Návod - Jak položit velkoformátovou dlažbu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod - Jak položit velkoformátovou dlažbu"

Transkript

1 Strana 1 / 6 Návod - Jak položit velkoformátovou dlažbu Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky Pokládka dělící rohože 1. krok Pro pokládku XXL dlažby na poškozené ale ještě únosné podklady se doporučuje zabudovat dělící rohož. A to zejména v tom případě, pokud se mají pro pokládku XXL dlažby připravit staré dřevěné krytiny či podlahy se suchým nátěrem. Spousta renovací se kvůli tomu nedá vůbec provést. Dělící rohož rozložte v místnosti pokládky a přiřízněte na pásy o požadované délce. Nejlépe přiřízněte všechny pásy najednou. 2. krok U radiátorových trubek či u výklenků se rohož nařízne a upraví, stejně jako u pokládky koberce. Nedělejte přitom malé části. Ihned rozložte nařezané pásy rovnou na příslušné místo v místnosti. Bude-li vše sedět, můžete je opět jeden po druhém srolovat a vyznačit si přitom okraj pásu na podlahu. 3. krok Vyznačené značky vám nyní pomohou při nanášení lepidla. Rozmíchejte vhodné množství flexibilního lepidla a naneste ho na první plochu. Nyní se lepidlo rozetře pomocí hladící lžíce se 4 mm zuby a pročeše se. Přitom je nutné pracovat souvisle, aby se nepřekročil čas na schnutí lepidla. V rámci možnosti se držte uvnitř vyznačených čar. 4. krok Vložte do lepidlového lůžka první rohož a rozviňte ji. 5. krok Až bude rohož ve správné pozici, přitlačte ji pomocí přítlačného válečku pevně do lepidlového lůžka. Poté můžete položit přímo na spoj další pás. 6. krok Spoje na švu se slepí pomocí těsnící pásky. Za tímto účelem naneste do hladka vrstvu lepidla na spoj na švu o něco širší než je těsnící páska. Nyní vložte těsnící pásku do lepidlového lůžka a do hladka přitlačte pomocí hladící lžíce. Následně překryjte pásku shora vždy jednou vrstvou lepidla.

2 Strana 2 / 6 7. krok Před pokládkou dlažby se ještě plošně vyplní celá rohož lepidlem na dlažbu. Lepidlo přitom odstraní všechny prohlubně u rohoží. Poté se nechá tato vrstva lepidla zaschnout. Další možností je pokládka dlažby systémem mokrá vrstva na mokrou. Při tom se dělící rohož potře lepidlem a ještě začerstva v nezaschlém stavu se na něj po jednotlivých úsecích položí dlažba. Tento postup nicméně vyžaduje rychlou práci a praktické zkušenosti. Pokládka dlažby 1. krok Při pokládce dlažby můžete začít ihned rozmícháním lepidla. Rozmíchejte ho pouze takové množství, jaké stihnete za příslušnou dobu bez problémů zpracovat. Před nanesením lepidla na podlahu musí lepidlo ještě uzrát. Za tímto účelem se řiďte údaji od výrobce. Mezitím si můžete na podlahu vyznačit obrysy prvních dlaždic. Obložte první dlaždici na začátku řady. Pro snadnější posouvání XXL dlažby můžete použít přísavné držáky. Ty jsou důležité zejména v té situaci, kdy je na zadní straně dlažby ještě určitá vrstva lepidla. 2. krok Přiložte k dlaždici stahovací lať a vyrovnejte ji souběžně se stěnou. Na podlahu si vyznačte šířku dlaždice. Můžete rovnou také zkontrolovat, zda má stěna rovný průběh. U nepravidelného průběhu stěny se musíte rozhodnout, zda je dlažbu nutné nařezat přesně, či zda je tato nepřesnost tak malá, že ji lze vyplnit spárou u stěny. Tuto spáru můžete později zakrýt soklovou dlažbou či lištou. 3. krok Po uzrání lepidla můžete začít přímo se zpracováním. Naneste lepidlo pro první dlaždici lžící na příslušnou část podlahy a pročešte ho hladící lžící do příslušného ozubení. Na zadní stranu dlaždice přijde jako kontaktní vrstva rovněž lepidlo na dlažbu. To se nanese dohladka. 4. krok Dlaždici poté zasaďte do lepidlového lůžka pomocí přísavných držáků. 5. krok U stěnových spár zasaďte dlažební klíny, aby se vyrovnal odstup od zdi.

3 Strana 3 / 6 6. krok Až bude první dlaždice sedět, můžete pokračovat přímo dalšími. Pro navazující dlaždici rovněž naneste na podlahu lepidlo a uhlaďte na zadní straně dlaždice. Tento postup se nazývá metoda buttering-floating. Poté přiložte dlaždici nejprve natěsno k předchozí dlaždici a stáhněte ji ve velikosti mezery na stranu. Tím zůstanou spáry bez lepidla. Pro rovnoměrnou velikost spár mezi jednotlivými dlaždicemi použijte spárovací křížky. 7. krok Na konci první řady pokládky je ve většině případů ještě nutné přiříznout poslední dlaždici na zbývající délku. Za tímto účelem použijte běžnou řezačku na dlažbu, nazývanou taktéž řezačka za sucha. Ta je k dispozici také pro XXL dlažbu. V případě, že si kvůli pokládce takto malé plochy tento přístroj neplánujete pořídit, můžete si ho vypůjčit. Rozhodněte se sami, co je pro vás lepší. Řezačka na dlažbu umožňuje přesné nastavení přiříznutí dlaždic. Řeznou hranu poté průběžně nařízněte. Pro kompletní oddělení se dlaždice odlomí pomocí zabudovaného zařízení. Takto bude mít dlažba čistě uříznutý okraj. Pro komplikované přířezy budete potřebovat úhlovou brusku. 8. krok Přiříznutou dlaždici poté zasaďte na konec řady. Druhou řadu začněte podle obrazu pokládky s přiříznutou dlaždicí. U přesazení o ¼ by měla první dlaždice ¼ délky celé dlaždice. Přesazení poté pokračuje skrz celou řadu dlaždic. 9. krok Radiátorové trubky, které vedou z podlahy, lze ideálně zvládnout přenesením umístění trubky na dlaždici či přiříznutou dlaždici. Nejprve pod dlaždici položte desku z tvrdé pěny, abyste neřezali do podlahy. Při práci s úhlovou bruskou vždy pamatujte na odsávání prachu. Řezejte, pokud možno, venku. V každém případě na sobě mějte ochranné brýle a ochranu sluchu! Pomocí úhlové brusky udělejte výřez z obou dvou stran. 10. krok Naříznuté kusy dlažby můžete poté odlomit pomocí betonářských kleští či úzkých štípacích kleští. Vylomenou část ještě budete potřebovat. 11. krok Zkusmo položte připravenou přiříznutou dlaždici k radiátorové trubce. Bude-li sedět, můžete ihned pokračovat lepením. Na obtížně přístupných místech nanášejte lepidlo na dlažbu pouze na zadní stranu dlaždice. Za tímto účelem lepidlo rozčešte do příslušného ozubení.

4 Strana 4 / krok Až bude dlažba sedět, můžete vylomenou část zkrátit o průměr trubky a šířku dilatační spáry. Poté na tuto část naneste lepidlo a zasaďte do mezery za radiátorovou trubku. Spáry se později vyplní spárovací maltou. 13. krok Nyní můžete položit další dlaždice až do předposlední řady. Před položením posledních dlaždic nechejte lepidlo zaschnout. Tak budete moci na položenou dlažbu již vstoupit a poslední dlaždice položit odtamtud. Až bude dlažba pochozí, můžete vyndat spárovací křížky. 14. krok U dveří se zabuduje přechodový profil. Ten zakryje okraj dlažby k vedlejší podlahové krytině. Přechodové profily jsou k dostání pro různé krytiny a výšky. Tento profil se skládá z jedné spodní a jedné horní části. Spodní část je nutné před pokládkou dlažby v oblasti dveří upevnit. Máte-li podlahové vytápění, použijte profil, u kterého lze spodní část přilepit. V opačném případě montáž proveďte pomocí hmoždinek a šroubů. Příslušnou délku nařežete pomocí obloukové pilky na kov v pokosném řezadle. Řeznou hranu poté obruste pilníkem. 15. krok Nyní přiřízněte zbývající dlaždice a nejprve je položte pouze volně bez použití lepidla. V oblasti dveří je nejprve nutné provést výřezy. Vyznačte si na dlaždici příslušnou šířku a poté ji přiřízněte úhlovou bruskou. 16. krok Poté tyto dlaždice rovněž volně rozložte a zkontrolujte, zda vše sedí. Dlaždice se zasune pod zkrácenou dveřní zárubeň. 17. krok Přeneste na dlaždice šikmý průběh stěny či překážek. Zakřivené úseky můžete přenést pomocí samostatně vyrobeného nářadí. Vezměte si dřevo o vhodné šířce anebo skládací metr a připevněte na něj tužku, např. pomocí lepenky. Přiřízněte dlaždici na maximální šířku a poté ji přiložte k vašemu stěnovému úseku. A nyní přijde na řadu váš značkovací nástroj: Jednoduše obtáhněte průběh křivek a přeneste ho přitom na dlaždici. 18. krok Nyní pomocí úhlové brusky oddělte příslušnou část dlaždice. Zakřivenou část můžete také rozdělit na několik rovných úseků, práce s bruskou pak půjde snadněji.

5 Strana 5 / krok K příslušné části stěny nyní zkusmo položte dlaždici a vyzkoušejte, zda přířez sedí. Po provedení všech přířezů můžete dlaždice opět odložit stranou a nanést lepidlo na dlažbu. Pokud je pás pro hladící lžící příliš úzký, můžete lepidlo nanášet také výhradně na zadní stranu dlažby, pročesat ho do příslušného ozubení a poté položit. Před pokládkou např. soklové dlažby nechejte lepidlo zaschnout. 20. krok Jako obvodový lem nad dlažbu můžete umístit soklové lišty či soklové dlaždice. Soklové dlaždice si přiřízněte ze zbývající dlažby. Ideálně k tomu použijte obě dvě dlouhé strany. Poté budete mít původní okraj a uříznutý okraj. Běžná výška soklu činí např. 7 cm. Poté naneste lepidlo na dlažbu na zadní stranu soklové dlaždice a nejprve ji umístěte na podlahovou dlaždici. Poté v rozestupu podlahové spáry táhněte směrem nahoru a zasaďte dlažební klíny pro vytvoření spáry. Přiložte další soklovou dlaždici a rovněž do spár mezi ní zasaďte spárovací křížky. Až bude soklová dlažba kompletně položena, nechejte zaschnout lepidlo. Vyspárování dlažby 1. krok Jakmile bude lepidlo na dlažbu zaschlé, lze provést vyspárování. Jsou-li ve spárách ještě zbytky lepidla či uvolněné lepidlo, měli byste ho před provedením spárování vyškrábat, jelikož spárovací malta by se měla do spár zapracovat ve stejně silné vrstvě. Plochu důkladně vysajte. V čisté nádobě rozmíchejte dohladka spárovací maltu. A natřete ji pomocí spárovací gumy příčně do spár. Vyspárujte také soklovou dlažbu. Nevyspárovaná zůstane pouze spára mezi soklovou a podlahovou dlažbou. Ta se později vyspáruje trvale elasticky. 2. krok Počkejte, dokud se spárovací malta trochu nezatáhne to poznáte podle matného povrchu. Poté můžete povrch omýt pomocí hladítka s houbou. Vždy používejte čistou vodu, a důkladně hladítko vyždímejte. Dobře se za tímto účelem hodí sada na umývání dlažby se ždímacími válečky, spárovací gumou a hladítkem s houbou. Po umytí nechejte krytinu beze zbytku zaschnout. 3. krok Podlahová spára mezi soklovou a podlahovou dlažbou se nyní trvale elasticky vyspáruje pomocí sanitárního silikonu vhodné barvy. Ideálně nejprve do spáry zasaďte spárový výplňový profil. Ten zajistí, že silikon se přichytí pouze shora a zdola a bude tak lépe vyrovnávat pohyby. 4. krok Poté naneste rovnoměrně pomocí kartušové pistole silikon a následně ho stáhněte hladítkem na spáry. Hladítko na spáry můžete pokropit vhodným hladícím prostředkem na silikon. Přebytečný silikon tak bude možné po stažení snadněji odstranit. Ihned odstraňte pásy vody, předtím než by mohly zaschnout. Jinak by mohly zůstat šmouhy, které by šlo odstranit pouze velmi těžko. Dokončení

6 Strana 6 / 6 Na konec se ještě přiřízne horní část přechodového profilu na požadovanou šířku. Řezné hrany se obrousí pilníkem. Poté můžete připevnit horní část ke spodní pomocí přiložených šroubů. Nyní se ještě zkrátí na požadované rozměry dveřovka. Za tímto účelem změřte vzdálenost od spodní části pásky až po přechodový profil. Uberte ještě cca 5 mm, aby se dveřovka mohla volně pohybovat nad profilem. Vyznačte si na dveřovku řeznou linii a oblepte okraj krepovou lepicí páskou. Poté přiřízněte pomocí ruční okružní pily a po stažení lepicí pásky okraj obruste brusným papírem. A nyní můžete dveřovku opět pověsit. Přechod od soklové dlaždice ke stěně vyspárujte pomocí akrylu. Akryl lze snadno přetírat. Spáru mezi dveřní zárubní a podlahovou dlažbou vyspárujte sanitárním silikonem. Radiátorové trubky zakryjte rozetami. Otázky k e-shopu Po.-Pá. 08:00 19:00 hod., So.-Ne. 08:00-17:00 hod.

Návod - Jak položit velkoformátovou dlažbu - HORNBACH.cz

Návod - Jak položit velkoformátovou dlažbu - HORNBACH.cz Strana 1 / 7 Návod - Jak položit velkoformátovou dlažbu - HORNBACH.cz Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky Příprava podkladu k pokládce Potřebujete čistý podklad. Nejprve odstraňte zbytky lepidla

Více

Návod - Jak zabudovat rohovou vanu - HORNBACH.cz

Návod - Jak zabudovat rohovou vanu - HORNBACH.cz Strana 1 / 5 Návod - Jak zabudovat rohovou vanu - HORNBACH.cz Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky Jak připravit vanový nosič 1. krok Nad okraj vany je zapotřebí nanést těsnicí nátěr, aby se stříkající

Více

Návody a tipy - Jak nalepit vinylovou podlahu - HORNBACH.cz

Návody a tipy - Jak nalepit vinylovou podlahu - HORNBACH.cz Strana 1 / 5 Návody a tipy - Jak nalepit vinylovou podlahu - HORNBACH.cz Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky PŘÍPRAVA PODKLADU Pokládka na nový podklad Odstraňte nerovnosti pomocí vhodného tmelu/nivelační

Více

Návod - Jak položit PVC - HORNBACH.cz

Návod - Jak položit PVC - HORNBACH.cz Strana 1 / 5 Návod - Jak položit PVC - HORNBACH.cz Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky Příprava plochy Podklad musí být nejen rovný, pevný a bez prachu, ale ani nesmí obsahovat trhliny, nečistoty,

Více

Návod - Jak namontovat závěsné WC - HORNBACH.cz

Návod - Jak namontovat závěsné WC - HORNBACH.cz Strana 1 / 6 Návod - Jak namontovat závěsné WC - HORNBACH.cz Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky Demontáž stojícího WC 1. krok Nejprve uzavřete rohový ventil na splachovací nádržce a nádržku vypusťte

Více

Montážní návod. T2Reflecta. topných

Montážní návod. T2Reflecta. topných T2Reflecta Systém topných desek Montážní návod Dodavatel: Raychem HTS s.r.o. Novodvorská 82 142 00 Praha 4 Tel.: 241009215-7 Fax: 241009219 PVacek@tycothermal.com www.tycothermal.com Návod pro návrh a

Více

Ceresit CL 69 Ultra-Dicht. Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí.

Ceresit CL 69 Ultra-Dicht. Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí. Ceresit CL 69 Ultra-Dicht Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí. Rychlé a snadné zpracování, dokonale utěsněný podklad to je Ceresit CL 69 Ul Nikdy nebyly hydroizolační práce tak

Více

Doporučení pro pokládku řešení pro schody nora

Doporučení pro pokládku řešení pro schody nora Doporučení pro pokládku řešení pro schody nora Vhodnými podklady jsou schody ze dřeva, kamene, mazaniny (natřené základní barvou), kovu a jiné pevné podklady. Podloží musí odpovídat požadavkům místních

Více

Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi.

Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. PŘÍPRAVA PODKLADU OBECNÉ INFORMACE Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální

Více

Návod - Jak zabudovat střešní okno

Návod - Jak zabudovat střešní okno Strana 1 / 5 Návod - Jak zabudovat střešní okno Krok po kroku Zde je místo pro vaše poznámky 1. krok Příprava montážního otvoru Střešní okno zabudujte nejlépe do výšky 1,85 2,20 m od horní hrany okna k

Více

Montáž betonových obkladů

Montáž betonových obkladů Montáž betonových obkladů Obklady z lehčeného betonu skvěle imitují kámen, oproti kterému vynikají především svojí lehkostí. Jsou moderním obkladem v interiérech i exteriérech. Jejich montáž je snadná

Více

Systém SCHÖNOX FORMÁTY MAXX

Systém SCHÖNOX FORMÁTY MAXX Systém SCHÖNOX FORMÁTY MAXX Foto: RAK Ceramics GmbH Systém SCHÖNOX Formáty MAXX Systém dokonale sladěných výrobků pro pokládku velkoformátových a velmi tenkých keramických obkladů a dlažeb. Spolehlivost

Více

Návod na pokládku TARKETT TOUCH

Návod na pokládku TARKETT TOUCH Návod na pokládku TARKETT TOUCH PVC DŮLEŽITÉ! Přesvědčte se, že veškeré specifikace a pokyny výrobce jsou pečlivě dodržovány. Podlahová krytina je určena výhradně pro vnitřní obytné účely. Pokud si nejste

Více

Doporučení pro pokládku soklové lišty a kouty soklových lišt nora

Doporučení pro pokládku soklové lišty a kouty soklových lišt nora Doporučení pro pokládku soklové lišty a kouty soklových lišt nora Podklad musí být připravený pro pokládku podle směrnice pro zadávání a uzavírání smluv pro stavební práce, DIN 18 365. Podklady nesmí mít

Více

Montáž sádrových obkladů

Montáž sádrových obkladů Montáž sádrových obkladů Sádrové obklady jsou v současnosti velmi moderním způsobem obkladu v interiérech. Jejich montáž je snadná a s naším návodem ji zvládnete i sami. Důkladně si celý návod pročtěte.

Více

ARSTYL WALL PANELS. Montážní návod

ARSTYL WALL PANELS. Montážní návod ARSTYL WALL PANELS Montážní návod 2-3 ARSTYL WALL PANELS 4-5 MONTÁŽNÍ NÁVOD POTŘEBNÝ MATERIÁL Brusný papír zrnitost 150 nebo jemnější Smetáček / houba Vodováha Metr a tužka Příchytky s hřebíčky nebo hřebíčky,

Více

Betonová mrazuvzdorná dlažba Montážní návod

Betonová mrazuvzdorná dlažba Montážní návod Betonová mrazuvzdorná dlažba Montážní návod Platí od 1. března 018 STŘECHA NA CELÝ ŽIVOT www.bramac.cz POUŽITÍ Betonovou mrazuvzdornou dlažbu z nabídky společnosti BRAMAC lze použít jak pro venkovní, tak

Více

Návod k instalaci. Veria AquaMat

Návod k instalaci. Veria AquaMat Návod k instalaci Veria AquaMat Specifikace výrobku Veria AquaMat Veria AquaMat je systém vodního temperování podlahy, který je díky své nízké instalační výšce (cca 10 mm) mimořádně vhodný k sanování stávajících

Více

Soklové lišty PVC linie

Soklové lišty PVC linie PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Soklové lišty PVC linie Použití PVC Line je řada

Více

Obložený parapet: Zbytky plovoucí podlahy nevyhazujte, můžete je ještě skvěle využít

Obložený parapet: Zbytky plovoucí podlahy nevyhazujte, můžete je ještě skvěle využít Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Obložený parapet: Zbytky plovoucí podlahy nevyhazujte, můžete je ještě skvěle využít Obložený parapet: Zbytky plovoucí podlahy nevyhazujte,

Více

MONTAGE AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA

MONTAGE AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA Doporučujeme opatrnost během přepravy a skladování balíků podlahy. Doporučuje se přepravovat a ukládat podlahy do ležaté polohy. Balení nesmí být umístěno vertikálně, skladovat

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné dlažby z přírodního kamene do exteriéru. b) Na malých plochách naneste vrstvu Mapestone TFB 60 v tloušťce 5-7 cm.

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné dlažby z přírodního kamene do exteriéru. b) Na malých plochách naneste vrstvu Mapestone TFB 60 v tloušťce 5-7 cm. CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ KÁMEN POJEZDOVÁ DLAŽBA TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU NA ŽB DESKU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad železobetonová deska. Podklad posypte

Více

Veria Quickmat 1C 100/150W/m². Instalační příručka

Veria Quickmat 1C 100/150W/m². Instalační příručka Veria Quickmat 1C 100/150W/m² Instalační příručka Fig. 1 Fig. 2 23 Fig. 4b Fig. 5 6 cм 50 cм Fig. 8a Fig. 8b 2 Fig. 3 Fig. 4a Fig. 6 Fig. 7 Fig. 9 Fig. 10 Specifikace produktu Veria Quickmat 100/150 W/m²

Více

Květinový strom. OBI návod na vlastní výrobu. Stupeň obtížnosti: Pro pocročilě. Obsah. Doba stavby. Rozměry Průměr Koruna:

Květinový strom. OBI návod na vlastní výrobu. Stupeň obtížnosti: Pro pocročilě. Obsah. Doba stavby. Rozměry Průměr Koruna: OBI návod na vlastní výrobu 1 Květinový strom Stupeň obtížnosti: Pro pocročilě Obsah Úvod/Tipy a triky Seznam materiálů Seznam nářadí Montážní návod Stavební plány Doba stavby str. 2 str. 3 str. 4 str.

Více

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. > > PŘÍPRAVA Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. 1 Panely Magnum vinyl vždy

Více

Technický list Sto-Fugenflankenprofil

Technický list Sto-Fugenflankenprofil Profil s integrovanou armovací síťovinou pro vytvoření rohů dilatačních spár budov Charakteristika Použití do exteriéru k zakrytí boků spár při použití pásky Sto-Dehnfugenband vhodný pro kontaktní zateplovací

Více

MONTÁŽ AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA

MONTÁŽ AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA Doporučujeme opatrnost během přepravy a skladování balíků podlahy. Doporučuje se přepravovat a ukládat podlahy do ležaté polohy. Balení nesmí být umístěno vertikálně, skladovat

Více

Rádce Střešní plechy

Rádce Střešní plechy Rádce Střešní plechy 1 Okrajový plech bez vodní drážky postranní ukončení šikmých a plochých střech s použitím asfaltových šindelů vzdálenost okapnice/zeď min. 20 mm připevnění těsnícími šrouby A2/A2 Pomocí

Více

Construction. Systém Sika AcouBond Lepení na housenku. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Č. 850 52 02 Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Systém Sika AcouBond Lepení na housenku. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Č. 850 52 02 Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Systém Sika AcouBond Lepení na housenku Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za předpokladu,

Více

Obecné zásady Design Floors Click

Obecné zásady Design Floors Click Obecné zásady Design Floors Click Instalace Instalace designových podlah Design Floors Click je jednoduchá a řídí se stejnými zásadami, které se vztahují na všechny kvalitní pružné podlahy. NÁRODNÍ SMĚRNICE

Více

Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem

Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem Před pokládkou Před instalací nechte podlahu v otevřených obalech v místnosti, ve které má být podlaha položená po dobu minimálně 48 hodin,

Více

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. Panely Quick-Step Livyn vždy skladujte

Více

OBKLADOVÉ DESKY ABITIBI NÁVOD NA INSTALACI

OBKLADOVÉ DESKY ABITIBI NÁVOD NA INSTALACI OBKLADOVÉ DESKY ABITIBI NÁVOD NA INSTALACI Vážení přátelé, Dostávají se vám do rukou výrobky z USA, které se ve světě používají více než 50 let. Uvedený sortiment představuje rozsáhlou nabídku desek s

Více

AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016. Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba. Katalog produktů. Instalační návody

AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016. Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba. Katalog produktů. Instalační návody AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016 Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba Katalog produktů Instalační návody AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016 AZ FLEX, a.s. - / 6-21.06.2016 AZ FLEX, a.s.... 1

Více

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz Návod k montáži pro profesionály NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 INDEX Spodní část stavby Výběr materiálu Pokládka spodní konstrukce Pokládka spodní konstrukce

Více

Portoforte 170. Montážní návod

Portoforte 170. Montážní návod Portoforte 170 Montážní návod Stav 03/2012 Montážní návod přístřešku pro - Portoforte 170 Hlavní rozměry: Na vyobrazených nákresech vidíte všechny hlavní rozměry přístřešku. Kromě toho jsou zde nakresleny

Více

Montáž cihlových obkladů

Montáž cihlových obkladů Montáž cihlových obkladů Cihlové obklady jsou jedinečným kousem v každém prostoru. Jsou vyrobeny na bázi lehkého betonu, takže jsou vhodné pro instalaci v interiéru i exteriéru. Montáž cihlových obkladů

Více

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod.

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. 1/5 POKYNY K INSTALACI Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. INSTALAČNÍ MATERIÁL (obrázek 1) Par-ky Instalační souprava

Více

MANIPULACE & ZPŮSOBY TVAROVÁNÍ

MANIPULACE & ZPŮSOBY TVAROVÁNÍ MANIPULACE & ZPŮSOBY TVAROVÁNÍ Balení a skladování Manipulace a zvedání panelů a desek Řezání & Tvarování MANIPULACE & ZPŮSOBY TVAROVÁNÍ Balení a skladování Výrobky jsou baleny do kartonových krabic běžných

Více

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 0mm 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 0mm 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max 3

Více

Typy pokládky: 1. Bez lepení - v případě, že se v místnosti nepočítá s větším pohybem (malé posilovny, kanceláře, cena pokládky: 50 Kč / m 2

Typy pokládky: 1. Bez lepení - v případě, že se v místnosti nepočítá s větším pohybem (malé posilovny, kanceláře, cena pokládky: 50 Kč / m 2 1. Podklad Doporučená pokládka Ujistěte se, že podklad je pevný, rovný, suchý a čistý, bez trhlin, prachu a neobsahuje cizorodé látky (např. zbytky malty, olej atd.), které by snižovaly přilnavost. Pro

Více

Skříň jako prostředek k rozdělení prostoru

Skříň jako prostředek k rozdělení prostoru Skříň jako prostředek k rozdělení prostoru Hezká z obou stran Skříň jako prostředek k rozdělení prostoru Všechno má sice své dvě strany. Avšak u tohoto kusu nábytku je jedna hezčí než druhá. Tak tedy dejme

Více

Psací stůl Einstein. Ale to jsme již vlastně řekli: sestavení je maximálně jednoduché.

Psací stůl Einstein. Ale to jsme již vlastně řekli: sestavení je maximálně jednoduché. Psací stůl Einstein Opravdu chytrá kombinace: Tvé zcela individuální pracoviště, které Ti dá inspiraci na dobré nápady. Bedny pod lakovanou lepenou dřevěnou deskou nejsou určeny pro uschování těžkých předmětů,

Více

Krbová stavebnice Levi. Montážní návod. /haassohnrukov

Krbová stavebnice Levi. Montážní návod. /haassohnrukov Krbová stavebnice Levi Montážní návod Krbová stavebnice Levi Krbová stavebnice Levi Montážní návod Krbová stavebnice Levi /haassohnrukov 0434715901405 Poznámky v textu Nejdůležitější jsou poznámky nadepsané

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.23 Zateplování budov pěnovým polystyrenem

Více

Pokyny pro instalaci NMC Czech, s,r.o., Spořická 4949, 43001 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81 84, www.nmc-czech.cz, e mail: info@nmc-czech.

Pokyny pro instalaci NMC Czech, s,r.o., Spořická 4949, 43001 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81 84, www.nmc-czech.cz, e mail: info@nmc-czech. Pokyny pro instalaci strana 1 NOMA STONE stěnové panely (imitace kamenného obložení stěn) Přehled produktů 2 Substrát 2 Zpracování 3 Nástroje a nářadí 5 Finální lak 6 Poznámky 7 strana 2 Přehled produktů

Více

Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka

Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka Vážení zákazníci, Těší nás, že jste se rozhodli pro vysoce kvalitní dřevěnou třívrstvou podlahu od BESTPARKETT, s.r.o. K položení plovoucí podlahy potřebujete

Více

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 0mm 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 0mm 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max 3

Více

Montáž kamenných obkladů

Montáž kamenných obkladů Montáž kamenných obkladů Kamenné obklady jsou vyrobeny z přírodního kamene a jsou proto vhodné k instalaci v interiérech i exteriérech. Jejich montáž je snadná a s naším návodem ji zvládnete i sami. Důkladně

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová

Více

Důležité upozornění. Příprava podkladu. Instalace. Instrukce k pokládce samolepících vinylových dílců Gerflor CARACTERE

Důležité upozornění. Příprava podkladu. Instalace. Instrukce k pokládce samolepících vinylových dílců Gerflor CARACTERE Instrukce k pokládce samolepících vinylových dílců Gerflor CARACTERE Důležité upozornění Podklad musí být: suchý čistý zametený (lépe důkladně vysátý) pevný zcela hladký Příprava podkladu Pokud povrch

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová

Více

Montáž garnýže a dveří

Montáž garnýže a dveří Montáž garnýže a dveří ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO MONTÁŽ Před zahájením montážních prací zajistěte stavební připravenost místa montáže (teplota, vlhkost a další) dle podmínek stanovených v PLÁNU ZAJIŠTĚNÍ

Více

CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE DŘÍVE, NEŽ ZAČNETE

CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE DŘÍVE, NEŽ ZAČNETE CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE Uniclic Multifi t je revoluční systém pokládání kompozitních dřevěných podlah. Panely lze jednoduše spojit kliknutím díky důmyslnému tvaru

Více

F146 01/2014. F146 - suchá podlaha pro každého

F146 01/2014. F146 - suchá podlaha pro každého F146 01/2014 F146 - suchá podlaha pro každého Co všechno potřebujete? 1. 2. 3. 4. Materiál 1. desky Knauf F146 2. tmel Fugenfüller Leicht 3. tmel Uniflott 4. minerální obvodový pásek 5. (podsyp) potřebné

Více

Ptačí krmítko pro balkón a zahradu

Ptačí krmítko pro balkón a zahradu Ptačí krmítko pro balkón a zahradu Expedice do říše zvířat. Krmítko Malí i velcí pozorovatelé přírody již brzy budou moci objevovat svět před vlastními balkónovými dveřmi. 1 Úvod S tímto krmítkem pro zpěvavé

Více

Soklové lišty Metal Line Metal Line 95

Soklové lišty Metal Line Metal Line 95 PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Soklové lišty Metal Line Metal Line 95 Použití

Více

W35 Masivní příčky Knauf

W35 Masivní příčky Knauf W35 04/2011 W35 Masivní příčky Knauf W352 - Masivní příčka s příčníky - Masivní sádrokartonová deska Knauf 20/25 mm W353 - Masivní příčka s CW profily - Masivní sádrokartonová deska Knauf 20/25 mm W355

Více

ColFlex FT TECHNICKÝ LIST. Pružná páska pro těsnění spár

ColFlex FT TECHNICKÝ LIST. Pružná páska pro těsnění spár Popis Výhody Typické aplikace je, trvale pružný pás ze speciální gumy (polyesterová pletenina a termoplastický elastomer odolný proti stárnutí) se speciální povrchovou úpravou pleteniny. Pás má i přetvarované

Více

NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU

NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU PVC podlahové krytiny Bytové podlahy NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU DŮLEŽITÉ! Dodržujte pečlivě návod a specifikace. Podlahové krytiny jsou určeny pouze pro interiéry v domácnostech V případě nejasností kontaktujte

Více

NÁVOD K POUŽITÍ A ZÁRUČNÍ LIST VÝROBKU. Výrobek: 3D Samolepicí kamenný obklad pro vnitřní použití

NÁVOD K POUŽITÍ A ZÁRUČNÍ LIST VÝROBKU. Výrobek: 3D Samolepicí kamenný obklad pro vnitřní použití NÁVOD K POUŽITÍ A ZÁRUČNÍ LIST VÝROBKU Výrobek: 3D Samolepicí kamenný obklad pro vnitřní použití Popis a použití výrobku: 3D samolepicí kamenné obklady jsou vyrobeny z tenkých vrstev pravého přírodního

Více

Pokyny k instalaci. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod.

Pokyny k instalaci. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. 1/5 Pokyny k instalaci Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. INSTALAČNÍ MATERIÁL (obrázek 1) Par-ky Instalační souprava

Více

DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží

DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží Dříve než začnete s montáží, seznamte se se všemi předpisy či normami, které platí pro tuto problematiku. Tento návod je doporučeným

Více

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY. ...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY. ...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁKY...atraktivní výrobky za atraktivní cenu...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy Podlahové koupelnové kanálky umožňují bezbariérový

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

STAVBA ZDÍ A JEJICH OPRAVY

STAVBA ZDÍ A JEJICH OPRAVY Pracovní návody 51 STAVBA ZDÍ A JEJICH OPRAVY Informace Stupeň obtížnosti 0 1 2 Vynaložené úsilí 0 1 2 Materiál Tvárnice, malta. Časová náročnost Na 1 m 2 zdi postavené z velkoformátových tvárnic budete

Více

-HASIT- LEPIDLA SPÁROVACÍ MALTY

-HASIT- LEPIDLA SPÁROVACÍ MALTY -HASIT- LEPIDLA A SPÁROVACÍ MALTY Úprava podkladu Spotřeba 0,15-0,25 l/ m 2 Spotřeba 0,15-0,2 l/ m 2 2 Úprava podkladu Podklad Úprava podkladu Poznámka Betonové stěny /podlahy starší než 6 měsíců Betonové

Více

Vanové profily Cerfix Sanibord

Vanové profily Cerfix Sanibord PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Vanové profily Cerfix Sanibord Použití SANIBORD

Více

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky :

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : Vertikální instalace obkladu na stěny (lamely svisle) : DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : 1. Ke stěně přišroubujte vodorovně dřevěné latě (rozměru cca. 30 x 25 mm) nebo latě z PVC (P9050, o rozměru 32 x

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS 28022013 Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS Krbová vložka: PINUS Prüfgutachten Nr. RRF 40 12 2982 Vydal: Rhein-Ruhr Feuerstätten Prüfstelle. Im Lipperfeld 34b. 406 47 Oberhausen Použité normy:

Více

katalog 2016 bytové a komerční PVC

katalog 2016 bytové a komerční PVC katalog 2016 bytové a komerční PVC flexibilita komfort odolnost Junior Plus je flexibilní, elastická, heterogenní PVC podlahová krytina o tloušťce 2,2 mm a nášlapné vrstvě 0,5 mm. Díky třídě zátěže 33-42

Více

44 Pracovní návody: Pergola PERGOLA S UPEVNĚNÍM KE STĚNĚ

44 Pracovní návody: Pergola PERGOLA S UPEVNĚNÍM KE STĚNĚ 44 Pracovní návody: Pergola PERGOLA S UPEVNĚNÍM KE STĚNĚ Pracovní návody: Pergola 45 Materiál 2 betonové kotvy, 2 stojny 210/9/9 cm, 2 vaznice 12 14 cm, max. délka cca 350 cm, krokve 8 12 cm. Nástroje

Více

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁKY...atraktivní výrobky za atraktivní cenu...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy Podlahové koupelnové kanálky umožňují bezbariérový

Více

Nástěnný posuvný systém nosnost systému Montážní návod Určení zásad použití a údržby Před zahájením montáže se seznamte s tímto návodem. Před zahájením montáže je nutné se podrobně zkontrolovat, zda jsou

Více

Schöck Tronsole typ R SCHÖCK TRONSOLE

Schöck Tronsole typ R SCHÖCK TRONSOLE SCHÖCK TONSOLE Prvek pro přerušení kročejového hluku od schodišťových stupnic (pro sanaci a dodatečnou vestavbu) Schöck Tronsole typ schodišťové rameno monolitický beton nebo prefabrikovaná schodišťová

Více

Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky

Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky BerryAlloc Click Vinyl Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com (1/4) 1. Obecné pokyny PureLoc je LVT podlaha pro domácí užití a je vyroben dle normy EN 649T. PureLoc

Více

Robert Bosch GmbH. Puristické umyvadlo

Robert Bosch GmbH. Puristické umyvadlo Puristické umyvadlo Bezchybná věc Puristické umyvadlo Puristický design v koupelně je v módě. Právem, a toto umyvadlo to dokazuje: Neboť méně znamená více! 1 Úvod Dočista geniální nápad: S naším umyvadlem

Více

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely:

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely: BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje Tloušťka lamely: Šířka lamely: Délka lamely: Balení: 14 mm 96 mm 1840 mm 2,12m 2 /12ks Objemová hmotnost: 720 kg/m3 Součinitel tepelné vodivosti: 0,22 W/mK

Více

FILETI MEDU. Obklad z přírodního kamene do interiéru a exteriéru - TECHNICKÝ LIST PŘÍPRAVA PODKLADU CHARAKTERISTIKA

FILETI MEDU. Obklad z přírodního kamene do interiéru a exteriéru - TECHNICKÝ LIST PŘÍPRAVA PODKLADU CHARAKTERISTIKA FILETI MEDU venkovní plochy jako například fasády, garáže nebo plotu. V Interiéru můžete tento přírodní obkladový kámen použít na kuchyně, jídelny, předsíně, chodby, krby a na mnoha dalších místech dle

Více

Ekopanely a montážní materiál

Ekopanely a montážní materiál Ekopanely a montážní materiál [a] Ekopanely a stěnová spona [b] Vysvětlivky [1] 800 mm 1200 mm 2 [2] 1 3 4 5 6 6x 7 8 9 10 1 1 12 13 14 15 16 5x /m 2 max. 32 00 mm max. 32 00 mm cca cca 17 20 cm 1 8 50

Více

Elegantní konzola na TV, DVD & Co.

Elegantní konzola na TV, DVD & Co. Elegantní konzola na TV, DVD & Co. Vkusné jeviště Elegantní konzola na TV, DVD & Co. Jednoduchá, plochá, praktická: Tato konzola to má nejen v sobě, ale také na sobě. Perfektní místo pro vaši televizi.

Více

BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC. BerryAlloc Click Vinyl. Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com

BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC. BerryAlloc Click Vinyl. Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC BerryAlloc Click Vinyl Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com 1. Obecné pokyny Návod na pokládku a údržbu PureLoc (1/4) Tento dokument představuje

Více

Flotex. Navrženo pro život

Flotex. Navrženo pro život Flotex Navrženo pro život Flotex instalace krok za krokem Flotex příprava materiálu Pásy stejně jako čtverce by měly být 24 hodin před instalací skladovány při pokojové teplotě. Flotexové pásy byl měly

Více

Certain Teed Montáž vinylového obkladu

Certain Teed Montáž vinylového obkladu Certain Teed Montáž vinylového obkladu Dovoz a Distribuce v ČR: EKOCELL CZ s.r.o. Kunín 255, 742 53 Kunín Tel. 773400186 info@ekocell.cz www.ekocell.cz Obsah 1) Montáž lamel 2) STUDfinder instalační systém

Více

Náš tým ACO technické podpory je zde, aby Vám pomohl s jakýmkoli dotazem. Detailní informace o kontaktní osobě můžete najít na

Náš tým ACO technické podpory je zde, aby Vám pomohl s jakýmkoli dotazem. Detailní informace o kontaktní osobě můžete najít na Průvodce instalací a údržbou ACO DRAIN Multiline Seal in odvodňovací žlab Jako výrobce odvodňovacích žlabů jsme dle EN 1433, bod 7.17 a bod 11 povinni poskytnout všeobecně platné montážní předpisy. Údaje

Více

VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ

VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ OBECNÉ PODMÍNKY 1. Ověření produktu Před montáží, zkontrolujte všechny panely nebo obklady, zda nemají škrábance, rozdíly v barvě, menší poškození

Více

> > PŘÍPRAVA. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny.

> > PŘÍPRAVA. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny. > > PŘÍPRAVA Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. Vinylovou podlahu Magnum vždy

Více

II. Připevňování termoizolačního materiálu 8 str. 4 9 Nanášení lepicí malty na desky z minerální vlny Při lepení desek z minerální vlny oprášíme lepený povrch kartáčem ještě před nanesením lepicí malty

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

Montážní návod dutinkové desky

Montážní návod dutinkové desky Montážní návod dutinkové desky Příprava konstrukce Před pokládkou dutinkových desek doporučujeme připravit nosnou dřevěnou konstrukci. Krokve musí být kvůli montáži široké min. 60 mm (doporučujeme 80 mm).

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD LARIN

MONTÁŽNÍ NÁVOD LARIN MONTÁŽNÍ NÁVOD LARIN Nejprve překontrolujte obsah balení podle materiálového listu! Mějte pochopení pro to, že případnou reklamací se můžeme zabývat pouze tehdy, když díly nebudou smontované! Za pomoci

Více

www.palubky-online.cz

www.palubky-online.cz Montážní návod pro použití v exteriéru 1. Základní pravidla a doporučení pro montáž plastové palubky Účelem tohoto návodu je popsání základních pravidel a doporučení, které je potřeba dodržovat během montáže

Více

Symmetry. 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce

Symmetry. 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce Symmetry Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI Výrobce fiberondecking.com Symmetry Návod k montáži zábradlí 1,83 m a 2,44 m Rovné Seznam součástí zábradlí pro část s délkou

Více

CarbonTEX/CarbonTEX PRO

CarbonTEX/CarbonTEX PRO CarbonTEX/CarbonTEX PRO Trocha individuality Informace pro ortotiky-protetiky 2 Ottobock CarbonTEX/CarbonTEX PRO CarbonTEX/CarbonTEX PRO Praktické rady CarbonTEX/CarbonTEX PRO Zdrsněte povrch laminovaného

Více

TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ

TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ České vysoké učení technické v Praze fakulta stavební TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ DANA HAJNOVÁ NIKOLA MOŠNEROVÁ DOMINIK SYROVÝ k 126 MGT 2012-2013 TECHNOLOGICKÝ POSTUP - PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ

Více

Montážní návod LWH 050

Montážní návod LWH 050 Montážní návod LWH 050 Technické údaje 30 kg 43-94 cm max. 200 2 OBSAH Technické údaje....2 Výstražné pokyny....4 Bezpečnostní pokyny....4 Instalační sada....5 Montáž na stěnu s dřevěnými fošnami....6

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelná pochozí dlažba z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelná pochozí dlažba z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ KÁMEN POCHOZÍ DLAŽBA TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU NA ŽB DESKU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad železobetonová deska. Podklad se v případě

Více

POKYNY K INSTALACI 1/5

POKYNY K INSTALACI 1/5 POKYNY K INSTALACI 1/5 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. V případě nedodržení instrukcí ponese zhotovitel plnou

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR 1/100 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR 1/100 S 63 64 Spytihněv č.p. 56, okres Zlín tel.:+420 5 110 311, fax:+420 5 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 00 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM NEW NSDKR 1/90 S NSDKR

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě akrylátových van RIHO bez masážního systému Úvodem Všechny RIHO-vany jsou vyrobeny z akrylátu a jsou zesíleny polyesterem se skelnými vlákny a výstužnou

Více