MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE"

Transkript

1 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výběr pojišťovacího makléře, který bude komplexně řešit správu pojistného zájmu města Písku a jeho zřízených nebo založených právnických osob u vybrané pojišťovny resp. vybraných pojišťoven, včetně provedení výběrové řízení na Pojistitele města Písku na období od do NÁVRH USNESENÍ Rada města s uzavřením Zprostředkovatelské smlouvy mezi městem Písek a Pojišťovacím makléřstvím BOHEMIA a.s., Kněžskodvorská 541/29, České Budějovice, IČ , která nejlépe vyhověla zadaným podmínkám řízení a) souhlasí b) souhlasí s připomínkami c) nesouhlasí d) Jiné usnesení Návrh předkládá Ing. Zlatuše Hofmanová tajemnice Návrh zpracoval Ing. Jiří Votýpka vedoucí odboru JUDr. František Staněk právník úřadu

2 Důvodová zpráva: Dne 14. července 2011 bylo vyhlášeno usnesením Rady města č. 435/11 řízení na výběr pojišťovacího makléře. Zároveň byli jmenováni členové komise, kteří mají připravit pro jednání rady města dne 8. září 2011 materiály k uzavření zprostředkovatelské smlouvy. Smlouva s makléřem bude komplexně řešit správu pojistného zájmu města Písku a jeho zřízených nebo založených právnických osob u vybrané pojišťovny resp. vybraných pojišťoven, včetně provedení výběrového řízení na Pojistitele města Písku na období až Komise vyhodnotila dodané podklady, když přihlédla k přístupu jednotlivých společností k řešení zadání, ke komunikativnosti, zkušenostem s pojištěním porovnatelné obce, k referencím a zkušenostem, k návrhu zadání veřejné zakázky pojištění města Písek, k dostupnosti a rychlosti řešit pojistnou škodu a bylo jednomyslně navrženo, aby byla uzavřena Zprostředkovatelská smlouva s Pojišťovacím makléřstvím BOHEMIA, a.s. Kněžskodvorská 541/29, České Budějovice. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje uzavřít Zprostředkovatelskou smlouvu s Pojišťovacím makléřstvím BOHEMIA a.s, České Budějovice, která učinila a vyhověla nejlépe zadání Vztah k rozpočtu: Legislativní rámec: Zák. č. 128/2000 Sb., ve znění p. p., obč. zákoník a ostatní příslušné právní předpisy Vztah ke strategickému plánu: Přílohy: č.1 vyhlášení řízení na web.města na řízení č.2 Protokol o otevírání obálek s nabídkami č.3 podklady pro hodnocení nabídek č.4 Protokol o vyhodnocení nabídek č. 5 Zprostředkovatelská smlouva s Pojišťovacím makléřstvím BOHEMIA a.s. stránka 2 (celkem 25)

3 Příloha č. 1 Rada města Písku vyhlašuje řízení na výběr pojišťovacího makléře, který bude komplexně řešit správu pojistného zájmu města Písku a jeho zřízených nebo založených právnických osob u vybrané pojišťovny resp. vybraných pojišťoven, včetně provedení výběrové řízení na Pojistitele města Písku na období od na , Identifikační údaje: Město Písek, Velké náměstím 114, Písek IČ Obsahem nabídky je: předložení smlouvy o zajištění makléřských služeb v oblasti pojišťovnictví je závazek zajištění poradenské a zprostředkovatelské činnosti v dané oblasti, důsledné zajišťování potřeb města včetně aktivní spolupráce při likvidaci pojistných událostí, dále perfektní zpracovávání podkladů pro poptávkové řízení včetně zajištění vlastního výběrového řízení a přípravu vyhodnocení nabídek pojištění pro pojistné období. Do pojištění města budou nově zahrnuty i jeho zřízené nebo založené právnické osoby, kterými jsou: Centrum kultury o.p.s., Domovní a bytová správa města Písku, Pečovatelská služba a jesle města Písku, Lesy města Písku s.r.o., Městské služby s.r.o., Paliva a.s., Teplárna a.s., Sladovna Písek o.p.s., Městská knihovna Písek a základní školy. Požadavky na jednotný způsob zpracování od účastníků: předložení zprávy, která bude obsahovat: a) jakým způsobem provádí správu pojistných smluv, b) jakým způsobem řeší likvidaci pojistných událostí, c) jakým způsobem organizuje výběrová řízení na pojistitele podle zákona o zadávání veřejných zakázek, d) předložit návrh hodnotících kritérií pro zadání veřejné zakázky na pojištění města Písku a vzorovou zprávu o výběrovém řízení, e) jakým způsobem provede případné sloučení všech pojistných smluv u zřízených nebo založených právnických osob města Písku, f) jaké zkušenosti má s pojištěním měst a obcí v rámci Jihočeského kraje, uvést konkrétní zkušenosti z poslední doby, g) jakým způsobem provádí analýzu pojistných rizik, h) jakým způsobem provádí oceňování majetku pro účely pojištění, i) předložit prohlášení o splnění kvalifikačních předpokladů činnosti pojišťovacího makléře (výpis z OR, registrace makléře z MF ČR, certifikát o pojištění profesní odpovědnosti nebo pojistnou smlouvu, osvědčení o členství v AČPM). Termín k předložení nabídek: do včetně, forma: písemně na adresu Město Písek, Velké náměstí 114, Písek, v zalepené obálce s označením MAKLÉŘ neotvírat. Rada města si vyhrazuje právo zrušit řízení. O výsledku budou účastníci písemně vyrozuměni do 7 dnů po jednání. Další informace a poklady pro řízení včetně kopie současných pojistných smluv jsou k dispozici pro účastníky řízení na vyžádání u Písek stránka 3 (celkem 25)

4 Příloha č. 2 Protokol o otevírání obálek Výběr makléře ze dne 8. srpna 2011 Dne 14. července 2011 bylo vyhlášeno usnesením Rady města č. 435/11 řízení na výběr pojišťovacího makléře. Zároveň byli jmenováni členové komise, kteří mají připravit pro jednání rady města dne 8. září 2011 materiály k uzavření zprostředkovatelské smlouvy. Smlouva s makléřem bude komplexně řešit správu pojistného zájmu města Písku a jeho zřízených nebo založených právnických osob u vybrané pojišťovny resp. vybraných pojišťoven, včetně provedení výběrového řízení na Pojistitele města Písku na období až K otevírání obálek byli členové vyzváni a jednání bylo svoláno na den 8. srpna 2011 v 10,00 hod. do zasedací místnosti č. 1 v prvním poschodí budovy Radnice, Velké náměstí 114, Písek. Složení komise: JUDr. Veselý Ondřej, JUDr. Staněk František, Hrádek Josef, Ing. Svoboda Roman, Ing. Jánová Hana. Komise si zvolila předsedou JUDr. Veselého Ondřeje. I. Otevírání obálek. Účastníci byli seznámeni spolu s pozvánkou s Protokolem o příjmu obálek k výběru pojišťovacího makléře. Podmínkou účasti v řízení bylo předložení písemné nabídky do 10,00 hod. dne 29. července 2011, na adresu Město Písek, Velké náměstí 114/3, Písek, v zalepené obálce s označením MAKLÉŘ neotvírat (viz vyhlášení řízení). Konstatuje se, že byly převzaty tyto obálky: 1. YSAT PLZEŇ spol. s r.o. Klabava 152, Klabava, 2. AON, 3. Pojišťovací makléřství BOHEMIA, a.s., Kněžskodvorská 541, České Budějovice, 4. GrECo JLT Czech Republic s.r.o., Praha 4, 5. bez označení společnosti. Členové komise konstatují, že obálky jsou neporušené a bylo přistoupeno k jejich otevření. II. Prohlášení o nepodjatosti členů komise Všichni členové komise a každý sám, prohlásili na svou čest, že se nepodíleli na zpracování žádné nabídky podané v řízení na výběr pojišťovacího makléře, který bude komplexně řešit správu pojistného zájmu města Písku a jeho zřízených nebo založených právnických osob u vybrané pojišťovny resp. vybraných pojišťoven, včetně provedení výběrové řízení na Pojistitele města Písku na období od na Prohlásili, že nemají osobní zájem na výsledku výběru, nejsou s uchazeči, kteří podali v tomto řízení nabídku v osobním, pracovním či jiném obdobném poměru. Podpisy členů na závěr protokolu. III. Podmínky pro hodnocení Obsahem podané nabídky má být předložení 1 návrh smlouva o zajištění makléřských služeb v oblasti pojišťovnictví se závazkem zajištění poradenské a zprostředkovatelské činnosti v dané oblasti, důsledné zajišťování potřeb města včetně aktivní spolupráce při likvidaci pojistných událostí, 2 perfektně zpracovávaných podkladů pro poptávkové řízení včetně zajištění vlastního výběrového řízení a přípravu vyhodnocení nabídek pojištění pro pojistné období. zprávy, která bude obsahovat: a) jakým způsobem provádí správu pojistných smluv, stránka 4 (celkem 25)

5 b) jakým způsobem řeší likvidaci pojistných událostí, c) jakým způsobem organizuje výběrová řízení na pojistitele podle zákona o zadávání veřejných zakázek, d) předložit návrh hodnotících kritérií pro zadání veřejné zakázky na pojištění města Písku a vzorovou zprávu o výběrovém řízení, e) jakým způsobem provede případné sloučení všech pojistných smluv u zřízených nebo založených právnických osob města Písku, f) jaké zkušenosti má s pojištěním měst a obcí v rámci Jihočeského kraje, uvést konkrétní zkušenosti z poslední doby, g) jakým způsobem provádí analýzu pojistných rizik, h) jakým způsobem provádí oceňování majetku pro účely pojištění, i) předložit prohlášení o splnění kvalifikačních předpokladů činnosti pojišťovacího makléře (výpis z OR, registrace makléře z MF ČR, certifikát o pojištění profesní odpovědnosti nebo pojistnou smlouvu, osvědčení o členství v AČPM). Osloveny podle usnesení RM č. 435/11 ze dne byly tyto společnosti: AON Stach Česká republika, GrECo s.r.o. BOHEMIA a.s., MARSCH, RENOMIA, Insia, RESPECT. Podatelna úřadu dále přijala dvě označené obálky MAKLÉŘ - neotvírat : YSAT PLZEŇ spol. s r.o. Klabava 152, Klabava. Neoznačená obálka po otevření REZULT Plus, s. r. o. Milevsko, Masarykova 186, Milevsko. Závěr: Komise se usnesla, že předmětem hodnocení budou všechny doručené nabídky společnost a to: YSAT PLZEŇ spol. s r.o. Klabava 152, Klabava, AON Central a Eastern Europe a.s.,šafaříkova 201/17, Praha 2, , Pojišťovací makléřství BOHEMIA, a. s., Kněžskodvorská 541, České Budějovice, GrECo JLT Czech Republic s.r.o., Praha 4 a REZULT Plus, s. r. o. Milevsko, Masarykova 186, Milevsko. IV. Kontrola úplnosti nabídek Členové komise přistoupili ke kontrole jednotlivých nabídek: YSAT PLZEŇ spol. s r.o. Klabava 152, Klabava, Kontrolu nabídky YSAT PLZEŇ spol. s r.o. Klabava 152, Klabava, s.r.o. provedl Ing. Roman Svoboda. Konstatuje se, že společnost splnila zadání. AON Stach Česká republika a.s., Šafaříkova 201, Praha 2 Kontrolu nabídky spol. AON provedla Ing. Hana Jánová. Konstatuje se, že společnost není členem AČPM, nýbrž České asociace mezinárodních pojišťovacích makléřů, nabídka neobsahuje návrh smlouvy o zajištění makléřských služeb, sdělují pojištění města, avšak mimo Jihočeský kraj, reference nedávají. Pojišťovací makléřství BOHEMIA, a.s., Kněžskodvorská 541, České Budějovice Kontrolu nabídky BOHEMIA a.s. provedl JUDr. Ondřej Veselý. Konstatuje se, že společnost splnila zadání. GrECo JLT Czech Republic s.r.o., Novodvorská 994/138, Praha 4 Kontrolu nabídky GrECo JLT Czech Republic s.r.o. provedl Josef Hrádek. Konstatuje se, že společnost splnila zadání. REZULT Plus, s. r. o. Milevsko, Masarykova 186, Milevsko Kontrolu nabídky spol. REZULT Plus, s. r. o. Milevsko, Masarykova 186, Milevsko provedl JUDr. Staněk František. Konstatuje se, že společnost splnila zadání. stránka 5 (celkem 25)

6 V. Závěr Všechny nabídky byly podány včas a byly správně označeny. Společnost AON není členem České asociace pojišťovacích makléřů viz výše. Ostatní splnily požadavek vyhlášeného výběru. Usnesení komise: Komise rozhodla, že nabídky budou zapracovány do tabulky pro jasnější přehled pro rozhodování komise o výběru pojišťovacího makléře a dále se usnesla vyzvat makléřské společnosti, aby na základě předaných kopií /v el. podobě, CD/ pojistných smluv ve lhůtě do 25. srpna 2011 předložily návrh na nový program, který bude obsahovat doporučení co, jakým způsobem a proti čemu pojistit a naopak co a proč nepojišťovat, dále doplnit (tam kde chybí v nabídce) seznam zaměstnanců a adresy pobočky společnosti v kraji. Za účelem zhodnocení nabídek se komise sejde po tomto termínu. JUDr. Veselý Ondřej, JUDr. Staněk František, Hrádek Josef, Ing. Svoboda Roman, Ing. Jánová Hana V Písku dne stránka 6 (celkem 25)

7 Příloha č. 3 Podklady pro vyhodnocení nabídek REZULT PLUS s.r.o. a) Jakým způsobem provádí správu pojistných smluv Sjednáním pojistné smlouvy naše spolupráce s Vámi nekončí, ba naopak. Naše společnost REZULT PLUS s.r.o. se průběžně a s maximální pečlivostí zabývá správou pojistných smluv. Ty jsou přehledně uloženy a odpovědný pracovník po celé pojistné období pojištění reaguje na změny ve složení Vašeho majetku a možného rizika tak, aby pojistná ochrana trvale odpovídala skutečnému stavu a optimálně byla známa rizika s ohledem na Vaše potřeby a finanční možnosti. b) Jakým způsobem řeší likvidaci pojistných událostí Likvidaci pojistných událostí věnujeme zásadní pozornost. Řešíme ji neprodleně vlastním pracovníkem likvidace, který je zaměstnán v oboru již 15 let a má bydliště i pracoviště v Písku. Likvidační nepřetržitá a operativní služba přímo v Písku přináší řadu pozitiv. Velikost pojistného plnění se určuje na základě pojistných podmínek, zásad likvidace pro jednotlivé druhy pojistných událostí a platných předpisů cenových i právních, podle konstrukce u jednotlivých druhů pojištění. Současně pojem pojistný zájem vymezuje rozsah krytí příslušného rizika pojištění. Pokud se jedná o pojištění, jehož předmětem je krytí tzv. konkrétních potřeb, je účelem tohoto pojištění náhrada vzniklé škody. Pojistné plnění je představováno: - náhradou škody u pojištění kryjících konkrétní potřeby pojištěných, tedy zejména pojištění majetku a pojištění odpovědnosti - výplatou pojistného plnění u pojištění kryjících abstraktní potřeby, tedy úrazového, životního, důchodového a nemocenského pojištění. c) Jakým způsobem organizuje výběrové řízení na pojistitele podle zákona o zadávání veřejných zakázek a vzorovou zprávu o výběrovém řízení. Společnost REZULT PLUS s.r.o. komplexně, důsledně a průhledně provádí veškerá výběrová řízení na pojistitele dle zákona o zadávání veřejných zakázek. Za tímto účelem spolupracujeme se všemi rozhodujícími pojišťovnami na trhu. Rozhodujícím kritériem při našem objektivním rozhodování je zájem klienta s ohledem na rozsah a kvalitu poskytovaných produktů příslušné pojišťovny. Samozřejmě, že důraz klademe především na výši pojistného, ale za touto cenou hledáme také kvalitní produkt, který by nejvíce splňoval podmínky, požadavky a představy našeho klienta. Konkrétní zkušenosti s výběrovým řízením z poslední doby uvádíme tyto klienty: SBD Prachatice, Ing. Ivan Svatoš, a.s., Reality Grégr, Geosan, a.s., kde výběrová řízení proběhla se zákonem a spokojeností zúčastněných stran. Jsme přesvědčení, že naše společnost REZULT PLUS s.r.o. v minulosti dokázala, že má své pevné místo na pojistném trhu a že má vytvořeny ty nejlepší předpoklady pro splnění veškerých požadavků, které Město Písek očekává od makléře, zajišťujícím správu pojištění. d) návrh hodnotících kritérií pro zadání veřejné zakázky na pojištění města Písku a vzorovou zprávu o výběrovém řízení Hodnotícím kritériem je ekonomická výhodnost nabídky a nabídková cena. Vzorová zpráva o výběrovém řízení Příloha č. 1. e) Jakým způsobem provede případné sloučení všech pojistných smluv u zřízených nebo založených právnických osob města Písku Pojištění zřízených, nebo založených právnických osob města Písku lze pojistit jednotlivě s tím, že pojistníkem bude město Písek a pojištěným bude daný subjekt. Druhá možnost zahrnout pojištění těchto subjektů do jedné pojistné smlouvy, ve které by bylo ujednáno: pojištění odpovědnosti je sjednáno ve prospěch školy, knihovny,. f) Jaké zkušenosti má s pojištěním měst a obcí v rámci Jihočeského kraje, uvést konkrétní zkušenosti z poslední doby stránka 7 (celkem 25)

8 Zhodnocení dosavadní spolupráce s organizacemi řízenými MěÚ Písek pojištěnými podřízeným pojišťovacím zprostředkovatelem Jaroslavem Kopřivou pracujícím pro pojišťovací a finanční makléřskou skupinu REZULT PLUS s.r.o. Jako pojistný poradce pracuji od a to původně u Pojišťovny České spořitelny. K prvním kontaktům s organizacemi řízenými MěÚ Písek (školami) došlo v prosinci roku S tím, že školy získaly právní subjektivitu a potřebují pojistit movitý majetek a odpovědnost. Po vyjednání velice lukrativních podmínek pro školy (nulová spoluúčast na úrazy a věci vnesené ošacení, obuv a ostatních věcí žáků) na vedení společnosti Poj. České spořitelny došlo k dohodě s jednotlivými řediteli a k uzavření pojistných smluv a to od (a to i za velice příznivých finančních podmínek pro školy). Jednalo se o tyto školy: ZŠ T. G. Masaryka a MŠ Písek, ZŠ T. Šobra a MŠ Písek, ZŠ E. Beneše a MŠ Písek, ZŠ Jana Husa a MŠ Písek a ZŠ Svobodná a MŠ Písek. Další organizací řízenou MěÚ Písek je Domovní a bytová správa MěÚ Písek. Tato organizace má pojištění od s pojišťovnou České spořitelny (rovněž vyjednána nulová spoluúčast). V pozdějším termínu byly do pojišťovány některé automobily DBS. Společnost Rezult Plus s.r.o je od roku 2004 bývalou zaměstnankyní Pojišťovny České spořitelny Hanou Vejmělkovou. V pracovním poměru je dále likvidátor Ing. Jaroslav Kovář, který nám zajišťuje pro veškeré naše klienty likvidaci pojistných událostí. Pojištění obcí v současnosti: obce Kostelec nad Vltavou, Zbelítov, Kluky, Dobev, Klenovice, Technické služby Planá nad Lužnicí, SBD Písek, Prachatice. V minulosti pojištěno město Tábor a město Milevsko g) Jakým způsobem provádí analýzu pojistných rizik Společnost REZULT PLUS s.r.o. provádí průběžně analýzu pojistných rizik vlastními pracovníky, jak ukládá zákon č. 38/2004 Sb. dle zadání klienta. Provádí se analýza pojistných nebezpečí, rizik, spoluúčasti, výše pojistných částek, limitu pojistného plnění a též i ceny pojištění. Naši pracovníci sice mají letité zkušenosti z dané oblasti, ale i tak dbáme na to, aby své znalosti rozšiřovali formou školení, seminářů, či samostudia a tak pružně reagovali na časté změny legislativy. Vzorová analýza pojistných rizik v příloze č. 2. (analýza je zpracovávána elektronicky v námi vytvořeném softwaru). h) Jakým způsobem provádí oceňování majetku pro účely pojištění Oceňování majetku pro účely pojištění provádíme vlastními zkušenými pracovníky společnosti REZULT PLUS s.r.o. na základě podkladů od klienta, cen stanovených pojišťovnami, nebo dle znaleckého posudku a to s ohledem na konkrétní případ, zájmy klienta a dopady na příslušné pojistné. V odůvodněných případech spolupracujeme s vybranými soudními znalci z příslušného oboru. i) předložit prohlášení o splnění kvalifikačních předpokladů činnosti pojišťovacího makléře (výpis z OR, registrace makléře z MF ČR, Certifikát pojištění odpovědnosti nebo pojistnou smlouvu, osvědčení o členství v AČPM) Předloženo YSAT Plzeň, s.r.o. a) Jakým způsobem provádí správu pojistných smluv Udržujeme trvalý kontakt s pracovníkem města, pověřeného správou pojištění. Na základě jeho požadavků průběžně aktualizuje pojistné smlouvy (nákupy a prodeje majetku) a vyřizujeme pojistné události od hlášení až po výplatu pojistného plnění. Průběžně sledujeme legislativu, zda nevznikla městu povinnost se pojistit. Z poslední doby se jedná o povinně smluvní pojištění veřejné a sociální služby, pojištění skládek apod. Povinně smluvní pojištění je takové pojištění, které město musí ze zákona sjednat. Zajišťujeme také povinné pojištění města, kdy povinnost vznikne i z jiných důvodů se pojistit, např. v souvislosti s dotacemi. Průběžně spravujeme vinkulace pojistných smluv. Kontrolujeme formální znění vinkulací, protože vinkulace pojistného plnění bývá často stránka 8 (celkem 25)

9 vztažena k celé pojistné smlouvě, nikoliv jen k zastavenému majetku. V takovém případě jednáme s bankami o změně formulace vinkulace. Kontrolujeme správnost předpisů pojistného. Pojištění hradí město a organizace přímo pojišťovně. Při výročním dnu (1x rok) provádíme kontrolu pojistných částek s ohledem na inflaci. b) Jakým způsobem řeší likvidaci pojistných událostí Likvidace pojistných událostí se řídí zákonem č. 37/2004 Sb. (o pojistné smlouvě) a pojistnými podmínkami. Zařizujeme (bez práva podepisování) potřebné dokumenty a v případě neshody při likvidaci pojistné události navrhujeme další postup. Jednáme se stranami i při vznesení nároků týkajících se pojištění vůči městu např. České kanceláře pojistitelů tzv. zákonný příspěvek nepojištěných (v tomto směru máme významné úspěchy při odrážení požadavku ČKP na zaplacení příspěvku) nebo při vznesení nároku na náhradu škody údajným poškozeným-např. chodníkové škody. c) Jakým způsobem organizuje výběrové řízení na pojistitele podle zákona o zadávání veřejných zakázek a vzorovou zprávu o výběrovém řízení. Výběrové řízení je dáno zákonem o zadávání veřejných zakázek. Za celou dobu existence naší společnosti, tj. od roku 1995, se žádný z uchazečů neodvolal, ani nebyla zjištěna vada ve výběrovém řízení. Nikdy nebylo námi organizované výběrové řízení projednáváno Úřadem na ochranu hospodářské soutěže. Přísně dodržujeme povinnost mlčenlivosti, proto odkazuji na výběrová řízení, kde jsme výslovně uvedeni, a kde tedy zmiňujeme informace veřejně dostupné. Jedná se např. veřejné soutěže evidované na portálu ev. č. v IS VZ US (Zdravotní záchranná služba Plzeňského kraje pojištění vozidel) ev. č. IS VZ US (Fakultní nemocnice Plzeň pojištění majetku a odpovědnosti) ev. č. IS VZ US (Statutární město Plzeň pojištění odpovědnosti za škody a havarijní pojištění vozidel) d) návrh hodnotících kritérií pro zadání veřejné zakázky na pojištění města Písku a vzorovou zprávu o výběrovém řízení navrhujeme jedno hodnotící kritérium - cena Důvod: zadání veřejné zakázky bude obsahovat široký a náročný plán pojistné ochrany. Pojišťovny, které ho nesplní, budou vyloučeny. Mezi pojišťovnami, které zadání splní je možno rozhodovat cenou. Vzorová zpráva o výběrovém řízení je uvedena v příloze č. 1. e) Jakým způsobem provede případné sloučení všech pojistných smluv u zřízených nebo založených právnických osob města Písku Nařídit organizaci změnu pojistitele považujeme ve veřejné správě i za otázku politickou a proto v takových případech postupujeme tak, aby nedošlo k negativní medializaci. Jako vhodné řešení vidíme uzavření rámcové smlouvy mezi městem a pojišťovnou. Rámcová pojistná smlouva je zjednodušeně řečeno ceník pojistného, do kterého pojistitel zohlední i předpokládané větší objemy pojištění. Město a zřizované organizace však mají volnost v tom, zda se k rámcové smlouvě připojí. Rozhodující kritérium je cena a rozsah pojištění ve srovnání s dosavadními smlouvami. Ze zkušenosti vychází cena až o 50% nižší než v jednotlivých smlouvách zřizovaných organizací, ale organizace přistupující k rámcové pojistné smlouvě dobrovolně na základě výhodnosti, nikoliv nařízení. Takový model pojištění poskytne i vyšší limity na plnění z povodně. Sloučení všech pojistných smluv u všech organizací do jedné pojistné smlouvy musí také zohlednit to, že ne všechny pojišťovny umí pojistit potřeby všech organizací. V případě pojištění odpovědnosti hřbitova je velmi důležité pojištění fyzické újmy ( OZ), která může být uplatněna např. při záměně rakví, zatímco v pojištění městských lesů je stránka 9 (celkem 25)

10 potřebné pojištění lesního porostu proti vichřici. Předpokládáme, že rámcová pojistná smlouva bude obsahovat více pojišťoven. f) Jaké zkušenosti má s pojištěním měst a obcí v rámci Jihočeského kraje, uvést konkrétní zkušenosti z poslední doby I při vědomí toho, že neuvedení konkrétních měst a obcí Jihočeského kraje, které jsou našimi klienty, ovlivní naši šanci na úspěch, neporušíme povinnost mlčenlivosti. Čestně prohlašujeme, že spravujeme mnoho měst a obcí, avšak zveřejňujeme výhradně informace veřejně přístupné. Ani při případném uzavření smluvního vztahu s městem Písek nebudeme žádat města o svolení k použití reference a smluvní vztah nebudeme zveřejňovat. Dále čestně prohlašujeme, že u žádného města a obce nebyl dosažen při povodních v r limit pojistného plnění a že všechny pojistné události byly zlikvidovány řádně a včas a v nových cenách (= bez odpočtu opotřebení poškozeného majetku). g) Jakým způsobem provádí analýzu pojistných rizik Analýza rizika města Písku a zřizovaných organizací Povinné smluvní pojištění (zákonná povinnost se pojistit) Povinné ručení, Veřejná služba, Sociální služba, provoz skládky a další dle zjištění (plavidlo) Povinné pojištění z jiného, než zákonného důvodu (např. poskytnutí dotace) provedení evidence takových pojištění včetně správnosti vinkulací pojistného plnění zvláštní režim (povinnost oznamovat změny čísla pojistné smlouvy nebo pojistitele poskytovateli dotace a zároveň v souladu s tím aktualizovat vinkulace pojistného plnění). Smluvní dobrovolné pojištění (není povinnost se pojistit) Pojištění majetku na novou hodnotu proti živelním škodám, elektronickým rizikům, odcizení a vandalismu, proti poruchám, Pojištění vozidel, Pojištění odpovědnosti Speciální požadavky na pojištění: Pojištění nákladů spojených s náhradním ubytováním při živelné události na majetku města (byty) a to do výše ,- Kč za každou bytovou jednotku (využíváno při povodních v r i našimi klienty v Jihočeském kraji) Prohlášení pojistitele, že pojistné částky ke dni sjednání pojištění odpovídají pojistným hodnotám (= nedávají důvod k námitce podpojištění) Prohlášení pojistitele, že neuplatní možnost krácení pojistného plnění z důvodu podpojištění ani při zvýšení pojistných hodnot o 10%. Prohlášení pojistitele, že při změně vlastnictví (např. skončení leasingu převod předmětu nájmu do vlastnictví města) bude pojištění nadále trvat, nedohodnou-li se strany jinak (nedojde automaticky k zániku pojištění), Připojištění regresu zdravotních pojišťoven, Připojištění regresu náhrady dávek nemocenského pojištění, Připojištění nemajetkové újmy, Křížová odpovědnost (mezi městem a zřízenými organizacemi) Připojištění souboru věcí na celém území ve správě města (komunikace, mosty, lávky, městská zeleň, naučné stezky, dopravní značení, veřejné osvětlení, kamerový systém, sochy, lavičky, apod.) proti nebezpečí živel, vandalismus, odcizení. Prohlášení pojistitele, že akceptuje stávající úroveň zabezpečení majetku proti krádeži vloupáním (nebude krátit pojistné plnění z důvodu nedostatečného zabezpečení). Speciální požadavky na pojištění vozidel-věci ponechané v autě přes noc, osobní věci, neuplatnění regresu podle 33 zákona o pojistné smlouvě. Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu veřejné moci - model, kdy pojišťovna uhradí za město škodu a vzdá se práva na regres, je nedostatečný. Příklad: zastupitelé rozhodnou o ceně prodávaných bytů, následně se zjistí, že cena byla nízká. V takovém stránka 10 (celkem 25)

11 případě vznikne pouze škoda městu, kterou pojišťovna nehradí. Přesto zůstává povinnost zastupitelů takovou škodu uhradit. Pojištění volených zastupitelů analogicky jako pojištění zaměstnanců ze zákonného pojištění podle vyhl. č. 125/1993 Sb. V případě, že mají založené organizace svěřený majetek a povinnost ho pojistit, vytvoření modelu minimálního pojištění, podle kterého musí být svěřený majetek pojištěn a další požadavky na základě rizikové prohlídky, kterou provedeme. Pokrytí těchto pojistných nebezpečí vytvoří pojistnou ochranu pro všechny pojištěné. h) jakým způsobem provádí oceňování majetku pro účely pojištění Nemovitý majetek: na základě fyzické prohlídky každé nemovitosti vypočteme obestavěný prostor a navrhneme částku odpovídající znovupořízení věci v novém stavu. Fotodokumentace pro každou nemovitost. Při totální škodě se zjednoduší likvidace pojistné události-využito i při povodních 2002, kdy některé nemovitosti uplavaly a pojistný nárok se úspěšně doložil právě ze zprávy o ocenění majetku. Silnice, mosty, lávky, dopravní značení, zeleň apod. oceňujeme na souhrnný limit pojistného plnění a pojišťujeme na první riziko. Movitý majetek: přepočtem na novou hodnotu pomocí inflačních koeficientů v závislosti na pořizovací ceně a roku pořízení každé jednotlivé věci. Obdobně jako silnice a mosty pojišťujeme pak neurčitou část movitého majetku obecně na celém spravovaném území na souhrnný limit pojistného plnění a na první riziko. Z tohoto segmentu pojištění se pak vyplácí škody, ke kterým dojde například na vánoční výzdobě města (nelze přesně určit místo pojištění). Vozidla na základě situace na trhu, tj. obecné ceny (která je limit pro pojistné plnění). Použitím těchto postupů nedojde při likvidaci pojistné události ke sporům s pojišťovnou. i) prohlášení o splnění kvalifikačních předpokladů činnosti pojišťovacího makléře (výpis z OR, registrace makléře z MF ČR, Certifikát pojištění odpovědnosti nebo pojistnou smlouvu, osvědčení o členství v AČPM) Předloženo. Dále přikládáme Makléřskou smlouvu, osvědčení Ministerstva financí o vyšším kvalifikačním stupni odborné způsobilosti a jmenovací dekret soudního znalce v pojišťovnictví. AON a.s. a) Jakým způsobem provádí správu pojistných smluv Proces přípravy a správy pojištění v sobě zahrnuje mnoho činností tvořících komplexní soubor služeb, které jsou klientovi poskytovány. Jedná se o pochopení potřeb klienta, identifikace rizik a jejich ocenění, výběr rizika a prevence, optimalizace pojistného programu v souladu s finančním plánováním, jeho zhodnocení stávajících pojistných smluv, organizace výběrových řízení v souladu se zákonem, zpracování nabídek pojistného trhu, vyhodnocení nabídek trhu a doporučení pojistného programu, správa pojistných smluv (možnost využít internetové platformy), odborná pomoc při likvidaci pojistných událostí, pravidelný kontakt s klientem, informace o pojistném trhu, informace v oblastech souvisejících s pojištěním (daňové, účetní apod.) odborné přednášky a semináře. Správa pojištění se skládá z umístění pojištění, výběr pojistitele zejména konzultace optimálního řešení, rámcová smlouva, zajištění smlouvy, kontrola údajů se všemi subjekty aktualizace údajů, dále rámcové podmínky pojistné smlouvy sazebník, slevy. Nové pojištění předpokládá připravení přihlášky do pojištění, povinné ručení, havarijní pojištění, doplňková pojištění (úraz, skla, atd.), vystavení zelené karty, před registrací stránka 11 (celkem 25)

12 vozidla bez RZ. Po registraci vozidla s RZ, při změně RZ, vystavení duplikátu. Ukončení pojištění a nahlášení ukončení pojištění pojistiteli, aktualizace údajů o pojištění spočívá v aktualizaci seznamu vozidel se všemi závody, rozsahy krytí, fakturace, rozpis pojistného po jednotlivých vozidlech a krytí, rozpis pojistného po jednotlivých závodech. Při dotazu klienta možnosti připojištění ke stávajícímu pojištění, postupy pojistitelů, vyřizování nestandardních požadavků, reporting, pravidelný čtvrtletní reporting, změny v pojištění. Pojistné, škodní průběh, škodní frekvence, výše náhrad, počet škod, on-line reporting, pojistné smlouvy přehled škod. VIP auto pojištění pro vedení města Písku a rodinné příslušníky, vhodné auto pojištění pro zaměstnance b) Jakým způsobem řeší likvidaci pojistných událostí Jsme si vědomi skutečnosti, že likvidace pojistných událostí (PU) je rozhodující zkouškou kvality sjednaného pojistného programu. Je nedílnou a velmi důležitou součástí komplexní péče o klienty. Makléř vstupuje do procesu likvidace okamžitě po nahlášení události klientem. Na základě prvotních informací o rozsahu, vážnosti a možných důsledcích vzniklé škody makléř aktivně koordinuje činnosti pojistitele, klienta a případně dalších osob, které na události participují, např. znalců apod. Zároveň makléř sleduje plnění závazků všech zainteresovaných stran. Cílem je ukončení likvidačního procesu v odpovídajícím časovém horizontu s pozitivním výsledkem pro klienta. Pro pojištění je charakteristické, že i z pečlivě vyhotovených pojistných smluv vznikají škody, jejichž pojistné krytí je sporné. Domníváme se, že díky perfektním znalostem pojistných produktů, zvyklostí a precedentů a díky objemem obchodů vylepšené vyjednávací pozici patří námi vedená jednání o sporných škodách mezi velké přínosy pro naše klienty. V případě potřeby jsme schopni zajistit účast potřebných soudních znalců, samostatných likvidátorů k přesnému vyčíslení výše škody či expertiz ke sporným škodám. V případech nutnosti soudního řešení sporu zajistíme též právní poradenství, vyhotovení znaleckých posudků, doporučení advokátům, zabezpečení konzultací auditorů či daňových poradců, atp. Postup procesu likvidace: klient uvědomí Aon o vzniku škody, Aon v součinnosti s klientem vyplní hlášení a zajistí jeho předání pojistiteli, Aon dle potřeby zajistí prohlídku místa škody likvidátorem příslušné pojišťovny za účasti makléře a případně znalce v příslušném oboru. Aon shromažďuje potřebné podklady pro zdokumentování příčiny a rozsahu PU a před předáním pojistiteli analyzuje jejich obsah, správnost a účelnost, tyto doklady jsou následně předány pojistiteli. Po předání veškerých podkladů pojistiteli Aon sleduje, zda je pojistitelem vyplaceno pojistné plnění v odpovídající výši a včas. Aon vede operativní evidenci o veškerých škodách a pravidelně klientovi předkládá aktuální přehled pojistných událostí během stanoveného období. Každá škoda je zaregistrována do databáze škod. Je umožněno sledování aktuálního stavu likvidace každé pojistné události. Pravidelný reporting o stavu likvidace jeho PU dle požadavku klienta. Vyhodnocování škodného průběhu za stanovené období dle požadavku klienta. Evidence škod slouží i jako podpůrný prostředek pro jednání s pojistiteli při obnově pojištění pro další pojistná období Přehledy, reporty a analýzy škodného průběhu z jednotlivých pojistných smluv jsou městu Písek dostupné prostřednictví systému Aon Line. Pro účely seznámení se s tímto systémem jsme připraveni provést samostatnou prezentaci. c) Jakým způsobem organizuje výběrové řízení na pojistitele podle zákona o zadávání veřejných zakázek a vzorovou zprávu o výběrovém řízení. Organizace výběrového řízení Prvním krokem je důkladné zhodnocení a ocenění rizik zadavatele, jejichž cílem je připravit zadávací dokumentaci pro výběrové řízení na pojistitele dle podmínek a specifik činností prováděných klientem. Při přípravě podkladů k pojištění bude kladen důraz na pregnantní stanovení požadavků na pojistné krytí, aby nabídky pojistitelů byly přesně, jasně definované a srovnatelné. Protože Aon dlouhodobě patří k významným zprostředkovatelům pojištění samosprávních celků, obcí a veřejných institucí, velmi často zajišťuje vlastními prostředky realizaci pojistného programu formou veřejné zakázky podle zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách. Zpracování nabídek stránka 12 (celkem 25)

13 pojistného trhu a doporučení výběru pojišťovny. Pro usnadnění výběru pojišťovny, zpracováváme klientovi písemné posouzení a vyhodnocení předložených nabídek a předkládáme doporučení dalšího postupu. V závislosti na způsobu našeho odměňování můžeme pro hodnotící komisi zajistit účast expertního pracovníka z naší společnosti, který se podílí na odborném posouzení předložených nabídek. Ke spolupráci na zadání zakázky a vyhodnocení nabídek jsou vyčleněni odborníci s dokonalou znalostí zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách a s jeho aplikací v oblasti pojištění. Tento tým bude odpovědný za hladký průběh zakázky od přípravy zadávací dokumentace po podpis pojistné smlouvy a její přechod do správy pojištění. d) návrh hodnotících kritérií pro zadání veřejné zakázky na pojištění města Písku a vzorovou zprávu o výběrovém řízení Hodnotící kritéria Rozhodujícími kritérii je z našeho pohledu stanovení nejvýhodnější nabídky pojištění zahrnující příhodné pojistné krytí a z toho vyplývající optimální výše pojistného. Z toho důvodu se vždy snažíme o pregnantní stanovení požadavků na pojistné krytí a na základě našich dlouhodobých zkušeností se nám osvědčila jednoduše stanovená hodnotící kritéria Nabídky doporučujeme hodnotit v souladu s 78 odst. 1, písm. a) zákona na základě ekonomické výhodnosti nabídek. Dílčí hodnotící kritéria vždy připravujeme v úzké součinnosti s klientem a reflektujeme jeho požadavky a potřeby, nicméně dle našich zkušeností bychom si dovolili navrhnout následující skladbu kritérií: a. celková nabídková cena - váha dílčího kritéria 70 % b. rozsah pojistného krytí - váha dílčího kritéria 30 % V rámci i dílčího kritéria ad a) bude zadavatel hodnotit celkovou nabídkovou cenu v Kč na dobu jednoho pojistného roku. V rámci dílčího kritéria ad b) bude hodnotící komise bodováním hodnotit rozsah krytí pojistného nebezpečí, pojistné podmínky nabídnuté uchazečem, hranice pojistného plnění, bonifikace. Vzorová zpráva a vyhodnocení nabídek v příloze Vzhledem k personálnímu obsazení naší společnosti jsme schopni Vám zajistit permanentní zastupitelnost na všech klíčových pozicích (správce pojištění, likvidátor pojistných událostí, specialista na pojištění motorových vozidel). e) Jakým způsobem provede případné sloučení všech pojistných smluv u zřízených nebo založených právnických osob města Písku Navrhujeme koncepci jedné rámcové pojistné smlouvy s navazujícími pojistnými smlouvami jednotlivých organizací. Postup sloučení pojistných smluv: 1. Příprava zadání veřejné zakázky zohledňující koncepci rámcové pojistné smlouvy (včetně veškeré aktualizace informací o pojišťovaném majetku, možných rizicích atd.) 2. výběr pojistitele na základě veřejné zakázky ve smyslu zákona 137/2006 Sb., 3. vypovězení stávajících pojistných smluv a souběžně tvorba rámcové pojistné smlouvy s vybraným pojistitelem v souladu se základními parametry definovanými rámcovou smlouvou, 4. příprava individuálních smluv právnických osob zřízených nebo založených městem Písek f) Jaké zkušenosti má s pojištěním měst a obcí v rámci Jihočeského kraje, uvést konkrétní zkušenosti z poslední doby Kraj Vysočina (správa pojištění kraje a jím zřizovaných organizací) Jihomoravský kraj (správa pojištění kraje a jím zřizovaných organizací) Karlovarský kraj (správa pojištění kraje a jím zřizovaných organizací) města Telč, Jablonec nad Nisou, Cheb, Jičín, Havlíčkův Brod, Český Dub, Hořice. Dále společnosti Albis Plastic,,Amtek Precis, Brabant Alucast, Dura Auto, Fezko Thierry, Frutana, Gamex, Hydac, Lesy WB, Liqui, zámecký ovocný lihovar Blatná, Oschatz, Rochling, SAG,Wienerberger (celá skupina) g) způsob provádění analýzy pojistných rizik h) oceňování majetku pro účely pojištění stránka 13 (celkem 25)

14 Klientům poskytujeme poradenskou činnost při stanovování pojistných částek a oceňování majetku, poskytujeme taktéž naše profesionálně provedené výpočty dle příslušné závazné metodiky a to zejména u nemovitostí. Jsme schopni v případě potřeby i zajistit a zaangažovat třetí stranu (znalce apod.). Naše společnost zaměstnává rizikového inženýra (specialistu na požární zabezpečení, zabezpečení proti krádeži) a tudíž provádíme vlastní rizikové prohlídky pojišťovaných lokalit, jejichž výstupem je kromě doporučení k zábraně škod také kalkulace pojistných částek, fotodokumentace atd. Tyto materiály slouží k jednáním s pojistiteli a k dosažení nejvýhodnějších podmínek pojištění pro naše klienty i) předložit prohlášení o splnění kvalifikačních předpokladů činnosti pojišťovacích makléře (výpis z OR, registrace makléře z MF ČR, Certifikát pojištění odpovědnosti nebo pojistnou smlouvu, osvědčení o členství v AČPM) Předloženo. Aon není členem AČPM. Není splněna podmínka vyhlášeného řízení. BOHEMIA a.s. a) Jakým způsobem provádí správu pojistných smluv Pojistné smlouvy naše pojišťovací makléřství eviduje ve vlastním počítačovém systému. Rovněž pojistné smlouvy uchovává v originálním provedení v písemné podobě. Stěžejním nástrojem je ale počítačový systém. Na základě tohoto systému vytváříme příslušný rozbor analýzu pojistných událostí (škod) pro konkrétního klienta. Náš informační internetový portál Evidenční systém PM umožňuje pověřeným osobám klientů prostřednictvím Internetu nahlížet do svých platných pojistných smluv. b) Jakým způsobem řeší likvidaci pojistných událostí U každého pojistitele bez rozdílu platí, že pro rychlou a úspěšnou likvidaci pojistných událostí je třeba škodu správně nahlásit a předat veškeré nezbytné doklady nutné k likvidaci pojistné události. Proto naše společnost po telefonickém oznámení příslušnými pracovníky klienta sama zajistí nahlášení pojistné události u příslušné pojišťovny a o tomto aktu vytváří doklad. Zajišťujeme potřebné prohlídky poškozených věcí pracovníky pojišťoven, nebo po dohodě tyto prohlídky zajišťujeme vlastními silami a to včetně fotodokumentace. V případě škod na budovách poskytujeme i bezplatnou službu rozpočtáře. Dále na základě znalostí i na základě požadavků likvidátora obstará naše pojišťovací makléřství nutné doklady pro likvidaci pojistné události a to v úzké spolupráci s pracovníky klienta. Tyto doklady jsou námi zálohované a po dobu 10 ti let archivované. V neposlední řadě aktivně zasahujeme do samotné likvidace pojistných událostí a hájíme právo klientů na řádné pojistné plnění. O veškerých škodách vede naše pojišťovací makléřství přímou evidenci (počítačový systém). Praktické provedení pro zadavatele. Způsob likvidace praktikovaný u naši společnosti byl popsán v předchozím bodu. V minulosti i současné době probíhá likvidace pojistných událostí ve Vašem městě na základě osobní komunikace Vašich i našich pracovníků (telefonicky, em, osobně). Náš informační internetový portál Evidenční systém PM umožňuje pověřeným osobám klienta prostřednictvím Internetu nahlížet do všech pojistných událostí, zjišťovat stav vyřízení pojistné události, dostane podrobné informace jako jsou např. chybějící doklady nutné k vyřízení konkrétní pojistné události, informace o vozidlech které se zúčastnily pojistné události, informace o pojistném plnění, o vyplacených zálohách na pojistná plnění a jiné. c) Jakým způsobem organizuje výběrové řízení na pojistitele podle zákona o zadávání veřejných zakázek a vzorovou zprávu o výběrovém řízení. Výběrové řízení provádí naše pojišťovací makléřství na základě praktických a důkladných znalostí zákona č. 137/2006 Sb., kdy pojišťovací služby se stávají tzv. veřejnou zakázkou tehdy, kdy cena služby přesáhne částku 2. mil. Kč. V případě, že cena služby nedosáhne částku 2 mil. Kč, stává se podlimitní. O nadlimitní veřejné stránka 14 (celkem 25)

15 zakázce hovoříme v případě, kdy cena služby překročila částku ,- Euro, to znamená při kurzu 24,36,- Kč za 1 Euro činí ,- Kč. V tomto případě je nutné uveřejnit tuto veřejnou zakázku na centrální adrese. Naše společnost vždy vypracuje kompletní zadávací dokumentaci k veřejné zakázce, zde garantuje navrhované pojistné částky a klasifikaci rizik. V případě pověření klientem organizujeme celé výběrové řízení až do stádia vlastního výběru pojistitele (pojistitelů). Na centrální adresu (Informační systém o veřejných zakázkách) umístíme: Oznámení o zakázce. Po výběru pojistitele zasíláme: Oznámení o zadání zakázky. Výběrem pojistitele se zabývá komise jmenovaná z řad pracovníků zadavatele (Města Písku), která pojistitele vybírá. Naše pojišťovací makléřství v komisích plní roli přísedících a podává členům komisí informace a vysvětlení (např. odborných pojmů). Dále plní administrativní úkoly spojené s prací komisí pro otevírání obálek i hodnotící komise, kdy připraví hodnotící tabulky, které předkládá jak v digitální podobě, tak i v listinné podobě, viz příloha. Po otevření obálek s nabídkami jednotlivých pojišťoven vypracováváme hodnotící zprávy nabídek pojistitelů a po výběru pojistitele provádíme důkladnou kontrolu správnosti vypracovaných pojistných smluv, tak aby byly vypracovány dle zadávací dokumentace. d) návrh hodnotících kritérií pro zadání veřejné zakázky na pojištění města Písku a vzorovou zprávu o výběrovém řízení Hodnotící kritéria včetně váhy v %. Zadavatel bude hodnotit nabídky podle níže uvedených kritérií: a. celková nabídková cena - váha dílčího kritéria 50 % b. finanční stabilita a postavení společnosti na pojistném trhu ČR (dle minimální míry solventnosti u neživotního pojištění MMSup, dle vyhlášky č. 75/2000 Sb., Ministerstva fin. ČR, ze dne Nutno uvést Výpočet z objemu pojistného i Výpočet z nákladů na pojistná plnění za poslední sledované období - váha dílčího kritéria 20 % c. kvalita likvidační služby - váha dílčího kritéria 25 % d. nabídka dalších služeb a benefitů - váha dílčího kritéria 5 % Zpráva o výsledcích výběrového řízení přiložena. e) Jakým způsobem provede případné sloučení všech pojistných smluv u zřízených nebo založených právnických osob města Písku V rámci přípravných prací je nutno provést fyzickou kontrolu pojistných částek, zejména u nemovitostí a to metodou výpočtu pojistných částek dle obestavěného prostoru (celosvětově uznávaná metoda stanovení pojistných hodnot u budov). Tato kontrola by měla proběhnout u všech organizací města. Dále bude nutné zjistit pojistné potřeby jednotlivých organizací (hodnoty movitých věcí pro zařazení do příslušných soborů, hodnoty elektronických zařízení, strojů, limity plnění obecné odpovědnosti, limity plnění pro rizika krádeže apod.) a vše zpracovat tak, aby se nic nepřekrývalo a zařadit do jedné obsáhlé zadávací dokumentace, která bude sloužit pro účely veřejné soutěže výběrového řízení na výběr pojistitele. V období do nabytí platnosti nové komplexní pojistné smlouvy převádět pojistné smlouvy podřízených organizací do stávající pojistné smlouvy. V případě, že pojistná smlouva bude uzavřena se stávajícím pojistitelem Města Písku, provést tento převod neprodleně. V případě, že pojistná smlouva podřízené organizace je v současnosti uzavřena s jiným pojistitelem, bude nutné tato pojistné smlouvy v řádném termínu vypovědět a poté zařadit pod stávající pojistnou smlouvu Města Písku. f) Jaké zkušenosti má s pojištěním měst a obcí v rámci Jihočeského kraje, Uvést konkrétní zkušenosti z poslední doby V posledním období naše společnost organizovala dle výše uvedeného zákona výběr pojistitele u těchto klientů z řad komunální sféry: Město Písek, Hluboká nad Vltavou, Protivín, Sezimovo Ústí, Palackého Univerzita Olomouc, Dopravní podnik města České Budějovice. Pojišťovací makléřství Bohemia, a.s. poskytuje své služby Městu Písku od poloviny roku 2002 do dnešního dne. Zpracovává zadávací dokumentaci k veřejné zakázce, provádí stránka 15 (celkem 25)

16 správu pojistných smluv a v neposlední řadě úspěšně vyřizuje u příslušného pojistitele veškeré pojistné události. Jen za rok 2010 se podařilo vyřídit 172 kusů pojistných událostí. Spokojenost pracovníků městského úřadu s naši prací dokládáme referenčními listinami, které jsou přiloženy jako příloha této nabídky g) způsob provádění analýzy pojistných rizik užívané metody Pojišťovací makléřství při provádění analýz pojistných rizik užívá na mezinárodním pojistném trhu uznávanou metodiku doporučovanou největší světovou mnichovskou zajišťovnou München Rick. praktické provedení pro zadavatele Analýza pojistných rizik vychází především z důkladné prohlídky všech Vašich provozoven a budov. Dále vycházíme ze znalostí historického vývoje Vašeho města, druhu, frekvenci a výši škod zaznamenaných v předchozích letech. Na základě provedené analýzy naše pojišťovací makléřství vypracovává tzv. rizikovou zprávu, ve které jsou rizika popsána. Součástí rizikové zprávy je i návrh pojistného programu ve variantách, který by měl v dostatečné míře pokrýt rizika, která Vaše město ohrožují. Výběr finální varianty pojistného programu leží vždy pojišťovaném. h) Jakým způsobem provádí oceňování majetku pro účely pojištění Pojišťovací makléřství Bohemia, a.s., užívá při oceňování pojišťovaného majetku mezinárodně uznávané metody. Tyto metody rovněž uznávají všechny pojišťovny působící na našem pojistném trhu. V podstatě se provádí stanovování cen pojišťovaných věcí (stanovení pojistných částek) v případech nemovitostí (budov) a věcí movitých. Za správnost stanovení pojistných částek naše pojišťovací makléřství ručí. Nemovitosti oceňování se provádí na základě vlastní prohlídky a zaměření. Ceny (pojistné částky) jednotlivých budov jsou vypočítávány ze základní ceny obestavěného prostoru. Výpočet je prováděn dle vyhlášky o oceňování staveb č. 3/2008 Sb. ve znění pozdějších předpisů a příslušných koeficientů, které určuje Český statistický úřad v Praze. Tento způsob oceňování budov používají soudní znalci a ve všech pojišťovnách působících na našem území je tato metoda uznávána jako nejsprávnější. Movité věci oceňování provádíme na základě znalostí pořizovacích cen a roku pořízení těchto věcí. Tato cena je vynásobena příslušným koeficientem, který určuje v pravidelných intervalech Český statistický úřad v Praze. I) předložit prohlášení o splnění kvalifikačních předpokladů činnosti pojišťovacího makléře (výpis z OR, registrace makléře z MF ČR, Certifikát pojištění odpovědnosti nebo pojistnou smlouvu, osvědčení o členství v AČPM) Předloženo. GrECo JLT Czech Republic s.r.o. a) Jakým způsobem provádí správu pojistných smluv GrECo provádí správu zprostředkovatelských pojistných smluv zásadně celým týmem pracovníků a specialistů. Jejich činností je: bezproblémové dodržování všech smluvních povinností, evidence všech práv a povinností, které vznikly na základě pojistné smlouvy, jako je dodržování termínů a zachycování všech relevantních údajů: hlášení aktuálního obratu 1x ročně, sledování údajů rozhodujících pro stanovení pojistných částek a optimalizace pojistných částek, hlášení o stavu investic, regulace výše pojistné částky, zúčtování pojistných bonusů, hlášení pojistných částek apod., sledování termínů plateb. Evidence výpovědních termínů, termínů změn a podobných údajů. Průběžná kontrola výpočtu pojistného, dodatků a dalších dokumentů, zda jsou v souladu s pojistnou smlouvou apod. Zajišťování smluvně stanovených opatření k zabránění podpojištění klienta. Vedení GOS IS pro evidenci stránka 16 (celkem 25)

17 a správu flotily vozidel. Jedinečný informační systém přístupný 24 hodin denně, v prostředí on-line. Míra požadavků makléře na součinnost zadavatele-pro klienta je důležitá vzájemná důvěra mezi ním a makléřem. Je proto žádoucí, aby pro něj byla komunikace s makléřem samozřejmostí. Klient by měl oznamovat makléři všechny změny, které by mohly ovlivnit stávající pojištění a to bez odkladu. Za účelem vzájemné komunikace je vhodné vyčlenit u klienta jednoho či dva pracovníky pro komunikaci s makléřem. Reakční doba na požadavky zadavatele-promptní reakce na telefonické dotazy, okamžitá reakce v pracovní době. Na jakékoliv požadavky reagujeme nejpozději do 48 hodin. V případě, že nebude možné v této lhůtě požadavek splnit, bude stanoven termín, do kterého bude požadavek splněn. Při pojistné události, při které byl poškozen nebo zničen majetek, a je nutné zajistit prohlídku, bude požadavek řešen neprodleně-klientovi je k dispozici vždy alespoň jeden člen servisního týmu, a to minimálně v době od 8,00 hod. do 18,00 hod. každého pracovního dne. Řízení pojištění Stálá analýza pojistného trhu a rizikové situace v podniku. Zajištění nových potřeb a přizpůsobení pojistného programu podle aktuálních změn rámcových podmínek. Sledování pojistného trhu v tuzemsku a v zahraničí (např. pojistné produkty, výše pojistného atd.) Zohlednění změn v zákonech a v dalších úředních nařízeních. Sledování existujících rizik v podniku a ohodnocení nově vzniklých rizik. Periodická, každoroční kontrola a uzpůsobení pojistného programu (rozsah krytí, poměr mezi pojistným a možnou výši odškodnění, atd.), aby mohl být přizpůsoben nové situaci u klienta a na pojistném trhu. Složení týmu určeného k poskytování služeb klientovi-pro našeho klienta je vytvořen servisní tým, jehož principem je péče Key Account Managera (KAM), který zajišťuje kompletní péči o klienta. Odborné oddělení disponuje specialisty, kteří tvoří support v jednotlivých odborných odděleních jako např. oddělení pojištění motorových vozidel, transportních rizik, likvidace pojistných událostí, risk managment, právní a legislativní činnost, pojištění majetku a technických rizik. b) Jakým způsobem řeší likvidaci pojistných událostí GrECo koordinuje veškeré činnosti týkajících se škod, klient nemusí vstupovat do jednání s pojišťovnou: poskytuje prvotní, okamžitou a správnou reakci na vznik škody, ve spolupráci s klientem zajišťuje pro pojišťovnu podklady nutné k likvidaci škody (zajištění správných podkladů-účetních, znaleckých posudků, apod.), Jedná za klienta ve věci znaleckých posudků či jiných expertních řízení ( zajistí znalce potřebného oboru, odsouhlasí s pojišťovnou finanční náklady s tím spojené) koordinuje zúčastněné strany při jednání o likvidaci škody (řídí a usměrňuje jednání k dosažení pozitivního výsledku pro klienta), vyřizuje administrativní stránku ve vztahu klient-pojišťovna, Dohlíží na správný postup při likvidaci škod (dodržování všech právních předpisů, likvidace v souladu s pojistnou smlouvou a pojistnými podmínkami), kontroluje správnost výpočtu pojistných plnění a vznáší námitky(prověřuje sporné body v dopise, který ukončuje šetření a sděluje klientovi výši pojistného plnění) Informuje o dalším postupu v případě nesouhlasu s výší pojistného plnění( koncipuje odvolání, uvádí argumentaci směřující ke kladnému ukončení likvidace škody). GrECo poskytuje kompletní servis, koordinuje činnost týkající se škody, klient tak nemusí vstupovat do jednání s pojišťovnou. Popis činnosti zajišťovaných makléřem při řešení pojistných událostí. Pojištěný oznámí vznik pojistné události makléři a ten již zajistí následující: oznámí pojistnou událost pojišťovně, vyplní hlášení, sjedná prohlídku likvidátorem, kompletuje doklady za opravu, vyčísluje vedlejší náklady, připravuje doklady k pojistné události pro pojišťovnu, předává kompletní doklady pojišťovně, sleduje stav vyřizování, informuje o ukončení řízení pojistné události, kontroluje pojistní plnění a provádí případné reklamace. c) Jakým způsobem organizuje výběrové řízení na pojistitele podle zákona o zadávání veřejných zakázek a vzorovou zprávu o výběrovém řízení. GrECo organizuje výběrové řízení na pojistitele podle zákona podle předpokládané hodnoty tj. jako. 1 nadlimitní, 2. podlimitní., 3. veřejné zakázky malého rozsahu. Podle stránka 17 (celkem 25)

18 podmínek uvedených v zákoně o zadávání veřejných zakázek pak lze zadat veřejnou zakázku v následujícím zadávacím řízení: a) otevřené řízení, b) užší řízení, c) jednacím řízení s uveřejněním, d) jednací řízení bez uveřejnění, d) soutěžní dialog, f) zjednodušené podlimitní řízení. Způsob a výběr řízení se odvíjí od konkrétních potřeb klienta. Při přípravě zakázky GrECo vždy vychází z konstruktivního dialogu s klientem, klade důraz na prvotní vyjasnění představ, preferencí a priorit klienta s tím, že se aktivně podílí na jejich upřesnění vysvětlení a konkrétní specifikace. Na základě jasně formulovaných požadavků připraví GrECo harmonogram veřejné zakázky, který vychází z termínů a časových možností daných zákonem a možností klienta. Veškeré činnosti spojené s veřejnou zakázkou vyvíjí GrECo vždy v součinnosti s klientem, případně na jeho pokyn a o všech možnostech daných zákonem jej vždy informuje. GrECo v souladu s harmonogramem veřejné zakázky: připraví oznámení o zahájení zadávacího řízení nebo výzvy o zahájení zadávacího řízení, zajistí provedení rizikové prohlídky a zpracování komplexní rizikové zprávy, připraví kompletním zadávací dokumentaci, při jejíž přípravě aktivně spolupracuje s klientem a po jejím konečném dokončení jí předloží klientovi k závěrečnému odsouhlasení a podpisu, zajišťuje veškerou administrativní a správní agendu a hlídá dodržení termínů, jako člen komise se zúčastní otevírání obálek a činnosti s tím spojených, připravuje ve spolupráci s klientem vyhodnocení předložených dokladů a nabídek, aktivně navrhuje úpravy a řešení podle potřeb klienta, svým týmem odborníků zajišťuje pro klienta odbornou pomoc a konzultace při případných jednáních a dotazech, podílí se na závěrečném vyhodnocení a připraví protokol o konečném výsledku hodnocení, po vyhodnocení dále aktivně pracuje na konečné podobě textace pojistných smluv, včetně veškerých klauzulí a kontroluje dodržení a správnost všech ujednání a textací. Po celou dobu trvání veřejné zakázky připravuje materiály, informace, odpovídá na dotazy, zpracovává protokoly, zajišťuje odborné konzultace a veškerou administrativní činnost. Při veškerých činnostech se řídí potřebami klienta a jedná v souladu s nimi. Po skončení veřejné zakázky předá kompletní dokumentaci v originále klientovi. A dále po celou dobu trvání pojištění provádí správu pojistných smluv včetně všech potřebných činností spojených s touto správou. d) návrh hodnotících kritérií pro zadání veřejné zakázky na pojištění města Písku a vzorovou zprávu o výběrovém řízení Nabídky budou posuzovány podle dílčích hodnotících kritérií následovně 1.nabídková cena váha 60 % 2. komplexnost nabídky váha 25% 3. rozsah výluk z pojištění váha 10% 4. bonusy váha 5% Vzorová zpráva: tabulka. e) Jakým způsobem provede případné sloučení všech pojistných smluv u zřízených nebo založených právnických osob města Písku Sloučení pojištění všech dotčených subjektů města Písek je možné provést rámcovou pojistnou smlouvou. GrECo provádí takovéto pojištění již více jak 15 let. Pro město Písek je vhodné uzavřít dvě rámcové pojistné smlouvy. Jednu na pojištění majetku a druhou na pojištění odpovědnosti za škodu. V pojistné smlouvě na pojištění obecné odpovědnosti vidí GrECo, a zkušenost ze správy pojištění Jihočeského kraje to dokazují, jako účelné rozdělit pojištěné subjekty podle předmětu činnosti na kulturu, školství, sociální, zdravotní, dopravní atd. a s ohledem na specifika těchto činností stanovit odpovídající limity pojištění a výši spoluúčasti. Město Písek bude jak pojistníkem, tak i pojištěnými. Ostatní požadované subjekty budou pojištěnými. V rámcové smlouvě se stanoví vždy celkový pojistný limit. Všichni pojištění pak budou mít svoje pojistné sub limity, které nemohou být větší než je celkový pojistný limit. Rovněž tak může mít každý subjekt pojištěné i jiné riziko. Rámcová pojistná smlouva se může uzavřít kdykoliv a jednotliví pojištění se budou do ní v průběhu skončení jejich současného pojištění odhlašovat. Na počátku spolupráce stránka 18 (celkem 25)

19 vypracuje GrECo harmonogram do pojišťování příp. ukončování dohodou stávajících smluv podle obdrženého CD s kopiemi pojistných smluv všech pojištěných subjektů a aktivně hlídá termíny do pojišťování a aktualizace stav u majetku k termínu dopojištění. Výhodou rámcové pojistné smlouvy jsou jednoznačně nižší náklady na pojistné a shodné podmínky pro všechny pojištěné, tz. zejména vysoké limity pro menší subjekty ze skupiny. f) Jaké zkušenosti má s pojištěním měst a obcí v rámci Jihočeského kraje, Uvést konkrétní zkušenosti z poslední doby Společnost je v Jihočeském kraji zplnomocněným makléřem z těchto klientů: město Soběslav, Trhové Sviny, obec Dobrá Voda, Jihočeský kraj do roku 2005, Teplárna a.s. Písek, Tepelné hospodářství města Trhové Sviny s.r.o., Lesy města Trhové Sviny s.r.o., Správa lesů města Soběslav, Správa domů s.r.o. (České Budějovice). U uvedených klientů provádíme každoročně (v případě uzavření víceleté smlouvy jednou za tři roky) výběrové řízení na pojistitele movitého i nemovitého majetku, odpovědnosti vč. Odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem ve smyslu zák. č. 82/1998 Sb., ve znění pozdějších předpisů, vozidel, D&O pojištění, pojištění škod na životním prostředí atd. včetně pasportizace nemovitého majetku. Rovněž operativně ke spokojenosti klientů řešíme všechny běžné škody a také jsme se zdárně vypořádali se škodami mimořádného rozsahu z povodní v r na Teplárně Písek a.s. a na Městě Soběslavi, stejně tak i škodami z velkého požáru na kotelně Tepelného hospodářství města Trhové Sviny v roce Jihočeský kraj se všemi zřizovanými organizacemi byl v naší správě od 2001 do Součástí prací zajišťovaných pro Jihočeský kraj naší firmou byla i pasportizace nemovitého majetku cca 3000 budov a staveb prováděná ve spolupráci s odbornou firmou, analýza pojištění cca 216 zřizovaných organizací a správa flotily cca 2200 ks vozidel. GrECo fyzicky navštívilo všechny nemovitosti a provedlo u 10 zřizovaných organizací, které měly v majetku nejvyšší hodnotu budov risk manažerské zprávy sloužící k určení hodnoty PML (tzn. největší možné škody na jednom místě pojištění) a z ní vyplývající doporučení pro výši spoluúčastí a limitů plnění. Pojištění obcí se od běžného průmyslového subjektu odlišuje speciálními druhy pojištění, a to zejména odpovědností. Například odpovědnost za sjízdnost a schůdnost komunikací či odpovědnost již zmiňovanou shora, za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci a nesprávným úředním postupem apod. Znalost problematiky pojištění obcí se tedy jednoznačně odvíjí od praktických zkušeností makléře. GrECo pojišťuje obce již více jak 15 let a mimo Jihočeský kraj má pojištěno několik dalších velkých měst. g) způsob provádění analýzy pojistných rizik GrECo jako pojišťovací makléř provádí svá doporučení zásadně na základě analýzy pojistných rizik. Analýzu provádí na podkladě a) výpisu z obchodního rejstříku, b) živnostenského listu, c) jiného oprávnění, d) Rizikové zprávy svého risk manažera, e) osobní prohlídky pojišťovaného subjektu, f) osobního rozhovoru správce pojištění s odpovědným pracovníkem pojišťovaného subjektu, g) stávajících pojistných smluv, h) škodního průběhu, i) požadavků pojištěného. GrECo vyhodnotí všechny uvedené podklady a sestaví přehlednou tabulku všech rizik s možností jejich pojištění, kterou projedná s pojišťovaným klientem Na základě tohoto jednání vyhotoví návrh pojištění se svým doporučením, který opět předá klientovi a po jeho odsouhlasení jej zasílá k nabídce pro pojistitele. Nabídky pojistitelů GrECo přehledně seřadí se svým doporučeními a poznámkami předá klientovi k výběru pojistitele a pojištění. Vždy je třeba zhodnotit i pojistné podmínky příslušného pojistitele, neboť se u některých pojišťovacích rizik i dost stránka 19 (celkem 25)

20 podstatně liší. Při veřejné zakázce však musí jít o trochu jiný postup podle zákona o veřejných zakázkách. h) Jakým způsobem provádí oceňování majetku pro účely pojištění Pro oceňování majetku existují v podstatě tři možné způsoby, a to: a) kubická neboli objemová metoda. Tato metoda spočívá v tom, že je třeba vypočítat obestavěný objem pojišťovaného subjektu a vynásobit jej koeficientem podle účelu stavby, vybavení objektu, typu stavby, stavebních prvků a umístění stavby. Tím se dostaneme k současné ceně objektu. Touto metodou se dají oceňovat pouze nemovitosti. Jde o metodu pracnou, složitou a její výsledek není vždy odpovídající. GrECo ji nepoužívá a nedoporučuje, b) indexová metoda. Pojišťovny vydávají vždy každý rok, někdy i každý měsíc indexy a koeficienty přepočtu původních pořizovací ceny objektu či předmětu na cenu současnou. Je to metoda poměrně jednoduchá, výsledek je odpovídající. Uvedená metoda se dá využívat na oceňování nejen nemovitostí, ale i věcí movitých. GrECo tuto metodu používá, neboť její výsledek je odpovídající skutečnosti. c) Využití služeb specializované odborné firmy. GrECo využívá několik firem specializovaných na oceňování majetku pro pojistitele. Tento způsob je vhodný pro jakýkoli majetek a výsledek je možné využít i pro jiné účely než je pojištění. GrECo může tuto metodu doporučit, ale vždy bude záležet na klientovi, jakou metodu k oceňování majetku bude vyžadovat. I) předložit prohlášení o splnění kvalifikačních předpokladů činnost pojišťovacího makléře (výpis z OR, registrace makléře z MF ČR, Certifikát pojištění odpovědnosti nebo pojistnou smlouvu, osvědčení o členství v AČPM) Předloženo Tuto zprávu obdržel každý člen komise v el. podobě dne Zpráva je určena pro potřebu komise s tím, že je nutné pro rozhodnutí o vítězi řízení na určení pojišťovacího makléře pro město Písek, se plně seznámit s vlastní nabídkou jednotlivých účastníků řízení. Jednotlivé přijaté nabídky do řízení ze dne budou opět k dispozici členům komise při jednání Zprávu zpracoval: JUDr. Staněk František stránka 20 (celkem 25)

21 Příloha č. 4 Protokol o vyhodnocení nabídek řízení Výběr makléře ze dne 29. srpna 2011 Dne 14. července 2011 bylo vyhlášeno usnesením Rady města č. 435/11 řízení na výběr pojišťovacího makléře. Zároveň byli jmenováni členové komise, kteří mají připravit pro jednání rady města dne 8. září 2011 materiály k uzavření zprostředkovatelské smlouvy. Smlouva s makléřem bude komplexně řešit správu pojistného zájmu města Písku a jeho zřízených nebo založených právnických osob u vybrané pojišťovny resp. vybraných pojišťoven, včetně provedení výběrového řízení na Pojistitele města Písku na období až Jmenovaná komise se sešla dne v 15,00 hod. v kanceláři vedoucí odboru rozvoje investic a majetku města v prvním poschodí budovy Radnice, Velké náměstí 114, Písek. Složení komise: JUDr. Veselý Ondřej, JUDr. Staněk František, Hrádek Josef, Ing. Svoboda Roman, Ing. Jánová Hana. I. Podklady pro hodnocení nabídek Účastníci byli informováni, že byla mail poštou odeslána níže uvedeným společnostem výzva k doplnění. Makléři měli doplnit nabídku o návrh nového pojistného programu, který bude obsahovat doporučení co, jakým způsobem a proti čemu pojistit a naopak co a proč nepojišťovat. Výzva obsahovala žádost o doplnění zaměstnaneckého kmenu a adresy poboček společnosti, pokud nabídka již tyto informace neobsahovala. S požadavkem se vypořádaly tyto společnosti: YSAT PLZEŇ spol. s r.o. Klabava 152, Klabava, AON Central a Eastern Europe a.s., Šafaříkova 201/17, Praha 2, , Pojišťovací makléřství BOHEMIA, a. s., Kněžskodvorská 541, České Budějovice a REZULT Plus, s. r. o. Milevsko, Masarykova 186, Milevsko. Společnost GrECo JLT Czech Republic s.r.o., Praha 4 tyto doplňující informace neposkytla. II. Podmínky pro hodnocení 1 návrh smlouva o zajištění makléřských služeb v oblasti pojišťovnictví se závazkem zajištění poradenské a zprostředkovatelské činnosti v dané oblasti, důsledné zajišťování potřeb města včetně aktivní spolupráce při likvidaci pojistných událostí, 2 perfektně zpracovávaných podkladů pro poptávkové řízení včetně zajištění vlastního výběrového řízení a přípravu vyhodnocení nabídek pojištění pro pojistné období. 3 zprávy, která bude obsahovat: a) jakým způsobem provádí makléř správu pojistných smluv, b) jakým způsobem řeší likvidaci pojistných událostí, c) jakým způsobem organizuje výběrová řízení na pojistitele podle zákona o zadávání veřejných zakázek, d) návrh hodnotících kritérií pro zadání veřejné zakázky na pojištění města Písku a vzorovou zprávu o výběrovém řízení, e) jakým způsobem provede případné sloučení všech pojistných smluv u zřízených nebo založených právnických osob města Písku, f) jaké zkušenosti má s pojištěním měst a obcí v rámci Jihočeského kraje, uvést konkrétní zkušenosti z poslední doby, g) jakým způsobem provádí analýzu pojistných rizik, h) jakým způsobem provádí oceňování majetku pro účely pojištění: i) prohlášení o splnění kvalifikačních předpokladů činnosti pojišťovacího makléře: stránka 21 (celkem 25)

22 výpis z OR, registrace makléře z MF ČR, certifikát o pojištění profesní odpovědnosti nebo pojistnou smlouvu, osvědčení o členství v AČPM. III. Hodnocení jednotlivých nabídek YSAT PLZEŇ spol. s r.o. Klabava 152, Klabava, Nabídka YSAT PLZEŇ spol. s r.o. Klabava 152, Klabava, s.r.o. splnila zadání. Anoncuje dobré zkušenosti se zadáváním veřejných zakázek, navrhuje však pouze jedno kritérium-cenu. Společnost nemá v Jihočeském kraji pobočky. AON Stach Česká republika a.s., Šafaříkova 201, Praha 2 Komice konstatuje, že společnost není členem AČPM, nýbrž České asociace mezinárodních pojišťovacích makléřů, nabídka neobsahuje návrh smlouvy o zajištění makléřských služeb. Nejsou uvedeny pobočky v Jihočeském kraji. Pojišťovací makléřství BOHEMIA, a.s., Kněžskodvorská 541, České Budějovice Konstatuje se, že společnost splnila zadání. Společnost má dobře propracovanou nabídku pojištění vč. zadání veřejných zakázek, podrobně uvádí sumář sloučení všech pojistných smluv pod město, termíny a lhůty. GrECo JLT Czech Republic s.r.o., Novodvorská 994/138, Praha 4 Kontrolu nabídky GrECo JLT Czech Republic s.r.o. Zprostředkovatelská smlouva detailně určuje práva a povinnosti klienta i makléře, má zkušenosti s pojištěním obcí jihu Čech, nedobrá komunikace se společností. REZULT Plus, s. r. o. Milevsko, Masarykova 186, Milevsko Kontrolu nabídky spol. REZULT Plus, s. r. o. Milevsko, Masarykova 186, Milevsko kompletní a dobře zpracována nabídka, má zkušenosti s pojištěním menších měst a SBD v kraji. Závěr Všechny nabídky byly podány včas, byly správně označeny, jsou srovnatelné. Společnost AON a.s., není členem České asociace pojišťovacích makléřů, nemá stejně jako YSAT s.r.o. pracoviště určené pro likviditu pojistných událostí v Písku, příp. v Jihočeském kraji. Komise při hodnocení přihlédla k přístupu jednotlivých společností k řešení zadání, ke komunikativnosti, zkušenostem s pojištěním porovnatelné obce, k referencím a zkušenostem, k návrhu zadání veřejné zakázky pojištění města Písek, k dostupnosti a rychlosti řešit pojistnou škodu a bylo jednomyslně rozhodnuto takto: komise navrhuje uzavřít Zprostředkovatelskou smlouvu s Pojišťovacím makléřstvím BOHEMIA, a.s. Kněžskodvorská 541/29, České Budějovice. JUDr. Veselý Ondřej, JUDr. Staněk František, Hrádek Josef, Ing. Svoboda Roman, Ing. Hana Jánová V Písku dne 29. srpna 2011 Zapsal: JUDr. Staněk František stránka 22 (celkem 25)

23 Příloha č. 5 stránka 23 (celkem 25)

24 stránka 24 (celkem 25)

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA SLUŽBY s názvem SLUŽBA POJIŠŤOVACÍHO MAKLÉŘE zjednodušené podlimitní řízení podle 53 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek

Více

Usnesení č. 116/4202 Příloha č. 1 Strana 1 Počet stran přílohy: 5

Usnesení č. 116/4202 Příloha č. 1 Strana 1 Počet stran přílohy: 5 Usnesení č. 116/4202 Příloha č. 1 Strana 1 Podmínky výběrového řízení na pojišťovací makléřskou společnost Moravskoslezského kraje (Na výběrové řízení se nevztahuje zákon č. 137/2006 Sb, o veřejných zakázkách!)

Více

Název veřejné zakázky: Výběr pojišťovacího makléře. (dále jen veřejná zakázka )

Název veřejné zakázky: Výběr pojišťovacího makléře. (dále jen veřejná zakázka ) Zadávací dokumentace a výzva k podání nabídky veřejné zakázky malého rozsahu realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve

Více

Souhrnné informace k pojistnému programu Pojištění vozidel Struktura smluv

Souhrnné informace k pojistnému programu Pojištění vozidel Struktura smluv Souhrnné informace k pojistnému programu Pojištění vozidel Struktura smluv 1. Rámcová smlouva Ministerstvo práce a sociálních věcí v roli pověřeného centrálního zadavatele má v úmyslu uzavřít v souladu

Více

Organizační podpora při zadávání veřejných zakázek

Organizační podpora při zadávání veřejných zakázek Kontaktní osoba: Michaela Machálková Tel.: 267 994 323 Fax: 272 936 386 E-mail: michaela.machlakova@sfzp.cz Název veřejné zakázky: Organizační podpora při zadávání veřejných zakázek Zadávací dokumentace

Více

SATUM CZECH s.r.o. město Lysou nad Labem. Kalkulace pojistného programu společnosti. pro ÚNOR 2016

SATUM CZECH s.r.o. město Lysou nad Labem. Kalkulace pojistného programu společnosti. pro ÚNOR 2016 Kalkulace pojistného programu společnosti SATUM CZECH s.r.o. pro město Lysou nad Labem ÚNOR 2016 SATUM CZECH s.r.o. Porážková 1424/ 20 702 00 Ostrava, Moravská Ostrava Tento dokument je určen pouze pro

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Kancelář úřadu V Písku dne: 25.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o vypovězení pojistných smluv Teplárnou Písek, a.s. doplnění podkladů NÁVRH USNESENÍ

Více

Informace o správě pojištění Jihomoravského kraje

Informace o správě pojištění Jihomoravského kraje Informace o správě pojištění Jihomoravského kraje 1. Správa pojištění Kontaktní osoby za pojištění majetku, odpovědnosti, cestovního pojištění a pojištění vozidel: RENOMIA, a.s., Holandská 8, 639 00 Brno

Více

Souhrnné informace k pojistnému programu Pojištění vozidel Struktura smluv

Souhrnné informace k pojistnému programu Pojištění vozidel Struktura smluv Souhrnné informace k pojistnému programu Pojištění vozidel Struktura smluv 1. Rámcová smlouva Ministerstvo zemědělství v roli pověřeného centrálního zadavatele má v úmyslu uzavřít v souladu s 92 odst.

Více

V souladu s ustanovením 6 a 18 odst. 3 zákona o veřejných zakázkách Vás tímto. v y z ý v á m

V souladu s ustanovením 6 a 18 odst. 3 zákona o veřejných zakázkách Vás tímto. v y z ý v á m VÝZVA k podání nabídky dle ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění na plnění veřejné zakázky malého rozsahu na Pojištění majetku Městské části Praha - Zbraslav

Více

Organizační podpora při zadávání veřejných zakázek

Organizační podpora při zadávání veřejných zakázek Kontaktní osoba: Michaela Machálková Tel.: 267 994 323 Fax: 272 936 386 E-mail: michaela.machlakova@sfzp.cz Název veřejné zakázky: Organizační podpora při zadávání veřejných zakázek Zadávací dokumentace

Více

NABÍDKA SPOLUPRÁCE PRO ČLENY Svazu zakládání a údržby zeleně Zpracoval: O. Klubal

NABÍDKA SPOLUPRÁCE PRO ČLENY Svazu zakládání a údržby zeleně Zpracoval: O. Klubal NABÍDKA SPOLUPRÁCE PRO ČLENY Svazu zakládání a údržby zeleně ÚVODEM Dovolte mi Vám položit několik otázek: Máte přehled o rozsahu svého pojištění? Získáváte od svého pojišťovacího zprostředkovatele pravidelné

Více

Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita

Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Právní aspekty podnikání pojišťoven Druhy pojištění Sociální pojištění Zdravotní pojištění Komerční pojištění Penzijní připojištění Účel pojištění Zmírnit nebo odstranit nepříznivé důsledky nahodilých

Více

Výstavba komunikací ŘEVNIČOV DRAHA III

Výstavba komunikací ŘEVNIČOV DRAHA III Výzva k podání nabídky a textová část zadávací dokumentace v rámci zadávacího řízení k veřejné zakázce malého rozsahu na stavební práce, mimo režim zákona č. 134/2016 Sb., zadávané dle vnitřní směrnice

Více

Výzva k veřejné zakázce

Výzva k veřejné zakázce Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, p.o. Kamenice 798/1d, 625 00 Brno, IČ: 00346292, zapsaná v OR u rejstříkového soudu v Brně pod zn. Pr. 1245 Vaše zn.: - - - Naše zn.:zzs JmK/15- /Pet

Více

Příloha č. 1 - Vymezení soutěžních podmínek

Příloha č. 1 - Vymezení soutěžních podmínek Příloha č. 1 - Vymezení soutěžních podmínek Město Hořice vyzývá dle Směrnice města Hořice č. VS/34 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu k podání nabídky - návrh pojistné smlouvy Pojištění majetku

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 184/2014. č. 160 ze dne 10.03.2014 Směrnice o postupu při zadávání veřejných zakázek

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 184/2014. č. 160 ze dne 10.03.2014 Směrnice o postupu při zadávání veřejných zakázek č.j.: 184/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 160 ze dne 10.03.2014 Směrnice o postupu při zadávání veřejných zakázek Rada městské části I. r u š í II. 1. Směrnici k zadávání

Více

Město Týnec nad Sázavou

Město Týnec nad Sázavou Město Týnec nad Sázavou KANCELÁŘ STAROSTY Město Týnec nad Sázavou vyhlašuje v souladu s ustanoveními 12 zákona odst. 3 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů a vnitřní

Více

Město Broumov. Pojištění majetku a odpovědnosti Města Broumov

Město Broumov. Pojištění majetku a odpovědnosti Města Broumov Město Broumov ve smyslu 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákona ) tímto vyzývá zájemce k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace na

Více

Výzva k podání cenových nabídek

Výzva k podání cenových nabídek Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha Výzva k podání cenových nabídek Veřejná zakázka malého rozsahu dodávku zadávaná podle ustanovení 6, 12

Více

Výzva k podávání nabídek

Výzva k podávání nabídek Výzva k podávání nabídek 1. Název veřejné zakázky Pojištění majetku a odpovědnosti za škodu DPMP a.s. 2. Zadavatel Název: Sídlo: Dopravní podnik města Pardubic a.s. Zelené předměstí, Teplého 2141, 53220

Více

DOKUMENTACE PRŮBĚHU ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ

DOKUMENTACE PRŮBĚHU ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ MĚSTO KUTNÁ HORA Havlíčkovo nám. 552, 284 01 Kutná Hora, IČ: 00236195 Odbor investic tel.: 327 710 235, 327 710 111*, fax: 327 710 202 e-mail: investice@kutnahora.cz, www.mu.kutnahora.cz Č.j.: Vyřizuje:

Více

v souladu s ustanovením 25 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

v souladu s ustanovením 25 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Naše čj.: MUSP 76237/2012 Naše sp. zn.: 76237/2012 MJP/PEHA *MUSPX015RMAN* Veřejná zakázka Pojištění majetku a odpovědnosti, havarijní pojištění a pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla

Více

Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek

Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek Článek I. Základní ustanovení 1. Postupy při zadávání veřejných zakázek a soutěž o návrh jsou upraveny

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku Administrace a organizace zadávacích řízení

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku Administrace a organizace zadávacích řízení ÚMČ Praha 11 Odbor správy majetku P O P T Á V K O V Ý L I S T Výtisk č. 1 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku Administrace a organizace zadávacích řízení Veřejná zakázka malého rozsahu zadávaná

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE POJIŠTĚNÍ VOZIDEL POVODÍ MORAVY, S.P. na období 1. 4. 2013 31. 3. 2016

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE POJIŠTĚNÍ VOZIDEL POVODÍ MORAVY, S.P. na období 1. 4. 2013 31. 3. 2016 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE POJIŠTĚNÍ VOZIDEL POVODÍ MORAVY, S.P. na období 1. 4. 2013 31. 3. 2016 Obsah: 1. VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY 1.1. POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZPŮSOBENOU PROVOZEM MOTOROVÝCH

Více

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU Městský úřad Hrádek nad Nisou Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou Výzva k podání nabídek pro veřejnou zakázku na stavební práce s názvem Hrádek nad Nisou, mobilita Kulturní

Více

VÝZVA. zájemcům k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu

VÝZVA. zájemcům k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu VÝZVA zájemcům k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu Flotilové pojištění zákonné odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidel a pracovních strojů pro město Nové Město nad Metují

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název zakázky: Parkovací dům Havlíčkova 1 Číslo zakázky: Forma zadání: VZMR/2017/3/09 veřejná zakázka malého rozsahu 1. Identifikační údaje zadavatele: Název:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB V OBLASTI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK při realizaci národních a regionálních individuálních projektů Úřadem práce v Karlových Varech v rámci Operačního programu Lidské

Více

DODÁVKA ZAHRADNÍCH HERNÍCH PRVKŮ PRO 2. MATEŘSKOU ŠKOLU V KARLOVÝCH VARECH

DODÁVKA ZAHRADNÍCH HERNÍCH PRVKŮ PRO 2. MATEŘSKOU ŠKOLU V KARLOVÝCH VARECH ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K podání nabídky ve výběrovém řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávky, které není organizováno dle zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách DODÁVKA ZAHRADNÍCH HERNÍCH

Více

Město Doksy finanční odbor náměstí Republiky čp. 193, Doksy

Město Doksy finanční odbor náměstí Republiky čp. 193, Doksy Město Doksy finanční odbor náměstí Republiky čp. 193, 472 01 Doksy VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: MUDO/5559/2013 VYŘIZUJE: K. Machytková TELEFON: 487 882 434 E-MAIL: machytkova@doksy.com DATUM: 21. 10.

Více

DODÁVKA ZAHRADNÍCH HERNÍCH PRVKŮ PRO 2. MATEŘSKOU ŠKOLU KARLOVY VARY

DODÁVKA ZAHRADNÍCH HERNÍCH PRVKŮ PRO 2. MATEŘSKOU ŠKOLU KARLOVY VARY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K podání nabídky ve výběrovém řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávky, které není organizováno dle zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách DODÁVKA ZAHRADNÍCH HERNÍCH

Více

Rekonstrukce části veřejného osvětlení v obci Blšany

Rekonstrukce části veřejného osvětlení v obci Blšany Rekonstrukce části veřejného osvětlení v obci Blšany Tento projekt je spolufinancován z programu obnovy venkova Ústeckého kraje pro rok 2015 Město Blšany vyhlašuje uzavřené poptávkové řízení na akci Rekonstrukce

Více

Kvalifikační dokumentace

Kvalifikační dokumentace DIVADLO NA VINOHRADECH Kvalifikační dokumentace k Oznámení veřejné zakázky č. 202011008789 ze dne 05/03/2012 na akci Rekonstrukce technického zázemí Divadla na Vinohradech metodou EPC Zpracovatel: ENVIROS,

Více

PROTOKOL O POSOUZENÍ KVALIFIKACE dle 59 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon)

PROTOKOL O POSOUZENÍ KVALIFIKACE dle 59 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon) EC: 7513/2015 MUCL/6061/2015 91.1/V/10 PROTOKOL O POSOUZENÍ KVALIFIKACE dle 59 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon) Nadlimitní veřejná zakázka na služby zadávaná v otevřeném řízení

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Město Šumperk Městský úřad Šumperk nám. Míru 1, 787 01 Šumperk Naše čj.: MUSP 37398/2015 Naše sp. zn.: 37398/2015 MJP/LESA *MUSPX01HFY5O* Výzva k podání nabídky Předmět poptávky: Provedení celkového forenzního

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE EBB gear box solo endurance test rig 1 ks Projekt: Rozšíření vývojového centra NEJEDNÁ SE O ZAKÁZKU PODLE ZÁKONA Č. 137/2006SB. O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH V Jablonci nad Nisou, dne 8.7.2016..

Více

DOKUMENTACE PRŮBĚHU POPTÁVKOVÉHO ŘÍZENÍ. Dodavatel: VÝZVA POPTÁVKOVÉHO ŘÍZENÍ K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A K PODÁNÍ NABÍDKY (dále jen: výzva )

DOKUMENTACE PRŮBĚHU POPTÁVKOVÉHO ŘÍZENÍ. Dodavatel: VÝZVA POPTÁVKOVÉHO ŘÍZENÍ K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A K PODÁNÍ NABÍDKY (dále jen: výzva ) MĚSTO KUTNÁ HORA Havlíčkovo nám. 552, 284 01 Kutná Hora, IČ: 00236195 tel.: 327 710 110, 327 710 111*, fax: 327 710 106 e-mail: kancelar@kutnahora.cz, www.mu.kutnahora.cz Č.j.: Vyřizuje: Haraga Petra Tel.:

Více

Snižování energetické náročnosti budov se zaměřením na rekonstrukce v památkově cenných oblastech

Snižování energetické náročnosti budov se zaměřením na rekonstrukce v památkově cenných oblastech Kontaktní osoba: Karel Jech Tel.: 267 994 348 Fax: 272 936 383 E-mail: karel.jech@sfzp.cz Název veřejné zakázky: Snižování energetické náročnosti budov se zaměřením na rekonstrukce v památkově cenných

Více

pojištění majetku Národní technické knihovny v Praze 6 Dejvicích

pojištění majetku Národní technické knihovny v Praze 6 Dejvicích 50º6'14.083"N, 14º23'26.365"E Národní technická knihovna National Technical Library Č.j.: NTK/451/09-8 Vyřizuje: Ing. Maštera V Praze dne: 10. 12. 2009 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého

Více

Masarykovo nám. 1, Nový Bydžov. Datum Oprávněná úřední osoba Telefon Ondřej Neuman

Masarykovo nám. 1, Nový Bydžov. Datum Oprávněná úřední osoba  Telefon Ondřej Neuman Město Nový Bydžov Masarykovo náměstí 1, 504 01 Nový Bydžov ID schránky v ISDS: 2umb8hk VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: ČÍSLO JEDNACÍ: Datum Oprávněná úřední osoba E-mail Telefon Ondřej Neuman neuman@novybydzov.cz

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Název zakázky: Číslo zakázky: Forma zadání: Dětské hřiště a sportoviště v ulici Bedřicha Zelinky VZMR/2019/2/2 veřejná zakázka malého rozsahu 1. Identifikační údaje zadavatele: Název:

Více

Základní škola Vizovice, příspěvková organizace, Školní 790, Vizovice

Základní škola Vizovice, příspěvková organizace, Školní 790, Vizovice Základní škola Vizovice, příspěvková organizace, Školní 790, 763 12 Vizovice Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu Malování soklů centrálních schodišť budovy ZŠ Vizovice, Školní 790

Více

Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 01 Broumov. Směrnice rady města č. 1/2005. O zadávání zakázek

Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 01 Broumov. Směrnice rady města č. 1/2005. O zadávání zakázek Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 01 Broumov Směrnice rady města č. 1/2005 O zadávání zakázek Čl. I. Úvodní ustanovení 1) Touto směrnicí se stanovuje postup města, jeho orgánů a organizačních složek,

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Název zakázky: Oprava chodníku na ulici Gorkého, Kroměříž úsek 3,6,7 Číslo zakázky: Forma zadání: VZMR/2018/2/10 veřejná zakázka malého rozsahu 1. Identifikační údaje zadavatele:

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY MĚSTSKÁ BYTOVÁ SPRÁVA SEMILY, S.R.O. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY FOTO KOTELNY ZAŠLEME NA VYŽÁDÁNÍ VÝMĚNA KOTLŮ V PLYNOVÉ KOTELNĚ POD VARTOU 555 A ZADAVATEL Městská bytová správa Semily, s.r.o. Komenského nám.

Více

Zadávací dokumentace pro Základní školu Břeclav, Na Valtické, Výběrové řízení. ZŠ Břeclav, Na Valtické - dodávka a montáž konvektomatu

Zadávací dokumentace pro Základní školu Břeclav, Na Valtické, Výběrové řízení. ZŠ Břeclav, Na Valtické - dodávka a montáž konvektomatu Zadávací dokumentace pro Základní školu Břeclav, Na Valtické, Výběrové řízení ZŠ Břeclav, Na Valtické - dodávka a montáž konvektomatu Obsah 1 Identifikační údaje veřejného zadavatele...3 2 Informace o

Více

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE s názvem: Rekonstrukce ulice Na Náměti (dále jen: veřejná zakázka nebo VZ )

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE s názvem: Rekonstrukce ulice Na Náměti (dále jen: veřejná zakázka nebo VZ ) MĚSTO KUTNÁ HORA Havlíčkovo nám. 552, 284 01 Kutná Hora, IČ: 00236195 tel.: 327 710 110, 327 710 111*, fax: 327 710 106 e-mail: kancelar@kutnahora.cz, www.mu.kutnahora.cz Č.j.: Vyřizuje: Haraga Petra Tel.:

Více

Datum: září 2015. Statutární město Ústí nad Labem

Datum: září 2015. Statutární město Ústí nad Labem Datum: září 2015 Statutární město Ústí nad Labem Vážený pane Hlávko, v uplynulém období jsme se velmi intenzivně zabývali rizikovým profilem Statutárního města Ústí nad Labem. Předmětem našeho šetření

Více

Město Týnec nad Sázavou

Město Týnec nad Sázavou Město Týnec nad Sázavou KANCELÁŘ STAROSTY Město Týnec nad Sázavou vyhlašuje v souladu s ustanoveními 12 zákona odst. 3 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů a vnitřní

Více

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina

Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina Rada kraje Vysočina Pravidla Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 27. 6. 2006 č. 7/06 Čl. 1 Předmět

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Název zakázky: Číslo zakázky: Forma zadání: Dodání herních prvků a jejich montáž na hřištích v Kroměříži a místních částech VZMR/2018/2/1 veřejná zakázka malého rozsahu 1. Identifikační

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky Název programu: Registrační číslo projektu: Název projektu: Název veřejné zakázky: Předmět veřejné zakázky: Datum vyhlášení zakázky: 8. 4. 2013 Název zadavatele: Sídlo

Více

Zadávací dokumentace výzva k podání nabídky. Komplexní pojištění města Třinec na období 2015 a 2016

Zadávací dokumentace výzva k podání nabídky. Komplexní pojištění města Třinec na období 2015 a 2016 Zadávací dokumentace výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu na služby s názvem Komplexní pojištění města Třinec na období 2015 a 2016 zadávané v souladu se směrnici č. 17/2012 Zásady pro

Více

Pojistná smlouva teorie a praxe

Pojistná smlouva teorie a praxe Pojistná smlouva teorie a praxe Zákon č. 37/2004 Sb., o pojistné smlouvě (prezentace zahrnuje pouze vybrané problémy, nejedná se o komplexní materiál) Pojistná smlouva je smlouvou o finančních službách,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU ZADÁVANOU MIMO REŽIM ZÁKONA č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění Název veřejné zakázky: Zpracování projektových žádostí do OPŽP Zpracoval:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název projektu: Registrační číslo: Pořízení automobilů pro terénní služby Ledax o.p.s. 013D312005402 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce malého rozsahu zadávané mimo režim zákona č. 134/2016 Sb., o

Více

STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA

STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA Za účelem vymezení způsobu vzniku nájmu bytu v majetku Statutárního města Kladna a postupu jednotlivých orgánů

Více

OLOMOUCKÝ KRAJ. Krajský úřad Olomouckého kraje. Vnitřní předpis

OLOMOUCKÝ KRAJ. Krajský úřad Olomouckého kraje. Vnitřní předpis OLOMOUCKÝ KRAJ Krajský úřad Olomouckého kraje Vnitřní předpis který upravuje úkoly Krajského úřadu Olomouckého kraje stanovené ve Směrnici Rady Olomouckého kraje č. 1/2018 Postup pro zadávání veřejných

Více

Vrchlického sady obnova historického parku

Vrchlického sady obnova historického parku Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3 Podlimitní veřejná zakázka na stavební práce podle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, zjednodušené podlimitní řízení Vrchlického sady obnova historického

Více

Identifikační údaje zadavatele: Státní fond životního prostředí České republiky IČ: 00020729 Adresa sídla: Korespondenční adresa:

Identifikační údaje zadavatele: Státní fond životního prostředí České republiky IČ: 00020729 Adresa sídla: Korespondenční adresa: Kontaktní osoba: Jan Sůva Telefon: 267 994 333 Fax: 272 936 597 E-mail: jan.suva@sfzp.cz č.j. SFZP 072269/2012 Datum: 30. 3. 2012 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Název veřejné zakázky: Právní služby souvisejících s přípravou a vyjednáváním smluv o prodeji jednotek přiděleného množství (AAUs)

Název veřejné zakázky: Právní služby souvisejících s přípravou a vyjednáváním smluv o prodeji jednotek přiděleného množství (AAUs) Kontaktní osoba: Kateřina Vargová Tel.: 267 994 411 Fax: 272 936 597 E-mail: katerina.vargova@sfzp.cz Název veřejné zakázky: Právní služby souvisejících s přípravou a vyjednáváním smluv o prodeji jednotek

Více

Komenského náměstí 440/2, 767 01 Kroměříž Příspěvková organizace. reditel@zskomenskeho.cz

Komenského náměstí 440/2, 767 01 Kroměříž Příspěvková organizace. reditel@zskomenskeho.cz Základní škola, Kroměříž, Komenského náměstí 440, příspěvková organizace se sídlem Komenského náměstí 440/2, 767 01 Kroměříž jako zadavatel vyhlašuje v souladu s Příručkou pro příjemce Operačního programu

Více

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. Výzva k podání nabídky - veřejná zakázka malého rozsahu

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. Výzva k podání nabídky - veřejná zakázka malého rozsahu Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany Výzva k podání nabídky - veřejná zakázka malého rozsahu Vážení přátelé, Naše č. j.: 853/2011 Vyřizuje: Ing. Jan Studený Tel. č.: 724 303 746 E-mail: starosta@ricanyubrna.cz

Více

Čl.1. Předmět úpravy. 1. Toto opatření upravuje způsob zadávání zakázek, u nichž předpokládaná cena předmětu veřejné zakázky nedosáhne:

Čl.1. Předmět úpravy. 1. Toto opatření upravuje způsob zadávání zakázek, u nichž předpokládaná cena předmětu veřejné zakázky nedosáhne: Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 8 /2008, kterým se stanoví způsob zadávání zakázek malého rozsahu na Přírodovědecké fakultě UK v Praze (úplné

Více

POSOUZENÍ SPLNĚNÍ PODMÍNEK ÚČASTI DODAVATALE V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ A VYHODNOCENÍ NABÍDEK

POSOUZENÍ SPLNĚNÍ PODMÍNEK ÚČASTI DODAVATALE V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ A VYHODNOCENÍ NABÍDEK Město Hodonín POSOUZENÍ SPLNĚNÍ PODMÍNEK ÚČASTI DODAVATALE V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ A VYHODNOCENÍ NABÍDEK k veřejné zakázce s názvem HODONÍN ÚKLID BUDOV MěÚ, INFORMAČNÍHO CENTRA A BUDOVY HŘBITOVA Veřejná zakázka

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY MĚSTO SEMILY, ZASTOUPENÉ MĚSTSKOU BYTOVOU SPRÁVOU SEMILY, S.R.O. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU na stavební práce zadávané podle 6, 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

Zajištění zapůjčení ( operativní leasing ) osobních vozidel typu combi (6 kusů) pro realizaci projektu Regionální centra pomoci a mobility

Zajištění zapůjčení ( operativní leasing ) osobních vozidel typu combi (6 kusů) pro realizaci projektu Regionální centra pomoci a mobility Zajištění zapůjčení ( operativní leasing ) osobních vozidel typu combi (6 kusů) pro realizaci projektu Regionální centra pomoci a mobility Číslo: CZ.04.1.03/1.1.15.3/0046 Název programu: (JPD 3, OP RLZ,

Více

CZ /0.0/0.0/15_014/

CZ /0.0/0.0/15_014/ 1) Identifikace zadavatele Název: ELISABETH PHARMACON, spol. s r. o. Sídlo: náměstí Svobody 87/18, 602 00 Brno IČ: 26258412 DIČ: CZ26258412 Zástupce: Petr Čermák, Finanční ředitel (CFO) adresa profilu

Více

Předsmluvní informace

Předsmluvní informace Předsmluvní informace 1 Předsmluvní informace Pojištění podnikatele a právnických osob (pojištění majetku, pojištění obecné a profesní odpovědnosti, vč. odpovědnosti poskytovatelů zdravotních služeb) 2014

Více

Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen Zákon )

Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen Zákon ) Kontaktní osoba: Martin Čech Tel.: 267 994 535 Fax: 272 936 386 E-mail: martin.cech@sfzp.cz Název veřejné zakázky: Odborné poradenství pro program GIS (Zelená úsporám) Zadávací dokumentace dle ustanovení

Více

Obec Říčany nám. Osvobození Říčany. Výzva k podání nabídky - veřejná zakázka malého rozsahu

Obec Říčany nám. Osvobození Říčany. Výzva k podání nabídky - veřejná zakázka malého rozsahu Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany Výzva k podání nabídky - veřejná zakázka malého rozsahu Vážení přátelé, Naše č. j.: 772/2011 Vyřizuje: Ing. Jan Studený Tel. č.: 724 303 746 E-mail: starosta@ricanyubrna.cz

Více

Město Moravské Budějovice

Město Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice Pravidla Rady města Moravské Budějovice pro zadávání veřejných zakázek č. 2/2016 Čl. 1 Předmět úpravy (1) Pravidla pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách města Moravské Budějovice

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Česká republika, Vězeňská služba České republiky se sídlem Soudní 1672/1a, 140 67 Praha 4 tel. 244 024 570, fax. 244 024 575, IČ: 00212423, DIČ: CZ00212423, bankovní spojení ČNB Praha 1 č.ú. 2901881/0710

Více

Veřejná zakázka na služby, zadávaná dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (dále jen ZZVZ) Zjednodušené podlimitní řízení

Veřejná zakázka na služby, zadávaná dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (dále jen ZZVZ) Zjednodušené podlimitní řízení Veřejná zakázka na služby, zadávaná dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (dále jen ZZVZ) Zjednodušené podlimitní řízení VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Revitalizace sídliště Jiráskova v Horažďovicích

Více

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu Název veřejné zakázky: Servis a opravy automobilů značek koncernu VW Identifikace zadavatele: Zadavatel: Řízení letového provozu České

Více

3. Místo plnění : Místem plnění je pozemek parc. č. parc. č. 360, 363/1, 363/2 v k.ú. Dolní Benešov.

3. Místo plnění : Místem plnění je pozemek parc. č. parc. č. 360, 363/1, 363/2 v k.ú. Dolní Benešov. Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu a výzva k podání nabídky na stavební práce Veřejná zakázka bude realizovaná výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 137/2006

Více

Výzva k podání cenové nabídky

Výzva k podání cenové nabídky Výzva k podání cenové nabídky Město Týniště nad Orlicí vyhlašuje výzvu k podání cenové nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu ve smyslu 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Název zakázky: Číslo zakázky: Forma zadání: Dodávka a montáž herních prvků na hřiště, Kroměříž VZMR/2017/2/11 veřejná zakázka malého rozsahu 1. Identifikační údaje zadavatele: Název:

Více

2. POŽADAVKY ZADAVATELE NA PŘEDMĚT ZAKÁZKY

2. POŽADAVKY ZADAVATELE NA PŘEDMĚT ZAKÁZKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ Česká republika Státní pozemkový úřad, Krajský pozemkový úřad pro Ústecký kraj Vás vyzývá v souladu s ustanovením 25 a

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Betonové produkty P18V00000006 1. INFORMACE O ZADAVATELI Název veřejné zakázky Typ veřejné zakázky Identifikační údaje zadavatele Název Adresa sídla IČ 46936777 Osoba oprávněná za

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Výzva k podání nabídky Zadavatel, Město Rokytnice nad Jizerou si Vás dovoluje vyzvat k prokázání kvalifikace ve smyslu 62 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon

Více

Pořízení nového dopravního automobilu pro JSDH

Pořízení nového dopravního automobilu pro JSDH OBEC DOBROMĚŘICE Pražská 53, 440 01 Dobroměřice Zadávací dokumentace dodávky a služby ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka malého rozsahu (dále jen veřejná zakázka )

Více

dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen Zákon )

dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen Zákon ) Kontaktní osoba: Leo Matušek Tel.: 267 994 410 Fax: 272 936 597 E-mail: Leo.matusek@sfzp.cz Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen Zákon ) Název

Více

Odborné právní poradenství pro program Zelená úsporám

Odborné právní poradenství pro program Zelená úsporám Kontaktní osoba: Lenka Čejchanová Tel.: 267 994 262 Fax: 272 936 597 E-mail: Lenka.cejchanova@sfzp.cz Název veřejné zakázky: Odborné právní poradenství pro program Zelená úsporám Zadávací dokumentace dle

Více

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE v jednacím řízení s uveřejněním podle 22, odst. 1. a 2, zákona č. 137/2006 Sb. pro veřejnou zakázku na služby Pojištění majetku města Svitavy, odpovědnosti

Více

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Odbor kancelář ředitele se člení na: oddělení hospodářské správy oddělení řízení lidských zdrojů oddělení veřejných zakázek sestavuje návrh rozpočtu příjmů a výdajů

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK podlimitní veřejná zakázka na dodávky PODLE 53 ZÁKONA č. 134/2016 Sb., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK v platném znění (dále jen zákon ), zjednodušené podlimitní řízení DpS Klatovy

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY MĚSTSKÁ BYTOVÁ SPRÁVA SEMILY, S.R.O. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY FOTO DOMU ZAŠLEME NA VYŽÁDÁNÍ Bytový dům č. p. 469, Luční ulice v Semilech VÝSTAVBA PLYNOVÉ KOTELNY NA LUČNÍ 469 A ZADAVATEL Městská bytová správa

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu Název veřejné zakázky: Servis a opravy automobilů zn. FORD 2015-2018 Identifikace zadavatele: Zadavatel: Řízení letového provozu České

Více

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU Městský úřad Hrádek nad Nisou Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou Výzva k podání nabídek pro veřejnou zakázku na dodávky s názvem Revitalizace části herních zahrad při MŠ Oldřichovská

Více

Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon")

Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon) Kontaktní osoba: Martin Čech Tel.: 267 994 535 Fax: 272 936 597 E-mail: Martin.Cech@sfzp.cz Datum: 05.03.2009 Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění

Více

MĚSTO JESENÍK VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

MĚSTO JESENÍK VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE Č.j.: MJ/50627/2016/OI/Gv VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE Veřejný zadavatel Název: město Jeseník Sídlem: Masarykovo nám. 1/167, 790 01 Jeseník IČO: 00302724 vyhlašuje podlimitní

Více

Směrnice č. 1/2017 ZÁSADY A POSTUPY PŘI ZADÁVÁNI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

Směrnice č. 1/2017 ZÁSADY A POSTUPY PŘI ZADÁVÁNI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Směrnice č. 1/2017 ZÁSADY A POSTUPY PŘI ZADÁVÁNI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST PRVNÍ Článek I. Základní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje zásady a postupy při zadávání veřejných zakázek malého

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Obec Nučice se sídlem úřadu, Kubrova 31, 252 16 Nučice Tel/Fax : 311 670 123, e-mail: info@obecnucice.cz Výzva k podání nabídky Obec Nučice vyhlašuje veřejnou zakázku malého rozsahu Účetní služby pro obec

Více

Zpracování PENB pro město Týniště nad Orlicí

Zpracování PENB pro město Týniště nad Orlicí Zadávací dokumentace veřejné zakázky Zpracování PENB pro město Týniště nad Orlicí VEŘEJNÝ ZADAVATEL MĚSTO Týniště nad Orlicí se sídlem Mírové náměstí 90, 51721 Týniště nad Orlicí IČ: 00275468 DIČ: CZ00275468

Více

Zajištění záručního a pozáručního servisu služebních vozů Škoda užívaných SFŽP ČR v Praze

Zajištění záručního a pozáručního servisu služebních vozů Škoda užívaných SFŽP ČR v Praze Kontaktní osoba: Radim Ševčík, Barbora Maříková Tel./fax: 267 994 153, 267 994 163 E-mail: zakazky@sfzp.cz Č. j.: SFZP 082459/2015 Č. VZ: 01/2015 Systémové č. VZ: P15V00000756 Datum: 26. 5. 2015 ZADÁVACÍ

Více