Uživatelská příručka aplikace. SPRÁVA NEMOVITOSTÍ pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelská příručka aplikace. SPRÁVA NEMOVITOSTÍ pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek"

Transkript

1 Uživatelská příručka aplikace SPRÁVA NEMOVITOSTÍ pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek

2 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 1 Obsah Přihlášení do systému... 2 Hlavní obrazovka... 3 Nástěnka... 4 Nástěnka - vložení příspěvku... 5 Databáze členů... 6 Dokumenty... 7 Dokumenty přidání a úprava... 8 Evidence závad... 9 Evidence závad přidání a úprava Instituce a služby Fotogalerie Fotogalerie přidání a úprava HTML editor textu Popis položek nástrojové lišty Manuál pro Vzdálený přístup do aplikace ides Záložka Další údaje Změna přihlašovacích údajů (hesla) Příklady Chcete se podívat, jaký je Váš měsíční předpis úhrad? Chcete se podívat na seznam spolubydlících osob? Chcete si vytisknout EVIDENČNÍ LIST? Chcete se podívat, zda nemáte dluh nebo přeplatek? Chcete si vytisknout stav konta? Manuál pro Vzdálený přístup do aplikace ides pro předsedu družstva Práce se systémem Záložka Další údaje Změna přihlašovacích údajů (hesla) Příklady Chcete se podívat, jaký je měsíční předpis úhrad některého z uživatelů (vlastníků) prostoru? Chcete se podívat, zda nemá některý z uživatel (vlastníku) prostoru dluh? Chcete vidět platební morálku všech vlastníků? Chcete přehled vlastníku prostoru?... 27

3 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 2 Přihlášení do systému Aplikace Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek (dále jen Aplikace) je dostupná na webové adrese svj.jihomestska.cz nebo z úvodní stránky webové prezentace společnosti Jihoměstská majetková a. s. Pro přihlášení je nutné zadat uživatelské jméno a heslo, které Vám sdělí Váš správce nemovitosti. Aplikace je přístupná on-line v běžném webovém prohlížeči se zapnutou podporou Javascriptu a Cookies. Doporučené jsou prohlížeče MS Explorer 9, Mozilla FireFox 17 a Google Chrome 23. Pro plnohodnotnou práci doporučujeme rozlišení obrazovky minimálně 1280x1024 bodů.

4 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 3 Hlavní obrazovka Po úspěšném přihlášení se zobrazí hlavní stránka aplikace. V horní části je k dispozici navigační menu pro přístup k jednotlivým funkcím aplikace: Úvod Zde je k dispozici celkový přehled hlavních novinek rozdělených do informačních boxů. Nástěnka Modul nástěnka slouží k prezentaci novinek v rámci družstva. Databáze členů Tento modul zobrazuje celkový výpis aktuálního seznamu členů družstva. Dokumenty V této sekci jsou k dispozici dokumenty a soubory ke stažení. Evidence závad Modul Evidence závad slouží ke hlášení závad a ke sledování jejich stavu vyřízení. Instituce a služby Stručný přehled kontaktů na důležité služby pro členy družstva. Fotogalerie Do sekce fotogalerie lze vkládat dokumentační fotografie. ides Přístup do výpisu evidenčního listu a plateb. V pravém horním rohu jsou informace o přihlášeném uživateli a tlačítko pro odhlášení. Doporučujeme po ukončení práce s Aplikací se ze systému nejprve odhlásit a až po té případně zavřít okno prohlížeče.

5 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 4 Nástěnka Nástěnka slouží ke vkládání informací pro všechny členy družstva. Příspěvky jsou v přehledu seřazeny dle data vložení od nejnovějšího po nejstarší. Vkládat příspěvek může kterýkoliv člen družstva. Příspěvek se na nástěnce zobrazí okamžitě po vložení.

6 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 5 Nástěnka - vložení příspěvku Pro vložení nového příspěvku na nástěnku klikněte na tlačítko Přidat nový záznam v přehledu nástěnky. V dialogu pro vložení nového záznamu na nástěnku je možné vyplnit titulek (povinný) a text příspěvku. Formát písma v textu je možné upravit pomocí nástrojové lišty v horní části vstupního políčka. Obsluha vzhledu textu je shodná s prací v běžném textovém editoru. Součástí zprávy může být libovolný počet dokumentů a fotografií, které je možné přidat tlačítkem Přidat soubory v dolní části dialogu. Po stisknutí tlačítka Uložit se zadané informace uloží a okamžitě zobrazí na hlavní stránce nástěnky.

7 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 6 Databáze členů Záložka Databáze členů obsahuje aktuální výpis všech členů družstva. U členů výboru je vypsána funkce. Volitelně je možné vypisovat ové a telefonní kontakty na jednotlivé členy.

8 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 7 Dokumenty Do sekce Dokumenty je možné vkládat libovolný počet souborů a fotografií ke stažení. Dokumenty lze třídit do složek. Seznam složek se nachází v levém sloupci stránky. Pod seznamem jsou k dispozici tlačítka pro přidání nové složky, případně úpravy názvu nebo odstranění. Hlavní systémovou složku Dokumenty nelze odstranit či přejmenovat. Vkládat, upravovat a odstraňovat dokumenty mohou pouze členové výboru. Dokumenty lze vkládat buď jednotlivě, nebo ve skupinách dle jejich tématu.

9 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 8 Dokumenty přidání a úprava Pro vložení nového dokumentu klikněte na tlačítko Přidat nový záznam v přehledu dokumentů. V dialogu pro vložení nového dokumentu je možné vyplnit titulek (povinný) a popisný text. Formát písma v textu je možné upravit pomocí nástrojové lišty v horní části vstupního políčka. Obsluha vzhledu textu je shodná s prací v běžném textovém editoru. Při vložení či úpravě vlastností dokumentu je možné vybrat složku, do které dokument bude vybrán. Předvybraná je vždy aktuální složka. Součástí záznamu může být libovolný počet dokumentů a fotografií, které je možné přidat tlačítkem Přidat soubory v dolní části dialogu. Po stisknutí tlačítka Uložit se zadané informace uloží a okamžitě zobrazí na stránce s dokumenty.

10 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 9 Evidence závad Modul Evidence závad slouží ke hlášení závad a ke sledování jejich stavu vyřízení. Pomocí filtru v horní části výpisu ve žlutém panelu lze omezit výpis závad dle stavu jejich vyřízení. Vkládat závady může každý člen družstva. Upravovat a odstraňovat pouze člen výboru. V detailu závady je možné vkládat komentáře k realizaci a stavu vyřízení závady.

11 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 10 Evidence závad přidání a úprava Pro vložení nového záznamu do evidence závad klikněte na tlačítko Přidat nový záznam v přehledu závad. V dialogu pro vložení nového záznamu je možné vyplnit titulek (povinný) a popisný text. Formát písma v textu je možné upravit pomocí nástrojové lišty v horní části vstupního políčka. Obsluha vzhledu textu je shodná s prací v běžném textovém editoru. Součástí záznamu může být libovolný počet dokumentů a fotografií, které je možné přidat tlačítkem Přidat soubory v dolní části dialogu. Po stisknutí tlačítka Uložit se zadané informace uloží a okamžitě zobrazí na stránce s evidencí závad a zároveň je odeslán informační na členy výboru a technikovi správcovské firmy.

12 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 11 Instituce a služby Stránka obsahuje přehled kontaktů na důležité služby pro členy družstva.

13 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 12 Fotogalerie Do sekce fotogalerie lze vkládat dokumentační fotografie pro potřeby členů družstva. Fotografie mohou být uspořádány do libovolného počtu galerií, které mohou obsahovat libovolný počet fotografií.

14 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 13 Fotogalerie přidání a úprava Pro vložení nové galerie klikněte na tlačítko Přidat nový záznam v přehledu závad. V dialogu pro vložení nového záznamu je možné vyplnit titulek (povinný) a popisný text. Formát písma v textu je možné upravit pomocí nástrojové lišty v horní části vstupního políčka. Obsluha vzhledu textu je shodná s prací v běžném textovém editoru. Součástí záznamu může být libovolný počet fotografií, které je možné přidat tlačítkem Přidat soubory v dolní části dialogu. Rozměry fotografií jsou automaticky zmenšeny na jednotný formát galerie. Po stisknutí tlačítka Uložit se zadané informace uloží a okamžitě zobrazí na stránce s galerií.

15 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 14 HTML editor textu V různých částech aplikace je k dispozici online HTML editor obsahu. Ovládání tohoto editoru je shodné s psaním textu v textových editorech na osobních počítačích jako např. MS Word, OpenOffice apod. Popis položek nástrojové lišty Vložit jako čistý text Vloží ze schránky text bez jakéhokoliv formátování. Zpět a Vpřed Tlačítka umožňují krokovat provedené úpravy textu. Vybrat vše Vybere celý obsah textu. Odstranit formátování Odstraní formátování vybraného textu. Dolní a horní index Nastavení dolního a horního indexu. Formátování textu Volby pro nastavení tučného, kurzívy, podtrženého a přeškrtnutého písma. Barva písma Nastavení barvy písma a pozadí textu. Smajlíky Zobrazí dialog pro vložení ikonky. Zarovnání textu Nastavení zarovnání odstavce textu.

16 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 15 Manuál pro Vzdálený přístup do aplikace ides Důležité Údaje, zveřejněné v rámci Vzdáleného přístup ides, jsou pouze informativního charakteru. Závazné informace, získáte v kanceláři Vaší správní firmy. Zejména se to týká údajů o případném nedoplatku či přeplatku na zálohách na služby, vyúčtování či poplatku z prodlení.

17 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 16 Práce se systémem Po úspěšném přihlášení do systému se Vám otevřelo druhé okno, které je rozčleněno do pěti částí: první část označená číslem 1 je levé navigační menu, kde kliknutím na položku Nájemní vztahy se Vám zobrazí informace o Vámi užívaném (případně vlastněném) prostoru nebo se můžete odhlásit ze systému kliknutím na položku Odhlášení. Označené části na obrázku pod číslem 2 5 uvidíte až po kliknutí na položku Nájemní vztahy v části 1. v části označené číslem 2 naleznete záložky Další údaje, Sestavy a Opravy údajů : záložka Další údaje - zde máte možnost najít Vámi hledané informace (např. přehled spolubydlících osob, údaje o Vašem uživatelském (vlastnickém) vztahu, výše úhrady, kterou máte pravidelně hradit (případně položky ze kterých se úhrada skládá a jejích výše), vyúčtování, kontaktní adresu, platby (kdy byla uhrazena a v jaké výši)...) záložka Sestavy kliknutím na tuto záložku si v její levé částí máte možnost vybrat z některých Vámi přístupných tiskových sestav. Po výběru z některé tiskové sestavy a kliknutím na tlačítko Generuj (pokaždé když si vyberete některou ze sestav musíte použít tlačítko Generuj, které se nachází zhruba uprostřed záložky sestavy. V případě ale, že nepoužijete toto tlačítko pak se Vám sestava nevytvoří) dojde k vytvoření tiskové sestavy, která je vždy ve formátu PDF. Tip: pro zobrazování dokumentů ve formátu PDF je nutno mít v PC nainstalovaný program. Který umožňuje otevírat tyto soubory. Na trhu existuje několik bezplatných programů, které jsou volně ke stažení např. Adobe Reader (ke stažení na stránkách ). Bohužel rovněž pro otevíraní těchto souboru u některých prohlížečů je potřebné provézt nastavení které povoluje stahovat tyto soubory a otevřít je. záložka Opravy údajů - zde máte možnost vidět základní informace o Vašem uživatelském vztahu (Údaje není možno editovat). ostatní záložky jsou neaktivní v části označené číslem 3 naleznete funkční tlačítka. Z těchto budete využívat především tlačítko Zpět. tlačítko Zpět Vám bude sloužit k vrácení se do předchozí evidence. Toto tlačítko není vidět vždy. část označená číslem 4 je vyhledávací podmínka, která slouží k dohledání Vámi hledaných informací v aktuálně zobrazené evidenci. Po zadání podmínky do vybraného pole je nutno podmínku potvrdit tlačítkem Zobraz v části 3. část označená číslem 5 je vyhledávací seznam, kde máte možnost vidět detailnější informace v dané evidenci.

18 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 17 Záložka Další údaje Zde máte možnost vidět informace o Vámi užívaném (vlastněném) prostoru (např. kliknutím na název položky Platby uvidíte úhrady, nebo vyplacené přeplatky) V případě, že Vás bude zajímat podrobnější informace k dané evidenci nebo si vytisknou z dané evidence požadovanou sestavu, klikněte na mřížku (viz. Obrázek).

19 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 18 Změna přihlašovacích údajů (hesla) V levém navigačním menu (stromečku) kliknutím na položku Změna hesla se Vám otevře definiční okno. V definičním okně vyplňte pozorně položky Původní heslo, Nové heslo, heslo kontrola, následně kliknutím na tlačítko Ano dojde ke změně hesla.

20 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 19 Příklady Chcete se podívat, jaký je Váš měsíční předpis úhrad? V levém navigačním menu (stromečku) vyberte položku Nájemní vztahy. Klikněte na záložku Další údaje a u položky Předpis pro uvidíte, v jaké výši musíte předpis hradit. Chcete se podívat na seznam spolubydlících osob? V levém navigačním menu (stromečku) vyberte položku Nájemní vztahy. Klikněte na záložku Další údaje. Po kliknutí na položku Spolubydlící se Vám zobrazí seznam spolubydlících osob.

21 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 20 Chcete si vytisknout EVIDENČNÍ LIST? V levém navigačním menu (stromečku) vyberte položku Nájemní vztahy. Klikněte na záložku Sestavy kde si vyberte ze seznamu tiskových sestav sestavu Evidenční/Výpočtový list. Vyberte si v nabídce, co se má prezentovat na tiskové sestavě. Kliknutím na tlačítko Generuj se Vám vytvoří tisková sestava Chcete se podívat, zda nemáte dluh nebo přeplatek? V levém navigačním menu (stromečku) vyberte položku Nájemní vztahy. Kliknutím na záložku Další údaje se Vám u položky Stav Konta ke dni.. zobrazí informace o Vašem stavu zda maté vše uhrazení nebo případně máte přeplatek, nebo nedoplatek. Rovněž máte možnost vidět k jakému dni je stav konta prezentován. (Pozor!!! U položky Konto Aktuální stav evidence. se Vám prezentuje součet všech předpisů v evidenci jak před splatností tak po splatnosti.)

22 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 21 Chcete si vytisknout stav konta? V levém navigačním menu (stromečku) vyberte položku Nájemní vztahy. Klikněte na záložku Sestavy kde si vyberte ze seznamu tiskových sestav sestavu Evidence předpis a plateb. Kliknutím na tlačítko Generuj se Vám vytvoří tisková sestava.

23 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 22 Manuál pro Vzdálený přístup do aplikace ides pro předsedu družstva Důležité Údaje, zveřejněné v rámci Vzdáleného přístup ides, jsou pouze informativního charakteru. Závazné informace, získáte v kanceláři Vaší správní firmy. Zejména se to týká údajů o případném nedoplatku či přeplatku na zálohách na služby, vyúčtování či poplatku z prodlení.

24 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 23 Práce se systémem Po úspěšném přihlášení do systému se Vám otevřelo druhé okno, které je rozčleněno do pěti částí: první část označená číslem 1 je levé navigační menu, kde kliknutím na položku Uživatelé prostoru se Vám zobrazí informace k jednotlivým uživatelům (vlastníkům) prostoru (případně vlastněném) prostoru nebo se můžete odhlásit ze systému kliknutím na položku Odhlášení. Označené části na obrázku pod číslem 2 5 uvidíte až po kliknutí na položku Uživatelé prostoru v části 1. v části označené číslem 2 naleznete záložky Další údaje, Sestavy a Opravy údajů : záložka Další údaje - zde máte možnost najít Vámi hledané informace (např. přehled spolubydlících osob, údaje o Vašem uživatelském (vlastnickém) vztahu, výše úhrady, kterou máte pravidelně hradit (případně položky ze kterých se úhrada skládá a jejích výše), vyúčtování, kontaktní adresu, platby (kdy byla uhrazena a v jaké výši)...) záložka Sestavy kliknutím na tuto záložku si v její levé částí máte možnost vybrat z některých Vámi přístupných tiskových sestav. Po výběru z některé tiskové sestavy a kliknutím na tlačítko Generuj (pokaždé když si vyberete některou ze sestav musíte použít tlačítko Generuj, které se nachází zhruba uprostřed záložky sestavy. V případě ale, že nepoužijete toto tlačítko pak se Vám sestava nevytvoří) dojde k vytvoření tiskové sestavy, která je vždy ve formátu PDF. Tip: pro zobrazování dokumentů ve formátu PDF je nutno mít v PC nainstalovaný program. Který umožňuje otevírat tyto soubory. Na trhu existuje několik bezplatných programů, které jsou volně ke stažení např. Adobe Reader (ke stažení na stránkách ). Bohužel rovněž pro otevření těchto souboru u některých prohlížečů je potřebné provézt nastavení které povoluje stahovat tyto soubory a otevřít je. záložka Opravy údajů - zde máte možnost vidět základní informace o Vašem uživatelském vztahu (Údaje není možno editovat). ostatní záložky jsou neaktivní v části označené číslem 3 naleznete funkční tlačítka. Z těchto budete využívat především tlačítko Zpět. tlačítko Zpět Vám bude sloužit k vrácení se do předchozí evidence. Toto tlačítko není vidět vždy. část označená číslem 4 je vyhledávací podmínka, která slouží k dohledání Vámi hledaných informací v aktuálně zobrazené evidenci. Po zadání podmínky do vybraného pole je nutno podmínku potvrdit tlačítkem Zobraz v části 3. část označená číslem 5 je vyhledávací seznam, kde máte možnost vidět detailnější informace v dané evidenci a provézt výběr např. vlastníka prostoru v evidenci Uživatelé prostoru (výběr provedete tak, že si na daný záznam (vlastníka) řádek kliknete. Posléze se Vám zobrazí informace k danému záznamu i v záložce Další údaje ).

25 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 24 Záložka Další údaje Zde máte možnost vidět informace o Vámi užívaném (vlastněném) prostoru (např. kliknutím na název položky Platby uvidíte úhrady, nebo vyplacené přeplatky) V případě, že Vás bude zajímat podrobnější informace k dané evidenci nebo si vytisknou z dané evidence požadovanou sestavu, klikněte na mřížku (viz. Obrázek).

26 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 25 Změna přihlašovacích údajů (hesla) V levém navigačním menu (stromečku) kliknutím na položku Změna hesla se Vám otevře definiční okno. V definičním okně vyplňte pozorně položky Původní heslo, Nové heslo, heslo kontrola, následně kliknutím na tlačítko Ano dojde ke změně hesla.

27 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 26 Příklady Chcete se podívat, jaký je měsíční předpis úhrad některého z uživatelů (vlastníků) prostoru? V levém navigačním menu (stromečku) vyberte položku Nájemní vztahy. Ve vyhledávacím seznamu si vyberte uživatele, u kterého se budete chtít podívat na danou informaci. Klikněte na záložku Další údaje a u položky Předpis pro uvidíte, v jaké výši musíte předpis hradit. Chcete se podívat, zda nemá některý z uživatel (vlastníku) prostoru dluh? V levém navigačním menu (stromečku) vyberte položku Nájemní vztahy. Ve vyhledávacím seznamu si vyberte uživatele, u kterého se budete chtít podívat na danou informaci. Kliknutím na záložku Další údaje se Vám u položky Stav Konta ke dni.. zobrazí informace o Vašem stavu zda maté vše uhrazení nebo případně máte přeplatek, nebo nedoplatek. Rovněž máte možnost vidět k jakému dni je stav konta prezentován. (Pozor!!! U položky Konto Aktuální stav evidence. se Vám prezentuje součet všech předpisů v evidenci jak před splatnosti, tak po jejich splatnosti.)

28 Příručka pro práci s aplikací Správa nemovitostí pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek 27 Chcete vidět platební morálku všech vlastníků? V levém navigačním menu (stromečku) rozklikněte položku Evidence pohledávek následně kliknutím na položku Nedoplatky/Přeplatky dostanete přehled kont jednotlivých vlastníků vázajících se k danému prostoru. Chcete přehled vlastníku prostoru? V levém navigačním menu (stromečku) rozklikněte položku Vlastnící, SVJ Společenství vlastníků a následně klikněte na položku SVJ Společenství vlastníků. Kliknutím na záložku Další údaje se Vám zobrazí nabídka, kde kliknutím na položku Vlastnící vymezených jednotek se Vám zobrazí jednotlivý vlastníci prostoru včetně podílů.

Manuál pro Vzdálený přístup ides pro nájemce bytů ve správě m.č. Praha 10

Manuál pro Vzdálený přístup ides pro nájemce bytů ve správě m.č. Praha 10 pro nájemce bytů ve správě m.č. Praha 10 ides@praha10.cz Dojde-li ke ztrátě přístupových údajů nebo jejich prozrazení, je ve Vašem zájmu neprodleně oznámit tuto skutečnost na SF nebo na výše uvedený mail!!!

Více

Agenda Systém G5i Uživatelský manuál Autor RH SID, s.r.o.

Agenda Systém G5i Uživatelský manuál Autor RH SID, s.r.o. Agenda Systém G5i Uživatelský manuál 3.5.2017 1 Obsah: 1 2 3 4 Internetový informační portál Integri G5i... 3 Minimální konfigurace pro provoz G5i... 3 Přihlášení... 4 Struktura informačního portálu...

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Představenstvo, kontrolní komise, vedení. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Cornelius Scipio s.r.o.

Představenstvo, kontrolní komise, vedení. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Cornelius Scipio s.r.o. SBD Vítkovice Elektronická hlášení závad Scénář postupu práce Představenstvo, kontrolní komise, vedení Autor: Cornelius Scipio s.r.o. Obsah: 1. Úvod... 3 2. Postup práce s touto webovou aplikací... 4 2.1.

Více

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Ostrava, leden 2010 Obsah O programu:... 4 Přihlášení do programu:... 5 Nastavení uživatelských údajů:... 7 Vstup do aplikace:... 7 1. Zvolte si firmu... 9 2. Evidence...

Více

Agenda Systém G5i Uživatelský manuál 1.11.2013. Autor RH SID, s.r.o. 1

Agenda Systém G5i Uživatelský manuál 1.11.2013. Autor RH SID, s.r.o. 1 Agenda Systém G5i Uživatelský manuál 1.11.2013 Autor RH SID, s.r.o. 1 Obsah: 1 Internetový informační portál Integri G5i... 3 2 Minimální konfigurace pro provoz G5i... 3 3 Přihlášení... 4 4 Struktura informačního

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Internetový informační portál INTEGRI INFO

Internetový informační portál INTEGRI INFO Internetový informační portál INTEGRI INFO 09.06.2010 Obsah: Internetový informační portál INTEGRI INFO... 2 1. Přihlášení... 3 2. Struktura informačního portálu... 5 2.1 Lišta hlavního menu... 5 2.2 Rychlé

Více

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o.

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o. NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE Ataxo Czech s.r.o. ÚVOD Internetové stránky vytvořené společností Ataxo v rámci produktu Mini web můžete jednoduše a rychle upravovat prostřednictvím on-line administrace.

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

Moje PNS. Návod použití

Moje PNS. Návod použití Moje PNS Návod použití První přihlášení Pro první přihlášení potřebujete Zvací email. Ten jsme Vám zaslali, pokud známe Vaši emailovou adresu. V emailu najdete návod na první přihlášení. Heslo, které budete

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

ADMINISTRAČNÍ ROZHRANÍ - MANUÁL

ADMINISTRAČNÍ ROZHRANÍ - MANUÁL ADMINISTRAČNÍ ROZHRANÍ - MANUÁL OBSAH ÚVODNÍ STRÁNKA... 2 PRODUKTY... 3 Nový produkt, upravit produkt... 3 Listování produkty... 4 KATEGORIE... 6 Nová kategorie, upravit kategorii... 6 Listování kategoriemi...

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL EVIDENCE A REALIZACE VEŘEJNÉ PODPORY

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL EVIDENCE A REALIZACE VEŘEJNÉ PODPORY UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL EVIDENCE A REALIZACE VEŘEJNÉ PODPORY OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 MODUL EVIDENCE A REALIZACE... 3 2.1 PŘIHLÁŠENÍ DO APLIKACE... 4 2.1.1 PO PŘIHLÁŠENÍ DOMOVSKÁ STRÁNKA... 5 2.1.2 ODHLÁŠENÍ

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4

Více

Manuál pro obsluhu Webových stránek

Manuál pro obsluhu Webových stránek ResMaster Systems s.r.o. Truhlářská 1119/20, 110 00 Praha 1 Manuál pro obsluhu Webových stránek (Prosinec 2018) Jana Vítová, +420 225 388 130 2018 Obsah Úvod Webové stránky... 3 Slovník pojmů... 3 URL

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. www.itczlin.cz NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ Obsah: I. Návod na registraci pro přístup k seznamům vystavených dokumentů (odborná posouzení,

Více

Manuál Redakční systém

Manuál Redakční systém Manuál Redakční systém SA.07 Obsah Úvod... ) Struktura webu... ) Aktuality... 0 ) Kalendář akcí... ) Soubory ke stažení... 6 5) Fotogalerie... 8 Redakční systém umožňuje kompletní správu vašich internetových

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

ZEBU webdesign s.r.o. Technologická 372/2 +420 597 305 937 70800 Ostrava Pustkovec info@zebu.cz

ZEBU webdesign s.r.o. Technologická 372/2 +420 597 305 937 70800 Ostrava Pustkovec info@zebu.cz DIČ: CZ24704091 Strana: 1 / 18 Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 4 2.1. Zapomenuté heslo... 4 3. Redakční systém... 5 3.1. Sekce Stránky... 5 3.1.1. Přidání přesměrování... 6 3.1.2. Přidání překladu...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a nahlížení na stav svých pohledávek v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Registrace do aplikace Komunikace s občany... 2 3. Přihlášení

Více

Údržbové prostředí Rebeca44

Údržbové prostředí Rebeca44 Údržbové prostředí Rebeca44 ÚVOD STRUKTURA VZNIKAJÍCÍCH WEB-STRÁNEK SPRÁVCE STRÁNEK Přihlášení Odhlášení POPIS PRVKŮ ÚDRŽBY Titulek Cestička Základní popis práce s modulem Menu Navigace Na úvodní stránku

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Administrace webu Postup při práci

Administrace webu Postup při práci Administrace webu Postup při práci Obsah Úvod... 2 Hlavní menu... 3 a. Newslettery... 3 b. Administrátoři... 3 c. Editor stránek... 4 d. Kategorie... 4 e. Novinky... 5 f. Produkty... 5 g. Odhlásit se...

Více

Nápověda k redakčnímu systému InstantWeb.cz

Nápověda k redakčnímu systému InstantWeb.cz Nápověda k redakčnímu systému InstantWeb.cz Přihlášení na adrese www.vasedomena.cz/admin naleznete přihlašovací pole se jménem a přiděleným heslem. Toto heslo je zpočátku přiděleno poskytovatelem programu,

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Uživatelská příručka. Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích

Uživatelská příručka. Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích Uživatelská příručka Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích EXO TECHNOLOGIES spol. s r.o. Jašíkova 1536/10 Praha 4, 149 00 IČO: 289 77 939 DIČ: CZ 289 77 939 support@exohosting.cz

Více

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB (stručný návod pro přispěvatele) 1. KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB (stručný návod pro přispěvatele) 1. KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB 1. KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB V sekci Management je vytvořena struktura podsekcí pro publikaci tematicky zaměřených článků. Specifickou podsekcí je sekce Katalog produktů a služeb. V této sekci je umístěn

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Uzávěrka časopisu PEXeso

Uzávěrka časopisu PEXeso Uzávěrka časopisu PEXeso Uživatelský manuál Verze 1.0.1. Vytvořeno: 20. 3. 2013 1 1. Úvod... 3 1.1. Technické požadavky... 3 2. Uzávěrka... 3 2.1. Kde provést uzávěrku časopisu?... 3 2.2. Postup tvorby

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o.

Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o. Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o. Internetový portál O.K.V. nám slouží: k pořízení smlouvy o úvěru se zákazníkem k vytištění smlouvy k vygenerování a odeslání pořízených dat

Více

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce na personálním webu Atraktivni-prace.cz Verze 8.01/2013 Autor: Petr Kliment Obsah: 1. Úvod 2. Registrace uživatelského účtu 3. Přihlášení na uživatelský

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Uživatelská příručka. Manuál k používání administračního systému CMSko.cz. 2011 CMSko.cz

Uživatelská příručka. Manuál k používání administračního systému CMSko.cz. 2011 CMSko.cz Uživatelská příručka Manuál k používání administračního systému CMSko.cz 2011 CMSko.cz 1 2 Obsah Obsah... 3 1. Začínáme... 5 1.1. Základní položky menu... 5 1.2. Význam symbolů... 6 1.3. Přihlášení do

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu 21.1.2013 Obsah Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK... 3 Stránka pro přihlášení

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

Příručka. pro uživatele

Příručka. pro uživatele Příručka pro uživatele Příručka pro uživatele Autoři: Jože Mohorko, Marko Malajner, Žarko Čučej Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RODIČ

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RODIČ VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RODIČ INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4 4

Více

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ Návod k používání systému OTDI.CZ Vážený kliente. Děkujeme za projevený zájem o náš on-line systém evidence kontrol, určený speciálně pro účely dozorů staveb. Systém OTDI.CZ nabízí svým uživatelům zejména:

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

zoom-driver Manuál k redakčnímu systému zoom-driver created by virtual-zoom s.r.o.

zoom-driver Manuál k redakčnímu systému zoom-driver created by virtual-zoom s.r.o. zoom-driver Manuál k redakčnímu systému zoom-driver created by virtual-zoom s.r.o. 1 Obsah 1. Přihlášení 2. Výpis sekcí 3. Vytvoření nové sekce 4. Editace sekce 4.1. Výběr sekce k editaci 5. Editace hlavičky

Více

Návod na modul Registr oznámení pro obce a města

Návod na modul Registr oznámení pro obce a města Návod na modul Registr oznámení pro obce a města Základní informace Co je "Registr oznámení" Registr oznámení o činnostech, oznámení o majetku a oznámení o příjmech, darech a závazcích, dle zákona č. 159/2006

Více

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Vypracovali: Datum: 14. 9. 2012 Jméno Michal Zeman Jan Košátko Jan Skýpala Funkce IT specialista Project Manager Service Desk Manager Kontakt helpdesk@algotech.cz

Více

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Uživatelský manuál pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Obsah 1. Úvod... 4 2. Přihlášení do online katalogu... 5 3. Úvodní strana... 6 3.1. Informační část...

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

SharePoint Vysoká škola zdravotnická, Duškova 7, Praha 5. Školní informační portál 1/7. Přihlášení k portálu

SharePoint Vysoká škola zdravotnická, Duškova 7, Praha 5. Školní informační portál 1/7. Přihlášení k portálu Školní informační portál Přihlášení k portálu... 1 Přihlášení k volitelným předmětům... 3 Použití a oprávnění jednotlivých knihoven na stránkách studijních skupin... 4 Vložení dokumentu do knihovny...

Více

Manuál pro administraci e-shopu MAGENTO

Manuál pro administraci e-shopu MAGENTO Manuál pro administraci e-shopu MAGENTO 1 Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 4 3. Administrace e-shopu... 5 3.1. Uživatelé... 6 3.2 Vkládání a editace zboží... 7 3.3 Tvorba kategorií... 14 3.4 Textové

Více

NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ SYSTÉMU ARIADNE 3 Strana 1 1 Úvod Systém Ariadne3 je systém pro správu obsahu (CMS - "Content Management System"). Umožňuje pomocí jednoduchého a intuitivního uživatelského rozhraní

Více

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

Základy Remedy. Zákaznický portál. Version 0.1 Status: Released. Konica Minolta Česká republika

Základy Remedy. Zákaznický portál. Version 0.1 Status: Released. Konica Minolta Česká republika Základy Remedy Zákaznický portál Version 0.1 Status: Released Konica Minolta Česká republika Obsah 1 PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU REMEDY 3 2 JAK ZALOŽIT POŽADAVEK 3 3 JAK SLEDOVAT STAV JIŽ ZALOŽENÉHO POŽADAVKU

Více

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace 1. Obecné informace... 1 2. Žádost o přílohu č. 2... 2 3. Vyplnění a odeslání přílohy č. 2 k podpisu do VZP... 3 4. Podpis a odeslání přílohy č. 2 do VZP... 4 4.1 Podepsání jednotlivého dokumentu... 4

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

Výzva k účasti v e-aukci pro Město Počátky Oprava střechy na přístavbě sportovní haly v Počátkách

Výzva k účasti v e-aukci pro Město Počátky Oprava střechy na přístavbě sportovní haly v Počátkách Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce na adrese https://pocatky.proebiz.com dne 02. 07. 2015 v 13:00. V případě Vašeho

Více

Registr RENIS. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr RENIS. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr RENIS Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Obsah... 2 1 Vstup do registru... 3 2 Základní okno registru... 4 3 Registrace nového pacienta...

Více

Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele

Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 1.10.2007, verze 1.01 Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 2. Spuštění počítače, spuštění

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace Verze 14-06 2010 Stahování DTMM (v rámci služby Geodata Distribution) OBSAH OBSAH...2 1. O MAPOVÉM SERVERU...3 2. NASTAVENÍ PROSTŘEDÍ...3 2.1 Hardwarové požadavky...3 2.2 Softwarové

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou

Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou 2011 Ing. Jakub Matas Přihlášení a uživatelský účet Přihlášení Přihlášení do aplikace lze dvěma způsoby: 1. Pomocí panelu ve vrchní

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

SBD -Vítkovice. Elektronická hlášení závad

SBD -Vítkovice. Elektronická hlášení závad SBD Vítkovice Elektronická hlášení závad Scénář postupu práce Technici SBD -Vítkovice Autor: Cornelius Scipio s.r.o. Obsah: 1. Úvod... 3 2. Postup práce s touto webovou aplikací... 4 2.1. Spuštění a přihlášení

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE 1 1. PŘIHLÁŠENÍ Odkaz pro přihlášení do VZP Pointu naleznete na webových stránkách VŠEOBECNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY ČESKÉ REPUBLIKY www.vzp.cz: v horním menu

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK)

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) NÁVOD NA OBSLUHU INTERNÍHO WEBU IS NSK TVORBA STANDARDU PROFESNÍ KVALIFIKACE Verze 1.3.2018 1 Obsah Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní

Více

Portál farmáře Tisk map v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010

Portál farmáře Tisk map v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Tisk map v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o., 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny 21.3.2013 Obsah Obsah... 2 Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK...

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

apilot - První kroky Publikační platforma apilot První kroky

apilot - První kroky Publikační platforma apilot První kroky Publikační platforma apilot První kroky Přihlášení https://domena.apilot.cz Po přihlášení Po přihlášení Nástěnka - aktualizace platformy novinky - tipy, triky (nastavení poštovních klientů) - aktivita

Více

POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO)

POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO) POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO) Aplikaci najdete na adrese https://sokol.ols.cz, která slouží k online registraci sportovního oddílu v rámci

Více

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací Školení Wordpress Nainstalované pluginy: WPML Multilingual CMS Adminize Capability Manager Contact Form 7 Wordpress Download Monitor Google Analytics for WordPress Simple Google Sitemap XML Seznámení s

Více

Externí Helpdesk Uživatelská příručka. verze 1.00

Externí Helpdesk Uživatelská příručka. verze 1.00 Externí Helpdesk Uživatelská příručka verze 1.00 Externí Helpdesk uživatelská příručka k webovému prostředí Copyright 2011 Triada, spol. s r. o. Triada, spol. s r. o. U svobodárny 1110/12 190 00 Praha

Více

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení Uživatelská příručka pro elektronické podání žádosti o uznání porostů a přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení prostřednictvím Portálu farmáře verze: 1.0 Strana 1 (celkem 14) Vytvořeno dne 3.1.2011

Více

ECCManager. Uživatelská příručka

ECCManager. Uživatelská příručka ECCManager Uživatelská příručka 1. Obsah 2. Úvod... 2 3. První spuštění... 2 4. Hlavní okno aplikace... 3 5. Detail uživatele... 3 6. Vytvoření paragonu... 3 7. Seznam paragonů... 4 8. Seznam produktů...

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE. Administrace dokumentů

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE. Administrace dokumentů UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE Administrace dokumentů Úvod Představujeme Vám příručku pro uživatele modulu Administrace dokumentů. Modul Administrace dokumentů slouží k usnadnění a urychlení procesů spojených

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU)

Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU) Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU) Přihlášení do aplikace Pro vstup do aplikace zadejte přihlašovací jméno a heslo, které jste obdrželi. Pokud

Více

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Aplikace STUDENT Úvod Tento manuál je určen jako návod pro zpřístupňování

Více

Modul Download pro redakční systém Marwel

Modul Download pro redakční systém Marwel Modul Download pro redakční systém Marwel postupy a doporučení pro práci redaktorů verze manuálu: 0.1 Únor 2008 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah Správce stahování...3 Přihlášení...3

Více

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Novinky v elektronické žákovské knížce Nová verze elektronické žákovské knížky Webová aplikace Bakaláři je v provozu na adrese https://jmenoskoly.bakalari.cz

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora zřizované organizace Vytvořeno dne: 30. 6. 2011 Aktualizováno: 17. 10. 2014 Verze: 2.1 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Cornelius Scipio s.r.o. Scénáře. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Předseda samosprávy. Autor: Cornelius Scipio s.r.o.

Cornelius Scipio s.r.o. Scénáře. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Předseda samosprávy. Autor: Cornelius Scipio s.r.o. SBD Vítkovice Elektronická hlášení závad Scénář postupu práce Předseda samosprávy Autor: Cornelius Scipio s.r.o. Obsah: 1. Úvod... 3 2. Postup práce s touto webovou aplikací... 4 2.1. Spuštění a přihlášení

Více

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Novinky Aplikace O 2 Car Control dostala nový, vylepšený design Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Návody Co je Dispečerské okno? Kde Dispečerské okno najdete? Nová funkce Autopůjčovna Novinky Autopůjčovna

Více

T-Cloud Zakázka. Uživatelská příručka

T-Cloud Zakázka. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Popis služby Služba T-Cloud ZAKÁZKA (dále jen ZAKÁZKA) poskytuje svým uživatelům informace o 99% veřejných zakázek vypsaných v České republice. Služba nabízí uživatelům následující

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Odstranění historie prohlížení

Odstranění historie prohlížení Odstranění historie prohlížení Občas je nutné pro správné zobrazení webových stránek provést odstranění historie prohlížení. Pokud nemáte v prohlížeči nastaveno automatické vymazávání historie prohlížení

Více