Admixture Systems Europe Přísady do betonu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Admixture Systems Europe Přísady do betonu"

Transkript

1 Admixture Systems Europe Přísady do betonu Přidáváme betonu hodnotu

2 Světová jednička Divize stavebních chemikálií společnosti BASF Group působí celosvětově a je největším dodavatelem chemických stavebních produktů, systémů a služeb určených pro stavby, opravy a renovace. Obchodní činnosti se zaměřují na dva produktově orientované segmenty: Admixture systems s komplexním programem přísad do betonu a Construction systems zahrnující produkty pro sportovní a průmyslové podlahy, nátěry a omítky, lepidla na obklady, sanační a zálivkové směsi a těsnící profily. Pracovníci v Admixture Systems se věnují vytváření kvalitních řešení, jež posouvají betonářské odvětví kupředu. To je možné pouze díky neustávajícímu výzkumu a vývoji nových produktů, systémů, způsobů aplikací a k tomu potřebných zařízení. Segment Admixture Systems je v rámci koncernu BASF zastoupen třemi regionálně působícími společnostmi, z nichž BASF Admixture Systems Europe je zaměřená na evropský trh. Přidáváme betonu nové hodnoty Jako součást společnosti BASF Construction Chemicals vyvíjíme činnost v po celém světě. Naše struktura členěná na tržní segmenty znamená jistotu, že ve Vaší blízkosti je vždy k dispozici regionálně operující společnost se zázemím celosvětové skupiny. Nejširší rozsah nabídky technologicky vyspělých chemických přísad a nejlepší technické zázemí a podpora od přední společnosti na mezinárodních trzích to je BASF Admixture Systems Europe.

3 Kompetentnost Klíčem k úspěchu společnosti BASF Admixture Systems Europe je neustálý proces inovací. Naše kvalifikace a schopnost vést cílený výzkum a vývoj jednotlivých produktů nám umožňují dosahovat konkurenčního náskoku v podobě revolučních řešení. Náš cíl je jasný: vytvářet materiály, které budou splňovat potřeby koncových uživatelů. Od molekulární úrovně až po finální přísadu středem pozornosti všeho, co děláme, je vylepšovat vlastnosti betonu tak, aby splňovaly požadavky našich zákazníků. Středisko výzkumu a vývoje, Trostberg, Německo Rozčleněním na jednotlivé tržní segmenty využívá společnost BASF Admixture Systems Europe profesionality celosvětové sítě středisek výzkumu a vývoje s přístupem k nejnovějším výsledkům v oboru. Výzkum a vývoj není izolovaným procesem náš přístup je otevřený směrem k partnerům. Integrujeme odborné znalosti externích specialistů a univerzit s činností interních výzkumných zdrojů a docilujeme tak efektivnějšího vývoje inovovaných produktů. Filozofie výzkumu a vývoje společnosti BASF Admixture Systems Europe je založena na účinném cyklu, v němž výzkum syntézy polymerů tvoří základ vývoje určovaného poptávkou a poháněného tržními silami. Interakcí těchto tří prvků směřujeme k našemu vytčenému cíli prodlužovat životnost staveb použitím moderních technologií. Naše zkušenosti na jednotlivých trzích a kompetence v oblasti výzkumu a vývoje nám umožňují definovat individuální požadavky a navrhovat řešení přizpůsobená konkrétnímu trhu. Mezinárodní zkušenosti a know-how nám umožňují vytvářet pro konkrétní projekty řešení, založená na nejlepších postupech získaných v rámci celosvětové báze. V naší strategii vývoje se odráží potřeba vytvářet řešení pro budoucnost. Platforma technologií orientovaných na budoucnost, vzniklá na této bázi, nás opravňuje k zavádění inovací pro betonářský průmysl.

4

5 Transportbeton Výroba transportbetonu představuje náročný sektor s vlastními požadavky a specifickými problémy. Výrobci transportbetonu mají vždy lokální akční radius a ústřední roli v rozhodování hrají především finanční zdroje a doprava. Společnost BASF Admixture Systems Europe si je vědoma skutečnosti, že v odvětví, které se neustále proměňuje, je vždy prostor pro potřebné inovace. Společnost BASF Admixture Systems Europe je zde, aby přinášela nové hodnoty a poskytovala Vám přínos v podobě nových technologií, které mohou zefektivnit Vaši výrobní i obchodní činnost. Naši obchodnětechničtí zástupci jsou vždy připraveni Vám poradit a poskytnout cestu k optimalizaci složení směsi pro dosažení nejlepších vlastností pro dané místo a použití. Naše technologie pro oblast transportbetonu je založena na hlavních produktových řadách zahrnujících od plastifikátorů Pozzolith a superplastifikátorů Rheobuild až po poslední generaci technologie produktovou řadu Glenium. Unikátní systém Delvo usnadňuje minimalizovat ekologický odpad v rámci programu výroba s nulovými emisemi.

6 Total Performance Control (čili úplné řízení vlastností ) je nejnovějším konceptem, jenž vznikl jako výsledek našeho tvůrčího přístupu k technologii transportbetonu. Nová generace polymerů vyvinutá právě v rámci zmíněného konceptu poskytuje betonu dlouhou dobu zpracovatelnosti i s nízkým poměrem vody a cementu a přitom vysokou počáteční pevnost. Uvedením přísady Glenium nové generace pokračuje společnost BASF Admixture Systems Europe v naplňování svého závazku podporovat vývoj odvětví transportbetonu. Adaptujeme vlastnosti transportbetonu na lokální potřeby tak, aby jej bylo možné snáze a bezpečněji ukládat s nižšími nároky na pracovní síly. Trvanlivější produkt s úsporou nákladů na ukládání to je rozumné řešení umožňující vyrábět beton s výhodami, které Váš zákazník ocení.

7 Prefabrikovaný beton Výroba prefabrikátů je odvětví orientované na procesy, které s sebou nesou celý soubor problematických oblastí od časových tlaků, přes ekologické problémy, bezpečnost zaměstnanců, řízení jakosti až po náklady na energeticky náročnou výrobu. Bez ohledu na druh vyráběných dílců požadavek udržet konkurenceschopnost znamená neustálou potřebu zlepšování celkových procesů, zvyšování kvality a produktivity při dodržování časových nároků výrobních harmonogramů a samozřejmě snižování nákladů. Naším cílem ve společnosti BASF Admixture Systems Europe je přispívat k celkovému zlepšování procesů díky inovaci technologií. Za tím účelem jsme mimo jiné vyvinuli produktové řady Melment a Glenium přispívající nejen k hladšímu průběhu výroby, ale také vylepšující estetický vzhled vyráběných prvků. Průlomem v oblasti prefabrikace je systém nulové energie Zero Energy System, jehož cílem je optimalizovat spotřebu energie potřebné pro prefabrikaci betonových dílů urychlením hydratačních procesů bez nutnosti využívat vnější teplo. Zero Energy System je založen na výjimečných vlastnostech molekuly Glenium a jeho výsledkem je beton Rheodynamic zvyšující produktivitu a kvalitu. Vysoká tekutost vede k omezení hutnění. Výsledkem je snížení provozních nákladů. Součástí programu jsou i doplňkové produkty pomáhající při vytváření estetického vzhledu a další určené pro zlepšení trvanlivosti povrchu betonu. Řada separačních prostředků Rheofinish umožňuje čisté odformování vyráběných prvků snížením vzniku pórů, aniž by docházelo ke tvorbě skvrn nebo zabarvení betonu. Uvědomujeme si, že při výrobě odolných stavebních prvků s dlouhou životností potřebujete dosáhnout vysoce kvalitního betonu, a to hned napoprvé. Věnujeme se vylepšování procesů prefabrikace, aby Vaše podnikání získávalo konkurenční výhody.

8

9 Výroba ze zavlhlého betonu Odvětví výroby dlažeb, trub představuje tradiční velkoobjemový průmysl. Odolávat vysokému tlaku konkurence a odlišit se od jiných výrobců zavlhlého betonu může být značně obtížné. Přesto má tento sektor vysoký potenciál inovovat. Technologické pokroky způsobují, že zavlhlý beton vysoké kvality se nyní stal skutečností. Lze dosáhnout vyšší estetičnosti a barevné sytosti, snadnější separace a omezení či úplné odstranění výkvětů. Společnost BASF Admixture Systems Europe pracuje na zvyšování produktivity a omezování zmetkovitosti ve vysoce automatizovaných procesech. Investovala do identifikace problémů a jejich řešení pro oblast výroby ze zavlhlého betonu. Jsme si vědomi, že dosažení vysokých standardů a zvyšování estetičnosti a rozmanitosti produktů je pro výrobce betonových produktů zásadní. Za tím účelem jsme vyvinuli produktovou řadu přísad Rheofit využívající vyspělé technologie. Produkty řady Rheofit omezují propustnost vyrobených betonových produktů a zabraňují tak tvorbě výkvětů u barevných betonů vysoké kvality.

10 Používáním těchto přísad lze docílit snadnější optimalizace obsahu vody ve výrobcích ze zavlhlého betonu, což jednak pomáhá při výrobním procesu a současně zvyšuje kvalitu výsledných produktů. Uplatněním naší technologie v sektoru výroby ze zavlhlého betonu dochází k optimalizaci nároků na pracovní síly, materiál a strojní vybavení. Naše kompetentnost posiluje Vaše podnikání.

11 Podzemní stavby Podzemní stavby představují ohromné kapitálové investice provázené přesnými časovými harmonogramy a jsou záležitostí celosvětových projektů řízených specialisty na nejvyspělejší technologie. Rychle se měnící technologie stříkaného betonu a masivní zavedení systému stříkání mokrou cestou si vynutily změnu aplikačních technik a v jejím důsledku i změnu vybavení. Mechanické vlastnosti betonu se změnily rovněž díky přidávání ocelových a polypropylenových vláken. Společnost BASF Admixture Systems Europe nabízí ucelenou řadu služeb od odborných konzultací po profesionální řízení projektů. Dokážeme se utkat s problémy rychle a účinně díky našim znalostem a zkušenostem z oblasti konstrukce, materiálů a produktů a můžeme tak poskytovat efektivní řešení vytvořená na zakázku. Struktura, zkušenosti a profesionalita naší organizace znamená, že můžeme jednat jako celosvětový partner. Inovované technologie pro produkty, systémy a zařízení jsou přímým důsledkem těchto znalostí a zkušeností. Tyto faktory nám umožňují uplatňovat nápaditý, a přitom nákladově efektivní přístup při řešení konstrukčních problémů na místě stavby s využitím chemických technologií a podporou komplexních činností. Naší klíčovou značkou pro produkty v tomto sektoru je MEYCO. Označuje segment produktů, které byly vyvinuty pro použití za všech podmínek, které mohou nastat v podzemních stavbách od nasazení pro různé geologie přes ražené a hloubené tunely až po strojní systémy pro ražení tunelů. Aplikací je nespočet a patří mezi ně stříkaný beton, produkty pro TBM (tunelové razící stroje), injektážní směsi, hydroizolační membrány a protipožární ochrana tunelů. V důlní oblasti mohou být produkty a zařízení MEYCO použity jako zálivkové a výplňové směsi vytěžených prostor, systémy pro řízení a kontrolu koroze při zpracování rud, stříkaný beton a tenké stříkané zpevňující membrány. Synergie úplných systémových přístupů společnosti BASF Construction Chemicals zajišťuje účinný, nákladově efektivní a produktivní provoz, nabízí odbornost a spolehlivou celosvětovou síť.

12

13 Doplňující činnosti Mezi aktivity společnosti BASF Admixture Systems Europe patří rovněž dodávky surovin pro výrobu přísad. Dále dodávky plastifikátorů a stabilizátorů pro stavební materiály na cementovém a anhydritovém základě a polymery pro výstavbu vrtných plošin a vrtů. Pro výrobce omítkovin, cementových malt, sádry, anhydritových a žáruvzdorných materiálů nabízíme širokou škálu inovovaných speciálních polymerů, které zlepšují vlastnosti týkající se plasticity a pevnosti konečných směsí. Jsme lídrem na trhu v dodávkách nejmodernějších zařízení pro stříkaný beton, která naše společnost sama projektuje a vyrábí na základě vlastní jedinečné filozofie jejich konstrukce a designu. Mezi tato zařízení patří stříkací stroje pro suché i mokré směsi, robotické manipulátory, malé i velké kompletní mobilní jednotky a speciální zařízení upravená na zakázku tak, aby vyhovovala konkrétním požadavkům daného projektu.

14 Dokladem naší silné pozice v oblasti polymerů pro výstavbu ropných polí je jejich používání jako kapalin pro vrtání a přísad do cementu při provozování vrtů po celém světě. Naše vysoce kvalitní a účinné chemické materiály, které se používají na celém světě v kapalné nebo práškové formě, jsou založeny na naší vlastní nejnovější technologii zpracování polymerů a poskytují nejmodernější řešení pro zlepšování vlastností a hodnot produktů našich zákazníků.

15 Závěr Ve společnosti BASF Admixture Systems Europe naleznete kompetentního a profesionálního partnera, který dokáže optimalizovat použití betonu v jakékoliv situaci. Při zvyšování kvality a životnosti, bezpečnosti a estetického vzhledu pracujeme vždy v rámci ekologické odpovědnosti a ekonomické reality v daném oboru. Limity jsou pro nás výzvou. Jsme přesvědčeni, že propagace nových technologií použití betonu je ku prospěchu celého odvětví a středem veškerých našich činností je dosažení co nejlepších vlastností betonu. Společnost Admixture Systems Europe dosahuje úspěchu díky inovacím a vytváří tak pro beton nové hodnoty.

16

17 Přidáváme betonu hodnotu BASF Stavební hmoty Česká republika s. r. o. K Májovu 1244, Chrudim Tel.: , Fax: , info@basf-sh.cz, Admixture Systems Europe BASF Construction Chemicals (Europe) AG Vulkanstrasse Curych Švýcarsko

18 BASF Stavební hmoty Česká republika s. r. o. K Májovu 1244, Chrudim Tel.: , Fax: , info@basf-sh.cz, Admixture Systems Europe BASF Construction Chemicals (Europe) AG Vulkanstrasse Curych Švýcarsko

Váš spolehlivý partner. BASF Stavební hmoty Česká republika s.r.o.

Váš spolehlivý partner. BASF Stavební hmoty Česká republika s.r.o. Váš spolehlivý partner BASF Stavební hmoty Česká republika s.r.o. Představení společnosti BASF Stavební hmoty Česká republika s. r. o. je stoprocentní dceřinou společností akciové společnosti BASF SE,

Více

RheoFIT. pro výrobu ze zavlhlého betonu

RheoFIT. pro výrobu ze zavlhlého betonu basf_mcp_obalka_cz.qxp 4.5.007 3: Str. RheoFIT pro výrobu ze zavlhlého betonu BASF Stavební hmoty Česká republika s. r. o. K Májovu 44, 537 0 Chrudim Tel.: 469 607, Fax: 469 607, info@basf-sh.cz, www.basf-sh.cz

Více

X-SEED Urychlovací přísada pro tvrdnutí betonu

X-SEED Urychlovací přísada pro tvrdnutí betonu X-SEED Urychlovací přísada pro tvrdnutí betonu BASF Stavební hmoty Česká republika s.r.o. F. V. Veselého 2760/7 Hala D2 193 00 Praha 9 Admixture Systems Europe BASF Construction Chemicals Europe SE Vulkanstrasse

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

Ekodesignový projekt. Centrum inovací a rozvoje (CIR) Centre for Innovation and Development

Ekodesignový projekt. Centrum inovací a rozvoje (CIR) Centre for Innovation and Development Ekodesignový projekt Centrum inovací a rozvoje (CIR) Ekodesign Centrum inovací a rozvoje (CIR) Vlastnosti a užitná hodnota každého je definována již v prvních fázích jejich vzniku. Při návrhu je nutné

Více

www.nexaautocolor.com Nexa Autocolor and design, Turbo Vision and PaintManager are registered trademarks and RapidMatch is a trademark of PPG Industries Ohio, Inc. 2017 PPG Industries, all rights reserved.

Více

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Regionální zastoupení Náš závazek ve 30 zemích Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek po celém světě. Toto vyjádření je podpořeno - ve více než 50 pobočkách

Více

Beton s nízkou viskozitou. Přísady s novou technologií pro snížení viskozity betonu

Beton s nízkou viskozitou. Přísady s novou technologií pro snížení viskozity betonu Beton s nízkou viskozitou Přísady s novou technologií pro snížení viskozity betonu Beton o nízké viskozitě Přísady s novou technologií pro snížení viskozity betonu Master Builders Solutions od společnosti

Více

Innovation Centre. NICe. nikken-world.com

Innovation Centre. NICe. nikken-world.com Innovation Centre e u r o p e NICe nikken-world.com NIKKEN Filozofie Každodenního Výzkumu Společnost NIKKEN se zavázala posunovat hranice moderní výroby a věří, že se to odráží v naší nabídce nejlepší

Více

SMC Váš partner pro automatizaci

SMC Váš partner pro automatizaci SMC Váš partner pro automatizaci SMC celosvětový lídr v automatizaci S 32% podílem na globálním trhu jsme předními světovými odborníky v oboru pneumatiky. Jsme silným partnerem pro průmysl a vytváříme

Více

Barevný beton. www.schomburg-ics.cz. Barvy do betonu / Práškové pigmenty

Barevný beton. www.schomburg-ics.cz. Barvy do betonu / Práškové pigmenty Stavitelství silnic a kolejových tratí Opravy betonových konstrukcí Vodní nádrže a kanalizace Ochrana povrchu RETHMEIER - Technologie pro lepší beton Barevný beton Barvy do betonu / Práškové pigmenty www.schomburg-ics.cz

Více

NETME Centre New Technologies for Mechanical Engineering

NETME Centre New Technologies for Mechanical Engineering NETME Centre Petr Stehlík Brno, 11. 1. 2012 NETME Centre Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství Technická 2896/2, 616 69 Brno Obsah Co je NETME Centre Náš cíl + Na čem stavíme Časová

Více

MasterColor 100. Pigmenty do betonu

MasterColor 100. Pigmenty do betonu jsou práškové pigmenty od Master Builders Solutions pro beton a maltu. je k dispozici v 9 odstínech odpovídajících kategorii B (pro železobeton) dle ČSN EN 12878: barevné pigmenty pro stavební materiály

Více

Construction. Výrobky stavební chemie Sika tunelové a podzemní stavby, zakládání, geotechnika. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Výrobky stavební chemie Sika tunelové a podzemní stavby, zakládání, geotechnika. Sika CZ, s.r.o. Construction Výrobky stavební chemie Sika tunelové a podzemní stavby, zakládání, geotechnika Sika CZ, s.r.o. Transportbeton + prefabrikace přísady do betonů řešení náročných technologií betonáží speciální

Více

Naše cesta k úspěchu

Naše cesta k úspěchu Naše cesta k úspěchu Společnost SCHURTER v globálním elektronickém průmyslu úspěšně působí již od roku 1933. V tomto činorodém tržním prostředí se jí vždy dařilo zvládat výzvy a dosahovat soustavného zlepšování.

Více

SPECIÁLNÍ VÝROBKY PRO ZRYCHLENÍ A ZJEDNODUŠENÍ VAŠÍ PRÁCE

SPECIÁLNÍ VÝROBKY PRO ZRYCHLENÍ A ZJEDNODUŠENÍ VAŠÍ PRÁCE SPECIÁLNÍ VÝROBKY PRO ZRYCHLENÍ A ZJEDNODUŠENÍ VAŠÍ PRÁCE KDO JSME ZAPA beton je společnost s 25letou tradicí na českém a 15letou zkušeností na slovenském trhu transportbetonu. Skupina ZAPA beton v ČR

Více

Představení společnosti Concordia Consulting CONCORDIA CONSULTING

Představení společnosti Concordia Consulting CONCORDIA CONSULTING Představení společnosti Concordia Consulting CONCORDIA CONSULTING JSME PORADCI V OBLASTI INOVACÍ A NOVÝCH TECHNOLOGIÍ Popis společnosti Proč Concordia Consulting? Concordia Consulting je poradenská společnost,

Více

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru Pražská energetika a EnBW Komplexní energetická řešení šitá na míru Kdo jsme? Akcionářská struktura společnosti PRE Pražská energetika Holding, a.s. - 57,87 % Fyzické a právnické osoby - 0,87 % Spolupráce

Více

SWOT ANALÝZA. Příloha č. 2, Pracovní list č. 1 SWOT analýza 28.4.2014. SWOT analýza - obsah. SWOT analýza. 1. Základní informace a princip metody

SWOT ANALÝZA. Příloha č. 2, Pracovní list č. 1 SWOT analýza 28.4.2014. SWOT analýza - obsah. SWOT analýza. 1. Základní informace a princip metody SWOT ANALÝZA 1 SWOT analýza - obsah 1. Základní informace a princip metody 2. Vnější a vnitřní faktory 3. Užitečné tipy a příklady z praxe 2 SWOT analýza I. ZÁKLADNÍ INFORMACE A PRINCIP METODY 3 1 SWOT

Více

Prohlášení SP ČR k politice klimatických změn. Politika udržitelného rozvoje Ing. Josef Zbořil Člen představenstva, člen EHSV

Prohlášení SP ČR k politice klimatických změn. Politika udržitelného rozvoje Ing. Josef Zbořil Člen představenstva, člen EHSV Prohlášení SP ČR k politice klimatických změn Politika udržitelného rozvoje Ing. Josef Zbořil Člen představenstva, člen EHSV Úvod Prohlášení SP ČR k politice Východiska Cíle Nástroje Závěr klimatických

Více

Lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony. Nový standard betonáže

Lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony. Nový standard betonáže Lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony Nový standard betonáže COMPACTON Lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony COMPACTON nabízí velice efektivní a spolehlivý způsob betonáže. Použitím speciálních

Více

1919 siawood+ Profesionální brusivo nejnovější generace

1919 siawood+ Profesionální brusivo nejnovější generace 1919 siawood+ Profesionální brusivo nejnovější generace 1919 siawood + Profesionální brusivo nejnovější generace Nejnovější generace klasické 1919 siawood nastavuje nové standardy ve stacionárním broušení

Více

Práce v zimě. Spolehlivá řešení až do 20 C. PantherMedia/A.M. Perez Leal

Práce v zimě. Spolehlivá řešení až do 20 C. PantherMedia/A.M. Perez Leal Práce v zimě Spolehlivá řešení až do 20 C PantherMedia/A.M. Perez Leal Úvod Nízké teploty, rychlý nástup zimy a chladné noci mohou znamenat konec stavebních prací na mnoha stavebních projektech. Často

Více

Zálivkové a montážní hmoty

Zálivkové a montážní hmoty Zálivkové a montážní hmoty Podlévání ocelových konstrukcí nebo konstrukčních prvků z betonu je nedílnou součástí stavební praxe, obzvláště v oblastech těžkého strojírenství v energetice. Na zálivkové hmoty

Více

COMPACTON. Lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony. Compacton. ... nový standard betonáže

COMPACTON. Lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony. Compacton. ... nový standard betonáže COMPACTON Compacton Lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony... nový standard betonáže Compacton Současné požadavky na vysokou kvalitu a zároveň rychlost prováděných prací vyžadují nové technologie a

Více

PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání

PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání V oblasti techniky řetězových pil vyvíjí a vyrábí přední rakouská společnost PRINZ už od roku 1947 pro profesionální použití pily, příslušenství a náhradní

Více

1002 KD O JSME CO DĚL A ÁME

1002 KD O JSME CO DĚL A ÁME KDO JSME A CO DĚLÁME VIZE A HODNOTY 02 Prohlášení prezidenta "Nejdůležitějším přínosem, který firma může nabídnout společenskému pokroku, je co nejúčinnější řízení svých aktivit. To znamená, že nikdy nezapomenete

Více

SWOT ANALÝZA 126MSFN

SWOT ANALÝZA 126MSFN SWOT ANALÝZA 126MSFN 8.11.2016 Zbyněk Škoda SWOT analýza -obsah 1. Základní informace a princip metody 2. Vnější a vnitřní faktory 3. Užitečnétipy a příklady z praxe SWOT analýza I. ZÁKLADNÍ INFORMACE

Více

Snadná renovace problematických podkladů s PCI. Jedinečný a bezpečný systém na renovaci nevyhovujících podkladů

Snadná renovace problematických podkladů s PCI. Jedinečný a bezpečný systém na renovaci nevyhovujících podkladů Snadná renovace problematických podkladů s PCI Jedinečný a bezpečný systém na renovaci nevyhovujících podkladů Praktické příklady nevyhovujících podkladů, které lze jednoduše zpevnit pomocí vyztužovacího

Více

Automatizace je naší motivací

Automatizace je naší motivací Automatizace je naší motivací 02 Springer Automatizace je naší motivací Společnost Springer GmbH inovativní společnost pro váš úspěch v automatizaci Springer Automatizace je naší motivací Silou inovace,

Více

Inovační technologie lepení pro Vaše okna

Inovační technologie lepení pro Vaše okna Inovační technologie lepení pro Vaše okna Technologie lepení oken nejnovější generace Používání inovačních technologií zlepšuje mnoho oblastí našeho života. Nové postupy a pokrok se nezastaví ani před

Více

FILAMOS, s.r.o. Hatě 546, 26101 Příbram III, Česká republika, Tel: +420 318 637 763, Fax: +420 318 624 181. Oblasti použití strojů

FILAMOS, s.r.o. Hatě 546, 26101 Příbram III, Česká republika, Tel: +420 318 637 763, Fax: +420 318 624 181. Oblasti použití strojů FILAMOS, s.r.o. Hatě 546, 26101 Příbram III, Česká republika, Tel: +420 318 637 763, Fax: +420 318 624 181 Oblasti použití strojů Stroje firmy FILAMOS, s.r.o. jsou používané zejména v následujících oblastech:

Více

Příloha č.2 - Výběrová kritéria

Příloha č.2 - Výběrová kritéria Příloha č.2 - Výběrová kritéria Program INOVACE-inovační projekty Výzva č. I Dělení výběrových kritérií Pro každý projekt existují tyto typy kritérií: I. Binární kritéria - kritéria typu ANO/NE. Aby projekt

Více

BETOCRETE - řada C. Hydroizolace ve vnitřní struktuře betonu

BETOCRETE - řada C.  Hydroizolace ve vnitřní struktuře betonu Stavitelství silnic a kolejových tratí Opravy betonových konstrukcí Vodní nádrže a kanalizace Ochrana povrchu RETHMEIER - Technologie pro lepší beton BETOCRETE - řada C Hydroizolace ve vnitřní struktuře

Více

Školou k jednoduchosti

Školou k jednoduchosti Školení Lenze Školou k jednoduchosti Je to tak jednoduché. 1 Rozvíjet nápady Chcete postavit nejlepší stroj a máte již první nápady? Potom je s námi zachyťte na papír: od malých inovačních kroků až ke

Více

VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE

VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C4.00015 I je financován

Více

Litý anhydritový potěr pro tenké vrstvy podlahy.

Litý anhydritový potěr pro tenké vrstvy podlahy. Jan Veselý Litý anhydritový potěr pro tenké vrstvy podlahy. obsah Lité směsi z produkce skupiny ČMB Charakteristika a vlastnosti Výhody a benefity Výroba a distribuce Segmentace Schémata podlahového souvrství

Více

Vynález, který změnil svět

Vynález, který změnil svět Společnost Carrier, vybudovaná na vynálezu Willise Carriera, který v roce 1902 postavil moderní klimatizaci, je přední světový dodavatel topenářských, klimatizačních a chladících řešení. Společnost Carrier

Více

Význam inovací pro firmy v současném. Jan Heřman 26. říjen 2012

Význam inovací pro firmy v současném. Jan Heřman 26. říjen 2012 Význam inovací pro firmy v současném období Jan Heřman 26. říjen 2012 Uváděné údaje a informace vychází z výzkumného záměru IGA 2 Inovační management, který je realizován v letech 2012 2013. Je registrován

Více

STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY. Střešní. Stěnové.

STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY. Střešní. Stěnové. SENDVIČOVÉ PANELY Střešní Stěnové Sendvičové panely Rozvoj průmyslu a konkurence, jakož i zvýšení ekologických požadavků na stavby, vyžaduje od investorů používání moderních materiálů při realizaci svých

Více

MASTERFLOW 920 SF. Speciální chemická kotva pro lepení a fixace

MASTERFLOW 920 SF. Speciální chemická kotva pro lepení a fixace MASTERFLOW 920 SF Speciální chemická kotva pro lepení a fixace MASTERFLOW 920 SF MASTERFLOW 920 SF je dvousložková, vysoce účinná tixotropní malta na bázi metakrylátové pryskyřice, bez styrenu. MASTERFLOW

Více

PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK

PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK PLATÍ V OBDOBÍ 5. 9. 2016 27. 10. 2016 V RÁMCI VĚRNOSTNÍHO PROGRAMU ŠTĚDRÁ SEZÓNA 2016 PŘEHLED PRODUKTŮ Zařazených do věrnostního programu Štědrá sezóna

Více

Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí. Vize

Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí. Vize Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí Vize Liberecký kraj je moderní atraktivní konkurenceschopný region rozvíjející se v souladu s principy udržitelného

Více

Řešení Vašeho nástrojového managementu

Řešení Vašeho nástrojového managementu Řešení Vašeho nástrojového managementu TDM Systems komp TDM Systems profesionálové pro správu nástrojových dat Již více než 20 let vyvíjí a prodává společnost TDM Systems GmbH software pro organizaci nástrojů

Více

Ploché střechy konstrukce a řešení. Sika-Trocal

Ploché střechy konstrukce a řešení. Sika-Trocal Ploché střechy konstrukce a řešení Sika-Trocal Sika-Trocal: materiály řešení reference Sikaplan Typ G Střešní fólie s volným uložením mechanicky kotvená. Nosná konstrukce trapézový plech Sikaplan G (světle

Více

Jedinečná bezpečnost bez koroze

Jedinečná bezpečnost bez koroze Jedinečná bezpečnost bez koroze Ekonomická dezinfekce s využitím ECA vody. Kontinuální výstřik lahví využitím ECA vody Dezinfekční systém ohleduplný k životnímu prostředí ECA voda Dezinfekce s přidanou

Více

Individuální řešení průmyslových inovací a automatizace pro Vaší společnost. Automatizace. Přesná manipulace. Robotické aplikace. Laserová integrace

Individuální řešení průmyslových inovací a automatizace pro Vaší společnost. Automatizace. Přesná manipulace. Robotické aplikace. Laserová integrace Individuální řešení průmyslových inovací a automatizace pro Vaší společnost Automatizace Přesná manipulace Robotické aplikace Laserová integrace Laserové mikro-obrábění O NÁS IMV Design je společnost specializující

Více

Efektivní nátěrové systémy. pro modulární obytné kontejnery

Efektivní nátěrové systémy. pro modulární obytné kontejnery Efektivní nátěrové systémy pro modulární obytné kontejnery Přední světový dodavatel nátěrových hmot Společnost Hempel byla založena roku 1915. V současné době se řadí mezi přední světové výrobce a dodavatele

Více

Zpráva místopředsedy NS MAS Jiřího Krista

Zpráva místopředsedy NS MAS Jiřího Krista Zpráva místopředsedy NS MAS Jiřího Krista Programová podpora MAS Programový dialog s řídícími orgány Zastupování NS v Radě vlády pro NNO Zastupování NS ve Výboru pro udržitelné municipality Rady vlády

Více

Co pro nás znamená zelené?

Co pro nás znamená zelené? reen Co pro nás znamená zelené? Zelená chemie se skládá z chemikálií a chemických procesů navržených pro snížení nebo eliminaci negativních dopadů na životní prostředí. Globální průmyslový standard, který

Více

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB CROSSLINE SERVICES s.r.o. Jeremiášova 870 155 00 Praha 5 IČO: 241 43 065 DIČ: CZ24143065 Kontaktní osoba: Ing. Veronika Kimmer GSM: +420 777 755 618 veronika.kimmer@crosslineservices.cz

Více

Tematické cíle a investiční priority programu spolupráce Rakousko Česká republika

Tematické cíle a investiční priority programu spolupráce Rakousko Česká republika Tematické cíle a investiční priority programu spolupráce Rakousko Česká republika Prioritní osa 1 1a Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací Posilování výzkumu a inovační infrastruktury a kapacit

Více

LEADING IN PRODUCTION EFFICIENCY PRODUKTOVÉ PORTFOLIO APLIKAČNÍ TECHNOLOGIE. webshop.durr.com

LEADING IN PRODUCTION EFFICIENCY PRODUKTOVÉ PORTFOLIO APLIKAČNÍ TECHNOLOGIE. webshop.durr.com LEADING IN PRODUCTION EFFICIENCY PRODUKTOVÉ PORTFOLIO APLIKAČNÍ TECHNOLOGIE webshop.durr.com FINÁLNÍ ÚPRAVA A LAKOVÁNÍ NA NEJVYŠŠÍ NA NEJVYŠŠÍ ÚROVNI ÚROVNI Díky neustálé inovaci a globální přítomnosti,

Více

JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK)

JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) Ing. Jan Závitkovský e-mail: jan.zavitkovsky@centrum.cz

Více

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek Smart City a MPO FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014 Ing. Martin Voříšek Smart City Energetika - snižování emisí při výrobě elektřiny, zvyšování podílu obnovitelných zdrojů, bezpečnost dodávek Doprava snižování

Více

Operační program Podnikání a inovace - nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů

Operační program Podnikání a inovace - nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů Operační program Podnikání a inovace - nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, MPO 3. prosince 2013, Praha Strategická orientace OPPI Klíčový

Více

PŘÍSADY DO BETONŮ A MALT I

PŘÍSADY DO BETONŮ A MALT I Přísady do betonu a malt jsou chemické látky, které jsou určeny ke zlepšení vlastností betonové směsi nebo zatvrdlého betonu. Nejvyšší dávka přísad nesmí překročit 5 % hmotnosti pojiva, tj. cementu. Přísady

Více

Nová generace přísady pro úpravu viskozity čerstvého betonu v praxi Ivo Žaloudek, Vladislav Trefil

Nová generace přísady pro úpravu viskozity čerstvého betonu v praxi Ivo Žaloudek, Vladislav Trefil Nová generace přísady pro úpravu viskozity čerstvého betonu v praxi Ivo Žaloudek, Vladislav Trefil 1 Úvod Samozhutnitelný beton (dále SCC) je v SR dobře znám od roku 2000. (V Japonsku a USA bylo jeho používání

Více

Cementové hydroizolace nové generace. MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560

Cementové hydroizolace nové generace. MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560 Cementové hydroizolace nové generace MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560 Cementové hydroizolace nové generace MasterSeal 6100 FX, MasterSeal 560 Nová generace cementových hydroizolací Vysoká pružnost, nízká

Více

NOVINKA! DŮVĚŘUJ KNAUFU. ZAJISTÍ BEZPEČÍ. FIREWIN nové komplexní řešení KNAUF pro pasivní požární ochranu budov.

NOVINKA! DŮVĚŘUJ KNAUFU. ZAJISTÍ BEZPEČÍ. FIREWIN nové komplexní řešení KNAUF pro pasivní požární ochranu budov. NOVINKA! DŮVĚŘUJ KNAUFU. ZAJISTÍ BEZPEČÍ. FIREWIN nové komplexní řešení KNAUF pro pasivní požární ochranu budov. 1 DESKY RED PIANO OMÍTKY VERMIPLASTER Indoor protipožární omítka FIREBOARD SIBATERM Outdoor

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 31

Více

Environmentální technologie MADE IN GERMANY ES3 NORRES PRO 2. AIR aerační systémy Produktová kavalita Pre-PUR UMWELTTECHNIK ENVIRONMENTAL SOLUTIONS

Environmentální technologie MADE IN GERMANY ES3 NORRES PRO 2. AIR aerační systémy Produktová kavalita Pre-PUR UMWELTTECHNIK ENVIRONMENTAL SOLUTIONS Environmentální technologie MADE IN GERMANY ES3 NORRES PRO 2 AIR aerační systémy Produktová kavalita Pre-PUR UMWELTTECHNIK ENVIRONMENTAL SOLUTIONS NORRES CZECH s.r.o. HADICE PRO MNOHÁ VYUŽITÍ Společnost

Více

ENERGETIKA BUDOV V EVROPSKÉM KONTEXTU. Petr Sopoliga ENVIROS, s.r.o., Praha

ENERGETIKA BUDOV V EVROPSKÉM KONTEXTU. Petr Sopoliga ENVIROS, s.r.o., Praha ENERGETIKA BUDOV V EVROPSKÉM KONTEXTU Petr Sopoliga ENVIROS, s.r.o., Praha Obsah Důvody pro novelizace směrnic Směrnice 2010/31/EU o energetické náročnosti budov (EPBD II) Připravovaná novelizace směrnice

Více

Zvláštní specifi ka: možnost okamžitého dosažení kompaktního hladkého povrchu, možnost dokonalého zalití

Zvláštní specifi ka: možnost okamžitého dosažení kompaktního hladkého povrchu, možnost dokonalého zalití www.easycrete.cz Definice a varianty EASYCRETE definice Easycrete je velmi lehce zpracovatelný až samozhutnitelný transportbeton. Vyrábí se dle ČSN EN 206-1 v konzistencích F5, F6 a F7, s kamenivem o maximálním

Více

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE HOSPODÁRNOST. www.easycrete.cz

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE HOSPODÁRNOST. www.easycrete.cz BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE HOSPODÁRNOST RYCHLOST www.easycrete.cz Definice a varianty EASYCRETE definice Easycrete je velmi lehce zpracovatelný až samozhutnitelný transportbeton.

Více

Podpora inovační výkonnosti (ano, ale...) Anna Kadeřábková Centrum ekonomických studií VŠEM www.cesvsem.cz

Podpora inovační výkonnosti (ano, ale...) Anna Kadeřábková Centrum ekonomických studií VŠEM www.cesvsem.cz Podpora inovační výkonnosti (ano, ale...) Anna Kadeřábková Centrum ekonomických studií VŠEM www.cesvsem.cz Ročenka konkurenceschopnosti 2006-2007 Růst a stabilita Globalizace Konkurenceschopnost Institucionální

Více

Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu

Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu Foto NOARK Electric USA Chicago NOARK Electric Europe Praha NOARK Electric Šanghaj Společnost NOARK Electric je světová firma s globálním působením zabývající

Více

MasterLife SRA. Účinná redukce smrštění ke zvýšení trvanlivosti betonu

MasterLife SRA. Účinná redukce smrštění ke zvýšení trvanlivosti betonu Účinná redukce smrštění ke zvýšení trvanlivosti betonu Účinná redukce smrštění ke zvýšení trvanlivosti betonu nová generace přísad redukujících smrštění Co je? BASF Master Builders Solutions nabízí širokou

Více

Všechno pod kontrolou

Všechno pod kontrolou Všechno pod kontrolou Sociální odpovědnost Stěžejními pilíři sociální udržitelnosti ve společnosti Vetropack jsou: dodržovaný kodex správy a řízení podniku (Corporate Governance), závazný, transparentní

Více

Naplňování cílů Dohody o partnerství a podíl OP PIK na její realizaci

Naplňování cílů Dohody o partnerství a podíl OP PIK na její realizaci MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci Naplňování cílů Dohody o partnerství a podíl OP PIK na její realizaci Mgr. Kateřina Neveselá, ředitelka Odboru řízení a koordinace fondů EU 8.

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.15 Konstrukční materiály Kapitola 16 Dřevoplastové

Více

Územní energetická koncepce Pardubického kraje. Ludmila Navrátilová, předsedkyně výkonné rady ETIK 03/2016

Územní energetická koncepce Pardubického kraje. Ludmila Navrátilová, předsedkyně výkonné rady ETIK 03/2016 Územní energetická koncepce Pardubického kraje Ludmila Navrátilová, předsedkyně výkonné rady ETIK 03/2016 Energetická koncepce Povinnost zpracování energetické koncepce zavádí pro Českou republiku, resp.

Více

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services Přeměna vašeho podniku Canon Business Services Chování zákazníků se mění rychleji než kdykoliv předtím a vaše organizace musí být připravena na změnu ve způsobu, jakým vytváříte

Více

Typy zlepšování zeminy. Hloubkové Mělké - povrchové

Typy zlepšování zeminy. Hloubkové Mělké - povrchové Zlepšování zemin Zlepšování základové půdy se týká především zvětšení smykové pevnosti, zmenšení deformací nebo i zmenšení propustnosti. Změnu vlastností základové půdy lze dosáhnout například jejím nahrazováním

Více

Weber materiály šetrné k životnímu prostředí. Úvod Šetrné materiály Weber.therm klasik Weber.pas aquabalance ETICS weber therm balance

Weber materiály šetrné k životnímu prostředí. Úvod Šetrné materiály Weber.therm klasik Weber.pas aquabalance ETICS weber therm balance Weber materiály šetrné k životnímu prostředí Úvod Šetrné materiály Weber.therm klasik Weber.pas aquabalance ETICS weber therm balance 1 WEBER materiály přátelské k životnímu prostředí Úvod - Weber v České

Více

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ INOVACE VÁŠEŇ ODPOVĚDNOST TÝMOVÁ PRÁCE

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ INOVACE VÁŠEŇ ODPOVĚDNOST TÝMOVÁ PRÁCE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ INOVACE VÁŠEŇ ODPOVĚDNOST TÝMOVÁ PRÁCE Poskytujeme komplexní inženýrský servis a dodávky v oblasti technologií odpadů. Nalézáme vhodná řešení šitá na míru Vašim potřebám od návrhu technického

Více

KVALITA DREVA ˇ OD ROKU 1857. 5 důvodů pro zakoupení podlahy Kährs

KVALITA DREVA ˇ OD ROKU 1857. 5 důvodů pro zakoupení podlahy Kährs KVALITA DREVA ˇ OD ROKU 1857 5 důvodů pro zakoupení podlahy Kährs Existuje celá řada dobrých důvodů, proč zvolit podlahu od firmy Kährs. Přirozená krása a technicky perfektní provedení jsou dva z nich.

Více

NOVÁ ÉRA V OPLÁŠTĚNÍ BUDOV

NOVÁ ÉRA V OPLÁŠTĚNÍ BUDOV NOVÁ ÉRA V OPLÁŠTĚNÍ BUDOV THERMAL ENVIRONMENT FIRE GUARANTEE 40-LET SPOLEHLIVÁ IZOLACE 20% ZLEPŠENÍ TEPELNĚ-IZOLAČNÍCH VLASTNOSTÍ Vydejte se na cestu s IPN-QuadCore: ipn-quadcore.cz NOVÁ ÚROVEŇ POŽÁRNÍCH

Více

Baumit Perla. Výkonnější, chytřejší a přesně pro Vás! Prohlédněte si naše nové štukové omítky! Nápady s budoucností.

Baumit Perla. Výkonnější, chytřejší a přesně pro Vás! Prohlédněte si naše nové štukové omítky! Nápady s budoucností. Výkonnější, chytřejší a přesně pro Vás! Baumit Perla Prohlédněte si naše nové štukové omítky! Nová exkluzivní 25 kg balení, vylepšené receptury Tradiční vápenné i speciální sádrový štuk Chytrá volba pro

Více

Společnost EBIA CZ se zabývá výrobou, vývojem a konstrukcí zařízení a doplňků z nerezové oceli, primárně výrobou a realizací minipivovarů.

Společnost EBIA CZ se zabývá výrobou, vývojem a konstrukcí zařízení a doplňků z nerezové oceli, primárně výrobou a realizací minipivovarů. MINIPIVOVARY Společnost EBIA CZ se zabývá výrobou, vývojem a konstrukcí zařízení a doplňků z nerezové oceli, primárně výrobou a realizací minipivovarů. MINIPIVOVARY Jsme součástí skupiny s téměř 20 letou

Více

Motion_ Driven by Engineers

Motion_ Driven by Engineers www.tat.cz Motion_ Driven by Engineers Motion_ Driven by Engineers Pohonová technika Dopravní a systémová technika Jednotlivé komponenty Kompetentní servis Dopravní technika Ochranné systémy Široká nabídka

Více

Zpráva o vlivu ReTOS Varnsdorf s.r.o. na životní prostředí, 2011

Zpráva o vlivu ReTOS Varnsdorf s.r.o. na životní prostředí, 2011 Zpráva o vlivu ReTOS Varnsdorf s.r.o. na životní prostředí, 211 Stejně jako v minulém roce předkládáme veřejnosti ucelenou zprávu o vlivu na životní prostředí. Prioritou naší společnosti je ochrana životního

Více

Cirkulární ekonomika a recyklace

Cirkulární ekonomika a recyklace Cirkulární ekonomika a recyklace Praha 23. 5. 2019 Spotřeba zdrojů roste Celková těžba fosilních paliv, rud, nerostů a biomasy v letech 1900 až 2015, kdy celková těžba materiálu činila 84,4 Gt Předpověď

Více

MultiTherm NEO. Zateplení budoucnosti

MultiTherm NEO. Zateplení budoucnosti MultiTherm NEO Zateplení budoucnosti BASF Stavební hmoty Česká republika s. r. o. je stoprocentní dceřinou společností akciové společnosti BASF SE, sídlící v německém Ludwigshafenu. BASF je největší chemickou

Více

Prezentace- Výstavba bílé vany

Prezentace- Výstavba bílé vany Prezentace- Výstavba bílé vany Vypracoval: Ondřej Dušek Třída: 2.S Školní rok: 2017/18 Úvod Často vyhledávaná alternativa řešení hydroizolačních systémů pro technologii zakládání stavby Jedná se o vodonepropustnou

Více

Na počátku bylo slovo. Efektivita práce s dokumenty, Océ-Česká republika, s.r.o. 10.6.2008

Na počátku bylo slovo. Efektivita práce s dokumenty, Océ-Česká republika, s.r.o. 10.6.2008 Na počátku bylo slovo 1 a zvuková komunikace 2 o něco později papír 3 a jediný logický další krok byl 4 Efektivita a profesionalita tvorby a správy dokumentů ve státní správě a samosprávě Tomáš Kovařík

Více

VŠB - TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA, EKONOMICKÁ FAKULTA PŘEDMĚT: STRATEGICKÝ MANAGEMENT. SEMINÁRNÍ PRÁCE: ANALÝZA STRATEGIE FIRMY PROSTORP MCHZ a.s.

VŠB - TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA, EKONOMICKÁ FAKULTA PŘEDMĚT: STRATEGICKÝ MANAGEMENT. SEMINÁRNÍ PRÁCE: ANALÝZA STRATEGIE FIRMY PROSTORP MCHZ a.s. VŠB - TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA, EKONOMICKÁ FAKULTA PŘEDMĚT: STRATEGICKÝ MANAGEMENT SEMINÁRNÍ PRÁCE: ANALÝZA STRATEGIE FIRMY PROSTORP MCHZ a.s. ÚVOD Vybrali jsme si podnik Perstorp Moravskoslezské chemické

Více

STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES. BLADE i 8 12 S přímým převodem

STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES. BLADE i 8 12 S přímým převodem STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU 1919 Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES BLADE i 8 12 S přímým převodem Mattei: více než 90 let výzkumu a spolehlivosti Firma Ing.

Více

Informační strategie. Doc.Ing.Miloš Koch,CSc. koch@fbm.vutbr.cz

Informační strategie. Doc.Ing.Miloš Koch,CSc. koch@fbm.vutbr.cz Informační strategie Doc.Ing.Miloš Koch,CSc. koch@fbm.vutbr.cz 23 1 Firemní strategie Firma Poslání Vize Strategie Co chceme? Kam směřujeme? Jak toho dosáhneme? Kritické faktory úspěchu CSF 23 2 Strategie

Více

kasper design solutions

kasper design solutions kasper design solutions Vážení zákazníci, v tomto katalogu si Vám dovolujeme prezentovat projektová řešení značky KASPER. Tato rodinná značka se poprvé objevila na trhu v roce 1990 v oborech stavebnictví

Více

Marketing Zacílení vývoje Original Equipment

Marketing Zacílení vývoje Original Equipment Product Fact Book Marketing Zacílení vývoje Original Equipment Pneu ContiEcoContact 5 byla vyvíjena ve spolupráci s našimi OE zákazníky a byly respektovány jejich požadavky na optimalizaci valivého odporu.

Více

Kraj: Plzeňský kraj. Pořadí významnosti prioritní oblasti pro kraj (1,2, ) Vazba na regionální strategický dokument.

Kraj: Plzeňský kraj. Pořadí významnosti prioritní oblasti pro kraj (1,2, ) Vazba na regionální strategický dokument. Určení prioritních oblastí a identifikace hlavních oblastí podpory s uvedením vazby na Integrované hlavní směry strategie Evropa 2020 a na regionální strategické y Kraj: Plzeňský kraj Prioritní oblast

Více

Řada MasterFinish. Rozhodující pro estetiku a vzhled betonu

Řada MasterFinish. Rozhodující pro estetiku a vzhled betonu Rozhodující pro estetiku a vzhled betonu Rozhodující pro estetiku a vzhled betonu Master Builders Solutions od společnosti BASF Založeno na partnerství. Odborníci našeho systému Master Builders Solutions

Více

Musí existovat důvody, proč nás partneři montují!

Musí existovat důvody, proč nás partneři montují! Musí existovat důvody, proč nás partneři montují! Vážení přátelé, úspěch Jablotronu je od prvopočátku spojen se spoluprací s montážními partnery. Jejich zkušenosti z instalací, z řešení požadavků zákazníků

Více

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Jméno: Kiekert AG Očekávaný obrat v obchodním roce 2017: 880 milionů Euro Počet zaměstnanců: 6.500 Výrobní závody: 8: Německo, Korea, Česko, USA, Mexiko, Čína,

Více

POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU

POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU 2 3 POMŮŽEME VÁM VYUŽÍT NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI ZALOŽENÉ NA TALENTECH PRO ROZVOJ VAŠEHO BYZNYSU ManpowerGroup je světovým lídrem v poskytování inovativních služeb a řešení na míru, které pokrývají životní cyklus

Více

na správný bod Keramické frity, glazury, smalty.

na správný bod Keramické frity, glazury, smalty. na správný bod na správný bod Keramické frity, glazury, engoby, smalty. Křest ohněm speciální produkty pro jakékoliv výrobky keramického oboru, vyvinuté s dlouholetou praxí, moderní technikou a inovujícími

Více

Příprava RIS LK OS 1. Problematika Udržitelné spotřeby a výroby coby součást RIS LK

Příprava RIS LK OS 1. Problematika Udržitelné spotřeby a výroby coby součást RIS LK Příprava RIS LK OS 1 Problematika Udržitelné spotřeby a výroby coby součást RIS LK Definice USV Udržitelná spotřeba a výroba (USV) je založena na výrobě a službách, včetně jejich spotřeby, které zajišťují

Více

Zpráva o vlivu RETOS VARNSDORF s.r.o. na životní prostředí, 2017

Zpráva o vlivu RETOS VARNSDORF s.r.o. na životní prostředí, 2017 Zpráva o vlivu RETOS VARNSDORF s.r.o. na životní prostředí, 2017 Stejně jako v minulém roce předkládáme veřejnosti ucelenou zprávu o vlivu na životní prostředí. Prioritou naší společnosti je ochrana životního

Více