCI SPOLEČNĚ Mediální platforma ASOCIACE Vojáci společně z.s. VYCHÁZÍ 30. ČERVNA 2016 Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP Čestný odznak ASOCIACE Vojáci

Více

Zpráva ze zahraniční cesty

Zpráva ze zahraniční cesty Zpráva ze zahraniční cesty Místo: Levoča (Slovensko) Termín: 20. 22. června 2006 Doprava: autobus / vlak Odjezd: 19. 6. 7.00 hod. Praha, ÚAN Florenc 19. 6. 15.40 hod. Poprad, aut. nádraží 19. 6. 16.10

Více

Výsledky výchovy a vzdělání

Výsledky výchovy a vzdělání MATEŘSKÉ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠK. ROCE 2009/2010 Základní charakteristika mateřské školy a) Základní škola a mateřská škola Bzenec Odloučené pracoviště MŠ I Bzenec, Olšovská 1299 b)

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2014 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Z Á P I S č. 06/2011 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku

Z Á P I S č. 06/2011 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku Komise sportovní V Písku dne 23.08.2011 Z Á P I S č. 06/2011 z jednání, které se konalo dne 22.08.2011 od 15:00 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku Přítomni p. Václav

Více

Rada vyslovila uznání a poděkování

Rada vyslovila uznání a poděkování Vzdělávání: Rada vyslovila uznání a poděkování Nenuď se doma nebo někde na ulici!!! Rada města Bruntálu v úterý 22. listopadu vyslovila uznání a poděkování řediteli, pedagogickému sboru a nepedagogickým

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Mateřská škola Štefcova 115 odloučené pracoviště Pedagogický systém Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 008-009 Hradec Králové, říjen 009 Obsah 1.

Více

Výroční zpráva. Sdružení rodičů a přátel českokrumlovského dětského sboru. za rok 2006

Výroční zpráva. Sdružení rodičů a přátel českokrumlovského dětského sboru. za rok 2006 Výroční zpráva Sdružení rodičů a přátel českokrumlovského dětského sboru za rok 2006 Obsah: I. Informace o sdružení 1. Cíle a poslání sdružení 2. Registrace a orgány sdružení 3. Činnost v roce 2006 II.

Více

Co se do časopisu nevešlo Rozšířené zprávy z regionů 2. část

Co se do časopisu nevešlo Rozšířené zprávy z regionů 2. část Co se do časopisu nevešlo Rozšířené zprávy z regionů 2. část Volební obvod č. 51 Žďár nad Sázavou SENÁTOR JOSEF NOVOTNÝ Koncem minulého roku oslavili horníci uranových dolů v Dolní Rožínce 50 let od zahájení

Více

Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 4. Ročník III. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY

Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 4. Ročník III. Vyšlo dne SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY Čtrnáctideník Rotary Clubu Opava International Číslo 4. Ročník III. Vyšlo dne 18. 2. 2013 SLUŽBA NAD VLASTNÍ ZÁJMY Vážené dámy, vážení pánové, těmito a několika dalšími větami jsem vítala všechny přítomné

Více

ROZPOČTOVÝ VÝHLED

ROZPOČTOVÝ VÝHLED PŘÍLOHA č. 2 k usn.č. 540/27 ZM 17, 1 b) 1 ROZPOČTOVÝ VÝHLED 2019-2020 PŘÍJMY Návrh rozpočtu na rok 2018 Výhled 2019 Výhled 2020 Daňové příjmy pol. 1xxx 895 573 700 891 573 700 891 573 700 pol. 111 daň

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Údaje o aktivitách a prezentaci školského zařízení na veřejnosti

Údaje o aktivitách a prezentaci školského zařízení na veřejnosti Údaje o aktivitách a prezentaci školského zařízení na veřejnosti Projekty školní SVĚT ŘEMESEL, CYKLISTA A CHODEC, EVROPA Projekty regionální KAMARÁDI,ČTYŘLÍSTEK,OD PÍSMENE K ČASOPISU/prezentace projektu

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2011 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

Zápis z jednání kulturní komise ze dne

Zápis z jednání kulturní komise ze dne Zápis z jednání kulturní komise ze dne 13. 6. 2018 Přítomni: Ing. Jan Roth, Ph.D. Nepřítomen: Jiří Šrámek (omluven) Mgr. Martin Drahovzal Martin Slavík Zdeněk Hejduk Mgr. Klára Zubíková (omluvena) Jaromír

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více

Zápis z členské schůze členů a delegátů Sdružení rodičů a přátel při ZŠ Brněnská, Prostějov, IČ , se sídlem v Prostějově

Zápis z členské schůze členů a delegátů Sdružení rodičů a přátel při ZŠ Brněnská, Prostějov, IČ , se sídlem v Prostějově Sdružení rodičů a přátel při ZŠ Brněnská, Prostějov se sídlem v Prostějově IČ 440 53 851 Zápis z členské schůze členů a delegátů Sdružení rodičů a přátel při ZŠ Brněnská, Prostějov, IČ 440 53 851, se sídlem

Více

ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240. Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011

ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240. Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011 ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011 DISTRICT 2240 RI, 2010 Představení Ing. Šárka Zabadalová, MBA Člen Rotary klubu Kroměříž Od 7/2010 koordinátor rodinných

Více

Z á p i s. z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.

Z á p i s. z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2. Z á p i s z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.903 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: PaedDr. Jindřich

Více

Hodonín přátelský rodinám. Úspěch města Hodonína v soutěži Obec přátelská rodině 2009

Hodonín přátelský rodinám. Úspěch města Hodonína v soutěži Obec přátelská rodině 2009 Hodonín přátelský rodinám Úspěch města Hodonína v soutěži Obec přátelská rodině Jihomoravský kraj 26 000 obyvatel (únor 2010) Okres Hodonín 82 obcí ORP Hodonín 18 obcí Město Hodonín se do soutěže přihlásilo

Více

2.1. Zájmová kulturní činnost dětí a mládeže

2.1. Zájmová kulturní činnost dětí a mládeže 2.1. Zájmová kulturní činnost dětí a mládeže 1.1.2014-31.12.2014 235.000,00 Kč 1. 006/2.1/2014 Klub přátel OSS Luscinia Podpora činnosti opavského středoškolského sboru Luscinia při MG 66144302 50 000,00

Více

Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013

Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Společnost GAUDEAMUS o.p.s byla založena dle zakládací smlouvy ze dne 5. 11. 1998 těmito

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Spolek Veselý vozíček Výroční zpráva za rok 2016 Obsah Výroční zprávy 1. Úvodní slovo 2. Informace o Spolku a členské základně 3. Spolková činnost v roce 2016 4. Zpráva o hospodaření Spolku za rok 2016

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2010 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Chrudim I, Resselovo náměstí čp.113 Výroční zpráva za rok 2014 Zpracoval : Ing.Milan Jiruška, ředitel o.p.s. e mail : domovsenioru1@chrudim.cz www.domovsenioruchrudim.cz

Více

Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22. Školní vzdělávací program domova mládeže

Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22. Školní vzdělávací program domova mládeže Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22 Školní vzdělávací program domova mládeže Zpracovala: Martina Czyžová, vychovatelka Schválil: Bedřich Štencel, ředitel školy Identifikační údaje:

Více

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016 ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec za rok 2016 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti SSK Liberec a její jednotlivá

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK AŠSK při SŠ Bohumín, p. s. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně kolem 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

Obecná ustanovení. Priority v grantové oblasti: Kultura

Obecná ustanovení. Priority v grantové oblasti: Kultura Grantové priority pro rok 2012 Obecná ustanovení Tyto Grantové priority stanoví podmínky pro poskytování grantů v jednotlivých oblastech pro rok 2012 v souladu se Zásadami pro poskytování grantů z rozpočtu

Více

Klub přátel Josef. Klub přátel Josefa Masopusta

Klub přátel Josef. Klub přátel Josefa Masopusta Klub přátel Josef Klub přátel Josefa Masopusta Cíl projektu Cílem projektu Klubu přátel Josefa Masopusta je zajištění organizace důstojných oslav při příležitosti 80. narozenin držitele Zlatého míče časopisu

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Holubova 792 odloučené pracoviště. zahájení provozu 1.2.

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Holubova 792 odloučené pracoviště. zahájení provozu 1.2. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Mateřská škola Holubova 792 odloučené pracoviště zahájení provozu 1.2.2015 Výroční zpráva 2014-2015 č.j. zsuprk_897/2015 1. Základní údaje o škole

Více

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Odbor sociálních věcí a zdravotnictví nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 4616/2015 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101.2.2

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Štefcova 1125 odloučené pracoviště. Prvky pedagogického systému Marie Montessori

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Štefcova 1125 odloučené pracoviště. Prvky pedagogického systému Marie Montessori Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Štefcova 1125 odloučené pracoviště Prvky pedagogického systému Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017-2018 Č. j.: zsuprk_844/2018 1. Základní údaje

Více

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance:

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance: Výroční zpráva mateřské školy 1. Základní údaje o škole 1.1. Škola název školy Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 odloučené pracoviště Montessori adresa: Štefcova 1125 Hradec Králové

Více