VŠEOBECNÉ INFORMACE. 9. Při výskytu rezavých skvrn je třeba náboje otřít suchým hadříkem.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VŠEOBECNÉ INFORMACE. 9. Při výskytu rezavých skvrn je třeba náboje otřít suchým hadříkem."

Transkript

1 VŠEOBECNÉ INFORMACE 1. Všechna označení v muničních schránkách, je naneseno černou barvou, kromě schránek s trasující střelou*, které jsou značené ZELENOU barvou a střely zápalně-značkovací, které jsou značené ČEVENOU barvou. Barevná odlišnost je zobrazena na obrázcích. * Náboje z trasující střelou, vyrobené od roku 1942, jsou na Viku a bočních stěnách schránky označené černou barvou se zeleným pruhem. 2. 7,62mm náboje s nábojnicí ШКАС, mohou být s lehkou, průbojnou, průbojně-zápalnou, zápalně-značkovací nebo trasující střelou. Nábojnice ШКАС, se odlišují od obvyklých puškových nábojnic tím, že mají na dně nábojnice kromě čísla závodu a roku výroby, doplňkovou značku ve tvaru písmene "Ш". Proti záměně se náboje s nábojnicí ШКАС (kromě patron s červeně barvenou zápalkou) nanáší ve výrobním závodě lakem. Toto lakování je proti otěru při nošení v patrontaškách, přesto že k otěru může docházet. Náboj s nábojnicí ШКАС používá pro střelbu z kulometů. Pro střelbu z pušek je nutné tyto náboje mazat puškovým olejem. 3. Náboje z nábojnicí ШКАС, mají zápalky lakované červenou barvou, případně se označuje na uzávěru schránky, aby se zabránilo nechtěnému používání při střelbě z pušek, nebo karabin. Jelikož, tyto zápalky mají tuhou slož, může docházet k selhávání oproti puškovému střelivu. 4. Všechny náboje z průrazně-zápalnou, zápalně-značkovací a trasující střelou, se musí při střelbě z tankových i pěchotních kulometů opatřovat tenkým páskem, případně ve skladech označit přes každých pět nábojů s lehkou, nebo těžkou střelou. Speciální náboje je možné označovat jednotlivě. 5. Pro předejití praskání nábojnic a problémům s tuhou složí zápalek se 14,5mm náboji z protitankových pušek PTRS a PTRD před střelbou je třeba nábojnice lehce natřít olejem na zbraně. Toto je třeba proto, že nános laku na nábojnicích se průběhem času vstřebává do balícího papíru. Mimo to, náboje, balené ve speciálních bednách, se nelakují. 6. Náboje je třeba chránit před vlhkem, sněhem, prachem a nečistotami. Navlhnutí nábojů, může během pár dní způsobit nareznutí do té míry, že se stanou nevhodnými pro střelbu. 7. Zamezte pádům nábojů do vody i oleje, protože kapalina může vniknout do náboje, pročež se prodlouží čas výstřelu, selhání, nebo uvíznutí střely ve vývrtu hlavně. 9. Při výskytu rezavých skvrn je třeba náboje otřít suchým hadříkem. 10. Otevírejte schránky nebo bedny s náboji pouze podle potřeby. 11. Náboje všech typů, balené ve výrobním závodě, nebo volné ( ve schránkách bez beden) bezpodmínečně uchovávejte v krytých místnostech. Při skladování v otevřených prostorech náboje chraňte před sluncem, deštěm, prachem a sněhem. Schránky se nesmí skladovat na volné zemi, ale na dřevěné podložce (případně jiném materiále, víkem nahoru).

2 12. Náboje vyrobené během období Vlastenecké války , nebo balené do voskovaného papíru, by měli být navíc baleny v hermeticky uzavřených pozinkovaných bednách. Tyto náboje se musí používat podle směrnic velitele dělostřeleckého zásobování kraje (úseku) v závodech НКВ. 13. Na schránky zabalených nábojů se dává doplňovací razítko černé barvy: a) Na boční podélnou stěnu znak přebalení - písmeno "П" v kosočtverci b) Na víku schránky nebo Viku pozinkované bedny - přebalení v závodě "Н", měsíc a rok přebalení. 14. Prázdné schránky a pozinkované bedny odesílejte dle směrnic veliteli dělostřeleckého zásobování úseku (kraje), pro opětovné využití. 15. V případě zjištění špatné kvality nábojů nebo obalů, okamžitě podejte hlášení УЗПСВ ГАУ Rudé armády. V hlášení udejte: - údaje o označení (razítko na boční stěně a Viku balení); - podrobný popis zjištěné závady; - u jakého množství byla závada zjištěna, případně u kolika případů při střelbě tyto závady vyskytly. 16. Razítko obsahuje tyto údaje: - ráži náboje, typ střely a materiál nábojnice; - počet nábojů ve schránce; - číslo série a číslo výrobního závodu - výrobce; - měsíc a rok výroby - druh prachu. Například pro náboje ráže 7,62mm s lehkou střelou, bude razítko vypadat takto: 7,62 Л ГЖ (ráže, lehká střela, železná nábojnice) B25-3 (B25 číslo série, 3 číslo výr. závodu) XII-44 (měsíc a rok výrobní série) BT 5/42 K (BT druh prachu, množství prachu, výrobce prachu) 17. Na víčkách schránek všech druhů nábojů, vyobrazených v této stručné příručce, je uvedena značka a stupeň nebezpečnosti, viz. schránka (obr. 1.). Například, stupeň XVI znamená, že této bedně nehrozí nebezpečí výbuchu a je méně odolná mechanickému poškození. (obr. 1.) Značení na víku schránky (přibližné rozmístění)

3 Náboje 7,62 s Lehkou střelou Jsou předurčeny pro střelbu proti živé síle protivníka. (účinnost do m ). Používají se především pro střelbu z pušek, karabin a pěchotních kulometů. Rovněž se dají použít pro střelbu z tankových kulometů. Zkrácené označení: U dvojkovových nábojnic - 7,62 Л ГЖ U mosazných nábojnic - 7,62 Л ГЛ U ocelových nábojnic (bez povrchové úpravy) - 7,62 Л ГС Například, "Л" označuje - lehkou střelu. Schránka (obr. 2.)obsahuje náboje bez nábojových pásků. Razítko naznačuje pouze množství uložených nábojů a nepřítomnost slova "В ОБОЙМАХ". (Obr. 2.) Rozpoznávací značení nábojů 7,62 s lehkou střelou a způsob balení.

4 Náboje 7,62 s těžkou střelou Jsou předurčeny pro střelbu proti živé síle protivníka. (účinnost do m). Používají se především pro střelbu z tankových kulometů. (Obr. 3.) Je možné je rovněž použít při střelbě z pušek, karabin a pěchotních kulometů. Zkrácené označení: U dvojkovových nábojnic - 7,62 Д ГЖ U mosazných nábojnic - 7,62 Д ГЛ U ocelových nábojnic (bez povrchové úpravy) - 7,62 Д ГС Například, "Д" označuje Dalekonosná (Obr. 3.) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 7,62 s těžkou střelou.

5 Náboj 7,62 z průbojnou střelou, vzor 1930 (Б 30) Používají se proti lehce obrněným cílům (obrněné automobily, lehké tanky, atd.) Používají se pro střelbu z pušek, karabin, pěchotních a tankových kulometů. (Obr. 4.) Zkrácené označení: Z mosaznou nábojnicí 7,62 Б 30 ГЛ (Obr. 4.) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 7,62 z průbojnou střelou vzor 1930 (Б 30)

6 Náboj 7,62 s průbojně-zápalnou střelou vzor 1932 (Б 32) Používají se proti lehce bráněným cílům (obrněné automobily, lehké tanky a lehce hořlavé cíle) a zapalování hořlavin v nádobách (benzín). (Obr. 5.) Zkrácené označení: Z mosaznou nábojnicí 7,62 Б 32 ГЛ U dvojkovových nábojnic - 7,62 Б 32 ГЖ (Obr. 5.) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 7,62 z průrazně zápalnou střelou vzor 1932 (Б 32)

7 Náboj 7,62 se zápalně-značkovací střelou (ПЗ) Používají se pro střelbu proti lehce zažehnutelným cílům (benzín, kerosen, suchá tráva dřevěné stavby lehkého typu) a pro korekci střelby proti pohyblivým i nepohyblivým cílům při střelbě bojovými náboji všech druhů, vybraných v závislosti na charakteru cíle (Obr. 6.) Při střetu z překážkou dochází k výbuchu střely z pozorovatelným zábleskem, viditelném na vzdálenost 1000 metrů. Náboje lze použít pro střelbu z pušek, karabin, tak i pro střelbu z pěchotních i tankových kulometů. Zkrácené označení: U dvojkovových nábojnic - 7,62 ПЗ ГЖ Z mosaznou nábojnicí 7,62 ПЗ ГЛ (Obr. 6) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 7,62 se zápalně-značkovací střelou (ПЗ)

8 Náboj 7,62 s trasující střelou (T 46) Používají se pro nastřelování a korekci střelby. Je možné je použít i proti živé síle protivníka. Je možné je používat do pušek, karabin, pěchotních a tankových kulometů. Zkrácené označení: Z mosaznou nábojnicí 7,62 T- 46 ГЛ U dvojkovových nábojnic - 7,62 T 46 ГЖ (Obr. 7.) (Obr. 7) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 7,62 s trasující střelou (T 46)

9 Náboj 7,62 pistolový s běžnou střelou Jsou předurčeny pro střelbu proti živé síle protivníka na vzdálenosti: Z pistole vzor 1933 do 50 m; Ze samopalu do 300 m. Zkrácené označení: Z mosaznou nábojnicí 7,62 П ГЛ (Obr. 8.) Z ocelovou nábojnicí 7,62 П ГС Z dvojkovovou nábojnicí 7,62 II ГЖ (Obr. 8.) Rozpoznávací značení pistolového náboje 7,62 s běžnou střelou.

10 Náboj 7,62 pistolový s průbojně-zápalnou střelou vzor 1941 Jsou předurčeny pro střelbu proti motocyklům, automobilům a benzínovým cisternám. Zkrácené označení: 7,62 П 41 ГЛ (Obr. 9.) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 7,62 pistolový s průraznězápalnou střelou, vzor 1941.

11 Náboj 7,62 pistolový s trasující střelou Jsou předurčeny ke střelbě ze samopalů přijatých v Rudé Armádě pro mířenou, signalizační a nastřelovací střelbu. Mohou být používány proti živé síle protivníka. Tyto náboje mohou být používány také u pistole vzor 1933 (TT). Střela dává červenou trasírku. Zkrácené označení: 7,62 ПТ ГЛ (Obr. 10.) (Obr. 10.) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 7,62 pistolový s trasující střelou.

12 Náboj 7,62 mm, revolverový Používají se proti živé síle protivníka na krátké vzdálenosti (do 50 m), pro střelbu z revolveru Nagant. Zkrácené označení: 7,62 P ГЛ (Obr. 11.) (Obr. 11.) Rozpoznávací značení náboje 7,62 mm revolverový.

13 Náboj 12,7 s průraznou střelou vzor 1930 (Б 30) Jsou určeny k ničení lehce obrněných cílů (Lehké tanky, obrněné automobily, hořlavé cíle). Jsou určeny pro střelbu z kulometů DŠK. Zkrácené označení: Z mosaznou nábojnicí 12,7 Б 30 ГЛ (Obr. 12.) (Obr. 12.) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 12,7 z průbojnou střelou vzor 1930 (Б 30)

14 Náboj 12,7 s průbojně-zápalnou střelou vzor 1932 (Б 32) Používají se jako náboje (Б 30), pro ničení lehce obrněných cílů a zapalování hořlavin v nádobách (benzín). (Obr. 13.) Jsou určeny pro střelbu z kulometů DŠK. Zkrácené označení: 12,7 (Б 32) ГЛ. (Obr. 13.) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 12,7 z průrazně zápalnou střelou vzor 1932 (Б 32)

15 Náboj 12,7 s průrazně-zápalnou, trasující střelou (ВЗТ) Používá se pro nastřelování, korekci střelby, ničení obrněných cílů, nebo zapalování hořlavin. Barva trasírky je buď bílá, nebo červená. (Obr. 14.) Používají se pro střelbu z kulometů DŠK, střídavě s náboji Б 30, nebo Б 32. Zápalnost benzínu je stejná jako u Б 32. Zkrácené označení: 12,7 (БЗТ) ГЛ. (Obr. 14.) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 12,7 z průrazně-zápalnou, trasující střelou (БЗТ)

16 Náboj 14,5 s průbojně-zápalnou střelou vzor 1932 (Б 32) Používají se k ničení lehkých a středních tanků do vzdálenosti 500 m a k ničení hořlavých cílů. (Obr. 15.) Jsou určeny ke střelbě z Simonovovy a Děkťarjevovy protitankové pušky ráže 14,5 mm. Zkrácené označení: 14,5 (Б 32) ГЛ. (Obr. 15) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 14,5 z průrazně zápalnou střelou vzor 1932 (Б 32)

17 Náboj 14,5 s průbojně-zápalnou střelou vzor 1932 (Б 41) Používají se k ničení lehkých a středních tanků do vzdálenosti 500 m, těžkých tanků (kromě čelního pancíře) do vzdálenosti 150 m a ničení hořlavých cílů. (Obr. 16.) Jsou určeny ke střelbě z Simonovovy a Děkťarjevovy protitankové pušky ráže 14,5 mm. Zkrácené označení: 14,5 (Б 41) ГЛ. (Obr. 16.) Rozpoznávací značení a barevnost pásků značí náboje 14,5 z průrazně zápalnou střelou vzor 1932 (Б 41). Na víku krabic a na víku beden je napsáno: Před střelbou zlehka potřít olejem na zbraně.

18 Tabulka Hmotnostních, délkových a balistických dat puškových nábojů ráže 7,62 mm. Data Typ náboje Hmotnost náboje Jednot ky g Lehká střela 20,95-23,20 Těžká střela vz ,95-25,20 Průrazná střela vz. 30 (Б 30) Průrazně- Zápalná Střela Vz. 30 (Б 32) Zápalněznačkovací střela ПЗ S trasující střelou 21,45-23,70 21,00-23,25 21,00-23,25 22,00-24,00 Délka náboje mm U všech nábojů je délka 75,91--77,16 Hmotnost střely g 9,5-9,7 11,7-11,9 10,8-11,05 9,65-10,25 9,7-10,3 9,3-9,8 Délka střely mm 9,3-9,8 33,0-33,4 36,1-36,5 36,25-37,15 38,25-39,0 37,4-38,1 Úsťová rychlost střely Průměrný tlak Maximální tlak m/sec Kg/cm ² Kg/cm ²

19 Data Tabulka Hmotnostních, délkových a balistických dat revolverových a pistolových nábojů ráže 7,62 mm Typ náboje Hmotnost náboje Délka náboje Hmotnost střely Délka střely Jednot ky g mm g mm Revolverový Nagant s běžnou střelou Pistolový s běžnou střelou Pistolový s průbojnězápalnou střelou vz. 41 Pistolový s trasující střelou 11,60-12,80 10,2-11,1 9,0-10,67 9,95-11,06 38,48-38,73 34,45-34,85 34,45-34,85 34,45-34,85 6,70-7,00 5,45-5,60 4,25-5,16 5,2-5,55 16,26-16,51 13,8-14,0 16,2-16,5 16,35-16,85 Úsťová rychlost Střední tlak Maximální tlak m/sec Kg/cm² Kg/cm² Data Typ náboje Tabulka Hmotnostních, délkových a balistických dat nábojů ráže 12,7 a 14,5 mm Jednot ky 12,7 mm náboj s průbojně-zápalnou střelou vz. 32 (Б-32) 12,7 mm náboj s průbojnězápalnou,trasující střelou (БЗТ) 14,5 mm náboj s průbojně-zápalnou střelou vz. 32 (Б-32) 14,5 mm náboj s průbojnězápalnou střelou vz.41 (БС-41) Hmotnost náboje Délka náboje Hmotnost střely Délka střely Střední tlak Maximální tlak g mm g mm kg/cm² kg/cm² ,0-205,0 195,0-205,0 145,5-147,0 145,5-147,0 154,5-156,0 154,5-156,0 47,2-49,5 44,3-45,6 62,6-64,65 62,5-64,5 63,0-64,0 63,6-64,6 65,5-66, Poznámka: Data nábojů 12,7 mm, se střelou Б-30 jsou shodné s náboji Б-32.

MUNICE RÁŽE 9 mm (NÁBOJ 9 mm NATO)

MUNICE RÁŽE 9 mm (NÁBOJ 9 mm NATO) ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD ČOS MUNICE RÁŽE 9 mm (NÁBOJ 9 mm NATO) Praha (VOLNÁ STRANA) 2 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD červen 2004 MUNICE RÁŽE 9 mm (NÁBOJ 9 mm NATO) Základem pro tvorbu tohoto standardu byly následující

Více

Narkotizační puška Atomvet A13. Manuál

Narkotizační puška Atomvet A13. Manuál Narkotizační puška Atomvet A13 Manuál Dříve než začnete zacházet se zbraní, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. Nesprávné a nedbalé zacházení se zbraní může způsobit

Více

MUNICE 7,62 mm (NÁBOJ 7,62 mm NATO)

MUNICE 7,62 mm (NÁBOJ 7,62 mm NATO) ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD ČOS MUNICE 7,62 mm (NÁBOJ 7,62 mm NATO) Praha (VOLNÁ STRANA) 2 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD prosinec 2003 MUNICE 7,62 mm (NÁBOJ 7,62 mm NATO) Základem pro tvorbu tohoto standardu byly

Více

Aktuální otázky současných technologií pro regulaci početnosti zvěře

Aktuální otázky současných technologií pro regulaci početnosti zvěře Aktuální otázky současných technologií pro regulaci početnosti zvěře František Matyšek Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Trocha

Více

Technická specifikace nabídky 1. Identifikační údaje zakázky

Technická specifikace nabídky 1. Identifikační údaje zakázky Označení zakázky Zadavatel zakázky Název: Sídlo/místo podnikání: Tel./fax: E-mail: IČ: DIČ: Spisová značka v OR: Osoba opráv. Jednat za uchazeče: Kontaktní osoba: Tel./fax. E-mail: Technická specifikace

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 26. června 2002

NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 26. června 2002 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 26. června 2002 o technických požadavcích pro zabezpečení přechovávaných zbraní nebo střeliva a o podmínkách skladování, přechovávání a zacházení s černým loveckým prachem, bezdýmným

Více

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství Základy konstrukce hlavňových palných zbraní Róbert Jankových (robert.jankovych@seznam.cz ) Brno, 18. září 2012 Osnova 1. Definice hlavňových palných zbraní 2.

Více

Kategorie a kódy SVMe

Kategorie a kódy SVMe 10 Kategorie a kódy SVMe Kategorie SVMe dle Vyhlášky č.210/2012 Sb. Kód uváděný v žádosti Zbraně s hladkým vývrtem a ráží menší než 20 mm, další zbraně a samočinné zbraně s ráží 12,7 mm (ráže 0,50 palce)

Více

NAUKA O MUNICI, STŘELIVU A VÝBUŠNINÁCH obrazová část

NAUKA O MUNICI, STŘELIVU A VÝBUŠNINÁCH obrazová část Soubor testových otázek ke zkouškám odborné způsobilosti žadatelů o vydání vyššího muničního průkazu NUK O MUNII, STŘELIVU VÝUŠNINÁH obrazová část 1 Střela 122 mm ED obsahuje účinnou dýmovou náplň fosfor

Více

Dosavadní písmena b) až f) se označují jako písmena

Dosavadní písmena b) až f) se označují jako písmena Strana 2596 Sbírka zákonů č. 144 / 2016 Částka 56 144 VYHLÁŠKA ze dne 22. dubna 2016, kterou se mění vyhláška č. 335/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o ověřování střelných zbraní,

Více

G. STŘELNÉ ZBRANĚ A STŘELIVO zkušební otázky z ústní části. Střelné zbraně a střelivo

G. STŘELNÉ ZBRANĚ A STŘELIVO zkušební otázky z ústní části. Střelné zbraně a střelivo G. Střelné zbraně a střelivo 95 1. Jaké znáte kategorie zbraní a střeliva podle zákona o střelných zbraních a střelivu. KATEGORIE A zbraně (zakázané pro veřejnost) vojenské, včetně odpalovacích zařízení,

Více

ČÁST PRVNÍ Předmět úpravy

ČÁST PRVNÍ Předmět úpravy Stránka č. 1 z 9 Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 219/2017 Sb. Nařízení vlády o znehodnocování některých zbraní a stř... 219/2017 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 10. července 2017 o znehodnocování

Více

RUSKO MAXIM ,62 x 54 R

RUSKO MAXIM ,62 x 54 R RUSKO MAXIM 1910 7,62 x 54 R Znehodnocený kulomet MAXIM 1910, originál II.světové války (roky výroby 1942-1944), prodej od 18 let věku, kompletní souprava: lafeta s kolečka a pancířem, čištění, sumka,

Více

VYHLÁŠKA. Ministerstva průmyslu a obchodu. ze dne 26. července 2002,

VYHLÁŠKA. Ministerstva průmyslu a obchodu. ze dne 26. července 2002, Stránka č. 1 z 6 371 VYHLÁŠKA Ministerstva průmyslu a obchodu ze dne 26. července 2002, kterou se stanoví postup při znehodnocování a ničení zbraně, střeliva a výrobě jejich řezů Ministerstvo průmyslu

Více

Zobrazený rozněcovač se používá u. a. Glass mine 43 b. T Mi-35 c. Topf mine A 4531

Zobrazený rozněcovač se používá u. a. Glass mine 43 b. T Mi-35 c. Topf mine A 4531 301 Zobrazený rozněcovač se používá u 302 a. Glass mine 43 b. T Mi-35 c. Topf mine A 4531 Zobrazený rozněcovač T. Mi.Z.43 má stav součástek 303 a. po úplné adjustaci do miny b. při nájezdu na minu c. po

Více

5 FUNKČNÍ CYKLUS ZBRANĚ

5 FUNKČNÍ CYKLUS ZBRANĚ VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství 5 FUNKČNÍ CYKLUS ZBRANĚ VÝSTŘEL Činnost č. 1 Činnost č. 6 FC Činnost č. 2 Činnost č. 5 Činnost č. 4 Činnost č. 3 Róbert Jankových (jankovych@fme.vutbr.cz ) Brno,

Více

Klasifikace nebezpečných věcí ADR. Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva Jilmová 759/12 130 00 Praha 3 Žižkov www.cuzzs.cz

Klasifikace nebezpečných věcí ADR. Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva Jilmová 759/12 130 00 Praha 3 Žižkov www.cuzzs.cz Klasifikace nebezpečných věcí ADR Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva Jilmová 759/12 130 00 Praha 3 Žižkov www.cuzzs.cz Úvod Přeprava látek a předmětů, které svými vlastnostmi mohou ohrozit zdraví

Více

MUNICE RÁŽE 5,56 mm (NÁBOJ 5,56 mm NATO)

MUNICE RÁŽE 5,56 mm (NÁBOJ 5,56 mm NATO) ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD ČOS MUNICE RÁŽE 5,56 mm (NÁBOJ 5,56 mm NATO) Praha (VOLNÁ STRANA) 2 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD červen 2004 MUNICE RÁŽE 5,56 mm (NÁBOJ 5,56 mm NATO) Základem pro tvorbu tohoto standardu

Více

Barevné značení a šablonování střel

Barevné značení a šablonování střel Německé letecké a protiletecké střelivo ráže 20 mm mjr. Václav Bilický Barevné značení a šablonování střel Popisné šablonování Zapalovače Nárazový mechanismus AZ 1502 Autodestrukce- Zerleger Zápalky nábojek

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Martin Fryauf Název materiálu: Balistika Označení

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Martin Fryauf Název materiálu: Balistika Označení Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Martin Fryauf Název materiálu: Balistika Označení materiálu:vy_32_inovace_fry13 Datum vytvoření: 27. 10.

Více

MUNICE RÁŽE 12,7 mm, PÁSKOVANÁ (NÁBOJ 12,7 x 99 mm NATO)

MUNICE RÁŽE 12,7 mm, PÁSKOVANÁ (NÁBOJ 12,7 x 99 mm NATO) ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD MUNICE RÁŽE 12,7 mm, PÁSKOVANÁ (NÁBOJ 12,7 x 99 mm NATO) Praha VOLNÁ STRANA 2 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD MUNICE RÁŽE 12,7 mm, PÁSKOVANÁ (NÁBOJ 12,7 x 99 mm NATO) Základem pro tvorbu

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ZASÍLATELSTVÍ KAPITOLA 9 PŘEPRAVA NEBEZPEČNÝCH VĚCÍ. KLASIFIKACE A ZNAČENÍ NEBEZPEČNÝCH VĚCÍ. PRŮVODNÍ DOKLADY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business

Více

ZBRANĚ A ZÁKON. Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

ZBRANĚ A ZÁKON. Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZBRANĚ A ZÁKON 1/3 ZÁKLADY KONSTRUKCE RUČNÍCH PALNÝCH ZBRANÍ Ing. Hubert ŠTOFKO Univerzita obrany, Fakulta ekonomiky a managementu Katedra vojenského managementu a taktiky E-mail: hubert.stofko@unob.cz

Více

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství Druhy malorážových zbraní a jejich použití Róbert Jankových (jankovych@fme.vutbr.cz ) Brno, 2. října 2012 Studijní literatura Osnova Pistole Kulomety Revolvery

Více

Obsah : 1. Obsah 2. 3. Funkce a rozdělení 3. Historie 4. 8. Typy zbraní 9. Ráže a Zakončení 10. Odkazy

Obsah : 1. Obsah 2. 3. Funkce a rozdělení 3. Historie 4. 8. Typy zbraní 9. Ráže a Zakončení 10. Odkazy 1. Obsah 2. 3. Funkce a rozdělení 3. Historie 4. 8. Typy zbraní 9. Ráže a Zakončení 10. Odkazy ZÁVĚREČNÁ ABSOLVENTSKÁ PRÁCE Obsah : - 1 - Funkce : Palná zbraň je střelná zbraň, využívající tlaku plynů,

Více

Epický styl skutečných nábojů

Epický styl skutečných nábojů Eshop Epicky prodej speciální bižuterie ze skutečných nábojů Email: obchod@epicky.cz Tel.: +420 735 022 050 Obsah Výrobky z nábojů... 3 Náboje a výroba... 4 Náušnice z nábojnice, Náušnice z náboje, Náhrdelník

Více

ZBRANĚ A ZÁKON. Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

ZBRANĚ A ZÁKON. Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZBRANĚ A ZÁKON 1/1 ZÁKLADY KONSTRUKCE RUČNÍCH PALNÝCH ZBRANÍ Ing. Hubert ŠTOFKO Univerzita obrany, Fakulta ekonomiky a managementu Katedra vojenského managementu a taktiky E-mail: hubert.stofko@unob.cz

Více

BEZPEČNOSTNÍ TABULKY

BEZPEČNOSTNÍ TABULKY BEZPEČNOSTNÍ TABULKY Od prvního ledna roku 2003 musí být podle vl.nař.č. 11/2002 Sb. informativní značky pro únik a evakuaci osob a značky překážek na únikových cestách viditelné a rozpoznatelné i při

Více

PRUŽINOVÉ ZPĚTNÉ KLAPKY, SÉRIE 05

PRUŽINOVÉ ZPĚTNÉ KLAPKY, SÉRIE 05 PRUŽINOVÉ ZPĚTNÉ KLAPKY, SÉRIE 05 Tato série 05 obsahuje přírubové a závitové pružinové zpětné klapky s litinovými těly, které jsou vyrobeny v souladu s těmi nejpřísnějšími výrobními standardy a normami,

Více

Dohoda ADR využívá pro označení bezpečnostních značek (čtverec postavený na vrchol), které vyjadřují nebezpečnou vlastnost látky nebo předmětu.

Dohoda ADR využívá pro označení bezpečnostních značek (čtverec postavený na vrchol), které vyjadřují nebezpečnou vlastnost látky nebo předmětu. ADR 2013 www.mkonzult.cz; www.obchodadr.cz; www.skoleniadr.cz 2.3 Rozdílnost označení Dohoda ADR využívá pro označení bezpečnostních značek (čtverec postavený na vrchol), které vyjadřují nebezpečnou vlastnost

Více

NÁVOD PRO MONTÁŽ A POUŽÍVÁNÍ SPRCHOVÉHO KOUTU

NÁVOD PRO MONTÁŽ A POUŽÍVÁNÍ SPRCHOVÉHO KOUTU NÁVOD PRO MONTÁŽ A POUŽÍVÁNÍ SPRCHOVÉHO KOUTU HARMONY Model: KH-HARM-52-15085-G Prodejce: WellMall s.r.o. Brněnec 53, 569 04 BRNĚNEC www.wellmall.cz, www-levna-koupelna-cz Pro více informací se obracejte

Více

1.1.1 Národní identifikační značky. (1) Česká republika. Kiel (2) Kolín nad Rýnem (3) Mellrichstadt (4) Mnichov (5) Německá spolková republika

1.1.1 Národní identifikační značky. (1) Česká republika. Kiel (2) Kolín nad Rýnem (3) Mellrichstadt (4) Mnichov (5) Německá spolková republika Zkušební značky platné podle zákona č. 156/2000 Sb., o ověřování střelných zbraní, střeliva a pyrotechnických předmětů a o zacházení s některými pyrotechnickými výrobky, ve znění pozdějších předpisů. Obsah

Více

Lehký tank vz.35 (Š-IIa ) (Škoda) - 1936-37:

Lehký tank vz.35 (Š-IIa ) (Škoda) - 1936-37: Lehký tank vz.35 (Š-IIa ) (Škoda) - 1936-37: Výzbroj kanon s kulometem ve věži kulomet mohl fungovat jako spřažený, nebo i samostatně. Druhý kulomet v levé přední části korby. Osádka velitel, řidič a radiotelegrafista.

Více

3. kolo Černá Hora Cupu 2016

3. kolo Černá Hora Cupu 2016 Střelecký klub Prostějov Pořádá 3. kolo Černá Hora Cupu 2016 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 15. října 2016 Partnerem tohoto kola je: Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel

Více

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství T7 Závěry malorážových zbraní Róbert Jankových (jankovych@fme.vutbr.cz ) Brno, 30. října 2012 Studijní literatura Osnova 1. Definice závěru HPZ 2. Klasifikace závěrů

Více

Vláda nařizuje podle 79 odst. 1 písm. e) zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu (zákon o zbraních), ve znění zákona č. 229/2016 Sb.

Vláda nařizuje podle 79 odst. 1 písm. e) zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu (zákon o zbraních), ve znění zákona č. 229/2016 Sb. Strana 2354 Sbírka zákonů č. 218 / 2017 Částka 80 218 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 10. července 2017 o minimálních technických požadavcích na střelnici pro munici, trhací jámu pro ničení munice a zvláštní munice

Více

Papírenské výrobky. Zpracovala: Ing. Ladislava Brožová. SOŠ a SOU Česká Lípa. VY_32_INOVACE_627_Papírenské výrobky_pwp

Papírenské výrobky. Zpracovala: Ing. Ladislava Brožová. SOŠ a SOU Česká Lípa. VY_32_INOVACE_627_Papírenské výrobky_pwp Papírenské výrobky Zpracovala: Ing. Ladislava Brožová SOŠ a SOU Česká Lípa VY_32_INOVACE_627_Papírenské výrobky_pwp Název školy: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října

Více

Úřední věstník Evropské unie. (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ

Úřední věstník Evropské unie. (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ 8.3.2018 L 65/1 II (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2018/337 ze dne 5. března 2018, kterým se mění prováděcí nařízení (EU) 2015/2403, kterým se stanoví společné pokyny o normách

Více

1320 201.000 Páska obrysová reflexní červená 50mm Použití: pouze dozadu. 1320 202.000 Páska obrysová reflexní bílá 50mm Použití: pouze do boku

1320 201.000 Páska obrysová reflexní červená 50mm Použití: pouze dozadu. 1320 202.000 Páska obrysová reflexní bílá 50mm Použití: pouze do boku NÁPADNÉ OBRYSOVÉ ZNAČENÍ 13.08.03.0 1320 201.000 Páska obrysová reflexní červená 50mm Použití: pouze dozadu 1320 202.000 Páska obrysová reflexní bílá 50mm Použití: pouze do boku 1320 203.000 Páska obrysová

Více

Zobrazený náboj má zkrácené označení a. 100 mm EPrSv b. 100 mm JPrSv c. 100 mm JPpSv 152

Zobrazený náboj má zkrácené označení a. 100 mm EPrSv b. 100 mm JPrSv c. 100 mm JPpSv 152 151 Zobrazený náboj má zkrácené označení a. 100 mm EPrSv b. 100 mm JPrSv c. 100 mm JPpSv 152 Zobrazený náboj je opatřen zapalovačem 153 a. nz 41 b. nz 11 c. nz 42 + rp Střela zobrazeného náboje obsahuje

Více

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012 Střelecký klub Prostějov Pořádá 5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 1. září 2012 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA LESANKA.cz Propozice závodu podle pravidel

Více

Dříve než začnete zacházet se zbraní, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. OBSAH

Dříve než začnete zacházet se zbraní, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. OBSAH Dříve než začnete zacházet se zbraní, seznamte se s tímto návodem a zvláště s následujícími bezpečnostními pokyny. Nesprávné a nedbalé zacházení se zbraní může způsobit neúmyslný výstřel, který může mít

Více

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství Výška dráhy střely y [m] VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství 0.03 10 Přechodová a vnější balistika HPZ 0.025 0.02 0.015 0.01 0.005 0 1 0.5 60 0 40 Stranová odchylka z [m] -0.5-1 0 20 Dráha střely

Více

(Text s významem pro EHP)

(Text s významem pro EHP) L 333/62 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2015/2403 ze dne 15. prosince 2015, kterým se stanoví společné pokyny o normách a technikách znehodnocování střelných zbraní k zajištění toho, aby znehodnocené střelně

Více

Předmět úpravy. Základní pojmy

Předmět úpravy. Základní pojmy 335/2004 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva průmyslu a obchodu ze dne 14. května 2004, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o ověřování střelných zbraní a střeliva ve znění vyhlášek č. 267/2010 Sb., č.

Více

Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem

Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem Přepis přílohy nařízení vlády 315/2011, které stanoví průběh zkoušky žadatele o zbrojní průkaz 1. Základní pravidla

Více

NÁVOD A MONTÁŽ PARNÍHO MASÁŽNÍHO SPRCHOVÉHO BOXU. IDA STEAM s vysokou vaničkou

NÁVOD A MONTÁŽ PARNÍHO MASÁŽNÍHO SPRCHOVÉHO BOXU. IDA STEAM s vysokou vaničkou NÁVOD A MONTÁŽ PARNÍHO MASÁŽNÍHO SPRCHOVÉHO BOXU IDA STEAM s vysokou vaničkou Před instalací si prosím přečtěte návod. MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ DOPORUČUJEME AUTORIZOVANÝM SERVISEM nebo firmou zabývající se instalatérskými

Více

VYHLÁŠKA 384/2002 Sb. Ministerstva vnitra ze dne 6. srpna 2002. o provedení některých ustanovení zákona o zbraních

VYHLÁŠKA 384/2002 Sb. Ministerstva vnitra ze dne 6. srpna 2002. o provedení některých ustanovení zákona o zbraních VYHLÁŠKA 384/2002 Sb. Ministerstva vnitra ze dne 6. srpna 2002 o provedení některých ustanovení zákona o zbraních Ministerstvo vnitra stanoví podle 79 odst. 2 zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních

Více

K O V Y B s. r. o. Autobusové a vlakové zastávky, kuřácké přístřešky TECHNIK

K O V Y B s. r. o. Autobusové a vlakové zastávky, kuřácké přístřešky TECHNIK TECHNIK-O-2-02-00 TECHNIK-O-2-20-00 TECHNIK-O-2-02-11 TECHNIK-O-2-20-11 Autobusové a vlakové zastávky, kuřácké přístřešky Orientace v označení přístřešku: TECHNIK-P/O-X-YZ-TU P/O - Plochý / Oblý tvar střechy

Více

ŘÍZENÍ PALBY. Příprava řízení palby dělostřeleckých jednotek

ŘÍZENÍ PALBY. Příprava řízení palby dělostřeleckých jednotek ŘÍZENÍ PALBY Příprava řízení palby dělostřeleckých jednotek Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu

Více

Lombardia Ohniště

Lombardia Ohniště Lombardia Ohniště 10033142 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Jakékoliv

Více

12/2017 Sb. VYHLÁKA. ze dne 16. ledna 2017, kterou se mění vyhláka č. 99/1995 Sb., o skladování výbunin, ve znění pozdějích předpisů

12/2017 Sb. VYHLÁKA. ze dne 16. ledna 2017, kterou se mění vyhláka č. 99/1995 Sb., o skladování výbunin, ve znění pozdějích předpisů 12/2017 Sb. VYHLÁKA ze dne 16. ledna 2017, kterou se mění vyhláka č. 99/1995 Sb., o skladování výbunin, ve znění pozdějích předpisů Český báňský úřad stanoví podle 22 odst. 6, 29 odst. 3 a 30 odst. 2 zákona

Více

PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 "V Chaloupkách"

PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 V Chaloupkách PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 "V Chaloupkách" 1. Střelnice se nachází v Praze 9 - Hloubětíně, v místní části "V Chaloupkách", č. kat. 257/2 a 257/19. Majitelem a provozovatelem střelnice je

Více

BRUNI MAGNUM PYTHON 380

BRUNI MAGNUM PYTHON 380 BRUNI MAGNUM PYTHON 380 TECHNICKÉ PARAMETRY Ráže 9 mm Kapacita zásobníku 6 Celková délka 230 mm Celková výška 140 mm Celková šířka 38 mm Délka hlavně 98 mm Hmotnost 900 g Před použitím zbraně se nejdříve

Více

DR 2011. Přeprava nebezpečných věcí po silnici. Příručka pro školení řidičů a osob podílejících se na přepravě dle Dohody ADR

DR 2011. Přeprava nebezpečných věcí po silnici. Příručka pro školení řidičů a osob podílejících se na přepravě dle Dohody ADR DR 2011 Přeprava nebezpečných věcí po silnici Příručka pro školení řidičů a osob podílejících se na přepravě dle Dohody ADR Obsah 1 Všeobecké předpisy a předpisy související s přepravou nebezpečných věcí...6

Více

Reaktivní pěchotní plamenomety RPO-A, RPO-Z, RPO-D Čmelák (Реактивные пехотные огнеметы РПО-А, РПО-З, РПО-Д Шмель )

Reaktivní pěchotní plamenomety RPO-A, RPO-Z, RPO-D Čmelák (Реактивные пехотные огнеметы РПО-А, РПО-З, РПО-Д Шмель ) Reaktivní pěchotní plamenomety RPO-A, RPO-Z, RPO-D Čmelák (Реактивные пехотные огнеметы РПО-А, РПО-З, РПО-Д Шмель ) Určení: K ničení nekryté živé síly, palebných postavení, polních opevnění, automobilní

Více

BEZPEČNOSTNÍM SYMBOLEM. NEBEZPEČÍ

BEZPEČNOSTNÍM SYMBOLEM. NEBEZPEČÍ 2 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY Důležitá bezpečnostní upozornění NEDODRŽENÍ POKYNŮ V TĚCHTO UPOZORNĚNÍCH NA NEBEZPEČÍ A VAROVÁNÍCH MŮŽE VÉST K VÁŽNÉMU POŠKOZENÍ ZDRAVÍ, KE SMRTI, KE VZNIKU POŽÁRU NEBO

Více

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20 CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS 20 -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com E-Mail:

Více

MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ DOPORUČUJEME AUTORIZOVANÝM SERVISEM nebo firmou zabývající se instalatérskými pracemi

MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ DOPORUČUJEME AUTORIZOVANÝM SERVISEM nebo firmou zabývající se instalatérskými pracemi Před instalací si prosím přečtěte návod. MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ DOPORUČUJEME AUTORIZOVANÝM SERVISEM nebo firmou zabývající se instalatérskými pracemi Než započnete montáž, prostudujte si návod POZOR! Rohy skel

Více

PODNIKOVÁ NORMA PN KP TVAROVANÉ / TRAPÉZOVÉ PLECHY z hliníku a slitin hliníku

PODNIKOVÁ NORMA PN KP TVAROVANÉ / TRAPÉZOVÉ PLECHY z hliníku a slitin hliníku PODNIKOVÁ NORMA PN KP 4201 TVAROVANÉ / TRAPÉZOVÉ PLECHY z hliníku a slitin hliníku Platnost od: 1. ledna 2018 Vydání č.: 2 Předmluva Citované normy ČSN EN ISO 6892-1 Kovové materiály Zkoušení tahem Část

Více

4. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2016

4. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2016 Střelecký klub Prostějov Pořádá 4. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2016 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 24. září 2016 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel

Více

1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018

1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Střelecký klub Prostějov, z.s. Pořádá 1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 24. března 2018 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov,

Více

STŘELIVO DO PLYNOVÝCH ZBRANÍ DIABOLKY. KOVOHUTĚ PŔÍBRAM ceny platné od KÓD NÁZEV MODELU MC

STŘELIVO DO PLYNOVÝCH ZBRANÍ DIABOLKY. KOVOHUTĚ PŔÍBRAM ceny platné od KÓD NÁZEV MODELU MC STŘELIVO DO PLYNOVÝCH ZBRANÍ DIABOLKY CENÍK 2015 - platný od 1.2.2016 (Ceny se vlivem kurzů mohou měnit) KOVOHUTĚ PŔÍBRAM ceny platné od 15.2.2016 Standard 200 40,00 Ráže: 4,5mm (.177) 200 ks Standard

Více

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20/50/75/120 R CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS R -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Více

Jaký hasicí přístroj na co použít

Jaký hasicí přístroj na co použít Jaký hasicí přístroj na co použít Nedejte ohni šanci zničit Váš majetek a zastavte ho hned na začátku! Hasičský záchranný sbor JmK ve spolupráci s Policií ČR Městské ředitelství Brno a Diecézní charitou

Více

Řízení palby. T 21 - Příprava řízení palby dělostřeleckého oddílu

Řízení palby. T 21 - Příprava řízení palby dělostřeleckého oddílu Řízení palby T 21 - Příprava řízení palby dělostřeleckého oddílu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu

Více

5.3.1 Označování velkými bezpečnostními značkami. 5.3.1.1 Všeobecná ustanovení

5.3.1 Označování velkými bezpečnostními značkami. 5.3.1.1 Všeobecná ustanovení KAPITOLA 5.3 OZNAČOVÁNÍ KONTEJNERŮ, MEGC, MEMU, CISTERNOVÝCH KONTEJNERŮ, PŘEMÍSTITELNÝCH CISTEREN A VOZIDEL VELKÝMI BEZPEČNOSTNÍMI ZNAČKAMI, ORANŽOVÝMI TABULKAMI A NÁPISY POZNÁMKA: K označování kontejnerů

Více

2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018

2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Střelecký klub Prostějov, z.s. Pořádá 2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 30. června 2018 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov,

Více

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018 Střelecký klub Prostějov Pořádá 5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 15. září 2018 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov Datum:

Více

Sklolaminátové silo. Návod k používání a obsluze

Sklolaminátové silo. Návod k používání a obsluze Návod k používání a obsluze Sklolaminátové silo Výrobek Dodavatel název: Sklolaminátové silo typ: SIV 06, 08, 10, 12, 15, 18, 20, 25, 31, 40, 52 název: AGRICO s.r.o. adresa: Rybářská 671, 379 01 Třeboň

Více

KAPITOLA 3.4. POZNÁMKA: Mezní hodnota pro skupinové obaly se nepoužije u LQ5.

KAPITOLA 3.4. POZNÁMKA: Mezní hodnota pro skupinové obaly se nepoužije u LQ5. KAPITOLA 3.4 NEBEZPEČNÉ VĚCI BALENÉ V OMEZENÝCH MNOŽSTVÍCH 3.4.1 Všeobecná ustanovení 3.4.1.1 Obaly použité v souladu s oddíly 3.4.3 až 3.4.6 musí odpovídat pouze všeobecným ustanovením pododdílů 4.1.1.1,

Více

ColFlex TECHNICKÝ LIST

ColFlex TECHNICKÝ LIST Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Aplikace je homogenní pružná hydroizolační páska určená pro aplikace na plochy, které jsou vystaveny vysokému tlaku vody. Páska je vhodná pro venkovní aplikace,

Více

Vyhřívání hlásičů požáru 6XK Pokyny pro projektování, montáž a údržbu Verze 07/2013

Vyhřívání hlásičů požáru 6XK Pokyny pro projektování, montáž a údržbu Verze 07/2013 1. Rozsah použití Vyhřívání hlásičů požáru 6XK 053 269, dále jen vyhřívání, je určeno pro ochranu hlásičů požáru proti orosování. Montuje se na hlásiče se zvýšenou mechanickou odolností ( těžké provedení

Více

Chování pyrotechnických výrobků v podmínkách požáru

Chování pyrotechnických výrobků v podmínkách požáru Chování pyrotechnických výrobků v podmínkách požáru mjr. Ing. Jiří Pokorný, Ph.D., mjr. Ing. Věra Žídková, mjr. Ing. Radim Bezděk HZS Moravskoslezského kraje, foto archiv HZS Moravskoslezského kraje Kulturní,

Více

Chemické látky

Chemické látky 5.6.18. Chemické látky http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/chemicke-latky Problematikou chemických látek se zabývá především Zákon č. 350/2011 Sb. Chemické látky jsou chemické prvky a jejich sloučeniny

Více

NÁVOD - BIOKRBY BIOKRB LINATE BIOKRB MÍSA

NÁVOD - BIOKRBY BIOKRB LINATE BIOKRB MÍSA 1. Technické údaje - váha 63,5 kg - materiál obestavby: sklo, dřevo BIOKRB LINATE - váha 11 kg - materiál obestavby: lakovaná černá ocel BIOKRB MÍSA - váha 10 kg - materiál obestavby: lakovaná černá ocel

Více

ČSN EN 1522 ČSN EN 1063

ČSN EN 1522 ČSN EN 1063 Pracoviště zkušební laboratoře: 1. Zkušebna malorážových zbraní a ochranných prostředků 2. Zkušebna výbušnin, a muničních obalů 3. Zkušebna střeleckých měření Laboratoř je způsobilá aktualizovat normy

Více

2komponentní transparentní pečeticí vrstva s matným vzhledem. mírný zápach dobrá odolnost vůči UV záření, nežloutne snadné čištění

2komponentní transparentní pečeticí vrstva s matným vzhledem. mírný zápach dobrá odolnost vůči UV záření, nežloutne snadné čištění Technický list Vydání 01/2012 Identifikační č.: 02 08 01 04 004 0 000001 Sikafloor -302 W 2komponentní transparentní pečeticí vrstva s matným vzhledem Popis výrobku Sikafloor -302 W je 2komponentní polyuretanová

Více

CENÍK I/2018 CZ DESKOVÁ OTOPNÁ TĚLESA

CENÍK I/2018 CZ DESKOVÁ OTOPNÁ TĚLESA CENÍK 1 PŘÍJEMNÉ KLIMA PRO VAŠE POHODLÍ CENÍK I/2018 CZ DESKOVÁ OTOPNÁ TĚLESA 2 COSMO-E2 OTOPNÉ DESKOVÉ TĚLESO PRO NÍZKOTEPLOTNÍ SYSTÉMY CENY A VÝKONY COSMO E2 TYP 22 PTM REŽIM STATICKÝ PROVOZ KOMFORTNÍ

Více

Nastřelovačky a hřebíkovačky

Nastřelovačky a hřebíkovačky t r e l o v a c k y a h t r e b í k o v a c k y h r e b í k o v a c k y Nastrelovacky a hrebíkovacky Nastrelovacky a hrebík N a s t r e l o v a www.koelner.cz 63 PRACHOVÁ PISTOLE patron R-P-PATRON-MX-S

Více

3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019

3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019 Střelecký klub Prostějov Pořádá 3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 15. června 2019 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov

Více

Všeobecná ženijní podpora. T1/12 - Opravy poškozených přistávacích zařízení, polních letišť

Všeobecná ženijní podpora. T1/12 - Opravy poškozených přistávacích zařízení, polních letišť Všeobecná ženijní podpora T1/12 - Opravy poškozených přistávacích zařízení, polních letišť Cvičení Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu

Více

Sa vz. 61 Pistol Návod k obsluze ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov

Sa vz. 61 Pistol Návod k obsluze ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov Sa vz. 61 Pistol Návod k obsluze ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov - 1 - Návod k obsluze Sa vz. 61 Pistol ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov 1. Popis Sa vz. 61 Pistol ráže 7,65 mm Br., 9 mm

Více

Novinky v nýtování, nýtovací kleště a nové druhy nýtů

Novinky v nýtování, nýtovací kleště a nové druhy nýtů Projekt: Téma: Novinky v nýtování, nýtovací kleště a nové druhy nýtů Obor: Zámečník Ročník: 2. Zpracoval(a): Pavel Urbánek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 1 Obsah Obsah... 2 1. Nýtování...

Více

FLD 100 Série. Průmyslový průtokoměr Uživatelská příručka

FLD 100 Série. Průmyslový průtokoměr Uživatelská příručka FLD 100 Série Průmyslový průtokoměr Uživatelská příručka OBSAH: A. VYBALENÍ PRŮTOKOMĚRU 1.1 Kontrola balení a případného vnějšího poškození 1.2 Navrácení zboží do opravy B. POKYNY K INSTALACI PŘÍLOHA:

Více

Část 1. - Technická specifikace a další údaje k nákupu střeliva pro CS 2011

Část 1. - Technická specifikace a další údaje k nákupu střeliva pro CS 2011 Část 1. - Technická specifikace a další údaje k nákupu střeliva pro CS 2011 a) Střelivo ráže 9 mm Luger, b) celkové množství střeliva bude činit 790 000 kusů (možnost 5% množstevní odchylky), c) střelivo

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

Výpis z Provozního řádu Střelnice SK Přelouč

Výpis z Provozního řádu Střelnice SK Přelouč Střelecký klub Přelouč, z.s. Schvaluji: Počet stran : 7 Výpis z Provozního řádu Střelnice SK Přelouč Bezpečnostní opatření V době vedení střelby je vstup na střelnici povolen jen se souhlasem správce střelnice.

Více

Osobní ochranné prostředky pro práce ve výšce a nad volnou hloubkou Úvod

Osobní ochranné prostředky pro práce ve výšce a nad volnou hloubkou Úvod Osobní ochranné prostředky pro práce ve výšce a nad volnou hloubkou Úvod OOPP Podle definice v Evropské směrnici 89/686/EWG ze dne 21. prosince 1989, o přizpůsobení právních předpisů v členských zemích

Více

Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017

Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017 Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017 3.01 Doplnění statutu Městské policie Varnsdorf z důvodu doplnění přílohy č. 4 - Směrnice pro výdej zbraní a střeliva

Více

1.1 (nejnebezpečnější), 1.5, 1.2, 1.3, 1.6, 1.4 (nejméně nebezpečné).

1.1 (nejnebezpečnější), 1.5, 1.2, 1.3, 1.6, 1.4 (nejméně nebezpečné). KAPITOLA 5.3 OZNAČOVÁNÍ KONTEJNERŮ, MEGC, CISTERNOVÝCH KONTEJNERŮ, PŘEMÍSTITELNÝCH CISTEREN, VOZIDEL A ŽELEZNIČNÍCH VOZŮ VELKÝMI BEZPEČNOSTNÍMI ZNAČKAMI A NÁPISY POZNÁMKA: K označování kontejnerů, MEGC,

Více

Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar

Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar Manipulace, montáž a údržba desek Polydar Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar Během přepravy a skladování dbejte zvýšené opatrnosti, aby jste zabránili poškrábání desek nebo poškození hran.

Více

Návod na obsluhu a údržbu vzduchové zbraně MORINI

Návod na obsluhu a údržbu vzduchové zbraně MORINI Návod na obsluhu a údržbu vzduchové zbraně MORINI Model: CM 162 EI CM 162 EI SHORT CM 162 MI CM 162 MI SHORT 1.1 Zapnutí elektroniky (Fig.1) Zapnout spínací páčku (1 ) nahoru. Kontrola napětí baterie (akumulátoru)

Více

Letecká bomba USA GP 1000 LB s dlouhodobým časovým zapalovačem má hmotnost trhaviny

Letecká bomba USA GP 1000 LB s dlouhodobým časovým zapalovačem má hmotnost trhaviny 251 Letecká bomba USA GP 1000 LB s dlouhodobým časovým zapalovačem má hmotnost trhaviny 252 a. 252 kg TNT b. 300 kg TNT c. 220 kg amatolu BETAB-150 DS sovětské výroby je 253 a. letecká bomba b. letecká

Více

Triple Duty CRL(Compact Rail Laser)

Triple Duty CRL(Compact Rail Laser) UŽIVATELSKÝ MANUÁL Laserový zaměřovač Triple Duty CRL(Compact Rail Laser) Česky O firmě Sightmark Sightmark nabízí širokou škálu produktů, včetně puškohledů, kolimátorů, laserů, korekcí nastřelení, noktovizorů,

Více

1. PŘEDMĚT TECHNICKÉ SPECIFIKACE

1. PŘEDMĚT TECHNICKÉ SPECIFIKACE TECHNICKÁ SPECIFIKACE STRETCH FÓLIE PRO STROJNÍ POUŽITÍ 1. PŘEDMĚT TECHNICKÉ SPECIFIKACE Předmětem technické specifikace je polyetylenová, třívrstvá, průhledná a roztažná stretch fólie vyráběná extruzí

Více

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A)

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) Obsah ZAMÝŠLENÉ VYUŽITÍ strana 1 DÍLY strana 2 NÁVOD K POUŽITÍ strana 2-4 Spuštění přístroje Doporučení k úklidu Nabíjení baterie NÁVOD K ÚDRŽBĚ strana 5-6 Demontáž a

Více

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Transport nebezpečných látek a odpadů Zásady klasifikace nebezpečných věcí podle dohody ADR Ing. Hana Věžníková, Ph.D. Základní pojmy klasifikace nebezpečných

Více