Sociálně terapeutická dílna

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Sociálně terapeutická dílna"

Transkript

1 Sociálně terapeutická dílna Poslání a cílová skupina: Posláním Sociálně terapeutické dílny, Diakonie ČCE střediska v Rýmařově je podpora osob s mentálním nebo kombinovaným postižením v co nejsamostatnějším životě v běžném sociálním prostředí a dále individualizovaná podpora při rozvoji pracovních, sociálních a motorických schopností vedoucích uživatele ke zvýšení šance k nalezení uplatnění na volném trhu práce, nebo nabídnutí odpovídající uživateli přijatelné - smysluplné činnosti. Služba sociálně terapeutická dílna je určena dospělým lidem (od 16 let do 65 let) s lehkým nebo středně těžkým mentálním a kombinovaným (mentálním a tělesným) postižením z Rýmařovského regionu, kteří nejsou v době příchodu do služby umístitelní na volném, ani chráněném trhu práce. Uživatel žádající o přijetí do služby musí samostatně zvládat základy osobní hygieny. Popis realizace poskytované služby: Sociálně terapeutické dílny jsou ambulantní služby poskytované osobám se sníženou soběstačností z důvodu zdravotního postižení, které nejsou z tohoto důvodu umístitelné na otevřeném ani chráněném trhu práce. Jejich účelem je dlouhodobá a pravidelná podpora zdokonalování pracovních návyků a dovedností prostřednictvím sociálně pracovní terapie. Sociálně terapeutická dílna poskytuje služby v sociálně terapeutické dílně s následujícím obsahem: práce v dílnách: zácvik v některých tradičních řemeslech (práce se dřevem, pletení košíků, tkaní ) nabídky denních aktivit k udržení a rozvoji osobnosti: výuka alternativní komunikace, hudební a výtvarné aktivity, relaxační cvičení nácvik sebeobslužných činností osobnostní rozvoj udržení a rozvoj získaných zkušeností a znalostí nabídka k využívání veřejných služeb (kulturní a společenské) formou nástěnky zajištění obědu v jídelně Střední školy Rýmařov Základní činnosti při poskytování sociálních služeb v sociálně terapeutických dílnách se zajišťují v rozsahu těchto úkonů: pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu: pomoc při běžných úkonech osobní hygieny, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy: 1. zajištění stravy přiměřené době poskytování služby a odpovídající věku, zásadám racionální výživy a potřebám dietního stravování, 2. pomoc při přípravě stravy přiměřené době poskytování služby, nácvik dovedností pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnosti a dalších činností vedoucích k sociálnímu začleňování:

2 1. nácvik oblékání a svlékání včetně speciálních pomůcek, 2. nácvik přesunu na vozík a z vozíku, podpora vytváření a zdokonalování základních pracovních návyků a dovedností: 1. nácvik a upevňování motorických, psychických, sociálních a pracovních schopností a dovedností, 2. pomoc při obnovení nebo upevnění, zprostředkování kontaktu s přirozeným sociálním prostředím. Provoz Sociálně terapeutické dílny je každý všední den v čase 7:00 15:00. Čas určený pro práci s uživatelem je stanoven na dobu: Po, Pá 7:00 15:00 Dále je vymezen prostor pro základní sociální poradenství a tvorbu vnitřních směrnic zařízení. Pondělí 14:00 15:00 kontakt s rodinnými příslušníky uživatelů a jim blízkých osob, nabídka základního sociálního poradenství, kontakt na navazující instituce apod. Středa 14:00 15:00 tvorba směrnic, individuálních plánů uživatelů, vnitřních předpisů Sociálně terapeutické dílny, práce na Standardech kvality poskytování sociálních služeb apod. Uživatel je povinen přijít do Sociálně terapeutické dílny nejpozději v 7:30. Do této doby je nutné znát počet strávníků daného dne, počet uživatelů jednotlivých dílen. Po tomto čase by nebylo možné nabídnout uživateli činnosti k výběru, denní program apod. Poskytovatel si vyhrazuje právo odmítnout uživatele v daný den v případě pozdního neomluveného příchodu do zařízení. Docházka uživatele do dílny je součástí individuálního plánu. Dohodnutá doba je pouze orientační, uživatel, který není zbaven způsobilosti k právním úkonům, může odejít kdykoli během dne. Povinností poskytovatele není informovat rodiče uživatele, ani jiné jeho blízké osoby, pokud si to uživatel sám nepřeje. Poskytovatel plně respektuje svobodnou volbu uživatele. PRÁCE S UŽIVATELEM 1. KRITÉRIA PŘIJETÍ UCHAZEČE O SLUŽBU Uživatel musí splňovat kritéria pro zařazení do okruhu cílové skupiny, pro kterou byla Sociálně terapeutická dílna vytvořena musí mít ukončenou školní docházku a zároveň nesmí pobírat starobní důchod musí souhlasit a aktivně se podílet na realizaci řemeslných a zakázkových činností a vzdělávacím programu Sociálně terapeutické dílny musí souhlasit s Řádem sociálně terapeutické dílny

3 2. VSTUP DO SLUŽBY První kontakt uživatele se sociální službou je zprostředkován vedoucí Sociálně terapeutické dílny. Uživateli jsou poskytnuty informace o sociálně terapeutickém programu, o provozu dílny a rozsahu poskytovaných služeb, s vnitřními směrnicemi zařízení. V případě, že zařízení nemá volné místo, je žadatel zařazen do pořadníku žadatelů. O přijetí uživatele rozhoduje ředitel Diakonie ČCE středisko v Rýmařově společně s vedoucí Sociálně terapeutické dílny a vedoucí projektu. Při nástupu jsou s uživatelem podepsány následující dokumenty, které mají výhradně písemnou formu Smlouva o poskytování služeb sociální prevence Souhlas s poskytnutím osobních a citlivých údajů Souhlas s prodejem výrobků - uživatel může smlouvu odmítnout (v tom případě se nabízí dohoda o tom, že si uživatel bere své výrobky domů za cenu materiálu) 3. UKONČENÍ SLUŽBY Uživatel může ukončit smlouvu kdykoliv. Poskytovatel může ukončit smlouvu ve zkušební lhůtě nebo: končí předem sjednaná doba smlouvy uživatel i po opětovném napomenutí hrubě porušuje povinnosti, které jsou uvedeny v Řádu sociálně terapeutické dílny uživatel se chová způsobem, který vede k vytváření nepřátelského, ponižujícího nebo zneklidňujícího prostředí v Sociálně terapeutické dílně uživatel ohrožuje sebe nebo své okolí uživatel opakovaně neplní závazky plynoucí z uzavřené smlouvy o sociální službě uživatel dosáhl věku starobního důchodu uživatel neplatí smluvené poplatky za fakultativní úkony po dobu 3 měsíců zhoršení zdravotního nebo psychického stavu uživatele, které nelze zvládnout vlastními prostředky dlouhodobé neomluvené absence déle než 1 měsíc z provozních důvodů Sociálně terapeutické dílny, ukončení činnosti organizace, nebo je-li zrušena část projektu týkající se dané služby Uživatel má právo se odvolat proti rozhodnutí organizace ukončit službu na statutární orgány poskytovatele. Smlouva o poskytování služeb se uzavírá na dobu určitou a to jeden rok. Uživatel si volí osobní cíl vycházející z poslání Sociálně terapeutické dílny individualizovaná podpora při rozvoji pracovních, sociálních a motorických schopností vedoucích uživatele ke zvýšení šance na nalezení uplatnění na volném trhu práce.

4 V případě, že uživatel spolupracuje s agenturou nabízející podporované zaměstnávání, využije jejích služeb a pokusí se nastoupit na vytipované pracovní místo, začíná mu běžet tříměsíční doba, ve které se snaží začlenit na volném trhu práce. Během tříměsíčního mezidobí je uživateli umožněno docházet dále do Sociálně terapeutické dílny. V tomto tříměsíčním období si uživatel zvyká na nové pracovní místo a případné problémy na svém pracovišti řeší s agenturou podporovaného zaměstnávání. V případně opakovaných problémů na pracovišti a neúspěšném řešení problémů agenturou podporovaného zaměstnávání se uživatel může během těchto tří měsíců vrátit do Sociálně terapeutické dílny, kde mu je nabídnuta nová smlouva o poskytování služeb sociální prevence a uživatel si volí nový osobní cíl, který mu pomůže překonat nezdary na pracovním místě. 4. ÚLOHA KLÍČOVÉHO PRACOVNÍKA Klíčový pracovník je některý z pracovníků přímé práce, který doprovází uživatele procesem poskytování sociální služby, mapuje jeho potřeby a spolupracuje s ním na individuálním plánu. Role klíčového pracovníka nepřesahuje rámec poskytovaných služeb. Pokud to provozní podmínky umožňují, uživatel si vybírá svého klíčového pracovníka sám. Uživatel ví, kdo je jeho klíčový pracovník a zná jeho roli. V případě komplikovaného vztahu nebo antipatie může uživatel požádat o změnu klíčového pracovníka. 5. INDIVIDUÁLNÍ PLÁN UŽIVATELE Individuální plán je základní písemný dokument mezi uživatelem a poskytovatelem. Je v něm vyjádřen cíl a postupy, které povedou k jeho dosažení. Cíl by měl být pro uživatele významný, konkrétní, splnitelný a jeho dosažení by mělo stát uživatele nějaké úsilí. Cíl musí být časově ohraničený a je stanoveno, kdy má být dosaženo dílčích cílů. Plán je pravidelně s uživatelem hodnocen a aktualizován půlročně. S pomocí svého klíčového pracovníka a ostatních členů týmu uživatel stanoví jednotlivé reálné kroky, které povedou ke splnění cílů. Kroky mohou být zpočátku velmi malé, ale jejich náročnost by se měla v průběhu poskytování sociální služby zvyšovat. Uživatel má právo kdykoliv svůj cíl přehodnotit, doplnit nebo zcela změnit. Stanovení cíle a průběh jeho plnění musí vycházet z náplně Sociálně terapeutické dílny. Pokud není v náplni práce pracovníků Sociálně terapeutické dílny naplnění cíle, může Sociálně terapeutická dílna nabídnout uživateli kontakt na jinou organizaci, v tom případě je v rukou uživatele práce na tomto cíli se spolupracující organizací. Úkoly, které vyplývají z individuálního plánu, jsou pro uživatele i pracovníky závazné. Uživatel si je vědom své odpovědnosti na práci na svých cílech. Nezaujímá pouze pasivní roli.

5 6. KRIZOVÉ A HAVARIJNÍ SITUACE V PRÁCI S UŽIVATELEM Krizí se rozumí například agresivní chování uživatele, významné zhoršení zdravotního stavu uživatele, trestný čin a jiné náhlé ohrožující situace. Pracovník postupuje podle předem vytvořeného obecného krizového plánu. Pokud pracovník sociální péče ví o možnosti vzniku krize uživatele, vypracuje společně s uživatelem individuální krizový plán, který je součástí uživatelovy dokumentace. Součástí plánu bývá: a) jak uživatel vnímá zhoršení svého zdravotního stavu b) jaké bývají příznaky c) koho je možné oslovit z okolí uživatele, kdo by měl být informován a zapojen Pracovník sociální péče by měl vědět o dalších zdravotních obtížích uživatele (například epilepsie, diabetes, ischemická choroba srdeční atd.) a jak ovládat postupy první pomoci. Trestný čin podléhá oznamovací povinnosti. 7. PRÁVA UŽIVATELŮ každý uživatel má právo svobodně vyjadřovat své názory a to na všechny záležitosti, které se jej týkají: má právo odmítnout aktivitu, která ohrožuje jeho zdraví má právo podávat návrhy na zlepšení činností a chodu zařízení má právo být vnímán a respektován jako jedinečná bytost žádný uživatel nesmí být vystaven svévolnému zasahování do svého soukromého života a nesmí být vystaven útokům na svou čest, pověst a důstojnost uživatel má právo nosit si svou vlastní stravu v podobě studených svačin a obědů; výjimku tvoří uživatelé s nařízenou dietou (např. bezlepková) a uživatelé se zhoršenou pohyblivostí, i v těchto případech je možné ohřát pouze oběd a to po předchozí domluvě a souhlasu obou stran má právo kdykoliv nahlédnout do dokumentace, kterou o něm vede Sociálně terapeutická dílna každý uživatel má právo na podání stížnosti každý z uživatelů má v příslušné šatně vyhrazený prostor pro věci své osobní potřeby

6 8. POVINNOSTI UŽIVATELŮ uživatel je povinen dodržovat zásady, na kterých se domluvil s poskytovatelem a potvrdil svým podpisem (individuální plán, Smlouva o poskytování služby, Řád sociálně terapeutické dílny ) uživatel je povinen dbát na bezpečnost svou i ostatních uživatelů uživatel je povinen dbát pokynů pracovníka přímé práce, pokud nejsou v rozporu s jeho právy uživatel je povinen zachovávat ohleduplnost k sobě i druhým a nepřipustit projevy šikany a rasismu uživatel je povinen být po celou dobu pobytu přezut do domácí obuvi a všechny své osobní věci (tašky, oblečení, boty apod.) mít uložené v šatně, za ztrátu věcí ze šatny poskytovatel zodpovědnost nenese poskytovatel doporučuje každému uživateli mít během každodenní práce na dílnách oblečení, které je možné znečistit barvami, voskem a jinými používanými materiály, poskytovatel nenese odpovědnost za znečištěné oděvy a nebude nahrazovat škody vzniklé tímto znečištěním uživatel, který je pod vlivem alkoholu, nebo jiných psychotropních látek, může být z prostor Sociálně terapeutické dílny vykázán, o jeho stavu bude proveden zápis do jeho složky a recidiva takového činu může být důvodem k ukončení Smlouvy o poskytování služeb sociální prevence v případě, že je uživatel nachlazený, trpí průjmovým onemocněním, necítí se dobře apod., je poskytovatel oprávněn poslat (zajistit uživateli doprovod a popř. kontaktovat rodinu uživatele) uživatele domů a tím zajistit nešíření onemocnění při onemocnění nakažlivou chorobou je povinen tuto skutečnost neprodleně hlásit pracovníkům přímé práce nebo vedoucí STD

Provozní řád sociálně terapeutické dílny (STD)

Provozní řád sociálně terapeutické dílny (STD) Domov bez hranic Rumburk, příspěvková organizace Provozní řád sociálně terapeutické dílny (STD) Čl. 1 Základní ustanovení Sociálně terapeutické dílny (dále STD) jsou zařízením, kam mohou docházet lidé

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Denní stacionář Ambulantní Denní stacionář, Podzámčí

Více

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče v denním stacionáři pro osoby se zdravotním postižením č.j. : xxx/xxxx/ds Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: 1) Pan (paní)... (jméno a příjmení), nar....

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Stacionář mezi mosty Trutnov Náchodská 359,54101 Trutnov IČO: 70153884 v textu této smlouvy dále jen stacionář Klient: a Jméno a příjmení:. Datum narození:..

Více

VZOROVÁ SMLOUVA! Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v sociálně terapeutické dílně

VZOROVÁ SMLOUVA! Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v sociálně terapeutické dílně Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v sociálně terapeutické dílně Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Pan (paní).. bydliště:. narozen (a): (v textu této smlouvy dále jen "Klient")

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v sociálně terapeutické dílně

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v sociálně terapeutické dílně Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v sociálně terapeutické dílně Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Paní bydliště: narozena: (v textu této smlouvy dále jen "Klient") zastoupen

Více

PRAVIDLA SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÝCH DÍLEN

PRAVIDLA SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÝCH DÍLEN PRAVIDLA SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÝCH DÍLEN Právní subjekt: organizace Ředitelka: Centrum sociálních služeb Bohumín, příspěvková Slezská 164, 735 81 Bohumín - Starý Bohumín Bc. Anna Oršulíková IČO: 488 06 145

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Sociálně terapeutická dílna Ambulantní forma

Více

I. DENNÍ STACIONÁŘ. 1. Vize. Nebýt ve službě vidět. II. Cílová skupina. III. Cíl denního stacionáře

I. DENNÍ STACIONÁŘ. 1. Vize. Nebýt ve službě vidět. II. Cílová skupina. III. Cíl denního stacionáře I. DENNÍ STACIONÁŘ 1. Vize Nebýt ve službě vidět Posláním denního stacionáře při Domově Dědina je formou celoročních ambulantních služeb poskytovat pomoc a podporu dospělým osobám s mentálním a kombinovaným

Více

Smlouva o poskytování osobní asistence

Smlouva o poskytování osobní asistence Smlouva o poskytování osobní asistence Uzavřená dle 91 a 39 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

Novoměstské sociální služby

Novoměstské sociální služby SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Odlehčovací pobytová služba uzavřená dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a příslušných ustanoveních občanského zákoníku, v platném znění, níže uvedeného

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE. Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo

INFORMACE PRO ZÁJEMCE. Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo INFORMACE PRO ZÁJEMCE Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB, Mikulášské náměstí 482/12, 669 02 Znojmo Centrum denních služeb je zařízení s denním

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy Smlouva o poskytování sociálních služeb dle ustanovení 48 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními stranami, kterými jsou:

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAJIŠTĚNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŠKOLY SPMP MODRÝ KLÍČ aktualizováno k

VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAJIŠTĚNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŠKOLY SPMP MODRÝ KLÍČ aktualizováno k VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAJIŠTĚNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŠKOLY SPMP MODRÝ KLÍČ aktualizováno k 1.1.2007 Zpracováno v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. o sociálních službách, vyhláškou č. 505/2006 Sb. a Standardy

Více

SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY Domov pod hradem Žampach, IČ:

SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY Domov pod hradem Žampach, IČ: SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY Domov pod hradem Žampach, IČ: 00854271 POPIS REALIZACE SLUŽBY (podle stavu k 01. 10. 2016) POSKYTOVATEL ADRESA SLUŽBY SOCIÁLNÍ SLUŽBA KAPACITA KONTAKT Domov pod hradem Žampach,

Více

ŘÁD SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY

ŘÁD SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY Příloha smlouvy č. 1 ŘÁD SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY Sociálně terapeutické dílna je zařízení, kam mohou docházet lidé s lehkým a středně těžkým zdravotním postižením ve věku 16-64 let, kteří mají mentální

Více

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka O B Č A N S K É S D R U Ž E N Í Jasněnka, občanské sdružení IČO : 63729521 tel : 585 051 076 Jiráskova 772, Uničov 783 91 jasnenka-os@volny.cz www.jasnenka.cz Popis činností poskytované služby ve Stacionáři

Více

PRAVIDLA SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÝCH DÍLEN

PRAVIDLA SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÝCH DÍLEN PRAVIDLA SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÝCH DÍLEN Právní subjekt: organizace Ředitelka: Centrum sociálních služeb Bohumín, příspěvková Slezská 164, 735 81 Bohumín - Starý Bohumín Bc. Anna Oršulíková IČO: 488 06 145

Více

PŘÍLOHA SMLOUVY Č. 1 ŘÁD SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY

PŘÍLOHA SMLOUVY Č. 1 ŘÁD SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY PŘÍLOHA SMLOUVY Č. 1 ŘÁD SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY Sociální služba: STD Jeroným vznikla na základě rozhodnutí Krajského úřadu Ústeckého kraje a svou činnost zahájila dne 1. srpna 2010. Poskytovatelem

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST. (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I.

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST. (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Název a adresa zařízení: Denní stacionář Ratolest

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ AMBULANTNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V DENNÍM STACIONÁŘI LEDAX VITA Z.Ú. č.

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ AMBULANTNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V DENNÍM STACIONÁŘI LEDAX VITA Z.Ú. č. SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ AMBULANTNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V DENNÍM STACIONÁŘI LEDAX VITA Z.Ú. č. podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (dále jen smlouva ) uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Sociální služby Uherské Hradiště, p.o. sociálně terapeutické dílny ambulantní

Více

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon:

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: O D B O R K A N C E L Á Ř H E J T M A N A čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: 28. 5. 2012 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 *KUJCP00SGOCC* KUJCP00SGOCC Odpověď na žádost o poskytnutí informace

Více

Smlouva o poskytování sociálních služeb

Smlouva o poskytování sociálních služeb Smlouva o poskytování sociálních služeb Poskytovatel: Sociální služby Karviná, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná Nové Město IČO: 709 97 136 zastoupená ředitelkou organizace: Mgr. Blankou

Více

Popis realizované služby sociálně terapeutické dílny

Popis realizované služby sociálně terapeutické dílny Popis realizované služby sociálně terapeutické dílny Poskytovaná sociální služba, cíle, cílová skupina a zásady poskytování ambulantní služby sociálně terapeutické dílny (dále jen STD ) Základní údaje

Více

Zpracoval : Bc. Andrea Vachtlová, DiS., Mgr. Petra Havlíčková, Ing. Jana Salcmanová, DiS.

Zpracoval : Bc. Andrea Vachtlová, DiS., Mgr. Petra Havlíčková, Ing. Jana Salcmanová, DiS. PROVOZNÍ ŘÁD Středisko: Diakonie ČCE Středisko Praha Adresa: Vlachova 1502, Praha 13, 155 00 Služba: SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÁ DÍLNA (STD) Adresa: Mohylová 1965/6, Praha 13, 155 00 PROVOZNÍ ŘÁD Tato směrnice

Více

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory kterou uzavírají podle 49 zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Sb. v platném znění, smluvní strany: 1) Domov pro seniory Zahradní Město

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY KDP Sluníčko Komplexní domácí péče a terénní sociální Mgr. Lucie Brožková SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY 1. Pan/paní: Rodné číslo: Bydliště: v textu této smlouvy dále jen klient 2. Organizace:

Více

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče v č.j. : XX/20XX/ds Denním stacionáři Mateřídouška pro děti, mládež a dospělé s mentálním a kombinovaným postižením Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli:

Více

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem)

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Druh služby: domov se zvláštním režimem dle 50 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita:

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče č./ze dne..

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče č./ze dne.. Smlouva o poskytnutí služby sociální péče č./ze dne.. Smluvní strany: Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 zastoupená MUDr. Ing. Robertem Plachým

Více

Osobní asistence 17. listopadu 373/36, 743 01 Bílovec

Osobní asistence 17. listopadu 373/36, 743 01 Bílovec Smlouva o poskytnutí služeb osobní asistence Město Bílovec se sídlem: Slezské náměstí 1, 743 01 Bílovec IČ: 00297755 zastoupený: Bc. Vlastou Szotkowskou, vedoucí organizační složky (dále jen poskytovatel

Více

Domov pro seniory Zahradní Město

Domov pro seniory Zahradní Město Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory kterou uzavírají podle 49 zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Sb. v platném znění, smluvní strany: 1) Domov pro seniory Zahradní Město

Více

Smlouva č. o poskytnutí služby sociální péče

Smlouva č. o poskytnutí služby sociální péče Smlouva č. o poskytnutí služby sociální péče Paní narozena dne bydlištěm (v textu této smlouvy dále jen Uživatel ) Zastoupen/á:... a Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov Nový Hrozenkov 124, IČO: 48773514,

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby sociálně terapeutické dílny

Smlouva o poskytnutí sociální služby sociálně terapeutické dílny Smlouva o poskytnutí sociální služby sociálně terapeutické dílny Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Pan/paní narozen/a rodné číslo trvalé bydliště a zastoupený opatrovníkem jméno, příjmení

Více

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a Posláním služby je poskytnout osobám se zdravotním postižením, zejména pak s mentálním a kombinovaným postižením podporu a pomoc směřující k samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. Poskytnout podporu

Více

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby:

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby: Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen Smlouva ) dle ustanovení 44 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče - asistenční služby

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče - asistenční služby Smlouva o poskytnutí služby sociální péče - asistenční služby Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Pan(paní)..., nar...., bydliště..., v textu této smlouvy dále jen "Klient" a 2) Charita

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče osobní asistence

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče osobní asistence Smlouva o poskytnutí služby sociální péče osobní asistence Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Pan(paní)..., nar...., bydliště..., v textu této smlouvy dále jen "Klient" a 2) Charita Hlučín,

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

I. Předmět Smlouvy. II. Účel Smlouvy

I. Předmět Smlouvy. II. Účel Smlouvy Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen Smlouva ) dle ustanovení 48 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

Žádost o poskytování sociální služby: ODLEHČOVACÍ SLUŽBA 1

Žádost o poskytování sociální služby: ODLEHČOVACÍ SLUŽBA 1 Žádost o poskytování sociální služby: ODLEHČOVACÍ SLUŽBA 1 1. Jméno, příjmení a titul žadatele:... 2. Bydliště: 3. Telefon:... 4. Kontaktní osoba:.. Bydliště: Telefon: 5. Žádám o poskytnutí pobytové odlehčovací

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Smlouva o poskytování služby sociální péče v domově pro seniory

Smlouva o poskytování služby sociální péče v domově pro seniory Smlouva o poskytování služby sociální péče v domově pro seniory Město Bílovec se sídlem: Slezské náměstí 1, 743 01 Bílovec IČ: 00297755 zastoupený: Bc. Vlastou Szotkowskou, vedoucí organizační složky (dále

Více

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy

I. Předmět smlouvy. II. Účel smlouvy Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen Smlouva ) dle ustanovení 48 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními

Více

Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři

Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli 1) Uživatel služby: datum narození: bydliště: (v textu této smlouvy dále jen Uživatel ) Zastoupený

Více

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o sociálních službách na Oprávnění k poskytování služby (rozhodnutí o registraci) sociální službu Plnění povinností poskytovatele uvedených v

Více

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Pečovatelská služba Terénní, ambulantní Charitní

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb ODLEHČOVACÍ SLUŽBA UHERSKÝ BROD, Pod Valy 664, Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Charita Uherský Brod Druh služby odlehčovací služba Identifikátor 8168977 Forma služby ambulantní

Více

Smlouva o poskytování služeb osobní asistence

Smlouva o poskytování služeb osobní asistence Smlouva o poskytování služeb osobní asistence Město Bílovec se sídlem: Slezské náměstí 1, 743 01 Bílovec IČ: 00297755 zastoupený: Bc. Vlastou Szotkowskou, vedoucí organizační složky (dále jen poskytovatel

Více

Smlouva o poskytování pečovatelské služby č. /2017

Smlouva o poskytování pečovatelské služby č. /2017 Smlouva o poskytování pečovatelské služby č. /2017 Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i Město Sezimovo Ústí Dr. E. Beneše č. 21, 391 01 Sezimovo Ústí zastoupené: Mgr. Ing. Martinem Doležalem,

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí č. 505/2006 Sb. ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 387/2017 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních

Více

67 - Sociálně terapeutické dílny

67 - Sociálně terapeutické dílny Zpracovatel: QQT, s.r.o. Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V Karlovarském kraji plánujeme sociální služby společně, která byla

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře I. Působnost 1. Tato Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře (dále jen Vnitřní

Více

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení A - platnost od Požadavky dle zákona o

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení A - platnost od Požadavky dle zákona o GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení A - platnost od 1.2.2018 Požadavky dle zákona o sociálních službách na Oprávnění k poskytování služby (rozhodnutí o registraci) sociální službu Plnění povinností poskytovatele

Více

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Denní stacionář Mikulov (reg. Krajský úřad JMK, č. 9926088)

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Denní stacionář Mikulov (reg. Krajský úřad JMK, č. 9926088) SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Denní stacionář Mikulov (reg. Krajský úřad JMK, č. 9926088) Číslo smlouvy.. Pan/paní (slečna): Datum narození: Trvale bytem: Adresa současného pobytu: Zastoupený/á:

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově se zvláštním režimem

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově se zvláštním režimem Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově se zvláštním režimem kterou uzavírají podle 50 zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění, smluvní strany: 1) Domov pro seniory Zahradní Město

Více

Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče

Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče v Denním centru Žirafa Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: 1.. (jméno a příjmení). (datum narození).. (trvale bytem) v textu smlouvy dále jen

Více

Domov se zvláštním režimem Krásná Lípa

Domov se zvláštním režimem Krásná Lípa Popis realizace poskytování sociální služby v Domově se zvláštním režimem Krásná Lípa (DZR Krásná Lípa) Místo poskytování: Krásná Lípa Druh poskytované sociální služby: pobytová sociální služba Cílová

Více

Popis realizace sociální služby

Popis realizace sociální služby Popis realizace sociální služby Druh poskytované služby: Osobní asistence Název zařízení: Osobní asistence Novojičínsko Poslání osobní asistence Posláním Osobní asistence je individuálně pomáhat osobám

Více

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Poslání: V rámci pobytové služby je našim posláním komplexní péče o osoby se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 3 1.1 Poslání... 3 1.2 Cíle... 3 1.3 Zásady... 4 1.4 Okruhy osob... 4 1.5 Věková struktura:... 5 1.6 Podmínky pro poskytování služby...

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 166/2007 Sb. a č. 340/2007 Sb. Ministerstvo práce a

Více

505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 391/11 Sb.

505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 391/11 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB č. /2014

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB č. /2014 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB č. /2014 Smluvní strany této smlouvy, kterými jsou: Poskytovatel: Diakonie ČCE Středisko Světlo ve Vrchlabí se sídlem: Pražská 858, Vrchlabí,

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.2.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 11 Název směrnice: Provozní řád Tento provozní řád je přílohou smlouvy o poskytování služby osobní asistence a je závazný jak pro klienty CP ZPS, tak pro zaměstnance Centra pomoci pro zdravotně

Více

Úhrady za činnosti platné od Garantovaná nabídka - Denní stacionář Jitřenka

Úhrady za činnosti platné od Garantovaná nabídka - Denní stacionář Jitřenka Úhrady za činnosti platné od 1. 8. 2017 Garantovaná nabídka - Denní stacionář Jitřenka Základní činnosti stanovené dle vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby odlehčovací služby poskytované v domově pro seniory v Mariánských Lázních

Smlouva o poskytnutí sociální služby odlehčovací služby poskytované v domově pro seniory v Mariánských Lázních DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace Smlouva o poskytnutí sociální služby odlehčovací služby poskytované v domově pro seniory v Mariánských Lázních č.

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

Smlouva o poskytování sociální služby

Smlouva o poskytování sociální služby Č.. /2010 Smlouva o poskytování sociální služby kterou uzavřely dle ust. 91 zák. č.108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozd. předpisů a ust. 51 zák. č.40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění

Více

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby:

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby: Smlouva o poskytování sociálních služeb dle ustanovení 44 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními stranami, kterými jsou:

Více

Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby. v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s.

Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby. v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Rozsah poskytování sociální služby pro pana. Domov se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Poskytnutí ubytování

Více

Smlouva o poskytování služeb osobní asistence

Smlouva o poskytování služeb osobní asistence Smlouva o poskytování služeb osobní asistence Město Bílovec se sídlem: Slezské náměstí 1, 743 01 Bílovec IČ: 00297755 zastoupený: Bc. Vlastou Szotkowskou, vedoucí organizační složky (dále jen poskytovatel

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Denní stacionář Mikulov (reg. Krajský úřad JMK, č )

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Denní stacionář Mikulov (reg. Krajský úřad JMK, č ) SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Denní stacionář Mikulov (reg. Krajský úřad JMK, č. 9926088) Číslo smlouvy: DSM Pan/paní (slečna): Datum narození: Trvale bytem: Adresa současného pobytu: Zastoupený/á:

Více

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace uzavřená mezi Smlouva o poskytnutí sociální služby odlehčovací služby č. 00/00/0.. v souladu se zák. č. 108/2006 Sb.

Více

Smlouva o poskytování služby sociální péče v ÚVN Domov pro seniory

Smlouva o poskytování služby sociální péče v ÚVN Domov pro seniory Smlouva o poskytování služby sociální péče v ÚVN Domov pro seniory Čj: 1) Pan/í/: datum narození: bydliště: (dále jen uživatel ) a 2) Ústřední vojenská nemocnice Vojenská fakultní nemocnice Praha se sídlem

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Denním stacionáři Parkinson č./2018

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Denním stacionáři Parkinson č./2018 Smlouva o poskytnutí sociální služby v Denním stacionáři Parkinson č./2018 Domov pro seniory Háje, K Milíčovu 734, Praha 4 Jméno: Příjmení: Datum narození: Adresa: v textu této smlouvy dále jen klient

Více

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI VYHLÁŠKA č. 505/2006 Sb. ze d 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí ství podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNĚ SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNĚ

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNĚ SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNĚ SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNĚ SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNĚ Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1)Uživatel

Více

Popis realizace sociální služby

Popis realizace sociální služby Popis realizace sociální služby Druh poskytované služby: Osobní asistence Název zařízení: Osobní asistence Bruntálsko Poslání osobní asistence Posláním Osobní asistence je individuálně pomáhat osobám se

Více

Žádost o poskytnutí sociální služby Denní stacionář Mikulov

Žádost o poskytnutí sociální služby Denní stacionář Mikulov Žádost o poskytnutí sociální služby Denní stacionář Mikulov Poskytovatel: Zařízení: Biliculum, z.ú., Denní stacionář Mikulov, Kontakty: Petr Malásek, ředitel tel: 778 489 810, e-mail: petr.malasek@biliculum.cz

Více

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Účinnost od: 1. 1. 2016 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DS Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

Smlouva o poskytování sociálních služeb

Smlouva o poskytování sociálních služeb Smlouva o poskytování sociálních služeb Poskytovatel: Sociální služby Karviná, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná Nové Město IČO: 709 97 136 zastoupená ředitelkou organizace: Mgr. Blankou

Více

Vnitřní pravidla. Pečovatelské služby

Vnitřní pravidla. Pečovatelské služby Městský ústav sociálních služeb v Klatovech, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla Pečovatelské služby v Klatovech, Balbínova 59/I Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro zajištění poskytované

Více

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Příloha č.2 - vyhodnocení mimořádného termínu JID: Dodatek č... k Pověření Ústeckého kraje č... k zajištění dostupnosti poskytování sociálních služeb zařazených do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 389/13 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí

Více

CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE

CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚPICE Národní 1109, 542 32 Úpice Zřizovatelem Centra denních služeb Města Úpice (dále jen CDS ) je Město Úpice. Centrum denních služeb je

Více