NÁKUP V ZAHRANIČÍ. Praktický průvodce krok za krokem E-rádce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁKUP V ZAHRANIČÍ. Praktický průvodce krok za krokem E-rádce www.erada.cz"

Transkript

1 NÁKUP V ZAHRANIČÍ Praktický průvodce krok za krokem E-rádce

2 Obsah Úvod Vánoce klepou na dveře Jak začít? Co budete potřebovat? Kam vyrazit za nákupy? Zahraniční začátečník První návštěva Rovnýma nohama do akce! Druhá návštěva Kochejte se a vybírejte! Vybrali jste si a co dál? PayPal Založte si svůj PayPal účet Aktivace účtu PayPal Nabití účtu PayPal Jak s účtem PayPal zaplatit Platba přes PayPal v praxi Po zaplacení Clo a DPH Zahraniční nákupčí - pokročilý Amazon Zahraniční nákupčí - profesionál Asistovaný nákup Záruka u zboží z ciziny Rozdíly ve standardech pozor! Užitečné odkazy a slovníček Členské státy EU

3 Úvod Bude-li se Vám tato e-kniha líbit, podpořte ji prosím hlasováním pro stránku serveru E-rádce na facebooku to se mi líbí nebo hlasováním pro konkrétní články na Děkujeme. I když je tato kniha k použití pro soukromé účely a ke stažení zdarma, přesto není dovolené: šířit tuto knihu bez souhlasu autora nabízet tuto knihu ani její části za úplatu používat tuto knihu nebo její části ke komerčním účelům upravovat, kopírovat, zveřejňovat, zobrazovat, přenášet, přizpůsobovat či jiným způsobem využívat obsah bez předchozího písemného souhlasu. Autor je dle svého uvážení oprávněn tyto podmínky použití bez upozornění změnit. Všechny změny budou uvedeny na stránce, ze které jste tuto e-knihu stáhli. Doporučujeme pravidelně kontrolovat případné změny těchto podmínek použití. Používáním této knihy pro soukromé účely po změně těchto podmínek použití souhlasíte, že se těmito úpravami budete řídit. Autorem této knihy je tým serveru E-rádce (Martin Procházka). Máte-li dotazy, kontaktujte nás na u info@erada.cz. Materiály k vytvoření této knihy byly čerpány z vlastních zkušeností a veřejně dostupných zdrojů.

4 Vánoce klepou na dveře Vánoce a především Štědrý večer nám pomalu ale jistě klepou na dveře a to pro většinu z nás znamená jediné- v následujících týdnech se budete muset rozhodnout, jakým dárkem potěšíte pod stromečkem své nejbližší. Kromě nákupu v kamenných obchodech a v tuzemských e-shopech je stále ještě čas pořídit dárky v zahraniční.

5 Jak začít? Pro nákup v zahraničí se musíte nejprve rozhodnout. Podpořit vás ve vašem rozhodování může mnoho faktorů mezi ty nejpádnější patří: výhodná cena (stejné zboží běžně pořídíte o 30% - 50% levněji než u domácího prodejce) větší výběr některé zboží prostě u nás nekoupíte nebo jej můžete koupit v zahraničí podstatně dřív než začne být dostupné i u nás vlastní dobrý pocit dokážete něco víc než ostatní a nakonec budete sami překvapení, jak je to snadné. Pokud jste ochotní vydat se za nákupy za elektronické hranice naší vlasti, pokračujte ve čtení.

6 Co budete potřebovat? Tak jako při vašem běžném shopování budete i při tom zahraničním potřebovat: Obchod (jak si vybrat ten pravý se hned dozvíte) Peněženku elektronickou (nebojte se, nebudete muset řešit jestli budete platit v Eurech, dolarech, librách, ) Malou pomoc s případným překladem (úplně vám postačí váš počítač s internetovým prohlížečem) jsou i zahraniční obchody, které na vás mluví sice trochu kostrbatou ale přece jen češtinou

7 Kam vyrazit za nákupy? Obecně se můžete rozhodnout mezi nákupem v: Evropské unii což je pro vás ta nejjednodušší cesta, která vám váš nákup především dále nezdraží (clem ani daní z přidané hodnoty) patříte-li mezi začátečníky v zahraničním nakupování, volte vždy nákup z EU a důsledně dbejte na to, zda se prodejce (či jeho expediční sklad) nachází v některé ze zemí EU (jejich seznam je uvedený na konci knihy) mimo Evropskou unii tj. ze zbytku světa (především z USA nebo z Číny), pozor na zatížení dováženého zboží daní z přidané hodnoty a případně také clem. Za nákupy mimo EU se vydejte až jako pokročilí zahraniční nákupčí.

8 Zahraniční začátečník Nyní vás provedeme krok za krokem tím nejjednodušším nákupem v zahraničí. Zvolíme si modelový příklad dvou e-shopů, které distribuují zboží z EU, jejich sortiment je dostatečně široký, abyste si přišli na své a popíšeme si absolutně bezpečný způsob zaplacení zboží, který budete mít zcela pod svou kontrolou (bez obav ze zneužití vaší platební karty nebo vytunelování vašeho účtu).

9 První návštěva Sortiment, který vás čeká: elektronika, mobilní telefony, chytré hodinky, tablety, technické hračky (auta, vrtulníky na dálkové ovládání, ), kamery, fotoaparáty, příslušenství k iphone, spotřební elektronika, hobby, kuchyň, zahrada, domácí mazlíčci, auto-doplňky, osvětlení, sport, volný čas, zdraví a krása,. E-shop mluví plynně česky. Ceny jsou uvedené v Kč a jsou pro vás konečné. Jedná se o evropský sklad DealExtreme jde o ověřený a spolehlivý e-shop, nejedná se o žádné podvodníky. Poštovné a balné je při objednávce >30 USD (cca 700 Kč) zcela zdarma. 2-4 dny trvá expedice ze skladu, cca dní na doručení do CZ. Máte možnost do 2 týdnů zboží vrátit, pokud nebudete spokojeni. Adresa e-shopu: Adresu zadejte do vašeho prohlížeče. V horním navigačním menu si změňte jazyk na češtinu. Dejte pozor na nákup na EU direct (sklad v Evropské unii).

10 Rovnýma nohama do akce!

11 Druhá návštěva Sortiment, který vás tu čeká: obuv, oblečení, společenské šaty, mobilní telefony a elektronika, sport, domov, kuchyň, koupelny, bytové dekorace, volný čas, zdraví a krása, hračky, gadgety,. E-shop mluví plynně česky. Ceny jsou uvedené v Eurech a jsou pro vás konečné. Obchod neumí cenu přepočítat na Kč. Jedná se o evropský sklad a jde o ověřený a spolehlivý e-shop, nejedná se o žádné podvodníky. Poštovné a balné se dozvíte při objednání. Můžete se těšit i na doručení zdarma (varianta super úsporné pracovních dnů, zpoplatněné 2-8 dnů). Máte možnost do 2 týdnů zboží vrátit, pokud nebudete spokojeni. Adresa e-shopu: Adresu zadejte do vašeho prohlížeče. V horním navigačním menu si změňte jazyk na češtinu.

12 Kochejte se a vybírejte!

13 Vybrali jste si a co dál? Máte vybráno zboží vás oslovilo, cena je příznivá a toužíte jej už mít doma. Ovšem ještě tomu něco předchází správně je to platba. Bohužel, musíte si uvědomit, že přes půlku světa nebo třeba i z Evropy vám zboží na dobírku nikdo nepošle. A pokud už náhodou ano, pak jej radši kupte u nás doma náklady na takovou akci budou astronomické. Platbu v obou právě navštívených e-shopech (a v mnoha dalších) můžete bezpečně provést zcela jednoduše a bez rizika, nehledě na to, zda máte zaplatit v Eurech, amerických dolarech nebo jiné konvertibilní měně. Ukážeme si jak na to. Dejte pozor na celkovou částku nákupu cenou celkem často e-shopy ovlivňují poplatky za odeslání, poštovné a balné. Při dosažení určité hodnoty nákupu jsou pak tyto služby zdarma a byla by škoda, abyste pro pár dolarů platili víc.

14 PayPal Bezpečná a snadná cesta k zaplacení zboží v libovolné konvertibilní měně a za výhodných podmínek se jmenuje PayPal. Máme velké štěstí, že v naší vlasti existuje oficiální pobočka tohoto internetového platebního systému. Jednoduše si založíte účet (elektronicky z pohodlí vašeho domova), předplatíte si jej libovolnou částkou v Kč běžným bankovním převodem na účet tuzemské banky v Kč a tuto částku následně použijete k zaplacení za zboží. Jak uvádí sám provozovatel systému je to jednoduché a obvykle zcela bezplatné (myšleno pro kupující), bez poplatků za uskutečnění transakcí.

15 Založte si svůj PayPal účet Pro založení účtu budete potřebovat malou znalost angličtiny, ovšem vystačíte si i s překladem (například na google.cz zcela zdarma). Vyberte si volbu PayPal for you. Ta druhá je určená pro provozovatele e- shopů, kterým budou zákazníci platit. Registrace je možná zcela zdarma na adrese zvolte Sign up and start shopping. Vyplňte všechna pole formuláře. Dejte pozor, že účet (osoba) je v systému PayPal identifikována svou ovou adresou použijte vaši osobní a stabilní (ne pracovní) ovou adresu u které nehrozí, že o ni přijdete. Vyplňte pole address Váš , heslo do obou polí vyplňte shodné (Choose a password/re-enter password), zadejte své křestní jméno (Full legal first name) a své příjmení (Full legal last name), ulici a č.p. (Address line 1, případně pokračování Address line 2 (optional)), město (City), stát (State / Province / Region), PSČ (Postal code) a mobilní telefonní číslo (Mobile number). Účet vytvořte stiskem tlačítka Agree and Create Account souhlasíte a žádáte o vytvoření účtu.

16 Aktivace účtu PayPal Pokud nechcete, nemusíte svůj účet PayPal spojovat ani se svou kreditní kartou ani se svým bankovním účtem. Můžete jej využívat zcela bez takového propojení. Jediné, co musíte udělat, je v takovém případě zaslat ze svého bankovního účtu na PayPal účet běžným bankovním převodem v Kč odpovídající částku. Pokud už jste si vybrali zboží, máte představu, kolik bude stát. Je-li cena uvedena v Kč, bude velmi podobná té, kterou budete k zaplacení potřebovat. Je-li uvedená v Eurech, dolarech, atd. zjistěte si aktuální kurz měny a získáte tak odhad potřebné částky, kterou musíte váš PayPal účet nabít kreditem podobně jako předplacenou kartu SIM. Volte vždy přiměřeně větší částku a nezapomeňte zohlednit případné náklady na poštovné a balné. Prvním nabitím účtu PayPal dojde zároveň k jeho aktivaci.

17 Nabití účtu PayPal V pokynech, které obdržíte po založení účtu bude uvedeno, na jaký účet a jak máte provést platbu v případě, že hodláte využít bankovního převodu. VŽDY POUŽIJTE ÚČET, KTERÝ JE UVEDEN V AKTUÁLNÍCH POKYNECH! V době vzniku této knihy je účet společnosti PayPal veden u UNICREDIT BANK CZECH REPUBLIC, A.S., Praha. Anglický manuál, který pro nás není příliš srozumitelný uváděl číslo účtu ve tvaru To si musíte sami přeložit jako číslo účtu /2700. Nuly na začátku vypusťte a poslední 4 číslice znamenají pro našince kód banky v našem případě Unicredit. Číslo účtu patří do políčka číslo účtu ve vaší internetbance nebo papírovém příkazu k úhradě. DO ZPRÁVY PRO PŘÍJEMCE VŽDY UVEĎTE TRANSFER ID TJ. IDENTIFIKÁTOR VAŠEHO PAYPAL ÚČTU! POZOR TENTO TEXT SLOŽENÝ Z ČÍSEL I PÍSMEN NEMŮŽETE BĚŽNĚ VLOŽIT DO VARIABILNÍHO SYMBOLU, TEN UMOŽŇUJE POUŽÍT POUZE ČÍSLA. PROTO VŽDY VYPLŇTE ZPRÁVU PRO PŘÍJEMCE. NENÍ NA ŠKODU UVÉST , KTERÝ JSTE POUŽILI PŘI REGISTRACI VAŠEHO ÚČTU PAYPAL. Po provedení převodu z vašeho účtu počkejte cca 2 pracovní dny. Po této době se přihlaste a zkontrolujte připsání zaslané částky (v Kč).

18 Jak s účtem PayPal zaplatit Opět velmi snadno tak, jako byste platili třeba kreditní kartou. Vložte vámi vybrané zboží do košíku a při výběru platby použijte volbu PayPal. Budete vyzváni k přihlášení učiňte tak. Nezávisle na tom, jakou měnou budete platit a že jste si váš účet nabili v Kč, dojde k přepočtučástky a vy ji budete moci potvrdit jakmile to provedete, bude příslušná částka odečtena z vašeho PayPal účtu a připsána na účet obchodníka. Platba probíhá v reálném čase, na nic nemusíte čekat a jedná se o plnohodnotné zaplacení to také ihned uvidíte při dokončení procesu objednání zboží.

19 Platba přes PayPal v praxi

20 Po zaplacení Vám už nezbývá nic jiného než čekat, až vaše objednané a nyní už i zaplacené zboží dorazí. U většiny e- shopů můžete sledovat podrobnosti o expedici nebo doručování zásilky podobně jako u českých internetových obchodníků. Dejte pozor na to, že lhůty pro dodání jsou pochopitelně delší než u objednávek v tuzemsku. Délka doručení bývá obvykle pracovních dní od objednání zboží. Je možné připlatit si za expresní dodání. V praxi jej ale téměř nikdo nevyužívá.

21 Clo a DPH Clo se při obchodu v rámci EU neplatí. DPH se platí pouze jednou. Pokud nakoupíte jako nepláte DPH (nepodnikatel) zaplatíte cenu včetně DPH v Británii (pozor, některé e-shopy, podobně jako ty domácí, mohou uvádět cenu bez DPH). Leží-li země odeslání mimo EU, pak musí být zásilka předložena k celnímu řízení. Pokud úhrnná hodnota zboží nepřesahuje 22 Euro, pak je zboží osvobozeno od cla i DPH. Pokud úhrnná hodnota přesáhne 22 Euro a vlastní hodnota zboží nepřesáhne 150 Euro, pak se platí pouze DPH. Je-li vlastní hodnota zboží vyšší než 150 Euro, pak je vyměřeno clo i DPH. Úhrnná hodnota = vlastní hodnota (cena celkem) za zboží + poštovné a další náklady. Po stanovení cla i DPH se používá systém Tarif CZ. Problematika cla a DPH je v případě dovozu zboží mimo EU podstatně složitější a je vhodné komunikovat s celním úřadem, některé e-shopy, třeba americký Amazon za vás clo a tuzemské DPH sám vypočítá.

22 Zahraniční nákupčí - pokročilý První dvě exkurze do světa zahraničních nákupů máte za sebou. Můžete tedy přejít k větším výzvám. Nakupování v EU by nebylo ničím bez nákupů na Amazonu (třeba na německé verzi nebo na ebay (u tohoto už pozor, na ebay nabízí zboží též mnoho obchodníků mimo EU). V případě nákupu na německém Amazonu už si nevystačíte s účtem PayPal, ale budete muset použít svou platební kartu.

23 Amazon Znamená doslova všechno možné zboží na jednom místě. Můžete se těšit na širokou nabídku knihy a filmů, hudby, her, elektroniky, počítačů, vybavení pro dům, zahradu, nářadí, krásu, zdraví, potravin, hraček, sortimentu pro děti, oblečení, obuv, šperky, sportovní výbavu, atd. Na Amazonu musíte použít svou platební kartu, není problém použít k úhradě českou korunu (lze vybrat, že je karta vedena v naší národní měně a dojde k přepočtu např. ceny v EUR). Pokud nemáte platební kartu, která umožňuje internetové platby, musíte si nejprve takovou zařídit. Pokud kartu máte, ale máte obavy, pak si krátkodobě (například ve své internet bance) povolte platby po internetu a po provedení úhrady ji opět deaktivujte. Amazon je prověřený e-shop. Nemusíte se obávat zneužití nejde o žádného dvacetiletého klučinu provozujícího e-shop z otcovy garáže. Pokud nepřemýšlíte o zneužití vaší karty při platbě nákupu v Tescu, nedělejte to ani zde.

24 Zahraniční nákupčí - profesionál A kam ještě dál? Pokud dáváte přednost dalšímu využití vašeho PayPal účtu, pak volte jako vhodný rozcestník doporučení partnerů právě tohoto platebního systému. Dejte pozor na to, že ne všechny e-shopy jsou z EU. Můžete použít tento link: a vybrat si ze stovek nejrůznějších obchodů a nabídek (ToysRUs, atd.).

25 Asistovaný nákup Exkurz do nakupování by nebyl úplný, kdybychom nezmínili specializované služby asistovaných nákupů. Jde o služby firem, které vám nákup zprostředkují (pozor, nenakoupí za vás) - asi nejpopulárnější je služba shipito ( umožňuje nákup v USA u e-shopů, které neposílají zboží do ČR a případně neakceptují tuzemské platební karty. Pozor tyto služby vám nákup pouze zprostředkují neznamená to tedy, že by pro vás zboží v zahraničí nakoupily, dovezly, proclily a vy byste s nimi následně řešili vrácení zboží nebo jeho reklamace. Podobně mailboxde nabízí doručovací adresu pro německé obchody (amazon.de).

26 Záruka u zboží z ciziny V EU byla sjednocena záruční lhůta na spotřební zboží, která činí 24 měsíců. Došlo k tomu na základě směrnice EP a Radyč. 1999/44/ES o některých aspektech prodeje spotřebního zboží a záruk na toto zboží (konsolidované znění). Nicméně něco takového jako eurozáruka neexistuje. Zakoupíte-li si zboží např. v Německu, budete ho muset v Německu v případě potřeby reklamovat. Ovšem většina dobře zavedených e-shopů má dostatečný obrat, je dostatečně na úrovni a natolik solidní, že vaši (oprávněnou) reklamaci bezproblémově vyřídíte. Standardní záruka u nového zboží zakoupeného v USA je 1 rok. Samozřejmě můžete zboží odeslat zpátky do USA, záleží však na ceně produktu a nákladech na poštovné, tedy zda se to vyplatí. Některé zboží má celosvětovou záruku potom záruku uplatníte v oficiálním servisu výrobce třeba i přímo v ČR nebo existují speciální sběrná centra v okolních zemích (Německo, Anglie), kam reklamované zboží odešlete levně a bez celních formalit. U zboží zakoupeného v Číně na uplatnění záruky raději rovnou zapomeňte. Výjimku tvoří zboží, u kterého podobně jako u zboží z USA, můžete záruku uplatnit v případě celosvětové záruky a servisního centra v EU.

27 Rozdíly ve standardech pozor! V různých zemích světa i Evropy nebo v USA mají elektrické zásuvky jiný tvar a třeba elektrická síť je pouze 110 V. Objednáváte-li elektroniku nebo elektrické spotřebiče, je potřeba toto vzít v úvahu. U notebooků, kamer, telefonů, tabletů a jejich elektrických zdrojů či výrobků se samostatným transformátorem obvykle stačí pouze vyměnit přívodný kabel za český nebo dokoupit redukce z americké na českou zástrčku (v ceně desítek Kč doma), zdroje i transformátory bývají připravené na napětí v rozsahu 110V-240V. U jiných výrobků můžete využít dodatečných transformátorů umožňující provoz v českých podmínkách (univerzální zdroje napájení). Zboží fungující na baterie či akumulátory bývá v tomto naprosto bezproblémové. Mobilní telefony v zahraničí mohou využívat jak síť GSM, tak CDMA a navíc mohou být blokovány pouze pro zahraniční operátory. Proto vybírejte jen telefony s označením "tri-band" a "unlocked. Oblečení může k označení velikostí používat jiné symboly pozor na rozdíly ve značení velikostí.

28 Užitečné odkazy a slovníček Kurzy měn: Překladač google (lze přeložit i celou stránku vložením její adresy do pole pro text k překladu nebo vložit text předem označený a zkopírovaný do schránky): Celní správa: Gadget = jde o malý předmět často technického rázu (přístroj, elektronická hračka nebo zařízení), který má určitou specifickou funkci, ale zároveň je často populární novinkou za nízkou cenu. DPH (angl. VAT) = daň z přidané hodnoty. Je jí zatížené snad veškeré zboží, které můžete nakoupit. Clo = celní poplatek, je dávka vybíraná státem při přechodu zboží přes celní hranici. Black Friday = období speciálních předvánočních slev (obvykle )

29 Členské státy EU Belgie (1952) Bulharsko (2007) Česká republika (2004) Dánsko (1973) Estonsko (2004) Finsko (1995) Francie (1952) Chorvatsko (2013) Irsko (1973) Itálie (1952) Kypr (2004) Litva (2004) Lotyšsko (2004) Lucembursko (1952) Maďarsko (2004) Malta (2004) Německo (1952) Nizozemsko (1952) Polsko (2004) Portugalsko (1986) Rakousko (1995) Rumunsko (2007) Řecko (1981) Slovensko (2004) Slovinsko (2004) Spojené království (1973) Španělsko (1986) Švédsko (1995) (v závorce je uveden rok přistoupení k Unii, zboží z členských států Unie není zatížené DPH ani clem vyjma cigaret a lihovin)

30 PŘEJEME VÁM MNOHO ÚSPĚCHŮ PŘI VAŠICH NÁKUPECH V CIZINĚ! E-rádce (Martin Procházka)

JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU

JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU Obsah Zahraniční příkaz... 3 Obecně k zahraničnímu příkazu... 3 Zadání zahraničního příkazu... 3 SEPA...6 Obecně k SEPA platbě...6 Zadání SEPA...6 Cizoměnový příkaz v rámci

Více

Jak zadat zahraniční platbu

Jak zadat zahraniční platbu Jak zadat zahraniční platbu Obsah Zahraniční příkaz... 3 Obecně k zahraničnímu příkazu... 3 Zadání zahraničního příkazu... 3 SEPA/Europlatba... 6 Obecně k SEPA platbě... 6 Obecně k Europlatbě... 6 Zadání

Více

Návod pro klienty Home Creditu k založení účtu na PayPal

Návod pro klienty Home Creditu k založení účtu na PayPal Návod pro klienty Home Creditu k založení účtu na PayPal Otevřete si svůj internetový prohlížeč. Nejčastěji to je Internet Explorer, Firefox nebo Opera. Do adresního řádku napište www.paypal.com. Stránka

Více

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Reálný HDP na obyvatele v Eurech Belgie 27500 27700 27800 28600 29000 29500 30200 30200 29200 29600 29800 29009 Bulharsko 2300 2500 2600 2800 3000 3200

Více

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování:

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: 1. REZERVACE - uskutečněním rezervace, si zarezervujete nákup u knihkupce,

Více

PLATBY KARTOU NA INTERNETU

PLATBY KARTOU NA INTERNETU PLATBY KARTOU NA INTERNETU Chcete rychle, pohodlně a bezpečně nakupovat z pohodlí domova či kanceláře? Není nic jednoduššího, než nakupovat přes internet kartou. Karta šetří Váš čas i peníze S kartou můžete

Více

KONFIGURACE SIM KARTY VODAFONE V MIB. Návod Úvod Vložení SIM karty do LTE Konfigurace SIM karty v MIB

KONFIGURACE SIM KARTY VODAFONE V MIB. Návod Úvod Vložení SIM karty do LTE Konfigurace SIM karty v MIB KONFIGURACE SIM KARTY VODAFONE V MIB Návod Úvod Vložení SIM karty do LTE Konfigurace SIM karty v MIB ÚVOD Abychom našim zákazníkům poskytli co nejlepší zkušenosti se službami ŠKODA Connect již od předání

Více

ČEŠI ON-LINE. Martin Mana Lenka Weichetová. Tisková konference, 19. listopadu 2018, ČSÚ Praha

ČEŠI ON-LINE. Martin Mana Lenka Weichetová. Tisková konference, 19. listopadu 2018, ČSÚ Praha ČEŠI ON-LINE Martin Mana Lenka Weichetová Tisková konference, 19. listopadu 2018, ČSÚ Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz Kolik domácností v České republice má počítač

Více

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD ČEŠI A INTERNET Romana Malečková Tisková konference, 26.11. 2015, Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz Domácnosti a informační technologie (% domácností) počítač internet

Více

Počítače a internet v českých domácnostech

Počítače a internet v českých domácnostech Počítače a internet v českých domácnostech Daniel Böhm, Lenka Weichetová Tisková konference, 21. listopadu 2016, Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz DOMÁCNOSTI S POČÍTAČEM

Více

Internet Banka v mobilu

Internet Banka v mobilu Internet Banka v mobilu Obsah Co je Internet Banka v mobilu?... 3 Co umí Internet Banka v mobilu?... 3 Kdo může používat Internet Banku v mobilu?... 3 Na jakých telefonech Internet Banka v mobilu funguje?...

Více

Jak nejlépe využít kartu Exclusive

Jak nejlépe využít kartu Exclusive Podrobné informace o kartě Generali a programu Exclusive naleznete na www.rb.cz a www.exclusiveprogram.cz. Jak nejlépe využít kartu Exclusive Příručka pro členy programu Exclusive Příručka pro držitele

Více

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil 1 Obsah Užitečné informace... 3 Získání SIM s novým číslem... 3 Získání SIM se svým současným číslem... 3 Aktivace SIM... 3 ČVOP... 4 Jak získat ČVOP...

Více

Mgr. Markéta Rigová - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: , 21:09

Mgr. Markéta Rigová - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: , 21:09 Dobrý den. Děkujeme, že věnujete pozornost obchodním podmínkám. Přejeme Vám příjemné nakupování. Váš internetový obchod "NEJKRÁSNĚJŠÍ DÁREK" VELKOOBCHODNÍ PRODEJ: Obchodníci mohou naše zboží zakoupit i

Více

IBAN a BIC Přeshraniční převody

IBAN a BIC Přeshraniční převody IBAN a BIC Přeshraniční převody Účinné od 7. 11. 2013 IBAN A BIC Co je IBAN IBAN (International Bank Account Number) je mezinárodní formát čísla bankovního účtu. Slouží k jednoznačné identifikaci účtu

Více

Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví

Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví Obsah KLIENTSKÁ LINKA POŠTOVNÍ SPOŘITELNY 2 1 1.1 Základní navigace pro výběr služby 2 1.2 Úvodní menu Telefonního bankovnictví 2 AUTOMATICKÉ SLUŽBY 2 2

Více

II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací

II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací Plán určen pro stanice podnikové/ bytové/ Nabito 350 Měrná jednotka Cena včetně DPH [Kč] 1 Připojení k síti (zřízení, aktivace)

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Registrace na portálu ereading.cz... 4 2. Instalace Adobe Digital

Více

Zakoupili jste si auto, které je vybaveno navigačním systémem MEDIA NAV. Blahopřejeme! Nezapomeňte aktualizovat Váš systém pravidelně.

Zakoupili jste si auto, které je vybaveno navigačním systémem MEDIA NAV. Blahopřejeme! Nezapomeňte aktualizovat Váš systém pravidelně. MEDIA NAV PRŮVODCE VÍTEJTE DO SVĚTA MEDIA NAV! Zakoupili jste si auto, které je vybaveno navigačním systémem MEDIA NAV. Blahopřejeme! TIPY + Nezapomeňte si prosím nainstalovat aplikaci Renault MEDIA NAV

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Zboží skladem je odesláno v den objednání, pokud je objednávka přijata v pracovní dny do 12 hodin.

Zboží skladem je odesláno v den objednání, pokud je objednávka přijata v pracovní dny do 12 hodin. Doprava Jeden z našich cílů zní: Dopravit zboží k zákazníkovi co nejdříve!!!. Právě proto používáme ověřené služby Expresní společnosti In Time a České pošty. Zboží skladem je odesláno v den objednání,

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další)

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Instalace čtečky...

Více

Virtuální Plzeňská karta

Virtuální Plzeňská karta Virtuální Plzeňská karta eshop.virtualnikarta.cz 1) Přejděte na webovou stránku eshop.virtualnikarta.cz nebo si otevřete mobilní aplikaci Virtuální Plzeňská karta 2) Zaregistrujte se Zadejte svůj email,

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Musím se zaregistrovat, abych mohl(a) platit pomocí Platební brány?

Musím se zaregistrovat, abych mohl(a) platit pomocí Platební brány? PLATEBNÍ BRÁNA ČASTO KLADENÉ DOTAZY - FAQ Co je to Platební brána? Platební brána je jednoduchá a bezpečná platební metoda. Platební brána umožňuje realizovat on-line platby za zboží a služby pomocí internetového

Více

Lyoness tajemství nakupovat

Lyoness tajemství nakupovat Možnosti nakupování Lyoness tajemství nakupovat 1. Uplatnění CashBack karty 2. Přímá platba (Potvrzení o platbě) 3. Originální poukázky 4. Online poukázka 5. Převod elektrické energie a plynu 1. Uplatnění

Více

Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz

Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz www.smsbrana.cz Hlavní stránka a přihlášení do systému 4 Neogenia s.r.o. +420 5 9 260 info@smsbrana.cz www.neogenia.cz Odesílač SMS Nejdůležitější část

Více

Šperky zasílám pojištěné jako cenné psaní, poštovné obsahuje i balné a dárkovou krabičku.

Šperky zasílám pojištěné jako cenné psaní, poštovné obsahuje i balné a dárkovou krabičku. DODACÍ PODMÍNKY : PLATBA A DOPRAVA : Šperky zasílám pojištěné jako cenné psaní, poštovné obsahuje i balné a dárkovou krabičku. Platba předem na účet - zaslání zboží po připsání částky (obvykle do 2 až

Více

PŘEHLED o výsledných hodnotách měřených parametrů kvality za celý rok 2010

PŘEHLED o výsledných hodnotách měřených parametrů kvality za celý rok 2010 Český telekomunikační úřad Sokolovská 219, Praha 9 poštovní přihrádka 02 225 02 Český telekomunikační úřadpraha 025 Tomíčkova 2144/1, Praha, 149 00 Ing._Libor_Šeda_ TS-QoS OOP-14-12.2005-43 Termín odevzdání

Více

Nevíte, jaký je postup pro získání studentské licence na Autodesk produkty zdarma? Tak čtěte tento manuál.

Nevíte, jaký je postup pro získání studentské licence na Autodesk produkty zdarma? Tak čtěte tento manuál. Jak získat akademickou licenci od Autodesku zdarma? Nevíte, jaký je postup pro získání studentské licence na Autodesk produkty zdarma? Tak čtěte tento manuál. Na úvod musíme uvést, že studentská licence

Více

Popis nejčastějších funkčností v aplikaci MojeBanka

Popis nejčastějších funkčností v aplikaci MojeBanka Tento dokument popisuje následující funkčnosti aplikace. Kliknutím na odkaz vyberte příslušnou kapitolu. zadání tuzemského příkazu v úhradě v CZK zadání zahraniční platby ověření stavu odeslané transakce

Více

Toto je průvodce Vašeho on-line nákupu vstupenek a rezervace vstupenek. Postup si pozorně přečtěte a Váš nákup / rezervace proběhne bez problémů.

Toto je průvodce Vašeho on-line nákupu vstupenek a rezervace vstupenek. Postup si pozorně přečtěte a Váš nákup / rezervace proběhne bez problémů. On-line nákup/rezervace vstupenek Toto je průvodce Vašeho on-line nákupu vstupenek a rezervace vstupenek. Postup si pozorně přečtěte a Váš nákup / rezervace proběhne bez problémů. Důležité upozornění!

Více

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz Pomocí tohoto jednoduchého průvodce se budete lépe orientovat na našich internetových stánkách a bez problémů využívat výhod nového automatického objednávkového

Více

návod pro OSOBNÍ AUTOSHIP SDRUŽENÝ AUTOSHIP

návod pro OSOBNÍ AUTOSHIP SDRUŽENÝ AUTOSHIP návod pro OSOBNÍ AUTOSHIP SDRUŽENÝ AUTOSHIP NASTAVENÍ OSOBNÍHO AUTOSHIPU 1. Přihlaste se do svého účtu na eshop.ramissio.com 2. V menu v horní části obrazovky klikněte na autoship a poté na zlaté tlačítko

Více

Obchodní podmínky platné do 31.12.2013

Obchodní podmínky platné do 31.12.2013 Obchodní podmínky platné do 31.12.2013 Provozovatel e-shopu Provozovatelem tohoto e-shopu je společnost B2B Partner s.r.o. se sídlem Plzeňská č.p. 3070 Ostrava - Zábřeh PSČ 700 30, IČO 278 30 306, společnost

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL Příručka pro klienty V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte na info@artesa.cz nebo na čísle 800 128 836. 1/23 Artesa, spořitelní družstvo, www.artesa.cz, info@artesa.cz

Více

Návod k použití aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu

Návod k použití aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu Návod k použití aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu Do aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu můžete přistupovat přes internetové stránky dars (www.dars.si), kliknutím na ikonu portál uživatelů.

Více

ZÁKLADNÍ CENÍK. K ceně přepravy se připočítává mýto ve výši 0,50 Kč/kg a aktuální palivový příplatek

ZÁKLADNÍ CENÍK. K ceně přepravy se připočítává mýto ve výši 0,50 Kč/kg a aktuální palivový příplatek ZÁKLADNÍ CENÍK Zásilka do 1kg 5kg 10kg 15kg 20kg 25kg 30kg 40kg 50kg BE BELGIE 445 700 720 760 830 860 890 1050 1120 2-3 dny BG BULHARSKO 520 915 1485 2050 2620 3200 3745 4900 6090 4-5 dnů DK DÁNSKO 445

Více

OBJEDNÁVÁNÍ PŘES MYHERBALIFE.COM ČESKÁ REPUBLIKA,

OBJEDNÁVÁNÍ PŘES MYHERBALIFE.COM ČESKÁ REPUBLIKA, Chcete-li zobrazit odpověď, klikněte na kteroukoli z často kladených otázek uvedených níže. Pokud nemůžete odpověď na Vaši otázku najít, kontaktujte prosím tým Členské podpory na telefonu 235 090 252 od

Více

ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET

ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET Manuál ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET Evidovaných v systému Plzeňská karta 1 Obsah 2 Seznam zkratek... 3 3 Úvod... 4 4 Důležité upozornění!!... 5 5 K čemu e-shop slouží... 6 5.1 Úvodní obrazovka e-shopu...

Více

Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví

Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví Vážený kliente, naším cílem je nabídnout Vám takové finanční služby, které Váš skutečný život zjednoduší. Proto jsme se rozhodli novou podobu našich finančních

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT

Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT SEMINÁŘ NA TÉMA: STÁTNÍ PODPORA TĚLOVÝCHOVNÝCH JEDNOT A SPORTOVNÍCH KLUBŮ V ROCE 2017 PRAŽSKÁ TĚLOVÝCHOVNÁ UNIE, 14./15.11.2016 Úvodní informace Informační

Více

GO! Nápověda. Přihlásit se Zapomněli jste heslo? Nový zákazník. Zakázka. Přepravní list. Denní přehled. Storno. Administrace uživatelů.

GO! Nápověda. Přihlásit se Zapomněli jste heslo? Nový zákazník. Zakázka. Přepravní list. Denní přehled. Storno. Administrace uživatelů. GO! Nápověda Přihlásit se Zapomněli jste heslo? Nový zákazník Zakázka Přepravní list Denní přehled Storno Administrace uživatelů Adresy Přepravní list emailem Denní přehled emailem Feedback Předpoklady

Více

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA OBSAH Co je na www.alax.cz nového? Jak pracovat a využívat nový systém?... 1 1) FILTRY...1 2) MOŽNOST ZPRACOVÁNÍ CENOVÉ NABÍDKY PRO KLIENTA...2 3) ONLINE OBJEDNÁVÁNÍ...2 4) PROFIZÓNA... 2 JAK PRACOVAT

Více

OTEVŘENÉ BANKOVNICTVÍ INFORMACE K NOVÝM SLUŽBÁM

OTEVŘENÉ BANKOVNICTVÍ INFORMACE K NOVÝM SLUŽBÁM OTEVŘENÉ BANKOVNICTVÍ INFORMACE K NOVÝM SLUŽBÁM Co je otevřené bankovnictví Ve světě otevřeného bankovnictví si snadno propojíte své účty s aplikacemi třetích stran, a usnadníte si tak jejich ovládání

Více

DOVOZ A VÝVOZ ZBOŽÍ V EU

DOVOZ A VÝVOZ ZBOŽÍ V EU DOVOZ A VÝVOZ ZBOŽÍ V EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Dovoz a vývoz zboží v EU V této kapitole se dozvíte: Jaké zboží si můžete zakoupit v zemích EU. Zda je nutný cestovní pas EU pro domácí zvířátka,

Více

Lucie Vladyková - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: , 4:56

Lucie Vladyková - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: , 4:56 OBCHODNÍ PODMÍNKY OBCHŮDKU PETTI A TUTU SUKÝNKY Děkujeme za návštěvu, před nákupem si přečtěte pozorně obchodní podmínky. Lucie Vladyková Na Bezděkově 1779 256 01 Benešov IČ-88270360 nejsem plátce DPH

Více

8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem

8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem 8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem Nákup Vánočních dárků přes internet bezesporu přináší spoustu výhod. Můžete nakupovat z pohodlí domova, mít na sobě třeba pyžamo, nemusíte čekat ve frontách, zboží

Více

Buderus objednávací systém. Návod k použití

Buderus objednávací systém. Návod k použití Buderus objednávací systém Návod k použití Hlavní požadavky Přístup na internet Použití prohlížeče Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome Webová adresa: http://shop.buderus.cz Uživatel musí

Více

WEBTRANSFER česky. OTÁZKY a ODPOVĚDI

WEBTRANSFER česky. OTÁZKY a ODPOVĚDI WEBTRANSFER česky OTÁZKY a ODPOVĚDI Mikroúvěry od lidí k lidem (P2P) PŮJČÍ POSKYTOVATELÉ SPLÁCÍ ZÁJEMCI Proč vstoupit do projektu WEBTRANSFER zajímavé zhodnocení půjček 0,5-3% denně bonus za registraci

Více

Počet volných minut do ostatních sítí v ČR. Počet volných minut v síti Plus4U. +4U Bone** NE NE NE 0 0 Kč. +4U Raw NE NE NE 0 44 Kč

Počet volných minut do ostatních sítí v ČR. Počet volných minut v síti Plus4U. +4U Bone** NE NE NE 0 0 Kč. +4U Raw NE NE NE 0 44 Kč Ceník Všechny uvedené ceny jsou s DPH. Tento ceník je platný od 1. července 2018. Ceník platný do 30. června 2018 naleznete zde. Tarify volání Tarifikace 60+1 tarifu není účtována poměrně Tarif Volání

Více

Počet volných minut do ostatních sítí v ČR. Počet volných minut v síti Plus4U. +4U Bone** NE NE NE 0 0 Kč. +4U Raw NE NE NE 0 44 Kč

Počet volných minut do ostatních sítí v ČR. Počet volných minut v síti Plus4U. +4U Bone** NE NE NE 0 0 Kč. +4U Raw NE NE NE 0 44 Kč Ceník Všechny uvedené ceny jsou s DPH. Tento ceník je platný od 1. ledna 2018. Ceník platný do 31. prosince 2017 naleznete zde. Tarify volání tarifu není účtována poměrně Tarif Volání v síti zdarma* SMS

Více

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY 1.) Pro přihlášení účastníka do kroužku SVČ Odry na webových stránkách www.svcodry.cz zvolte v menu sekci KROUŽKY a klikněte na kroužek, o který máte zájem: 2.) U vybraného kroužku

Více

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC?

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? E-shop s ekopalivy BIOMAC najdete na adrese https://eshop.biomac.cz 1 REGISTRACE/PŘIHLÁŠENÍ ZÁKAZNÍKA Máte dvě možnosti nákupu 1. Registrovaný zákazník Díky registraci

Více

Uživatelská příručka aplikace George klíč

Uživatelská příručka aplikace George klíč Uživatelská příručka aplikace George klíč OS, 3-3651 02/2019 1/19 Obsah: 1. Co je to aplikace George klíč?... 3 1.1. Co všechno vám George klíč umožní... 3 1.2. Denní finanční limity pro transakce autorizované

Více

Internetový portál Come Automaty

Internetový portál Come Automaty Manuál pro kartový účet Autor dokumentu: Roman Banar Verze dokumentu: 1.0 (20.1.2009) Status dokumentu: Dokončeno Obsah 1 Kartový účet...3 1.1 Přihlášení do kartového účtu...3 1.2 Historie operací...3

Více

Poplatky a platby na portále HMFS pro prodávající

Poplatky a platby na portále HMFS pro prodávající Poplatky a platby na portále HMFS pro prodávající Prodejci na portále HMFS mohou být účtovány poplatky za použití některých služeb. Tyto podmínky jsou součástí našich podmínek použití. Otevřením obchodu

Více

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o.

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. www.laufen-cleanet.com je internetový obchod provozovaný společností LAUFEN CZ s.r.o., IČ: 257 58 691, se sídlem Praha, V Tůních 3/1637, PSČ

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV Získejte ze svého elektromobilu Nissan co nejvíc se systémem NissanConnect EV. Podle následujících pokynů můžete ovládat svůj vůz přes počítač nebo chytrý telefon.

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE USERGUIDE Obsah Vaše výhody na první pohled... 3 Přihlášení... 3 Cenová nabídka... 4 Jak si poradit s chybou krok 1... 7 Jak si poradit s chybou krok 2... 10 Jak vygenerovat z nabídky novou objednávku...

Více

Obchodní podmínky. na webových stránkách Prostřednictvím internetového obchodu umožňujeme zákazníkům zakoupení zboží bez osobní návštěvy.

Obchodní podmínky. na webových stránkách   Prostřednictvím internetového obchodu umožňujeme zákazníkům zakoupení zboží bez osobní návštěvy. Obchodní podmínky na webových stránkách WWW.LUCEO.CZ Prostřednictvím internetového obchodu umožňujeme zákazníkům zakoupení zboží bez osobní návštěvy. Tyto obchodní podmínky platí pro internetový obchod

Více

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA,

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA, Profil investora Založení Profilu investora Profil investora, jehož prostřednictvím můžete spravovat své účty, registrovat se na semináře, stahovat obchodní aplikace a školící materiály, si můžete založit

Více

*+, -+. / 0( & -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / "

*+, -+. / 0( & -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / !"!#$ %" &' ( ) *+, -+. / 0(123! " ## $%%%& %' 45 6& -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / " * = < & ' ; '.: '. 9'= '= -+. > 8= '7 :' ' '.8 55, 5' 9'= '= -?7 +., '+.8 @ A:.. =. 0(1237 7 : :' @.

Více

SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU. Michaela Boučková, Tereza Máchová

SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU. Michaela Boučková, Tereza Máchová SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU Michaela Boučková, Tereza Máchová SPOTŘEBNÍ DAŇ Z CIGARET od 1. ledna 2014 musí být celková spotřební daň nejméně 60 % vážené průměrné maloobchodní ceny cigaret propuštěných ke spotřebě.

Více

T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ. PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu:

T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ. PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu: T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ 1 PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu: 1 2 REGISTRACE ÚČTU Pokud jste již stávajícím zákazníkem T-Mobile, můžete využívat spousty výhod! Stačí

Více

WEBsro.cz. Krok za krokem Založení internetového obchodu. krásné weby pro české podnikatele 1 / 9

WEBsro.cz. Krok za krokem Založení internetového obchodu. krásné weby pro české podnikatele 1 / 9 Krok za krokem Založení internetového obchodu Kontakt:... obchod@websro.cz, www.websro.cz Verze:.... / 9 Krok - Založení eshopu Klik na ikonu Nová stránka () a dále Výpis produktů (). Vložte Nadpis ()

Více

Manuál k Office Smart Network

Manuál k Office Smart Network Manuál k Office Smart Network 1. Stránky Office Navštivte stránku office.smart-network.cz pro přihlášení do vašeho účtu. 2. Vaše první přihlášení V pravém horním rohu klikněte na přihlásit se. Do kolonky

Více

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 21.12.2016 COM(2016) 829 final ANNEX 1 PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ Přizpůsobení stropu vlastních zdrojů a stropu prostředků na závazky v souvislosti

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb. UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb http://lesycr.bestdrive.cz/ Tento manuál je určen pracovníkům, kteří jsou pověřeni nákupem pneumatik a pneuservisních služeb pro svou OJ.

Více

A Telekomunikační a internetová infrastruktura

A Telekomunikační a internetová infrastruktura Telekomunikační a internetová infrastruktura je základním stavebním prvkem většiny informačních technologií a informační společnosti jako celku. Údaje o stavu a vývoji infrastruktury v oblasti elektronických

Více

WEBTRANSFER česky REGISTRACE

WEBTRANSFER česky REGISTRACE WEBTRANSFER česky REGISTRACE Oficiální stránka Webtransfer Mikroúvěry od lidí k lidem (P2P) PŮJČÍ POSKYTOVATELÉ SPLÁCÍ ZÁJEMCI O projektu Je to platforma pro poskytování mikropůjček (mikroúvěrů) tzv. Peer

Více

2. Pokud se zákazník rozhodne objednávku zrušit, učiní tak co nejdříve od uskutečnění objednávky, aby nedošlo k jejímu odeslání.

2. Pokud se zákazník rozhodne objednávku zrušit, učiní tak co nejdříve od uskutečnění objednávky, aby nedošlo k jejímu odeslání. Obchodní podmínky pro www.fler.cz/evaseli a www.fler.cz/evaselimaterial platné od 1.1.2014 1. Veškeré objednávky jsou považovány za závazné. Zákazník odesláním objednávky potvrzuje, že souhlasí s obchodními

Více

Akuna MANUÁL Změny platné od

Akuna MANUÁL Změny platné od Akuna MANUÁL Změny platné od 1.3.2018 Vážení nezávislí poradci, zákazníci a přátelé, mottem společnosti Akuna je Zlepšování je nikdy nekončící proces. Proto vám představujeme nové webové stránky na doméně

Více

Jindřichův Hradec SEJF parkování texty WEB

Jindřichův Hradec SEJF parkování texty WEB Jindřichův Hradec SEJF parkování texty WEB Mobilní aplikace SEJF základní informace SEJF = Systém elektronických peněz v mobilu, UNIKÁTNÍ PLATEBNÍ NÁSTROJ, který umí víc než jen platit napojení na prověřený

Více

ZÁKLADNÍ EXPORTNÍ CENÍK PŘEPRAVY ZÁSILEK NA FIREMNÍ ADRESY /B2B/

ZÁKLADNÍ EXPORTNÍ CENÍK PŘEPRAVY ZÁSILEK NA FIREMNÍ ADRESY /B2B/ ZÁKLADNÍ EXPORTNÍ CENÍK PŘEPRAVY ZÁSILEK NA FIREMNÍ ADRESY /B2B/ Váha zásilky Zásilka do 1 kg 5 kg 10 kg 15 kg 20 kg 25 kg 30 kg 40 kg Dodací lhůta BE BELGIE 445 700 720 760 830 860 890 1050 2-3 dny BG

Více

Záruka mobility. e-vozy Volkswagen.

Záruka mobility. e-vozy Volkswagen. Záruka mobility. e-vozy Volkswagen. Asistence v tuzemsku bezplatná telefonní linka 800 123 000 nebo 261 104 363 Asistence v zahraničí +420 261 104 363 Záruka mobility pro nové čistě elektrické osobní vozy

Více

Popis nejčastějších funkcí aplikace MojeBanka business

Popis nejčastějších funkcí aplikace MojeBanka business Tento dokument popisuje následující funkčnosti aplikace MojeBanka. Kliknutím na odkaz vyberte příslušnou kapitolu. zadání jednorázového příkazu k úhradě zadání zahraniční platby odeslání dávkového příkazu

Více

I. Verejne dostupné služby v pevných sítích elektronických komunikací

I. Verejne dostupné služby v pevných sítích elektronických komunikací I. Verejne dostupné služby v pevných sítích elektronických komunikací Oznacení Pripojení Prístup Dálkové k síti podnikatele: k síti (používání (zrízení telefonní Merná telefonni Volné Místní Dálkové vikend

Více

ZÁKLADNÍ EXPORTNÍ CENÍK PŘEPRAVY ZÁSILEK NA FIREMNÍ ADRESY /B2B/

ZÁKLADNÍ EXPORTNÍ CENÍK PŘEPRAVY ZÁSILEK NA FIREMNÍ ADRESY /B2B/ ZÁKLADNÍ EXPORTNÍ CENÍK PŘEPRAVY ZÁSILEK NA FIREMNÍ ADRESY /B2B/ Váha zásilky 1 kg 5 kg 10 kg 15 kg 20 kg 25 kg 30 kg 40 kg Dodací lhůta BE BELGIE 445 700 720 760 830 860 890 1050 2-3 dny BG BULHARSKO

Více

Na co je Retarget? Jak Retarget využít?

Na co je Retarget? Jak Retarget využít? retarget manuál Retarget je službou kontextové reklamní sítě Etarget. Na rozdíl od klasické kontextové reklamy cílí na lidi, kteří navštíví Váš web. To znamená, že již mají základní znalost Vašich produktů

Více

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD Přihlášení a Registrace Copyright 2012 LG Electronics. All Rights Reserved. 01. Stlačením tlačítka Home na dálkovém ovladači spustíte úvodní obrazovku LG Smart TV. 01A. V

Více

Návod k použití služby

Návod k použití služby Návod k použití služby - 1 - Obsah Obsah... 2 Technické požadavky... 3 Úvodní stránka služby... 4 Úvodní stránka Chci kartu... 5 Chci kartu: Žádost o změnu vzhledu stávající karty... 6 Chci kartu: Žádost

Více

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD. Na padesátém 81, Praha 10 czso.cz 1/20

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD. Na padesátém 81, Praha 10 czso.cz 1/20 ČEŠI A IN NTERNET VROCE 2012 Romana Malečková Tisková konference, 4.12.2012, Praha Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 czso.cz 1/20 ZDROJ DAT Výběrové šetření o využívání ICT zjišťuje se přístup a využívání

Více

1 kg 5 kg 10 kg 15 kg 20 kg 25 kg 30 kg 40 kg 50 kg

1 kg 5 kg 10 kg 15 kg 20 kg 25 kg 30 kg 40 kg 50 kg ZÁKLADNÍ CENÍK Váha zásilky Zásilka do 1 kg 5 kg 10 kg 15 kg 20 kg 25 kg 30 kg 40 kg 50 kg BE BELGIE 445 700 720 760 830 860 890 1050 1120 2-3 dny BG BULHARSKO 520 915 1485 2050 2620 3200 3745 4900 6090

Více

Jak použít dárkový voucher

Jak použít dárkový voucher Zvládněte s počítač Každý voucher je určen k jednorázovému použití. Voucher musí být uplatněn do konce jeho platnosti. Jedna osoba může použít jeden voucher z jedné série. Voucher v elektronické podobě

Více

Návod k obsluze portálu Eurovignette. Postup při zakoupení euroviněty

Návod k obsluze portálu Eurovignette. Postup při zakoupení euroviněty Návod k obsluze portálu Eurovignette Toto je návod k obsluze, který vám vysvětlí proces získání euroviněty na portálu Eurovignette. Neslouží k výkladu ani vysvětlení zákonných ustanovení směrnice o eurovinětě.

Více

MANUÁL PRO UŽIVATELE KARTY. Gastro Pass CARD

MANUÁL PRO UŽIVATELE KARTY. Gastro Pass CARD MANUÁL PRO UŽIVATELE KARTY Gastro Pass CARD Co je Gastro Pass CARD? Gastro Pass CARD je elektronickou verzí papírových stravenek. Funguje stejně jako standardní platební karta a slouží k úhradě jídla a

Více

Začínáte s U:fonem AnyData ADU-520L

Začínáte s U:fonem AnyData ADU-520L Začínáte s U:fonem AnyData ADU-520L 2009/V2/100647 STK_anydata_520L_12_09_2.indd b 28.12.09 10:47 Dobrý den, děkujeme Vám, že jste se rozhodl(-a) využít našich služeb. Zde Vám přikládáme seznam nejdůležitějších

Více

Ceník přepravce BALIKSERVIS Doba přepravy

Ceník přepravce BALIKSERVIS Doba přepravy Ceník přepravce BALIKSERVIS 1 2 3 5 10 15 20 25 30 40 50 70 100 150 200 300 400 500 700 1-1 1 55 550 596 685 716 974 1 236 1 565 1 893 2 469 2 993 SK SK 1 SK 5 90 179 180 190 211 232 239 255 272 304 349

Více

Graf C1 Jednotlivci starší 16 let používající počítač. v milionech v procentech 67% 70% 59% 5,9 6,2 6,5 5,3

Graf C1 Jednotlivci starší 16 let používající počítač. v milionech v procentech 67% 70% 59% 5,9 6,2 6,5 5,3 Český statistický úřad sleduje podrobné údaje o jednotlivcích používajících vybrané informační a komunikační technologie prostřednictvím samostatného ročního statistického zjišťování: Výběrové šetření

Více

Telefon Banka. První kroky

Telefon Banka. První kroky Telefon Banka První kroky Obsah Co Vám Telefon Banka nabízí... 3 Zabezpečení Telefon Banky... 3 Výhody Telefon Banky... 3 Telefon Banka Vám umožní... 3 Rychlý start... 4 První přihlášení do Telefon Banky...

Více

Mobilní služby ACN ve spolupráci s T-Mobile/Cante Průvodce objednávkovým procesem

Mobilní služby ACN ve spolupráci s T-Mobile/Cante Průvodce objednávkovým procesem Mobilní služby ACN ve spolupráci s T-Mobile/Cante Průvodce objednávkovým procesem 1 Objednávkový proces Přejděte na: www.acnmobile.cz Krok 1: Zástupce vyplní se zákazníkem smlouvu Krok 2: Zákazník odešle

Více

Bezpečná správa dodavatele. Návod k nastavení HP dodavatele: Jak zaregistrovat vaši firmu v databázi dodavatelů HP

Bezpečná správa dodavatele. Návod k nastavení HP dodavatele: Jak zaregistrovat vaši firmu v databázi dodavatelů HP Návod k nastavení HP dodavatele: Jak zaregistrovat vaši firmu v databázi dodavatelů HP Global Procurement Poslední aktualizace: 2 February 2012 OBSAH Téma 1 Proč potřebuje HP údaje o vaší společnosti?...

Více

c) Pokud není dostatečné množství skladem, kontaktujte mě, prosím nejprve vnitřní poštou.

c) Pokud není dostatečné množství skladem, kontaktujte mě, prosím nejprve vnitřní poštou. I. Objednávání OBJEDNÁVÁNÍ ZBOŽÍ Z E-SHOPU: a) Pro nákup v e-shopu není nutné se zaregistrovat. b) Vybrané zboží vložte do košíku, zvolte požadované množství. c) Pokud není dostatečné množství skladem,

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

Ceník produktů a služeb pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby pro cenový program INDIV-29-FU

Ceník produktů a služeb pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby pro cenový program INDIV-29-FU Ceník produktů a služeb pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby pro cenový program INDIV-29-FU Ceny bankovních služeb, které nejsou uvedeny v tomto ceníku, se řídí Ceníkem produktů a služeb pro

Více

ŠKODA CONNECT REGISTRACE & AKTIVACE

ŠKODA CONNECT REGISTRACE & AKTIVACE ŠKODA CONNECT REGISTRACE & AKTIVACE Connect Portal Pro používání online služeb ŠKODA Connect je nejprve nutné provést registraci uživatele a vozidla na internetové stránce Connect Portal a aktivovat online

Více

Často kladené otázky k Satelitnímu systému ochrany vozidla AVM

Často kladené otázky k Satelitnímu systému ochrany vozidla AVM Často kladené otázky k Satelitnímu systému ochrany vozidla AVM Provozovatel: : Jaká je identifikace majitele vozidla, případně konkrétního vozidla? : Celý systém AVM je postaven na úplné anonymitě, což

Více