Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok VČP Net, s.r.o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok VČP Net, s.r.o."

Transkript

1 Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok 2008 VČP Net, s.r.o. Pražská třída 485, Hradec králové 30. dubna 2009

2 Vzhledem k povinnosti provozovatele distribuční soustavy (dále jen Společnost ) každoročně zpracovávat zprávu o přijatých opatřeních a o plnění Programu opatření (dále jen PO ) uloženou mu 59a odst. 4 zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon, v platném znění (dále jen EZ ), popisuje tento dokument nejdůležitější přijatá opatření k plnění PO za rok 2008 za účelem vyloučení diskriminačního chování ve vztahu k ostatním účastníkům trhu s plynem a pravidla pro zpřístupňování informací o provozování a rozvoji distribuční soustavy a přístupu do ní, jejichž poskytnutí pouze určitým účastníkům trhu s plynem by mohlo tyto účastníky zvýhodnit na úkor ostatních. Tato zpráva o plnění Programu opatření byla zpracována Společností VČP Net, s.r.o., jako držitelem licence na distribuci plynu. V souladu s 59a, odst. 1 EZ se Společnost VČP Net, s.r.o., od 1. ledna 2007 z hlediska své právní formy, organizace a rozhodování oddělila od společnosti Východočeská plynárenská, a.s. A. Přijatá opatření 1.1 Vnitropodnikové procesy Byly vymezeny vnitropodnikové procesy, jejichž vykonáváním potenciálně hrozí vznik diskriminačního chování ve vztahu k ostatním účastníkům trhu. Jedná se zejména o nastavení pravidel pro: - přístup k distribuční soustavě a poskytování distribučních služeb - přístup k informacím souvisejících s provozem distribuční soustavy a s poskytováním distribučních služeb Tyto procesy jsou řešeny v níže uvedených dokumentech: - Sdělení VČPN_SD_2007_01 Reklamační řád PDS - Metodický pokyn VCPN_ MP_A02_02_01 Pravidla procesů Odboru prodeje kapacity - Směrnice VCP-Net_ SM_B02_07_01 - Standardy nediskriminačního přístupu k DS - Program opatření provozovatele distribuční soustavy k vyloučení diskriminačního chování ve vztahu k ostatním účastníkům trhu se plynem a ohledně pravidel pro zpřístupňování informací o provozování a rozvoji distribuční soustavy a přístupu do ní - smlouvy o mlčenlivosti v rozsahu uvedeném v odstavci č.1.4 tohoto dokumentu 1.2 Informační systémy V návaznosti na předchozí úpravu systémů bylo udržováno nastavení hardwaru a softwaru, včetně stanovení přístupových práv v souladu s principem nediskriminačního přístupu k informacím. Jedná se zejména o následující systémy: - SAP PM - GIS - SAP ISU - AVE Internet - Internet - Callcentrum Udržování nastavení se týkalo také přístupových práv do příslušných sdílených složek.

3 1.3 Správa informačních systémů Správa informačních systémů je zabezpečena externím subjektem, který je smluvně zavázán ochraňovat a nesdělovat třetím stranám žádné informace týkající se Společnosti. Byla uzavřena Smlouva o službách v oblasti informačních technologií, která převádí správu informačních systémů na RWE Interní služby, a.s. V roce 2008 RWE Interní služby, a.s. zajišťovala pro společnost VČP Net, s.r.o. kromě podpory IT systémů také vybrané služby (fakturace, logistika). 1.4 Smlouvy o mlčenlivosti a) byly uzavřeny smlouvy o mlčenlivosti se všemi zaměstnanci Společnosti b) byly uzavřeny smlouvy o mlčenlivosti s členy statutárního orgánu c) byly uzavřeny smlouvy o mlčenlivosti s externími poskytovateli služeb d) byly uzavřeny smlouvy o mlčenlivosti s vybranými zaměstnanci externích poskytovatelů služeb 1.5 Oddělení prostor Byla přijata technická opatření k fyzickému zamezení nekontrolovanému přístupu do prostor Společnosti. Bylo zajištěno střežení objektu distributora bezpečnostní agenturou a podniknuty kroky k fyzickému oddělení prostor a zajištění přístupu do nich na bázi čipových karet. Všechna opatření byla provedena v souladu s EZ. 2. Informace 2.1 Citlivé informace Je zajištěno dělení informací, a to na informace důvěrné a informace smluvní. Důvěrnými informacemi se rozumí všechny údaje o distribuční soustavě, které nemají charakter informace veřejné nebo smluvní. Smluvními informacemi se rozumí údaje uvedené či vyplývající ze smlouvy mezi uživatelem či poskytovatelem služby a provozovatelem distribuční soustavy nebo údaje vyplývající ze zákonných požadavků. Dané údaje lze poskytnout pouze relevantní smluvní straně na základě smlouvy či orgánu státní správy na základě zákonného požadavku, pro třetí stranu je údaj považován za důvěrnou informaci. Za třetí stranu je též považována organizační jednotka poskytovatele služby, která zajišťuje činnosti dle licence na obchod s plynem 2.2 Důvěrné informace Zajištění důvěrných informací ve Společnosti Utajení důvěrných informací bylo a je zabezpečeno dohodami o mlčenlivosti, které byly uzavřeny se všemi zaměstnanci Společnosti.

4 Členové statutárního orgánu Společnosti mají uzavřené doložky o mlčenlivosti v rámci příslušné smlouvy o výkonu funkce, která byla mezi nimi a Společností uzavřena Zajištění utajení důvěrných informací ve vztahu k externím 1 poskytovatelům služeb Povinnost mlčenlivosti byla zajištěna: a) ustanovením o povinnosti utajit důvěrné informace, které je obsaženo ve smlouvě mezi Společností a externím poskytovatelem služeb, b) uzavřením samostatné smlouvy o mlčenlivosti mezi Společností a externím poskytovatelem služeb. Na základě příslušných smluvních ujednání externí poskytovatelé služeb zajišťují utajení důvěrných informací způsobem shodným se způsobem, který uplatňuje Společnost vůči svým zaměstnancům. 2.3 Smluvní informace Zajištění smluvních informací ve Společnosti ve vztahu s externími poskytovateli služeb Zajištění smluvních informací v rámci Společnosti ve vztahu s externími poskytovateli služeb bylo upraveno obdobným způsobem uvedeným v bodech a Osoby za porušení závazku mlčenlivosti ve vztahu ke smluvním informacím odpovídají způsobem uvedeným v bodu Postihy při porušení závazku mlčenlivosti V případě porušení závazku mlčenlivosti: a) zaměstnancem Společnosti odpovídá tento zaměstnanec za škodu dle zákona č. 65/1965 Sb., resp. zákona č. 262/2006 Sb., v platném znění b) členem statutárního orgánu Společnosti nebo jejím prokuristou (případně členem dozorčí rady, pokud byla ve Společnosti zřízena), odpovídá za škodu dle příslušných ustanovení zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění c) externím poskytovatelem služeb odpovídá externí poskytovatel služeb za škodu dle příslušných ustanovení zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění 2.5 Veřejné informace Veřejnými údaji se rozumí údaje veřejně přístupné každému zájemci o informaci a zveřejňované zejména na internetových stránkách provozovatele distribuční soustavy, a dále jsou vydávány tiskové zprávy, týkající se distribuční soustavy. 1 Externím poskytovatelem služeb se rozumí i jakákoliv propojená osoba v rámci koncernu RWE

5 V roce 2008 byly veřejné informace přístupné na webových stránkách Společnosti. 3. Manažerské a právní oddělení Od bylo u distribuční společnosti zabezpečeno 100% manažerské a právní oddělení v souladu s 59a odst. 9 EZ. 4. Organizační oddělení 4.1. Schéma začlenění distribuční společnosti uvnitř vertikálně integrovaného podnikatele V celém uplynulém účetním období byla Společnost ovládána následujícími osobami: RWE AG, Essen 100,00 % RWE Energy AG 100,00 % RWE Gas International B.V. 100,00 % RWE Transgas, a.s. 2,95 % Východočeská plynárenská, a.s. 63,62 % Východočeská plynárenská, a.s. 100,00 % VČP Net, s.r.o Oddělení značek, log a designu Od začalo být používáno nové logo VČP Net, s.r.o Provedení webové prezentace Od začátku roku 2007 začalo PDS provozovat webové stránky na vlastní doméně. 5. Implementace 5.1 Compliance Officer ( resp. Kontrolor nezávislosti PDS ) Postavení Compliance Officera uvnitř společnosti K zabezpečení vykonávání příslušných činností Compliance Officera byla tato funkce smluvně zajišťována firmou RWE Transgas Net, s.r.o. (provozovatelem přepravní soustavy v ČR) Kompetence a odpovědnost Compliance Officera Compliance Officer je oprávněn zejména navrhovat opatření, která zajistí řádnou implementaci pravidel Programu opatření, a požadovat součinnost v rámci kontroly a zajišťování souladu s Programem opatření.

6 K činnostem Compliance Officera náleží konkrétně: 1. Řídit činnosti koordinátorů Programu opatření 2. Zajistit zpracování a aktualizaci Programu opatření, 3. Zajišťovat komunikaci ve věci Programu opatření, 4. Zajistit kontrolu dodržování Programu opatření u zaměstnanců, statutárních orgánů a prokuristů, 5. Zajistit kontrolu dodržování opatření vyplývajících z Programu opatření, 6. Stanovovat a s odbornými útvary projednávat opatření k dodržování nediskriminačního přístupu k třetím stranám, 7. Monitorovat vývoj právního a regulačního rámce s ohledem na povinnosti provozovatelů plynárenských soustav související s dodržováním transparentního, objektivního a nediskriminačního přístupu vůči třetím stranám, 8. Jednat s třetími stranami ve věci dodržování transparentního, objektivního a nediskriminačního přístupu, 9. Jednat s externími a interními kontrolními orgány ve věci dodržování transparentního, objektivního a nediskriminačního přístupu vůči třetím stranám, 10. Spolupracovat s externími a interními kontrolními orgány při jejich šetřeních ve věci dodržování transparentního, objektivního a nediskriminačního přístupu vůči třetím stranám, 11. Předkládat zprávy o plnění Programu opatření vedení a po schválení zasílat ERÚ a MPO. 6. Přístup k reklamacím a stížnostem Přístup ke stížnostem je řešen nediskriminačním způsobem a v souladu s principy PO a podle obecně závazných předpisů a v souladu s vnitropodnikovými předpisy. Problematiku řeší zejména Reklamační řád PDS. 7. Školení zaměstnanců Proběhlo proškolení vedoucích zaměstnanců a vedoucí pracovníci následně proškolili všechny své podřízené pracovníky. Po školení zaměstnanci podepisovali doložku o mlčenlivosti. U nových zaměstnanců proběhlo školení jako součást vstupních školení při zahájení pracovního poměru a následně zaměstnanci podepisovali doložku o mlčenlivosti. Školení jednotlivých zaměstnanců prováděl příslušný vedoucí na základě zpracovaných školících materiálů.

7 9. Publikace Zprávy o plnění Programu opatření Zpráva o plnění Programu opatření je v souladu s ustanovením 59a odst. 4 EZ zaslána Energetickému regulačnímu úřadu a Ministerstvu průmyslu a obchodu a současně je zveřejněna způsobem umožňujícím dálkový přístup. B. Plnění opatření Ve světle výše zmíněných přijatých a provedených opatřeních a při kontrolách zaměřených na dodržování Programu opatření nebyly v průběhu roku 2008 zjištěny případy porušení Programu opatření. V Hradci Králové dne Ing. Miroslav Zaur jednatel.. Dipl.-Volkw.Thomas Merker jednatel

VČP Net, s.r.o. 1/6. Pražská třída 485, 500 04 Hradec Králové 20. dubna 2010

VČP Net, s.r.o. 1/6. Pražská třída 485, 500 04 Hradec Králové 20. dubna 2010 Zpráva o plnění Programu opatření provozovatele distribuční soustavy k vyloučení diskriminačního chování ve vztahu k ostatním účastníkům trhu s plynem a ohledně pravidel pro zpřístupňování informací o

Více

1. Přijatá opatření. 1.1. Vnitropodnikové procesy

1. Přijatá opatření. 1.1. Vnitropodnikové procesy Zpráva o plnění Programu opatření provozovatele distribuční soustavy k vyloučení diskriminačního chování ve vztahu k ostatním účastníkům trhu s plynem a ohledně pravidel pro zpřístupňování informací o

Více

RWE GasNet, s.r.o. 1/7. Klíšská 940, Ústí nad Labem 20. dubna 2010

RWE GasNet, s.r.o. 1/7. Klíšská 940, Ústí nad Labem 20. dubna 2010 Zpráva o plnění Programu opatření provozovatele distribuční soustavy k vyloučení diskriminačního chování ve vztahu k ostatním účastníkům trhu s plynem a ohledně pravidel pro zpřístupňování informací o

Více

1. Přijatá opatření Vnitropodnikové procesy

1. Přijatá opatření Vnitropodnikové procesy Zpráva o plnění Programu opatření provozovatele distribuční soustavy k vyloučení diskriminačního chování ve vztahu k ostatním účastníkům trhu s plynem a ohledně pravidel pro zpřístupňování informací o

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok JMP Net, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok JMP Net, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011 JMP Net, s.r.o. Plynárenská 499/1, 657 02 Brno 03. dubna 2012 1 Výroční zprávu

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011. SMP Net, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011. SMP Net, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011 SMP Net, s.r.o. Hornopolní 3314/38, 702 00 Ostrava 03. dubna 2012 1 Výroční zprávu

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok SMP Net, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok SMP Net, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2012 SMP Net, s.r.o. Hornopolní 3314/38, 702 00 Ostrava 12. března 2013 1 Výroční

Více

Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok STP Net, s.r.o.

Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok STP Net, s.r.o. Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok 2007 STP Net, s.r.o. Novodvorská 803/82, 142 01 Praha 4 12. února 2008 Vzhledem k povinnosti

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011. RWE GasNet, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011. RWE GasNet, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011 RWE GasNet, s.r.o. Klíšská 940, 401 17 Ústí nad Labem 03. dubna 2012 1 Výroční

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok RWE GasNet, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok RWE GasNet, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2012 RWE GasNet, s.r.o. Klíšská 940, 401 17 Ústí nad Labem 12. března 2013 1 Výroční

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2014. RWE GasNet, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2014. RWE GasNet, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2014 RWE GasNet, s.r.o. Klíšská 940, 401 17 Ústí nad Labem 12.03.2015 1 Výroční zprávu

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok GasNet, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok GasNet, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2017 GasNet, s.r.o. Klíšská 940, 401 17 Ústí nad Labem 14.02.2018 1 Výroční zprávu

Více

Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok JMP Net, s.r.o.

Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok JMP Net, s.r.o. Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok 2006 JMP Net, s.r.o. Plynárenská 499/, 657 02 Brno 26. dubna 2007 Vzhledem k povinnosti

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok GasNet, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok GasNet, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2018 GasNet, s.r.o. Klíšská 940, 401 17 Ústí nad Labem 11. 4. 2019 1 Výroční zprávu

Více

Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok 2006. SČP Net, s.r.o.

Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok 2006. SČP Net, s.r.o. Zpráva o plnění Programu opatření k zajištění nediskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok 2006 SČP Net, s.r.o. Klíšská 940, 401 17 Ústí nad Labem 26. dubna 2007 Vzhledem k povinnosti

Více

za rok 2008 (dále jen Zpráva )

za rok 2008 (dále jen Zpráva ) Zpráva o plnění Programu Opatření k vyloučení diskriminačního chování ve vztahu k ostatním účastníkům trhu s plynem a pravidla pro zpřístupňování informací o provozování a rozvoji přepravní soustavy a

Více

Program opatření provozovatele distribuční soustavy

Program opatření provozovatele distribuční soustavy Program opatření provozovatele distribuční soustavy k vyloučení diskriminačního chování ve vztahu k ostatním účastníkům trhu s plynem a ohledně pravidel pro zpřístupňování informací o provozování a rozvoji

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2007

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2007 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2006

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2006 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2009

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2009 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím

Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

ZPRÁVA O OPATŘENÍCH PRIJATÝCH K PROVÁDĚNÍ PROGRAMU ROVNÉHO ZACHÁZENÍ ZA ROK 2011. RWE Gas Storage, s.r.o.

ZPRÁVA O OPATŘENÍCH PRIJATÝCH K PROVÁDĚNÍ PROGRAMU ROVNÉHO ZACHÁZENÍ ZA ROK 2011. RWE Gas Storage, s.r.o. ZPRÁVA O OPATŘENÍCH PRIJATÝCH K PROVÁDĚNÍ PROGRAMU ROVNÉHO ZACHÁZENÍ ZA ROK 2011 RWE Gas Storage, s.r.o. Praha, dne 24. dubna 2012 1. Úvod Zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení

Více

Program opatření k vyloučení diskriminačního chování a pravidel provozovatele distribuční soustavy pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím

Program opatření k vyloučení diskriminačního chování a pravidel provozovatele distribuční soustavy pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím k vyloučení diskriminačního chování a pravidel provozovatele distribuční soustavy pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem () Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel programu opatření... 2 1.2. Právní

Více

1 / 10. Program opatření 2005 E.ON Distribuce, a.s. Brno,

1 / 10. Program opatření 2005 E.ON Distribuce, a.s. Brno, Program opatření k vyloučení diskriminačního chování a pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem provozovatele distribuční soustavy (Program opatření) E.ON Distribuce, a.s. Brno,

Více

ZPRÁVA O OPATŘENÍCH PRIJATÝCH K PROVÁDĚNÍ PROGRAMU ROVNÉHO ZACHÁZENÍ ZA ROK 2014. RWE Gas Storage, s.r.o.

ZPRÁVA O OPATŘENÍCH PRIJATÝCH K PROVÁDĚNÍ PROGRAMU ROVNÉHO ZACHÁZENÍ ZA ROK 2014. RWE Gas Storage, s.r.o. ZPRÁVA O OPATŘENÍCH PRIJATÝCH K PROVÁDĚNÍ PROGRAMU ROVNÉHO ZACHÁZENÍ ZA ROK 2014 RWE Gas Storage, s.r.o. Praha, dne 27. dubna 2015 Zpráva o opatřeních přijatých k provádění programu rovného zacházení (dále

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2008

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2008 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2009

PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2009 PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2009 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění programu rovného zacházení za rok 2014

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění programu rovného zacházení za rok 2014 Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování provozovatele lokální distribuční soustavy za rok 2014 ( Výroční zpráva ) Obsah: 1. Úvod...

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s.

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Příloha č. 1 příkazu ŘS č. 2/2012 Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel

Více

CEZ Distribuce, a. s.

CEZ Distribuce, a. s. Zpráva o prijatých opatreních a plnení programu opatrení k vyloucení diskriminacního chování, pravidel pro zprístupnování informací neznevýhodnujícím zpusobem a opatrení k zajištení organizacního a informacního

Více

Zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím

Zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím Zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

Program rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování provozovatele lokální distribuční soustavy

Program rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování provozovatele lokální distribuční soustavy ČEZ Energetické služby, s.r.o. k vyloučení diskriminačního chování provozovatele lokální distribuční soustavy () ČEZ Energetické služby, s.r.o. IČO: 27804721 se sídlem: Výstavní 1144/103, 703 00 Ostrava

Více

PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnení Programu opatrení v roce 2006

PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnení Programu opatrení v roce 2006 PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnení Programu opatrení v roce 2006 Zpráva o prijatých opatreních a plnení programu opatrení k vyloucení diskriminacního chování, pravidel pro zprístupnování informací neznevýhodnujícím

Více

Příloha č. 1_r01 Program rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování provozovatele lokální distribuční soustavy

Příloha č. 1_r01 Program rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování provozovatele lokální distribuční soustavy Příloha č. 1_r01 k vyloučení diskriminačního chování provozovatele lokální distribuční soustavy () IČO: 01873237 se sídlem: Duhová 1444/2, Michle, 140 Praha 4 koresp. adr.: Pražská tř. 2738/94, 370 04

Více

Program opatření provozovatele distribuční soustavy

Program opatření provozovatele distribuční soustavy Program opatření provozovatele distribuční soustavy k vyloučení diskriminačního chování ve vztahu k ostatním účastníkům trhu s plynem a ohledně pravidel pro zpřístupňování informací o provozování a rozvoji

Více

Zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím

Zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím Zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2005 Brno, 20. dubna 2006

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2005 Brno, 20. dubna 2006 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy k vyloučení diskriminačního jednání ve vztahu k ostatním účastníkům trhu s plynem VČP Net, s.r.o. Pražská třída 485 500 04 Hradec Králové IČ:

Více

Výroční zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování a pravidel pro zpřístupňování informací

Výroční zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování a pravidel pro zpřístupňování informací Výroční zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování a pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem za rok 2012 Obsah 1. ÚVOD...

Více

Výroční zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování a pravidel pro zpřístupňování informací

Výroční zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování a pravidel pro zpřístupňování informací Výroční zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování a pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem za rok 2014 Obsah 1. ÚVOD...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o opatřeních přijatých k provádění programu rovného zacházení za rok 2018 společností. SPP Storage, s.r.o.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o opatřeních přijatých k provádění programu rovného zacházení za rok 2018 společností. SPP Storage, s.r.o. VÝROČNÍ ZPRÁVA o opatřeních přijatých k provádění programu rovného zacházení za rok 2018 společností SPP Storage, s.r.o. se sídlem Dolní Bojanovice č. 891, PSČ: 696 17, IČ: 248 22 191 (dále jen Společnost

Více

RWE Gas Storage, s.r.o.

RWE Gas Storage, s.r.o. PROGRAM ROVNÉHO ZACHÁZENÍ, KTERÝM SE STANOVÍ OPATŘENÍ K VYLOUČENÍ DISKRIMINAČNÍHO JEDNÁNÍ PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU VE VZTAHU K ÚČASTNÍKŮM TRHU S PLYNEM A PRÁVA A POVINNOSTI ZAMĚSTNANCŮ PROVOZOVATELE

Více

Standardy nediskriminačního přístupu k distribuční soustavě

Standardy nediskriminačního přístupu k distribuční soustavě Standardy nediskriminačního přístupu k distribuční soustavě A Účel Účelem tohoto dokumentu je stanovit standardy nediskriminačního přístupu k distribuční soustavě v návaznosti na Program opatření. Předmětem

Více

PROGRAM ROVNÉHO ZACHÁZENÍ. innogy Gas Storage, s.r.o.

PROGRAM ROVNÉHO ZACHÁZENÍ. innogy Gas Storage, s.r.o. PROGRAM ROVNÉHO ZACHÁZENÍ innogy Gas Storage, s.r.o. Praha, 30. 11. 2011, ve znění změn k 2019 Obsah: 1. Úvod 3 1.1. Právní rámec a účel programu 3 1.2. Definice pojmů a zkratek..4 2. Opatření k vyloučení

Více

Zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím

Zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím Zpráva o přijatých opatřeních a plnění Programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy k vyloučení diskriminačního jednání ve vztahu k ostatním účastníkům trhu s plynem a ohledně povinností a práv zaměstnanců provozovatele distribuční

Více

Výroční zpráva auditora programu rovného zacházení E.ON Distribuce, a.s. za rok 2017

Výroční zpráva auditora programu rovného zacházení E.ON Distribuce, a.s. za rok 2017 Výroční zpráva auditora programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování (dále jen "program rovného zacházení") provozovatele distribuční soustavy E.ON Distribuce, a.s. o opatřeních přijatých

Více

PROGRAM ROVNÉHO ZACHÁZENÍ PROVOZOVATELE DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY

PROGRAM ROVNÉHO ZACHÁZENÍ PROVOZOVATELE DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY PROGRAM ROVNÉHO ZACHÁZENÍ PROVOZOVATELE DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY GasNet, s.r.o. Ústí nad Labem dne 1. 6. 2016 1 Úvod... 3 1.1 Právní rámec... 3 1.2 Účel a rozsah Programu... 3 1.3 Definice pojmů a zkratek...

Více

Program opatrení. PREdistribuce, a.s.

Program opatrení. PREdistribuce, a.s. k vyloucení diskriminacního chování a pravidel provozovatele distribucní soustavy pro zprístupnování informací neznevýhodnujícím zpusobem () Obsah 1. Úvod 2 1.1. Úcel programuopatrení 2 12.. P ravmramecpro

Více

Výroční zpráva auditora programu rovného zacházení zpracována v souladu s ustanovením 60a zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon, ve znění

Výroční zpráva auditora programu rovného zacházení zpracována v souladu s ustanovením 60a zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon, ve znění Výroční zpráva auditora programu rovného zacházení zpracována v souladu s ustanovením 60a zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon, ve znění pozdějších předpisů, o opatřeních přijatých společností MND

Více

Výroční zpráva auditora programu rovného zacházení E.ON Distribuce, a.s. za rok 2016

Výroční zpráva auditora programu rovného zacházení E.ON Distribuce, a.s. za rok 2016 Výroční zpráva auditora programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování (dále jen "program rovného zacházení") provozovatele distribuční soustavy E.ON Distribuce, a.s. o opatřeních přijatých

Více

Struktura akcionářů Východočeské plynárenské, a.s. k rozhodnému dni pro konání mimořádné valné hromady, tj. k 13. říjnu 2006

Struktura akcionářů Východočeské plynárenské, a.s. k rozhodnému dni pro konání mimořádné valné hromady, tj. k 13. říjnu 2006 Struktura akcionářů Východočeské plynárenské, a.s. k rozhodnému dni pro konání mimořádné valné hromady, tj. k 13. říjnu 2006 AKCIONÁŘ POČET AKCIÍ % RWE Gas International B.V., Hoofddorp 611 137 63,62 %

Více

STANOVISKO KOMISE. ze dne 30.11.2012

STANOVISKO KOMISE. ze dne 30.11.2012 EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.11.2012 C(2012) 8867 final STANOVISKO KOMISE ze dne 30.11.2012 podle čl. 3 odst. 1 nařízení (ES) č. 715/2009 a čl. 10 odst. 6 směrnice 2009/73/ES Česká republika Certifikace

Více

Tzv. euronovela energetického zákona. Mgr. Antonín Panák Energetický regulační úřad

Tzv. euronovela energetického zákona. Mgr. Antonín Panák Energetický regulační úřad Tzv. euronovela energetického zákona Mgr. Antonín Panák Energetický regulační úřad Důvody připravované novely 1) implementace unijního práva - směrnice 2009/72/ES o společných pravidlech pro vnitřní trh

Více

Postavení ERÚ v navrhované novele EZ

Postavení ERÚ v navrhované novele EZ Seminář HV PSP ČR Postavení ERÚ v navrhované novele EZ Josef Fiřt Energetický regulační úřad Rozhodovací pravomoci ERÚ v oblasti rozhodování sporů soukromoprávního charakteru 17 odst. 5 vedle stávající

Více

EnCor Wealth Management s.r.o.

EnCor Wealth Management s.r.o. EnCor Wealth Management s.r.o. Politika střetu zájmů Účinnost ke dni: 1.6.2017 Stránka 1 z 6 1. Úvodní ustanovení I. Úvod II. III. A. Společnost EnCor Wealth Management s.r.o., se sídlem Údolní 1724/59,

Více

programu rovného zacházení za rok 2011

programu rovného zacházení za rok 2011 programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování provozovatele distribuční soustavy za rok 2011 ( Výroční zpráva ) Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel výroční zprávy... 2 1.2. Právní rámec... 2

Více

Optimalizace provozních nákladů

Optimalizace provozních nákladů Optimalizace provozních nákladů Představení společnosti Trh s elektrickou energií Trh se zemním plynem Metodologie 21/05/2013 Představení společnosti 3 27 let zkušeností 208 M roční obrat 2012 Pôle Social

Více

Vnitřní evropský energetický trh pohledem RWE

Vnitřní evropský energetický trh pohledem RWE Vnitřní evropský energetický trh pohledem RWE Martin Herrmann, CEO RWE Transgas Název společnosti STRANA 1 Od 7 k 17 společnostem: Důsledek překotného legislativního vývoje v energetice za 10 let 2002

Více

Podmínky ochrany osobních údajů

Podmínky ochrany osobních údajů Podmínky ochrany osobních údajů Foxtrot Technologies s.r.o., se sídlem Jivenská 2, 140 00 Praha 4, Česká republika, identifikační číslo: 25709054, společnost vedená u Městského soudu v Praze, spisová značka:

Více

Novela Energetického zákona

Novela Energetického zákona Novela Energetického zákona Hlavní změny EZ pohled ERÚ Seminář AEM Praha 13.5.2009 Josef Fiřt předseda Energetického regulačního úřadu I. Cíle připravované novely EZ II. Hlavní změny v novele EZ a dopady

Více

Východočeská plynárenská, a.s. Hradec Králové Materiály a rozhodnutí schválená

Východočeská plynárenská, a.s. Hradec Králové Materiály a rozhodnutí schválená Východočeská plynárenská, a.s. Hradec Králové Materiály a rozhodnutí schválená na mimořádné valné hromadě konané dne 31. srpna 2006 v salonku Panorama hotelu Amber Hotel Černigov v Hradci Králové Představenstvo

Více

Program rovného zacházení

Program rovného zacházení Program rovného zacházení vydaný v souladu s ust. 60a odst. 3 zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon SPP Storage, s.r.o. Program rovného zacházení 1 PREAMBULE A. Tento Program rovného zacházení (dále

Více

ČEZ Distribuce, a. s., Děčín 4, Teplická 874/8, PSČ 405 02. (dále jen Program opatření)

ČEZ Distribuce, a. s., Děčín 4, Teplická 874/8, PSČ 405 02. (dále jen Program opatření) Program opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního oddělení provozovatele distribuční

Více

OBSAH. Přehled ustanovení zpracovaných jednotlivými autory... XI Seznam zkratek... XX Seznam předpisů citovaných v komentáři... XXX Předmluva...

OBSAH. Přehled ustanovení zpracovaných jednotlivými autory... XI Seznam zkratek... XX Seznam předpisů citovaných v komentáři... XXX Předmluva... OBSAH Přehled ustanovení zpracovaných jednotlivými autory................. XI Seznam zkratek................................................ XX Seznam předpisů citovaných v komentáři..........................

Více

Interní předpis společnosti č. 9/ Program rovného zacházení. ve znění aktualizace č. 9/111115

Interní předpis společnosti č. 9/ Program rovného zacházení. ve znění aktualizace č. 9/111115 Interní předpis společnosti č. 9/140212 Program rovného zacházení ve znění aktualizace č. 9/111115 vydaný v souladu s ust. 60a odst. 3 zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon PREAMBULE A. Tento Program

Více

Priority ERÚ v roce 2012

Priority ERÚ v roce 2012 Priority ERÚ v roce 2012 Ing. Martina Krčová MBA místopředsedkyně a ředitelka sekce regulace Energetického regulačního úřadu XVI. Jarní konference AEM 28. 2. 2012 Oblast působnosti ERÚ Regulace cen Ochrana

Více

STANOVENÍ RIZIKOVÝCH OBLASTÍ

STANOVENÍ RIZIKOVÝCH OBLASTÍ PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE BRNO Húskova 2, 618 32 Brno STANOVENÍ RIZIKOVÝCH OBLASTÍ Tabulka stupnice hodnocení rizik a významnosti vlivu rizika PRAVDĚPODOBNOST VÝSKYTU RIZIKA (P) VÝZNAMNOST VLIVU RIZIKA (V)

Více

Česká regulační legislativa a organizace trhu s plynem

Česká regulační legislativa a organizace trhu s plynem Česká regulační legislativa a organizace trhu s plynem Ing. Blahoslav Němeček Ph.D. místopředseda a ředitel sekce regulace Oblast působnosti ERÚ Ochrana zájmů spotřebitelů - rozšíření Podpora hospodářské

Více

Směrnice o ochraně osobních údajů

Směrnice o ochraně osobních údajů Směrnice o ochraně osobních údajů Vnitřní směrnice č. 01/25052018 společnosti: Štrob &, spol. s r.o. Senovážné náměstí 7, 370 01 České Budějovice Základní právní normou upravující ochranu osobních údajů

Více

GDPR a veřejná správa

GDPR a veřejná správa GDPR a veřejná správa Mgr. Bc. Tomáš Mudra, UEPA advokáti, s. r. o. Mgr. Vladimíra Hloušková, d-eye czechia, s. r. o. ISSS 3. 4. 2017, Hradec Králové Agenda Definice Požadavky GDPR na veřejnou správu Jaké

Více

Optimalizace a využití elektřiny přímým vedením. Brno, říjen 2017

Optimalizace a využití elektřiny přímým vedením. Brno, říjen 2017 Optimalizace a využití elektřiny přímým vedením Brno, říjen 2017 2 Přímé vedení Zákonná definice - vedení elektřiny spojující výrobnu elektřiny, která není připojena k přenosové nebo k distribuční soustavě,

Více

Distribuce elektrické energie a spolehlivost její dodávky

Distribuce elektrické energie a spolehlivost její dodávky Distribuce elektrické energie a spolehlivost její dodávky Jan Šefránek Energetický regulační úřad MSV Brno 2010 1. Kvalita elektrické energie Energetický zákon (č. 458/2000 Sb., v platném znění) udává

Více

Obchodní podmínky připojení odběrného zařízení k lokální distribuční soustavě ELPRO-DELICIA, a.s.

Obchodní podmínky připojení odběrného zařízení k lokální distribuční soustavě ELPRO-DELICIA, a.s. Obchodní podmínky připojení odběrného zařízení k lokální distribuční soustavě ELPRO-DELICIA, a.s. účinné ke dni 1.1.2011 ELPRO - DELICIA, a.s., 261 01 Příbram III/168, IČO: 61672637 Zapsaná v obchodním

Více

Pravidla pro vyřizování stížností a reklamací

Pravidla pro vyřizování stížností a reklamací 1. Úvodní ustanovení 1.1. Klientem se rozumí fyzická osoba, která je se společností ve smluvním vztahu, jednala o uzavření smluvního vztahu nebo byla ve smluvním vztahu. 1.2. Reklamací se rozumí podání

Více

D O H O D A. uzavřená ve smyslu 51 občanského zákoníku v platném znění

D O H O D A. uzavřená ve smyslu 51 občanského zákoníku v platném znění D O H O D A uzavřená ve smyslu 51 občanského zákoníku v platném znění Smluvní strany RWE Transgas, a. s. se sídlem v Praze 10, Limuzská 12, Zastoupená Dr. Ulrichem Jobsem, předsedou představenstva a Ing.

Více

PRAVIDLA A POSTUPY PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A REKLAMACÍ (dále jen Reklamační řád )

PRAVIDLA A POSTUPY PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A REKLAMACÍ (dále jen Reklamační řád ) PRAVIDLA A POSTUPY PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A REKLAMACÍ (dále jen Reklamační řád ) Cíl vnitřního předpisu Cílem tohoto vnitřního předpisu je zajistit řádný postup pro vyřizování stížností a reklamací ve

Více

í 5b Povinnost uchovávání údajů oznamovaných Agentuře Působnost ministerstva Energetický regulační úřad a jeho působnost a

í 5b Povinnost uchovávání údajů oznamovaných Agentuře Působnost ministerstva Energetický regulační úřad a jeho působnost a OBSAH Přehled ustanovení zpracovaných jednotlivými au to ry... XI Seznam zkratek...xx Seznam předpisů citovaných v kom entáři...xxx Předmluva... XXXVI ZÁKON č. 458/2000 Sb., O PODMÍNKÁCH PODNIKÁNÍ A O

Více

Energetika Petr Hurta

Energetika Petr Hurta Energetika Petr Hurta Řád provozovatele lokální distribuční soustavy Petr Hurta Hřbitovní 966/2 741 01 Nový Jičín IČ : 70318841 DIČ: CZ6011101338 www.energetikahurta.cz Obsah: 1. Úvod 2. Základní pojmy

Více

Preambule. Článek 1 - Účel. Článek 2 - Oblast platnosti. Článek 3 - Pojmy, definice, zkratky

Preambule. Článek 1 - Účel. Článek 2 - Oblast platnosti. Článek 3 - Pojmy, definice, zkratky Kodex etiky zaměstnanců Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Článek 1 Účel Článek 2 Oblast platnosti Článek 3 Pojmy, definice, zkratky Článek 4 Pravomoce a odpovědnosti Článek 5 Postup Článek 6 Dokumentace

Více

Informace o omezení převoditelnosti cenných papírů:

Informace o omezení převoditelnosti cenných papírů: A) SOUHRNNÁ VYSVĚTLUJÍCÍ ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA SPOLEČNOSTI PHILIP MORRIS ČR A.S. ZA ROK 2009 DLE 118 ODST. 8 ZÁKONA Č. 256/2004 SB., O PODNIKÁNÍ NA KAPITÁLOVÉM TRHU VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN

Více

Cenové rozhodnutí ERÚ č. 4/2002 ze dne 27. listopadu 2001, o cenách plynů

Cenové rozhodnutí ERÚ č. 4/2002 ze dne 27. listopadu 2001, o cenách plynů Cenové rozhodnutí ERÚ č. 4/2002 ze dne 27. listopadu 2001, o cenách plynů Energetický regulační úřad podle 2c zákona č. 265/1991 Sb., o působnosti orgánů České republiky v oblasti cen, ve znění pozdějších

Více

Představení ERÚ a jeho činnost při uplatňování regulace v sektoru elektroenergetiky

Představení ERÚ a jeho činnost při uplatňování regulace v sektoru elektroenergetiky Představení ERÚ a jeho činnost při uplatňování regulace v sektoru elektroenergetiky Obsah prezentace Charakteristika ERÚ Působnost ERÚ Vyhlášky ERÚ 2 Základní charakteristika Ústřední orgán státní správy

Více

Technická a organizační opatření pro ochranu údajů

Technická a organizační opatření pro ochranu údajů Technická a organizační opatření pro ochranu údajů V této příloze najdete více podrobností o tom, jak zabezpečujeme data. verze 1810 Adresa Bisnode Česká republika, a. s. Siemensova 2717/4 155 00 Praha

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku Poř. č.:49.13 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 1. 2. 2016 Zodpovídá: odbor správy majetku Článek I. Základní vymezení 1) Tato směrnice

Více

Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením

Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením 2 Přímé vedení Zákonná definice - vedení elektřiny spojující výrobnu elektřiny, která není připojena k přenosové nebo k distribuční

Více

ZÁKON O FINANČNÍ KONTROLE Zákon č. 320/2001, o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole) Praha 2009

ZÁKON O FINANČNÍ KONTROLE Zákon č. 320/2001, o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole) Praha 2009 ZÁKON O FINANČNÍ KONTROLE Zákon č. 320/2001, o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole) Praha 2009 1 ZÁKON O FINANČNÍ KONTROLE Úvod 1. Zhodnocení legislativního

Více

Smlouva o předávání údajů

Smlouva o předávání údajů Smlouva o předávání údajů uzavřená podle 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., 50 zákona č. 458/2000 Sb., v platném znění a podle Vyhlášky Energetického regulačního úřadu o Pravidlech trhu s elektřinou a

Více

PRAVIDLA ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ

PRAVIDLA ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ Název: Vnitřní směrnice č.: Obsah: Přílohy: Určena: Vytvořil: Schválil: PRAVIDLA ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ SÚ/1/2016 Postupy zjišťování a řízení střetu zájmů ve Společnosti při zprostředkování spotřebitelského

Více

Smlouva o distribuci plynu (dále jen smlouva) číslo smlouvy

Smlouva o distribuci plynu (dále jen smlouva) číslo smlouvy Smlouva o distribuci plynu (dále jen smlouva) číslo smlouvy Provozovatel distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. sídlo: Praha 4, U Plynárny 500,

Více

Plná žádost. 1. Základní údaje o Plné žádosti. Evidenční číslo projektu:. Název projektu:.

Plná žádost. 1. Základní údaje o Plné žádosti. Evidenční číslo projektu:. Název projektu:. 1. Základní údaje o Plné žádosti Evidenční číslo projektu:. Název projektu:. Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s agenturou CzechInvest Název programu / podprogramu: Rozvoj Platnost výzvy

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku Poř. č.:49.08 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 1.4.2012 Zodpovídá: odbor správy majetku Článek I. Základní vymezení 1) Tato směrnice popisuje

Více

58b Nezávislý provozovatel přepravní soustavy

58b Nezávislý provozovatel přepravní soustavy 58b Podmínky podnikání a výkon státní správy v energetických odvětvích Související ustanovení: 10a 10c certifikace, 58 provozovatel přepravní soustavy, 58b 58n nezávislý provozovatel přepravní soustavy,

Více

Politika oznamování nekalého jednání/ Politika horké linky. skupiny BorsodChem

Politika oznamování nekalého jednání/ Politika horké linky. skupiny BorsodChem Politika oznamování nekalého jednání/ Politika horké linky skupiny BorsodChem Červen 2009 1. CÍL POLITIKY Podrobný popis fungování horké linky, jasné vymezení odpovědností a kompetencí, popis vyšetřování

Více

Politika stř etu za jmu

Politika stř etu za jmu Politika stř etu za jmu Účinnost ke dni: 16.2.2017 Stránka 1 z 6 Politika střetu zájmů a pobídek 1. Úvodní ustanovení I. Úvod A. Společnost tímto v souladu s příslušnými právními předpisy vydává tuto zveřejňovanou

Více

Biofyzikální ústav AV ČR, v.v.i.

Biofyzikální ústav AV ČR, v.v.i. Biofyzikální ústav AV ČR, v.v.i. Vnitřní předpis o ochraně práv duševního vlastnictví jako výsledku činnosti ve výzkumu, vývoji a inovacích nebo vytvořeného jinak v Biofyzikálním ústavu AV ČR, v. v. i.

Více

INFORMACE. poskytnuté subjektu údajů při získávání osobních údajů od subjektu údajů klientů a obchodních partnerů

INFORMACE. poskytnuté subjektu údajů při získávání osobních údajů od subjektu údajů klientů a obchodních partnerů INFORMACE poskytnuté subjektu údajů při získávání osobních údajů od subjektu údajů klientů a obchodních partnerů podle čl. 13 Obecného nařízení EP a Rady (EU) č. 2016/679, (dále jen GDPR ) (dále jako Informace

Více

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne Organizační řád Směrnice číslo 1 organizace verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Předpis Organizační řád Forma nařízení Vnitřní směrnice Číslo 27 Verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Tato verze ruší předpis tentýž

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Poř. č.:49.02 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zodpovídá: odbor kontroly Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 13.12.2006 Článek I. Základní vymezení 1) Tato směrnice popisuje

Více