Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Křinicích

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Křinicích"

Transkript

1 Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Křinicích Přítomni: p. Urban, Ing. Bitnar, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr. Mücková, Bc. Grusman, p. Brandejs, Ing. Havrlant Pozdní příchod: Dřívější odchod: Omluveni: p. Rejchrt, p. Gorgan, p. Novák Ověřovatelé zápisu: p. Rosová, Ing. Bitnar Hosté: Jan Školník, APRB Jaroslav Štefek, ředitel RDA Milan Valášek, klub včelařů ThLic. Martin Lanži, děkan KH diecéze P r o g r a m: 1. Zahájení 2. Volba ověřovatele zápisu schůze DSO Broumovsko 3. Za poklady Broumovska 4. Cyklostezky na Broumovsku 5. Malé letní dovádění 6. POV dotace KHK na podporu třídění odpadu společné poptávkové řízení 7. Různé

2 Z á p i s z j e d n á n í: 1. Zahájení P. Brandejs jako místopředseda DSO Broumovsko přivítal starosty a předal slovo starostce pořádající obce p. Rosové. Starostka pořádající obce p. Rosová přivítala starosty ve své obci a sdělila jim, že obec oslavila výročí 760 let od založení. Obec vloni zakoupila budovu hospody a začala s rekonstrukcí sálu. V bývalé škole v přírodě je nyní ubytovací zařízení. Jako každoročně je zde pořádán denní tábor pro děti z okolí i z Křinic ve věku od čtyř do čtrnácti let. Obec se letos přihlásila do soutěže Vesnice roku. U rybníku Cígl vznikly další dvě parcely pro výstavbu rodinných domů a obec tam vybudovala komunikaci. P. Brandejs seznámil starosty s programem členské schůze a vyzval je k odsouhlasení hlasováním. Hlasování: 11 hlasů pro, nikdo proti, nikdo se nezdržel hlasování 2. Volba ověřovatele zápisu schůze DSO Broumovsko P. Brandejs navrhnul za ověřovatele zápisu p. Rosovou, Ing. Bitnara a vyzval zúčastněné k hlasování. Hlasování: 11 hlasů pro, nikdo proti, nikdo se nezdržel hlasování 3. Za poklady Broumovska P. Školník přišel vysvětlit změnu místa pořádání dvou koncertů, ke kterému vedl havarijní stav kostelů v Šonově a Heřmánkovicích. Koncerty budou pořádány v Polici a v Bezděkově. Dále sdělil starostům, že ThLic. Lanži usiluje o zapsání broumovské skupiny kostelů mezi památky UNESCO. Sem patří i kostel v Bezděkově, a proto sem byl koncert přesunut. Druhým důvodem je potřeba stabilizace cestovního ruchu v rámci území CHKO Broumovsko. Doprovodný program festivalu byl letos umístěn i mimo kostely, do dřevníku v klášterní zahradě a návštěvnost byla vysoká. Je možné tyto doprovodné koncerty konat i na jiných místech v obcích, kde není kostel. V letošním roce je doposud mírně nadstandardní návštěvnost, cca 300 návštěvníků. P. Brandejs seznámil hosta s hlasováním na minulé členské schůzi, kde nebylo odsouhlaseno rozšíření festivalu na Policko. Dále starostové požadovali nahlédnout do toků peněz vybraných jako dobrovolné vstupné na koncertech. P. Brandejs sdělil starostům, že Teplice uspořádaly ve Zdoňově koncert Alfréda Strejčka a Štěpána Raka a návštěvnost byla vysoká, jako na festivalových koncertech. Je to důkazem, že doprovodné programy festivalu jsou možné a lidi přijdou. Starostové zopakovali svoje názory na konání koncertů na Policku, se kterým většinou nesouhlasí. Starostové sdělili p. Školníkovi, že s odchodem p. Lilingové do důchodu, chybí komunikace mezi obcemi a pořadateli festivalu. Požádali p. Školníka, aby p. Soukupová, současná manažerka festivalu, přišla jako host na členskou schůzi v září nebo v listopadu. Členská schůze bere na vědomí, že z důvodu špatného technického stavu kostelů v Heřmánkovicích a v Šonově budou v letošním roce koncerty přesunuty do kostelů v Polici a v Bezděkově.

3 Členská schůze ukládá předsedovi p. Rejchrtovi jednat s ThLic. Lanžim o tocích finančních prostředků vybraných v rámci festivalu. 4. Cyklostezky na Broumovsku P Štefek z RDA přišel představit starostům možnosti dotací na nové cyklostezky. Ing. Bitnar vysvětlil, že tento požadavek vzešel z jednání dopravní komise. Je potřeba řešit propojení cyklostezek mezi obcemi z důvodu, aby cyklisti jezdili mimo silnice. Dopravní komise doporučila, aby byl zpracován projekt s návrhem cyklotras. P. Štefek představil starostům již zpracované dokumenty Analýza cyklistické dopravy na Broumovsku, v rámci kterého byl zpracován projekt Singltrek s návazností na území Polska. Ing. Bitnar sdělil, že tento dokument byl zaměřen více na turisty a DSO Broumovsko chce zpracovat novou projektovou dokumentaci s napojením cyklostezek v rámci obcí. Projektovou dokumentaci požaduje rozdělit na etapy, aby bylo možné řešit trasy v rámci územních plánů. P. Štefek sdělil, že největším úskalím budou vlastnické vztahy. Nyní je možné podat žádost o dotaci na zpracování PD. Do konce listopadu je otevřeno kolo příjmu žádostí, kde jsou upřednostňování žadatelé, kteří zatím nečerpali. Následné žádosti o dotace na vybudování cyklostezek doporučil rozdělit na cyklostezky určené pro cesty do zaměstnání, na které je možné čerpat z IROP, a na turistické cyklostezky, na které je možné čerpat z fondu mikroprojektů Euroregionu Glacensis. Důležité je propojení na polskou stranu. Starostové se dohodli, že do konce srpna zjistí, kdo by mohl PD zpracovat ke stavebnímu povolení a zjistí finanční náročnost. Dále se dohodli, že RDA zpracuje žádost o podporu na finanční prostředky na PD v nyní otevřené výzvě, kde jsou preferováni zatím nečerpající žadatelé, za ,- Kč. Hlasování: 11 hlasů pro, nikdo proti, nikdo se nezdržel hlasování Na závěr tohoto bodu seznámil p. Brandejs přítomné se stavem projektu Singltrek. V současné době není možné s projektem pokračovat, protože řešení vlastnických vztahů naráží na nevyřešené církevní restituce. 5. Malé letní dovádění Ing. Jirka poděkoval všem obcím za přípravu disciplín a bezproblémového zvládnutí jejich průběhu a sdělil, že Adršpach měl dříve oznámit svoji neúčast, aby Teplice stihly připravit disciplínu samy. P. Brandejs nabídl starostům, že až budou Malé letní dovádění pořádat Teplice, může se zvolit zimní termín. Teplice mají umělý sníh na sjezdovce a v případě špatného počasí je možné disciplíny uspořádat ve sportovní hale. Druhá možnost je pořádat Malé letní dovádění na zámečku Bishofstein. P. Harasevič navrhl, aby obec Božanov, která skladuje stoly a židle do velkostanů provedla jejich inventuru. Chybějící stoly a židle budou dokoupeny. Mgr. Mücková navrhla, aby se barevně označily plachty ke každému stanu, aby nedocházelo k záměnám.

4 odchod p. Harasevič 6. POV dotace KHK na podporu třídění odpadu společné poptávkové řízení P. Wilkeová sdělila starostům, že oslovila několik firem, které mohou dodat popelnice a kontejnery na tříděný odpad. Nabídky budou vyhodnoceny kanceláří a následně odeslány starostům o odsouhlasení. Členská schůze bere na vědomí průběh poptávkového řízení na výběr dodavatele popelnic a kontejnerů na tříděný odpad a pověřuje kancelář DSO Broumovsko provedením výběru dodavatele. odchod Mgr. Mücková 7. Různé Rozpočtové opatření č. 4 k P. Brandejs seznámil starosty s Rozpočtovým opatřením č. 4 k Členská schůze DSO Broumovsko vzala Rozpočtové opatření č. 4 k na vědomí. Rozpočtové opatření č. 5 k P. Brandejs seznámil starosty s Rozpočtovým opatřením č. 5 k Členská schůze DSO Broumovsko vzala Rozpočtové opatření č. 5 k na vědomí. Otevření kostelů ThLic. Lanži požádal starosty, aby obce v průběhu srpna zajistily otevření kostelů pro návštěvníky v pondělí až středu 10,00 12,00 hodin v Božanově, Martínkovicích, Otovicích a v Šonově a 14,00 16,00 hodin v Heřmánkovicích, Ruprechticích, Vižňově a Vernéřovicích. Z důvodu špatného technického stavu obec Šonov nezajistí otevření, obec Heřmánkovice zajistí pouze otevření dveří, aby se návštěvníci mohli podívat přes mříž. Obec Božanov a Vernéřovice zajistí otevření na telefonický požadavek, obec Martínkovice zajistí důchodce, který bude přítomen. Otevření kostelů v Ruprechticích, Vižňově a Otovicích bude dohodnuto mimo členskou schůzi. ThLic. Lanži se pokusí personálně zajistit otevření kostelů také. Dále ThLic. Lanži sdělil starostům, že požádali o zapsání broumovské skupiny kostelů na seznam památek UNESCO. K této iniciativě vznikla i putovní výstava, která je nyní v Chicagu. Dále vznikla iniciativa o zápis kostelů na seznam evropského kulturního dědictví. Nyní je v jednání překlasifikování kostelů na národní kulturní památky, což by umožnilo čerpání dotací i z jiných zdrojů.

5 Včelaři P. Valášek, jako předseda svazu chovatelů včel přišel starosty obeznámit se stavem včelstev na Broumovsku. V Šonově se objevil včelí mor, všechna včelstva musí být zlikvidována a na celém Broumovsku platí po dobu jednoho roku karanténa. P. Valášek přišel požádat starosty, aby svazu včelařů přispěli na soupravu na léčení včel, která stojí cca 30 tis. Kč. Včelaři by příspěvek potřebovali, protože ve chvíli výskytu moru se ruší nejen včelstva, ale také veškeré úly a další pomůcky. Požádal starosty, aby jejich požadavek přednesli svým zastupitelstvům. Zpravodaj DSO Broumovsko Ing. Eliášová sdělila starostům, že kancelář DSO Broumovsko začala připravovat zpravodaj DSO. Požádala starosty o příspěvky, pokud budou mít zájem napsat článek, atd. Dotace na úspory energií ve veřejných budovách Dotace OPŽP bude otevřena od do Podporované aktivity: - zateplení obvodového pláště budovy, - výměna a renovace (repase) otvorových výplní, - realizace opatření majících prokazatelně vliv na energetickou náročnost budovy nebo zlepšení kvality vnitřního prostředí (např. instalace fotovoltaického systému), - realizace systémů nuceného větrání s rekuperací odpadního tepla, - realizace systémů využívajících odpadní teplo, - výměna zdroje tepla pro vytápění nebo přípravu teplé užitkové vody s výkonem nižším než 5 MW využívajícího fosilní paliva nebo elektrickou energii za účinné zdroje využívající biomasu, tepelná čerpadla, kondenzační kotle na zemní plyn nebo zařízení pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla využívající obnovitelné zdroje nebo zemní plyn, - instalace solárně-termických kolektorů pro přitápění nebo pouze přípravu TUV. Samostatná opatření výměny zdroje tepla s výkonem nižším než 5 MW využívajícího fosilní paliva nebo elektrickou energii pro vytápění nebo přípravu teplé vody za účinné zdroje využívající biomasu, tepelná čerpadla, kondenzační kotle na zemní budova splňuje určitou energetickou náročnost a v případě instalace systému nuceného větrání s rekuperací zároveň nesplňuje požadavky na zajištění dostatečné výměny vzduchu. V rámci specifického cíle nemohou být podporována opatření realizovaná v bytových a rodinných domech. Výše podpory 40% z uznatelných výdajů Alokace na výzvu je 3 mld. Kč. Dotace snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Příjem žádostí je otevřen až do Podporované aktivity:

6 - zlepšení tepelně-technických parametrů stavebních konstrukcí bytového domu (zateplení obvodových stěn, stropu, podlahy, střechy, vnitřních konstrukcí, výměna oken a dveří); - instalace prvků stínění (pouze exteriérové prvky); - instalace systému nuceného větrání se zpětným získáváním tepla; - výměna stávajícího hlavního zdroje tepla na tuhá nebo kapalná fosilní paliva za plynový kondenzační kotel, kotel na biomasu, tepelné čerpadlo včetně instalace akumulační nádrže; - výměna stávajícího hlavního zdroje tepla na tuhá nebo kapalná fosilní paliva za - jednotku pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla využívající obnoviteln - zdroje energie nebo zemní plyn; - instalace nového zdroje tepla (plynový kondenzační kotel, kotel na biomasu nebo - tepelné čerpadlo včetně instalace akumulační nádrže) a výstavbu centrálního - vytápění v domech, ve kterých byly dosud jednotlivé byty vytápěny vlastními zdroji na tuhá nebo kapalná fosilní paliva; - instalace solárních termických kolektorů včetně instalace akumulační nádrže; - instalace solárních fotovoltaických soustav; - výměna předávací stanice; - vyregulování nebo modernizace soustavy vytápění objektu a rozvodů teplé užitkové vody včetně instalace systémů měření a regulace otopné soustavy. Výše podpory až 40% z uznatelných výdajů Alokace na výzvu je 8,75 mld. Kč. Dotace rybníky Ing. Eliášová vyzvala starosty, kteří mají zájem o dotace na úpravu rybníků, aby zahájili přípravu projekční činnosti. Kancelář DSO zajistí projektanty a zpracuje žádosti. Zájem mají obce Křinice, Teplice, Božanov a Heřmánkovice. VZMR dle nového zákona o veřejných zakázkách účinného od Ing. Eliášová seznámila starosty s nabídkou Ing. Vláška na krátké přestavení novely zákona o veřejných zakázkách. Starostové se dohodli, že Ing. Vláška pozvou na zářijovou členskou schůzi. Zákon o nočním klidu P. Rosová se zeptala ostatních, zda mají informace o novém zákonu o nočním klidu. Dříve akce po 22. hodině mohl povolit starosta, nyní to nebude možné. Ing. Bitnar nabídl starostům pomoc právníka města Broumova. Ten starostům sdělil, že od dojde ke změně v přestupkovém zákoně (který mj. vymezuje noční klid), která ruší dosavadní praxi, kdy bylo možno buď vyhláškou, nebo na jejím základě vydaným rozhodnutím posunout mezní 22. hodinu pro počátek nočního klidu. Nově tedy bude možno posunutí pouze vyhláškou (ne rozhodnutími). Znamená to, že bude nutné přímo do nové vyhlášky vyjmenovat akce (aspoň typově), na které se 22. hodina nevztahuje a určit jim ve vyhlášce hodinu posunutou.

7 Plán rozvoje sportu Ing. Jirka se otázal, zda má někdo informaci, že obce budou muset mít zpracovaný plán rozvoje sportu. P. Wilkeová zjistila, že Plán rozvoje sportu je zákonnou povinností všech obcí, s tím že bude zaslána metodika k této problematice a u menších obcí bude vyžadována pouze jednoduchá forma o rozsahu jedné A4. Informace o jízdních řádech P. Brandejs sdělil starostům, že na KÚ KHK proběhlo jednání o jízdních řádech, za přítomnosti Bc. Hečka, p. Brandejse a starostů nebo zástupců České Metuje, Žďáru nad Metují a Náchoda. Jednou z informací je, že v roce 2017 se bude modernizovat trať do Broumova a současně bude opraveno nádraží v Teplicích. Jízdní řády zatím zůstávají beze změn, KÚ bere na vědomí požadavek na zavedení rychlíku Broumov Praha a spěšného vlaku Ostaš. Dále se řešila sanace skal v Dědově, kvůli které byla zrušena zastávka. Teplice usilují o znovuotevření této zastávky Příští schůze DSO Broumovsko se bude konat v úterý od 9,00 hodin, ve Vernéřovicích v místní restauraci V Křinicích dne Zapsala Ing. Yvona Eliášová

8 U S N E S E N Í Č. 6/2016 členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Křinicích Členská schůze I. s c h v a l u j e I.I. program členské schůze DSO Broumovsko 6/2016 I.II. I.III. za ověřovatele zápisu p. Rosovou a Ing. Bitnara zadání zpracování žádosti o podporu na finanční prostředky na PD Cyklostezky na Broumovsku v nyní otevřené výzvě EG za ,- Kč firmě RDA II. II.I. II.II. u k l á d á předsedovi p. Rejchrtovi jednat s ThLic. Lanžim o tocích finančních prostředků vybraných v rámci festivalu Za poklady Broumovska kanceláři DSO Broumovsko provést výběr dodavatele popelnic a kontejnerů na tříděný odpad pořizovaných z dotace KHK III. III.I. III.II. b e r e n a v ě d o m í že z důvodu špatného technického stavu kostelů v Heřmánkovicích a v Šonově budou v letošním roce koncerty festivalu Za poklady Broumovska přesunuty do kostelů v Polici a v Bezděkově. průběh poptávkového řízení na výběr dodavatele popelnic a kontejnerů na tříděný odpad pořizovaných z dotace KHK III.III. Rozpočtové opatření č. 4 k III.IV. Rozpočtové opatření č. 5 k V Křinicích dne Milan Brandejs místopředseda DSO Karel Rejchrt předseda DSO

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Jetřichově

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Jetřichově Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 9. 6. 2016 v Jetřichově Přítomni: p. Rejchrt, Ing. Havrlant, Mgr. Mücková, p. Rosová, p. Králová, Bc. Grusman, p. Hermonová, p. Pallová (Jetřichov),

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne ve Vernéřovicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne ve Vernéřovicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 1. 11. 2011 ve Vernéřovicích Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Doležal, p. Rosová, Ing. Jirka, p. Novák, P.

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Adršpachu

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Adršpachu Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 27. 8. 2013 v Adršpachu Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, Mgr. Jansová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Doležal, p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr.

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 37. výzva IROP

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 37. výzva IROP SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 37. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech II 19. 1. 2016 Praha www.finrevit.cz Vyhlášení: 1. července 2016 Příjem žádostí: 15. 7. 2016-30. 11. 2017 Průběžná výzva průběžné

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko v Martínkovicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko v Martínkovicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko 1. 3. 2011 v Martínkovicích Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, Mgr. Jansová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr. Mücková, p. Novák,

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Martínkovicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Martínkovicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 13. 11. 2014 v Martínkovicích Přítomni: p. Urban, p. Rejchrt, Ing. Bitnar, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Gorgan, p. Rosová, Ing. Jirka,

Více

Z á p i s. z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko v Božanově.

Z á p i s. z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko v Božanově. Z á p i s z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko 11. 11. 2010 v Božanově. Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, p. Brandejs, p. Hermonová, p. Rosová, Mgr. Mücková, p. Novák, p. Grusman

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Adršpachu

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Adršpachu Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 26. 10. 2017 v Adršpachu Přítomni: p. Urban, p. Rejchrt, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr. Mücková, Bc. Grusman Pozdní

Více

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 Místo: Vernéřovice ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ ze dne 23. 8. 2016 Přítomni: p. Urban,

Více

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II 37. průběžná výzva Ing. Jakub Řezníček 6. 9. 2016 Cíl: Snížení energetické náročnosti bytových domů Vyhlášení:

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Šonově

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Šonově Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 22. 11. 2016 v Šonově Přítomni: p. Rejchrt, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Pallová (Jetřichov), p. Rosová, Ing. Jirka, Bc. Grusman, p. Brandejs,

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Hynčicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Hynčicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 10. 5. 2016 v Hynčicích Přítomni: p. Urban, p. Rejchrt, Ing. Bitnar, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Gorgan, p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr.

Více

16. výzva IROP. Energetické úspory v. bytových domech.

16. výzva IROP. Energetické úspory v. bytových domech. 16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech www.finrevit.cz SPECIFICKÝ CÍL 2.5: SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V BYTOVÝCH DOMECH Cíl: Snížit energetickou náročnost bytových domů Alokace: 622,8

Více

PŘEDSTAVENÍ VÝZVY IROP č. 37

PŘEDSTAVENÍ VÝZVY IROP č. 37 PŘEDSTAVENÍ VÝZVY IROP č. 37 ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ Ing. Pavel Jiša 26. 6. 2017, České Budějovice ZÁKLADNÍ INFORMACE Integrovaný

Více

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ Specifická kritéria přijatelnosti pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Název kritéria Aspekt podle Metodického pokynu pro

Více

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ Specifická kritéria přijatelnosti pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Název kritéria Aspekt podle Metodického pokynu pro

Více

135. výzva Ministerstva životního prostředí

135. výzva Ministerstva životního prostředí Číslo výzvy v MS 2014+: 05_19_135 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_135. výzva PO 5, SC 5.3, průběžná 135. výzva Ministerstva životního prostředí k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu

Více

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 Místo: Teplice nad Metují ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ ze dne 13. 12. 2016 Přítomni:

Více

100. výzva Ministerstva životního prostředí

100. výzva Ministerstva životního prostředí Číslo výzvy v MS 2014+: 05_18_100 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_100. výzva PO5, SC 5.1, průběžná 100. výzva Ministerstva životního prostředí k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu

Více

KOMPLEXNÍ REGENERACE BYTOVÉHO DOMU

KOMPLEXNÍ REGENERACE BYTOVÉHO DOMU VYŠŠÍ KOMFORT BYDLENÍ SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI ZAFIXOVÁNÍ VÝDAJŮ KOMPLEXNÍ REGENERACE BYTOVÉHO DOMU Stavebně technická oblast Ekonomická oblast Organizační oblast Rozsah oprav Projektová dokumentace

Více

121. výzva Ministerstva životního prostředí

121. výzva Ministerstva životního prostředí Číslo výzvy v MS 2014+: 05_19_121 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_121. výzva PO5, SC 5.1, průběžná 121. výzva Ministerstva životního prostředí k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu

Více

PŘEDSTAVENÍ VÝZVY IROP č. 37

PŘEDSTAVENÍ VÝZVY IROP č. 37 PŘEDSTAVENÍ VÝZVY IROP č. 37 ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ Ing. Kateřina Zemanová 15. 6. 2017, Plzeň ZÁKLADNÍ INFORMACE Integrovaný regionální

Více

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Z jakých podprogramů lze podpořit pořízení kogenerační

Více

Zkušenosti s doplněným požadavkem na nucené větrání v rámci OPŽP

Zkušenosti s doplněným požadavkem na nucené větrání v rámci OPŽP Zkušenosti s doplněným požadavkem na nucené větrání v rámci OPŽP Ing. Ondřej Vrbický Zástupce ředitele odboru Odbor OO a OZE www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Obsah Prioritní osa 5 Specifické

Více

ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH. Ing. Miroslav Krob Řídicí orgán IROP. Praha

ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH. Ing. Miroslav Krob Řídicí orgán IROP. Praha ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH Ing. Miroslav Krob Řídicí orgán IROP 19. 2. 10. 1. 2017 2016 Praha ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH SC 2.5 Snižování energetické náročnosti v sektory bydlení je

Více

Petra Wernerová Dotační příležitosti pro obce a města

Petra Wernerová Dotační příležitosti pro obce a města Petra Wernerová 26. 10. 2017 Dotační příležitosti pro obce a města Obsah Dotační management přes E.ON Aktuální dotační příležitosti Program EFEKT Integrovaný regionální operační program Operační program

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Broumově

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Broumově Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 2. 3. 2017 v Broumově Přítomni: p. Urban, p. Rejchrt, Ing. Bitnar, p. Králová, p. Harasevič, p. Pallová (Jetřichov), p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr. Mücková,

Více

Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu. Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie

Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu. Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie Setkání EKIS a odborný seminář Litomyšl, 17. září 2018 Komora obnovitelných zdrojů energie (o nás) Největší

Více

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ Specifická kritéria přijatelnosti pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Název kritéria Aspekt podle Metodického pokynu pro

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Teplicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Teplicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 27. 3. 2012 v Teplicích Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, p. Gabrielová (Heřmánkovice), p. Harasevič, p. Hermonová, p. Doležal, p. Rosová,

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Broumově

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Broumově Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 29. 11. 2012 v Broumově Přítomni: p. Rejchrt, p. Kotrnec, Mgr. Jansová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Doležal, p. Černý (Křinice), Ing, Jirka, Mgr.

Více

Energie pro budoucnost

Energie pro budoucnost Možnosti dotací na energeticky úsporná řešení Energie pro budoucnost Brno 27. 4. 2017 Martin Kotěra metodik Oddělení metodiky a strategie, Odbor řízení Národních programů Státní fond životního prostředí

Více

IROP Výzva č. 78 Energetické úspory v bytových domech III

IROP Výzva č. 78 Energetické úspory v bytových domech III IROP Výzva č. 78 Energetické úspory v bytových domech III Mgr. Jaroslav Marek Email: info@dumplnyuspor.cz Web: dumplnyuspor.cz Zelená linka: 800 821 831 Program Dotace pro bytové domy v ČR Integrovaný

Více

ZELENÁ ÚSPORÁM. Dotační program. Dotace žadatel obdrží až po ukončení projektu a předložení požadované dokumentace.

ZELENÁ ÚSPORÁM. Dotační program. Dotace žadatel obdrží až po ukončení projektu a předložení požadované dokumentace. Dotační program ZELENÁ ÚSPORÁM Podpora je přidělována jako fixní částka na m 2 maximálně však do 50% uznatelných nákladů takto: Snížení měrné roční potřeby tepla alespoň o 40% Rodinný dům do 350 m 2, snížení

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 24. 1. 2012 v Meziměstí

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 24. 1. 2012 v Meziměstí Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 24. 1. 2012 v Meziměstí Přítomni: p. Cahová, P. Rejchrt, P. Kotrnec, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Chráska (Jetřichov, místostarosta), p. Rosová, Ing.

Více

ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ

ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ KDO MŮŽE ŽÁDAT a co je možné žádat Program Zelená úsporám podporuje realizaci opatření vedoucích k úsporám energie a využití

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz 2 Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Pravidla získání podpory z OPŽP v rámci

Pravidla získání podpory z OPŽP v rámci Pravidla získání podpory z OPŽP v rámci prioritní it osy 5 a možnosti kombinace s uplatněním EPC Ing. Ondřej Vrbický Vedoucí oddělení IV, odbor ochrany ovzduší a OZE, SFŽP ČR Ministerstvo životního prostředí

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Heřmánkovicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Heřmánkovicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 5. 2. 2013 v Heřmánkovicích Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Slezák (Broumov), Mgr. Jansová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Doležal, p. Rosová, Ing.

Více

Jak dosáhnout povinného požadavku na budovy s téměř nulovou spotřebou energie s pomocí dotačních titulů NZÚ a OPŽP

Jak dosáhnout povinného požadavku na budovy s téměř nulovou spotřebou energie s pomocí dotačních titulů NZÚ a OPŽP Jak dosáhnout povinného požadavku na budovy s téměř nulovou spotřebou energie s pomocí dotačních titulů NZÚ a OPŽP Nová zelená úsporám Program Ministerstva životního prostředí zaměřený na úspory energie

Více

domech II 37. výzva IROP

domech II 37. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech II 37. výzva IROP Ing. Pavlína Prokešová 10. 11. 2016, Blansko Centrum pro regionální rozvoj České republiky Státní příspěvková organizace zřízená Zákonem č. 248/2000

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Nová zelená úsporám. až 20 mld. Kč do roku 2021

Nová zelená úsporám. až 20 mld. Kč do roku 2021 Nová zelená úsporám až 20 mld. Kč do roku 2021 Co je to program Nová zelená úsporám Program zaměřený na podporu úspor energií a zvýšení podílu obnovitelných zdrojů energie v obytných domech. Zdroj financování

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Hejtmánkovicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Hejtmánkovicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 22. 4. 2014 v Hejtmánkovicích Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, Mgr. Jansová, p. Harasevič, p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr. Mücková, p. Grusman,

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Zelená úsporám. Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů. budovách. Odbor GIS Státní fond životního prostředí

Zelená úsporám. Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů. budovách. Odbor GIS Státní fond životního prostředí Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách Odbor GIS Státní fond životního prostředí 19. 5. 2009 Cíle a přínosy Programu ZELENÁ

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ SEMINÁŘ PRO ŽADATELE SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II 37. průběžná výzva Bc. Pavel Dolejš 16. 9. 2016 Základní informace o výzvě Cíl: Snížení

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Heřmánkovicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Heřmánkovicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 11. 4. 2017 v Heřmánkovicích Přítomni: p. Urban, p. Rejchrt, Ing. Bitnar, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Gorgan, p. Rosová, Mgr. Mücková,

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Hynčicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Hynčicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 28. 2. 2012 v Hynčicích Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, Mgr. Jansová, p. Hermonová, p. Doležal, Mgr. Mücková, p. Novák, p. Grusman, p.

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Božanově

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Božanově Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 22. 3. 2018 v Božanově Přítomni: p. Urban, p. Rejchrt, Ing. Bitnar, p. Králová, p. Harasevič, p. Pallová (Jetřichov), p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr. Mücková,

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Božanově

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Božanově Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 27. 9. 2012 v Božanově Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, p. Harasevič, p. Hermonová, Ing. Jirka, Mgr. Mücková, p. Novák, p. Brandejs Pozdní

Více

Nová zelená úsporám, Dešťovka. Novinky v dotacích pro úspornou domácnost

Nová zelená úsporám, Dešťovka. Novinky v dotacích pro úspornou domácnost Nová zelená úsporám, Dešťovka Novinky v dotacích pro úspornou domácnost Nová zelená úsporám až 20 mld. Kč do roku 2021 Podzimní novinky účinné od 15. října 2018 Hlavní změny Zateplení svépomocí, možnost

Více

3. výzva pro rodinné domy - obecné informace

3. výzva pro rodinné domy - obecné informace 3. výzva pro rodinné domy - obecné Třetí výzva k podávání žádostí o podporu v podprogramu NZÚ rodinné domy (dále jen výzva") zahrnuje následující oblasti podpory: A. Snižování energetické náročnosti stávajících

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Broumově

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Broumově Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 5. 4. 2016 v Broumově Přítomni: p. Urban, p. Rejchrt, Ing. Bitnar, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Pallová (Jetřichov), p. Rosová, Ing. Jirka,

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Meziměstí

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Meziměstí Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 27. 9. 2016 v Meziměstí Přítomni: p. Rejchrt, Ing. Bitnar, p.. Králová, p. Harasevič, p. Pallová (Jetřichov), p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr. Mücková, p.

Více

ŽIJTE LÉPE (A LEVNĚJI) S PODPOROU Jak na to?

ŽIJTE LÉPE (A LEVNĚJI) S PODPOROU Jak na to? ŽIJTE LÉPE (A LEVNĚJI) S PODPOROU Jak na to? Energetické úspory (Liberec 21. 2. 2018) Ing. Jarmila Fantíková (jarmila.fantikova@sfzp.cz) Projektová manažerka Státní fond životního prostředí ČR Co je to

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Zá kládní právidlá NZÚ pro RD v roce 2015

Zá kládní právidlá NZÚ pro RD v roce 2015 Zá kládní právidlá NZÚ pro RD v roce 2015 Oblasti A. Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů B. Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností C. Efektivní využití zdrojů

Více

STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ

STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ Pouze pro RODINNÉ DOMY PRO ROK 2015: Příjem žádostí: od 22.10. 2015 Ukončení příjmu žádostí: do 31. 12. 2021, nebo vyčerpání finančních prostředků Finanční obnos pro

Více

RENARDS Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility

RENARDS Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility 15. 9. 2016 Dotační programy s podporou Fotovoltaiky Fotovoltaika jako součást komplexního projektu PODNIKATELÉ OP Podnikání

Více

Základní pravidla programu NZÚ pro RD v roce 2015

Základní pravidla programu NZÚ pro RD v roce 2015 Základní pravidla programu NZÚ pro RD v roce 2015 Oblasti A. Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů B. Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností C. Efektivní využití

Více

VÝZVA IROP č. 78 ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH III SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ. Ing.

VÝZVA IROP č. 78 ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH III SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ. Ing. VÝZVA IROP č. 78 ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH III SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ Ing. Zuzana Slabá 10. 4. 2018, Praha OBSAH Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a Centrum

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Dotační příležitosti pro obce a města. Petra Wernerová Prodejní controlling, E.ON Česká republika, s.r.o.

Dotační příležitosti pro obce a města. Petra Wernerová Prodejní controlling, E.ON Česká republika, s.r.o. Dotační příležitosti pro obce a města Petra Wernerová Prodejní controlling, E.ON Česká republika, s.r.o. Obsah Dotační management přes E.ON Aktuální dotační příležitosti Program EFEKT Program obnovy venkova

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Broumově

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Broumově Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 2. 5. 2018 v Broumově Přítomni: p. Urban, p. Rejchrt, Ing. Bitnar, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Pallová (Jetřichov), p. Rosová, Ing. Jirka,

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Adršpachu

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Adršpachu Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 26. 1. 2017 v Adršpachu Přítomni: p. Urban, p. Rejchrt, Ing. Bitnar, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Pallová (Jetřichov), p. Rosová, Ing.

Více

Nová zelená úsporám Ú ř a d v l á d y

Nová zelená úsporám Ú ř a d v l á d y Nová zelená úsporám Ú ř a d v l á d y 1. března 2016 Stručný přehled programů Program Zelená úsporám kontinuální výzva RD a BD 1. Výzva BVS 2. Výzva BVS program Nová Zelená úsporám 2013 program Nová Zelená

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Božanově

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Božanově Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 14. 1. 2016 v Božanově Přítomni: p. Urban, p. Rejchrt, Ing. Bitnar, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Abely (Jetřichov), p. Rosová, Ing. Jirka,

Více

Program Ministerstva životního prostředí ZELENÁ ÚSPORÁM

Program Ministerstva životního prostředí ZELENÁ ÚSPORÁM Program Ministerstva životního prostředí ZELENÁ ÚSPORÁM Zelená úsporám je název nového Programu, který vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí ČR. Cílem programu je podpořit vybraná opatření úspor energie

Více

Úspory energie a uhlíková stopa úřadu

Úspory energie a uhlíková stopa úřadu Úspory energie a uhlíková stopa úřadu Ostrava 22.11.2017 Mgr. Leo Steiner Ředitel sekce řízení Národních programů Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800

Více

Představení programů Nová zelená úsporám 2013 a Nová zelená úsporám. wwww.nzu2013.cz Zelená linka: 800 260 500

Představení programů Nová zelená úsporám 2013 a Nová zelená úsporám. wwww.nzu2013.cz Zelená linka: 800 260 500 Představení programů Nová zelená úsporám 2013 a Nová zelená úsporám wwww.nzu2013.cz Zelená linka: 800 260 500 Zdroje programu NZÚ 2013 Program Nová zelená úsporám 2013 je financován z prostředků Státního

Více

MAS OPŽP 2014-2020 19.3.2015

MAS OPŽP 2014-2020 19.3.2015 OPŽP 2014-2020 19.3.2015 Základní údaje o OPŽP 2014-2020 Řídící orgán: Ministerstvo Životního prostředí Zprostředkující subjekt: Státní fond životního prostředí RENARDS dotační, s.r.o.. www.renards.cz.

Více

Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky:

Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky: Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky: Nová zelená úsporám a zateplování - specifika Příklad možné realizace zateplení podkrovního RD Přehled základních technických požadavků v oblasti podpory

Více

Milníky programu NZÚ 20. února 2013 6. listopadu 2013 6. ledna 2014 1. dubna 2014 31. prosince 2014 ve 12.hod 2014 2020

Milníky programu NZÚ 20. února 2013 6. listopadu 2013 6. ledna 2014 1. dubna 2014 31. prosince 2014 ve 12.hod 2014 2020 Milníky programu NZÚ 20. února 2013 vláda ČR usnesením 116/2013 schválila věcný záměr programu Nová zelená úsporám 6. listopadu 2013 vláda ČR usnesením 848/2013 schválila dokumentaci programu Nová zelená

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Teplicích nad Metují

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Teplicích nad Metují Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 26. 9. 2017 v Teplicích nad Metují Přítomni: p. Rejchrt, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Pallová (Jetřichov), p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr.

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Program Zelená úsporám

Program Zelená úsporám Program Zelená úsporám 1) ZÁKLADNÍ INFORMACE Zaměření programu Program Zelená úsporám je zaměřen na podporu nízkoemisních zdrojů pro vytápění (kotle na biomasu, tepelná čerpadla, solární kolektory), ale

Více

Představení programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM

Představení programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM Představení programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: 800 260 500 Základní členění programu NZÚ Snižování energetické náročnosti stávajících budov Výstavba budov s velmi nízkou

Více

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 Místo: Hejtmánkovice ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ ze dne 29. 6. 2017 Přítomni: p.

Více

Dotační program Zelená úsporám. Program podpory obnovitelných zdrojů a úspor energie v obytných budovách

Dotační program Zelená úsporám. Program podpory obnovitelných zdrojů a úspor energie v obytných budovách Dotační program Zelená úsporám Program podpory obnovitelných zdrojů a úspor energie v obytných budovách Rámec mezinárodních dohod a české legislativy - Kjótský protokol umožňuje zemím, které dosáhnou

Více

Pojďte si hrát: Poradce zajistí objednávku na dopravce, nákup občerstvení (sladká odměna, pití, kelímky) a pamětní list. - splněno

Pojďte si hrát: Poradce zajistí objednávku na dopravce, nákup občerstvení (sladká odměna, pití, kelímky) a pamětní list. - splněno ZÁPIS z veřejného zasedání č. 3/2017 členské schůze Mikroregionu Jizera konané dne 20. června 2017 od 17,00 hod. na v kulturním domě v Pěnčíně --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Dotace na navrhovaná opatření

Dotace na navrhovaná opatření Dotace na navrhovaná opatření 1. Dotační programy, podporující opatření ke zlepšené tepelně - energetických vlastností obálky budov Obecně lze říci, že opatření, která řeší zlepšení energetických vlastností

Více

HODNOTICÍ KRITÉRIA SPECIFICKÉHO CÍLE 5.1 OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 2014 2020

HODNOTICÍ KRITÉRIA SPECIFICKÉHO CÍLE 5.1 OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 2014 2020 HODNOTICÍ KRITÉRIA SPECIFICKÉHO CÍLE 5.1 OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 2014 2020 1 Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných budov a zvýšit využití obnovitelných zdrojů energie

Více

Základní pravidla NZÚ pro 3. výzvu pro rodinné domy

Základní pravidla NZÚ pro 3. výzvu pro rodinné domy Základní pravidla NZÚ pro 3. výzvu pro rodinné domy OBLASTI PODPORY A. Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů B. Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností C. Efektivní

Více

Grantedu OPŽP

Grantedu OPŽP Grantedu OPŽP 2014-2020 Základní údaje o OPŽP 2014-2020 Řídící orgán: Ministerstvo Životního prostředí Zprostředkující subjekt: Státní fond životního prostředí RENARDS dotační, s.r.o.. www.renards.cz.

Více

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Ondřej Pašek Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Dohoda o partnerství Schválena Vládou ČR 9. 4. 2014, odeslána k formálním vyjednáváním s Evropskou

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. Možnosti financování projektů přechodu na ekologické vytápění

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. Možnosti financování projektů přechodu na ekologické vytápění OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Možnosti financování projektů přechodu na ekologické vytápění Tereza Nováková Úsek řízení projektů, odbor ochrany ovzduší a OZE Obsah 1. Možnosti čerpání podpory z OPŽP

Více

SDH 10. : 11. 12. 2013 13. 14. 2014 15. 16. 2012/2013 17. POV

SDH 10. : 11. 12. 2013 13. 14. 2014 15. 16. 2012/2013 17. POV 22. zasedání Zastupitelstva obce Hořiněves dne 11.11.2013. Přítomni: Kuthanová Jana, Hušek Josef, Renata Festová, Novák Milan, Pavlíková Helena, Jan Hojda Omluveni: Hosté: dle prezenční listiny Začátek

Více

ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH (IROP, Výzva č. 16)

ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH (IROP, Výzva č. 16) ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH (IROP, Výzva č. 16) Nabízíme Vám jedinečnou šanci získat ve spolupráci s námi až 32 % dotaci na snížení energetické náročnosti Vašich bytových domů. Cílem výzvy je

Více

Nová zelená úsporám 2013

Nová zelená úsporám 2013 Nová zelená úsporám 2013 ZDROJE PROGRAMU NZÚ 2013 Program Nová zelená úsporám 2013 (dále jen Program ) je financován z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR, a to v souladu se zákonem č. 383/1991

Více

3. SCHŮZE PŘEDSTAVENSTVA

3. SCHŮZE PŘEDSTAVENSTVA 3. SCHŮZE PŘEDSTAVENSTVA SVAZU ČESKÝCH A MORAVSKÝCH BYTOVÝCH DRUŽSTEV dne: 20. 21. 10. 2015 BOD PROGRAMU: 3 Název předkládaného materiálu Předkládá se Předkládá Odpovědný zpracovatel Zpracoval Informace

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Martínkovicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Martínkovicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 14. 3. 2013 v Martínkovicích Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, p. Gabrielová (Heřmánkovice), p. Harasevič, p. Doležal, p. Rosová, Ing. Jirka,

Více

STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ

STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ Pouze pro RODINNÉ DOMY PRO ROK 2015: Příjem žádostí: od 15. 5. 2015 Ukončení příjmu žádostí: do 31. 10. 2015, nebo vyčerpání finančních prostředků Finanční obnos pro

Více

ze zákona 383/2012 Sb., o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů:

ze zákona 383/2012 Sb., o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů: ZDROJE PROGRAMU ze zákona 383/2012 Sb., o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů: Dražba povolenek a využití výnosů z dražby (5) Výnos z dražeb povolenek podle odstavců 1, 2 a

Více

Část A - Identifikační údaje. Část B - Technické parametry budovy před realizací podporovaných opatření IDENTIFIKACE ŽADATELE IDENTIFIKACE NEMOVITOSTI

Část A - Identifikační údaje. Část B - Technické parametry budovy před realizací podporovaných opatření IDENTIFIKACE ŽADATELE IDENTIFIKACE NEMOVITOSTI Krycí list technických parametrů k žádosti o podporu z oblasti podpory A - Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů (vč. podoblastí podpory C.1 a C.4) 1 ČÍSLO ŽÁDOSTI * Část A - Identifikační

Více

Uživatelsky příjemnější program Zelená úsporám (aktuality, novinky, kontakty)

Uživatelsky příjemnější program Zelená úsporám (aktuality, novinky, kontakty) Uživatelsky příjemnější program Zelená úsporám (aktuality, novinky, kontakty) Oblast A: Úspora energie na vytápění V oblasti A podporuje program Zelená úsporám opatření vedoucí k úsporám energií na vytápění

Více

Státní fond životního prostředí ČR

Státní fond životního prostředí ČR Státní fond životního prostředí ČR Regenerace brownfieldů Brno 27.2.2019 Monika Špačková Ředitelka odboru krajských pracovišť Morava Dotační možnosti SFŽP ČR Operační program Životní prostředí 2014 2020

Více

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 MANUÁL ŽADATELE O PODPORU Z PROGRAMU NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 Vypracoval: Asociace energetických specialistů, z.s. Zpracováno dne: 1. 4. 2015 MANUÁL ŽADATELE O PODPORU Z PROGRAMU NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015

Více