D.1 Dokumentace stavebního objektu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "D.1 Dokumentace stavebního objektu"

Transkript

1 Ing. Věra Kadlečková AZ PROJEKT - V projektová a inženýrská kancelář Plynárenská Kolín IV tel , kadleckova@azproject.cz Stavebník : Stavba : OBEC BÝCHORY, BÝCHORY č.p. 57, KOLÍN SPOLKOVÝ DŮM Místo stavby : k.ú. BÝCHORY, poz. parc. č. 514 Přípojky k.ú. BÝCHORY, poz. parc. č. 471/2, st. parc. č. 69 Obecní úřad: Kraj: BÝCHORY STŘEDOČESKÝ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY (Ve smyslu přílohy č. 6 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. v platném znění) A VYHLEDÁNÍ DODAVATELE D.1 Dokumentace stavebního objektu D TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB c) PLYN Technická zpráva Vypracoval: Petr Bareš V Kolíně, duben 2015 Vyhotovení č.:

2 9 2 Obsah 1. Použité podklady Normy Programy Ostatní podklady Použité materiály Technická zpráva Stávající stav Navrhované řešení... 3 DOMOVNÍ ROZVOD PLYNU 1. Použité podklady Bilance potřeb Konstrukční řešení.. 8 Přílohy: Výkresová část: Číslo výkresu Název Formát výkresu RPL01 ROZVOD PLYNU - SITUACE 2 x A4 RPL02 ROZVOD PLYNU - PŮDORYS I.NP (+0,000) 2 x A4 RPL03 PŘÍPOJKA A ROZVOD PLYNU - SCHÉMA 2 x A4 Celkem výkresů 3

3 Použité podklady 1.1 Normy (1.) stavba plynovodů a přípojek musí odpovídat všem platným předpisům, zejména zákonu č. 458/2000, 670/2004, ČSN EN 12007, ČSN , ČSN EN 12279, ČSN EN 12327, TPG , TPG , TPG , TPG Programy (2.) Microsoft Word (3.) CAD 1.3 Ostatní podklady (4.) Stavební výkresy (5.) Určení připojovacích míst od správců sítí (6.) Jednání s RWE 2. Použité materiály Přípojka bude zhotovena z opláštěného potrubí PE100 o průměru 32 mm SDR 11 délka 11,5 m + 1,6 m. Dodavatelé potrubí musí být schváleni RWE. Na jedné stavbě musí být použity materiály od jedné firmy pokud to sortiment dovoluje. 3. Technická zpráva 3.1 Stávající stav Stávající STL plynovod je veden v komunikaci ve vzdálenosti cca 35 m. Z tohoto důvodu bylo dohodnuto se zástupcem RWE napojení na stávající STL přípojku pro č.p Navrhované řešení STL přípojka Pro objekt bude zhotovena nová přípojka plynu ze STL plynovodu PE. Bilance spotřeby zemního plynu : 1 ks kotel 12 kw 1,4 m 3 /h Roční spotřeba zemního plynu m 3 /rok Přípojka STL plynu Projektová dokumentace řeší přípojku STL plynu pro objekt SPOLKOVÉHO DOMU poz. parc. č. 514 v k.ú. Býchory. Přípojka z PE100 d = 32 mm, délka cca 11,5+1,6 m bude napojena na STL plynovod pomocí přípojkového T - kusu a bude vedena do kiosku HUP, ve kterém bude umístěn hlavní uzávěr plynu DN25, regulátor tlaku a plynoměr. STL přípojka bude zhotovena z PE100 opláštěného potrubí 32 mm SDR 11.

4 9 4 Zabezpečení konce přípojky Konec nově budované přípojky (HUP) musí být v době výstavby opatřen víčkem (zátkou) z důvodu zamezení znečištění instalace. Zabezpečení konců přípojek je do doby předání díla provozovateli plně v kompetenci zhotovitele. Ze STL plynovodu bude zhotovena přípojkovým T-kusem přípojka z opláštěného potrubí PE100 SDR11 D=32 mm s hlavním uzávěrem plynu / plynový kohout DN25 umístěným v kiosku na hranici pozemku. V tomto kiosku budou osazeny armatury a plynoměr. Přesný postup napojení přípojky na stávající potrubí projedná dodavatel se správcem plynovodu. Stavba přípojky Zemní práce Při provádění zemních prací bude dodržena ČSN a zvláštní předpisy ČÚBT a ČBÚ č. 324/1990 Sb. Zemních práce budou prováděny dle TPG kapitola 5 s těmito upřesněními: Před pokládkou potrubí musí způsobilý pověřený pracovník montážní organizace za účasti zástupce budoucího provozovatele provést kontrolu dna rýhy, zhutnění podsypu a hloubky výkopu. Výsledek kontroly zaznamená zástupce provozovatele do stavebního deníku. Bez této kontroly nesmí být potrubí položeno a zasypáno. Uložení potrubí Výška krytí Krytí potrubí stanovují TPG a ČSN Pro plynovody je požadováno jednotně aplikovat tato upřesnění: Plynovody a přípojky vedené pod vozovkou musí mít minimální krytí 1 metr. Se souhlasem zástupce provozovatele a správce (majitele) komunikace, lze krytí ve vozovce snížit až na 0,6 m (vždy za použití příslušného ochranného potrubí). Plynovody a přípojky vedené v chodníku a v zeleném pásu musí mít minimální krytí 0,8 m. V odůvodněných případech lze se souhlasem zástupce provozovatele krytí snížit až na 0,4 m. Při snížení krytí pod 0,6 m je požadováno použití ochranného potrubí. Každé snížení krytí oproti projektu musí být po odsouhlasení projektantem a zástupcem budoucího provozovatele s odůvodněním zaneseno do stavebního deníku. Obdobným způsobem je třeba postupovat při zvýšení krytí plynovodu nad 1,5 m. Použití chrániček a ochranného potrubí pod komunikacemi Použití ochranného potrubí a chrániček se řídí TPG Oprávnění k montážním a svářečským pracím Stavbu smějí provádět pouze organizace s kvalifikací montážních pracovníků a svářečů dle TPG Jména odborně způsobilých pracovníků, čísla jejich osvědčení, jména svářečů a čísla jejich svářečských oprávnění (certifikátů) se zapisují v průběhu celé stavby na začátek stavebního deníku. Technologie svařování Použité technologické postupy svařování jednotlivými metodami musí být v souladu s požadavky TPG Do průměru potrubí dn 63 včetně budou veškeré spoje potrubí realizovány výhradně elekrotvarovkami. Detail napojení na potrubí D90 projedná dodavatel se správcem sítě.

5 9 5 Svařovací zařízení Všechna svařovací zařízení musí být vybavena registrační (záznamovou) jednotkou schopnou zaznamenat a vyhodnotit základní parametry svařování popsané v TPG Doklad o ročním ověření svařovacího zařízení musí montážní organizace předložit zástupci provozovatele před zahájením stavby. Typ, výrobní číslo svařovacího zařízení a datum posledního ověření musí být zanesen do stavebního deníku. Systém značení a protokolování svarů Značení a evidence svarů se provádí podle TPG s těmito upřesněními. a) Evidence svarů Protokoly svarů plynovodu musí být v průběhu stavby na vyžádání k dispozici pro kontrolní činnost. Konkrétní mechanismus tištění protokolů a jejich dokládání je věcí dohody mezi dodavatelem díla a zástupcem budoucího provozovatele. Přednostní vytištění protokolu musí být zabezpečeno u svarů vyvolávajících pochybnosti o jejich kvalitě. b) Kladečské schéma (deník) V případě, kdy výkres skutečného provedení složitějšího plynovodu nebude moci obsáhnout všechny potřebné údaje o provedené pokládce, je budoucí provozovatel oprávněn požadovat vypracování kladečského schématu pokládky (kladečského deníku). Přesný obsah schématu musí být předmětem vzájemné dohody před vlastním započetím stavby. Domovní přípojky lze do kladečského schématu (deníku) zanášet pouze pod pořadovým číslem (číslem popisným) uvedeným v místě napojení přípojky na plynovod. Stejným číslem bude označena i přípojková karta s nákresem přípojky. Kladení potrubí Kladení potrubí se provádí dle kapitoly 6 TPG Signalizační vodič Signalizační vodič bude uložen dle TPG v čl. 4.17, který je upřesněn následujícími články. a) Instalace signalizačního vodiče Signalizačním vodičem musí být opatřeny všechny PE domovní přípojky. Jako signalizační vodič smí být použit pouze měděný plný vodič minimálního průřezu 2,5 mm 2 se zesílenou izolací (CYY 2,5) nebo vodič dvouplášťový o stejném nebo větším průřezu. Vodič se pevně uchycuje na vrchlík potrubí ve vzdálenostech nejvýše 2 m. Vodič se zásadně okolo potrubí neovíjí. Spoje vodičů mohou být buďto letován, nebo zajišťovány mechanickými spojkami pro daný průřez vodiče. Každý spoj vodiče musí být zabezpečen proti vlhkosti a mechanickému poškození (např. smrštitelnou hadičkou). V případě napojování PE potrubí na stávající ocelový plynovod, může být vývod signalizačního vodiče v místě napojení vyveden na sloupek, nebo do poklopu, případě propojen na stávající ocelový plynovod způsobem zamezujícím korozi spoje (navařený šroub, drát opatřený okem, matice a vhodná izolace proti korozi). Signalizační vodič přípojek a signalizační vodič hlavního řádu se mechanicky propojuje. Ve skříni s HUP se signalizační vodič uchycuje ve svitku k držáku přechodky.

6 9 6 b) Kontrola signalizačního vodiče Funkce signalizačního vodiče musí být před předáním stavby ověřena. Kontrole signalizačního vodiče musí být přítomen zástupce provozovatele. O výsledku kontroly se pořizuje zápis. Zápis je součástí dokumentace předání díla. Montážní práce Montážní práce se provádí podle kapitoly 6 TPG Čistění plynovodů a přípojek Všechny plynovody a přípojky musí být předány podle čl. 9.3 TPG do provozu čisté a suché. Při čištění musí být přítomen zástupce budoucího provozovatele. O vyčištění potrubí provede dodavatelská firma zápis do stavebního deníku. Tlaková zkouška Tlaková zkouška plynovodů a přípojek se provádí podle kapitoly 7 TPG s těmito upřesněními: a) při celkovém objemu plynovodu do 500 l lze použít deformační manometr s přesností 0,6 %; b) při celkovém objemu plynovodu nad 500 l musí být použit diferenční manometr se záznamem; c) tlak při zkoušce je 0,6 MPa. Po ukončení tlakové zkoušky se sníží tlak zkušebního média v potrubí na hodnotu budoucího provozního přetlaku plynu a potrubí ponechá natlakované až do okamžiku před vlastním vpuštěním plynu. Ze STL plynovodu bude zhotovena přípojkovým T-kusem přípojka z opláštěného potrubí PE100 SDR11 D=32 mm s hlavním uzávěrem plynu / plynový kohout DN25 umístěným v kiosku na hranici pozemku. V tomto kiosku budou osazeny armatury a plynoměr. Přesný postup napojení přípojky na stávající potrubí projedná dodavatel se správcem plynovodu. Výstavba přípojek se provádí podle čl TPG Podmínky pro kladení a uložení potrubí přípojky jsou stejné jako pro potrubí plynovodu. Pro výstavbu přípojky doporučuji přednostně použít trubky s ochranným pláštěm, při jejichž použití odpadá dle TPG nutnost ochrany svislé části přípojky ochrannou trubkou. Montáž a zkoušky budou provedeny dle platných ČSN. Při montáži je nutné přísné dodržování platných montážních a bezpečnostních předpisů. V místě napojení a křižování stávajících potrubí je nutné provést ruční výkop. Stávající podzemní vedení je zakresleno pouze orientačně dle dosažitelných podkladů investora a neslouží jako vytyčovací výkres. Před započetím zemních prací musí investor ve spolupráci s příslušnými organizacemi zajistit vytýčení veškerých podzemních inž. sítí rozvodů v zájmovém území.

7 9 7 Pracoviště musí být v souladu s platnými bezpečnostními předpisy zajištěno proti úrazu el. proudem. Předání přípojky Před odevzdáním a převzetím musí být provedena výchozí revize. Při přejímacím řízení odběratel přebírá doklady, kterými jsou zejména: - zpráva o výchozí revizi plynového zařízení a zápis o tlakové zkoušce - zprávy o výchozích revizích ostatních vyhrazených zařízení - dokumentace skutečného provedení díla včetně zaměření - atesty použitých výrobků. DOMOVNÍ ROZVOD PLYNU 1. POUŽITÉ PODKLADY Normy 1.) EN 1775 Zásobování plynem plynovody v budovách 2.) TPG Odběrní plynová zařízení a spotřebiče 3.) TPG Připojování odběr. plyn. zařízení a jejich uvádění do provozu Programy 4.) Microsoft Word 5.) CAD 6.) CD katalogy firem Ostatní podklady 7.) Stavební výkresy 8.) Požadavky investora Použité materiály Rozvod plynu v zemi PE100-32mm SDR11, uvnitř objektu potrubí ocelové, Cu 2. BILANCE POTŘEB Roční spotřeba paliva Br = m 3 / rok Max. hodinová spotřeba paliva pro vytápění Bh = 1,4 m 3 /h

8 KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ Hlavní uzávěr plynu, regulátor tlaku B6 a plynoměr G4 budou umístěny v kiosku na hranici pozemku. Rozvod plynu do objektu bude napojen na novou přípojku v plynoměrném domečku. Skříň musí mít větrací otvory a uzávěr proti neoprávněné manipulaci a označení HUP. Ve skříni bude umístěn fixační rámeček pro uchycení armatur a plynoměru. Od HUP bude plynovod veden tak, aby za normálních okolností nedošlo k poškození plynovodu. V průběhu montáže je nutné zabránit vniknutí cizích látek a nečistot do potrubí. Rozvod plynu v objektu Rozvod plynu uvnitř objektu bude proveden z trubek ocelových černých spojovaných svařováním. Potrubí bude vedeno pod omítkou a bude pouze omítnuto. Při průchodu potrubí konstrukcemi (zdi, stropy) bude potrubí opatřeno ocelovou chráničkou dle ČSN. Chránička musí přesahovat min. 10 mm. V průchodce nesmí být potrubí napojované. Konzole před a za průchodkou se nesmí průchodky dotýkat. Plynovod je veden k plynovému kondenzačnímu kotli 12 kw. Instalace spotřebičů Pro vytápění bude použit plynový kondenzační kotel 12 kw, který bude umístěn v 1.NP v technické místnosti / úklidu (m.č. 1.08). Odkouření kotle bude provedeno koaxiálním potrubím přes střechu. Připojení kotle musí odpovídat ČSN EN Materiály Pro potrubí plynovodu smí být použito jen ocelových bezešvých trubek se zaručitelnou svařitelností, třída materiálu nebo Dodávka materiálu podle ČSN a technických dodacích předpisů ČSN Trubky musejí mít atest na rozvod plynu. Nesmí být pozinkované. Jako uzavírací armatury mohou být použity kuželové nebo kulové plynové kohouty dle ON , osvědčení podle ČSN V místech, kde jsou použity fitinky pro připojení spotřebičů, nesmí být tyto fitinky pozinkované. Minimální délky zašroubované závitové části potrubí: DN 15 DN 20 DN mm 14 mm 15 mm Svářečské práce na plynovodu může provádět pouze osoba s oprávněním pro svařování a montáž plynovodu toto osvědčení bude součástí revizní zprávy. Zemní práce Při provádění zemních prací bude dodržena ČSN a zvláštní předpisy ČÚBT a ČBÚ č. 324/1990 Sb. Bezpečnostní pravidla ve stavebnictví 34, vyhláška č. 49/1968 Sb. a výměr 1/1979 FMPE Pravidla o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci v plynárenství. Potrubí bude uloženo do 10 cm pískového lože a obsypáno pískem 20 cm nad vrchní líc potrubí. Písek nebude obsahovat ostré částice, max. velikost zrn do 16 mm.

9 9 9 Zásyp musí být hutněn rovnoměrně v celém profilu rýhy. Případný výkop na veřejném prostranství bude zajištěn proti pádu osob a v nočních hodinách bude opatřen výstražným světlem, pokud toto dostatečně nezajistí veřejné osvětlení. Po provedení plynovodu bude povrch výkopu uveden do původního stavu. V místě napojení a křižování stávajících potrubí je nutné provést ruční výkop. Stávající podzemní vedení je zakresleno pouze orientačně dle dosažitelných podkladů a neslouží jako vytyčovací výkres. Před započetím zemních prací musí investor ve spolupráci s příslušnými organizacemi zajistit vytýčení veškerých podzemních inž. sítí rozvodů v zájmovém území. Pracoviště musí být v souladu s platnými bezpečnostními předpisy zajištěno proti úrazu el. proudem. Montáž a zkoušky budou provedeny dle platných ČSN. Při montáži je nutné přísné dodržování platných montážních a bezpečnostních předpisů. Po ukončení montáže plynovodu je nutné provést tlakovou zkoušku plynovodu. Tlakovou zkoušku provede provádějící firma za přítomnosti zástupce plynáren. Zkouška se provádí na nezazděném a nenatřeném plynovodu. Po úspěšném provedení tlakové zkoušky se celý plynovod opatří ochranným nátěrem. Tlaková zkouška se provádí přetlakem min. 5 kpa. Zkouška je považována za úspěšnou, jestliže po desetiminutovém ustálení teploty není dalších patnáct minut pozorována žádná změna zkušebního přetlaku. Těsnost se zkouší vzduchem nebo inertním plynem. Uvedení plynovodu do provozu, jeho provoz, kontrola, údržba a revize se provádí dle ČSN , ČSN EN 1775, dle vyhlášky č. 85/1978 a ostatních platných předpisů.

Technické podmínky pro výstavbu plynovodních přípojek

Technické podmínky pro výstavbu plynovodních přípojek Technické podmínky pro výstavbu plynovodních přípojek AH-ENERGY, s.r.o. Platnost od 1. 5. 2012 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Pojmy, definice, zkratky... 2 3. Budování přípojek... 2 3.1 Napojení přípojky na

Více

D.1.4.b) PLYNOINSTALACE

D.1.4.b) PLYNOINSTALACE Investor: MIROSLAV NOVOTNÝ, DLOUHÁ 710/40, HORNÍ SLAVKOV Akce: NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU Místo realizace: Č. HOLASE 406/11, 228/13, MILEVSKO Datum: LISTOPAD 2015 Stupeň: PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Vypracoval:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu Plynovodu

TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu Plynovodu Štefan Bolvári Podlesí 401, Svatava, 357 03 Akce: Dům jedním tahem Rodinný dům RD-24 Zefyros stavba na parc. 186/1, k.ú. Načešice Otakar Kůrka, Srní 110, 341 92 Kašperské Hory Jana Macháčková, Libočany

Více

1. VNITŘNÍ PLYNOINSTALACE :

1. VNITŘNÍ PLYNOINSTALACE : 1. VNITŘNÍ PLYNOINSTALACE : 1.1. Úvod: Projekt řeší připojení novostavby Domu pro seniory na plynovodní řad za účelem jeho vytápění a ohřevu TV. Projektová dokumentace byla zpracována na základě předložené

Více

Ing. Poláček / Ing. Slavík DSP + ÚS. - x A4. BRUKOV spol. s r.o., Cukrovarská 168, Smiřice

Ing. Poláček / Ing. Slavík DSP + ÚS. - x A4. BRUKOV spol. s r.o., Cukrovarská 168, Smiřice SEZNAM PŘÍLOH: 00 TECHNICKÁ ZPRÁVA 01 PŮDORYS PLYNOINSTALACE 02 AXONOMETRIE PLYNOINSTALACE Autorizoval / hlavní projektant: 01 2016 1 : x A4 Email: slavik.josef@gmail.com PLYNOINSTALACE SEZNAM PŘÍLOH:

Více

S E Z N A M P Ř Í L O H

S E Z N A M P Ř Í L O H OPRAVA OPĚRNÉ ZDI NA ul. ČAJKOVSKÉHO PŘELOŽKA PŘÍPOJKY NTL PLYNU DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ S E Z N A M P Ř Í L O H D.1.4.E-01 - Technická zpráva D.1.4.E-02 - Situace přeložky plynu D.1.4.E-03 -

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VNITŘNÍ PLYNOVOD - OPZ

TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VNITŘNÍ PLYNOVOD - OPZ REKONSTRUKCE DOMOVNÍHO OVODU TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VNITŘNÍ OVOD - OPZ Obsah: 1. ÚVOD... 2 2. INSTALOVANÉ SPOTŘEBIČE... 2 3. NAVRHOVANÉ ŘEŠENÍ... 3 3.1 Nové rozvody plynu... 3 3.2 Niky pro umístění

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA PROVÁDĚCÍ DOKUMENTACE ROZVOD PLYNU V AREÁLU ZOO ZLÍN AREÁL ZOO ZLÍN

TECHNICKÁ ZPRÁVA PROVÁDĚCÍ DOKUMENTACE ROZVOD PLYNU V AREÁLU ZOO ZLÍN AREÁL ZOO ZLÍN TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: PROVÁDĚCÍ DOKUMENTACE ROZVOD PLYNU V AREÁLU ZOO ZLÍN Místo stavby: AREÁL ZOO ZLÍN Investor: ZOO a zámek Zlín Lešná, příspěvková organizace, Lukovská 112, 763 04 Zlín Projektant:

Více

D.1.4.f. PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ. D.1.4.f. ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN.

D.1.4.f. PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ. D.1.4.f. ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN. ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN.CZ VYPRACOVAL: JAROSLAV HANZLÍK ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: ING. PAVEL ČURDA MUDr. Martina KOCÁNOVÁ Jírovcova 2060/83,

Více

0,000 = 217,00 m n.m. ING.JIŘÍ MACHOVEC. projekt. Centrum vývoje a inovací společnosti CESA ENGINEERING

0,000 = 217,00 m n.m. ING.JIŘÍ MACHOVEC. projekt. Centrum vývoje a inovací společnosti CESA ENGINEERING 0,000 = 217,00 m n.m. ING.JIŘÍ MACHOVEC projekt Centrum vývoje a inovací společnosti CESA ENGINEERING Název akce : Centrum vývoje a inovací společnosti CESA ENGINEERING F.1.4.f - Plynová zařízení Místo

Více

REZIDENCE AURUM NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV

REZIDENCE AURUM NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Gaňo Stojanov Odlehlá 62, 190 00 Praha 9, tel./ fax: 222 521 524 projekty ZTI voda kanalizace plyn NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Místo stavby: Praha 5 - Smíchov Investor: Aurum development s.r.o.,

Více

PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV

PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV F 1. 4.F.1 T ECHNICKÁ ZPRÁVA R OZVODY PB 1 Stavba: Plynofikace objektu OÚ Vrátkov č.p. 17 Místo: parc.č. 65, k. ú. Vrátkov Stupeň

Více

F.4.3. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Izometrie rozvodů 07

F.4.3. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Izometrie rozvodů 07 F.4.3. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Izometrie rozvodů 07 Úvod Projektová dokumentace pro stavební povolení řeší

Více

D.1.4.b-101 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.4.b-101 TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY D.1.4.b-101 TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY PLYNOVÁ ODBĚRNÁ ZAŘÍZENÍ Vypracoval: Kontroloval: Jakub Cahel Ing. František Kapitán Číslo zakázky: PD 6039 1768

Více

PŘÍPOJKA PLYNU TECHNICKÁ ZPRÁVA. PRAJAGA Na Žvahově 502/30 Praha 5 - Hlubočepy, GSM. : mail :

PŘÍPOJKA PLYNU TECHNICKÁ ZPRÁVA. PRAJAGA Na Žvahově 502/30 Praha 5 - Hlubočepy, GSM. : mail : N ± 0,000 = 288,35 m.n.m.bpv Na Žvahově 502/30 GSM. : + 420 608 702 512 mail : poldauf@prajaga.cz VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT HLAVNÍ INŽENÝR PROJEKTU AUTOR Ing.arch.Martin Poldauf NÁZEV STAVBY INVESTOR

Více

REKONSTRUKCE HASIČSKÉ ZBROJNICE čp.45 PEČ

REKONSTRUKCE HASIČSKÉ ZBROJNICE čp.45 PEČ JIŘÍ ČERNÝ projektová činnost ve výstavbě IČO: 168 12 964 Antonínská 15/II, 380 01 Dačice, tel. 731 55 66 08 REKONSTRUKCE HASIČSKÉ ZBROJNICE čp.45 PEČ na par.č.st. 43/1 k.ú. Peč, okr.jindřichův Hradec

Více

A1. Technický popis záměru

A1. Technický popis záměru A1. Technický popis záměru Název zakázky: Objednatel: Plynofikace a teplofikace domu č.p.84, ul. 28.října, Klimkovice Město Klimkovice Lidická 1 742 83 Klimkovice Projektant: VAE THERM, spol. s r. o. pobočka

Více

Název stavby : Přípojka plynu pro dům sociálních služeb. Místo stavby : S.K.Neumanna, č.parc.691-k.ú.libeň, Praha 8

Název stavby : Přípojka plynu pro dům sociálních služeb. Místo stavby : S.K.Neumanna, č.parc.691-k.ú.libeň, Praha 8 Seznam příloh: 1.Souhrnná a technická zpráva F.6.TZ Výkresová část 1. Půdorys 1:200 F.6.1 2. Podélný profil F.6.2 3. Uložení potrubí v zemi vzorový řez F.6.3 A) SOUHRNNÁ ZPRÁVA Plynovod - STL přípojka

Více

1. ÚVOD VODOVOD ZÁVĚR... 5

1. ÚVOD VODOVOD ZÁVĚR... 5 1. ÚVOD... 2 1.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY:... 2 1.2. PODKLADY... 2 2. VODOVOD... 3 2.1. TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 3 2.2. BILANCE POTŘEBY VODY... 4 2.3. PROVÁDĚNÍ VODOVODU... 4 2.4. ZEMNÍ PRÁCE... 4 3. ZÁVĚR...

Více

ZTI vodovod, kanalizace, plynovod

ZTI vodovod, kanalizace, plynovod ZTI vodovod, kanalizace, plynovod OBSAH: 1. ÚVOD 2. KANALIZACE 3. VODOVOD 4. DOMOVNÍ PLYNOVOD 5. ZÁVĚR 1. ÚVOD Projekt řeší domovní vodovod, domovní splaškovou a dešťovou kanalizaci a domovní plynovod

Více

1 Technická zpráva včetně výkazu výměr F.1.VII-TZ

1 Technická zpráva včetně výkazu výměr F.1.VII-TZ Seznam příloh: 1 Technická zpráva včetně výkazu výměr F.1.VII-TZ 2. Výkresová část: Rozvod plynu půdorys 1.PP F.1.VII - 1 Schéma rozvodu plynu F.1.VII - 2 Měření plynu F.1.VII - 3 Uložení potrubí v zemi

Více

Modernizace infrastruktury ZŠ a MŠ v Obci Sloup v Čechách Stavební část stravovacího provozu

Modernizace infrastruktury ZŠ a MŠ v Obci Sloup v Čechách Stavební část stravovacího provozu TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : Modernizace infrastruktury ZŠ a MŠ v Obci Sloup v Čechách Stavební část stravovacího provozu Investor : Obec Sloup v Čechách, Komenského 236, 471 52 Sloup v Čechách Profese : ODBĚRNÉ

Více

Technické podmínky pro výstavbu plynovodních přípojek

Technické podmínky pro výstavbu plynovodních přípojek Technické podmínky pro výstavbu plynovodních přípojek E.ON Česká republika, s.r.o. Platnost od 1. 5. 2012 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Pojmy, definice, zkratky... 2 3. Budování přípojek... 2 3.1 Napojení

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. DUR (Dokumentace pro územní rozhodnutí) PLYN přeložka plynovodu. Radim Matula, Zašová 793, Zašová IČO

TECHNICKÁ ZPRÁVA. DUR (Dokumentace pro územní rozhodnutí) PLYN přeložka plynovodu. Radim Matula, Zašová 793, Zašová IČO TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: Křižovatka Krajských silnic III/43911 a III/03559 - Zvýšení bezpečnosti v historickém centru Městyse Hustopeče nad Bečvou - Přeložka STL plynovodu - Stupeň dok: DUR (Dokumentace

Více

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: plynovody

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: plynovody Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: plynovody Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1246_plynovody_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název

Více

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 J I H L A V A J I H L A V A D.1.4.1 a TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE STAVBA: MALOKAPACITNÍ

Více

KOMUNITNÍ KOMPOSTÁRNA SVITAVY IO05 PŘÍPOJKA NN A AREÁLOVÉ ROZVODY NN zakázkové číslo : 34/2012/DPS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY.

KOMUNITNÍ KOMPOSTÁRNA SVITAVY IO05 PŘÍPOJKA NN A AREÁLOVÉ ROZVODY NN zakázkové číslo : 34/2012/DPS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY. DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Technická zpráva Obsah : a) popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení,... 2 b) požadavky na vybavení,... 3 c) napojení na stávající technickou infrastrukturu,...

Více

VLASTIMIL BOBROVSKÝ. Projekce technických zařízení budov. Masarykovo muzeum v Hodoníně, příspěvková organizace Zámecké náměstí 9, 695 01 Hodonín

VLASTIMIL BOBROVSKÝ. Projekce technických zařízení budov. Masarykovo muzeum v Hodoníně, příspěvková organizace Zámecké náměstí 9, 695 01 Hodonín VLASTIMIL BOBROVSKÝ Projekce technických zařízení budov INVESTOR Masarykovo muzeum v Hodoníně, příspěvková organizace Zámecké náměstí 9, 695 01 Hodonín STAVBA Rekonstrukce plynové kotelny Masarykovo muzeum

Více

Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace

Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace 1. Základní identifikační údaje akce Název stavby: Rodinný dům Neratov Objekt: Rodinný dům Místo stavby: Neratov, p.č. 11/1 v k.ú. Neratov Účel stavby:

Více

Snížení energetické náročnosti objektu obecního úřadu v obci Bořetice včetně výměny zdroje vytápění, č.p. 39 na parcele č. 461 PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ OBSAH

Snížení energetické náročnosti objektu obecního úřadu v obci Bořetice včetně výměny zdroje vytápění, č.p. 39 na parcele č. 461 PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ OBSAH PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ OBSAH 1. Identifikační údaje stavby 2. Úvod 3. Popis stávajícího stavu 4. Plynová zařízení 5. Popis řešení 6. Uvedení do provozu 7. Obsluha spotřebiče 8. Montážní práce 9. Závěr Související

Více

SO 02 PLYNOVÁ KOTELNA A PŘÍPOJKA TECHNICKÁ ZPRÁVA

SO 02 PLYNOVÁ KOTELNA A PŘÍPOJKA TECHNICKÁ ZPRÁVA Provádění TZB od A do Z projekční činnost inženýrská činnost provádění staveb servis zařízení Střelecká 798/8, 408 01 Rumburk E-mail: info@jsstavby.cz tel: 608 051 712, 608 118 982 ZATEPLENÍ A PLYNOVÁ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Číslo zakázky: Zakázka: Plynovodní přípojka pro objekt Členění: 1 V Zátiší 24, Káraný

TECHNICKÁ ZPRÁVA Číslo zakázky: Zakázka: Plynovodní přípojka pro objekt Členění: 1 V Zátiší 24, Káraný 1. identifikační údaje stavby a stavebníka Název projektu: Stupeň PD: Stavebník: Zpracovatel projektu: Místo stavby: Plynovodní přípojka pro objekt Projektová dokumentace pro územní souhlas Šárka Ciencialová

Více

Profil potrubí DN v mm plastové Podklad RTS, a. s.

Profil potrubí DN v mm plastové Podklad RTS, a. s. 5 ZÁSOBOVÁNÍ PLYNEM TABULKY 5.1 Trubní vedení STL 5.2 Plynovodní přípojky z trub PE délky 10 m 5.3 Plynovodní přípojky z trub PE délky 5 m 5.4 Příplatek za trasu ve vozovce 5.5 Trubní vedení STL (20 Plynovody

Více

Jiří Brožek ČKAIT 1102450 tel.: +420 732 503 156 TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA DOMOVNÍ PLYNOVOD A) Identifikační údaje stavby B) Úvod Název stavby : Stavba domovního plynovodu byt č. 5, ul. Obránců míru

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA 10.2 PŘELOŽKA KANALIZACE. Přeložka plynovodu a ostatních sítí přístavby Krytého plaveckého bazénu

TECHNICKÁ ZPRÁVA 10.2 PŘELOŽKA KANALIZACE. Přeložka plynovodu a ostatních sítí přístavby Krytého plaveckého bazénu TECHNICKÁ ZPRÁVA PŘELOŽKA KANALIZACE VEDOUCÍ PROJEKTU VYPRACOVAL KONTROLOVAL JIŘÍ STOROŽENKO TOMÁŠ KŘEPELKA MILOSLAV KOMÁREK MĚSTO: VYSOKÉ MÝTO INVESTOR: Město Vysoké Mýto, IČ: 00279773 vkcad@vkcad.cz

Více

SO 05 INŽENÝRSKÉ OBJEKTY

SO 05 INŽENÝRSKÉ OBJEKTY ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN.CZ VYPRACOVAL: JAROSLAV HANZLÍK ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: ING. PAVEL ČURDA INVESTOR: Ing. Luboš Frank NÁZEV AKCE:

Více

Přípojky k.ú. BÝCHORY, poz. parc. č. 471/2, st. parc. č. 69

Přípojky k.ú. BÝCHORY, poz. parc. č. 471/2, st. parc. č. 69 Ing. Věra Kadlečková AZ PROJEKT - V projektová a inženýrská kancelář Plynárenská 830 280 02 Kolín IV tel. 321 728 755, e-mail kadleckova@azproject.cz Stavebník : Stavba : OBEC BÝCHORY, BÝCHORY č.p. 57,

Více

B.8.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA

B.8.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA B.8.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA MATEŘSKÁ ŠKOLKA ZDIBY OBJEKT : SO 08 STL plynovodní přípojka PŘÍLOHA : B.8 STL plynovodní přípojka INVESTOR : MĚSTO ZDIBY PROJEKTANT : Vladislavova 29/I, 566 01 Vysoké Mýto ZAKÁZK.

Více

Plánování, příprava a realizace investic do PZ

Plánování, příprava a realizace investic do PZ Stran: 1 / 8 P.5/1 Dokumentace vyžadovaná k odevzdání a převzetí plynovodů a přípojek do 4 barů včetně z oceli 1. Seznam předávané dokumentace 2. Stavební povolení s nabytím právní moci ( bylo-li vydáno)

Více

ZATEPLENÍ OBECNÍHO ÚŘADU MĚŘÍN STAVEBNÍ ÚPRAVY F 300 ROZVODY ZP F301 TECHNICKÁ ZPRÁVA

ZATEPLENÍ OBECNÍHO ÚŘADU MĚŘÍN STAVEBNÍ ÚPRAVY F 300 ROZVODY ZP F301 TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH DOKUMENTACE: 1. Technická zpráva F 301 2. Specifikace materiálu F 302 3. Dispozice rozvodů ZP 1.NP F 303 4. Dispozice rozvodů ZP 2.NP F 304 5. ŘEZ B B F 305 6. ŘEZ C C F 306 7. Řez D D F 307 8. Axonometrie

Více

Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku.

Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku. 1 Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku. Podkladem pro zpracování PD byly stavební výkresy a konzultace se zodpovědným projektantem a zástupci investora.

Více

1. Identifikační údaje

1. Identifikační údaje T E C H N I C K Á Z P R Á V A 1. Identifikační údaje Název stavby: ÚPRAVA PLYNOVÉ KOTELNY Část: PLYNOINSTALACE Místo stavby: Domov u lesa, Tavíkovice 153 Investor: Domov u lesa Tavíkovice, příspěvková

Více

Vytápění BT01 TZB II - cvičení

Vytápění BT01 TZB II - cvičení CZ.1.07/2.2.00/28.0301 Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Vytápění BT01 TZB II - cvičení Zadání Navrhněte vnitřní plynovod pro rodinný

Více

1. identifikační údaje... 2 2. úvod... 3 3. přehled výchozích podkladů... 3 4. popis stavby... 3. 4.1. Čerpací stanice ČSOV 2... 3 4.2. Výtlak V1...

1. identifikační údaje... 2 2. úvod... 3 3. přehled výchozích podkladů... 3 4. popis stavby... 3. 4.1. Čerpací stanice ČSOV 2... 3 4.2. Výtlak V1... OBSAH: 1. identifikační údaje... 2 2. úvod... 3 3. přehled výchozích podkladů... 3 4. popis stavby... 3 4.1. Čerpací stanice ČSOV 2... 3 4.2. Výtlak V1... 4 4.2.1. Trasa... 4 4.2.2. Materiál... 5 4.2.3.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1 SO 08.1.doc Datum: leden 2013 Projekt Paré MĚLČANY - KANALIZACE ČÁST Dokumentace stavebních objektů Měřítko SO/PS SO 08 PŘÍPOJKY VODY K ČS 01, ČS 02 Stupeň ZD Příloha Číslo přílohy Revize TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

PROJEKT STAVBY. 1.4.f. Plynová zařízení. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh. Brod

PROJEKT STAVBY. 1.4.f. Plynová zařízení. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh. Brod Ing. Martin Dufka projektová a inženýrská činnost ve stavebnictví Hluk 43, 687 25, tel. 572579646 PROJEKT STAVBY 1.4.f. Plynová zařízení Stavba: Investor: Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní

Více

STAVTES spol. s r.o. Tylova 3, Prostějov tel/fax :

STAVTES spol. s r.o. Tylova 3, Prostějov tel/fax : STAVTES spol. s r.o. Tylova 3, Prostějov 796 01 tel/fax : 582340913 BD.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA BD - PŘELOŽKA PLYNOVODNÍHO POTRUBÍ Název stavby: Aglomerace Tišnov, rozšíření stokové sítě - stavba Železné,

Více

5 ZÁSOBOVÁNÍ PLYNEM ORIENTAČNÍ CENY DLE ROZPOČTOVÝCH UKAZATELŮ A CENÍKŮ. Profil potrubí DN v mm charakteristika trub

5 ZÁSOBOVÁNÍ PLYNEM ORIENTAČNÍ CENY DLE ROZPOČTOVÝCH UKAZATELŮ A CENÍKŮ. Profil potrubí DN v mm charakteristika trub 5 ZÁSOBOVÁNÍ PLYNEM Trubní vedení ORIENTAČNÍ CENY DLE ROZPOČTOVÝCH UKAZATELŮ A CENÍKŮ Trubní vedení STL cena v Kč za 1 bm v nezastavěném území Konstrukčně materiálová Profil potrubí DN v mm charakteristika

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA PLYNOVOD. (STL plynovod PEHD D63, SDR11 PE100, včetně 10 přípojek plynu PEHD D32 a HUP) : Městys Trhová Kamenice

TECHNICKÁ ZPRÁVA PLYNOVOD. (STL plynovod PEHD D63, SDR11 PE100, včetně 10 přípojek plynu PEHD D32 a HUP) : Městys Trhová Kamenice 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA PLYNOVOD (STL plynovod PEHD D63, SDR11 PE100, včetně 10 přípojek plynu PEHD D32 a HUP) Investor Provozovatel : Městys Trhová Kamenice : VČP NET s.r.o. Pardubice Datum : 06/2018 Vypracoval

Více

D.3.1. Technická zpráva

D.3.1. Technická zpráva D.3.1 Název akce: Čištění odpadních vod Hřivno kanalizace s výtlakem na ČOV Chotětov Část: SO 03 - D.3 Čerpací stanice - Přípojka n.n. Investor: Městys Chotětov Zakázkové číslo: VIS 2/16-006 Stupeň: Projekt

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. VOLFARTICKÁ ul., ŽANDOV D.1.4 TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB STL PLYNOVODNÍ PŘÍPOJKA

TECHNICKÁ ZPRÁVA. VOLFARTICKÁ ul., ŽANDOV D.1.4 TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB STL PLYNOVODNÍ PŘÍPOJKA Ing.Olga Benešová Gen. Svobody 791 473 01 Nový Bor IČO 120 35 734 tel. 487 728 071, 737 177 849 e-mail: benesova.olga@tiscali.cz Název akce: PLYNOFIKACE BD č.p. 313, 314, 315 VOLFARTICKÁ ul., ŽANDOV Stupeň:

Více

Vydání: 03 Stran: 1/16 Metodický pokyn GRID_MP_G08_03_03 Účinnost od: Realizace staveb PZ

Vydání: 03 Stran: 1/16 Metodický pokyn GRID_MP_G08_03_03 Účinnost od: Realizace staveb PZ Stran: 1/16 Společnost Schválení Účinnost od Účinnost do RWE GasNet, s.r.o. RWE Distribuční služby, s.r.o. Schvalovací List GRID_MP_G08_03_03 Schvalovací List GRID_MP_G08_03_03 1. 2. 2016 1. 2. 2016 Tento

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Bilance nároků na příkon el. energie připojovaného objektu:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Bilance nároků na příkon el. energie připojovaného objektu: TECHNICKÁ ZPRÁVA Předmětem tohoto projektu je elektropřípojka nn ČOV Cerhovice. Veškerá vyjádření a projednání zajišťuje dle dohody investor. Základní technické údaje: Napěťová soustava: 3x230/400V ~50Hz,

Více

Identifikační údaje stavby... 2 Úvod... 2. Výchozí podklady... 2 Vodovod... 2

Identifikační údaje stavby... 2 Úvod... 2. Výchozí podklady... 2 Vodovod... 2 Obsah Identifikační údaje stavby... 2 Úvod... 2 Výchozí podklady... 2 Vodovod... 2 Vodovodní přípojka... 3 Popis řešení... 3 Materiály... 3 Výškové osazení přípojky vodovodu... 3 Uložení potrubí, výkopy...

Více

E. Dokladová část F. Výkaz výměr G. Propočet nákladů

E. Dokladová část F. Výkaz výměr G. Propočet nákladů PŘEHLED USPOŘÁDÁNÍ PROJEKTU A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva C.1. Celková situace 1:2880 C.2 Koordinační situace 1:500 C.3 Situace zákres do KM 1:1000 D.1 Kladečské schema D.2 Podélný řez

Více

Plynovody a přípojky. Ing.Ilona Koubková, Ph.D. Katedra technických zařízení budov

Plynovody a přípojky. Ing.Ilona Koubková, Ph.D. Katedra technických zařízení budov Plynovody a přípojky Ing.Ilona Koubková, Ph.D. Katedra technických zařízení budov Plynovody a přípojky Schéma postupné redukce tlaku plynu Schéma zásobování STL Plynovody a přípojky Schéma zásobování NTL

Více

Technická zpráva obsah

Technická zpráva obsah Technická zpráva obsah 1. Identifikační údaje investora a stavby... - 2-1. Výchozí podklady...- 3-2. Podklady pro zpracování dokumentace...- 3-2.1 Normy...- 3-3. Vodovodní přípojka a vnitřní vodovod...-

Více

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru )

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) (Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) Vodovodní přípojka je samostatnou stavbou tvořenou úsekem potrubí od odbočení z vodovodního řadu k vodoměru. Vodovodní přípojku

Více

SO-06 Přípojka plynu Zemní práce : Montážní práce

SO-06 Přípojka plynu Zemní práce : Montážní práce SO-06 Přípojka plynu Středotlaká plynovodní přípojka PE 100 SDR 11 32 x 2,9 bude napojena na stávající středotlaký plynovodní řad (provozní tlak 0,3 Mpa) v Husově ulici. Přípojka bude ukončena ve skříni

Více

Technická zpráva Technické zařízení budov

Technická zpráva Technické zařízení budov Novostavba Administrativní budovy Praha Michle Technická zpráva Technické zařízení budov Datum:05/2017 Vypracoval: Bc. Pavel Matoušek 1 Identifikační údaje a zadání Název stavby: Admnistrativní budova

Více

F.3. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL:

F.3. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL: ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: SLAVKOV U BRNA - č.2 F.3 ZAKÁZKA: 181-2010 SEZNAM PŘÍLOH DOKUMENTACE - F.3 TECHNICKÁ ZPRÁVA - 01 PODÉLNÝ PROFIL - 02 VODOMĚRNÁ ŠACHTA 03 ULOŽENÍ POTRUBÍ 04 ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA - OBJEKT 01.PPN

TECHNICKÁ ZPRÁVA - OBJEKT 01.PPN TECHNICKÁ ZPRÁVA - OBJEKT 01.PPN 1. Úvod: Tato dokumentace obsahuje návrh STL plynovodních přípojek pro stavbu DOB- CENTRUM v Dobřichovicích, parc. č. 155/2, 157, 158. Návrh vnitřních NTL rozvodů k jednotlivým

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ Obsah: 1.0 Koncepce zásobení teplem 2.0 Systém vytápění 3.0 Tepelné ztráty 4.0 Zdroj tepla 5.0 Pojistné zařízení 6.0 Topné okruhy 7.0 Rozvod potrubí 8.0 Topná plocha 9.0 Doplňování

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace SO 09-4.1_TS_A4.pdf Datum: Únor 2013 Projekt Paré MĚLČANY - KANALIZACE Část SO/PS Svazek Dokumentace stavebních objektů SO 09 Přeložky inženýrských sítí Měřítko SO 09.4 Přeložky plynovodu

Více

Libenice, lokalita "U Vápenky" p.č.103/2,684, K.Ú. LIBENICE PRODLOUŽENÍ VODOVODU p.č.103/2,684, K.Ú. LIBENICE

Libenice, lokalita U Vápenky p.č.103/2,684, K.Ú. LIBENICE PRODLOUŽENÍ VODOVODU p.č.103/2,684, K.Ú. LIBENICE Identifikační údaje investora Investor:: OBEC LIBENICE Základní údaje o stavbě Název stavby: Místo stavby: Obec: Stupeň: Charakter stavby: Účel objektu: Vodoprávní úřad: Stavebník: Libenice, lokalita "U

Více

Vodovodní přípojky. 3, odst. 1) 3, odst. 6) 3, odst. 4)

Vodovodní přípojky. 3, odst. 1) 3, odst. 6) 3, odst. 4) Vodovodní přípojky Vybraná ustanovení zákona č. 274/2001 O vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu (zákon o vodovodech a kanalizacích) v platném znění: 3, odst. 1) Vodovodní přípojka je samostatnou

Více

Požární zbrojnice Chlebovice Zařízení pro vytápění staveb, odběrní plynové zařízení Statutární město Frýdek - Místek, Radniční 1148, Frýdek - Místek

Požární zbrojnice Chlebovice Zařízení pro vytápění staveb, odběrní plynové zařízení Statutární město Frýdek - Místek, Radniční 1148, Frýdek - Místek Stavba : Část : Investor : Příloha : Požární zbrojnice Chlebovice Zařízení pro vytápění staveb, odběrní plynové zařízení Statutární město Frýdek - Místek, Radniční 1148, Frýdek - Místek 103 - Výkaz výměr

Více

1. ÚVOD... 2 2. PLYN... 4

1. ÚVOD... 2 2. PLYN... 4 1. ÚVOD... 2 1.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 1.2. SEZNAM PŘÍLOH... 3 1.3. PODKLADY... 4 1.4. ZÁMĚR ČÁSTI PROJEKTU... 4 1.5. STÁVAJÍCÍ STAV... 4 2. PLYN... 4 2.1. SPOTŘEBA PLYNU... 4 2.2. PŘIPOJENÍ OBJEKTU

Více

o revizi I!!Ynového zařízení Společenství vlastníků jednotek pro bytový dům Demlova č.p. 1025, 1026 v Třebíči Demlova 1025/35 674 01 Třebíč

o revizi I!!Ynového zařízení Společenství vlastníků jednotek pro bytový dům Demlova č.p. 1025, 1026 v Třebíči Demlova 1025/35 674 01 Třebíč ~ráva o revizi I!!Ynového zařízení čj.: 153/2008 Společenství vlastníků jednotek pro bytový dům Demlova č.p. 1025, 1026 v Třebíči Demlova 1025/35 674 01 Třebíč Místo revize: Rozvod plynu ve dvouvchodovém

Více

CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov Frýdek-Místek

CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov Frýdek-Místek CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov 2377 73801 Frýdek-Místek naše značka 5001533394 vyřizuje Helena Bystřická datum 12.07.2017 Věc: Veřejné osvětlení a oprava chodníku k nádraží v Dobré, p.č. 2287, k.ú.

Více

Obsah. Dok. pro výběr zhotovitele (DVZ) Technická zpráva. Teplárna Zelená louka - ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a ZP

Obsah. Dok. pro výběr zhotovitele (DVZ) Technická zpráva. Teplárna Zelená louka - ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a ZP Obsah 1. Úvod... 3 2. Použité podklady... 3 3. Parametry zemního plynu... 3 4. Bilance potřeb... 4 5. Technické řešení... 4 5.1 Rozsah řešení... 4 5.2 Uložení potrubí... 4 6. Materiál trubního rozvodu...

Více

SO200 ZMĚNA Č.1 OBYTNÝ SOUBOR KLAFAR III ČÁST C1, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU ING. SEDLÁK. J. HANČÍK ING. KOTLÁN investor: MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

SO200 ZMĚNA Č.1 OBYTNÝ SOUBOR KLAFAR III ČÁST C1, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU ING. SEDLÁK. J. HANČÍK ING. KOTLÁN investor: MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU SO200 ZMĚNA Č.1 vedoucí projektant zodp. projektant vypracoval kontroloval ING. SEDLÁK ING. SEDLÁK J. HANČÍK ING. KOTLÁN investor: MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU akce OBYTNÝ SOUBOR KLAFAR III ČÁST C1, ŽĎÁR NAD

Více

D.1.4.1-01 TECHNIKA PROSTŘEDÍ

D.1.4.1-01 TECHNIKA PROSTŘEDÍ D.1.4.1-01 TECHNIKA PROSTŘEDÍ NÁZEV NOVOSTAVBA RD-KANICE MÍSTO K.ú.: Kanice 663000, Obec: Kanice 583197, parc.č.: 491/161, kraj: Jihomoravský INVESTOR Bc. Lukáš Landsmann, Gabriela Landsmannová, Pod Kaštany

Více

ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY STÁVAJÍCÍ STAV TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KANALIZACE BILANCE POTŘEBY VODY

ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY STÁVAJÍCÍ STAV TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KANALIZACE BILANCE POTŘEBY VODY ÚVOD Předmětem projektové dokumentace pro stavební povolení Zřízení nebytové jednotky v 2.NP v objektu kulturního domu v Dobrovízi, Dobrovíz č.p. 170 je návrh vnitřní kanalizace, vnitřního vodovodu a vnitřního

Více

Technická zpráva obsah

Technická zpráva obsah Akce: 3 RODINNÉ DOMY LIBOCKÁ RODINNÝ DŮM Č.1 LIBOCKÁ 272/27, PRAHA 6, K.Ú. LIBOC, PARC. Č. 63, 64 Investor: ING. TOMÁŠ CHRUST stupeň: DSP VODOVODNÍ A KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKA Technická zpráva obsah 1. Identifikační

Více

RODINNÝ DŮM NERO. F. Dokumentace stavby 1.4. Technika prostředí staveb f) plynová zařízení - vnitřní plynovod. 1.4.1. Technická zpráva.

RODINNÝ DŮM NERO. F. Dokumentace stavby 1.4. Technika prostředí staveb f) plynová zařízení - vnitřní plynovod. 1.4.1. Technická zpráva. G SERVIS CZ, s.r.o., Karlovo nám. 25, 674 01 Třebíč Ing. Milan Gregor - GREMI Projekce vytápění, rozvodů plynu a zdravotechniky Jungmannova 1, 591 01 Žďár nad Sázavou 1 telefon : 566 626 180, fax : 566

Více

: Obecní úřad Ostopovice, U Kaple 260/5, Ostopovice. Listů 4/ list 1

: Obecní úřad Ostopovice, U Kaple 260/5, Ostopovice. Listů 4/ list 1 info@kipbrno.cz Listů 4/ list 1 Technická zpráva VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ Obsah: 1) Úvod 2) Technické a provozní údaje 3) Popis řešení 4) Uložení kabelu 5) Křížení s komunikací 6) BOZ 7) Nakládání s odpady Identifikační

Více

Ing. Martin Liška Nad Žlábkem Havlíčkův Brod

Ing. Martin Liška Nad Žlábkem Havlíčkův Brod Ing. Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod naše značka 5001119294 vyřizuje Pavel Gabriel datum 27.05.2015 Věc: Propojení komunikací ul. Nerudova-Seifertova, Přibyslav K.ú. - p.č.: Přibyslav

Více

ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko

ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, 678 01 Blansko 01.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA V lokalitě Selkov etapa IV.c ČERNÁ HORA SO 01.1 Rozšíření STL plynovodu

Více

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: regulace plynu

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: regulace plynu Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: regulace plynu Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1250_regulace_plynu_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo

Více

Přístavba pavilonu ZŠ KRÁLŮV DVŮR So 07 Vodovodní přípojka

Přístavba pavilonu ZŠ KRÁLŮV DVŮR So 07 Vodovodní přípojka 1. Úvod... 3 1.1 Identifikační údaje stavby... 3 2. Technické řešení... 4 2.1 Materiál potrubí... 4 2.2 Uložení potrubí... 4 2.3 Tlaková zkouška a dezinfekce potrubí... 5 3. Použité normy a související

Více

Akreditovaný subjekt podle ČSN EN ISO/IEC 17065:2013 GAS s.r.o. Certifikační a registrační orgán GAS s.r.o. Denisovo nábřeží 6, Plzeň

Akreditovaný subjekt podle ČSN EN ISO/IEC 17065:2013 GAS s.r.o. Certifikační a registrační orgán GAS s.r.o. Denisovo nábřeží 6, Plzeň Hmotné produkty číslo 1) Název produktu/skupiny produktů Certifikační schéma 1.* Výrobky pro plynárenství ČSN EN ISO/IEC 17067:2014, schéma 1a ČSN EN 1594:2014 ČSN EN 1775 ed. 2:2009 ČSN EN 12007-1:2013

Více

DRUPOS HB s.r.o. Svojsíkova 333 58301 Chotěboř

DRUPOS HB s.r.o. Svojsíkova 333 58301 Chotěboř DRUPOS HB s.r.o. Svojsíkova 333 58301 Chotěboř naše značka 5001056733 vyřizuje Pavel Gabriel datum 22.01.2015 Věc: Kontejnery pro tříděný odpad Ždírec nad Doubravou K.ú. - p.č.: Ždírec nad Doubravou Stavebník:

Více

1. Všeobecný popis. 2. Základní technické údaje

1. Všeobecný popis. 2. Základní technické údaje 1. Všeobecný popis Technická dokumentace řeší elektrickou instalaci silových, sdělovacích obvodů, hromosvodu a uzemnění pro rekonstrukci bytových domů č.p. 637 a 638 v ulici Přemysla Otakara a domu č.p.

Více

DSP. D1.4e 1.10 1.11 1.05 1.06 1.09. 1.04 Legenda : 1.08 AKCE: 1.07 1.03. 1.01 1.02 email: kuba.cedik@gmail.com telefon: 721 963 288

DSP. D1.4e 1.10 1.11 1.05 1.06 1.09. 1.04 Legenda : 1.08 AKCE: 1.07 1.03. 1.01 1.02 email: kuba.cedik@gmail.com telefon: 721 963 288 1.05 1.06 1.09 1.10 1.11 1.04 Legenda : LEGENDA : Příslušenství sahara Monzun : Příslušenství infrazářič Helios : VÝŠKOVÉ OSAZENÍ: ČÍSLO PARÉ: 1.07 1.08 ±0,000=xxx,xx m.n.m Bpv. AKCE: REKONSTRUKCE VÝROBNÍHO

Více

1. Průvodní část. 1.1 Identifikační údaje Zdůvodnění stavby. Stavba :

1. Průvodní část. 1.1 Identifikační údaje Zdůvodnění stavby. Stavba : 1. Průvodní část 1.1 Identifikační údaje Stavba : - název stavby: Karlovy Vary areál AC Start Výstavba oplocení a dočasného zázemí pro atletický stadion - místo stavby: Tuhnice - katastrální území: Tuhnice

Více

T E C H N I C K Á Z P R Á V A

T E C H N I C K Á Z P R Á V A Akce : Objednavatel: Stupeň: REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 10, PRAHA 12 Městská část Praha 12, Úřad městské části Písková 830/25, Praha 4 Dokumentace pro

Více

LITOVANY - SPLAŠKOVÁ KANALIZACE A ČOV. AQUA PROCON s.r.o., Projektová a inženýrská společnost

LITOVANY - SPLAŠKOVÁ KANALIZACE A ČOV. AQUA PROCON s.r.o., Projektová a inženýrská společnost Revize Datum revize Schválil Vedoucí projektu Ing. Jan Polášek Paré:: Zástupce ved. proj. - Zodp. projektant Ing. Jiří Švestka Vypracoval Ing. Lenka Nevřivá Kontroloval Ing. Jan Polášek Investor Obec Litovany,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Obsah: Technická zpráva Situace Výkres Půdorys a schéma plynovodu Rozpočet Vyjádření správců sítí VAK, ČEZ, O 2. zodp.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Obsah: Technická zpráva Situace Výkres Půdorys a schéma plynovodu Rozpočet Vyjádření správců sítí VAK, ČEZ, O 2. zodp. - 1-144/2013 TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: Rekonstrukce kotelny budova ZŠ Kolárova č.p. 688 Choceň Investor: Město Choceň Místo stavby: Choceň Datum: 05.2013 Soubor: ZT venkovní a vnitřní plynovod NTL Obsah:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB BAKALÁŘSKÁ PRÁCE AUTOR PRÁCE: Annette Řehořková VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Lenka Hanzalová, Ph.D.

Více

Technické podmínky. pro výstavbu plynovodních přípojek

Technické podmínky. pro výstavbu plynovodních přípojek Technické podmínky pro výstavbu plynovodních přípojek Platnost od 1.1.2018 Stránka 2 z 21 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Pojmy - definice a zkratky... 3 3 Budování přípojek... 4 3.1 Zemní práce a uložení potrubí...

Více

PRODLOUŽENÍ VODOVODNÍHO ŘÁDU V OBCI PETROVICE K PARCELE P.Č. 1390/14

PRODLOUŽENÍ VODOVODNÍHO ŘÁDU V OBCI PETROVICE K PARCELE P.Č. 1390/14 PRODLOUŽENÍ VODOVODNÍHO ŘÁDU V OBCI PETROVICE K PARCELE P.Č. 1390/14 OBJEKT: VODOVODNÍ ŘÁD PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ D.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA POŘIZOVATEL: MARTIN LAGNER A RADKA FRIEDELOVÁ

Více

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: provedení plynovodů

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: provedení plynovodů Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: provedení plynovodů Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1247_provedení_plynovodů_pwp Název školy: Číslo a název projektu:

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY D 1.4.2. Plynová odběrná zařízení Akce: OPRAVA PLYNOVODU BYTOVÉHO DOMU Stavebník: Město Neratovice Kojetická 1028, 277 11 Neratovice Místo stavby: Vančurova 692, 693, 694,

Více

strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN

strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN Technická (TPG), doporučení (TDG) a instrukce (TIN) GAS jsou nezávazné normativní dokumenty, které mají význam v oblasti ochrany veřejného zájmu (bezpečnost

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY D 1.4.2. Plynová odběrná zařízení Akce: Novostavba rodinného domu Stavebník: Miroslava Hikaníková Mírová 474/31, 289 24 Milovice Místo stavby: p.č. 1987/41, Brandýs nad

Více

ENVIGEST, s.r.o. Masarykova Nové Město na Moravě

ENVIGEST, s.r.o. Masarykova Nové Město na Moravě ENVIGEST, s.r.o. Masarykova 305 59231 Nové Město na Moravě naše značka 5001103119 vyřizuje Martina Pýchová datum 07.05.2015 Věc: Oprava hydroizolace BD Drobného NMnM K.ú. - p.č.: Nové Město na Moravě Stavebník:

Více

OBSAH: A) KANALIZACE

OBSAH: A) KANALIZACE OBSAH: A) KANALIZACE 1 Úvod: 1 Technické řešení: 1 Materiál: 2 Výpočet odtokových množství : 2 Provádění a uvedení do provozu 3 Předpisy a POV 3 B) VODOVOD 3 Úvod: 3 Technické řešení: 4 Materiál: 4 Výpočet

Více

TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB

TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB Obsah: Strana: 1 Identifikační údaje... 1 2 Předmět řešení... 1 3 Energetická bilance... 1 4 Technické řešení... 2 5 Vnější vlivy na el. zařízení dle ČSN 33 2000-4-41 ed.2 změna

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: název stavby: VODOVODNÍ PŘÍPOJKA PRO OBJEKT f. SRDÍNKO (č.kat. 2340/4) Benešov ul. Jana Nohy místo, k.ú.: městský úřad, kraj (okres): Benešov,

Více