16. dubna k nám na školu zavítala řada čarodějnic a čarodějů. Prý je Třebíkov to nejlepší místo pro slavnostní rej

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "16. dubna k nám na školu zavítala řada čarodějnic a čarodějů. Prý je Třebíkov to nejlepší místo pro slavnostní rej"

Transkript

1

2 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky, vážení čtenáři, když jsme přemýšleli nad názvem školního časopisu, nemohl nás nenapadnout název Třebík. Škola byla postavena v ulici Třebízského. Položili jsme si otázku, zda všichni víme, podle koho byla pojmenována. Pokud to nevíte, čtěte dále CO SE DĚJE VE ŠKOLE 16. dubna k nám na školu zavítala řada čarodějnic a čarodějů. Prý je Třebíkov to nejlepší místo pro slavnostní rej TÉMA VOLBA POVOLÁNÍ Termín pro podání přihlášek na střední školy a učiliště byl 15. březen Co však chtějí zaměstnavatelé? O které zaměstnavatele je mezi uchazeči o práci největší zájem. ROZHOVOR Rubrika ROZHOVOR se bude věnovat osobám, se kterými se mimo víkendů potkáváme každý den. Ve třídě při vyučování, při výdeji jídla, v družině, při úklidu a opravách školních prostor. Ano, jsou to naši učitelé, kuchařky, vychovatelky, školník a uklizečky. Vnímáme je jen v jejich rolích, ale známe je i jinak?!. KULTURA - hudba, film, IT Snad nikde nepostupuje věda tak rychle kupředu jako v oblasti výpočetní techniky. Za poslední tři dekády se výkony i těch nejrychlejších počítačů zvýšily zhruba milionkrát.. Vtipy, zpravodajství, zajímavosti Sousedka uvidí na schodech sedět plačícího chlapce. Copak se ti stalo? zeptá se. Táta se praštil kladivem do prstu, vzlyká chlapec

3 ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky, vážení čtenáři, když jsme přemýšleli nad názvem školního časopisu, nemohl nás nenapadnout název Třebík. Škola byla postavena v ulici Třebízského. Položili jsme si otázku, zda všichni víme, podle koho byla pojmenována. Představujeme Vám Václava Beneše Třebízského, který byl český spisovatel, katolický kněz a buditel. Narodil se v Třebízi a zemřel v Mariánských Lázních. Studoval ve Slaném a v Praze. Roku 1875 byl vysvěcen na kněze a působil v Litni u Berouna. Dále potom od roku 1876 v Klecanech u Prahy. Třebízského románová tvorba je podobná tvorbě Aloise Jiráska; jeho oblíbeným tématem bylo husitství, ale věnoval se i jiným obdobím českých dějin od prvopočátků až po 19. století. Děj mnoha Třebízského děl je zasazen do kraje, kde se autor narodil a působil. Jedná se o Slánsko, Berounsko a okolí Klecan. Z jeho tvorby můžeme poukázat na díla: Královna Dagmar. Anežka Přemyslovna. V podvečer pětilisté růže. Bludné duše. Trnová koruna. PILOTNÍ ČÍSLO TŘEBÍKA Tento první elektronický časopis je pilotní, což znamená zkušební. Od začátku příštího školního roku budete mít Vy, kteří rádi píšete slohy, povídky, básně, či získáváte nové a zajímavé informace, nebo dokážete značně vylepšit grafickou stránku časopisu, možnost se zapojit do zájmového útvaru ŽURNALISTIKY A TVŮRČÍHO PSANÍ. Zájmový útvar bude určen pro žáky sedmých až devátých tříd a jeho součástí bude i elektronický časopis TŘEBÍK. Jednotlivé rubriky jsou zatím sestaveny tak, aby v jejich obsahu našel každý své téma, něco co jej zajímá a baví. Budoucí redakční rada bude však jistě ráda, pokud jí Vy, žákyně a žáci školy, neboť je to VÁŠ ČASOPIS zašlete nápady a náměty pro články, a to již nyní. Pro tento účel je zřízena redakční adresa: redakcetrebik@seznam.cz. Přejeme Vám příjemné chvíle nad stránkami Třebíka.

4 CO SE DĚJE VE ŠKOLE REJ ČARODĚJNIC A ČARODĚJŮ 16. dubna k nám na školu zavítala řada čarodějnic a čarodějů. Rozneslo se, že prý je Třebíkov již dlouho to nejlepší místo pro slavnostní rej. Zásluhu na této pověsti má hlavní čarodějka Pavla Slavíčková ze školní družiny, která zajistila perfektní organizaci. Rejdilo se na zahradě pod kvetoucími stromy, a to v mnoha uměleckých a čarodějnických stylech. Základem byl co nejrychlejší a nejobratnější let na koštěti mezi stromy, šikovnost v práci s lektvary. Řada čarodějů a čarodějnic se neváhala pochlubit se svým SUPER zaklínadlem. A neméně důležitý byl slavnostní čarodějný oděv. Viděli jsme honosné klobouky, rozevláté pláště, kouzelné brýle, netradiční šaty. Pavouky a netopýry. Součástí reje byl i tanec při čarodějné hudbě. Nejlepší z nejlepších byli odměněni pamětním listem a věcným darem, a všichni se spokojeně rozlétli do svých domovů s myšlenkou na REJ příští. Láry, fáry, bumbrle. Knotex, notex, anotex. Linky, pinky, zblinky. Luky, puky, duky. Presto, kvesto, zvesto. Honky, zvonky, tonky.

5 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30. DUBNA MAGICKÁ FILIPOJAKUBSKÁ NOC, KDY JESKYNĚ VYDÁVAJÍ POKLADY A ZIMA DEFINITIVNĚ PŘEDÁVÁ VLÁDU JARU Víte, proč vlastně každý rok pálíme čarodějnice?! Děje se tak po staletí a účelem je očistný proces. Podle pověr o tuto FILIPOJAKUBSKOU noc létají vzduchem na koštěti čarodějnice na sabat, kde volí svou královnu. Tančí pozpátku kolem kotle plného žab a hadů. Natírají se kouzelnými mastičkami. Mění se ve zlé psy či jiná zvířata a škodí lidem. Na obranu proti čarodějnicím a jejich zlé moci lidé zapalovali ohně na návrších. Do vzduchu se vyhazovala zapálená košťata, která měla čarodějnice při cestě na sabat vystrašit. Kdo viděl film Babička, či četl tuto knihu od Boženy Němcové, ví, že mimo košťat létajících vzduchem z rukou chlapců se zapojila i děvčata, jež přeskakovala oheň. KLADIVO NA ČARODĚJNICE Bohužel, historie křesťanství má svou temnou stranu. INKVIZICI a PROCESY s ČARODĚJNICEMI. Církev pozdního středověku a hlavně novověká potřebovala ve zbídačené Evropě, v době moru, hladu, bídy a nekonečných válek najít strašáka. Nepřítele, na kterého by každodenní apokalypsu mohla svést. Tak vypukly hony na čarodějnice. Jak poznat čarodějnici?! Podle knihy Heinricha Kramera Kladivo na čarodějnice. Tato kniha dávala inkvizitorům podrobný návod, jak poznat čarodějnici, jak jí donutit k přiznání. Ženy, např. bylinkářky, které léčily jak lidi, tak zvířata, nebo duševně nemocné, či jen nějak podezřelé byly udávány, vyslýchány, mučeny a po tisících páleny, nejen na našem území, ale i v dalších zemích Evropy, a to po dobu 300 let. PROCESY V DATECH 1231: Zřízení Úřad papežských inkvizitorů. 1252: Vydání buly Ad extirpanda, kterou papež povoluje použití práva útrpného pro přiznání od kacířů : Počátek honů na čarodějnice v Evropě. 1431: Upálení Jany z Arku jako kacířky. 1484: Bula papeže Inocence VIII., která uvádí souvislost mezi čarodějnictvím a uhranutím a vyzvala k honům na čarodějnice. 1486: Vychází kniha Kladivo na čarodějnice : První intenzivní období masových honů na čarodějnice v západní Evropě : Druhá vlna procesů s čarodějnicemi : Procesy na losinském panství, v nichž bylo upáleno zhruba 100 lidí. 1785: Pravděpodobně poslední proces na našem území. Buďme rádi, že od posledního čarodějnického procesu uběhlo 231 let, což je sice z hlediska historie včera ALE, že nám z celého tohoto hrůzného období lidstva zbyl jen zvyk mírumilovně se scházet u planoucího ohně a symbolicky jej brát jako očistu od všeho zlého.

6 ŠKOLA V PŘÍRODĚ HRACHOV dubna v hod. odjely několika autobusy na školu v přírodě do Hrachova děti z prvních až sedmých tříd. Většina se těšila, neboť je čekaly nové společné zážitky. Některé malé děti, ale byly od maminky poprvé, a tak se trochu bály, že se jim bude stýskat. Škola v přírodě utekla jako voda v potoce a děti jsou již znovu ve svých lavicích. Menším dětem se sice občas po mamince zastesklo, ale jinak všeobecně převládá názor, že to bylo dobrý, super, bezva, paráda....sruby, etapová hra Eldorádo, bodování úklidu, diskotéka. A konkrétně několik přímých názorů: Tomáš M. III. A: Dobrý byly etapy a disko. Blbý bylo divadlo. Adéla K. III.A: První etapa hry se mi nelíbila, protože nebyla žádná zábava. Chodily jsme sem a tam a plnily úkoly. Líbil se mi minigolf, protože to byla sranda. Veronika K. II.B : Líbila se diskotéka a etapy, které jsme hrály. A líbila se mi zvířátka. Líbilo se mi všechno. Matěj J. II. B: Líbila se mi minizoo. Klokan Béďa, kozel Matěj, morčata i králík. Nelíbila se mi I. etapa hry Hledání Eldoráda, kdy jsme šli lesem zbytečně. Ríša R., II.B.: Líbila se mi bitva, divadlo a jídlo. Nelíbila se mi I. etapa. A co děti, které na školu v přírodě nejely? Škola byla zvláštně tajuplná, tichá, opuštěná. Ve třídě II. A se na týden sešla směsice dětí všech věkových kategorií, které se společně učily. A jejich názor: Natálka H, II. B: Je to tady hustý. Tobiáš B, IV. A: Aspoň je tady klid. Terezka C. I. A: Když odjížděla Maruška, chtělo se mi brečet. Pořád se mi po ní stýská.

7 VELIKONOČNÍ SOUTĚŽ Dům dětí a mládeže v Kralupech nad Vltavou pro všechny malé i velké zájemce vyhlásil jarní výtvarnou soutěž Mláďata. III. oddělení školní družiny se této soutěže zúčastnilo se svými obrázky, vytvořenými za pomocí pastelek, tuše, koláže a zajímavých rámečků. Žádný obrázek sice nezískal jednu ze tří cen, ale i tak se práce žáků velmi zdařily a líbily, a po výstavě v DDM jsou nyní k vidění na vlastní oči v prostorách ranní družiny. Více informací o soutěži najdete v tištěném květnovém čísle KRALUPSKÉHO ZPRAVODAJE, nebo na Mláďata práce III. oddělení školní družiny

8 ORIGINÁLNÍ DÍLNIČKY s kouzelnými babičkami Městské muzeum v Kralupech nad Vltavou pořádalo ve dnech ORIGINÁLNÍ DÍLNIČKY s kouzelnými babičkami z Klubu Lidové tvorby Praha a muzejnicemi pro školy a veřejnost. Všechna tři oddělení školní družiny naší školy se dílniček zúčastnila. TÉMA VOLBA POVOLÁNÍ Termín pro podání přihlášek na střední školy a učiliště byl 15. březen Někomu se splnil sen a dostal se na vytouženou školu. Někdo byl zklamaný, ale takový je bohužel život. Co však chtějí zaměstnavatelé? O které zaměstnavatele je mezi uchazeči o práci největší zájem? Zamýšlíte se nad volbou svého budoucího povolání i z tohoto pohledu? Přinášíme Vám sondu z pracovního trhu. U koho chtějí nejčastěji získat zaměstnání absolventi škol Nejžádanější je práce pro cizí společnosti. Téměř třetina absolventů (31 procent) by chtěla pracovat v mezinárodní společnosti, 15 procent v české společnosti, 19 procent chce pokračovat ve studiu. 12 procent studentů uvažuje o založení vlastní firmy. Ve státní správě však chtějí pracovat jen tři procenta. NEJŽÁDANĚJŠÍ ZAMĚSTNÁNÍ V OBLASTECH: BYZNYS 1. Google 2. Škoda Auto (Volkswagen Group) 3. Česká národní banka 4. Státní správa (ministerstva, úřady) 5. Micsoft TECHNICKÉ OBORY 1. Škoda Auto (Volkswagen Group) 2. ČEZ 3. Metrostav 4. Google 5. Siemens IT OBORY 1. Google 2. Microsoft 3. IMB 4. Seznam.cz 5. Oracle

9 PŘÍRODOVĚDNÉ OBORY 1. Vzdělávací a výzkumné instituce (školy, Akademie věd ČR) 2. Nemocnice a léčebná zařízení 3. Zentiva (Sanofi-Aventis) 4. Google 5. Nestlé PRÁVO 1. Státní správa (ministerstva, úřady) 2. Mezinárodní politické instituce 3. Ozbrojené, záchranné a bezpečnostní složky (policie, armáda) 4. Allen Overy 5. Advokátní kancelář Brož, Sokol, Novák 6. Zdroj: Universum, průzkum mezi studenty českých vysokých škol Na základě dat pracovního portálu Profesia.cz je zřejmé, že se meziročně zvýšily pracovní nabídky zaměstnavatelů pro absolventy ve výrobě, automobilovém průmyslu i v oblasti financí a ekonomiky. JAKÝ JE V SOUČASNOSTI PRŮMĚRNÝ POČET PŘIHLÁŠEK NA JEDNU PRACOVNÍ POZICI Konkurence je obrovská. Zaměstnavatel vyhlásí výběrové řízení na obsazení pracovního místa. V jednotlivých, níže uvedených oblastech se na jednu pracovní pozici přihlásí velký počet zájemců: 78 ve službách 59 v právu a legislativě 55 ve státní správě a samosprávě 49 ve farmaceutickém průmyslu 48 v personalistice 43 ve strojírenství Zdroj: Profesia.cz CO POŽADUJÍ A NABÍZEJÍ ZAMĚSTNAVATELÉ MŮŽETE ZJISTIT PROSTŘEDNICTVÍM PRACOVNÍCH WEBOVÝCH PORTÁLŮ atd. Ze zdrojů Profesia.cz vyplývá, že konkurence při získávání pracovního místa je obrovská. Zdá se Vám, že máte času dost a zaměstnání teď neřešíte! Omyl! Teď kladete základy své budoucí profesní úspěšnosti. Pročtěte si, jaké jsou požadavky zaměstnavatelů. Základem jsou jazyky. Velmi dobrá práce s PC, atd. Požadavky zaměstnavatelů se nebudou umenšovat, ale stupňovat.

10 Stavební technik/technička - AZ PROFIL SRS, a.s. Požadujeme: SŠ stavebního zaměření, pracovní zkušenosti na obdobné pozici ve stavební firmě, znalost principů kalkulace ceny stavebních prací, znalost problematiky panelové výstavby výhodou, schopnost samostatného řešení problémů, organizační a komunikativní schopnosti, velmi dobrá uživatelská znalost práce na PC (MS Office), ŘP sk. B (aktivně) Nabízíme: příjemné pracovní prostředí v blízkosti metra, dobré platové ohodnocení odpovídající Vašemu výkonu, příspěvek na stravování Náplň práce: - vedení agendy drobných zakázek rozdělování práce jednotlivých pracovníkům, zodpovědnost za dodržení termínů a cen, kontrola kvality prováděných prací, fakturace, tvorba cenových nabídek na drobné stavební práce, komunikace s dodavatelskými firmami, kontrola objednávek a dodávek Skladník - manipulant v logistickém skladu - Ascari s.r.o. Pro významnou společnost u Prahy hledáme nové zaměstnance do skladu na dlouhodobou spolupráci. Nástup IHNED! Možnost využití svozového autobusu zastávka Opatov - metro. Náplň práce: organizace naskladňovaní a vyskladňovaní palet na sklad, třídění a skladová evidence, třísměnný provoz, práce v kolektivu. Požadujeme: odpovědnost, důslednost,z kušenosti s VZV jsou výhodou, ochota pracovat na směny. Nabízíme: práce na HPP, průměrný výdělek až Kč, bonusový systém, 20 dní dovolené Systémový administrátor / TOMS - Pražská plynárenská, a. s. Náplň práce: instalace, údržba a dohled nad provozem databáze ORACLE, instalace, konfigurace a správa střední vrstvy (Oracle WebLogic), administrace TOMS (správa uživatelů, číselníků, tvorba šablon, ad-hoc reportů, apod.), - instalace a konfigurace střední vrstvy a klientů TOMS, diagnostika chybových stavů a jiných provozních problémů, optimalizace nastavení systémů z pohledu zatížení a rychlosti zpracování, obsluha Servisdesku (1. úroveň supportu), spolupráce s uživateli na definici jejich business požadavků. Požadujeme: min. SŠ vzdělání s maturitou (IT obory výhodou), znalost základů administrace ORACLE DB, znalost SQL, PL/SQL, skripty, znalost tvorby selectů, triggerů, package, znalost základů administrace OS na bázi Linux, dobrá znalost IT prostředí (klientské OS Windows 7, serverové OS - Windows 2008 Server), dobrá znalost v oblasti XML, XSLT, principy SOA, znalost základních principů GIS, dobrá znalost MS Office, analytické myšlení. Nabízíme: zaměstnání v příjemném, přátelském a moderním pracovním prostředí,možnost seberealizace, odpovídající finanční ohodnocení, široký okruh zaměstnaneckých benefitů, nástup možný ihned.

11 Asistentka výkonného ředitele - Komerční banka, a.s. Klíčové činnosti: zajištění chodu sekretariátu, sjednávání schůzek a kontrola kalendářů, administrativní činnost (evidence pošty, cestovní příkazy, IT-požadavky, přístupová práva). Personální agenda evidence docházky, příprava podkladů pro účetní oddělení, stravenky, podklady pro vzdělávací akce. Správa drobného majetku, objednávání kancelářských potřeb a občerstvení. Tvorba prezentací, správa příslušných databází Kvalifikační požadavky: VŠ vzdělání. Min. 1 rok praxe na obdobné pozici. Velmi dobrá znalost AJ slovem i písmem. Znalost MS Office Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Internet Explorer. Zkušenost s bankovnictvím výhodou. Výborné komunikační a organizační dovednosti. Samostatnost, spolehlivost, zodpovědnost, flexibilita, loajalita, proaktivní přístup. Ochota učit se novým věcem, profesionální vystupování Nabízíme: pracovní poměr na dobu určitou 1 rok, zázemí silné mezinárodní bankovní skupiny. Práci v profesionálním týmu, prostor pro seberealizaci, mzdové ohodnocení dle zkušeností a pracovních výsledků, bankovní a sociální zaměstnanecké výhody. Vedoucí referátu Projektová kancelář - NIDV Národní institut pro další vzdělávání (NIDV) vyhlašuje výběrové řízení na pozici Požadujeme: ukončené vysokoškolské vzdělání (bakalářský studijní program), znalost problematiky řízení projektů financovaných z ESF, dobrá znalost práce na PC (Word, Excel, PowerPoint, Outlook), výborné komunikační, organizační a prezentační schopnosti, samostatnost, pečlivost, zodpovědnost, spolehlivost, aktivní přístup k řešení problémů, flexibilita, schopnost týmové spolupráce, trestní bezúhonnost, dobrá znalost AJ, praxe na Vedoucí pozici a znalost problematiky vzdělávaní dospělých výhodou. Hlavní náplň činnosti: navrhování a koordinace projektů s celostátním dopadem, poskytování metodické pomoci při přípravě a realizaci projektů, zajišťování jednotné metodiky projektové činnosti, monitoring věcného a finančního řízení projektů, součinnost při publicitě projektů, koordinace přípravy veřejných zakázek v rámci projektů. Nabízíme: hlavní pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení, samostatnou a zajímavou práci, stravenky, pružnou pracovní dobu, Plat dle nařízení vlády č. 564/2006 Sb., v platném znění, Místo výkonu práce: Praha 1. Předpokládaný nástup: dle dohody. Zdroj:

12 ROZHOVOR Rubrika ROZHOVOR se bude věnovat osobám, se kterými se mimo víkendů potkáváme každý den. Ve třídě při vyučování, při výdeji jídla, v družině, při úklidu a opravách školních prostor. Ano, jsou to naši učitelé, kuchařky, vychovatelky, školník a uklizečky. Vnímáme je jen v jejich školních rolích, ale známe je i jinak?! Zeptali jsme se: 1. Jaký byl v dětství a dospívání Váš vztah ke škole? Dostala jste nějakou zajímavou poznámku? 2. Je práce v ŠD Vaším vysněným povoláním? Rozhodla byste se stejně, kdyby šel vrátit čas? 3. Co máte ráda? 4. Co nenávidíte? 5. Co byste udělala, kdybyste vyhrála 100 milionů? Takto odpověděla: Pavla Slavíčková, vedoucí vychovatelka školní družiny. 1. Asi jako každé dítě i já jsem do školy nechodila moc ráda. Nejvíce mne bavil tělocvik a přestávky. Na poznámku si již nepamatuji, takže žádnou zajímavou jsem asi nedostala. 2. Práce v ŠD asi vysněnou prací není, ale zatím mne baví. Nevím, zda bych se rozhodla stejně. 3. Mám ráda svou rodinu. Sport, dobré jídlo, hezké počasí, staré filmy. Je toho hodně. 4. Nemám ráda lidskou blbost, nenávist, závist, zlobu. Je toho také hodně. 5. Kdybych vyhrála, zabezpečila bych svou rodinu. Dobře investovala. Cestovala bych a užívala si života se všemi, které mám ráda. Lucie Pospíšilová, vychovatelka školní družiny a asistentka pedagoga. 1. Na první stupeň základní školy jsem chodila ráda. Na druhý stupeň už méně. Moc mne bavila střední pedagogická škola. Poznámku jsem určitě nějakou dostala, ale už si na ni nevzpomínám. 2. Práce v ŠD je vlastně mým vysněným povoláním. Od základní školy jsem chtěla pracovat s dětmi, později s handicapovanými lidmi. 3. Velice ráda chodím do divadla. Ráda se podívám i na pěkný český film. Mám ráda přírodu, lyžování, cestování, humor. Ze všeho nejvíce mám ráda své děti a svou rodinu. 4. Nedá se říci, že něco, nebo někoho nenávidím. Vadí mi, když jsou lidé neslušní, zlí. Nemám ráda násilí. 5. Velkou část výhry bych věnovala na různé charitativní projekty. Část bych investovala. Hodně bych cestovala se svou rodinou po světě.

13 Bc. Pavlína Linhartová, vychovatelka školní družiny. 1. Byla jsem zcela typické dítě. Nejšťastnějším dnem školního roku byl pro mne 30. červen. Nejsmutnějším dnem 1. září. V zásadě mi systémem studia vyhovovala až vysoká škola. Ano, jednou jsem obdržela velmi výživnou poznámku. Pro klid v rodině jsem schovala žákovskou do křoví. Viděl mne kluk jménem Kočí. Udal mě řediteli, předal mu mou žákovskou, a klid v rodině rozhodně zachráněn nebyl 2. Práce v ŠD je pro mne zcela nová, a nikdy jsem o ní, až do prosince loňského roku neuvažovala. Tvořím si na ni názor. 3. Miluji svého syna, svou mámu a svoji psici. Širší rodinu. Mám ráda své přátele, svou zahradu; její vůně. Moře, zelenou barvu, krásu slov, obrazy, hudbu. Čest, inteligenci a charakter. 4. Nenávidím egomany, lháře, zloděje, podvodníky, sociopaty, agresory, alibisty. 5. Kdybych vyhrála, vyhráli by se mnou všichni, které miluji. Získali bychom nezávislost a svobodu co více si přát?! KULTURA - film, IT, hudba IT - 5 nejvýkonnějších superpočítačů Snad nikde nepostupuje věda tak rychle kupředu jako v oblasti výpočetní techniky. Za poslední tři dekády se výkony i těch nejrychlejších počítačů zvýšily zhruba milionkrát a aktuální pětice nejvýkonnějších strojů je úctyhodnou ukázkou síly vědeckého pokroku. 1. TIANHE-2,NUDT - výkon: 33,9 petaflops, jader. Umístění: Národní superpočítačové centrum v Kantonu, Čína ,9 x 10 operací zpracovává za sekundu. Využívá se pro simulace, analýzy a aplikace vztahující se k národní bezpečnosti. 2. TITAN,CRAY výkon: 17,6petaFLOPS, jader. Umístění: Národní laboratoř v Oak Ridge, USA. Titan využívá nejen konvenční procesory CPU, ale také grafické procesory GPU. Jde o první hybrid tohoto druhu. 3. SEGUOIA, IBM výkon: 17,2 petaflops, jader. Umístění: Národní laboratoř v Livermore, USA. Výpočetní kapacita tohoto stroje se využívá při simulaci jaderných testů, ale také v astronomii, energetice, při studiu lidského genomu a klimatických změnách. 4. K COMPUTER, FUJITSU výkon: 10,5 petaflops, jader. Umístění: RIKEN, Institut pokročilé výpočetní vědy, Kobe, Japonsko. Využívá se k výpočtům z oblasti prevence globálních katastrof, meteorologie a lékařských výzkumů. Nepoužívá prvky IBM, ale vlastní procesory společnosti FUJITSU.

14 5. MIRA, IBM výkon 8,6 petaflops, jader. Umístění: Národní laboratoř Argone, předměstí Chicaga, USA. Používá se k vědeckým výpočtům z oblasti klimatologie, seismologie, materiálové technologie a výpočetní chemie. MIPS - MOPS Výkon běžných počítačů, které v zásadě nedokáží zpracovávat paralelně větší množství úkonů se udává v jednotkách MIPS (milion instrukcí za sekundu, případně MOPS (milion operací za sekundu). FLOP FLOPS U superpočítačů výkonnost obsahuje desetitisíce až statisíce procesorů a jejich výkon se měří v násobcích jednotky FLOP či FLOPS (počet operací v plovoucí řadové čárce za sekundu). Pro výkonnost superpočítačů se používá srovnání v řádech peta-flops. Zdroj: 3/ FILM Filmy, které by Vás mohly zajímat: Čarovný les Režisér: Rob Marshall. USA 2015 Hrají: Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine, Johnny Depp, Lilla Crawford, Daniel Huttlestone, Tracey Ullman, Christine Baranski, MacKenzie Mauzy, Billy Magnussen. Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav.

15 The Avengers: Age of Ultron Režisér: Joss Whedon. USA Hrají: Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, James Spader, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, Thomas Kretschmann, Don Cheadle, Hayley Atwell, Paul Bettany, Andy Serkis Avengers: Age of Ultron, je výpravným pokračováním největšího super-hrdinského filmu všech dob. Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skoční nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. Zdroj: cinemacity.cz Vtipy, zajímavosti, zpravodajství VTIPY

16 Sousedka uvidí na schodech sedět plačícího chlapce. Copak se ti stalo? zeptá se. Táta se praštil kladivem do prstu, vzlyká chlapec. Tobě je ho líto, viď.? Ne, já se nejdřív smál! Malého Pepíčka poslali rodiče s balíkem na poštu. Slečna u okénka se podívala na průvodku vypsanou tužkou, vrátila mu ji a stroze řekla: "Perem!" Pepíček se tedy s balíkem vrátil domů a otráveně povídá: "Dnes balíky neberou. Perou!" "Pepíčku, skloňuj slovo chléb." Kdo, co? - Chléb." S kým, s čím? - Se salámem." Komu, čemu? - Mně." Přijde Pepíček domů a povídá: "Mami, představ si, že jsem dostal jedničku z fyziky. Máma: "Opravdu?" Pepíček: "Neee, jen si to představ.." Tatí, co je to kamzík?" ptá se Pepíček tatínka. "To je taková blbá ryba." "Ale vždyť skáče po horách." "No, tak vidíš, jak je blbá!" Pepíčku, vyjmenuj deset zvířat, která žijí v Africe." "Jeden slon a devět žiraf." Zajíc: "Ahoj hade, chci se ti omluvit." Had: "Za co?" Zajíc: "Že jsem se ti smál, že nemáš nohy." Had: "To je zas nějaký fórek, ne?" Zajíc: "Ne, fakt ne. Je mi to líto. Opravdu." Had: "Ok, omluvu přijímám." Zajíc: "Tak, ruku na to?"

17 Jede řidič v autě, když tu ho předběhne kuře. Automobilista přidá, ale nedokáže jej dohonit, pouze vidí, jak zaběhlo do statku. Dojede tam a ptá se statkáře, zda je to pravda, že má tak rychlé kuře. "Ano, mám, je speciálně vyšlechtěné, aby mělo velká stehýnka." "A neprojevuje se to na chuti?" "Nevím, ještě jsme žádné nechytili!" Ptá se malá myška maminky, co je to jed na myši. Maminka ji poučí: "Víš, to je něco jako kočka v prášku." Potká šnek šneka, ten druhý je ale strašně pomlácený, má rozbitou ulitu, ohnutá tykadla, prostě hrůza. "Prosím tě, co se ti stalo?" "Ále, to si jednou takhle frčím pěkně z kopce, nestíhám koukat napravo nalevo... a najednou přede mnou vyroste houba!" Chucku, kolik zvládneš udělat kliků?" Chuck Norris: "Všechny." Chuck Norris nepotřebuje peníze. Všechno, co řekne, platí. ZPRAVODAJSTVÍ Docházku i známky vyšle čip na mobil Ministerstvo školství připravuje robusní elektronický systém, který má zabezpečit kontrolu dětí ve školách, propojí vzdělávací postupy přes tablety, oseká administrativu a zlepší financování. Jednotný informační systém dokončuje Česká školní inspekce. Díky němu se podle ministra školství Marcela Chládka zlepší i zabezpečení škol. Každý žák bude vybaven čipem, na který se dostane do školy. Zároveň odešle informace o příchodu do elektronické třídnice, ale i rodiči do mobilu.

18 Zároveň je čip napojen na každou učebnu, takže učitel, který jde po chodbě kolem, má hned dokonalý přehled, kolik je tam dětí, jaký předmět a kdo ho tam učí, popsal Chládek. Po síti budou propojeny s třídnicí i žákovské knížky, rodič tak bude mít přehled on-line ze svého mobilu sledovat, jaké známky ratolest dostává. Nový informační systém je již v provozu, školy se do něj mohou dobrovolně zapojovat. Obsahuje několik modulů, inspekce ho využívá například pro vykazování úrazů, výběrové testování žáků nebo elektronické zjišťování nahrazující osobní inspekční návštěvu. Navázaný je na něj také portál, kde si může veřejnost vyhledat školu podle zadaných kritérií. Chládek také hovořil o tom, že by všechny děti do roku 2020 v ZŠ měly mít tablety. Děti s těmito technologiemi umějí pracovat velmi dobře, řekl s tím, že se už prokázalo, že děti díky tabletům mnohem víc baví výuka, která se tím zrychlila o dvacet procent. Je tam obrovská výhoda, že učitel vidí na svém pultíku přístup všech dětí, jejich postup, kam se posouvají, dodal. Pozn. Redakčně kráceno. Zdroj: J. Mach. Právo

19

NABÍDKA PRÁCE ÚČETNÍ

NABÍDKA PRÁCE ÚČETNÍ ÚČETNÍ Samostatné účtování účetních transakcí Příprava podkladů pro hlavní účetní knihu Příprava a účtování všech závěrkových operací včetně inventarizace Příprava podkladů pro přiznání DPH včetně souhrnného

Více

Středisko ekologické výchovy SEVER se sídlem v Horním Maršově v Krkonoších hledá nového zaměstnance na pozici

Středisko ekologické výchovy SEVER se sídlem v Horním Maršově v Krkonoších hledá nového zaměstnance na pozici Středisko ekologické výchovy SEVER se sídlem v Horním Maršově v Krkonoších hledá nového zaměstnance na pozici SAMOSTATNÝ/-Á KUCHAŘ/KA v Domě Obnovy Tradic, Ekologie a Kultury DOTEK v Horním Maršově Základní

Více

STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM, SPOLEK hledá vhodné uchazeče do svého týmu

STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM, SPOLEK hledá vhodné uchazeče do svého týmu STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM, SPOLEK hledá vhodné uchazeče do svého týmu Místo výkonu práce: Dolní Břežany u Prahy Úvazek: plný časový úvazek Naším cílem je podpora spolupráce mezi inovačními firmami,

Více

NABÍDKA PRÁCE KOORDINÁTOR VÝROBY VZORKŮ

NABÍDKA PRÁCE KOORDINÁTOR VÝROBY VZORKŮ KOORDINÁTOR VÝROBY VZORKŮ Výtisk dokumentace k vzorkové výrobní zakázce Zpracování vzorkových zakázek z Laboratoře barev Obsluha strojů na výrobu vzorků Obsluha Soft stroje na výrobu vzorků Dokončování

Více

Financial Controller - HAAS + SOHN Rukov, s.r.o.

Financial Controller - HAAS + SOHN Rukov, s.r.o. Zdroj: Jobs.cz, Portál mpsv.cz Financial Controller - HAAS + SOHN Rukov, s.r.o. Pracovní náplň analýza výsledků výrobní firmy rozvoj a správa controlling systému měsíční reporting pro HQ + vnitropodnikový

Více

Aktuální tipy na práci v okolí:

Aktuální tipy na práci v okolí: Aktuální tipy na práci v okolí: Švadleny, šičky, vyšívači a pracovníci v příbuzných oborech Adresa a kontakty: NOVOBUD ATD v.o.s., Pražská 612, Česká Kamenice, 407 21 Kontakt. tel. a osoba: novobud@centrum.cz,

Více

NABÍDKA PRÁCE HR trainee program

NABÍDKA PRÁCE HR trainee program HR trainee program Popis pozice Tréninková pozice v oblasti řízení lidských zdrojů a výcvik k HR-manažerskému postu Stínování činností personálního ředitele společnosti, spolupráce na zajištění personálních

Více

Aktuální tipy na práci v okolí:

Aktuální tipy na práci v okolí: Aktuální tipy na práci v okolí: Administrativní pracovnice / pracovník odboru Adresa a kontakty: Úřad vlády ČR - Odbor pro sociální začleňování práce v dané lokalitě Kontakt. tel. a osoba: zieglerova.alena@vlada.cz

Více

OU, SOU vyučen. M&IS s.r.o.-prachatice, Nebahovská 68, Prachatice II, Prachatice, okr. Prachatice

OU, SOU vyučen. M&IS s.r.o.-prachatice, Nebahovská 68, Prachatice II, Prachatice, okr. Prachatice OU, SOU vyučen balič/balička Ruční baliči (93210) Počet volných míst: 70 Firma: M&IS s.r.o., IČ 03766462 M&IS s.r.o.-prachatice, Nebahovská 68, Prachatice II, 383 01 Prachatice, okr. Prachatice Mariya

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelkou Magistrátu hlavního města Prahy v souladu s 7 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních

Více

praktická/všeobecná sestra

praktická/všeobecná sestra tel. 547 139 458, e-mail: a.hemalova@dsmin.cz vhodné adepty/ adeptky na pracovní pozici praktická/všeobecná sestra Charakteristika a základní požadavky na inzerovanou pracovní pozici Hledáme pracovníka/ci

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelkou Magistrátu hlavního města Prahy v souladu s 7 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních

Více

PŘÍLOHA 1 - FORMULÁŘ PRŮZKUMU. Formulář průzkumu Public relations v českých knihovnách 2015

PŘÍLOHA 1 - FORMULÁŘ PRŮZKUMU. Formulář průzkumu Public relations v českých knihovnách 2015 PŘÍLOHA 1 - FORMULÁŘ PRŮZKUMU Formulář průzkumu Public relations v českých knihovnách 2015 PŘÍLOHA 2 INZERCE PRACOVNÍCH POZIC V OBLASTI PR Inzerce pracovních pozic v oblasti PR v českých knihovnách

Více

Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu "Centrum vzdelávania" - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc

Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu Centrum vzdelávania - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu "Centrum vzdelávania" - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc Zpracovala: Dorota Madziová, Institut EuroSchola, duben 2011 V rámci projektu "Centrum vzdelávania"

Více

Nabídka 2 pracovních míst na pozici knihovník/knihovnice dětského oddělení Městské knihovny Litvínov

Nabídka 2 pracovních míst na pozici knihovník/knihovnice dětského oddělení Městské knihovny Litvínov Nabídka 2 pracovních míst na pozici knihovník/knihovnice dětského oddělení Městské knihovny Litvínov Místo výkonu práce: Litvínov Termín nástupu: 1. 9. 2018 a 1. 10. 2018 Pracovní doba: 40 hodin týdně

Více

Stavbyvedoucí HSV - PS BRNO, s.r.o.

Stavbyvedoucí HSV - PS BRNO, s.r.o. Stavbyvedoucí HSV - PS BRNO, s.r.o. Stavební společnost PS BRNO, s.r.o. byla založena v roce 2004 a od doby svého založení se neustále intenzivně rozvíjí. Svou velikostí se v segmentu stavebnictví řadí

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelkou Magistrátu hlavního města Prahy v souladu s 7 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelkou Magistrátu hlavního města Prahy v souladu s 7 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních

Více

OU, SOU vyučen. Seřizovači a obsluha ostatních obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) (72239)

OU, SOU vyučen. Seřizovači a obsluha ostatních obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) (72239) OU, SOU vyučen Seřizovač strojů Seřizovači a obsluha ostatních obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) (72239) Firma: REINFURT - ČR. k. s., IČ 62497375, http://www.grw.de REINFURT - ČR. k. s. - sídlo,

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelkou Magistrátu hlavního města Prahy v souladu

Více

ŽIVOTOPIS. Struktura informací je stejný jako u strukturovaného životopisu. Na co si dát pozor? Osobní informace. Adresní a kontaktní údaje

ŽIVOTOPIS. Struktura informací je stejný jako u strukturovaného životopisu. Na co si dát pozor? Osobní informace. Adresní a kontaktní údaje ŽIVOTOPIS Druhy životopisu: 1. kontextový životopis informace píšeme v ucelených větách a kompozične i obsahově je rozdělený do těchto částí: a.) datum narození a miesto, rodinný stav, národnost b.) přehled

Více

praktická/všeobecná sestra

praktická/všeobecná sestra tel. 547 139 458, e-mail: a.hemalova@dsmin.cz vhodné adepty/ adeptky na pracovní pozici praktická/všeobecná sestra Charakteristika a základní požadavky na inzerovanou pracovní pozici Hledáme pracovníka/ci

Více

NABÍDKA PRÁCE Pracovník nákupního oddělení

NABÍDKA PRÁCE Pracovník nákupního oddělení Pracovník nákupního oddělení Náplň práce: Nákup elektroinstalačního materiálu od svěřených dodavatelů na sklad Nákup elektroinstalačního materiálu na zakázky Nákup elektroinstalačního materiálu pro pobočky

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené Ing. Zdenou Javornickou, pověřenou řízením Magistrátu hlavního města Prahy, v souladu s 7 zákona č.

Více

OZNÁMENÍ O VÝBĚROVÉM ŘÍZENÍ NA VOLNÉ PRACOVNÍ MÍSTO NA DOBU URČITOU

OZNÁMENÍ O VÝBĚROVÉM ŘÍZENÍ NA VOLNÉ PRACOVNÍ MÍSTO NA DOBU URČITOU OZNÁMENÍ O VÝBĚROVÉM ŘÍZENÍ NA VOLNÉ PRACOVNÍ MÍSTO NA DOBU URČITOU Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy vyhlašuje dne 7. 4. 2017 v souladu s usnesením vlády č. 444/2014 výběrové řízení

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelkou Magistrátu hlavního města Prahy v souladu s 7 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních

Více

PROGRAMÁTOR ANALYTIK. Náplň práce:

PROGRAMÁTOR ANALYTIK. Náplň práce: PROGRAMÁTOR ANALYTIK práce na projektu aplikačního vývoje nad databází Oracle, omezeně i na správě existujících platforem Informatica Power Centre a Sybase ASE analýza, programování a údržba vnitřních

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy 25. základní škola v Plzni, Chválenická 17, příspěvková organizace Zpracovali: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy Mgr. Zdeněk Novák Mgr. Eliška Syřínková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zrakově postižené, Brno, Kamenomlýnská 2 ABSOLVENTI NAŠÍ ŠKOLY

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zrakově postižené, Brno, Kamenomlýnská 2 ABSOLVENTI NAŠÍ ŠKOLY Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zrakově postižené, Brno, Kamenomlýnská 2 ABSOLVENTI NAŠÍ ŠKOLY Bc.Tereza, DiS. Absolvovala r. 2010 Obor: Sociální péče sociálněsprávní činnost Další studium:

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Přílohy: Publikační činnost:

Přílohy: Publikační činnost: Mgr. Radek Maca Kontakt Bydliště: Makovského 436 Nové Město na Moravě 592 31 mobil: 774 696 160 e-mail: rama@inforama.cz stránky: http://www.inforama.cz, http://www.evzdelavani.net Zaměstnání: Gymnázium

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

PŘIHLAŠTE SE NEZÁVAZNĚ DO NOVÉHO ROČNÍKU NA WWW.INVESTOVANIHROU.CZ

PŘIHLAŠTE SE NEZÁVAZNĚ DO NOVÉHO ROČNÍKU NA WWW.INVESTOVANIHROU.CZ NOVÝ ROČNÍK 2015 / 2016 kurzu finanční gramotnosti pro SŠ a 2st.ZŠ Nejjednodušší cesta k nadstandardní výuce osobních financí a podnikání Nementorujeme, hrajeme si Děti se baví, učitelům tím šetří práci

Více

Střední průmyslová škola Ostrava - Vítkovice

Střední průmyslová škola Ostrava - Vítkovice Projekt OP VK CZ.1.07/1.1.07/11.0112 Podpora odborného vzdělávání na středních školách MSK www.spravnysmer.cz logo školy Střední průmyslová škola Ostrava - Vítkovice Kontakt: Ing. Jiří Mlýnek - ředitel,

Více

Národní hřebčín Kladruby nad Labem, státní příspěvková organizace OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. Technický pracovník - energetik

Národní hřebčín Kladruby nad Labem, státní příspěvková organizace OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. Technický pracovník - energetik Národní hřebčín Kladruby nad Labem, státní příspěvková organizace OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Technický pracovník - energetik Stručný popis pracovního místa (charakteristika pracovní činnosti):

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelkou Magistrátu hlavního města Prahy v souladu s 7 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelkou Magistrátu hlavního města Prahy v souladu s 7 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

školní rok 2018/2019

školní rok 2018/2019 Amos časopis, který informuje o dění ve škole, představuje pedagogy z jiného úhlu pohledu, vyplňuje volný čas žáků školní rok 2018/2019 Ohlédnutí za koncem uplynulého školního roku Pankrácká věznice exkurze

Více

Hodnocení školy. Jiráskovy sady 113. Getmore, s.r.o. Služba: getmore.cz Informace o službě: sluzba.getmore.cz

Hodnocení školy. Jiráskovy sady 113. Getmore, s.r.o. Služba: getmore.cz Informace o službě: sluzba.getmore.cz Hodnocení školy Očima absolventů Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Příbram I, Jiráskovy sady 113 Jiráskovy sady 113 Příbram, 26101 Getmore, s.r.o. Služba: getmore.cz Informace

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelem Magistrátu hlavního města Prahy vyhlašuje dne 23. 12. 2016 výběrové řízení na obsazení pracovního

Více

Platy učitelů. v regionálním školství. Zdroj dat: Statistika MŠMT

Platy učitelů. v regionálním školství. Zdroj dat: Statistika MŠMT Platy učitelů v regionálním školství Zdroj dat: Statistika MŠMT 1 Základní údaje o počtu pracovníků v regionálním školství a jejich průměrných platech v roce 2015 V regionálním školství bylo zaměstnáno

Více

45 odpovědi. Souhrn Zobrazit úplné odpovědi. 1) Jsem Muž 9 20% Žena 36 80%

45 odpovědi. Souhrn Zobrazit úplné odpovědi. 1) Jsem Muž 9 20% Žena 36 80% 45 odpovědi Souhrn Zobrazit úplné odpovědi 1) Jsem Muž 9 20% Žena 36 80% 2) Můj věk je méně než 30 let 2 4% 31-40 let 33 73% 41-50 let 10 22% 51-60 let 0 0% 61 let a více 0 0% Nechci uvést 0 0% 3) Mé dítě

Více

Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015

Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015 Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015 Dotazníkové šetření Jihočeské hospodářské komory a Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů, o.p.s. probíhá od 1.7.2015 do 30.9.2015 Vzorek 266

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

Ing. Mgr. Jiří Svoboda Kurzy

Ing. Mgr. Jiří Svoboda Kurzy Ing. Mgr. Jiří Svoboda Ing. Mgr. Jiří Svoboda Kurzy Soft skills Manažerské a marketingové kurzy Manažerské dovednosti Moderní marketingová komunikace Efektivní komunikace Komunikace se zákazníkem Péče

Více

SEKCE IVU SDRUK. Činnost sekce

SEKCE IVU SDRUK. Činnost sekce SEKCE IVU SDRUK Činnost sekce INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UŽIVATELŮ záplava informací kritické myšlení celoživotní vzdělávání společnost znalostí INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UŽIVATELŮ 7. ročník konference Informační

Více

VZDĚLÁVACÍ CENTRUM TURNOV

VZDĚLÁVACÍ CENTRUM TURNOV VZDĚLÁVACÍ CENTRUM TURNOV 2017/2018 VÁŠ PARTNER V OBLASTI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ORGANIZACE KURZŮ podzimní a jarní semestr vyučovací hodina = 45 minut obvykle 1 setkání týdně (2 3 vyučovací hodiny) maximálně

Více

INFORMAČNÍ VĚDA 2 UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ V OBORU INFORMAČNÍ SYSTÉMY

INFORMAČNÍ VĚDA 2 UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ V OBORU INFORMAČNÍ SYSTÉMY INFORMAČNÍ VĚDA 2 UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ V OBORU INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRŮZKUM UPLATNĚNÍ ERP KONZULTANT ANALYTIK PODNIKOVÝCH PROCESŮ A INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ CYBRARIAN Znalostní inţenýr Informační architekt Administrátor

Více

SILAŘ OBSLUHA TECHNOLOGIE SIL. Nabízíme Vám práci s nejmodernější technologií za pomocí inovativních postupů, které si zasloužily již několik ocenění.

SILAŘ OBSLUHA TECHNOLOGIE SIL. Nabízíme Vám práci s nejmodernější technologií za pomocí inovativních postupů, které si zasloužily již několik ocenění. SILAŘ OBSLUHA TECHNOLOGIE SIL Nabízíme Vám práci s nejmodernější technologií za pomocí inovativních postupů, které si zasloužily již několik ocenění. Co vás čeká * obsluha technologie příjmových zařízení

Více

Základní škola a Mateřská škola Čachrov okres Klatovy, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Čachrov okres Klatovy, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Čachrov okres Klatovy, příspěvková organizace Čachrov 10, 339 01 Klatovy; IČO: 699 83 615 tel.: 378609 /311 ředitelna, /310 sborovna a kuchyně, /313 MŠ e-mail: reditel@skolacachrov.cz,

Více

Žádost uchazeče o zaměstnání

Žádost uchazeče o zaměstnání Žádost uchazeče o zaměstnání Vážená uchazečko, vážený uchazeči, rádi bychom Vás požádali o vyplnění následujícího dotazníku, který bude sloužit personálnímu oddělení k výběru nových zaměstnanců. Všechny

Více

Univerzita Karlova, Ústav výpočetní techniky Ovocný trh 560/5, Praha 1. OPATŘENÍ ŘEDITELE č. 1/2018. Organizační struktura Ústavu výpočetní techniky

Univerzita Karlova, Ústav výpočetní techniky Ovocný trh 560/5, Praha 1. OPATŘENÍ ŘEDITELE č. 1/2018. Organizační struktura Ústavu výpočetní techniky Univerzita Karlova, Ústav výpočetní techniky Ovocný trh 560/5, Praha 1 č.j. UKRUK/81730/2018 V Praze dne 25. 6. 2018 OPATŘENÍ ŘEDITELE č. 1/2018 Organizační struktura Ústavu výpočetní techniky Čl. 1 Toto

Více

výstupy z dotazníků DFGJK

výstupy z dotazníků DFGJK výstupy z dotazníků DFGJK G4 Škola: DFGJK, typ: G4 Vektor 14 Modul 1 Podle čeho jste se především rozhodoval(a) při výběru SŠ, kterou navštěvujete?(vyberte i více z níže uvedených možností) 9 9 Moje vlastní

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelem Magistrátu hlavního města Prahy vyhlašuje dne 25. 11. 2016 výběrové řízení na obsazení pracovního

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelkou Magistrátu hlavního města Prahy v souladu

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 8/2018

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 8/2018 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 8/2018 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 26.3.2018, v souladu s 7 zákona č. 312/2002

Více

Sjednaný druh práce: finanční manažer / finanční manažerka, s místem výkonu práce Praha, v platové třídě 12 1

Sjednaný druh práce: finanční manažer / finanční manažerka, s místem výkonu práce Praha, v platové třídě 12 1 OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené ředitelem Magistrátu hlavního města Prahy vyhlašuje dne 2. 11. 2016 výběrové řízení na obsazení pracovního

Více

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor.

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. 1. Máte rád svoje povolání? Proč? - pro svoji pestrost a i určitou volnost volby pořadí této práce - možnosti tvůrčí práce - a pod. 2. Jak dlouho děláte

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené Ing. Zdenou Javornickou, pověřenou řízením Magistrátu hlavního města Prahy v souladu s 7 zákona č.

Více

INSPEKTOR BOZP - OBOR STAVEBNICTVÍ

INSPEKTOR BOZP - OBOR STAVEBNICTVÍ TECHNOLOG Chemičtí technici technologové, normovači a pracovníci v příbuzných oborech (363) 25000 Kč Pracovní poměr CHS Epi, a.s..6.205-3.5.206 Identifikace: ULA22532U Revoluční 930/86, 4000 Ústí nad Labem,

Více

Základní škola Orlová Lutyně Školní 862 okres Karviná, příspěvková organizace ICT PLÁN

Základní škola Orlová Lutyně Školní 862 okres Karviná, příspěvková organizace ICT PLÁN Základní škola Orlová Lutyně Školní 862 okres Karviná, příspěvková organizace ICT PLÁN zpracovaný v souladu s metodickým pokynem MŠMT ČR č. j. 27 419/2004-55 v Orlové 10. 2. 2018 Zpracovala: Ing. Romana

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 5, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 SŠ Nabídka vzdělávacích programů DVPP na 2. pololetí školního

Více

POZVÁNKA NA KURZY. Literatura Ke všem kurzům jsou poskytovány metodické příručky pro školství v elektronické podobě.

POZVÁNKA NA KURZY. Literatura Ke všem kurzům jsou poskytovány metodické příručky pro školství v elektronické podobě. POZVÁNKA NA KURZY Dovolujeme si zaměstnance Vaší školy pozvat na bezplatná školení sponzorovaná firmou Microsoft, která se konají na naší škole. Tato nabídka se týká všech zaměstnanců školství pedagogů

Více

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup ÚŘADY VE MĚSTECH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení. manažer Centra společných služeb (CSS)

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení. manažer Centra společných služeb (CSS) Svazek obcí Horní Labe Náměstí 69, 543 71 Hostinné IČO: 71169431 Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Svazek obcí Horní Labe zastoupený předsedkyní svazku vyhlašuje dne 02.06.2016 výběrové řízení na

Více

PRÁCE S TEXTEM Pálení čarodějnic - osmisměrka

PRÁCE S TEXTEM Pálení čarodějnic - osmisměrka AUTOR Mgr. Jana Pikalová PRÁCE S TEXTEM Pálení čarodějnic - osmisměrka OČEKÁVANÝ VÝSTUP vyluštění osmisměrky na základě porozumění textu FORMA VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU pracovní list pro žáka POMŮCKY papír,

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

Učební osnovy pracovní

Učební osnovy pracovní ZV Základní vzdělávání 1 týdně, povinný Informace v historii Žák: seznámí se s historií informací pozná vznik a vývoj počítačů - pojem informace - vznik a vývoj počítačů Komunikace Anglický jazyk Angličtina

Více

Paměťnároda. Helena Medková

Paměťnároda. Helena Medková Paměťnároda Helena Medková 1946 Narodila se v roce 1946 v Praze. Její rodiče ji již od malička vedli k hudbě. Hrála na klavír a její sestra na housle. Studovala na konzervatoři a poté na Akademii múzických

Více

Kancelář starosty a tajemníka

Kancelář starosty a tajemníka nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 01 Lanškroun www.lanskroun.eu Vyřizuje: Ing. Petra Brejšová Telefon: 465 385 269 E-mail: petra.brejsova@lanskroun.eu Čj.: MULA 13569/2016 Počet listů dokumentu:

Více

VZDĚLÁVACÍ CENTRUM TURNOV

VZDĚLÁVACÍ CENTRUM TURNOV VZDĚLÁVACÍ CENTRUM TURNOV VÁŠ PARTNER V OBLASTI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 2016/2017 ORGANIZACE KURZŮ podzimní a jarní semestr vyučovací hodina = 45 minut obvykle 1 setkání týdně (2 3 vyučovací hodiny) maximálně

Více

Spolupráce vysokých škol s absolventy. Ing. Roman Kozel, Ph.D. proděkan Ekonomické fakulty VŠB TU Ostrava

Spolupráce vysokých škol s absolventy. Ing. Roman Kozel, Ph.D. proděkan Ekonomické fakulty VŠB TU Ostrava Spolupráce vysokých škol s absolventy Ing. Roman Kozel, Ph.D. proděkan Ekonomické fakulty VŠB TU Ostrava SEGMENTY SPOLUPRÁCE studenti středních škol studenti vysoké školy absolventi vysoké školy zaměstnanci

Více

Administrativní pracovník, účetní, hospodář/ka,

Administrativní pracovník, účetní, hospodář/ka, Starosta obce v souladu s ustanovením 7 zákona č. 312/2002 Sb. o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, v platném znění, vyhlašuje výběrové řízení na obsazení pracovního místa:

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

Manažerská praxe 1. skupina Jakuba Glasera

Manažerská praxe 1. skupina Jakuba Glasera Manažerská praxe 1 skupina Jakuba Glasera Vyšší policejní škola a Střední policejní škola MV v Praze Vnější podmínky Rozlehlý areál a zvláštní režim přístupu Velmi dobře propracované webové stránky Špatná

Více

na trhu práce (přednáška pro gymnázia) KIT PEF CZU - Vladimír Očenášek

na trhu práce (přednáška pro gymnázia) KIT PEF CZU - Vladimír Očenášek na trhu práce (přednáška pro gymnázia) 1 položme si pár otázek... předvídáme měnící se kvalifikační potřeby? (co bude za 5, 10, 15 let...) jsou propojeny znalosti, dovednosti a kompetence (žáků, studentů,

Více

2017/18. Vyhodnocení evaluačních dotazníků VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE

2017/18. Vyhodnocení evaluačních dotazníků VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE 2017/18 Vyhodnocení evaluačních dotazníků VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE Způsob hodnocené dotazníků U každého předmětu byli studenti tázáni na 5 otázek, které hodnotili stupeň souhlasu čísly 1-4.

Více

SAMOSTATNÁ/Ý ÚČETNÍ VÝROBNÍHO ZÁVODU

SAMOSTATNÁ/Ý ÚČETNÍ VÝROBNÍHO ZÁVODU Hradce Králové, u D11). Do dynamického týmu hledáme schopné uchazeče na pozici: SAMOSTATNÁ/Ý ÚČETNÍ VÝROBNÍHO ZÁVODU Zpracování podkladů pro účetnictví Účtování dle českých standardů, znalost mezinárodních

Více

ORGANIZACE KURZŮ JAK SE PŘIHLÁSIT SLEVY SOUTĚŽ

ORGANIZACE KURZŮ JAK SE PŘIHLÁSIT SLEVY SOUTĚŽ 2018/2019 ORGANIZACE KURZŮ podzimní a jarní semestr vyučovací hodina = 45 minut obvykle 1 setkání týdně (2 3 vyučovací hodiny) maximálně 10 účastníků v kurzu (obvykle 4 6) k zahájení kurzů jsou zapotřebí

Více

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav Bankovní institut vysoká škola, a.s. Kdo jsme? První soukromá vysoká škola Atraktivní studijní obory Univerzitní informační systém Skvělé zázemí a nejnovější technika Moderní bezbariérová budova Jsme součástí

Více

Burza práce 28. 4. 2016

Burza práce 28. 4. 2016 Burza práce 28. 4. 2016 Tato burza je určena výhradně ke zprostředkování práce asistenta pedagoga. Své inzeráty sem mohou vkládat zájemci o tuto práci i ti, kteří jejich služby potřebují (vedení škol,

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Hlavní město Praha - Magistrát hlavního města Prahy zastoupené Ing. Zdenou Javornickou, pověřenou řízením Magistrátu hlavního města Prahy v souladu s 7 zákona č.

Více

Realizace modelových kolekcí

Realizace modelových kolekcí Realizace modelových kolekcí výukový modul Renata Pušová HLEDÁNÍ INSPIRACE Inspiraci můžete najít všude kolem vás. Je důležité všechno vnímat. Co se jednomu může zdát hloupé a neuchopitelné, může druhý

Více

KVALITA PRACOVNÍHO ŽIVOTA

KVALITA PRACOVNÍHO ŽIVOTA KVALITA PRACOVNÍHO ŽIVOTA zaměstnanců Univerzitní knihovny ZČU v Plzni Leden 017/ Závěrečná zpráva z výzkumného projektu / Řešitel projektu: RNDr. Tomáš RAITER/ www.hodnoceni-nemocnic.cz I. HLAVNÍ VÝSLEDKY

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ZNOJMO

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ZNOJMO právní nauka, management a marketing 1. Základní právní pojmy 2. Ústavní právo 3. Občanské právo, absolutní majetková práva 4. Občanské právo, relativní majetková práva 5. Podnikání a obchodní právo dle

Více

Tisková konference Praha 29. srpna 2012

Tisková konference Praha 29. srpna 2012 Tisková konference Praha 29. srpna 2012 Martin Ježek, ředitel projektu Rozumíme penězům Markéta Vaňková, CSR manažerka GE Money Bank Program 1. Vývoj projektu Rozumíme penězům 2. Výsledky průzkumu mezi

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 6/2017

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 6/2017 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 6/2017 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 14.03.2017 vyhlašuje výběrové řízení na obsazení

Více

P12 Ukázka rozhovoru s podrobným kódováním. P14 Ukázka rozhovoru s barevným kódováním. P15 Internetové odkazy na muzea, projekty a vědecká pracoviště

P12 Ukázka rozhovoru s podrobným kódováním. P14 Ukázka rozhovoru s barevným kódováním. P15 Internetové odkazy na muzea, projekty a vědecká pracoviště Přílohy 1 Seznam příloh P1 Informační dopis pro rodiče P2 Obrázek vědce (Ivan) P3 Obrázek vědce (Karel) P4 Obrázek vědce (Anna) P5 Obrázek vědce (Bára) P6 Obrázek vědce (Cecil) P7 Obrázek vědce (David)

Více

ELEKTRO - IT TECHNIK (vhodné i pro absolventy)

ELEKTRO - IT TECHNIK (vhodné i pro absolventy) ELEKTRO - IT TECHNIK (vhodné i pro absolventy) Náplň práce: Podílení se na návrhu, výrobě, testování a uvádění do provozu technických prostředků s ohledem na jejich využití v praxi Úpravy komponentů dle

Více

ŠKOLSKÝ PORTÁL Pardubického kraje

ŠKOLSKÝ PORTÁL Pardubického kraje ŠKOLSKÝ PORTÁL Pardubického kraje Klíč ke vzdělání a vědění na dosah www.klickevzdelani.cz Richard Tichý administrátor portálu Krajský úřad Pardubického kraje ŠKOLSKÝ PORTÁL Pardubického kraje www.klickevzdelani.cz

Více

E VROPSKÝ FORMULÁŘ OSOBNÍ INFORMACE BĚLONOHÝ IVO, ING. JOSEFA JANA FUČÍKA 858, LOMNICE NAD POPELKOU, ČESKÁ REPUBLIKA

E VROPSKÝ FORMULÁŘ OSOBNÍ INFORMACE BĚLONOHÝ IVO, ING. JOSEFA JANA FUČÍKA 858, LOMNICE NAD POPELKOU, ČESKÁ REPUBLIKA E VROPSKÝ FORMULÁŘ ŽIVOTOPISU OSOBNÍ INFORMACE Jméno Adresa BĚLONOHÝ IVO, ING. JOSEFA JANA FUČÍKA 858, 512 51 LOMNICE NAD POPELKOU, ČESKÁ REPUBLIKA Telefon +420 606 882 187, +420 481 312 276 E-mail Národnost

Více

SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7

SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7 SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Dotazník pro metodika školního stravování Příloha 2 Dotazník pro pracovníka pověřené obce Příloha 3 Dotazník pro ředitel/ku školy, který/á má v organizační struktuře školní jídelnu

Více

Základní údaje. Profesní profil

Základní údaje. Profesní profil Základní údaje Jméno: Mgr. Alexandra Narwa Trvalé bydliště: Tiché údolí 2360, 252 63 Roztoky u Prahy Telefon: 605 187 330 Email: alexandra.narwa@seznam.cz Datum narození: 25. 2. 1978 Rodinný stav: vdaná,

Více

Zkušenosti s tvorbou, zadáváním a vyhodnocením dotazníků. Gymnázium, Příbram VII, Komenského 402

Zkušenosti s tvorbou, zadáváním a vyhodnocením dotazníků. Gymnázium, Příbram VII, Komenského 402 Zkušenosti s tvorbou, zadáváním a vyhodnocením dotazníků Gymnázium, Příbram VII, Komenského 402 Opravdu zkušenosti? zahájení dotazníkových šetření v roce 2004 při zahájení prací na ŠVP pravidelná zadávání

Více

TRH PRÁCE V OKRESE SVITAVY (aktuální situace)

TRH PRÁCE V OKRESE SVITAVY (aktuální situace) TRH PRÁCE V OKRESE SVITAVY (aktuální situace) Mgr. Tomáš Lorenc specialista monitoringu trhu práce projektu EFES Svitavy, 19. 10. 2017 Efektivní služby zaměstnanosti ( EFES ) reg. č.: CZ.03.1.54/0.0/0.0/15_011/0000056

Více