E-MÝTNÉ INFORMACE 2014/1. číslo

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "E-MÝTNÉ INFORMACE 2014/1. číslo"

Transkript

1 E-MÝTNÉ INFORMACE 2014/1. číslo

2 Cenové kategorie elektronického výběru mýtného systému HU-GO 1. července 2013 byl v Maďarsku zaveden elektronický systém výběru mýtného, úměrného ujeté vzdálenosti, HU-GO. Povinnost platby se vztahuje na všechna motorová vozidla jedoucí po zpoplatněných úsecích rychlostních a hlavních silnic, jejichž celková povolená hmotnost převyšuje 3,5 tuny. Podrobnou, zvětšitelnou, mapu sítě zpoplatněných úseků rychlostních a hlavních silnic a přesný seznam zpoplatněných úseků naleznete na webové stránce pod bodem Mapa. Emisní norma Hrubá cena užití silnice (HUF/km). Platnost: od 1. ledna 2014 Kategorie motorových vozidel / Silniční kategorie J2 kategorie J3 kategorie J4 kategorie Rychlostní silnice Hlavní silnice Rychlostní silnice Hlavní silnice Rychlostní silnice Hlavní silnice EURO III. 42,42 18,05 59,52 31,24 86,70 54,08 EURO II. 49,90 21,23 70,02 36,75 108,38 67,60 EURO I. 57,39 24,41 80,52 42,26 130,06 81,12 J2 kategorie dvě nápravy J3 kategorie tři nápravy J4 kategorie čtyři nebo více náprav Vykázání jízdy a platba Od 1. listopadu 2013 Állami Autópálya Kezelő Zrt. Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) pokračuje v činnosti pod názvem. Naše činnost se vztahuje na plnění úkolů spojených s výběrem mýtného úměrného ujeté vzdálenosti, s kontrolou a pokutami na státních silnicích, na plnění všeobecných úkolů výběru mýtného úměrného ujeté vzdálenosti v elektronickém systému HU-GO a na všeobecné úkoly poskytovatele služeb spojené s mýtným a následnými kontrolami. Systém HU-GO je založen na vykázání ujeté vzdálenosti, což mohou uživatelé silnic učinit dvojím způsobem: zakoupením úsekového lístku nebo použitím palubního přístroje (OBU). V případě úsekového lístku, jehož podmínkou je předem určená trasa, lze trasu plánovat a koupi lístku uskutečnit na webové stránce nebo pomocí přístrojů vhodných k tomuto účelu a umístěných na prodejních místech a v zákaznických kancelářích HU-GO (kiosky, tablety, počítače). Seznam prodejních míst se nachází na webové stránce pod bodem Mapa. Palubní přístroj (OBU), jehož pomocí lze vykázat ižití komunikace, si můžete koupit v zákaznických kancelářích, na prodejních místech, nebo přímo od zprostředkovatelů. Možnosti zakoupení oprávněnosti k užití silnice v systému HU-GO Zakoupení ad-hoc úsekového lístku v případě neregistrovaných uživatelů: Na stránce online bankovní kartou, nebo na prodejních místech či v zákaznických kancelářích platbou v hotovosti při naplánování trasy na kiosku a platbou na prodejních místech či v zákaznických kancelářích Zakoupení oprávněnosti k užití silnice v případě registrovaných uživatelů z bankovního účtu, jehož platba může být uskutečněna: z předem nabitého účtu (pre-paid) platbou dodatečně (post-paid)

3 Ad-hoc úsekový lístek Zakoupení ad-hoc úsekového lístku je pohodlným a rychlým řešením uživatelům silnic, kteří používají zpoplatněné úseky maďarské sítě pozemních komunikací jen poměrně zřídka, jednorázově a po určené trase. V tomto případě lze zakoupit oprávněnost užití silnice v systému HU-GO bez registrace za pouhých několik minut při uvedení údajů vozidla a úseku cesty. Protihodnotu lístku lze uhradit okamžitě bankovní kartou prostřednictvím internetu. Na ové adrese ugyfel@hu-go.hu můžete žádat se zpětnou platností daňový doklad. Můžete se také rozhodnout tak, že vytisknutý úsekový lístek zaplatíte později na prodejním místě nebo v zákaznické kanceláři. V tomto případě žádejte daňový doklad na místě platby. Při určení cílové stanice je důležité uvést kromě názvu obce celou adresu cílové stanice s ulicí a číslem domu. Před najetím na zpoplatněný úsek silnice v každém případě uhraďte cenu oprávněnosti jeho užití! Zakoupení úsekového lístku ze zůstatku V případě zakoupení úsekového lístku ze zůstatku se musíte registrovat do systému HU-GO, což můžete nejjednodušeji učinit na internetové stránce Během registrace se při udání obvyklých základních údajů (jméno, kontaktní údaje, atd.) vytvoří uživatelská schránka, jejíž pomocí jsou dostupné následující služby: Založení běžných účtů Spojení vozidel s běžným účtem Podrobný výpis o transakcích běžného účtu Dodatečně mohou platit i registrovaní uživatelé pozemních komunikací, kteří si úsekový lístek zakoupí ze zůstatku, pokud odpovídají podmínkám hodnocení zákazníků společnosti NÚSZ Zrt. Je důležité, že i v tomto případě musíte uhradit cenu oprávněnosti použití komunikace již před najetím na zpoplatněný úsek. Informace v souvislosti s fakturací Vystavení faktury je v závislosti na prodejním portále dle následujících: Daňový doklad nedostanete automaticky v případě, když si chcete jako neregistrovaný uživatel zakoupit oprávněnost k užití silnice pomocí úsekového lístku na webové stránce Pokud chcete při internetovém nákupu úsekového lístku žádat vystavení daňového dokladu, každopádně se před nákupem registrujte! Po registraci už systém vystavuje zúčtovatelné daňové doklady o nákupech. Daňový doklad v klasické podobě (na papíře) dostanete v případě, když si koupíte úsekový lístek, nebo doplníte zůstatek na účtě, na prodejních místech nebo v zákaznických kancelářích NÚSZ Zrt. Žádost o daňový doklad nahlaste v každém případě předem u pokladny! Elektronický daňový doklad (e-doklad) dostanete v případě, když jako registrovaný uživatel doplníte zůstatek na účtě bankovním převodem nebo platbou použitím bankovní karty na internetovém zákaznickém portále Podrobnější informace v souvislosti s fakturací se nacházejí na webové stránce Všeobecné informace/způsoby fakturace.

4 Služby zákaznických kanceláří Registrace zákazníka a změna údajů Pokud ještě nejste registrovaným zákazníkem systému elektronického mýtného, naši pracovníci Vám pomohou v online registraci a ve změně již uvedených údajů. Prodej úsekových lístků Pokud si chcete zakoupit úsekový lístek pomocí počítače nebo kiosku v zákaznické kanceláři, můžete cenu oprávněnosti užití silnice uhradit na místě běžným platebním prostředkem v hotovosti (HUF, ), platbou bankovní kartou, nebo kartou na pohonné hmoty. Nabití zůstatku Zůstatek můžete nabít bankovní kartou, platbou v hotovosti (HUF, ), nebo v některých případech pomocí karty na pohonné hmoty v zákaznických kancelářích. Prodej OBU Od ledna 2014 si můžete palubní přístroj opatřit nejen na prodejních místech nebo přímo od zprostředkovatelů, nýbrž je k dostání i v zákaznických kancelářích. OBU registrace Palubní přístroj si můžete k nákladnímu motorovému vozidlu objednat v zákaznických kancelářích disponujících kioskem (Budaörs, Székesfehérvár, Veszprém, Lébény, Szeged, Gyöngyös, Miskolc, Debrecen, Szolnok, Budapest). Podání žádosti o ověření zákazníka, vztahující se na dodatečnou platbu (post-paid) Pokud odpovídáte kritériím hodnocení zákazníka, můžete cenu mýtného uhradit i dodatečně. Dokumenty potřebné k posouzení a v případě kladného ohodnocení můžete podat smlouvu předběžně odsouhlasenou NÚSZ Zrt. v zákaznických kancelářích. Podrobné informace žádejte osobně v zákaznických kancelářích, nebo na ové adrese postpaid@hu-go.hu. Přijetí žádosti o zemědělskouőslevu a její vystavení Pro motorová vozidla provozovaná zemědělskými výrobci zabezpečuje NÚSZ Zrt. na základě vládní vyhlášky 243/2013. (VI. 30.), upravující oproštění od platby, možnost speciální registrace, při které lze získat úsekový lístek bezplatně. Speciální registraci lze provést na základě úředního osvědčení vystaveného notářem obecní samosprávy podle sídla nebo bydliště. Úsekový lístek lze pomocí speciální registrace bezplatně získat jen na zpoplatněné úseky určené v úředním osvědčení. Další informace na webových stránkách. Vyřizování půjčky KAVOSZ Vystavení potvrzení potřebných k využití půjčky KAVOSZ, dostupné v rámci programu půjčky mýtného, probíhá v zákaznických kancelářích. Žádost o půjčku lze podat v pobočkách KAVOSZ.

5 Provozní doba zákaznických kanceláří OBEC MÍSTO DÁLNICE KM DÁL- NICE-STRANA* Po-Út, Čt-Pá PROVOZNÍ DOBA Středa So-Ne Budapešť odpočívadlo (Szilas) M3 12 pravá Budaörs odpočívadlo (Garibaldi u. 1.) M1/M7 9 pravá Miskolc Pesti u Debrecen Kassai út Szolnok Abonyi út (Vedle Tesca) Gyöngyös Atkári út Nyíregyháza Debreceni út Békéscsaba Berényi út Szeged Budapesti út Pécs Mohácsi út Lajosmizse odpočívadlo M5 67 pravá Dunaújváros Venyimi út 8.C Székesfehérvár odpočívadlo M7 59 pravá Lébény Správa a údržba dálnic M1 142 levá Veszprém Budapest út Szombathely Körmendi út Eszteregnye Správa a údržba dálnic M7 219 pravá *pravá strana: Směrem od Budapešti, levá strana: Směrem k Budapešti Veškeré změny vyhrazeny. O provozní době zákaznických kanceláří a jiných změnách se informujte na webové stránce nebo na telefonickém zákaznickém servisu. Prodejní místa NÚSZ Zrt. Prodejní místa na hranicích Rajka, hraniční přechod Hegyeshalom, hraniční přechod Úsekové prodejní místo Mosonmagyaróvár, dálnice M1 u km 158 na levé straně směrem k Budapešti

6 Vývoj v zájmu rozšíření komfortních funkcí Společnost NÚSZ Zrt. na základě zpětných reakcí zákazníků průběžně zdokonaluje systém výběru mýtného v zájmu co nejvyšší úrovně obsluhy zákazníků. Rozdělení základních zpoplatněných úseků Největším zdokonalením minulého období je zvýšení počtu zpoplatněných úseků základní sítě pozemních komunikací, neboli další rozdělení úseků v zájmu přesnějšího plánování trasy šité na míru. Příslušná změněná vyhláška je v platnosti od 1. prosince Průběžně probíhá za účasti přidružených organizací a právních poradců revize základních úseků komunikací. Aktuální seznam základních úseků naleznete na webové stránce Vývoj plánovače tras Do plánovače tras byly zanešeny průmyslové parky a logistická centra, která jsou dopravci často navštěvována, při internetovém plánování lze body trasy navzájem přemísťovat. Seznam POI (užitečná a důležitá místa) je průběžně rozšiřován, aktuální stav naleznete na webových stránkách Nastavení počtu náprav 9. února 2014 byly změněny všeobecné smluvní podmínky vztahující se na vykazování údajů zprostředkovateli v systému HU-GO, obsahující pokyny důležité i pro naše zákazníky v souvislosti s nastavením počtu náprav prostřednictvím palubního přístroje. Nastavení lze provést na stránce HU-GO po přihlášení se do uživatelské schránky. Pokud nastavíte počet náprav přes zprostředkovatele, Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ověří prostřednictvím systému výběru mýtného, odpovídá-li Váš palubní přístroj všem technickým požadavkům a zda zprostředkovatel tento úkol přijímá. Pokud ano, je nastavení úspěšně ukončeno a následovně lze počet náprav měnit pomocí palubního přístroje. Pokud jste uzavřeli smlouvu se zprostředkovatelem, který nepodporuje možnost změny počtu náprav pomocí palubního přístroje, obdržíte vzkaz chyba a nadále můžete měnit počet náprav jen na webové stránce Dbejte včas na to, aby v systému byly zanešeny vždy příslušné údaje aktuálního stavu. Pokud nastavujete počet náprav přes OBU, musíte to učinit výlučně za stojícího vozidla a počkat na potvrzení o změně. Před jízdou v každém případě zkontrolujte, je-li počet náprav správně nastaven! Zahraniční prodejní místa V současnosti je celkem zákazníkům k dispozici 34 smluvních prodejních míst NÚSZ Zrt. v Rakousku, Slovensku, Rumunsku a Slovinsku. Na všech prodejních místech je možnost zakoupení úsekového lístku a zaplacení mýtného. Nabít zůstatek a provést uživatelskou registraci lze jen na vyznačených prodejních místech. V roce 2014 lze očekávat zapojení dalších prodejních míst v následujících zemích: Srbsko, Slovinsko, Chorvatsko, Slovensko. Další podrobnosti a aktuální seznam prodejních míst naleznete na webové stránce!

7 Užitečné informace Kontroly, správní pokuty Na 74 místech Maďarska bylo vybudováno 101 pevných kontrolních bran mýtného. O provozu pevných kontrolních bran se můžete informovat na webové stránce (Všeobecné informace/ Systémy kontroly). Kromě detekce pevných kontrolních portálů provádějí kontrolu mýtného ve dne v noci motorová vozidla se zabudovanými mobilními zařízeními, která jsou schopna i za omezené viditelnosti zjistit, disponuje-li dané vozidlo oprávněním k používání silnice. Sbírání údajů lze provádět i při jízdě bez zastavení provozu. Upozorňujeme Vás, že kapacita a vybavení kontrolního systému nejmodernější technikou zabezpečují velmi vysoké procento zjištění neoprávněných uživatelů komunikací. Společnost NÚSZ Zrt. vykonává kontrolní činnost, pokutování provádí policie. Porušení zákona o mýtném Výše pokuty dle kategorie vozidel J2 kategorie J3 kategorie J4 kategorie Nezaplacení mýtného před použitím komunikace HUF HUF HUF Byly vykázány údaje na nižší cenovou kategorii, než je skutečná HUF HUF HUF Neoprávněné užití silnice z důvodu poruchy palubního přístroje HUF HUF HUF Pokuty od 1. září 2013 Na co dávejte pozor v zájmu vyvarování se pokuty Při zapojení nebo odpojení přívěsu či návěsu je důležité správně udat počet náprav. Když například k vozidlu se dvěma nápravami zapojíte přívěs a pokračujete v cestě se čtyřmi nápravami, musíte změnit počet náprav z J2 na J4, když potom přívěs odpojíte, změníte jej zpět na J2. Uvedení nesprávného počtu náprav je pokutováno. Změnu počtu náprav je nutno v systému provést před započetím jízdy. Je důležité správně udat SPZ a k ní patřící značku státní příslušnosti vozidla, protože vedle SPZ je to druhý nejdůležitější parametr jednoznačné identifikace vozidla, a zpětně po vyměření pokuty již nelze tento údaj opravovat. Úsekový lístek si zakupte vždy před zahájením cesty! Úsekový lístek Vás jen po jeho zaplacení opravňuje k použití silnice, zakoupení úsekového lístku na danou trasu dodatečně je považováno za neoprávněné užití komunikace a je pokutováno. Úsekový lístek zakoupený k jízdě v jednom směru zabezpečuje jednorázové oprávnění výhradně na naplánovanou trasu, v jednom směru. Při zakoupení úsekového lístku dbejte na správné udání parametrů! Pomocí palubního přístroje lze vykázání údajů a platbu mýtného provádět jednodušeji, pohodlněji, avšak i tentokrát musíme dbát na několik důležitých věcí. Při platbě mýtného pomocí palubního přístroje zkontrolujte již před započetím cesty, je-li palubní přístroj zapnut a správně funguje, je-li spojen s účtem patřícím k danému vozidlu a máte-li na účtu zůstatek potřebný k cestě. Co učinit po převzetí rozhodnutí o udělení pokuty (možnost odvolání) Při dodržení nařízení a pozornosti se lze pokuty lehce vyvarovat. Pokud dostanete rozhodnutí o udělení pokuty v souvislosti s neoprávněným užitím komunikace a chcete se odvolat, musíte to učinit podle pokynů uvedených v policejním rozhodnutí.

8 Vážený řidiči nákladního automobilu! V této příručce naleznete veškeré informace, které můžete potřebovat při vykazování užití komunikace v systému elektronického mýtného nebo k jeho uhrazení. Periodicky se obnovující obsah příručky Vám poskytne řešení a odpovědi na nejčastější otázky uživatelů komunikací. KONTAKTY Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Sídlo: 1134 Budapest, Váci út 45. B Adresa pro korespondenci: 2101 Gödöllő, Pf.: ugyfel@hu-go.hu 24 hodinová telefonická zákaznická linka je z Maďarska k dispozici za místní tarif: 06-40/ Telefonická zákaznická linka ze zahraničí od 8 do16 hodin: /

E-MÝTNÉ INFORMACE 2015

E-MÝTNÉ INFORMACE 2015 E-MÝTNÉ INFORMACE 2015 HU-GO ELEKTRONICKÝ SYSTÉM VÝBĚRU MÝTNÉHO Do systému HU-GO, elektronického výběru mýtného úměrně k ujeté vzdálenosti, patří všechna nákladní motorová vozidla s celkovou nejvyšší povolenou

Více

E-MÝTNÉ INFORMACE 2016

E-MÝTNÉ INFORMACE 2016 E-MÝTNÉ INFORMACE 2016 ELEKTRONICKÝ SYSTÉM VÝBĚRU MÝTNÉHO HU-GO Do systému HU-GO, elektronického výběru mýtného podle ujeté vzdálenosti, jsou zahrnuta všechna nákladní motorová vozidla s celkovou nejvyšší

Více

PŘÍRUČKA PRO POUŽITÍ E-ZNÁMKY V MAĎARSKU

PŘÍRUČKA PRO POUŽITÍ E-ZNÁMKY V MAĎARSKU CZ PŘÍRUČKA PRO POUŽITÍ E-ZNÁMKY V MAĎARSKU 2019 Vážení motoristé! Z důvodu mé práce, ale i ve svém volném čase jezdím hodně autem, proto často používám i maďarské dálnice. Při své jízdě naší zemí si vždy

Více

PŘÍRUČKA PRO POUŽITÍ E-NÁLEPKY V MAĎARSKU

PŘÍRUČKA PRO POUŽITÍ E-NÁLEPKY V MAĎARSKU CZ PŘÍRUČKA PRO POUŽITÍ E-NÁLEPKY V MAĎARSKU 2018 Vážení spolumotoristé i! Z důvodu mé práce, ale i ve svém volném čase jezdím hodně autem, proto často používám i maďarské dálnice. Při své jízdě naší zemí

Více

CZ NÁVOD PRO E-MÝTO V MAĎARSKU

CZ NÁVOD PRO E-MÝTO V MAĎARSKU CZ NÁVOD PRO E-MÝTO V MAĎARSKU 2018 HU-GO ELEKTRONICKÝ SYSTÉM PRO VÝBĚR MÝTNÉHO V elektronickém mýtném režimu úměrné vzdálenosti HU-GO je povinnost platby mýta s ohledem na úseky rychlostních silnic a

Více

Elektronické mýto z pohledu uživatele. Elektronické mýtné v České republice: Provozní a technické důsledky pro dopravní firmu

Elektronické mýto z pohledu uživatele. Elektronické mýtné v České republice: Provozní a technické důsledky pro dopravní firmu Elektronické mýtné v České republice: Provozní a technické důsledky pro dopravní firmu Obsah: Kategorie zpoplatněných vozidel Jednotka PREMID Možnosti úhrady mýtných transakcí Ekonomické dopady Provozní

Více

Poplatky - nákladní vozidla, autobusy - mýto

Poplatky - nákladní vozidla, autobusy - mýto Informační servis z oblasti nákladní a autobusové dopravy Poplatky - nákladní vozidla, autobusy - mýto Přijměte pozvání na prezentaci nové verze softwaru pro stahování a vyhodnocování dat z analogových

Více

OSOBNÍ DOPRAVA. D. daňové právo

OSOBNÍ DOPRAVA. D. daňové právo OSOBNÍ DOPRAVA D. daňové právo 1. Místní příslušnost správce daně, není-li stanoveno jinak, se řídí: a) u fyzické osoby jejím místem pobytu, u právnické osoby jejím sídlem b) u fyzické osoby jejím místem

Více

Doplňkové informace o poplatku za TNV pro řidiče / provozovatele. Doplňkové informace o poplatku za TNV pro řidiče / provozovatele 1212

Doplňkové informace o poplatku za TNV pro řidiče / provozovatele. Doplňkové informace o poplatku za TNV pro řidiče / provozovatele 1212 Doplňkové informace o poplatku za TNV pro řidiče / provozovatele Doplňkové informace o poplatku za TNV pro řidiče / provozovatele 1212 CHARAKTERISTIKA POPLATKU ZA TNV 1. Co je silniční poplatek pro uživatele

Více

On-line rezervační systém pro zájezdové autobusy

On-line rezervační systém pro zájezdové autobusy On-line rezervační systém pro zájezdové autobusy Před příjezdem zájezdových autobusů do Českého Krumlova bude od 1. 6. 2019 nutné rezervovat vjezd na dostupné výstupní/nástupní místa BUS-STOP, a to prostřednictvím

Více

Nařízení č. 6/2005. Nařízení města Hostinného č. 6/2005

Nařízení č. 6/2005. Nařízení města Hostinného č. 6/2005 Nařízení č. 6/2005 o vymezení oblastí města, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy k stání silničního motorového vozidla Nařízení

Více

Ministerstvo dopravy Bratislava, 14. září 2006

Ministerstvo dopravy Bratislava, 14. září 2006 Ministerstvo dopravy Bratislava, 14. září 2006 Evropská unie ve svých strategických materiálech doporučuje zavádění systémů zpoplatnění užívání dopravní infrastruktury na principu uživatel platí. Znamená

Více

Seznam: Časté výrazy:

Seznam: Časté výrazy: Seznam: 1. Vydání OBU (dobíjecí PRE-PAY) 2. Vrácení OBU (dobíjecí PRE-PAY) 3. Výměna OBU (nefunkční za funkční) 4. Vydání předregistrované OBU (ke sjednané smlouvě POST-PAY) 5. Doplacení mýtného 6. Výpis

Více

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC?

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? E-shop s ekopalivy BIOMAC najdete na adrese https://eshop.biomac.cz 1 REGISTRACE/PŘIHLÁŠENÍ ZÁKAZNÍKA Máte dvě možnosti nákupu 1. Registrovaný zákazník Díky registraci

Více

Seznam: Časté výrazy:

Seznam: Časté výrazy: Seznam: 1. Vydání OBU (dobíjecí PRE-PAY) 2. Vrácení OBU (dobíjecí PRE-PAY) 3. Výměna OBU (nefunkční za funkční) 4. Vydání předregistrované OBU (ke sjednané smlouvě POST-PAY) 5. Doplacení mýtného 6. Výpis

Více

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují Nařízení č. 5/2016 Rada města Nové Město nad Metují se usnesením č. RM 351-14983/16 ze dne 4. července 2016 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

Za jaké komunikace se musí platit? V zásadě platí: musí se platit za použití všech spolkových dálnic.

Za jaké komunikace se musí platit? V zásadě platí: musí se platit za použití všech spolkových dálnic. Informace vztahující se k časovým dálničním poplatkům za těžká užitková vozidla se zvláštním zřetelem na novou strukturu poplatků, vztahující se na emise a platnou v SRN od roku 2001 Za jaké komunikace

Více

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují Nařízení č. 5/2016 Rada města Nové Město nad Metují se usnesením č. RM 351-14983/16 ze dne 4. července 2016 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

Mýtný Systém Bělorusko BelToll

Mýtný Systém Bělorusko BelToll Mýtný Systém Bělorusko BelToll Platné od: 08.08.2014 Version 1.4 Tolls & Third Party Services Status 08/2014 page 1 BelToll System Contents Všeobecný přehled Mapa sítě Přehled zpoplatněných silnic Kategorie

Více

Majetkové daně motorová vozidla

Majetkové daně motorová vozidla Majetkové daně motorová vozidla Michal Radvan Zápatí prezentace Typy daní na motorová vozidla Registrační daň Pravidelně placená daň Spotřební daň z pohonných hmot Časové poplatky Výkonové poplatky Zápatí

Více

Pravidla pro používání Rezervačního Systému a Pravidla pro provádění rezervací

Pravidla pro používání Rezervačního Systému a Pravidla pro provádění rezervací Pravidla pro používání Rezervačního Systému a Pravidla pro provádění rezervací Obsah 1. Pravidla používání Rezervačního systému...2 1.1. Registrace do RS...2 1.1.1. Registrace klubových členů...2 1.1.2.

Více

Vážení přátelé, Přeji Vám mnoho ujetých kilometrů bez nehod a v případě jakýchkoliv problémů se na nás můžete s důvěrou obrátit.

Vážení přátelé, Přeji Vám mnoho ujetých kilometrů bez nehod a v případě jakýchkoliv problémů se na nás můžete s důvěrou obrátit. Vážení přátelé, dne 02. 06. 2011 jsme spustili nové webové stránky (novou strukturu a nový design). Cílem této výrazné změny byly ohlasy od obchodních partnerů, členů a dalších subjektů k rychlejší a jednodušší

Více

VŠEOBECNÉ A OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ A OBCHODNÍ PODMÍNKY Všeobecné a obchodní podmínky a reklamační řád upravující poskytování služby prodeje vstupenek na kulturní a jiné akce společnosti Divadla Kladno s.r.o. (Městské divadlo Kladno a Divadlo Lampion) VŠEOBECNÉ

Více

Elektronický mýtný systém http://www.mytocz.eu/

Elektronický mýtný systém http://www.mytocz.eu/ Elektronický mýtný systém http://www.mytocz.eu/ ANOTACE 1. Elektronický mýtný systém 2. Autor Mgr. Vladimír Blažej 3. Období tvorby říjen 2013 4. Obor středního vzdělání odborné dopravní nástavbové studium

Více

Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity

Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity Tyto obchodní podmínky upravují registraci a úhradu účastnických poplatků prostřednictvím registračního systému Právnické

Více

PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍ SILNIČNÍ PROVOZ V ČR (právní stav k 15-01-2009)

PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍ SILNIČNÍ PROVOZ V ČR (právní stav k 15-01-2009) PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍ SILNIČNÍ PROVOZ V ČR (právní stav k 15-01-2009) I. SILNIČNÍ PROVOZ 1. Zákon č. 12/1997 Sb., o bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích zákona č. 168/1999 Sb.

Více

Jak je strukturován seznam průjezdů DKV pro TIS PL?

Jak je strukturován seznam průjezdů DKV pro TIS PL? Jak je strukturován seznam průjezdů DKV pro TIS PL? Seznam průjezdů TIS PL Francie Seznam průjezdů č. 00000 k faktuře č. 14/000000000/001 poskytovatele služby DKV Euro Service GmbH + Co.KG Zákaznické číslo:

Více

I Nařízení města Sedlčany č. 1/2018, o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany

I Nařízení města Sedlčany č. 1/2018, o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany I Nařízení o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany Rada města Sedlčany na svém zasedání dne 13. 6. 2018 usnesením číslo RM 89-1503/2014-2018

Více

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o.

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. www.laufen-cleanet.com je internetový obchod provozovaný společností LAUFEN CZ s.r.o., IČ: 257 58 691, se sídlem Praha, V Tůních 3/1637, PSČ

Více

Daňový systém. Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.

Daňový systém. Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc. Daňový systém Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc. Téma : Majetkové daně (II) Daň silniční 1. Poplatník daně. 2. Předmět daně. 3. Základ daně. 4. Sazby daně. 5. Vznik a zánik daňové povinnosti. 6. Placení daně.

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: e mail: PŘEHLED PŘEDPISŮ

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: e mail:  PŘEHLED PŘEDPISŮ AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel.: 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍCH SILNIČNÍ PROVOZ V ČR podle právního stavu účinného ke

Více

ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ

ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ MZA č. 55/2006 technické informace ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ Pneumatiky s hroty a sněhové řetězy Ve všech evropských státech je hloubka vzorku pneumatik u osobních automobilů předepsána na 1,6 mm, v některých

Více

Pravidla pro používání Rezervačního systému a správa rezervací

Pravidla pro používání Rezervačního systému a správa rezervací Pravidla pro používání Rezervačního systému a správa rezervací Obsah 1. Pravidla používání Rezervačního systému... 2 1.1. Registrace do RS... 2 1.1.1. Registrace klubových členů... 2 1.1.2. Registrace

Více

Město Dobruška. Nařízení č. 2/2018 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška

Město Dobruška. Nařízení č. 2/2018 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška Město Dobruška Nařízení č. 2/2018 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška Rada města Dobrušky se dne 27. června 2018 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb.,

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO OBJEDNÁVÁNÍ DÁLNIČNÍCH KUPÓNŮ

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO OBJEDNÁVÁNÍ DÁLNIČNÍCH KUPÓNŮ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO OBJEDNÁVÁNÍ DÁLNIČNÍCH KUPÓNŮ Základní ustanovení Níže uvedené obchodní podmínky (dále též OP ) pro prodej dvoudílných kuponů prokazujících úhradu časového poplatku za obecné užívání

Více

Die Online Zusatzdienste der. UTA MultiBox. Online služby UTA MultiBox

Die Online Zusatzdienste der. UTA MultiBox. Online služby UTA MultiBox Die Online Zusatzdienste der UTA MultiBox Online služby UTA MultiBox Allgemein Při příležitosti představení nového UTA MultiBoxu můžeme našim zákazníkům poprvé nabídnout dodatečný online servis. Na zprovoznění

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: e mail: PŘEHLED PŘEDPISŮ

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: e mail:  PŘEHLED PŘEDPISŮ AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel.: 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍCH SILNIČNÍ PROVOZ V ČR podle právního stavu účinného ke

Více

4.1. Držitel karty je oprávněn:

4.1. Držitel karty je oprávněn: II. Všeobecné obchodní podmínky pro neopakovatelně dobíjecí, přenosné předplacené karty (dárkové karty) Tyto všeobecné obchodní podmínky upravují právní vztahy mezi držitelem neopakovatelně dobíjecí, přenosné

Více

1. Přihlášení Registrace ve webovém uživatelském rozhraní HU-GO. Postup registrace palubního přístroje (OBU On-Board Unit) Obsah

1. Přihlášení Registrace ve webovém uživatelském rozhraní HU-GO. Postup registrace palubního přístroje (OBU On-Board Unit) Obsah Postup registrace palubního přístroje (OBU On-Board Unit) Obsah 1. Přihlášení... 1 1.1. Registrace ve webovém uživatelském rozhraní HU-GO... 1 1.2. Přihlášení do systému HU-GO... 4 1.3. Výběr aktuálního

Více

a) Není-li dohodnuto kupujícím a prodávajícím jinak, jsou uvedené kupní ceny, vycházející z platného ceníku prodávajícího, účtovány v hotovosti.

a) Není-li dohodnuto kupujícím a prodávajícím jinak, jsou uvedené kupní ceny, vycházející z platného ceníku prodávajícího, účtovány v hotovosti. Všeobecné obchodní, dodací a servisní podmínky společnosti TONSTAV-SERVICE s.r.o. Společnost TONSTAV - SERVICE s.r.o., se sídlem v Českých Budějovicích, Okružní 630, PSČ 370 01, IČ: 63907887, zapsaná v

Více

Zákon o podmínkách provozu na pozemních komunikacích

Zákon o podmínkách provozu na pozemních komunikacích Zákon o podmínkách provozu na pozemních komunikacích Smluvní strana PRODÁVAJÍCÍ - povinnost předmět koupě kupujícímu odevzdat Smluvní strana KUPUJÍCÍ - povinnost předmět koupě převzít a zaplatit za něj

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: , mobil: e mail:

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: , mobil: e mail: AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel.: 224212123, mobil: 602 363032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍCH SILNIČNÍ PROVOZ V ČR podle právního stavu

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO POUŽÍVÁNÍ DON COCO KARET

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO POUŽÍVÁNÍ DON COCO KARET VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO POUŽÍVÁNÍ DON COCO KARET Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) upravují právní vztahy mezi držitelem Don COCO karty na straně jedné a provozovatelem Don COCO,

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro používání Express Deli karet

Všeobecné obchodní podmínky pro používání Express Deli karet Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) upravují právní vztahy mezi držitelem Express Deli karty na straně jedné a provozovatelem systému - společností Monet+, a.s., IČO: 26217783, se sídlem Za

Více

Jedna karta na všechno.

Jedna karta na všechno. Jedna karta na všechno. Zabezpečení na cestách od společnosti UTA po celé Evropě. VAŠE VÝHODY Vaše výhody - pro všestranně lepší služby Se společností UTA máte vždy toho správného partnera pro mýtné, tankovací

Více

Elektronické mýtné v ČR

Elektronické mýtné v ČR Elektronické mýtné v ČR = efektivní nástroj pro snižování emisí kamionové dopravy CHYTRÁ A C ISTÁ MOBILITA, Praha 19. 9. 2016 Karel Černý, obchodní ředitel Kapsch Fakta o českém mýtném systému. Mýtné platí

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky I. Základní ustanovení 1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) jsou vydané dle 1751 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský

Více

Nařízení města Vimperk č. 1/2012

Nařízení města Vimperk č. 1/2012 Nařízení města Vimperk č. 1/2012 o vymezení způsobu využití pozemních komunikací v části území města Vimperk, včetně ceníku za parkování, ve smyslu ust. 23 zákona č. 13/1997 Sb. v platném znění. Rada města

Více

Všeobecné obchodní podmínky užívání portálu Multikanálového odbavovacího systému platné od

Všeobecné obchodní podmínky užívání portálu Multikanálového odbavovacího systému platné od Všeobecné obchodní podmínky užívání portálu Multikanálového odbavovacího systému platné od 27. 8. 2018 1. Obecná ustanovení a vybrané pojmy Společnost Operátor ICT, a.s., Dělnická 213/12, 170 00 Praha

Více

Digitální tachografy umístění tachografů ve vozidlech, vydávání karet digitálních tachografů, kontrola umístění digitálních tachografů ve vozidlech

Digitální tachografy umístění tachografů ve vozidlech, vydávání karet digitálních tachografů, kontrola umístění digitálních tachografů ve vozidlech Digitální tachografy umístění tachografů ve vozidlech, vydávání karet digitálních tachografů, kontrola umístění digitálních tachografů ve vozidlech Ing. Martin Tichý Předpisová základna: nejprve národní

Více

Město Rokycany. Nařízení č. 2/2018

Město Rokycany. Nařízení č. 2/2018 Město Rokycany Nařízení č. 2/2018 o vymezení oblastí na území města Rokycany, ve kterých lze místní komunikace užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy (Parkovací řád) Rada města Rokycany se

Více

Obchodní podmínky obchodu MYUNICARD

Obchodní podmínky obchodu MYUNICARD Obchodní podmínky obchodu MYUNICARD I. Úvodní ustanovení 1. Tyto obchodní podmínky upravují vztah mezi společností mobile2card a.s., IČ 24301761, se sídlem Hanusova 353/12, 140 00 Praha 4 Michle, zapsanou

Více

HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36

HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36 HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36 (1) Na pozemních komunikacích lze provozovat pouze takové silniční vozidlo, které je technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích podle tohoto zákona. (2)

Více

Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC

Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC Pravomoci Celní správy ČR při kontrolách na pozemních komunikacích Praha 2017 CELNÍ ÚŘADY KONTROLNÍ SLOŽKY CELNÍ SPRÁVY ČR, VYKONÁVAJÍCÍ KONTROLNÍ ČINNOST

Více

383/2008 Sb. ZÁKON. ze dne 23. září 2008,

383/2008 Sb. ZÁKON. ze dne 23. září 2008, 383/2008 Sb. ZÁKON ze dne 23. září 2008, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 283/1991 Sb., o Policii České republiky,

Více

Obchodní podmínky www.skoleni-online.eu

Obchodní podmínky www.skoleni-online.eu Obchodní podmínky www.skoleni-online.eu 1) OBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ Tyto obchodní podmínky platí pro poskytování služeb na internetovém portálu www.skolenionline.eu Podmínky blíže vymezují a

Více

Cena jízdného i časová platnost jízdenky se bude odvíjet od počtu tarifních jednic.

Cena jízdného i časová platnost jízdenky se bude odvíjet od počtu tarifních jednic. Integrace VDV s MHD Tento dokument slouží jako podklad pro integraci městských hromadných doprav (MHD) na území Kraje Vysočina do integrovaného dopravního systému Veřejná doprava Vysočiny (VDV). Obecné

Více

Město Lovosice. Nařízení Rady města Č. 1/2016

Město Lovosice. Nařízení Rady města Č. 1/2016 Město Lovosice Nařízení Rady města Č. 1/2016 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Lovosice za účelem organizování dopravy Rada Města Lovosice se usnesla

Více

EET Elektronická evidence tržeb v praxi

EET Elektronická evidence tržeb v praxi Elektronická evidence tržeb v praxi Fáze náběhu 1. fáze Stravovací a ubytovací služby od 1. 12. 2016 2. fáze Maloobchod a velkoobchod od 1. 3. 2017 3. fáze Ostatní činnosti s výjimkou 4. fáze od 1. 3.

Více

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Doklady řidiče, vozidla a nákladu

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Doklady řidiče, vozidla a nákladu ŘIDIČOVA KNIHOVNA Doklady řidiče, vozidla a nákladu Doklady řidiče, vozidla a nákladu Doklady, které jsou povinné pro českého dopravce (musí mít řidič motorového vozidla při řízení u sebe) při provádění

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY pro prodej vstupenek na utkání klubu Bílí Tygři Liberec, s.r.o. 1. Předmět obchodních podmínek Článek I ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Níže uvedené obchodní podmínky upravují prodej vstupenek

Více

JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU

JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU Obsah Zahraniční příkaz... 3 Obecně k zahraničnímu příkazu... 3 Zadání zahraničního příkazu... 3 SEPA...6 Obecně k SEPA platbě...6 Zadání SEPA...6 Cizoměnový příkaz v rámci

Více

Kupní smlouva o prodeji motorového vozidla

Kupní smlouva o prodeji motorového vozidla Kupní smlouva o prodeji motorového vozidla Čl. I. Smluvní strany. Jméno a příjmení. Trvale bytem... Rodné číslo dále jen prodávající a Jméno a příjmení Trvale bytem. Rodné číslo dále jen kupující uzavřely

Více

DOPRAVNÍ DATA PRO KAŽDOU SITUACI

DOPRAVNÍ DATA PRO KAŽDOU SITUACI t DOPRAVNÍ DATA PRO KAŽDOU SITUACI DETEKCE DOPRAVY SČÍTÁNÍ A KLASIFIKACE VOZIDEL CROSSCOUNT SČÍTÁNÍ DOPRAVY, KLASIFIKACE VOZIDEL, DOJEZDOVÉ ČASY, NEZBYTNÁ DATA PRO SPRÁVCE SILNIC A ŘIDIČE CROSSCOUNT TECHNOLOGIE

Více

dále jen Společnost a Uživatelem, jak bylo níže uvedeno ( VSP ke Smlouvě ).

dále jen Společnost a Uživatelem, jak bylo níže uvedeno ( VSP ke Smlouvě ). Všeobecné podmínky užívání účtu v předplaceném režimu v souvislosti s potvrzením podmínek užívání zpoplatněných silnic a v souvislosti s podmínkami a pravidel poskytnutí viabox Tyto všeobecné podmínky

Více

Platné znění části zákona č. 16/1993 Sb., o dani silniční, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Předmět daně

Platné znění části zákona č. 16/1993 Sb., o dani silniční, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Předmět daně Platné znění části zákona č. 16/1993 Sb., o dani silniční, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění 2 Předmět daně (1) Předmětem daně silniční (dále jen daň ) jsou silniční motorová vozidla 1) a jejich

Více

Jindřichův Hradec SEJF parkování texty WEB

Jindřichův Hradec SEJF parkování texty WEB Jindřichův Hradec SEJF parkování texty WEB Mobilní aplikace SEJF základní informace SEJF = Systém elektronických peněz v mobilu, UNIKÁTNÍ PLATEBNÍ NÁSTROJ, který umí víc než jen platit napojení na prověřený

Více

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY Česká asociace studentů psychologie, z. s. Šlechtitelů 813/21, Olomouc - Holice, PSČ 779 00 IČO: 26530694 Vedený pod spisovou značkou L 5136 u Krajského soudu v Ostravě 1. ÚVODNÍ

Více

Informace o základním platebním účtu v české měně

Informace o základním platebním účtu v české měně Informace o základním platebním účtu v české měně 1. POSTUP PŘI ZŘÍZENÍ ZÁKLADNÍHO PLATEBNÍHO ÚČTU 1.1. Zřízení základního platebního účtu WSPK zřizuje základní platební účet v české měně spotřebitelům,

Více

RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE

RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE 2 VÍTE, ŽE ÚČTY ZA ENERGIE MŮŽETE JEDNODUŠE OVLÁDAT Z POHODLÍ DOMOVA? Pro většinu Vašich přání a požadavků spojených s odběrem zemního plynu a elektřiny

Více

NAŘÍZENÍ č. 11/2018, STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO PRÁVNÍ PŘEDPISY 2018

NAŘÍZENÍ č. 11/2018, STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO PRÁVNÍ PŘEDPISY 2018 PRÁVNÍ PŘEDPISY 2018 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO kterým se dle 10 zákona č. 526/1990 Sb., o cenách, ve znění pozdějších předpisů, ve spojení s 23 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

Čl. 1 Databáze EuropeanCarAssistance

Čl. 1 Databáze EuropeanCarAssistance Všeobecné podmínky prodeje asistenčních služeb Autem Bez Starostí obchodní společnosti Autem Bez Starostí s.r.o. se sídlem K Vltavě 653/63, Modřany, 143 00 Prha 4, IČ: 06334288 zapsané v obchodním rejstříku

Více

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení Město Kolín Nařízení města Kolína č. 6/2014 O placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kolína určující úseky místních komunikací ve vymezených

Více

Společnost a Uživatel se v těchto VSP ke smlouvě jsou dále uváděny spolu jako Strany, a každý zvlášť jako Strana. V souvislosti s:

Společnost a Uživatel se v těchto VSP ke smlouvě jsou dále uváděny spolu jako Strany, a každý zvlášť jako Strana. V souvislosti s: Všeobecné podmínky užívání účtu v předplaceném režimu v souvislosti s potvrzením podmínek užívání zpoplatněných silnic a v souvislosti s podmínkami a pravidel poskytnutí viabox Tyto všeobecné podmínky

Více

SILNIČNÍ DAŇ U NÁKLADNÍCH VOZŮ

SILNIČNÍ DAŇ U NÁKLADNÍCH VOZŮ SILNIČNÍ DAŇ U NÁKLADNÍCH VOZŮ Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_32_INOVACE_UCE1415 Autor Ing. Martina

Více

HC ČSOB Pojištovna Pardubice

HC ČSOB Pojištovna Pardubice HC ČSOB Pojištovna Pardubice Obchodní podmínky Článek I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Předmět obchodních podmínek 1. Níže uvedené obchodní podmínky upravují prodej vstupenek na sportovní, kulturní nebo jiné akce

Více

Obecná ustanovení ČLÁNEK 1 - Členství v ÚAMK a nárok na čerpáni asistenčních a dalších služeb: 1) Klubová karta ÚAMK Plus je členským dokumentem Ústředního automotoklubu České republiky (dále jen"úamk"),

Více

Všeobecné podmínky použití elektronických zařízení DARS d.d. odečtu mýtného

Všeobecné podmínky použití elektronických zařízení DARS d.d. odečtu mýtného Na základě sedmého odstavce 75 č Zákona o veřejných komunikacích (č. 33/06 v platném znění, 45/08, 57/08 ZLDUVCP, 69/08 ZCestV, 42/09 a 109/09 Sb.), 34 a 36 Statutu Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji,

Více

Obchodní podmínky a reklamační řád

Obchodní podmínky a reklamační řád Obchodní podmínky a reklamační řád 1) OBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ Tyto obchodní podmínky platí pro poskytování služeb a prodej zboží na internetovém portálu www.cstzb.cz. Podmínky blíže vymezují

Více

Přehled právních předpisů

Přehled právních předpisů Přehled právních předpisů upravujících provoz na pozemních komunikacích právní stav k 8. 9. 2008 1. Provoz na pozemních komunikacích 2. Pravidla provozu na pozemních komunikacích 3. Výcvik řidičů 4. Řidičské

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti NT Vision s.r.o., se sídlem Modřanská 496/96a, 147 00 Praha 4, identifikační

Více

Město Kralupy nad Vltavou

Město Kralupy nad Vltavou Město Kralupy nad Vltavou Nařízení města Kralupy nad Vltavou č. 2/2004 o placeném stání na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kralupy nad Vltavou Rada města Kralupy nad Vltavou na svém

Více

Metodický materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

Metodický materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Metodický materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Další nástroje právní regulace související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou se stanovuje

Více

Návod k obsluze portálu Eurovignette. Postup při zakoupení euroviněty

Návod k obsluze portálu Eurovignette. Postup při zakoupení euroviněty Návod k obsluze portálu Eurovignette Toto je návod k obsluze, který vám vysvětlí proces získání euroviněty na portálu Eurovignette. Neslouží k výkladu ani vysvětlení zákonných ustanovení směrnice o eurovinětě.

Více

Město Rokycany. Nařízení č. 4/2016

Město Rokycany. Nařízení č. 4/2016 Město Rokycany Nařízení č. 4/2016 o vymezení oblastí na území města Rokycany, ve kterých lze místní komunikace užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy (Parkovací řád) Rada města Rokycany se

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro online prodej vstupenek na prohlídkové trasy

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro online prodej vstupenek na prohlídkové trasy Všeobecné obchodní podmínky společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. pro online prodej vstupenek na prohlídkové trasy 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ 1.1. PPAS je obchodní společnost Plzeňský Prazdroj,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 3. 2018 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích Jízda na pravé straně. Předjíždění a míjení Předpisy jsou v souladu s ustanoveními Úmluvy o silničním provozu z roku 1968. Přednosti Předpisy

Více

ZÁKON. ze dne ,

ZÁKON. ze dne , ZÁKON ze dne... 2003, kterým se mění zákon č. 16/1993 Sb., o dani silniční, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 588/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 248/1992

Více

Materiál pro informaci na zasedání zastupitelstva města konaného dne 20.11.2013 o změněně systému parkování v centru města Česká Lípa

Materiál pro informaci na zasedání zastupitelstva města konaného dne 20.11.2013 o změněně systému parkování v centru města Česká Lípa Materiál pro informaci na zasedání zastupitelstva města konaného dne 20.11.2013 o změněně systému parkování v centru města Česká Lípa Předkládá: Jiří Kočandrle, 1. místostarosta města Město Česká Lípa

Více

o placeném parkování v Olomouci

o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 4/2017 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 6. 2017 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

Záruka mobility. e-vozy Volkswagen.

Záruka mobility. e-vozy Volkswagen. Záruka mobility. e-vozy Volkswagen. Asistence v tuzemsku bezplatná telefonní linka 800 123 000 nebo 261 104 363 Asistence v zahraničí +420 261 104 363 Záruka mobility pro nové čistě elektrické osobní vozy

Více

6. Souhlas k užívání taxistanoviště je vydáván pro řidiče na základě žádosti podané žadatelem, jejíž součástí je

6. Souhlas k užívání taxistanoviště je vydáván pro řidiče na základě žádosti podané žadatelem, jejíž součástí je Kontrolní otázky podle obecně závazné vyhlášky č. 3/2012 Sb. HMP, kterou se vydává Provozní řád a stanoví podmínky užívání stanovišť taxislužby zřízených na místních komunikacích ve vlastnictví hlavního

Více

VÝSTRAŽNÉ ZNAČKY 2 PŘÍKAZOVÉ ZNAČKY 3 INFORMATIVNÍ ZNAČKY PROVOZNÍ 4 INFORMATIVNÍ ZNAČKY SMĚROVÉ 7 INFORMATIVNÍ ZNAČKY JINÉ 8 DODATKOVÉ TABULKY 10

VÝSTRAŽNÉ ZNAČKY 2 PŘÍKAZOVÉ ZNAČKY 3 INFORMATIVNÍ ZNAČKY PROVOZNÍ 4 INFORMATIVNÍ ZNAČKY SMĚROVÉ 7 INFORMATIVNÍ ZNAČKY JINÉ 8 DODATKOVÉ TABULKY 10 VÝSTRAŽNÉ ZNAČKY 2 PŘÍKAZOVÉ ZNAČKY 3 DOPRAVNÍ ZNAČKY Doplněk elektronické publikace pro výuku dopravních značek s příslušnými právními předpisy, výkladovým komentářem a vyobrazeními; zahrnuje změny ve

Více

Nařízení města Rýmařov č. 02/2013, o placeném stání na místních komunikacích

Nařízení města Rýmařov č. 02/2013, o placeném stání na místních komunikacích Nařízení města Rýmařov č. 02/2013, o placeném stání na místních komunikacích Rada města Rýmařov se na své mimořádné schůzi dne 19. 12. 2013 usnesením č. 3637/61/13 usnesla vydat dle 11 odst. 1 a 102 odst.

Více

PŘEDSTAVENÍ SYSTÉMU TSM

PŘEDSTAVENÍ SYSTÉMU TSM PŘEDSTAVENÍ SYSTÉMU TSM BEZPEČNOST NA SILNICÍCH OCHRANA VOZOVKY ROVNÉ PODMÍNKY NÁRODNÍ SYSTÉM PRO ZJIŠŤOVÁNÍ HMOTNOSTI NA NÁPRAVU CO JE NÁRODNÍ SYSTÉM PRO ZJIŠŤOVÁNÍ HMOTNOSTI NA NÁPRAVU (TSM)? Systém

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 8. 4. 2019 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 1066/2

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 1066/2 P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2006 4. volební období 1066/2 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 111/1994

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY O NÁKUPU CNG PROSTŘEDNICTVÍM KARET CNGvitall

OBCHODNÍ PODMÍNKY O NÁKUPU CNG PROSTŘEDNICTVÍM KARET CNGvitall OBCHODNÍ PODMÍNKY O NÁKUPU CNG PROSTŘEDNICTVÍM KARET CNGvitall Nedílná součást smlouvy o vydání karet k dodávkám CNG prostřednictvím plnicích stanic I. Kontaktní údaje dodavatele Společnost: CNGvitall

Více

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení Město Kolín Nařízení města Kolína č. 6/2014 O placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kolína určující úseky místních komunikací ve vymezených

Více