Návod k Poets Verses.Zombies!!!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k Poets Verses.Zombies!!!"

Transkript

1 Návod k Poets Verses.Zombies!!! Caldys2 webová stránka Po vyplnění základních informací na webové stránce CalDys2 pro tvorbu hry, vyberte z nabídky šablonu Poets Verses Zombies!!!(Poté se zobrazí speciální editor pro tvorbu hry.. ) Pro zjednodušení budeme dále uvádět název hry zkratkou PVZ. K vytvoření PVZ jsou potřebné čtyři hlavní kroky, které jsou zobrazeny v okně úprav výše. První z nich popisuje, co je úkolem hry a nabízí také seznamy slov dle slovního druhu. Druhým krokem vedoucím k ujištění se o gramatické správnosti je vyzkoušení slov a větných skladeb.

2 Třetím krokem je přiřazení zombie k jednotlivým typům slov, kdy každý z nich je rychlejší než ten předchozí, takže například při výběru Skeleton (kostra) zombie bude hra těžší. Pokud chcete, aby se hráč zaměřil na konkrétní typ slova, stačí vybrat těžší zombie, což způsobí zacílení na určitý slovní druh. Nakonec je k dispozici popis jednotlivých zombie a vydání pokynů ke hře samotné. To umožní hráčům provést je návodem a připomenout jim, co se od nich očekává. Je to rovněž způsob, který poradí hráčům, jaké druhy slov jsou přijatelné pro každou hru. Poznámka: V současné době jsou k použití pouze základní pokyny, konkrétní popisy zombie je funkce, která bude přidána jako budoucí vylepšení hry.

3 Nyní se budeme zabývat každým krokem podrobněji. Krok 1 Popsání úkolu hry a poskytnutí seznamu slov Ty jsou číslovány a PVZ zvládne až devět druhů slov, sloupec 10 je vyhrazen a budeme o něm hovořit níže. Řekněme například, že učíte rozdíl mezi pravidelnými slovesy (Minulý čas těchto sloves vytvoříme tak, že za ně doplníme koncovku -ED) a nepravidelnými slovesy (nepřipojíte k němu koncovku -ed, ale použijete právě speciální tvar jako např. to eat na ate které se používá v minulém čase). Je proto zapotřebí tří sloupců pro tři druhy slov: 1) Slova, která používají příponu "ed"; např. walk walked. 2) Slova, která nemohou použít příponu ed ; např. eat, see, seek, atd. 3) Slova, která jsou v minulém čase typu 2; např. ate, saw, sought, atd. Názvy každého seznamu slov se používají ve hře jako nápověda hráčům. Nicméně, je možné od nápovědy ubrat a hru udělat náročnější či naopak hru zlehčit. Ne každý chce nazývat pravidelné sloveso jeho pravým jménem. Zde je tedy nepatrně odlišná verze, kde štítky slovního druhu jsou méně popsané, ale jsou lepší a zajímavější pro hraní hry. Poznámka: Seznam 10 je nyní dokončen. Bez toho by hra skončila velmi rychle, protože je to seznam poskytující větný vzor, který je předložen hráči. Tam, kde je umístěno číslo 1-9 v tomto seznamu, bude náhodné slovo z daného slovního druhu umístěno k vytvoření věty. Takže, pro "I 1. by se vygeneroval jeden z následujících příkladů: a) I walk. b) I talk. c) I show.

4 Pro "He 2s." bychom získali jedno z následujících: a) He eats. b) He sees. c) He seeks. A nakonec pro "They 1ed." můžeme čekat: : a) They walked. b) They talked. c) They showed. V této první fázi je tedy možné definovat slova, která chcete, aby se hráči snažili uhodnout. Pomůže nápověda v podobě písmene, postavení ve větě a rada o který slovní druh se jedná. Mohou být vytvořeny poměrně složité větné vzory (slovosledy), ale nedoporučuje se mít více než 4-5 slovních druhů, hra by pak byla příliš složitá. Krok 2 Testování seznamu slov a větných vzorů Je možné, že než si zvyknete na práci s editorem, vytvoříte větné vzory, které nebudou gramaticky správně. Je také možné, že náhodný výběr slov umístěný ve vzoru může vytvořit podivné, vtipné nebo neslušné výsledky. Je proto užitečné si prohlédnout příklady vět, abychom předešli chybnému či nešťastnému slovnímu spojení. Stisknutím tlačítka Make Sentences budou vygenerovány náhodné věty tak, aby byl tvůrce hry schopen odhalit případné chyby. Nejde o hloupou zbytečnost, ale o způsob jakým lze nalézt problém a předejít mu. Krok 3 Přiřazení zombie ke slovním druhům Ve hře jsou k dispozici čtyři typy zombie: Malý (Small), Velký (Big), Duch (Ghost) a Kostra (Skeleton). Rozpětí od pomalého k rychlejšímu pohybu předpokládá rostoucí výzvu pro hráče. Například malá zombie se pohybuje tak pomalu, že hráči mají dlouhou dobu na uhodnutí slova, než se dostanou do rizika poškození. Kostry se pohybují velmi rychle a poskytují pro zadání správného slova málo času. Jestliže tvůrce hry zadá například zájmena použitá v příkladu výše, je možné jim také přiřadit zombie, což nabídne trochu obtížnější verzi hry. To se stane tak, že přiřadí zombie ke slovnímu druhu 0. POZNÁMKA: nejméně k jednomu slovu zadanému v každém větném vzoru musí být přiřazena zombie, jinak hra bude příliš jednoduchá. Krok 4 Instrukce V této části může tvůrce hry poskytnout hráčům různé specifické informace, připomenout jim, co je cílem a úkolem této hry. Hraní hry bude spočívat v tom, že hráči jsou předloženy šablony nebo vzory vět k dokončení s nějakou nápovědou jako např. o jaký slovní druh se v každém slotu jedná. Hráč, který pokračuje v hraní hry, získá další nápovědy umožňující nalézt správné slovo.

5 Jakmile jsou všechna slova ve větě správně identifikována, je vybrána nová věta. Toto se opakuje až do té doby, dokud se nepoužijí všechny modely nebo nedojde k přílišnému poškození věže. Nicméně, pokyny uvedené v průběhu etapy 4 by měly spíše poskytnout nápovědu ke slovům, se kterými se bude pracovat, nežli obecný návod ke hře. To bude vyjasněno příklady ve hře níže. Je ale také důležité poskytnout co nejvíce informací hráčům, které jim umožní lépe pochopit, co se od nich očekává. Cílem ovšem není vysvětlení do nejmenších detailů. Je důležité najít rovnováhu mezi pochopením a zábavnou výzvou v dosažení cíle. Příklad pro hraní hry podle výše uvedené informace Nyní, když je hra vytvořena a chcete si hru sám zahrát, podívejte se na následující: - můžeme vidět, jaký efekt výše uvedené informace budou mít na hraní her. Obrazovka 1 - Hlavní menu Hlavní obrazovka menu nabízí tři možnosti Hrát hru, výuka hry a možnost volby. Tutoriál (výuka) nabízí hraní hry ve zjednodušené verzi hry před zahájením hry samotné, poskytuje základní seznámení s hrou. POZNÁMKA: Výukový program je v současné době k dispozici pouze v angličtině. Výběrem možnosti "Play Game" se hra přesune na následující okno: Po krátké animaci, hra dostává podobu hlavní výzvy. Horní textová oblast je místo, kde hráč tipuje věty, a to je také místo, kde jsou uvedeny nápovědy pro

6 konkrétní slova. Spodní textové pole poskytuje obecnou nápovědu, o jaký slovní druh se v tomto kole hry jedná. "Já <verb>." ukazuje hráči nutnost vložit sloveso ve formě, která je kompatibilní s daným zájmenem. "Já" představuje ve hře skeleton, neboť toto monstrum bylo přirazeno slovům typu 0. (manuálně přiřazený tvůrcem hry) Neznámá slovesa jsou zastoupena malým zombiem. Oba zombies mají "ukazatel života", který udává jejich současnou sílu a je úměrná délce jednotlivých slov. Horní textové pole ukazuje, že sloveso má čtyři písmena, ale v našem příkladu by to mohlo být buď walk "," talk "nebo" show ", ale rozhodně ne" sleep "neboť slovo má pět písmen. Pokud byla zadána hráčem "I show", ale očekávané sloveso je "talk", nápověda by v příštím kolem byla např. "I t ***." Nesprávný odhad, avšak správného typu, jako "I show" by pak postupně odhalila chybějící slovo, jako je "I t ** k", takže nakonec hráč bude mít dost záchytných bodů pro rozpoznání slova. Když k tomu dojde, nebo jsou-li všechny zombie odstraněny, objeví se následující obrazovka, která dá hráčům malou přestávku před dalším hádáním vět. Další obrazovka pro hry představuje druhý větný vzor "I <verb> ed.", Kde chybějící slovo může být pouze pravidelné sloveso. Přípoda 'ed' je zde vodítkem, jaký slovní druh je zde potřeba vložit. Pokud hráči zadají slova, která nejsou v seznamu pravidelných sloves, budou penalizovány formou pohybujících se a škodících zombie přímo ke dveřím věže v "těžkém" módu. V editoru (viz výše), bude tento vzorec zadán jako "I 1ed.", Takže tvůrce hry si musí být jist, že slova v seznamu 1 jsou slovesa pravidelná a v minulém čase užívají příponu "ed". Hra sama o sobě nerozezná, co je gramaticky správně či špatně.

7 Zadáním "I showed." byl použit správný typ slovesa, ale špatné slovo. Z tohoto důvodu je hráči nabídnuta nápověda v podobě prvního písmenka a hráči se ukáže první písmeno 'w'. V "Easy -jednouduchém" módu budou písmena poskytnuta vždy, i když hráči zadají chybná slova. V tomto případě, je jasné, že sloveso je "walk". Rozdílní zombie se pohybují různými rychlostmi, a jsou tedy větší či menší hrozbou. Zvolení zombie na obrazovce úprav mohou dramaticky změnit atmosféru hry bez změny typu slov. V této hře nejde o náhodné hádání. Pokud bude hra hrána v těžkém režimu, za každé chybně zadané slovo bude účtována pokuta. Hra je záměrně navržena tak, aby byla těžká. Ledaže někdo má dobrou paměť na správná slova, to pak dokáže rozpoznat správný slovní druh. Nicméně, poznání některého slova ve správném tvaru znamená pro hráče získání času k odhadnutí konkrétního slova, které pak odstraní zombie. V současné verzi hry, kdy je dokončena větná skladba, hráč vyhrává hru. Hra začne od prvního větného vzoru a pokračuje v pořadí, takže pokud si chcete vyzkoušet něco víc než jednou, můžete přidat stejný vzor vícekrát. "Survival Mode" skončí, jakmile dojde k přílišnému poškození věže. Hodnocení bude záviset na tom, jak dlouho přežijí, nežli jak rychle uhodnou celý seznam, což je způsob hodnocení běžné hry. Hráči dostanou náhodně vybrané vzory, takže jde o více položek jen říct, že jsou více pravděpodobné, že bude vybrán. Rady a tipy pro tvorbu PVZ hry

8 Hra má mnoho možností a zprvu se můžete cítit trochu zaskočeni. Obvykle nejlepší přístup je začít jednoduše. Pokud je do editoru vložen pouze jeden seznam (sloupec) slov, pak je hra velmi podobná hře Lettris, hra rozpozná dokonce jen jedno slovo. Viz Např. následující slova: red, scarlet, orange, yellow, green, blue, indigo, violet, black, white and grey. Slovesné časy se dají naučit, jak je uvedeno v příkladu výše. V jazycích, kde je důležitý rod podstatných jmen, by mohl On a Ona mít různé seznamy sloves, atd. Například časování sloves - nebo dalším příkladem jsou rozdíly mezi I, We, He, She, You, Oni. Možnosti jsou ovšem neomezené.

[BAL-MLP] Multiplayer

[BAL-MLP] Multiplayer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce D2 předmětu A7B39PDA [BAL-MLP] Multiplayer Tomáš Kozák (další členové týmu: Tomáš Bruštík, Jaroslav Havelík) LS 2012/2013

Více

NÁVOD. SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM. vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let

NÁVOD. SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM. vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let NÁVOD SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let Dílky s obrázky a anglickými slovíčky, které popisující obsah těchto obrázků jsou jednoduchou a atraktivní formou výuky pro nejmladší.

Více

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice CZ Habermaaß-hra 4280 Nešikovná čarodějnice Nešikovná čarodějnice Okouzlující sledovací hra podporující rychlé rozhodování, pro 2 až 4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Hra má FEX efekt pro zvýšení stupně

Více

METODICKÝ POKYN PŘIDÁNÍ A PŘEHRÁNÍ VIDEA V PREZENTACI

METODICKÝ POKYN PŘIDÁNÍ A PŘEHRÁNÍ VIDEA V PREZENTACI METODICKÝ POKYN PŘIDÁNÍ A PŘEHRÁNÍ VIDEA V PREZENTACI Základní informace o videu a animovaných souborech ve formátu GIF Videa jsou videosoubory ve formátech AVI nebo MPEG s příponami souborů AVI, MOV,

Více

HERNÍ PLÁN SLOT BIRDS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN SLOT BIRDS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN SLOT BIRDS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 25. 02. 2012 1.0 První naplnění Miroslav Lazárek 31. 07. 2015 1.1 Změna obsahu-riziko Radoslav Hrčka

Více

Úvod. Tlačítka. Typ baterie

Úvod. Tlačítka. Typ baterie Math Professor Úvod Kalkulačka je určena dětem jako pomůcka k výuce matematiky. Pomáhá trénovat mozek k rychlejším výpočtům, budovat logické myšlení a zdokonalovat paměť. Tlačítka Stiskněte pro vstup do

Více

Admiral Lions CZK. Struktura:

Admiral Lions CZK. Struktura: Admiral Lions CZK Struktura: Všeobecně: Jedná se o výherní hrací přístroj, který opticky znázorňuje válcovou hru. Válcová hra zahrnuje 5 válců, přičemž z každého válce zobrazuje monitor vždy 3 symboly.

Více

Stažení programu. JBB on-line na počítači. On-line knihovna. výukových souborů. pro mobily, tablety a internet nyní zdarma. Registrace/přihlášení

Stažení programu. JBB on-line na počítači. On-line knihovna. výukových souborů. pro mobily, tablety a internet nyní zdarma. Registrace/přihlášení Stažení programu Program Jazyky bez bariér pro smartphone, iphone, tablety s operačním systémem Android a ipad si můžete zdarma stáhnout www.jazyky-bez-barier.cz/download pro mobily, tablety a internet

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3712 Škola adresa: Základní škola T. G. Masaryka Ivančice, Na Brněnce 1, okres Brno-venkov, příspěvková organizace

Více

BLUE GAMES 300 MOD elektronik, s.r.o., Bělisko 1386, Nové Město na Moravě

BLUE GAMES 300 MOD elektronik, s.r.o., Bělisko 1386, Nové Město na Moravě Herní plán vstup mincí: 5, 10, 20, 50 Kč vstup bankovek: 100, 200, 500, 1000, 2000 Kč případně 5000 Kč max. sázka na 1 hru: 2 Kč (2 kredity) max. výhra: 300 Kč (300 kreditů) v jedné hře výherní podíl:

Více

SMOČ SI PLOUTEV V NOVÉM AKVA- PARKU

SMOČ SI PLOUTEV V NOVÉM AKVA- PARKU SMOČ SI PLOUTEV V NOVÉM AKVA- PARKU WWW.BRNOCONENI.CZ BRNO, CO NENÍ, JE TADY Právě držíte v ruce herní brožuru k třetímu kolu hry, která je. Nejsme jasnovidci, ale vaši první otázku si troufneme odhadnout.

Více

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů. Úvodní příručka Microsoft Excel 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přidání příkazů na panel nástrojů Rychlý přístup

Více

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka Projekt Využití ICT ve výuce na gymnáziích, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.07/02.0030 MS Power Point Metodický

Více

Návod na vyplňování údajů o financování silnic II. a III. třídy do Aplikace SDV SFDI

Návod na vyplňování údajů o financování silnic II. a III. třídy do Aplikace SDV SFDI Návod na vyplňování údajů o financování silnic II. a III. třídy do Aplikace SDV SFDI Zřízení přístupu do Aplikace SDV K přístupu do Aplikace SDV se využívá dvou sad hesel. Pro jejich získání kontaktujte

Více

BLUE GAMES MOD elektronik, s.r.o., Bělisko 1386, Nové Město na Moravě

BLUE GAMES MOD elektronik, s.r.o., Bělisko 1386, Nové Město na Moravě Herní plán vstup mincí 5, 10, 20, 50 Kč vstup bankovek: 100, 200, 500, 1000, 2000 Kč případně 5000 Kč max. sázka na 1 hru: 5 Kč (5 kreditů) max. výhra: 750 Kč (750 kreditů) v jedné hře výherní podíl: 88

Více

Cesta po Evropské unii Cesta za poznáním. Jak hrát tuto hru?

Cesta po Evropské unii Cesta za poznáním. Jak hrát tuto hru? Cesta po Evropské unii Cesta za poznáním Jak hrát tuto hru? 0. Úvod... 4 1. Zahájení hry... 4 2. Výběr úrovně... 4 3. Výběr země... 6 4. Cestování po vybrané zemi... 6 4.a. Hra s kameny... 7 4.b. Kvíz...

Více

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ)

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) Obsah 1 ÚVOD 3 2 VYPRACOVÁNÍ TESTŮ 3 2.1 Přihlášení 3 2.2 Zkouška zvuku pro Poslechový test 5 2.3 Vypracování testu 5 3 Informace k testovým úkolům 7 3.1 Poslechové

Více

HERNÍ PLÁN BONUS JOKER II APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s.

HERNÍ PLÁN BONUS JOKER II APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s. HERNÍ PLÁN BONUS JOKER II APOLLO GAMES HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 10.7.2014 1.0 První naplnění Miroslav Lazarek 20.4.2015 1.1 Úprava textu Miroslav Lazarek 20.10.2015 1:2 Doplnění

Více

HERNÍ PLÁN PANDORA APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s.

HERNÍ PLÁN PANDORA APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s. HERNÍ PLÁN PANDORA APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 10. 3. 2016 1.0 První naplnění Radoslav Hrčka 2 Herní plán Pandora OBSAH Historie revizí... 2 Obsah...

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

HERNÍ PLÁN MAD MECHANIC APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN MAD MECHANIC APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN MAD MECHANIC APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 16. 4. 2012 1.0 První naplnění Karel Kyovský OBSAH Historie revizí... 2 Obsah... 3 Úvod... 4 Rozsah

Více

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE PROGRAM SKYPE VERZE NÁVODU A PROGRAMU Verze 1 1.7.2008 Verze Skype 3.5.0.239 VYUŽITÍ PRO Telekonference pro více účastníků Videokonference pro 2 účastníky Instant Messaging (chat) Zasílání souborů V TOMTO

Více

Vyplácení: a) Přes Hopper v mincích 10,-- Kč. b) pomocí klíčového spínače a tlačítka VÝPLATA (Handpay - funkce)

Vyplácení: a) Přes Hopper v mincích 10,-- Kč. b) pomocí klíčového spínače a tlačítka VÝPLATA (Handpay - funkce) Fruit Palace II 750 obsahuje 8 různých her (Průběh hry viz. popis hry) Sizzling Hot 750 Fruits n Royals 750 Ultra Hot 750 Supra Gems 750 Xtra Hot 750 Power Stars 750 American Poker II 750 Hi-Lo Hra 750

Více

Laser game. Návod ke hře. Manual ver. 1.1

Laser game. Návod ke hře. Manual ver. 1.1 Laser game Návod ke hře Manual ver. 1.1 Praha 01/2010 Khet je zábavná a snadno pochopitelná hra, protože se všemi figurami se na rozdíl od šachů pohybuje stejným způsobem. Cílem hry je osvětlení, zasažení

Více

středa A 10 B 20 C 30

středa A 10 B 20 C 30 středa 30.1.2019 Většina ovládacích prvků nabízí možnosti použít vzhled aktuálního motivu nebo nastavit formát přímo. Chcete-li změnit celkový vzhled dokumentu, použijte nové prvky ve skupině Motivy na

Více

Tisk vysvědčení pro třídní učitele

Tisk vysvědčení pro třídní učitele Tisk vysvědčení pro třídní učitele (v. 1.0) Obsah: Kontrola osobních dat žáků 2 Závěrka třídního učitele 3 Vyplnění absence u žáků 3 Doplnění známky z chování 4 Doplnění známek z předmětů u žáků 4 Nastavení

Více

Admiral SUPERIA GAMES 1 DEV obsahuje 7 různých her (Průběh hry viz popis hry)

Admiral SUPERIA GAMES 1 DEV obsahuje 7 různých her (Průběh hry viz popis hry) Admiral SUPERIA GAMES 1 DEV obsahuje 7 různých her (Průběh hry viz popis hry) Disco Party Lady X Fast Lap Royal Towers Triple Force Sparkling Gems Lord of Dragons Pro všechny herní varianty platí: Nejvyšší

Více

HERNÍ PLÁN WIN AND RACE APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN WIN AND RACE APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN WIN AND RACE APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 30. 10. 2008 1.0 První naplnění Karel Kyovský 31. 07. 2015 1.1 Změna obsahu-riziko Radoslav Hrčka 23.

Více

Admiral Super V+ Gaminator 54 CZ obsahuje 14 různých her (Průběh hry viz popis hry)

Admiral Super V+ Gaminator 54 CZ obsahuje 14 různých her (Průběh hry viz popis hry) Admiral Super V+ Gaminator 54 CZ obsahuje 14 různých her (Průběh hry viz popis hry) American Colors Book of Ra deluxe Buffalo Thunder Dolphins Pearl deluxe Lord of the Ocean Lucky Lady s Charm deluxe Mariella

Více

RED GAMES MOD elektronik, s.r.o., Bělisko 1386, Nové Město na Moravě

RED GAMES MOD elektronik, s.r.o., Bělisko 1386, Nové Město na Moravě Herní plán vstup mincí 5, 10, 20, 50 Kč vstup bankovek: 100, 200, 500, 1000, 2000 Kč případně 5000 Kč max. sázka na 1 hru: 5 Kč (5 kreditů) max. výhra: 750 Kč (750 kreditů) v jedné hře výherní podíl: 91

Více

Dodatek k manuálu service.cbf.cz - organizační pracovník klubu

Dodatek k manuálu service.cbf.cz - organizační pracovník klubu Dodatek k manuálu service.cbf.cz - organizační pracovník klubu 1) Nechte si založit organizačního pracovníka klubu (případně zkontrolovat přístupové údaje v service). Pokud jste organizační pracovník klubu,

Více

Admiral SUPERIA GAMES 2 DEV obsahuje 7 různých her (Průběh hry viz popis hry)

Admiral SUPERIA GAMES 2 DEV obsahuje 7 různých her (Průběh hry viz popis hry) Admiral SUPERIA GAMES 2 DEV obsahuje 7 různých her (Průběh hry viz popis hry) Pharaoh s Night Ice Land Bugs Buck$ Sun of Africa Sea Hunter Fruit Fall Smart Robots Pro všechny herní varianty platí: Nejvyšší

Více

PSANÍ. My room is a mess. Anglický jazyk. Hana Vavřenová

PSANÍ. My room is a mess. Anglický jazyk. Hana Vavřenová PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : My room is a mess M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

HERNÍ PLÁN GOLDEN TREASURE APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN GOLDEN TREASURE APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN GOLDEN TREASURE APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 27. 05. 2008 1.0 První naplnění Karel Kyovský 17. 06. 2008 1.1 Doplnění statistik a tabulek výher

Více

Pro všechny herní varianty platí: Nejvyšší sázka na hru: 25 bodů. Nejvyšší výhra ve hře: 25.000 bodů.

Pro všechny herní varianty platí: Nejvyšší sázka na hru: 25 bodů. Nejvyšší výhra ve hře: 25.000 bodů. Admiral Ultimate 10 C obsahuje 10 různých her (Průběh hry viz. popis hry) Xtra Hot Fruits n Royals Joker Fruits Plenty on Twenty Hot Roaring Forties American Colors Hot Chip Runner deluxe Sizzling Hot

Více

Admiral SUPERIA GAMES 3 DEV obsahuje 8 různých her (Průběh hry viz popis hry)

Admiral SUPERIA GAMES 3 DEV obsahuje 8 různých her (Průběh hry viz popis hry) Admiral SUPERIA GAMES 3 DEV obsahuje 8 různých her (Průběh hry viz popis hry) Legend of Empire Sun of Africa 2 Ice Land Disco Party Multi Fruity Sparkling Gems 2 Fruit Fall Magic Flood Pro všechny herní

Více

Hudební výchova 1. ročník. Vypracovala: Mgr. Lenka Šťovíčková

Hudební výchova 1. ročník. Vypracovala: Mgr. Lenka Šťovíčková ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov Hudební výchova 1. ročník Lidové písně se zvířaty, MPV ČJ, CLIL AJ Vypracovala: Mgr. Lenka Šťovíčková 1 Pořadové číslo projektu Nově a lépe s počítači Šablona č.: III/2

Více

Pracovní prostředí Word 2003 versus Word 2010

Pracovní prostředí Word 2003 versus Word 2010 Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT Pracovní prostředí Word 2003 versus Word 2010 Inovace a modernizace studijních oborů FSpS Vránová Hana 11.7.2012 OBSAH Srovnání pracovního prostředí Word 2003 a

Více

HERNÍ PLÁN MAD MECHANIC APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN MAD MECHANIC APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN MAD MECHANIC APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 16. 04. 2012 1.0 První naplnění Karel Kyovský 23. 10. 2015 1.1 Změna v riziku Radoslav Hrčka 08. 01.

Více

MODUL BIBLIOGRAFIE ASPI, a. s. 2006

MODUL BIBLIOGRAFIE ASPI, a. s. 2006 MODUL BIBLIOGRAFIE ASPI, a. s. 2006 OBSAH OBSAH 1. ÚVOD............................................................... 4 2. ZADÁNÍ DOTAZU...................................................... 6 Pole Forma

Více

HERNÍ PLÁN MULTIFRUITS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN MULTIFRUITS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN MULTIFRUITS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 24. 1. 2011 1.0 První naplnění Karel Kyovský 2 OBSAH Historie revizí... 2 Obsah... 3 Úvod... 4 Rozsah

Více

POPIS HRY. Apex Multi Magic. APEX MULTI MAGIC III CZ kat.2 V1.01 Minimální vklad 1 Kč Maximální vklad 100 Kč

POPIS HRY. Apex Multi Magic. APEX MULTI MAGIC III CZ kat.2 V1.01 Minimální vklad 1 Kč Maximální vklad 100 Kč POPIS HRY Apex Multi Magic APEX MULTI MAGIC III CZ kat.2 V1.01 Minimální vklad 1 Kč Maximální vklad 100 Kč Pravidla hry APEX MULTI MAGIC III CZ kat.2 V1.01 Výherní přístroj /dále jen VHP/ APEX Multi Magic

Více

INTERACTIVE GAMES 750 CZK

INTERACTIVE GAMES 750 CZK POPIS HRY INTERACTIVE GAMES II 750 je mincový výherní hrací přístroj, jehož náhodný herní průběh je řízen mikroprocesorem. Hra je opticky znázorněna na obrazovce, která je umístěna na hlavní desce přístroje.

Více

Habermaaß-hra 4094. Princezna Kouzelná víla

Habermaaß-hra 4094. Princezna Kouzelná víla CZ Habermaaß-hra 4094 Princezna Kouzelná víla Princezna Kouzelná víla Paměťová a kreslící hra pro družstva pro 2-4 víly od 4 do 10 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Thilo Hutzler Anja Rieger přibližně

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V.3 2009-11-08

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V.3 2009-11-08 UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V.3 2009-11-08 1 Obsah dokumentu 1 Obsah dokumentu... 2 2 Personalizovaná objednávka... 3 3 Jednoduchá... 3 4 Standardní... 4 5 Komplexní... 5 5.1 Párování

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

MOJESODEXO.CZ POUKÁZKY V OBÁLKÁCH. Uživatelská příručka

MOJESODEXO.CZ POUKÁZKY V OBÁLKÁCH. Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ POUKÁZKY V OBÁLKÁCH Uživatelská příručka 1. Úvod Tento dokument vám pomůže lépe pochopit, co je to objednávka poukázek v obálkách a jak takovou objednávku vytvořit. 1.1 Co jsou to poukázky

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

HERNÍ PLÁN ATLANTIS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN ATLANTIS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN ATLANTIS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 27. 5. 2008 1.0 První naplnění Karel Kyovský 17. 6. 2008 1.1 Doplnění statistik a tabulek výher Karel Kyovský

Více

HERNÍ PLÁN. Případné reklamace hráče budou řešeny provozovatelem.

HERNÍ PLÁN. Případné reklamace hráče budou řešeny provozovatelem. HERNÍ PLÁN 1. Max. sázka na jednu hru: 5 Kč (50 kreditů.) 2. Max. výhra z jedné hry: 750 Kč(750 kreditů.) 3. Výherní podíl je minimálně 90%. 4. Přístroj přijímá bankovky v hodnotě 100 Kč, 200 Kč, 500 Kč

Více

PowerPoint 2010 Kurz 4

PowerPoint 2010 Kurz 4 PowerPoint 2010 Kurz 4 Animace... 1 Texty vkládání, formátování... 3 Grafy vkládání, formátování... 5 Grafické objekty... 6 Přechody mezi snímky... 7 CZ.1.07/2.2.00/28.0221 Animace Animace jsou umístěny

Více

HERNÍ PLÁN MYSTERY JOKER APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN MYSTERY JOKER APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN MYSTERY JOKER APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 05. 08. 2009 1.0 První naplnění Karel Kyovský 17. 09. 2009 1.1 Finalizace Karel Kyovský 31. 07. 2015

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

THEOPHILOS. (návod k použití)

THEOPHILOS. (návod k použití) THEOPHILOS (návod k použití) Nejprve si z internetových stránek www.theophilos.com (nebo www.theophilos.sk) stáhněte všechny soubory, které Vás zajímají a nainstalujte je (podrobný návod na instalaci programu

Více

Microsoft Office. Word hromadná korespondence

Microsoft Office. Word hromadná korespondence Microsoft Office Word hromadná korespondence Karel Dvořák 2011 Hromadná korespondence Hromadná korespondence je způsob, jak určitý jeden dokument propojit s tabulkou obsahující více záznamů. Tímto propojením

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

POVLTAVSKÉ SETKÁNÍ BALTÍKŮ - 9.ročník - 17.10. a 18.10. 2014

POVLTAVSKÉ SETKÁNÍ BALTÍKŮ - 9.ročník - 17.10. a 18.10. 2014 POVLTAVSKÉ SETKÁNÍ BALTÍKŮ - 9.ročník - 17.10. a 18.10. 2014 1. Úloha výcvik samuraje (24 bodů) a. Každý samuraj se musí učit. V této úlozu probíhá jeho výcvik. Na ploše se najednou objeví nápis stejný

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

IMAporter Mobile Key Aplikace Mobile Key pro čtečky RSW.04 vybavené technologií NFC a BLE

IMAporter Mobile Key Aplikace Mobile Key pro čtečky RSW.04 vybavené technologií NFC a BLE IMAporter Mobile Key Aplikace Mobile Key pro čtečky RSW.04 vybavené technologií NFC a BLE Uživatelská příručka Verze: 1.5 Karel Kalivoda Datum: 16. 2. 2018 1/14 1 Identifikační aplikace Mobile Key IMAporter

Více

Výkazy práce Návod pro vyplňování

Výkazy práce Návod pro vyplňování Výkazy práce Návod pro vyplňování 1. Po přihlášení na úvodní stránce je možnost zkontrolovat, případně změnit osobní údaje nebo změnit heslo. Změny se projeví při dalším přihlášení. 2. Zvolte v menu položku

Více

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010 TÉMA: Vytvoření tabulky v návrhovém zobrazení Pro společnost Naše zahrada je třeba vytvořit databázi pro evidenci objednávek o konkrétní struktuře tabulek. Do databáze je potřeba ještě přidat tabulku Platby,

Více

Návod k ovládání aplikace

Návod k ovládání aplikace Návod k ovládání aplikace Tento návod se zabývá ovládáním aplikace PDF Annotation 1, která je založena na aplikaci AVP PDF Viewer a umožňuje nejen PDF dokumenty prohlížet, ale také do těchto dokumentů

Více

V NOVÉM SÁLE TO KONEČNĚ ROZBALÍM VÁŠ JANÁČEK

V NOVÉM SÁLE TO KONEČNĚ ROZBALÍM VÁŠ JANÁČEK V NOVÉM SÁLE TO KONEČNĚ ROZBALÍM VÁŠ JANÁČEK WWW.BRNOCONENI.CZ BRNO, CO NENÍ, JE TADY Právě držíte v ruce herní brožuru k druhému kolu hry, která je. Nejsme jasnovidci, ale vaši první otázku si troufneme

Více

Car Control. Rychlý průvodce nastavením aplikace pro Administrátora Telefónica O 2 Czech Republic, a.s. Obsah I

Car Control. Rychlý průvodce nastavením aplikace pro Administrátora Telefónica O 2 Czech Republic, a.s. Obsah I Car Control Rychlý průvodce nastavením aplikace pro Administrátora 2013 Telefónica O 2 Czech Republic, a.s. Obsah I Obsah RYCHLÝ PRŮVODCE NASTAVENÍM APLIKACE O 2 CAR CONTROL PRO ADMINISTRÁTORA 3 1. Přihlášení

Více

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy Studijní informační systém Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) Co je třeba zajistit před zadáním rozvrhu do systému 1. Všechny předměty realizované v rozvrhovaném semestru jsou zadané

Více

Personální evidence zaměstnanců

Personální evidence zaměstnanců Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Personální evidence zaměstnanců Uživatelská dokumentace Bc. Petr Koucký Bc. Lukáš Maňas Bc. Anna Marková Brno 2015 1 Popis funkcionality Námi řešená

Více

HERNÍ PLÁN MULTIFRUITS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN MULTIFRUITS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN MULTIFRUITS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 24. 01. 2011 1.0 První naplnění Karel Kyovský 23. 10. 2015 1.1 Změna v riziku Radoslav Hrčka 08. 01.

Více

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA 4.ROČNÍK

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA 4.ROČNÍK VZDĚLÁVACÍ OBLAST: VZDĚLÁVACÍ OBOR: PŘEDMĚT: JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ČESKÝ JAZYK A LITERATURA ČESKÝ JAZYK A LITERATURA 4.ROČNÍK Téma, učivo Rozvíjené kompetence, očekávané výstupy Mezipředmětové vztahy

Více

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce www.centrex.gts.cz Strana 1 z 14 Obsah 1 Přihlášení do portálu Centrex... 3 2 Hlavní stránka aplikace základní popis... 3 3 Použití interaktivní nápovědy...

Více

Zprávy: Pošta. 1. Spuštění modulu Zprávy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zprávy

Zprávy: Pošta. 1. Spuštění modulu Zprávy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zprávy Zprávy: Pošta Modul slouží k přijímání a odesílání krátkých zpráv (max. 4000 znaků) prostřednictvím informačního systému VUT. Adresáty lze vybírat ze seznamu všech studentů a zaměstnanců VUT. Nápovědu

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉM ROTUNDA. Krátký návod k použití systému pro předsedy ZOOS

INFORMAČNÍ SYSTÉM ROTUNDA. Krátký návod k použití systému pro předsedy ZOOS INFORMAČNÍ SYSTÉM ROTUNDA Krátký návod k použití systému pro předsedy ZOOS Pro přihlášení do systému využíváme internetový Nejvhodnější prohlížeče: Chrome, Firefox, Opera, Edge Nepodporovaný prohlížeč:

Více

Microsoft. Word. Hromadná korespondence. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie

Microsoft. Word. Hromadná korespondence. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Microsoft Word Hromadná korespondence Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Hromadná korespondence Funkce hromadná korespondence umožňuje vytvoření malé databáze (tabulky)

Více

Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019)

Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019) Choose a building block. Znalostní báze Kleos Kleos 6.5 (březen 2019) Novinky a vylepšení Obsah Emaily: nová verze doplňku Kleos pro Outlook 2 Kleos pro Outlook: instalace a spuštění (i pokud není spuštěn

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu.

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Poznámka: Tento manuál popisuje vzhled USB modemu a postup přípravy modemu, instalace

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V1.2.1 2010-08-25

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V1.2.1 2010-08-25 UŽIVATELSKÝ MANUÁL PERSONALIZACE MOJE SODEXO V1.2.1 2010-08-25 1 Obsah dokumentu 1 Obsah dokumentu... 2 2 Personalizovaná objednávka... 3 3 Jednoduchá... 3 4 Standardní... 4 5 Komplexní... 5 5.1 Párování

Více

2. Přídavná jména Tři stránky tabulek obsahují 156 nejběžnějších anglických přídavných jmen.

2. Přídavná jména Tři stránky tabulek obsahují 156 nejběžnějších anglických přídavných jmen. TABULKY SLOVÍČEK Už před lety jsem si všiml, že z nějakého důvodu studenti na základní a dokonce i na pokročilejší úrovni často neznají některá úplně základní slovíčka. Nejvíce se to dá pozorovat u sloves,

Více

Návod na vyplňování údajů do systému Aplikace SDV v rámci financování silnic II. a III. třídy

Návod na vyplňování údajů do systému Aplikace SDV v rámci financování silnic II. a III. třídy Návod na vyplňování údajů do systému Aplikace SDV v rámci financování silnic II. a III. třídy Zřízení přístupu do Aplikace SDV K přístupu do Aplikace SDV se využívá dvou sad hesel. Pro jejich získání kontaktujte

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

Zpětná vazba. Průvodce systémem Moodle ČZU. Zpětná vazba

Zpětná vazba. Průvodce systémem Moodle ČZU. Zpětná vazba 1 Odbor informačních a komunikačních technologií Česká zemědělská univerzita v Praze Kamýcká 129, Praha 6 - Suchdol 2 Docházka 3 Docházka Nástroj Docházka slouží především k evidenci fyzické účasti studentů

Více

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28. Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT Kurz MS Excel kurz 2 1 Obsah Práce s listy v MS Excel 2010... 4 Výběr (volba) listu... 4 Skrýt/zobrazit listy... 5 Klik na záložky... 5 Skrýt list (využítí pásu

Více

Návod k práci s programem MMPI-2

Návod k práci s programem MMPI-2 Návod k práci s programem MMPI-2 Výchozím vstupním heslem je název programu psaný malými písmeny, tedy mmpi-2. Po zadání hesla stiskněte Enter nebo tlačítko Dále. Hlavní obrazovka programu zobrazuje přehled

Více

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití 18. 10. 2016 V tomto dokumentu představujeme novou tiskovou sestavu a doprovodné funkce v programu EVI 8 (modul Autovraky) pro možnost sledování

Více

Souhrn výukových materiálů ke kurzu: Tvorba výukových materiálů pomocí tabletu (B3.6)

Souhrn výukových materiálů ke kurzu: Tvorba výukových materiálů pomocí tabletu (B3.6) Souhrn výukových materiálů ke kurzu: Tvorba výukových materiálů pomocí tabletu (B3.6) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 Elektronický prostor

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

PRÁCE S APLIKACÍ Evidence městských knih

PRÁCE S APLIKACÍ Evidence městských knih PRÁCE S APLIKACÍ Evidence městských knih Po prvním spuštění Aplikace založení databází... 2 Založení prefixu, číslování záznamů... 7 Popis navigačních tlačítek... 8 Založení nového záznamu městské knihy...

Více

Copyright 2013 Martin Kaňka; http://dalest.kenynet.cz

Copyright 2013 Martin Kaňka; http://dalest.kenynet.cz Copyright 2013 Martin Kaňka; http://dalest.kenynet.cz Popis aplikace Aplikace Pattern Constructor je navržena pro tvorbu osové souměrnosti tak, aby odpovídala úrovni dovedností dětí. Tím, že mohou jednoduše

Více

USPOKOJENÍ ZAJIŠTĚNÉHO VĚŘITELE Z VÝTĚŽKU ZPENĚŽENÍ ZAJIŠTĚNÍ... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: ŘAZENÍ PŘÍLOH DO SLOŽEK... 7

USPOKOJENÍ ZAJIŠTĚNÉHO VĚŘITELE Z VÝTĚŽKU ZPENĚŽENÍ ZAJIŠTĚNÍ... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: ŘAZENÍ PŘÍLOH DO SLOŽEK... 7 NOVINKY VERZE 14.0.0 ze dne 16. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro usnadnění práce v informačním systému Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení. Největší novinkou je, že

Více

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ 1. ÚVOD...2 2. VLOŽENÍ NOVÉ AKCE PROJEKTU...3 3. EDITACE UVEŘEJNĚNÉ AKCE PROJEKTU...7 4. WORKFLOW...9 4.1 Notifikace... 11 4.2 Komunikace k akci projektu... 12

Více

MS PowerPoint ZÁKLADY

MS PowerPoint ZÁKLADY MS PowerPoint ZÁKLADY UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2014, I. Verze, TP OBSAH 1. Úvod do PowerPointu... 1 2. Otevření PowerPointu... 1 3. Pracovní prostředí PowerPointu...

Více

ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení

ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení Postup: V hlavním menu zvolte Vyúčtování Všechna nastavení týkající se účtování, jsou pod tímto odkazem, účetní v podstatě nepotřebuje operovat pod jiným odkazem v menu. otevře

Více

OVLÁDÁNÍ APLIKACE NIS MEDEA

OVLÁDÁNÍ APLIKACE NIS MEDEA OVLÁDÁNÍ APLIKACE NIS MEDEA Martin Fráňa, DiS. Děkanát, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci 1.1 Základní informace NIS MEDEA je nemocniční informační systém (NIS) od společnosti

Více

Příručka Vzdělávacího střediska Konero ke kurzu Milan Myšák

Příručka Vzdělávacího střediska Konero ke kurzu Milan Myšák MS PowerPoint (verze 2010) Příručka Vzdělávacího střediska Konero ke kurzu Milan Myšák e-mail: milan.mysak@konero.cz Obsah 1. Seznámení s prezentacemi 2. Zobrazení prezentace 3. Nastavení programu a prezentace

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Tel.: 558 646 913 Fax: 558 6626 500 Webové stránky města Kolín Uživatelská příručka Vypracovala Kateřina Klichová 28. 4. 2011 Obsah 1 Přílohy... 1 1.1 Vložení přílohy... 1 1.2 Smazání přílohy... 2 1.3

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení 1. Zapnutí a vypnutí Pro zapnutí udržujte tlačítko stisknuté, dokud se neozve zvukový signál. Vypnout přístroj je možné dvěma způsoby: 1. Prostřednictvím menu: Po krátkém stisknutí tlačítka vypnutí se

Více