Popis a návod na práci s finanční kalkulačkou řešení - FaxChange

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Popis a návod na práci s finanční kalkulačkou řešení - FaxChange"

Transkript

1 Popis a návod na práci s finanční kalkulačkou řešení - FaxChange DATASYS Software s.r.o. IČO: Pobočka Plzeň Pobočka Hradec Králové Jeseniova 2829/20 DIČ:CZ Slovanská alej 30 U Koruny Praha 3 ums@ums.cz Plzeň Hradec Králové Tel.: Tel.: Tel.: Fax: Společnost je zapsána v obchodním rejstříku Městského soudu V Praze oddíl C, č.vložky

2 1. Jak s řešením FaxChange ušetříte 1.1. Náklady na tisk Řešení FaxChange umožňuje svou základní funkčností přijímat, zpracovávat a odesílat faxy v digitální podobě. Tímto způsobem lze dosáhnout velké úspory nákladů na: Náklady na tisk příchozích faxů (faxy lze přijímat přímo do ového klienta) Náklady na tisk podkladů pro faxy odchozí. S FaxChange nemusíte tisknout dokumenty, které fyzicky odešlete pomocí faxového, či multifunkčního zařízení. Vše lze odesílat, stejně jako přijímat, z prostředí ového klienta. Náklady na kopírování podkladů. V případě, že Vaše dokumenty potřebujete duplikovat (např. pro kolegu, či do archivu), běžně využijete pro papírové dokumenty kopírku. S FaxChange lze dokumenty libovolně kopírovat, přeposílat a to jakoukoliv digitální formou, bez nákladů na papírové kopie. Mezi náklady na tisk a kopírování je nutné uvažovat cenu samotných zařízení, papíru, náplní, správy, servisu a všech ostatních přidružených nákladů Náklady na pracovní sílu Příležitost, kde vám FaxChange může pomoci uspořit pracovní sílu je doba nezbytná pro odeslání a přijetí faxů. V klasickém modelu musíte dokument (pokud nemáte) vytisknout, dojít k faxovému přístroji, zadat telefonní číslo, vkládat listy faxu, čekat na odeslání, potvrzení o odeslání a následně se vrátit na své pracovní místo. U příchozích faxů jste nuceni pro fax fyzicky dojít s tím, že mnohdy ani nezaregistrujete přijetí, s čímž mohou vzniknout prodlevy ve vyřízení celé věci. S FaxChange je přijetí, zpracování i odeslání elektronické a proto je rychlost odeslání závislá pouze na rychlosti zadání adresáta a u příchozích faxů získáváte informaci o přijetí ihned v rámci ového klienta (stejně jako příchozí ). Nemusíte tedy nikam chodit, nic vyzvedávat a na nic nečekat. Strana 2 (celkem 9)

3 1.3. Doba pro archivaci a dohledání faxů Bez řešení FaxChange probíhá povětšinou archivace dokumentů papírovou formou v tzv. Šanonu kde musíte složitě tvořit strukturu archivu, zakládat nové Šanony a v neposlední řadě do archivu, který bývá často mimo hlavní firemní prostory, docházet. Obdobně je tomu v případě dohledávání dokumentů, které bývá mnohdy časově náročnější než zakládání samotné. S řešením FaxChange lze dokumenty archivovat přímo na počítači stejně jako, kterékoliv jiné y, či dokumenty. Docílíte tím rychlé dostupnosti, bez nutnosti opustit svoje pracovní místo. Díky vyhledávání pomocí klíčových slov pak lze dokumenty snadno dohledat a dále s nimi nakládat. Na základě předchozího lze říci, že FaxChange obecně pomáhá: Snížit náklady na tisk a kopírování faxů. Snížit náklady na pořízení a správu faxových, tiskových a kopírovacích zařízení. Zkrátit čas nutný pro přijetí, zpracování a odeslání faxů. Zkrátit dobu nezbytnou pro archivaci a vyhledávání dokumentů. Strana 3 (celkem 9)

4 2. Návod na práci s tabulkou V následujícím textu naleznete návod na práci s kalkulačkou návratnosti řešení FaxChange oproti řešení využívajícím pouze fyzické faxy. Vstupní data Po otevření excelovské tabulky se nacházíte v prvním listě s názvem Vstupní_data. Jak již název napovídá, jedná se o tabulku, kde je třeba zadat všechny dostupné informace o vašem současném řešení. Tento list je jediný z celé tabulky, kde lze měnit údaje a to sice v červeně zvýrazněných buňkách (sloupec C). První položku v řadě Pořizovací cena FaxChange berte jako orientační. V případě požadavku na přesnou cenu řešení kontaktujte prosím obchodního zástupce DATASYS Software s.r.o. Další část listu vstupních dat se dělí na 2 části: Základní vstupní hodnoty Ty tvoří nezbytný základ pro výpočet založený na vašem skutečném prostředí. Volitelné vstupní hodnoty Jsou hodnoty založené na dlouhodobých měřeních, které lze upravit konkrétně dle Vašeho prostředí, či je ponechat v hodnotách výchozích. List Detailní_propočty obsahuje detailní porovnání vstupních hodnot s hodnotami uvažovanými po nasazení FaxChange. List Souhrnná_kalkulace je tabulkou konečných součtů všech získaných hodnot a výpočtu návratnosti celého řešení. Všechny výsledky pak lze vytisknout v jednom spojitém listu s názvem Výstupy_tisk V součtu níže popisujeme metodiku propočtu u vybraných položek: Legenda (co která barva znamená) Barva výplně buňky Obsah Položky Veličina Současný stav (vstupní hodnoty) dále jen SS Navrhovaný stav (řešení FaxChange) dále jen NS Strana 4 (celkem 9)

5 2.1. Vstupní hodnoty Celkový počet aktivních faxových přístrojů [#] V řešení s FaxChange není hodnota počet faxových přístrojů, avšak počet linek, které jsou potřeba pro zajištění udávaného denního počtu faxů. Vzhledem k tomu, že kalkulace uvažuje využití ISDN2 ( dvojlinky ) je tato hodnota vždy dělitelná dvěma. U této položky uvažujeme odesílání/přijímání 30% z celkového počtu faxů v hlavní provozní hodině ( ve špičce ). Náklady na 1 zaměstnance za hodinu (**) Kč Zde počítáme logicky se stejnou hodnotou v současném i navrhovaném stavu. Výchozí částka 193 Kč/hodinu práce zaměstnance vychází z průměrné hrubé mzdy v 2. čtvrtletí roku 2009, která činila 22992,- Kč. Vycházíme ze super hrubé mzdy, která tak činní 30810,- Kč. Uvažujeme průměrnou pracovní dobu 160 hodin/měs. Čas na odeslání 1 faxu [min] 3,0 0,2 3. V SS uvažujeme čas nutný pro vytištění faxu (pokud již nemáte), příchod k faxovému přístroji, zadání telefonního čísla, vkládání papíru do faxu, čekání na odeslání a potvrzení o odeslání, návrat na pracovní místo. V NS je lze všechno řešit elektronicky, čas pro odeslání 1 faxu je tedy po nasazení FaxChange 0,2 min (0,2*60=12 sekund; analogicky počítáme dále). Uvažujeme odeslání faxů v prostředí poštovního klienta. Čas na (přijetí) přinesení 1 faxu [min] 1,0 0,1 4. V SS je nutné fax fyzicky vyzvednout ve faxovém zařízení, případně ho dohledat mezi ostatními faxy a vrátit se zpět. V NS lze vše řešit elektronicky, kde příjem probíhá stejně jako ovou formou. Cas pro přinesení 1 faxu je po nasazení FaxChange tedy redukován na 0,1 min (6 sekund). Uvažujeme otevření faxu v prostředí poštovního klienta. Čas na dohledání faxu v archivu [min] 2,0 0,3 5. Tato položka ukazuje čas nutný pro vyhledání faxu v papírové podobě v archivu, či jiné skladovací formě. Oproti současnému stavu, kde je nutné dokumenty zakládat, skladovat, vyhledávat v archivu je s FaxChange vše možné archivovat elektronicky a vyhledávat metodou klíčových slov. Uvažovaný čas pro dohledání 1 faxu je tedy po nasazení FaxChange 0,3 min (18 sekund). Uvažujeme vyhledání faxu v prostředí poštovního klienta. Čas na kopírování 1 faxu [min] 1,0 0,1 6. Kopírování zde uvažujeme z důvodu potřeby předání informací z faxu dalším kolegům. V SS je nutné fyzicky docházet ke kopírce, pracovat s kopírkou a následně se vrátit zpět. V NS s FaxChange počítáme pouze čas nutný pro elektronické přeposlání faxu 0,1 minuty (6 sekund). Čas na správu zařízení (***) [min/týdně] 5,0 1,0 7. Každé fyzické zařízení vyžaduje občasnou obsluhu/údržbu. Uvažujeme zde odhad doby, který strávíte např. výměnnou náplní, doplňováním papíru, řešením záseků papíru, atd. Oproti tomu v NS uvažujeme odesílání části faxů digitálně. O tento poměr je čas na správu ponížen. Strana 5 (celkem 9)

6 Faxy zpracovávané více lidmi (vyžadující dodatečné kopie) [%] 30% 30% 8. Faxy, které je třeba okopírovat pro návaznou práci kolegů, či jiných zúčastněných stran. V NS je tato hodnota nemění. Příchozích faxů ze všech faxů [%] 60% 60% 9. Procento faxů, které jsou příchozí z celého objemu faxů přijatých. V NS se nemění. Procenta faxů, které je nutné opakovaně dohledávat [%] 10% 10% 10. Procento faxů z celkového počtu faxů, které je nutné dodatečně vyhledávat např. v archivu, či jiném úložišti. V NS se hodnota nemění. Náklady na A4 vytištěné tiskárnou Kč 1,50 1,50 Náklady na A4 vytištěné faxem Kč 1,50 1,50 Náklady na kopii A4 v kopírce Kč 1,00 1, Uvažujeme náklady na výtisk/kopii 1 stránky A4 faxu (náplně, papír, ). V NS zůstávají náklady stejné. Cena elektřiny Kč/kWh 3,00 3, Cenu elektřiny zde uvádíme z důvodu uvažované spotřeby faxů, tiskáren a kopírek. Hodnoty SS i NS jsou stejné. Průměrná pořizovací cena faxových přístrojů Kč Odhadovaná životnost faxových přístrojů [let] Na základě pořizovací ceny a životnosti je kalkulován náklad na obměnu faxového přístroje. V NS lze tisknou faxy na běžných tiskárnách, a proto není faxových přístrojů třeba. Neuvažujeme zde náklady na obměnu tiskáren a kopírek (ty se využívají také pro jinou činnost). Současné náklady na servis 1 faxového přístroje Kč/rok Uvažujeme průměrné roční náklady na pozáruční servis faxového přístroje. Servisní zajištění navrhovaného digitálního řešení je započítané v pořizovací ceně. Faxy, které lze přijímat a odesílat v elektronické podobě [%] 80% 80% 15. Procento faxů, které lze zpracovávat elektronicky, bez nutnosti fyzického faxu. Tzn. s možností přijetí a odesílání přímo v prostředí klienta elektronické pošty (např. MS outlook, ). V NS se hodnota nemění. Strana 6 (celkem 9)

7 2.2. Detailní propočty Měsíční objemy faxů Počet stran faxů [#] Součet všech stránek faxů (příchozí/odchozí), které se během celého měsíce zpracovaly. V NS se nemění. Stran A4 odchozích faxů [#] Stran A4 příchozích faxů [#] Rozdělení celkového měsíčního počtu faxů na příchozí a odchozí dle uvedeného poměru. V NS se poměr ani hodnota nemění. Měsíční náklady na provoz a obměnu faxových přístrojů Náklady na tisk dokumentů pro odchozí faxy Kč Jedná se výpočet nákladů na tisk dokumentu, který je následně odfaxován (násobek odchozích faxů a ceny za výtisk). V NS uvažujeme možnost přímého odeslání elektronicky (bez nutnosti tisku), ponecháváme pouze poměrovou část dokumentů, které lze odesílat pouze klasicky. Náklady na tisk příchozích faxů (z faxu) Kč Analogie k odchozím faxům (viz bod výše) s tím rozdílem, že netiskneme dokumenty na tiskárně pro odeslání, ale počítáme náklady na tisk faxového zařízení faxů příchozích. V NS jde opět o poměrovou část faxů, které je nutné přijímat fyzicky (jako doposud). Náklady na kopie příchozích faxů (multifunkční tiskárna) Kč Jedná se o náklady za kopírování příchozích faxů, které je nutné zpracovávat dalšími kolegy. V NS lze faxy elektronicky přeposlat, zůstává poměrová část, u které se musí kopie faxů provádět v papírové formě. Náklady na čas na odeslání faxů Kč Náklady na čas, který potřebují pracovníci pro odeslání počtu faxů, dle vstupních hodnot. V NS je odesílání mnohem rychlejší, vzhledem k odesílání formou srovnatelnou s klasickým em. Ponecháváme část nákladů, u kterých lze odesílat fax pouze klasickou cestou (prostřednictvím faxového přístroje). Náklady na čas na roznesení přijatých faxů Kč Náklady na čas, který potřebují pracovníci pro to, aby si došli pro fax, popř. roznesli pravým adresátům. V NS je přijetí okamžité a obnáší pouze otevření v poštovnám klientovi (MS Outlook, ). Ponecháváme část nákladů, u kterých lze přijímat fax pouze klasickou cestou (prostřednictvím faxového přístroje). Náklady na čas na kopírování faxů Kč Náklady na čas nutný pro manuální kopírování papírových faxů, pro další zpracování (např. pro potřeby kolegů). V NS uvažujeme pouze přeposlání elektronickou cestou. Ponecháváme část nákladů, u kterých je nezbytné dle vstupních údajů kopírovat dokumenty papírově. Strana 7 (celkem 9)

8 Náklady na čas na dohledání přijatých faxů Kč Náklady na čas nutný pro dohledání dokumentů v archivu, či jiném úložišti. V NS je dohledání elektronické dle klíčového slova. Ponecháváme část nákladů, u kterých je nezbytné dle vstupních údajů skladovat dokumenty v papírové formě. Náklady na napájení faxových přístrojů / faxové karty Kč Jedná se o náklady na spotřebu elektrické energie, kdy uvažujeme spotřebu klasického faxu 20 wattů a v NS u faxových karet 2 watty. Náklady na obměnu faxových přístrojů Kč Vycházíme z pořizovací ceny faxových přístrojů a jejich životnosti. V NS je cena faxových karet pro elektronické zpracování faxů v pořizovací ceně řešení. Ponecháváme část nákladů, u kterých je nezbytné dle vstupních údajů část stávajících faxových přístrojů používat dále. Náklady na správu faxových zařízení Kč Náklad na správu faxových zařízení obsahuje výměnu náplní, doplňování papíru, řešení uživatelsky odstranitelných problémů (např. záseky papír). V NS ponecháváme část nákladů, u kterých je nezbytné dle vstupních údajů část stávajících faxových přístrojů používat dále. Náklady na servis faxových přístrojů Kč Uvažujeme průměrné roční náklady na pozáruční servis faxového přístroje. Servisní zajištění navrhovaného digitálního řešení je započítané v pořizovací ceně. Ponecháváme část nákladů, u kterých je nezbytné dle vstupních údajů část stávajících faxových přístrojů používat dále. Paušál za tel. linky Kč Náklady na provoz linky ISDN2. V NS dochází k eventuálnímu snížení z důvodu efektivnějšího využití faxových karet a následně redukci počtu nezbytných ISDN2 linek. Strana 8 (celkem 9)

9 2.3. Souhrnná kalkulace Měsíční náklady na tisk Kč Souhrnná částka bodů 18.,19.,20. Měsíční náklady na pracovní sílu Kč Souhrnná částka bodů 21.,22.,23.,24. Měsíční náklady na napájení faxových přístrojů / faxové karty Kč Souhrnná částka bodů 25. Měsíční náklady na obměnu faxových přístrojů Kč Souhrnná částka bodů 26. Měsíční náklady na správu faxových zařízení (***) Kč Souhrnná částka bodů 27. Měsíční náklady na servis faxových přístrojů Kč 33 7 Souhrnná částka bodů 28. Měsíční paušál za tel. linky Kč Souhrnná částka bodů 29. Strana 9 (celkem 9)

Uživatelská příručka Zaměstnavatelský portál AXA

Uživatelská příručka Zaměstnavatelský portál AXA Uživatelská příručka Zaměstnavatelský portál AXA Společnost AXA pro Vás připravila možnost využívat pro správu a zasílání příspěvků za zaměstnance na penzijní připojištění a doplňkové penzijní spoření

Více

Návod k webovému rozhraní GClient 3/2013

Návod k webovému rozhraní GClient 3/2013 Návod k webovému rozhraní GClient 3/2013 1. Přihlášení a. Link: http://gclient.geis.cz/ b. Prosím doplňte pole dle nastavení aplikace c. Při prvním přihlášení - dle údajů zaslaných OM Geis 2. Menu a ovládání

Více

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty 26 Evidence pošty Uživatelský modul Evidence pošty realizuje podrobnou evidenci všech došlých a odesílaných poštovních zásilek s možností přidělovat tyto zásilky uživatelům informačního systému k vyřízení,

Více

TISKNĚTE PROFESIONÁLNĚ PŘÍMO VE VAŠÍ KANCELÁŘI ARCHIVUJTE DIGITÁLNĚ A MONITORUJTE TISK ZBAVTE SE STAROSTÍ SE SERVISEM

TISKNĚTE PROFESIONÁLNĚ PŘÍMO VE VAŠÍ KANCELÁŘI ARCHIVUJTE DIGITÁLNĚ A MONITORUJTE TISK ZBAVTE SE STAROSTÍ SE SERVISEM TISKNĚTE PROFESIONÁLNĚ PŘÍMO VE VAŠÍ KANCELÁŘI ARCHIVUJTE DIGITÁLNĚ A MONITORUJTE TISK ZBAVTE SE STAROSTÍ SE SERVISEM ANALÝZA A NÁVRH OPTIMALIZACE VAŠICH DOKUMENTŮ REDUKCE NÁKLADŮ NA TISK ÚSPORA ČASU A

Více

Elektronická přihláška ke stravování

Elektronická přihláška ke stravování Elektronická přihláška ke stravování Elektronická přihláška ke stravování slouží pro efektivní registraci nového strávníka (Vašeho dítěte) ke stravování ve školní jídelně. Pomocí ní můžete zadat přes internet

Více

TISK NA BĚŹNÝ KANCELÁŘSKÝ PAPÍR A4

TISK NA BĚŹNÝ KANCELÁŘSKÝ PAPÍR A4 Canon - JX510P - inkoustový fax / telefon / kopírka / tiskárna + digitální záznamník Popis Zařízení Super G3 JX510P je rychlý a plně vybavený fax, telefon a digitální záznamník s možností tisku přes počítač

Více

Souhrn oznámení o zadání zakázek na základě rámcové smlouvy

Souhrn oznámení o zadání zakázek na základě rámcové smlouvy Souhrn oznámení o zadání zakázek na základě rámcové smlouvy Vydání Schváleno Ministerstvem pro místní rozvoj České republiky dne 01.09.2014 Verze v03.1 Účinnost 03.12.2012 Verze v03.2 Účinnost 28.1.2013

Více

24 Uživatelské výběry

24 Uživatelské výběry 24 Uživatelské výběry Uživatelský modul Uživatelské výběry slouží k vytváření, správě a následnému používání tématicky seskupených osob a organizací včetně jejich kontaktních údajů. Modul umožňuje hromadnou

Více

Nastavení telefonu Samsung S5610

Nastavení telefonu Samsung S5610 Nastavení telefonu Samsung S5610 Telefon Samsung S5610, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je

Více

CZ.1.07/1.5.00/

CZ.1.07/1.5.00/ Elektronická pošta Elektronická pošta je dnes je již klasickým využitím Internetu. Prostřednictvím Internetu můžete v elektronické formě posílat a dostávat zprávy ve srovnání s klasickou poštou může být

Více

Návod k nastavení uvolnění tisku

Návod k nastavení uvolnění tisku Návod k nastavení uvolnění tisku OBSAH O TOMTO NÁVODU.................................................................................... 2 FUNKCE UVOLNĚNÍ TISKU.............................................................................

Více

Faxový server společnosti PODA s.r.o.

Faxový server společnosti PODA s.r.o. Faxový server společnosti PODA s.r.o. Vážení zákazníci, jako doplněk k poskytovaným službám VoIP jsme pro vás zprovoznili službu faxového serveru. Tento server vám umožní pohodlně odesílat a přijímat faxy

Více

8 Ekonomická rozvaha bioplynové stanice

8 Ekonomická rozvaha bioplynové stanice 8 Ekonomická rozvaha bioplynové stanice 8.1 Modelová kalkulace investičních nákladů pro účel ekonomické rozvahy PS CELKEM SO CELKEM IN CELKEM 39 646 800 Kč 7 632 250 Kč 47 279 050 Kč Podrobnosti jsou uvedeny

Více

Popis KX-FL403EX-W. Rozpis cen Recyklační poplatek 25,21 Kč Cena bez poplatků 6 046,22 Kč Cena s poplatky 6 071,43 Kč DPH 19% Cena s DPH 7 225,00 Kč

Popis KX-FL403EX-W. Rozpis cen Recyklační poplatek 25,21 Kč Cena bez poplatků 6 046,22 Kč Cena s poplatky 6 071,43 Kč DPH 19% Cena s DPH 7 225,00 Kč Panasonic KX-FL403EX-W - laserový fax/tel/kopírka KX-FL403EX-W Laser fax na kanc. papír,14,4k bps, paměť na cca 40 stran pro příjem do paměti, rychlost tisku cca. 14 stran/min., rozlišení 600 x 600dpi,

Více

Nastavení tabletu Huawei MediaPad 7 Lite

Nastavení tabletu Huawei MediaPad 7 Lite Nastavení tabletu Huawei MediaPad 7 Lite Tablet Huawei MediaPad 7 Lite, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE , VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE Návod lze analogicky použít i pro ostatní podání na Českou daňovou správu (DPH, výpis z evidence 92, souhrnné hlášení, ). 1) Postavte se do firmy roku,

Více

Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o.

Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o. Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o. Obsah prezentace: 1) GalateA el. spisová služba 2) Příjem příchozích písemností 3) Zpracování příchozích písemností 4) Zpracování odchozích písemností

Více

MULTIFUNKČNÍ SÍŤOVÝ PŘÍSTROJ KX-FLB853EX

MULTIFUNKČNÍ SÍŤOVÝ PŘÍSTROJ KX-FLB853EX 2006 MULTIFUNKČNÍ SÍŤOVÝ PŘÍSTROJ KX-FLB853EX Ocenění za nejlepší firemní image roku 2005 Vše v jednom pro menší kancelář Multifunkční síťový přístroj KX-FLB853EX, který funguje jako vysokorychlostní laserový

Více

Helios Orange. www.helios.eu

Helios Orange. www.helios.eu 45685696362545563221245896533661123695887878123456856963625455632212458965336611236958878781 23 568569636254556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568 556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568

Více

Cenové informace o nabízených tarifních programech a službách

Cenové informace o nabízených tarifních programech a službách Cenové informace o nabízených tarifních programech a službách 1. Informace o nabízeném tarifním programu V Příloze č.1 je uvedeno uvažované rozčlenění zadavatelem provozovaných SIM karet do 5-ti profilů

Více

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz Pomocí tohoto jednoduchého průvodce se budete lépe orientovat na našich internetových stánkách a bez problémů využívat výhod nového automatického objednávkového

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

IS Orsoft RADNICE a elektronická komunikace

IS Orsoft RADNICE a elektronická komunikace 7.10.2009 IS Orsoft RADNICE a elektronická komunikace Ing. Vladislava Dejmková 1 Výchozí pojmy Elektronické dokumenty Datové schránky Archivace Elektronická faktura formát ISDOC Workflow Schéma elektronické

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson T300

Nastavení telefonu Sony Ericsson T300 Nastavení telefonu Sony Ericsson T300 Telefon Sony Ericsson T300, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz

Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz www.smsbrana.cz Hlavní stránka a přihlášení do systému 4 Neogenia s.r.o. +420 5 9 260 info@smsbrana.cz www.neogenia.cz Odesílač SMS Nejdůležitější část

Více

MIGRACE POŠTY NA NOVÝ SERVER POSTUP NASTAVENÍ

MIGRACE POŠTY NA NOVÝ SERVER POSTUP NASTAVENÍ MIGRACE POŠTY NA NOVÝ SERVER POSTUP NASTAVENÍ Nejprve doporučujeme změnit si heslo, dodržujte níže uvedený postup. Z důvodu bezpečnosti se nové heslo musí skládat z: délka hesla min. 8 znaků min. 1 velké

Více

Malá revoluce v doručování dokumentů?

Malá revoluce v doručování dokumentů? Malá revoluce v doručování dokumentů? e-government 20:10, Mikulov Česká pošta, s.p. 9. 9. 2014 Anketa Připravujeme novou službu Zajímají nás názory a požadavky potenciálních uživatelů Krátký dotazník Drobná

Více

Nastavení telefonu Samsung S5220 Star 3

Nastavení telefonu Samsung S5220 Star 3 Nastavení telefonu Samsung S5220 Star 3 Telefon Samsung S5220 Star 3, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

ADVIA Office Centre 24

ADVIA Office Centre 24 ADVIA Office Centre 24 Na Poříčí 1071/17 110 00 Praha 1 tel.: +420 777 857 758 ADVIA Office Centre Sídlo pro Vaši společnost Pod Altánem 9/105 Praha 10 Strašnice PSČ 100 00 ADVIA GROUP s.r.o. IČO 66 24

Více

Manuál pro nastavení a instalaci vzdáleného tisku SŠ Kostka s.r.o.

Manuál pro nastavení a instalaci vzdáleného tisku SŠ Kostka s.r.o. Manuál pro nastavení a instalaci vzdáleného tisku SŠ Kostka s.r.o. Ver.: 1.1_2015 Na školní kopírky Konica-Minolta si můžete odeslat libovolnou tiskovou úlohu z jakéhokoli počítače připojeného k Internetu.

Více

Nastavení telefonu Nokia Lumia 925

Nastavení telefonu Nokia Lumia 925 Nastavení telefonu Nokia Lumia 925 Telefon Nokia Lumia 925, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Některé

Více

Nastavení telefonu LG Shine (KE970)

Nastavení telefonu LG Shine (KE970) Nastavení telefonu LG Shine (KE970) Telefon LG KE970 Shine, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký.

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký. Opravy a prodej Uživatelská příručka Milan Hradecký. 2 1. ÚVOD : Program slouží k evidenci dílenských oprav, k prodeji náhradních dílů a k fakturaci. Pracuje v prostředí WINDOWS 95 až WINDOWS XP. K rychlému

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X8

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X8 Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X8 Telefon Sony Ericsson XPERIA X8, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Novinky v programu MSklad 1.51

Novinky v programu MSklad 1.51 Novinky v programu MSklad 1.51 Poznámka v receptuře V receptuře lze nově připsat ke každé položce poznámku, které se pak zobrazí při tisku dělené žádanky a volitelně též při tisku komplexní žádanky. Poznámka

Více

Nastavení telefonu Huawei Ascend Y300

Nastavení telefonu Huawei Ascend Y300 Nastavení telefonu Huawei Ascend Y300 Telefon Huawei Ascend Y300, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Nastavení telefonu HTC Explorer

Nastavení telefonu HTC Explorer Nastavení telefonu HTC Explorer Telefon HTC Explorer, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Nastavení tabletu Samsung P605 Galaxy Note 10.1 (2014 edition)

Nastavení tabletu Samsung P605 Galaxy Note 10.1 (2014 edition) Nastavení tabletu Samsung P605 Galaxy Note 10.1 (2014 edition) Tablet Samsung P605 Galaxy Note 10.1. (2014 edition), zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

Nastavení telefonu Samsung N9005 Galaxy Note 3

Nastavení telefonu Samsung N9005 Galaxy Note 3 Nastavení telefonu Samsung N9005 Galaxy Note 3 Telefon Samsung N9005 Galaxy Note 3, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

Nastavení telefonu Nokia 206

Nastavení telefonu Nokia 206 Nastavení telefonu Nokia 206 Telefon Nokia 206, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

Nastavení tabletu Apple ipad

Nastavení tabletu Apple ipad Nastavení tabletu Apple ipad Tablet Apple ipad, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 1 7 7 U k á z k a k n i h y

Více

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu 1. Obecné informace Příchozí zprávy se ukládají do vaší schránky na serveru mail.ktkadan.cz. Tuto schránku

Více

ZULU F&E s.r.o. Ing. Ľuboš Prokopovič. Kniha pošty. (šablona MS Excel pro evidenci příchozí a odchozí pošty) v 1.10 ze dne 8.11.

ZULU F&E s.r.o. Ing. Ľuboš Prokopovič. Kniha pošty. (šablona MS Excel pro evidenci příchozí a odchozí pošty) v 1.10 ze dne 8.11. Ing. Ľuboš Prokopovič Kniha pošty (šablona MS Excel pro evidenci příchozí a odchozí pošty) v 1.10 ze dne 8.11.2010 Uživatelský manuál Obsah 1. Úvod... 2 2. Soupis jednotlivých listů... 3 3. Tiskové výstupy

Více

Příjem a odesílání datových zpráv na UK

Příjem a odesílání datových zpráv na UK Příjem a odesílání datových zpráv na UK Lucia Tesařová (ÚVT UK) Školení uživatelů, Praha 8. 4. 2013 Osnova Datová schránka Obecné informace Systém spisové služby UK Přihlášení Nastavení Příjem dokumentů

Více

Nastavení MDA Compact V

Nastavení MDA Compact V Nastavení MDA Compact V Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact V, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

GO! ONLINE & TRACK UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČAS JE VŠE

GO! ONLINE & TRACK UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČAS JE VŠE GO! ONLINE & TRACK UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČAS JE VŠE Obsah 1 Systémové požadavky 3 2 Po přihlášení 4 2. 1 Změna hesla 4 2. 2 Potvrzení Všeobecných obchodních podmínek 4 3 Objednávání zásilek 5 3. 1 Objednání

Více

RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE

RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE 2 VÍTE, ŽE ÚČTY ZA ENERGIE MŮŽETE JEDNODUŠE OVLÁDAT Z POHODLÍ DOMOVA? Pro většinu Vašich přání a požadavků spojených s odběrem zemního plynu a elektřiny

Více

2. Fotografie tiskneme sami... 10

2. Fotografie tiskneme sami... 10 Tištěné fotoalbum OBSAH 1. Tištěné fotoalbum... 3 2. Fotografie tiskneme sami... 10 2.1 Snímky jsou uloženy v paměti fotoaparátu... 10 2.2 Snímky jsou uloženy na paměťové kartě... 10 2 1. TIŠTĚNÉ FOTOALBUM

Více

Nastavení telefonu HTC Desire

Nastavení telefonu HTC Desire Nastavení telefonu HTC Desire Telefon HTC Desire, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Nastavení telefonu Sony Xperia L

Nastavení telefonu Sony Xperia L Nastavení telefonu Sony Xperia L Telefon Sony Xperia L, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je

Více

Dokonalá organizace kanceláře se síťovými skenery NetDeliver

Dokonalá organizace kanceláře se síťovými skenery NetDeliver Dokonalá organizace kanceláře se síťovými skenery NetDeliver Nejdůležitější přednosti: multifunkční zařízení tvořící vstup do digitální kanceláře snadná digitalizace různorodých tiskovin vícenásobné rozesílání

Více

Nastavení tabletu Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1

Nastavení tabletu Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1 Nastavení tabletu Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1 Tablet Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

Nastavení telefonu Samsung S5570 Galaxy Mini

Nastavení telefonu Samsung S5570 Galaxy Mini Nastavení telefonu Samsung S5570 Galaxy Mini Telefon Samsung S5570 Galaxy Mini, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již

Více

Zpracování statistického výkazu P 1-04

Zpracování statistického výkazu P 1-04 Zpracování statistického výkazu P 1-04 Výkaz se vyplňuje do internetového formuláře. Před vyplňováním výkazu je nezbytně nutné si přečíst příslušné Pokyny a vysvětlivky k jeho vyplňování. Pokud nepřenášíte

Více

Nastavení telefonu Windows Phone 8S by HTC

Nastavení telefonu Windows Phone 8S by HTC Nastavení telefonu Windows Phone 8S by HTC Telefon Windows Phone 8S by HTC, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Nastavení telefonu Samsung I9300 Galaxy S III

Nastavení telefonu Samsung I9300 Galaxy S III Nastavení telefonu Samsung I9300 Galaxy S III Telefon Samsung I9300 Galaxy S III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již

Více

Nastavení telefonu T-Mobile move

Nastavení telefonu T-Mobile move Nastavení telefonu T-Mobile move Telefon T-Mobile move, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Telefon, fax a diktafon

Telefon, fax a diktafon Variace 1 Telefon, fax a diktafon Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jakékoliv další využití výukového materiálu je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz. 1. Telefon, fax a diktafon Telefon

Více

V metodice by měly být zahrnuty všechny režijní výdaje, které si nárokujete alikvotně, tedy např.:

V metodice by měly být zahrnuty všechny režijní výdaje, které si nárokujete alikvotně, tedy např.: Vážení příjemci, přestože většina projektů již běží naplno a samotné vykazování nákladů k proplacení v rámci předkládaných finančních zpráv je na mnohem lepší úrovni, existují stále nedostatky v oblasti

Více

Nastavení telefonu Nokia Asha 311

Nastavení telefonu Nokia Asha 311 Nastavení telefonu Nokia Asha 311 Telefon Nokia Asha 311, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud

Více

Nastavení telefonu LG E400 Optimus L3

Nastavení telefonu LG E400 Optimus L3 Nastavení telefonu LG E400 Optimus L3 Telefon LG E400 Optimus L3, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Kalkulace nákladů na komunikační prostředky

Kalkulace nákladů na komunikační prostředky C Kalkulace nákladů na komunikační prostředky C KALKULACE NÁKLADŮ NA KOMUNIKAČNÍ PROSTŘEDKY 92 C. 1 Kalkulace nákladů na web malého města Při zpracovávání předkládané práce bylo vyhledáno a prozkoumáno

Více

Nastavení telefonu LG P880 Optimus 4X HD

Nastavení telefonu LG P880 Optimus 4X HD Nastavení telefonu LG P880 Optimus 4X HD Telefon LG P880 Optimus 4X HD, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

T-Cars Fleet Management

T-Cars Fleet Management Elektronická správa vozového parku Provozovatel: Obsah 1. INFORMACE O SPOLEČNOSTI... 2 1.1 Základní údaje...2 1.2 Charakteristika...3 2. SPECIFIKACE NABÍZENÝCH SLUŽEB... 3 2.1 Specifikace systému správy

Více

Nastavení telefonu HTC One S

Nastavení telefonu HTC One S Nastavení telefonu HTC One S Telefon HTC One S, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson Xperia Arc S

Nastavení telefonu Sony Ericsson Xperia Arc S Nastavení telefonu Sony Ericsson Xperia Arc S Telefon Sony Ericsson Xperia Arc S, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již

Více

Interní předpis. Pokyn pro uživatele

Interní předpis. Pokyn pro uživatele Interní předpis klasifikace VEŘEJNÉ zpracoval: Ing. Petr Dvořáček datum zpracování: 1. 10. 2013 verze: 2.0 datum revize 1. 10. 2013 OBSAH 1. ÚČEL DOKUMENTU... 1 2. JAK SE PŘIHLÁSIT K POČÍTAČI?... 1 3.

Více

Nastavení tabletu Samsung P5200 Galaxy Tab 3 10.1

Nastavení tabletu Samsung P5200 Galaxy Tab 3 10.1 Nastavení tabletu Samsung P5200 Galaxy Tab 3 10.1 Tablet Samsung P5200 Galaxy Tab 3 10.1, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení. a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH

Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení. a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH Od 1.1.2014 vznikla povinnost odevzdávat daňové přiznání k DPH

Více

PALSTAT Maintainance Strana 1 / 2

PALSTAT Maintainance Strana 1 / 2 Vydání 10/2008 Verze 3.0.0 PALSTAT Maintainance Strana 1 / 2 Počítačová podpora jakosti pro naplnění požadavků norem ISO 9001, ISO/TS 16949 pro oblast Maintainance údržba strojů, nástrojů, přípravků, forem

Více

Informatika -- 8. ročník

Informatika -- 8. ročník Informatika -- 8. ročník stručné zápisy z Informatiky VARIACE 1 Tento dokument byl kompletně vytvořen, sestaven a vytištěn v programu dosystem - EduBase. Více informací o programu naleznete na www.dosli.cz.

Více

Nastavení telefonu Nokia N9

Nastavení telefonu Nokia N9 Nastavení telefonu Nokia N9 Telefon Nokia N9, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Některé položky v

Více

Co je doma, to se počítá, aneb Jak ušetřit na komunikaci. Petr SOLNAŘ / Liberecká IS, a.s. Michal NOVÁK / SOITRON CZ, s.r.o. 12.6.

Co je doma, to se počítá, aneb Jak ušetřit na komunikaci. Petr SOLNAŘ / Liberecká IS, a.s. Michal NOVÁK / SOITRON CZ, s.r.o. 12.6. Co je doma, to se počítá, aneb Jak ušetřit na komunikaci. Petr SOLNAŘ / Liberecká IS, a.s. Michal NOVÁK / SOITRON CZ, s.r.o. 12.6.2008 VoIP Liberec Proč by se o telefony mělo starat IT? Případová studie

Více

Nastavení telefonu Samsung S7710 Galaxy Xcover 2

Nastavení telefonu Samsung S7710 Galaxy Xcover 2 Nastavení telefonu Samsung S7710 Galaxy Xcover 2 Telefon Samsung S7710 Galaxy Xcover 2, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

Nastavení telefonu Samsung SGH-F250

Nastavení telefonu Samsung SGH-F250 Nastavení telefonu Samsung SGH-F250 Telefon Samsung SGH-F250, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud

Více

SAZEBNÍK POPLATKŮ BANKY CREDITAS a.s. PRO FYZICKÉ OSOBY PODNIKAJÍCÍ A PRÁVNICKÉ OSOBY. 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Úvod 2

SAZEBNÍK POPLATKŮ BANKY CREDITAS a.s. PRO FYZICKÉ OSOBY PODNIKAJÍCÍ A PRÁVNICKÉ OSOBY. 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Úvod 2 SAZEBNÍK POPLATKŮ SAZEBNÍK POPLATKŮ BANKY CREDITAS a.s. PRO FYZICKÉ OSOBY PODNIKAJÍCÍ A PRÁVNICKÉ OSOBY ÚČINNÝ OD 14. 9. 2019 OBSAH 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2 1.1 Úvod 2 2 SAZEBNÍK POPLATKŮ PRO BĚŽNÝ ÚČET 2

Více

Pro domácnosti, podnikatele a malé firmy RWE ONLINE SERVIS + E-FAKTURA

Pro domácnosti, podnikatele a malé firmy RWE ONLINE SERVIS + E-FAKTURA Pro domácnosti, podnikatele a malé firmy PRODUKTY A SLUŽBY RWE ONLINE SERVIS + E-FAKTURA 2 VÍTE, ŽE ÚČTY ZA PLYN TEĎ MŮŽETE ŘEŠIT Z DOMOVA? Kvůli většině Vašich přání a požadavků spojených s odběrem zemního

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10 Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10 Telefon Sony Ericsson XPERIA X10, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

SMĚRNICE. Podmínky a způsob poskytování informací podle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

SMĚRNICE. Podmínky a způsob poskytování informací podle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů SPRÁVA SILNIC KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e 500 04 HRADEC KRÁLOVÉ - Plačice, Kutnohorská 59 SMĚRNICE Podmínky a způsob poskytování informací podle zákona číslo 106/1999

Více

Nastavení telefonu Motorola Motoluxe

Nastavení telefonu Motorola Motoluxe Nastavení telefonu Motorola Motoluxe Telefon Motorola Motoluxe, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Nastavení tabletu Prestigio MultiTab 4 ULTRA QUAD 8.0 3G

Nastavení tabletu Prestigio MultiTab 4 ULTRA QUAD 8.0 3G Nastavení tabletu Prestigio MultiTab 4 ULTRA QUAD 8.0 3G Tablet Prestigio MultiTab 4 ULTRA QUAD 8.0 3G, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, připravili jsem pro vás nový modul Zakázka, který Vám přináší nový vzhled a nové možnosti. Pro snadnější přechod na novou verzi zůstává ve WAK INTRA souběžně i stávající modul zakázek.

Více

Nastavení telefonu Alcatel One Touch IDOL

Nastavení telefonu Alcatel One Touch IDOL Nastavení telefonu Alcatel One Touch IDOL Telefon Alcatel One Touch IDOL, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Jak nastavit Email2SMS a SMS2Email na 2N StarGate - nové CPU 2013

Jak nastavit Email2SMS a SMS2Email na 2N StarGate - nové CPU 2013 Jak nastavit Email2SMS a SMS2Email na 2NStarGate - nové CPU 2013 V tomto FAQ naleznete veškeré potřebné kroky ke správnému nastavení Email2SMS a SMS2Email funkcí v bráně 2N StarGate. V první části tohoto

Více

Zákazník Společenství vlastníků jednotek Křížkovského 33, Křížkovského 300/33, 603 00 Brno 3, číslo účtu: 3004043001/5500, IČ: 28267249

Zákazník Společenství vlastníků jednotek Křížkovského 33, Křížkovského 300/33, 603 00 Brno 3, číslo účtu: 3004043001/5500, IČ: 28267249 E.ON Energie, a.s. - F. A. Gerstnera 2151/6-370 49 České Budějovice Společenství vlastníků jednotek Křížkovského 33 Sejkorova 2725/24 636 00 Brno 36 E.ON Energie, a.s. Kontaktní adresa Středisko služeb

Více

Příloha č. 2. Procesní mapy procesu Global Custody stav AS-IS. Proces získávání nových klientů Global Custody

Příloha č. 2. Procesní mapy procesu Global Custody stav AS-IS. Proces získávání nových klientů Global Custody Procesní mapy procesu Global Custody stav AS-IS Příloha č. 2 Proces získávání nových klientů Global Custody Získání info o potenciálním klientovi Tento proces probíhá v oddělení Správa a úschova CP Př.

Více

Manuál k aplikaci MoneyWeb pro pracovníky ÚFO

Manuál k aplikaci MoneyWeb pro pracovníky ÚFO Manuál k aplikaci MoneyWeb pro pracovníky ÚFO V Praze, únor 2010 Úvod V souvislosti s platnou Metodika k postupu ÚFO při aplikaci zákona o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti

Více

Zásady pro zadavatele veřejných zakázek pro zelené nakupování

Zásady pro zadavatele veřejných zakázek pro zelené nakupování Laserové tiskárny Zásady pro zadavatele veřejných zakázek pro zelené nakupování Aktualizováno v září 2016 http://ec.europa.eu/environment/gpp/index_en.htm Projekt Topten ACT byl podpořen výzkumným a inovačním

Více

Nastavení telefonu Samsung N7100 Galaxy Note II

Nastavení telefonu Samsung N7100 Galaxy Note II Nastavení telefonu Samsung N7100 Galaxy Note II Telefon Samsung N7100 Galaxy Note II, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

MS Exchange a MS Outlook

MS Exchange a MS Outlook MS Exchange a MS Outlook Břetislav Regner PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI ZAMĚSTNANCŮ VYBRANÝCH FAKULT MU Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0224

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

Nastavení telefonu Nokia 515

Nastavení telefonu Nokia 515 Nastavení telefonu Nokia 515 Telefon Nokia 515, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Nastavení telefonu LG P500 Optimus One

Nastavení telefonu LG P500 Optimus One Nastavení telefonu LG P500 Optimus One Telefon LG P500 Optimus One, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Nestandardní režimy tisku

Nestandardní režimy tisku Nestandardní režimy tisku 2013 LANIKO Morava s.r.o. Obsah 1 Přehled nestandardních režimů tisku... 3 2 Volba režimu tisku v ovladači tiskárny na PC... 4 2.1 Normální tisk... 6 2.2 Zkušební tisk... 6 2.3

Více