PRAŽSKÉHO SVAZU SOFTBALLU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRAŽSKÉHO SVAZU SOFTBALLU"

Transkript

1 SOUTĚŽNÍ ŘÁD pro soutěže PRAŽSKÉHO SVAZU SOFTBALLU 2012 Vydalo Předsednictvo Pražského svazu softballu

2 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Soutěžní řád Soutěžní řád pro soutěže Pražského svazu softballu (ve zkratce PSS) je souhrn pravidel pro plánování, organizaci a řízení softballových soutěží a je závazný pro všechny, kteří se těchto soutěží zúčastňují Upřesnění základních pojmů a) Organizátor soutěže - Pražský svaz softballu (PSS) b) Pořadatel - oddíl pověřený pořádáním soutěžních akcí (jednotlivých utkání, turnajů a částí soutěží). Pořadatel je určen na základě rozpisu nebo výběrového řízení. c) Domácí družstvo - v rozpisu jednotlivých zápasů je uvedeno na prvním místě. Utkání zahajuje hrou v obraně. Domácímu týmu patří v utkání lavička (dugout) u 3. mety. d) Hostující družstvo - v rozpisu zápasů je uvedeno na druhém místě. Utkání zahajuje hrou v útoku. Hostujícímu týmu patří v utkání lavička (dugout) u 1. mety Organizátor Soutěže organizuje Pražský svaz softballu (PSS). Řízením těchto dlouhodobých celostátních soutěží je pověřeno Předsednictvo PSS (ve zkratce P-PSS). P-PSS jako řídící orgán soutěže schvaluje sportovně technické podmínky pro účast družstev v soutěžích, postupy a sestupy, termínovou listinu, rozpisy utkání a veškeré změny. Administrátor PSS (A-PSS) je osobou určenou pro vykonávání operativních úkonů spojených s průběhem soutěží Soutěže Pražský přebor mužů, Pražský přebor žen divize víkendová, Pražský přebor žen divize všednodenní, I.třída mužů, II.třída mužů, Pražský přebor kadetů, Pražský přebor kadetek, Pražský přebor žactva. Přidělené číslování zápasů v soutěžích : Pražský přebor mužů Pražský přebor žen víkendová divize Pražský přebor žen všednodenní divize I.třída mužů II. třída mužů Pražský přebor kadetů Pražský přebor kadetek Pražský přebor žactva

3 1.5. Právo účasti Právo účastnit se soutěže mají jen ta družstva, která si účast vybojovala svým umístěním v uplynulém ročníku, družstva, která sestoupila z vyšší nebo postoupila z nižší soutěže, postoupila nebo sestoupila z baráže či kvalifikace, ale také družstva, která právo startu získala převodem od jiného účastníka, případně družstva, která byla do soutěže zařazena z rozhodnutí řídícího orgánu. Soutěže PSS jsou určeny oddílům, které mají své sídlo v Praze a středočeském kraji. Start družstva z jiného kraje v těchto soutěžích může P-PSS schválit, pokud nebude v rozporu se zájmy vedení PSS a účastníků jednotlivých soutěží. Předpokladem pro schválení je písemná žádost oddílu adresovaná P-PSS a doporučující stanovisko P-ČSA, které si musí žádající oddíl zajistit. Družstva z jiných oblastí mohou mít zvláštní status a nemusí mít právo postupu do kvalifikace o 2.ČSL. Má-li oddíl ve struktuře soutěží více družstev, pak tato družstva nemohou hrát stejnou soutěž. Toto neplatí, pokud se jedná o nejnižší soutěž nebo pokud je vypsána v příslušné kategorii soutěž jediná. V těchto případech musí mít družstva téhož oddílu oddělené soupisky bez možnosti pendlování hráčů. Využití práva účastnit se soutěže uplatní družstvo zasláním řádně vyplněné přihlášky do soutěže do 31.ledna příslušného roku. Právo účastnit se soutěží má družstvo : a/ které se řádně přihlásilo do příslušného roku b/ jehož všichni hráči jsou registrováni v ČSA. c/ které splňuje další podmínky, které stanovil PSS a které jsou uveřejněny v zápisech PSS (např. startovné, pokuty, mládežnická družstva apod.). Startovné za jednotlivé týmy pro jednotlivé soutěže roku 2012 : Pražský přebor mužů Pražský přebor žen divize víkendová 1200,- Kč 600,- Kč Ostatní soutěže dospělých (PPŽ vš., I.třída M, II.třída M) 800,- Kč Soutěže mládeže kategorie juniorské a kadetské Soutěže mládeže - kategorie žákovské 400,- Kč 400,- Kč Startovné je splatné do doby určené P-PSS na účet PSS na základě vystavené faktury. Faktury se vystavují oddílům na základě přihlášených družstev a jsou splatné v květnu a červnu příslušného roku. 2. TECHNICKÁ USTANOVENÍ 2.1. Pravidla hry V roce 2012 se hraje podle pravidel vydaných ČSA v roce 2010 včetně oficiálních doplňků vydaných ČSA. Tato pravidla vydaná ČSA vychází z překladu ISF pravidel, která byla schválena na kongresu ISF v listopadu 2009 a jsou platná pro období let Případné další výjimky či odchylky od pravidel jsou dány pouze tímto Soutěžním řádem.

4 2.2. Věkové hranice Dospělí Do zápasů soutěží dospělých (žen a mužů) mohou nastoupit hráči, kteří v daném soutěžním roce dosáhnou 15 let a starší. Za zdravotní stav a fyzickou způsobilost hráčů zodpovídá vedoucí družstva. PSS na začátku každého ročníku stanoví hraniční datum narození hráčů, kteří mohou v kategorii dospělých startovat. V roce 2012 mohou v kategorii dospělých nastoupit hráči narození a starší. Pravidlo vycházející ze SŘ pro ligové soutěže ČSA : Na kvalifikaci o 2. ČSLŽ hrané v roce 2012, mohou hrát hráčky ročníku 1996 a starší. Mládež V soutěži Pražský přebor juniorek mohou hrát dívky do 19 let, v soutěži Pražský přebor kadetek mohou hrát dívky do 16 let, v soutěži Pražský přebor kadetů mohou hrát chlapci do 16 let a v soutěži Pražský přebor žactva (žákyň) mohou hrát chlapci i dívky do 13 let. Hraniční data narození pro jednotlivé kategorie pro rok 2012: kadetky kadeti žactvo a mladší a mladší a mladší V kategorii kadetů mohou v soutěžích PSS startovat i smíšená družstva chlapců a dívek 2.3. Rozpisy utkání Definitivní rozpis soutěže (včetně adresáře hřišť a vedoucích družstev) vydává a schvaluje řídící orgán soutěže P-PSS. Další změny v rozpisu soutěže je oprávněno provádět pouze P-PSS a administrátor PSS. Podnětem k této změně může být písemná žádost jednoho z družstev (případně obou družstev) o přeložení utkání, obsahující návrh nového termínu a místa utkání a zdůvodnění žádosti (případně souhlas obou družstev). Nařídí-li P-PSS opakování nebo dohrávání utkání (např. po kladném vyřízení protestu), určí podmínky, za jakých bude utkání odehráno (termín, místo a hodinu začátku utkání). O všech schválených změnách rozpisu soutěže musí P-PSS prokazatelně informovat vedoucí všech zúčastněných družstev. Termíny, pořadí utkání a hodiny začátku utkání jsou stanoveny termínovou listinou resp. rozpisem jednotlivých soutěží a jsou závazné pro všechna družstva Čekací doba Čekací doba je 20 minut. Jedná se o řádem stanovený časový úsek od oficiálního času začátku utkání, který byl stanoven rozpisem utkání. Po tuto dobu lze čekat na družstvo, pokud nemůže nastoupit k utkání s minimálním počtem hráčů (v souladu s článkem 2.14). Je-li přítomen minimální počet hráčů ve stanoveném začátku utkání či v průběhu čekací doby, je družstvo povinno nastoupit ke hře. Pokud do dvou minut po výzvě rozhodčího "hra" jedno či obě družstva nenastoupí k utkání, nastává skreč (i oboustranná).

5 2.5. Hrací míče Domácí družstvo dává do hry dva míče stejné značky a přibližně stejné kvality. Míče k utkání schvaluje rozhodčí. Při ztrátě či poškození míče během zápasu je domácí povinen zajistit další míč či míče stejné značky a stejného typu. Míru poškození a způsobilost míčů ke hře hodnotí rozhodčí Hrací míč musí být k dispozici nadhazovači soupeře nejméně 15 minut před začátkem utkání, pokud o to požádá Domácí hřiště Domácí, resp. pořádající družstvo má povinnost zajistit hrací plochu, hřiště nalajnovat vápnem či obdobným materiálem, mít mety minimálně 30 mm vysoké. Pro PPM, PPŽ a PPD platí tyto další podmínky: - hřiště musí být nalajnováno lajnovačkou - mety musí být připevněny - za zadákem musí být síť či pletivo o minimálních rozměrech 3 x 2 m (délka x šířka). Nezajištění hřiště se trestá skrečí ve prospěch družstva, které utkání nepořádá. Ostatní nedostatky se pokutují částkou 100,- Kč. 2.7 Nepříznivé podmínky Nejsou-li podmínky způsobilé pro sehrání utkání, rozhodčí určí čas, kdy se sejde s vedoucími družstev a kdy rozhodne o způsobilosti. Utkání je možno časově odkládat až do reálně hratelné doby. Pokud podmínky nejsou příznivé ani po časovém odložení, utkání se odehraje v jiném náhradním termínu. Veškeré změny v časovém pořádku a nové termíny utkání jsou ihned nahlásí vedoucímu soutěže, který má právo navržené termíny odsouhlasit nebo změnit. 2.8 Náhradní termín Není-li možno sehrát či dokončit utkání ve stanoveném termínu z důvodu vyšší moci, je nutné je sehrát v náhradním termínu do 1 měsíce od původního data utkání. Na termínu se oba soupeři dohodnou. Tento termín ihned (do 1 týdne, ale nejpozději 3 dny před konáním nového utkání) nahlásí administrátorovi PSS, který má právo navržený termín odsouhlasit nebo změnit. Pokud nedojde k dohodě týmů, nařídí nové datum P-PSS. Pro utkání, které se odehraje v náhradním termínu, je pořadatel (většinou domácí tým) povinen zajistit rozhodčí. V tomto případě se již povinnost neutrálního týmu v soutěžích mužů na zajištění rozhodčího nevztahuje. Pokud rozhodčí z předepsaného oddílu chtějí rozhodovat i náhradní utkání, mohou tak po dohodě s pořadatelem (domácím) učinit. Zodpovědnost ale dále nese právě tým pořádající (domácí).

6 2.9. Rozcvičení před utkáním Doba před začátkem utkání je rozdělena takto : 5 minut před začátkem zápasu (p.z.) všichni hráči a kauči opustí hrací plochu, která je k dispozici rozhodčím pro kontrolu. Pořadatel je povinen na pokyn rozhodčího upravit hrací plochu a jsou dohodnuta územní pravidla min. p.z. zajistí pořadatel dle možností místo pro rozcvičení obou týmů min. p.z. mají k dispozici vnitřní pole domácí min. p.z. mají k dispozici vnitřní pole hosté. Při dalších utkáních v turnajích mohou být časy pro rozcvičení ve vnitřním poli rozhodčím zkráceny Úprava pravidel o nadhazování zakračování Od roku 2010 není v soutěžích PSS zákrok povolen V minulých letech bylo v soutěžích mužů povoleno zakračování. Tuto výjimku upřesňoval následující článek /jde o citaci ze starších pravidel/ Pravidla softballu Kapitola IV. 1. Před zahájením nadhozu musí nahazovač zaujmout postavení na nadhazovací metě. Původní text: c) Musí pevně stát na obou nohou a musí se oběma nohama dotýkat nadhazovací mety. Boky musí mít rovnoběžně se spojnicí první a třetí mety. Nově : Musí pevně stát na obou nohou a musí se oběma nebo jednou nohou (stojnou) dotýkat nadhazovací mety. Boky musí mít rovnoběžně se spojnicí první a třetí mety. d) Pouze v tomto postavení, s míčem v jedné ruce nebo v rukavici a rukama rozpojenýma, může nadhazovač přijímat nebo být připraven přijímat signál od chytače. 3 Původní text: g) Obě nohy musí zůstat v kontaktu s nadhazovací metou po celou dobu do vykročení jednou nohou. Nově: Stojná noha musí zůstat v kontaktu s nadhazovací metou po celou dobu do zahájení vykročení druhou (tedy výkročnou) nohou. Nová pravidla softballu /platná od roku 2010/ umožňují nadhazovačům jisté další možnosti, a proto není považováno zakračování za nutný prvek k dalšímu rozvoji. Vedení republikových soutěží pro rok 2010 uvedenou výjimku o umožněném zakračování pro své soutěže zrušilo. Toto rozhodnutí platí pro všechny soutěže v ČR v rámci ČSA. Vzhledem k tomu, že uvedené rozhodnutí o zrušení zakračování bylo vedením ČSA zveřejněno až koncem března 2010, připustil SŘ PSS v této věci pro rok 2010 jistou toleranci a doporučil nepostihovat rozhodčími nadhazovače, kteří v roce 2010 zákrok používali. Od roku 2011 již není zákrok tolerován.

7 2.11. Pravidla o rozdílu Pro všechny soutěže : Utkání končí při rozdílu 10 a více bodů po 5. směně nebo v 2. polovině 5.směny, vede-li tímto rozdílem družstvo, které dohrává směnu na pálce. Utkání končí při rozdílu 15 a více bodů po 4. směně nebo v 2. polovině 4.směny, vede-li tímto rozdílem družstvo, které dohrává směnu na pálce. Utkání končí při rozdílu 20 a více bodů po 3. směně nebo v 2. polovině 3.směny, vede-li tímto rozdílem družstvo, které dohrává směnu na pálce. Je-li utkání po skončené sedmé směně nerozhodné, hraje se podle pravidla "tie-break", kdy družstva nastupují na pálku s běžcem na 2. metě. Tímto běžcem je hráč, který v předchozí směně ukončil čas na pálce jako poslední. Tie-break se hraje od osmé směny. Pokud je utkání nerozhodné i po 8.směně hrají se další směny formou tie-breaku po jedné až do rozhodnutí Specifika pro žactvo a) Omezení bodů ve směně V kategorii žactva, kde neplatí pravidla o rozdílu, končí směna po třech autech nebo při dosažení 6 bodů (přeběhů) útočícím družstvem v příslušné směně. b) Meta zdarma V soutěži žactva neexistuje meta zdarma (ani úmyslná jako taktická varianta). Pokud nadhazovač dosáhne 4 ballů, následuje spodní toss, který nadhodí kauč (asistent kauče) družstva na pálce. Pálkař má na odpálení spodního tossu 2 (dva) pokusy. Za pokus se počítá situace, kdy rozhodčí posoudí úmysl zasáhnout míč. V případě, kdy rozhodčí posoudí, že pálkař neměl v úmyslu míč odpálit (např. toss byl špatně hozen), pokus se nezapočítává. Každý chybný odpal (např. foul-ball) se počítá jako neúspěšný pokus. Druhý netrefený (prošvihnutý) nebo chybný odpal znamená strike out Hra na čas - kategorie kadetek a kadetů se hrají na 105 minut plus dohrávka směny - v kategorii žactva je maximální hrací doba 90 minut + dohrávka směny Ve dvojutkáních žactva je stanovena hrací doba na 75 minut + dohrávka směny na jeden zápas Minimální počet hráčů - v Pražském přeboru mužů, I.třídě mužů a PP žen divize všednodenní je povolen minimální počet 8 (osm) hráčů v družstvu. - ve II.třídě mužů a v mládežnických soutěžích je povolen minimální počet 7 (sedm) hráčů v družstvu. Za neobsazená pálkařská místa dostává družstvo vždy aut Pokud má jít při úvodu tie-breaku na 2.metu jako běžec hráč, který v sestavě chybí, není v tomto případě v úvodu tie-breaku 2.meta obsazena žádným hráčem.

8 2.15. VÝKLAD PRAVIDLA O DP Komise rozhodčích ČSA vydává pomocný výklad k pravidlu o DP, k jeho lepšímu pochopení a správnému použití. Zahájí-li družstvo zápas v 10 hráčích s použitím DP a FLEX, může skončit v 10 nebo v 9 hráčích. Zahájí-li družstvo zápas s 9 hráči na line-up bez DP a FLEX, musí hrát celý zápas pouze v 9 hráčích. 1. DP nemůže nikdy hrát pouze v obraně. 2. FLEX nemůže nikdy hrát pouze v útoku. 3. FLEX může jít na pálku pouze na místě DP v pořadí pálkařů (line-up). 4. DP a FLEX nemohou být současně v pořadí pálkařů. 5. DP a FLEX mohou být současně v obraně, je-li DP v obraně za jiného hráče, který chodí pouze na pálku (hráč pouze v útoku OPO). 6. Pro DP a FLEX platí pravidlo o návratu hráče základní sestavy do hry v případě jejich střídání náhradníkem (re-entry). 7. Podle POZNÁMKY k písmenu h, 5, kap. IV. Pravidel softballu, jestliže DP nastoupí za FLEX v obraně, snižuje se počet hráčů z 10 na 9. Tato změna se nepovažuje za střídání pro DP a neřídí se pro něj pravidlem o střídání a o návratu do hry (re-entry), avšak pro FLEX, který opouští hru, se to za střídání považuje a jeho případný návrat do hry se řídí pravidlem o re-entry. 8. Podle POZNÁMKY k písmenu f, 5, kap. IV. Pravidel softballu, jestliže FLEX nastoupí za DP v útoku, snižuje se počet hráčů z 10 na 9. Tato změna se nepovažuje za střídání pro FLEX a neřídí se pro něj pravidlem o střídání a o návratu do hry (re-entry), avšak pro DP, který opouští hru, se to za střídání považuje a jeho případný návrat do hry se řídí pravidlem o re-entry. 9. V důsledku POZNÁMEK k písmenům f a h, 5, kap. IV. Pravidel softballu to znamená, že je možné provést změnu počtu hráčů z 10 na 9 a zpět z 9 na 10 víckrát za zápas s tím, že je nutné respektovat pravidlo o návratu do hry (re-entry) pro toho hráče, který opustil hru. Jestliže DP resp. FLEX opustil hru v důsledku snížení počtu hráčů z 10 na 9, může se vrátit standardně do hry při opětovném rozšíření počtu hráčů z 9 na 10 pouze byl-li v základní sestavě. Pokud nebyl v základní sestavě, musí ho standardně vystřídat náhradník. 10. Jestliže DP nastoupí za jiného hráče v obraně, tento hráč (hráč pouze v útoku OPO) pak chodí pouze na pálku a počet hráčů družstva zůstává 10. Tato změna se nepovažuje za střídání a neřídí se pravidlem o střídání a o návratu do hry (re-entry). 11. Všechny změny v nastoupení DP a FLEX do hry oproti původnímu umístění ze základní sestavy musejí být nahlášeny rozhodčímu na domácí metě, jinak se použijí zejména důsledky pravidel o nesprávném hráči (Illegal player), o neoprávněném hráči (Inelegible player) nebo o nesprávném návratu do hry (Illegal re-entry). Hlásit se musí kromě jiného i změny : - nastoupení DP v poli se zachováním 10 hráčů ve hře - nastoupení DP v poli při stažení počtu hráčů na 9 - nastoupení FLEX na pálce při stažení na 9 hráčů - návraty do pole hráče (hráč pouze v obraně OPO), který je v 10 členném line-upu, ale nebyl v poli V těchto případech se za nesprávného hráče považuje ten, který s objevil ve hře bez ohlášení.

9 2.16. Obecné zákazy Na hřišti, na lavičkách družstev a v jejich blízkosti je zakázáno kouřit a požívat návykové látky a alkoholické nápoje Lavičky družstev Domácímu družstvu náleží lavička u 3.mety. Hostující družstvo obsadí lavičku u 1. mety. Pokud jsou utkání rozepsána jakou double zápasy, k výměně laviček nedochází Protesty Protest proti rozhodnutí rozhodčího se podává podle platných pravidel v okamžiku, kdy došlo k protestované situaci. Vedoucí protestujícího družstva složí hlavnímu rozhodčímu manipulační poplatek Kč a slovně či písemně popíše situaci, proti které protestuje. O podstatě protestu se musí dovědět rozhodčí i vedoucí soupeřícího družstva. Rozhodčí přijme protest a přesně si zaznamená situaci, při které k protestu došlo (skóre, směna, obsazení met, počet autů, stav nadhozů, pořadí pálkařů). Do 20 minut po skončení utkání vedoucí protestujícího družstva přesně popíše vzniklou situaci. Pro tento účel lze použít Formulář pro zapsání protestu. Tento popis podepíše a předá hlavnímu rozhodčímu. Ten zapíše své vyjádření a potvrdí svým podpisem. Rozhodčí je povinen do tří dnů vyrozumět administrátora PSS. V případě oprávněného protestu se poplatek vrací a řídící orgán rozhodne, zda protestovatelná situace ovlivnila výsledek zápasu a případně určí termín dohrávky. V opačném případě platí výsledek a poplatek propadá ve prospěch PSS. Proti rozhodnutí P- PSS není možné se odvolat Postihy za doping Při pozitivním dopingovém testování hráče se příslušné družstvo vystavuje sportovně technickému postihu podle Směrnice pro kontrolu a postih dopingu ve sportu, kterou vydal Antidopingový výbor ČR v lednu Bližší informace uvádí Ukončení soutěží Veškeré soutěže se uzavírají k příslušného roku. Celkové pořadí PPM a PPŽ divize víkendové musí být známo do , a to s ohledem na obsazení míst v kvalifikaci o 2.ČSL. Soutěže lze dohrát i po zmíněné kvalifikaci. 3. POVINNOSTI DRUŽSTEV 3.1. Registrace, soupisky Všichni účastníci utkání (hráči, trenéři, kauči, rozhodčí,...) musí být řádně zaregistrováni na příslušný rok u ČSA podle platného registračního řádu. Registrace se provádí elektronicky v informačním systému ČSA na

10 Práce se soupiskami vychází z principů SŘ pro Extraligy a 2. ČSL. Všechny oddíly, které mají v soutěžích jedné kategorie PSS dvě a více družstev, jsou povinny před svým prvním zápasem sezóny předložit administrátorovi PSS soupisky. K tomuto procesu slouží i nově zavedený systém elektronických soupisek. Nestane-li se tak, jsou zápasy všech těchto družstev až do splnění bodu 4/10 tohoto SŘ skrečovány. Na soupisce jsou uvedena jména a příjmení všech hráčů, kteří jsou zařazeni do příslušného družstva a jsou řádně zaregistrováni v ČSA na příslušný rok. U každého hráče je uvedeno datum narození resp. rodné číslo, v kolonce poznámka je nutné vyznačit reprezentanta ČR, prvního nadhazovače, u hráčů se schváleným hostováním či hostováním do vyšší soutěže musí být tato skutečnost také uvedena. Všechny údaje na soupisce musí odpovídat údajům v registračním seznamu oddílu. Za správnost všech údajů uvedených na soupisce odpovídá oddíl. Při schvalování soupisky družstva je třeba předložit P-PSS následující doklady: -soupisku družstva, která obsahuje jména a příjmení hráčů a jejich datum narození -vytištěný seznam registrovaných hráčů oddílu na příslušný rok Oddíl vyplní soupisky následujícím způsobem : Na prvních 10 míst napíše hráče A-družstva, kteří nesmí společně startovat v příslušném roce za B-družstvo, s uvedením prvního nadhazovače. Seznam nadhazovačů jednotlivých družstev vypracuje STK. Kritériem pro určení 1.nadhazovače je počet odházených směn v roce R-1. Pro sezónu 2012 je tak rozhodujícím statistika z roku nadhazovačem je ten, který v roce 2011 odházel nejvíce směn. V případě, že jsou dva nadhazovači v uvedeném kriteriu vyrovnaní a jejich rozdíl v počtu směn není větší než 15%, může si oddíl vybrat, kterého na soupisku zařadí. Hráči - reprezentanti České republiky v kategorii dospělých z minulého roku musí být uvedeni na prvních místech soupisky. Pokud má oddíl 11 a více reprezentantů, uvedou se postupně v první desítce ti, kteří startovali na významných akcích reprezentačního týmu předchozího roku (MS.ME, ). Na dalších místech se pak uvedou hráči z kádru širšího. STK má právo příslušnou soupisku podle seznamu reprezentantů korigovat. Seznam reprezentantů vydá před každým soutěžním ročníkem STK ČSA. Na prvních 10 místech mohou být uvedeni maximálně 2 hráči, kteří mají do oddílu schválen jakýkoliv druh hostování. Mezi prvními deseti musí být uveden i první nadhazovač. Za A- družstvo smí v daném soutěžním ročníku startovat maximálně 25 hráčů, pokud oddíl má i B- družstvo. V ostatních případech je soupiska neomezená. Soupiska A-družstva nemusí být v úvodu soutěže vyplněna celá. Hráči mohou být postupně na soupisku dopisováni (do celkového počtu 25), ale vždy před jejich prvním startem v A- družstvu. Hráči B-družstva, kteří nejsou na soupisce A-družstva, jsou uvedeni na samostatné soupisce, která je neomezená, a to i v případě, že oddíl má i C-družstvo. Pro oddíly, které mají i C-družstvo, platí analogický vztah jak k A-družstvu, tak k B-družstvu. Za C-družstvo nesmí hrát hráči z první desítky A-družstva ani z první desítky soupisky B- družstva. Z hráčů, uvedených na soupisce A-družstva na prvních 10 místech může za B-družstvo v každém utkání nastoupit pouze jeden hráč za následujících podmínek: - pokud B-družstvo hraje soutěž o jeden stupeň nižší než A-družstvo - takový hráč může hrát pouze v soutěži A a B-družstva, nesmí to ale být v kvalifikaci o 2.ČSL. - pokud je tímto hráčem první nadhazovač A-družstva, nesmí v utkání nadhazovat.

11 Při případném porušení tohoto pravidla se jedná o start neoprávněného hráče, který může mít za následek skrečování příslušného utkání a disciplinární postih pro hráče. Za C-družstvo nesmí nastoupit žádný hráč z první desítky soupisky A-družstva. Z hráčů, uvedených na soupisce B-družstva na prvních 10 místech může za C-družstvo v každém utkání nastoupit pouze jeden hráč za následujících podmínek: - pokud je tímto hráčem první nadhazovač B-družstva, nesmí v utkání nadhazovat. Při případném porušení tohoto pravidla se jedná o start neoprávněného hráče, který může mít za následek skrečování příslušného utkání a disciplinární postih pro hráče Kontrola hráčů před utkáním Před zápasem jsou družstva (B,C,D, ) na požádání povinna rozhodčímu předložit ke kontrole schválené soupisky družstev vyšší úrovně (A,B,C,..). Nepředložení soupisky není důvodem k nesehrání utkání. Machinace se soupiskami a provedení neoprávněných změn se trestají disciplinárně a mohou mít i herní důsledky. Nastoupí-li k utkání hráč, který nemá platnou registraci, jedná se o start neoprávněného hráče a utkání je skrečováno ve prospěch soupeře. Při opakování těchto nedostatků u téhož družstva může řídící orgán postihnout družstvo pokutou Line-up Obě družstva jsou povinna rozhodčímu a soupeři předat těsně před začátkem utkání na schůzce s rozhodčími pořadí hráčů na pálce (line-up). Line-up je aktuální seznam členů družstva, kteří jsou připraveni zúčastnit se příslušného utkání. Line-up lze předkládat na oficiálním formuláři Line-up ČSA nebo na formuláři oddílovém a musí obsahovat jména, příjmení, postavení v poli a čísla dresů všech hráčů základní sestavy podle pořadí na pálce, dále příjmení a čísla dresů všech náhradníků.vedoucí družstva může hráče na line-up doplnit. Celkový počet hráčů včetně náhradníků uvedených na line-upu pro příslušné utkání není omezen Pozdrav družstev V čase začátku utkání družstva nastoupí na spojnici mezi 1. a 3. metou, kde se pozdraví. Vedoucí družstev se pozdraví vzájemně a s rozhodčími u domácí mety. Hlavní rozhodčí je současně seznámí s územními pravidly hřiště, line-upy družstev a případně s dalšími technickými podmínkami zápasu Sportovní oblečení Všichni hráči družstva musí mít jednotný sportovní oděv (stejné barvy, střihu a úpravy), který je určen pro softball, a sportovní obuv. Muži musí hrát ve sportovních čepicích, které musí být stejné. Hráči nesmějí mít jednotlivé části oděvu nepřiměřeně špinavé, potrhané či jinak poškozené. Dresy hráčů musí mít na zádech viditelná čísla minimálně 15 cm vysoká. Kauči u 1. a 3. mety musí mít jednotný sportovní úbor, který může být odlišný od dresu hráčů.

12 3.6. Ochranné mřížky na helmách Hráčky a hráči kadetského věku do 16 let musí ve hře na pálce nosit ochranný štít obličeje či čelisti (mřížku), který je bezpečně připevněn k pálkařské přilbě. Pro další běh na metách může nosit hráč klasickou helmu bez mřížky. Tato povinnost se vztahuje na všechny hráčky a hráče ročníků 1996 a mladší Zápis o utkání Zápis o utkání provádí zapisovatel každého družstva podle pravidel softballu a příručky pro zapisování. Zápis slouží pro potřeby družstev a jako pomůcka pro případné řešení herních sporů (protestů, zjištění oprávněnosti hráčů, ) Hlášení výsledků První pracovní den po zápase musí každé družstvo sdělit výsledek utkání em na adresu : vysledek@centrum.cz nebo přímo ve formuláři Hlášení na internetových stránkách ČSA Zdravotní zajištění Pořadatel je povinen zajistit pro utkání zdravotní dozor. Tím se rozumí osoba znalá první pomoci s vybavenou lékárničkou v pohotovosti. Zároveň musí být schopen zajistit převoz do zdravotnického zařízení. Všichni hráči a hráčky registrovaní u ČSA jsou během zápasů PSS, cestování na zápasy PSS pojištěni u pojišťovny Kooperativa pod číslem pojistky Zajištění dopingové kontroly Pořadatel utkání je povinen zajistit v areálu hřiště pro případný odběr vzorku místnost dopingové kontroly. Místnost musí splňovat prvky dané Antidopingovým výborem ČR. Místnost je neveřejná, uzamykatelná a musí zajišťovat soukromí sportovců. V její těsné blízkosti musí být neveřejná toaleta s umyvadlem. Místnost má být vybavena dostatečným množstvím vhodných nápojů v originálním uzavřeném balení. V místnosti mají být umístěny židle nebo lavice a stůl pro manipulaci. V areálech softballových hřišť to znamená vyčlenění jedné šatny a jedné přilehlé toalety pro účely dopingové kontroly. Ve výjimečných případech je možno pro dopingové kontroly vyčlenit např. šatnu rozhodčích. Sportovci jsou povinni se na požádání dopingového komisaře podrobit testování podle Směrnice pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v České republice. Veškeré informace o průběhu kontroly a další podrobnosti o dopingové problematice jsou k dispozici na

13 4. ROZHODČÍ 4.1. Způsob nasazování Delegování rozhodčích řídí a provádí PSS dle následujícího klíče : a) Utkání všech mládežnických soutěží zajišťují rozhodčími domácí družstva. b) Zápasy I.třídy mužů a II. třídy mužů zajišťují rozepsaná družstva. Za nedodání rozhodčího se družstvu odečítá ze soutěžní tabulky 1 bod. V případě odkládaného zápasu je převedena povinnost zajištění neutrálního rozhodčího na domácí (pořadatelský) tým. c) U PPŽ jsou rozhodčí zajišťováni následovně: - při víkendových turnajích (divize víkendová) zajišťuje rozhodčího pořadatel - v divizi všednodenní zajišťuje rozhodčího domácí družstvo d) Na utkání PPM jsou nominováni rozhodčí jmenovitě z řad rozhodčích ČSA. Nominace provádí KR PSS Povinnosti rozhodčích Rozhodčí jsou povinni se k utkání dostavit minimálně 10 minut před začátkem utkání. Rozhodčí musí mít nezbytné pomůcky (maska, sáček na míče, smetáček na očištění met, pravidla) a pravidly stanovený oděv (tmavomodré kalhoty, světlemodrá košile či polotriko, tmavomodré nebo černé ponožky, sportovní černá obuv). Doporučuje se i plastron, chrániče holení, chránič krku, počítadlo a jiné vhodné doplňky. Hlavní rozhodčí musí mít u sebe hodinky, podle kterých se řídí veškeré časové údaje v průběhu utkání i před ním. Pokud má hlavní rozhodčí hodinky na ruce, musí být kryty potítkem Počet rozhodčích Pro soutěže PSS je určen systém dvou rozhodčích. Pokud se k utkání dostaví pouze jeden z nominovaných rozhodčích, má tento rozhodčí právo si vybrat kvalifikovaného kolegu (2.rozhodčí) z osob přítomných v areálu hřiště nebo může utkání rozhodovat sám Nepřítomnost rozhodčího V případě, nedostaví-li se ani jeden rozhodčí, musí se družstva dohodnout na náhradních rozhodčích a utkání se musí odehrát. V soutěžích mužů se za nepřítomnost rozhodčího rozepsanému družstvu odečítá ze soutěžní tabulky 1 bod Kontroly hřiště před utkáním Před utkáním jsou rozhodčí povinni provést kontrolu hrací plochy a rozhodnout o její způsobilosti. Zjištěné odstranitelné nedostatky oznámí pořadateli, který je povinen je odstranit.

14 4.6. Odměny Výše odměn pro rozhodčí je vždy pro každý soutěžní rok stanovena předsednictvem PSS pro příslušné období a charakter utkání. Výplatu rozhodčím provádí domácí družstvo. Nevyplatí-li domácí družstvo rozhodčím všechny náležitosti do 15 minut po skončení utkání, rozhodčí toto utkání skrečuje ve prospěch družstva hostujícího. Výše odměn pro rok 2012 (sazba pro jednoho rozhodčího) : PP mužů, PP žen (víkendová i všednodenní) 250,- Kč I. třída mužů a II. třída mužů 200,- Kč PP juniorek PP kadetek, kadetů, žactva 150,- Kč 100,- Kč Pokud rozhoduje utkání pouze jeden rozhodčí, nenáleží mu automaticky dvojnásobná sazba. U zápasů PPM, kde nominuje rozhodčí KR PSS, náleží rozhodčím ještě bonus 50,- Kč na utkání (hradí PSS). Ten bude rozhodčím vyplacen po jarní a po podzimní části soutěže. PSS může vypsat i další prémie za mimořádná utkání (např. baráže). Pokud je utkání z důvodu nepříznivého počasí či nehratelného terénu nebo z jiných příčin zahájeno a dále nedohráno, rozhodčí obdrží plnou výši odměny (v PPM i s následnou prémií). Pokud utkání není zahájeno a rozhodčí se k utkání dostaví, obdrží základní část odměny. Pokud je nominovaný rozhodčí včas z utkání odvolán, nenáleží mu žádná odměna. Při double zápasech náleží rozhodčímu odměna za druhé utkání v případě, je-li zahájeno Vyloučení Veškerá vyloučení zapíše rozhodčí do zvláštní zprávy o utkání a informuje nejpozději do 24 hodin o utkání administrátora PSS. Vyloučený hráč, vedoucí nebo kauč se musí odebrat přímo do šatny, kde musí vyčkat do konce utkání, nebo musí opustit celý příslušný sportovní areál. Hráč, vedoucí nebo kauč, který se dopustil provinění a byl vyloučen, má automaticky zastavenu činnost na jedno následující utkání v soutěži, ve které k provinění došlo a ke kterému by mohl nastoupit. Po odehrání utkání, na které se vázalo automatické zastavení činnosti, je toto zastavení činnosti zrušeno do termínu nejbližšího zasedání disciplinárního orgánu. Přestupek se projedná na nejbližším zasedání Disciplinární komise ČSA. Vyloučený hráč, vedoucí nebo kauč a rozhodčí mají právo se zúčastnit jednání disciplinární komise při řešení daného přestupku. Pokud disciplinární orgán o trestu nerozhodne, má proviněný automaticky zastavenou činnost až do uzavření disciplinárního řízení. Výše trestu je dána rozhodnutím disciplinární komise ČSA v souladu s platným disciplinárním řádem. 5. POŘADÍ A TITULY 5.1. Body a pořadí Ve všech zápasech se přidělují za vítězství 2 body, za porážku 1 bod, za skreč 0 bodů. Při skrečování utkání se přiznává provinivšímu družstvu skóre 0:7 a nepřiznává se mu bod. Vítězem příslušné části soutěže se stává družstvo, které ve schválených utkáních soutěže dosáhlo nejvyšší počet bodů. V případě rovnosti získaných bodů se sestavuje zvláštní tabulka družstev se stejným počtem bodů. Dále se při určování pořadí postupuje podle bodu 5.2. SŘ.

15 5.2. Pořadí v základní části soutěží O pořadí v tabulce rozhoduje: 1) počet bodů ze všech zápasů 2) počet bodů ze vzájemných zápasů 3) body (runs) proti ze vzájemných zápasů 4) body (runs) proti všech zápasů 5.3. Vyloučení ze soutěže P-PSS může v průběhu soutěže i před novým ročníkem vyloučit družstvo ze soutěže v těchto případech: a) Družstvo nebo oddíl opakovaně nedodržuje jednotlivá ustanovení tohoto soutěžního řádu a závazné pokyny vydané P-PSS. b) Družstvo má více než tři skrečovaná utkání v soutěži. Družstvo, které je ze soutěže vyloučené, a družstvo, které ze soutěže odstoupilo, sestupuje do nižší soutěže. Pokud některé družstvo odstoupí nebo je vyloučeno ze soutěže, kterou zahájilo, je pokládáno za družstvo, které nehrálo. Všechny jeho dosažené výsledky jsou anulovány v dané fázi soutěže a družstvo se stává posledním v závěrečné tabulce Doplnění družstev do soutěží Pokud se jedno či více družstev nepřihlásí do soutěže, v níž si vybojovalo účast, resp. odstoupí z nového ročníku soutěže, nebo je po uzavření soutěže vyloučeno ze soutěže, nebo nesplňuje-li podmínky pro účast v soutěži, může být rozhodnutím řídícího orgánu nahrazeno dalším družstvem a automaticky nedochází v soutěžích ke snížení počtu družstev. Neobsazené místo v soutěži je nahrazeno dalším družstvem podle pořadí v soutěži. Právo k udržení mají v první řadě družstva, která by měla podle pořadí sestoupit. Dále je možno soutěž doplnit ze soutěže nižší dle vybojovaného pořadí Postup do kvalifikace o 2.ČSL Právo postupu do kvalifikace o 2.ČSL má 1. družstvo z PPM a PPŽ divize víkendové. Pokud tato družstva nemají zájem postoupit do 2.ČSL, přenechá PSS jeho právo postupu dalším týmům dle pořadí ze závěrečné tabulky. Pokud nebude v PPM žádný zájemce o postup, může PSS nominovat i družstvo z I.třídy mužů, respektive z II. třídy mužů na základě konečného pořadí. Pokud se družstvo PSS zúčastní kvalifikace o 2.ČSL a vybojuje si účast ve 2.ČSL, do které nenastoupí, bude potrestáno sestupem o jednu soutěž níže, než hrálo Tituly Vítěz pražského přeboru získává titul "Přeborník Prahy v softballu" na příslušný rok v kategorii mužů, žen, juniorek, kadetů, kadetek a žactva.

16 6. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ 6.1. Přestupy a hostování hráčů a hráček se uskutečňují podle samostatného přestupního řádu ČSA Výklad a vysvětlení k tomuto soutěžnímu řádu podává Předsednictvo PSS Změny, které vyplývají ze změn řádů a předpisů obecně platných, musí provést nebo Předsednictvo PSS Členové Předsednictva PSS mají právo kdykoliv prakticky kontrolovat plnění bodů tohoto soutěžního řádu a navrhovat při zjištěných nedostatcích disciplinární postihy. Porušení soutěžního řádu, směrnic a pokynů k soutěžím může P-PSS jako řídící orgán soutěží trestat. P-PSS má právo udělit za provinění pořádkovou pokutu, ve vážnějších případech i skrečovat utkání a provinilce předat k řešení disciplinární komisi ČSA Tento soutěžní řád byl projednán a schválen Předsednictvem PSS v tomto znění platí pro soutěže PSS Tímto se ruší všechny předcházející soutěžní řády pro soutěže PSS, jejich změny a doplňky. Miroslav Dolejš Předseda PSS Lukáš Fiala Administrátor PSS

17 Kvalifikace o účast ve 2. ČSL 2013 Příloha č. 1 Kvalifikace o účast ve 2. ČSL žen i mužů 2013 je pořádána jako jednorázový víkendový turnaj. Pro tyto turnaje vydává STK ČSA samostatný soutěžní řád. V roce 2012 se uskuteční Z organizačních důvodů je nutno při větším počtu účastníků (7 a více) nutno počítat i s pátkem jako hracím dnem. Právo účasti v kvalifikaci o účast ve 2. ČSLŽ 2013 má 7.družstvo z 2.ČSLŽ 2012 a 2.družstvo z 3.ČSLŽ. Kritériem pro účast ostatních družstev (oblastní přebory či ligy) není příslušnost družstva podle bývalého územního správního rozdělení ČR (kraje), ale podle reálně existující soutěže pořádané v příslušných kategoriích v daném soutěžním roce. Základní jednotkou je tedy soutěž. Každá taková řádná soutěž má 1 postupové místo do kvalifikace o 2.ČSLM v roce Do 2.ČSL 2013 v kategorii mužů i žen z kvalifikace postupuje přímo první družstvo. Další družstva mohou postupovat z důvodu doplnění do příslušného počtu v soutěži. V těchto případech určí počet postupujících STK nejpozději 2 týdny před kvalifikací. S tímto vydá i upřesnění systému turnaje. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY ÚČASTI DRUŽSTVA V KVALIFIKACI O 2. ČSL a) družstvo do kvalifikace vysílá oblastní pracoviště ČSA resp. pověřený vedoucí soutěže b) družstvo hraje v příslušném roce v dlouhodobé pravidelné oblastní soutěži c) minimální počet účastníků v soutěži 3 družstva d) minimální počet utkání na jeden tým 10 zápasů e) při vstupu do kvalifikačního turnaje o 2. ČSL musí družstvo dodržovat pravidla softballu a splňovat zásady uvedené soutěžním řádu pro Extraligy a 2. ČSL (např. povinnosti družstev čl.4) e) před zahájením kvalifikačního turnaje o 2. ČSL je přihlášené družstvo povinno složit startovné ve výši 4.000,- Kč nebo určené STK ČSA před turnajem..

18 Příloha č. 2 Doplnění SŘ pro mládežnické soutěže V kategorii kadetů a žactva mohou v soutěžích PSS startovat i smíšená družstva chlapců a dívek. Následující tabulka uvádí hranice věkových kategorií, vzdálenost pro nadhazování a druh hracích míčů. V kategorii kadetů může nadhazovat i dívka, a to ze vzdálenosti 12.2 m Junioři Juniorky Kadeti Kadetky Žactvo Hraniční datum Druh míče 12" 12" 12" 12" 11" Nadhazovací m m 13,11 m 12.2 m 10.67m vzdálenost Popis mládežnických soutěží v roce 2012 Kadeti: V soutěži startuje 7 družstev, která se střetnou ve dvou divizích (A-Pražská divize a B Středočeská divize). V jednotlivých divizích odehraje Pražská divize jiný počet utkání než divize Středočeská. Pražské týmy hrají mezi sebou 3 kolově a 2x pak s týmy středočeskými. (Celkem každý sehraje 15 zápasů.) Středočeské týmy hrají spolu 4 kolově (2x double) a 2x pak s týmy pražskými. (celkem každý sehraje 16 zápasů.) První dva celky z každé divize se střetnou v turnaji ( Final four ) o celkové umístění v PPK Hrát se budou 4 utkání: Semifinále 1A-2B a 1B-2A, dále zápas o 3.místo a finále. Žactvo: V soutěži startují 4 družstva, která se střetnou každé s každým 4x, t.j. 12 zápasů na každé družstvo. Kadetky: V soutěži startuje 7 družstev, která se střetnou každý s každým 2x, t.j.12 zápasů na každé družstvo.

19 Upřesnění herních systémů soutěží a postupové a sestupové klíče Muži : PPM má v roce účastníků, kteří se střetnou každý s každým 2x, t.j. 18 zápasů pro každé družstvo. Vítěz získává titul Přeborník Prahy na rok Právo účasti v kvalifikaci o 2.ČSLM mají 2 nejlepší týmy z PPM. V případě jejich nezájmu se postupuje dle článku 5.5. tohoto SŘ. V roce 2013 bude hrát PPM 10 účastníků. Počet sestupujících družstev z PPM bude dán počtem sestupujících do PPM z 2.ČSL podle níže uvedené tabulky. Tabulka pro postupy a sestupy v soutěžích mužů z Do z z do do z Z do do 2.ČSL 2.ČSL PPM PPM PPM vyš.bar. I.tř. I.tř. I.tř. Niž.bar. do Z do do z z do do z Z PPM PPM I.tř. vyš.bar. I.tř. I.tř. II.tř. niž.bar. II.tř. II.tř. počet počet týmy č. týmy č. týmy č. týmy č. týmy č. týmy č. týmy č. týmy č , , , , I. třída má v roce účastníků, kteří se střetnou každý s každým 2x, t.j. 14 zápasů pro každé družstvo. V roce 2013 bude hrát I. třídu 8 účastníků. Ve II. třídě se střetnou zbývající přihlášená družstva (11) systémem každý s každým 2x, t.j. 20 zápasů pro každé družstvo. Při předpokladu rovnoměrného postupu a sestupu týmů do a z 2.ČSL 0 postupuje a 0 sestupuje nebo 1 postupuje a 1 sestupuje nebo 2 postupují a 2 sestupují platí následující schéma : Desátý tým z PPM sestupuje přímo do I.třídy. První celek z I.třídy postupuje přímo do PPM. Tým na 9. místě z PPM sehraje barážovou sérii na 2 vítězná utkání s celkem na 2. místě z I.třídy. Vítěz barážové série má právo startu v PPM pro rok Termíny upřesní P-PSS nebo mohou vycházet z dohody zúčastněných týmů. 1. utkání se hraje u družstva z I.třídy, druhé a event. 3.utkání pak u družstva z PPM. Osmý (poslední) tým z I.třídy sestupuje přímo do II.třídy. Sedmý celek z tabulky čeká barážová série na 2 vítězné zápasy s 2.celkem II.třídy. Vítěz série má právo hrát v roce 2013 I.třídu. Termíny upřesní P-PSS nebo mohou vycházet z dohody zúčastněných týmů. 1. utkání se hraje u družstva z II.třídy, druhé a event. 3.utkání pak u družstva z I.třídy. Složení dvojic je ale ovlivňováno sestupem či postupem družstev z a do 2.ČSL (z kvalifikace o 2.ČSL). Postupující a sestupující družstva jsou dále ovlivněna účastí jiného družstva stejného oddílu v soutěžích. Platí pravidlo z bodu 1.5. tohoto SŘ : Má-li oddíl ve struktuře soutěží více družstev, pak tato družstva nemohou hrát stejnou soutěž. Toto neplatí, pokud se jedná o nejnižší soutěž nebo pokud je vypsána v příslušné kategorii soutěž jediná.

20 Příklad : Pokud sestupuje např. A družstvo oddílu do soutěže X, jeho B-družstvo ze soutěže X automaticky sestupuje do soutěže Y a je tak přímým sestupujícím. B - družstvo oddílu nemůže postupovat ani hrát baráž o soutěž vyšší, pokud si v ní zachovalo příslušnost družstvo A téhož oddílu. Jakékoliv postupové a sestupové případy má právo řešit P-PSS. Ženy : PPŽ má v roce účastníků, kteří jsou rozděleni do dvou divizí divize víkendová a divize všednodenní. Tyto soutěže nemají mezi sebou zaveden postupový a sestupový mechanismus. V divizi víkendové startuje 5 týmů, které se střetnou každý s každým 3x ve třech turnajích, t.j. 12 zápasů pro každé družstvo. Hracími dny jsou soboty a neděle. Do tabulky se započítávají výsledky jednotlivých utkání z turnajů. V divizi všednodenní startuje 8 týmů, které se střetnou každý s každým 2x, t.j. 14 zápasů pro každé družstvo. Hracími dny jsou všední dny. Vítěz víkendové divize získává titul Přeborník Prahy na rok Právo účasti v kvalifikaci o 2.ČSLŽ má první tým z víkendové divize PPŽ. Družstva z jiných oblastí mohou mít zvláštní statut a nemusí mít právo postupu z PPŽ do kvalifikace o 2.ČSL.

21 Soupiska hráčů Oddíl: Družstvo: Hřiště: Soutěž/ročník: Vedoucí družstva: Jméno: Adresa: tel.byt: fax: mobil: tel.zam: Trenéři družstva: Jméno: Adresa: Tren.třída: tel.byt: fax: mobil: tel.zam: Mládežnické družstvo - kategorie: Soutěž: Č. Příjmení Jméno Datum narození Poznámka Údaje STK

S O U T Ě Ž N Í Ř Á D

S O U T Ě Ž N Í Ř Á D S O U T Ě Ž N Í Ř Á D pro soutěže řízené PSS 2 0 0 7 S O F T B A L L Vydalo předsednictvo Pražského svazu softballu v březnu 2007 1. Úvodní ustanovení 1/1 Soutěžní řád určuje základní ustanovení pro soutěže

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO FINÁLOVÉ TURNAJE ŠKOLNÍCH LIG 2014 Vydala Sportovně technická komise ČSA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Organizátor Finálové turnaje školních softbalových lig (FT-ŠL)

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY HRÁČŮ DO 21 LET

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY HRÁČŮ DO 21 LET SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY HRÁČŮ DO 21 LET Kapitola 1 - Základní pojmy 1.1 - Pořadatel a řídící orgány Pořadatelem soutěží hráčů do 21 let je Česká baseballová asociace, řídícím orgánem je Sportovně-technická

Více

DOSPĚLÝCH. České Budějovice

DOSPĚLÝCH. České Budějovice JIHOČESKÝ KRAJSKÝ KUŽELKÁŘSKÝ SVAZ ROZPIS JIHOČESKÉ KRAJSKÉ SOUTĚŽE DOSPĚLÝCH 2018 2019 České Budějovice 13.05.2018 http://kuzelkakraj.webnode.cz/ 1 Všeobecná ustanovení 1. Řízení soutěží: Všechny soutěže

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Herní plán

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Herní plán SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ Kapitola 1 - Základní pojmy 1.1 - Pořadatel a řídicí orgány Pořadatelem soutěží mužů je Česká baseballová asociace, jejíž Výkonný výbor pravomoci v řízení soutěží deleguje sám nebo prostřednictvím

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. 1.3 Oddíl Oddíl je právnická osoba s právní subjektivitou, která užívá v rámci ČBA unikátní a nezaměnitelný název.

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. 1.3 Oddíl Oddíl je právnická osoba s právní subjektivitou, která užívá v rámci ČBA unikátní a nezaměnitelný název. SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ Kapitola 1 Základní pojmy 1.1 Soutěže mužů V kategorii mužů se hraje Extraliga (ExL), První liga (1L), Liga B-družstev (BL), jednotlivé regionální přebory (RP) a Český pohár (ČP). 1.2

Více

Soutěžní řád PBS 2014. (Listopad 2013)

Soutěžní řád PBS 2014. (Listopad 2013) Soutěžní řád PBS 2014 (Listopad 2013) Termíny 31.1.2014 termín pro odevzdání přihlášek do soutěží PBS 2014 31.3.2014 termín pro zaplacení startovného za účast týmů v soutěžích PBS 2014 31.3.2014 termín

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U18

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U18 Kapitola 1 Základní pojmy SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U18 1.1 Pořadatel a řídicí orgány Pořadatelem Extraligy U18 (ExL18) je Česká baseballová asociace (ČBA). Řídicím orgánem je Sportovně-technická komise ČBA

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO EXTRALIGY a 2. ČSL 2011 Vydala Sportovně technická komise ČSA STK ČSA 2 SŘ ČSL 2011 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Soutěžní řád Soutěžní řád pro Extraligu a 2. ČSL

Více

Česká softballová asociace. Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace. Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2013-2016 Dotační politika

Více

Extraliga, součást České bowlingové ligy 2017/2018

Extraliga, součást České bowlingové ligy 2017/2018 Extraliga, součást České bowlingové ligy 2017/2018 VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Vypisovatel Česká bowlingová asociace (dále jen ČBA) Zátopkova 100/2, p. s. 40, 160 17 Praha 6 Strahov 2. Vedoucí soutěže Předseda

Více

Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2013-2016 (upraveno

Více

Česká softballová asociace. Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace. Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2009-2012 Dotační politika

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Herní plán

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Herní plán SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ Kapitola 1 - Základní pojmy 1.1 - Pořadatel a řídicí orgány Pořadatelem soutěží mužů je Česká baseballová asociace, jejíž Výkonný výbor pravomoci v řízení soutěží deleguje sám nebo prostřednictvím

Více

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: II. liga JM oblasti /2014

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: II. liga JM oblasti /2014 Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: II. liga JM oblasti - 2013/2014 Hraje se podle posledního vydání pravidel badmintonu s výjimkou ustanovení tohoto rozpisu podle sportovních dokumentů ČBaS.

Více

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: IV.liga

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: IV.liga Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: IV.liga IV. liga JM oblasti 2014/2015 Hraje se podle posledního vydání pravidel badmintonu s výjimkou ustanovení tohoto rozpisu podle sportovních dokumentů

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍCH SOUTĚŽÍ MLÁDEŽE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍCH SOUTĚŽÍ MLÁDEŽE SOUTĚŽNÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍCH SOUTĚŽÍ MLÁDEŽE Kapitola 1 - Základní pojmy 1.1 Celostátní soutěže mládeže Celostátními soutěžemi mládeže jsou jednak Mistrovství republiky (dále jen MR) jednotlivých kategorií

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Herní plán

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Herní plán SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ Kapitola 1 - Základní pojmy 1.1 - Pořadatel a řídicí orgány Pořadatelem soutěží mužů je Česká baseballová asociace, jejíž Výkonný výbor pravomoci v řízení soutěží deleguje sám nebo prostřednictvím

Více

Okresní nohejbalový svaz Praha západ. Okresní soutěž a přebor mužů v nohejbale Praha - západ 2015 ROZPIS

Okresní nohejbalový svaz Praha západ. Okresní soutěž a přebor mužů v nohejbale Praha - západ 2015 ROZPIS Okresní nohejbalový svaz Praha západ Okresní soutěž a přebor mužů v nohejbale Praha - západ 2015 ROZPIS 1. Předpis Hraje se dle platných Pravidel nohejbalu, Soutěžního řádu, tohoto rozpisu a jeho případných

Více

PŘEDPIS DLOUHODOBÉ MISTROVSKÉ SOUTĚŽE KOMISE NOHEJBALU ROKYCANY ČESKÝ NOHEJBALOVÝ SVAZ

PŘEDPIS DLOUHODOBÉ MISTROVSKÉ SOUTĚŽE KOMISE NOHEJBALU ROKYCANY ČESKÝ NOHEJBALOVÝ SVAZ PŘEDPIS DLOUHODOBÉ MISTROVSKÉ SOUTĚŽE 2018 KOMISE NOHEJBALU ROKYCANY ČESKÝ NOHEJBALOVÝ SVAZ 1 2 Komise nohejbalu Rokycany Český nohejbalový svaz Jiráskova 214/I, 337 01 Rokycany ------------------------------------------

Více

Dotační politika ČSA

Dotační politika ČSA Dotační politika ČSA 2016-2018 Dotační politika ČSA 2016 2018 byla projednána na výjezdním jednání Předsednictva ČSA dne 31. srpna 2015 a schválena Předsednictvem ČSA dne 21. září 2015. V tomto znění platí

Více

Propozice Okresní nohejbalové soutěže Pardubice 2019

Propozice Okresní nohejbalové soutěže Pardubice 2019 Propozice Okresní nohejbalové soutěže Pardubice 2019 Pro okresní soutěže, vyjma níže uvedených úprav, platí v plném rozsahu Soutěžní řád nohejbalu a Pravidla nohejbalu vydané Českým nohejbalovým svazem.

Více

ROZPISY POHÁRŮ DOSPĚLÝCH A ŽÁKŮ 58. ROČNÍK POHÁRU ÚSTECKÉHO KFS VE FOTBALE DOSPĚLÝCH 2018

ROZPISY POHÁRŮ DOSPĚLÝCH A ŽÁKŮ 58. ROČNÍK POHÁRU ÚSTECKÉHO KFS VE FOTBALE DOSPĚLÝCH 2018 PŘÍLOHA ČÍSLO 3 ROZPISY POHÁRŮ DOSPĚLÝCH A ŽÁKŮ 58. ROČNÍK POHÁRU ÚSTECKÉHO KFS VE FOTBALE DOSPĚLÝCH 2018 Článek 1 - Řízení soutěže Pohár ÚKFS ve fotbale dospělých doplňuje mistrovské soutěže dospělých

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE A ŽEN FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE A ŽEN FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE A ŽEN FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY ČÁST PRVNÍ SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE HLAVA I. OBECNÁ USTANOVENÍ 1 Působnost 1. Dle této části tohoto řádu (dále Soutěžní řád mládeže ) se organizují

Více

R O Z P I S okresních volejbalových soutěží dospělých řízených STK VV OVS Pardubice

R O Z P I S okresních volejbalových soutěží dospělých řízených STK VV OVS Pardubice R O Z P I S okresních volejbalových soutěží dospělých řízených STK VV OVS Pardubice 2017-2018 V Š E O B E C N Á U S T A N O V E N Í 1. Řízení soutěží Vyhlašovatelem nemistrovských soutěží Okresní nemistrovská

Více

ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO MLÁDEŽNICKÉ LIGY KADETEK, KADETŮ, ŽÁKYŇ, ŽÁKŮ A TEE-BALLU 2012 Vydala Sportovně technická komise lig mládeže ČSA STK LM ČSA 2 SŘ Mládežnických lig 2012 1. ÚVODNÍ

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U21

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U21 Kapitola 1 Základní pojmy 1.1 Soutěž Extraliga U21 je celorepubliková soutěž. SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U21 1.2 Pořadatel a řídící orgány Pořadatelem Extraligy U21 (ExL21) je Česká baseballová asociace (ČBA).

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2016 2017 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE A ŽEN FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE A ŽEN FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE A ŽEN FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY ČÁST PRVNÍ SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE HLAVA I. OBECNÁ USTANOVENÍ 1 Působnost 1. Dle této části (dále též Soutěžní řád mládeže ) se organizují soutěže

Více

ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO MLÁDEŽNICKÉ LIGY KADETEK, KADETŮ, ŽÁKYŇ, ŽÁKŮ A T-BALLU 2014 Vydala Sportovně technická komise lig mládeže ČSA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Organizátor Extraligu

Více

KRAJSKÉ SOUTĚŽE DÍVKY

KRAJSKÉ SOUTĚŽE DÍVKY R O Z P I S KRAJSKÉ SOUTĚŽE DÍVKY a CHLAPCI Starší žákyně, mladší žákyně, žáci Soutěžní období 2014-2015 Karlovarský krajský volejbalový svaz Gorkého 280, 356 01 Sokolov, tel. 352 604 629 e-mail: javurek@cvf.cz

Více

Rozpis soutěží ČSVP

Rozpis soutěží ČSVP Rozpis soutěží ČSVP 2017 2018 Aktualizace 19. 8. 2018 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO EXTRALIGU KADETEK, EXTRALIGU ŽÁKYŇ, EXTRALIGU ŽÁKU, EXTRALIGU KADETU A 2.LIGU KADETU 2009 Vydala Sportovně technická komise ČSA STK ČSA 2 SŘ Mládežnických lig

Více

DOPLNĚNÍ PRAVIDEL, ROZPIS A ORGANIZACE HALOVÉHO TURNAJE ŽEN UNIVERZITA INDOOR CUP

DOPLNĚNÍ PRAVIDEL, ROZPIS A ORGANIZACE HALOVÉHO TURNAJE ŽEN UNIVERZITA INDOOR CUP DOPLNĚNÍ PRAVIDEL, ROZPIS A ORGANIZACE HALOVÉHO TURNAJE ŽEN UNIVERZITA INDOOR CUP ORGANIZAČNÍ INFORMACE 1/2 MÍSTO / Brno, sportovní hala VUT Palackého vrch TERMÍN / 7-8.3.2009, začátek turnaje v sobotu

Více

Soutěžní řád. Krajské a regionální svazy mohou upravit. Závazné předpisy. včetně aktualizace poslední

Soutěžní řád. Krajské a regionální svazy mohou upravit. Závazné předpisy. včetně aktualizace poslední Soutěžní řád ČAST Soutěžní řád včetně aktualizace poslední 5. 5. 2016 Soutěžní řád je soubor předpisů pro organizování, řízení a vyhodnocování soutěží stolního tenisu. Obsah: 1. Všeobecná a technická ustanovení

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE A ŽEN FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE A ŽEN FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE A ŽEN FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY ČÁST PRVNÍ SOUTĚŽNÍ ŘÁD MLÁDEŽE HLAVA I. OBECNÁ USTANOVENÍ 1 Působnost 1. Dle této části tohoto řádu (dále Soutěžní řád mládeže ) se organizují

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2018 2019 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise 2016-2017 1. Řídící orgán: Soutěž řídí Středočeský svaz stolního tenisu (STSST) prostřednictvím své

Více

MISTROVSTVÍ PRAHY DRUŽSTEV

MISTROVSTVÍ PRAHY DRUŽSTEV Pražský kuželkářský svaz vydává R O Z P I S MISTROVSTVÍ PRAHY DRUŽSTEV 2019/2020 PRAHA 15. 5. 2019 I. Všeobecná ustanovení: 1. Řízení Řídí Sportovně technická komise PKS (dále jen STK PKS). 2. Pořadatel

Více

e-mail: ptolar@vodakva.cz klauber@elcoplus.cz

e-mail: ptolar@vodakva.cz klauber@elcoplus.cz e-mail: ptolar@vodakva.cz klauber@elcoplus.cz Adresář organizačních pracovníků SKP Tachov: Jiří CHEJNOVSKÝ, 34701 Tachov tel.: 724 359 780 e-mail: jiri.chejnovsky@seznam.cz hřiště: SKP Tachov u městského

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

TECHNICKÉ NORMY SOUTĚŽÍ ŘÍZENÝCH ČSLH. (I.liga ČR, II. liga ČR, ELJ, LJ, ELSD, LSD, ELMD, LMD, ŽL 1998, ŽL 2000, ŽL , ŽL )

TECHNICKÉ NORMY SOUTĚŽÍ ŘÍZENÝCH ČSLH. (I.liga ČR, II. liga ČR, ELJ, LJ, ELSD, LSD, ELMD, LMD, ŽL 1998, ŽL 2000, ŽL , ŽL ) TECHNICKÉ NORMY SOUTĚŽÍ ŘÍZENÝCH ČSLH (I.liga ČR, II. liga ČR, ELJ, LJ, ELSD, LSD, ELMD, LMD, ŽL 1998, ŽL 2000, ŽL 1998 1999, ŽL 2000 2001) SEZÓNA 2011 2012 Účastníci mistrovských soutěží ČSLH jsou povinni

Více

Česká softballová asociace SOUTĚŽNÍ ŘÁD. pro mistrovské. mládežnické turnaje. pro rok 2 0 0 6. Vydala komise mládeže ČSA

Česká softballová asociace SOUTĚŽNÍ ŘÁD. pro mistrovské. mládežnické turnaje. pro rok 2 0 0 6. Vydala komise mládeže ČSA 1 Česká softballová asociace SOUTĚŽNÍ ŘÁD pro mistrovské mládežnické turnaje pro rok 2 0 0 6 Vydala komise mládeže ČSA 2 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Mistrovské mládežnické turnaje (MMT) organizuje Česká softballová

Více

c) body jsou přiznány za získané umístění v hracím plánu, skreč má pro postup hráče na hracím plánu hodnotu vítězství.

c) body jsou přiznány za získané umístění v hracím plánu, skreč má pro postup hráče na hracím plánu hodnotu vítězství. SOUTĚŽNÍ ŘÁD SENIORSKÉHO TENISU Článek 1 Soutěžní řád stanoví organizaci a řízení seniorských tenisových soutěží hraných na území České republiky (dále jen ČR), včetně mezinárodních, pokud pro ně neplatí

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO OTEVŘENÁ MISTROVSTVÍ ČR V MLÁDEŽNICKÝCH KATEGORIÍCH 2012 Vydala Sportovně technická komise lig mládeže ČSA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Organizátor Otevřená mistrovství

Více

ROZPIS DLOUHODOBÁ MISTROVSKÁ SOUTĚŽ PLZEŇ-MĚSTO MUŽI 2017

ROZPIS DLOUHODOBÁ MISTROVSKÁ SOUTĚŽ PLZEŇ-MĚSTO MUŽI 2017 ROZPIS DLOUHODOBÁ MISTROVSKÁ SOUTĚŽ PLZEŇ-MĚSTO MUŽI 2017 ČESKÝ NOHEJBALOVÝ SVAZ, z.s. SVAZ NOHEJBALU PSU PLZEŇ-MĚSTO 10.12.2016 Český nohejbalový svaz, z.s. Svaz nohejbalu PSU Plzeň-město --------------------------------------------------------

Více

ROZPIS DLOUHODOBÝCH SOUTĚŽÍ MUŽŮ KNS PRAHA NA ROK 2017

ROZPIS DLOUHODOBÝCH SOUTĚŽÍ MUŽŮ KNS PRAHA NA ROK 2017 ROZPIS DLOUHODOBÝCH SOUTĚŽÍ MUŽŮ KNS PRAHA NA ROK 2017 1. Působnost Rozpisu dlouhodobých soutěží Rozpis dlouhodobých soutěží (dále jen Rozpis) je platný pro dlouhodobé soutěže řízené Výkonným výborem (dále

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

Český svaz ledního hokeje MISTROVSKÉ SOUTĚŽE. sezóna

Český svaz ledního hokeje MISTROVSKÉ SOUTĚŽE. sezóna Český svaz ledního hokeje MISTROVSKÉ SOUTĚŽE sezóna 2011-2012 Název soutěže Zkratka I. liga ČR I. liga ČR II. liga ČR II. liga ČR NOEN extraliga juniorů NOEN ELJ (ELJ) Liga juniorů LJ Extraliga staršího

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Článek 1 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) 2) Soutěže se hrají podle platného

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu Středočeský krajský volejbalový svaz ČVS http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu 2012 2013 modrý a červený volejbal chlapců, dívek a smíšených družstev

Více

Rozpis. Krajský přebor Vysočiny. soutěžní ročník 2016/17. Kuželkářský svaz kraje Vysočina. Ve Velkém Meziříčí dne

Rozpis. Krajský přebor Vysočiny. soutěžní ročník 2016/17. Kuželkářský svaz kraje Vysočina. Ve Velkém Meziříčí dne Kuželkářský svaz kraje Vysočina Rozpis Krajský přebor Vysočiny soutěžní ročník 2016/17 Ve Velkém Meziříčí dne 15.6.2016 Zdeněk Toman předseda KSK Vysočina Jiří Starý předseda STK KSK Vysočina Všeobecná

Více

6. Přihlášky a odhlášky:

6. Přihlášky a odhlášky: Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise 2015-2016 1. Řídící orgán: Soutěž řídí Středočeský svaz stolního tenisu (STSST) prostřednictvím své

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO LIGU KADETEK A LIGU ŽÁKYŇ 2008 Vydala Komise mládeže ČSA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Ligu kadetek a Ligu žákyň organizuje Česká softballová asociace (ČSA) jako

Více

Rozpis soutěží ČSVP

Rozpis soutěží ČSVP Rozpis soutěží ČSVP 2018 2019 Aktualizace 01. 07. 2018 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím

Více

Konference KNS - Přílohy Osnice, 23. února 2019

Konference KNS - Přílohy Osnice, 23. února 2019 SOUTĚŽE 2019 HRACÍ DNY A HODINY SOUTĚŽÍ ŘÍZENÝCH KNS Soutěž KP a KS družstev mužů KP družstev mládeže ( dorost, žáci ) Sobota 9:00-15:00 -- Neděle --** 09:00 Státní svátky 9:00 15.00 ( 18.kol ) --** 09:00

Více

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U13:

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U13: Propozice - Ondrášovka Cup 2016-17 v kategorii U13: 1. Pořadatel: ONDRÁŠOVKA a.s., FAČR, SKFS www.ondrasovkafotbal.cz A. Všeobecná ustanovení 2. Hlavní koordinátoři turnajů: Roman Vonášek - sekretář mládeže

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

SYSTÉM SOUTĚŽE Extraligy 2015 (Metodický pokyn STK ČBA)

SYSTÉM SOUTĚŽE Extraligy 2015 (Metodický pokyn STK ČBA) SYSTÉM SOUTĚŽE Extraligy 2015 (Metodický pokyn STK ČBA) Přihlášené týmy: Arrows Ostrava, Draci Brno, Eagles Praha, Cardion Hroši Brno, Kotlářka Praha, Skokani Olomouc, Technika Brno, Tempo Titans Praha

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2015 2016

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2015 2016 Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2015 2016 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

Z Á S A D Y R O Z P I S U

Z Á S A D Y R O Z P I S U Český volejbalový svaz Sportovně technická komise Zátopkova 100/2, PS 40, 160 17 Praha 6, stk@cvf.cz ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Přestupní řád. Svazu zápasu České republiky

Přestupní řád. Svazu zápasu České republiky Přestupní řád Svazu zápasu České republiky Přestupní řád Svazu zápasu České republiky Přestupní řád Svazu zápasu České republiky (dále jen PŘ ) je směrnicí, která řeší přestupy a hostování aktivních zápasníků

Více

E.ON Junior Cup Sobota P R O P O Z I C E. turnaje kopané starších přípravek. UMT Karlovy Vary-Drahovice

E.ON Junior Cup Sobota P R O P O Z I C E. turnaje kopané starších přípravek. UMT Karlovy Vary-Drahovice E.ON Junior Cup 2015 P R O P O Z I C E turnaje kopané starších přípravek UMT Karlovy Vary-Drahovice Sobota 16.5.2015 Termín turnaje: Místo konání: Hrací plocha: sobota 16. května 2015. Plánovaná doba trvání

Více

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1 ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1 Karviná 20. 05. 2014 PROPOZICE Mistrovství ČR starších žáků pro soutěžní ročník 2013/2014 (Finálový turnaj žákovské ligy) 1. Pořadatel: z pověření ČSH oddíl

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu Středočeský krajský volejbalový svaz ČVS http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu 2011 2012 modrý a červený volejbal hochů, dívek a smíšených družstev

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U18

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U18 Kapitola 1 Základní pojmy SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U18 1.1 Soutěž Extraliga U18 (ExL U18) je celorepubliková soutěž. ExL U18 se dělí na Základní část a Nadstavbu (viz Kapitola 3), které se hrají jako dlouhodobá

Více

Výklad Pravidel 2014-2017 Opakování

Výklad Pravidel 2014-2017 Opakování Výklad Pravidel 2014-2017 Opakování Komise rozhodčích ČSA Březen 2015 1. Dočasný běžec Kap.I, 13 - Dočasný běžec (Temporary Runner), Kap.IV, 11 Kap.XII, 2a Poznámka 2 Hlavní principy: Je to běžec za chytače,

Více

Školení oddílů SKFS Velká Dobrá

Školení oddílů SKFS Velká Dobrá Školení oddílů SKFS Velká Dobrá 26.11.2016 Ing. Martin HAVEL, Jan HOŘEJŠÍ, Mgr. Zdeněk TASCH Mistrovství Evropy žen do 17 let v roce 2017 v České republice SOUTĚŽNÍ ŘÁD FOTBALU IS FAČR RMS 2016/2017 DISCIPLINÁRNÍ

Více

PŘESTUPNÍ ŘÁD. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Podání žádosti o přestup nebo hostování

PŘESTUPNÍ ŘÁD. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Podání žádosti o přestup nebo hostování PŘESTUPNÍ ŘÁD Kapitola 1 - Základní pojmy 1.1 - Přestup a hostování Přestup je akt, při kterém registrovaný člen ČBA mění svoji registraci z jednoho oddílu do jiného. Hostování je stav, kdy registrovaný

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO 2. LIGU JUNIORŮ, 2. LIGU JUNIOREK A MLÁDEŽNICKÉ LIGY KADETEK, KADETŮ, ŽÁKYŇ, ŽÁKŮ, T-BALLU 2016 Vydala Sportovně technická komise lig mládeže 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Více

KVALIFIKACE skupina B. minifotbal IV. H D. 15.květen 2017 PŘÍBRAM

KVALIFIKACE skupina B. minifotbal IV. H D. 15.květen 2017 PŘÍBRAM KVALIFIKACE skupina B minifotbal IV. H D 15.květen 2017 PŘÍBRAM P R O P O Z I C E minifotbal chlapců a dívek A/ Všeobecná ustanovení Soutěž: Pořadatel: Ředitel soutěže: SLZŠ - kategorie B vyhlášená MŠMT

Více

ROZPIS HALOVÝCH SOUTĚŽÍ ŘÍZENÝCH ČSPH 2013/2014

ROZPIS HALOVÝCH SOUTĚŽÍ ŘÍZENÝCH ČSPH 2013/2014 ROZPIS HALOVÝCH SOUTĚŽÍ ŘÍZENÝCH ČSPH 2013/2014 a) muži extraliga f) dorostenci b) muži I. liga g) dorostenky c) muži II. Liga h) st. žáci d) ženy extraliga ch) st. žákyně e) ženy I.liga Účastníci: a)

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

Královéhradecký krajský kuželkářský svaz Pardubický krajský kuželkářský svaz ROZPIS. Východočeského poháru mládeže. 7.

Královéhradecký krajský kuželkářský svaz Pardubický krajský kuželkářský svaz ROZPIS. Východočeského poháru mládeže. 7. Královéhradecký krajský kuželkářský svaz Pardubický krajský kuželkářský svaz ROZPIS Východočeského poháru mládeže 7. ročník 2014-2015 Sportovně technická komise KKKS a PKKS Ústí nad Orlicí 10. srpna 2014

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD NOHEJBALU

SOUTĚŽNÍ ŘÁD NOHEJBALU SOUTĚŽNÍ ŘÁD NOHEJBALU 21.2. 2004 1 Obsah 1 Všeobecná ustanovení............ 3 2 Řízení utkání...............4 2.1 Obecné zásady řízení utkání............4 2.2 povinnosti rozhodčích............ 4 2.3 Práva

Více

Český tenisový svaz. 1. Pravidla pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS. 2. Soutěžní řád pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS

Český tenisový svaz. 1. Pravidla pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS. 2. Soutěžní řád pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS Český tenisový svaz 1. Pravidla pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS 1.1. Pravidla minitenisu 1.2. Pravidla babytenisu 2. Soutěžní řád pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS 2.1. Společná ustanovení pro soutěže

Více

Stanovy SFL - Small Floorball League

Stanovy SFL - Small Floorball League SFL - Small Floorball League I. Základní ustanovení Stanovy SFL - Small Floorball League 2013-2014 1. Small floorball league (SFL) je amatérská soutěž určená pro vyplnění volného času, hraná dle pravidel

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. 1.3 Oddíl Oddíl je právnická osoba s právní subjektivitou, která užívá v rámci ČBA unikátní a nezaměnitelný název.

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. 1.3 Oddíl Oddíl je právnická osoba s právní subjektivitou, která užívá v rámci ČBA unikátní a nezaměnitelný název. SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ Kapitola 1 Základní pojmy 1.1 Soutěže mužů V kategorii mužů se hraje Extraliga (ExL), První liga (1L), Liga B-družstev (BL), jednotlivé regionální přebory (RP) a Český pohár (ČP). 1.2

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD Vydal: Výkonný výbor ČNS Schválil: Valná hromada ČNS Platnost od: 8.3.2015

SOUTĚŽNÍ ŘÁD Vydal: Výkonný výbor ČNS Schválil: Valná hromada ČNS Platnost od: 8.3.2015 SOUTĚŽNÍ ŘÁD Vydal: Výkonný výbor ČNS Schválil: Valná hromada ČNS Platnost od: 8.3.205 Obsah: VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ...4. Forma činnosti...4.2 Organizace a řízení soutěží...4.3 Kategorie soutěží...4.4 Druhy

Více

Středočeský badmintonový svaz vypisuje Oblastní přebor družstev dospělých pro rok 2018/2019

Středočeský badmintonový svaz vypisuje Oblastní přebor družstev dospělých pro rok 2018/2019 Středočeský badmintonový svaz, z.s nám.17.listopadu 493/4, Benátky n/j 29471, IČ:01382551 ROZPIS SOUTĚŽÍ NA SEZÓNU 2018-2019 Středočeský badmintonový svaz vypisuje Oblastní přebor družstev dospělých pro

Více

DHL Juniorská liga akademií

DHL Juniorská liga akademií DHL Juniorská liga akademií Počet účastníků : 19 Počet utkání : 44-57 Hrací dny : čtvrtek/pátek, sobota Začátky utkání : všední den nejdříve v 15,00 hodin víkend, svátky nejdříve ve 12,00 hodin Systém

Více

Rozpis krajského přeboru dospělých (2008 2009)

Rozpis krajského přeboru dospělých (2008 2009) Rozpis krajského přeboru dospělých (2008 2009) I. V Š E O B E C N Á U S T A N O V E N Í 1. Řízení soutěže Krajský přebor vyhlašuje a řídícím orgánem je předsednictvo Středočeského krajského volejbalového

Více

Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a

Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a NIKE Premier Cup 2013 Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a Generální partner: NIKE Organizátoři: NIKE, FAČR, Slovenský fotbalový svaz, SPORT INVEST Marketing,

Více

Zásady stanovování poplatků Českého svazu házené

Zásady stanovování poplatků Českého svazu házené Zásady stanovování poplatků Českého svazu házené leden 2015 1 Článek I Poplatky 1. Český svaz házené (dále jen ČSH) stanovuje ve svých legislativních předpisech možnost svým orgánům stanovovat finanční

Více

SPECIFIKACE SOUTĚŽÍ 2017

SPECIFIKACE SOUTĚŽÍ 2017 SPECIFIKACE SOUTĚŽÍ 2017 Vydala Sportovně technická komise ČSA OBSAH ÚVOD... - 1 - ŽENY A JUNIORKY EXTRALIGA ŽEN... - 2 - POHÁR ČSA ŽEN... - 5-2. ČESKÁ SOFTBALLOVÁ LIGA ŽEN... - 8-3. ČESKÁ SOFTBALLOVÁ

Více

Systém soutěží a klasifikační řád ČASQ. sezóna 2010-11

Systém soutěží a klasifikační řád ČASQ. sezóna 2010-11 Systém soutěží a klasifikační řád ČASQ sezóna 2010-11 1. SOUTĚŽE JEDNOTLIVCŮ 1A. SOUTĚŽE DOSPĚLÝCH SOUTĚŽE MUŽŮ SOUTĚŽE ŽEN 1B. SOUTĚŽE MASTERS 1C. SOUTĚŽE VE ČTYŘHŘE 1D. SOUTĚŽE JUNIORŮ 2.SOUTĚŽE DRUŽSTEV

Více

AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015

AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015 AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015 Český svaz Air-hockey, o.s. vyhlašuje schéma soutěží jednotlivců a družstev pro sezónu 2015. Jednotlivci i celá hráčská uskupení se mohou do soutěží zapojit účastnicky

Více

S p o r t o v ně technická komise R O Z P I S

S p o r t o v ně technická komise R O Z P I S OKRESNÍ VOLEJBALOVÝ SVAZ V PROSTĚJOVĚ S p o r t o v ně technická komise R O Z P I S OKRESNÍCH PŘEBORŮ MUŽŮ A ŽEN 2012/2013 ROZPIS OKRESNÍCH PŘEBORŮ MUŽŮ A ŽEN Soutěžní období 2012/2013 A) VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ:

Více

MČR 9. TŘÍD V LEDNÍM HOKEJI OSTRAVA 3.-5.4.2009 HC VÍTKOVICE STEEL. pořádá. Mistrovství České republiky9. tříd v lednímhokeji pro sezónu 2008/2009

MČR 9. TŘÍD V LEDNÍM HOKEJI OSTRAVA 3.-5.4.2009 HC VÍTKOVICE STEEL. pořádá. Mistrovství České republiky9. tříd v lednímhokeji pro sezónu 2008/2009 MČR 9. TŘÍD V LEDNÍM HOKEJI OSTRAVA 3.-5.4.2009 HC VÍTKOVICE STEEL pořádá Mistrovství České republiky9. tříd v lednímhokeji pro sezónu 2008/2009 MFH Ostrava-Vítkovice 1. Všeobecná ustanovení 1.1 Pořádající

Více

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU 2014-2015 - vyváženost a kombinace obou hracích modelů, tedy hraní systémem turnajů a hraní ve dvojicích. - respektování principu, že hrací

Více

R O Z P I S. Mistrovství Prahy šestičlenných družstev na 6 x 100 HS pro soutěžní ročník 2018 / 2019

R O Z P I S. Mistrovství Prahy šestičlenných družstev na 6 x 100 HS pro soutěžní ročník 2018 / 2019 R O Z P I S Mistrovství Prahy šestičlenných družstev na 6 x 100 HS pro soutěžní ročník 2018 / 2019 I. Všeobecná ustanovení: 1. Vypisovatel soutěže: Výkonný výbor Pražského kuželkářského svazu (dále PKS).

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO EXTRALIGY, 2. ČSL A POHÁRY ČSA MUŽŮ A ŽEN 2013 Vydala Sportovně technická komise ČSA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Soutěžní řád Soutěžní řád pro Extraligy, 2. ČSL

Více

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje 1. Řídící orgán: Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže ve stolním tenise 2018-2019 Soutěž řídí Středočeský svaz stolního tenisu (STSST) prostřednictvím své Komise mládeže

Více

Stanovy SFL - Small Floorball League

Stanovy SFL - Small Floorball League SFL - Small Floorball League Stanovy SFL - Small Floorball League I. Základní ustanovení 1. Small floorball league ( SFL ) je amatérská soutěž určená pro vyplnění volného času, hraná dle pravidel Čfbu

Více

HERNÍ ŘÁD MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V CURLINGU MUŽŮ A ŽEN (Schváleno VH 31. 5. 2014)

HERNÍ ŘÁD MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V CURLINGU MUŽŮ A ŽEN (Schváleno VH 31. 5. 2014) HERNÍ ŘÁD MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V CURLINGU MUŽŮ A ŽEN (Schváleno VH 31. 5. 2014) 1. Systém soutěže Mistrovství České republiky mužů a žen (dále jen MČR) je dlouhodobou soutěží, v níž jsou týmy rozděleny

Více

b) Rozbruslení družstev je 10 min. před začátkem utkání bez následné úpravy ledu.

b) Rozbruslení družstev je 10 min. před začátkem utkání bez následné úpravy ledu. ELIOD LIGA MD SKUPINA ZÁPAD 2014/15 Řídící orgán: VV KSLH Karlovarského kraje, ZS Sokolov, Boženy Němcové 1780, 356 01 Sokolov Liga mladšího dorostu Věková kategorie: hráči narození 1.1. do 31.12. r. 1999

Více

Přestupní řád Svazu zápasu České republik

Přestupní řád Svazu zápasu České republik P R E A M B U L E Přestupní řád Svazu zápasu České republiky (dále jen PŘ) je směrnicí, která řeší přestupy a hostování aktivních zápasníků a ostatních členů SZČR v ČR. Současně upravuje podmínky jak pro

Více

(platný od )

(platný od ) Kapitola 1 - Základní pojmy PŘESTUPNÍ ŘÁD (platný od 1.1.2017) 1.1 - Přestup a hostování Přestup je akt, při kterém registrovaný člen ČBA mění svoji registraci z jednoho oddílu do jiného. Hostování je

Více

Pardubický krajský kuželkářský svaz ROZPIS. mistrovství Pardubického kraje 2018 jednotlivců

Pardubický krajský kuželkářský svaz ROZPIS. mistrovství Pardubického kraje 2018 jednotlivců Pardubický krajský kuželkářský svaz ROZPIS mistrovství Pardubického kraje 2018 jednotlivců Sportovně technická komise PKKS Ústí nad Orlicí 10. prosince 2017 http://kuzelkypk.czechian.net/ 1 (1) Vypisovatel

Více

ROZPIS SOUTĚŽÍ SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV V TENISE, POŘÁDANÝCH SEVEROČESKÝM TENISOVÝM SVAZEM (dále SeTeS) V ROCE 2017

ROZPIS SOUTĚŽÍ SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV V TENISE, POŘÁDANÝCH SEVEROČESKÝM TENISOVÝM SVAZEM (dále SeTeS) V ROCE 2017 ROZPIS SOUTĚŽÍ SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV V TENISE, POŘÁDANÝCH SEVEROČESKÝM TENISOVÝM SVAZEM (dále SeTeS) V ROCE 2017 A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Názvy soutěží, věkové kategorie: Severočeská divize dospělých Severočeská

Více