Zápis z jednání Představenstva ČLK konaného v Kanceláři ČLK Praha dne 11. května 2007

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Představenstva ČLK konaného v Kanceláři ČLK Praha dne 11. května 2007"

Transkript

1 Zápis z jednání Představenstva ČLK konaného v Kanceláři ČLK Praha dne 11. května 2007 Přítomni: Omluveni: MUDr. Kubek, MUDr. Kinšt, MUDr. Klanica, MUDr. Knajfl, MUDr. Němeček, MUDr. Pětivlas, MUDr. Rybová, MUDr. Sedláček, MUDr. Šindler, MUDr. Vraná, MUDr. Herman, MUDr. Říhová, MUDr. Spousta, MUDr. Hledíková, MUDr. Liehne, MUDr. Mach MUDr. Tocháček Neomluveni: MUDr. Moravec Přizváni: MUDr. Chod revizní komise, JUDr. Mach, Mgr. Buriánek, MUDr. Sojka, PhDr. Ptáček, MUDr. Mrozek Prezident Dr. Kubek přivítal přítomné členy představenstva a v 9:15 hodin zahájil jednání. Přítomno 10 členů představenstva, představenstvo je usnášení schopné. Prezident na úvod omluvil MUDr. Hledíkovou, MUDr. Knajfla, MUDr. Krbuška a MUDr. Liehneho, kteří oznámili, že se z pracovních důvodů připojí k jednání představenstva později. 1) Připomínky k minulému zápisu - bez připomínek 2) Jednání a informace MUDr. Herman se připojil k jednání v 9:45 hodin. Zasedání Lékařských asociací a WHO v Lisabonu Představenstvo vzalo na vědomí písemnou zprávu Dr.Kubka o jednání. Informace budou zveřejněny v časopise Tempus Medicorum. MUDr. Liehne se připojil k jednání v 10:00 hodin Zpráva o jednání PWG v Nice Představenstvo vzalo na vědomí písemnou zprávu Dr.Šindlera o jednání. MUDr. Mach se připojil k jednání v 11:00 hodin Vzdělávací konference ČLK v Milovech Představenstvo schvaluje závěry z konference. pro: 9 zdržel se: 4 Věcný záměr novely zákona č. 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojištění Prezident Kubek rozeslal členům představenstva ČLK, předsedům OS ČLK a delegátům sjezdu ČLK k připomínkám návrh ministra Julínka na novelu zákona č. 48/1997

2 Sb. s žádostí o připomínky a další návrhy. Na základě obdržených připomínek a návrhů, v souladu s usnesením sjezdu ČLK a se závěry z porad předsedů OS ČLK i závěry z dubnové Konference ČLK předložil návrh věcného záměru novely tohoto zákona, která by řešila zásadní problémy lékařů. Tento návrh bude ČLK prosazovat s pomocí poslanců, kteří jsou ochotní s ČLK spolupracovat. Představenstvo schvaluje věcný záměr novely zákona č. 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojištění, který předložil prezident ČLK Dr.Kubek. MUDr. Knajfl se připojil k jednání představenstva v hodin. Petice lékařů Uherské Hradiště Představenstvo OS ČLK Uherské Hradiště se obrátilo na představenstvo ČLK s žádostí, aby ČLK podpořila petiční akci lékařů. Vzhledem k tomu, že cíle petice jsou v souladu s usnesením sjezdu ČLK, představenstvo ČLK tuto petiční akci podporuje. ČLK pomůže s distribucí textu petice mezi lékaře. pro: 12 zdržel se: 2 Dr. Hledíková se připojila k jednání ve 14:30 hodin ČLK o.s. Dr.Kubek pozval zástupce sdružení soukromých lékařů na další jednání o společném prosazování zájmů soukromých lékařů na Představenstvo vzalo na vědomí zprávu o ČLK o.s., která bude publikována na webových stránkách ČLK i v časopise Tempus. pro: 14 zdržel se:1 Novela zákona č. 18/2004 Sb. o uznávání odborné kvalifikace státních příslušníků EU Prezident Kubek rozeslal členům představenstva ČLK, předsedům OS ČLK a členům vědecké rady k připomínkám návrh ministerstva školství na novelu zákona č. 18/2004 Sb. o uznávání odborné kvalifikace občanů členských států EU. Na základě obdržených připomínek ve spolupráci s právním oddělením ČLK pak vypracoval stanovisko ČLK k návrhu, které bylo zasláno ministerstvu školství. Vypořádání připomínek se koná a za ČLK se ho bude účastnit předseda VR Dr.Herman. 3 ) Vnitřní činnost Smlouva o spolupráci při vydávání časopisu Tempus Medicorum mezi ČLK a společností Edukafarm s.r.o. Představenstvo schvaluje smlouvu o spolupráci při vydávání časopisu Tempus Medicorum mezi ČLK a společností Edukafarm s.r.o.

3 Oddělení vzdělávání ČLK a SP - 16 Právní rámec: Zákon č. 95/2004 Sb. o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti lékařů 22 Celoživotní vzdělávání 1) Lékaři.vykonávající zdravotnické povolání se celoživotně vzdělávají. 2) Celoživotní vzdělávání je průběžné obnovování vědomostí, dovedností a způsobilosti odpovídající získané odbornosti v souladu s rozvojem oboru a nejnovějšími vědeckými poznatky 3) Formy celoživotního vzdělávání jsou zejména samostatné studium odborné literatury, účast na kurzu, školící akci, seminářích, odborných a vědeckých konferencích a kongresech, absolvování klinické stáže na akreditovaném pracovišti, účast na odborně vědeckých aktivitách, publikační a pedagogická činnost a vědecko-výzkumná činnost 4) Celoživotní vzdělávání organizují a pořádají zejména ministerstvo, vysoké školy, ČLK a odborné lékařské společnosti ve spolupráci s akreditovaným i vzdělávacími zařízeními, zdravotnickými zařízeními Každý pořadatel tohoto vzdělávání vydává účastníkům potvrzení o účasti na školící akci. 5) Účast na celoživotním vzdělávání se považuje za prohlubování kvalifikace Zákon č. 262/2006 Sb. zákoník práce 230 Prohlubování kvalifikace 2) Zaměstnanec je povinen prohlubovat si svoji kvalifikaci k výkonu sjednané práce. Zaměstnavatel je oprávněn uložit zaměstnanci účast na školení a studiu, nebo jiných formách přípravy k prohloubení jeho kvalifikace, popřípadě na zaměstnanci požadovat, aby prohlubování kvalifikace absolvoval i u jiné právnické nebo fyzické osoby. Zákon č. 220/1991 S. o ČLK 2 Komory dbají, aby členové komor vykonávali své povolání odborně, v souladu s jeho etikou a způsobem stanoveným zákony a řády komor Komory zaručují odbornost svých členů a potvrzují splnění podmínek k výkonu lékařského povolání.. podle zvláštních předpisů SP 16 Systém celoživotního vzdělávání lékařů ČLK upravuje systém celoživotního vzdělávání lékařů garantovaný ČLK. Představenstvo diskutovalo SP č. 16 a pověřuje tajemníka ČLK, aby ve spolupráci s ekonom. odd. sledoval finanční efekt platného SP č. 16. Představenstvo ukládá odd. vzdělávání, aby vyhodnotilo dopad SP č. 16 na počet a kvalitu akreditovaných akcí garantovaných ČLK a eventuelně připravilo návrh změn SP č. 16. Dne rezignovala z důvodu časové náročnosti na funkci vedoucího oddělení vzdělávání ČLK MUDr. Klimovičová. Prezident Kubek navrhuje na funkci vedoucího oddělení vzdělávání ČLK PhDr. Ptáčka. Představenstvo se seznámilo se základními tezemi rozvoje oddělení vzdělávání, které zpracoval PhDr. Ptáček a doporučuje, aby prezident ČLK jmenoval PhDr. Ptáčka vedoucím oddělení vzdělávání ČLK.

4 pro: 8 zdržel se: 5. ČLK a kvalita zdravotní péče ČLK uspořádá tiskovou konferenci k tématům: Jak a na co si mohou pacienti stěžovat lékařské komoře. Co dělá ČLK pro kvalitu zdravotní péče. Na tiskové konferenci vystoupí prezident ČLK, předsedkyně revizní komise ČLK a předseda čestné rady ČLK. Výběr partnera ČLK pro oblast výpočetní techniky Představenstvo vyslechlo zprávu Dr. Sojky, který presentoval nabídky společností Dell a HP. Představenstvo považuje nabídku společnosti Dell za výhodnější a pověřuje prezidenta ČLK, aby ve spolupráci s právním odd. projednal se společností Dell smlouvu o spolupráci tak, aby tuto smlouvu mohlo představenstvo posoudit na svém příštím zasedání. Zpráva o vyúčtování Konference ČLK Milovy, Představenstvo vzalo na vědomí zprávu o vyúčtování Konference ČLK v Milovech. Předpokládané náklady pro ČLK budou cca Kč. Ubytovací řád bytu ČLK Ubytovací řád přílohou zápisu. Představenstvo schvaluje nový ubytovací řád bytu ČLK s účinností od pro: 9 proti: 5 zdržel se: 1. Změna organizačního řádu Představenstvo ukládá právnímu odd., aby připravilo změnu SP č. 1 Organizačního řádu ČLK, která zohlední novelu zákona č. 220/1991 Sb., která zavádí institut hostujícího lékaře. Závazné stanovisko o výkonu dohledu lékaře se specializovanou způsobilostí nad lékaři s odbornou způsobilostí Představenstvo ukládá právnímu odd., aby ve spolupráci s licenční komisí připravilo návrh závazného stanoviska o výkonu dohledu lékaře se specializovanou způsobilostí nad lékaři s odbornou způsobilostí. Dr. Spousta se omluvil z jednání v 16:30 hodin. 4) Blok VR Dr. Herman informoval o návrhu změny zákona č. 95/2004 Sb., který připravuje společně Vědecká rada ČLK, kolegium děkanů LF a ČLS JEP(odborné společnosti). Dne se k uvedenému návrhu koná společné zasedání VR ČLK s předsedy Oborových komisí VR ČLK a prezidiem ČSL JEP. Dr. Krbušek se připojil k jednání v 18 hodin.

5 5) Blok tajemníka ČLK Dr. Mach seznámil představenstvo s žádostí OS ČLK Olomouc č.j. 629/07 o finanční podporu vdovy člena OS ČLK Olomouc. Představenstvo souhlasí s příspěvkem centra ,- Kč. Dr. Mach seznámil představenstvo s žádostí OS ČLK Zlín č. j. 1716/07 o finanční podporu vdovy člena OS ČLK Zlín. Představenstvo souhlasí s příspěvkem centra ,- Kč a pověřuje MUDr. Macha vyřízením korespondence s předsedou OS ČLK Zlín. 6) Blok RK Dr. Chod - bez bodů k projednání 7) Licence - Dr.Rybová, Dr.Mrozek, - viz. příloha zápisu. 8) Různé Dr. Sojka informoval o nabídce Divadla Hybernia: sleva ve výši 30% na vstupenky na muzikál Golem. Zájemci si mohou vstupenky rezervovat na telefonním čísle: , Je nutné uvést, že jde o člena ČLK. Dr. Pětivlas seznámil představenstvo s případem, který projednávala Etická komise ČLK. Etická komise se domnívá, že byl porušen 4 odst. 2 Etického kodexu ČLK. Etická komise požádala představenstvo ČLK o stanovisko k tomuto případu. Představenstvo konstatuje, že v daném případě by se mohlo jednat o porušení Etického kodexu ČLK tím, že se lékař bez znalosti odborných podkladů k případu v tisku vyjadřoval nevhodným způsobem na adresu svého kolegy. Regulační poplatky ve zdravotnictví Představenstvo konstatuje, že regulační poplatek - musí sloužit k zamezení nadužívání zdravotní péče; - má-li plnit svou regulační funkci, nesmí mít výjimky; - nesmí být součástí úhrady zdravotní péče; - nesmí zvýšit administrativní zátěž lékařů; - by měl být součástí vztahu mezi pojišťovnou a pacientem, tedy bez účasti lékaře; Zasedání představenstva bylo ukončeno ve hodin. Příští zasedání představenstva se uskuteční dne 22. června 2007 v Praze od 9 hodin. Zapsal: Schválil: Mgr. Radovan Urban Kocák Magdaléna Janderová MUDr. Milan Kubek - prezident ČLK

LÉKAŘI A DALŠÍ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ RADEK POLICAR

LÉKAŘI A DALŠÍ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ RADEK POLICAR I A DALŠÍ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ RADEK POLICAR ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ Numerus clausus Zákon č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 6. září 2013 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 6. září 2013 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 6. září 2013 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dernerová, MUDr. Dostalíková, MUDr.

Více

Usnesení XXI. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech listopadu 2007 v Brně

Usnesení XXI. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech listopadu 2007 v Brně Usnesení XXI. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech 23. 25. listopadu 2007 v Brně 1) Sjezd zvolil: - pracovní předsednictvo ve složení: MUDr. Kubek, MUDr. Vraná, MUDr. Herman, MUDr. Imrych, MUDr. Klanica,

Více

Brno, 4. 5. 3. 2014. Personální obsazení z pohledu požadavků zaměstnavatele a kvalifikačních předpokladů

Brno, 4. 5. 3. 2014. Personální obsazení z pohledu požadavků zaměstnavatele a kvalifikačních předpokladů Brno, 4. 5. 3. 2014 Personální obsazení z pohledu požadavků zaměstnavatele a kvalifikačních předpokladů JUDr. Zuzana Pláničková, právní a sociální oddělení Odborový svaz zdravotnictvía sociální péče ČR

Více

Postavení České lékařské komory v České republice. MUDr. Zdeněk Mrozek, Ph.D. viceprezident ČLK

Postavení České lékařské komory v České republice. MUDr. Zdeněk Mrozek, Ph.D. viceprezident ČLK Postavení České lékařské komory v České republice MUDr. Zdeněk Mrozek, Ph.D. viceprezident ČLK Zákonné vymezení Česká lékařská komora (dále jen ČLK nebo komora ) je zřízena na základě zák. č. 220/1991

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 14. října 2016 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 14. října 2016 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 14. října 2016 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dobeš, MUDr. Dostalíková, MUDr. Henčlová, MUDr.

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 17. listopadu 2012 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 17. listopadu 2012 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 17. listopadu 2012 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dernerová, MUDr. Dostalíková,

Více

Vzdělávání sester v elektrodiagnostice nervového systému. Bc.. Miluše Vacušková Katedra ošetřovatelství NCO NZO Brno

Vzdělávání sester v elektrodiagnostice nervového systému. Bc.. Miluše Vacušková Katedra ošetřovatelství NCO NZO Brno Vzdělávání sester v elektrodiagnostice nervového systému Bc.. Miluše Vacušková Katedra ošetřovatelství NCO NZO Brno Historie 1973 speciální příprava v úsecích EEG, EMG dlouhodobá příprava v úsecích EEG,

Více

Odborná způsobilost zdravotnických pracovníků ZZS OK

Odborná způsobilost zdravotnických pracovníků ZZS OK Odborná způsobilost zdravotnických pracovníků ZZS OK Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, p.o. Bc. Eliška Janečková Olomouc, 2008 ÚVOD Zdravotnická záchranná služba (ZZS) je státem garantovaný,

Více

Vyhláška č. 423 r. 2004 Sb. (kreditní systém)

Vyhláška č. 423 r. 2004 Sb. (kreditní systém) 423/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. června 2004, kterou se stanoví kreditní systém pro vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení nebo odborného dohledu zdravotnických pracovníků

Více

423/2004 Sb. VYHLÁŠKA

423/2004 Sb. VYHLÁŠKA 423/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. června 2004, kterou se stanoví kreditní systém pro vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení nebo odborného dohledu zdravotnických pracovníků

Více

a) kreditem bodové ohodnocení jednotlivých forem celoživotního vzdělávání 3),

a) kreditem bodové ohodnocení jednotlivých forem celoživotního vzdělávání 3), 321/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 19. srpna 2008, kterou se mění vyhláška č. 423/2004 Sb., kterou se stanoví kreditní systém pro vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení nebo odborného

Více

Opatření děkana č. 9/2011, kterým se vydávají pravidla pro pořádání vzdělávacích akcí. Čl. I Základní ustanovení

Opatření děkana č. 9/2011, kterým se vydávají pravidla pro pořádání vzdělávacích akcí. Čl. I Základní ustanovení Univerzita Karlova v Praze, 1. lékařská fakulta Kateřinská 32, 121 08 Praha 2 Opatření děkana č. 9/2011, kterým se vydávají pravidla pro pořádání vzdělávacích akcí Zpracovali: PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D.,

Více

Vzdělání a vzdělávání pracovníků v zařízeních sociálních služeb Mgr. Ivana Štěpánková, OSZSP ČR

Vzdělání a vzdělávání pracovníků v zařízeních sociálních služeb Mgr. Ivana Štěpánková, OSZSP ČR Vzdělání a vzdělávání pracovníků v zařízeních sociálních služeb Mgr. Ivana Štěpánková, OSZSP ČR V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH VYKONÁVAJÍ ODBORNOU ČINNOST a) sociální pracovníci (108/2006 Sb., 505/2006 Sb.) b)

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 5. září 2014 od 9:00 hodin ve hotelu Skalský dvůr

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 5. září 2014 od 9:00 hodin ve hotelu Skalský dvůr Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 5. září 2014 od 9:00 hodin ve hotelu Skalský dvůr Přítomni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Kubarič, MUDr. Mach Ota, MUDr. Musil, MUDr. Přikryl,

Více

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona č. 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se stanoví kreditní systém pro vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení

Více

H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY

H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY Na základě ustanovení 2, odst. 1, písm. a) a b) zákona ČNR č. 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České

Více

H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY

H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY H-11 ŘÁD PRO CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY Na základě ustanovení 2, odst. 1, písm. a) a b) zákona ČNR č. 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České

Více

VYHLÁŠKA č. 321/2008 Sb.

VYHLÁŠKA č. 321/2008 Sb. VYHLÁŠKA č. 321/2008 Sb. ze dne 19. srpna 2008, kterou se mění vyhláška č. 423/2004 Sb., kterou se stanoví kreditní systém pro vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení nebo

Více

MUDr. Zdeněk Mrozek, Ph.D.

MUDr. Zdeněk Mrozek, Ph.D. MUDr. Zdeněk Mrozek, Ph.D. Co nového novela přináší Rozšiřuje možnost vyžádání potvrzení o zdravotní způsobilosti lékaře ( MZ ČR + komory) Definice odborného dozoru (15 min. dostupnost) a odborného dohledu

Více

S T A N O V Y. Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle

S T A N O V Y. Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně Česká společnost hyperbarické a letecké medicíny S T A N O V Y 1 Obecná ustanovení 1. Česká společnost hyperbarické a letecké medicíny ( dále jen ČSHLM

Více

Usnesení XXIII. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech listopadu 2009 v Brně

Usnesení XXIII. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech listopadu 2009 v Brně Usnesení XXIII. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech 21. 22. listopadu 2009 v Brně 1) Sjezd zvolil: - pracovní předsednictvo ve složení: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, MUDr. Herman, MUDr. Stehlíková, MUDr.

Více

USNESENÍ XXIV. SJEZDU DELEGÁTŮ ČLnK KONANÉHO VE DNECH V BENEŠOVĚ

USNESENÍ XXIV. SJEZDU DELEGÁTŮ ČLnK KONANÉHO VE DNECH V BENEŠOVĚ USNESENÍ XXIV. SJEZDU DELEGÁTŮ ČLnK KONANÉHO VE DNECH 7. - 8. 11. 2014 V BENEŠOVĚ Sjezd bere na vědomí: zprávy mandátové komise ze 7. a 8. 11. 2014 zprávy o činnosti představenstva ČLnK, revizní komise,

Více

Změna zákona o nelékařských zdravotnických povoláních ČÁST PRVNÍ

Změna zákona o nelékařských zdravotnických povoláních ČÁST PRVNÍ Zákon 105/2011 Sb., kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

Zápis jednání okresního shromáždění ČLK Plzeň-město dne

Zápis jednání okresního shromáždění ČLK Plzeň-město dne Zápis jednání okresního shromáždění ČLK Plzeň-město dne 26. 2. 2015 Předseda okresního sdružení MUDr. Jindřich Šebor přivítal všechny přítomné členy sdružení. Zvoleno pracovní předsednictvo: Šebor, Sýkora,

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 3. října 2014 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 3. října 2014 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 3. října 2014 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dostalíková, MUDr. Kubarič, MUDr.

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 5. ledna 2017 pod

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 27. července 2018 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha. Přítomni:

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 27. července 2018 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha. Přítomni: Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 27. července 2018 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dobeš, MUDr. Dostalíková, MUDr.

Více

Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta Kateřinská 32, Praha 2

Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta Kateřinská 32, Praha 2 Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta Kateřinská 32, 121 08 Praha 2 Opatření děkana č. 1/2018, kterým se vydávají pravidla pro pořádání vybraných vzdělávacích akcí Zpracovaly: Eva Svobodová, PhDr. Jana

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 16 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY SYSTÉM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 16 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY SYSTÉM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 16 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen zákon

Více

Zápis z jednání 12. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky konaného dne 26. 1. 2015 od 14.00 hodin

Zápis z jednání 12. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky konaného dne 26. 1. 2015 od 14.00 hodin Zápis z jednání 12. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky konaného dne 26. 1. 2015 od 14.00 hodin Místo konání: Fakultní nemocnice v Motole, Interní klinika, uzel D, 4. poschodí,

Více

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 12 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 12 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 12 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona č. 220 / 1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen

Více

PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY

PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona č. 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen

Více

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání: Dne 17. června 2005 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 10.00 hod. do 14.00 hod. Přítomni:

Více

Registrace zdravotnických pracovníků

Registrace zdravotnických pracovníků Registrace zdravotnických pracovníků PhDr. Michaela Hofštetrová Knotková vedoucí Registru NCO NZO Brno Email: hofstetrova@nconzo.cz Tel.č.: 543 559 353 o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 31.05.1991 Časová verzia predpisu účinná od: 01.06.1991 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 220 Z Á K O N České národní rady ze

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 23. ledna 2016 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 23. ledna 2016 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 23. ledna 2016 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dobeš, MUDr. Doležal, MUDr. Dostalíková,

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 24. července 2015 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 24. července 2015 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 24. července 2015 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dostalíková, MUDr. Kubarič,

Více

Rizika reformy zdravotnictví MUDr. Milan Kubek Konference ČLK Milovy 25.-26.4.2008

Rizika reformy zdravotnictví MUDr. Milan Kubek Konference ČLK Milovy 25.-26.4.2008 Rizika reformy zdravotnictví MUDr. Milan Kubek Konference ČLK Milovy 25.-26.4.2008 26.4.2008 ČLK a 2. fáze reformy 24.11.2007 Ministr Julínek na sjezdu ČLK předal věcné záměry 7 zákonů a slíbil, že se

Více

Principy a základní teze k profesní komoře vzniklé ze zákona včetně reflexe konzultačního procesu

Principy a základní teze k profesní komoře vzniklé ze zákona včetně reflexe konzultačního procesu Principy a základní teze k profesní komoře vzniklé ze zákona včetně reflexe konzultačního procesu Mgr. David Pospíšil ředitel Odbor sociálních služeb Ministerstvo práce a sociálních věcí Historie legislativního

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT Záhlaví Schválení AS: 7. února 2017 Platnost: 15. března 2017 Účinnost: 15. března 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti

Více

SMĚRNICE DĚKANA č. 4/2006

SMĚRNICE DĚKANA č. 4/2006 UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 3. LÉKAŘSKÁ FAKULTA SMĚRNICE DĚKANA č. 4/2006 Celoživotní vzdělávání č. j. 8-4/2006 3.LF Počet listů: 2 Počet příloh: 3/5 Tato směrnice upravuje postup, vyplývající z povinností

Více

Usnesení XXXIII. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech listopadu 2018 v Praze

Usnesení XXXIII. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech listopadu 2018 v Praze Usnesení XXXIII. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech 10. 11. listopadu 2018 v Praze 1) Sjezd ČLK zvolil: mandátovou komisi ve složení: MUDr. Dobeš, MUDr. Henčlová, MUDr. Knajfl návrhovou komisi ve složení:

Více

Profesní rozvoj pracovníků

Profesní rozvoj pracovníků SQ 10 Profesní rozvoj pracovníků Postup pro pravidelné hodnocení pracovníků 1. Hodnocení pracovníků provádí vedoucí zařízení spolu se staniční sestrou 1x ročně (duben) písemnou formou. S hodnocením je

Více

8. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky Kongresové centrum Zlín 25. 11. 2011, - zápis -

8. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky Kongresové centrum Zlín 25. 11. 2011, - zápis - 8. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky Kongresové centrum Zlín 25. 11. 2011, - zápis - Přítomni: Rybka, Kvapil, Letocha, Havlová, Horák, Budina, Milata Omluveni: Svačina, Karen,

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 5. listopadu 2016 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 5. listopadu 2016 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 5. listopadu 2016 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dobeš, MUDr. Doležal, MUDr.

Více

Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95. PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol

Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95. PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95 PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol 2017 Obsah Způsobilost k výkonu povolání Samostatný výkon Základní kmen Obory specializace, vzdělávací

Více

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Místo jednání: Velká zasedací místnost, Rektorát Masarykovy univerzity Program: 1. Projednání záměrů vzniku

Více

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK Metodický pokyn k přípravě a realizaci vzdělávacího programu akreditovaného kvalifikačního kurzu (zpracování žádosti, průběh, realizace, započítávání a ukončení AKK) Metodický pokyn Ministerstva zdravotnictví

Více

Z á p i s. Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 23. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 15. října 2015 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Poláčka 9-P1.905 Krajského

Více

Vzdělávání zaměstnanců

Vzdělávání zaměstnanců Karlovarská krajská nemocnice a.s. Bezručova 1190/19, 360 01 Karlovy Vary IČ: 263 65 804 Označení dokumentu: SM42/2016 Počet stran: 5 Počet příloh: 4 Verze: 1 Platnost od: 1.6.2016 Doba platnosti: bez

Více

Kudy vede cesta z pasti ven MUDr. Milan Kubek - prezident ČLK 1

Kudy vede cesta z pasti ven MUDr. Milan Kubek - prezident ČLK 1 Kudy vede cesta z pasti ven 28.5.2014 MUDr. Milan Kubek - prezident ČLK 1 Lékaři i zdravotnictví v pasti Komplikovaný až nepřátelský systém specializačního vzdělávání označují mladí lékaři vedle špatného

Více

Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 3. 11. 2011 Přítomni: Beil Zdeněk, Ing. Jesch Reinhard Pospíšil Ladislav Pospíšilová Jaroslava Pudil Jiří, JUDr. Ing.

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Datum a místo konání: 14.3.2012 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Zápis z valné hromady č. 7/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš

Zápis z valné hromady č. 7/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Zápis z valné hromady č. 7/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Den a místo konání: 17.12.2018 Zasedací místnost Obecního úřadu ve Vlkoši Hodina zahájení: Ověřovatelé zápisu:

Více

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity

Řád celoživotního vzdělávání Masarykovy univerzity Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. ledna 2017

Více

Zápis č. 3/2011 z jednání představenstva družstva konaného dne

Zápis č. 3/2011 z jednání představenstva družstva konaného dne Anonymizováno dle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů -8- HODOŇAN, stavební bytové družstvo, Na Pískách 3275/3, Hodonín Zápis č. 3/2011 z jednání představenstva družstva konaného dne 30. 3.

Více

K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook?

K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook? Jméno a příjmení školence: K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook? Předkládaný Záznam provedených výkonů ve specializačním vzdělávání neboli logbook je součástí vzdělávacího programu a slouží

Více

VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH

VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH Tomáš Čechák 1, Pavel Dvořák 1, Lubomír Frencl 2, Ladislav Musílek 1, Libor Judas 3, Ivan Kuželka

Více

Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK

Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK 11/2015-10/2016 XXXI. Sjezd ČLK, Praha 12. - 13. 11. 2016 Čestná rada ČLK Předseda Prof. MUDr. Richard Škába, CSc. Místopředseda MUDr. František Liška Členové MUDr. Michal

Více

Zápis ze zasedání výboru ČSHLM ze dne v Místo konání: Vojenská zotavovna Měřín, Jablonné nad Vltavou. Přítomni: (abecedně)

Zápis ze zasedání výboru ČSHLM ze dne v Místo konání: Vojenská zotavovna Měřín, Jablonné nad Vltavou. Přítomni: (abecedně) Zápis ze zasedání výboru ČSHLM ze dne 6. 6. 2017 v 10.30. Místo konání: Vojenská zotavovna Měřín, Jablonné nad Vltavou Přítomni: (abecedně) MUDr. Michal Hájek, Ph.D. PhDr. Miloslav Klugar, Ph.D. MUDr.

Více

Kardiologická společnost ČAVLMZ

Kardiologická společnost ČAVLMZ Kardiologická společnost ČAVLMZ Prezenční listina z úvodního zasedání dne 3.6.2017 v Praze MVDr. Tomáš Weidenhofer Michal Fiedler Radek Hořejš Pavel Palkovský Roman Kvapil Miroslav Šperlich Zdeněk Valeš

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne

Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne 28. 4. 2016 1. Josef Mlynář 7. Vít Filipenský 2. Břetislav Pour 8. Tomáš Kučera (předseda) 3. Petr Vašíček

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 13. 4. 2015 Čas:

Více

Právní aktuality v medicíně. JUDr. Jan Mach advokát ředitel právní kanceláře ČLK

Právní aktuality v medicíně. JUDr. Jan Mach advokát ředitel právní kanceláře ČLK Právní aktuality v medicíně JUDr. Jan Mach advokát ředitel právní kanceláře ČLK Některé aktuality Nová definice lege artis potvrzená nálezem ÚS Nálezy ÚS k přeregistraci a k limitům úhrad ZP Znalecké hodnocení

Více

Z á p i s. Omluveni: 0. Program jednání:

Z á p i s. Omluveni: 0. Program jednání: Z á p i s z 35. jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 11. 4. 2012 od 9,00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Mgr. Táňa Šormová, Jan Bém,

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO M A S MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk Zápis Valné hromady Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku Dne: 25. května 2007. Účastníci: členové občanského

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 11. února 2012 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 11. února 2012 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 11. února 2012 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dernerová, MUDr. Dostalíková, MUDr.

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin 8934/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 31.03.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni:

Více

SYSTÉM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY

SYSTÉM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 16 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen zákon

Více

Zápis 14. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 14/2013 ze dne

Zápis 14. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 14/2013 ze dne Zápis 14. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 14/2013 ze dne 22. 5. 2013 Přítomno: dle prezenční listiny 8 členů Omluveni: Mgr. Jana Kameníčková Nepřítomni: Předsedající: Mgr.

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25 valné hromady č. 25 Datum a místo konání: 18.3.2010 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování usnášení schopnosti,

Více

Zápis z 1. zasedání VR ze dne

Zápis z 1. zasedání VR ze dne Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Zápis z 1. zasedání VR ze dne 18. 1. 2001 Zápis z 1. zasedání VR ze dne 18. 1. 2001 Vědecká rada Zápis z 1. zasedání

Více

1) Připomínky k minulému zápisu. 2) Vnitřní činnost

1) Připomínky k minulému zápisu. 2) Vnitřní činnost Přítomni: Omluveni: Přizváni: Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 16. 3. 2012 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dostalíková, MUDr. Kubarič, MUDr.

Více

Činnost vědecké rady ČLK

Činnost vědecké rady ČLK Zdeněk Mrozek Činnost vědecké rady Vědecká rada ČLK - poradní orgán představenstva a prezidenta ČLK vědeckou radu tvoří prezident ČLK, předseda Vědecké rady, výkonný sekretář a členové - renomované autority

Více

Vzdělávání sester v České republice. Jaroslava Jedličková

Vzdělávání sester v České republice. Jaroslava Jedličková Vzdělávání sester v České republice Jaroslava Jedličková 1999 OŠETŘOVATELSTVÍ V ČR Nová koncepce ošetřovatelství Cíl Vhodnými metodami systematicky, všestranně uspokojovat potřeby člověka ve vztahu k udržení

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 15. dubna 2011 od 15:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 15. dubna 2011 od 15:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 15. dubna 2011 od 15:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dernerová, MUDr. Dostalíková, MUDr. Kubarič,

Více

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne 25.02.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 6 členů Omluveni: Bc. Helena Přibylová, Mgr. Jana Kameníčková Nepřítomni:

Více

Zápis č. 12 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva města Přerova ze dne

Zápis č. 12 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva města Přerova ze dne Zápis č. 12 ze zasedání Kontrolního výboru ze dne 20. 2. 2012 Naše č.j.: MMPr/025227/2012/VNITŘ/OK/Be Sp. sk. zn.: 101.2.3 A 10 Datum: 22. 2. 2012 Přítomni: Petr Laga Ing. Ladislav Janda Ing. Jiří Kohout

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 1. března 2014 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 1. března 2014 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 1. března 2014 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dernerová, MUDr. Dostalíková, MUDr.

Více

Z á p i s. Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Ing. Petr Kilevník, Mgr. Jitka Košťálová, Ing. Petr Kubát, Ing. Josef Mázl Ing. Lucie Javůrková (tajemnice)

Z á p i s. Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Ing. Petr Kilevník, Mgr. Jitka Košťálová, Ing. Petr Kubát, Ing. Josef Mázl Ing. Lucie Javůrková (tajemnice) Z á p i s z 8. jednání Výboru kontrolního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 16. 12. 2013 od 15:00 hod. restaurace Satchmo, Hradec Králové Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Ing. Petr Kilevník,

Více

AKREDITOVANÁ PRACOVIŠTĚ Z POHLEDU KOMORY I PRÁVA. Z. Mrozek Česká lékařská komora

AKREDITOVANÁ PRACOVIŠTĚ Z POHLEDU KOMORY I PRÁVA. Z. Mrozek Česká lékařská komora AKREDITOVANÁ PRACOVIŠTĚ Z POHLEDU KOMORY I PRÁVA Z. Mrozek Česká lékařská komora POŽADAVKY NA VZDĚLÁNÍ MLADÝCH ANESTEZIOLOGŮ 1. Kvalitní vzdělávání - akreditované pracoviště musí umožňovat předávání zkušeností

Více

Úplné znění. Pravidel studia v programech celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě ze dne 1. listopadu 2012

Úplné znění. Pravidel studia v programech celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě ze dne 1. listopadu 2012 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 31. prosince 2008

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 28. ledna 2017 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha

Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 28. ledna 2017 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Zápis z jednání představenstva ČLK, konaného dne 28. ledna 2017 od 9:00 hodin v prostorách ČLK Praha Přítomni: Omluveni: Přizváni: MUDr. Kubek, MUDr. Mrozek, PhD., MUDr. Dernerová, MUDr. Dobeš, MUDr. Doležal,

Více

Z Á P I S o průběhu 7. zasedání Zastupitelstva obce Svinošice, konaného dne 26. 7. 2010 ve Svinošicích

Z Á P I S o průběhu 7. zasedání Zastupitelstva obce Svinošice, konaného dne 26. 7. 2010 ve Svinošicích Z Á P I S o průběhu 7. zasedání Zastupitelstva obce Svinošice, konaného dne 26. 7. 2010 ve Svinošicích Starosta Josef Hemzal zahájil 7. zasedání Zastupitelstva obce Svinošice (dále jen zastupitelstvo obce

Více

Usnesení XXVIII. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech listopadu 2014 v Praze

Usnesení XXVIII. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech listopadu 2014 v Praze Usnesení XXVIII. sjezdu delegátů ČLK konaného ve dnech 22. 23. listopadu 2014 v Praze 1) Sjezd je otevřený 2) Sjezd zvolil: mandátovou komisi ve složení: MUDr. Vraná, MUDr. Vodochodský, MUDr. Přikryl Předsedou

Více

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Zdeněk Urban

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Zdeněk Urban Z á p i s z 12. jednání Výboru kontrolního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 14. 4. 2014 od 15:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Mgr.

Více

VYHLÁŠKA ze dne 11. června 2018 o zkušebním řádu aprobační zkoušky

VYHLÁŠKA ze dne 11. června 2018 o zkušebním řádu aprobační zkoušky Strana 1498 Sbírka zákonů č. 117 / 2018 117 VYHLÁŠKA ze dne 11. června 2018 o zkušebním řádu aprobační zkoušky Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 37 odst. 1 písm. f) zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách

Více