1 Přihlášení do virtuální místnosti SEATS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1 Přihlášení do virtuální místnosti SEATS"

Transkript

1

2 Obsah: 1 Přihlášení do virtuální místnosti SEATS Nastavení pro Adobe Flash Player Ukázka virtuální místnosti Funkce a moduly virtuální místnosti SEATS Základní komunikace Posluchárna a audiovizuální komunikace Veřejný a soukromý chat Moderovaný chat Sdílení Možnosti sdílení Sdílení souborů a dokumentů Whiteboard Sdílení obrazovky vašeho počítače Panel kreslení Nastavení Rozložení místnosti Místnost Nastavení Info Pokročilejší funkce Předávání práv Nahrávání Rozpoznávání řeči Okamžitý report v případě potíží Spuštění plánovaného webináře... 14

3 1 Přihlášení do virtuální místnosti SEATS Do virtuální místnosti SEATS se lze přihlásit jak na webu, tak i přes desktopovou verzi, kterou si můžete stáhnout desktopovou verzi do počítače. Přihlašovací údaje jsou vždy váš a heslo zadané při registraci. Odkaz pro webové rozhraní: Po vyplnění přihlašovacích údajů klikněte na Přihlásit se. Systém SEATS umožňuje heslo uložit na vámi používaném počítači pomocí zaškrtnutí Zapamatovat si údaje. Veškeré instalace (Windows, MacOS, Android a ios - tablet a mobilní telefon) naleznete zde: (Desktopová verze dostupná vlastníkům místnosti pro pořádání online relací je pouze na PC s operačním systémem Windows a MacOS. Pro mobilní telefony a tablety je nutné nainstalovat aplikaci z příslušných STORE) 2 Nastavení pro Adobe Flash Player Povolení systému Adobe Flash Player pro používání mikrofonu a kamery. Po (prvním) přihlášení se otevře vaše virtuální místnost spolu s tímto okénkem (anglicky: Allow-Povolit, Deny- Odmítnout). Jde o dotaz, zda může systém využívat mikrofon a kameru klikněte na Povolit ( Allow ). Pro uložení nastavení nemusíte při každém novém přihlášení kameru a mikrofon opět povolovat, ale klikněte kdekoli ve virtuální online kanceláři pravým tlačítkem myši a následně na Nastavení, označte Povolit a Zapamatovat a okno zavřete (anglicky: Settings... > Allow > Remember).

4 3 Ukázka virtuální místnosti Nahrávání webináře, 2 Nastavení, 3 Ohlášení chyby výrobci aplikace, 4 Odhlášení z místnosti, 5 Záložka pro sdílení veškerých souborů, 6 Tab se souborem, 7 Moderovaný chat, 8 Vložení souboru do chatu ve formě odkazu, 9 Kopírování chatu, 10 Možnost smazání veřejného chatu, 11 Rozpoznávání řeči, 12 Poslání zprávy do chatu, 13 Veřejný chat 14 Rozpoznávání řeči (text), 15 Smajlíci v posluchárně, 16 Rozpoznání zařízení (PC, tablet, mobil), 17 Řazení lidí v místnosti dle kritérií, 18 Fronta volajících, 19 Seznam jmen v posluchárně (kurzívou jsou označeni ti, kteří se odpojili na mobilním zařízení) vyvolání lidí se provede kliknutím na jméno hosta, 20 Posluchárna, 21 Ikonka Admina (nebo předání práv hostovi), 22 Rozpoznání zařízení (PC, tablet, mobil), 23 Vyhození hostů z místnosti, 24 Zvětšení/zmenšení souboru, 25 Listování souborem, 26 Paleta barev, 27 Smazání nakreslené šablony, 28 Ukazovátko, 29 Kreslení čar, 30 Zvýrazňovač, 31 Psaní textu, 32 Vyfocení aktuální stránky a uložení do PC jako obrázek, 33 Náhledy souborů, 34 Videookno s uživateli, 35 Možnost vypnutí/zapnutí kamery a mikrofonu, 36 Posuvník hlasitosti mikrofonu, 37 Možnost unikátního webináře.

5 4 Funkce a moduly virtuální místnosti SEATS 4.1 Základní komunikace Ve virtuální místnosti SEATS lze komunikovat pomocí audia/videa a textového chatu. Pro dotazy, které chce lektor řešit na konci webináře, je možné využít moderovaný chat. Novinkou je i soukromý chat hosté mohou chatovat s vlastníkem místnosti a naopak Posluchárna a audiovizuální komunikace Komunikace prostřednictví hlasu a obrazu je vyobrazena níže na obrázku. Při přihlášení do místnosti zůstává vlastník místnosti i hosté v posluchárně, kliknutím na jejich (vaše) jména se vám zobrazí okno s informacemi o uživatelích, možnost vyvolat je (vás) do aktivního hovoru, odeslat jim soukromou zprávu v chatu nebo je povýšit na administrátora, pokud jsou na PC nebo na tabletu. Standardně je přenos nastaven z webové kamery na vašem počítači (při povolení Adobe Flash Player). Kameru i mikrofon lze vypnout ikonkami ve videookně. Počet hostů v místnosti. Jmenný seznam lidí v místnosti. Ikonka pro admina. Rozpoznané zařízení, z kterého hosté (vlastník) přicházejí PC, tablet, mobilní telefon. Fronta volajících pro přijetí hosta klikněte na zelený telefonek. Seřazení volajících dle abecedy, typu zařízení, času příchodu do místnosti a nastavení smajlíka. Smajlíci. Pokud je smajlík červený, hosté nevidí posluchárnu a nelze vkládat smajlíky. Ikonka mikrofonu a kamery Video okno Přesunutí uživatele do posluchárny. Kliknutím na jméno v posluchárně můžete hosta vyvolat do aktivního hovoru, odeslat mu soukromou zprávu nebo ho povýšit na admina. Žlutá barva kolem videookna indikuje zvuk (hlas). Posuvník pro hlasitost.

6 4.1.2 Veřejný a soukromý chat Kromě audiovizuální komunikace lze během hovoru využít i také veřejný či soukromý chat. Veřejný chat je určen všem účastníkům online setkání. Soukromý chat lze využít vždy od hosta k vlastníkovi místnosti a opačně, nelze komunikovat soukromě mezi hosty. V případě nové zprávy se tab se jménem hosta (všichni) rozsvítí červeně, viz obrázek níže. V obou chatech lze sdílet soubor z úložiště (knihovny) souborů v místnosti. Tento soubor je možné stáhnout a uložit. Veřejný chat. Soukromý chat. Moderovaný chat. Sdílení souboru v chatu. Zkopírování chatu do schránky. Smazání celého veřejného chatu. Aktivace rozpoznávání řeči otevře se google prohlížeč Moderovaný chat Pomocí této funkce můžete ovlivnit, které zprávy se v okně veřejného chatu zobrazí a které budou zamítnuty. Toto řešení se používá třeba v rámci otázek na konci online setkání. Moderovaný chat zprovozníte zatrhrnutím Nastavit moderovaný chat. Hostům se chatovací okno ohraničí červenou barvou. Přijaté zprávy od účastníků ke schválení. Smazaní zprávy neobjeví se ve veřejném chatu. Schválení zprávy objeví se ve veřejném chatu. Možnost smazat veškeré zprávy z moderovaného chatu.

7 4.2 Sdílení Možnosti sdílení Na sdílené ploše má vlastník místnosti k dispozici ikonky s možnostmi sdílení sdílení souborů, anket a Youtube videí, interaktivní tabule (whiteboard), sdílení obrazovky počítače. Také lze sdílení spustit pomocí záložky (plus) vpravo nahoře. Obě varianty jsou vyobrazeny níže na obrázku Sdílení souborů a dokumentů Soubory je možné pouze nahrát do knihovny souborů a uložit je. Můžete sdílet běžně užívané formáty dokumentů jako je MS Office, PDF, obrázky, YouTube videa a další. Úložiště souborů hostů, kterým vlastník místnosti předal právo nahrávat soubory. Filtrovat soubory můžete dle názvu (podle abecedy), dle typu souboru, velikosti souboru a data vložení. Nahrání souboru do knihovny souborů. Vytvoření složky pro ukládání souborů. Možnost smazat soubor z knihovny souborů. Otevření souboru na sdílené ploše.

8 Do souboru lze malovat (paleta barev) ikonkou tužky, zvýrazňovačem a psát ikonkou Téčka (panel kreslení). Také můžete využít ukazovátko s vaším jménem. Zvětšovat a zmenšovat soubor si může každý nezávisle na sobě ikonkami lupy. Ikonkou fotoaparátu lze soubor (aktuální stránku) stáhnout do PC jako obrázek. Vlastník místnosti má navíc k dispozici ikonku náhledů všech stránek souboru. Ikonkou koše smažete vše. Pokud chcete smazat pouze část (čáru, text), kliknete pravým tlačítkem na daný text, čáru a jiné. Nahrávání YouTube videí lze pouze přes ikonku Youtube. Poté se objeví video i v prohlížeči souborů a lze ho sdílet. Kliknutím na přidat video se vám otevře pop up, kam vložíte URL Youtube videa a kliknete na ok, doplní se vám název videa a kliknete opět na ok a video se uloží do seznamu. Poté na něj 2x kliknete a video se bude přehrávat na ploše.

9 4.2.3 Whiteboard Interaktivní tabule neboli whiteboard je novinkou v našem systému. Jedná se o bílou stránku (tabuli), do které je možné psát a kreslit, případně využít sdíleného kurzoru. Je možné poté celou tabuli stáhnout do počítače jako obrázek. Panel kreslení Možnost udělat screenshot a uložit si ho do PC Sdílení obrazovky vašeho počítače Sdílet plochu vašeho počítače můžete pouze v desktopové verzi pomocí této ikonky. Vlastnit musíte také program JAVA. U MacOS je tento program standardem, pro operační systém Windows si ho můžete stáhnout zde: (download). Pro sdílení plochy doporučujeme obecně 2 monitory. Pokud máte pouze 1 monitor, je důležité nastavit výšku a šířku okna sdílené plochy toto provedete v nastavení parametrů, viz kapitola Po kliknutí na ikonku sdílení plochy se vám aplikace ONLINE seat minimalizuje na lištu opětovným kliknutím na ikonku ONLINE seat se aplikace opět maximalizuje. V pravém dolním rohu se poté objeví upozornění, že sdílení plochy běží a vypnout ho můžete dvojklikem, viz obrázek níže. Při sdílení plochy se vám automaticky změní rozložení místnosti pouze na soubory, audio bude stále fungovat.

10 4.2.5 Panel kreslení Panel kreslení umožňuje kreslit, psát či zvýrazňovat části souborů s možností změny barvy. Veškeré změny na dokumentu se v rámci panelu kreslení projevují jako šablona a nemění podobu uloženého dokumentu. Jednotlivé části lze odstranit kliknutím pravého tlačítka na daný nákres. Pro uložení této změny si můžete soubor ikonkou fotoaparátu vyfotit a uložit jako obrázek do PC. Kreslení čar. Zvýrazňovač. Psaní textu. Sdílený kurzor Paleta barev. Smazání celé šablony části můžete smazat klepnutím pravého tlačítka na příslušnou čáru, obrázek nebo text. Možnost udělat screenshot a uložit si ho do PC. Náhledy souboru. 4.3 Nastavení Nastavení naleznete v pravém horním rohu ikonka ozubených koleček. K dispozici máte možnost nastavit rozložení místnosti, zvuk příchozích hostů, styl příchodu hostů, umožnit hostům (při předání práv admina) sdílet soubory z PC, nastavit si mikrofon, kameru a sdílení obrazovky, zjistit URL své místnosti, kvalitu připojení, také zde naleznete vstup do administračního rozhraní a mnoho dalšího.

11 4.3.1 Rozložení místnosti Rozložení celé místnosti standardní, bez chatu, bez souborů či pouze soubory Velikost videooken Místnost Příchod hostů: manuálně (řadí se ve frontě), automaticky, na unikátní pouze pozvaní, uzamčení místnosti. Zvuk při příchodu hostů. Vstup do administračního rozhraní. Po předání práv hostovi zaškrtněte toto pole, pokud chcete, aby mohl sdílet ze svého PC své soubory.

12 4.3.3 Nastavení Výběr mikrofo nu v PC. Výběr kamery v PC. Umístění části sdílené plochy Info Pomalé připojení značí 250 ms a více. Kliknutím na tuto ikonku se Vám URL místnosti zkopíruje do schránky. Poté klávesami CTRL+V ji vložíte do textového souboru.

13 4.4 Pokročilejší funkce V horní liště virtuální místnosti jsou k dispozici další podstatné funkce pro ovládání: Nahrávání webináře Odhlášení z aplikace Oznámení chyby výrobci aplikace Plánovaný webinář (start webináře) Předávání práv Novinkou v systému pro webináře a online setkání je možnost předat určité právo administrátora místnosti ovládat dané funkce. Předání práv se uskutečňuje v posluchárně kliknutím na jméno u vybraného hosta na tlačítko povýšit na Admina u jeho jména se objeví zelená ikonka s písmenkem A. Práva hostovi odeberete stejným způsobem. Host má po předání práv k dispozici tyto funkce: Vidí posluchárnu Může vyvolávat účastníky do aktivního hovoru Sdílení souborů z podadresáře Pokud vlastník místnosti zaškrtne v nastavení místnosti, že může host nahrávat soubory z PC, objeví se tato možnost hostovi v knihovně souborů (viz kapitola a 4.4.3), také může soubory nyní smazat Sdílení interaktivní tabule (whiteboard) a YouTube videí Vždy zobrazený panel kreslení (bez předání práv host vidí panel kreslení, pouze pokud je v aktivním hovoru)

14 4.4.2 Nahrávání Nové a vylepšené nahrávání spustíte pomocí této ikonky.nahrává se celé okno aplikace s audiem/videem a sdílenou plochou z pohledu neviditelného hosta, který se při zapnutí nahrávání automaticky spustí (během 3 vteřin). S oknem aplikace lze při nahrávání libovolně hýbat. Po ukončení nahrávání se video zkonvertuje do formátu MP4 a uloží se do statistik v administračním rozhraní, kde si ho můžete poté stáhnout (zkonvertování může trvat několik minut, dle délky online setkání) Rozpoznávání řeči K této funkci je zapotřebí webový prohlížeč Google Chrome. Po kliknutí na tuto ikonku se vám otevře ve webovém prohlížeči Google Chrome stránka pro povolení použití mikrofonu, ikonka zčervená a začne blikat. Tuto funkci lze využít pouze v aktivním hovoru a taktéž si ji může spustit host. V chatu - v tabu rozpoznávání řeči - se poté objeví text přepisující Váš hlas. Důležité je, nastavit si správný jazyk pro přepisování textu, viz kapitola Okamžitý report v případě potíží Pokud shledáte v systému chybu či nestandardní funkčnost, je možné každých 10 minut informovat výrobce aplikace pomocí této ikonky. S vaší zprávou přijde i LOG (výpis ze systému), kterým se bude výrobce aplikace neprodleně zabývat Spuštění plánovaného webináře Pro pořádání webinářů unikátních (plánovaných) - jen pro pozvané, musíte využít administrační rozhraní kam se přihlásíte stejnými přihlašovacími údaji jako do virtuální místnosti. V den (v době) konání webináře (ne dříve), kliknutím na čepičku, se Vám ukáže daný webinář, který musíte spustit kliknutím na zelené sluchátko, viz obrázek níže.

15 Jinak není možné zahájit webinář a hosté se Vám tam nebudou moci hlásit. Ikonka čepičky je po zahájení žlutá a v posluchárně uvidíte tento znak, který uzavře Vaši místnost pouze pro pozvané (ti co dostali unikátní odkaz do u). Plánovaný webinář skončí vypnutím virtuální místnosti SEATS. Zahájení webináře. Vstup do administračního rozhraní odkaz na webináře.

Obsah: 1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti 2 Realizace online setkání

Obsah: 1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti 2 Realizace online setkání Obsah: 1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti... 3 1.1 Nastavení zvuku a mikrofonu... 3 1.2 Instalace Adobe Flash Playeru... 5 1.3 Testování počítače... 5 2 Realizace online setkání...

Více

1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti

1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti Obsah: 1 Důležité informace před vstupem do virtuální místnosti... 3 1.1 Nastavení zvuku a mikrofonu... 3 1.2 Instalace Adobe Flash Playeru... 5 1.3 Testování počítače... 5 1.4 Další technické požadavky

Více

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor. 2 Nastavení pro Adobe Flash Player

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor. 2 Nastavení pro Adobe Flash Player Obsah 1 Přihlášení do aplikace Online Operátor... 3 2 Nastavení pro Adobe Flash Player... 3 3 Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 4 4 Funkce a vlastnosti aplikace Online Operátor... 5 4.1 Klientské

Více

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat Obsah 1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat... 3 2 Nastavení pro Adobe Flash Player... 3 3 Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 4 4 Funkce a vlastnosti aplikace Online Operátor... 5 4.1

Více

Obsah. Manuál pro uživatele aplikace ONIF platný ke dni 22. 9. 2011 Řešení společnosti icord International s.r.o. www.icord.cz

Obsah. Manuál pro uživatele aplikace ONIF platný ke dni 22. 9. 2011 Řešení společnosti icord International s.r.o. www.icord.cz Obsah Rychlý návod... 3 Chci se s vámi bezplatně spojit online. Co mám udělat? Rychlý návod... 3 Co vše mohu:... 3 Podrobněji:... 4 Chci se s vámi bezplatně spojit online. Co mám udělat? Podrobněji...

Více

Online komunikační místnost VOSK

Online komunikační místnost VOSK Online komunikační místnost VOSK (VIDEO ONLINE S KONFERENCÍ) verze 2.0 Verze 1.01 srpen 2012 Obsah Co je potřeba k používání systému VOSK? 3 Nastavení zvuku a hlasitosti 3 Instalace Adobe Flash Playeru

Více

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál. pro operátory

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál. pro operátory Uživatelský manuál pro operátory Obsah Úvodem... 3 1. O aplikaci OnOp Chat... 4 2. Přihlášení do aplikace OnOp Chat... 4 3. Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 5 3.1. Před přijetím klienta...

Více

Obsah. Úvod do virtuální třídy. Další možnosti. Možnosti virtuální třídy. Technické požadavky na váš počítač

Obsah. Úvod do virtuální třídy. Další možnosti. Možnosti virtuální třídy. Technické požadavky na váš počítač Úvod do virtuální třídy Co je to virtuální třída Výčet funkcí Technické požadavky Pravidla užívání Obsah Úvod do virtuální třídy Rychlý start Zvuk a video Prezentace Tabule Co je to virtuální třída Virtuální

Více

Obsah: Manuál pro uživatele aplikace CHATS platný ke dni 1. 1. 2015 Řešení společnosti icord LC s.r.o. - www.icord.cz

Obsah: Manuál pro uživatele aplikace CHATS platný ke dni 1. 1. 2015 Řešení společnosti icord LC s.r.o. - www.icord.cz Obsah: CHATS... 2 Konfigurace počítače... 2 Registrace a objednávka systému CHATS... 3 Funkce aplikace CHATS... 4 1 Stavy... 5 2 Záložky uživatelů a skupin... 5 3 Vyhledávání zpráv... 5 4 Nastavení...

Více

Webová aplikace OnOp. z pohledu klienta verze 1.0.11

Webová aplikace OnOp. z pohledu klienta verze 1.0.11 Webová aplikace OnOp z pohledu klienta verze 1.0.11 Obsah Úvodem... 3 O aplikaci Online Operátor... 4 1. Přihlášení do aplikace Online Operátor... Error! Bookmark not defined. 2. Ukázka virtuální místnosti

Více

Webináře manuál OBSAH

Webináře manuál OBSAH Webináře manuál OBSAH CO je webinář?...2 PROČ webinář?...2 CO POTŘEBUJETE na webinář?...2 PŘIHLÁŠENÍ na webinář?...3 PRŮBĚH webináře?...3 POPIS učebny pro webinář...6 CO je webinář? Slovo WEBINÁŘ vzniklo

Více

Uživatelský manuál. OnOp Chat 1.0. pro operátory

Uživatelský manuál. OnOp Chat 1.0. pro operátory Uživatelský manuál OnOp Chat 1.0 pro operátory Obsah Úvodem... 3 1. O aplikaci OnOp Chat 1.0... 4 2. Přihlášení do aplikace OnOp Chat... 4 3. Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 5 3.1. Před zahájením

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC úvod Sjednocená komunikace představuje ideální řešení pro společnosti, které chtějí zvýšit svou efektivitu a využít komplexní řešení pro pokrytí

Více

Návod na Lync webinář

Návod na Lync webinář Návod na Lync webinář 1. Po úspěšné registraci na náš webinář obdržíte do své schránky mail s instrukcemi a přístupovým odkazem k přístupu do webináře. Pro otevření jeho internetové aplikace klikněte na

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

Váš první webinář aneb jak na to?

Váš první webinář aneb jak na to? Váš první webinář aneb jak na to? 1. Po registraci k účasti na online-schůzce (webináři), obdržíte do své e-mailové schránky zprávu s instrukcemi a přístupovým odkazem pro připojení do vybraného webináře.

Více

Windows 10 (5. třída)

Windows 10 (5. třída) Windows 10 (5. třída) Pracovní plocha: takto vypadá Pracovní plocha u nás ve škole - pozadí Pracovní plochy - ikony na Pracovní ploše ikona Student 17 (se jménem přihlášeného uživatele) ikona Tento počítač

Více

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat AiFoto pro správu fotografií

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

Windows 8.1 (5. třída)

Windows 8.1 (5. třída) Windows 8.1 (5. třída) Pracovní plocha: takto vypadá Pracovní plocha u nás ve škole - pozadí Pracovní plochy - ikony na pracovní ploše - Hlavní panel - ikony na Hlavním panelu (zvýrazněná ikona spuštěné

Více

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský DISCORD Návod k použití pro IVAO-CZ Zpracoval: Jan Podlipský O DISCORDU OBECNĚ Discord je komunikační software, který poprvé vyšel v roce 2015, a od prosince 2017 bylo registrováno přibližně 87 miliónů

Více

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 1. Systémové požadavky... 3 2. Připojení do sítě... 4 3. Přístup pomocí webového

Více

Registrace dodavatele na tržiště NEN

Registrace dodavatele na tržiště NEN Registrace dodavatele na tržiště NEN Co budete předem potřebovat: a) Podpisový osobní certifikát Postsignum nebo 1. Certifikační Autorita b) Prohlížeč Google Chrome c) Uživatelská práva na instalaci programů

Více

Webová aplikace OnOp. z pohledu klienta verze 1.0.11

Webová aplikace OnOp. z pohledu klienta verze 1.0.11 Webová aplikace OnOp z pohledu klienta verze 1.0.11 Obsah Úvodem... 3 1. O aplikaci Online Operátor... 4 2 Jak se klient dostane do aplikace OnOp... 4 2.1. Webchat... 5 2.2. Instant Call Back... 6 2.3.

Více

Uživatelský manuál. verze 1.0.11. Operátor

Uživatelský manuál. verze 1.0.11. Operátor Uživatelský manuál verze 1.0.11 Operátor Obsah Úvodem... 3 1. O aplikaci Online Operátor... 4 2. Přihlášení do aplikace Online Operátor... 4 3. Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 5 3.1. Před

Více

Stručný manuál pro účastníka schůzky v Adobe Connect

Stručný manuál pro účastníka schůzky v Adobe Connect Stručný manuál pro účastníka schůzky v Adobe Connect Vážený uživateli, Děkujeme za Vaši důvěru v systém Adobe Connect. Aby vše fungovalo k Vaší spokojenosti, přinášíme Vám stručný návod, jak se systémem

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

NAS 243 Aplikace AiData pro mobilní zařízení

NAS 243 Aplikace AiData pro mobilní zařízení NAS 243 Aplikace AiData pro mobilní zařízení Přístup a správa souborů NAS z ios a Android zařízení A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Spravovat soubory z NAS aplikací pro

Více

Aplikace gdmss, idmss V

Aplikace gdmss, idmss V Aplikace gdmss, idmss V3.46.000 DAHUA VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 635 (pracovní doba 7:00 15:30) www.variant.cz evs@variant.cz Tato

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti.

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti. Obsah Přihlášení k Office 365... 1 Nastavení přeposílání (předávání) doručené pošty... 2 Instalace plného balíku aplikací Office 365 Pro Plus pro studenty... 3 Přihlášení v plné verzi Office 365 Pro Plus

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

Jak na Bakaláře z mobilního telefonu

Jak na Bakaláře z mobilního telefonu Jak na Bakaláře z mobilního telefonu Elektronickou žákovskou knížku je možné ovládat, případně dostávat notifikace i na mobilní telefon nebo tablet. Rodiče a žáci tak mají online přístup ke klasifikaci

Více

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE PROGRAM SKYPE VERZE NÁVODU A PROGRAMU Verze 1 1.7.2008 Verze Skype 3.5.0.239 VYUŽITÍ PRO Telekonference pro více účastníků Videokonference pro 2 účastníky Instant Messaging (chat) Zasílání souborů V TOMTO

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

1 Princip fungování Aplikace Šimon. 2 Instalace programu do telefonu

1 Princip fungování Aplikace Šimon. 2 Instalace programu do telefonu 1 Princip fungování Aplikace Šimon Systém Šimon funguje na principu šifrované komunikace datovým tokem po síti Internet. Napsaný text je na telefonu odesílatele zašifrován klíčem adresáta a odeslán. Přístroj

Více

Přidání Edookitu na plochu (v 1.0)

Přidání Edookitu na plochu (v 1.0) Přidání Edookitu na plochu (v 1.0) Obsah : Progresivní aplikace 2 1. Operační systém Android v prohlížeči Chrome 3 2. Operační systém ios v prohlížeči Safari 6 3. Operační systém Windows (desktopová aplikace)

Více

Manuál k redakčnímu systému

Manuál k redakčnímu systému Manuál k redakčnímu systému 1. OBSAH 2. Úvod... 3 3. Příspěvky... 5 4. Média... 8 5. Stránky... 10 6. Menu... 12 7. Profil... 13 2 2. ÚVOD PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU Přihlášení do redakčního systému WordPress

Více

EasyN Multi-Window P2P

EasyN Multi-Window P2P EasyN Multi-Window P2P Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1 1. Práce se systémem CMS 1. Instalace aplikace Aplikaci CMS nainstalujeme z přiloženého CD. Pokud není CD součástí balení, stáhneme instalační soubory

Více

ppesystem Elektronický nástroj pro řízení firemních nákupních operací a veřejných zakázek modul B2B a VZ verze 1.01

ppesystem Elektronický nástroj pro řízení firemních nákupních operací a veřejných zakázek modul B2B a VZ verze 1.01 ppesystem Elektronický nástroj pro řízení firemních nákupních operací a veřejných zakázek modul B2B a VZ verze 1.01 Uživatelský manuál pro podepisování JAVOU Poslední aktualizace 10/2014 Centrum klientské

Více

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o.

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o. NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE Ataxo Czech s.r.o. ÚVOD Internetové stránky vytvořené společností Ataxo v rámci produktu Mini web můžete jednoduše a rychle upravovat prostřednictvím on-line administrace.

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1 Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Operační systém a textový editor,

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

Instalace a od-instalace aplikace Google / Android

Instalace a od-instalace aplikace Google / Android Instalace a od-instalace aplikace Google / Android Petr Novák (Ing., Ph.D.) novakpe@labe.felk.cvut.cz 28.06.2017 Obsah 1 Úvod... 1 2 Povolení instalace aplikace... 2 3 Stažení aplikace... 3 4 Instalace

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Elektronické učebnice popis systému, základních funkcí a jejich cena

Elektronické učebnice popis systému, základních funkcí a jejich cena Elektronické učebnice popis systému, základních funkcí a jejich cena Vytvořil TEMEX, spol. s r. o. Obsah 1. Úvod... 2 Formáty... 2 Cena... 2 2. Systémové požadavky... 3 Interaktivní PDF verze... 3 HTML

Více

PowerPoint 2010 Kurz 5, 6

PowerPoint 2010 Kurz 5, 6 PowerPoint 2010 Kurz 5, 6 Obsah Kurz 5... 1 1. Časování prezentace 1 2. Audiozáznamy 2 3. Záhlaví a zápatí 3 Kurz 6... 4 4. Tvorba fotoalba 4 5. Komprese obrázků 5 6. Příprava výstupů 5 7. Tisk prezentace

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

Manuál pro nastavení a instalaci vzdáleného tisku SŠ Kostka s.r.o.

Manuál pro nastavení a instalaci vzdáleného tisku SŠ Kostka s.r.o. Manuál pro nastavení a instalaci vzdáleného tisku SŠ Kostka s.r.o. Ver.: 1.1_2015 Na školní kopírky Konica-Minolta si můžete odeslat libovolnou tiskovou úlohu z jakéhokoli počítače připojeného k Internetu.

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 29 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Jak se př ihla sit na webina ř

Jak se př ihla sit na webina ř Jak se př ihla sit na webina ř Nikdy jste se neúčastnili webináře? Je to pro Vás něco nového? Máte obavy z toho, jak to probíhá? V tomto článku se dozvíte, jak se na naše webináře přihlásit. Na úvodní

Více

Meeting Asistent. Manuál pro instalaci a ovládání aplikace. Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian

Meeting Asistent. Manuál pro instalaci a ovládání aplikace. Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian Meeting Asistent Manuál pro instalaci a ovládání aplikace Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian 1 Úvodem 2 Podporované přístroje 3 Start 3.1 Potřebné vybavení 3.2 Instalace aplikace do telefonu 4

Více

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku Úvodní příručka Zvládněte toho více, ať jste kdekoli, se zabezpečeným přístupem, sdílením a ukládáním souborů. Přihlaste se ke svému předplatnému Office 365 a ve spouštěči aplikací vyberte SharePoint.

Více

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování.

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Úvod: Pro správu a přehled aktivovaných služeb slouží Vodafone OneNet Samoobsluha. Pro veškeré sledování vyúčtování (různé

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player.

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Generel cyklodopravy Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Logo, název Panel nástrojů Odkazy Vrstvy

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Citace.com. návod na využívání generátoru citací. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0. ...

Citace.com. návod na využívání generátoru citací. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0. ... ...citovat je snadné Generátor citací návod na využívání generátoru citací Místo vydání: Brno Vydavatel: Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0 Citace dokumentu : návod na využívání generátoru citací [online].

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Novinky v ticketingu verze 4.2

Novinky v ticketingu verze 4.2 Novinky v ticketingu verze 4.2 Autor: Martina Juráková Aktualizováno: 7.9.2018 IPEX a.s., Roháčova 77, Praha Obsah Obsah... 2 Nové pohledy na požadavky s podporou skupin... 3 Konverzace v požadavku...

Více

Nastavení služby Profi Komunikace (aplikace Microsoft Lync) jednoduchý uživatelský manuál

Nastavení služby Profi Komunikace (aplikace Microsoft Lync) jednoduchý uživatelský manuál Nastavení služby Profi Komunikace (aplikace Microsoft Lync) jednoduchý uživatelský manuál Obsah Úvod... 2 Stažení aplikace Microsoft Lync... 3 Instalace MS Lync... 5 První spuštění Microsoft Lync... 7

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Návod: Připojení ke školnímu FTP serveru. Návodu sloužící k přípojení k FTP serveru pomocí: Total Commander Webové rozhraní FTP Novell Client

Návod: Připojení ke školnímu FTP serveru. Návodu sloužící k přípojení k FTP serveru pomocí: Total Commander Webové rozhraní FTP Novell Client Návod: Připojení ke školnímu FTP serveru Návodu sloužící k přípojení k FTP serveru pomocí: Total Commander Webové rozhraní FTP Novell Client Příhlášní ke školnímu FTP serveru pomocí programu Total Commander

Více

LYNX MINI a MIDI. Úvod Co je třeba k provedení resetu Uzavřete směnu, udělejte Z-report Připojte pokladnu k internetu...

LYNX MINI a MIDI. Úvod Co je třeba k provedení resetu Uzavřete směnu, udělejte Z-report Připojte pokladnu k internetu... Návod na tovární reset pokladen STANDARD a LYNX MINI a MIDI Obsah Úvod... 2 Co je třeba k provedení resetu... 2 Uzavřete směnu, udělejte Z-report... 2 Připojte pokladnu k internetu... 2 Připojení pokladny

Více

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS 1 Obsah 1 Získání aplikace... 3 2 První spuštění... 3 2.1 Založení uživatelského účtu... 3 2.2 Založení vozidla... 4 3 Ovládání vozidla... 5 3.1 Menu vozidla...

Více

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace 1. Obecné informace... 1 2. Žádost o přílohu č. 2... 2 3. Vyplnění a odeslání přílohy č. 2 k podpisu do VZP... 3 4. Podpis a odeslání přílohy č. 2 do VZP... 4 4.1 Podepsání jednotlivého dokumentu... 4

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10

Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10 Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10 1 Úvodem Přístup k internetu prostřednictvím drátového připojení na pokojích kolejí Jana Opletala

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV. RETE tv

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV. RETE tv Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV RETE tv Obsah: 1. Úvod... 2 2. Pojmy... 2 3. Registrace zařízení... 3 3.1. Generování párovacího kódu pro Set-Top box... 3 3.2. Autorizace webového prohlížeče...

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

Jak na Bakaláře z mobilního telefonu

Jak na Bakaláře z mobilního telefonu Jak na Bakaláře z mobilního telefonu Elektronickou žákovskou knížku je možné ovládat, případně dostávat notifikace i na mobilní telefon nebo tablet. Rodiče a žáci tak mají online přístup ke klasifikaci

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Interaktivní funkce Selfnet TV

Interaktivní funkce Selfnet TV Interaktivní funkce Selfnet TV Uživatelská příručka Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody interaktivní televize Selfnet TV. Svoji Selfnet TV budete ovládat přes velmi jednoduchou

Více

Návod na miniaplikaci meteostanice WANET pro Windows Vista/7/8

Návod na miniaplikaci meteostanice WANET pro Windows Vista/7/8 Návod na miniaplikaci meteostanice WANET pro Windows Vista/7/8 Návod na miniaplikaci meteostanice WANET pro Windows Vista/7/8 Přehledné zobrazení aktuálního počasí Vaší meteostanice na pracovní ploše v

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost o dotace prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém

Více

Odpadové hospodářství v ORP Ústí nad Labem

Odpadové hospodářství v ORP Ústí nad Labem mapová aplikace Odpadové hospodářství Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Odpadové hospodářství v ORP Ústí nad Labem Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

Hlavní panel nástrojů

Hlavní panel nástrojů Zobrazit Domů > Panely nástrojů > Panely nástrojů Tato kapitola obsahuje přehled nástrojů a funkcí, které jsou dostupné z panelů nástrojů aplikace ActivInspire: Hlavní panel nástrojů (ActivInspire Primary)

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více

Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle

Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle Programu Výměna zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 36 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více