O r g a n i z a c e š k o l n í h o r o k u

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "O r g a n i z a c e š k o l n í h o r o k u"

Transkript

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, Žerotínova č. 376, okres Vsetín, příspěvková organizace O r g a n i z a c e š k o l n í h o r o k u Obsah: Úvod Hlavní úkoly školy na školní rok 2009/2010 a jejich realizace Organizace školy - personální zajištění Pedagogické rady, pracovní porady Organizace školního roku projednána dne zahajovací pedagogická rada.

2 ÚVOD Plán na školní rok 2009/2010 vychází ze zákona č.561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání /školní zákon/, zákon č.563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů. V plné míře respektuje vyhlášku o základní škole a její dodatky, personální, materiální a prostorové podmínky pro výchovu a vzdělávání a zájmovou činnost. Jako závaznou normu pro výchovně vzdělávací činnost školy stanovuje učební osnovy, klasifikační řád, řád školy, rozvrh hodin, dozorů a pohotovostí, vedení příslušné dokumentace školy a zásady bezpečnosti práce a ochrany zdraví. Škola realizuje plán vzdělávacího programu ZÁKLADNÍ ŠKOLA, čj /96-2, s účinnosti od Uvedený program Základní škola je realizován na 1. stupni v ročníku a na 2. stupni v 9.ročníku. Učební program byl schválen MŠMT ČR pod č.j /96-2 včetně dopl. pod č.j / Od platí zpracovaný vlastní školní vzdělávací program s názvem ŠKOLA DOBRÉHO STARTU. V rámci úpravy plánu RVP ZV využila škola Opatření ministryně školství, mládeže a tělovýchovy č.j / Výuka v ročníku a v ročníku se bude řídit dle vlastního školního vzdělávacího programu od a v příštích letech se k nim postupně budou přidávat ročníky další. Volba povolání v rozsahu určeném MŠMT bude realizována v 8.ročníku / v rámci výuky- pracovní činnosti- Svět práce. V 9. ročníku se vyučuje volba povolání v rámci předmětu rodinná výchova. Rozšířená výuka cizích jazyků byla ukončena Druhý cizí jazyk je řešen formou povinného / 7.ročník/ a nepovinného předmětu. V rámci volitelného předmětu v 9. ročníku je zařazena výuka informatiky. Úkoly vyplývající ze Souboru pedagogicko-organizačních informací pro školní rok : A / Výchova ke zdraví výchova ke zdravému životnímu stylu : Cílem výchovně vzdělávacího působení je dítě odpovědné za vlastní chování a způsob života v míře přiměřené jeho věku a schopnostem. Dovednosti a kvality pozitivního zdravého životního stylu je nedílnou součástí procesu výchovy a vzdělávání. Zdraví je vhodné zařadit jako nadpředmětové téma, což nevylučuje zařazení samostatného předmětu. Problematika zdraví obsahuje řadu témat, kterým je zapotřebí věnovat pozornost, ať se již jedná o prevenci obezity a podporu pohybu a výživy, poruchy příjmu potravy, narůstající počet dětí ohrožených astmatem a alergiemi, atp. Na - zdravi jsou umístěny materiály a příručky pro učitele /poruchy příjmu potravy,výchova ke zdraví,sexuální výchova /.

3 Koncepce rozvoje školy, která je založena na programu podpory zdraví, podporuje aktivní spolupráci mezi dětmi, učiteli a rodiči a vede k vytváření pozitivního sociálního klimatu školy. Vytváří vhodné podmínky pro veškerou výuku a učení, vede děti k zdravému způsobu života i k odpovědnosti za své zdraví. MŠMT doporučuje projekt Zdravé zuby, komplexní výukový program péče o zubní zdraví, k realizaci ve všech vzdělávacích programech 1. stupně základního vzdělávání. Předmět rodinná výchova na 2. stupni ZŠ má směřovat k tomu, aby se žáci v návaznosti na učivo 1. stupně/ v předmětu prvouka a v bloku předmětů přírodověda a vlastivěda / orientovali v základních otázkách zdraví, zdravého životního stylu, rodinného života i v širších problémech mezilidských vztahů. Trvalou pozornost věnovat tématům dopravní výchovy a úkolům, které vyplývají z Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, a klást důraz též na výuku první pomoci. B/ Environmentální výchova :. Environmentální výchova se od školního roku 2007/2008 stává povinnou součástí vzdělávacích programů škol a součástí jejich režimu. Využívat Metodický pokyn MŠMT k environmentálnímu vzdělávání, výchově a osvětě ve školách a školských zařízeních č.j / , který reaguje na naléhavost tématu problematiky ochrany životního prostředí, zejména přihlášení ČR k Evropské strategii vzdělávání pro udržitelný rozvoj, která vyžaduje zkvalitnění EVVO ve školách, ustanovit funkci školního koordinátora EVVO a přihlásit pedagogické pracovníky ke vzdělávání k EVVO. Funkcí školního koordinátora na EVVO byla pověřena Mgr. Lenka Kajabová. C/ Čtenářská gramotnost : Rozvoj funkční čtenářské gramotnosti by měl být akceptován jako cíl, který je společný všem pedagogům, bez ohledu na vyučovaný předmět a ročník. Na rozvíjení čtenářství a čtenářské gramotnosti se podílejí všechny vyučovací předměty. Měly by být voleny takové metody výuky, které umožní každému žákovi účinně se účastnit výuky. Pozornost je potřeba věnovat spektru doporučované literatury, spolupráci s knihovnami a motivaci žáků s využitím moderních technologií. Při práci s textem se zaměřit na : - získávání informací, zaměření se na explicitně uvedenou informaci a její vyhledání, - zkoumání použitého jazyka a prvků textu, - posouzení obsahu textu, formy a jejich vzájemného vztahu, - vyvozování závěrů přímo vyplývajících z textu, - interpretace myšlenek a informací textu, - porovnání textu s dosavadními znalostmi žáka o dané věci.

4 Vhodným zdrojem informací o čtenářství, o metodách, jak hodnotit úrovně jednotlivých dílčích komponent čtenářské gramotnosti jsou tzv. uvolněné úlohy z výzkumu PISA, úlohy jsou zdarma ke stažení na Informace o dalších aspektech čtenářské gramotnosti jsou k dispozici na D/ Dějepis výuka :.. Dějiny druhé poloviny 20. století jsou součástí vzdělávacích programů, a proto jsou povinnou součástí základního vzdělávání. Těžiště dějepisného vzdělávání podle RVP je ve výuce dějin novověku a soudobých dějin. Dějepis a výuka moderních dějin je spojena také s průřezovými tématy, zejména Multikulturní výchova, Osobnostní a sociální výchova, Mediální výchova, Výchova demokratického občana a další. Informace v těchto oblastech na oblast. E/ Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami :.. Vzdělávání žáků se zdravotním postižením je zajišťováno formou individuální integrace. Vzdělávání se uskutečňuje pomocí podpůrných opatření, stanovených v individuálním vzdělávacím plánu žáka. Je nutno dodržovat vyhlášku č.73/ 2005 Sb. o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Využívat informace MŠMT k zabezpečení vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami s podporou asistence č.j / Zásadním úkolem je postupná tvorba a zavádění školních vzdělávacích programů na základě Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání i s využitím především části D, kapitoly č. 8 a č. 9, popisující náležitosti vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Ve školním roce je zajištěn asistent pedagoga třída 2.A a 2.B. F/ Tematika ochrany člověka za mimořádných událostí : Dodržovat Pokyn MŠMT k začlenění tematiky ochrany člověka za mimořádných událostí do vzdělávacích programů, č.j / a dodatek k učebním dokumentům pro základní školy č.j / Využít metodickou příručku pro učitele základních škol. V RVP ZV je tematika ochrany člověka za mimořádných událostí zařazena přímo v obsahu jednotlivých vzdělávacích oborů. Její realizace v rámci ŠVP přispívá k plnění úkolů stanovených v Harmonogramu realizace opatření ochrany obyvatelstva do roku 2013 s výhledem do roku 2020/ schváleno usnesením vlády ze dne 25.února 2008/. G/ Strategie a prevence sociálně patologických jevů :.. Vypracování Minimálního preventivního programu /MPP/ na školní rok Dodržovat Metodický pokyn MŠMT k prevenci sociálně patologických jevů u dětí a mládeže č.j /

5 Plné znění Strategie prevence je zveřejněno na - prevence - socialne patologických-jevu - u - deti - a- mladeze. Školní metodik prevence učitel Milan Knápek. H/ Opatření k prevenci násilí a šikanování mezi žáky :.. Šikanování je nebezpečný sociálně patologický jev, při němž je zejména omezována osobní svoboda, svoboda rozhodování, je ponižována lidská důstojnost a čest, mnohdy je obětem ubližováno na zdraví či majetku. Jak šikaně předcházet řeší metodický pokyn k prevenci a řešení šikanování mezi žáky škol č.j / zveřejněn na webových stránkách MŠMT. Aktualizovaný metodický pokyn se týká řešení šikany obecně, jako jedna z forem šikany je uvedena kyberšikana. Největší změnu přináší nový článek 5, který vyzývá školy k tvorbě vlastního programu pro řešení šikanování a současně poskytuje návod k jeho vytvoření. Meodický pokyn myslí i na situaci, kdy k projevům šikany již došlo, ale škola se touto situaci nezabývá / článek č.10/. Za klíčový považujeme rozvoj spolupráce mezi školou a dalšími institucemi / např. OSPOD, sociální kurátoři, PMS atd./ v oblasti řešení rizikového chování dětí a žáků. Řešením uvedené problematiky na škole pověřen učitel Milan Knápek. I / Vzdělávání žáků nadaných a mimořádně nadaných : Vytváření podmínek pro vzdělávání mimořádně nadaných žáků je uloženo školským zákonem a specifikováno prováděcím předpisem k tomuto zákonu vyhláškou č.73/2005 Sb., o vzdělávání žáků mimořádně nadaných, ve znění pozdějších změn. Tematicky vstup nadaní žáci mají učitelé k dispozici na metodickém portálu RVP / Konzultační pomoc na V letošním škol. roce nadaný žák - třída 3.B : příprava žáka Mgr. Lenka Danko J / Bezpečnost a ochrana zdraví žáků : Zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků upravuje Metodický pokyn k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků ve školách zřizovaných MŠMT č.j / viz. webové stránky MŠMT. Ke snížení počtu a závažnosti úrazů má přispět i usnesení vlády č.926 ze dne 22.srpna 2007 o Národním akčním plánu prevence dětských úrazů na léta 2007 až Prevence úrazů dále souvisí se zdravým životním stylem, první pomoci, dopravní výchovou, ochranou člověka za mimořádných událostí i se sociálně patologickými jevy.

6 Základní činností školy je výuka a výchova žáků realizovaná v rozmezí platného rozvrhu hodin včetně zájmové činnosti a školní družiny. Pro hospodářské a provozní pracovníky je závazná pracovní náplň, efektivní využívání pracovní doby, vedení příslušné hospodářské dokumentace a zásady bezpečnosti práce a ochrany zdraví. Východiskem pro úspěšnou realizaci výchovně vzdělávací a ostatní činnosti školy musí být dodržování pracovních povinností, efektivní využívání pracovní doby, dodržování zásad bezpečnosti práce a ochrany zdraví a iniciativa pracovníků. Škola se bude podílet na drobné hospodářské činnosti. HLAVNÍ ÚKOLY I. Kontrolní a řídící činnost V oblasti řídící činnosti pružně reagovat na všechny změny v organizaci : - kontrolní a hospitační činnost zaměřit na komplexnější hodnocení jednotlivých pracovníků - zvýšenou pozornost věnovat méně zkušeným pedagogům, zejména pak začínajícím a novým - poradním orgánem školy je pedagogická rada, která čtyřikrát do roka projednává hodnocení a klasifikaci prospěchu a chování a svým rozhodnutím vytváří podmínky pro úspěšné plnění úkolů v oblasti výchovy a vzdělávání - rada rodičů (zástupce rodičů z každé třídy) napomáhá vedení školy při řešení otázek mimoškolní výchovy, školní družiny a klubu, školní jídelny a celého chodu školy - školní rada pracuje dle schváleného statutu a plánu činnosti - povinná je pro všechny žáky a pracovníky školy oblast bezpečnosti práce a ochrany zdraví II. Výchova a vzdělání - realizovat změny v obsahu společenskovědních a jiných předmětů po stránce obsahové, metodické a materiálové - celým výchovně vzdělávacím procesem by měla více prostupovat ekologická problematika s cílem seznámit žáky s ekologickou situací nejen u nás, ale i ve světě, s důsledky z toho vyplývajícími pro ČR i pro jednotlivce, dalším výchovným zaměřením je oblast citové a estetické výchovy, zvýšená pozornost se musí věnovat informovanosti žáků o nebezpečí drog, alkoholu apod. Důležitou složkou bude citlivá a přiměřená sexuální výchova - na 1. stupni se zaměřit na rozvíjení slovního vyjadřování žáků a na techniku čtení s porozuměním - bude žádoucí samostatně připravovat drobné učební pomůcky pro zajištění výuky projektů ZŠ

7 - v českém jazyce rozvíjet vyjadřovací schopnosti žáků, vést žáky k větší samostatnosti, využívat vhodné metody a formy při práci s dyslektiky a dysgrafiky - v matematice zlepšit kvalitu numerického počítání bez používání kalkulačky, věnovat dostatečný časový prostor pro zkvalitnění úrovně geometrie - celkově zkvalitnit výuku cizích jazyků s důrazem na aktivní znalost, základ a vztah k cizímu jazyku vytvořit již ve třetím ročníku - plně využívat výpočetní techniku pro rozvoj talentů - hlavním cílem v oblasti přírodovědných předmětů musí být vytváření předpokladů pro komplexní poznávání problematiky životního prostředí, vycházet z poznatků jako je biologicko-ekologická, hygienická, estetická, etická, ekonomicko-technická i politická složka - věnovat se kvalitě získaných vědomostí, docílit, aby si žák učivo osvojil hlavně ve škole - ve výchovném působení preferovat výchovu k humanismu a demokracii - pokračovat v rozvoji morální, citové a mravní výchovy, citlivě zařadit otázky sexuální výchovy se zřetelem na citovou zralost dětí - soustavně podporovat samostatnost, analytické myšlení a aplikovatelnost vědomostí v praxi - dát co největší prostor rozvoji tělesné výchovy a tělesné kultury - zapojit školu do soutěží, olympiád apod. - podporovat aktivitu učitelů a žáků při tvorbě vlastních akcí a představení pro ostatní žáky a rodiče (Běh přes dva mostky, Mikulašská laťka, vlastní letní tábor apod.). III. Výchovné poradenství - individuálně se věnovat dětem s vývojovými poruchami učení, zařazovat děti a prakticky provádět AND - pokračovat v nápravě řeči - evidovat diagnostikované žáky PPP a navrhovat individuální práci s těmito žáky a zajistit spolupráci TU výchovného poradce - vyučujících českého jazyka - výchovu k rodičovství provádět ve spolupráci s vyučujícími Př, OV, Rv - ve spolupráci se sociálním odborem MÚ řešit pomoc sociálně slabším rodinám, poskytovat poradenskou péči při řešení osobních i školních problémů - ověřovat nové pojetí práce výchovného poradce na ZŠ ve spolupráci s PPP - na základě diagnostiky osobnosti žáka a znalosti rodinného prostředí uvážit možnosti vnější i vnitřní diferenciace - rozvinout práci třídních učitelů při realizaci odpovědného přístupu k vedení a prohlubovat důvěru mezi školou a rodičovskou veřejností - objektivně posuzovat osobní předpoklady žáků ve vztahu k volbě povolání - spolupracovat s Radou rodičů a Školní radou při ZŠ

8 - úzce spolupracovat s pracovníkem odpovědným za provádění a koordinaci preventivních aktivit v oblasti prevence zneužívání návykových látek - sledovat projevy zneužívání návykových látek a ostatní sociálně patologické jevy (patologické hráčství, šikanování, vandalismus, brutalita, rasismus, kriminalita a další) a navrhovat cílená opatření IV. Provoz školy - racionalizovat práci na úseku provozních zaměstnanců z hlediska efektivního využívání pracovní doby v návaznosti na plnění pracovní náplně, koordinovat množství skutečně potřebných sil v této oblasti - osobní a hmotná odpovědnost zaměstnanců za svěřené úseky a činnosti - drobná hospodářská činnost školy: vzdělávací kursy, úhrada energie, nájemné, sponzorství, VHČ apod., - koordinovat využití tělocvičny pro jiná zařízení a tělovýchovné složky. Organizace školy - personální zajištění ředitel školy: Mgr. Milan Kardoš Stará se o : personální oblast, uzavírání smluv a dohod, řád školy a změny v něm, pedagogickou a hospodářskou dokumentaci školy, kontrolní a řídící činnost na škole, rozvrh vyučovacích hodin, vedení ŠD a ŠK. statutární zástupce ředitele: Mgr. Zdeněk Stromšík Zabezpečuje : kontrolní a řídící činnost, plynulou práci školy - zastupování, civilní obranu, dozory, dokumentace školy, nadační fond, metodické orgány výchovy, volbu povolání, BOZP. zástupce ředitele pro ekonomiku: Marie Kundrátová Provádí : hospodaření školy, inventarizaci majetku, evidenci materiálů, administrativu školy, korespondenci, rozmnožování materiálů, nemocnost, OČR, výplaty mezd apod. Vede účetní evidenci, fakturace a pokladnu. vedoucí školní jídelny: Ludmila Papežová Zajišťuje : kontrolní a řídící činnost na úseku ŠJ, vede dokumentaci včetně VHČ, zastupuje v nepřítomnosti hospodářku školy.

9 vedoucí vychovatelka: Michaela Zgabajová Koná : kontrolní a řídící činnost ve školní družině a školním klubu. 5 výchovný poradce: Mgr. Jarmila Povalová Pomáhá při : volbě povolání, problémovým a talentovaným žákúm, sleduje a eviduje diagnostikované žáky PPP, zařazuje integrované žáky pro AND (logopedie, individuální péče). Vede a koordinuje práce pracovníka zodpovědného za provádění a koordinaci preventivních aktivit v oblasti prevence zneužívání návykových látek, sleduje projevy zneužívání návykových látek. školník: Karel Vykydal Pečuje o : údržbu základní školy. Kontroluje a řídí činnost na hospodářském úseku. třídnictví: I.A Mgr. Dagmar Heraltová I.B Mgr. Jindřiška Váňová II.A Mgr. Alena Hrachovcová II.B Mgr. Hana Volfová III.A Mgr. Jana Kršková III.B Mgr. Lenka Danková IV.A Mgr. Ludmila Novotná IV.B Mgr. Hana Běťáková V.A Mgr. Martin Palát V.B Milan Knápek VI.A Mgr. Michal Papež VI.B Soňa Miková VII.A Mgr. Lenka Senohrábková VII.B Mgr. Ivana Velešíková VIII.A Mgr. Andrea Masaříková VIII.B Mgr. Jan Novotný IX.A Mgr. Marcela Matyščáková IX.B Mgr. Lenka Kajabová Ostatní vyučující : Václav Knápek výuka AJ Mgr. Eva Nezvalová výuka AJ Mgr. Eva Kunovská výuka ČJ,AJ Mgr. Jarmila Povalová výchovná poradkyně Petra Ešlerová výuka Vv, Hv Vychovatelky : Michaela Zgabajová vedoucí vychovatelka Hana Knotková vychovatelka Radka Drozdová - vychovatelka

10 Metod. sdružení 1. stupeň: Cizí jazyk : Český jazyk : Matematika : Zeměpis : Dějepis : Přírodopis : Fyzika : Chemie : Výtvarná výchova : Občanská výchova : Tělesná výchova: Metodické orgány Milan Knápek /4.-5.ročník/, Jana Kršková / 1.-3.ročník/ Mgr. Eva Nezvalová Mgr. Ivana Velešíková Mgr. Lenka Senohrábková Soňa Miková Mgr. Eva Kunovská Mgr. Michal Papež Mgr. Marcela Matyščáková Mgr. Marcela Matyščáková Mgr. Petra Ešlerová Mgr. Lenka Kajabová Soňa Miková Organizace školního roku Nástup pedagogických pracovníků Zahájení školního roku úterý Podzimní prázdniny a čtvrtek a pátek Vánoční prázdniny Konec I. pololetí čtvrtek Pololetní prázdniny pátek Zápis do 1. třídy v době od do Lyžařský výcvik leden - únor 2010 dle sněhových podmínek Škola v přírodě duben květen 2010 Jarní prázdniny Velikonoční prázdniny a čtvrtek- pátek Den dětí Konec školního roku středa Hlavní prázdniny Zahájení škol.roku středa

11 Pedagogické porady, pracovní porady : Organizace školního roku Schválení učebního plánu s platností od Návrh výroční zprávy za školní rok Organizační záležitosti : Hodnocení za 1. čtvrtletí škol. roku Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce Vlastní hodnocení školy za školní rok Vzdělávaní žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Organizační záležitosti : Výsledky výchovně vzdělávací práce za 1. pololetí škol. roku Výchovné poradenství příprava žáků na přijímací zkoušky Školský vzdělávací program současný stav, úkoly na další období Organizační záležitosti : Výsledky výchovně vzdělávací práce za 3. čtvrtletí škol.roku Výuka cizích jazyků - stav a úroveň Podpora čtenářské a matematické gramotnosti Testování žáků - CERMAT, SCIO Organizační záležitosti : Výsledky výchovně vzdělávací práce za školní rok Výchovné poradenství hodnocení celoroční práce Nástin koncepce školy na školní rok Organizační záležitosti Program pedagogických rad bude doplněn o aktuální tematiku

12 Organizační porady pedagogických pracovníků Budou operativně první pondělí v měsíci začátek /sborovna/,úterý 8,00 pracovníci ŠD. Porady rozšířeného vedení školy Budou svolávány podle aktuální potřeby 2x měsíčně v ředitelně. Zúčastní se ŘEŠ, ZŘE, ved. ŠD, ZŘE, VP. Pracovní porady provozních pracovníků Budou svolávány podle potřeby z hlediska důležitosti a charakteru úkolů. Třídní schůzky s rodiči : plenární shromáždění, schválení nadačního příspěvku, třídní schůzky třídní schůzky rodičů s vyučujícími a TU třídní schůzky rodičů s vyučujícími a TU třídní schůzky rodičů s vyučujícími a TU Tradiční akce školy : změna akcí vyhrazena, www stránky školy Akce sportovní a kulturní dle kalendáře sportovních soutěží, dle nabídek Valašské Meziříčí dne ředitel školy : Mgr. Milan Kardoš.

13

14

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, Ţerotínova č. 376, okres Vsetín, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE NA ŠKOLNÍ ROK 2014-2015

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, Ţerotínova č. 376, okres Vsetín, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE NA ŠKOLNÍ ROK 2014-2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, Ţerotínova č. 376, okres Vsetín, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE NA ŠKOLNÍ ROK 2014-2015 Obsah: Úvod Hlavní úkoly školy na školní rok 2013/ 2014 a jejich realizace Organizace

Více

1. Zaměření školy profilace.

1. Zaměření školy profilace. Název školy: ZŠ Valašské Meziříčí, Žerotínova376, okres Vsetín, příspěvková organizace 1. Zaměření školy profilace. Zaměření školy vychází z výchovných a vzdělávacích potřeb žáků, z kvalifikovanosti pedagogického

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Celoroční plán školní rok 2015/2016

Celoroční plán školní rok 2015/2016 I. Nejdůležitější úkoly Celoroční plán školní rok 2015/2016 Nejdůležitější úkoly vycházejí především ze Strategie vzdělávání, Plánu dlouhodobého rozvoje školy 2015 2017 a Výroční zprávy o činnosti školy

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Školní preventivní strategie pro období 2014-2019

Školní preventivní strategie pro období 2014-2019 Školní preventivní strategie pro období 2014-2019 Schválil : Mgr. Jindřich Honzík Ředitel OU a PrŠ Hlučín Zpracovala :... Mgr. Marcela Kirmanová ŠMP Školní preventivní strategie je dlouhodobým preventivním

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Školní rok: 2014 2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DĚTMAROVICE, příspěvková organizace, DĚTMAROVICE 1002, 735 71 PŘEDKLADATEL: Mgr. PAVLA ZELENKOVÁ, ŠMP ZODPOVĚDNÁ OSOBA:

Více

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ OBSAH 1. Identifikační údaje 1. 1. Název ŠVP 1. 2. Předkladatel 1. 3. Zřizovatel 1. 4. Platnost dokumentu 1. 5. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2010 1. 6. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2011 1.7. Aktualizace

Více

Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e. Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e. Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno Signatura: al1cs101 Okresní pracoviště Blansko INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / škol. zařízení: (přesný název, pod kterým je

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ. Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice. Školní rok 2013/2014

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ. Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice. Školní rok 2013/2014 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 2013/2014 Zpracovala:Mgr. Irena Novotná OBSAH 1. Úvod 2. Cíl minimálního preventivního

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok Program Školního poradenského pracoviště na školní rok 2017-2018 Školní poradenské pracoviště ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, Ostrava Poruba, příspěvková organizace Od 1. 9. 2017 je v ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, v Ostravě

Více

Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze.

Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze. Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro tělesně postižené při Jedličkově ústavu v Praze. 5.2 Evaluační činnost Vlastní hodnocení školy (VHŠ) napomáhá ke zkvalitnění vzdělávání. Cílem je zhodnocení

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Koncepce poradenských služeb ve škole

Koncepce poradenských služeb ve škole ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Školní poradenské pracoviště spadá do oblasti poradenských služeb ve škole. Poradenské služby ve škole jsou na naší škole zajišťovány výchovným poradcem, Mgr. Janou Wolfovou.

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MISTRA JANA HUSA A MATEŘSKÁ ŠKOLA HUSINEC Kostnická ulice 227 Telefon: ZŠ 388331234 Husinec PSČ 384 21

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MISTRA JANA HUSA A MATEŘSKÁ ŠKOLA HUSINEC Kostnická ulice 227 Telefon: ZŠ 388331234 Husinec PSČ 384 21 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MISTRA JANA HUSA A MATEŘSKÁ ŠKOLA HUSINEC Kostnická ulice 227 Telefon: ZŠ 388331234 Husinec PSČ 384 21 MŠ ŠJ 388331127 388331418 IČO 47 258 365 E-mail: reditel@zshusinec.cz www.zshusinec.cz

Více

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3 Plán práce školy a Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu ve školním roce 2014/2015 V Chrudimi dne 28.srpna 2014 Mgr.JindřichVyhnánek

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠTERNBERK

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠTERNBERK ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠTERNBERK zpracovaný podle RVP ZV a přílohy ZV_LMP č.j. 15523/2007-22 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŠTERNBERK, OLOMOUCKÁ 76, ŠTERNBERK 785 01 Motto: Každé poznání vychází ze srdce,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. 1. Škola byla potvrzena jako příspěvková organizace zřizovací listinou ze dne s platností k

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. 1. Škola byla potvrzena jako příspěvková organizace zřizovací listinou ze dne s platností k ORGANIZAČNÍ ŘÁD Část A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Organizační řád Gymnázia Elišky Krásnohorské, Praha 4 Michle, Ohradní 55 upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (účinnost

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI. I. Společná ustanovení Základní charakteristika poradenských služeb ve škole

KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI. I. Společná ustanovení Základní charakteristika poradenských služeb ve škole KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Název školy: ZŠ Liberec, Sokolovská Adresa: Sokolovská 328, Liberec 13, 460 14 IČO: 68 97 46 39 I. Společná ustanovení Základní charakteristika

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o. Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 20017/2018 Zpracovala: Mgr. Irena Novotná - 1 - OBSAH 1.Úvod 2.Závazné materiály

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

Dodatek k ŠVP ZV č.1

Dodatek k ŠVP ZV č.1 Dodatek k ŠVP ZV č.1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola, Hovorany, příspěvková organizace

Více

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz Organizační řád Organizační

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola Sv. Čecha, Choceň Sv. Čecha 1686, Choceň 565 01 Minimální preventivní program Školní rok 2015/2016 Vypracoval: Mgr. Martin Durdil 1. Úvod Minimální preventivní program rizikového chování

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (úprava

Více

Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV

Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu J.A.K. pro základní vzdělávání ZŠ, vytvořeného podle RVP ZV Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského nám. 198, okres Mělník, příspěvková organizace

Více

Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, Liberec 13

Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, Liberec 13 Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, 460 14 Liberec 13 tel. 488 880 160 IČO:467 467 57 E-mail: skola@vrchlickeho.cz Internet: www.vrchlickeho.cz

Více

Plán školního poradenského pracoviště

Plán školního poradenského pracoviště Školní rok 2018/2019 1 Obsah Základní informace... 3 Školní poradenské pracoviště... 3 Personální obsazení ŠPP... 3 Cíle poradenského a konzultačního servisu ŠPP... 4 Výchovný poradce... 5 Hlavní úkoly

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Morkovice, příspěvková organizace 17. listopadu 416, 768 33 Morkovice-Slížany telefon: 573 370 023, e-mail: skola@zsmorkovice.cz, IČO: 708 749 30 Statut školního poradenského pracoviště

Více

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě - K O N C E P C E Č I N N O S T I 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování (dále jen Strategie) 2013-2015 vychází z: 1. Závěrečné zprávy - hodnocení

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Základní škola, Chrast, U pošty 5, 538 51 Chrast Plán práce výchovného poradce Škola pracuje podle školního vzdělávacího programu Škola vlídnějšího zacházení se Zemí, včetně zvířat a lidí Školní rok 2013/2014

Více

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Od 3. 2. 2014 je v naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště, které slouží k poskytování poradenských služeb pro žáky, jejich zákonné zástupce

Více

Plán hlavních úkolů České školní inspekce na školní rok 2015/2016

Plán hlavních úkolů České školní inspekce na školní rok 2015/2016 Plán hlavních úkolů České školní inspekce na školní rok 2015/2016 1. Inspekční činnost ve školách a školských zařízeních Česká školní inspekce (dále ČŠI ) ve školách a školských zařízeních zapsaných do

Více

TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení

TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZV Název programu: TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení V Litvínově dne 1.9.2015..... Mgr. Pavla Tomášová, ředitelka školy OBSAH ŠVP 1. Identifikační

Více

12 Příloha číslo 4 Dodatek k ŠVP ZV

12 Příloha číslo 4 Dodatek k ŠVP ZV 12 Příloha číslo 4 Dodatek k ŠVP ZV Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola pro život č. j. 826/2007 Škola: Ředitel školy: Koordinátoři ŠVP ZV: Základní škola a mateřská škola Brno, Blažkova

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

Organizace školního roku 2014 / 2015. Učební plán na školní rok ŠVP Cesty. 1. 2. 3. 4. 5. min.

Organizace školního roku 2014 / 2015. Učební plán na školní rok ŠVP Cesty. 1. 2. 3. 4. 5. min. Organizace školního roku 2014 / 2015 Učební plán na školní rok ŠVP Cesty min. hodin disponibilní hod. Český jazyk 9 10 8 7 7 35 6 Angličtina -- -- 3 3 3 9 0 Matematika 4 5 5 5 5 20 4 Prvouka 2 2 3 -- --

Více

O r g a n i z a c e š k o l n í h o r o k u 2007-2008

O r g a n i z a c e š k o l n í h o r o k u 2007-2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, Žerotínova č. 376, okres Vsetín, příspěvková organizace O r g a n i z a c e š k o l n í h o r o k u 2007-2008 Obsah: Úvod Hlavní úkoly školy na školní rok 2007/2008 a

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Statut školního poradenského pracoviště Potřeba školského poradenského pracoviště vychází z vyhlášky č. 27/2016 o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných. Důvodem

Více

3. UČEBNÍ PLÁN 3. 1. Systém výuky

3. UČEBNÍ PLÁN 3. 1. Systém výuky 3. UČEBNÍ PLÁN 3. 1. Systém výuky Výuka podle ŠVP probíhá v 1. 9. postupném ročníku ZŠ. ŠVP (RVP) rozlišuje tři vzdělávací období: 1. období 1. 3. ročník 2. období 4. 5. ročník 3. období 6. 9. ročník.

Více

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Konkrétní činnosti výchovného poradenství a prevence zajišťují na pracovištích jednotliví výchovní poradci

Více

Projektový záměr: EU peníze školám (aktualizováno k ) Škola pro život

Projektový záměr: EU peníze školám (aktualizováno k ) Škola pro život Projektový záměr: EU peníze školám (aktualizováno k 1.9.2012) Škola pro život CZ.1.07./1.4.00/21.3257 1. Cíle projektu: podpořená témata, vztah k ŠVP Projektový záměr byl zpracován na základě školního

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 1

Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ŠKOLA PRO VŠECHNY Škola: Základní škola Liberec, Broumovská 847/7, 460 01 Liberec 6, příspěvková

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE na období 2012 2017 Základním principem primární prevence rizikového chování u žáků je výchova k předcházení

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Základní škola Štěpánov, okres Olomouc, příspěvková organizace Dolní 597, 783 13 Štěpánov tel.: 587 571 044, 777 033 930 IČO 709 28 622 skola@zsstepanov.cz Organizační řád školy Účinnost od: 1. 3. 2018

Více

Management prodeje motorových vozidel

Management prodeje motorových vozidel Střední škola André Citroëna Boskovice, příspěvková organizace Dodatek č. 1. ke Školnímu vzdělávacímu programu Management prodeje motorových vozidel RVP oboru vzdělání: 64-41-L/51 Podnikání Platnost od

Více

Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství

Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství Metodické doporučení se týká podmínek organizačního zabezpečení logopedické péče v resortu školství (dále jen logopedická

Více

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3 Plán práce školy a Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu ve školním roce 2016/2017 V Chrudimi dne 28.srpna 2016 Mgr.JindřichVyhnánek

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016 Metodik prevence: Mgr. Alexandra Kožuchová Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka rozvíjet a posilovat

Více

Školní preventivní strategie

Školní preventivní strategie Školní preventivní strategie Školní rok: 2009-2014 Základní škola a Mateřská škola Dětmarovice, příspěvková organizace Dětmarovice 1002 735 71 Předkladatel: Zodpovědná osoba: Mgr. Pavla Zelenková Mgr.

Více

Základní škola a Mateřská škola Janov nad Nisou, příspěvková organizace, č.p. 374, PSČ 468 11,e-mail:zsjanovjbc@volny.cz

Základní škola a Mateřská škola Janov nad Nisou, příspěvková organizace, č.p. 374, PSČ 468 11,e-mail:zsjanovjbc@volny.cz Základní škola a Mateřská škola Janov nad Nisou, příspěvková organizace, č.p. 374, PSČ 46,email:zsjanovjbc@volny.cz www.zsjanovjbc.com,tel:4330045, mob:736765566 ŠVP ZV Cesta objevů Dodatek č. 3 Č.j.:

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program PLÁN Školní rok: 2014/2015 Ředitelka školy: Mgr. Ilona Vránková Školní metodik prevence sociálně patologických jevů: Mgr. Petra Nováková Termín seznámení pedagogických pracovníků

Více

jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22

jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Školu navštěvuje 596 žáků jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22 Ve škole pracuje 40 učitelů 1 rodilý mluvčí ve 13 třídách asistent

Více

Komunikační dovednosti Komunikační dovednosti a informatika Matematika

Komunikační dovednosti Komunikační dovednosti a informatika Matematika Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Liberec pro neslyšící. Předmět Komunikační dovednosti zahrnuje vzdělávací obory Český jazyk a literatura a Cizí jazyk. Předmět je dotován

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2013-2014. ZŠ Jihlava, Nad Plovárnou 5

PLÁN PRÁCE ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2013-2014. ZŠ Jihlava, Nad Plovárnou 5 PLÁN PRÁCE ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 ZŠ Jihlava, Nad Plovárnou 5 č.j. ZSPLOV 114/2013 1. Organizace školy a/ třídy a třídní učitelé chlapci dívky celkem ž. I.A Mirka Votavová 9 11 20 I.B Dana Navrátilová

Více

Organizační řád. Základní škola Ústí nad Labem, Hluboká 150, příspěvková organizace IČO SMĚRNICE č. 3/2012

Organizační řád. Základní škola Ústí nad Labem, Hluboká 150, příspěvková organizace IČO SMĚRNICE č. 3/2012 Základní škola Ústí nad Labem, Hluboká 150, příspěvková organizace IČO 44226241 SMĚRNICE č. 3/2012 Organizační řád Obsah : Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl. 2 Postavení a poslání školy Čl. 3 Útvary školy a funkční

Více

Základní škola, Česká Skalice, okres Náchod. Obsah: 1. Právní východiska. 1.1 Základní právní východiska

Základní škola, Česká Skalice, okres Náchod. Obsah: 1. Právní východiska. 1.1 Základní právní východiska Základní škola, Česká Skalice, okres Náchod Směrnice o poskytování poradenské služby Č.j.: Účinnost od: 1. ledna 2018 Skartační znak: Vypracovala: Mgr. Iveta Beranová Změny: řešeny formou číslovaných dodatků

Více

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011 Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011 Kritéria pro hodnocení 1) 1 Rovný přístup ke vzdělávání 2 Školní vzdělávací programy (vzdělávací programy)

Více

Plán práce. na školní rok 2015/2016. Základní škola a Mateřská škola Životice u Nového Jičína, příspěvková organizace

Plán práce. na školní rok 2015/2016. Základní škola a Mateřská škola Životice u Nového Jičína, příspěvková organizace Plán práce na školní rok 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Životice u Nového Jičína, příspěvková organizace Plán práce na školní rok 2015/2016 Obsah 1. Organizace školního roku 2015-2016 2. Personální

Více

1.1 ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ URČICE

1.1 ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ URČICE 1.1 ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ URČICE Školní poradenské pracoviště (ŠPP) v Základní škole a Mateřské škole Určice, příspěvkové organizaci, tvoří výchovný a kariérový poradce, metodik prevence a speciální

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ POZNÁMKY K VYUČOVACÍM PŘEDMĚTŮM ŠVP SYSTÉM VÝUKY. Učební plán

UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ POZNÁMKY K VYUČOVACÍM PŘEDMĚTŮM ŠVP SYSTÉM VÝUKY. Učební plán UČEBNÍ PLÁN A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ SYSTÉM VÝUKY Výuka podle školního vzdělávacího programu probíhá v 1. 9. ročníku základní školy. Školní vzdělávací program rozlišuje tři vzdělávací období: 1. období

Více

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará Koncepce školního poradenského pracoviště Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje bezplatné

Více

4.1. Učební plán 1.stupně

4.1. Učební plán 1.stupně 4.1. Učební plán 1.stupně 1. stupeň Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací předmět Ročník 1. 2. 3. 4.. Celkem předměty Min dotace Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Český jazyk

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola Vysoké Mýto, Javornického, příspěvková organizace Litomyšlské Předměstí, Javornického 2, 566 01 Vysoké Mýto Minimální preventivní program Školní rok 2016/2017 Vypracovali: Mgr. Zita Řezáčová

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 600/1a, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

PROGRAM ZABEZPEČOVÁNÍ PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ

PROGRAM ZABEZPEČOVÁNÍ PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA FRANTIŠKOVY LÁZNĚ, ČESKÁ 39/1 PROGRAM ZABEZPEČOVÁNÍ PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ PŘI ZŠ FRANTIŠKOVY LÁZNĚ PROGRAM ZABEZPEČOVÁNÍ PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉHO

Více

IV. Školní učební plán

IV. Školní učební plán IV. Školní učební plán a) Východiska: Rámcový učební plán, který stanoví vzdělávací oblasti, vzdělávací obory a jejich minimální časové dotace a zároveň stanoví povinnou časovou dotaci pro jednotlivé stupně

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Olomouc, Kosmonautů 4 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE 2012-2016 Zpracoval: Mgr. Václav Voják, školní metodik prevence Datum: 31. 8. 2012

Více

DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU

DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU Základní škola a Mateřská škola Vojkovice, okres Brno venkov, příspěvková organizace DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU Číslo jednací: 30/VIII-16 Nabývá účinnosti dne 1. 9. 2016 Schváleno školskou

Více

Dodatek č. 1. ke školnímu vzdělávacímu programu Prodavač a výrobce lahůdek platnost od 1. 9. 2013. Kód a název oboru: 66 51 H/01 Prodavač

Dodatek č. 1. ke školnímu vzdělávacímu programu Prodavač a výrobce lahůdek platnost od 1. 9. 2013. Kód a název oboru: 66 51 H/01 Prodavač Střední škola pro tělesně postižené GEMINI, Brno, Vaculíkova 14 Dodatek č. 1 ke školnímu vzdělávacímu programu Prodavač a výrobce lahůdek platnost od 1. 9. 2013 Kód a název oboru: 66 51 H/01 Prodavač Vypracoval:

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště Od listopadu 2011 pracoval ve škole poradenský tým ve složení výchovný poradce, metodik prevence a školní psycholog. Fungovala také velmi úzká spolupráce s učiteli, zákonnými

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

Dotace hodin v roce 2010/2011

Dotace hodin v roce 2010/2011 ad I. 1. Vyučovat podle učebních dokumentů (učební plány a učební osnovy) takto: - V 5..ročníku podle vzdělávacího programu Základní škola č.j.16 847/96-2 - v ostatních ročnících 1. 4. a 6 9. ročníku dle

Více

Dodatek č. 2 ŠVP ZV Zelená škola (změny RVP ZV 2016)

Dodatek č. 2 ŠVP ZV Zelená škola (změny RVP ZV 2016) Dodatek č. 2 ŠVP ZV Zelená škola (změny RVP ZV 2016) účinný od 1.9. 2016 Škola: Základní škola Nové Sedlo, okres Sokolov, příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Josef Sekyra Dodatek k ŠVP ZV č. 2 byl

Více

Dlouhodobý plán výchovného poradenství

Dlouhodobý plán výchovného poradenství Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Dlouhodobý plán výchovného poradenství Zpracovala: Mgr. Zdeňka Kunčická, výchovná poradkyně Schválila: Mgr. Jana Marečková, ředitelka školy Ve Zruči nad Sázavou

Více

AUTOEVALUACE ŠKOLY. Autoevaluace školy

AUTOEVALUACE ŠKOLY. Autoevaluace školy AUTOEVALUACE ŠKOLY Autoevaluace školy Autoevaluace školy je podrobně rozpracovaná podle 9 vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náleţitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení

Více

Organizační řád. Účinnost: Od Vypracovala: Schválila: Mgr. Eva Krutáková ředitelka školy. Mgr. Eva Krutáková PhDr. Martin Přibáň.

Organizační řád. Účinnost: Od Vypracovala: Schválila: Mgr. Eva Krutáková ředitelka školy. Mgr. Eva Krutáková PhDr. Martin Přibáň. Organizační řád Vypracovala: Mgr. Eva Krutáková PhDr. Martin Přibáň Schválila: Mgr. Eva Krutáková ředitelka školy Podpis Účinnost: Od 1. 9. 2017 Nahrazuje organizační řád: Č. j. 509/2016 z 1.9 2016 1 č.

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o. Školní rok 20016/2017 Zpracovala:Mgr.Irena Novotná OBSAH 1.Úvod 2.Cíl minimálního preventivního programu 3.Tematické

Více

Školní preventivní strategie

Školní preventivní strategie Školní preventivní strategie 2013-2018 Úvod: Školní preventivní strategie vychází z pokynu MŠMT, č. j. 14514/2000-51, který do prevence sociálně patologických jevů zařazuje konzumaci drog včetně alkoholu,

Více