STANOVY Golf Indoor Club Prague o.s. ze dne 26. prosince Článek 1 Všeobecná ustanovení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STANOVY Golf Indoor Club Prague o.s. ze dne 26. prosince 2013. Článek 1 Všeobecná ustanovení"

Transkript

1 STANOVY Golf Indoor Club Prague o.s. ze dne 26. prosince 2013 Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Golf Indoor Club Prague o.s. je občanským sdružením dle ustanovení zákona č. 83/1990 Sb. ze dne , o sdružování občanů. 2. Golf Indoor Club Prague o.s. je právnickou osobou a může zřizovat organizační jednotky, zakládat jiné právní subjekty nebo se dle těchto stanov stát součástí jiných právních subjektů. 1. Název občanského sdružení je: Golf Indoor Club Prague o.s. Článek 2 Název a znak sdružení (dále jen GICP nebo klub ). 2. Znakem klubu je: LOGO Článek 3 Sídlo GICP 1. Sídlo GICP je na adrese: Libušská 145/53 Praha 4, Kancelář GICP je na adrese: Na Tarase 136, Obříství Dušníky, Článek 4 Cíle GICP 1. Základním cílem činnosti GICP je zajišťování kvalitních podmínek pro sportovní golfovou činnost svých členů a vytváření podmínek k aktivnímu provozování golfové hry. 2. K naplnění výše uvedeného cíle bude GICP klást důraz zejména na: všeobecný rozvoj a propagaci golfového sportu a jeho hodnot jako prostředku aktivního odpočinku; zajišťování sportovní činnosti svých členů se zřetelem na výchovu a vyhledávání mladých talentů pro golfovou hru, výkonnostní a vrcholový golf; smluvní zajištění používání kvalitního golfového hřiště a zázemí pro členy GICP; rozšiřování nabídky služeb souvisejících s provozováním a rozvojem golfového sportu, zejména podpory mládeže; koordinaci sportovní a jiné činnosti s činností České Golfové Federace (dále jen ČGF );

2 zajišťování financování výše uvedených činností z dostupných zdrojů, tj. zajištění nezbytné organizační a hospodářské činnost. Článek 5 Vznik a zánik členství v GICP 1. O přijetí zájemců za člena GICP rozhoduje správní rada, přičemž na přijetí za člena klubu není právní nárok a správní rada má právo přihlášku odmítnout, a to i bez udání důvodu. 2. Členem GICP se může stát fyzická osoba, která splní následující podmínky: a) souhlasí se stanovami GICP a zaváže se k jejich bezvýhradnému dodržování, ztotožňuje se s cíli GICP a má zájem podílet se na jejich naplňování; b) řádně vyplní a vlastnoručně podepíše písemnou přihlášku a doručí ji do kanceláře GICP (u nezletilé fyzické osoby její zákonný zástupce); c) uhradil stanovený roční klubový příspěvek, jehož výši pro každý rok schvaluje správní rada, nejpozději do roku předcházejícího. 3. O schválení či neschválení přihlášky vyrozumí správní rada GICP žadatele o členství písemnou (a to i elektronickou) formou, a to do čtrnácti (14) dnů od doručení přihlášky. 4. Po přijetí do GICP obdrží každý člen členskou kartu ČGF. 5. Pokud není stanoveno jinak, vzniká členství na dobu jednoho roku. Se souhlasem správní rady GICP může být v odůvodněných případech členství v GICP na žádost člena na dobu určitou přerušeno. 6. Člen může postoupit práva a povinnosti (děděním, darováním, prodejem) vyplývající z jeho členství na další osobu. Tato osoba musí být schválena jako řádný člen GICP. Postoupení práva, podléhá souhlasu správní rady. 7. Členství v GICP zaniká: a) úmrtím člena; b) písemnou dohodou GICP a člena; c) rozhodnutím správní rady o vyloučení člena z GICP v případech, kdy člen poruší stanovy GICP, předpisy a pokyny orgánů GICP, nedodržuje závazky a povinnosti vůči GICP nebo svým jednáním poškozuje GICP, a to po předchozím upozornění člena, učiněné správní radou, na možnost vyloučení z GICP. 8. Ukončením členství se rozumí výmaz člena z evidence GICP. 9. Ukončením členství z jakéhokoliv důvodu nevzniká členovi nárok na finanční a jiné vyrovnání a na vrácení jakýchkoliv již zaplacených příspěvků. Případné finanční závazky člena vůči GICP zůstávají ukončením členství nedotčené.

3 Článek 6 Druhy členství v GICP; Vstupní příspěvek a roční klubový příspěvek 1. Stanovy GICP rozlišují tyto druhy členství: a) Osobní členství. Osobní členství je určeno pro fyzickou osobu starší osmnácti (18) let. Členovi nenáleží volební hlas na valné hromadě. b) Přidružené osobní členství. Přidružené osobní členství může získat osoba starší osmnácti (18) let, která je manželem/manželkou nebo druhem/družkou člena GICP. Členovi nenáleží volební hlas na valné hromadě. c) Junior členství. Junior členství je určeno osobám do osmnácti (18) let včetně. Junior členovi nenáleží volební hlas na valné hromadě. f) Čestné členství. Čestné členství může získat fyzická osoba na základě rozhodnutí správní rady GICP. Čestné členství se uděluje významným osobnostem nebo se uděluje za mimořádné zásluhy o rozvoj centra a klubu. Se vznikem čestného členství není spojena povinnost platit klubový příspěvek. Držitel čestného členství má všechna práva a povinnosti řádného člena, nenáleží volební hlas. Rozhodnutím správní rady může být čestné členství rovněž zrušeno. g) Jiné druhy členství. Správní rada GICP má právo rozhodovat o zavedení nových druhů členství a stanovit práva a povinnosti členů s novým členstvím související. 2. Výši klubového příspěvku pro příslušný kalendářní rok stanoví svým rozhodnutím správní rada GICP. Článek 7 Práva a povinnosti člena GICP 1. Člen GICP má právo: a) účastnit se valné hromady GICP a předkládat na ní své náměty a připomínky b) využívat nabízených služeb GICP a účastnit se akcí pořádaných GICP; 2. Člen GICP má povinnost: a) ctít a dodržovat golfová pravidla a zásady golfové etiky; b) řídit se stanovami GICP a plně respektovat pokyny a rozhodnutí správní rady GICP a svým jednáním přispívat k dobrému jménu GICP; c) v řádném termínu uhradit roční klubový příspěvek schválený správní radou pro příslušný kalendářní rok; d) oznámit GICP případnou změnu adresy pro doručování nebo jiné důležité změny; e) chránit majetek GICP a golfové zařízení, včetně jeho vybavení, které GICP využívá ke své činnosti, před poškozením, zničením nebo odcizením.

4 3. Členská práva a povinnosti mohou být vymezena, omezena nebo zrušena jen na základě stanov GICP. Práva a povinnosti členů mohou být také doplněna a upřesněna vnitřními předpisy a pokyny GICP, schválenými správní radou GICP Článek 8 Orgány sdružení 1. Správní rada 1.1. Nejvyšším výkonným a řídícím orgánem GICP je správní rada. Správní rada rozhoduje o všech záležitostech sdružení Správní rada je tříčlenná (3), přičemž členové správní rady jsou voleni na dobu 5 let. Opětovné zvolení je možné. Ze svého středu si správní rada po svém zvolení volí Presidenta a Vicepresidenta klubu také na 5 let. Správní rada rozhoduje prostou většinou hlasů. 1.3 Členem správní rady může být pouze fyzická osoba starší osmnácti (18) let, která je plně způsobilá k právním úkonům, je bezúhonná a je členem GICP Všechny členy jmenuje správní rada a odsouhlasuje je hlasováním, ve kterém musí být nominace přijata nadpoloviční většinou Za člena, který odstoupil nebo jinak ztratil členství ve správní radě, může správní rada kooptovat náhradního člena, který musí být schválen zbývajícími členy správní rady Správní rada zasedá minimálně čtyřikrát (4x) ročně Správní radu svolává k zasedání prezident, případně pověřený člen správní rady, a to písemnou pozvánkou, doručenou členům správní rady GICP nejpozději sedm (7) dnů před zasedáním. V pozvánce musí být uvedeny místo zasedání, den i hodina jeho zahájení a navržený program jednání Správní rada může podle své úvahy přizvat na své zasedání i další osoby, zejména členy jiných orgánů sdružení, zaměstnance GICP nebo členy. Tyto přizvané osoby nemají žádné hlasovací právo Správní radě náleží zejména: a) rozhodovat ve všech věcech vedení a činnosti sdružení; b) svolávat valnou hromadu a organizačně zajišťovat její průběh c) rozhodovat o změně stanov; d) navrhovat a schvalovat interní předpisy GICP. 2. Valná hromada 2.1. Valnou hromadu tvoří správní rada GICP s hlasovacím právem Valné hromady se mohou rovněž zúčastnit třetí osoby na základě písemného pozvání správní rady. Veřejnosti není valná hromada přístupná Jednání valné hromady řídí prezident GICP nebo jím pověřená osoba.

5 2.4. Valná hromada je usnášeníschopná při účasti více jak 50 % členů správní rady v den konání valné hromady. Pokud není valná hromada usnášeníschopná od stanoveného začátku jednání, svolá správní rada do čtyř (4) týdnů náhradní valnou hromadu Svolávání valné hromady se děje písemnou pozvánkou, adresovanou do bydliště (na doručovací adresu) každého člena správní rady, doručenou nejméně čtrnáct (14) dnů před konáním valné hromady Pro hlasování na valné hromadě se stanovují následující pravidla: Hlasování na valné hromadě je vždy veřejné, kromě volby členů správní rady GICP. Návrh je přijat, případně je zvolen ten, kdo obdrží nadpoloviční většinu platných hlasů přítomných členů GICP na jednání valné hromady Žádné rozhodnutí či usnesení valné hromady nesmí být v rozporu s jakýmkoliv článkem stanov GICP. Článek 9 Zásady hospodaření GICP 1. GICP hospodaří jako právnická osoba se samostatnou právní subjektivitou. 2. Zdrojem příjmů klubu jsou především: a) roční klubové příspěvky; b) příjmy z klubových akcí pořádaných GICP; c) dotace, dary, granty, odkazy a ostatní příspěvky. 3. Získané finanční prostředky požívá GICP především pro naplnění svých cílů stanovených v článku 4 těchto stanov a na krytí administrativně správních výdajů sdružení. 4. Sdružení vede řádné účetnictví v souladu s ustanoveními zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, a zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví. 5. Za občanské sdružení jedná každý člen správní rady samostatně, za občanské sdružení podepisuje President nebo Vicepresident společně s dalším členem správní rady. Ve věcech dispozic s peněžními a jinými majetkovými hodnotami nakládá a podepisuje za občanské sdružení President společně s Vicepresidentem. Článek 10 Závěrečná ustanovení 1. Stanovy jsou závazné pro všechny členy 2. Změny ve stanovách jsou plně v kompetenci správní rady a řídí se článkem 8 3. Stanovy nabývají platnosti a účinnosti dnem Ostatní se řídí interními předpisy, schválenými správní radou

Stanovy spolku Golf Club Hostivař. Článek 1 Název, trvání spolku. 2. Klub je zapsaným spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Stanovy spolku Golf Club Hostivař. Článek 1 Název, trvání spolku. 2. Klub je zapsaným spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Stanovy spolku Golf Club Hostivař Článek 1 Název, trvání spolku 1. Název spolku je Golf Club Hostivař, z.s. (dále jen Klub ). 2. Klub je zapsaným spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Více

Stanovy Student Golf Club

Stanovy Student Golf Club Stanovy Student Golf Club Preambule Students Golf (dále jen SG) je dobrovolné, nepolitické sdružení fyzických a právnických osob, zajímajících se o golf a doprovodnou činnost kolem golfu. Toto občanské

Více

Stanovy Golf Club Hostivař

Stanovy Golf Club Hostivař Stanovy Golf Club Hostivař Část I Úvodní ustanovení Článek 1 Název a forma sdružení 1.1 Název sdružení je Golf Club Hostivař (dále jen GCHOS nebo klub). 1.2 GCHOS je sdružením dle zákona č. 83/1990 Sb.

Více

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s.

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s. STANOVY SPOLKU BMW Moto klub Czech Republic z.s. čl. I. Úvodní ustanovení Spolek BMW Moto klub Czech Republic z.s. (dále jen spolek) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ  BMW Moto klub Czech Republic o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s." či. I. Úvodní ustanovení Sdružení BMW Moto klub Czech Republic o.s. (dále jen sdružení) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

Stanovy občanského sdružení iknow Club. se sídlem Italská 2263/53, Vinohrady, Praha 2, PSČ 120 00 Česká republika

Stanovy občanského sdružení iknow Club. se sídlem Italská 2263/53, Vinohrady, Praha 2, PSČ 120 00 Česká republika Stanovy občanského sdružení iknow Club se sídlem Italská 2263/53, Vinohrady, Praha 2, PSČ 120 00 Česká republika 1 Článek 1 Název sdružení Název sdružení je iknow Club (dále jen iknow Club nebo sdružení)

Více

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s.

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. čl. I. Název a sídlo Název sdružení : Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o.s. Sídlo sdružení : Městský

Více

ERBIA Golf Club o.s. Registrace provedena 19.10.2004 Ministerstvem vnitra České republiky pod č.j. VS/1-1/58751/04-R IČ: 26678691 STANOVY

ERBIA Golf Club o.s. Registrace provedena 19.10.2004 Ministerstvem vnitra České republiky pod č.j. VS/1-1/58751/04-R IČ: 26678691 STANOVY ERBIA Golf Club o.s. Registrace provedena 19.10.2004 Ministerstvem vnitra České republiky pod č.j. VS/1-1/58751/04-R IČ: 26678691 STANOVY úplné znění k 4.1.2008 1 Preambule Vyznavači a příznivci golfového

Více

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Název spolku : Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. čl. I. Název a sídlo Sídlo spolku : Městský úřad, Náměstí Osvobození 63, Cvikov, PSČ 471 54 čl. II. Účel

Více

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní 1. NÁZEV A SÍDLO 1.1 Název spolku je: Občanské sdružení při MŠ Národní, z. s. (dále jen spolek ). 1.2 Sídlem spolku je: Národní 416/37, Praha 1. 2. CHARAKTER

Více

podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Hlava I Základní ustanovení

podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Hlava I Základní ustanovení Stanovy podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Občanské sdružení GAVANET Hlava I Základní ustanovení Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry v Občanském sdružení GAVANET

Více

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s.

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s. Stanovy Článek I Název a sídlo spolku (1) (dále jen spolek ) má své sídlo v Hradci Králové, na adrese Tylovo nábřeží 682, 500 02 Hradec Králové. Článek II Účel spolku (1) Účelem spolku je sdružování aktivních

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni 24. 11. 2015 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Základní

Více

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku STANOVY České origami společnosti I. Název spolku Česká origami společnost, z. s. II. Sídlo spolku Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, 141 00 III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku Česká origami

Více

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s.

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Čl. I Základní ustanovení 1. HOROLEZCI Jeseník, z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolné sdružení fyzických osob, které je založeno v souladu s příslušnými ustanoveními zákona

Více

Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku

Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb.,

Více

Stanovy spolku ze dne Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Cíle spolku. Článek 3 Spolková činnost

Stanovy spolku ze dne Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Cíle spolku. Článek 3 Spolková činnost Stanovy spolku ze dne 10. 4. 2016 Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Název spolku: Společnost katolického domu v Blansku, z. s. 2) Společnost Katolického domu v Blansku, z. s. (dále jen spolek) je spolkem ve

Více

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s.

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s. STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s. Článek I. Název a sídlo 1. Název: Česká seniorská golfová asociace, z. s. ( zkratka ČSGA ). Anglický ekvivalent jejího názvu zní Czech Senior Golf

Více

STANOVY ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE

STANOVY ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE STANOVY ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE Článek I. Název a sídlo 1. Název: Česká seniorská golfová asociace ( zkratka ČSGA ). Anglický ekvivalent jejího názvu zní Czech Senior Golf Association. 2. Sídlo:

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení GOLF CLUB STARÁ BOLESLAV I. Název klubu Občanské sdružení je sportovním klubem (dále v textu jen klub) a nese název GOLF CLUB STARÁ BOLESLAV II. Sídlo klubu Sídlem klubu je

Více

Stanovy spolku. Název a sídlo spolku

Stanovy spolku. Název a sídlo spolku Stanovy spolku I. Název a sídlo spolku Spolek nese název (dále jen "spolek ) a má své sídlo v Chrudimi, na adrese Čáslavská 973, 537 04 Chrudim IV. II. Úvodní ustanovení 1. Spolek je dobrovolným svazkem

Více

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s.

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Spolek Sportovní klub petanque Kulová osma, z.s. (dále jen "Spolek") je založen na principu dobrovolnosti

Více

STANOVY. Spolek přátel GFP. IČO se sídlem Masarykova 450/14, Neratovice sp. zn. L 2744 vedená u Městského soudu v Praze

STANOVY. Spolek přátel GFP. IČO se sídlem Masarykova 450/14, Neratovice sp. zn. L 2744 vedená u Městského soudu v Praze STANOVY Spolek přátel GFP IČO 705 65 309 se sídlem Masarykova 450/14, 277 11 Neratovice sp. zn. L 2744 vedená u Městského soudu v Praze I. Úvodní ustanovení 1) Název spolku: Spolek přátel GFP 2) Sídlo

Více

STANOVY Občanského sdružení ONE4ONE

STANOVY Občanského sdružení ONE4ONE STANOVY Občanského sdružení ONE4ONE I. Název sdružení Název sdružení je: Občanské sdružení ONE4ONE, zkratka ONE4ONE, dále jen sdružení. II. Sídlo sdružení Sídlem sdružení je Blatenská 36, Plzeň, 326 00

Více

Článek 1. Název a sídlo Islám v ČR nechceme, z. s. (dále jen spolek) má sídlo v Českých Budějovicích, Mánesova 345/13, 370 01.

Článek 1. Název a sídlo Islám v ČR nechceme, z. s. (dále jen spolek) má sídlo v Českých Budějovicích, Mánesova 345/13, 370 01. Stanovy Islám v ČR nechceme, z.s. Článek 1. Název a sídlo Islám v ČR nechceme, z. s. (dále jen spolek) má sídlo v Českých Budějovicích, Mánesova 345/13, 370 01. Článek 2. Účel spolku Účelem spolku je vyvíjení

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ Na Dlouhém lánu, Praha 6 Identifikační číslo

Více

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA Článek 1 Název a sídlo organizace 1. Název organizace: VIA TEMPORA NOVA, o.s. 2. VIA TEMPORA NOVA má sídlo ve Václavské ulici 1526, Roztoky u Prahy Článek 2

Více

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ČL. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ, NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1.1 Sdružení rodičů a přátel Základní umělecké školy Karla Malicha v Holicích (dále jen SRP ZUŠ Karla Malicha ) se jako občanské sdružení vzniklé dne 14.5.1992

Více

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s.

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. 1 STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. Název, sídlo a právní forma Článek 1 1. Spolek má název Rodinné centrum Praha, z.s. 2. Spolek sídlí na adrese: Praha 4, Starochodovská 89 3. Spolek je právnickou

Více

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I STANOVY SPOLKU Pakultura z. s. Článek I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1. 1. Název spolku: Pakultura z. s. (dále jen spolek ) 1. 2. Sídlo spolku: Truhlářská 574, Pacov 395 01 1. 3. Spolek působí

Více

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku STANOVY Název spolku: Klub přátel hory Kleť z.s. zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Sídlo : 381 01 Český Krumlov, Fialková 225 IČ:

Více

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Mateřská škola, Uherský Brod, Primátora Hájka 2030, okres Uherské Hradiště Primátora Hájka 2030,

Více

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení Stanovy sdružení Úvodní část Název sdružení: Občanské sdružení přátel České Břízy Sídlo: Česká Bříza 115 330 11 pošta Třemošná Článek I. Charakter sdružení 1. Občanské sdružení přátel České Břízy (dále

Více

článek IV Práva a povinnosti členů

článek IV Práva a povinnosti členů Stanovy občanského sdružení s názvem Aktovka 1. Občanské sdružení má název Aktovka Článek I Název a sídlo 2. Občanské sdružení s názvem Aktovka (dále jen sdružení ) sídlí na adrese Žimrovice 25, Hradec

Více

STANOVY. občanského sdružení zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. I.

STANOVY. občanského sdružení zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. I. STANOVY občanského sdružení zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů I. Úvodní ustanovení Název: Občanské sdružení BRÁNIČÁNEK, dále jen sdružení. Sídlo:

Více

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s.

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Název a sídlo: Občanského sdružení, které bude užívat název LEPŠÍ KOSTELEC o.s., se sídlem Smržická 884, 798 41 Kostelec na Hané (IČO: 28553837). Místem

Více

Pod povrchem podpovrchem@seznam.cz www.cajovna.pt.sweb.cz Velké náměstí 44 383 01 Prachatice. STANOVY občanského sdružení.

Pod povrchem podpovrchem@seznam.cz www.cajovna.pt.sweb.cz Velké náměstí 44 383 01 Prachatice. STANOVY občanského sdružení. STANOVY občanského sdružení Pod povrchem Podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, jsou přijaty následující stanovy: Část I. - Základní údaje 1. Název a sídlo sdružení:

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

STANOVY občanského sdružení Země koní čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Země koní (dále jen sdružení );

STANOVY občanského sdružení Země koní čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Země koní (dále jen sdružení ); STANOVY občanského sdružení Země koní čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Země koní (dále jen sdružení ); 2) Sídlem sdružení je: ulice Na chobotě 1345/6, Praha 6 -

Více

STANOVY. Atletika Jižní Město z.s.

STANOVY. Atletika Jižní Město z.s. STANOVY zapsaného Spolku Atletika Jižní Město z.s. I. Základní ustanovení 1. Název zapsaného spolku: Atletika Jižní Město z.s. (dále jen Spolek). 2. Sídlo Spolku: Praha. II. Hlavní poslání a cíle činnosti

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

ČESKÁ ASOCIACE GEOCACHINGU STANOVY. čl. I Název a sídlo a charakter. čl. II Cíle činnosti. čl. III Náplň a formy činnosti

ČESKÁ ASOCIACE GEOCACHINGU STANOVY. čl. I Název a sídlo a charakter. čl. II Cíle činnosti. čl. III Náplň a formy činnosti ČESKÁ ASOCIACE GEOCACHINGU STANOVY čl. I Název a sídlo a charakter 1) Název je: Česká asociace geocachingu (dále jen ČAG ). 2) Sídlem ČAG je: Šikmá 234, Horoměřice, 252 62 3) ČAG je občanským sdružením

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při mateřské škole Herrmannova. 2) Identifikační číslo spolku: 065

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s.

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Stanovy spolku Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: Základní škola, Mokrá 352,

Více

Platné znění. INTERNÍ SMĚRNICE č. 1 včetně dodatků č.1, č.2 a č.3

Platné znění. INTERNÍ SMĚRNICE č. 1 včetně dodatků č.1, č.2 a č.3 Platné znění INTERNÍ SMĚRNICE č. 1 včetně dodatků č.1, č.2 a č.3 Občanského sdružení HYUNDAI CLUB CZ, o.s. I. Členství v klubu Členství v klubu vzniká podáním přihlášky, jejím schválením předsednictvem

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ. 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub).

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ. 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub). ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ I. Název a sídlo 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1176/2a. 3. Klub je zřízen podle Stanov

Více

Stanovy spolku GOLF CLUB STARÁ BOLESLAV z. s.

Stanovy spolku GOLF CLUB STARÁ BOLESLAV z. s. Stanovy spolku GOLF CLUB STARÁ BOLESLAV z. s. (úplné znění stanov schválené výborem Golf clubu Stará Boleslav podle ust. čl. XII., odst. 3 stanov dne 12. září 2014) I. Název spolku Spolek je sportovním

Více

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ I. Název a sídlo 1.Název klubu: Klub fotografů přírody při ČMMJ, z.s. (dále jen Klub ). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1179/2a 3. Klub je zřízen ve

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

Stanovy spolku Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno

Stanovy spolku Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno Stanovy spolku Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno Článek I. Název spolku 1. Název spolku je Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno, z.s. (dále jen spolek ). 2. Spolek je korporací založenou podle zákona č. 89/2012

Více

STANOVY Podzvičinsko, z. s.

STANOVY Podzvičinsko, z. s. STANOVY Podzvičinsko, z. s. Pracovní verze k 3. 12. 2015 Zpracovala: Kateřina Karešová a Ludmila Škvrnová I. Úvodní ustanovení Dle nového občanského zákoníku, 89/2012 Sb. 2014 se mění název Sdružení Podzvičinsko

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 4. 1. 2018 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ SLUNEČNICE KLADNO Identifikační číslo spolku:

Více

STANOVY: Klub českých velocipedistů v Hrabové o.s.

STANOVY: Klub českých velocipedistů v Hrabové o.s. STANOVY: Klub českých velocipedistů v Hrabové o.s. NÁZEV OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ: Klub českých velocipedistů v Hrabové o.s. SÍDLO SDRUŽENÍ: L.HOSÁKA 996/3 OSTRAVA-BĚLSKÝ LES 700 30 I. PREAMBULE Klub českých

Více

Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Dolany, z.s. dle ust. 214 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Dolany, z.s. dle ust. 214 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ Dolany, z.s. dle ust. 214 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Stanovy ) Článek I. Název a sídlo Názvem spolku:

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s.

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Podkrkonošský trabi klub z.s. (dále jen spolek nebo klub) je samostatným suverénním a dobrovolným spolkem s vlastní právní osobností. Byl založen v souladu se zákonem

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s. I. Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Omská, z. s. 2. Sídlo spolku: Gymnázium, Omská 1300, 100 00 Praha 10. 3. Spolek je

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s.

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. I. Název Klub rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. (dále jen spolek ). Sídlo spolku: Hradec Králové II. Sídlo III. Stanovy Vnitřní organizace

Více

S T A N O V Y. občanského sdružení. MLADÍ pro Dobřany. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

S T A N O V Y. občanského sdružení. MLADÍ pro Dobřany. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení S T A N O V Y občanského sdružení MLADÍ pro Dobřany čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název sdružení je: Mladí pro Dobřany (dále jen sdružení ). 2. Sídlem sdružení jsou Dobřany, ulice

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽEN~ Solopisky - Kala. OBECNÁ USTANOVENí. či. 1 Obsah a cíl

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽEN~ Solopisky - Kala. OBECNÁ USTANOVENí. či. 1 Obsah a cíl I eg raee e ne'.j. 101(....... - I 'pod Č J....!X(~~f!!:~~!.!~~~ Il'O...~.~..9...Q.Q..~.. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽEN~ Solopisky - Kala OBECNÁ USTANOVENí či. 1 Obsah a cíl Občanské sdružení fyzických a

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne STANOVY. EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo

ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne STANOVY. EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne 9.4.2016 STANOVY EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo Název spolku: Sídlo: Korespondenční adresa: EBERESCHE z.s. Karla Čapka 343/1, 790 01 Jeseník Karla Čapka 343/1, 790 01

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ).

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). Stanovy Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). II. Sídlo 2.1 Základní škola, Praha 8, Palmovka 8/468, PSČ 180

Více

Stanovy spolku Škroupovka, z.s.

Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Čl. I Název a sídlo (1) Název spolku zní: Škroupovka, z.s. (2) Sídlo spolku je na adrese Škroupova 13, 301 00 Plzeň. Čl. II Účel spolku Posláním spolku je podporovat školní

Více

STANOVY SPOLKU GOLF CLUB BRNO

STANOVY SPOLKU GOLF CLUB BRNO STANOVY SPOLKU GOLF CLUB BRNO Článek 1 Název spolku 1.1. Název spolku je GOLF CLUB BRNO, z.s. (dále v textu jen spolek ) 1.2. Spolek je právnickou osobou upravenou dle zákona č. 89/2012 Sb. (dále v textu

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

Stanovy Spolku Zvoneček Pelhřimov

Stanovy Spolku Zvoneček Pelhřimov Stanovy Spolku Zvoneček Pelhřimov I. Název a sídlo Název občanského sdružení : Spolek Zvoneček Pelhřimov Sídlo sdružení : Osvobození 1691,Pelhřimov II. Právní postavení spolku Spolek Zvoneček Pelhřimov

Více

Golf & Country Club Svobodné Hamry z.s. Stanovy

Golf & Country Club Svobodné Hamry z.s. Stanovy Golf & Country Club Svobodné Hamry z.s. Stanovy Schválené dne 16. 3. 2014 I. Všeobecná ustanovení 1 Název, sídlo a trvání spolku 1.1. Golf & Country Club Svobodné Hamry z.s. je spolkem dle zákona č. 89/2012

Více

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN Stanovy občanského sdružení Klub UHLAN Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: Klub UHLAN (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů,

Více

Stanovy klubu efdrive. Stanovy klubu efdrive

Stanovy klubu efdrive. Stanovy klubu efdrive Stanovy klubu efdrive Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název klubu je efdrive. 2. Zkrácený název klubu je EFD. 3. efdrive je zájmovým klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU). 4. Nedílnou součástí stanov efdrive

Více

Stanovy ČLÁNEK I. Poslání a cíle asociace

Stanovy ČLÁNEK I. Poslání a cíle asociace Stanovy Českomoravské asociace dětských country tanečních skupin (dále jen asociace), která je nevýdělečným občanským sdružením dětí a mládeže, pracujícím podle platných právních předpisů, s vlastní právní

Více

STANOVY GKL. I. všeobecná ustanovení

STANOVY GKL. I. všeobecná ustanovení STANOVY GKL I. všeobecná ustanovení čl. 1. Název, sídlo, trvání sdružení, klubové barvy 1.1. Na základě oboustranné dohody tělovýchovné jednoty Slavoj Praha a Golfového klubu Líšnice, Golfový klub Líšnice

Více

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie.

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie. Stanovy spolku Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Asociace studentů fyzioterapie z.s. (dále jen asociace ). Sídlo: V Úvalu 84, 150 06 Praha 5 - Motol Čl. 2 Statut asociace

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ERIZA

Stanovy Spolku rodičů a přátel ERIZA Stanovy Spolku rodičů a přátel ERIZA Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel ERIZA (dále jen Spolek ) má sídlo v Bezručově ul. 187, Mělník 276 01. Čl. II Účel spolku Spolek rodičů a přátel při Spolku

Více

Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s.

Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s. Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s. Článek I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Název spolku je: Síť ekologických poraden STEP, z. s. (dále jen Spolek ). 2. Spolek používá zkrácený název STEP, jenž

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Úvodní ustanovení ČL. III. Účel spolku. Čl. IV. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Úvodní ustanovení ČL. III. Účel spolku. Čl. IV. Hlavní činnost spolku Hudba při Hasičském záchranném sboru Olomouckého kraje, z.s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo 1. Název: Hudba při hasičském záchranném sboru Olomouckého kraje, z.s. 2. Sídlo: Hněvotín 140, 783 47 Hněvotín

Více

STANOVY. Spolku rodičů a přátel dětí školy při ZŠ Liberec, Lesní, z.s.

STANOVY. Spolku rodičů a přátel dětí školy při ZŠ Liberec, Lesní, z.s. STANOVY Spolku rodičů a přátel dětí školy při ZŠ Liberec, Lesní, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Spolek rodičů a přátel dětí školy při ZŠ Liberec, Lesní, z.s. je dobrovolným svazkem rodičů, zákonných zástupců

Více

STANOVY UNIE PODNIKOVÝCH PRÁVNÍKŮ ČR z. s.

STANOVY UNIE PODNIKOVÝCH PRÁVNÍKŮ ČR z. s. STANOVY UNIE PODNIKOVÝCH PRÁVNÍKŮ ČR z. s. Článek 1 1. Právníci - zaměstnanci v pracovně právním vztahu vytvářejí za podmínek dále stanovených na území České republiky dobrovolný a nezávislý spolek pod

Více

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách (dále jen spolek ) má

Více

STANOVY SPOLKU. DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Název, forma a sídlo

STANOVY SPOLKU. DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Název, forma a sídlo STANOVY SPOLKU DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Dětský lesní klub Letokruh z.s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Stanovy Javornického rozvojového spolku

Stanovy Javornického rozvojového spolku Stanovy Javornického rozvojového spolku 1 Název a sídlo spolku Název spolku zní: Sídlem spolku je: Javornický rozvojový spolek Javorník 42, 384 73 Vacov 2 Právní postavení spolku (1) Javornický rozvojový

Více

Sportovního klubu Černošice z.s. (schválené usnesením valné hromady ze dne )

Sportovního klubu Černošice z.s. (schválené usnesením valné hromady ze dne ) S T A N O V Y Sportovního klubu Černošice z.s. (schválené usnesením valné hromady ze dne 5. 4. 2018) Hlava I Základní ustanovení 1.Sportovní klub Černošice z.s. /dále jen SK/ je samosprávný a dobrovolný

Více

Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. Stanovy spolku

Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. Stanovy spolku Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. (dále jen spolek ) má své sídlo v Praze, na adrese Radlická 99, 150 00. Čl. II Účel

Více

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Název spolku Horníček - spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova IČO 60556323 Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI SPŠ STAVEBNÍ BRNO, O.S.

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI SPŠ STAVEBNÍ BRNO, O.S. STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI SPŠ STAVEBNÍ BRNO, O.S. Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Název sdružení: Sdružení rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole stavební Brno, o.s. (dále jen

Více

Vytvoření a propagace přirozeného a přírodního vzdělávání dětí předškolního věku v podmínkách života ve městě.

Vytvoření a propagace přirozeného a přírodního vzdělávání dětí předškolního věku v podmínkách života ve městě. 1. Název spolku Název spolku zní: Spolek šťastných dětí (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. 2. Sídlo spolku Maixnerova

Více

Stanovy Jihlavské astronomické společnosti

Stanovy Jihlavské astronomické společnosti Stanovy Jihlavské astronomické společnosti Článek I Název a sídlo 1. Název: Jihlavská astronomická společnost (dále jen JAS ). 2. Formálně užívaná zkratka: JAS. 3. Sídlo: Rohozná u Jihlavy 33, 588 44.

Více

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s.

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. Čl. 1 Základní ustanovení (verze schválená Valnou Hromadou dne 24.1.2015) 1 1. Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry ve spolku ZDrSEM první pomoc zážitkem

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s.

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. I. Základní ustanovení Fotbalový klub Horažďovice, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

Více