magazín V LEDNOVÉM VYDÁNÍ BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "magazín V LEDNOVÉM VYDÁNÍ BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE"

Transkript

1 1 / 2013 magazín V LEDNOVÉM VYDÁNÍ BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE Krátké ohlédnutí za základní částí Mattoni NBL Bleskový dotazník Martina Peterky Přes překážky Ondřeje Peterky Pel-mel s Coreym Muirheadem Mládež: Pivotmanská zpověď Za dětmi v nemocnici Vánoční večírek

2 aktuálně BK JIP PARDUBICE Základní část finišuje Dvanáct zápasů, rovnou polovinu z čtyřiadvacetizápasové porce vyčleněné pro základní část Mattoni NBL, odehráli mezi 3. říjnem a 28. listopadem hráči BK JIP Pardubice. Shodná bilance výher a porážek 6/6 stačila jen na pobyt v polovině tabulky. Jenže první prosincový den Beksatým jednoznačně přehrál Ústí nad Labem a následovalo dalších osm triumfů v řadě za sebou!!! Od začátku prosince do konce ledna jsme ovládli deset z jedenácti zápasů (!) a díky tomu jsme se vyšvihli až na třetí příčku, navíc jsme srovnali krok s druhou Ostravou. Čemu především pardubický trenér přičítá výsledkové i herní zlepšení a jak se dívá do nejbližší budoucnosti? 3 otázky pro kouče Jana Slowiaka Základní část Mattoni NBL je u konce. Vyhráli jsme deset z posledních jedenácti zápasů, v čem vidíte největší progres ve hře našeho týmu? Hrajeme daleko kolektivnější basketbal na obou polovinách hřiště. Myslím, že hráči akceptují své role, které mají. V útoku máme mnohem lepší pohyb míče, v obraně volíme lepší řešení prakticky všech situací. Vyzvedl bych také zlepšení komunikace a v neposlední řadě samozřejmě i výrazné zlepšení zdravotního stavu, a tím i fyzické a basketbalové připravenosti.

3 aktuálně Máme pro nadstavbu dobrou výchozí pozici? To budu vědět v sobotu po zápase s Jindřichovým Hradcem (pousmál se). Obecně se dá říct, že naším cílem v tuhle chvíli musí být udržení druhého nebo třetího místa před play-off. A pro splnění tohoto cíle máme velmi dobrou výchozí pozici. Jak byste charakterizoval letošní ročník Mattoni NBL a jeho základní část? Spousta týmů prochází výkonnostními výkyvy, kdy od velmi dobrých výkonů padají do horších období. Viz výborný start USK Praha do soutěže, který pro mě byl po odchodu Hrubana do Nymburka největším překvapením, al následoval propad, z kterého se USK znovu zdvihal, nebo veliké vzepětí Opavy o návratu Sokolovského a zase další velký útlum. Tímhle si prošla spousta klubů, je to takový rys letošní ligy, která je velmi vyrovnaná. S výjimkou Nymburka je každý schopen porazit každého. Já jsem rád, že i my přispíváme ke kvalitě celé Mattoni NBL, především ve druhé půlce základní části. Beksa v základní části Mattoni NBL Prvních 12 zápasů Poměr výher a porážek: 6/6 Posledních 11 zápasů Poměr výher a porážek: 10/1 Úspěšnost: 50 % Úspěšnost: 90,9 % Průměr nastřílených bodů: 82,0 Průměr nastřílených bodů: 87,3 Průměr inkasovaných bodů: 80,8 Průměr inkasovaných bodů: 74,2 Pozn.: Poslední utkání základní části s Jindřichovým Hradcem se bude hrát v sobotu 2. 2.

4 zpověď Bleskový dotazník S Martinem Peterkou Kandidoval bych na prezidenta! Nejméně doceněným hráčem v lize je Nevím, jestli nejmíň doceněný, ale řeknu Drew Naymicka z Nymburka. Nemusí dát při zápase hodně bodů, ale vždycky má spoustu doskoků, blokuje, tvrdě brání a tak celkově hraje velmi tvrdě. Je to dóst nepříjemný proti němu hrát. Při výjezdech většinou trávím čas tak, že... Většinou si povídám se spoluhráčema o všem možným. Ale taky si určitě rád před zápasem zdřímnu nebo si poslechnu nějakou hudbu. Před zápasem nejradši poslouchám... Nemám vyhraněný styl, ale rád poslouchám aktuální písničky typu Gagnam Styl. Nevadí mi taky něco trochu staršího, jako třeba Michael Jackson. Rád bych si na jeden den vyměnil místo s... Teď bych se na jeden den rád stal kandidátem na prezidenta panem Schwarzenbergem. Chtěl bych si vyzkoušet, jaký mají starosti a tak všechno okolo toho. Taky bych si to rád rozdal v prezidentské debatě proti panu Zemanovi. (rozhovor vznikal před druhým kolem voleb pozn. aut.). Můj druhý nejoblíbenější sport po basketbalu je Tady bych asi řekl víc sportů. Vždycky si jdu rád zaplavat jako součást regenerace. Když jsem ve škole, tak si taky rád zahraju třeba volejbal nebo fotbal. A když pro jednou kouč vyměkne tak, že na tréninku si na chvilku dáme pokoj od basketu, tak si tam rád zahraju deskovanou. Jednoduchá hra, při které se ale všichni dobře pobavíme. Sportovec z jiného odvětví, kterého rád sleduji, se jmenuje Rád sleduju fotbal v televizi. Nejradši mám anglickou Chelsea s naším brankářem Petrem Čechem. Kolikrát Chelsea nehrála dobře a právě on je podržel. Nejlepší je to ale při penaltách. Pro hráče i pro brankáře to jsou největší nervy a on je schopný v klidu chytit dvě nebo tři penalty. Klobouk dolů. Nejbouřlivější prostředí v lize je v... To si myslím, že je v Děčíně. Tam je taková menší hala, ale je velmi často plná a lidi tam jen nesedí, ale velmi aktivně tam fandí. Hala s nejhorší šatnou pro hostující tým je v... Tak to je určitě v Ostravě. Sprchy a záchody tam moc hezké nejsou. A taky se mi už párkrát stalo, že jsem ve sprchách musel čekat sakra dlouho, než začala téct teplá voda. Nevím, jestli to byla náhoda nebo nám to Ostrava udělala schválně, ale moc příjemné to nebylo.

5 zpověď Bleskový dotazník Kdybych nebyl basketbalistou, stal bych se pravděpodobně... Kdyby mě opravdu nebavil basket, tak bych si vystudoval vysokou školu a začal bych pracovat. V jakém oboru, to přesně ještě nevím. Na škole mě baví třeba společenské vědy. Třeba takový právník by byla zajímavá práce. Jedna dvě amnestie a maj práce víc než dost, takže se nemusím bát, že bych se nudil. Kdybych mohl změnit jedno pravidlo v basketu, bylo by to... Asi bych změnil pravidlo 5 faulů. Udělal bych to podle stylu NBA na 6 faulů, protože mi občas při zápase stává, že kvůli rychlým faulům musím střídat. Fauly tě dokáží docela dost rozhodit, a proto bych posunul tu hranici o jednu výš. Největším velikánem v historii lidstva byl Tomáš Garrique Masaryk. Náš první prezident měl obrovský podíl na vzniku Československa. Kdyby tu nebyl on tak bůh ví, čeho bychom byli součástí. Asi bychom nikdy nebyli samostatný stát, takže si myslím, že je to velká postava v naší historii. Největším padouchem v historii lidstva byl Adolf Hitler. Neskutečný množství lidí umřelo kvůli němu a to, co on dělal všem ostatním kromě Němců, bylo odporné. Nejlegračnější slovo, které jsem kdy slyšel, zní Todle slovo je zajímavý. Psát ho radši nebudu, protože bych ti zrušil BeksaMagazín. Nejslavnější člověk, kterého osobně znám, se jmenuje Přes babičku, která ještě dělá veteránskou atletiku, jsem měl možnost se seznámit s Ludmilou Špotákovou, maminkou Barči Špotákové, naší olympijské vítězky. Když se mě někdo zeptá: Jak se máš?, má standardní odpověď je Dobře, ale mohlo by to být lepší. Jedno nebo druhé Vejce natvrdo nebo naměkko? Natvrdo Seznam nebo google? Google. Letní nebo zimní čas? Zimní čas, protože se vrací čas a déle se vyspíme. Ranní ptáče nebo noční sova? Noční sova Luxování nebo mytí nádobí? Spíš mytí nádobí, ale za pomoci myčky.

6 můj svět Přes překážky Ondřej Peterka HADA NIKDY! Ze života Čeho všeho jsem se bál jako malý kluk Nejvíc jsem se bál asi čerta. Teda jenom zezačátku, když jsem na něj věřil než jsem zjistil, že je to taťka a naši známí. Vnímal jsem čerta jako zlou postavu, vyzařovala z něj strašidelnost. Čeho se bojím dnes Dneska se nejvíc bojím pavouků a hadů. Nemohl bych mít hada, jako třeba Šoulič (Jirka dostal k vánocům hada pozn. aut.). Ještě se na něj kouknu někde v zoo, ale potkat ho napřímo To ne. Když Šoulič před Silvestrem krmil svojí krajtu a šel se podívat celý tým, já jsem nebyl. Kdy jsem naposledy překonal strach Nad touhle otázkou jsem dlouho přemýšlel. Asi když jsem byl v létě v nemocnici, ležel jsem tam před operací paty. To čekání je nejhorší. Přijdeš tam ráno v 7 a na řadu máš jít třeba až ve 2 odpoledne Není to příjemný. Co bych nikdy nedokázal Zas mě napadá odpověď související s těmi pavouky. Vzít pavouka nebo hada do ruky, to bych prostě nedal. A pak bych taky nikdy nešel do toho, jako nějaký bláznivý lidi třeba náš kondiční trenér Skřivy co lezou po horách, vysoko nad nějakou hlubokou propastí Z výšek mám strach. Kdy jsem si naposledy sáhl na dno Musím to spojit s operací paty. Když máš delší tréninkovou pauzu, vždycky se do toho hodně těžko dostává zpátky, fyzicky to bývá hodně náročné období. Tréninkový výpadek je znát. Pocítil jsem to na vlastní kůži, navíc ta pata mě bolí dodnes. Z basketbalu Co mě nejvíc bolí na basketbalu Tréninky jsou těžké, ale nejvíc bolí určitě zranění. Je to nepříjemná část basketbalu. Proti komu z našeho týmu hraji nejméně rád 1 na 1 Tady je to jasné: proti Coreymu. On je v téhle činnosti asi nejsilnější. Je to skvělý obránce, proti kterému se fakt těžko útočí, a to samé platí i o obraně. I když mu odstoupím, stejně je to proti němu těžký, protože je strašně rychlej a má skvělý nájezd.

7 můj svět Přes překážky Když se při utkání naštvu, na co myslím, abych se znovu uklidnil a koncentroval Nedá se říct, že bych myslel vyloženě na něco konkrétního, prostě pokračuju dál ve hře. Když se mi třeba něco nepovede, snažím se soustředit na další útok a na další věci, abych je udělal dobře. V jaké doprovodné soutěži bych mohl vyhrát na All-Star Game: tříbodová střelba, smeče, skills challenge Řekl bych, že trojky. I když, kdybych si trošku vyzkoušel skills, podle mě bych se v tom taky neztratil. Co se týče tříbodové střelby, před časem jsem si to vyzkoušel po tréninku na Dukle. Je to hodně specifická záležitost, musíš si přesně rozvrhnout rychlost střelby, protože kolikrát se v soutěži stalo, že hráči ani nedostříleli poslední stojan. Určitě bych si tuhle soutěž rád někdy vyzkoušel na ostro. Co bych dělal radši: střílel potenciální vítěznou trojku v poslední vteřině sedmého zápasu série play-off, nebo měl pobavit o přestávce 2000 diváků v ČEZ Aréně vyprávěním vtipu Určitě bych radši střílel tu střelu. Je to sice sedmý zápas play-off, hodně by to znamenalo, ale je lepší střílet než vyprávět vtip. I když obojí by bylo 50 na 50: u té střely když dáš, jsi hrdina, když nedáš, jsi A u toho vtipu se buď povede a lidi se zasmějou, a nebo se nepovede a Ondra v Mattoni NBL 2012/2013 Počet odehraných zápasů: 21 Průměr odehraných minut: 11,8 Průměr nastřílených bodů: 3,6 Nejvíce nastřílených bodů: 13 (Ústí n. L.) Průměr doskočených míčů: 1,6 Nejvíce doskočených míčů: 6,0 Průměrný koeficient užitečnosti: 3,6 Nejvyšší koeficient užitečnosti: 12

8 dotazník Pel-mel Corey Muirhead o sobě JSEM FAKT VELKEJ JEDLÍK! Kdy jsi naposledy dělal jiný sport než basketbal? Na střední škole jsem hrál fotbal a volejbal. Myslím, že mi to šlo dobře, hlavně volejbal, byl jsem na něj docela šikovný. Dokázal jsem vybrat hodně míčů v poli. Kdy a čím tě v poslední době rozesmála žena/přítelkyně? Naposledy včera, když mi volala, že jí náš syn Andreas oznámil, že malej bráška je sice super, ale že by chtěl ještě sestřičku. A cos jí na to řekl? V budoucnu je možné všechno, ale chce to čas. Myslím si ale, že šance, abychom měli dívku, je velmi malá, protože v mé rodině jsou všude samí kluci. Takže jestli chce Lauren holčičku, asi těžko to může být se mnou. A jestli ji někdy přece jen budeme mít, myslím si, že ji pošlu na testy. Jak si nejlépe pořádně odpočineš? Rád čtu. O tom, co se děje ve světě, všude kolem nás. Zapnu i třeba internet a dlouhou dobu brouzdám po různých stránkách. Čtu i novinky z celého světa a ze všech možných oblastí. Kterou knihu jsi naposledy dočetl do konce? Poslední byla od Baracka Obamy a jmenuje se Sen mého otce. V téhle knížce je zajímavý jeho pohled na lidi, na myšlení lidí po celém světě. Typická americká vlastnost je, že Američani nevědí, nebo se nesoustřední na to, jak žijí lidé jinde, neumějí si moc představit, jak to funguje v jiných částech světa. Obamův otec ale pochází z Nigérie a sám Obama strávil hodně času v různých koutech světa, takže má dobrý přehled o tom, jak e kde žije, jak kde lidé uvažují atd. Ta knížka je hodně zajímavá. Jaký jsi tanečník, a jak často tancuješ? Jsem dobrým tanečním doma ve sprše. Ale moji sousedi, především pode mnou, z toho asi moc radost nemají Doma s rodinou si takhle zablbnu, ale nechodím tancovat někam veřejně. Na co bys chtěl točit reklamu a na co bys ji nikdy netočil? To je dobrá otázka (dlouho přemýšlí). To je fakt těžká otázka. Nikdy jsem nad tímhle nepřemýšlel, ale třeba do reklamy na obuv Nike bych šel.

9 dotazník Pel-mel Kdy naposledy sis koupil něco jen tak pro radost? Koupil jsem si auto na ovládání. Ale pozor, není to klasické auto na baterky, už je to docela profesionální a velká replika auta, které jezdí normálně na palivo. Dokáže jet rychlostí až 60 mil za hodinu! Baví mě s ním jezdit, ale chce to hodně prostoru, doma by ses s ním ani nerozjel. Vyjmenuj pět věcí, o kterých si troufneš říci, že ti jdou opravdu dobře? 1. Myslím, že jsem dobrý atlet, obecně ve sportu uplatňuji svůj pohybový talent, takže asi sport. 2. Taky si troufám říct, že jsem docela chápavý, dokážu lidi vyslechnout a rád jim pomůžu, když mají nějaký problém. 3. Snad jsem taky dobrý otec. 4. Jsem hodně dobrý v jedení!! Ne na rychlost, ale na množství jídla, které sním. Dokážu toho spořádat fakt hodně. 5. Myslím si, že jsem dobrý manžel. Existuje něco, co neumíš a toužíš se to naučit? Chtěl bych se naučit hrát na kytaru. Mám rád hudbu a pro mě kytara je nástroj, kterým hudbu můžeš dobře procítit, seš s ní dobře spjatý. Označil bys sám sebe spíš za anděla nebo za ďábla? Jsem víc anděl. Je to dáno asi i tím, jak jsem byl vychovávaný rád pomáhám lidem. A na hřišti? Stále se snažím hrát čistě a fair play. Stejně jako nechci, aby někdo hrál nefér vůči mně, aby někdo hrál tak tvrdě, že mě třeba nějakým hrubým zákrokem vyřadí ze hry, tak to samé nedělám ani já. Nepoužívám ani trash talking. Spíš se svého soupeře snažím frustrovat třeba dobrou obranou, v rámci pravidel. Corey v Mattoni NBL 2012/2013 Počet odehraných zápasů: 21 Průměr odehraných minut: 32,1 Průměr nastřílených bodů: 13,6 Nejvíce nastřílených bodů: 24 (Ostravě) Průměr doskočených míčů: 8,1 Nejvíce doskočených míčů: 14 Průměrný koeficient užitečnosti: 22,2 Nejvyšší koeficient užitečnosti: 44

10 zpověď Mládež BK Pardubice K PARDUBICE KAPITÁNSKÁ ZPOVĚĎ Jakub Cejpek, Přemysl Richtr, Martin Roub, Karel Formánek, Ondřej Langšádl a Jan Beránek. Tuhle šestici talentovaných pivotů, borců hájících barvy BK Pardubice, jsme vyzpovídali ve speciálním dotazníku. Všichni dostali následujících pět otázek: ➊ Hra pivota je velmi specifická. V čem vidíš největší rozdíly mezi tzv. malými hráči a pivoty? ➋ Co by sis chtěl ve hře vyměnit s malými hráči a naopak, co oni by měli okusit ze hry pivota? ➌ Máte za sebou polovinu soutěží. Jak zatím hodnotíš vystoupení tvého týmu? ➍ V čem jsi udělal největší pokrok ve své hře a co bys chtěl ještě zlepšit? ➎ Kdo je podle tebe nejlepší pivot, který běhá po basketbalových palubovkách? Martin Roub BK Pardubice U17 (nar. 1997, 202 cm) ➊ Myslím, že největší rozdíl je v tom, že pivot hraje hlavně pod košem, uvolňuje se silou a má mnohem více fyzických kontaktů, ale rozehrávač hraje na perimetru a řídí hru ostatních i pivotů. ➋ Chtěl bych, aby si rozehrávači zkusili hrát pod košem, aby poznali, že by měli pivotům vice přihrávat. Já bych si chtěl vyzkoušet řídit hru z pozice rozehrávače. ➌ Můj tým si v soutěži stojí velice dobře, s žádnou prohrou se drží v čele tabulky. ➍ Zlepšil jsem hlavně práci pod košem a doskoky, ale stále to není nejlepší, určitě bych potřeboval zlepšit rychlost a výbušnost. ➎ Podle mě je mnoho skvělých pivotů, třeba Dirk Nowitzki nebo Pau Gasol, Andrew Bynum. Nemůžu říci, který je nejlepší. Karel Formánek BK Pardubice U17 (nar. 1997, 200 cm) ➊ V dnešním moderním evropském basketbalu se klasická hra pivotů nějak vytratila, protože hráči na všech postech musí zvládat všechno stejně. Klasická hra pivota je tvrdá hra pod košem s využitím pivotmanských drilů: boj o prostor pod košem v útoku i v obraně, spolupráce mezi pivoty (high-low) atd. ➋ Na hře malých hráčů se mi líbí jejich přehled na hřišti a výborný dribling. Malí hráči by si měli pod košem vyzkoušet právě tu tvrdou práci a boj o pozici. ➌ Myslím si, že si vedeme skvěle, už jenom proto, že hraju s výbornými hráči, kteří mi dávají rady do hry.

11 zpověď Mládež BK Pardubice ➍ Určitě jsem udělal pokrok ve střelbě, ale stále mám co zdokonalovat. Velký pokrok jsem udělal v obraně a ve hře pivotmanů. ➎ Mně se líbí Dirk Nowitzki. Má výbornou hru pod košem a hraje i ze shora. Přemysl Richtr BK Pardubice U17 (nar. 1996, 204 cm) ➊ Největší rozdíl vidím asi v rychlosti, malí hráči ve své hře využívají rychlosti a výbušnosti. Malí hráči také většinou hrají čelem ke koši, na rozdíl od pivotů, kteří často využívají hru zády ke koši. ➋ U malých hráčů se mi líbí hra čelem ke koši, hlavně z křídla. Tu bych si chtěl občas vyměnit s často silovou hrou zády ke koši a silové souboje pod košem bych nechal okusit malým hráčům. ➌ V extralize U17 jsme zatím ještě neprohráli. Samozřejmě vždycky je co zlepšovat, ale s výsledky jsem spokojen. V extralize U19 máme na kontě 3 porážky, ale držíme si dobré druhé místo. Bohužel poslední dvě prohry byly z velké části zapříčiněné velkou marodkou našeho týmu. ➍ Proti minulé sezóně bych řekl, že jsem se zlepšil na doskoku a ve střelbě přes hlavu (hlavně pravá ruka). Jinak zlepšit se potřebuji ve všem. Myslím, že mi hodně chybí síla v soubojích pod košem a také rychlost nohou. Chtěl bych se také zlepšit ve hře čelem ke koši. ➎ Myslím, že nelze označit pouze jednoho hráče jako nejlepšího. Mezi nejlepší patří Dwight Howard, bratři Gasolové a Tim Duncan. Ondřej Langšádl BK Pardubice U15 (nar. 1998, 200 cm) ➊ Největší rozdíl vidím ve třech věcech, a to je rychlost, driblink a hlavně v úspěšnosti ve střelbě. ➋ Já osobně bych si s malými hráči vyměnil střelbu. Malí hráči by si měli okusit silovou hru pod košem. ➌ No, největší pokrok jsem udělal ve střelbě mimo šestku a chtěl bych se zlepšit ještě ve svém driblinku. ➍ Podle mě je nejlepší pivot Dwight Howard.

12 zpověď Mládež BK Pardubice Jan Beránek BK Pardubice U14 (nar. 1999, 194 cm) ➊ Basketbal je týmový sport, jsou potřeba malí hráči, kteří jsou většinou rychlí a umí dobře střílet z větší vzdálenosti, a naopak pivot hraje na sílu. Je ale také potřeba, aby měl nějaké atletické schopnosti a přehled pod košem, a také cit a klid při zakončení. ➋ Já osobně nic, mně vyhovuje hra podkošového hráče, ale rychlost a přesnost střely by se hodila. ➌ Z vystoupení mého týmu je jasné, že patříme mezi špičku republiky, ale podle mě to není proto, že bychom byli až tak výborní, spíš je malá konkurence. Nemáme nijak zvláště výjimečné jednotlivce, samozřejmě že někdo vyčnívá technicky nebo rychlostí a výškou atd., ale dohromady tvoříme tým, a proto jsme tak silní. ➍ Největší pokrok vidím v technice a v přehledu ve hře, možná i ve fyzické kondici. Chtěl bych se zlepšovat ve všem ➎ Mně se líbí hra nymburského pivota Petra Bendy. Jakub Cejpek BK Pardubice U19 (nar. 1994, 206 cm) ➊ V této době jsou na hráče kladeny neustále větší nároky a tudíž už se klasičtí pivoti vytrácejí. Nestačí už jen hrát zády ke koši, pivot musí umět vystřelit nebo najet do koše. Rozdíl mezi těmito posty však asi vždy bude v rychlosti a obratnosti. ➋ Určitě bych chtěl mít jejich rychlost a obratnost a naopak bych jim přál vyzkoušet boj o pozici a tvrdou hru pod košem. ➌ V extralize U19 máme dobré druhé místo, avšak cílem je se dostat na final-4 a tam se uvidí. Mým přáním, ale vlastně celého týmu, je získat titul starších dorostenců po několika letech zpět do Pardubic. ➍ Největší pokrok pociťuji ve střelbě a zlepšit bych se chtěl hlavně v tvrdé a kvalitní práci na doskoku. ➎ Kevin Love. Hráč, který má výborný cit pro doskok, vysokou herní inteligenci a výbornou střelbu jak z krátké, střední i dlouhé vzdálenosti.

13 aktuálně Ještě k Vánocům ZA DĚTMI V NEMOCNICI Máte Na tradiční předvánoční návštěvě Dětského oddělení Pardubické krajské nemocnice předali zástupci BK JIP Pardubice primáři dětského oddělení MUDr. Vladimíru Němcovi šek a finanční dar ve výši 8500 Kč. Mezi dětmi bylo hodně veselo. Pepan Příhonský hrál na klavír, Ev Žabas se Zím Pospíšilem a Dušanem Bohunickým zasedli ke stolním hrám... Šlo o velice příjemně strávené dopoledne, i z přiložených fotek na vás určitě dýchne pohodová atmosféra.

14 aktuálně BK JIP PARDUBICE Vánoční večírek Tentokrát si Beksa-tým vybral jako téma hudbu. Poznáte z fotografií, kdo všechno dorazil do restaurace Blériot?

15 aktuálně

16

17 generální partner hlavní partneři mediální partneři partneři

BEKSA. magazín V LISTOPADOVÉM VYDÁNÍ BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE

BEKSA. magazín V LISTOPADOVÉM VYDÁNÍ BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE 11 / 2012 BEKSA magazín V LISTOPADOVÉM VYDÁNÍ BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE S GM M-M o sezoně Čardův dotazník Přes překážky s Pepou-P. Ev Muž s tančícím mozkem Mládež: Kapitánská zpověď aktuálně BK JIP PARDUBICE

Více

BEKSA. magazín V ŘÍJNOVÉM VYDÁNÍ BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE

BEKSA. magazín V ŘÍJNOVÉM VYDÁNÍ BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE 10 / 2012 BEKSA magazín V ŘÍJNOVÉM VYDÁNÍ BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE Echo úvodu sezony Dotazník Dušana B. Pel-mel Travise N. Přes překážky Sama F. Mládež: junioři v Kaunasu Komerční prezentace: SIKO KOUPELNY

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 13. 14. 2. 2016 Skupina hrající o udržení v 1. lize JKY 13. 2. 2016 ŠUMPERK. V sobotu dne 13. 2. 2016 odjíždíme do Šumperka, hrát další dvojzápas o udržení v 1.

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Pár fotek ve fotogalerii. Myslím kluci, že poslední turnaj sezóny si užilo jen Béčko. S Ačkem to byla chyba, že jsme ho tam

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1.

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. O ČEM JE KNIHA Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. Kapitola,,Děti, budu Vám vyprávět příběh. řekla Tereza,,A co? řekly obě děti.,,budu

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice JÁ A FOTBAL

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice JÁ A FOTBAL Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice JÁ A FOTBAL Jméno a příjmení: Matěj Malý Třída: 5. A Školní rok: 2014/2015 Garant / konzultant: Mgr. Jana Červenková Datum odevzdání: 23. 3. 2015

Více

Driblér 18/11. Obsah:

Driblér 18/11. Obsah: Driblér 18/11 Obsah: - Steve Jordan : špatné návyky (poznámky kouče) - Dril: hra 4na4na4 - Video: drily dribling - Rozhovor s: Don Kelbick - Poznámka k trénování drilů- mch - Glen Wilkes: speciální strategie

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

HC BULDOCI NERATOVICE

HC BULDOCI NERATOVICE HC BULDOCI NERATOVICE LEDNÍ HOKEJ Krajská soutěž mužů 2016/2017 HC Buldoci Neratovice vs. TJ Spartak Příbram 12.11.2016 18:30 KRAJSKÁ SOUTĚŽ MUŽŮ Vážení příznivci neratovického ledního hokeje, vítejte

Více

DOTAZNÍK. I. Obecná část

DOTAZNÍK. I. Obecná část DOTAZNÍK I. Obecná část 1. Chceš vyplnit dotazník anonymně, abys byla schopná prozradit svůj skutečný názor na následující otázky? Na tuto otázku odpověz až jako na poslední otázku ano, chci zůstat anonymní

Více

Zuzko, jaké byly vaše házenkářské začátky? Na kus řeči dnes se Zuzanou Rakovanovou

Zuzko, jaké byly vaše házenkářské začátky? Na kus řeči dnes se Zuzanou Rakovanovou Praha O nadcházejícím víkendu pokračuje ve Velké nad Veličkou Žákovská liga. Proto jsme se cyklus Na kus řeči rozhodli věnovat jedné z účastnic, pivotce Slavie narozené 11. října 1997 v Praze, starší žákyni

Více

SK Uhelné Sklady. Neděle v 17:00

SK Uhelné Sklady. Neděle v 17:00 SK Uhelné Sklady Neděle 9. 9. 2018 v 17:00 Vážení příznivci fotbalu, Srdečně vás vítáme na 5. kole Pražské teplárenské přeboru. Dnešní zápas bude těžký, naši musí sebrat všechny síly a získat tři body,

Více

Chci vás obeznámit s našimi hospodářskými novinkami. Blíží se zima a před námi vyvstala nutnost udělat přístřešek pro auto.

Chci vás obeznámit s našimi hospodářskými novinkami. Blíží se zima a před námi vyvstala nutnost udělat přístřešek pro auto. Drazí přátelé! Vážená ARCHO!! Jsem tomu velmi ráda, že my, resp. naše služba, máme tak skvělé přátele v Čechách! Jsme ohromně vděčni za vaše modlitby, za vaši pomoc pro nás! Naše děti jsou oblečeny, obuty,

Více

LHM 2007 Tutoriál Lubomír Dobrovolský, 2007

LHM 2007 Tutoriál Lubomír Dobrovolský, 2007 LHM 2007 Tutoriál Lubomír Dobrovolský, 2007 Před spuštěním hry apod. Před samotným spuštěním hry je dobré povypínat všechny programy jako průzkumník, icq Spuštění hry Hra se spouší souborem LHM2007.exe.

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice. Můj koníček - fotbal. Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A

Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice. Můj koníček - fotbal. Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice Můj koníček - fotbal Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A Garant / konzultant: Mgr. Marcela Sasková Datum odevzdání: 21. 3. 2016 1 ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ

Více

Dobrý,lepší,nejlepší nikdy to tak nenech,dokud dobrý není lepší a lepší není nejlepší (Tim Duncan) Dribble Drive Offense Motion coach O, Vance Walberg

Dobrý,lepší,nejlepší nikdy to tak nenech,dokud dobrý není lepší a lepší není nejlepší (Tim Duncan) Dribble Drive Offense Motion coach O, Vance Walberg 2/11 Obsah : - výňatek z knihy Dribble drive offense motion - komplexní dril - rozhovor s : Václav Hrubý - útok hand s off - pro hráče : John Dorsey : místo nad obroučkou - nad obroučkou Michal Jordan

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU 1. Dotazník vyhotovilo přesně 21 žen, konkrétně: Báří Máří Skippy Madla Hudla Dvořka Ryba Lucka Jana Terka Efka PetraP Míša Lenka Majka Markéta Věra Romča Mirka Barka Evža 2. otázka:

Více

BASKETBALL SERVIS František Rón. ve spolupráci se. SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace

BASKETBALL SERVIS František Rón. ve spolupráci se. SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace BASKETBALL SERVIS František Rón ve spolupráci se SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace CVIČENÍ PRO ROZVOJ HRY JEDEN PROTI JEDNOMU duben 2005 1) ZIG ZAG DRILL průpravné cvičení Útočník

Více

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU 2014-2015 - vyváženost a kombinace obou hracích modelů, tedy hraní systémem turnajů a hraní ve dvojicích. - respektování principu, že hrací

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

Kolikrát jste viděl záznamy zápasů Minsku? Jaké a kde?

Kolikrát jste viděl záznamy zápasů Minsku? Jaké a kde? Slavia Praha vstupuje po roce do dalšího ročníku pohárového dobrodružství. Naštěstí nemusejí svěřenkyně trenérů Richarda Řezáče a Františka Štiky někam cestovat. Díky diplomatickému úspěchu vedení klubu

Více

PŘEBOR REPUBLIKY U 14 DÍVKY

PŘEBOR REPUBLIKY U 14 DÍVKY PŘEBOR REPUBLIKY U 14 DÍVKY Místo konání: Hradec Králové Termín konání: 10. 4. 13. 4. 2014 Seznam účastníků a výsledky považuji za zbytečné opisovat, protože jsou na stránkách ČBF v kompletní podobě. CHARAKTERISTIKA

Více

SK Ďáblice. Sobota ve 14:00

SK Ďáblice. Sobota ve 14:00 SK Ďáblice Sobota 4.11. ve 14:00 Vážení příznivci fotbalu, podzimní část sezony nám pomalu končí a já musím s potěšením konstatovat, že se i přes velikou konkurenci v přeboru stále držíme v top trojce,

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne!

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Sylabus 1.stupeň 2.třída Lekce 1 Co je to? Kolik to stojí? Jak se jmenujete? Jmenuju se.. Poslech CD 01 Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Zájmena

Více

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích?

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích? Praha O nadcházejícím víkendu vyvrcholí v Písku házenkářská nejvyšší soutěž starších žákyň. Do finále se probojovalo šest nejúspěšnějších celků republiky HC Háje, Sokol Kobylisy, DHK Uherské Hradiště,

Více

Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji

Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji V Litomyšli se v úterý 30. ledna 2018 konala soutěž v tanečním sportu, pořádaná v rámci VIII. Zimní olympiády dětí a mládeže. Na program těchto

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

TJ SOKOL VELKÉ PŘÍLEPY

TJ SOKOL VELKÉ PŘÍLEPY TJ SOKOL VELKÉ PŘÍLEPY KDY SOBOTA 17. května TENTO PROGRAM JE SLOSOVATELNÝ SOUPEŘ FK DOBŘÍČ 1. TÝM SOUTĚŽE Okres Praha západ - III. třída skupina B Novinky z našeho klub najdete na HTTP://TJSOKOLVELKEPRILEPY.SKLUB.CZ

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

FK Jablonec, z.s. pořádal v sobotu 13.12.2014. halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2004 a mladší

FK Jablonec, z.s. pořádal v sobotu 13.12.2014. halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2004 a mladší Jablonec, z.s. pořádal v sobotu 13.12.2014 halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2004 a mladší Účastníci turnaje: BAUMIT Jablonec A,B,C, Gryf Swidnica, FC Slovan Liberec, Admira Praha, Arsenal

Více

ETIKA V LEDNÍM HOKEJI. Požadavky trenérů ČSLH

ETIKA V LEDNÍM HOKEJI. Požadavky trenérů ČSLH ETIKA V LEDNÍM HOKEJI Požadavky trenérů ČSLH CÍLE Rozvoj a růst mladých hráčů Zvýšení účasti, nábor nov Rozvoj dovedností Bezpečné a pozitivní prostředí Zábava a radost ze hry Vzájemný respekt NA TRIBUNĚ

Více

FOLIMAGAZÍN. internetový magazín ZVVZ USK Praha a VŠ Praha

FOLIMAGAZÍN. internetový magazín ZVVZ USK Praha a VŠ Praha FOLIMAGAZÍN leden 2014 internetový magazín ZVVZ USK Praha a VŠ Praha Natálie Hejková: Chceme být co nejvýš Můj život: Michaela Stejskalová, Tereza Vorlová Mládež: Nikola Feštrová, Žaneta Míšková aktuálně

Více

MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC

MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC Když jsem zjistil, že se do naší školy hlásí loňský vítěz Silového čtyřboje ZŠ Pavel ŠVEC ze Základní školy v Židlochovicích, který před rokem v naší tělocvičně dokázal udělat

Více

pro účastníky i diváky

pro účastníky i diváky PROGRAM pro účastníky i diváky Úvod 3x3 basketbal je nová basketbalová disciplína, která se netají svými olympijskými ambicemi, si nachází cestu i do srdcí českých basketbalových nadšenců. Právě loňská

Více

HC BULDOCI NERATOVICE

HC BULDOCI NERATOVICE HC BULDOCI NERATOVICE LEDNÍ HOKEJ Krajská soutěž mužů HC Buldoci Neratovice vs TJ Spartak Příbram 31.10.2015 18:30 Partneři hokejového týmu: KRAJSKÁ SOUTĚŽ MUŽŮ Vážení příznivci neratovického ledního hokeje,

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

FOLIMAGAZÍN. internetový magazín ZVVZ USK Praha a VŠ Praha

FOLIMAGAZÍN. internetový magazín ZVVZ USK Praha a VŠ Praha FOLIMAGAZÍN b ezen 2013 internetový magazín ZVVZ USK Praha a VŠ Praha Turbulentní sezona Štafeta: Michaela Zrůstová Zpovědnice Anael Lardy a Terezy Vyoralové Mládež: Karolína Černá, Tereza Matulková aktuálně

Více

HRACÍ SYSTÉM 12. ROČNÍKU OVL ( )

HRACÍ SYSTÉM 12. ROČNÍKU OVL ( ) HRACÍ SYSTÉM 12. ROČNÍKU OVL (2013-2014) V Ostravě 11.10.2013 Projekt je realizován za finančního přispění statutárního města Ostravy a městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz HRACÍ SYSTÉM 12. ROČNÍKU

Více

MOL liga 14. kolo HC Zlín Slavia Praha 21:22 (10:12)

MOL liga 14. kolo HC Zlín Slavia Praha 21:22 (10:12) Vybojované vítězství. Tak nazval trenér Slavie Praha Richard Řezáč výhru 22:21 svých svěřenkyň ve Zlíně ve 14. kole MOL ligy. Slavii nadále patří o skóre druhé místo v tabulce za Iuventou Michalovce a

Více

Titul: Plzeň, Hradec, Třinec? Nebo až čtvrtý vzadu Brno?

Titul: Plzeň, Hradec, Třinec? Nebo až čtvrtý vzadu Brno? Titul: Plzeň, Hradec, Třinec? Nebo až čtvrtý vzadu Brno? Beroun, 5. březen 2018 Bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport, generálního sponzora hokejové extraligy, očekávali, že tento ročník soutěže bude nesmírně

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

Rozhovor s paní učitelkou Rybářovou. Otázky: 1.Jaký je váš oblíbený sport? Lyžování. 2.Provozujete tento sport? Ano. 3.Jak dlouho? Od dětství.

Rozhovor s paní učitelkou Rybářovou. Otázky: 1.Jaký je váš oblíbený sport? Lyžování. 2.Provozujete tento sport? Ano. 3.Jak dlouho? Od dětství. Rozhovor s paní učitelkou Rybářovou Otázky: 1.Jaký je váš oblíbený sport? Lyžování. 2.Provozujete tento sport? 3.Jak dlouho? Od dětství. 4.Kdo vás učil lyžovat? Tatínek. 5.Měla jste nějaké sportovní zranění?

Více

Vedlejší věta přísudková

Vedlejší věta přísudková Vedlejší věty Druhy vedlejších vět určujeme: podle jejich větněčlenské platnosti podle spojovacích výrazů, kterými jsou připojeny k větě řídící podle vztahu jejich obsahu k obsahu věty řídící Vedlejší

Více

SK Třeboradice. Sobota v 10:00

SK Třeboradice. Sobota v 10:00 SK Třeboradice Sobota 6. 10. 2018 v 10:00 Vážení příznivci fotbalu, Srdečně vás vítáme na 9. kole Pražské teplárenské přeboru. V předchozím kole se nám po sérii porážek podařilo získat tři body. Dnešní

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

HC BULDOCI NERATOVICE

HC BULDOCI NERATOVICE HC BULDOCI NERATOVICE LEDNÍ HOKEJ Krajská soutěž mužů 2016/2017 HC Buldoci Neratovice vs. HC Cvočkaři Hořovice 26.11.2016 18:30 ZPRAVODAJ NA ZÁPAS S ČÁSLAVÍ Všem návštěvníkům minulého domácího zápasu se

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

5.19. Sportovní hry (nepovinný předmět)

5.19. Sportovní hry (nepovinný předmět) 5.19. Sportovní hry (nepovinný předmět) 5.19.1. Charakteristika předmětu Nepovinný předmět Sportovní hry vychází ze vzdělávací oblasti Člověk a zdraví, navazuje na povinný předmět Tělesná výchova, který

Více

He-Art: Program budoucnosti. Kurz: Úvod do He-Art programu. Třebíč, 30.4.2015

He-Art: Program budoucnosti. Kurz: Úvod do He-Art programu. Třebíč, 30.4.2015 He-Art: Program budoucnosti Kurz: Úvod do He-Art programu Třebíč, 30.4.2015 Jednodenní (5h) seznamovací kurz, jehož cílem je v praxi ukázat přínosy HE-ART Programu a jeho odlišnost od "tradičního" způsobu

Více

Chance 3x3 Tour 2014

Chance 3x3 Tour 2014 PROGRAM Uvnitř programu Kalendář Chance 3x3 Tour Co je basketbal 3x3 a proč ne streetball? Časový harmonogram Praha Pravidla Výsledky Fotogalerie SÁZEJTE ONLINE! TŘEBA NA BASKET www.chance.cz/registrace

Více

Přílohy. 1. Metodika. Základní postoj Výhoz vrchem Clonění brankáři

Přílohy. 1. Metodika. Základní postoj Výhoz vrchem Clonění brankáři Přílohy Příloha č. 1 - metodika Příloha č. 2 - dotazník Příloha č. 3 seznam tabulek Příloha č. 4 seznam grafů Příloha č. 5 mužské věkové kategorie Příloha č. 6 testová baterie 1. Metodika Základní postoj

Více

Vrcholový sportovec a špičkový muzikant, jsou na tom v mnoha směrech podobně, a v jedné věci úplně stejně. Tam nahoře je každý z nich úplně sám.

Vrcholový sportovec a špičkový muzikant, jsou na tom v mnoha směrech podobně, a v jedné věci úplně stejně. Tam nahoře je každý z nich úplně sám. Vrcholový sportovec a špičkový muzikant, jsou na tom v mnoha směrech podobně, a v jedné věci úplně stejně. Tam nahoře je každý z nich úplně sám. Sledují je miliony fanoušků, projektují do nich své naděje

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

ročník 2003 a mladší neděle 7. února 2016 od 8.15 hodin hala TJ Turnov Skálova ulice

ročník 2003 a mladší neděle 7. února 2016 od 8.15 hodin hala TJ Turnov Skálova ulice ročník 2003 a mladší neděle 7. února 2016 od 8.15 hodin hala TJ Turnov Skálova ulice Místo konání: Sportovní hala TJ Turnov, Skálova ulice (blízko náměstí v Turnově). GPS souřadnice: 50 35 28.32 N, 15

Více

Petr Salát třetím otcem v týmu. Má dceru Adélu

Petr Salát třetím otcem v týmu. Má dceru Adélu Petr Salát třetím otcem v týmu. Má dceru Adélu Tinky.cz Game: Dnes předáme mercedes Podpisová karta uvnitř zápasový program 14. kolo Tipsport Superligy Technology Florbal MB vs. 1. SC Vítkovice Oxdog 15.

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Článek 1 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) 2) Soutěže se hrají podle platného

Více

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků Veselé zoubky přednáška společnosti drogerie DM Davídek z 1.B se nám svěřil, jak se mu líbila přednáška o čištění zoubků. Ptala jsem se ho, jestli se mu akce líbila.

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

Slavia se o víkendu zúčastní kvalitně obsazeného turnaje ve Švýcarsku

Slavia se o víkendu zúčastní kvalitně obsazeného turnaje ve Švýcarsku Slávistky vyrazí v pátek ráno vstříc předvánočnímu házenkářskému dobrodružství do švýcarského St. Gallenu. V 620 kilometrů vzdáleném městě se zúčastní kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje Stadtwerk-Cup

Více

Anketa pro žáky soubor otázek

Anketa pro žáky soubor otázek Anketa pro žáky soubor otázek Nabídka všech otázek nástroje pro základní školu MOTIVACE: Co je pro Tebe ve škole důležité? Co by Ti měla škola pomoci dosáhnout? naučit se co jvíce připravit se na přijímací

Více

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky 2. Lekce klavíru Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky klavíru, svírala noty a snažila se potlačit napjaté chvění, které před lekcemi cítívala. Windy! Pojď dál, pojď dál! Drobná, elegantně oblečená

Více

TJ LOKOMOTIVA ČESKÉ BUDĚJOVICE. oddíl kopané P R O P O Z I C E 5. ROČNÍKU HALOVÉHO TURNAJE. Met Life Cup. tentokrát určeného pro MLADŠÍ DOROST

TJ LOKOMOTIVA ČESKÉ BUDĚJOVICE. oddíl kopané P R O P O Z I C E 5. ROČNÍKU HALOVÉHO TURNAJE. Met Life Cup. tentokrát určeného pro MLADŠÍ DOROST TJ LOKOMOTIVA ČESKÉ BUDĚJOVICE oddíl kopané P R O P O Z I C E 5. ROČNÍKU HALOVÉHO TURNAJE Met Life Cup tentokrát určeného pro MLADŠÍ DOROST (hráči narození v roce 1997 a mladší) SOBOTA 14. PROSINCE 2013,

Více

Slavia poráží Most gólem v posledních sekundách. Skvělá Galušková 12 branek

Slavia poráží Most gólem v posledních sekundách. Skvělá Galušková 12 branek Reklama na ženskou házenou. Přesně to předvedly celky Slavie Praha a Baníku Most v předehrávce 13. kola MOL ligy. Ve strhujícím duelu nakonec slávistky díky gólu Veroniky Galuškové v čase 59:58 zvítězily

Více

Jan Salač se stává novým trenérem Slavie, střídá Makedonce Kuzmanoského

Jan Salač se stává novým trenérem Slavie, střídá Makedonce Kuzmanoského Bývalý reprezentantační trenér dorostenek Jan Salač s okamžitou účinností přebírá A-tým Slavie Praha v MOL lize a ve středu večer již povede první trénink. Vedení klubu ho angažuje na místo makedonského

Více

Zpráva delegáta KM SBT z MČR žáků U14 v Pardubicích

Zpráva delegáta KM SBT z MČR žáků U14 v Pardubicích Zpráva delegáta KM SBT z MČR žáků U14 v Pardubicích Místo: Městská hala BK Pardubice, V Ráji 311 Termín: 5. 8. 5. 2011 Účastníci: BK Synthesia Pardubice trenér: Tomáš Bartošek, asistent: Jan Procházka

Více

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková 22. Základní škola Plzeň Až já budu velká Třída: 7. B Datum: 8. 12. 2008 Jméno: Kamila Šilhánková V pěti letech jsem onemocněla zánětem ledvin a ležela jsem v nemocnici u svatého Jiří. Byla tam veliká

Více

Hodnota Procent % Počet Trenér 84,6% 121. Hráč 4,9% 7. Žurnalista 4,9% 7. Funkcionář 5,6% 8 Celkem: 143. Hodnota Procent % Počet Ano 72,7% 104

Hodnota Procent % Počet Trenér 84,6% 121. Hráč 4,9% 7. Žurnalista 4,9% 7. Funkcionář 5,6% 8 Celkem: 143. Hodnota Procent % Počet Ano 72,7% 104 Souhrnná analýza - Reorganizace nejvyšších soutěží Reorganizace nejvyšších soutěží Řešení pro váš online výzkum www.click4survey.cz Dotazníkové šetření - Reorganizace soutěže, první část Dobrý den, jmenuji

Více

Branky. POřadí 1. 1. POřadí. Góly dle minut. Žluté karty 16. Červené karty 16. Diváci (domácí utkání) Penalty. Průměr 11 340 (1.

Branky. POřadí 1. 1. POřadí. Góly dle minut. Žluté karty 16. Červené karty 16. Diváci (domácí utkání) Penalty. Průměr 11 340 (1. ROČENKA / Branky Vstřelené obdržené pořadí pořadí Góly dle minut Žluté karty CELKEM POřadí. Červené karty CELKEM Penalty CELKEM POřadí. PROMĚNĚNÉ Diváci (domácí utkání) Průměr () Nejvyšší návštěva Nejnižší

Více

ZPRAVODAJ č

ZPRAVODAJ č ZPRAVODAJ č.6 22.6.2018 Předposledním jarním kolem utkání v základní části pokračovala o minulém víkendu Klatovská KAPITOL liga 2018 v malé kopané. Ve skupině A jsou jistými postupujícími do finálové skupiny

Více

Ano, které otevírá dveře

Ano, které otevírá dveře ČTVRTÝ PRINCIP Ano, které otevírá dveře Kdykoli objevím lidskou činnost, která funguje v praxi, okamžitě běžím k počítači, abych zjistil, jestli bude fungovat i teoreticky. typický ekonom Já jsem si řekla

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

TŘEBEŠSKÝ POHÁR STARŠÍCH ŽÁKŮ

TŘEBEŠSKÝ POHÁR STARŠÍCH ŽÁKŮ TŘEBEŠSKÝ POHÁR STARŠÍCH ŽÁKŮ ročník 2000 a mladší Pořadatel: TJ Sokol Třebeš Termín: sobota 10. LEDNA 2015 Místo konání: Sportovní hala Třebeš, Hradec Králové Třebeš tel. (+420) 724 265 036 Startují:

Více

FK Motorlet Praha B. Sobota od 10:15

FK Motorlet Praha B. Sobota od 10:15 FK Motorlet Praha B Sobota 27.4.2019 od 10:15 Úvodní slovo Vážení příznivci fotbalu, Vítáme Vás na 23. kole Pražské teplárenské přeboru. Dnes čeká mužstvo A týmu těžký zápas, přesto věříme, že nezůstaneme

Více

ZPRAVODAJ č

ZPRAVODAJ č ZPRAVODAJ č.12 3.10.2018 Klatovská KAPITOL liga 2018 v malé kopané měla na programu další kolo nadstavbové části soutěže. Ve finálové skupině kráčí za letošním vítězstvím po pátém kole dva celky a oba

Více

Zpráva z finálového turnaje M ČR starších dorostenců

Zpráva z finálového turnaje M ČR starších dorostenců Zpráva z finálového turnaje M ČR starších dorostenců 1. Místo, konání a termín Praha, hala USK Folimanka 29.4. 1.5. 2005 2. Účastníci Hráči jednotlivých družstev: Viz přílohy Trenéři: USK Praha Petr Jachan,

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

SETKÁNÍ S REPREZENTAČNÍMI TREÉRY MLÁDEŽE A KVBCH PRAHA,

SETKÁNÍ S REPREZENTAČNÍMI TREÉRY MLÁDEŽE A KVBCH PRAHA, SETKÁNÍ S REPREZENTAČNÍMI TREÉRY MLÁDEŽE A KVBCH PRAHA, 14. 10. 2018 AGENDA Kdo jsme? náš tým na ME každý HC (pozitiva a negativa) Kdo je elitní basketbal mládeže v dané věkové kategorii? Kdo je náš TALENT?

Více

Fotbal Atletika Vybíjená Přehazovaná Streetball In-line biatlon

Fotbal Atletika Vybíjená Přehazovaná Streetball In-line biatlon 20.000 dětí 10.000 sportovců 70 základních škol 6 sportovních disciplín 80 rozhodčích 5 sportovních týdnů Slavnostní losování států 8 kvalifikačních dnů 1 velký finálový DEN Mediální podpora projektu Fotbal

Více

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U8 HRAJ SI, ABY SES UČIL

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U8 HRAJ SI, ABY SES UČIL CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U8 HRAJ SI, ABY SES UČIL VĚKOVÉ ZÁKONITOSTI všechno je zajímavé nejsou schopni analytického myšlení minimální doba soustředění (několik minut) plynulý růst jak do výšky tak váhově

Více

Divize Jih Tábor Písek J. Hradec Žďár n/s Havl. Brod Pelhřimov

Divize Jih Tábor Písek J. Hradec Žďár n/s Havl. Brod Pelhřimov ~ 1 ~ Divize Západ Sokolov Klášterec n/o Děčín Bílina Řisuty Klatovy Divize Střed Jablonec Vrchlabí Trutnov Kolín Nymburk Kobra Praha Divize Jih Tábor Písek J. Hradec Žďár n/s Havl. Brod Pelhřimov Divize

Více

FK Jablonec OS. pořádá v neděli halový fotbalový turnaj pro hráče narozené a mladší

FK Jablonec OS. pořádá v neděli halový fotbalový turnaj pro hráče narozené a mladší FK Jablonec OS pořádá v neděli 24.11.2013 halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2006 a mladší Účastníci turnaje: FK BAUMIT Jablonec A,B, FK Kolín,, FA Petra Voříška Děčín, AC Sparta Praha A,B,

Více

7. 10. května 2015. Delegát MČR: Hála Petr

7. 10. května 2015. Delegát MČR: Hála Petr 7. 10. května 2015 Delegát MČR: Hála Petr SKUPINA A MČR BK Opava BK Pardubice NH Ostrava BK SOJKY Pelhřimov SKUPINA B MČR SOKOL Pražský Snakes Ostrava SAM BŠM Brno Slavoj BK Litoměřice VÝSLEDKY SKUPINA

Více