Pravidla pro fungování týmů na cvičení předmětu IMO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla pro fungování týmů na cvičení předmětu IMO"

Transkript

1 na cvičení předmětu IMO Všichni studenti kursu se budou podílet na jednom, jehož cílem bude zpracování analýzy informačního systému organizace na základ ě podnikatelského záměru (informač ní systém bude tedy budován "na zelené louce", společn ě s budováním firmy). Projekt bude řešen v součinnosti jednotlivých tým ů, zpracovávajících jednotlivé subprojekty, vytvořené bu ď podle subsystém ů, nebo jinak dle úvahy vedoucího. Projekt bude mít dv ě fáze: Globální analýza systému bude provedena s použitím technik BSP, datového a funkč ního modelování a nástroje CASE. Výsledkem bude shrnutí uživatelských požadavk ů, analýza souč asného stavu, návrh základní dekompozice systému na subsystémy a globální model tříd s návrhem datové základny systému. Souč ástí výstup ů této fáze bude i globální funkční (DFD) a objektový (model tříd) model. Detailní analýza systému bude provedena podle jednotlivých subsystém ů s použitím technik detailního objektového, procesního a funkčního modelování (včetn ě normalizace a integrace objektového modelu a analýzy událostí). Výsledky analýzy jednotlivých subsystém ů budou průběžn ě koordinovány a slaď ovány za účelem dosažení konzistence celého návrhu. Za celkovou konzistenci návrhu odpovídá vedoucí. Veškerá činnost v a činnost jednotlivých tým ů je dokumentována s použitím textového editoru, výstup ů z CASE a tabulkového kalkulátoru. K plánování a operativnímu ř ízení bude použity další adekvátní nástroje (scheduler, groupware, teamware, managementware, knowledgeware atd.) podle rozhodnutí vedoucího. ROLE V PROJEKTU: supervisor (učitel) kontroluje postup a průběžné výsledky, hospodař ení týmu a zadavatelsko-řešitelské vztahy. Je neomezeným (le č osvíceným a dobrotivým) vládcem nad osudy zadavatele i řešitel ů. sponsor (zadavatel) zadává projekt k řešení a přebírá jeho výsledek. Je př edstavitelem odběratelské organizace a nositelem (autorem) jejího podnikatelského záměru a jako takový odpovídá za její business i informač ní strategii. Odpovídá za smysluplnost výsledku. Je př edsedou Ř ídicí komise, kde realizuje své managerské pravomoci, nutné k realizaci své výše uvedené odpovědnosti. vedoucí řídí, koordinuje a přiděluje práci jednotlivým řešitelským týmům a hodnotí ji, jako kmenový člen Řídicí komise vede jednání za řešitelské týmy, a urč uje zástupce jednotlivých tým ů v Řídící komisi), je zodpově dný za postup celého, hodnotí práci jednotlivých tým ů, přičemž zohledňuje kvalitu a přínos práce a dodržování termín ů. rovně ž iniciuje celý projekt na třetím cvič ení semestru, t.j. navrhne postup, organizaci, konvence a procedury a řídí proceduru Zahájení. - zástupce vedoucího (zastupuje vedoucího v jeho nepř ítomnosti, zodpovídá za správné a přesné vedení projekč ní dokumentace a evidenci práce týmů, zpracovává zprávy o práci tým ů v tabulkovém kalkulátoru. Jedná podle pokyn ů vedoucího.

2 Složení řešitelského týmu: vedoucí týmu ( řídí, koordinuje a přiděluje práci ostatním členům řešitelského týmu a hodnotí ji, vede jednání za řešitelský tým, či určuje zástupce zmocněného za tým jednat), je zodpově dný za práci týmu, hodnotí práci jednotlivých člen ů týmu, přičemž zohledňuje kvalitu a př ínos práce a dodržování termín ů. zástupce vedoucího týmu (zastupuje vedoucího v jeho nepřítomnosti, zodpovídá za správné a př esné vedení projekční dokumentace a evidenci práce člen ů týmu, zpracovává zprávy o práci týmu, tj. za celý tým i jednotlivé členy) v tabulkovém kalkulátoru. Jedná podle pokyn ů vedoucího týmu. č lenové týmu - analytici - projektanti provádějí analýzu, a návrh v částech předmě tné oblasti, přidělených vedoucím týmu či jeho zástupcem. Složení Řídicí komise : vedoucí Ř KP - zástupce sponzora (= učitel). Svolává komisi. Certifikuje veškerá rozhodnutí ŘKP (t.j. rozhoduje). vicevedoucí Ř KP - vedoucí. Navrhuje svolání komise, navrhuje problémy k řešení, navrhuje varianty řešení, navrhuje př íležitostné složení ŘKP podle povahy problém ů atd. Odpovídá za smysluplnost a úplnost práce ŘKP. stálí členové Ř KP - vedoucí řešitelských tým ů, nebo jiní zástupci (tzv. "silná politická osobnost") tým ů delegovaní vedoucím. Poradní funkce. příležitostní členové Ř KP - ř adoví analytici, nezávislí konzultanti, nebo jiní odborníci na danou problematiku podle momentální potřeby. Poradní funkce.

3 Globální výchozí scénář : Období / milník Příprava Příprava Zahájení Globální analýza a návrh 1. kontrolní den Detailní analýza a návrh 2. kontrolní den Dokonč ení díla Konečné př edání výstupu Obsah prací Doba / termín Vytvoření podnikatelského záměru, vě cné (business) strategie a informační strategie firmy. Upřesnění zadání (uživatelských požadavku). Vytvoření základní ř ídicí struktury (vedoucí, jeho zástupce, základní představa o organizaci zbytku účastníků a organizaci ) Prostudování zadání a příprava na zahájení První oficiální schůzka všech účastník ů, vedená vedoucím. Obsahem bude stanovení organizace ( řídicí a výkonná struktura, konvence, ř ídicí procedury, obsah a postup atd. viz č eklist supervisora (ZP-chk.doc)) Podrobný popis problémových oblastí na základ ě spolupráce se zadavatelem a návrh základní dekompozice systému, vše s pomocí technik BSP, procesního, objektového a funkč ního modelování. Výběr priorit řešení a výběr pilotního. Zpracování zprávy o práci na. Oponentura první části ř ešení, tj. prezentace výsledku globální analýzy a připomínkování zadavatelem (sponsorem). Zapracování př ipomínek z 2.KS a odsouhlasení jejich zapracování zadavatelem Vytvoření detailního návrhu s použitím technik objektového (datového), funkč ního modelování a procesního modelu technikou analýzy událostí s pomocí CASE. Zpracování zprávy o práci na. Oponentura druhé části ř ešení, tj. prezentace výsledku detailní analýzy a připomínkování zadavatelem (sponsorem). Vyjádření k připomínkám, a jejich zapracování Příprava ke zhodnocení práce vedení týmu: Hodnocení práce každého ř ešitelského týmu vedoucím řešitelského týmu. Nutno doložit vlastní projekční dokumentací práce týmu (včetně vyhodnocení týmu i jednotlivc ů), Hodnocení práce každého řešitelského týmu zadavatelem, z hlediska kvality odevzdané práce. Hodnocení práce vedení a celkové Zpracování závěrečné zprávy o práci na. zhodnocení způsobu i formy spolupráce. Celkové zhodnocení, známkování. Proběhne ve zkouškovém období. První 2 týdny První 2 týdny Odpovídá Sponsor 3. týden 4 týdny Sponsor a 7. týden Sponsor a 4 týdny Sponsor a 11. týden Sponsor a 2 týdny Sponsor a 13. týden Supervisor, Sponsor a

4 Požadavky ke zkoušce z předmětu IMO A. Práce na Studenti odevzdají dokumentaci vytvářeného ve dvou formách: - papírové (výstupy z CASE a úvodní a komentářové texty v textovém editoru) - elektrické - texty v textovém editoru, data v CASE Obsah je dán požadavky k jednotlivým milníkům, t.j.: Shrnutí business a informační strategie firmy (východiska ) Popis zaměření firmy, tržních podmínek (stručný popis trhu, konkurence, možností a základního zámě ru firmy (místo k obsazení na trhu, možnosti vývoje segmentu atd.)), analýza SWOT. Konkrétní soustava firemních cíl ů (globální - detailní) a na n ě navazujících žádoucích charakteristik firmy (organizace, funkce a procesy). Popis potřebné informač ní infrastruktury a jejích základních vlastností a dalších základních nutných náležitostí informační strategie (viz literaturu). Forma: texty v textovém editoru modely a popisy v CABE (resp. CASE s možností modelování business procesu) Návrh informačního systému (dokumentace výsledku ) 1. část Globální návrh systému Požadavky na systém (zadání), globální analýza systému (techniky BSP, globální funkč ní struktura, nebo DFD, globální OM, model užití (pomocí nástroj ů UML, ci jako Workflow) texty v textovém editoru). Modely musí být konzistentní s business modelem firmy a s její informač ní strategií (viz výchozí dokument Shrnutí business a informač ní strategie firmy ). Tato část pokrývá oblast celého systému! 2. část Detailní návrh systému Funkční a procesní struktura klíčového subsystému, vytvořená technikou analýzy událostí. (seznam událostí včetn ě jejich klasifikace a vazeb k reakcím systému, Diagramy datových toku od úrovně subsystému až po elementární procesy. Funkce musí být popsány, datové toky musí být dekomponovány až na úrove ň elementárních položek) Detailní rozpracování příslušné č ásti objektového (datového) modelu. (objekty (entity) musí být popsány alespo ň svými atributy s vyznač ením identifikátoru, další atributy popisu (charakteristiky vazeb objektu (entit), metody, životní příběhy objektu apod.) dle uvážení okolností) Vztah funkčního k objektovému modelu, jakož i vnitrní vztahy v datech funkč ního modelu (DS versus DF versus trídy a relace, případn ě životní př íbehy objektu versus funkce versus procesy) musí být dokonale konsistentní. Objektový model integrovaný s funkční a procesní strukturou subsystému. Tato část je propracována až do elementární úrovn ě. Práce končí předáním výsledku a následnou závěrečnou oponenturou za přítomnosti všech účastníků. Projektová dokumentace (dokumentace ) 1. Dokumentace k zahájení (ohledn ě obsahu viz Čeklist v dokumentu ZP-chk.DOC) 2. Dokumentace průbě hu (oficiáln ě předávaná v milnících, průběžn ě k nahlédnutí supervisorovi, či jeho poradci kdykoliv), zahrnuje zejména: Výkaz prací na (během etapy a celkový) strukturovaný minimáln ě podle týmu a lidí Seznam změn v plánu včetn ě odůvodnění každé změny (podle náležitostí změnového ř ízení, definovaných v dokumentaci k zahájení )

5 Zápisy z projektových schůzek 3. Dokumentace k ukonč ení shrnuje veškerou dokumentaci a navíc: Závěrečné shrnutí průběhu, zahrnující konfrontaci plánu a skutečnosti, včetn ě odůvodně ní všech změn a vystižení globálních rysu průběhu (obecnějších trend ů vývoje ). Konfrontace se týká jak průběhu, tak jeho výsledku Poučení z krizového vývoje návrh globálních a obecných opatření na základe ě zobecně ných globálních rys ů průběhu (vztahujících se jak k týmu, tak obecn ě k vedení, charakteru provádě ných prací, metodikám atd.) Veškerá dokumentace musí být předávána též v elektrické podob ě. K zajiště ní okamžité dosažitelnosti průběžné dokumentace je vhodné (a doporučeno) použít in(ter/tra)netovou infrastrukturu. B. Práce jedinců Bude spoč ívat v práci v v týmech a nad nimi (sponsor, vedoucí a jeho zástupce, event. vedoucím jmenovaný tým koordinátor ů) a dále ve: a) splnění testu b) a sepsání krátké úvahy (essay) na zadané téma, a to do konce semestru. C. Udělování zápočtů/známek Proběhne na základ ě hodnocení práce na a na základ ě zhodnocení jedincem sepsané úvahy a testu. Výsledkem bude součet bod ů, získaných prací v a bod ů získaných v testu a essayem. Z bodového zisku bude odvozena známka. D. Hodnocení Práce v Test Essay až 6 IMO bodů až 3 IMO body až 3 IMO body Počet IMO bodů Ze stovky (per cent, %) známka slovy nad 10,68 nad 89 1 vynikající 9 a více 75 až 89 2 znamenitý 7,2 a více 60 až 74 3 dobrý 6 a více 50 až nadějný pod 6 pod 50 4 beznadějný Použité zkratky BSP Business System Planning CABE Computer Aided Business (Processes) Engineering CASE Computer Aided Systems (/Software) Engineering DF Data Flow DFD Data Flow Diagram DS Data Store ERD Entity Relationship Diagram OM Object Model RKP Řídicí komise UC Use Case

Pravidla pro fungování týmů na cvičení předmětu IMO

Pravidla pro fungování týmů na cvičení předmětu IMO na cvičení předmětu IMO Všichni studenti kursu se budou podílet na jednom, jehož cílem bude zpracování analýzy informačního systému organizace na základě podnikatelského záměru (informační systém bude

Více

Pravidla pro fungování týmu na cvicení predmetu PIS

Pravidla pro fungování týmu na cvicení predmetu PIS na cvicení predmetu PIS Všichni studenti kursu se budou podílet na jednom, jehož cílem bude zpracování konceptuální analýzy a návrhu informacního systému organizace na základe podnikatelského zámeru (informacní

Více

Ř Ů č č č ň ř ň ř ř ř ř Ú ž ř Í č č č č ň ř č Ž ň ř č ň ř Ů ů ř ů ň ří ů ň ř ř ů ří ú ů ň ř ž ž ž ž ž ž ů Ž ř ú ň č ž ř ř č ž ž č Ž č ž ň ň ří č ř ř ž

Ř Ů č č č ň ř ň ř ř ř ř Ú ž ř Í č č č č ň ř č Ž ň ř č ň ř Ů ů ř ů ň ří ů ň ř ř ů ří ú ů ň ř ž ž ž ž ž ž ů Ž ř ú ň č ž ř ř č ž ž č Ž č ž ň ň ří č ř ř ž č č Í č č č Č ó č Č š č ř ů č ů ú ů úč ž úč č ů č ů ů ř ř úč č ů č Í ů ř ř č ř ř ř ň Ú Ř Ů č č č ň ř ň ř ř ř ř Ú ž ř Í č č č č ň ř č Ž ň ř č ň ř Ů ů ř ů ň ří ů ň ř ř ů ří ú ů ň ř ž ž ž ž ž ž ů Ž ř ú ň

Více

PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci

PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci Příloha C Požadavky na Dokumentaci Stránka 1 z 5 1. Obecné požadavky Dodavatel dokumentaci zpracuje a bude dokumentaci v celém rozsahu průběžně aktualizovat při každé

Více

Smysl metodiky IS/IT. Koncentrovaná zkušenost Checklist na nic nezapomeneme

Smysl metodiky IS/IT. Koncentrovaná zkušenost Checklist na nic nezapomeneme Smysl metodiky IS/IT Koncentrovaná zkušenost Checklist na nic nezapomeneme Přínosy metodik Větší produktivita a kooperace týmů Komunikační standard Specializace projektových týmů Nezávislost na konkrétních

Více

Architektura informačních systémů. - dílčí architektury - strategické řízení taktické řízení. operativní řízení a provozu. Globální architektura

Architektura informačních systémů. - dílčí architektury - strategické řízení taktické řízení. operativní řízení a provozu. Globální architektura Dílčí architektury Informační systémy - dílčí architektury - EIS MIS TPS strategické řízení taktické řízení operativní řízení a provozu 1 Globální Funkční Procesní Datová SW Technologická HW Aplikační

Více

Přehled použitých výrazů a zkratek

Přehled použitých výrazů a zkratek Orgány vývoje klinických standardů a proces plánování Příloha 4b Závěrečné zprávy projektu č. NS 10650-3/2009 podpořeného Interní grantovou agenturou MZ ČR, Výzkum metod standardizace zdravotní péče zaměřený

Více

Informační systémy 2008/2009. Radim Farana. Obsah. Nástroje business modelování. Business modelling, základní nástroje a metody business modelování.

Informační systémy 2008/2009. Radim Farana. Obsah. Nástroje business modelování. Business modelling, základní nástroje a metody business modelování. 3 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní, Katedra automatizační techniky a řízení 2008/2009 Radim Farana 1 Obsah Business modelling, základní nástroje a metody business modelování.

Více

Obsah. Zpracoval:

Obsah. Zpracoval: Zpracoval: houzvjir@fel.cvut.cz 03. Modelem řízený vývoj. Doménový (business), konceptuální (analytický) a logický (návrhový) model. Vize projektu. (A7B36SIN) Obsah Modelem řízený vývoj... 2 Cíl MDD, proč

Více

ů č č č č úč č ž ň ž č ž ž š ž č ř č ů ř ř č ó é Á ř é š Á

ů č č č č úč č ž ň ž č ž ž š ž č ř č ů ř ř č ó é Á ř é š Á ť č Ě č Í Č Č Č Č Č é é Č Č úč č ř é ž ú š é ů ř ř č č Č š ř é č ř š Č š č č ř ř ů č č č č úč č ž ň ž č ž ž š ž č ř č ů ř ř č ó é Á ř é š Á É ď ď Ť É š ř É š É č Č ř ž ž é ř ř ř č ř ň Á é Š ň č ž ř ř ž

Více

ř č ř ž ý ž ř ř ř č ů ř ř ď č č ů Í č ý ř č ý ř ý č ů č ý č ů ý ý ý č ů ý ž č Í č ř ř ž ů ř ý ú č Ž ý č

ř č ř ž ý ž ř ř ř č ů ř ř ď č č ů Í č ý ř č ý ř ý č ů č ý č ů ý ý ý č ů ý ž č Í č ř ř ž ů ř ý ú č Ž ý č č ř ř ý ůž ř Ž ř ř č ů ř ř č č ý ů ř ů Ž ř ů ů ů ů ž ý úř ř ř ď č ř úř ř ů č ř ý č ů ř č ř ů č č ů ž ž č ř ř č ž ř ž ř ř č ž ž ž ý č ů ž ž ř Í ý ř ž ř ř č ý Ž ž ý č ř ů č ř ř č ř ž ý ž ř ř ř č ů ř ř ď

Více

Analýza. Roman Danel 1. Metody analýzy

Analýza. Roman Danel 1. Metody analýzy Analýza Analýza je vědecká metoda založená na dekompozici celku na elementární části, je to metoda zkoumání složitějších skutečností rozkladem (dissolution) na jednodušší. Cílem analýzy je tedy identifikovat

Více

Modelování procesů s využitím MS Visio.

Modelování procesů s využitím MS Visio. Modelování procesů s využitím MS Visio jan.matula@autocont.cz Co je to modelování procesů? Kreslení unifikovaných či standardizovaných symbolů, tvarů a grafů, které graficky znázorňují hlavní, řídící nebo

Více

Jak vytvořit správné Zadání IS

Jak vytvořit správné Zadání IS Jak vytvořit správné Zadání IS 26. dubna 2013 Jiří Svačina Jiří Svačina Unicorn Systems, Senior Consultant Unicorn, 1993 Vývoj Softwarová architektura Projektové řízení Business analýza Univerzita Hradec

Více

Statut a organizační a jednací řád pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Pardubicích. I. Základní ustanovení

Statut a organizační a jednací řád pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Pardubicích. I. Základní ustanovení Statut a organizační a jednací řád pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Pardubicích I. Základní ustanovení 1. Pracovní skupiny komunitního plánování sociálních služeb v Pardubicích

Více

Komputerizace problémových domén

Komputerizace problémových domén Milan Mišovič (ČVUT FIT) Pokročilé informační systémy MI-PIS, 2011, Přednáška 03 1/19 Komputerizace problémových domén Prof. RNDr. Milan Mišovič, CSc. Katedra softwarového inženýrství Fakulta informačních

Více

Í ž Í Ý Ž Ž Č Ú Í Í Í Ž Ž Ď Ž Ť ž Ť

Í ž Í Ý Ž Ž Č Ú Í Í Í Ž Ž Ď Ž Ť ž Ť Ž Ž Ž Ř Ř Í ť Í Í Í ž Í Ý Ž Ž Č Ú Í Í Í Ž Ž Ď Ž Ť ž Ť ň Ž Ť Ž ž ť Ž Ž ť Ž ž ť Ž ť Í ž Ž Ž Ů ť Ž ž ž Ž ť ť Ž ť ť Ž Ž ť ž ž ž ť ť ž ž ť Ž ť Ž ž ť ť Í Ž Ž Ž ť Ž ť Ž ž Ž Í Ž Ž ž Ž Ů Í ť Ž Í ť Í Í Ž Í Č Č ž

Více

BI-TIS Případová studie

BI-TIS Případová studie Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti BI-TIS Případová Cvičení č. 2 Ing. Pavel Náplava naplava@fel.cvut.cz Katedra softwarového inženýrství, ČVUT FIT, 18102 Centrum znalostního

Více

Organizační řád SPOLKU Border Collie Club Czech Republic. I. Úvodní ustanovení

Organizační řád SPOLKU Border Collie Club Czech Republic. I. Úvodní ustanovení Organizační řád SPOLKU Border Collie Club Czech Republic I. Úvodní ustanovení 1. V souladu s platnými právními předpisy schválila členská schůze na jednání dne 11. 9. 2015 ve Svojanově, tuto změnu organizačního

Více

ě ř ů ř ě ů ř ý ů ř ř ěř ů Č ě ý ě ř Č ěř ř ú ý

ě ř ů ř ě ů ř ý ů ř ř ěř ů Č ě ý ě ř Č ěř ř ú ý ě ř ů ř ř ý ů ř ěř ů ě ř Č ý ř ř ě ě ř ý ě ř ý ě ý Č úč ů Ž ů ř ě ě ěř ě ř ů ř ě ů ř ý ů ř ř ěř ů Č ě ý ě ř Č ěř ř ú ý ě ě ř ě ý ů Ú ě ý ů ě ů ě ý ř ě ů ř ě ů ů ř ě ý ř ě ř ě ř ň ř ů ň ř ů ď ř ř ů ď ň

Více

DEFINICE USPOŘÁDÁNÍ A ROLE RADY ODBORNÍKŮ Z PRAXE A ODBORNÉ RADY PRO PROJEKT CP NRP

DEFINICE USPOŘÁDÁNÍ A ROLE RADY ODBORNÍKŮ Z PRAXE A ODBORNÉ RADY PRO PROJEKT CP NRP DEFINICE USPOŘÁDÁNÍ A ROLE RADY ODBORNÍKŮ Z PRAXE A ODBORNÉ RADY PRO PROJEKT CP NRP VYDAL: CENTRUM PODPORY, O. P. S., dceřiná společnost NADACE SIRIUS V PRAZE DNE: 5. 9. 2013 1. OBSAH 2. POUŽITÉ ZKRATKY

Více

ň č ů ý ů ů ů ý ť č č ý č č ý ý ý č ú ý ů ť č č Ú ů Ý ů ů ú ý ů ů úč Ú č ů ů úč ý ů ů č ů úč Í ů Í Í ý č úč ů č ň ú ú ů ú č ů č ň ú ú ů ú ú ý ů ň ý ú

ň č ů ý ů ů ů ý ť č č ý č č ý ý ý č ú ý ů ť č č Ú ů Ý ů ů ú ý ů ů úč Ú č ů ů úč ý ů ů č ů úč Í ů Í Í ý č úč ů č ň ú ú ů ú č ů č ň ú ú ů ú ú ý ů ň ý ú ú ů ď ď Ř Á Á ž č ů č ů ž ý ů ů ž ů ú ň ú ú ť Ú ů ý č č ý ť č č č č ý ů Ú č ů č č ý ň ů úč ý č č ý ý ý ú č č ú Ú ů č ú ň č ů ý ů ů ů ý ť č č ý č č ý ý ý č ú ý ů ť č č Ú ů Ý ů ů ú ý ů ů úč Ú č ů ů úč ý

Více

Č ů ť ú ů ť ť ú ů ů ť ť ň ů Ť ť ů ó Č ú ť ů ů ů ú ó ó ť ů ů ú ú ú Á ú ť ť ó ň ů ů ň ť Ů Ů ť ň ů ů

Č ů ť ú ů ť ť ú ů ů ť ť ň ů Ť ť ů ó Č ú ť ů ů ů ú ó ó ť ů ů ú ú ú Á ú ť ť ó ň ů ů ň ť Ů Ů ť ň ů ů ň ú ú ů ů ť ú ů ů ó ů ú ň ň ú ů ů ň ň ť ň ň ů ň Ů ň ú Ů Ů ů ó ť Á Ť Č ů ť ú ů ť ť ú ů ů ť ť ň ů Ť ť ů ó Č ú ť ů ů ů ú ó ó ť ů ů ú ú ú Á ú ť ť ó ň ů ů ň ť Ů Ů ť ň ů ů Ř ů ó ť ť ů ó ů ú ÚČ ú ů ů ť ť ú ů

Více

MANAGEMENT PLÁNOVÁNÍ

MANAGEMENT PLÁNOVÁNÍ MANAGEMENT PLÁNOVÁNÍ Plán Zaměření na účel (cíle, poslání) řízeného procesu nebo organizační jednotky Stanovení cesty, jak ho ve stanoveném čase a na požadované úrovni dosáhnout Podstatné východisko úspěšné

Více

BEP Plán realizace BIM - Šablona

BEP Plán realizace BIM - Šablona BEP Plán realizace BIM - Šablona verze 1.0 červen 2019 podklad k diskusi a připomínkám ŠABLONA PLÁN REALIZACE BIM (BEP) Verze Datum Schválil Podpis 2 OBSAH 1. SEZNAM ZKRATEK... 5 2. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Více

Ů ř ž ř ř ú řž ř ř ú ď ř ř ř ž ř ď ř ř ř ř ř ř ř ž ř ř ř ř ř ř ř ř ř ř ž ř ř ž ř ř ř ž ž ž ř ž Ť ř

Ů ř ž ř ř ú řž ř ř ú ď ř ř ř ž ř ď ř ř ř ř ř ř ř ž ř ř ř ř ř ř ř ř ř ř ž ř ř ž ř ř ř ž ž ž ř ž Ť ř Č Č Ň Ó Š Š ř ú ř ž ř ř ž ř ž ž ž ž ř ú ž ž ř ž ř ž ď ž ž ž ž ř ř ž ř Č ř ž Ů ř ž ř ř ú řž ř ř ú ď ř ř ř ž ř ď ř ř ř ř ř ř ř ž ř ř ř ř ř ř ř ř ř ř ž ř ř ž ř ř ř ž ž ž ř ž Ť ř ú ž ř ž ř ř ž ž ř ř ž ú ř

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Č.j.: 3/12/51924/Moos PŘÍKAZ REKTORA č. 1/2012 Pravidla pro kompetence a odpovědnosti při správě informačního systému ČVUT Pravidla pro kompetence a odpovědnosti při

Více

Ť É řů ř ž Ť ř ů Ě Ý š Ň ů ř ť ž ř š ů ů ž š ž š Ů ř ř š ř ř ř š ř š ř š ž ř ř š ž ř š ř ž ó ř ž š š ř ů ř Č Ž ž ů ů š ň ů ř ř ž ř ř ž ř ů Ů š š ů ř ž

Ť É řů ř ž Ť ř ů Ě Ý š Ň ů ř ť ž ř š ů ů ž š ž š Ů ř ř š ř ř ř š ř š ř š ž ř ř š ž ř š ř ž ó ř ž š š ř ů ř Č Ž ž ů ů š ň ů ř ř ž ř ř ž ř ů Ů š š ů ř ž ř ř žď ř ř ů ž ů ž ř ů ř ň ř ž ř š ř š ů š ř ď ž ř ř š Č ž ř Ů ř ů š ř ř ř ň ř ř ř š š ř š ž ř ř š ž Č Í ň Ů š ž ž ř š ů ň ř ř ž ř š Č ž ž š ř ů ů ů ž š š Ž ů ř ů Č ž ů ř ů Ť É řů ř ž Ť ř ů Ě Ý š Ň ů ř

Více

Š ň é Ž Č š é š é é ř Ž Ž č š é é č é Ž ř é Š Ú Ž ř é ž Ť é č Š č ř Ť ž ž ř ř é š ž ó Ž é é ř š ř ř ř š ž ř č ž é ř ř ř ž é é č č ů ř é é é ž ř é ó č

Š ň é Ž Č š é š é é ř Ž Ž č š é é č é Ž ř é Š Ú Ž ř é ž Ť é č Š č ř Ť ž ž ř ř é š ž ó Ž é é ř š ř ř ř š ž ř č ž é ř ř ř ž é é č č ů ř é é é ž ř é ó č ř č č ď č Č úč Á É ď ř Č úč ó ř ř é ň ů č é ř č ř š ř é č č Ž é ž č č š é š é Ť é é ř ů ž ž č ř é ř ů é é ž é ž ř é é ř č ž é Ť ú é é ž Ť ž č Á č č č Š ň é Ž Č š é š é é ř Ž Ž č š é é č é Ž ř é Š Ú Ž ř

Více

Ž Ř ú Ž Ú ú ú Ú ď Ů Ť Ťú Ř Ý Ť ď Ť Ř Ý Ř Ú Ř Ú ž ď ú Ť ť Ý Ú ž Ť Ť Ť Ú ú Ú Ú Ú Ú

Ž Ř ú Ž Ú ú ú Ú ď Ů Ť Ťú Ř Ý Ť ď Ť Ř Ý Ř Ú Ř Ú ž ď ú Ť ť Ý Ú ž Ť Ť Ť Ú ú Ú Ú Ú Ú Ý Ý Ř Ú Ú ú Ť ž ž Ť Ž Ď Ť Ť ž Ž Ť ž Ť ď ú ť ú Ť Ť Ž Ť ž Ť ú ž Ú Ť Ť Ť Ř É Ť É Ř Ú ť Ť É Ú Ú ř É Ť Ť Ž Ř ú Ž Ú ú ú Ú ď Ů Ť Ťú Ř Ý Ť ď Ť Ř Ý Ř Ú Ř Ú ž ď ú Ť ť Ý Ú ž Ť Ť Ť Ú ú Ú Ú Ú Ú Ý Ý É É ď Ť Ř Ž Ř Ž

Více

Projekt je obvykle iniciován z d vodu dodržení sou asné i budoucí úrovn výroby,

Projekt je obvykle iniciován z d vodu dodržení sou asné i budoucí úrovn výroby, 164 Pr b h a a ízení investi ního procesu v eské rafinérské, a.s. a.s. Ing. Ing. Josef Josef Sváta, eská rafinérská a.s., O. Wichterleho 809, 278 52 52 Kralupy nad nad Vltavou, tel.:+420 315 718 605, e-mail:

Více

Metodika analýzy. Příloha č. 1

Metodika analýzy. Příloha č. 1 Metodika analýzy Příloha č. 1 Příloha č. 1 1 Účel dokumentu Dokument popisuje závaznou metodiku systémové analýzy, je upraven na míru pro prostředí Podniku. Dokument je provázán s Podnikovou analýzou,

Více

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz Organizační řád Organizační

Více

ó ó ó

ó ó ó Ě ó ÚÚ ó ó ó ň ď ú ú ú Ť ú ú ó ó ň ÚÚ ÚÚ ú ó ÚÚ Ú ť ÚÚ Ř ú ú ú Ř ÚÚ ú ď Ě ť ÚÚ ť ú ÚÚ ň ď Ú Ř Ř ú Ú ď ď ď ú ó ó ú ú ú Ě Ú ú Ú ú ú ň ú ú ú Ě ú ú ó ó Ě ú ď ď ň ď ň ó ť ú ú ú ú ň ú ú ú ú ú ň ú ó ť ú ú ť ť

Více

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH číslo: R 344 datum: 20. 12. 2016 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Ú č š ů č éč ě š č ě š š ě ú ů č é é š č ě é č ú ě ě č ě č ě š ň č ů é é é é ě č é š é é é é é č ě š é č é é é é é Ž ě é é č Ý č

Ú č š ů č éč ě š č ě š š ě ú ů č é é š č ě é č ú ě ě č ě č ě š ň č ů é é é é ě č é š é é é é é č ě š é č é é é é é Ž ě é é č Ý č č Ú ú ě č ě ů é ě ó č ů Ř Š č ě č č č š č é ě ň Ú Ú č š ů č éč ě š č ě š š ě ú ů č é é š č ě é č ú ě ě č ě č ě š ň č ů é é é é ě č é š é é é é é č ě š é č é é é é é Ž ě é é č Ý č č ě ň š ú ů č Ř č č č

Více

10 Metody a metodologie strukturované analýzy

10 Metody a metodologie strukturované analýzy 10 Metody a metodologie strukturované analýzy 10.1 Strukturovaná analýza DeMarco (1978) Nástroje: DFD, datový slovník, strukturovaná angličtina, rozhodovací tabulky a stromy Postup: 1. Analýza stávajícího

Více

STATUT ÚSTŘEDNÍ INVENTARIZAČNÍ KOMISE

STATUT ÚSTŘEDNÍ INVENTARIZAČNÍ KOMISE Druh dokumentu: VNITŘNÍ PŘEDPIS PŘEDSTAVENSTVA Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 1.11.2006 2.1 6 1 STATUT ÚSTŘEDNÍ INVENTARIZAČNÍ KOMISE Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce:

Více

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Karlovarského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení intervencí Evropských

Více

Kapitola 12. ODBOR PODPORY ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ

Kapitola 12. ODBOR PODPORY ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ Kapitola 12. ODBOR PODPORY ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ Odbor podpory řízení příspěvkových organizací se člení na: oddělení podpory a centrálního nákupu oddělení ekonomického řízení a financování PO

Více

V B r n ě, 2 4. b ř e z n a

V B r n ě, 2 4. b ř e z n a P E D A G O G I C K Á F A K U L T A M A S A R Y K O V Y U N I V E R Z I T Y V B R N Ě K a t e d r a o b č a n s k é v ý c h o v y V ý v o j č e s k o s l o v e n s k ý c h a č e s k ý c h p o l i t i c

Více

Pravidla řízení Projektu Zvýšení kvality řízení a poskytovaných služeb MÚ Moravská Třebová

Pravidla řízení Projektu Zvýšení kvality řízení a poskytovaných služeb MÚ Moravská Třebová Příjemce dotace: Město Moravská Třebová Název projektu: Zvýšení kvality řízení a poskytovaných služeb MÚ Moravská Třebová Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.01/89.00116 Pravidla řízení Projektu Zvýšení

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Č š ď ú Č ň ž Ř ú Ž š ď ú ž š ů ú ď š ů ň ů ď ů ť ž š ť Ť š ž Ž š š ó

Č š ď ú Č ň ž Ř ú Ž š ď ú ž š ů ú ď š ů ň ů ď ů ť ž š ť Ť š ž Ž š š ó š ó ť ž ú šť š š Ž Č ň Ž ú ďš ž ů ž ž ó ů š ň ď šť š ž ú ú š š ů Č š ď ú Č ň ž Ř ú Ž š ď ú ž š ů ú ď š ů ň ů ď ů ť ž š ť Ť š ž Ž š š ó ž ů ž š š š ů š ů Á Á Ů š ž ó ž š ů ů ž ú ž š Ž š ů š š š š š ó ů

Více

č ž ž ž č ů č úč č ň ú Ů Ů ů ž ž č ž ú č č š ť ž ó š Ě ž úč ď Ž ž ž ž Á

č ž ž ž č ů č úč č ň ú Ů Ů ů ž ž č ž ú č č š ť ž ó š Ě ž úč ď Ž ž ž ž Á š ú šť Ě šť č č ů š č š č č č č č č č č šť ů šť š š Č č č Č č Ž š č č š š č č č ž ž ž č ů č úč č ň ú Ů Ů ů ž ž č ž ú č č š ť ž ó š Ě ž úč ď Ž ž ž ž Á č č šť ů č ž úč ž úč ž ž š ú Ž Ú ž š ž Ž ů ů č ň š

Více

ý ř ě ř é ř ě ř é ř ý ý č ř ě ě ř é ě ý ř č é ř ý ý č ý ě ř ě ř ě ř č ž ů é ů ě ý č ě ě ě é ř ě ř é úč ř úč Í ž č ý č é č č úč ý č ž ž ů ř ž č é š š ě

ý ř ě ř é ř ě ř é ř ý ý č ř ě ě ř é ě ý ř č é ř ý ý č ý ě ř ě ř ě ř č ž ů é ů ě ý č ě ě ě é ř ě ř é úč ř úč Í ž č ý č é č č úč ý č ž ž ů ř ž č é š š ě Č Ž ťť Í ř é é š é Í č ř ý ř ý ý č č ú é ř ě é ř ď č š š ř é ř ř ř ř é č Ť ť ř ý ř ě ř é ř ě ř é ř ý ý č ř ě ě ř é ě ý ř č é ř ý ý č ý ě ř ě ř ě ř č ž ů é ů ě ý č ě ě ě é ř ě ř é úč ř úč Í ž č ý č é č

Více

č č č Ó ť č č č č č Í č č č Ť č č Ó č č č č č Ť č č Ť Á ť Ť č ť č Ž č ť ť Í ť Ó Ť

č č č Ó ť č č č č č Í č č č Ť č č Ó č č č č č Ť č č Ť Á ť Ť č ť č Ž č ť ť Í ť Ó Ť Í Í Ť č č Í č ň č č č č č č č č č Ó ť č č č č č Í č č č Ť č č Ó č č č č č Ť č č Ť Á ť Ť č ť č Ž č ť ť Í ť Ó Ť Ó č č ť ť č č č č Ť č č Ť č č č č č č Ť č ť č č č ď Í č č č č č Š č č ť ť Ú Ť č Ť č č č ú Ž

Více

Ý ů ů ú ů ů ů ú č ú ú ů ů Ř úč ŤŤÉ Á úč ů ť Č ú

Ý ů ů ú ů ů ů ú č ú ú ů ů Ř úč ŤŤÉ Á úč ů ť Č ú Ý ŘÍ Ě É š Ž Č Ž Ž š č Á č úč úč č č č č č Ď š š ň č ň ú ú š ů ď ú úč č č ú ň ů ň ů č ú ů Ý ů ů ú ů ů ů ú č ú ú ů ů Ř úč ŤŤÉ Á úč ů ť Č ú ŘÍ Ě É š Ž Č Ž Ž š č č č úč č ů úč č úč úč č Ď ú ů ů č č č š ň

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ Židlochovice Sídlo spolku: Tyršova 611, 667 01 Židlochovice Článek I. Úvodní ustanovení Článek II. Právní postavení členů Spolku

Více

ř Ú ř ě é ř č Č č ěř ř ě é ř Ú Č č é č č č ř š ú č č ř Ú ř ě é ř č Č č ěř ě ř ě é ř Ú ó ř é č ě ý č č ú č č ř Ú ě ř ě é ř č ó Č č Ú ěř

ř Ú ř ě é ř č Č č ěř ř ě é ř Ú Č č é č č č ř š ú č č ř Ú ř ě é ř č Č č ěř ě ř ě é ř Ú ó ř é č ě ý č č ú č č ř Ú ě ř ě é ř č ó Č č Ú ěř ř é Ú ř š ř ó ý č č é ěř ů é ě č ý úč ř ě é ř ř š š ů é č é ř č ě ěř ů č é ě č ý úč ě č ýúč ý ř ý ě ř é ř ů ý ů řú ý ů ř Ú č ř ř ý ý Č ě ý ř ř ý ř ě ý ř ě é ř Ú Č č é č č ř Š ú č ř Ú ř ě é ř č Č č ěř ř

Více

é ř ř ý ž ý ž ž é Ť ř ř ý ř ř é ř é ř ř ý ý ř é é š ý ž ž é ž ň ý ň é š éž š Ř ř ň é ý é ň é ýš ý ý ň ý ň ž Č ř ř é ň é ň š é ž ň é ř ď é š ř ů ň ý Ť

é ř ř ý ž ý ž ž é Ť ř ř ý ř ř é ř é ř ř ý ý ř é é š ý ž ž é ž ň ý ň é š éž š Ř ř ň é ý é ň é ýš ý ý ň ý ň ž Č ř ř é ň é ň š é ž ň é ř ď é š ř ů ň ý Ť é Č Á ň ž Č é ďé ř ř ř ř ř ř Č Č ú Č é ý ý ř é é ž ž é é Č Č ř ú éž Á Á é ý é ž é ž ú ý ů é é š ů ý ž ž ú ž ž ý ř ý ů é ř ř ý ž ý ž ž é Ť ř ř ý ř ř é ř é ř ř ý ý ř é é š ý ž ž é ž ň ý ň é š éž š Ř ř ň

Více

Ý Ř Ž Č ú Č ú ď Ě Č Ž Ž Ý ú Ž ú Ý Ž Č Ž ú Č Č ú Ž ú Ě Ř Ž ú ď Ž Ý Ó Ň ú Ú Č Ň ĚŽ ĚŽ Ž Ď Ž Ó Ú ú Ř Ú Ž Ý

Ý Ř Ž Č ú Č ú ď Ě Č Ž Ž Ý ú Ž ú Ý Ž Č Ž ú Č Č ú Ž ú Ě Ř Ž ú ď Ž Ý Ó Ň ú Ú Č Ň ĚŽ ĚŽ Ž Ď Ž Ó Ú ú Ř Ú Ž Ý Ď Ý Ř Ž Č ú Č ú ď Ě Č Ž Ž Ý ú Ž ú Ý Ž Č Ž ú Č Č ú Ž ú Ě Ř Ž ú ď Ž Ý Ó Ň ú Ú Č Ň ĚŽ ĚŽ Ž Ď Ž Ó Ú ú Ř Ú Ž Ý ú Ž Ú Č ú Ž ú Ž ď ď Ý ú Ó ď ú ú ď Ý Ý ú Ý Ý Ý Ú Ě ď Ý Ž ď ú ú Ž Ý ú ú ú Ž ď Ž Ž Ž Ž Ž Ž Ž ďď ď

Více

Procesní projektové ízení. Letní semestr února

Procesní projektové ízení. Letní semestr února Procesní projektové ízení Letní semestr 2010 16. února Obsah Zp tná vazba Velké projekty ve velkých organizacích Základy zajišt ní provozu v organizaci IS Vít zslav Solnický 2 ízení projektu Model p ípravy,

Více

í Š ó č É Í é á ď Ď é Š Á ó ó É Ó

í Š ó č É Í é á ď Ď é Š Á ó ó É Ó ď Ň É Ú Ň č ŮŇ Ó í Ó í Š ó č É Í é á ď Ď é Š Á ó ó É Ó é í í Á Í ú Í ě ď Ě ď č Ň Ň é ú Éí É ú é í í í ý á í á á ý í ď ě Ř É č Ú Ň Ě Ů Ňň čí í í ě ý í í Ě ď Ó ě í ě Ě Ě čí í í ě ý í í Ě é ě í ě ě Ř ý ň

Více

Klasické metodiky softwarového inženýrství I N G M A R T I N M O L H A N E C, C S C. Y 1 3 A N W

Klasické metodiky softwarového inženýrství I N G M A R T I N M O L H A N E C, C S C. Y 1 3 A N W Klasické metodiky softwarového inženýrství I N G M A R T I N M O L H A N E C, C S C. Y 1 3 A N W Osnova přednášky Co to je softwarové inženýrství Softwarový proces Metodika a metoda Evoluce softwarových

Více

ě ě é é Ú Ů ě ů ě ú Í Č ě ú é ň é Ú ě Ý é ů ě ě ě š ú ě ě š ů Ú ÚČ ě ň ú ž ú š ě é Ž é ÚČ é é é Š ě Ž ÚČ ň ÚČ ó ú ú ú Ž ú Č Ž Ů ú š ě Ý ě ě ž ú ě é š

ě ě é é Ú Ů ě ů ě ú Í Č ě ú é ň é Ú ě Ý é ů ě ě ě š ú ě ě š ů Ú ÚČ ě ň ú ž ú š ě é Ž é ÚČ é é é Š ě Ž ÚČ ň ÚČ ó ú ú ú Ž ú Č Ž Ů ú š ě Ý ě ě ž ú ě é š Ý Ř Ý Ě Ř Ř Ý š ě Č ú ú ě é ď š ě Č ě ě š ů ú ů ů ě ě š Ů ú é ňé é ě ě ě é é ú ě ů ú Č é ě ě ě é é Ú Ů ě ů ě ú Í Č ě ú é ň é Ú ě Ý é ů ě ě ě š ú ě ě š ů Ú ÚČ ě ň ú ž ú š ě é Ž é ÚČ é é é Š ě Ž ÚČ ň ÚČ

Více

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA komunitního plánování v Mostě

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA komunitního plánování v Mostě ORGANIZAČNÍ STRUKTURA komunitního plánování v Mostě Tento materiál vznikl jako výstup klíčové aktivity č. 04 projektu Komunitní plánování rozvoje sociálních služeb a služeb navazujících v Mostě, který

Více

ě ě ú ě ý ě ý ů ý ý č ě ý ú ů ě ů ý č ě ú ě č ě ů ý ů č č ě ěž ý č ý ů č ý Ž ěž ů ý čí ú ěž ý Ž ý ů ů ý š č ý ě úč č ů č č ů ů č ů ý č ů ů š ú Ž ú čň

ě ě ú ě ý ě ý ů ý ý č ě ý ú ů ě ů ý č ě ú ě č ě ů ý ů č č ě ěž ý č ý ů č ý Ž ěž ů ý čí ú ěž ý Ž ý ů ů ý š č ý ě úč č ů č č ů ů č ů ý č ů ů š ú Ž ú čň Ý Í ě č Í ý ž Í č ě Ž č ú ý ů ý ů ě ý ú ě ě ý č ě ú šť č ý ě úč č ý ý č č Á Ě Ž š ě ě ě ú ě ý ě ý ů ý ý č ě ý ú ů ě ů ý č ě ú ě č ě ů ý ů č č ě ěž ý č ý ů č ý Ž ěž ů ý čí ú ěž ý Ž ý ů ů ý š č ý ě úč č

Více

č ř ř č úř š ó č ř ý é č ř é ý ř ý ů č ý ý ú š ý é š é ý ýš ů ú é č é é ň č ř é ý é č ý ý é ů é ř é č é č ř ý ň ý ú ů é č úč é ř ú é š š ř ú ř é š ř š

č ř ř č úř š ó č ř ý é č ř é ý ř ý ů č ý ý ú š ý é š é ý ýš ů ú é č é é ň č ř é ý é č ý ý é ů é ř é č é č ř ý ň ý ú ů é č úč é ř ú é š š ř ú ř é š ř š č é ř ř ó č ý é úč é é č é ý é é ý ý ú š ý Ú é š é é č č č ú Š ř š é Ú é é ú ř é é č Ň ý ř ů ýš é ř ř ý é ř č ý ř ř ý č š ř ů é é č ř é é é ý ř é č ý ř ř š é é č ř ý é ř é ř ý č ř ř č úř š ó č ř ý é č

Více

Obsah. Předmluva... IX. Seznam obrázků... XIX. Seznam tabulek... XXV. ČÁST I. Teoretické základy... 1

Obsah. Předmluva... IX. Seznam obrázků... XIX. Seznam tabulek... XXV. ČÁST I. Teoretické základy... 1 Předmluva... IX Seznam obrázků... XIX Seznam tabulek... XXV ČÁST I. Teoretické základy... 1 1. Procesní organizace v zrcadle literatury... 3 1.1 Základní pojmy procesní organizace.... 3 1.2 Pojetí podnikových

Více

Návrh IS - UML. Jaroslav Žáček

Návrh IS - UML. Jaroslav Žáček Návrh IS - UML Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ UML UML není metodikou ani programovacím jazykem, je to pouze vizuální modelovací nastroj pro objektově orientované systémy.

Více

Evaluační plán ROP SZ na období

Evaluační plán ROP SZ na období EVALUAČNÍ PLÁN Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad Seznam použitých zkratek ČR DPH EK ES EU NOK OM OP OŘP PSE ROP SZ ROP SZ RR SZ ŘO ŘO ROP SZ ÚRR SZ Česká republika daň z

Více

ř š ř ů úč Ž č Š Ý Ý č Ý ř ů ř č Í č Ý ů č č ó ó ť ó ů č č ř č Í ů ů ů ů ů Ý ů č ř

ř š ř ů úč Ž č Š Ý Ý č Ý ř ů ř č Í č Ý ů č č ó ó ť ó ů č č ř č Í ů ů ů ů ů Ý ů č ř ř Ž úč úč Ú Ž č š úč ú ř úč č Ž ř ř č ů ř ú ů č úč Ž úč ů č č úč ř č ř ř ř úč š Í č úč Ú Ž č š ů ů ř úč ř č č č č ř š ř ů úč Ž č Š Ý Ý č Ý ř ů ř č Í č Ý ů č č ó ó ť ó ů č č ř č Í ů ů ů ů ů Ý ů č ř Ňó ň

Více

ř ž ú ý ř ú ž ý ú ŠÍ ú ř ú ú ú ý ú ý ý ý ú ř ý ř ý ž ý ú ý ů ř ý ú ý ž Č ř ž ž ř ž ú ý ý ů ů Č ú ř ý ú ý ů ú ý ú ů ý ú ů ř ř ú ý ý ř ú ř ú ž Ž ý ú ř ř

ř ž ú ý ř ú ž ý ú ŠÍ ú ř ú ú ú ý ú ý ý ý ú ř ý ř ý ž ý ú ý ů ř ý ú ý ž Č ř ž ž ř ž ú ý ý ů ů Č ú ř ý ú ý ů ú ý ú ů ý ú ů ř ř ú ý ý ř ú ř ú ž Ž ý ú ř ř ř ž ú ý ř ú ž ý ú ŠÍ ú ř ú ú ú ý ú ý ý ý ú ř ý ř ý ž ý ú ý ů ř ý ú ý ž Č ř ž ž ř ž ú ý ý ů ů Č ú ř ý ú ý ů ú ý ú ů ý ú ů ř ř ú ý ý ř ú ř ú ž Ž ý ú ř ř ú ů ý ú ř ž ů ý ý ř ý ý ú ý ý ů ý ů ý ř ý ú ř š Č

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Asociace klubů historických vozidel v ÚAMK ( AKHV)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Asociace klubů historických vozidel v ÚAMK ( AKHV) ORGANIZAČNÍ ŘÁD Asociace klubů historických vozidel v ÚAMK ( AKHV) I. Úvodní ustanovení preambule 1. Prezidium AKHV na základě svého zmocnění Stanovami AKHV Čl.12 odst.5 bod l) a n) vydává Organizační

Více

Ý Ť ň Ť Ť Ó Ť Ú ď Ú ř Ž Ť Ť Ť Á Ď Ť Ť ů Ď ř Ť ů Ď Ť ď ď ť Ť ď

Ý Ť ň Ť Ť Ó Ť Ú ď Ú ř Ž Ť Ť Ť Á Ď Ť Ť ů Ď ř Ť ů Ď Ť ď ď ť Ť ď Ť Ú ň Ť ó Ů ď Ť Ť ť ď ť ť ť ď ů ů Ť Ó ť ň Ť ď Ť Ť Ť Ť Ť Ť Ý Ť ň Ť Ť Ó Ť Ú ď Ú ř Ž Ť Ť Ť Á Ď Ť Ť ů Ď ř Ť ů Ď Ť ď ď ť Ť ď Ý ť ň Ť Š Č ť Ť Ť Ž ť Ť ř Ť ř Ť ř ň ď ř Ť Ť Ě ř Ú Ť ř Ť Ť Ť Ť Ť ť Ú ď ť ď Ý Ť Ť Ť

Více

ě é ě ě ř ě ř Š ř é é ř ú é ř é ý ř é ř é ř ý ěř é ě ř é ř ň é ř ň é ř ř ěř ň ř ě ř ř ř é é ř é ř é ý

ě é ě ě ř ě ř Š ř é é ř ú é ř é ý ř é ř é ř ý ěř é ě ř é ř ň é ř ň é ř ř ěř ň ř ě ř ř ř é é ř é ř é ý ě ň é ř ř é ě ř é é ň é ř ěř ň ě ř ý ř ň ý é ý ň ý ý ě é ě ú ř é ř ě ý ř ř ď é é ř ř ě ě Š ě é ě ě ř ě ř Š ř é é ř ú é ř é ý ř é ř é ř ý ěř é ě ř é ř ň é ř ň é ř ř ěř ň ř ě ř ř ř é é ř é ř é ý ř ě ý Š

Více

Návrh IS - UML. Jaroslav Žáček

Návrh IS - UML. Jaroslav Žáček Návrh IS - UML Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Trochu historie neuškodí Do roku 1994 chaos ve světě objektově orientovaných metod (několik jazyků pro vizuální modelování,

Více

Ž ť ř ň Ó ř Č ň Ť ť ť ů ť ť

Ž ť ř ň Ó ř Č ň Ť ť ť ů ť ť ň ň Ž ť ř ň Ó ř Č ň Ť ť ť ů ť ť ď Ó ď ď ď ň Ě ď ď Ě ť Ě Ť ď ď Ť ň ň Ú Ť ť Ž Ú ň Ó ť Ě Ú ď ť Ť ď Ý ť Á Ž ť ť ď ť Ó Ú ť Ý ď Ť ť ť ť ť Á Ó ň ó Á Ě Ó Ó ť ť ť ť Ž ť Ť ň ť Ó Ý Ó ň Ě Ó ť ť ň Á Ě Ó ň Ť Ó ď ť ť

Více

Od strategie rozvoje školy k plánování ICT služeb ve škole

Od strategie rozvoje školy k plánování ICT služeb ve škole ROZVOJ ICT VE ŠKOLE Od strategie rozvoje školy k plánování ICT služeb ve škole Úvodní prezentace ke studiu ředitelů (c) Radek Maca Několik otázek úvodem 1. Co je cílem výuky ve školách? 2. Jaká je role

Více

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Čl. 1. Název a sídlo Název: PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem (dále jen sdružení ) Sídlo: Celní 16/4, 639 00 Brno Čl. 2 Statut

Více

EKONOMICKÉ MODELOVÁNÍ

EKONOMICKÉ MODELOVÁNÍ Metodický list č. 1 Podnikové procesy v řízení podniku Cílem tohoto tematického celku je vysvětlení základních pojmů z oblasti podnikových procesů a úvod do Business Process Reengineeringu i východisek

Více

Úvodem... 9 O Metodikách... 37 O Metodách... 135

Úvodem... 9 O Metodikách... 37 O Metodách... 135 Obsah A. Úvodem... 9 A. 1. Projektování informačního systému... 10 A. 2. O co jde při vývoji IS... 16 A. 3. Historie vývoje metodik, metod a technik... 33 B. O Metodikách... 37 B. 1. Metody a metodiky...

Více

Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov

Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov I. Úvodní ustanovení Tento jednací řád upravuje jednání Řídícího výboru v rámci projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP

Více

Specifikace předmětu plnění Datová tržiště

Specifikace předmětu plnění Datová tržiště Příloha 1 Specifikace předmětu plnění Datová tržiště Etapa 1 Analýza statistické domény produkčních statistik 1 Obsah ETAPA 1 ANALÝZA STATISTICKÉ DOMÉNY PRODUKČNÍCH STATISTIK... 3 1.1. Koncepční shrnutí...

Více

OBSAH 1. ÚVOD STRUKTURA A ÚROVNĚ PROCESNÍHO MODELU KONVENCE PRO MODELOVÁNÍ PROCESŮ KONVENCE PRO MODELOVÁNÍ ORGANIZAČNÍCH STRUK

OBSAH 1. ÚVOD STRUKTURA A ÚROVNĚ PROCESNÍHO MODELU KONVENCE PRO MODELOVÁNÍ PROCESŮ KONVENCE PRO MODELOVÁNÍ ORGANIZAČNÍCH STRUK Konvence procesního modelování v CENIA výtah z metodiky příloha č. 3 soutěžní dokumentace pro výběrové řízení na Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností OBSAH 1. ÚVOD... 4 2. STRUKTURA A ÚROVNĚ

Více

Modelování procesů (2) 23.3.2009 Procesní řízení 1

Modelování procesů (2) 23.3.2009 Procesní řízení 1 Modelování procesů (2) 23.3.2009 Procesní řízení 1 Seznam notací Síťové diagramy Notace WfMC Notace Workflow Together Editor Aktivity diagram (UML) FirsStep Designer Procesní mapa Select Prespective (procesní

Více

ž Ž ů ů Š Ž ů ů ů Ž Ž ů Ž Š Š ů Ž ů ů ň Ž ú Ž Ú Ž Š ť ť ť ť Ž

ž Ž ů ů Š Ž ů ů ů Ž Ž ů Ž Š Š ů Ž ů ů ň Ž ú Ž Ú Ž Š ť ť ť ť Ž ť É Ó ú ú Ž Ž ů ů Ž ů Ž ů Ž ů Ž ů Ž ů ů Ú ů Ů ů Š ů Ó ú ú ů ž Ž ů ů Š Ž ů ů ů Ž Ž ů Ž Š Š ů Ž ů ů ň Ž ú Ž Ú Ž Š ť ť ť ť Ž ůž ů ů ů Š Ž ú ú Ž Ž ů Ž Ž Ó Ž Ž Ž ů ň ú ó Ž Ó Ů Ž ó ú ú ž Š ž Ž Š Ž Ž Ž Ž Š Šť

Více

ů ř Ž ý ý ř ď ř

ů ř Ž ý ý ř ď ř ř ů ř ů ř ř ý ů ř ů ů ř ť ý Ž ř ř ř ř Ž ř ú ý Ž ř ů ů ť Ř ý ř ř ř ů ý ý ř ý ň Ž ý ů ř Ž ý ý ř ď ř Á ů ó ř Í ř ý ř ý ř ř ř ř ř ř ř ř ř ý ř ť ř ř ř ý ť ř ď ú É ř ť ý ů ř ý ď ř ř Ž ý ý Í ý ó ů ý ý ř ř Í ř

Více

Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l

Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l stys erný D l Zastupitelstvo m styse erný D l Jednací ád výbor Zastupitelstva m styse erný D l Zastupitelstvo m styse erný D l se usneslo vydat v souladu se zákonem. 128/2000 Sb., o obcích (obecní z ízení),

Více

Základní informace. Modelování. Notace

Základní informace. Modelování. Notace Základní informace BPMS = business process management systems - systémy pro modelování a optimalizace business procesů uvnitř organizace BPMN = business process modeling notation - součást BPMS, notace

Více

ř ř é ř ř Ó é é č ř ř č é ř é ý č Í Ů ý č Ů ř ř ř ý ř ý ř é ý é é š Ú ř Š ř š ů ů ý č č š ř é ů ř č é č é č ř é ř ý é ř ý ý Í ř č é é č ř ř ř ř ý ž

ř ř é ř ř Ó é é č ř ř č é ř é ý č Í Ů ý č Ů ř ř ř ý ř ý ř é ý é é š Ú ř Š ř š ů ů ý č č š ř é ů ř č é č é č ř é ř ý é ř ý ý Í ř č é é č ř ř ř ř ý ž ř ý é č Š Ř č ý ř úč ď ř ř č úč ř ř ý ý ř ř é ř ř Ó é é č ř ř č é ř é ý č Í Ů ý č Ů ř ř ř ý ř ý ř é ý é é š Ú ř Š ř š ů ů ý č č š ř é ů ř č é č é č ř é ř ý é ř ý ý Í ř č é é č ř ř ř ř ý ž ýš Í é é ó ýš

Více

Nakládání s výsledky výzkumu a vývoje

Nakládání s výsledky výzkumu a vývoje WV/ Směrnice ředitele VÝZKUMNÉHO A ŠLECHTITELSKÉHO ÚST A VU OVOCNÁŘSKÉHO HOLOVOUSY s.r.o. č. 01/2011 v Holovousích dne 23.5.2011 Nakládání s výsledky výzkumu a vývoje I. Účel Směrnice upravuje nakládání

Více

Organizační řád CIIRC

Organizační řád CIIRC Českého vysokého učení technického v Praze - Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky Článek 1 Členění ústavu 1. Přehled pracovišť CIIRC a. Vědecká oddělení I. Pracoviště CIIRC 37210 Oddělení

Více

ř ž ř ř Í ů Ď ú Í ň ú ň ú ů ů ů ň ř š Í š É ř É ř Ú Ú Ť ř ř ř ř ú ž

ř ž ř ř Í ů Ď ú Í ň ú ň ú ů ů ů ň ř š Í š É ř É ř Ú Ú Ť ř ř ř ř ú ž ú š Č ř Ú š Ú ž šť š š Ú ř šť ů šť š š ř ř ř ř ř ř ř ř ř š ř ř Í š š ř ž ř ř Í ů Ď ú Í ň ú ň ú ů ů ů ň ř š Í š É ř É ř Ú Ú Ť ř ř ř ř ú ž šť ů Í ř Éň Ú ú ň ž É Ř Í Í Í Ů ž ú š ů Č ňú ů ř ř š Í Š ů šň ů

Více

STATUT FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

STATUT FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY 1 STATUT FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Preambule 1. Standardy Národní digitální knihovny (dále jen standardy NDK) se od roku 2012 staly postupně obecným předpisem pro většinu digitalizace

Více

Jednací řád komisí Rady Zlínského kraje

Jednací řád komisí Rady Zlínského kraje Typ vnitřní normy: Identifikační znak: Název: Jednací řád Jednací řád komisí Rady Zlínského kraje Vazba na legislativu: Dotčené subjekty: Související vnitřní normy: Zpracovatel: Zákon č. 129/2000 Sb.,

Více

Č š ú í š í š í í č ň é é š š ž í ř Í ů é š ň ř ř ř ř ú í í í í í í ří í č é ú í ří í í í ž í í č í ů í é í í é ří é í ř í í í úř í í Í úř í í í í í ú

Č š ú í š í š í í č ň é é š š ž í ř Í ů é š ň ř ř ř ř ú í í í í í í ří í č é ú í ří í í í ž í í č í ů í é í í é ří é í ř í í í úř í í Í úř í í í í í ú Ě ÚŘ Ě ří í ó Č ř ří í ó ů í Í č úř í úř ří š í č ú í í í ř í í ší ř ů í č é ú í í Í Í ž ž í ž í í í í í ří í é í ř í í š č ší ú ú í Íí í ř í ú í ř í í í í í š č í í í í ř í í ří í ú č ří í í ú í í š čí

Více

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Fakulta/Ústav: Název projektu: Aplikace novely zákona o veřejných zakázkách do informačního systému VVŠ Číslo

Více

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD OPONENTNÍ RADY ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD OPONENTNÍ RADY ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I Česká geologická služba Praha 20. května 2010 KIárov 3, Praha 1 č.j. CGS110/10/0684 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD OPONENTNÍ RADY ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY Článek I Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Oponentní rady

Více

ú ů Ý ůš š ů š ů Ý Ý ů

ú ů Ý ůš š ů š ů Ý Ý ů š š ó š Á ó Š Š š ž ó ú Š Š š ú ú Š ú š ú ů Ý ůš š ů š ů Ý Ý ů š Ť ú ú ů š ž ž Š ž ž ž Š Ý Ť ň Ť ň š š ď ž ž ž ň ď ž ň ň ň ň ž Ý ž Ú ů š š š Š ž ž ž ů š ž ž ž ú ú Š ť Ů Š Š Ř Ě É š š Č ÚČ Ě É É ď Í ú Í

Více

O R G A N I Z A Č N Í. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Legislativní rámec

O R G A N I Z A Č N Í. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Legislativní rámec O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Luby Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád upravuje organizaci Městského úřadu Luby. Určuje jeho organizační strukturu, dělbu práce mezi jednotlivými odbory,

Více

Technická univerzita v Liberci, Ústav pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace

Technická univerzita v Liberci, Ústav pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace Technická univerzita v Liberci, Ústav pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace Věc: Statut Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace Technické univerzity v Liberci Jméno: Funkce:

Více