Nábor studentů výsledky a plány středních škol

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nábor studentů výsledky a plány středních škol"

Transkript

1 Nábor studentů výsledky a plány středních škol Studie občanského sdružení Než zazvoní 31. března 2014

2 Průzkum středních škol Tento dokument shrnuje, jak probíhal nábor studentů na střední školy po celé ČR jak jsou školy těsně po ukončení podávání přihlášek spokojené s výsledky a jaké mají plány pro další rok. Průzkum provedlo o. s. Než zazvoní a výsledky by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k porovnání s ostatními školami a inspiraci při organizaci procesu náboru studentů. Shrnutí závěrů Skoro 80 % dotázaných škol hodlá proces náboru příští rok změnit. Přípravu náboru pro příští rok zahájila již pětina zúčastněných škol. Na většině zúčastněných škol je počet přihlášených uspokojivý, přesto však školy stále cítí potřebu zlepšovat nábor. 90 % dotázaných škol bude komunikovat s letošními přihlášenými, aby je do září neztratily. Půjde např. o komunikaci skrze internetové sociální sítě nebo organizaci akcí speciálně určených pro přihlášené. Zúčastněné školy plánují pro příští rok mezi akce náboru častěji zařadit i dotazníková šetření pro získávání zpětné vazby a bližších informací o svých potencionálních uchazečích. Reklama školy v tisku, rádiu nebo televizi je podle respondentů velmi málo efektivní a poměrně nákladná, avšak 81 % respondentů ji plánuje opět v dalším roce využít. Zúčastněné školy plánují stále více využívat internetových marketingových nástrojů. Již letos tři čtvrtiny z nich využily internetové sociální sítě (72 %), polovina (47 %) využila v náboru y. Skoro třetina (30 %) z nich plánuje příští rok využívat SEO (optimalizaci vyhledávacích nástrojů).

3 Metodika Studie byla provedena formou on-line dotazování pracovníků středních škol zodpovědných za nábor studentů. Participace na výzkumu byla nabídnuta náhodně vybraným středním školám z celé České republiky. Výsledný vzorek po očištění dat činil 237 respondentů. Jednalo se převážně o respondenty z řad ředitelů škol (45 %) a zástupců ředitele (30 %). Sběr dat proběhl v desetidenním období v březnu Kontakt Studii vypracovalo občanské sdružení Než zazvoní, které se věnuje poradenství středním školám. Mgr. Ing. Richard Malovič, Mgr. Petr Soukeník, Mgr. Pavel Šíma, Mgr. Tereza Havlíková info@nezzazvoni.cz Kontakt pro média Mgr. Petr Soukeník soukenik@nezzazvoni.cz

4 Počet přihlášek Na většině škol (77 %) byl počet přihlášek takový, jako se očekávalo nebo dokonce větší. Celkově to ukazuje na vesměs pozitivní výsledky náboru na zhruba třech čtvrtinách dotázaných škol. Přesto však 77 % respondentů uvedlo, že by si pro příští rok přáli větší počet přihlášek. Znamená to, že na většině škol jsou sice výsledky náboru poměrně uspokojivé, ale školy stále cítí rezervy v realizaci celého procesu - neboli ví, že je stále co zlepšovat. Počet přihlášek podaných letos na Vaši školu byl: (N=236) Přesně za rok si přejeme: (N=236) 1% 21% a. větší než jsem očekával/a. b. menší než jsem očekával/a. 23% a. větší počet přihlášek. 56% 22% c. zhruba takový, jaký jsem očekával/a. 77% c. zhruba takový počet, jako letos.

5 Komunikace s přihlášenými 90 % dotázaných škol bude s přihlášenými nadále komunikovat. U více než poloviny z nich půjde (i) o jiné formy než pouze pozvánky na akce školy. Třetina dotázaných škol např. plánuje komunikovat s přihlášenými pomocí internetových sociálních sítí. Poměrně často pro ně také zorganizují nějakou akci speciálně určenou těm, kteří podali přihlášku. Budete v nadcházejícím období (březen září 2014) nějak komunikovat s žáky, kteří podali přihlášku na Vaši školu? N = 392 (Možno zvolit více odpovědí.) Ano - budeme jim posílat pozvánky na akce naší školy. 51% Ano - jinak. 37% Ano - zorganizujeme speciálně pro ně určenou akci. Ano - budeme s nimi komunikovat prostřednictvím internetových sociálních sítí (např. Facebooku). 37% 33% Ne, nebudeme. 9% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90%100%

6 Příprava na příští rok Přípravu samotného náboru již pětina škol zahájila. Další skoro třetina (32 %) škol ji plánuje zahájit do konce tohoto školního roku (do srpna 2014). Tyto školy tak budou mít náskok před zbývající necelou polovinou škol, která plánuje nábor začít až v dalším školním roce. Kdy zahájíte přípravu náboru prváků pro další šk. rok (tj. 2015/16)? (N=236) 10% 3% 21% Již jsme ji zahájili. V dubnu V květnu % V červnu % 7% V červenci nebo srpnu V září % 16% V říjnu Později než v říjnu Téměř 80 % dotázaných škol hodlá proces náboru příští rok změnit. Čtvrtina dotázaných cítí potřebu začít nábor připravovat dříve a koncepčněji. Hodláte proces náboru pro příští rok změnit? (N=234) 1% a. Ano - chceme začít dříve, pracovat koncepčněji a více. 17% 4% 25% b. Ano - pouze drobné korekce. c. Ne. d. Nevím. 53% Jiné

7 Náborové akce Nejzařazovanějšími akcemi jsou tradičně náborové akce přímo na základních školách a dny otevřených dveří. Poměrně hodně škol (62 %) však také letos provedlo segmentaci základních škol - tedy nějakou formou roztřídili základní školy a určily si, jak intenzivně a jakým způsobem se na určité základní školy zaměřit. Akce zařazované do letošního náboru N = 1011 (Možno zvolit více odpovědí.) Den/dny otevřených dveří. 100% Náborové akce přímo na základních školách. 88% Jiné akce. Segmentace základních škol - identifikace těch škol, ze kterých přichází nejvíce zájemců. Sportovní nebo kulturní akce pro zájemce o vaši školu. Dotazníkové šetření mezi návštěvníky dne/dnů otevřených dveří. 74% 62% 46% 46% Dotazníkové šetření mezi žáky základních škol. 12% Žádné akce. 1% 0% 20% 40% 60% 80% 100%

8 Dotazníkové šetření na dni otevřených dveří bylo letos provedeno na skoro polovině (46 %) z dotázaných škol. Příští rok ho však plánuje provést 59 % dotázaných škol. Podobné je to s dotazníkovým šetřením mezi žáky základních škol - příští rok ho plánuje provést skoro třetina (31 %) zúčastněných škol, což je velký skok od letoška, kdy ho provedlo pouze 12 % škol. Zdá se tedy, že školy si začínají uvědomovat důležitost zpětné vazby a získávání bližších informací o svých potencionálních uchazečích (a přímo od nich). Akce plánované pro nábor na příští rok N = 1145 (Možno zvolit více odpovědí.) Den/dny otevřených dveří. 100% Náborové akce přímo na základních školách. 91% Jiné akce. Segmentace základních škol - identifikace těch škol, ze kterých přichází nejvíce zájemců. Sportovní nebo kulturní akce pro zájemce o vaši školu. Dotazníkové šetření mezi návštěvníky dne/dnů otevřených dveří. 80% 70% 59% 59% Dotazníkové šetření mezi žáky základních škol. 31% Žádné akce. 0% 1 0% 20% 40% 60% 80% 100% 1 Hodnoty u akcí plánovaných na příští rok jsou logicky vždy o něco vyšší než u akcí zařazených letos - plánuje se vždy spíš více než méně.

9 Vztah mezi náklady a efektivností náborových akcí jsme zkoumali pomocí dvou otázek. Jako nejefektivnější respondenti vnímají dny otevřených dveří (44 % respondentů) a náborové akce přímo na základních školách (29 % respondentů). Tyto akce byly nejnákladnější pro 22 %, resp. 17 % škol. Inzerce v tisku, rádiu nebo televizi byla nejnákladnější složkou náboru pro 10 % škol, ale pouze 2 % respondentů ji považují za nejefektivnější. Výsledky tedy ukazují, že investice do tištěné inzerce se příliš nevyplácí - což se dalo očekávat, protože jde o silně nezacílenou reklamu. Které akce náboru byly nejnákladnější? (N=231) Které akce náboru byly podle Vás nejefektivnější? (N=231) 16% 10% 10% 17% 22% 2% 6% 5% 2% 12% 29% 10% 1% 14% 44% a. Náborové akce přímo na základních školách. b. Den/dny otevřených dveří. e. Segmentace základních škol - identifikace těch škol, ze kterých přichází nejvíce zájemců. f. Sportovní nebo kulturní akce pro zájemce o vaši školu. Veletrhy Inzerce (tisk, rádio, televize) Jiné g. Nevím.

10 Formy propagace Školy začínají také více využívat nástroje internetového marketingu. Ve zjišťovaných formách propagace bylo (mezi zúčastněnými školami) poměrně dost využíváno Facebooku nebo jiných internetových sociálních sítí - pro svou propagaci je využilo 72 % škol a příští rok je hodlá využít až 81 % škol. Podobně školy plánují využít y - příští rok chce tuto formu propagace použít 58 % dotázaných škol (oproti letošním 47 %). Byl zjištěn velký nárůst zájmu o SEO (optimalizaci vyhledávacích nástrojů) - letos jej využilo 18 % škol, ale příští rok by to měla být již skoro třetina (30%) z dotázaných škol. Celkově tento růst zájmu o využití nástrojů internetu v propagaci lze interpretovat tak, že školy potřebují zacílit reklamu své školy přímo na relevantní "publikum" (tedy na žáky posledních ročníků ZŠ, kteří navíc vykazují určité vlastnosti, jež je "předurčují" k přihlášení se na určitou školu). To například inzerce v tisku neumožňuje, navíc je poměrně nákladná (viz výše).

11 Formy propagace využívané v letošním náboru N = 1000 (Možno zvolit více odpovědí.) Tištěné materiály 98% Jiné formy propagace Inzerce v tisku Internetové sociální sítě (např. Facebook) 72% 83% 81% y zájemcům nebo jejich rodičům 47% Dopisy zájemcům nebo jejich rodičům Optimalizace vyhledávacích nástrojů Internetu (SEO) Žádné formy propagace 1% 18% 27% 2 0% 20% 40% 60% 80% 100% Plánované využití forem propagace pro příští rok N = 1090 (Možno zvolit více odpovědí.) Tištěné materiály Jiné formy propagace Inzerce v tisku Internetové sociální sítě (např. Facebook) 99% 83% 81% 81% y zájemcům nebo jejich rodičům 58% Dopisy zájemcům nebo jejich rodičům Optimalizace vyhledávacích nástrojů Internetu (SEO) Žádné formy propagace 1% 31% 30% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 2 Vysoké procento u možnosti "Jiné formy propagace" je způsobeno tím, že respondenti nejspíš chápali jako propagaci i např. dny otevřených dveří nebo nábory na ZŠ. Pro účely tohoto výzkumu jsou však tyto položky zařazené do skupiny "Akcí náboru" (viz předchozí grafy). Grafy o formách propagace se týkají aktivit a materiálů, které propagují právě různé akce náboru nebo i školu samotnou.

12 Další informace a pomoc s kampaní pro přijímací řízení Neváhejte se na nás obrátit pro další informace o chování a rozhodování žáků devátých tříd, nebo pokud máte zájem o pomoc s marketingem a kampaněmi zaměřenými na zisk většího počtu uchazečů a následně studentů ve vaší škole. Navštivte náš web kde najdete další studie. Pro informace o školení a termíny nejbližších školení se podívejte na Pozvěte nás k Vám do školy na školení vedení školy, která provádíme za speciálních podmínek v dubnu květnu Více na Kontakt info@nezzazvoni.cz O nás Občanské sdružení Než zazvoní se pomáhá ředitelům a dalším vedoucím pracovníkům středních škol. Věnujeme se výzkumům a aplikaci marketingových poznatků do prostředí středních škol. Pomáháme školám s marketingem. Od roku 2012 jsme proškolili 226 pracovníků ze 73 středních škol.

Základní školy po zápisech do 1. tříd. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Základní školy po zápisech do 1. tříd. Studie občanského sdružení Než zazvoní Základní školy po zápisech do 1. tříd Studie občanského sdružení Než zazvoní 23. února 2015 Tento dokument shrnuje výsledky průzkumu mezi českými základními školami. Cílem šetření bylo zjistit, jak probíhá

Více

Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů

Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů Studie občanského sdružení Než zazvoní 17. září 2013 Středním školám

Více

Volba střední školy: Důležité jsou náborové akce a výchovní poradci. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Volba střední školy: Důležité jsou náborové akce a výchovní poradci. Studie občanského sdružení Než zazvoní Volba střední školy: Důležité jsou náborové akce a výchovní poradci Studie občanského sdružení Než zazvoní 24. února 2014 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie

Více

Střední školy a internetový marketing. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Střední školy a internetový marketing. Studie občanského sdružení Než zazvoní Střední školy a internetový marketing Studie občanského sdružení Než zazvoní 2. ledna 2015 Tento dokument shrnuje výsledky průzkumu mezi českými středními školami. Cílem šetření bylo zjistit, jaké nástroje

Více

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. února 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší studie občanského

Více

Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou. Studie občanského sdružení Než zazvoní Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. září 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Volba střední školy jak to vidí osmáci

Volba střední školy jak to vidí osmáci Volba střední školy jak to vidí osmáci Studie občanského sdružení Než zazvoní 2. června 2014 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie občanského sdružení Než zazvoní,

Více

Stav připravenosti středních škol na náborovou kampaň uchazečů ve školním roce 2013/2014. Bleskový průzkum občanského sdružení Než zazvoní

Stav připravenosti středních škol na náborovou kampaň uchazečů ve školním roce 2013/2014. Bleskový průzkum občanského sdružení Než zazvoní Stav připravenosti středních škol na náborovou kampaň uchazečů ve školním roce 2013/2014 Bleskový průzkum občanského sdružení Než zazvoní 4. června 2013 Metodika Studie byla provedena formou on-line dotazování

Více

Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní

Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní 7. října 2013 Průzkum mezi učiteli výpočetní techniky

Více

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. února 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší studie občanského

Více

Rozhodování o volbě školy:

Rozhodování o volbě školy: Rozhodování o volbě školy: Deváťaci a webové stránky škol Studie Než zazvoní 28. června 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která

Více

Deváťáci a přijímací zkoušky

Deváťáci a přijímací zkoušky Deváťáci a přijímací zkoušky Studie Než zazvoní 29. 5. 2019 Studie o průběhu přijímacích zkoušek na střední školy Výsledky studie by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k tomu, aby

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní Průzkum rozhodování žáků devátých tříd Studie Než zazvoní 26. září 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování

Více

Rodiče na veletrzích: co je zajímá?

Rodiče na veletrzích: co je zajímá? Rodiče na veletrzích: co je zajímá? Průzkum Než zazvoní, s. r. o. 14. prosince 2015 Průzkum mezi rodiči na veletrzích středních škol Rychlý orientační průzkum se tentokrát zaměřil na rodiče, kteří jsou

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd:

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd: Průzkum rozhodování žáků devátých tříd: Deváťáci a dny otevřených dveří Studie Než zazvoní 9. listopadu 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti

Více

Testovanie 9 Studie Než zazvoní

Testovanie 9 Studie Než zazvoní Testovanie 9 Studie Než zazvoní 10. 4. 2019 Studie o výběru střední školy Výsledky studie by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k tomu, aby činili zodpovědná a efektivní rozhodnutí

Více

Volba střední školy nejdůležitější informační zdroje a faktory rozhodování. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Volba střední školy nejdůležitější informační zdroje a faktory rozhodování. Studie občanského sdružení Než zazvoní Volba střední školy nejdůležitější informační zdroje a faktory rozhodování Studie občanského sdružení Než zazvoní 11. listopadu 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Žáci devátých tříd a střední školy na internetu. Studie Než zazvoní 25. října 2018

Žáci devátých tříd a střední školy na internetu. Studie Než zazvoní 25. října 2018 Žáci devátých tříd a střední školy na internetu Studie Než zazvoní 25. října 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces

Více

Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016

Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016 Deváťáci před přihláškami Studie Než zazvoní 9. února 2016 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování o výběru

Více

Jaký stánek chtějí deváťáci na veletrhu středních škol? Rychlý průzkum občanského sdružení Než zazvoní

Jaký stánek chtějí deváťáci na veletrhu středních škol? Rychlý průzkum občanského sdružení Než zazvoní Jaký stánek chtějí deváťáci na veletrhu středních škol? Rychlý průzkum občanského sdružení Než zazvoní 27. listopadu 2013 Průzkum mezi návštěvníky veletrhu Schola Pragensis Rychlý orientační průzkum je

Více

Spokojenost prváků s prvním rokem na střední škole

Spokojenost prváků s prvním rokem na střední škole Spokojenost prváků s prvním rokem na střední škole Studie Než zazvoní 21. června 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje

Více

Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy. Studie Než zazvoní 26. března 2018

Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy. Studie Než zazvoní 26. března 2018 Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy Studie Než zazvoní 26. března 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která

Více

Průzkum výchovných poradců základních škol. Studie Než zazvoní

Průzkum výchovných poradců základních škol. Studie Než zazvoní Průzkum výchovných poradců základních škol Studie Než zazvoní 17. ledna 2017 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces

Více

Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy

Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy Studie Než zazvoní 25. září 2017 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která

Více

Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy. Studie Než zazvoní 18. dubna 2017

Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy. Studie Než zazvoní 18. dubna 2017 Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy Studie Než zazvoní 18. dubna 2017 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která

Více

Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků na střední školy. Studie Než zazvoní 30. května 2018

Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků na střední školy. Studie Než zazvoní 30. května 2018 Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků na střední školy Studie Než zazvoní 30. května 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní,

Více

Rozhodování o volbě střední školy: Deváťáci měsíc před podáním přihlášek na střední školy

Rozhodování o volbě střední školy: Deváťáci měsíc před podáním přihlášek na střední školy Rozhodování o volbě střední školy: Deváťáci měsíc před podáním přihlášek na střední školy Studie Než zazvoní 29. ledna 2019 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci na dnech otevřených dveří

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci na dnech otevřených dveří Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy Deváťáci na dnech otevřených dveří Studie Než zazvoní 2. ledna 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci a informační zdroje na internetu

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci a informační zdroje na internetu Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy Deváťáci a informační zdroje na internetu Studie Než zazvoní 23. října 2017 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší

Více

Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků. Studie Než zazvoní 12. června 2017

Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků. Studie Než zazvoní 12. června 2017 Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků Studie Než zazvoní 12. června 2017 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje

Více

Rozhodování o volbě školy: Jak jsou na tom osmáci? Studie Než zazvoní

Rozhodování o volbě školy: Jak jsou na tom osmáci? Studie Než zazvoní Rozhodování o volbě školy: Jak jsou na tom osmáci? Studie Než zazvoní 9. května 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje

Více

Průzkum spokojenosti žáků prvních ročníků s volbou střední školy. Studie Než zazvoní 18. února 2019

Průzkum spokojenosti žáků prvních ročníků s volbou střední školy. Studie Než zazvoní 18. února 2019 Průzkum spokojenosti žáků prvních ročníků s volbou střední školy Studie Než zazvoní 18. února 2019 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní,

Více

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Duben 2013 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Deváťáci před odevzdáním přihlášek. Studie Než zazvoní

Deváťáci před odevzdáním přihlášek. Studie Než zazvoní Deváťáci před odevzdáním přihlášek Studie Než zazvoní 13. února 2017 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování

Více

Bleskový průzkum: Spokojenost středních škol s počtem obdržených přihlášek. Studie Než zazvoní 11. dubna 2016

Bleskový průzkum: Spokojenost středních škol s počtem obdržených přihlášek. Studie Než zazvoní 11. dubna 2016 Bleskový průzkum: Spokojenost středních škol s počtem obdržených přihlášek Studie Než zazvoní 11. dubna 2016 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti

Více

OČEKÁVÁNÍ FIREM A FAKTORY FIREMN Í ÚSPĚŠNOSTI

OČEKÁVÁNÍ FIREM A FAKTORY FIREMN Í ÚSPĚŠNOSTI OČEKÁVÁNÍ FIREM A FAKTORY FIREMN Í ÚSPĚŠNOSTI VÝZKUM MEZI MAJITELI A MANAŽERY FIREM 2013 Strana 1 z 9 Obsah: 1. Úvod 3 2. Hlavní závěry výzkumu 4 3. Metodika 7 4. Vzorek respondentů 7 5. Organizátoři a

Více

Akce náboru a formy propagace st edních škol loni a letos. Studie ob anského sdružení Než zazvoní

Akce náboru a formy propagace st edních škol loni a letos. Studie ob anského sdružení Než zazvoní Akce náboru a formy propagace st edních škol loni a letos Studie ob anského sdružení Než zazvoní 30. b ezna 2015 Pr zkum st edních škol Tento dokument shrnuje, jak probíhal nábor student na st ední školy

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

Pravidelné aktivity na internetu I. ZÁKLAD: Respondenti 10+ využívající internet, n=6536 (fáze 1), n=6594 (fáze 2), n=2153 (fáze 3), n=2237 (fáze 4)

Pravidelné aktivity na internetu I. ZÁKLAD: Respondenti 10+ využívající internet, n=6536 (fáze 1), n=6594 (fáze 2), n=2153 (fáze 3), n=2237 (fáze 4) Tisková zpráva PRAHA, 4/12/2009 Multimediální trendy na internetu sílí Na internetu nejvýznamněji roste podíl uživatelů, kteří se pravidelně věnují multimediálním aktivitám. Největší nárůsty byly pozorovány

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. OV.14, OV.15, OV.16, OV.17, OV.18, OV.179, OV.

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. OV.14, OV.15, OV.16, OV.17, OV.18, OV.179, OV. ov602 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti

Více

Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU

Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU /VŠ V. Krasnický a tým KA05 1 Úvod Jak najít cestu ke své cílové skupině? Jak ji zaujmout? To jsou otázky, které

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření na základních školách v Chrudimi 6. 9. třídy Rok 2006 Vyhodnocení a zpracování dat provedl Zdravotní ústav se sídlem v Pardubicích, pobočka Chrudim Vyhodnocení průzkumu

Více

Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti duben 2014

Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti duben 2014 ov14014 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 9 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti

Více

Názor na zadlužení obyvatel a státu březen 2017

Názor na zadlužení obyvatel a státu březen 2017 Tisková zpráva Názor na zadlužení obyvatel a státu březen 0 Přibližně dvě třetiny občanů pokládají míru zadlužení obyvatelstva i státu za vysokou. Sedm z deseti Čechů vnímá jako závažný problém míru zadlužení

Více

Sociologický výzkum Využití volného času žáků 8. a 9. tříd

Sociologický výzkum Využití volného času žáků 8. a 9. tříd Sociologický výzkum Využití volného času žáků 8. a 9. tříd Autoři: Anna Švaňhalová, Adéla Stárková, Pavla Prokopová Datum: 2. 1. 2019 Cíl výzkumu Cílem našeho výzkumu bylo zjistit, jak žáci 8. a 9. tříd

Více

Vztah k životnímu prostředí a chování domácností květen 2014

Vztah k životnímu prostředí a chování domácností květen 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 286 80 29 E-mail: jana.novakova@soc.cas.cz Vztah k životnímu prostředí a chování domácností květen

Více

Význam marketingu v době krize a výhled do budoucna

Význam marketingu v době krize a výhled do budoucna 1 Význam marketingu v době krize a výhled do budoucna Marketing B2B firem v ČR Jak se firmy vypořádali s krizí a jaké očekávají hospodářské výsledky v roce 2011 Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova

Více

Zpracoval: Matouš Pilnáček Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.:

Zpracoval: Matouš Pilnáček Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: Tisková zpráva Hodnocení bezpečnostní situace v ČR a Evropě prosinec 206 V ČR se cítí bezpečně čtyři z pěti lidí (8 %). Pocit bezpečí v ČR má dlouhodobě pozitivní vývoj. Více než polovina respondentů hodnotí

Více

Názory občanů na sociální zabezpečení v ČR listopad 2013

Názory občanů na sociální zabezpečení v ČR listopad 2013 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 86 840 9 E-mail: jana.novakova@soc.cas.cz Názory občanů na sociální zabezpečení v ČR listopad

Více

Demokracie, lidská práva a korupce mezi politiky

Demokracie, lidská práva a korupce mezi politiky TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR V Holešovičkách 41, Praha 8 Tel./fax: 02/86 84 0129, 0130 E-mail: cervenka@soc.cas.cz Demokracie, lidská práva a korupce mezi

Více

Češi a Vánoce 23. listopadu 2018

Češi a Vánoce 23. listopadu 2018 Češi a Vánoce 23. listopadu 2018 ppm factum research Metodika šetření Společnost ppm factum research se v rámci pravidelného monitorování nálad ve společnosti ptala na téma Vánoc. Výzkum se uskutečnil

Více

Závěrečná zpráva z výzkumu

Závěrečná zpráva z výzkumu Zhodnocení kampaně Březen měsíc Internetu Závěrečná zpráva z výzkumu v rámci akce: Březen - měsíc Internetu připravil: Heřmanova 22, 17 PRAHA 7 Tel.: 2 19 58, Fax: 2 19 59 E-Mail: INBOX@MARKENT.CZ Duben

Více

KDE ZAČÍNÁ BOHATSTVÍ?

KDE ZAČÍNÁ BOHATSTVÍ? INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY /20 vydáno dne.11.20 KDE ZAČÍNÁ BOHATSTVÍ? Skoro dvě třetiny českých domácností přiznávají, že celková hodnota majetku jejich domácnosti (dům, byt, chata, auto, úspory,

Více

po /[5] Jilská 1, Praha 1 Tel./fax:

po /[5] Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: po00 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 8 80 9 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Spokojenost s oblastmi sociální politiky, a školství

Více

Spokojenost s životem červen 2015

Spokojenost s životem červen 2015 ov150730 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Spokojenost s životem červen 2015 Technické

Více

Role marketingu a vliv na obchodní výsledky

Role marketingu a vliv na obchodní výsledky 2 Role marketingu a vliv na obchodní výsledky Marketing B2B firem v ČR Jaké slovo má marketing ve firmě a jak ovlivňuje skutečné obchodní výsledky firmy? Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova 5262, 760

Více

B2B marketing v ČR v roce 2017

B2B marketing v ČR v roce 2017 B2B marketing v ČR v roce 2017 Nástroje, rozpočty, trendy říjen 2017 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Průměrný čas v minutách týdně věnovaný internetu

Průměrný čas v minutách týdně věnovaný internetu Tisková zpráva PRAHA, 27/11/2009 Uživatelé tráví na internetu 10 hodin týdně Uživatelé se věnují internetu průměrně 609 minut týdně, což odpovídá 87 minutám denně. Nejvíce času internetu věnují uživatelé

Více

Spokojenost se životem červen 2019

Spokojenost se životem červen 2019 Tisková zpráva Spokojenost se životem červen 2019 Více než dvě třetiny (68 %) populace jsou spokojeny se svým životem. Od roku 2013 měla spokojenost se životem většinou vzestupnou tendenci, v průběhu roku

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem

PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606 628 873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ WORKSHOP PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem Získávání kvalitních

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PODNIKOVÁ EKONOMIKA NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Využití internetu a dalších nových medií jako nástroje PR ve vybraném sportovním subjektu TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ Cíl projektu Hlavním cílem byla aktivní prezentace Technické univerzity v Liberci jako významné vysokoškolské instituce poskytující kvalitní vzdělání. Projekt byl realizován jako

Více

Evaluace realizace Komunikačního plánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a realizace komunikačních a propagačních aktivit

Evaluace realizace Komunikačního plánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a realizace komunikačních a propagačních aktivit Evaluace realizace Komunikačního plánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a realizace komunikačních a propagačních aktivit Datum zveřejnění: 19. 12. 2010 Verze: 1.7 (finální) 1 Manažerské

Více

1/11. Česká republika Výzkum "Migrační krize a zdroje informací" sběr: Zajímáte se o uprchlickou krizi?

1/11. Česká republika Výzkum Migrační krize a zdroje informací sběr: Zajímáte se o uprchlickou krizi? 1 1/11 Zajímáte se o uprchlickou krizi? spíše ano nevím 5% spíše ne rozhodně ano 3 rozhodně ne 1 cílová skupina pohlaví respondentů věk respondentů vzdělání respondentů 1 ZŠ 19% OU 17% SŠ 1 SOŠ VŠ 17%

Více

Ekonomická situace a materiální životní podmínky z pohledu veřejného mínění ve středoevropském srovnání Jan Červenka

Ekonomická situace a materiální životní podmínky z pohledu veřejného mínění ve středoevropském srovnání Jan Červenka Ekonomická situace a materiální životní podmínky z pohledu veřejného mínění ve středoevropském srovnání Jan Červenka V mezinárodní spolupráci na bázi CEORG 1 již několik let probíhají paralelně v České

Více

Efektivita osvětové. náhradní rodinné. Závěrečná zpráva. Únor 2015

Efektivita osvětové. náhradní rodinné. Závěrečná zpráva. Únor 2015 Efektivita Efektivita osvětové osvětové kampaně kampaně zaměřené zaměřené na na práva práva dětí dětí v v náhradní náhradní rodinné rodinné péči péči Závěrečná Závěrečná zpráva zpráva 1. 1. vlna vlna Únor

Více

Obsah: 1. Úvod Executive summary Hlavní závěry výzkumu Metodika Vzorek respondentů 9

Obsah: 1. Úvod Executive summary Hlavní závěry výzkumu Metodika Vzorek respondentů 9 Strana 0 z 10 Obsah: 1. Úvod 2 2. Executive summary 3 3. Hlavní závěry výzkumu 4 4. Metodika 9 5. Vzorek respondentů 9 6. Organizátoři a partneři, realizační tým 10 Strana 1 z 10 1. Úvod Před čtyřmi lety

Více

9. květen 2008 MEDIAN ČR

9. květen 2008 MEDIAN ČR VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ a VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE MEDIAN, Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101, http: //www.median.cz, e-mail: median@median.cz oficiální partner

Více

Česká veřejnost o tzv. Islámském státu březen 2015

Česká veřejnost o tzv. Islámském státu březen 2015 pm TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: + E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Česká veřejnost o tzv. Islámském státu březen 05 Technické parametry

Více

Nezaměstnanost z pohledu veřejného mínění

Nezaměstnanost z pohledu veřejného mínění TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: nadezda.horakova@soc.cas.cz Nezaměstnanost z pohledu veřejného mínění Technické

Více

MAS Havlíčkův kraj, o. p. s.

MAS Havlíčkův kraj, o. p. s. Vyhodnocení dotazníku MAS Havlíčkův kraj, o. p. s. Listopad 2010 Zpracovala: Hana Půžová 1 Cíl dotazníkového šetření Dotazníkové šetření je jedním z nástrojů, jak lze zajistit názory nejenom členů Místní

Více

Názor občanů na drogy květen 2017

Názor občanů na drogy květen 2017 Tisková zpráva Názor občanů na drogy květen 0 Přibližně čtyři pětiny dotázaných vnímají situaci užívání drog v ČR jako problém ( %), ačkoliv pouze asi polovina ( %) to tak vnímá v místě svého bydliště.

Více

Názor občanů na drogy květen 2019

Názor občanů na drogy květen 2019 Tisková zpráva Názor občanů na drogy květen Více než čtyři pětiny ( %) dotázaných vnímají situaci užívání drog v ČR jako problém, necelá polovina (4 %) dotázaných pak vnímá užívání drog jako problém v

Více

Hodnocení vlády Bohuslava Sobotky únor 2016

Hodnocení vlády Bohuslava Sobotky únor 2016 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 6 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Hodnocení vlády Bohuslava Sobotky únor Technické parametry

Více

Názory na zdravotní péči u nás, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku

Názory na zdravotní péči u nás, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR Jilská 1, Praha 1 Tel.: 221 183 588 E-mail: nadezda.horakova@soc.cas.cz Názory na zdravotní péči u nás, na Slovensku, v Polsku

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. OV.14, OV.15, OV.16, OV.17, OV.18, OV.179, OV.

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. OV.14, OV.15, OV.16, OV.17, OV.18, OV.179, OV. TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti

Více

Případové studie projektu e-nazor.cz

Případové studie projektu e-nazor.cz Případové studie projektu e-nazor.cz Cílem tohoto dokumentu je poskytnout ucelenou informaci o přípravě, průběhu a případných úskalích zavedení systému e-nazor.cz v jednotlivých pilotních městech zapojených

Více

Devá áci po p ihláškách. Studie ob anského sdružení Než zazvoní

Devá áci po p ihláškách. Studie ob anského sdružení Než zazvoní Devá áci po p ihláškách Studie ob anského sdružení Než zazvoní 6. dubna 2015 Studie o výb ru st ední školy Tento dokument je ve ejnou sou ástí širší dlouhodobé studie ob anského sdružení Než zazvoní, která

Více

Názor na zadlužení obyvatel a státu leden 2018

Názor na zadlužení obyvatel a státu leden 2018 Tisková zpráva Názor na zadlužení obyvatel a státu leden Přibližně dvě třetiny občanů pokládají míru zadlužení obyvatelstva za vysokou, u státu to jsou tři pětiny. Téměř sedm z deseti Čechů vnímá jako

Více

er Jilská 1, Praha 1 Tel.:

er Jilská 1, Praha 1 Tel.: TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: 86 80 9 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Názor na zadlužení obyvatel a státu leden Technické parametry

Více

Zpracoval: Martin Spurný Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ,

Zpracoval: Martin Spurný Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: , Tisková zpráva Voliči a strany září 2019 20 % voličů se považuje za rozhodné přívržence preferované strany, 49 % s ní většinou souhlasí, 17 % uvedlo, že stanoviska strany jsou jim blízká, ale v mnohém

Více

Kdo je podle Pražanů nejlepším kandidátem na primátora?

Kdo je podle Pražanů nejlepším kandidátem na primátora? Kdo je podle Pražanů nejlepším kandidátem na primátora? Závěrečná zpráva z výzkumu Analytické centrum s.r.o. Bulharská 20, 101 00 Praha 6. 10. 2014 Praha OBSAH: 1. Důvodová zpráva 3 2. O nás 3 3. Shrnutí

Více

Tabulka č. 1: Podíl jednotlivých forem internetové reklamy v roce 2011 a odhad pro rok 2012

Tabulka č. 1: Podíl jednotlivých forem internetové reklamy v roce 2011 a odhad pro rok 2012 Tisková zpráva PRAHA, 1/3/2012 Internetová reklama nadále poroste i v roce 2012 Investice do internetové reklamy v loňském roce opět rostly, nejoblíbenějšími formami zůstávají plošná (display) a výkonnostní

Více

Technické parametry výzkumu

Technické parametry výzkumu TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: jiri.vinopal@soc.cas.cz K některým aspektům výběru piva českými konzumenty

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: +42 286 84 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Hodnocení ekonomické situace a materiálních životních

Více

Jsou malé a střední podniky na cestě z krize?

Jsou malé a střední podniky na cestě z krize? Citibank Europe plc, organizační složka Jsou malé a střední podniky na cestě z krize? Praha, 3. prosince 2009 Prezentující Marek Potoma ředitel komerčního bankovnictví Hana Stuchlíková ředitelka marketingu

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb

PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb Tisková zpráva PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb Internet je vnímán jako nejvhodnější médium pro zpravodajství a pro využití v oblasti nabídky zboží a služeb.

Více

Prostředky přímé komunikace

Prostředky přímé komunikace Prostředky přímé komunikace Závěrečná zpráva Červenec 2015 Hlavní zjištění Respondenti výrazně častěji čtou osobní formy komunikace, osobní dopis a osobní e-mail. Osobní dopis si vždy přečtou přibližně

Více

Česká veřejnost o tzv. Islámském státu a o dění na Ukrajině leden 2016

Česká veřejnost o tzv. Islámském státu a o dění na Ukrajině leden 2016 pm0 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: +0 0 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Česká veřejnost o tzv. Islámském státu a o dění na Ukrajině

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: jarmila.pilecka@soc.cas.cz Angažovanost občanů a zájem o politiku únor 2015

Více

JAK SE V SÍTI MÁME? PORADENSTVÍ A VZDĚLÁVÁNÍ

JAK SE V SÍTI MÁME? PORADENSTVÍ A VZDĚLÁVÁNÍ JAK SE V SÍTI MÁME? Jak se máte v Síti tak se nazýval dotazník, který jsme rozesílali koncem roku 2014. Vyplnilo ho 103 center, to znamená více než třetina členů, a to v období zátěžovém, okolo vánočních

Více

Občané o stavu životního prostředí květen 2012

Občané o stavu životního prostředí květen 2012 oe206 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 26 0 2 E-mail: martin.buchtik@soc.cas.cz Technické parametry Občané o stavu životního prostředí

Více

er150213 Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz

er150213 Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz er0 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: 86 80 9 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Názor na zadlužení obyvatel a státu leden 0 Technické

Více

Názory obyvatel na přijatelnost půjček

Názory obyvatel na přijatelnost půjček er10315b TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 8 840 1 E-mail: martin.buchtik@soc.cas.cz Názory obyvatel na přijatelnost půjček

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav ev19 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: +4 86 84 19 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Hodnocení ekonomické situace a materiálních

Více

Internetová reklama hlásí rekordní investice za loňský rok: téměř 20 miliard korun

Internetová reklama hlásí rekordní investice za loňský rok: téměř 20 miliard korun Tisková zpráva Internetová reklama hlásí rekordní investice za loňský rok: téměř 20 miliard korun Praha 8. března 2017 Objem internetové inzerce dosáhl v loňském roce téměř 20 miliard korun v ceníkových

Více

BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019

BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019 Zvyšování bezpečnosti, kvality a efektivity ve zdravotnictví Průzkum mezi řediteli nemocnic ve Slovenské republice a v České republice BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019 METODIKA PRŮZKUMU Sběr dat Kvantitativní

Více