Ti, co k smrti rádi vaří!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ti, co k smrti rádi vaří!"

Transkript

1 AVOIR AIRE

2 Ti, co k smrti rádi vaří! Jsme uskupení lidí, kteří vaří vášnivě a rádi, i když se živí něčím docela jiným. Zajímáme se o kvalitní suroviny a efektivní a originální recepty, chceme znát názory skutečných odborníků a setkávat se s dalšími gurmány. Co děláme? zveme nejlepší kuchaře, řezníky, sommeliéry a další mistry svého oboru, od kterých se dozvídáme tajemství jejich profese nejen se díváme, ale i sami vaříme a ochutnáváme vždycky to je u dobrého vína a ve skvělé společnosti stejně naladěných kolegů a kolegyň. Máme rádi nejen zábavu a setkávání, ale i odbornost, pohledy na aktuální trendy, výměnu zkušeností a tipy na nejlepší nákupy. Kde se scházíme? od začátku roku 2014 v exkluzivních multifunkčních prostorách Tančící kuchyně na adrese Resslova 1, Praha 2 (proti Tančícímu domu) a užíváme si vaření i proto, že je naše kuchyně vybavená špičkovou kuchyňskou linkou Boffi od Konsepti (a nejen jí) a skvělým náčiním od Potten&Pannen. Co ještě umíme? Kulinářství Objevování Setkávání a gurmánství nových obzorů Z našich akcí» specializovaná kulinářská setkání pro dívky a dámy» kurzy vaření» školení a firemní akce, vaření jako teambuilding» poukazy na kulinářské akce a připravujeme další Ryby Pane, koukejte mlčet jako RYBA! Ať neví, že ji budeme vařit! Ryby patří na stůl gurmána už tradičně, proto VM naučí, jak s rybami správně nakládat, jak je dobře vybrat a připravit, jak a s čím je sníst a čím je zapít. Maso jak je správně vybrat, připravit a naložit, jak které maso kořenit a krájet, co s čím ideálně kombinovat? Jak správně na tatarák, carpaccio a steaky? A jak se dělají senzační klobásky? S použitím nejlepšího masa, jaké si můžete v Čechách dopřát! Francie Skutečná klasika všech opravdových labužníků. Nejlepší francouzské tradiční pokrmy a nejmazanější fígle a vychytávky, které do francouzské kuchyně patří, kohout na víně a na závěr čokoládový fondant!

3 business / zaměstnanci / marketing / styl / zábava

4 DESATERO HOLISTICKÉ MEDICÍNY PODLE MUDR. A. WILLANTA: Každý pacient* je jednotou duše, mysli a těla, tvoří ho materiální a nemateriální hodnoty, dynamika, toky energie. Nelze řešit jednu oblast bez ohledu na ostatní. Každý člověk * je originál a k léčení jakéhokoli neduhu vyžaduje odlišný, svým způsobem originální terapeutický postup. Je třeba léčit člověka*, nikoli nemoc. Každá nemoc má určitý vývoj. Je třeba léčit rozdílně akutní stavy a chronické choroby, které vyžadují dlouhodobější péči. Holistická medicína respektuje zákon rovnováhy a harmonie, základní zákon vesmíru. Narušení rovnováhy je příčinou absence zdraví člověka*. Holistická medicína se bez ustání ptá proč? Nepotlačuje příznaky, hledá příčiny. Noli nocere, především neškodit. Řešení musí být prospěšné pro všechny strany. Při jakémkoli rozhodování je na prvním místě vždy zájem pacienta*. Holistická medicína se nebrání použití jakýchkoli metod, pokud neškodí a jsou účinné. Netrpí neduhem tradicionalismu, nebojí se experimentovat. Podstatou úspěšného léčení je aktivní angažovanost nemocného* v procesu uzdravování. *ZAMĚŇTE ZA SLOVO osobnost, firma, značka, zákazník - A ONO TO STÁLE PLATÍ!

5 PROČ JSME SE NAŠLI VE FILOZOFII HOLISMU: PROTOŽE 3 JEŠTĚ NĚCO NAVÍC Holismus je filosofický směr, filosofie celistvosti (z řeckého holos = celek), která říká, že celek je více než jen součet jeho jednotlivých částí. Baví nás dívat se na problém jako na celek, hledat určující a limitující prvky a ovlivňovat je. Přinášíme našim klientům díky celostnímu pohledu efektivitu do procesů v podnikání, obchodě, interní i externí komunikaci. A my fungujeme úplně stejně! Tři části FAIRE, tři strany trojúhelníka, jsou součástí jednoho celku. Fungují samostatně, ale dohromady vytvářejí synergický efekt, který přináší mnohem víc než Přináší úspěch.

6 ZÁKAZNÍCI JSOU NEVĚRNÍ, DÁVEJTE JIM JEN TO, CO SI ZASLOUŽÍ! show me the money CHCETE VYHAZOVAT PENÍZE? POŘIĎTE SI VĚRNOSTNÍ PROGRAM BEZ DAT! Věrnostní program není o dárcích nebo slevách, ty pouze kazí marže. Když konkurence našim věrným nabídne větší dárek nebo slevu, utečou nám. Až na výjimky jsme klientům stejně ukradení, řeší hlavně vlastní prospěch! Využívejme toho, co o zákaznících víme díky analýzám ho můžeme poznat a zjistit, co na něj platí, kde dosáhneme vyšší marže, jak nejvýhodněji prodáme, ale také jakou slevu si zaslouží. Věrnostní program bez dat nebo zaklínaná věrnostní karta samotná nic nespasí - slouží jen k identifikaci a spárování nákupu s danou osobou. skutečně může hodit. Ve skutečnosti jsou to datové analýzy využívané v obchodě. V Amazonu dnes sledují na 70 metrik, evidují doslova každé kliknutí myši uživatele a výsledky potom promítají do těch skvěle padnoucích nabídek. DOSTAŇTE Z NICH MAXIMUM! Je jich jen 7,4 %, ale tvoří čtvrtinu vašich návštěv, nakupují ve velkém a generují téměř polovinu vašeho zisku! Paretovo pravidlo není výmysl! ZÁKAZNÍCI JSOU OVCE, MANIPULUJTE JIMI! Hlavní jsou ale čísla! Díky nim a jejich analýze prodáváme tak draho, jak zákazníci snesou, a to, co právě potřebujeme prodat - a o čem víme, že to na ně může zabrat. Amazon.com se stal vzorem práce se zákazníky, který další velké firmy následují. Nabídky působí tak, že o klientech někdo přemýšlí a nabízí jim jen to, co se jim zisk vyšší dobře působit náklady nižší

7 VĚRNÍ ČASTÍ PŘÍLEŽITOSTNÍ VZÁCNÍ NEČINNÍ, PASIVNÍ Nákupy 21,4 % Zisky 26,2 % Návštěvy 11,6 % Nákupy 16,9 % Zisky 19,2 % Návštěvy 13,2 % Nákupy 31,4 % Zisky 32,1 % Návštěvy 31,0 % Nákupy 30,0 % Zisky 22,3 % Návštěvy 44,0 % (hodně chodí, ale málo nakupují) Nákupy 0,0 % Zisky 0,0 % Návštěvy 0,0 % 75 % klientů odhlašuje newslettery z důvodu nerelevance sdělení. (Merkle 2008) Proč? Posíláme jim něco, co je nezajímá! Jen relevantní data nám umožní nabízet to správné a žádané. 59 % marketingových a reklamních sdělení má minimální přínos. (Yankelovich Consumer Trust Study) Neznáme zákazníka a nabízíme mu, co nepotřebuje ani nechce. Za to nás milovat nebude! Jen 15 % maloobchodníků používá údaje získané během nákupního procesu pro lepší zacílení reklamního sdělení. (Path, March 2009) Přitom co jiného než nákupní košík nám řekne, o co konkrétně má zákazník zájem? Snížením míry ztráty zákazníků o pouhých 5 % zvýšíte váš zisk o 25 až 85 %. (Kotler a kolektiv) To je důvod existence churn managementu, který dokáže predikovat riziko odchodu zákazníka a předejít mu a přesto mu málokterá firma věnuje energii! O 23 % se v roce 2011 meziročně zvýšila poptávka po věrnostních programech. Ve srovnání s předkrizovými roky 2005 až 2008 vzrostla o více než 80 %. (Retail Adventures) Typický zákazník věrnostního programu má let, je zástupcem střední a nižší příjmové skupiny a žije ve městě nad obyvatel. Pravděpodobněji je to žena než muž. (Retail Adventures 2011) Máš pro nás hodnotu? Dostaneš dárek, nebo slevu V souladu s principem za větší nákupy vyšší odměny jsme pro jednoho z našich klientů zaměřili B2B věrnostní program jen na perspektivní partnery, kteří přinášejí opakované zisky, nebo mají jasný a silný potenciál. U těch je totiž vhodné posilovat jejich věrnost a rozvíjet je! Ostatní jsme řešili jen okrajově. Program jsme postavili z pohledu reálných potřeb zákazníka a toho, co při svém podnikání opravdu ocení. Žádné žehličky, kola a friťáky, ale benefity a produkty, co vedou k vyšším prodejům, propagaci partnera nebo školení či poradenství. Krom toho, že jim tak dáváme reálnou přidanou hodnotu k podnikání, pomáháme jim více prodat. A ještě získáváme data, která optimalizují prodeje a fungování partnerů i zadavatele. SAVOIR FAIRE: Překládáme TO, CO ŘÍKAJÍ VAŠE DATA! Pro maximální efektivitu v obchodě, marketingu i komunikaci analyzujeme obchodní data našich klientů a hledáme a ukazujeme všechny příležitosti ke změně - co to znamená nebo by znamenat mohlo, co je třeba měnit a kde jsou rezervy. Nastavujeme optimální ceny, portfolia produktů, distribuční cesty, komunikaci. Měníme procesy tak, aby fungovaly efektivně tedy vydělávaly nebo šetřily.

8 NEJVĚTŠÍ STRES: FIRMA PLNÁ KRETÉNŮ KOMUNIKUJTE SPOLU! Největší stres zažívá 62 % Čechů při komunikaci s kolegy, 65 % nedostatečně komunikuje se šéfy firmy. (ESENER) Komunikace vázne, spolupráce nefunguje. 67 % zaměstnanců sice věří, že jim mohou pomoci kolegové, zároveň ale 39 % má problém nalézt ty správné lidi! (Harris interactive and Tact Knowledge systems) Celých 80 % zmetků nevzniká sabotáží, ale z improvizace: zaměstnanec myslel, že to tak je správně a nikdo mu k tomu nic víc neřekl. (Vývojový team Škoda Favorit) České firmy tápou: kdo vlastně má interní komunikaci řešit? Přes 50 % manažerů ji řadí mezi povinnosti HR, 15 % ji chápe jako součást korporátní komunikace. (Průzkum LMC a IIK) INTRANETY JSOU JINDE: POKROK NEZASTAVÍŠ Trend je celkem jasný: celé 2/3 globální internetové populace navštěvují sociální sítě. Zaměstnanci se rádi flákají, 24 % Čechů brouzdá na sítích i v pracovní době, přitom jen 9 % z nich z pracovních důvodů. (KPMG ČR/Ipsos) JÁ TY FEJSBUKY DO PRÁCE NECHCI!!! Už dnes existuje řada společností, které jako základ vnitrofiremní komunikace nepoužívají y, ale sociální sítě. Nejde o facebook, ale skutečně efektivní a rychlé nástroje, které komunikaci zpřehlední, zlidští a v konečném důsledku i zrychlí... VYUŽIJTE VZESTUP SOCIÁLNÍCH SÍTÍ VE SVŮJ PROSPĚCH! Společnosti, které se nebály zapojit sociální sítě, zvýšily v meziročním srovnání angažovanost zaměstnanců o 18 % (Aberdeen, už v roce 2008) V INTERNÍ KOMUNIKACI NEJDE O NEWSLETTER A NÁSTĚNKU, ale o to, aby zaměstnanci rozuměli tomu, co se ve firmě děje, kam směřuje a jakou roli v ní oni sami hrají. Na základě toho potom pak celá firma může směřovat k jasným cílům. Jde tedy o principy a ovlivňování vztahů.

9 NA ANGAŽOVANÝCH VYDĚLÁTE, A MŮŽETE TO I PŘESNĚ ZMĚŘIT! Měření přínosů interní komunikace a angažovanosti zaměstnanců ještě nedávno znělo jako příběh z říše pohádek. Ale ono to funguje! Podle průzkumu, který v Německu provedl Gallupův ústav, je angažovaný zaměstnanec pro firmu skutečným darem z nebes. Šetří totiž peníze! Realita je taková, že 86 % zaměstnanců v Německu (tj. 29,3 mil. lidí) má ke svému zaměstnavateli nízkou nebo žádnou emoční vazbu! A přitom zaměstnanci s vysokou emocionální vazbou k zaměstnavateli mají o 41 % nižší nemocnost než ti, kterým je zaměstnavatel vcelku ukradený. To je v nákladech firmy 10,5 miliardy. Kdyby ve firmě o pěti stech lidech pracovali jen lidé, kteří zaměstnavatele milují, firma by ročně ušetřila (skoro 4 miliony Kč). Na menší fluktuaci by ušetřila navíc 1,2 milionu (26 milionů Kč). Náklady plynoucí firmám v Německu z výpovědí zaměstnanců se přitom pohybují mezi 122,3 a 124 miliardami ročně. Zaměstnanci s vysokou emocionální vazbou k zaměstnavateli také přinášejí o 198 % více inovací než zaměstnanci bez této vazby! A co ještě? 94 % zaměstnanců milujících zaměstnavatele by jeho produkty nebo služby doporučilo svým rodinným příslušníkům a přátelům - oproti 21 % zaměstnanců bez vazby k zaměstnavateli. STEJNÉ JE TO I U NÁS! Podobné výsledky totiž přinesl i exkluzivní průzkum angažovanosti v ČR, který provedla v roce 2014 společnost TNS AISA společně s Institutem interní komunikace. V Čechách je 7 % zaměstnanců vysoce angažovaných, 20 % standardně angažovaných. Míra angažovanosti roste se vzděláním, ale kupodivu na ni nemá žádný vliv věk zaměstnance. Vyšší angažovanost také mají řídící pracovníci, manažeři státní správy a manažeři, kteří vedou více než 5 podřízených. Angažovaný pracovník i v Čechách je spokojený se svým zaměstnáním, zná svoji roli v týmu a ve firmě, kterou bere jako svoji rodinu. Šíří její dobrou pověst a dělá jí pozitivní PR. A jak angažovanost firmě opravdu šetří peníze? I u nás mají angažovaní nižší nemocnost (až o 3 dny za rok), podávají více zlepšovacích návrhů a mají výrazně nižší fluktuaci. Angažovanost zaměstnanců rozvíjí podpora nadřízených, otevřená a transparentní komunikace ve firmě a flexibilita společnosti při realizaci změn! Komunikujte tedy s lidmi a dejte jim prostor k jejich vlastní tvořivosti! (zdroj: TNS AISA, IIK)

10 VYHOĎTE MANAŽERY, CO MLČÍ! Jak tedy zařídit, aby zaměstnanci zaměstnavatele milovali, aby byli angažovaní a cíle firmy přijali za vlastní? Aby nekradli, ale pomáhali, aby u práce smysluplně přemýšleli a viděli ji v souvislostech, aby z ní měli pozitivně emoce? Klíč je v komunikaci! A ta je hlavně na bedrech manažerů, protože ti jsou tu od toho, aby se svými lidmi mluvili, vysvětlovali, zdůvodňovali, vedli je, dávali zpětnou vazbu, organizovali a řídili. Pokud manažer neumí nebo nechce komunikovat, firma se nikam nedostane a bude ukradená napřed zaměstnancům a časem i klientům, protože ti to poznají a půjdou jinam. A JAK TO UDĚLAT, ABY SE Z OBYČEJNÉHO ZAMĚSTNANCE STAL MOTIVOVANÝ? NEMUSÍ TO BÝT O HMOTNÝCH BENEFITECH. NA TY SI LIDI ZVYKNOU A ZA CHVÍLI TO PŘESTANE FUNGOVAT. ZAMĚSTNANEC MUSÍ CÍTIT, ŽE HO FIRMA MÁ RÁDA! Jednou z možností je taková organizace práce, která lidem vyhovuje a umožní jim dobře si zorganizovat svůj čas pracovní i osobní. K tomu mohou výrazně pomoci MODERNÍ TECHNOLOGIE. HOME OFFICE POTĚŠÍ! V průzkumu, který provedl Institut interní komunikace v roce 2013, se naprostá většina respondentů (88 %) shodla na tom, že nové technologie je nezbytné využívat více, téměř dvě třetiny (65 %) dotazovaných jsou navíc toho názoru, že vyšší rychlost v komunikaci by mohla jejich firmě pomoci navýšit zisky. Kromě toho je právě rozvoj moderních technologií hybatelem dalšího fenoménu současnosti rozvíjejícího se home office a dalších forem práce na dálku. Podle dotázaných by zaměstnanci ocenili příležitostnou práci z domova v 93 % případů, v určité podobě se vyskytuje ve všech dotazovaných firmách. Home office je přitom záležitost, kterou zaměstnanci obvykle vnímají velmi pozitivně, často až jako benefit, ačkoliv zaměstnavatele prakticky nic nestojí. Navíc ji berou jako projev důvěry ze strany zaměstnavatele říká tím: věřím ti, že budeš dobře pracovat, i když ti nebudu pořád stát za zadkem! A důvěra dělá divy. Na druhou stranu bez angažovaných a rozumných zaměstnanců je každá firma v háji. Zaměstnavatel se může stavět na hlavu, inovovat a vymýšlet, dělat pricing, design služeb a kdovíco ještě, ale když zaměstnanci nebudou svoji práci dělat dobře, myslet u ní a dotahovat věci, BUDE VŠECHNO NA HOUBY!!!

11 JAKÁ MÁ BÝT SPRÁVNÁ KANCELÁŘ?! Strávíme tady až půlku života, workoholici asi ještě víc. Takže určitě stojí za to, abychom se nad vybavením a uspořádáním kanceláře zamysleli. Jak má vypadat místo, na kterém nebudeme usínat nebo plakat, ale budeme výkonní, efektivní a šťastní? Mělo by nám v něm být dobře, je ale potřeba myslet na to, že kancelář není domov. Nebudeme tady mít svoje oblíbené křeslo, v tom si klimbáme doma. Je potřeba odlišit, co patří do práce a co je součást našeho domácího pohodlí a soukromí. Kancelář by měla zrcadlit naši individualitu a specifika naší práce a vytvářet nám pro ni optimální podmínky. Potřebujeme jistou míru soukromí. Ale pozor! Je třeba myslet i na to, že v práci často musíme s ostatními sdílet svoje myšlenky i aktivity, diskutovat a setkávat se s kolegy. Místo, kde pracujeme, by mělo odrážet charakter naší práce. A naopak jak na nás naše kancelář bude působit, tak budeme pracovat. Chcete být kreativní a inovativní? Pak se nebojte při zařizování kanceláře riskovat! Jsou to spojené nádoby. V inspirativním a zajímavém prostředí přicházejí nápady mnohem snadněji. JO, A PĚSTUJTE KVĚTINY! (zdroj: Lenka Novotná, jednatelka společnosti Plastia s. r. o.) CO ŘÍKAJÍ ODBORNÍCI O DESIGNU KANCELÁŘÍ? Kancelář podporuje u pracovníků výkonnost (efektivitu, kvalitu, kreativitu) a uspokojení (komfort, ochotu zůstávat v organizaci). Způsob, jak je kancelář uspořádaná, může pomoci v řešení individuálních problémů, při tvorbě skupinových rozhodnutí a ve skupinové spolupráci. Ale taky může tohle všechno nakopnout!!! Kancelář je symbol kultury a identity firmy i image zaměstnanců. Může, ale taky nemusí podpořit individuální osobitost lidí i skupinový status firmy. Může být zajímavá, ale taky třeba hnusná! A to pak leccos vypovídá jak o lidech, tak o firmě jako celku. Kancelář budí emoce. Ovlivňuje smysly lidí, kteří v ní pracují, vyvolává v nich příjemné pocity, když je jim tam dobře, nebo nepříjemné, když se jim tam nelíbí. A jak asi lidé pracují v kanceláři, která neodpovídá specifikám jejich práce a jde jim na nervy? Podle Elsbach, K. D., & Bechky, D. A. (2007) Je to více než stůl pracovat chytřeji za pomoci designu kanceláří. California Management Review 49/2, str. 91.

12 VYBARVĚTE SE!!! Na to, jak se cítíme, mají samozřejmě vliv i barvy kolem nás. Pro kancelář to platí dvojnásob, protože v ní zpravidla prostě musíme být, a to docela často. Co s námi tedy dělají barvy v práci? Červená Je výrazem činorodosti, životní síly a energie. Aktivizuje, zlepšuje komunikaci, je barvou vášně, vůle, krve, lásky a plodnosti. Dodává odvahu a vitalitu. S červenou jsme připraveni na nové zážitky, ke kterým přistupujeme otevřeně a srdečně. Interiéru dodává energii a vášnivý akcent. Silnou, intenzivní červeň bychom neměli používat na velké plochy, ale spíše jako dekoraci či doplněk. Pokud chceme červenou uplatnit šířeji, měli bychom se přiklonit k jemnějším, tlumenějším tónům. Vzhledem ke specifikům působení červené barvy na lidskou mysl a k její velké intenzitě je třeba ji používat opatrně! Myslete na to, že podporuje aktivitu, činorodost a také chuť k jídlu. A neuklidní. Fialová Je barvou rozjímání a mystiky, láká k meditacím a vede k duchovnímu rozvoji. Většinu lidí uklidňuje. Působí rafinovaně a originálně a čiší z ní neotřelý půvab, který podněcuje kreativitu a vášeň. Je dynamická, protože v sobě nese protiklad červené a modré. V interiéru působí okouzlujícím dojmem a vytváří zajímavou a originální atmosféru, v moderních interiérech buduje prostor plný strhujících kontrastů. Skrývá v sobě celou škálu půvabných možností - od jemné barvy kvetoucího vřesu před odstín růžového parfému, květu rozmarýnu, živého bramboříku až k temnější levanduli a tymiánu. Fialová obsahuje jak akcenty modré, tak i růžové, které v sobě spojují sílu a jemnost, celkově přinášejí fialové tóny do interiéru pocit relaxu, originality a čehosi slavnostního. Modrá Modrá uklidňuje, přináší soulad a uspokojení. Vyvolává pocit něhy, oddanosti a pohody. Je barvou čistoty, důvěryhodnosti a síly, a také barvou vody a vzduchu. Vnímáme ji jako barvu duchovní, která přináší spojení s nekonečností průzračného nebe a uvolňuje nashromážděné napětí. Je to nejoblíbenější barva na světě. Působí solidně, takže hodně firem ji využívá ve svém logu! A pozor, snižuje chuť k jídlu! Je spíše chladná a uklidňující a dovede opticky zvětšit prostor. Toho si všiml už Leonardo da Vinci, který vynalezl tzv. barevnou perspektivu: čím je předmět vzdálenější, tím studenějším a modřejším dojmem působí. Pokud tedy použijete modrou barvu na vzdálenější stěnu, bude místnost vypadat delší. Podporuje zklidnění duše i těla, stimuluje myšlení a soustředění na duševní práci. A to se hodí! Oranžová Vyzařuje radost, elán, optimismus a mládí. Podporuje dobrou komunikaci, vzbuzuje zvědavost a chuť do dobrodružství. Pomáhá zahánět deprese, špatnou náladu a pesimismus, působí energicky a přináší teplo. Stimuluje intelekt a aktivitu! Je to barva života a radosti, proto byla velice oblíbenou barvou hippies v 60. a 70. letech. Je dominantní, poutavá a nepřehlédnutelná, proto se objevuje tam, kde má na něco upozornit například na semaforu nám hlásí změnu signálu.

13 Ale pozor - pokud je jí moc nebo je použita v nevhodných kombinacích, může až zneklidňovat. Je třeba mít na paměti, že u oranžové méně znamená více, protože tato barva vyžaduje velmi promyšlené zacházení. Stačí například jen několik výrazně oranžových doplňků, aby prostor získal docela nové vyznění. Zelená Přináší pohodu a bezpečí, ale také hravost a kreativitu. Je barvou přírody, nového života a blahodárné životní energie. Navozuje pocit regenerace a uklidnění, podporuje koncentraci a zlepšuje paměť. Dodává energii k tvůrčí práci! Je nejvíce rozšířenou barvou na zeměkouli a symbolizuje mládí a energii! Často se používá v nemocničním prostředí jak pro oblečení personálu, tak i pro dekoraci prostor. A energie, která se v ní skrývá, dokáže motivovat - jen si vzpomeňte, co síly v sobě skrývá zelená rostlinka, která se dovede prodrat na světlo i silnou vrstvou asfaltu. Protože přináší povzbuzení a dodává životní energii, je ideální tam, kde chceme povzbudit tělo i ducha. Méně často se používá k prosvětlování nebo k optickému zvětšení prostor - na to je příliš svébytná. Především něžné tóny jarní trávy přinesou do našeho interiéru živost a svěžest. Sytě hedvábná zeleň nechá odpočinout unaveným očím, klid a pohodu přinesou temnější tóny jedlové zeleni. Zelená použitá v interiéru je důkazem, že uvažujeme nekonvenčně a kreativně! Žlutá Vyzařuje intenzivní, silnou energii. Aktivizuje, motivuje a oživuje. Je to barva slunce, proto ji vnímáme jako jasnou a zářivou. Je také symbolem moci, bohatství a síly. Se žlutou se cítíme svobodní a plní elánu, chladnější tóny žluté vyvolávají něhu a pocit svěžesti. Žlutá barva kromě toho, že podporuje trávení! - varuje, upozorňuje na nebezpečí, dává výstrahu. Její působení ještě podtrhuje spojení s černou. Proto se při komunikaci používá všude tam, kde máme být na něco upozorněni. Interiér projasní, dodá mu světlo a energii - ať už se jedná o zlatavý nádech nebo o jemné tóny vanilkového pudinku. Tmavší místnost pomůže prosvětlit, malou místnost opticky zvětší. A na rozdíl od mnoha jiných barev ji můžeme použít i na velké plochy. Pokud použijeme jemně tónovaný žlutý podklad, můžeme si dovolit výrazné dekorace v teplých i studených barvách, podle celkového barevného zaměření interiéru. A dekorace ve žluté barvě interiér nádherně projasní. Neutrální barvy Neutrální barvy uvolňují napětí a uklidňují. Jsou flexibilní, dají se kombinovat s mnoha dalšími tóny a tím dávat základ řadě mnoha stylů. Jsou nadčasové a široce použitelné, uvolňují tok myšlenek, které mohou volně proudit naší myslí. Stojí nenápadně v pozadí a dávají tak vyniknout výrazným doplňkům, zajímavým detailům či barevným akcentům. Vyvolávají pocit čistoty a harmonie, jsou ideální pro minimalistický styl. Tím, jak je vlastně nevnímáme, se můžeme soustředit na to podstatné a zajímavé, protože nic neruší náš vjem. Z interiéru mohou učinit místo klidu, relaxace, přemýšlení a meditace. Jako neutrální můžeme využít různé odstíny bílé, smetanové, béžové, stříbřité, šedohnědé, šedé, kávové, čokoládové, někdy na nás neutrálně působí i černá. SAVOIR FAIRE: Analyzujeme a nastavujeme interní komunikaci, řešíme problémy. Školíme manažery, učíme je, jak správně komunikovat. Spojujeme přední odborníky interní komunikace u nás, kteří řeší interní komunikaci v řadě významných společností. Spolupracovali jsme se SGEF, OSA, Tonakem, DHL IT Services, Siemensem, Českou poštou, Českou pojišťovnou a mnoha dalšími.

14 MARKETINGU ROZUMÍ KAŽDÝ

15 V MARKETINGU DĚLAJÍ JEN VYSTAJ- LOVANÍ KECÁLISTI, KTEŘÍ SE ZABÝVAJÍ BARVIČKAMI V INZE- RÁTU. JE TO JEN SERVIS PRO OSTATNÍ ODDĚ- LENÍ, KDYŽ POTŘE- BUJETE REKLAMNÍ PŘEDMĚTY, NATISK- NOUT VIZITKY NEBO DESKY.

16 ALE MARKETING NENÍ JEN BAREVNÝ LETÁK! Kolik marketingových ředitelů se reálně věnuje i něčemu jinému než jen marketingové komunikaci? V řadě společností jsou produkt, cena nebo distribuce odděleny od marketingového oddělení železnými vraty a rozdíl často nechápou ani sami marketéři, o ostatních odděleních nemluvě. Jednoho z našich klientů nedávno velmi mile překvapila skutečnost, že na našem workshopu řešíme samotnou podstatu jeho podnikání produkty, ceny, marže, distribuci a business model. Prý to nečekal Marketing by měl být v centru dění a fungování společnosti měl by řešit podstatu toho, čím se firma zabývá: produktem a službami jako takovými, ale i všemi návaznostmi - co to reálně bude, kolik to bude stát, kde se to bude prodávat, jak se to bude komunikovat. A také co prodává konkurence a jaké jsou trendy na trhu. MARKETING FIREMNÍ ZLATÉ PRASÁTKO!

17 TAK TOHLE MÁ BÝT TEN MARKETING? SKUTEČNÝ PŘÍBĚH! Představte si společnost, která je na trhu 100 let a je celá postavená jen a jen na výrobě. Vykazuje zisk, dělá se to stále tak, jako kdysi. Objeví se potřeba věnovat se tomu marketingu. Několik společných workshopů ukáže, že řada věcí je nejasných. Stálé dotazy na detaily fungování pomalu, ale jistě odhalí, že produktové portfolio není vůbec optimalizované, ceny i marže nesmírně kolísají dle produktu, zakázek i ročního období a to v rozmezí plus 120 až mínus 20 %, distribuce je neefektivní, slevy jsou pro každého jiné a bez ohledu na přínos a možnosti. Ukáže se, že firma by měla rozdělit výrobu na 3 sekce a pro každou aplikovat jiný business i komunikační model. Zavádí se přesná nákladová a cenová analytika, nové kontrolní systémy. Změny zasáhnou výrobu, procesy, finance, partnery, prodejny Uběhlo půl roku a marketing najednou výrazně určuje výrobu, směr a vlastně fungování celé firmy. Firma se otáčí ke kontrolované ziskovosti. Velké překvapení pro všechny: Čekali jsme nové plakáty, a on nám ten marketing změnil celou firmu. SAVOIR FAIRE: UJÍŽDÍME NA WORKSHOPECH Marketing je pro nás čistou esencí holistického přístupu - vše souvisí se vším: produkt, jeho cena, prodejní kanály, komunikace, ale i zaměstnanci, kteří vše zhmotňují. To všechno je nutné zohlednit. Kdo tomu nejlépe rozumí? My to nejsme! Jsou to naši klienti, kterým pomáháme najít správná řešení, vedeme je na jejich cestě, ukazujeme možnosti a upozorňujeme na nebezpečí. Spojujeme odborníky na trhu a pořádáme workshopy, kde si klienti na vše přijdou sami a ono to funguje! PROČ WORKSHOPY??? Workshop ordinujeme, když je potřeba vymyslet nové řešení nebo nový nápad, když chceme, aby se na nich shodli a podíleli lidi ve firmě a aby to byla tak trochu jejich cesta. Co workshop přinese? Podpoří spolupráci, tvořivost a týmové zapojení lidí na řešení přijdeme společně, a o to je výsledek cennější. Při workshopu se učíme navzájem, diskutujeme a tím najdeme to nejlepší možné řešení. Výmluvy se neberou! Workshop jde zorganizovat tak, aby se všichni soustředili na daný problém. Neodbíháme, netelefonujeme a jsme přítomní fyzicky i psychicky. Když se na workshop dobře připravíme, naplánujeme jej a vymezíme si čas, který na něm strávíme, pracujeme efektivně a taky máme efektivní výsledky. Jaký je správný workshop? Dobře připravený a řízený zkušeným odborníkem, má jasně danou metodiku, agendu, úkoly a složení týmu. Má podporu vedení firmy a lidé chápou, že je důležitý. Mluví se na něm otevřeně a povolují se všechny otázky. Všechno se zapíše a připraví se další kroky. WORKSHOP JE NAŠE SPOLEČNÁ CESTA, NA KTERÉ NIKOHO NEBOLÍ NOHY, PROTOŽE SE BĚŽÍ Z KOPCE!

18 ZÁKAZ- NÍKŮM JSTE U PRDELE!!!

19 Zákazník je sobec. Pokud na něco myslí, pak na to, jak si pořídit co potřebuje, ideálně za co nejmenší peníze. Je mu jedno, jestli dáváte zaměstnancům stravenky, jestli se staráte o charitu nebo sponzorujete lachtany v ZOO. Chce to svoje! Pokud mu to nedáte, půjde jinam. Proto se mu potřebujete dostat do hlavy a nabídnout mu to, po čem jeho srdce touží. Pokud mu k tomu vysvětlíte, že cena odpovídá kvalitě, máte vyhráno. Říká se tomu složitě DESIGN SLUŽEB, ale je to vlastně celkem logické. Takto připravíte takovou strukturu služeb a produktů, které se dají prodat, kvůli kterým klient poběží k vám a ne ke konkurenci. Jak to udělat? NEDOMÝŠLEJTE SI, PTEJTE SE ZÁKAZNÍKŮ! Když s nimi nebudete mluvit, nic nedozvíte a budete jim nabízet něco jiného, než chtějí. Něco, co se možná líbí vám, ale ne jim. Ptejte se jich, diskutujte, tahejte z nich informace. Získávejte data a zpracovávejte je. Z nich se dovíte, který zákazník přinese zisk a který je nanic. A pak připravíte personalizovanou nabídku, která se trefí do černého, překvapí a zákazníkovi ukáže, že vy jste pro něj ten pravý! SAVOIR FAIRE: Analyzujeme klientské portfolio, zkoumáme data, zjišťujeme vlastnosti zákazníků a hledáme ty, kteří jsou perspektivní a přinášejí peníze. Připravujeme personalizované nabídky, věrnostní programy, nastavujeme komunikaci se zákazníkem tak, aby skutečně fungovala. Spolupracujeme s Retail analytics na VŠE, s IBM, Microsoftem, Vorwerkem, COPY GENERAL, Tonakem, Plastií, Akzo Nobel a dalšími.

20 A UMĚLEC TOMU DÁVÁ KOULE.

21 Umělci byli a jsou často blázni. Dělají věci, kterým stádo nerozumí, nad kterými si průměrný člověk klepe na čelo. Ale historie ukazuje, že právě takoví blázni posouvají svět dál. Protože ten průměrný trouba, který nechce vybočit z řady, nic nového, světoborného a omračujícího nevymyslí. J. D. Salinger údajně napsal svůj román Kdo chytá v žitě počátkem 50. let minulého století na toaletní papír, a kritiky k němu nebyly právě milosrdné, vyčítaly mu příliš sexu a sprostých slov. Přesto kniha byla třicet týdnů na seznamu bestsellerů New York Times a dodnes se jí prodalo přes 70 miliónů výtisků. George Lucas vymyslel počátkem 70. let 20. století příběh, který mu filmové studio odmítlo pro jeho nedotaženost. Protože to však byl opravdu blázen, pracoval na něm dál a vytvořil fascinující ságu, která ovlivnila celý svět Hvězdné války. Kdo by dneska nevěděl, kdo je Anakin Skywalker a Darth Vader, koho provází síla a kdo nosí světelný meč? Však ne náhodou při sčítání lidu v ČR v roce 2011 se několik tisíc Čechů v kolonce náboženství přihlásilo k řádu Jedi! Claude Monet vystavil svůj obraz Imprese, východ slunce na první společné výstavě Sdružení umělců, malířů, sochařů a rytců v dubnu Kritika pravila, že je ohavný, renomovaný kritik Louis Leroy se vyjádřil, že i tapety v surovém stavu jsou vypracovány dokonaleji než tento obraz moře. Výstava, na které předvedli svá díla začínající Monet, Degas, Cézanne, Renoir či Sisley byla přijata s posměchem a pro nezájem návštěvníků uzavřena. Přesto obraz Imprese položil základy pravděpodobně nejznámějšímu výtvarnému směru v dějinách umění. Andy Warhol se narodil jako Andrew Warhola v americkém Pittsburghu rusínským přistěhovalcům, kteří pocházeli z vesničky Miková na severovýchodním Slovensku. Vystudoval design a zaujal nejen tím, že byl homosexuál a podle dochovaných zdrojů pravděpodobně také panic, ale hlavně naprosto neobvyklým pojetím designu. V 60. letech 20. století se stal jedním z nejznámějších umělců světa, stýkal se s celebritami všech oborů a realizoval šokující umělecké projekty, které mu přinesly slávu i spoustu peněz - například jeho autoportrét z roku 1986 byl vydražen za 29 miliónů dolarů. Světoví velikáni škemrali, aby jim vytvořil portrét, byl zosobněnou múzou pro ostatní umělce a lidé toužili být v jeho blízkosti, aby zažili stavy extáze. Právě na jeho osobnosti je dobře vidět, jak obyčejní lidé potřebují umělce a múzy, aby je inspirovali a dávali jim směr, učili je těšit se životem a nacházet směr, kterým mají jít. Pokud se umělec zapojí do oblasti designu, dá se říct, že v kooperaci se značkou ovlivňuje veřejnost daleko víc než jen v prostoru galerie a jde za hranici klasického vnímání umění. Jeho tvorba se přelije do sfér grafického designu, exkluzivní fashion, street life či zajímavého předmětu každodenní potřeby. Umělecké dílo se tak stává součástí každodenního života a dokonce konzumu, který je tak propojený s uměním. PROTO I VELKÉ ZNAČKY POTŘEBUJÍ UMĚLCE! Jsou pro ně zdrojem inspirace, stejně jako pro marketingovou komunikaci, které dodávají novou mízu a krev. Zákazník se chce bavit, chce být šokován, chce se odlišovat od průměru. To mu může dát právě umělec se svým rebelským přístupem ke světu, kterým dovede změnit nudnou šeď v osvěžující koktejl inspirace a vytvořit tak nový trend a ikonu, které se budou lidé klanět. A že to někdy jsou opravdu věci, nad kterými se člověk musí zastavit. Damien Hirst je britský výtvarník, který se už stačil stát ikonou, a také se může pyšnit titulem nejkontroverznější žijící umělec. Jedním z témat, která jej nadevše zajímají, je smrt. Dává na ni nahlédnout například pomocí skutečných zvířat, zalitých do formaldehydu, a nechal se slyšet, že do něj někdy možná zalije i zpěvačku Rihannu. Jeho tvorba ovšem zasahuje i do komerční sféry je autorem slavné puntíkové kresby, která se odrazila nejen na designu tapet či na slavných puntíkových botách Manolo Blahnika, a proslavil se i charakteristickým oděvním designem, který lze na první pohled identifikovat díky strojovým vzorům, kaleidoskopicky pojatým motýlím obrazcům nebo křišťálovým lebkám. Alexander McQueen se zpravidla pohybuje v oblasti módního návrhářství, ale velmi zajímavou součástí jeho aktivit je i spolupráce s islandskou zpěvačkou Björk. Obálka jejího alba Homogenic (1997), na které je vyobrazena zpívající elfka, se stala fascinujícím symbolem, který si získal stejnou popularitu jako samotná hudba. Spolupráce pokračovala i dál, návrhář se stal režisérem videa Alarm Call a byl i autorem róby a křišťálové masky pro vystoupení Fashion Rocks! v roce 2003 a také zvonkových šatů ve videu Who is it? v roce Shepard Fairey je Američan, který byl nejdříve známý především jako skejťák. Ze světa skateboardu se dostal k pop-artu a prosadil se jako grafik a ilustrátor. Zaujal sérií samolepek s tváří slavného amerického wrestlera a heslem Obey (podřiď se). Světovou proslulost však získal, když během jediného dne vytvořil plakát se stylizovanou podobiznou Baracka Obamy, kterou doprovodilo heslo HOPE. Plakát se stal ikonou a symbolem prezidentských voleb a Obama možná vyhrál i díky jeho fantastickému ohlasu. Stefan Sagmeister je designér rakouského původu, který tvoří hlavně v Americe. Díky tomu, že následuje svoje instinkty a intuice, se stal světově proslulým svými provokativními vizuálními počiny. Spolupracoval s legendárním designérem Tiborem Kalmanem. Když se jeho guru rozhodl přestěhovat do Říma, Sagmeister si založil vlastní studio, které prezentoval originálním způsobem vyobrazením své vlastní nahé postavy v prázdné místnosti. Jeho práce jsou vždycky založené na jednoduchém originálním nápadu a na využití optických triků, sexuálních narážek a konotací, na humoru a ironii. Prosadil se i v hudebním odvětví jako autor proslulých CD coverů, například album Davida Byrnea Feelings. A nezapomenutelný je jeho plakát, jehož text je vyřezán do kůže jeho stážisty se zdůvodněním: Když chceš být originální, musíš vydržet bolest. Wim Delvoyese zaměřuje na šokující projekty, ve kterých často zesměšňuje lidskou obsesi po dokonalosti a luxusu. Vytvořil například Cloacu, stroj, který dovede funkčním způsobem měnit jídlo na výkaly, a po ukončení tohoto projektu se zaměřil na tetování prasat. Chce ukázat lidem umělecká díla tak živá, že musí být vakcinována, a zabývá se tetováním nejrůznějších motivů, jako například loga Luis Vuitton nebo obrázků disneyovských princezen na záda vepřů, která vlivem růstu mění tvar i velikost a tím i vytetované motivy. Člověk si tak může porovnat působení mrtvého prasete potetovaného světoznámým brandem, vycpaného prasete nebo (dosud) živého prasete na farmě. A zamyslet se nad tím, co to všechno vlastně má za smysl, a případně podle libosti se nechat provokovat - nebo inspirovat

Kam se dá dojít s interní komunikací? Tomáš Poucha

Kam se dá dojít s interní komunikací? Tomáš Poucha Institut Interní Komunikace www.institutik.cz Nezávislá, nezisková organizace Kam se dá dojít s interní komunikací? Tomáš Poucha Odborná setkávání školení, konference, workshopy, tréningy a semináře networking,

Více

1. Video vládne internetu

1. Video vládne internetu 1. Video vládne internetu V roce 2019 bude video představovat 80 % provozu internetu. Minimálně 1 týdně sleduje video 78 % lidí. Sdílí, nebo přeposílá video 88 % zákazníků. Měsíčně navštíví český YouTube

Více

BUĎTE FLEXIBILNÍ BUDETE EFEKTIVNÍ

BUĎTE FLEXIBILNÍ BUDETE EFEKTIVNÍ BUĎTE FLEXIBILNÍ BUDETE EFEKTIVNÍ Flexibilita cesta k výkonu Světový průzkum, kterého se zúčastnily nadnárodní korporace, malé a střední firmy a veřejný sektor.* 83 % 61 % 58 % firem, které zavedly flexibilitu,

Více

Název materiálu: Autor: (jméno, příjmení, titul) ING. ZUZANA EKRTOVÁ Zpracováno dne: 7. 1. 2013

Název materiálu: Autor: (jméno, příjmení, titul) ING. ZUZANA EKRTOVÁ Zpracováno dne: 7. 1. 2013 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_14 Název materiálu: OBCHOD Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje žákům image důvěryhodného podniku Očekávaný výstup: Žáci

Více

Prémiové firemní dárky a potřeby pro manažery

Prémiové firemní dárky a potřeby pro manažery Prémiové firemní dárky a potřeby pro manažery BRAND GIFTS, a.s. je specialista na značkové firemní dárky a hlavní distributor obchodních dárků se značkami světových módních návrhářů CERRUTI 1881, CACHAREL,

Více

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM 2 Co Vás odliší od průměru tisíců? Masérů je opravdu hodně. Těch opravdu dobrých je málo. Co patří k základním věcem, bez kterých se z průměru nedostanete? Co dělat, abyste

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION. PROTEBElive super! zážitky. MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky.

PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION. PROTEBElive super! zážitky. MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky. ! PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION PROTEBElive super! zážitky MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky. PROTEBElive PROTEBElive PROTEBElive PŘÍNOS DESIGN PARKU

Více

gamifikace pro verejnost hravý event marketing

gamifikace pro verejnost hravý event marketing ˇ pro verejnost hravý event marketing Chtěli byste dát vědět více lidem o své instituci, značce či produktu a oslovit nové cílové skupiny? více motivovat již stávající klienty k určité činnosti a vzbuzovat

Více

Postmoderní umění. Mgr. Pavla Hrdinová Tišnov 2017

Postmoderní umění. Mgr. Pavla Hrdinová Tišnov 2017 Postmoderní umění Mgr. Pavla Hrdinová Tišnov 2017 Umění krásné, moderní a postmoderní Krásné umění = snaha o zachycení reality, důraz na malířskou a sochařskou virtuozitu, respekt k dobovému kánonu, ale

Více

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Mgr. Bohdana Rambousková Agenda Jednotná firemní identita Její základní prvky logo, vizitky, email, web Jasné sdělení Media plán Jednotná

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka.

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka. Firmy investují nemalé prostředky do posílení loajality zákazníků, zjišťování jejich spokojenosti a vnímání značky. Další prostředky směřují do výběru a motivace zaměstnanců, tréninků a školení, do průzkumů

Více

Lekce 1: Co je to tým?

Lekce 1: Co je to tým? Lekce 1: Co je to tým? Teoretický úvod: Ať už chceme nebo ne, často se stáváme členem týmu. Schopnost týmové spolupráce je žádanou dovedností, kterou vyhledávají personalisté a na níž stojí úspěch a konkurenceschopnost

Více

ZÁŽITKY PRO FIRMY ALLEGRIA - FIRMA NA ZÁŽITKY. užijte si. ...a jak vypadá Vaše schůzka s VIP klientem?

ZÁŽITKY PRO FIRMY ALLEGRIA - FIRMA NA ZÁŽITKY. užijte si. ...a jak vypadá Vaše schůzka s VIP klientem? ZÁŽITKY PRO FIRMY užijte si vztahy se svými klienty, je to pro Vás jediná spolehlivá investice, která se Vám stonásobně vrátí...a jak vypadá Vaše schůzka s VIP klientem? ALLEGRIA - FIRMA NA ZÁŽITKY vznikla

Více

NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ

NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ VNITŘNÍ MALÍŘSKÝ OMYVATELNÝ NÁTĚR ECOLOR STYL v b a r v á c h k v a l i t y Vnitřní omyvatelné vodou ředitelné interiérové nátěry ECOLOR STYL nabízejí kolekci elegantních ů pro

Více

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ:

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ: Test týmových rolí Pokyny: U každé otázky (I - VII), rozdělte 10 bodů mezi jednotlivé věty podle toho, do jaké míry vystihují vaše chování. V krajním případě můžete rozdělit těchto 10 bodů mezi všechny

Více

kroky, KTERÉ VÁM PMOHOU ZMĚNIT VÁŠ OBCHOD A BUDETE PRODÁVAT VÍCE (A NEVYŽADUJÍ VELKÉ INVESTICE)

kroky, KTERÉ VÁM PMOHOU ZMĚNIT VÁŠ OBCHOD A BUDETE PRODÁVAT VÍCE (A NEVYŽADUJÍ VELKÉ INVESTICE) 4 kroky, KTERÉ VÁM PMOHOU ZMĚNIT VÁŠ OBCHOD A BUDETE PRODÁVAT VÍCE (A NEVYŽADUJÍ VELKÉ INVESTICE) 1 PRAVIDELNĚ MĚŇTE SVŮJ OBCHOD (SMYSLUPLNĚ)! Pokud máte více místa, zkuste vytvořit zákoutí, které bude

Více

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 Zavřete na chvíli oči... A představte si, že jste v Brně ale o třicet let později. Píše se rok 2050. Vaše děti dospěly. Vy máte pár vrásek navíc. A Brno...... jaké

Více

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla!

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! CO JE PRO VÁS DŮLEŽITÉ! UVĚDOMIT SI, PROČ JSTE ZDE A CO CHCETE VE SVÉM ŽIVOTĚ ZMĚNIT A NA TOM BUDEME

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

stories stories únor architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects

stories stories únor architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects únor 2015 06 architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 stavba jako příběh PŘEHLED 3 EDITORIAL 4 JAKÉ JSOU NAŠE ZÁSADY A PŘÍSTUP K TOMU, CO DĚLÁME 5 8 CO ŘÍKAJÍ, O ČEM VYPRÁVĚJÍ NAŠE

Více

Obchodní snídaně

Obchodní snídaně Obchodní snídaně 5. 4. 2016 ŘEŠENÍ NEMÁ ŽÁDNOU VLASTNÍ HODNOTU ŘEŠENÍ VYTVÁŘÍ HODNOTU, pokud řeší problémy nebo přináší výsledky Jak nabídnout zákazníkovi takové řešení, které ho dovede k úspěchu. Staré

Více

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Vlasta Jediný opravdu český týdeník pro ženy Vlasta je tradiční a proto důvěryhodná. Vlasta je moderní a proto stále milovaná a žádaná. Vlasta je partnerkou

Více

KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ

KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ PRACOVNÍ LISTY To, co u nás uvidíte, vás může nadchnout, zaujmout, líbit se a inspirovat. Může vás to přimět přemýšlet o věcech, o kterých jste dosud nepřemýšleli. Může se

Více

VÝJIMEČNOU KULTURU PRODEJNÍ VÝKONNOSTI

VÝJIMEČNOU KULTURU PRODEJNÍ VÝKONNOSTI J A K V Y T V Á Ř E T VÝJIMEČNOU KULTURU PRODEJNÍ VÝKONNOSTI Inspirativní setkání FranklinCovey České Budějovice, 1.6. 2016 Inspirace FranklinCovey ŘEŠENÍ NEMÁ ŽÁDNOU VLASTNÍ HODNOTU ŘEŠENÍ VYTVÁŘÍ HODNOTU,

Více

Inspirace v oblasti HR a komunikace se zaměstnanci

Inspirace v oblasti HR a komunikace se zaměstnanci Inspirace v oblasti HR a komunikace se zaměstnanci Streamování jako nástroj efektivní komunikace Luboš Tejkl Personální ředitel KDO JSME Provozovatel unikátní infrastruktury Největší provozovatel TV a

Více

Jak dát vědět zákazníkům o svých výrobcích a službách. Věra Staňková

Jak dát vědět zákazníkům o svých výrobcích a službách. Věra Staňková Jak dát vědět zákazníkům o svých výrobcích a službách Věra Staňková Hlavní motto Když neděláte marketing, stane se něco hrozného, totiž NIC Víte, kam směřujete? Kdo nezná přístav, do kterého se chce plavit,

Více

ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Provozně Ekonomická Fakulta. Teze. Diplomová práce

ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Provozně Ekonomická Fakulta. Teze. Diplomová práce ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně Ekonomická Fakulta Teze Diplomová práce Faktory ovlivňující výkonnost a pracovní zaujetí zaměstnanců Bc. Tomáš Linhart 2003 Cíl

Více

Jsme reklama v Supermarketu.

Jsme reklama v Supermarketu. Jsme reklama v Supermarketu. CashPoster vysílají impulsy! Reklamní účinek: Stačí jedno uchopení! Rozdělovač nákupů u pokladny je každý den hodně používaný předmět, který patří k dění v supermarketu - stejně

Více

KAČ OMUNI /K AGENTURA

KAČ OMUNI /K AGENTURA KOMUNIKAČ AGENTURA Kdo jsme Jsme všestranná komunikační agentura s širokým portfoliem služeb, které realizuje tým odborníků s dlouholetou praxí v oblasti vývoje komunikační strategie na trhu B2B i B2C.

Více

zuzana skřičková a me m nt n o t ri r n i g

zuzana skřičková a me m nt n o t ri r n i g zuzana skřičková a mentoring to jsem já, zuzana skřičková Se svoji rodinou bydlím v Česticích, v malé vesnici poblíž Rychnova nad Kněžnou. Bydlím tu odjakživa. I když v různých etapách života byste mě

Více

P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K?

P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K? P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K? Z d e n ě k S k á l a, R e s e a r c h D i r e c t o r R e t a i l & S h o p p e r, I N C O M A, 24. 11. 2 0 1 0 1. TRENDY: KRIZE, CENY, AKCE 2. PROMOČNÍ

Více

CESTA ZPÁTKY K SOBĚ. Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit. Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě.

CESTA ZPÁTKY K SOBĚ. Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit. Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě. CESTA ZPÁTKY K SOBĚ Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě. 1. krok Vztah k sobě Vztah k sobě je základ pro všechny

Více

Sociální média a blogování

Sociální média a blogování Program Podnikání 4. týden Sociální média a blogování V tomto týdnu nejprve rozvineme vaši prezentaci na internetu do oblasti sociálních médií (neboli sociálních sítí), tj. podíváme se na takové platformy

Více

Ver.02/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA

Ver.02/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Ver.02/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Vlasta Jediný opravdu český týdeník pro ženy Vlasta je tradiční a proto důvěryhodná. Vlasta je moderní a proto stále milovaná a žádaná. Vlasta je partnerkou

Více

Rita Ora: Buď jako rocková hvězda!

Rita Ora: Buď jako rocková hvězda! Style File srpen 2019 : Buď jako rocková hvězda! www.deichmann.com Stylové chunky tenisky HOT RIGHT NOW Nechávám se inspirovat určitým vystupováním, rockovými a filmovými hvězdami, jejichž vystupování

Více

Jak by měla vypadat škola, prostor pro vzdělávání?

Jak by měla vypadat škola, prostor pro vzdělávání? Nové vzdělávání by mělo být zaměřeno na komunikační dovednosti, řemeslnou zručnost, tělesnou výchovu, umění a poznávání přírody. Dnešní děti budou do budoucna ze všeho nejvíc potřebovat schopnost týmové

Více

Portál pro grafické aplikace D1 A4M39NUR

Portál pro grafické aplikace D1 A4M39NUR Portál pro grafické aplikace D1 A4M39NUR Matěj Důras 2011 Screener Cílem screeneru je předvybrání vhodných kandidátů pro pozdější interview. 1 Přicházíte nějkým způsobem do kontaktu s facility managementem?

Více

Na úplný úvod. kdo jsme a proč jsme dva. Marketing. Sales

Na úplný úvod. kdo jsme a proč jsme dva. Marketing. Sales Zvyšování loajality zaměstnanců jako předpoklad lepšího vztahu se zákazníky Praha 30. 9. 2009 Na úplný úvod kdo jsme a proč jsme dva Marketing Sales 2 Na úplný úvod kdo jsme a proč jsme dva Ženský pohled

Více

Podpora samostatného bydlení

Podpora samostatného bydlení Život s podporou Podpora samostatného bydlení Každý člověk má mít možnost žít život podle svých představ Bydlet tam kde chce a s tím, koho si vybral a je mu s ním dobře Co je služba Podpora samostatného

Více

Proč číst zrovna tenhle e-book?

Proč číst zrovna tenhle e-book? Proč číst zrovna tenhle e-book? Máte zájem se dozvědět, proč námitky ve skutečnosti vznikají? Jak na nich vydělat, zvládnout je a jak co nejvíce omezit ty zbytečné, rýpavé, jedovaté a ponižující. Je to

Více

THANK DIFFERENT PODĚKUJTE JINAK RYCHLE A CÍLENĚ

THANK DIFFERENT PODĚKUJTE JINAK RYCHLE A CÍLENĚ THANK DIFFERENT PODĚKUJTE JINAK RYCHLE A CÍLENĚ Pochvala dokáže změnit vše, ať už ji vyslovíte kdekoliv. PODPOŘTE FIREMNÍ HODNOTY. Budujte firemní kulturu a zaměřte sociální oceňování na ty hodnoty, které

Více

blízkých. Pomáhají jim žít obyčejný život a vyrovnat se se změnami, které nemoc přináší.

blízkých. Pomáhají jim žít obyčejný život a vyrovnat se se změnami, které nemoc přináší. Ahoj, znáš Amelii? Dělají skvělé akce na podporu lidí s onkologickým onemocněním a jejich blízkých. Pomáhají jim žít obyčejný život a vyrovnat se se změnami, které nemoc přináší. Pokud víš o někom, kdo

Více

SOUČASNÉ MOŽNOSTI TIŠTĚNÉHO DIRECT MAILU Možnosti formátů obálek a papírů, atypické folie, 3D direct maily. 14. května 2010 Konference DIRECT MAIL

SOUČASNÉ MOŽNOSTI TIŠTĚNÉHO DIRECT MAILU Možnosti formátů obálek a papírů, atypické folie, 3D direct maily. 14. května 2010 Konference DIRECT MAIL SOUČASNÉ MOŽNOSTI TIŠTĚNÉHO DIRECT MAILU Možnosti formátů obálek a papírů, atypické folie, 3D direct maily 14. května 2010 Konference DIRECT MAIL O ČEM BUDE ŘEČ? Současné vlastnosti a možnosti? Jak zajisti

Více

jazykové kurzy

jazykové kurzy jazykové kurzy www.jazygo.cz O škole JazyGo! JazyGo! je mladá a dynamická jazyková škola působící v Praze od roku 2018, kde se specializujeme na služby jazykového vzdělávání a workshopy osobnostního rozvoje

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Inkubátor sociálních inovací v knihovnách

Inkubátor sociálních inovací v knihovnách Inkubátor sociálních inovací v knihovnách 2018-2019 Navrhněte spolu s lidmi využívanou službu, která zlepší jejich životy. CHTĚLI BYCHOM (z výzkumu 2017) využívat potenciálu seniorů a mladých podílet se

Více

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1. Prava a povinnosti cizinců na českém Možnosti pracovním profesního trhu rozvoje NÁCVIKOVÁ WORKSHOP LEKCE pracovní listy Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.00/34351)

Více

OBSAH HODINY : I. mandala úvodní informace

OBSAH HODINY : I. mandala úvodní informace ČÍSLO HODINY : 59. TÉMA : Mandaly - význam OČEKÁVANÉ VÝSTUPY : Žáci se seznámí s mandalami. Relaxují při jejich vybarvování, poznají význam barvy a čísla mandaly. Obě dvě vyučovací hodiny s tématem mandal

Více

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017 www.adventplnykridleni.cz facebook / křídlení nadační fond FOTOKNIHA 2017 Projekt má silný emoční náboj, je v něm uloženo mnoho dobrého. Sjednocuje zvláštně lidi, vytváří síť dobrovolníků a propojuje subjekty

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7. lekce Jak se stát doporučitelným Chcete si udělat z doporučení seriózní nástroj, díky kterému budete stabilně získávat nové zakázky a obchodní

Více

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno.

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno. Josefína Ukázková Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA Milá Josefíno. Výše jsou pro Vás vyloženy všechny karty, které Vám utvářejí Vaše cesty v nejbližší budoucnosti. Je potřeba

Více

Konference k vyhlášení výsledků soutěže žáků a studentů (PŘÍTECH) 23. dubna 2015 od 10 hodin

Konference k vyhlášení výsledků soutěže žáků a studentů (PŘÍTECH) 23. dubna 2015 od 10 hodin Konference k vyhlášení výsledků soutěže žáků a studentů (PŘÍTECH) 23. dubna 2015 od 10 hodin Registrační číslo: CZ.1.07/2.3.00/45.0029 Název projektu: Věda pro život, život pro vědu Název projektu: Věda

Více

Dříve měla kuchyně v obydlí zcela zásadní význam. Dnes lidé

Dříve měla kuchyně v obydlí zcela zásadní význam. Dnes lidé INTERIÉR Kuchyně srdce domova z pohledu Feng Shui Dříve měla kuchyně v obydlí zcela zásadní význam. Dnes lidé často jedí mimo domov nebo nakupují hotová jídla s sebou. Přesto zůstává kuchyně symbolem domova

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Každý vrchol si žádá své... Kdo jsme? Váš partner pro další vzdělávání!

Každý vrchol si žádá své... Kdo jsme? Váš partner pro další vzdělávání! Každý vrchol si žádá své... Kdo jsme? Váš partner pro další vzdělávání! PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI TRADICE společnost založena v roce 1996, DOBRÁ ZNAČKA respekt důvěra partnerství, LÍDR ve vzdělávání na českém

Více

VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE

VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE HANA KRBCOVÁ ředitelka divize personalistika ČEZ, a. s., viceprezidentka People Management Fora Kompetence pro život, Konírna Poslanecké sněmovny

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628 873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 2. POLOLETÍ 2018 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina Cvičení 1: Vyjasněte si své hodnoty HODNOTY Žijete v souladu se svými hodnotami? Jste si vědomi svých hodnot? Dali jste si někdy čas na jasné definování a sepsání svých hodnot? Naplánovali jste si, že

Více

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase Tomáš Jindříšek Kdo k nám dorazí? Doba zájezdních hostinců je pryč Nečekejme, až si host udělá

Více

Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera

Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera Příloha č.3 Otázka pro hodnocení manažera 1. Sleduje profesní a technický vývoj? 2. Připravuje a dodržuje realistický rozpočet? 3. Zaměřuje se na podstatné informace a neztrácí se v nedůležitých detailech?

Více

Každý má svou adresu, najdeme pro váš busine PRODUKTOVÝ sst uv a KATALOG ši.

Každý má svou adresu, najdeme pro váš busine PRODUKTOVÝ sst uv a KATALOG ši. Každý má svou adresu, najdeme pro váš business tu vaši. PRODUKTOVÝ KATALOG OPŘETE SE O SILNÉHO PARTNERA Kdo jsme aneb moderní dodavatel pro vás: Jsme jednička na českém trhu, máme již 25leté zkušenosti

Více

NECHTE SE INSPIROVAT

NECHTE SE INSPIROVAT NECHTE SE INSPIROVAT náš PŘÍBĚH úspěch miluje pokoru... JSME ryze rodinná firma, která již více jak 20 let zajišťuje komplexní servis propagačních předmětů, které pomáhají firmám a jejich značkám být lépe

Více

Jak napsat e-mail, který prodává

Jak napsat e-mail, který prodává Jak napsat e-mail, který prodává Tři kouzla prodejních mailů Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Obsah Prodejní e-mail str. 3 Principy prodejního e-mailu str. 6 Načasování str. 7 Odesílatel

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: Poradce vs. klient 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem Biostrukturální prodej a marketing Milan Zajíček, Pražská manažerská akademie, s.r.o. Dotazy řečníkům:

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

M. Kašík, K. Havlíček: Podnikový marketing, M. Kašík, K. Havlíček: Marketingové řízení. M. Kašík, K. Havlíček: Marketingové řízení

M. Kašík, K. Havlíček: Podnikový marketing, M. Kašík, K. Havlíček: Marketingové řízení. M. Kašík, K. Havlíček: Marketingové řízení Marketingové řízení podniku Transakční marketing Vztahový marketing Základní literatura M. Kašík, K. Havlíček: Podnikový marketing, VŠFS europress, 2004 M. Kašík, K. Havlíček: Marketingové řízení podniku,

Více

www.milionoveimperium.cz

www.milionoveimperium.cz www.milionoveimperium.cz David Kirš, autor Miliónového impéria a EmailAcademy uvádí ebook WEB MILIONÁŘE A KRUH BOHATSTVÍ Tento ebook (dokument) můžete šířit a přeposílat dále, ale pouze jako celek. Není

Více

Tisková zpráva z budoucnosti Easytask.cz Léto 2017

Tisková zpráva z budoucnosti Easytask.cz Léto 2017 Tisková zpráva z budoucnosti Easytask.cz Léto 2017 Co je six-pager? Amazon používá six-pager pro zvýšení efektivity svých meetingů. Jde o dokument, který si na začátku schůzky všichni přečtou, aby se dostali

Více

Designová otopná tělesa. Harmonie pohodlí a tvarů

Designová otopná tělesa. Harmonie pohodlí a tvarů Designová otopná tělesa Harmonie pohodlí a tvarů Teplo nebo design design nebo teplo? Teplo a design design a teplo! I teplo může mít svůj tvar Čím blíže se technická zařízení nacházejí k člověku, tím

Více

Smíme Vám prozradit naše obchodní tajemství? www.delta-cz.com

Smíme Vám prozradit naše obchodní tajemství? www.delta-cz.com Smíme Vám prozradit naše obchodní tajemství? www.delta-cz.com DELTA Už tři desetiletí děláme totéž. Nejprve přemýšlíme. Budoucnost není pokračováním přítomnosti, ale realizací představ. Objevovat souvislosti,

Více

B104MFS Marketing finančních služeb

B104MFS Marketing finančních služeb B104MFS Marketing finančních služeb - vyučující předmětu - osnova předmětu/is BIVŠ - ukončení předmětu Václav Kupec Předmět - představení předmětu Holistická koncepce marketingu je dynamická koncepce opírající

Více

Značka není jen logo: platí to i pro knihovny? Mgr. Pavlína Lonská Městská knihovna v Praze Pracovní skupina Priorita 19

Značka není jen logo: platí to i pro knihovny? Mgr. Pavlína Lonská Městská knihovna v Praze Pracovní skupina Priorita 19 Značka není jen logo: platí to i pro knihovny? Mgr. Pavlína Lonská Městská knihovna v Praze Pracovní skupina Priorita 19 Konference Knihovny současnosti 2015, 9. 9. 2015 Logo je jenom obrázek... Značka

Více

Vše, co se dá měřit, se dářídit! Ovšem to, co je pro maximální výkon nezbytné, je jen těžko měřitelné. HRANICE maximálního výkonu

Vše, co se dá měřit, se dářídit! Ovšem to, co je pro maximální výkon nezbytné, je jen těžko měřitelné. HRANICE maximálního výkonu Vše, co se dá měřit, se dářídit! Ovšem to, co je pro maximální výkon nezbytné, je jen těžko měřitelné. HRANICE maximálního výkonu Co jsme si připravili Hranice maximálního výkonu Výsledky, úspěch a životní

Více

1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný?

1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný? 1 OTÁZKY OBSAHOVÉHO RÁMCE (W) Oblast A: Čemu ve výuce věřím, jaká mám východiska? Podoblast A1: Individualizace výuky A1/1 Jak se ve výuce odráží skutečnost, že je každý žák jiný? A1/2 Představme si úsečku.

Více

Michal Richtr: Projekt prodává i logo

Michal Richtr: Projekt prodává i logo Michal Richtr: Projekt prodává i logo Author: SF / Petr Bým Published: 08.01.2009 Počátkem devadesátých let u nás firemní vizuální styl představoval cosi nového a neznámého. Dnes je už situace jiná, nicméně

Více

2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy?

2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy? 2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy? Kolegiální vztahy jsou velmi delikátní záležitost, neboť s kolegy lidé tráví velkou část svého života. Pokud se v týmu vyskytuje někdo negativní,

Více

Jsme reklama v Supermarketu.

Jsme reklama v Supermarketu. Jsme reklama v Supermarketu. InstoreRadio vzbuzuje emoce! InstoreRadio je přes satelit vysílaný hudební a informační program, díky kterému supermarket zpříjemňuje nákup zákazníkům. Tyto programy jsou oblíbené,

Více

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Agenda Účel sociálních sítí pro marketing Sociální

Více

B2B marketing v ČR v roce 2017

B2B marketing v ČR v roce 2017 B2B marketing v ČR v roce 2017 Nástroje, rozpočty, trendy říjen 2017 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PRŮZKUM

ZAMĚSTNANECKÝ PRŮZKUM www.tcconline.cz ZAMĚSTNANECKÝ PRŮZKUM VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Zaměstnanecký průzkum - ukázka - historie VYSVĚTLIVKY CELKOVÉ SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZA VŠECHNY RESPONDENTY: VARIANTY ODPOVĚDÍ: Zcela nesouhlasím Nesouhlasím

Více

Neuroscience a výzkum Oblast pretestu reklamy. & Luboš Rezler. Millward Brown CZ

Neuroscience a výzkum Oblast pretestu reklamy. & Luboš Rezler. Millward Brown CZ JARNÍ SIMAR 2010 Neuroscience a výzkum Oblast pretestu reklamy Petra Průšová & Luboš Rezler Millward Brown CZ Reklama se vyvíjí a je stále více plna emocí Lepší pochopení co je důležité v marketingové

Více

Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA. Přemysl Dvořáček

Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA. Přemysl Dvořáček Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA Přemysl Dvořáček Vnímání citu Uzavřený kruh poznání sebelásky byl název souboru citací zveřejněných v knižním titulu Labyrint zdraví. Nyní nakladatelství Na-Ra nabízí soubor

Více

Atraktivní náborová komunikace. Brand / Business / Design

Atraktivní náborová komunikace. Brand / Business / Design Atraktivní náborová komunikace Jaký vnímáme problém? Mnoho firem trápí časová a finanční náročnost náboru zaměstnanců. Necílená a firmu neodlišující náborová komunikace přivádí zástupy nevhodných uchazečů.

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

Sanoma Online. přehled produktů září 2012

Sanoma Online. přehled produktů září 2012 Sanoma Online přehled produktů září 2012 kafe.cz Komunitní ženský web (kavárna), kam ženy chodí diskutovat, sdělovat své starosti a radosti. Cílová skupina: ženy 25-45 let Relaunch webu: září 2011» Kafe.cz

Více

Vesnice jako místo spotřeby. Ing. Dana Posádová

Vesnice jako místo spotřeby. Ing. Dana Posádová Vesnice jako místo spotřeby Ing. Dana Posádová 1 O čem budeme mluvit Kdo jsem Spotřebitel a spotřeba Na co si dát pozor při nakupování Nebezpečí reklamních sdělení Marketingové komunikace Osobní prodej

Více

Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. I. Redakční příprava

Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. I. Redakční příprava Číslo projektu: Název projektu: Subjekt: Označení materiálu (přílohy): CZ.1.07/1.1.24/02.0118 Polygrafie v praxi Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. I. Branding 1 Autor: Markéta Březinová Datum

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PRŮZKUM

ZAMĚSTNANECKÝ PRŮZKUM www.tcconline.cz ZAMĚSTNANECKÝ PRŮZKUM VÝSTUPNÍ ZPRÁVA - CELKOVÁ Zaměstnanecký průzkum - ukázka VYSVĚTLIVKY CELKOVÉ SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZA VŠECHNY RESPONDENTY: VARIANTY ODPOVĚDÍ: Zcela nesouhlasím Nesouhlasím

Více

O radosti pro život MILÁ KNIHA. Přemysl Dvořáček

O radosti pro život MILÁ KNIHA. Přemysl Dvořáček O radosti pro život MILÁ KNIHA Přemysl Dvořáček O radosti pro život Přemysl Dvořáček V prožitku jemného citu lásky ve svém srdci cítíme blažený vjem upřímné radosti a něhy. S pocitem upřímné radosti

Více

Videotrénink a jeho využití v komunikaci s lidmi s onemocněním demencí v Domově se zvláštním režimem ve Strážnici. Mgr. Miroslava Kouřilová

Videotrénink a jeho využití v komunikaci s lidmi s onemocněním demencí v Domově se zvláštním režimem ve Strážnici. Mgr. Miroslava Kouřilová Videotrénink a jeho využití v komunikaci s lidmi s onemocněním demencí v Domově se zvláštním režimem ve Strážnici Mgr. Miroslava Kouřilová V roce 2012 bylo našemu zařízení nabídnuto v rámci gerontologické

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Zdroje stresu John Doe john.doe@example.com 18. září 2018 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Zdroje stresu. Dotazník se zaměřuje na zmapování možných zdrojů zátěže (stresory) a

Více

Ekonomický rozměr diverzity

Ekonomický rozměr diverzity Ekonomický rozměr diverzity Karel Rychtář SČMVD ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM E ZDR POSTIŽEN Konference ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB S POSTIŽENÍM ANEB DIVERZITA PO ČESKU Praha 14. dubna 2011 O čem to

Více

Trendy v odměňování a benefitech a propojení s performance managementem. Srpen 2017 Jana Chvalkovská, Red Hat Czech

Trendy v odměňování a benefitech a propojení s performance managementem. Srpen 2017 Jana Chvalkovská, Red Hat Czech Trendy v odměňování a benefitech a propojení s performance managementem Srpen 2017 Jana Chvalkovská, Red Hat Czech Co nás čeká? Mise, vize, strategie a hodnoty souvislost s performance managementem, odměňováním

Více

www.helpmark.cz Tomáš Herout

www.helpmark.cz Tomáš Herout 4. 1. 2015 1 Obsah prezentace» Proč jsou sociální sítě fenomén doby» O marketingovém potenciálu komunit na soc. sítích» Metody a nástroje ověřené praxí» Odstrašující příklady» Rozdíly mezi konkrétními

Více

Jak mi může pomoci věrnostní program?

Jak mi může pomoci věrnostní program? Jak mi může pomoci věrnostní program? POSÍLENÍM VZTAHŮ SE ZÁKAZNÍKY Zavedení věrnostního programu je stávajícími zákazníky vnímáno jako krok vstřícnosti a ocenění ze strany Vás, obchodníka. PŘI ZÍSKÁVÁNÍ

Více

Co nejvíce brání uskutečňování změn ve firmách a jak to řeší systemický přístup. Olga Boukalová Silva Černá Věra Koubová

Co nejvíce brání uskutečňování změn ve firmách a jak to řeší systemický přístup. Olga Boukalová Silva Černá Věra Koubová Co nejvíce brání uskutečňování změn ve firmách a jak to řeší systemický přístup Olga Boukalová Silva Černá Věra Koubová Něco o naší společnosti Českomoravská stavební spořitelna, a.s. Jednička na trhu

Více