Informační a aplikační systém pro partnery UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Určeno pro partnery

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informační a aplikační systém pro partnery UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Určeno pro partnery"

Transkript

1 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Určeno pro partnery

2 4. MAESTRO ÚVOD (ÚVODNÍ STRANA) Po úspěšném přihlášení na server STK portál a vstupu do apl. Maestro Vám bude zobrazena úvodní strana (obr. č.1), kde je k dispozici hlavní menu, zobrazení přihlášené osoby, dále se zde dovíte co vlastně Maestro umí a umožňuje, doporučenou konfiguraci pro bezproblémový chod na Vašem PC a v pravé části postranní okno s upozorněním na novinky v Maestru (aktualizace apod.). V případě, že do aplikace budou vloženy nové články, příspěvek do diskusního fóra, seminář apod., zobrazí se na této straně okno s upozorněním týkajících se těchto novinek, jejich počtem a přímým odkazem na jejich umístění obr.č.1 1. Hlavní MENU aplikace Maestro 2. Přihlášený uživatel a datum posledního přihlášení 3. Charakteristika aplikace 4. Info. blok o novinkách a historii aplikace 5. Doporučená konfigurace s odkazy pro stažení potřebného softwaru 6. Okno s upozorněním na novinky v aplikaci

3 LEGISLATIVA Obsahem oblasti legislativa (obr. č.2) jsou zákony, vyhlášky, metodiky, kontrolní úkony, instrukce, VD apod... Zákony, vyhlášky, kontrolní úkony jsou vždy v aktuálním znění s aplikací poslední novely nebo u kontrolních úkonů poslední aktualizací upravenou VD. Nyní máte k dispozici: zákon 56/2001 Sb., vyhlášky 302/2001 Sb. 341/2002 Sb. a 243/2001 Sb. (včetně novel a příloh), kompletní kontrolní úkony i pro traktorová vozidla s přívěsem (vše v aktuálním znění). Dále jsou k dispozici Věstníky dopravy vydány od roku 1995 týkajíce se pouze STK a všechny instrukce vydané ve VD od r Věstníky dopravy a instrukce jsou uváděny ve znění, v jakém byly vydány Ministerstvem dopravy. Novinkou, kterou MAESTRO3 přináší, je tzv. fulltextové vyhledávání včetně filtru zvolené oblasti legislativy a vyhledávaní v PDF dokumentech. Podmínkou pro vyhledávání výrazu je slovo nebo sousloví s min. 3 znaky. V levém sloupci se zobrazí nadpisy s úryvky vyhledávaného výrazu tučným textem. Po kliknutí na nadpis se vpravo otevře celý dokument od začátku a po kliknutí na úryvek se zobrazí vpravo příslušný odstavec legislativy s vyhledávaným výrazem (pro PDF dokument platí, že se vpravo zobrazí náhled prostého textu získaného z originálního PDF souboru bez veškerého formátování a originální dokument je ke stažení výše) (obr. č.4) obr.č Výběr z oblasti legislativy 2. Pole pro fulltextové vyhledávání filtrem zvolené legislativy 3. Okno zobrazené legislativy 4. Ikony obsahující funkce: hledání, jeho zrušení, tisk do PDF, archivace do PC, aktivace nebo deaktivace pouze platného textu dokumentu a tlačítka zpět vpřed pro zobrazení předchozího stavu a případně jeho návratu zpět.

4 Příprava pro tisk dokumentu v PDF (pouze odkazu, na který jste klikli) - na základě Vašich požadavků vznikla nová ikona archivace legislativy, která je přístupná provozovatelům a vedoucím STK. Ikona slouží ke kompletní elektronické archivaci složek (všech zákonů, vyhlášek, kontrolních úkonů, instrukcí a věstníků dopravy) do Vašeho PC v archivu zip (po dearchivaci ve formátu pdf ). Je na libovůli každého STK, jakou formu archivace legislativy zvolí. Nyní lze archivovat, mimo neekonomické standardní papírové formy, také rychle a jednoduše pomocí aplikace Maestro v elektronické formě. Archivaci je možné provádět jak v platném znění, tak i včetně legislativní historie, kterou aktivujete/deaktivujete pomocí ikony. - pro internetový prohlížeč Internet explorer je nutné odblokovat stažení souboru v horní liště (pod hlavním menu IE) a zopakovat úkon Archivace legislativy nebo nastavit prohlížeč tak, aby povolil automatické dotazování při stahování souborů (pro IE verze 6, 7, a 8 naleznete v možnostech internetu záložka zabezpečení tlačítko vlastní úroveň-úplně dole naleznete sekci stažení, kde povolíte automatické dotazování při stahování souborů). - v internetovém prohlížeči Mozilla Firefox je soubor uložen do PC dle nastavení Správce stahování umístěného v sekci Nástroje >> Možnosti. Příklad hledaného výrazu LPG (obr. č.3) obr.č Zobrazené nadpisy s úryvky vyhledávaného výrazu tučným textem 2. Hledaný výraz LPG v celé legislativě 3. Okno zobrazené legislativy v našem případě náhled prostého textu PDF bez formátování s možností otevření originálu PDF viz odkaz výše.

5 TESTY Oblast Testy vznikla pro udržování a ověřování nasbíraných znalostí technika STK. Otázky jsou tvořeny z oblastí: zákona 56/2001 Sb., vyhl. 302/2001 Sb., vyhl. 243/2001 Sb a Kontrolních úkonů. Pod názvem Cvičné testy jsou na výběr dva profily: a) Rychlý test, který automaticky vybere 20 otázek ze všech oblastí a vygeneruje test. a b) Vlastní test, kde si můžete libovolně nastavit parametry Vašeho testu jako je počet otázek (limit max. 50), časový limit testu a vybrat legislativní oblast, ze které bude test vygenerován. Pro oba profily je navíc volba dvou různých Módů : 1) studijního, kde je za každou zodpovězenou otázkou zobrazeno vyhodnocení nebo 2) zkouškového, kde je vyhodnocení otázek provedeno až při ukončení testu Hlavní nabídka oblasti TESTY 2. Dva profily generovaní testu ( Rychlý a Vlastní test ) 3. Výběr módu testu (studijní nebo zkouškový)

6 Informace o aktuálním stavu testu včetně seznamu otázek (zodpovězených, nezodpovězených, dobře nebo špatně), úspěšnost a mód testu 2. Příklad vyhodnocené otázky ve studijním módu. Pokud byl k otázce vložen komentář, zobrazí se u otázky indikátor komentáře vpravo nahoře. Pro zobrazení klikněte na ikonu v ovládacím menu testu. 3. Ovládací menu testu 4. Zobrazené komentáře se zobrazeným stavem vyřízení. Při ukončení testu je zobrazen jeho výsledek s hodnocením a případným ověřením správné odpovědi otázky pod odkazem nápověda. Zobrazení všech testů se nachází pod názvem Výsledky testů. Provozovatelé a vedoucí mají v této oblasti přehled nad techniky daného STK. Pod názvem Výkonnost naleznete graf úspěšnosti technika/ů v jednotlivých testech.

7 INFORMAČNÍ SERVIS Informační servis s jeho obsahem vidíte na (obr. č.4) obr. č.4 Nabídka informačního servisu ČLÁNKY A DOKUMENTY V záložce Články/novinky (obr. č.4) jsou Vám psány informace o novinkách, zajímavostech, aktualizacích apod. týkající se problematiky STK. Články jsou separovány po jednotlivých rocích s funkcí fulltextového vyhledávání. obr. č.4 Články / novinky

8 DOKUMENTY Záložka Dokumenty (obr. č.5) je rozdělena na složky Dokumenty DEKRA a QMS STK-DEKRA jenž byly do apl. Maestro integrovány ze samostatné aplikace. Dokumenty DEKRA obsahují zprávy, informace, dokumentace 3. stupně (řízená dokumentace) a ostatní oznámení. Je zde kompletní přehled všech textových dokumentů v elektronické podobě (ve formátu PDF) tříděné dle roku, které jsme pro Vás vydali od r Dále je zde možnost fulltextového vyhledávání. obr. č.5 Dokumenty DEKRA a Dokumenty QMS STK-DEKRA

9 STATISTIKY Oblast STATISTIKY je pro přehlednost rozšířena o grafickou část v podobě grafů a obsahuje: a) Počty STK obr. č.6 Statistiky Pod touto záložkou jsou sestavy počtů STK. Počty STK si můžete vybrat dle jednotlivých krajů (nových) nebo krajů dřívějších (výběr dvojčíslí např. 32) nebo celá ČR (všechny kraje). b) Počty a podíl druhů prohlídek V této záložce zvolíte interval časového období se zadáním čísla STK (např. 3100) nebo dvojčíslí (např. 32 výběr dle dřívějšího rozdělení krajů) nebo v seznamu vyberete příslušný kraj. Pokud není vybrán příslušný kraj ani zadáno dvojčíslí, tak se objeví tabulka celé ČR. Další možností je upřesnění výběrem linky (všechny kategorie, OA, NA, T). Vygeneruje se tabulka s počtem jednotlivých druhů prohlídek voz. v určeném časovém období k příslušnému STK a zadaný druh linky.

10 c) Hodnocení způsobilosti (prům. poč. závad vozidel při pravidelných TP provedených ve lhůtách stanovených zákonem) Obdoba bodu 2. se zadáním příslušných parametrů. Výsledkem je tab. s hodnocením způsobilosti a prům. počtem závad vozidel při pravidelných TP provedených ve lhůtách stanovených zákonem. Je zde možný také výběr jednotlivých přednastavených kategorií vozidel. d) Přehled cen Zadáním měsíce, roku a čísla STK (např. 32 nebo dřívějšího kraje) nebo v seznamu vybráním příslušného kraje se zobrazí další nabídka, která slouží pro grafické znázornění (zadáním kategorie vozidla a druhu prohlídky). Výsledkem je tab. průměrných cen z nejčetnějších za technické prohlídky. Při výběru jednotlivého STK se jedná o nejčastější ceny. Dalším vyhodnocením je graf nejčastějších cen při určeném druhu prohlídky, měsíci, roku a kategorii vozidla na jednotlivých STK (pouze při zadání kraje 32 (staré označení) nebo dle výběru kraje. e) Přehled zasílaných dat Program vypíše počet prohlídek v jednotlivých měsících pro vybrané STK a určené období. Zde si můžete pravidelně (měsíčně) provádět kontrolu Vámi odesílaných dat do naší celorepublikové databáze o technických prohlídkách. Do 2 dnů po odeslání Vašich dat, by se tyto data měla objevit právě v tomto přehledu zasílaných dat. Pokud se data v přehledu neobjeví, zašlete je znova (zřejmě došlo při přenosu k chybě). SEMINÁŘE Vytvořili jsme pro Vás přehlednější, rychlejší a jednodušší způsob přihlášení prostřednictvím internetové aplikace MAESTRO, a to on-line přihlášení na semináře doškolovací a konstrukci vozidel, které je již spuštěno od 15. ledna Základní podmínkou pro přihlášení na seminář je registrace dané osoby do STK portálu. Postup přihlášení a) Po přihlášení do STK portálu a vstupu do Maestra zvolte v menu informační servis a vyberte semináře b) Zobrazí se Vám základní tabule, na které je seznam plánovaných seminářů (obr. č.7) s datem jejich uskutečnění. U každého semináře je pole s osobami, kteří jsou za Vaše STK přihlášeni. Dále je zde orientační procentuální a konkrétní číselné obsazení. c) Po kliknutí na vybraný seminář se zobrazí jeho podrobné informace s možností přihlášení (obr. č.8).

11 2 3 1 obr. č.7 Plánované semináře 1 ikona zámku jako symbolu uzavření semináře, která se zobrazuje u jednotlivých seminářů. Upozorňuje, kdy se lze nejpozději přihlásit nebo odhlásit přes int. aplikaci Maestro; lhůta je stanovena na 3 dny před datem konání semináře. V případě překročení této lhůty se u semináře zobrazí ikona zámku a pro provedení změny je nutné telefonicky kontaktovat kontaktní osoby daného semináře. 2 ve sloupci Přihlášeni se zobrazí jména osob, které jsou na seminář přihlášeni. 3 procentuální a číselné obsazení semináře obr. č.8 Podrobnosti semináře

12 1 - podrobné informace o semináři (datum a místo konání s adresou a aktivním odkazem na mapu, harmonogram apod.) 2 - kontaktní osoby, které kontaktujte v případě nouze a při provádění změn např. přihlášení/odhlášení ze semináře pokud již nastalo jeho uzamčení (nastane 3 dny před datem konání) 3 - pole určené pro přihlášení/odhlášení; na obr. č.8 je pro vedoucí znázorněno v této oblasti pole s možností výběru jakéhokoli technika z dané STK. Pro přihlášení/odhlášení osoby klikněte na danou osobu, následně se Vám zobrazí info. okno s potvrzením o přihlášení/odhlášení s odesláním potvrzujícího mailu. Osoba, která je přihlášená na seminář, svítí žlutě a nepřihlášená je v barvě šedé. Přihlášená osoba se zároveň zobrazí na základní tabuli (obr. č.7). Jestliže máte v osobním nastavení aktivovanou ovou adresu, pak Vám bude odesláno potvrzení o přihlášení/odhlášení na daný seminář a další informace. Dále v tomto poli naleznete informace o aktuální kapacitě s počtem volných míst, celkové kapacitě, max. počtu osob, které můžete přihlásit na tento seminář z Vaší STK. NEDOSTATKY NA STK (SOD) V záložce Nedostatky na STK (SOD) naleznete základní legislativní informace a pravidla o provádění státního odborného dozoru. Dalšími možnostmi jsou záložky Nejčetnější nedostatky s výčtem opomíjených KÚ techniky STK při provádění technických prohlídek vozidel a "Fotodokumentací" nedostatků na STK a SME získané od SOD (obr. č.9). obr. č.9 SOD

13 PŘÍKLADY NÁRODNÍCH SCHVÁLENÍ Na tomto odkazu se můžete podívat na známé příklady vyznačení národních schválení, setříděných abecedně podle jednotlivých zemí EU. Po kliknutí na znaménko + vedle vlajky jednotlivých zemí EU se Vám otevřou příklady národních schválení i pro danou zemi. Jsou zde uvedeny příklady vyznačení národních schválení, jak v dokladech k vozidlu, tak na štítcích, umístěných na vozidlech (obr. č.10). obr. č.10 Příklady národních schválení IDENTIFIKÁTORY VOZIDEL Tato oblast je zaměřena na identifikaci motocyklů (skútrů), osobních a nákladních vozidel. Obsahem jsou značky vozidel s rozkódováním VIN, popřípadě jeho umístěním, dále typu motorů popřípadě umístění OBD k dané značce (obr. č.11). obr. č.11 Identifikátory vozidel

14 GALERIE Tato oblast je věnována pro všechny, kteří se chtějí podělit o své umělecké výtvory (např. objevy na STK apod.). Také jsou zde vkládány fotografie z akcí, které pro Vás pořádáme v rámci seminářů na konstrukci vozidel apod. Vlastní galerii založíte pomocí tlačítka nová galerie (obr. č.12). Pokud byste chtěli vložit více fotografií najednou, nemusíte vkládat každou zvlášť, ale stačí fotografie archivovat do souboru *.zip a vložit tento soubor. Fotografie se na serveru automaticky rozdělí do Vámi vytvořené galerie. 2 1 obr. č.12 Galerie 1 oblast vložených galerií, kde je u každé symbol počet vložených fotografií a počet komentářů 2 tlačítko pro vložení nové galerie do databáze obr. č.13 Galerie

15 2 1 obr. č.14 Nová galerie 1 pro vložení nové galerie je nutné vyplnit název galerie, můžete také napsat stručný popis a nakonec je pole pro vložení fotografií 2 před opuštěním je nutné galerii uložit a pro zveřejnění kliknout na tlačítko zveřejnit. Svou galerii je možné také smazat. DISKUZE V oblasti Diskuze (obr. č.15) se můžete podělit o Vaše poznatky, psát dotazy, upozorňovat na chyby k problematice STK apod.. Velmi rádi na Vaše dotazy odpovíme seznam Vašich diskuzních témat obr. č.15 Diskuze 2 pole pro vložení nového tématu k diskuzi a možnost hledat fulltextově v celé diskuzi

16 NASTAVENÍ Oblasti Nastavení je rozdělena na dvě podoblasti (viz obr. 16): a) Osobní nastavení (přístup je povolen všem osobám na STK), b) Nastavení STK (přístup je povolen pro provozovatele a vedoucí STK). a) Osobní nastavení obr.16 Rozdělení nastavení V oblasti Osobní nastavení (obr. č.17) si můžete libovolně změnit přihlašovací údaje, které musí splňovat daná bezpečnostní kritéria popsané v legendě. Další možností je vložení ové adresy, na kterou Vám bude automaticky posláno upozornění např. o novém dokumentu, semináři, článku, příspěvku v diskusním fóru apod.. Jednotlivá upozornění lze aktivací nebo deaktivací, dle Vašich požadavků, kdykoli upřesnit zaškrtávacím polem v záložce Automatické y. Při změně údajů musíte vždy tyto změny potvrdit tlačítkem nastavit nebo použít..

17 Osobní nastavení bylo dále rozšířeno o záložku Nastavení Maestra, kde lze nastavit různá kritéria dle Vašeho stylu a hardwarového vybavení např. šířka plochy, podbarvení nalezených výrazů, min. délka hledaného výrazu, délka zobrazovaného listu v legislativě, zobrazovaný počet galerií atd.. Nastavené hodnoty je nutné potvrdit tlačítkem použít. V případě kdy budete chtít původní nastavení vrátit kliknete na tlačítko Původní hodn. a potvrdíte použít. obr. č.17 Osobní nastavení včetně nastavení apl. Maestro b) Nastavení STK Obsahem Nastavení STK je: A. Formulář Registrace, změna role a zrušení registrace v STK portálu Ve formuláři (viz obr.18) vyberete v poli s názvem Akce tyto možnosti: 1. Zaregistrovat - vyplníte příslušné kolonky a potvrdíte tlačítkem odeslat 2. Zrušit registraci použijte šipku kopíruj do formuláře ze seznamu osob registrovaných na STKportálu a potvrdíte tlačítkem odeslat 3. Změna role - použijte šipku kopíruj do formuláře ze seznamu osob registrovaných na STKportálu, zvolte změnu role a potvrdíte tlačítkem odeslat

18 obr. č.18 Registrace, změna role a zrušení registrace v STK portálu Stav registrovaných osob v STK portálu Další součástí je tabulka (viz obr.19), kde naleznete seznam všech zaregistrovaných osob z Vaší STK v systému STKportál. V tabulce je u každé osoby uvedeno celé jméno, role, , přihl. jméno, poslední přihlášení a kopírovat do formuláře. Pokud chcete změnit svůj , přihlašovací jméno nebo heslo použijte stávající osobní nastavení v této aplikaci. Pro změnu role v STK, zrušení registrace použijte poslední pole se šipkou Kopírovat do formuláře, pomocí kterého se údaje o dané osobě zkopírují do formuláře výše. Červeně zobrazené datum je u osob, které se do portálu déle jak 6 měsíců nepřihlásili. obr.19 Stav registrovaných osob v STKportálu

19 B. Informace o STK V této oblasti naleznete informace o Vaší STK, které jsou v databázi DEKRA Automobil a.s. jako např. adresa, kontakty, osoby na STK apod. V případě některé údaje nesouhlasí, vyplňte pole dole pro nahlášení změn a potvrďte tlačítkem odeslat... obr.20 Údaje o STK C. Kontrola osvědčení STK Po vstupu do aplikace Maestro Vám bude zobrazeno (v okně pro novinky) upozornění na vyplnění údajů pro automatickou kontrolu osvědčení k provozování STK.

20 obr.21 - upozornění Upozornění Vám bude zobrazeno vždy při vstupu do aplikace. V okamžiku, kdy vyplníte pole Datum vydání osvědčení a potvrdíte tlačítkem uložit (viz obr.22), upozornění již při vstupu do aplikace nebude zobrazeno. Automatická kontrola je tedy určena pro STK, která mají osvědčení na dobu určitou. Po zadání data vydání osvědčení bude zobrazeno v poli Konec platnosti datum vydání + 3 roky nebo po zaškrtnutí pole Vydáno na dobu neurčitou bude zobrazeno v poli Konec platnosti neomezeno. Při vstupu do aplikace Maestro budete automaticky jeden měsíc před koncem platnosti osvědčení varováni upozorněním. obr.22 - Automatická kontrola osvědčení k provozování STK

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE Stav ke dni 4. 12. 2012 Obsah: 1 Úvod... 3 1.1 Podmínky provozu... 3 1.2 Pokyny k užívání dokumentu... 3 2 Registrace profilu zadavatele... 4 2.1 Přihlášení uživatele...

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace Verze 01-04 - 2010 Stahování DTMM (v rámci služby Geodata Distribution) OBSAH OBSAH...2 1. O MAPOVÉM SERVERU...3 2. NASTAVENÍ PROSTŘEDÍ...3 2.1 Hardwarové požadavky...3 2.2 Softwarové

Více

WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele

WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele ŠKODA Auto / PLL-S/1 a FIB, WebSyncro, 18.04.2017 1 Obsah Popis aplikace... 3 Přístup k aplikaci... 3 Přihlášení k aplikaci... 3 Práce s aplikací... 4 Soubor...

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Průběh - uživatelská příručka Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 STAŽENÍ HESEL K TESTŮM... 4 2.1

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

Poté je možné se Přihlásit prostřednictvím údajů zadaných při Registraci nového účtu.

Poté je možné se Přihlásit prostřednictvím údajů zadaných při Registraci nového účtu. Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line Do kroužků, na tábory a vybrané akce DDM Jihlava je možné se přihlásit přes přihlašovací portál Klientské centrum na webové adrese: https://ddmjihlava.iddm.cz.

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. www.itczlin.cz NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ Obsah: I. Návod na registraci pro přístup k seznamům vystavených dokumentů (odborná posouzení,

Více

Uživatelská příručka 6.A6. (obr.1.)

Uživatelská příručka 6.A6. (obr.1.) Uživatelská příručka 6.A6 Na stránky se dostanete zadáním URL adresy: http://sestasest.tym.cz do vašeho prohlížeče. Teď jste se dostali na úvodní stránku, na které vidíte fotku, přivítání, odkaz na Uživatelskou

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace Verze 14-06 2010 Stahování DTMM (v rámci služby Geodata Distribution) OBSAH OBSAH...2 1. O MAPOVÉM SERVERU...3 2. NASTAVENÍ PROSTŘEDÍ...3 2.1 Hardwarové požadavky...3 2.2 Softwarové

Více

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce na personálním webu Atraktivni-prace.cz Verze 8.01/2013 Autor: Petr Kliment Obsah: 1. Úvod 2. Registrace uživatelského účtu 3. Přihlášení na uživatelský

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK

Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK Stránky slouží uživatelům programu TDS-TECHNIK a také i ostatním zájemcům pro zadávání dotazů souvisejících s používáním programu TDS-TECHNIK. Pro uživatele

Více

Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5

Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5 PŘÍRUČKA STUDENTA Pro responzivní téma Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5 Čeština 1 / 15 Poslední aktualizace 2019-03-16, 16:58:33 2 / 15 Poslední aktualizace 2019-03-16, 16:58:33 Obsah Účet Learnis...4

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Manuál online studia

Manuál online studia Manuál online studia 2016 Obsah Funkce a ovládání systému online kurzů... 3 1 Práce se systémem... 3 1.1 Přihlášení do online studia... 3 1.2 Odhlášení... 5 1.3 Zapomenuté heslo... 6 1.4 Profil uživatele...

Více

Příručka. pro uživatele

Příručka. pro uživatele Příručka pro uživatele Příručka pro uživatele Autoři: Jože Mohorko, Marko Malajner, Žarko Čučej Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně

Více

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství Oddělení metodiky OP Rybářství V Praze dne 15. 8. 2014 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 871 fax: 222 871 764 e-mail: info@szif.cz Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství Žádosti

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://prace.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7. stručný manuál. listopad 2008 verze 1.0. Mgr.

Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7. stručný manuál. listopad 2008 verze 1.0. Mgr. Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7 stručný manuál listopad 2008 verze 1.0. Mgr. Tomáš Záviský Obsah ADRESA... 3 REGISTRACE... 3 PŘIHLÁŠENÍ A ZTRÁTA

Více

Registrace na fóru Jak vložit nový příspěvek Časté otázky k funkcím fóra Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?...

Registrace na fóru Jak vložit nový příspěvek Časté otázky k funkcím fóra Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?... Jak pracovat na fóru Adresa fóra je www.iruv.cz/forum Registrace na fóru... 2 Jak vložit nový příspěvek... 3 Časté otázky k funkcím fóra... 5 Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?... 5

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

Uživatelská příručka aplikace. SPRÁVA NEMOVITOSTÍ pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek

Uživatelská příručka aplikace. SPRÁVA NEMOVITOSTÍ pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek Uživatelská příručka aplikace SPRÁVA NEMOVITOSTÍ pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek

Více

V tomto manuálu získáte informace o postupu:

V tomto manuálu získáte informace o postupu: V tomto manuálu získáte informace o postupu: A. Jak se jako dodavatel registrovat B. Jak se jako dodavatel přihlásím C. Jak podat elektronickou nabídku F. Elektronická komunikace 1 A. Jak se jako dodavatel

Více

Manuál aplikace Projektový záměr

Manuál aplikace Projektový záměr Manuál aplikace Projektový záměr Registrace a přihlášení 1. Registrace a přihlášení probíhá na titulní stránce aplikace, která je na adrese www.pz.olomoucka-aglomerace.eu. Pro jistotu Vám na zadanou adresu

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE 1 1. PŘIHLÁŠENÍ Odkaz pro přihlášení do VZP Pointu naleznete na webových stránkách VŠEOBECNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY ČESKÉ REPUBLIKY www.vzp.cz: v horním menu

Více

Manuál aplikace Projektový záměr

Manuál aplikace Projektový záměr Manuál aplikace Projektový záměr Registrace a přihlášení 1. Registrace a přihlášení probíhá na titulní stránce aplikace, která je na adrese pz-iti.brno.cz. Pro jistotu Vám na zadanou adresu přijde e-mail

Více

ISPOP v roce 2015. Ing. Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP a IRZ. CENIA, česká informační agentura životního prostředí

ISPOP v roce 2015. Ing. Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP a IRZ. CENIA, česká informační agentura životního prostředí ISPOP v roce 2015 Ing. Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí Seminář pro ohlašovatele - Praha, UŽITEČNÉ SEMINÁŘE, 17.2.2015 Obsah prezentace Úvod,

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Průvodce webovou aplikací NewtonOne

Průvodce webovou aplikací NewtonOne Průvodce webovou aplikací NewtonOne NEWTON Media, a. s. Na Pankráci 1683/127 140 00 Praha 4 T: +420 225 540 201 obchodni@newtonmedia.cz www.newtonmedia.cz NEWTON Media, a. s. Průvodce aplikací NewtonOne

Více

Studijní průvodce e-learningovými kurzy

Studijní průvodce e-learningovými kurzy Studijní průvodce e-learningovými kurzy Obsah průvodce: 1. METODICKÝ PRŮVODCE... 2 1.1. PRŮBĚŽNÉ TESTY - AUTOTESTY... 2 1.2. ZÁVĚREČNÝ TEST... 2 2. PRŮVODCE OVLÁDÁNÍM UŽIVATELSKÉHO PROSTŘEDÍ... 3 2.1.

Více

KARIÉRNÍ WEB UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ MANUÁL PRO ZAMĚSTNAVATELE. kariera.uhk.cz

KARIÉRNÍ WEB UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ MANUÁL PRO ZAMĚSTNAVATELE. kariera.uhk.cz KARIÉRNÍ WEB UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ MANUÁL PRO ZAMĚSTNAVATELE kariera.uhk.cz Obsah 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlašování... 2 1.3 Zapomenuté heslo/změna hesla... 3 2

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Jako jednotlivec se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste nepodnikající fyzická

Více

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA,

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA, Profil investora Založení Profilu investora Profil investora, jehož prostřednictvím můžete spravovat své účty, registrovat se na semináře, stahovat obchodní aplikace a školící materiály, si můžete založit

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE USERGUIDE Obsah Vaše výhody na první pohled... 3 Přihlášení... 3 Cenová nabídka... 4 Jak si poradit s chybou krok 1... 7 Jak si poradit s chybou krok 2... 10 Jak vygenerovat z nabídky novou objednávku...

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

Profily zadavatelů návod Zadavatel

Profily zadavatelů návod Zadavatel Profily zadavatelů návod Zadavatel Návod Vás rychle a jednoduše provede procesem registrace, přihlášením, uveřejněním informací o veřejných zakázkách a možností propojení se systémem určeným pro elektronizaci

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

MANUÁL PRO ADMINISTRACI

MANUÁL PRO ADMINISTRACI ND BEST IN CLASS R& ONGER PLATFORM TO ENHANCE CUSTOMER SERV PRYSMIAN GROUP WORLDWIDE LEADER IN R STORE 3G MANUÁL PRO ADMINISTRACI CE E N XTEN STRONGER PLATFOR UPPORTING GLOBAL UTILITIES IN THE D F SMARTER

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

SEKCE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Návody k obsluze a údržbě jsou uloženy ve formátu.pdf, lze je vytisknout.

SEKCE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Návody k obsluze a údržbě jsou uloženy ve formátu.pdf, lze je vytisknout. OBSAH Úvodní obrazovka... 2 Sekce návod k obsluze a údržbě... 3 Sekce katalog náhradních dílů... 4 Sekce dílenská příručka... 5 Sekce Zetor service... 6 Vyhledávání souborů... 7 Správa uživatelů a hesel

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ 1. ÚVOD...2 2. VLOŽENÍ NOVÉ AKCE PROJEKTU...3 3. EDITACE UVEŘEJNĚNÉ AKCE PROJEKTU...7 4. WORKFLOW...9 4.1 Notifikace... 11 4.2 Komunikace k akci projektu... 12

Více

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů. oblast sportu

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů. oblast sportu Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů oblast sportu určeno pro žádosti na rok 2017 (a dál) Mgr. Radek Maca, NIDV Cíle prezentace 1. Seznámit vás s elektronickým informačním

Více

Manuál k tvorbě absolventské práce

Manuál k tvorbě absolventské práce Manuál k tvorbě absolventské práce VLOŽENÍ ČÍSLA STRÁNKY... 2 OBRÁZKOVÝ NÁVOD PRO VKLÁDÁNÍ ČÍSEL STRÁNEK... 2 ŘÁDKOVÁNÍ 1,5... 3 OBRÁZKOVÝ NÁVOD PRO ŘÁDKOVÁNÍ... 3 ZAROVNÁNÍ TEXTU DO BLOKU... 4 OBRÁZKOVÝ

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Envis LIMS Klient distribučního portálu

Envis LIMS Klient distribučního portálu LIMS - Klient distribučního portálu Stručný návod k obsluze Envis LIMS Klient distribučního portálu Stručný návod k obsluze Tento stručný návod k obsluze je zkrácenou verzí návodu k obsluze Klienta distribučního

Více

e-learningový systém EDU

e-learningový systém EDU Sdružení CEPAC - Morava e-learningový systém EDU příručka metodika Kapitola: Přihlášení a základní orientace v uživatelském centru Obsah Přihlášení a základní orientace v uživatelském centru... 3 Změna

Více

Informační systém pro zubaře a pacienty Uživatelská příručka

Informační systém pro zubaře a pacienty Uživatelská příručka Informační systém pro zubaře a pacienty Uživatelská příručka Nepřihlášený uživatel Informace, které má k dispozici nepřihlášený uživatel jsou velice omezené. Kontaktní údaje a ordinační hodiny v pravé

Více

WebSBI Stručná příručka pro koncové uživatele

WebSBI Stručná příručka pro koncové uživatele WebSBI Stručná příručka pro koncové uživatele ŠKODA Auto / EOT, WebSBI, 23.03.2015 1 Obsah Popis aplikace... 3 Přístup k aplikaci... 3 Přihlášení k aplikaci... 3 Práce s aplikací... 4 Soubor... 4 Protokoly...

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Pravidla a plánování

Pravidla a plánování Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 7. května 2013

Více

OBSAH 1. Google Picasa...3 2. Používání programu Picasa...6 2.1 Organizování fotografií...8 2.2 Vyhledávání...8 2.3 Úprava fotografií...9 2.

OBSAH 1. Google Picasa...3 2. Používání programu Picasa...6 2.1 Organizování fotografií...8 2.2 Vyhledávání...8 2.3 Úprava fotografií...9 2. Digitální fotoalbum OBSAH 1. Google Picasa...3 2. Používání programu Picasa...6 2.1 Organizování fotografií...8 2.2 Vyhledávání...8 2.3 Úprava fotografií...9 2.4 Tisk fotografií...10 2.5 Webové album...11

Více

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol určeno pro žádosti na rok 2017 Mgr. Radek Maca, NIDV Cíle prezentace 1. Seznámit vás s elektronickým

Více

POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY

POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY www.akreditovanekurzy.cz V dokumentu naleznete dvě verze postupu vytvoření objednávky. 1 2 V KOSTCE DETAILNÍ NÁVOD Pro znalé uživatele, kteří potřebují osvěžit paměť. Postup

Více

Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX

Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX 1. Přihlášení do systému 2. Hlášení o nedůvěryhodném připojení: - instalace certifikátu pro prohlížeč Mozilla Firefox - instalace certifikátu pro

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře 5. a 6. výzva příjmu žádostí Operačního programu Rybářství (2014 2020) V následujícím dokumentu je uveden podrobný

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře, 3. a 4. výzvy příjmu žádostí Operačního programu Rybářství

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře, 3. a 4. výzvy příjmu žádostí Operačního programu Rybářství Příručka pro žadatele Podrobný postup pro doplnění Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře, 3. a 4. výzvy příjmu žádostí Operačního programu Rybářství 2014-2020 1 Podrobný postup pro doplnění

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE. Administrace dokumentů

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE. Administrace dokumentů UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE Administrace dokumentů Úvod Představujeme Vám příručku pro uživatele modulu Administrace dokumentů. Modul Administrace dokumentů slouží k usnadnění a urychlení procesů spojených

Více

Ekologické plakety UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Určeno pro partnery

Ekologické plakety UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Určeno pro partnery Ekologické plakety UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Určeno pro partnery vydáno dne 13.08.2008 7. EKOLOGICKÉ PLAKETY Tato aplikace Ekologické plakety, jako další část STKportálu, byla vytvořena především za účelem

Více

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Tento dokument popisuje jak snadno stahovat media profily z Antalis ICC Profile Center a jak je nahrát do vašeho RIP Software. Vítejte na ICC Profile

Více

LMS Moodle příručka učitele

LMS Moodle příručka učitele LMS Moodle příručka učitele Stručná příručka pro orientaci v LMS Moodle Realizováno v rámci OP VK: rozvoj studijních programů, didaktických metod a inovování modelu řízení v oblasti kombinovaného studia,

Více

Kontextové dokumenty

Kontextové dokumenty Příručka uživatele systému Museion Kontextové dokumenty Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104)

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) 2013 Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) Obsah OBSAH... 1 ÚVOD... 2 PŘÍRUČKA PRO ADMINISTRÁTORA... 3 1. VYTVOŘENÍ

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

PF je žadateli přístupný přes (obrázky 1 a 2). Přístup k individuálním informacím a službám mají pouze registrovaní žadatelé.

PF je žadateli přístupný přes  (obrázky 1 a 2). Přístup k individuálním informacím a službám mají pouze registrovaní žadatelé. Podrobný postup pro doplnění aktualizovaného formuláře Žádosti o dotaci a příloh k výběrovým/zadávacím řízením přes Portál farmáře, 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova 2014-2020 V následujícím

Více

Uživatelská příručka. 06/2018 Technické změny vyhrazeny.

Uživatelská příručka. 06/2018 Technické změny vyhrazeny. Uživatelská příručka 1 OBSAH 1 ÚVOD... 3 1.1 Merbon SCADA... 3 1.1.1 K čemu program slouží...3 2 Přihlášení a odhlášení z programu... 4 3 Projekty... 5 3.1 Výběr zobrazení... 5 3.2 Schémata... 6 3.3 Grafy...

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Hlášení o změnách prostřednictvím Portálu farmáře

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví (dále FZ) se vyhodnocuje, pokud

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. Alternativní způsob předání. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. Alternativní způsob předání. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR Alternativní způsob předání Uživatelská příručka verze CUV-A_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portál farmáře. 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portál farmáře. 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portál farmáře 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup dokládání příloh k Žádosti

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4

Více

Návod na použití mapového portálu MAP SQUARE

Návod na použití mapového portálu MAP SQUARE Návod na použití mapového portálu MAP SQUARE ÚVODEM Mapový aplikační server MapSquare (MS) umožňuje online přístup do informačního systému ČÚZK, uživatel tak může prohlížet katastrální mapy, hledat vlastníky

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více