Kolová matice Nord-Lock

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kolová matice Nord-Lock"

Transkript

1 CZECH ČESKÝ Kolová matice Nord-Lock Informace o výrobku

2

3 Povolené kolové matice mohou způsobit mnohem víc, než pouhé povolení kola Povolené kolové matice na těžkých dopravních prostředcích představují nákladný, nebezpečný a nevyřešený problém. Naštěstí má tento problém řešení. Velmi rozšířený a nebezpečný problém Zřejmě Vás překvapí informace o tom, kolikrát dojde k upadnutí kola těžkého dopravního prostředku. Pouze ve Velké Británii dochází ke 400 případům oddělení kola od nákladního vozu ročně. Při těchto nehodách dojde v průměru ve 134 případech k poškození vozidla/majetku, ve 27 případech ke zranění osob a až v 7 případech ročně dokonce ke zranění s následkem smrti. Tak hovoří zpráva britského Ministerstva Dopravy nazvaná Případy oddělení kola u těžkých dopravních prostředků z roku Ve Spojených státech amerických sleduje tuto problematiku Národní komise pro bezpečnost v dopravě (National Transportation Safety Board) a podle jejích zjištění zde dochází v průměru k případům oddělení kola ročně - téměř 3 případy denně. Týdně je nahlášeno zhruba 20 takovýchto nehod. V jiných zemích je frekvence výskytu tohoto problému velmi obdobná. Dostupné statistiky mimosilničních vozidel vyprávějí podobný příběh. Podle zprávy amerického Úřadu pro pracovní statistiky z roku 2008 nazvané Sčítání pracovních úrazů s následkem smrti zahynulo ve Spojených státech zaměstnanců v důsledku nehod dopravních prostředků nebo při nehodách souvisejících s dopravou. Podle dřívějších zpráv téže organizace způsobila v rozmezí let kola a disky kol úraz s následkem smrti v 85 případech. To znamená v průměru 8,5 takovýchto smrtelných nehod ročně za sledované období. A právě oddělení kola je jednou z možných příčin takovýchto nehod. Povolování kolových matic je hlavním důvodem oddělení kola. Nehodám souvisejícím s povolenými kolovými maticemi se dá snadno zabránit použitím kolových matic Nord-Lock. Důsledky povolených kolových matic Riziko nehod, úrazů a škod na majetku z důvodu oddělení kola od vozu není jediným důsledkem povolených kolových matic. Dalšími nákladnými aspekty jsou: Ohrožení produktivity a schopnost plnit dodací termíny z důvodu - Zvýšení rizika neplánovaných odstávek - Vyšších nároků na dotahování Zvýšení nákladů z důvodu nevyvážených kol - Zvýšení spotřeby paliv - Větší opotřebení pneumatik Vyšší náklady na náhradní díly z důvodu zvýšeného opotřebení sestavy kola Zvýšené provozní náklady kvůli opravám škod a případným nárokům na odškodnění Negativní publicita společnosti z důvodu špatné pověsti v otázkách bezpečnosti Kolová matice Nord-Lock nabízí kompletní a spolehlivé řešení problému povolování kolových matic.

4

5 Z jakého důvodu se kolové matice povolují? Pokud kolo upadne z nápravy, dává se většinou vina řidiči, a to i přesto, že běžná kolová matice není vybavena samojistnými prostředky. I když většina řidičů a firem nemá přímou zkušenost s oddělením kola od vozidla, nevyvážená kola z důvodu povolených matic jsou běžným jevem. Výsledkem jsou nejen zvýšené náklady, ale také nestabilní řízení, které může vést ke zvýšené únavě řidiče. Faktory povolování kolových matic Bezpečné sestavy kol potřebují vysoké svěrné síly. Ztráta svěrné síly vede k pohybu dílů ve spoji, který má za následek rotaci kolové matice. Povolování kolových matic je běžnou součástí každodenního provozu těžkých dopravních prostředků. Toto povolování je způsobenou jednou nebo několika z následujících příčin: Špatná kvalita silnice Vibrace Špatná technika utahování nebo špatné nástroje Relaxace materiálu ve spoji Brzdění a akcelerace Lidská chyba při montáži Teplotní expanze a kontrakce kolových šroubů Nevyvážená kola Zvýšená rychlost vozidla Únik oleje z nápravy na kolové matice bez samojistné funkce Nezajištěné kolové matice negativně ovlivňují účinnost vozidla, ale i účinnost řízení jeho řidiče. Běžné kolové matice nemají samojistnou funkci a proto se mohou rotací zcela oddělit. Kolová matice Nord-Lock bezpečně zajišťuje kola těžkých dopravních prostředků.

6 Řešení problému povolování kolových matic Kolová matice Nord-Lock bezpečně zajišťuje kola silničních i mimosilničních těžkých dopravních prostředků. Výrobek je založen na stejném principu jako zajišťovací systém šroubových spojů Nord-Lock a zachová vysoké svěrné síly i v extrémních provozních podmínkách. Součástí každé matice je i pár neoddělitelných podložek, které jsou na jedné straně opatřeny klíny s úhlem α větším než stoupání závitu β a na druhé straně jsou opatřeny radiálními zuby. Když je kolová matice dotažena, zuby podložek Nord- Lock zajistí, že k posunu může dojít právě jen na klínových plochách. Klínový efekt vyvolá přírůstek svěrné síly, a tak vyloučí jakékoli pootočení a uvolnění matice, což zároveň zaručí samojistnost šroubového spoje. Kolová matice Nord-Lock je založena na naší jedinečné technologii jištění na principu závěrného klínu, která spolehlivě zajistí spojovací prvek tahovou silou, nikoli třením. Tento systém se používá již déle než 30 let a zajišťuje konstrukční spolehlivost šroubových spojů vystavených silným vibracím a vysokému dynamickému zatížení. Pro ploché ráfky Kolová matice Nord-Lock je určena pro ploché ráfky. Při dotahování vždy dochází ke kluzu mezi maticí a horní podložkou a při povolování mezi kontaktními plochami klínů. Díky tomu dochází ke vzniku jasně zřetelných otisků v materiálu bez poškození kontaktních povrchů. Při opětovném použití si zuby najdou cestu zpět do dříve vytvořených otisků. Kolová matice Nord-Lock může být použita jak na ocelových, tak na hliníkových ráfcích. V případě použití na hliník nás prosím nejprve kontaktujte. Poskytneme vám pomoc a podporu.

7

8 Vědecký důkaz účinnosti klínové jistící funkce Účinnost kolové matice Nord-Lock byla prokázána v náročném, třífázovém zkušebním programu: Laboratorní zkoušky Kontrolované zkoušky v reálném prostředí při extrémních provozních podmínkách Zkoušky v reálném prostředí při běžných provozních podmínkách Kolová matice Nord-Lock Svěrná síla [kn] Výsledky prokázaly, že u kolové matice Nord-Lock nedochází k povolení v důsledku rotace a ta tak zajišťuje kolo i v těch nejextrémnějších provozních podmínkách. Další informace o všech zkouškách naleznete na stránkách Laboratorní zkoušky V nezávislé zkušební laboratoři IMA v německých Drážďanech byla kolová matice Nord-Lock podrobena náročnému vibračnímu testu podle normy DIN (tzv. Junkerův test). Při této zkoušce byla také funkce kolové matice Nord-Lock porovnána s funkcí jiných kolových matic a obdobných výrobků. Výsledky zkoušky jasně prokazují výrazně lepší bezpečnost poskytovanou kolovou maticí Nord Lock. Naše kolová matice dokonale jistí i po několikanásobném opětovném použití. Testováno a schváleno ze strany TÜV - pro Vaši bezpečnost Bezpečnost a kvalita kolové matice Nord-Lock M22 jsou certifikovány přední mezinárodní certifikační institucí TÜV. V rámci dvoufázového procesu byla schválena jak kolová matice, tak i její výroba Počet cycles cyklů Graf zachycuje výrobek dotažený na 200 kn a změnu svěrné síly během 1000 zátěžových cyklů. U běžné kolové matice došlo k rotaci a ztrátě původní svěrné síly ve spoji. Kolová matice Nord- Lock bezpečně zajistila kolový spoj a udržela svěrnou sílu. V grafu jsou uvedena pouze úvodní sesednutí. Svěrná síla [kn] Běžná kolová matice cycles Test 01 Test 02 Test 03 Test 04 Test 05 Test 06 Test 07 Test 08 Počet cyklů Během první fáze byla kolová matice Nord-Lock vystavena rozsáhlému testování únavy materiálu při frekvencích 8-15 Hz, během kterého nedošlo k žádnému poklesu svěrné síly ve spoji. Dále bylo dlouhodobým testem sestávajícím ze 17,5 milionu oscilací potvrzeno, že kolová matice Nord- Lock vydrží po celou dobu životnosti nákladního vozu. Ve druhé fázi schválila organizace TÜV výrobní zařízení Nord-Lock. Při schvalovacím procesu byl zkoumání podroben celý výrobní proces od surovin až po vlastní procesy na výrobní lince.

9 Zkouška na silnici při extrémních provozních podmínkách Zkouška na silnici byla provedena ve zkušebním středisku RDW v nizozemském Lelystadu. Kolové spoje 3 nápravového prodlouženého přívěsu byly zajištěny kolovými maticemi Nord- Lock, které byly označeny, aby bylo možné detekovat jejich případnou rotaci. Nákladní vozidlo poté jezdilo po zkušební dráze s konkávními, klopenými zatáčkami v obou směrech tak, aby byla vyvinuta stejná zátěž na všechny spoje kol. Po prvních 100 km jízdy nedošlo k jinak obvyklému dotažení šroubových spojů, čímž byl simulován faktor lidské chyby v kombinaci se scénářem nejhorších možných podmínek jízdy. Výsledek Nebyly zaznamenány žádné známky povolení kolových matic. Kolová matice Nord-Lock bezpečně zajistila spoje kol i při extrémních podmínkách jízdy po silnici. Parametry zkušebního vozu: Přívěs: Nákladní vůz: Celková hmotnost vozu: Pneumatiky: Ráfky: Rychlost projíždění zatáčkou při zkoušce: NBT, 3-nápravový podvozek BPW (upravený pro vysokozdvižný vozík) Scania R kg Michelin Ocelové ráfky Michelin 86 km/h Parametry trati: Délka zkušební trati: 2850 m 71/320/EEC Poloměr zakřivení zatáčky: 160 m ECE R13/R13H Sklon zatáček: 5%, 30% and ECE R39 60% Maximální zatížení nápravy: kg ECE R78 Koeficient tření: 0,6μ Podélný sklon trati: 0% Zkouška mimo silnici při extrémních provozních podmínkách Mimosilniční zkoušku provedl evropský truck-trialový šampion roku Spoje kol 8 kolového nákladního vozu MAN TGS byly zajištěny kolovými maticemi Nord-Lock, které byly označeny, aby bylo možné posoudit případné pootočení. Zkouška byla provedena v zimních podmínkách v kamenolomu. Prohlídka označených kolových matic po testování prokázala, že nedošlo k jejich pootočení. Během zkoušek byly prováděny následující manévry, jejichž cílem bylo maximalizovat zátěž vyvíjenou na jednotlivé nápravy a spoje kol: Jízda zvýšenou rychlostí po nerovném terénu Veškerá hmotnost vozu byla nesena: pouze zadní nápravou, pouze přední nápravou, každou ze stran Vůz sklouzával opakovaně po svahu Výsledek Nebyly zaznamenány žádné známky povolení kolových matic. Kolová matice Nord-Lock bezpečně zajistila spoje kol i při extrémních podmínkách jízdy mimo silnici. Parametry zkušebního vozu: Nákladní vůz: MAN TGS Výkon: 600 koňských sil Převodovka: 32 rychlostí Pohon: Pohon 8 kol s možností blokace kterékoli nápravy

10 Technické údaje a montážní instrukce Kolová matice Nord-Lock je švédským výrobkem z vysoce kvalitní oceli. Výrobek je předem promazán tak, aby bylo zajištěno jednotné tření a tedy i přesné předpětí při dotahování. Lubrikační prostředek zároveň pomáhá omezovat korozi, čímž je usnadněna demontáž a prodloužena životnost šroubů kola. Kolová matice Nord- Lock je opakovaně použitelná a odolná. Povrchová úprava: Základní nátěr Delta Protekt KL 100, vrchní nátěr VH 302 GZ Odolnost proti korozi: 600 hodin podle ISO 9227 Mazání: Antikorozní vosk Pevnostní třída: Třída 10 Plná sledovatelnost a shoda s předpisy pro ochranu životního prostředí Každý výrobek Nord-Lock je opatřen kontrolním číslem, které umožňuje plnou sledovatelnost. Společnost Nord-Lock je také hrdým držitelem certifikace ISO 9001 a ISO Kolová matice Nord-Lock je v plné shodě s evropskou směrnicí 2000/53/ES o ukončení životnosti vozidel a směrnicí 2002/95/ES o omezení používání některých nebezpečných látek v elektrických a elektronických zařízeních. Závit Šíře klíče W Průměr Ø Výška H Utahovací moment Svěrná síla M22x mm 46 mm 27 mm Nm ~ 200 kn 7/8-11 BSF 32 mm 46 mm 27 mm Nm ~ 180 kn *BSF = britský standardní jemný závit, běžná třída

11 Návod na montáž Umístěte disk na náboj kola. Zkontrolujte, že šrouby kola nejsou poškozeny Zajistěte maticemi dotaženými pomocí kalibrovaného momentového klíče na doporučený utahovací moment. Dotahujte ve znázorněném sledu Po prvních 100 km jízdy proveďte opětovné dotažení matic. Údržba Před opětovným použitím proveďte prohlídku matic a šroubů kola a ujistěte se, že jejich závity jsou nepoškozeny a nenachází se na nich žádné částečky. Před opětovným použitím znovu promažte.

12 Když na bezpečnosti opravdu záleží Spojování dílů je jedním z nejzásadnějších procesů při výrobě produktu nebo dodávce systému. Skupina NordLock Group je zaměřena na řešení těch nejnáročnějších výzev v oblasti šroubových spojů. Nabízíme jedinečnou kombinaci odborných znalostí s prováděním šroubových spojů a širokou škálu výrobků včetně technologie jištění na principu závěrného klínu a předepínací prvky Superbolt - všechny jsou výsledkem našeho vlastního produktového vývoje a projektování. Nord-Lock má za sebou desítky let prokazatelných úspěchů v každém z významných průmyslových odvětví včetně těžby ropy a zemního plynu, energetiky, dopravy a důlní těžby. Náš výrobní systém zahrnuje přísné interní zkoušky a plnou sledovatelnost a naše výrobky jsou certifikovány řadou nezávislých institucí včetně ABS, DIBt, DNV a TÜV. Nástroje dostupné prostřednictvím poradenských služeb Nord-Lock Performance Services přidávají hodnotu v celém cyklu vašeho projektu a zaručují, že investice do šroubových spojů se mnohonásobně vyplatí. Můžeme Vám také pomoci ve fázi projektování, a to prostřednictvím simulací šroubových spojů a provádění zkoušek. Navíc Vám můžeme pomoci zajistit úspěšný provoz v dlouhodobém časovém horizontu díky naší podpoře na místě aplikace a školení o výrobcích prováděnému na dálku. Naší misí je chránit lidské životy a investice zákazníků jištěním aplikací v těch nejnáročnějších podmínkách. Skupina Nord-Lock Group se ráda stane Vaším partnerem při optimalizaci šroubových spojů. Czech Revised, not printed CZ1 Autorizovaný distributor: Copyright 2016 Nord-Lock Group. NORD-LOCK, SUPERBOLT and BOLTIGHT are trademarks owned by different companies within the Nord-Lock Group. All other logos, trademarks, registered trademarks or service marks used herein are the property of the Nord-Lock Group. All rights reserved. Nord-Lock s.r.o. Špitálska 885/2a, Praha 9, Czech Republic Tel: , Fax: , office@nord-lock.cz

Bolt securing system

Bolt securing system Systém jištění šroubových spojů Vyrobeno z vysoce kvalitní oceli Vhodné i pro obzvlášť náročné provozní podmínky Zaručuje maximální bezpečnost Řešení pro profesionály Systém NORD LOCK je založen na principu

Více

HEICO FASTENING SYSTEMS HEICO-LOCK KLÍNOVÉ SAMOJISTNÉ SYSTÉMY

HEICO FASTENING SYSTEMS HEICO-LOCK KLÍNOVÉ SAMOJISTNÉ SYSTÉMY HEICO FASTENING SYSTEMS HEICO-LOCK KLÍNOVÉ SAMOJISTNÉ SYSTÉMY WWW.HEICO-LOCK.CZ HEICO-LOCK PŘEHLED VÝROBKŮ Klínové samojistné systémy HEICO-LOCK - ta nejvyšší bezpečnost jištění proti vibracím pro nejnáročnější

Více

HEICO FASTENING SYSTEMS. Jednoduché Rychlé Spolehlivé PŘEDEPÍNACÍ MATICE HEICO-TEC

HEICO FASTENING SYSTEMS. Jednoduché Rychlé Spolehlivé PŘEDEPÍNACÍ MATICE HEICO-TEC HEICO FASTENING SYSTEMS Jednoduché Rychlé Spolehlivé PŘEDEPÍNACÍ MATICE HEICO-TEC WWW.HEICO-TEC.COM PŘEDEPÍNACÍ MATICE HEICO-TEC JEDNODUCHÉ RYCHLÉ SPOLEHLIVÉ K utažení předepínací matice HEICO-TEC nepotřebujete

Více

Podložky Nord-Lock X-series

Podložky Nord-Lock X-series CZECH český Podložky Nord-Lock X-series Informace o výrobku Nový pokrok v jištění šroubových spojů Jsou dva hlavní důvody, proč šroubové spoje selhávají: samovolné povolování a uvolňování. Při navrhování

Více

CZECH český. Podložky Nord-Lock. Informace k výrobku

CZECH český. Podložky Nord-Lock. Informace k výrobku CZECH český Podložky Nord-Lock Informace k výrobku Osvědčený originál Od zahájení činnosti skupiny Nord-Lock v roce 1982 se soustředíme na poskytování nejúčinnějšího systému zajišťování šroubových spojů

Více

CZECH český. Podložky Nord-Lock. Originální řešení na principu závěrného klínu

CZECH český. Podložky Nord-Lock. Originální řešení na principu závěrného klínu CZECH český Podložky Nord-Lock Originální řešení na principu závěrného klínu Osvědčený originál Od zahájení činnosti skupiny Nord-Lock v roce 1982 se soustředíme na poskytování nejúčinnějšího systému zajišťování

Více

Prachovky. Materiál Kůže. Pro jednoduchý hřídelový kloub. Svěrná spona. Pro dvojitý hřídelový kloub. Svěrná spona. Pro výsuvné kloubové hřídele

Prachovky. Materiál Kůže. Pro jednoduchý hřídelový kloub. Svěrná spona. Pro dvojitý hřídelový kloub. Svěrná spona. Pro výsuvné kloubové hřídele Prachovky Kůže Pro jednoduchý hřídelový kloub Počet Obj. číslo D1 D2 L2 L1 záhybů g T 17701 13 30 42 12 2 4 T 64196 16 32 40 15 2 6 T 17702 16 32 52 15 2 5 T 17703 20 35 62 20 2 5 T 17704 25 40 74 20 3

Více

Řízení a zavěšení.

Řízení a zavěšení. Řízení a zavěšení www.comline.uk.com e: info@corahb.cz t: +420 569 333 130 w: www.corahb.cz DOKONALÁ KONTROLA Řízení a zavěšení Spojovací tyče a klouby Široká škála Comline spojovacích tyčí (axiálních

Více

PŘEDEPÍNACÍ PRVKY SUPERBOLT

PŘEDEPÍNACÍ PRVKY SUPERBOLT CZECH ČESKÝ PŘEDEPÍNACÍ PRVKY SUPERBOLT Instrukce pro instalaci a demontáž 1 Jak fungují předepínací prvky Superbolt: Utahováním odtahovacích šroubů se vyvine velká tlaková síla, která je směřována vůči

Více

Kovaná hliníková kola Alcoa. Fakta a čísla

Kovaná hliníková kola Alcoa. Fakta a čísla Kovaná hliníková kola Alcoa Fakta a čísla VÍTE, ŽE? Kola Alcoa jsou nejpevnější Každé z těchto kol vzniká z jednoho kusu nerezavějící hliníkové slitiny o vysoké pevnosti. Pomocí lisu o síle 8000 tun je

Více

Řetězy pro stroje na pásovém podvozku

Řetězy pro stroje na pásovém podvozku Řetězy pro stroje na pásovém podvozku Řetězy v rozsahu rozteče článků od 90 mm do 350 mm, pro veškeré stroje pro zemní práce, těžbu i zemědělské a speciální stroje. Široký výběr nemazných řetězů, utěsněných,

Více

Dřevo-ocelové svodidlo T18 4M N2 W7 A MONTÁŽNÍ NÁVOD TERTU. SAFEROAD Czech Republic s.r.o Villedieu les Bailleul Francie

Dřevo-ocelové svodidlo T18 4M N2 W7 A MONTÁŽNÍ NÁVOD TERTU. SAFEROAD Czech Republic s.r.o Villedieu les Bailleul Francie TERTU 611 60 Villedieu les Bailleul Francie zastoupená v ČR firmou SAFEROAD Czech Republic s.r.o. Plzeňská 666, 330 21 Líně Česká republika Dřevo-ocelové svodidlo T18 4M N2 W7 A MONTÁŽNÍ NÁVOD Obsah Přehled

Více

Speciální povlaky. Integrovaná bezpečnost

Speciální povlaky. Integrovaná bezpečnost Speciální povlaky Integrovaná bezpečnost Speciální povlaky integrovaná bezpečnost Integrovaná bezpečnost Vysoký jistící účinek Integrovaná bezpečnost Povlak je nezbytnou součástí spojovacího prvku. Bezpečnost

Více

Svěrná hřídelová pouzdra

Svěrná hřídelová pouzdra Svěrná hřídelová pouzdra Typ RCK11 str. 364 Typ RCK13 str. 365 Typ RCK15 str. 366 Typ RCK16 str. 367 Typ RCK19 str. 368 Typ RCK40 str. 369 Typ RCK45 str. 370 Typ RCK50 str. 371 Typ RCK55 str. 372 Typ RCK60

Více

VY_32_INOVACE_C 07 03

VY_32_INOVACE_C 07 03 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 74601 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5

Více

TLK TLK 132/ /228 TLK 133/ /227 TLK TLK TLK TLK 450/451/ /240/241 TLK

TLK TLK 132/ /228 TLK 133/ /227 TLK TLK TLK TLK 450/451/ /240/241 TLK Obsah TLK 110 224 TLK 130 225 TLK 131 225 TLK 132/139 226/228 TLK 133/134 226/227 TLK 200 229 TLK 250/250L 231 TLK 300 233 TLK 350 235 TLK 400/401 237/238 TLK 450/451/452 239/240/241 TLK 500 242 TLK 603/602/601

Více

+ + V BEZPEČNÝCH RUKOU.

+ + V BEZPEČNÝCH RUKOU. PL 4. KA ATN M P OS 31 A T. 1 NĚ 2. 20 18 1. + + V BEZPEČNÝCH RUKOU. Výměna brzdových kotoučů a desek včetně práce Akční nabídka platná od 1. 4. do 31. 12. 2018 NENÍ NIC LEPŠÍ NEŽ ORIGINÁL. Stejně jako

Více

Údržba, opravy, renovace, ochrana. Řešení pro jaderné elektrárny

Údržba, opravy, renovace, ochrana. Řešení pro jaderné elektrárny Údržba, opravy, renovace, ochrana Řešení pro jaderné elektrárny Henkel komplexní řešení pro Vaši jadernou elektrárnu. KOMPLETNÍ PRODUKTOVÉ PORTFOLIO Široká paleta řešení pro jadernou energetiku TECHNICKÁ

Více

VÁŠ PRŮVODCE PNEUMATIKY

VÁŠ PRŮVODCE PNEUMATIKY VÁŠ PRŮVODCE PNEUMATIKY PNEUMATIKY: ZÁKLADNÍ PRVEK BEZPEČNOSTI Pneumatiky jsou jediným spojením automobilu s vozovkou. Kontaktní plocha pneumatik odpovídá přibližně velikosti dlaně, proto je nezbytné kontrolovat

Více

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... PNEUMATIKY

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... PNEUMATIKY SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... VÝBĚR PNEUMATIK Rozměr pneumatik stejně jako váhový a rychlostní index jsou výrobcem propočítány tak, aby zaručovaly maximální bezpečnost a pohodlí na cestách.

Více

Lineární jednotky MTV s pohonem kuličkovým šroubem

Lineární jednotky MTV s pohonem kuličkovým šroubem Lineární jednotky MTV s pohonem kuličkovým šroubem Charakteristika MTV Lineární jednotky (moduly) MTV s pohonem kuličkovým šroubem a integrovaným kolejnicovým vedením umožňují díky své kompaktní konstrukci

Více

Rozměr Zdvih [mm] Závity přípojek: 7,8 II ) BZ M16x1,5 57 8,0 II ) BZ M16x1,5 57 8,0 II )5) BX9400 BX9402

Rozměr Zdvih [mm] Závity přípojek: 7,8 II ) BZ M16x1,5 57 8,0 II ) BZ M16x1,5 57 8,0 II )5) BX9400 BX9402 Systémy pro užitková vozidla Product DATA Kombinované brzdové válce (S-vačka), membrána / píst Č. dokumentu Y1137 (CS - Rev. 5) Září 216 PD-413-1 Funkce Tato řada kombinovaných brzdových válců se používá

Více

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT PEUGEOT DOPORUČUJE Originální díly PEUGEOT jsou pro váš vůz zárukou: zachování původního komfortu řízení, jízdních vlastností a bezpečnosti,

Více

TECHNICKÁ DATA STAHOVAČE OBRUČÍ KOL BIGMA & SMALLMA

TECHNICKÁ DATA STAHOVAČE OBRUČÍ KOL BIGMA & SMALLMA TECHNICKÁ DATA STAHOVAČE OBRUČÍ KOL BIGMA & SMALLMA DŮLEŽITÉ POKYNY PRO PŘEVZETÍ ZÁSILKY - Je nezbytné zkontrolovat, zda během přepravy nedošlo k poškození některého dílu. Zjištěné poškození okamžitě nahlaste

Více

MIROSLAV HOLČÁK viceprezident metalurgie tel.: +420 585 073 100 e-mail: metalurgie@unex.cz

MIROSLAV HOLČÁK viceprezident metalurgie tel.: +420 585 073 100 e-mail: metalurgie@unex.cz MANAGEMENT KAREL KALNÝ generální ředitel tel.: +420 585 072 000 e-mail: ceo@unex.cz JIŘÍ MAŠEK viceprezident strojírenství tel.: +420 585 073 106 e-mail: strojirenstvi@unex.cz ZDENĚK TUŽIČKA ředitel výroby

Více

ORIGINÁLNÍCH DÍLECH PEUGEOT

ORIGINÁLNÍCH DÍLECH PEUGEOT Vše, co musíte vědět o ORIGINÁLNÍCH DÍLECH PEUGEOT DOPORUČUJE VŠE, CO MUSÍTE VĚDĚT O ORIGINÁLNÍCH DÍLECH PEUGEOT Originální díly: know-how značky. Váš vůz Peugeot je homogenní celek provázaných součástek

Více

DIN. Koncový spínač B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl

DIN. Koncový spínač B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl DIN Koncový spínač Koncový spínač DIN najde široké uplatnění v různých oblastech průmyslu, stavebnictví a řadě dalších. Jako pomocný ovladač je vhodný pro řízení kontrolních obvodů napájení (stykače, PLC)

Více

CZECH česky. Superbolt Vícešroubové předepínací prvky (MJT) - standardní výrobková řada

CZECH česky. Superbolt Vícešroubové předepínací prvky (MJT) - standardní výrobková řada CZECH česky Superbolt Vícešroubové předepínací prvky (MJT) - standardní výrobková řada 2 Opěrný kroužek hřídele s dělenou maticí Superbolt na kovacím lisu. Revoluce v konstrukci a utahování šroubových

Více

Kapitola vstupních parametrů

Kapitola vstupních parametrů Předepjatý šroubový spoj i ii? 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Výpočet bez chyb. Informace o projektu Zatížení spoje, základní parametry výpočtu. Jednotky výpočtu Režim zatížení, typ spoje Provedení šroubového

Více

PODMÍNKY POUŽÍVÁNÍ Nakládací plošiny z hliníkové slitiny Typ 6005A UNI EN 573

PODMÍNKY POUŽÍVÁNÍ Nakládací plošiny z hliníkové slitiny Typ 6005A UNI EN 573 PODMÍNKY POUŽÍVÁNÍ Nakládací plošiny z hliníkové slitiny Typ 6005A UNI EN 573 NOSNOST Prosím respektujte zatížení udávané na štítku na boku nájezdu, viz. foto. V prvním řádku je udaná nosnost jednoho kusu

Více

* + + KVALITA VÍTĚZÍ. TRUCK balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od do *

* + + KVALITA VÍTĚZÍ. TRUCK balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od do * PLATNOST KAMPANĚ 1. 1. 31. 12. 2018 * KVALITA VÍTĚZÍ TRUCK balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od 1. 1. do 31. 12. 2018 * NENÍ NIC LEPŠÍ NEŽ ORIGINÁL. Filtry jsou důležitou součástí ochrany

Více

Katalog motocyklových řetězů ČZ

Katalog motocyklových řetězů ČZ Quality with Tradition Katalog motocyklových řetězů ČZ www.czchains.com Quality with Tradition tradice výroby motocyklových řetězů od roku 1933 kompletní výroba řetězů a všech jejich dílů pouze ve Strakonicích

Více

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PROVOZOVATELE NOSIČE VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB, VÝMĚNNÉ NÁSTAVBY SPOLEČNOSTI DUCOM, S. R. O.

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PROVOZOVATELE NOSIČE VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB, VÝMĚNNÉ NÁSTAVBY SPOLEČNOSTI DUCOM, S. R. O. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PROVOZOVATELE NOSIČE VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB, VÝMĚNNÉ NÁSTAVBY SPOLEČNOSTI DUCOM, S. R. O. Zpracoval: DUCOM spol. s r. o. Verze: 1.01 Tyto bezpečnostní pokyny jsou nedílnou součástí

Více

Vysoké teploty, univerzální

Vysoké teploty, univerzální Vysoké teploty, univerzální Vynikající koeficient tření na oceli Trvalá provozní teplota do +180 C Pro střední a vysoké zatížení Zvláště vhodné pro rotační pohyb HENNLICH s.r.o. Tel. 416 711 338 Fax 416

Více

Pro vysoké rychlosti pod vodou

Pro vysoké rychlosti pod vodou Pro vysoké rychlosti pod vodou iglidur Produktová řada Pro aplikace pod vodou Pro rychlý a konstantní pohyb Dlouhá životnost HENNLICH s.r.o. Tel. 416 711 338 Fax 416 711 999 lin-tech@hennlich.cz www.hennlich.cz

Více

Doplněk návodu k montáži a obsluze

Doplněk návodu k montáži a obsluze Technika pohonů \ Automatizace mechaniky \ Systémová integrace \ Služby *23509791_1018* Doplněk návodu k montáži a obsluze Průmyslové převodovky Převodovka s čelním soukolím a kuželovým čelním soukolím

Více

D.A. SERVOPOHON, série AP - dvojčinný servopohon

D.A. SERVOPOHON, série AP - dvojčinný servopohon D.A. SERVOPOHON, série AP - dvojčinný servopohon Funkční princip: Otáčení hnací hřídele proti směru hodinových ručiček je dosaženo přivedením tlakového vzduchu do OTVORU A, což způsobí pohyb pístů směrem

Více

Šroubové spoje. Obecné informace o šroubových spojích. Kombinace třecích a svorkových spojů

Šroubové spoje. Obecné informace o šroubových spojích. Kombinace třecích a svorkových spojů Obecné informace o šroubových spojích Obecné informace o šroubových spojích Šroubové spoje mohou být vytvořeny jako třecí spoje, svorkové spoje nebo kombinace obou. V třecím spoji je zapotřebí přibližně

Více

FORD RANGER Ranger_2012.5_Cover_V2.indd 1 24/03/ :40

FORD RANGER Ranger_2012.5_Cover_V2.indd 1 24/03/ :40 FORD RANGER 1 2 3 Pokud za to práce stojí, vyplatí se zvládnout ji najednou 4 Ford Ranger nabízí velkou kapacitu užitečného zatížení a působivý objem nákladového prostoru. Díky tomu dosáhnete menšího počtu

Více

A D A P T É R Y P R O K U Ž E L O V Á U P Í N A C Í P O U Z D R A T. L.

A D A P T É R Y P R O K U Ž E L O V Á U P Í N A C Í P O U Z D R A T. L. A D A P T É R Y P R O K U Ž E L O V Á U P Í N A C Í P O U Z D R A T. L. Typ adapteru Náboj Č. Minimální Ø náboje D L A Šedá litina Ocel S A-CH 1008 1008 22 45 75 60 5 x 5 A-CH 1210 1210 25 60 105 85 6

Více

Vše, co byste měli znát... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT

Vše, co byste měli znát... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT Vše, co byste měli znát... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT Originální díly: know-how značky Vaše vozidlo Peugeot je homogenní a koherentní celek součástek navržených

Více

Řízení. Slouží k udržování nebo změně směru jízdy vozidla

Řízení. Slouží k udržování nebo změně směru jízdy vozidla Řízení Slouží k udržování nebo změně směru jízdy vozidla ozdělení podle vztahu k nápravě 1. řízení jednotlivými koly (natáčením kol kolem rejdového čepu). řízení celou nápravou (především přívěsy) ozdělení

Více

Vítejte. ve společnosti ZEN S.A.

Vítejte. ve společnosti ZEN S.A. Vítejte ve společnosti ZEN S.A. ZEN - volnoběžné řemenice Technická prezentace ZEN - volnoběžné řemenice Technická prezentace PŘEHLED Konstrukční charakteristika Benchmarking Představení produktu Ověřovací

Více

Vaše výhody v našem autorizovaném servisu. Aby Váš Volkswagen zůstal Volkswagen. Volkswagen Service

Vaše výhody v našem autorizovaném servisu. Aby Váš Volkswagen zůstal Volkswagen. Volkswagen Service Vaše výhody v našem autorizovaném servisu. Aby Váš Volkswagen zůstal Volkswagen. Volkswagen Service Přímý příjem Komplexní způsob příjmu vozidla do servisu, to je přímý příjem vozu na zvedáku za Vaší přítomnosti,

Více

Údržba, oprava, obnova, ochrana. Řešení pro údržbu a spolehlivost výrobního zařízení

Údržba, oprava, obnova, ochrana. Řešení pro údržbu a spolehlivost výrobního zařízení Údržba, oprava, obnova, ochrana Řešení pro údržbu a spolehlivost výrobního zařízení Henkel - řešení pro všechny problémy v údržbě. Údržba, oprava, obnova a ochrana strojního zařízení. Maximalizace produkce,

Více

Návod na používání střešního boxu MD15 STANDARDNÍ ZÁMEK

Návod na používání střešního boxu MD15 STANDARDNÍ ZÁMEK CZ Návod na používání střešního boxu MD15 STANDARDNÍ ZÁMEK Vážení zákazníci, jsme velmi rádi, že jste se rozhodli pro koupi našeho střešního boxu a přejeme Vám, abyste měli užitek a radost z jeho užívání.

Více

Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK

Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK CZ Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK Vážení zákazníci, jsme velmi rádi, že jste se rozhodli pro koupi našeho střešního boxu a přejeme Vám, abyste měli užitek a radost z jeho užívání.

Více

Nová nápravová ložiska ZKL. Ing. Vladimír Zikmund, ředitel ZKL Výzkum a vývoj, a.s. Jedovnická 8, 628 00 Brno

Nová nápravová ložiska ZKL. Ing. Vladimír Zikmund, ředitel ZKL Výzkum a vývoj, a.s. Jedovnická 8, 628 00 Brno Nová nápravová ložiska ZKL Ing. Vladimír Zikmund, ředitel ZKL Výzkum a vývoj, a.s. Jedovnická 8, 628 00 Brno Abstrakt Příspěvek pojednává o nových železničních ložiskách ZKL pro uložení náprav především

Více

NOVINKA. Rolničkové vedení C-Rail. Vozíky C-Rail. Kolejnice C-Rail. Nerezové provedení. Vodicí systémy

NOVINKA. Rolničkové vedení C-Rail. Vozíky C-Rail. Kolejnice C-Rail. Nerezové provedení. Vodicí systémy NOVINKA Rolničkové vedení Vozíky Kolejnice Nerezové provedení Vodicí systémy Technická specifikace Lineární rolničkové vedení typu nabízí jednoduché a ekonomicky výhodné řešení lineárních posuvů pro lehká

Více

iglidur UW500 Pro horké tekutiny iglidur UW500 Pro použití pod vodou při vysokých teplotách Pro rychlé a konstantní pohyby

iglidur UW500 Pro horké tekutiny iglidur UW500 Pro použití pod vodou při vysokých teplotách Pro rychlé a konstantní pohyby Pro horké tekutiny iglidur Pro použití pod vodou při vysokých teplotách Pro rychlé a konstantní pohyby 341 iglidur Pro horké tekutiny. Kluzná pouzdra iglidur byla vyvinuta pro aplikace pod vodou při teplotách

Více

Sněhové řetězy pro autobusy a užitková vozidla. Nabídka

Sněhové řetězy pro autobusy a užitková vozidla. Nabídka Sněhové řetězy pro autobusy a užitková vozidla Nabídka omnimat ring Osvědčený řetěz s rychlou montáží s pevným kruhem Řetěz speciálně pro autobusy a lehké nákladní vozy Pokud se musí jet rychle dál, je

Více

KVALITA VÍTĚZÍ. BUS balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od do

KVALITA VÍTĚZÍ. BUS balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od do PLATNOST KAMPANĚ 1. 1. 31. 12. 2018 KVALITA VÍTĚZÍ BUS balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od 1. 1. do 31. 12. 2018 NENÍ NIC LEPŠÍ NEŽ ORIGINÁL. Filtry jsou důležitou součástí ochrany

Více

Kuželová pouzdra Metrické

Kuželová pouzdra Metrické Kuželová pouzdra Metrické 1008 1210 Díra kg PouzdroHřídele 9 0.13 3 x 1.4 3 x 1.8 10 0.13 3 x 1.4 3 x 1.8 11 0.12 4 x 1.8 4 x 2.5 12 0.12 4 x 1.8 4 x 2.5 14 0.11 5 x 2.3 5 x 3.0 15 0.11 5 x 2.3 5 x 3.0

Více

TERRAMET, spol. s r. o.

TERRAMET, spol. s r. o. MAX. PROVOZNÍ HMOTNOST: 6584,- kg VÝKON MOTORU: 38,1 kw (51,1 k) SPECIFIKACE STROJE A Osa hnacího a vodícího kola (gumové pásy) mm 1991 A Osa hnacího a vodícího kola (ocelové pásy) mm 2006 B Celková délka

Více

Název zpracovaného celku: Řízení automobilu. 2.natočit kola tak,aby každé z nich opisovalo daný poloměr zatáčení-nejsou natočena stejně

Název zpracovaného celku: Řízení automobilu. 2.natočit kola tak,aby každé z nich opisovalo daný poloměr zatáčení-nejsou natočena stejně Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: Silniční vozidla druhý NĚMEC V. 14.9.2012 Název zpracovaného celku: Řízení automobilu Řízení je nedílnou součástí automobilu a musí zajistit: 1.natočení kol do rejdu změna

Více

UTAHOVACÍ POSTUP PRO PŘÍRUBOVÉ SPOJE

UTAHOVACÍ POSTUP PRO PŘÍRUBOVÉ SPOJE Kvalitní těsnění & technická řešení Konzultace Výroba Aplikace Školení M.Gill 12/2013 UTAHOVACÍ POSTUP PRO PŘÍRUBOVÉ SPOJE www.fs.cvut.cz www.techseal.cz Počet listů: 20 1. Úspěšná montáž přírubového spoje

Více

PRŮVODCE PNEUMATIKAMI DOPORUČENÍ CITROËN CESTA K DOKONALÉ ÚDRŽBĚ VAŠEHO VOZIDLA

PRŮVODCE PNEUMATIKAMI DOPORUČENÍ CITROËN CESTA K DOKONALÉ ÚDRŽBĚ VAŠEHO VOZIDLA PRŮVODCE PNEUMATIKAMI DOPORUČENÍ CITROËN CESTA K DOKONALÉ ÚDRŽBĚ VAŠEHO VOZIDLA Doporučení CITROËN - cesta k dokonalé údržbě vozidla PNEUMATIKY JSOU ZÁKLADNÍMI PRVKY BEZPEČNOSTI A PODMÍNKOU DOBRÝCH JÍZDNÍCH

Více

Maximální výběr. Minimální cena.

Maximální výběr. Minimální cena. www.cgs-tyres.com Váš autorizovaný prodejce pneumatik Cultor: Maximální výběr. Minimální cena. Cultor zemědělské pneumatiky CGS TYRES_01/11 CGS TYRES/ MITAS a.s. Veškerá práva vyhrazena. Obsah této publikace

Více

Originální TRP vzduchové pružiny

Originální TRP vzduchové pružiny Kvalitní řada pro přívěsy, nákladní vozidla a autobusy Vzduchové pružiny dnes tvoří standardní výbavu náprav přívěsů, nákladních vozidel a autobusů. Poskytují dobré odpružení bez ohledu na zatížení a umožňují

Více

Šroubové spoje. Průměr šroubu d (mm) 12 16 20 24 27 30 Plocha jádra šroubu A S (mm 2 ) 84,3 157 245 353 459 561

Šroubové spoje. Průměr šroubu d (mm) 12 16 20 24 27 30 Plocha jádra šroubu A S (mm 2 ) 84,3 157 245 353 459 561 Šroubové spoje Šrouby pro ocelové konstrukce s šestihrannou hlavou, vyráběné tvarováním za tepla nebo také za studena, se podle přesnosti rozměrů a drsnosti povrchu dělí na hrubé (průměr otvoru pro šroub

Více

POSUDEK k ABE čís. 47059 podle 22 StVZO

POSUDEK k ABE čís. 47059 podle 22 StVZO strana 1 z 5 Zadavatel Ziegeleistraße 25 67105 Schifferstadt QM-Nr.: QA 05 113 9096 Zkušební předmět spec.kolo na osobní vozidlo Model - Typ E 858 Velikost kola 8,5Jx18H2 Druh centrování středové centrování

Více

TERRAMET, spol. s r. o. www.terramet.cz

TERRAMET, spol. s r. o. www.terramet.cz MAX. PROVOZNÍ HMOTNOST: RTS - 5300 kg, ZTS (bez protizávaží - 4995 kg) VÝKON MOTORU: 34,1 kw (45,7 k) A Osa hnacího a vodícího kola (gumové pásy) mm 1991 A Osa hnacího a vodícího kola (ocelové pásy) mm

Více

Railway. Chytrá řešení pro drážní průmysl

Railway. Chytrá řešení pro drážní průmysl Railway Chytrá řešení pro drážní průmysl «Řešení spojů pro drážní aplikace od A do Z. Bossard je Vaší zastávkou.» 2 CHYTRÁ ŘEŠENÍ PRO DRÁŽNÍ PRŮMYSL Lepší spoje Jsme experti na veškeré spojovací technologie

Více

Ceník Otáčivé křídlové brány 2008

Ceník Otáčivé křídlové brány 2008 Ceník Otáčivé křídlové brány 2008 MEA otáčivé křídlové brány s páskovou výplní: Stabilní, bezpečné a s dlouhou životností. Osvědčená kvalita pro soukromé i průmyslové využití. Barevné a robustní: brány

Více

Maximální výběr. Minimální cena. Cultor zemědělské pneumatiky

Maximální výběr. Minimální cena. Cultor zemědělské pneumatiky Maximální výběr. Minimální cena. Cultor zemědělské pneumatiky Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Nízkoprofilová pneumatika 70-ti procentní série

Více

Koncové spínače B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl

Koncové spínače B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl 7551 7552 Koncové spínače Koncové spínače 7551 a 7552 jsou vhodné pro ovládání celé řady průmyslových strojů a zařízení, zejména mostových jeřábů, kladkostrojů a dalších zdvihacích nebo transportních zařízení.

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

Vše, co musíte vědět o TLUMIČÍCH DOPORUČUJE

Vše, co musíte vědět o TLUMIČÍCH DOPORUČUJE Vše, co musíte vědět o TLUMIČÍCH DOPORUČUJE VŠE, CO MUSÍTE VĚDĚT O TLUMIČÍCH Tlumiče v dobrém stavu zvyšují Vaši bezpeč nost. Přirozené opotřebení tlumičů je velmi postup - né. Tomuto opotřebení nevědomky

Více

Sestava náboje (kotoučová brzda)

Sestava náboje (kotoučová brzda) (Czech) DM-RAHB002-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Sestava náboje (kotoučová brzda) HB-RS770 FH-RS770 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ...

Více

Výkonné a efektivní! Cultor zemědělské pneumatiky

Výkonné a efektivní! Cultor zemědělské pneumatiky Výkonné a efektivní! Cultor zemědělské pneumatiky Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Nízkoprofilová pneumatika 70-ti procentní série se širokou užitnou

Více

ORIGINÁLNÍ KOTOUČE NEORIGINÁLNÍ KOTOUČE. KVALITA IVECO NA PRVNÍ POHLED č. 5. Nízká účinnost, nízká bezpečnost. Účinnost a bezpečnost na prvním místě.

ORIGINÁLNÍ KOTOUČE NEORIGINÁLNÍ KOTOUČE. KVALITA IVECO NA PRVNÍ POHLED č. 5. Nízká účinnost, nízká bezpečnost. Účinnost a bezpečnost na prvním místě. KVALITA IVECO NA PRVNÍ POHLED č. 5 ORIGINÁLNÍ KOTOUČE VÝHODY NEORIGINÁLNÍ KOTOUČE RIZIKA Účinnost a bezpečnost na prvním místě. Nízká účinnost, nízká bezpečnost. Maximální výsledky co se týče bezpečnosti

Více

PRACOVNÍ POMŮCKA. Vysokopevnostní spoje. dle DIN EN / DIN EN DIN EN /NA / DIN EN 14399

PRACOVNÍ POMŮCKA. Vysokopevnostní spoje. dle DIN EN / DIN EN DIN EN /NA / DIN EN 14399 STAHLBAU OCELOVÉ KONSTRUKCE VYDÁNÍ 4 PRACOVNÍ POMŮCKA Vysokopevnostní spoje dle DIN EN 1993-1-8 / DIN EN 1090-2 DIN EN 1993-1-8/NA / DIN EN 14399 Vzdálenosti od okrajů a vzdálenosti děr Mezní síla stěn

Více

Roznášení svěrné síly z hlav, resp. matic šroubů je zajištěno podložkami.

Roznášení svěrné síly z hlav, resp. matic šroubů je zajištěno podložkami. 4. cvičení Třecí spoje Princip třecích spojů. Návrh spojovacího prvku V třecím spoji se smyková síla F v přenáší třením F s mezi styčnými plochami spojovaných prvků, které musí být vhodně upraveny a vzájemně

Více

Dřevo-ocelové svodidlo T40 4MS2 H2 W4 A MONTÁŽNÍ NÁVOD TERTU. SAFEROAD Czech Republic s.r.o Villedieu les Bailleul Francie

Dřevo-ocelové svodidlo T40 4MS2 H2 W4 A MONTÁŽNÍ NÁVOD TERTU. SAFEROAD Czech Republic s.r.o Villedieu les Bailleul Francie TERTU 611 60 Villedieu les Bailleul Francie zastoupená v ČR firmou SAFEROAD Czech Republic s.r.o. Plzeňská 666, 330 21 Líně Česká republika Dřevo-ocelové svodidlo T40 4MS2 H2 W4 A MONTÁŽNÍ NÁVOD Obsah

Více

Kuželíková ložiska SKF Explorer. Vždy lze dosáhnout delší doby provozu

Kuželíková ložiska SKF Explorer. Vždy lze dosáhnout delší doby provozu Kuželíková ložiska SKF Explorer Vždy lze dosáhnout delší doby provozu Kuželíková ložiska SKF Explorer pro nejnáročnější podmínky Dnešní průmysl vyžaduje řešení, která vydrží ty nejnáročnější podmínky a

Více

Zarážený profil MSP-HDG-RP

Zarážený profil MSP-HDG-RP Zarážený profil MSP-HDG-RP Ražený nosný sloupek pro konstrukci pozemního solárního parku Dostupný v různých délkách 1500 až 3600 mm Přenos síly a momentů díky tvarovaným spojům. Žárově zinkované provedení

Více

Řízení. Téma 1 VOZ 2 KVM 1

Řízení. Téma 1 VOZ 2 KVM 1 Řízení Téma 1 VOZ 2 KVM 1 Řízení Slouží k udržování nebo změně směru jízdy vozidla Rozdělení podle vztahu k nápravě řízení jednotlivými koly (natáčením kol kolem rejdového čepu) řízení celou nápravou (především

Více

Nízké tření a opotřebení: Pro rychlé i pomalé pohyby iglidur J

Nízké tření a opotřebení: Pro rychlé i pomalé pohyby iglidur J Nízké tření a opotřebení: Pro rychlé i pomalé pohyby iglidur Více než 250 rozměrů skladem ve výrobním závodě Nízké opotřebení s různými materiály hřídele Nízký koeficient tření za sucha Pohlcování vibrací

Více

Obsah. Obsah. Typ MF_B s otvory pro ukotvení 647. Typ MF_SS nerezové 647. Typ MFS 648. Nivelační podstavce 650. Silenbloky Podstavce strojů

Obsah. Obsah. Typ MF_B s otvory pro ukotvení 647. Typ MF_SS nerezové 647. Typ MFS 648. Nivelační podstavce 650. Silenbloky Podstavce strojů Podstavce strojů Obsah Obsah Typ MF_B s otvory pro ukotvení 647 Typ MF_SS nerezové 647 Typ MFS 648 Nivelační podstavce 650 Silenbloky 651 646 Podstavce strojů Vydání 2015 Tiskové chyby, rozměrové a konstrukční

Více

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY Naše firma je členem skupiny MANN+HUMMEL koncernu, který je světovým lídrem v oblasti technologie filtrace. Naše filtry se prodávají od roku 1982 a během této doby si získaly důvěru

Více

Myslete na ochranu svého lisu

Myslete na ochranu svého lisu Myslete na ochranu svého lisu Jihlavská 26 59101 Žďár nad Sázavou tel.: +420 566 620 721-4 fax: +420 566 620 725 GSM: +420 605 299 919 e-mail: office@troma-mach.cz web: Bezpečnost především Prot.act Bezpečnostní

Více

INFORMACE O VÝROBKU SKINTOP ST-M

INFORMACE O VÝROBKU SKINTOP ST-M INFORMACE O VÝROBKU, plastová kabelová vývodka se zvýšenou odolností proti olejům s variabilními rozsahy sevření, trvalou ochranou proti vibracím, pro offshore aplikace Info Nyní s krytím IP 69! Ověřená

Více

Řada Airstar. Jednostupňové kompresory. Jednostupňové kompresory. Dvoustupňové kompresory

Řada Airstar. Jednostupňové kompresory. Jednostupňové kompresory. Dvoustupňové kompresory Řada Airstar Jednostupňové kompresory AIRSTAR 321/50 AIRSTAR 323/50 AIRSTAR 401/50 AIRSTAR 403/50 AIRSTAR 503/50 AIRSTAR 503/100 Řada Airprofi Jednostupňové kompresory AIRPROFI 401/50 AIRPROFI 403/50 AIRPROFI

Více

9/2011. Michelin Retread Technologies

9/2011. Michelin Retread Technologies A E W Y H 9/2011 Paleta produktů ceník platný od 9/2011 Patentované dezény založené na technologii MICHELIN Rozměr XZA XZA2 En XZE2 XDA2 S60 XDA2 En XDA4S XDE2 LT XDE2+ 9,5 R 17,5 3 990,- 4 090,- 10 R

Více

6.1 DVEŘNÍ KOVÁNÍ Premium, Plus, Pure

6.1 DVEŘNÍ KOVÁNÍ Premium, Plus, Pure 6.1 DVEŘNÍ KOVÁNÍ Premium, Plus, Pure 6.2 KOVÁNÍ DORMA PREMIUM Popis a parametry objektové kování pro nejvyšší zatížení s 10ti letou garancí od výrobce klasifikace kvalitativní třída 4 dle EN 1906 pro

Více

Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu.

Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu. Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu. ContiRT20 Performance Nový standard výkonu a životnosti. 1 2 3 Standardní radiální pneumatiky Nový design Continentalu s lepší boční

Více

300 KG NA DLANI JEDNÉ RUKY. Co se vám vybaví?

300 KG NA DLANI JEDNÉ RUKY. Co se vám vybaví? 300 KG NA DLANI JEDNÉ RUKY. o se vám vybaví? MIHELIN Total Performance, Nepodceňujte význam pneumatik! Všechny pneumatiky ale nejsou stejné! Pro každé období jsou vhodné jiné pneumatiky! Pneumatiky představují

Více

Nízká cena při vysokých množstvích

Nízká cena při vysokých množstvích Nízká cena při vysokých množstvích iglidur Vhodné i pro statické zatížení Bezúdržbový provoz Cenově výhodné Odolný vůči nečistotám Odolnost proti vibracím 225 iglidur Nízká cena při vysokých množstvích.

Více

ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO

ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO ELEMENTS PŘIZPŮSOBENÉ PLÁNY ÚDRŽBY ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO DÍKY SVÉ EXTRÉMNÍ FLEXIBILITĚ JE SLUŽBA ELEMENTS TAK ATRAKTIVNÍ BEZSTAROSTNÁ JÍZDA SE SPOLEČNOSTÍ IVECO

Více

Vnitřní hvězdice / Torx. Optimální přenos síly

Vnitřní hvězdice / Torx. Optimální přenos síly Vnitřní hvězdice / Torx Optimální přenos síly Optimální přenos síly Nízké opotřebení Nízké přítlačné síly Bez «came-out» efektu 2 Obsah Technické výhody-ekonomická efektivita 4 Skladový program Nástavce

Více

POWERPACK 350S MODERNIZACE A NOVÉ ARMÁDNÍ VYBAVENÍ. Pro T-72 / PT-91 a budoucí programy pro střední tanky

POWERPACK 350S MODERNIZACE A NOVÉ ARMÁDNÍ VYBAVENÍ. Pro T-72 / PT-91 a budoucí programy pro střední tanky RENK France POWERPACK 350S Pro T-72 / PT-91 a budoucí programy pro střední tanky MODERNIZACE A NOVÉ ARMÁDNÍ VYBAVENÍ MOTOR SCANIA DI16 Zvýšená mobilita, spolehlivost a výdrž flotily MBT RENK France AUTOMATICKÁ

Více

Stahováky pneumatik nákladních automobilů

Stahováky pneumatik nákladních automobilů Stahováky pneumatik nákladních automobilů Pro kola nákladních automobilů s ráfky vyrobenými z oceli a slitiny lehkých kovů Kompaktní velikost stahováku pneumatik jej činí vhodným pro pojízdné servisní

Více

Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě

Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Nízkoprofilová pneumatika 70-ti procentní série se širokou užitnou plochou Nízký tlak na půdu díky větší kontaktní

Více

Elektricky vodivý iglidur F. Produktová řada Elektricky vodivý Vysoká pevnost v tlaku Dobrá tepelná odolnost Vysoká hodnota pv Dobrá chemická odolnost

Elektricky vodivý iglidur F. Produktová řada Elektricky vodivý Vysoká pevnost v tlaku Dobrá tepelná odolnost Vysoká hodnota pv Dobrá chemická odolnost Elektricky vodivý Produktová řada Elektricky vodivý Vysoká pevnost v tlaku Dobrá tepelná odolnost Vysoká hodnota pv Dobrá chemická odolnost 59 Elektricky vodivý. Materiál je extrémní tuhý a tvrdý, kromě

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER. Duben 2014

TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER. Duben 2014 TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER Duben 2014 PŘEHLED MOTORŮ CITROËN JUMPER Turbo Diesel Turbo Diesel Turbo Diesel Turbo Diesel ZÁKLADNÍ přímé přímé přímé přímé TECHNICKÉ vysokotlaké vysokotlaké vysokotlaké

Více

DT - Výhybkárna a strojírna, a.s. Manuál k používání pro válečkové stoličky SVV-P pro výměnové části jednoduchých výhybek

DT - Výhybkárna a strojírna, a.s. Manuál k používání pro válečkové stoličky SVV-P pro výměnové části jednoduchých výhybek DT - Výhybkárna a strojírna, a.s. Dolní 3137/100, 796 01 Prostějov, Česká republika www.dtvs.cz, e-mail: dt@dtvs.cz EN ISO 9001 EN ISO 3834-2 EN ISO 14001 OHSAS 18001 195/17 Manuál k používání pro válečkové

Více

Vše, co musíte vědět o PNEUMATIKÁCH DOPORUČUJE

Vše, co musíte vědět o PNEUMATIKÁCH DOPORUČUJE Vše, co musíte vědět o PNEUMATIKÁCH DOPORUČUJE VŠE, CO MUSÍTE VĚDĚT O PNEUMATIKÁCH Pneumatiky: základní prvek bezpečnosti Pneumatiky jsou jediným spojením mezi vozidlem a vozovkou. Styčná plocha s vozovkou

Více

Obsah. Obsah. Typ MF 543. Typ BMF s otvory pro ukotvení 543. Typ MF_SS nerezové 544. Typ MFS 545. Nivelační podstavce 547.

Obsah. Obsah. Typ MF 543. Typ BMF s otvory pro ukotvení 543. Typ MF_SS nerezové 544. Typ MFS 545. Nivelační podstavce 547. Podstavce strojů Obsah Obsah Typ MF 543 Typ BMF s otvory pro ukotvení 543 Typ MF_SS nerezové 544 Typ MFS 545 Nivelační podstavce 547 Silenbloky 548 542 Podstavce strojů Vydání 2007 Tiskové chyby, rozměrové

Více

Ruční kladkostroj CM Hurricane

Ruční kladkostroj CM Hurricane Ruční kladkostroj CM Hurricane Extrémně robustní konstrukce zaručí dlouhou životnost i v náročných podmínkách. Zvýšená bezpečnost pomocí rychlé zátěžové brzdy, která zabezpečuje stabilitu a umístění břemene.

Více

On-line datový list IQ08-04NPSKW2S IQY INDUKČNÍ SNÍMAČE

On-line datový list IQ08-04NPSKW2S IQY INDUKČNÍ SNÍMAČE On-line datový list IQ08-04NPSKW2S IQY Objednací informace Typ Výrobek č. IQ08-04NPSKW2S 1055498 alší provedení přístroje a příslušenství www.sick.com/iqy Technická data v detailu Vlastnosti H I J K L

Více