Návrhy prováděcích předpisů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návrhy prováděcích předpisů"

Transkript

1 Návrhy prováděcích předpisů Návrh VYHLÁŠKA ze dne o referenčním rozhraní informačních systémů veřejné správy Ministerstvo informatiky stanoví podle čl. II písm. a) zákona č. /2005 Sb., kterým se mění zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 517/2002 Sb., a další související zákony, k provedení 4 odst. 1 písm. g) zákona č. 365/2000 Sb., ve znění zákona č. /2005 Sb.: 1 Předmět úpravy Tato vyhláška stanoví technické a funkční náležitosti uskutečňování vazeb mezi informačními systémy veřejné správy (dále jen vazby ) prostřednictvím referenčního rozhraní informačních systémů veřejné správy (dále jen referenční rozhraní ). 2 Uskutečňování vazeb (1) Pokud ze zvláštního právního předpisu vyplývá pro orgán veřejné správy povinnost uskutečňovat vazby prostřednictvím referenčního rozhraní, orgán veřejné správy: a) ohlásí ministerstvu informatiky záměr zajištění této vazby; tuto informaci poskytne ministerstvu prostřednictvím vstupního formuláře informačního systému o informačních systémech veřejné správy, b) provede návrh vývoje schémat vyměňovaných dat podle metodiky tvorby schémat vyměňovaných dat (dále jen metodika tvorby schémat ), která je nedílnou součástí metodiky tvorby informačního systému, kterou Ministerstvo informatiky pro referenční rozhraní zpracuje v souladu se zákonem o informačních systémech veřejné správy a prováděcím právním předpisem 1), a již uveřejní na veřejně přístupném místě způsobem umožňujícím dálkový přístup. Elektronickou adresu tohoto místa uveřejní Ministerstvo informatiky na portálu veřejné správy. c) předá Ministerstvu informatiky návrh vypracovaný podle písmene b) prostřednictvím vstupního formuláře informačního systému o datových prvcích. (2) Pokud Ministerstvo informatiky rozhodne o schválení návrhu vypracovaného podle odstavce 1 písm. b), orgán veřejné správy zavede schéma vyměňovaných dat do informačního systému veřejné správy. 1) Vyhláška č. /2005 Sb., o informační koncepci, náležitostech jejího obsahu pro oblast řízení kvality, bezpečnosti, pořizování a provozu informačních systémů veřejné správy a postupu atestačních středisek při jejich posuzování (vyhláška o informační koncepci)

2 - 2-3 Technické a funkční náležitosti vazeb Technické a funkční náležitosti schémat vyměňovaných dat a náležitosti jejich tvorby obsahuje provozní dokumentace referenčního rozhraní, kterou Ministerstvo informatiky pro referenční rozhraní zpracuje v souladu se zákonem o informačních systémech veřejné správy a prováděcím právním předpisem 1), a již uveřejní na veřejně přístupném místě způsobem umožňujícím dálkový přístup. Elektronickou adresu tohoto místa uveřejní Ministerstvo informatiky na portálu veřejné správy. 4 Způsob hodnocení shody Orgány veřejné správy podle 1 prokazují shodu s touto vyhláškou platným atestem. Způsob provádění atestace na shodu s touto vyhláškou odpovídá testovacím pravidlům, která zpracuje atestační středisko jako součást atestačních podmínek referenčního rozhraní. 5 Testovací pravidla (1) Testovací pravidla jsou tvořena testovacími kritérii, která musí být rozdělena do skupin podle míry závažnosti na a) kritéria nezbytná pro dosažení kvalitních řešení, jejichž porušení vede k nepoužitelnosti řešení (nejvyšší priorita), b) kritéria důležitá pro dosažení kvalitních řešení, jejichž porušení vede k výrazné nestandardnosti, omezující použitelnost řešení (střední priorita), c) kritéria doplňková, která pokud jsou použita, vedou zvýšení použitelnosti řešení (nízká priorita). (2) Ke každému kritéria je stanoven způsob hodnocení. 6 Postup hodnocení výsledků (3) Testovaná schémata jsou postupně konfrontována s jednotlivými kritérii. (4) Nesplnění kteréhokoliv kritéria s nejvyšší prioritou nebo nadpolovičního počtu kritérií se střední prioritou je důvodem k odmítnutí řešení pro jeho nekompatibilitu se základními principy metodiky tvorby schémat. 7 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem Ministr: Mlynář v.r.

3 - 3 - Návrh VYHLÁŠKA ze dne o vedení informačního systému o datových prvcích a informačního systému o dostupnosti a obsahu zpřístupněných informačních systémů veřejné správy (vyhláška o informačním systému o datových prvcích) Ministerstvo informatiky stanoví podle čl. II písm. b) a c) zákona č. /2005 Sb., kterým se mění zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 517/2002 Sb., a další související zákony, k provedení 4 odst. 1 písm. h) a i) a a odst. 2 písm. d) zákona č. 365/2000 Sb., ve znění zákona č. /2005 Sb.: Tato vyhláška stanoví 1 Předmět úpravy a) formu a technické náležitosti předávání údajů do informačního systému o datových prvcích, b) formu a technické náležitosti předávání údajů do informačního systému o dostupnosti a obsahu zpřístupněných informačních systémů veřejné správy (dále jen metainformační systém ), c) postupy ministerstva informatiky (dále jen ministerstvo ) při vedení a zápisu datových prvků do informačního systému o datových prvcích, d) postupy orgánů veřejné správy při vedení a zápisu datových prvků do informačního systému o datových prvcích. 2 Forma a technické náležitosti předávání údajů (5) Orgány veřejné správy předávají ministerstvu údaje do informačního systému o datových prvcích a metainformačního systému prostřednictvím vstupního formuláře obou informačních systémů. (6) Vstupní formulář odpovídá schématu výměny dat podle vyhlášky o referenčním rozhraní. (7) Orgán veřejné správy uvádí veškeré nutné údaje, které vstupní formulář informačního systému o datových prvcích a metainformčního systému vyžadují. 3 Povinnosti při předávání údajů (8) Orgán veřejné zprávy předává neprodleně údaje do informačního systému o datových prvcích a do metainformačního systému vždy, když dojde ke změně v zasílaných informacích a především tehdy, pokud:

4 - 4 - a) orgán veřejné správy se stal správcem nově vzniklého informačního systému veřejné správy, nebo když na něj působnost ke správě tohoto informačního systému byla převedena, b) orgán veřejné správy hodlá zajistit vazbu mezi informačními systémy veřejné správy, v rámci které bude vyměňovat data ve formátu datových prvků, které nejsou v informačním systému již zavedeny, c) dojde ke změně formátu datového prvku, jehož je správcem, d) dojde ke změně parametrů spravovaného informačního systému, e) informační systém veřejné správy, který orgán veřejné správy spravoval, zanikl, nebo přestal poskytovat své služby. 4 Schvalování předávaných údajů (9) Správce informačního systému o datových prvcích a metainformačního systému schvaluje údaje zasílané podle 1. (10)Pokud předávané údaje nemají náležitosti požadované vstupním formulářem, uvědomí správce příslušný orgán veřejné správy o této skutečnosti a vyzve jej k doplnění ve stanovené lhůtě. Výzvu k doplnění zveřejní prostřednictvím kolizního formuláře informačního systému o datových prvcích nebo metainformačního systému. (11)Pokud příslušný orgán veřejné správy ve stanovené lhůtě údaje nedoplní, správce informačních systémů zaslané údaje neschválí a nezveřejní je pro použití v informačních systémech veřejné správy. 5 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem Ministr: Mlynář v.r.

5 - 5 - Návrh VYHLÁŠKA ze dne o uveřejňování informací způsobem umožňujícím dálkový přístup Ministerstvo informatiky stanoví podle čl. II písm. d) zákona č. /2005 Sb., kterým se mění zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 517/2002 Sb., a další související zákony, k provedení 5 odst. 2 písm. g) zákona č. 365/2000 Sb., ve znění zákona č. /2005 Sb.: 1 Předmět úpravy Tato vyhláška stanoví formu uveřejňování informací, která zajistí, aby se s informacemi souvisejícími s výkonem veřejné správy uveřejňovanými způsobem umožňujícím dálkový přístup mohly v nezbytném rozsahu seznámit i osoby se zdravotním postižením. 2 Forma uveřejňování informací Forma uveřejňování informací, která zajistí, aby se s informacemi souvisejícími s výkonem veřejné správy uveřejňovanými způsobem umožňujícím dálkový přístup mohly v nezbytném rozsahu seznámit i osoby se zdravotním postižením a postupy orgánu veřejné správy při jejím zavedení jsou stanoveny v příloze této vyhlášky. 3 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. května Ministr: Mlynář v.r.

6 - 6 - Příloha k vyhlášce č. /2005 Sb. Forma uveřejňování informací, která zajistí, aby se s informacemi souvisejícími s výkonem veřejné správy uveřejňovanými způsobem umožňujícím dálkový přístup mohly v nezbytném rozsahu seznámit i osoby se zdravotním 1. Obsah stránky je dostupný a čitelný. a) Každý netextový prvek nesoucí významové sdělení má svou textovou alternativu. b) Informace sdělované prostřednictvím skriptů, objektů, appletů, kaskádových stylů, obrázků a jiných doplňků na straně klienta jsou dostupné i bez kteréhokoli z těchto doplňků. c) Informace sdělované barvou jsou dostupné i bez barevného rozlišení. d) Barvy popředí a pozadí jsou dostatečně kontrastní. Na pozadí není vzorek, který snižuje čitelnost. e) Předpisy určující velikost písma nepoužívají absolutní jednotky. f) Předpisy určující typ písma obsahují obecnou rodinu písem. 2. Práci se stránkou řídí uživatel. a) Obsah stránky se mění, jen když uživatel aktivuje nějaký prvek. b) Stránka bez přímého příkazu uživatele nemanipuluje uživatelským prostředím. c) Nová okna se otevírají jen v odůvodněných případech a uživatel je na to předem upozorněn. d) Na stránce nedochází k blikání rychleji než jednou za sekundu. e) Stránka nebrání uživateli posouvat obsahem rámů. f) Obsah ani kód stránky nepředpokládá ani nevyžaduje konkrétní způsob použití ani konkrétní výstupní či ovládací zařízení. 3. Informace na stránce jsou srozumitelné a přehledné. a) Stránky sdělují informace jednoduchým jazykem a srozumitelnou formou. b) Úvodní strana jasně popisuje smysl a účel webu. Název webu či jeho provozovatele je zřetelný. c) Stránka i jednotlivé obsahové prvky uvádějí své hlavní sdělení na svém začátku. d) Rozsáhlé obsahové bloky jsou rozděleny do menších, výstižně nadepsaných celků. e) Informace zveřejňované na základě zákona jsou dostupné jako textový obsah WWW stránky. f) Na samostatné stránce je uveden kontakt na technického správce a prohlášení jasně vymezující míru přístupnosti webu a jeho částí. Na tuto stránku odkazuje každá stránka webu. 4. Ovládání stránky je jasné a pochopitelné. a) Každá stránka má smysluplný název, vystihující její obsah. b) Navigační a obsahové informace jsou na stránce zřetelně odděleny. c) Navigace je srozumitelná a je konzistentní na všech stránkách. d) Každá stránka (kromě úvodní strany) obsahuje odkaz na vyšší úroveň v hierarchii webu a odkaz na úvodní stranu.

7 - 7 - e) Všechny stránky rozsáhlejšího webu obsahují odkaz na přehlednou mapu webu. f) Obsah ani kód stránky nepředpokládá, že uživatel již navštívil jinou stránku. g) Každý formulářový prvek má přiřazen výstižný nadpis. h) Každý rám má vhodné jméno či popis vyjadřující jeho smysl a funkčnost. 5. Odkazy jsou zřetelné a návodné. a) Označení každého odkazu výstižně popisuje jeho cíl i bez okolního kontextu. b) Stejně označené odkazy mají stejný cíl. c) Odkazy jsou odlišeny od ostatního textu, a to nikoli pouze barvou. d) Obrázková mapa na straně serveru je použita jen v případě, že nebylo možné pomocí dostupného geometrického tvaru definovat oblasti v obrázkové mapě. V ostatních případech je použita obrázková mapa na straně klienta. Obrázková mapa na straně serveru je vždy doprovázena alternativními textovými odkazy. e) Uživatel je předem jasně upozorněn, když odkaz vede na obsah jiného typu, než je WWW stránka. Takový odkaz je doplněn sdělením o typu a velikosti cílového souboru. 6. Kód je technicky způsobilý a strukturovaný. a) Kód stránek odpovídá zveřejněné specifikaci jazyka HTML či XHTML. Neobsahuje syntaktické chyby, které je správce stránek schopen odstranit. b) V metaznačkách je uvedena použitá znaková sada dokumentu. c) Prvky tvořící nadpisy a seznamy jsou korektně vyznačeny ve zdrojovém kódu. Prvky, které netvoří nadpisy či seznamy, naopak ve zdrojovém kódu takto vyznačeny nejsou. d) Pro popis vzhledu stránky jsou upřednostněny stylové předpisy. e) Je-li tabulka použita pro rozvržení obsahu stránky, neobsahuje záhlaví řádků ani sloupců. Všechny tabulky zobrazující tabulková data naopak záhlaví řádků nebo sloupců obsahují. f) Všechny tabulky dávají smysl čtené po řádcích zleva doprava.

8

9 - 9 - Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2005, o informační koncepci, náležitostech jejího obsahu pro oblast řízení kvality, bezpečnosti, pořizování a provozu informačních systémů veřejné správy a postupu atestačních středisek při jejich posuzování (vyhláška o informační koncepci) Ministerstvo informatiky stanoví podle čl. II písm. e), f) a i) zákona č. /2005 Sb., kterým se mění zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 517/2002 Sb., a další související zákony, k provedení 5a odst. 1 a 2 a 6a odst. 1 písm. b) zákona č. 365/2000 Sb., ve znění zákona č. /2005 Sb.: 1 Předmět úpravy Tato vyhláška stanoví požadavky na způsob tvorby a vydávání informační koncepce, náležitostech jejího obsahu pro oblast řízení kvality, bezpečnosti, pořizování a provozu informačních systémů veřejné správy a postupu atestačních středisek při jejich posuzování. 2 Vymezení pojmů Pro účely této vyhlášky se rozumí: a) akceptací systému rozhodnutí správce o přijetí systému, b) hodnocením systematické určování rozsahu, ve kterém entita uspokojuje specifická kritéria, c) integrací systému proces spojování jednotlivých komponent systému tak, aby tvořily jeden konzistentní celek, d) jakostí informačního systému souhrn význačných charakteristik informačního systému, které se vztahují na schopnost uspokojovat dané nebo stanovené potřeby, e) metodikou tvorby informačního systému souhrn etap, přístupů, zásad, postupů, pravidel, dokumentů, řízení, metod, technik a nástrojů pro tvorbu informačních systémů, f) komerčním konfekčním softwarem software vytvořený pro zvolenou třídu aplikací u většího počtu zákazníků. Vzniká generalizací uživatelských požadavků a standardizací jejich řešení, g) kvalifikačním požadavkem množina kritérií a podmínek, které musí být splněny, aby mohl být informační systém, produkt nebo informační služba kvalifikován jako shodný se svou specifikací a připraven pro použití v cílovém prostředí, h) metrikou výběr nebo určení metody měření a měřicí stupnice, i) měřením užití metriky kpřiřazení hodnoty (čísla nebo kategorie) atributu entity podle dané měřicí stupnice, j) migrací přenos systému, softwarového produktu nebo jeho dat ze starého do nového operačního prostředí nebo přenos dat mezi verzemi aplikačního programu, k) modelem jakosti množina charakteristik, které tvoří základ pro specifikaci požadavků na jakost a hodnocení jakosti a vztahů mezi těmito charakteristikami,

10 l) modelem životního cyklu informačního systému soustava procesů, činností a úloh, která pokrývá existenci informačního systému od definování požadavků na něj až po ukončení jeho užívání, m) ověřováním potvrzení zkouškou a obstarání objektivního důkazu, že byly splněny specifikované požadavky; je to přezkoušení výsledku činnosti (v průběhu procesu) za účelem určení shody s požadavky stanovenými pro tuto činnost, n) procesem množina navzájem propojených činností, které transformují vstupy do výstupů, o) prověrkou provedení hodnocení softwarových produktů a procesů řízeného autorizovanou osobou za účelem posouzení, zda jsou ve shodě s požadavky, p) údržbou modifikace systému nebo softwarového produktu a připojené dokumentace na základě zjištěných problémů, potřeby zdokonalení nebo adaptace na změnu podmínek, q) uživatelem osoba nebo organizace, která používá provozovaný systém k vykonání specifické funkce. 3 Informační koncepce (1) Informační koncepce je dokument v oblasti: a) strategického řízení soustavy všech informačních systémů v organizaci a b) řízení projektu informačního systému, nebo jeho části. (2) Systém požadavků na dokumentaci uvedený v odst. 1 písm. a) je specifikován v dokumentech: a) informační strategie, b) bezpečnostní politika, c) monitorování a aktualizace požadavků. (3) Systém požadavků na dokumentaci uvedený vodst. 1 písm. b) je specifikován v dokumentech: a) záměr informačního systému, b) projektový záměr, c) úvodní studie informačního systému, d) žádost o nabídku, e) smlouva, f) globální návrh informačního systému, g) detailní návrh informačního systému, h) bezpečnostní návrh informačního systému, i) protokol o kvalifikačním testování, j) zpráva o provedení migrace, k) zpráva o zavedení informačního systému a konverzi dat, l) systémová příručka informačního systému, m) uživatelská příručka informačního systému, n) školící a učební texty, o) protokol o převzetí informačního systému a p) evidence poruch a mimořádných událostí.

11 Dokumenty (1) Správce může zpracovat jeden dokument, pro více projektů nebo informačních systémů současně. O tomto vícenásobném použití provede v identifikačních údajích dokumentu zápis. (2) Dokumenty schvaluje správce. Pro schválení dokumentu může správce vyžadovat oponentní řízení s případným přizváním externího konzultanta. Správce však zůstává zodpovědný za rozhodnutí o přijetí, nutných úpravách nebo o odmítnutí dokumentu. (3) O schválení dokumentu správcem se provede zápis, který se stává nedílnou součástí dokumentu. Zápis může mít též formu schvalovací doložky uvedené přímo v dokumentu. (4) Správce archivuje dokumenty projektů po dobu 5 let od ukončení provozu systému v jehož rámci byly projekty zpracovány, nestanovuje-li jiný právní předpis pro vybrané dokumenty dobu delší. (5) Pokud není uvedeno jinak, jsou dokumenty uchovávány pouze u správce. (6) Dokumenty může správce zpracovávat a udržovat jak v písemné, tak v elektronické podobě, nestanovuje-li smlouva nebo relevantní právní předpis jinak. (7) Dokument obsahuje a) identifikaci a název správce, b) identifikaci a název informačního systému, c) identifikaci a název projektu, d) identifikaci a název druhu projektu, e) identifikaci a název fáze projektu, f) datum vypracování, g) identifikace zpracovatele, h) číslo verze dokumentu, i) schválení správcem, datum. 5 Informační strategie (1) Informační strategie je dokument, který tvoří: a) zdroje a východiska, b) výchozí stav, c) cílový stav, d) transformace do cílového stavu. (2) Zdroje a východiska tvoří: a) minimální zdroje použité pro tvorbu Informační strategie: 1. legislativa definující působnost organizace, 2. zřizovací listiny organizace, 3. organizační řád, 4. provozní řád, 5. spisový řád,

12 jiné dokumenty, které vyvolali požadavky na informační systémy organizace. (3) Výchozí stav tvoří: a) Popis aktuálního stavu technických prostředků a programů včetně jejích stáří. Zpracuje se ve struktuře shodné se strukturou organizace uvedené v organizačním řádu. Popisuje míru podpory procesů a pracovních postupů informačními systémy jak elektronickými tak papírovými. Rovněž popisuje pracovní postupy a procesy, které informačními systémy podporované nejsou. b) Analýza obsahuje minimálně tyto architektury: 1. globální architektura, 2. datová architektura, 3. technologická architektura, 4. softwarová architektura, 5. hardwarová architektura. (4) Cílový stav tvoří: a) Nové požadavky na informačního systému, a vysvětlení důvodů které je vyvolaly. b) Kriteria hodnocení dosažení požadavků. c) Popis změn oproti stávajícímu stavu. (5) Transformace do cílového stavu tvoří: a) Specifikace projektů.. b) Předpokládaný harmonogram realizace informační strategie. c) Požadavky na zdroje. d) Ekonomická analýza informační strategie. 6 Bezpečnostní politika Dokument obsahuje: a) Definice, obsah a účel bezpečnostní politiky. b) Základní bezpečnostní cíle informačního systému. c) Základní postupy řízení bezpečnosti a postupy pro dosažení bezpečnostních cílů informačního systému. d) Role a odpovědnosti v oblasti bezpečnosti. e) Základní požadavky na bezpečnost. f) Zásady vytváření bezpečnostní politiky informačního systému g) Minimální bezpečnostní požadavky na informační systém 7 Monitorování a aktualizace požadavků Dokument minimálně obsahuje: a) Popisuje proces monitorování a aktualizace požadavků. 1. Proces pro zařazení požadavků. 2. Proces pro ověření splnění požadavků. 3. Proces pro průběžné monitorování plnění požadavků. b) Dokumenty systému monitorování a aktualizace požadavků. c) Způsob evidence požadavků v katalogu požadavků (struktura, metriky).

13 Záměr informačního systému Dokument minimálně obsahuje: a) Informace o podkladu pro vznik informačního systému uvedené v zákonech, vyhláškách, metodických pokynech, organizačním řádu, provozním řádu. b) Návrh změn dalších právních a vnitřních předpisů, nezbytných k zajištění funkce informačního systému. c) Informace o plánovaném přístupu veřejnosti k danému systému. d) Cíle vzniku informačního systému. e) Základní funkční požadavky na informačního systému. f) Základní informace o propojení s jinými systémy. g) Základní informace o plánované úrovni zabezpečení informačního systému. h) Seznam informačních systémů, které budou tímto systémem nahrazeny nebo ovlivněny. i) Základní časový harmonogram rozvoje informačního systému. j) Přepokládané zdroje financování. k) Předpokládaný harmonogram čerpání finančních prostředků. 9 Projektový záměr Dokument musí minimálně obsahovat: a) druh projektu, b) důvody pro vznik projektu, c) cíle projektu, d) předmět projektu, pro projekty akvizice, vývoje a kombinované projekty, který bude obsahovat: 1. základní vymezení předmětu projektu, 2. základní informace o změnách datového rozhraní informačního systému (datových prvcích) a metod přístupu k němu, pokud jsou plánovány, 3. základní informace o plánovaných změnách propojení s jinými systémy, pokud jsou plánovány, 4. základní informace o začlenění do odpovídajících informačních systémů Evropského společenství, je-li plánováno, 5. základní informace o změnách úrovně zabezpečení informačního systému, pokud bude projektem ovlivněna, 6. relevantní část datového obsahu informačního systému řešená v projektu, 7. základní funkční požadavky na informačního systému řešené v projektu, 8. cílové skupiny koncových uživatelů výsledku projektu, 9. seznam a základní popis jednotlivých subprojektů v případě, že se jedná o kombinovaný projekt, 10. hrubý plán návazností jednotlivých subprojektů v případě, že se jedná o kombinovaný projekt, e) předmět projektu pro projekty provozu a údržby, který bude obsahovat: 1. základní vymezení předmětu projektu, 2. základní informace o změnách úrovně zabezpečení informačního systému, pokud bude projektem ovlivněna, f) hlavní výstupy projektu, g) kritické faktory projektu,

14 h) omezení projektu, i) návrh změn právních nebo vnitřních předpisů vyvolaných projektem, j) informace o plánovaných změnách přístupu veřejnosti k informačního systému vyvolaných projektem, k) seznam informačních systémů, které budou v tomto projektu nahrazeny, l) časový harmonogram projektu, m) přepokládané zdroje financování a plánovaná výše čerpání z těchto zdrojů, n) harmonogram čerpání finančních prostředků, o) plánované nasazení personálních kapacit správce v jednotlivých fázích projektu, p) seznam cílových hodnot, metod měření a hodnocení charakteristik jakosti, základní kriteria akceptace výsledků projektu a způsob jejich ověření. (1) Vlastní studie: 10 Úvodní studie informačního systému a) Zhodnocení současného stavu informačního systému a informačních potřeb. b) Upřesnění cílů, datového obsahu a rozhraní informačního systému. c) Upřesnění funkčních požadavků na systém (včetně požadavků na sběr dat, na jejich zpracování, uchovávání, aktuálnost a správnost, na uživatelské rozhraní, na výkonnost, spolehlivost, požadavky organizační, personální, ekonomické, technické aj.). d) Požadavky na zabezpečení a utajení systému (bezpečnostní záměr). e) Předběžný návrh informačního systému (okolí, hlavní procesy, hlavní funkce, vstupy, výstupy, hrubý datový model, koncepce centralizace/distribuce dat, specifikace nutných vlastností technického a programového vybavení, definice subsystémů a jejich vazeb). f) Alternativy přístupů k realizaci systému a kritéria pro posuzování alternativ (případná definice hlavního projektu a jeho subprojektů). g) Odhad důsledků zavedení systému do organizační struktury. h) Výběr garantů informačních technologií v jednotlivých útvarech. i) Odhad vlivu informačního systému na kvalifikační růst pracovníků. j) Doporučené metody a techniky návrhu systému. k) Odhad nákladů a přínosů. Definice způsobu měření a vyhodnocování přínosů informačního systému. l) Úvodní plán postupu a vývoje. (2) Úvodní bezpečnostní studie: a) Charakteristika současného stavu bezpečnosti informačního systému. b) Základní specifikace bezpečnostních cílů. c) Návrh koncepce řešení bezpečnosti. d) Předběžný plán testování a certifikace v oblasti bezpečnostních opatření. e) Koncepce změnového řízení. (1) Dokument minimálně obsahuje: 11 Žádost o nabídku a) Základní charakteristiku správce informačního systému. b) Cíle, kterých by mělo být pomocí dodávky dosaženo. c) Organizačně ekonomické charakteristiky správce informačního systému.

15 d) Předmět akvizice vývoje nebo dodávky informačního systému: 1. Předpokládanou architekturu komplexního informačního systému. 2. Specifikace požadovaných funkcí poptávaného systému, jeho části nebo struktury poptávané služby. 3. Datovou specifikaci. 4. Požadavky na informační technologie. e) Předmět akvizice pro ostatní akvizice: 1. Předpokládanou architekturu komplexního informačního systému. 2. Specifikaci předmětu akvizice. 3. Požadovanou strukturu nabídky. f) Shrnutí podmínek soutěže. g) Termíny soutěže. 12 Smlouva (1) Dokument musí obsahovat povinné náležitosti dané platnými právními předpisy. Pro potřeby této vyhlášky musí současně obsahovat minimálně: a) Identifikaci odběratele (správce). b) Identifikaci dodavatele. c) Předmět dodávky. d) Akviziční požadavky definované jako odkaz na jiný dokumenty, který jsou uvedené jako příloha smlouvy.: 1. Úvodní studie, 2. Systémové požadavky, 3. Projektový záměr nebo Nabídka dodavatele, e) Cenu dodávky. f) Časový plán dodávky a termíny ve kterých bude dodávka prověřována. g) Časový plán plateb dodavateli. h) Způsob stanovení kritérií a provedení akceptace. i) Řešení vlastnických, uživatelských, držitelských, záručních a licenčních práv spojená s opětovným použitím softwarových produktů. j) Stanovení záručních podmínek. k) Způsob provádění záručního a pozáručního servisu. l) Datum a podpis správce. m) Datum a podpis dodavatele. (1) Dokument minimálně obsahuje: 13 Globální návrh informačního systému a) Vlastní návrh: b) Zpřesněný plán vývoje informačního systému: (2) Vlastní návrh: a) Analýza a zpřesnění základních požadavků na systém, formulovaných v předchozích dokumentech. b) Úplná specifikace všech hlavních funkčních, procesních, prováděcích, datových, organizačních, personálních a dalších požadavků a nalezení odvozených požadavků.

16 c) Úplná specifikace všech známých omezení systému. d) Globální (koncepční) funkční model informačního systému, dekompozice informačního systému na jednotlivé subsystémy, specifikace vazeb mezi jednotlivými subsystémy. e) Globální (logický) datový model informačního systému dělený podle subsystémů a jejich vazeb. V případě nasazování typového aplikačního software modifikace datového modelu podle nároků tohoto software. f) Číselníky používané v subsystémech a seznam datových prvků. g) Globální procesní model informačního systému zaměřený zejména na analýzu událostí a jejich vazeb. Návrh na rozdělení akcí na manuální a automatizované. h) Výchozí technologický model informačního systému. Obsahuje minimálně logickou strukturu programového systému, podklady pro distribuci funkcí a dat, konvence pro uživatelské rozhraní, použité vývojové prostředí. i) Návrh organizačních opatření souvisejících se zavedením informačního systému, včetně společného využívání datové základny. Organizační požadavky na archivace a obnovení. j) Vymezení kategorií uživatelů a analýza jejich charakteristik, celo-systémový koncept přístupových práv. k) Specifikace technické infrastruktury systému. Upřesnění centralizace, decentralizace nebo distribuce komponent. Kapacitní propočty nutného technického vybavení, návrh topologie sítě. l) Specifikace programového vybavení. Určení vrstev systému a jejich skladby, technologické infrastruktury a případně i vývojového prostředí. m) Zpřesněný plán vývoje informačního systému. (3) Zpřesněný plán vývoje informačního systému: a) Návrh postupu tvorby jednotlivých subsystémů, včetně termínů dokončení a dalších náležitostí postupu. b) Plán realizace systému, harmonogram prací. c) Plán školení a rekvalifikace pracovníků. d) Zpřesnění finančních nároků na přípravu a realizaci informačního systému, včetně nároků na řešitelské kapacity. e) Podrobný plán fáze návrhu softwaru a fáze kódování a testování softwaru. (1) Dokument obsahuje minimálně: 14 Detailní návrh informačního systému a) Detailní koncepční model systému b) Detailní technologický model c) Podrobný plán následujících fází vývoje informačního systému d) Návrh organizačního zajištění provozu (2) Detailní koncepční model systému: a) Podrobný koncepční funkční model rozpracovaný na úroveň elementárních funkcí a jejich specifikace, resp. uživatelských postupů. b) Detailní specifikace vazeb manuálních a automatizovaných činností. c) Podrobná definice požadovaných vstupů a výstupů. d) Podrobný koncepční datový model. e) Klasifikace dat z hlediska vymezení přístupových práv. (3) Detailní technologický model:

17 a) Kompletní popis vnitřních a vnějších rozhraní systémů nebo subsystémů. b) Kompletní popisy logických struktur dat (položky, jejich délky a typy). c) Kompletní popisy všech používaných číselníků a seznam datových prvků (pouze ty datové prvky, které jsou vedené v informačním systému o datových prvcích, a které budou v systému užity nebo systémem poskytovány). d) Kompletní návrh distribuce funkcí a dat do částí informačního systému (s ohledem na lokality uživatelů). e) Popis fyzických charakteristik všech dat. f) Vazby na stávající údajovou základnu informačního systému. g) Podrobná specifikace technického vybavení architektury (detailní návrh konfigurace jednotlivých počítačů, návrh na jejich umístění v jednotlivých místnostech, návrh úprav budov a místností včetně specifikace přenosových cest). h) Kompletní návrh programového vybavení architektury systému až na úroveň jednotlivých modulů. i) Zadání programů, resp. požadavky na změny adoplňky ve vybraném programovém vybavení. (4) Podrobný plán následujících fází vývoje informačního systému: a) Harmonogram realizace návrhu. b) Plán na vytvoření testovacího prostředí a databáze testovacích dat (včetně naplnění) pro jednotlivé typy testů. c) Plán vývoje programového vybavení včetně testování jednotlivých modulů, včetně určení odpovědných pracovníků. d) Plán školení. e) Plán integračního testování, včetně určení a zaškolení odpovědných pracovníků. f) Plán kvalifikačního testování systému a podpory akceptace. (5) Návrh organizačního zajištění provozu: a) Specifikace všech navrhovaných organizačních změn a prostředků, jak těchto změn dosáhnout. b) Rozdělení odpovědnosti a náplň funkčních míst vztažených k navrhovanému informačního systému. c) Definice skupin uživatelů a přístupových práv (k funkcím i k skupinám dat). d) Způsob zálohování dat a archivace. (1) Dokument minimálně obsahuje: 15 Bezpečnostní návrh informačního systému a) Systémová bezpečnostní příručka. b) Bezpečnostní směrnice informačního systému, která popisuje činnost bezpečnostního správce. c) Bezpečnostní směrnice informačního systému pro jednotlivé typy uživatelů informačního systému. (2) Systémová bezpečnostní příručka: a) Popis realizovaných bezpečnostních opatření. b) Systémová a programátorská dokumentace bezpečnostních mechanismů, popis jejich návazností.

18 (3) Bezpečnostní směrnice informačního systému, která popisuje činnost bezpečnostního správce: a) Popis bezpečnostních funkcí vztahujících se k činnosti správce. b) Návod k využívání bezpečnostních vlastností systému. c) Instrukce pro instalaci a konfiguraci bezpečnostních mechanismů. (4) Bezpečnostní směrnice informačního systému pro jednotlivé typy uživatelů informačního systému. a) Popis bezpečnostních funkcí vztahujících se k činnosti uživatele. b) Návod k využívání bezpečnostních vlastností systému přístupných danému uživateli. Dokument minimálně obsahuje: a) Požadavky na kvalifikační testování. b) Pokrytí požadavků testem. c) Shoda s očekávanými výsledky. d) Proveditelnost provozování a údržby. 16 Protokol o kvalifikačním testování 17 Zpráva o provedení migrace Dokument minimálně obsahuje: a) Datum zahájení migrace. b) Datum ukončení migrace. c) Popis průběhu migrace. d) Informace o způsobu konverze dat. e) Informace o způsobu zajištění funkčnosti vnějších vazeb na migrovaný informačního systému. 18 Zpráva o zavedení informačního systému a konverzi dat Dokument minimálně obsahuje: a) Popis postupu a výsledků zavádění a konverze dat. b) Popis požadovaných změn. c) Požadavky na provozní testování softwarových položek. d) Pokrytí požadavků na provozní testování testem. e) Proveditelnost převzetí systému do provozního užívání. 19 Systémová příručka informačního systému Dokument minimálně obsahuje: a) Popis implementovaného systému. b) Systémovou a programátorskou dokumentaci technického a programového vybavení.

19 c) Zprávu o provedených testech a jejich výsledcích. 20 Uživatelská příručka informačního systému Dokument minimálně obsahuje: Stručný popis systému včetně jeho bezpečnostních funkcí pro potřebu uživatelů. a) Návody k obsluze. b) Další dokumentaci k jednotlivým subsystémům. c) Provozní řád informačního systému obsahující vymezení práv a povinností uživatelů. 21 Školící a učební texty Dokument obsahuje materiály pro školení uživatelů a obsluhy systému. 22 Protokol o převzetí informačního systému Dokument minimálně obsahuje: a) Identifikaci systému. b) Datum převzetí systému. c) Specifikaci všech částí (komponent) systému. d) Popis zjištěných závad a způsobu jejich odstranění. e) Stanovisko zástupce správce. f) Závazky dodavatele (předávajícího). 23 Evidence poruch a mimořádných událostí Dokument musí minimálně obsahovat: a) Identifikaci období za které je evidence prováděna. b) Evidenci a statistiku poruch. c) Popis událostí, které způsobily ohrožení bezpečnosti nebo plynulosti provozu, neplánované změny nebo zastavení provozu informačního systému. d) Skutečnosti, které mají význam pro další vývoj informačního systému. 24 Pravidla řízení projektu informačního systému, nebo jeho části (1) Řízení projektů se skládá z fází: a) Přípravná fáze b) Zahájení projektu c) Průběh projektu d) Ukončení projektů (2) Ve fázi přípravy projektu správce vybere druh projektu podle kterého bude postupovat a zpracovávat dokumenty odpovídající vybranému druhu projetu. Správce

20 zpracuje informační strategii, záměr informačního systému a projektový záměr. Správce se rozhodne zdali bude pokračovat další fáze nebo se od projektu ustoupí. (3) Ve fázi zahájení projektu správce zpracuje vlastními silami nebo formou akvizice úvodní studii. Po zpracování úvodní studie rozhodne o pokračování projektu a realizaci vlastními silami nebo akvizici. V případě akvizice správce zpracuje žádost o nabídku provede výběrové řízení a uzavře smlouvu s dodavatelem nebo ukončení projekt. (4) Ve fázi průběhu projektu monitoruje dodavatele podle uzavřené smlouvy a postupně formou akceptačního řízení přebírá projektové dokumenty Globální návrh informačního systému, Detailní návrh informačního systému, Bezpečnostní návrh informačního systému. Správce průběžně přebírá realizovaný projekt a o každé části projektu vede Protokol o kvalifikačním testování. Na závěr převzetí dílčího plnění podle druhu plnění zpracuje Zprávu o provedení migrace, Zprávu o zavedení informačního systému a konverzi dat. Správce převezme a zkontroluje před převzetím celého projektu minimálně následující dokumenty Systémovou příručku informačního systému, Uživatelskou příručku informačního systému, Školící a učební texty. Správce v průběhu monitorování a provozu informačního systému vede minimálně Evidenci poruch a mimořádných událostí. (5) Projekt je ukončen po vzájemné akceptaci předcházejících fází a závěrečnou akceptaci Protokolu o převzetí informačního systému. 25 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. května Ministr: Mlynář v.r.

21 Návrh VYHLÁŠKA ze dne o bezpečnostních opatřeních, které používají orgány veřejné správy k zajištění důvěrnosti, neporušenosti a dostupnosti zpracovávaných informací, a náležitostech jejich zavedení a o hodnocení rizik informačních systémů veřejné správy Ministerstvo informatiky stanoví podle čl. II písm. g) a h) zákona č. /2005 Sb., kterým se mění zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 517/2002 Sb., a další související zákony, k provedení 5b odst. 2 a 3 zákona č. 365/2000 Sb., ve znění zákona č. /2005 Sb.: Tato vyhláška stanoví 1 Předmět úpravy a) oblasti bezpečnostních opatření, které používají orgány veřejné správy kzajištění důvěrnosti, neporušenosti a dostupnosti zpracovávaných informací v informačních systémech veřejné správy (dále jen bezpečnostní opatření ), b) náležitosti zavedení bezpečnostních opatření a c) náležitosti hodnocení rizik informačních systémů veřejné správy (dále jen rizika ). 2 Oblasti bezpečnostních opatření (6) Orgán veřejné správy vybírá a implementuje bezpečnostní opatření ke snížení rizik vzniku události, která by vedla ke ztrátě důvěrnosti, neporušenosti a dostupnosti zpracovávaných informací (dále jen událost ), na základě a) požadavků zvláštních právních předpisů, b) bezpečnostní politiky orgánu veřejné správy 1), která určí hlavní oblasti ochrany aktiv, c) zprávy o výsledku hodnocení rizik informačních systémů veřejné správy, d) posouzení nákladů na jejich realizaci a případných ztrát z výskytu události. (7) Pro výběr bezpečnostních opatření používá orgán veřejné správy normu pro řízení informační bezpečnosti 2). (8) Mezi povinná bezpečnostní opatření, která orgán veřejné správy realizuje bez ohledu na rozhodování podle odstavce 1 patří a) veškerá opatření z oblasti bezpečnostní politiky, b) opatření pro přidělení odpovědnosti v oblasti bezpečnosti informací, c) opatření v oblasti školení uživatelů, d) opatření pro řešení bezpečnostních incidentů, e) opatření v oblasti řízení kontinuity poskytování veřejných služeb, f) opatření v oblasti určení použité legislativy, g) opatření pro ochranu práv duševního vlastnictví, h) opatření pro ochranu dokumentace organizace, 1) Vyhláška č. /2005 Sb. o dlouhodobém řízení informačních systémů veřejné správy 2) ČSN ISO/IEC Informační technologie Soubor postupů pro řízení informační bezpečnosti

22 i) opatření pro ochranu osobních údajů a j) opatření pro vyjádření shody s bezpečnostní politikou. (9) K výběru bezpečnostních opatření orgán veřejné správy zpracovává zprávu o aplikovatelnosti, ve které odůvodní výběr konkrétních bezpečnostních opatření podle odstavce 1 a 2 a pokud některá opatření z normy podle odstavce 2 nevybírá, odůvodní toto rozhodnutí. 3 Náležitosti zavedení bezpečnostních opatření (10)Orgán veřejné správy vede záznamy o činnostech podle této vyhlášky. Záznamy musí být přístupné oprávněným osobám orgánu veřejné správy, atestačnímu středisku provádějícímu atestaci a kontrolu podle zákona č. 365/2000 Sb. a oprávněným osobám Ministerstva informatiky. (11)Pro účely implementace bezpečnostních opatření vytváří orgán veřejné správy vnitřní směrnice a seznamuje s jejich obsahem příslušné zaměstnance a pracovníky. Směrnice podléhají pravidlům řízené dokumentace podle normy pro řízení bezpečnosti informací 2). 4 Hodnocení rizik (12)Hodnocení rizik informačních systémů veřejné správy provádí orgán veřejné správy v souladu s doporučenými postupy a podle nejlepších současných znalostí 3). (13)Hodnocení rizik informačních systémů veřejné správy provádí orgán veřejné správy pro spravované informační systémy veřejné správy a pro informace, které jsou v informačních systémech veřejné správy zpracovávány. (14)Orgán veřejné správy provádí hodnocení rizik informačních systémů veřejné správy průběžně. Při zavedení bezpečnosti informačních systémů veřejné správy podle této vyhlášky provede souhrnné hodnocení rizik informačních systémů veřejné správy na počátku zavádění bezpečnosti a schválí zprávu o výsledku hodnocení rizik informačních systémů veřejné správy. Obsah zprávy odpovídá doporučené struktuře 1). Orgán veřejné správy projedná a schválí zprávu o výsledku hodnocení rizik informačních systémů veřejné správy pokaždé, když dojde k podstatným změnám ve zkoumaných rizicích výskytu události, minimálně jednou ročně. 5 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem Ministr: Mlynář v.r. 3) Metodika Ministerstva informatiky pro bezpečnost informačních systémů veřejné správy

23 Návrh VYHLÁŠKA ze dne o náležitostech ověřovacího razítka držitele poštovní licence Ministerstvo informatiky stanoví podle čl. II písm. j) zákona č. /2005 Sb., kterým se mění zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 517/2002 Sb., a další související zákony, k provedení 9a odst. 1 písm. f) zákona č. 365/2000 Sb., ve znění zákona č. /2005 Sb.: 1 Předmět úpravy Tato vyhláška stanoví náležitosti ověřovacího razítka držitele poštovní licence. 2 Pojmy Pro účely této vyhlášky se rozumí: a) ověřovacím razítkem razítko, které má náležitosti stanovené touto vyhláškou a slouží k označování ověřených výstupů z informačních systémů veřejné správy, jež vydává držitel poštovní licence, b) poštou provozovna držitele poštovní licence, c) rozlišovacím znakem jednomístné až trojmístné číslo, kterým se rozlišují jednotlivá ověřovací razítka přidělená jedné poště, tak aby bylo zjistitelné, která fyzická osoba razítko použila, d) poštovním směrovacím číslem poštovní směrovací znak sestávající ze skupiny pěti číslic. 3 Náležitosti ověřovacího razítka (1) Ověřovací razítko obsahuje tyto náležitosti a) název pošty, b) poštovní směrovací číslo, c) den, měsíc, rok a hodinu, d) rozlišovací znak. (2) Vzor ověřovacího razítka je přílohou této vyhlášky.

24 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem Ministr: Mlynář v.r. Příloha k vyhlášce č. /2005 Sb. Vzor ověřovacího razítka

25 VYHLÁŠKA ze dne. 2005, kterou se stanoví datový formát údajů pro zpřístupnění nebo předání informací portálu veřejné správy Ministerstvo informatiky stanoví podle 21 odst. 2 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění zákona č. /2005 Sb. (dále jen zákon ): 1 Předmět úpravy Tato vyhláška stanoví datový formát, který použijí povinné subjekty k zpřístupnění a k předání zákonem stanovených informací správci portálu veřejné správy způsobem umožňujícím dálkový přístup. 2 Forma a datový formát informací (3) Povinné subjekty zpřístupňují a předávají informace v elektronické podobě ve formě datové zprávy prostřednictvím referenčního rozhraní informačních systémů veřejné správy 1). Datová zpráva je složena z datových prvků obsažených v informačním systému o datových prvcích 2) (4) Formát datových zpráv pro zpřístupnění nebo předání informací je uveden v příloze. (5) Podrobný popis datových zpráv, jejich podrobnou strukturu a režim zpracování obsahuje provozní dokumentace portálu veřejné správy, kterou Ministerstvo informatiky zpracuje v souladu se zákonem o informačních systémech veřejné správy, a již uveřejní na veřejně přístupném místě způsobem umožňujícím dálkový přístup. Elektronickou adresu tohoto místa uveřejní Ministerstvo informatiky na portálu veřejné správy. 3 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. května Ministr: Mlynář v. r. 1) 2) 2 písm. i) zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů 4 odst. 1 písm. i) zákona č. 365/2000 Sb.

26 Příloha k vyhlášce č. /2005 Sb. Formát datové zprávy 1. Datová zpráva je ve formátu XML. Pro definici datové zprávy se použije doporučení obsahující specifikaci jazyka XML (extensible markup language značkovací jazyk, obecně technologie využívající tento značkovací jazyk). 2. Definici datového rozhraní tvoří popis syntaxe přípustných dokumentů XML formou souboru DTD (document type definition formalizovaný popis struktury datového souboru XML) a popis sémantiky souborů XML prostřednictvím tabulek s popisem jednotlivých datových prvků. 3. Soubory DTD, popis sémantiky souborů XML a číselníky uveřejní Ministerstvo informatiky jako součást provozní dokumentace portálu veřejné správy na veřejně přístupném místě způsobem umožňujícím dálkový přístup, jehož elektronickou adresu uveřejní na portálu veřejné správy. 4. Dokument se skládá z hlavičky dokumentu a z vlastních předávaných dat. 5. Hlavička dokumentu odpovídá prologu dokumentu XML. Hlavička obsahuje prvky: a) deklaraci verze použitého jazyka XML, b) deklaraci kódování dokumentu, c) definici typu dokumentu (DOCTYPE). 6. Pro předávaná data se použije kódování ISO-Latin-2 podle normy ČSN ISO/IEC 8859.

Informační systémy veřejné správy (ISVS)

Informační systémy veřejné správy (ISVS) Informační systémy veřejné správy (ISVS) zákon č.365/2000 Sb. ve znění pozdějších změn Informační systémy veřejné správy soubor informačních systémů, které slouží pro výkon veřejné správy Správci ISVS

Více

Praha PROJECT INSTINCT

Praha PROJECT INSTINCT Atestační středisko Equica Inspekční orgán č. 4045 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Protokol o provedené zkoušce ATESTACE DLOUHODOBÉHO ŘÍZENÍ ISVS Statutární město Přerov Praha 29. 1. 2015 PROJECT INSTINCT Obsah 1. Identifikace

Více

Standard ISVS 005/02.01 pro náležitosti životního cyklu informačního systému

Standard ISVS 005/02.01 pro náležitosti životního cyklu informačního systému Úřad pro veřejné informační systémy Havelkova 22 130 00 Praha 3 Standard ISVS 005/02.01 pro náležitosti životního cyklu informačního systému Verze. modifikace standardu ISVS Datum schválení verze / modifikace

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací ÚVIS reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

INSPO 2008. Karel Břinda centrum TEREZA, FJFI ČVUT v Praze. Lukáš Marvan Seznam.cz, a.s.

INSPO 2008. Karel Břinda centrum TEREZA, FJFI ČVUT v Praze. Lukáš Marvan Seznam.cz, a.s. INSPO 2008 Karel Břinda centrum TEREZA, FJFI ČVUT v Praze Lukáš Marvan Seznam.cz, a.s. 1 Představení centra TEREZA a Seznamu Počátky a model spolupráce Možnosti přístupu, realizace a testování Dosažené

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci

PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci Příloha C Požadavky na Dokumentaci Stránka 1 z 5 1. Obecné požadavky Dodavatel dokumentaci zpracuje a bude dokumentaci v celém rozsahu průběžně aktualizovat při každé

Více

Legislativní opora. č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy (ISVS), (dále jen zákon ) č. 81/2006 Sb. Zákon.

Legislativní opora. č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy (ISVS), (dále jen zákon ) č. 81/2006 Sb. Zákon. Pojmy Dlouhodobé řízení ISVS (tj. souhrnně všech, u kterých OVS vykonává funkci správce) OVS zpracovává IK a PD, předmětem posuzování AS je IK, PD za určitých podmínek. zkracujeme DŘ Způsobilost k realizaci

Více

Přístupnost. aby WWW stránky mohla zobrazovat co nejš irš í paleta programů a zařízení myslet na speciální požadavky

Přístupnost. aby WWW stránky mohla zobrazovat co nejš irš í paleta programů a zařízení myslet na speciální požadavky Přístupnost aby WWW stránky mohla zobrazovat co nejš irš í paleta programů a zařízení myslet na speciální požadavky nevidomí a slabozrací negrafičtí klienti (pozor! sem patří i vyhledávací roboti) lidé

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Návrhy prováděcích předpisů

Návrhy prováděcích předpisů Návrhy prováděcích předpisů Návrh NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne. 2005 o zásadách stanovení výše úhrady za poskytování informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím Vláda nařizuje podle 21 odst. 2 zákona

Více

TECHNOLOGICKÁ CENTRA A ELEKTRONICKÉ SPISOVÉ SLUŽBY V ÚZEMÍ Verze příručky 1.0

TECHNOLOGICKÁ CENTRA A ELEKTRONICKÉ SPISOVÉ SLUŽBY V ÚZEMÍ Verze příručky 1.0 Příručka pro žadatele a příjemce finanční podpory v rámci Integrovaného operačního programu pro prioritní osu 2, oblast intervence 2.1 Výzva číslo 04 kontinuální TECHNOLOGICKÁ CENTRA A ELEKTRONICKÉ SPISOVÉ

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Úřadu pro veřejné informační systémy

Úřadu pro veřejné informační systémy Úřadu pro veřejné informační systémy Ročník I Praha 2000 Částka 5 OBSAH: ČÁST NORMATIVNÍ Standard ISVS pro náležitosti životního cyklu informačního systému, verze 1.1 ČÁST INFORMATIVNÍ Metodická příručka

Více

Atestace informačních systémů veřejné správy. Vladimír Matějíček 5.12.2007

Atestace informačních systémů veřejné správy. Vladimír Matějíček 5.12.2007 Atestace informačních systémů veřejné správy Vladimír Matějíček 5.12.2007 Co se atestuje a jak? Předmět atestace Dlouhodobé řízení ISVS informační koncepce provozní dokumentace (bezpečnostní politika)

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Ředitel odboru archivní správy a spisové služby PhDr. Jiří ÚLOVEC v. r.

Ředitel odboru archivní správy a spisové služby PhDr. Jiří ÚLOVEC v. r. VMV čá. 65/2012 (část II) Oznámení Ministerstva vnitra, kterým se zveřejňuje vzorový provozní řád archivu oprávněného k ukládání archiválií v digitální podobě Ministerstvo vnitra zveřejňuje na základě

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY NA NÁVRH, IMPLEMENTACI, PROVOZ, ÚDRŽBU A ROZVOJ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU

TECHNICKÉ POŽADAVKY NA NÁVRH, IMPLEMENTACI, PROVOZ, ÚDRŽBU A ROZVOJ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU zadávací dokumentace TECHNICKÉ POŽADAVKY NA NÁVRH, IMPLEMENTACI, PROVOZ, ÚDRŽBU A ROZVOJ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU Stránka 1 z 6 Obsah 1. Specifikace požadavků webové stránky... 4 2. Specifikace technických

Více

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o.

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Platnost dokumentu: 14. ledna 2015 Datum vypracování: 8. ledna 2015 Datum schválení: 13. ledna 2015 Vypracoval: Schválil: Bc. Adéla Wosková, Ing. Jaroslav

Více

Metodický pokyn. Řízení kvality ISVS

Metodický pokyn. Řízení kvality ISVS Metodický pokyn Řízení kvality Příklad řízení kvality pro obec s pověřeným obecním úřadem a pro obec vykonávající přenesenou působnost v základním rozsahu Verze 1.00 Úvod Tento dokument obsahuje příklady,

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Dlouhodobé řízení ISVS

Dlouhodobé řízení ISVS Dlouhodobé řízení ISVS Základní principy a hlavní procesy dlouhodobého řízení ISVS Verze 1.01 Obsah Úvod... 3 1 Předmět... 4 1.1 Seznam použitých zdrojů... 4 1.2 Slovník použitých pojmů a zkratek... 5

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed INFORMAČNÍ KONCEPCE

Statutární město Brno, městská část Brno-střed INFORMAČNÍ KONCEPCE Statutární město Brno, městská část Brno-střed INFORMAČNÍ KONCEPCE Pokyn tajemníka č.: 12 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 16.07.2018 Vydal/schválil: Bc.

Více

Klíčové aspekty životního cyklu essl

Klíčové aspekty životního cyklu essl Klíčové aspekty životního cyklu essl Zbyšek Stodůlka Praha, 22. 3. 2016 Spisová služba v elektronické podobě - během tzv. přechodného období (1. 7. 2009-1. 7. 2012) povinnost určených původců uvést výkon

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Protokol o atestačním řízení Veřejná část 05-20030601_01 5. 6. 2003 1 2 Protokol o atestačním řízení Sociální dávky pro Windows verze 7 Shoda se standardem ISVS pro náležitosti životního cyklu IS Veřejná

Více

Odbor městské informatiky

Odbor městské informatiky Odbor městské informatiky 1 - vytváří, ve spolupráci s Komisí informatiky RMB, koncepci Informačního systému města Brna (dále jen "ISMB") v souladu se standardy VIS 2 - zajišťuje a koordinuje rozvoj informatiky

Více

Příloha 1 Specifikace předmětu plnění

Příloha 1 Specifikace předmětu plnění Příloha 1 Specifikace předmětu plnění Centrální zpracování Etapa V Tvorba kontrolních výstupů 1 Obsah ETAPA V - TVORBA KONTROLNÍCH VÝSTUPŮ PRO VPO... 3 1.1. Koncepční shrnutí... 3 1.2. Obsahová náplň etapy

Více

Návrh vyhlášky k zákonu o kybernetické bezpečnosti. Přemysl Pazderka NCKB

Návrh vyhlášky k zákonu o kybernetické bezpečnosti. Přemysl Pazderka NCKB Návrh vyhlášky k zákonu o kybernetické bezpečnosti Přemysl Pazderka NCKB Východiska ISO/IEC 27001:2005 Systémy řízení bezpečnosti informací Požadavky ISO/IEC 27002:2005 Soubor postupů pro management bezpečnosti

Více

Přínos SEKM pro NIKM

Přínos SEKM pro NIKM Start Přínos SEKM pro NIKM Ing. Roman Pavlík Výchozí stav Stav v době podání projektu NIKM základ softwarových aplikací z doby vzniku systému, tj. 1996 nezávislý provoz aplikací v lokálních sítích a na

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko (AS): ADA, s.r.o. pověření k výkonu atestací ÚVIS, reg.č. 3 rozhodnutím č.j. 3/2001 A ze dne 11.10. 2001, sídlo 625 00 Brno, Čermákova 28, ČR pobočka (poštovní styk) 664 42 Brno Modřice,

Více

GEOINFOSTRATEGIE AKTUÁLNÍ STAV

GEOINFOSTRATEGIE AKTUÁLNÍ STAV GEOINFOSTRATEGIE AKTUÁLNÍ STAV Radek Horáček MV ČR Odbor egovernmentu GEOINFOSTRATEGIE V POLOČASE CO SE UDĚLALO CO DĚLÁME DNES CO BUDE V ROCE 2020 GEOINFOSTRATEGIE Současný stav (východiska, informační

Více

Specifikace předmětu plnění Datová tržiště

Specifikace předmětu plnění Datová tržiště Příloha 1 Specifikace předmětu plnění Datová tržiště Etapa 1 Analýza statistické domény produkčních statistik 1 Obsah ETAPA 1 ANALÝZA STATISTICKÉ DOMÉNY PRODUKČNÍCH STATISTIK... 3 1.1. Koncepční shrnutí...

Více

INSTRUKCE PRO SME č. 3/2016 Obsah popisu organizační struktury a systému řízení pro zajištění měření emisí

INSTRUKCE PRO SME č. 3/2016 Obsah popisu organizační struktury a systému řízení pro zajištění měření emisí INSTRUKCE PRO SME č. 3/2016 Obsah popisu organizační struktury a systému řízení pro zajištění měření emisí Tato instrukce je vydána z důvodu sjednocení činnosti stanic měření emisí (dále jen SME ) v souvislosti

Více

Částka 12 Ročník Vydáno dne 7. srpna O b s a h : ČÁST NORMATIVNÍ

Částka 12 Ročník Vydáno dne 7. srpna O b s a h : ČÁST NORMATIVNÍ Částka 12 Ročník 2001 Vydáno dne 7. srpna 2001 O b s a h : ČÁST NORMATIVNÍ 5. Opatření České národní banky č. 5 ze dne 1. srpna 2001, kterým se stanoví metodika předkládání vybraných údajů bankami a pobočkami

Více

ČÁST TŘETÍ POŽADAVKY NA SUBSYSTÉMY. 6 Ověřování subsystému

ČÁST TŘETÍ POŽADAVKY NA SUBSYSTÉMY. 6 Ověřování subsystému V. Vybrané části nařízení vlády č. 133/2005 Sb., o technických požadavcích na provozní a technickou propojenost evropského železničního systému, ve znění nařízení vlády č. 371/2007 Sb., nařízení vlády

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Č.j.: 3/12/51924/Moos PŘÍKAZ REKTORA č. 1/2012 Pravidla pro kompetence a odpovědnosti při správě informačního systému ČVUT Pravidla pro kompetence a odpovědnosti při

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. října 2009 o informačním systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. října 2009 o informačním systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací Strana 6614 Sbírka zákonů č. 397 / 2009 397 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. října 2009 o informačním systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací Vláda nařizuje k provedení zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře

Více

Expresní analýza PLM. jako efektivní start implementace PLM. www.technodat.cz. jindrich.vitu@technodat.cz

Expresní analýza PLM. jako efektivní start implementace PLM. www.technodat.cz. jindrich.vitu@technodat.cz jako efektivní start implementace PLM www.technodat.cz jindrich.vitu@technodat.cz 1 úvod: definice, cíl a výstup analýzy 2 etapy expresní analýzy PLM 3 sběr dat a podkladů a jejich analýza 4 dokument Expresní

Více

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Říjen 2009 Ing. Stanislav Richtar Ředitel společnosti 1 OBSAH PREZENTACE 1. Outsourcing - obecně 2. Výchozí stav projektu 3. Model poskytovaných služeb

Více

S M Ě R N I C E č. 6/2014 ministra financí ------------------------------------------------------------------------

S M Ě R N I C E č. 6/2014 ministra financí ------------------------------------------------------------------------ MINISTERSTVO FINANCÍ Praha 1, Letenská 15 V Praze dne 12. prosince 2014 Č.j.: MF 69 949/2014/4703-2 S M Ě R N I C E č. 6/2014 ministra financí ------------------------------------------------------------------------

Více

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne 2016 o požadavcích na systém řízení

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne 2016 o požadavcích na systém řízení Návrh II. VYHLÁŠKA ze dne 2016 o požadavcích na systém řízení Státní úřad pro jadernou bezpečnost stanoví podle 236 zákona č..../... Sb., atomový zákon, k provedení 24 odst. 7, 29 odst. 7 a 30 odst. 9:

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č.1 výzvy Technická dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu Obsah Technická dokumentace... 1 Předmět zadání k podání cenové nabídky:... 3 Dodávka a služby budou zahrnovat:... 3 Specifikace

Více

Norma pro vedení pasportů výrobního zařízení

Norma pro vedení pasportů výrobního zařízení CHEMOPETROL,a.s Odbor údržby Norma pro vedení pasportů výrobního zařízení N 11 985 Tato norma je závazná pro všechny udržovatele a uživatele strojů a technologických zařízení v úseku výrobního ředitele

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č. 1 výzvy k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem On-line vyjádření k existenci sítí" Technická dokumentace 1/5 Úvod Tento dokument je nedílnou součástí zadávacích podmínek

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 20. dubna o uveřejňování vyhlášení pro účely zákona o veřejných zakázkách a náležitostech profilu zadavatele

VYHLÁŠKA. ze dne 20. dubna o uveřejňování vyhlášení pro účely zákona o veřejných zakázkách a náležitostech profilu zadavatele Systém ASPI - 133/2012 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 20. dubna 2012 o uveřejňování vyhlášení pro účely zákona o veřejných zakázkách a náležitostech profilu zadavatele Změna: 171/2015 Sb. Ministerstvo pro místní

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 3 k č.j. MV-159754-3/VZ-2013 Počet listů: 7 TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nové funkcionality Czech POINT 2012 Popis rozhraní egon Service Bus Centrální Místo Služeb 2.0 (dále jen CMS

Více

DTM DMVS Plzeňského kraje

DTM DMVS Plzeňského kraje Směrnice DTM DMVS Plzeňského kraje Verze 3.1 DTM DMVS Plzeňského kraje Zpracoval Datum 1. 3. 2015 Popis Vydavatel URL Platnost Práva Zpracováno ve spolupráci partnerů DTM DMVS Plzeňského kraje: - Plzeňský

Více

GIS Libereckého kraje

GIS Libereckého kraje Funkční rámec Zpracoval: Odbor informatiky květen 2004 Obsah 1. ÚVOD...3 1.1. Vztah GIS a IS... 3 2. ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU...3 2.1. Technické zázemí... 3 2.2. Personální zázemí... 3 2.3. Datová základna...

Více

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ Pardubice, květen 2018 Rada Pardubického kraje za účelem naplnění ustanovení Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob

Více

Obecná příručka IS o ISVS

Obecná příručka IS o ISVS Obecná příručka IS o ISVS Informační systém o informačních systémech veřejné správy verze 2.02.00 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 16. 11. 2016, verze 1.01 Obecná příručka IS

Více

Dokumentace pro plánování a realizaci managementu jakosti dle požadavků

Dokumentace pro plánování a realizaci managementu jakosti dle požadavků Dokumentace pro plánování a realizaci managementu jakosti dle požadavků Požadavek norem ISO 9001 ISO/TS 16949 : 4.2 na dokumentaci Dokumentace systému managementu jakosti musí zahrnovat: a) dokumentované

Více

RDF DSPS ROZVOJ PORTÁLU

RDF DSPS ROZVOJ PORTÁLU RDF DSPS ROZVOJ PORTÁLU ČEZ Distribuce, a.s. HSI, spol. s r.o. Zbyněk Businský Miroslav Kaňka ZÁKAZNÍK A DODAVATEL ČEZ DISTRIBUCE, A.S. ČEZ distribuční síť Od r. 2012 implementován GEOPORTÁL (1. ETAPA),

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 5. prosince Obsah souhrnné specifikace majetku ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 5. prosince Obsah souhrnné specifikace majetku ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 119 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 5. prosince 2014 Obsah souhrnné specifikace majetku K aplikaci čl. 11 RMO č. 117/2014 Věstníku Nabývání majetku v rezortu Ministerstva obrany s t a n o v

Více

PROVÁDĚCÍ SMLOUVA Č. 2. (č. ev. ČSÚ: 180 2013 S)

PROVÁDĚCÍ SMLOUVA Č. 2. (č. ev. ČSÚ: 180 2013 S) PROVÁDĚCÍ SMLOUVA Č. 2 (č. ev. ČSÚ: 180 2013 S) k Rámcové smlouvě na služby odborné podpory IT v rámci projektu Redesign statistického informačního systému v návaznosti na zavádění egovernmentu v ČR uzavřené

Více

Správa VF XML DTM DMVS Datový model a ontologický popis

Správa VF XML DTM DMVS Datový model a ontologický popis Správa VF XML DTM DMVS Datový model a ontologický popis Verze 1.0 Standard VF XML DTM DMVS Objednatel Plzeňský kraj Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy Zlínský kraj Kraj Vysočina Liberecký

Více

Struktura Pre-auditní zprávy

Struktura Pre-auditní zprávy Příloha č. 1 k Smlouvě o Pre-auditu: Struktura Pre-auditní zprávy 1. Manažerské shrnutí Manažerské shrnutí poskytuje nejdůležitější informace vyplývající z Pre-auditní zprávy. 2. Prohlášení o účelu a cílů

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) Změna: 36/2003 Sb. Změna:

Více

Provozní řád Informačního systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, verze 2. X

Provozní řád Informačního systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, verze 2. X Provozní řád Informačního systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, verze 2. X 1. Úvod 1.1 Provozní řád Informačního systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, verze 2. X (dále jen provozní

Více

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od:

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od: ABC s.r.o. PŘÍRUČKA EMS Výtisk číslo: Zpracoval: Ověřil: Schválil: Tento dokument je duševním vlastnictvím společnosti ABC s.r.o. Rozmnožování a předávání třetí straně bez souhlasu jejího jednatele není

Více

1. Integrační koncept

1. Integrační koncept Příloha č. 2: Technický popis integrace 1. Integrační koncept Z hlediska koncepčního budování Smart Administration na Magistrátu města Mostu je možno hovořit o potřebě integrace tří úrovní systémové architektury

Více

Krajská koncepce e-gov

Krajská koncepce e-gov Krajská koncepce e-gov Koncepční dokumenty pro oblast řízení a koordinaci e-gov 01. 10. 2013 OBSAH Obsah... 2 1 Úvodní informace... 3 2 Koncepční dokumenty pro oblast řízení a koordinaci e-gov... 5 2.1

Více

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY Společnost WEBCOM a. s. Vám nabízí kompletní pokrytí Vašich požadavků na zajištění služeb technické podpory Microsoft Dynamics přesně podle Vašich potřeb a v požadovaném

Více

Stanovit nezbytná pravidla pro tvorbu dokumentace vytvářenou ve SITRONICS centru využitelnou firmou SITRONICS TS.

Stanovit nezbytná pravidla pro tvorbu dokumentace vytvářenou ve SITRONICS centru využitelnou firmou SITRONICS TS. Tvorba dokumentace SITRONICS centrum 1. Cíl Usnadnit tvorbu jednotné dokumentace SITRONICS centra. 2. Účel Stanovit nezbytná pravidla pro tvorbu dokumentace vytvářenou ve SITRONICS centru využitelnou firmou

Více

Otevřená data veřejné správy z pohledu České republiky

Otevřená data veřejné správy z pohledu České republiky Otevřená data veřejné správy z pohledu České republiky Mgr. Tomáš Kroupa Ministerstvo vnitra - Samostatné oddělení hlavního architekta egovernmentu Agenda Proč to všechno děláme Co máme za sebou Co nás

Více

Elektronizace projektového řízení a nástroje komunikace

Elektronizace projektového řízení a nástroje komunikace Odůvodnění účelnosti nadlimitní veřejné zakázky Elektronizace projektového řízení a nástroje komunikace podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění a v souladu s prováděcí

Více

4 Poskytování informací. (1) Povinné subjekty poskytují informace žadateli na základě žádosti nebo zveřejněním.

4 Poskytování informací. (1) Povinné subjekty poskytují informace žadateli na základě žádosti nebo zveřejněním. V Praze dne 28. května 2008 Vážení členové Konzultační skupiny, dovoluji si vám předložit k následné diskuzi návrhy zpracovatelů informací veřejného sektoru, tak jak byly prodiskutovány na platformě Iniciativy

Více

HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Předmět úpravy

HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Předmět úpravy Metodika zpracování krizových plánů podle 15 až 16 nařízení vlády č. 462/2000 Sb., k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon),

Více

525 VYHLÁŠKA o provádění certifikace při zabezpečování kryptografické ochrany utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 434/2011 Sb.

525 VYHLÁŠKA o provádění certifikace při zabezpečování kryptografické ochrany utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 434/2011 Sb. 525 VYHLÁŠKA ze dne 14. prosince 2005 o provádění certifikace při zabezpečování kryptografické ochrany utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 434/2011 Sb., Národní bezpečnostní úřad stanoví podle

Více

CobiT. Control Objectives for Information and related Technology. Teplá u Mariánských Lázní, 6. října 2004

CobiT. Control Objectives for Information and related Technology. Teplá u Mariánských Lázní, 6. října 2004 CobiT Control Objectives for Information and related Technology Teplá u Mariánských Lázní, 6. října 2004 Agenda Základy CobiT Pojem CobiT Domény CobiT Hodnocení a metriky dle CobiT IT Governance Řízení

Více

(2) Zásady bezpečnostní politiky jsou rozpracovány v návrhu bezpečnosti informačního systému

(2) Zásady bezpečnostní politiky jsou rozpracovány v návrhu bezpečnosti informačního systému Strana 5882 Sbírka zákonů č. 453 / 2011 Částka 155 453 VYHLÁŠKA ze dne 21. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 523/2005 Sb., o bezpečnosti informačních a komunikačních systémů a dalších elektronických

Více

Přehled použitých výrazů a zkratek

Přehled použitých výrazů a zkratek Orgány vývoje klinických standardů a proces plánování Příloha 4b Závěrečné zprávy projektu č. NS 10650-3/2009 podpořeného Interní grantovou agenturou MZ ČR, Výzkum metod standardizace zdravotní péče zaměřený

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 0 6 6 0 U k á z k a k n i h

Více

Informační systém pro vedení ţivnostenského rejstříku IS RŢP

Informační systém pro vedení ţivnostenského rejstříku IS RŢP Informační systém pro vedení ţivnostenského rejstříku IS RŢP Ing. Miloslav Marčan odbor informatiky MPO Praha listopad 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu Agenda Historie projektu Cíle projektu IS RŽP

Více

1. ÚČEL ROZSAH PLATNOSTI POJMY A ZKRATKY POPIS... 3

1. ÚČEL ROZSAH PLATNOSTI POJMY A ZKRATKY POPIS... 3 Obsah: 1. ÚČEL... 3 2. ROZSAH PLATNOSTI... 3 3. POJMY A ZKRATKY... 3 3.1 Audit SMK... 3 3.2 Vedoucí auditor/auditor... 3 3.3 Zpráva z auditu kvality... 3 3.4 Zkratky... 3 4. POPIS... 3 4.1 Plánování auditu...

Více

Informace o aktuálním dění v oblasti otevřených dat v České republice

Informace o aktuálním dění v oblasti otevřených dat v České republice Informace o aktuálním dění v oblasti otevřených dat v České republice Ministerstvo vnitra - odbor Hlavního architekta egovernmentu Rady vlády pro informační společnost (RVIS), 10.6. 2016 Osnova 1. Definice

Více

Zprovoznění vybraných částí systému PROXIO pro zefektivnění vnitřních procesů odboru dopravy ÚMČ Praha 8

Zprovoznění vybraných částí systému PROXIO pro zefektivnění vnitřních procesů odboru dopravy ÚMČ Praha 8 PŘÍLOHA Č. 1: Specifikace předmětu plnění SPECIFIKACE PŘEDMĚTU PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZPROVOZNĚNÍ VYBRANÝCH ČÁSTÍ SYSTÉMU PROXIO PRO ZEFEKTIVNĚNÍ VNITŘNÍCH PROCESŮ ODBORU DOPRAVY ÚMČ PRAHA 8" 1. Stávající

Více

Kontrolní list Systém řízení výroby

Kontrolní list Systém řízení výroby Výrobek: Konstrukční těsněné systémy zasklení s mechanickými prostředky pro přenos vlastní váhy tabulí do Zatřídění dle př. 2 NV-163 těsněného úložného rámu a odtud do nosné konstrukce pro vnější stěny

Více

Směrnice starosty SH ČMS

Směrnice starosty SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Starosta sdružení, Římská 45, Praha 2 Směrnice starosty SH ČMS Ročník: 2016 V Praze dne: 29. 9. 2016 Číslo: 1 Směrnice starosty SH ČMS k nakládání s osobními údaji

Více

ČSN ISO/IEC 27001:2014 a zákon o kybernetické bezpečnosti

ČSN ISO/IEC 27001:2014 a zákon o kybernetické bezpečnosti ČSN ISO/IEC 27001:2014 a zákon o kybernetické bezpečnosti Ing. Daniel Kardoš, Ph.D 4.11.2014 ČSN ISO/IEC 27001:2006 ČSN ISO/IEC 27001:2014 Poznámka 0 Úvod 1 Předmět normy 2 Normativní odkazy 3 Termíny

Více

Zásady řízení dokumentů

Zásady řízení dokumentů Masarykova univerzita Pedagogická fakulta MU-IS/7392/2014/69850/PdF-1 Směrnice děkana č. 7/2010 Zásady řízení dokumentů (ve znění účinném od 1. 2. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA. Jednání Zastupitelstva městské části Praha Zbraslav. číslo: 20 Dne: Zpracovatel: OKT

DŮVODOVÁ ZPRÁVA. Jednání Zastupitelstva městské části Praha Zbraslav. číslo: 20 Dne: Zpracovatel: OKT Městská část Praha Zbraslav Zbraslavské náměstí 464 156 00 Praha Zbraslav tel/fax: +420 257 111 888 e- mail: info@mc-zbraslav.cz http: www.mc-zbraslav.cz DŮVODOVÁ ZPRÁVA Jednání Zastupitelstva městské

Více

Kontrolní list Systém řízení výroby

Kontrolní list Systém řízení výroby Výrobek: Malty k injektáži Zatřídění dle př. 2 NV 312 Tabulka Skupina Techn. specif.: 1 8 Výrobce: IČ: Adresa: Datum prověrky: Výrobna: 1 Systém řízení výroby dokumentace a obecné požadavky 1.1 1.2 1.3

Více

Návrh zákona o kybernetické bezpečnosti. Přemysl Pazderka Národní centrum kybernetické bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad p.pazderka@nbu.

Návrh zákona o kybernetické bezpečnosti. Přemysl Pazderka Národní centrum kybernetické bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad p.pazderka@nbu. Návrh zákona o kybernetické bezpečnosti Přemysl Pazderka Národní centrum kybernetické bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad p.pazderka@nbu.cz Předmět úpravy VKB Obsah a strukturu bezpečnostní dokumentace

Více

Nastavení provozního prostředí webového prohlížeče pro aplikaci

Nastavení provozního prostředí webového prohlížeče pro aplikaci Nastavení provozního prostředí webového prohlížeče pro aplikaci IS o ISVS - Informační systém o informačních systémech veřejné správy verze 2.03.00 pro uživatele vypracovala společnost ASD Software, s.r.o.

Více

ASPK, s.r.o. STŘEDISKO PRO POSUZOVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI LABORATOŘÍ PRO ZKOUŠKY PŘI PROVÁDĚNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ MP 003/2008

ASPK, s.r.o. STŘEDISKO PRO POSUZOVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI LABORATOŘÍ PRO ZKOUŠKY PŘI PROVÁDĚNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ MP 003/2008 ASPK, s.r.o. STŘEDISKO PRO POSUZOVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI LABORATOŘÍ PRO ZKOUŠKY PŘI PROVÁDĚNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ MP 003/2008 Zásady pro vypracování zprávy o posouzení žadatele o přiznání odborné způsobilosti

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Č.j. 7022/ R O Z H O D N U T Í č. 19/2016. ministryně pro místní rozvoj. ze dne

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Č.j. 7022/ R O Z H O D N U T Í č. 19/2016. ministryně pro místní rozvoj. ze dne MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Č.j. 7022/2016-56 R O Z H O D N U T Í č. 19/2016 ministryně pro místní rozvoj ze dne 18. 2. 2016 o Pravidlech správy otevřených dat Ministerstva pro místní rozvoj S účinností

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2007

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2007 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA)

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) verze 2.00 Evidence změn 2.01 2.02 2.03 2.04 2.05 5.9.2007 2.00 2 9

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2009

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2009 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

Certifikační postup NBÚ aktualizace 2016

Certifikační postup NBÚ aktualizace 2016 1.1 Účel postupu Certifikační postup NBÚ aktualizace 2016 Předkládaný Certifikační postup Národního bezpečnostního úřad (dále jen NBÚ) stanovuje proces certifikace technických prostředků, které jsou používány

Více

Platné znění. nařízení vlády č. 267/2002 Sb., o informačním systému výzkumu a vývoje, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění:

Platné znění. nařízení vlády č. 267/2002 Sb., o informačním systému výzkumu a vývoje, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění: Platné znění nařízení vlády č. 267/2002 Sb., o informačním systému výzkumu a vývoje, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění: VII b. 267/2002 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 29. května 2002 o informačním systému

Více

Systémy řízení EMS/QMS/SMS

Systémy řízení EMS/QMS/SMS Systémy řízení EMS/QMS/SMS Ústí nad Labem 10/2014 Ing. Jaromír Vachta Systém řízení EMS Systém environmentálního managementu Systém řízení podle ČSN EN ISO 14001:2004 Podstata EMS - detailní informace

Více