ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ"

Transkript

1 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých měst ČR. V našem Zpravodaji vás chceme informovat o aktivitách, které v rámci projektu naše město pořádá, budeme vás zvát na nejrůznější akce a přineseme také ohlédnutí za některými z nich... Rodinné centrum Kapřík zahájilo provoz Po několika měsících intenzivní práce město Třeboň konečně rozběhlo provoz nového rodinného centra s příznačným jménem Kapřík. Slavnostní otevření centra a zároveň den otevřených dveří proběhl v pátek 30. dubna. Slavnostního přestřižení pásky se ujala starostka města Terezie Jenisová. V úvodu akce vystoupil dětský sbor mateřské školy Sluníčko. Následovala prohlídka prostor centra, mini vyprávění pro děti Zvířátka v rybníčku a okolí. Rodiče s dětmi si mohli vyzkoušet řadu pěkných soutěží a po náročném sportovním výkonu se osvěžit Kapříkovým mojitem. Celý program slavnostního dne připravila nová koordinátorka rodinného centra Alžběta Rosenkrancová. Na průběh slavnostního dne se můžete podívat na následujících fotografiích.

2 Fotografie z akce

3 Pokud jste se akce nezúčastnili a chcete vědět více o rodinném centru Kapřík, nabízíme Vám shrnutí těch nejdůležitějších informací: Rodinné centrum Kapřík se nachází vedle Kulturního a kongresového centra Roháč v přízemí domu s pečovatelskou službou v bývalé plicní ordinaci. Centrum je přístupné pro rodiny s malými dětmi. Nezáleží, zda přijde maminka, tatínek, babička, zváni jsou všichni. První vstupné je zdarma, každé další je za 30,- Kč pro dospělou osobu s dětmi bez ohledu na jejich počet. Provozní doba centra je následující: PO 8:00 12:00 ÚT 13:30 16:30 ST 8:00 12:00 ČT 8:00 12:00 V pondělí a ve středu vždy od 10:00 si můžete zacvičit a při tom vyslechnout doprovodnou pohádku. Celý červen budou připraveny nejrůznější ruční dílničky, budete vyrábět ozdobné předměty a zkrášlovat jimi prostor centra. Čeká Vás rovněž společné vymýšlení prázdninového programu, plánování výletů a akcí na příští školní rok. Jak vidíte, příprava aktivit není jen v rukou koordinátorky, ale i Vy sami se můžete do plánování aktivně zapojit a sami siříci, co byste chtěli s dětmi podniknout. Více informací Vám ráda sdělí koordinátorka rodinného centra Kapřík Alžběta Rosenkrancová Kontakty: tel , rckaprik@mesto-trebon.cz Kapřík se těší na Vaši návštěvu!!!

4 Třeboň se tradičně zapojí do kampaně Červen bez úrazů Zdravé město Třeboň pod patronací Národní sítě Zdravých měst a ve spolupráci s partnery Vás srdečně zve na celostátní mezigenerační kampaň Červen bez úrazů. Kampaň je zaměřena na prevenci úrazů u nejohroženějších věkových skupin, tedy u dětí a seniorů, a probíhá v řadě Zdravých měst České republiky. V rámci hlavního programu spojilo letos Zdravé město Třeboň síly s Oblastním spolkem Českého červeného kříže Jindřichův Hradec. Na čtvrtek 5. června bude pro první stupně základních škol přichystáno zábavné a hlavně poučné dopoledne v zámeckém parku. Dobrovolníci z Českého červeného kříže předvedou zásady první pomoci a simulace úrazů, Městská policie Třeboň předvede práci strážníků a Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje seznámí děti s vybavením sanity a prací záchranářů. Fyzické a psychické úrazy vznikají bohužel velmi často i rukou nejbližších lidí. Umíme vůbec rozpoznat domácí násilí? A jak pomoci obětem? Na všechny tyto otázky odpoví pracovníci Intervenčního centra Diecézní charity v Českých Budějovicích. V úterý 24. června můžete navštívit Městskou knihovnu Třeboň. Od 17:00 zde proběhne beseda na téma domácí násilí. Nebojte se o tomto problému mluvit, mlčení není cestou z problému. Na koncičervna proběhnou i další dvě velice zajímavé akce. Ve dnech 25. a 26.června se na golfovém cvičišti u Lázní Aurora uskuteční sportovně osvětová akce Golf s hendikepem, která představí golf jako sport pro každého bez ohledu na zdravotní stav. Dopolední program je vyhrazen školám, odpoledne pro veřejnost. Ve čtvrtek 26. června Vás srdečně zveme na koncert dechového orchestru Hudby Hradní stráže a Policie České republiky na podporu dárcovství kostní dřeně. Akci organizuje Policejní prezidium České republiky. Koncert proběhne v zámeckém parku od 18:30. Vstup na akci je zdarma.

5 Plakát na akci

6 Město přispěje na další sociální aktivity. Zájemci hlaste se! Město Třeboň upozorňuje zájemce, kteří se chtějí ucházet o grant v sociální oblasti, že mají novou příležitost. Město totiž vyhlašuje grantový program Podpora sociálních aktivit. Vyhlášena bude 1. výzva pro rok Tento grant je neinvestiční a počítá s podporou aktivit zaměřených na seniory. Cílem je konkrétně podpora aktivizačních činností sociálního charakteru zaměřená na seniory a zdravotně postižené s místem trvalého bydliště v Třeboni a místních částech. Účelem je zapojení této cílové skupiny do společenského života. Aktivizační činnost neboli aktivizace je v nejširším slova smyslu pomoc nebo podpora směřující ke zlepšování, udržení nebo obnovení stávajících dovedností. Jde například o podporu mentálních schopností, podporu tělesné aktivity a podporu senzomotorických schopností. Buď je poskytována formou sociálně psychologické podpory, kde se zejména odstraňuje osamocenost, apatie, deprese, pasivita či agrese, nebo formou aktivizující klienta v různých oblastech života - společenské, kulturní a zájmové. Cílová skupina: senioři a zdravotně postižení s místem trvalého bydliště v Třeboni a místních částech. V rámci 1. výzvy pro rok 2014 bude rozděleno Kč a maximální výše přiděleného grantu je Kč. Grant může činit maximálně 70 % celkových nákladů projektu. Termín vyhlášení grantu: 02. června 2014 Termín uzávěrky příjmu žádostí: 30. června 2014 Termín vyhlášení výsledků příjemců grantů: do 18. července 2014 Tato výzva se řídí Zásadami pro poskytování grantů města Třeboň Celý text výzvy včetně všech příloh a způsobu doručení žádostí je uveřejněn na úřední desce Městského úřadu Třeboň a na webu města Kontakt na administrátora: Mgr. Alena Zárubová, tel: , alena.zarubova@mesto-trebon.cz Jana Vítková, tel: , jana.vitkova@mesto-trebon.cz

7 Štafeta Corpus Domini zavítá do Třeboně V letošním roce opět proběhne naším městem štafeta Corpus Domini, která startuje v Praze a končí v italském městě Orvieto. Štafetový běh vede po stopách cestyčeského kněze Petra z roku 1263 z Prahy doříma. Při této cestě došlo k církevní události, na základě které se po celém světě slaví svátek Corpus Domini, tedy křesťanský svátek Božího těla. Štafetu Třeboň přivítá 10. června okolo 9:30. Zájemci se mohou ke štafetě připojit, každý obdrží památeční tričko. Akci doprovodí zpěvem žákyně třeboňského Gymnázia pod vedením paní učitelky Jany Havlové. Pátek třináctého bude v Třeboni dnem bez drog Třeboň v červnu přivítá 12. ročník Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog Cyklo-běh je svým rozsahem a intenzitou největší pravidelnou protidrogovou kampaní spojenou se sportem. Trasa letošního dvanáctidenního Cyklo-běhu vede přes 40 měst Čech a Moravy. Celkem trasa čítá přes 1300 kilometrů. Tým 8-10 cyklistů-běžců, kteří sami žijí život bez drog, urazí tuto vzdálenost za 12 dní a 13. června okolo 12:45 zavítají i do Třeboně. Na Masarykově náměstí je přivítají zástupci města, kteří se tak připojí k inciativě Město bez drog. Během akce zodpoví odborníci na drogovou problematiku občanům, kteří akci navštíví, jejich otázky a zároveň rozdají brožury a letáky o nebezpečí drog a jejich zdravotních a sociálních rizicích. Akci doprovodí kulturní program. Těšit se můžete na bubenické vystoupení žáků třídy pana učitele Tomáše Lapice ze Základní umělecké školy Třeboň a ukázku korejského bojového umění, které předvedou žáci ze školy Taekwon-do ITF Won-Hyo Třeboň. Přijďte v tento den přivítat a podpořit účastníky Cyklo-běhu a přidat se k nim na libovolnou vzdálenost při odjezdu z města na vlastním koleči s nimi krátce běžet.

8 Corpus Domini

9 Den bez drog

10 Lékařské kapacity se sjely do Třeboně Přes 150 očních lékařů a odborníků ze spolupracujících medicínských oborů z celé ČR se zúčastnilo letošních, už čtrnáctých Jihočeských Timrových dnů, které proběhly 29. a 30. května v třeboňských lázních Aurora a staly se během několika let jedním z celostátně nejvýznamnějších republikových oftalmologických kongresů. Letos se zaměřily především na možnosti léčby tumoru oka, plastické operace v oftalmologii. K dalším tématům patřila problematika související s úrazy, nádory, záněty a jinými poruchami oka či jeho okolí. Mezi přednášejícími tak nechyběli kromě očních chirurgů také onkologové, stomatochirurgové, plastičtí chirurgové, dermatologové a další specialisté. Konference je pojmenována podle jednoho z bývalých primářů českobudějovického očního oddělení Aloise Timra, jenž v Českých Budějovicích jako první implantoval nitrooční čočku. Lékárna má otevřeno déle Na základě četných připomínek občanů Třeboně město oslovilo provozovatele zdejších lékáren s požadavkem na změnu otevírací doby. Na žádost reagovala Lékárna Dr. Max v ulici Svobody. Prodlouženou otevírací dobu má Lékárna Dr. Max každou středu, a to do 18:00.

11 Třeboň přispěje na sociální služby a zdravotnictví Rada města schválila poskytnutí finančních příspěvků žadatelům o příspěvek v oblasti sociálních služeb a zdravotnictví: Arpida o.s ,- Kč, NIPI o.p.s ,- Kč, Sdružení Meta o.s ,- Kč, APLA Jižní Čechy o.s ,- Kč, Nadační fond jihočeských olympioniků ,- Kč, Hafík o.s ,- Kč. Následně zastupitelstvo města schválilo ,- Kč pro Oblastní charitu Třeboň a ,- Kč pro hospicovou péči sv. Kleofáše na činnost v roce Grónské mýty a pověsti v Domě Štěpánka Netolického Po loňské úspěšné výstavě Královna Dagmar, česká princezna, kterou do Třeboně přivezl bývalý český velvyslanec v Dánsku Zdeněk Lyčka, na jih Čech doputuje další expozice se severským tématem. A to poněkud drsným Jde o putovní výstavu Martina Velíška, ilustrátora českého překladu knihy dánsko-grónského polárníka Knuda Rasmussena. Kniha s názvem Grónské mýty a pověsti vychází z příběhů, které si Inuité (Eskymáci) vyprávěli během dlouhé polární noci, nebo když byli kvůli nepřízni počasí nuceni zůstat delší dobu na jednom místě. Některé příběhy souvisí s přírodou, různými přírodními jevy, se zvířaty a často jsou velmi drsné až kruté. Ilustrace Martina Velíška velmi dobře vystihují jednotlivé mýty a pověsti. Posoudit to můžete od 3. do 20. června v Domě Štěpánka Netolického na Masarykově náměstí, vždy od úterý do neděle včase od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin. Nad výstavou převzali záštitu PhDr. Ing. Zdeněk Lyčka a Mgr. Terezie Jenisová. Slavnostního zahájení se zúčastní sám autor ilustrací Martin Velíšek. Výstavu doplní zajímavé vyprávění Zdeňka Lyčky právě na téma život v Grónsku a mýty a legendy v úterý 3.června od 18:00 v Kině Světozor.

12 Plakát na akci

13 Týden pro hospic Na začátku června proběhne v Třeboni týden kulturně benefičních akcí, přednášek a besed věnovaných hospicové péči. Srdečně Vás zveme na setkání. Program najdete zde:

14 Statut lázeňského místa Radní města souhlasili se zřízením pracovní skupiny Statut lázeňského místa Třeboň. Poslední platný Statut lázeňského místa Třeboň byl vydán 1. ledna Dokument je v současné době již zastaralý. Pracovní skupina připraví ve spolupráci s Českým inspektorátem lázní a zřídel návrh nového statutu. Předpokládaný termín dokončení je říjen Návrh bude následně projednán orgány města. Statut lázeňského místa musí projednat Vláda ČR, která jej vyhlásí Nařízením Vlády. Lázeňská sezona v Třeboni je oficiálně zahájena O předposledním květnovém víkendu se v Třeboni otevírala lázeňská sezona. Tato již tradiční akce opět přilákala velké množství lidí. Pro lázeňské hosty, turisty i místní občany byl připraven bohatý program. Starostka města Terezie Jenisová, generální ředitel Městských slatinných lázní Jiří Kolban, administrátor římskokatolické farnosti David Henzl a vzácný host předseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch nejprve přivítali lázeňskou sezonu 2014 na náměstí T.G. Masaryka. Poté se průvod v čele s Václavem a Bertou Huckovými, zakladateli Bertiných lázní, odebral k tomuto lázeňskému zařízení, v jehož altánu otec David Henzl vysvětil slatinu pro oba lázeňské domy. Kostýmovaný průvod s představiteli města, lázní, farnosti i významnými hosty dále pokračoval k Lázním Aurora, kde lázeňskou sezonu 2014 společně oficiálně otevřeli. Oslavy probíhaly ve znamení třeboňského lázeňského likéru Brusinka, který bylo možno ochutnat poprvé právě před 10 lety. Koncert Petry Janů a skupiny Golem, pouštění balónků štěstí, ohňová show skupiny Ilisuas a velkolepý ohňostroj ve večerních hodinách udělaly krásnou tečku za slavnostním dnem.

15 Jednání řídící skupiny komunitního plánování sociálních služeb V úterý 20. května proběhla třetí pracovní schůzka řídící skupiny komunitního plánování sociálních služeb. Stěžejním bodem jednání byla příprava ankety pro veřejnost. Členové komise formulovali otázky do dotazníku, který by měl zjistit spokojenost se sociálními službami a případně odhalit nedostatky v této oblasti. Zjištěními se budou zabývat jednotlivé pracovní skupiny. Zástupci města se zúčastnili cyklistické konference v Táboře Ve čtvrtek 22. května proběhl v Táboře pracovní seminář s názvem Co města mohou udělat pro rozvoj cyklistické dopravy. Hlavním mottem semináře byla myšlenka, že by se cyklistická doprava neměla řešit izolovaně, nýbrž integrovaně. V tomto duchu se nesla většina příspěvků přednášejících. Seminář byl určen především politikům a úředníkům místních samospráv a také dopravním odborníkům. Úvodního slova a přivítání účastníků semináře se ujal starosta Tábora Jiří Fišer. Dále byli představeni noví členové Asociace měst pro cyklisty Tábor, Třeboň a České Budějovice. Hlavním bodem jednání byla prezentace příručky s názvem Nepopsaný list papíru. Tato příručka představuje návod na vypracování strategického dokumentu a akčního plánu na podporu rozvoje cyklistické dopravy.

16 KONTAKTY: politik Zdravého města Třeboň Mgr. Terezie Jenisová, koordinátor projektu Zdravé město Třeboň Mgr. Alena Zárubová, Zpravodaj Zdravého města Třeboň je k dispozici na

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ X/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ V/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

GRANTOVÝ PROGRAM Podpora sociálních aktivit 1. výzva pro rok 2014

GRANTOVÝ PROGRAM Podpora sociálních aktivit 1. výzva pro rok 2014 GRANTOVÝ PROGRAM Podpora sociálních aktivit 1. výzva pro rok 2014 Tato výzva se řídí Zásadami pro poskytování grantů města Třeboň Kontakt na administrátora: Mgr. Alena Zárubová, tel: 384342164, alena.zarubova@mesto-trebon.cz

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítězdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ V/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin 2013 Národní dny bez úrazů Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající

Více

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s.

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s. Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012 LYMFOM HELP, o.s. OBSAH 1. O sdružení a hlavní oblasti činnosti 2. Významné projekty a aktivity v roce 2012 3. Výhled do roku 2013 O SDRUŽENÍ A HLAVNÍ OBLASTI ČINNOSTI

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 2014 MěÚ Benešov OSVZ Masarykovo nám. 100, 25601 Benešov verze ze dne 27.8.2014 Dokument schválen RM dne 27.8.2014, usnesení č. 981-16/2014/RM ze

Více

Domanínský zpravodaj červen - červenec 2013, číslo 84

Domanínský zpravodaj červen - červenec 2013, číslo 84 červen - červenec 2013, číslo 84 OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce... 1 Informace z obecního úřadu... 1 Příspěvky od občanů... 2 Víte, že... 3 Kultura a sport... 8 Informace z jednání zastupitelstva

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VI/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ V/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

INFORMÁTOR ČERVEN 2017

INFORMÁTOR ČERVEN 2017 INFORMÁTOR ČERVEN 2017 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VI/2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

InfoTip ICM Jilemnice

InfoTip ICM Jilemnice InfoTip ICM Jilemnice V ICM Jilemnice k prodeji: Jilemnické omalovánky jsou zaměřeny na typické objekty a tradice ve městě. Upoutají krásnými ilustracemi a doprovodným textem, který je psaný českým a anglickým

Více

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2011

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2011 Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2011 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Průvod dobrovolníků.....3 Beseda s živými zvířátky.4 Kalendář uskutečněných akcí za

Více

16:00 17:00 Dobrovolnická kalkulačka Prezentace projektu DCHB: videa, rozhovory, fotografie

16:00 17:00 Dobrovolnická kalkulačka Prezentace projektu DCHB: videa, rozhovory, fotografie Brno 13:00 20:30 16:00 19:00 od 19:00 Blansko 16.9.2011 od 20:00 13:00 16:00 Dobrovolně s námi Prezentace neziskových organizací pracujících s dobrovolníky: Diecézní charita Brno (DCHB), Bezmezí o.s.,

Více

05/2012 Účastníci programu Pět P

05/2012 Účastníci programu Pět P Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 05/2012 Účastníci programu Pět P 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Podpořili nás..........3 Pět P - nový program DC ADRA.....4

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZÁPIS Z 44. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 44. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 1687/2016 ZÁPIS Z 44. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 27.04.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

Národní dny bez úrazů 2008 Chrudim 5.-25.6.2008

Národní dny bez úrazů 2008 Chrudim 5.-25.6.2008 Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající pod záštitou Světové zdravotní

Více

VALNÁ HROMADA. Zápis z Valné hromady, konané dne 20.2. 2013 ve 14.00 hodin v centru sdružení v Táboře. Průběh

VALNÁ HROMADA. Zápis z Valné hromady, konané dne 20.2. 2013 ve 14.00 hodin v centru sdružení v Táboře. Průběh VALNÁ HROMADA Zápis z Valné hromady, konané dne 20.2. 2013 ve 14.00 hodin v centru sdružení v Táboře. Průběh 1. Na začátku představila místopředsedkyně Petra Marešová účastníkům Valné hromady činnost občanského

Více

KURANĎÁČEK č. 38. květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669. Pracujeme v programu

KURANĎÁČEK č. 38. květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669. Pracujeme v programu KURANĎÁČEK č. 38 květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669 Pracujeme v programu www.mskurandove.cz info@mskurandove.cz Tel: 251 819 468, 724 341 771 Fax: 251 814 39 Vážení rodiče, ve dnech

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod

Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21 v roce 2019 Místní Agenda 21 bude v roce 2019 v Havlíčkově Brodě realizována prostřednictvím Projektu

Více

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016 Životický portál Od 25. dubna do 1. května 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 Oznámení

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO FÓRA

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO FÓRA ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO FÓRA Datum a čas: Místo: Účast: středa 29. 3. 2017, od 16:30 hodin Klub Starý pivovar 74 účastníků Program akce: 1. Úvod Akci zahájil a přítomné přivítal moderátor akce pan Marek Dvorník.

Více

Finální sestavení nového komunitního plánu sociální služeb pro roky 2015-2018 (03-06/2015)

Finální sestavení nového komunitního plánu sociální služeb pro roky 2015-2018 (03-06/2015) Aktuální projekt komunitního plánování sociálních služeb na Třeboňsku Právě probíhá realizace projektu Plánování rozvoje sociálních služeb na území ORP Třeboň 2015-2018", reg. č.: CZ.1.04/3.1.03/97.00023,

Více

Motto: Alternativní doprava Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Motto: Alternativní doprava Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Motto: Alternativní doprava 16. 22. 9. 2011 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Kampaň Evropský týden mobility nabízí obyvatelům měst příležitost seznámit se s konkrétními trvalými opatřeními na podporu

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IX/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Tisková informace Jihočeské krajské kolo soutěže školních novin a časopisů. dne 28.dubna 2016

Tisková informace Jihočeské krajské kolo soutěže školních novin a časopisů. dne 28.dubna 2016 Tisková informace Jihočeské krajské kolo soutěže školních novin a časopisů. dne 28.dubna 2016 Ve více než zcela zaplněném sále Zastupitelstva Jihočeského kraje v Českých Budějovicích se v pondělí 25. dubna

Více

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ 44/2010 Modlitebna CASD - Londýnská 30 - Praha 2 - Vinohrady CÍRKEV ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE P r o g r a m s o b o t n í b o h o s l u ž b y 6. listopadu 2010 9.30-10.30 Sobotní škola

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV./ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Akční plán školní rok (2011/2012) + 2012/13. Měsíc: Kdo: Plán: 5 zástupců ŽP ZŠ Chrast. Konference v Brně Květen. Tým ŽP

Akční plán školní rok (2011/2012) + 2012/13. Měsíc: Kdo: Plán: 5 zástupců ŽP ZŠ Chrast. Konference v Brně Květen. Tým ŽP Měsíc: Kdo: Plán: 5 zástupců ŽP ZŠ Chrast Konference v Brně Květen 4. VS + supervize v Poděbradech (Velký Osek) 9. 5. 17. 19. 5. 28.5. Červen Začátek června Do 15. 6. Předposlední týden v červnu reflexe

Více

Rada vyslovila uznání a poděkování

Rada vyslovila uznání a poděkování Vzdělávání: Rada vyslovila uznání a poděkování Nenuď se doma nebo někde na ulici!!! Rada města Bruntálu v úterý 22. listopadu vyslovila uznání a poděkování řediteli, pedagogickému sboru a nepedagogickým

Více

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57 Město Vysoké Mýto slaví v tomto roce 750 let od svého založení českým králem Přemyslem Otakarem II. Po celý rok zde probíhají kulturní, společenské a sportovní akce. Do oslav se zapojila většina vysokomýtských

Více

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2018

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2018 Akční plán zlepšování Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 pro rok 2018 Aktivita Termín Realizuje Garant Indikátory plnění Náplň 1.1 Zorganizování kulatých stolů na aktuální téma duben, listopad Zdravé

Více

Národní dny bez úrazů 2010 Chrudim

Národní dny bez úrazů 2010 Chrudim Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající pod záštitou Světové zdravotní

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 2015 OBSAH Úvod... 1 1. Preventivní aktivity pro rok 2015... 2 1.1 Přednášky pro žáky základních škol Benešov... 2 1.2 Informační setkání pro rodiče...

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ I/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

Motto: Pohyb správným směrem Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Motto: Pohyb správným směrem Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Motto: Pohyb správným směrem 16. 22. 9. 2012 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Kampaň Evropský týden mobility připomíná problémy s narůstající automobilovou dopravou a je určena všem obyvatelům měst

Více

Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007

Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007 Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007 Přítomni: 22 členů viz. prezenční listina (uložena na OSV sociální prevence) Místo konání: Klub důchodců, Štefánikova 1074, Kopřivnice

Více

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 V pátek 28. dubna 2017 se opět po roce zcela zaplnil sál Zastupitelstva Jihočeského kraje žáky, studenty a

Více

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 5 květen 2012 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV U příležitosti 20. výročí Vás dne 19. května 2012 srdečně zveme na prohlídku našich

Více

Země živitelka 2011 České Budějovice

Země živitelka 2011 České Budějovice Země živitelka 2011 České Budějovice S koncem prázdnin se již po čtvrté NS MAS ČR účastnila 38. ročníku výstavy Země živitelka. V letošním roce se NS MAS ČR společně s Celostátní síti pro venkov (CSV),

Více

Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne

Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne 17.12.2018 Přítomni členové komise: Mgr. Monika Čermáková, JUDr. Věra Havlíčková, Vladimír Hejnic, PhDr.

Více

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let 15. března 2016 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let 2013-2017 Město Třinec realizuje střednědobé plánování již od r. 2005 Jedná se o čtvrtý komunitní plán města Třince

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

INFORMÁTOR ZÁŘÍ 2017

INFORMÁTOR ZÁŘÍ 2017 INFORMÁTOR ZÁŘÍ 2017 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich příznivců.

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2018

Více

Regionální aktivity. v podpoře zdraví a prevenci nemocí

Regionální aktivity. v podpoře zdraví a prevenci nemocí Regionální aktivity v podpoře zdraví a prevenci nemocí Kraj Vysočina MUDr. Stanislav Wasserbauer Ministerstvo zdravotnictví Zdravý Kraj Vysočina Kraj Vysočina je do realizace tohoto komunitního programu

Více

Vyhodnocení zajištění 3. ročníku akcí zaměřených na zvýšení povědomí o autismu MÁM SVŮJ SVĚT, ALE MÁM VÁS RÁD, ANEB CHCEME SE DOMLUVIT

Vyhodnocení zajištění 3. ročníku akcí zaměřených na zvýšení povědomí o autismu MÁM SVŮJ SVĚT, ALE MÁM VÁS RÁD, ANEB CHCEME SE DOMLUVIT V Pardubicích dne 29. 6. 2015 Vyhodnocení zajištění 3. ročníku akcí zaměřených na zvýšení povědomí o autismu MÁM SVŮJ SVĚT, ALE MÁM VÁS RÁD, ANEB CHCEME SE DOMLUVIT Od 20. 3. 2015 byly zveřejněny vzkazy

Více

O Běhu pro život Charitativní projekt Běh pro život každoročně pořádá Nadační fond Tesco.

O Běhu pro život Charitativní projekt Běh pro život každoročně pořádá Nadační fond Tesco. Monitoring z akcí 2012 O Běhu pro život Charitativní projekt Běh pro život každoročně pořádá Nadační fond Tesco. Letošní, již pátý ročník, si dal za úkol pomoci dětem bez rodiny. V současnosti žije v České

Více

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2012 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2012 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr Ve Vtelně, 31.3.2012 Obsah 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2012 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr 1) Úvodem Myšlenka založit sdružení

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI. Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013. Dny Komenského 2013 Uherský Brod

DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI. Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013. Dny Komenského 2013 Uherský Brod DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013 Bůh zajisté chce, aby mezi námi byla namísto násilí láska, namísto hádek prostota víry, místo roztržek

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Procházku historií Kasejovic nám připravil Mgr. Vladimír Červenka z Muzea Josefa

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN CZ /0.0/0.0/17_047/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN CZ /0.0/0.0/17_047/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN Projekt Registrační číslo Nositel projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008577

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016 Životický portál Od 18. dubna do 24. dubna 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 JÍDELNÍ

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015

ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015 ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015 METODIKA PRO ŽADATELE O NADAČNÍ PODPORU Nadace Proměny (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2015 v programu Zahrada hrou (dále jen grantová výzva ). Program Zahrada

Více

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 24. do 28. listopadu 2014

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 24. do 28. listopadu 2014 Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 24. do 28. listopadu 2014 vydal tiskový odbor PONDĚLÍ 24. listopadu 2014 Pod záštitou předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka

Více

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut 2010 Karlovy Vary

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut 2010 Karlovy Vary Město se již tradičně zapojilo do celoevropské kampaně Evropský týden mobility (16. 22. září) a Evropský den bez aut (22. září), který se tento rok v Karlových Varech konal již potřetí. Evropský týden

Více

DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12

DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12 DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12 ROČNÍK 2017/18 KVĚTEN ZPRÁVY Z NAŠEHO OKOLÍ Praha 12 žila 27. ročníkem oslav Dne Země Na konci dubna ve Viničním domku proběhly oslavy Dne Země, o kterých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu 6.1 Nejvýznamnější aktivity (s výjimkou zásahové činnosti) Zásahová činnost jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu je součástí statistické ročenky. Den hasičstva - Slavnostní slib nových příslušníků

Více

Obsah: 1. Oslavy 100 let Orla 2. Doškolení florbalových trenérů - 3. Divadelní dílna 4. Výzva EHR 5. Orel na Facebooku Přidejte se.

Obsah: 1. Oslavy 100 let Orla 2. Doškolení florbalových trenérů - 3. Divadelní dílna 4. Výzva EHR 5. Orel na Facebooku Přidejte se. Obsah: 1. Oslavy 100 let Orla 2. Doškolení florbalových trenérů - 3. Divadelní dílna 4. Výzva EHR 5. Orel na Facebooku Přidejte se Sestry a bratři, Přinášíme vám v tomto zpravodaji informace o aktivitách,

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ VI, VII/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

Název DT: Schválená částka DT: Sociální služby - Opatření Podpora sociálních služeb ,- Kč ŽADATELÉ: Celkové plánované náklady projektu v Kč

Název DT: Schválená částka DT: Sociální služby - Opatření Podpora sociálních služeb ,- Kč ŽADATELÉ: Celkové plánované náklady projektu v Kč Název DT: Schválená částka DT: Sociální služby - Opatření Podpora sociálních služeb 5 754 000,- Kč ŽADATELÉ: Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel Opatření Celkové plánované náklady

Více

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2018

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2018 Akční plán zlepšování Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 pro rok 2018 Aktivita Termín Realizuje Garant 1. Zkvalitnění MA 21, udržení kategorie C, participace s veřejností 1.1 Zorganizování kulatých

Více

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 O B S A H 1. Předmluva 1 2. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 2 3. Priority rozvoje služeb a péče v roce

Více

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb Výstupy a shrnutí Veřejného projednání na téma Komunitní plán rozvoje sociálních služeb 1. ÚVOD MČ Praha 14 na svém území uplatňuje principy místní Agendy 21 a významnou části zapojuje veřejnost do procesu

Více

Dlouholetá tradice hokejových turnajů mládeže v jihomoravské metropoli a snaha o její udržení nás oslovila o pořádání této významné sportovní akce.

Dlouholetá tradice hokejových turnajů mládeže v jihomoravské metropoli a snaha o její udržení nás oslovila o pořádání této významné sportovní akce. 24. 27. 3. 2011 Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna Mezinárodní hokejový turnaj žáků Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků. Dlouholetá

Více

ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD

ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD Tento informační bulletin shrnuje hlavní aktivity nevládní organizace Společnost Rožmberk o.p.s., které proběhly v rámci projektu NETWORLD. Tento projekt se zabývá

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017 LEDEN 2017 PROSINEC 2017 Počítačový kurz DPS Heřmanická, každé pondělí od 10:00 do 11:30 hodin Počítačový kurz DPS Hladnovská, každé úterý od 9:30 do 11:00 hodin Počítačový

Více

VĚSTNÍK ANNO JMK 9/ 2017

VĚSTNÍK ANNO JMK 9/ 2017 VĚSTNÍK ANNO JMK 9/ 2017 Vážení přátelé z členských organizacích ANNO JMK, srdečně Vás zdravím začátkem podzimu a přináším Vám Věstník ANNO JMK plný informací. Výkonný výbor ANNO JMK Dne 19. 9. 2017 se

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více