MICHELIN na autosalonu IAA v Hanoveru, Německo Nové řady nákladní pneumatik MICHELIN pro rok Tiskový balíček. Kontakt pro média:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MICHELIN na autosalonu IAA v Hanoveru, Německo Nové řady nákladní pneumatik MICHELIN pro rok 2013. Tiskový balíček. Kontakt pro média: +608 288 887"

Transkript

1 MICHELIN na autosalonu IAA v Hanoveru, Německo Nové řady nákladní pneumatik MICHELIN pro rok 2013 Tiskový balíček Kontakt pro média:

2 Obsah Přehled 1. Novinky a analýzy 2. Michelin a evropský program označování pneumatik Závazek Michelinu informující zákazníky i o dalších aspektech nad rámec štítkování 3. Nová řada nákladních pneumatik MICHELIN 4. Řada MICHELIN X Line Energy Z, D a T 5. MICHELIN X Line Energy T pro podvalníky 6. MICHELIN X Multi F 7. MICHELIN X Multi T 8. Milníky skupiny Michelin 9. Klíčové údaje skupiny Michelin

3 Přehled Společnost Michelin představuje na letošním autosalónu IAA v německém Hanoveru nové řady nákladních pneumatik. Součástí je i světová premiéra nové řady MICHELIN X Line Energy, která nabízí nadprůměrnou efektivitu v úspoře paliva, která je tak důležitá pro dálkovou přepravu. Představení nových produktových řad jde ruku v ruce s představením nové evropské legislativy týkající se označování pneumatik, která vstupuje v platnost 1. listopadu. Podobná nálepka již byla představena pro obutí na osobní vozy. V obou případech bude štítek informovat o bezpečnostním kritérii (brzdění na mokru), vlivu pneumatiky na spotřebu paliva (podle valivého odporu) a hluku způsobeném odvalováním pneumatik.

4 1. Novinky a analýzy Společnost Michelin představuje novou řadu nákladních pneumatik na letošním autosalónu v Hanoveru, Německo. V uplynulých třech letech již Michelin představil nové pneumatiky pro autobusy, tahače a návěsy, které představují bezmála 40% z celkových prodaných pneumatik. Evropské dopravní odvětví Přepravní sektor je klíčovým průmyslem Evropy. Dokumenty Evropské Unie z roku 2012 ukazují, že mezi lety 2009 a 2010: - Přibližně 10.6 milionů lidí z 27 zemí EU bylo zaměstnáno v různých odvětvích dopravy. EU má nějakých 600,000 silničních dopravních společností přepravujících zboží a 331,722 společností přepravujících cestující. - Průmysl představuje 533 miliard v hrubé přidané hodnotě, nebo 5.1 % z celkové hrubé přidané hodnoty 27 zemí EU (EU-27). 1 - V roce 2010 představovala přeprava zboží v EU-27 3,831 miliard tuno-kilometrů, z čehož více než 45% náleželo pozemní dopravě a bylo přepraveno 34,092,500 tahači zaregistrovanými v regionu. 2 - Dopravní společnosti v Evropě čelí poklesu poptávky a obchodu. Přeprava v zemích Střední a Východní Evropy, měřená tonáží, klesla na 105,306,000 tun v roce 2011 z úrovně 93,751,000 tun v roce Ve stejném období v Západní Evropě klesla přeprava na 211,539,000 tun z 261,787,000 tun. - Stejně i přeprava zemědělských produktů a stavebních materiálů klesá. Rostoucí trend má pouze nájemní přeprava a přeprava osob. - V Itálii se v první polovině 2012 prodeje tahačů propadly o 37%. Jižní Evropa, která byla několikrát zasažena recesí, zažila pád prodejů tahačů o 25.5% ve Španělsku, 49.4% v Řecku a o 54.2% v Portugalsku. I sousedního Německa se dotkl propad poptávky pro nákladních vozech. Prodeje klesly v první polovině roku o 1.9%. - Ve Francii klesla přeprava zboží (která vytvořila 87.7 miliard v přidané hodnotě a zaměstnává 5.5% pracujících v roce 2010) 3 klesla o 5.9% ke konci a prodeje nových tahačů se snížily o 7% v prvním čtvrtletí Od doby kolapsu způsobeným recesí v roce 2008 a 2009 se poptávka zastavila na úrovni nižší než byla v Zdroj: EU Transport in figures, Evropská Komise, Zdroj: EU Transport in figures, Evropská Komise, Zdroj: Repères. Chiffres clés du transport, Ministry of Ecology, Sustainable Development, Transport and Housing, Zdroj: La conjoncture des transports au premier trimestre 2012, Chiffres et Statistiques, no. 338, July 2012, French Ministry of Ecology, Sustainable Development and Energy, Zdroj: Les Transports Routiers de Marchandises sous pavillon français en 2011, Chiffres et statistiques, no. 325, French Ministry of Ecology, Sustainable Development and Energy, 2012.

5 Prázdné přejezdy se naopak zvýšily o 4.8%, což reflektuje pokles ekonomické aktivity a pokles průměrné výše nákladu o 0.8%. 6 - V roce 2010 bylo vydáno 41,406 řidičských oprávnění pro profesionální řidiče, v roce 2009 to bylo 54,709 oprávnění. 7 Počet nově vzniklých dopravních společností stagnoval a pořád nedosáhl výše z roku 2010, počet bankrotů zůstal na stejné úrovni. V posledním čtvrtletí 2011 a prvním čtvrtletí 2012 zbankrotovalo přibližně 600 dopravních společnosti, včetně SERNAM. - V roce 2008 skončilo 6,000 dopravních společností v Itálii, 20,000 ve Španělsku a 5,000 v Německu. 8 - Pro udržení svého byznysu, musí všichni přepravci, bez výjimky, čelit stejným problémům a tozejména rostoucím cenám paliv. Ropa Brent vzrostla z ceny $30.77 za barel v prosinci 2008 na úroveň $ v srpnu To logicky znamená, že přepravní náklady rovněž rostou a o 3.2% v V Portugalsku například náklady na palivo představují v průměru 37.1% z celkových provozních nákladů, 10 ve Francii 28.4% a 40% v Polsku. Rozpočty za pneumatiky se liší méně. Ve Francii představují 2.15%, v Portugalsku je to 2.81% a 3.03% v Polsku. V případě vlivu pneumatik na ekonomiku provozu je jejich vliv jasný. Optimalizací pneumatikového hospodářství mohou přepravní společnosti výrazně snížit dopad ceny paliva na celkové výdaje firmy. Nová řada nákladních pneumatik MICHELIN: Vstříc výzvám se kterými se setkává dopravní odvětví V tomto prostředí představuje řada nákladních pneumatik MICHELIN, díky výborným hodnotám vlivu na spotřebu paliva dle nové evropské legislativy, praktické řešení pro postupné snižování celkových nákladů. To je z důvodů jejich protektorovatelnosti a prořezávatelnosti, což je strategickým závazkem Michelinu vůči životnímu prostředí. Důležité je i zmínit novou legislativou ve které všichni výrobci pneumatik uvádějí své produkty. Od 1. listopadu 2012 musí být všechny pneumatiky označeny štítkem informujícím o vybraných charakteristikách jako valivý odpor, brzdění na mokru a extérní hlučnost. Michelin vítá nový systém označování pneumatik, jenž umožňuje zákazníkům objektivně porovnat jednotlivé produkty a následně se zodpovědně rozhodnout. 6 Zdroj: Les Transports Routiers de Marchandises sous pavillon français en 2011, Chiffres et statistiques, no. 325, French Ministry of Ecology, Sustainable Development and Energy, Zdroj: Repères. Chiffres clés du transport, Ministry of Ecology, Sustainable Development, Transport and Housing, L Officiel des Transporteurs, no. 2505, May 29, Zdroj: Repères. Chiffres clés du transport, Ministry of Ecology, Sustainable Development, Transport and Housing, Michelin in-house data.

6 Michelin si všímá požadavků přepravců. Představení nové produktové řady MICHELIN X Line Energy T pro menší tahače pomůže optimalizovat náklad a to díky nižšímu valivému odporu a běhounu s nadprůměrně dlouhou životností. Nový MICHELIN X Multi F a X Multi T jsou vyrobeni tak, aby přesně naplňovaly požadavky přepravců. Díky dlouholetým zkušenostem společnosti Michelin a jejich vývojovým týmům a poradcům, kteří denně úzce spolupracují s přepravními společnostmi, jsou nové produktové řady MICHELIN navrženy přesně tak, aby splňovaly očekávání zákazníků.

7 2 Michelin a evropský systém označování pneumatik Evropská vyhláška EC/1222/2009 nařizuje výrobcům pneumatik, aby od 1. listopadu 2012 poskytovali zákazníkům informace o třech produktových charakteristikách. Vyhláška je navržena tak, aby odpovídala na tři požadavky a to: Zlepšení bezpečnosti silničního provozu. Zlepšení nákladové efektivity přepravních společností Snížení dopadů dopravy na životní prostředí Michelin podporuje nový systém značení a to ze dvou důvodů: zákazníci obdrží objektivní informace o vybraných charakteristikách pneumatik, o kterých veřejnost nebývá často informována. Zároveň dojde k zlepšení těchto charakteristik publikováním výsledků. Kromě hodnocení pneumatik na štítcích, může společnost Michelin přidat i svůj závazek týkající se vyrovnaného výkonu každé ze svých produktových řad. Pro nákladní automobily (kategorie C3) jsou kritéria následující: Energetická účinnost měřena valivým odporem, který má vliv na spotřebu paliva. Pneumatiky mají hodnoty od A (nejnižší valivý odpor) až po F (nejvyšší). Záběr na mokru, hodnoty od A (nejsilnější) po F (nejslabší). Vnější valivý hluk, měřen v decibelech a označován symbolem od jedné do tří vlnek a úrovní hluku. Systém označování nezahrnuje protektory nebo pneumatiky s hroty. 11 Evropský systém označování pneumatik pomůže zlepšit bezpečnost na cestách Brždění na mokru je měřeno zpomalovacím testem, kdy automobil zpomalí ze 60 km na 20 km v hodině, za podmínek definovaných evropskou vyhláškou. 12 Podle naměřených hodnot brzdných vzdáleností v porovnání s referenční pneumatikou se hodnoty pohybují od A do F. Rozdíly mezi dvěma hodnotami, např. B a C, představují rozdíl 4,5 metrů, což je vzdálenost bežného sedanu. Pneumatiky, jenž splňují tato striktní kritéria chování na mokru určitě pomohou zlepšit bezpečnost silničního provozu. 11 Netýká se rovněž off-road pneumatik, obutí pro rally, dočasně používaných rezervních pneumatik, pneumatik pro rychlost nižší než 80 km za hodinu a pneumatik s průměrem nižším než 10 palců a vyšším než 25 palců. 12 Data jsou měřena na povrchu s vodním filmem mezi 0.5 až 2 millimetry. Teplota vzduchu a povrchu se může měnit v rozpětí mezi 5 a 35 C pro letní pneumatiky a mezi 2 a 20 C pro zimní obutí. Nerovnosti povrchu, koeficienty tření a další charakteristiky povrchu se mohou měnit podle limitů stanovených zákonodárci.

8 Nová evropská legislativa uspoří palivo a sníží emise oxidu uhličitého emitovaného dopravou Pro vyjádření energetické účinnosti se používá kritérium valivého odporu, který se měří na speciálním kalibrovaném přístroji a výsledná škála hodnot variuje mezi 4 kg na tunu (A) a 8 kg na tunu (F). Rozdíl ve spotřebě mezi tahačem obutým do pneumatik s valivým odporem (A) a (B) je přibližně tři litry na 100 km. A to nemluvíme o dopadu na životní prostředí. Zároveň energeticky úsporné pneumatiky umožní dopravcům a fleetovým manažerům významně snížit náklady na palivo. Nová evropská legislativa podpoří lidské zdraví Jedním z kritérií nové evropské legislativy je i externí hluk způsobený odvalováním pneumatik. Úroveň hluku je měřena v decibelech a doplněna jednou, dvěma nebo třemi vlnkami značící hlučnější nebo méně hlučnější pneumatiky dle stanoveného limitu. Tři vlnky znamenají, že hlučnost pneumatik představuje maximální úroveň povolenou vyhláškou. Dvě vlnky znamenají, že úroveň hlučnosti je o tři decibely nižší než požadovaná hladina. Pokud má pneumatika jednu vlnku, jedná se o nejtižší obutí, které je o šest decibel tižší což znamená 4 méně než je požadováno legislativou, Hluk způsobený dopravou v městských a příměstských oblastech je považován za jeden z faktorů, jenž ohrožuje lidské zdraví. Úkolem všech zodpovědných výrobců pneumatik je tedy propagovat tižší a sociálně zodpovědnější mobilitu. Závazek Michelinu nad rámec nové legislativy Štítky poskytují data o jednotlivých výkonech nových pneumatik ve třech stanovených oblastech. Společnost Michelin se zavazuje, že nadstandardní výkony jejich produktů musí vydržet déle a mít stejné výsledky, ať už se jedná o nové nebo používané pneumatiky. Michelin je schopen svým závazkům dostát díky svým zkušenostem a technologickému zázemí. V souladu se svým přístupem nazývaným Total Performance, vyrábí pneumatiky jejichž vlastnosti jdou proti sobě. S pneumatikami Michelin získávají výborný záběr a velmi dlouhou životnost nebo bezpečnost bez toho, že by obětovali počet najetých kilometrů. Tyto výsledky jsou založeny na profesionální znalosti směsí pryže, konstrukci architektury kostry a běhounu. Nad rámec charakteristik hodnocených na štítcích existuje ještě celá řada výkonových charakteristik, která současná legislativa nepokrývá (např. různé aspekty záběru pneumatiky v zatáčkách nebo různých typech povrchů nebo také životnost, odolnost proti průrazům, comfort jízdy, váha, trakce nebo nákladová nosnost.

9 Solečnost Michelin a její prodejci se zavázali poskytnout uživatelům 13 všechny potřebné informace, které jim mohou pomocí ve volbě té správné pneumatiky. 13 Viz nová segmentace a jména produktů u nákladních pneumatik MICHELIN.

10 3 Nová řada nákladních pneumatik MICHELIN Pro snadnější pochopení a racionalizaci své prodejní řady se společnost Michelin rozhodla pojmenovat a rozsegmentovat jednotlivé produkty podle toho v jaké oblasti daný product můžete nalézt. Tento přístup označován jako správná pneumatika pro danou práci, umožní dopravním společnostem snázeji zvolit vhodné obutí pro své vozy. Rodina nákladních pneumatik MICHELIN do šesti produktových skupin: MICHELIN X Line, navržena speciálně pro dálkovou přepravu a pro použití na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. MICHELIN X Multi, navržena speciálně pro regionální i dálkovou přepravu. Vhodná pro všechny typy povrchů. MICHELIN X Coach, navržena speciálně pro autobusy. Vhodná pro regionální i dálkovou přepravu a pro všechny typy cest. MICHELIN X Works, navržena speciálně pro různé oblasti použití, na silnice, staveniště and pro použití v lomech. MICHELIN X InCity, navržena speciálně pro použití v městských a příměstských oblastech a silnicích. MICHELIN X Force, navržena speciálně pro civilní a vojenská vozidla. Vhodné na nerovné, drsné a nezpevněné povrchy. Pomocí této nové segmentace si budou moci zákazníci vybrat vhodnou pneumatiku Michelin.

11 MICHELIN X Line Energy Řada pneumatik, která opravdu redukuje spotřebu paliva na dlouhých trasách Michelin představuje X Line Energy. Pneumatiku pro tahače pro dálkovou přepravu a použití na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. Postupně nahradí MICHELIN Energy SaverGreen. MICHELIN X Line Energy bude dostupná v těchto rozměrech: 315/70 R 22.5 Z (všechny pozice) 315/70 R 22.5 D (hnací náprava) 385/55 R 22.5 T (návěsy) Nová MICHELIN X Line Energy je již pátou generací obutí s nízkým valivým odporem. Pneumatika MICHELIN X Line Energy má hodnotu B pro oblast valivého odporu u nákladních pneumatik pro tahače a hodnotu A pro návěsy. Úroveň A znamená, že MICHELIN X Line Energy T může ušetřit až 2,000 z ročních účtů za palivo. Počítáno pro návěs, který ročně najede 130,000 km se stejnou sadou pneumatik obutých na všech pěti osách a při ceně paliva 1.10 za litr a v porovnání se pneumatikami MICHELIN X Multiway 3D ve stejném rozměru. Kvality nové MICHELIN X Line Energy plně korespondují s očekáváními dálkových přepravců tím, že nabízí tyto benefity: Spolehlivost díky speciální kostře pneumatiky, odolnost vůči protáčení na ráfcích, účinné brždění na mokru a pohodlná jízda s přesným řízením pro řidiče. Vysoký kilometrový nájezd (před prořezáním a protektorováním), pravidelné opotřebení a všestrannost umožňující použití této pneumatiky i na jiných typech cest než je přímo určená. V porovnání s předchozí generací, pneumatikou Michelin Energy SaverGreen, vydrží nová MICHELIN X Line Energy podstatně déle. U předních je to až 20% a u zadních až 12% pokud hovoříme o návěsu. 14 Nem nný výkon v ase. I p es to, že je pneumatika sjetá ze 60%, nabízí nová MICHELIN X Line Energy neustále stejný výkon a bezpe nost. Navýšení po tu ujetých kilometr bylo docíleno i bez toho, že by došlo k zhoršení jiných výkonnových charakteristik pneumatiky, p esn podle strategie spole nosti Michelin. Nová MICHELIN X Line Energy je vyráb na v továrnách Michelin po celé Evrop. Je certifikována podle ISO 14001, což je v souladu s t mi nejp ísn jšími standardy ochrany životního prost edí. Nová pneumatika bude k dispozici od listopadu 2012 v originální výbavě a pro náhradní použití a u prodejců začátkem února Test organizován společností Michelin.

12 4 MICHELIN X Line Energy T pro nízké přívěsy Bezpečná, s dlouhou výdrží a efektivní ve spotřebě paliva Společnost Michelin představuje řadu MICHELIN X Line Energy T pro low-bed trailers. Je vhodná pro mezinárodní i regionální dopravní společnosti. Je zaměřena na bezpečnost při přepravě a umožňuje zvýšit přepravní kapacitu a snížit provozní náklady. Nová MICHELIN X Line Energy T vylepšuje bezpečnost i produktivitu tahačů i návěsů. Díky vylepšené energetické účinnosti, která má přímý vliv na spotřebu paliva a emise oxidu uhličitého, dochází rovněž ke snížení provozních nákladů. Například spotřeba paliva může být snížena až o 0,4 litru na 100 km na jednu nápravu, 15 což odpovídá redukci emisí CO 2 až o 1.1 kg na 100 km na nápravu. U návěsu s nájezdem 100,000 km ročně představuje redukce emisí CO 2 přibližně 2,159 kg ročně na nápravu. 16 Se známkou B za valivý odpor podle legislativy Evropské unie je MICHELIN X Line Energy T vhodná pro všechny přepravní společnosti. Pneumatika MICHELIN X Line Energy T používá novou směs pryže, díky které dosahuje velmi nízkého valivého odporu a také (vylepšená robustnost a spolehlivost) Došlo rovněž k zvětšení styčné plochy o 7%, 17 a tím nová MICHELIN X Line Energy T může garantovat i vyšší bezpečnost. Protože zvětšená styčná plocha: Zvyšuje stabilitu tahače. Zlepšuje záběr na mokru. Běhoun MICHELIN X Line Energy T má přidané tři nové lamely, které zlepšují odvod vody. Zvětšená ramena zase zlepší problémy s protáčením. Navíc nová pneumatika výrazně zlepšuje produktivitu, protože vydrží až 14% déle než její předchůdce MICHELIN XTA 2+ Energy. 18 MICHELIN X Line Energy T nahradí pneumatiky MICHELIN XTA 2 Energy a XTA 2+ Energy, a dostupná bude ve velikostech: 215/75 R /75 R /70 R /70 R 19.5 Navíc je řada MICHELIN X Line Energy T univerzální. Je vhodná pro přepravce, kteří používají návěsy se dvěma nebo třema nápravami. Je také pro dopravce přepravující těžké náklady s více než jednou pomocnou a zvedací nápravou. 15 Michelin in-house test with a 265/70 R 19.5-size tire on a vehicle loaded for a long-haul journey, compared with a MICHELIN XTA 2 Energy tire. 16 Michelin in-house comparative test with a 19-inch MICHELIN XTE2+ tire. 17 Compared with same-size MICHELIN XTA 2 Energy and XTA 2+ Energy tires. 18 Michelin in-house test with a 265/70 R 19.5-size tire on a vehicle loaded for a long-haul journey, compared with a MICHELIN XTA 2 Energy tire.

13 Díky velkému usílí výzkumných týmů Michelin, je nová MICHELIN X Line Energy T bezpečnější, dokáže lépe pracovat s energií a celkové náklady provozu jsou rovněž nižší. Specifické složení pryže snižuje valivý odpor a omezuje deformování běhounu, včetně jeho přehřívání. To jsou důvody pro udělení velmi vysokých známek na štítcích pro novou MICHELIN X Line Energy T, které se začnou používat od 1. listopadu.: Energetická účinnost: B Brždění na mokru: B Hlučnost: 67 decibelů (dvě vlnky) Řada X Line Energy T může být prořezána i protektorována, takže zde můžete využít 4 životy a tak vám pneumatiky vydrží podstatně déle. Pokud použijete prořezání pomocí technologie MICHELIN Remix, MICHELIN X Line Energy T vám dodá stejný výkon jako pneumatika nová a navíc ušetříte mezi 21 a 29 kilogramy surovin. 19 Prořezání pneumatiky zvyšuje její životnost v komažiku, kdy je spotřeba paliva nejnižší. 19 June 2012 Michelin in-house study, depending on the size and weight of the casing.

14 5 MICHELIN X Multi F Pneumatika, s níž najedete až o 15% více kilometrů, vhodná pro řídící nápravu Michelin představil novou pneumatiku pro řídící nápravu MICHELIN X Multi F. Je dostupná v rozměru 385/65 R Je vhodná pro bezpečnou jízdu, což jistě ocení manažeři velkých fleetů i koncoví uživatelé. Nová MICHELIN X Multi F vylepšuje bezpečnost tahačů i návěsů: běhounem, který má 4 druhy lamel (společně s deflektorem zabraňujícím poškození a oděru od kamínků), a který byl optimalizován tak, aby poskytl efektivnější styk s vozovkou a rovnoměrnější opotřebování. pravidelné opotřebení lépe eliminuje vibrace na řídící nápravě. optimalizovaná kontaktní plocha je efektivnější při brždění. Nová MICHELIN X Multi F: je vhodná pro použití na všechny typy silnic a povrchů, protože obsahuje polyvalentní pryžovou směs. nabízí nadprůměrnou životnost a až o 15% více ujetých kilometrů. 20 snižuje náklady na dopravu vztažené na kilometr jízdy. Na této pneumatice demonstruje společnost Michelin svůj závazek vůči ochraně životního prostředí: Nabízí obutí, které vydrží nadprůměrně dlouho. Dá se prořezat i protektorovat a tak se prodlouží její životnost. Při použití technologie Michelin Remix technology se dá protektorovat a tak ušetřit 54 kg vstupních surovin oproti vyrobení nové. Všechny pneumatiky MICHELIN X Multi F jsou vyráběny v továrnách s certifikací podle ISO V rámci nového evropského označování pneumatik, získala MICHELIN X Multi F tyto hodnoty: Energetická účinnost: C Brždění na mokru: B Hlučnost: 69 decibelů (jedna vlnka) 20 Michelin in-house test on a 385/65 R 22.5-size tire compared with the MICHELIN XF 2.

15 MICHELIN X Multi T 385/55 R 22.5 Pneumatika pro návěsové nápravy, která vám dlouho vydrží Dostupná v rozměru 385/55 R 22.5, je nová MICHELIN X Multi T pneumatika pro návěsové nápravy, která umožňuje dopravcům významně snížit operativní náklady. Vylepšená bezpečnost: MICHELIN X Multi T poskytuje nadstandardní podélnou a příčnou přilnavost na suchém i mokrém povrchu. Více kilometrů bezstarostné jízdy: díky integraci nového materiálu Carbion 21 v rámci Michelin Durable Technologies, je novinka MICHELIN X Multi T v rozměru 385/55 R 22.5 etalonem pro sérii 55 a nabízí až o 15% více ujetých kilometrů. 22 Pohodovější jízda: snížení vibrací, vhodná pro všechny profily a typy cest. Stejně jako všechny nákladní pneumatiky Michelin i X Multi T byly navrženy tak, aby nabídly maximální životnost. Proto může být tato novinka prořezána a rovněž protektorována. Prořezání pneumatiky zvyšuje její životnost v okamžiku, kdy je spotřeba pohonných hmot nejnižší. Prodeje řady 55 se v Evropě navýšily o 17%. Což znamená, že nová produktová řada reaguje na potřeby dopravců a nabízí jim maximální využití nákladové kapacitu a jistotu při jízdě za všech podmínek. S novým obutím MICHELIN X Multi T v rozměru 385/55 R 22.5 nemusejí dopravní společnosti dělat kompromisy. Dnes mají k dispozici pneumatiku která nabízí vyšší produktivitu, větší počet najetých kilometrů a jistotu za každého počasí. 21 An innovative material that substantially increases total mileage thanks to its superior abrasion resistance. 22 Michelin in-house test on a 385/55 R 22.5 tire, compared with the MICHELIN XTE.

16 Přílohy Historické milníky Skupiny Michelin Již víc než století věnuje Michelin na celém světě své odborné znalosti a schopnosti snaze zlepšovat mobilitu lidí a zboží. 1889: Založení Michelin et Cie. 1891: Michelin zaregistroval svůj první patent demontovatelné a opravitelné pneumatiky. 1895: Michelin představil Éclair, první automobil vybavená pneumatikovými koly. 1898: Zrození Bibenda, Panáčka Michelina. 1900: Vydání prvního Průvodce Michelin. 1905: Uvedení běhounu Michelin Sole s cvočky pro zlepšení přilnavosti záběru a životnosti pneumatiky. 1910: Vydání první silniční mapy Michelin v měřítku 1: : Michelin vynalezl demontovatelné ocelové kolo. 1923: První pneumatika s nízkým tlakem (2,5 baru). 1926: Michelin vydává svého prvního Zeleného Původce pro turisty (Green Guide). 1930: Michelin registruje svůj nový patent pneumatiku s integrovanou duší 1938: Michelin představuje Metalic, první pneumatiku pro nákladní auta s ocelovou kostrou. 1946: Michelin vynalezl radiální pneumatiku. 1959: Michelin uvádí na trh první radiální pneumatiku pro zemní stroje. 1979: Radiální pneumatika Michelin vyhrává Mistrovství Formule : První radiální pneumatika pro letadla Michelin X Air 1989: Michelin představuje uvádí na francouzské teletextové síti Minitel první on-line cestovní plánovač tras 1992: Uvedení první energeticky úsporné pneumatiky MICHELIN ENERGY na trh. 1993: Michelin přichází s novým výrobním procesem pneumatiky C3M 1995: Americký raketoplán přistává na pneumatikách Michelin. 1996: Michelin vyvinul pneumatiku s vertikálně zakotveným PAX Systémem. 1998: První Michelin Challenge Bibendum, největší světová akce zaměřená na ekologicky čistá vozidla. 1998: Panáček Michelin slaví 100. narozeniny. 2000: Panáček Michelin je zvolen mezinárodní porotou jako nejlepší logo všech dob 2001: Michelin uvádí na trh největší pneumatiku pro zemní stroje na světě. 2003: Michelin uvádí na trh svou první řadu automobilového příslušenství. 2004: Přestavení nového sloganu společnosti: Michelin, nejlepší cesta kupředu 2004: Na trh byla uvedena pneumatika Michelin XeoBib, první zemědělská pneumatika s trvale nízký tlakem 2005: Michelin se stává dodavatelem pneumatik pro nový Airbus A-380 t Představení pneumatiky Michelin Power Race, první závodní pneumatiky pro motocykly s dvojí směsí schválené pro použití na silnici 2006: Michelin způsobuje převrat v oblasti výroby nákladních pneumatik díky technologii MICHELIN Durable Technologies. 2007: Představení nové pneumatiky MICHELIN ENERGY Saver, která snižuje spotřebu paliva o 0,2 litru na 100 kilometrů, což představuje úsporu 4 gramů emisí CO 2 na kilometr 2008: Představení pneumatiky MICHELIN X ENERGY SAVERGREEN pro nákladní automobily a kamiony. 2009: Sté výročí vydání průvodce Michelin Francie. 2010: Uvedení pneumatik MICHELIN Pilot Sport 3 a MICHELIN Pilot Super Sport na trh. 2012: Uvedení MICHELIN Primacy 3 na evropské trhy. 2012: Uvedení dvou nových vysoce výkonnostních pneumatik MICHELIN Pilot Alpin a MICHELIN Latitude Alpin na evropský trh 2012: Uvedení dvou nových pneumatik na evropský trh - MICHELIN Energy Saver+ a MICHELIN Agilis+.

17 Skupina Michelin: Klíčové ukazatele Založení společnosti: 1889 Výrobní možnosti: Celkový počet zaměstnanců: Technologické centrum: Roční rozpočet na vývoj 69 továren v 18 zemích na celém světě více než výzkumníků na třech kontinentech v severní Americe, Evropě a v Asii 592 milionů EUR a výzkum: Roční výroba: Čistý roční obrat v roce 2011: 176 milionů pneumatik, více než 10 milionů map a průvodců prodaných ve více než 170 zemích světa a 875 milionů cestovních tras navržených prostřednictvím ViaMichelin 20,7 miliard EUR Široké portfolio značek, které zahrnují všechny tržní segmenty: MICHELIN, BFGoodrich, Kleber, Uniroyal, Riken, Taurus, Kormoran, Warrior, Pneu Laurent, Recamic, MICHELIN Remix, Euromaster, TCI Tire Centers and TyrePlus.

MICHELIN POWER PURE SC, PRVNÍ PNEUMATIKA PRO SKÚTRY VYROBENÁ Z DVOJÍ SMĚSI

MICHELIN POWER PURE SC, PRVNÍ PNEUMATIKA PRO SKÚTRY VYROBENÁ Z DVOJÍ SMĚSI MICHELIN POWER PURE SC, PRVNÍ PNEUMATIKA PRO SKÚTRY VYROBENÁ Z DVOJÍ SMĚSI Leden 2012 Tiskový balíček Kontakt pro média: +33 1 45 66 22 22 OBSAH 1- MICHELIN Power Pure SC: stručně s. 3 2- MICHELIN Power

Více

MICHELIN X LINE ENERGY. Nová řada pneumatik MICHELIN pro nákladní vozy pro rok 2013 Inspirace ze skutečného světa... a uvedení do reálného života!

MICHELIN X LINE ENERGY. Nová řada pneumatik MICHELIN pro nákladní vozy pro rok 2013 Inspirace ze skutečného světa... a uvedení do reálného života! MICHELIN X LINE ENERGY Nová řada pneumatik MICHELIN pro nákladní vozy pro rok 2013 Inspirace ze skutečného světa... a uvedení do reálného života! Tiskový balíček Kontakt pro média: +33 1 45 66 22 22 Obsah

Více

Michelin představuje vlastnosti různých řad svých pneumatik a vysvětluje, k čemu slouží nové evropské nařízení o štítkování pneumatik

Michelin představuje vlastnosti různých řad svých pneumatik a vysvětluje, k čemu slouží nové evropské nařízení o štítkování pneumatik Tisková zpráva 1.června 2012 Michelin představuje vlastnosti různých řad svých pneumatik a vysvětluje, k čemu slouží nové evropské nařízení o štítkování pneumatik V době, kdy evropská legislativa týkající

Více

9/2011. Michelin Retread Technologies

9/2011. Michelin Retread Technologies A E W Y H 9/2011 Paleta produktů ceník platný od 9/2011 Patentované dezény založené na technologii MICHELIN Rozměr XZA XZA2 En XZE2 XDA2 S60 XDA2 En XDA4S XDE2 LT XDE2+ 9,5 R 17,5 3 990,- 4 090,- 10 R

Více

6 nových pneumatik MICHELIN pro motocykly pro rok 2013

6 nových pneumatik MICHELIN pro motocykly pro rok 2013 6 nových pneumatik MICHELIN pro motocykly pro rok 2013 La Route Michelin Tiskový balíček Březen 2013 Kontakt pro média: + 33 1 45 66 22 22 OBSAH Shrnutí 6 nových pneumatik, které využívají stejnou strategii:

Více

PŘIPRAVENÉ NA COKOLIV, CO SE VÁM POSTAVÍ DO CESTY.

PŘIPRAVENÉ NA COKOLIV, CO SE VÁM POSTAVÍ DO CESTY. PŘIPRAVENÉ NA COKOLIV, CO SE VÁM POSTAVÍ DO CESTY. ZCELA NOVÁ Řada SiLNiČNÍCH PNEUMaTiK dunlop SP46 Řízené SP446 Hnací SP246 Návěsové ZCELA NOVÉ NÁKLADNÍ PNEUMATIKY SP46, SP446 A SP246 PŘEDSTAVUJEME ŘADU

Více

Michelin představuje novou řadu vysokovýkonných pneumatik navržených pro nový Porsche Cayenne

Michelin představuje novou řadu vysokovýkonných pneumatik navržených pro nový Porsche Cayenne TISKOVÁ ZPRÁVA Paříž - Francie 29. dubna 2010 Michelin představuje novou řadu vysokovýkonných pneumatik navržených pro nový Porsche Cayenne Vyvážený výkon přinášený pneumatikami Michelin perfektně doplňuje

Více

PREZENTACE ZNAČKY

PREZENTACE ZNAČKY PREZENTACE ZNAČKY 2018 1 ZNAČKA TOVÁRNA NABÍDKA PRODUKTŮ POKRYTÍ TRHU 2 ZNAČKA A TOVÁRNA 3 PŮVOD ZNAČKY NOVÁ EVROPSKÁ ZNAČKA PNEUMATIK S TRADIČNÍM EVROPSKÝM KONCEPTEM 1935 VZNIK TOVÁRNY Továrna, ve které

Více

Michelin podporuje bezpečnější autobusovou dopravu v průběhu londýnských olympijských her

Michelin podporuje bezpečnější autobusovou dopravu v průběhu londýnských olympijských her Michelin podporuje bezpečnější autobusovou dopravu v průběhu londýnských olympijských her Komunikující pneumatiky vybavené čipy RFID1, které umožňují bezpečnější, efektivnější mobilitu Tiskový balíček

Více

Bezpečnost. na prvním místě. Přezujte na Kumho. ZIMNÍ PNEUMATIKY 2012/2013. včetně označování pneumatik dle EU

Bezpečnost. na prvním místě. Přezujte na Kumho. ZIMNÍ PNEUMATIKY 2012/2013. včetně označování pneumatik dle EU Bezpečnost na prvním místě. Přezujte na Kumho. včetně označování pneumatik dle EU ZIMNÍ PNEUMATIKY 2012/2013 Kompletní program pro osobní automobily, SUV/4x4 a lehká nákladní vozidla česká republika KUMHO

Více

Řada KMAX. Dojeďte dále po celý rok...

Řada KMAX. Dojeďte dále po celý rok... Řada KMAX. Dojeďte dále po celý rok... Až o 5% lepší kilometrový výkon v porovnání s předchůdcem. 1 1 Srovnávací testy provedené Goodyear Innovation Center Luxembourg s rozměrem 15/80R22.5 mezi červencem

Více

Michelin X Energy SaverGreen Pomáhá snižovat náklady na palivo

Michelin X Energy SaverGreen Pomáhá snižovat náklady na palivo Michelin X Energy SaverGreen Pomáhá snižovat náklady na palivo Press Kit Říjen 2008 Media Relations: 602 288 887 Obsah Souhrnná tisková zpráva: Michelin X Energy SaverGreen: Nákladní pneumatika, která

Více

Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla.

Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. ZIMNÍ PNEU PNEUMATIKY, KTERÉ SPLNÍ VŠECHNY VAŠE POŽADAVKY Vozidla jsou, stejně jako lidé, rozdílná. Zejména v oblasti osobních

Více

Ceník pneumatik Léto 2013

Ceník pneumatik Léto 2013 Ceník pneumatik Léto 2013 Pneumatiky pro osobní, 4 4/SUV a dodávkové automobily EU štítek Nové označování pneumatik EU štítkování Evropská unie nařízením (ES) 1222/2009 rozhodla o povinnosti komunikovat

Více

Skvělá jízda za skvělé peníze

Skvělá jízda za skvělé peníze Ceník pneumatik Léto 2013 Pneumatiky pro osobní, 4x4/SUV a dodávkové automobily Skvělá jízda za skvělé peníze EU štítek Nové označování pneumatik EU štítkování Evropská unie nařízením (ES) 1222/2009 rozhodla

Více

MULTITALENTY 365 DNÍ V ROCE PRO OSOBNÍ VOZIDLA A LEHKÁ NÁKLADNÍ VOZIDLA

MULTITALENTY 365 DNÍ V ROCE PRO OSOBNÍ VOZIDLA A LEHKÁ NÁKLADNÍ VOZIDLA CELOROČNÍ PNEUMATIKY 2018 I 2019 MULTITALENTY 365 DNÍ V ROCE PRO OSOBNÍ VOZIDLA A LEHKÁ NÁKLADNÍ VOZIDLA TYRES ZNAČKA FALKEN Značka FALKEN vznikla v roce 1983 v jejím rodném Japonsku a původně sloužila

Více

Nové návěsové pneumatiky pro objemnou přepravu doplňují řadu Conti Hybrid

Nové návěsové pneumatiky pro objemnou přepravu doplňují řadu Conti Hybrid Tisková zpráva Nové návěsové pro objemnou přepravu doplňují řadu Conti Hybrid Pneumatiky pro velkoobjemové návěsy v rozměrech 435/50 R 19.5 a 445/45 R 19.5 pro regionální a dálkovou přepravu Valivý odpor

Více

300 KG NA DLANI JEDNÉ RUKY. Co se vám vybaví?

300 KG NA DLANI JEDNÉ RUKY. Co se vám vybaví? 300 KG NA DLANI JEDNÉ RUKY. o se vám vybaví? MIHELIN Total Performance, Nepodceňujte význam pneumatik! Všechny pneumatiky ale nejsou stejné! Pro každé období jsou vhodné jiné pneumatiky! Pneumatiky představují

Více

Marketing Klíčové vlastnosti

Marketing Klíčové vlastnosti Marketing Klíčové vlastnosti Nová zimní pneu pro vozy kompakt a střední třídu Širší rozpětí bezpečnosti díky lepší přilnavost na sněhu a ledu Výborný handling na suchu Ekonomická díky snížení valivého

Více

CENÍK PNEUMATIK ZIMA 2012/13. Pneumatiky pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla

CENÍK PNEUMATIK ZIMA 2012/13. Pneumatiky pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla CENÍK PNEUMATIK ZIMA 2012/13 Pneumatiky pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla EU štítek Vysvětlivky Nové označování pneumatik EU štítkování Evropská unie nařízením (ES) 1222/2009 rozhodla o povinnosti

Více

PRŮVODCE EU ŠTÍTKOVÁNÍ PNEUMATIK

PRŮVODCE EU ŠTÍTKOVÁNÍ PNEUMATIK PRŮVODCE EU ŠTÍTKOVÁNÍ PNEUMATIK EU Štítky : nový odkaz na home page B2B PIRELLI B2B tyreclub.pirelli.com PIRELLI B2B tyreclub.pirelli.com EU Štítky : Stitky (soubor csv s aktuálním sortimentem a hodnotami

Více

Výkon pneumatik, který se vyplatí

Výkon pneumatik, který se vyplatí Výkon pneumatik, který se vyplatí Bravuris 3 HM Bravuris 2 Nabídka letních pneumatik 2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Bravuris 4x4 Brillantis 2 Vanis 2 Letní pneumatiky Barum Bravuris 3 HM

Více

Jezděte ekonomicky i v zimě!

Jezděte ekonomicky i v zimě! Jezděte ekonomicky i v zimě! Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Polaris 3 SnoVanis 2 Správné pneumatiky pro každé roční období. Zimní pneumatiky Letní pneumatiky

Více

Pneumatiky pro nákladní vozidla, návěsy a autobusy

Pneumatiky pro nákladní vozidla, návěsy a autobusy Pneumatiky pro nákladní vozidla, návěsy a autobusy Pneumatiky pro řízenou nápravu Pneumatiky pro řízenou nápravu Štítek nákladních pneumatik Díky novému nařízení mají autodopravci pomocníka pro výběr pneumatik.

Více

Překvapte zimu dříve, než ona překvapí Vás.

Překvapte zimu dříve, než ona překvapí Vás. Překvapte zimu dříve, než ona překvapí Vás. Přezujte na zimní pneumatiky Continental včas. Nabídka zimních pneumatik pro osobní, dodávkové a 4 4 automobily Zima 2012/13 Zimní pneumatiky jsou součástí povinné

Více

Získejte vynikající výkon v dešti i na sněhu. Nabídka zimních pneumatik 2015/2016 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla.

Získejte vynikající výkon v dešti i na sněhu. Nabídka zimních pneumatik 2015/2016 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Získejte vynikající výkon v dešti i na sněhu. Nabídka zimních pneumatik 2015/2016 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Zima ve střední Evropě více deště, méně sněhu. Počasí je stále proměnlivější a

Více

MICHELIN PRIMACY 3 Bezpečnost Silou 3 D

MICHELIN PRIMACY 3 Bezpečnost Silou 3 D MICHELIN PRIMACY 3 Bezpečnost Silou 3 D Jaro 2012 Tiskový balíček Fotografie jsou ke stažení na adrese : http://mediaevent.michelin.com/events/michelin-primacy3 Login: WELCOME Password: VAL2011 Kontakt

Více

INOVACE MICHELINU NA MICHELIN CHALLENGE BIBENDUM 2011

INOVACE MICHELINU NA MICHELIN CHALLENGE BIBENDUM 2011 INOVACE MICHELINU NA MICHELIN CHALLENGE BIBENDUM 2011 Berlín, Německo 18. 22.května 2011 Tiskový balíček Dokumenty, tiskové zprávy, tiskové balíčky, fotografie a videa jsou ke stažení na adrese: http://media.michelinchallengebibendum.com

Více

Šetřete palivo kilometr za kilometrem

Šetřete palivo kilometr za kilometrem Šetřete palivo kilometr za kilometrem Bridgestone, Váš partner v odpovědnějším chování vůči životnímu prostředí. Jakožto firma, která působí v oblasti mobility, se Bridgestone zaměřuje na snižování emisí

Více

Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu.

Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu. Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu. ContiRT20 Performance Nový standard výkonu a životnosti. 1 2 3 Standardní radiální pneumatiky Nový design Continentalu s lepší boční

Více

Výkon pneumatik, který se vyplatí

Výkon pneumatik, který se vyplatí Výkon pneumatik, který se vyplatí Nabídka letních pneumatik pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla 2014 Bravuris 3 HM NOVINKA! Bravuris 2 Bravuris 4x4 Brillantis 2 Vanis 2 NOVINKA! Pneumatiky Barum NOVINKA!

Více

AL02 AL10 + AL10 AL15. Dálková doprava. Dálková doprava. Rozměry. Rozměry. Dálková doprava. Dálková doprava. Rozměry. Rozměry

AL02 AL10 + AL10 AL15. Dálková doprava. Dálková doprava. Rozměry. Rozměry. Dálková doprava. Dálková doprava. Rozměry. Rozměry hankooksqhx c] PNEUMATIKY HANKOOK NÁKLADNÍ PNEUMATIKY Katalog ČR/SR AL10 + POZICE A DÁLKOVOU DOPRAVU AL02 POZICE A DÁLKOVOU DOPRAVU mm Šířka mm Šířka 80 315/80R22.5 156/150L(154/150M) 20 13.5 3.0 8.0 70

Více

EXKLUZIVNÍ PRVOTŘÍDNÍ LEVNÁ!

EXKLUZIVNÍ PRVOTŘÍDNÍ LEVNÁ! EXKLUZIVNÍ PRVOTŘÍDNÍ LEVNÁ! ZARUČENÁ KVALITA VÝROBKU EVROPSKY Nové pneumatiky Sebring jsou vyráběny v továrně na výrobu pneumatik v Evropě jedním z předních světových výrobců pneumatik. KVALITNĚ Zajištění

Více

hankooktire.com/cz Emoce a výkony v dokonalé harmonii

hankooktire.com/cz Emoce a výkony v dokonalé harmonii hankooktire.com/cz Obsah Popis a technické informace Klíčové vlastnosti Koncept Marketing Produktová mapa Popis dezénu a použitých technologií Popis a technické informace Rozměry Šířka pneumatiky 205~305

Více

MICHELIN PILOT SPORT 3

MICHELIN PILOT SPORT 3 MICHELIN PILOT SPORT 3 Press Kit Březen 2010 Media Relations: + 602 288 887 Obsah Fakta 1 (Souhrn) strana 3 MICHELIN Pilot Sport 3 unikátní kombinace intenzivnějšího požitku z jízdy, bezpečnosti a životnosti

Více

Marketing Technické přínosy Uvedení na trh

Marketing Technické přínosy Uvedení na trh Agenda Marketing Technické přínosy Uvedení na trh GENERAL TIRE. A BRAND OF CONTINENTAL. Product Factbook Snow Grabber Plus 3 Marketing Portfolio značky: Letní Celoroční Zimní 2017 100:0 on/off 80:20 on/off

Více

Hankook Tire Česká republika s. r. o. Hvězdova 1716/2b , Praha 4 Czech Republic. Katalog pneumatik

Hankook Tire Česká republika s. r. o. Hvězdova 1716/2b , Praha 4 Czech Republic. Katalog pneumatik Hankook Tire Česká republika s. r. o. Hvězdova 1716/2b 140 78, Praha 4 Czech Republic Katalog pneumatik Obsah Značka S FIT EQ G FIT EQ Technologie y 4 6 8 10 12 19 Značka Spojením modré barvy racionálního

Více

SORTIMENT NÁKLADNÍCH, AUTOBUSOVÝCH A LEHKÝCH UŽITKOVÝCH PNEUMATIK 2016

SORTIMENT NÁKLADNÍCH, AUTOBUSOVÝCH A LEHKÝCH UŽITKOVÝCH PNEUMATIK 2016 SORTIMENT NÁKLADNÍCH, AUTOBUSOVÝCH A LEHKÝCH UŽITKOVÝCH PNEUMATIK 2016 Obsah Přehled aplikací Total Tyre Life Protektory Bandag Přehled aplikací... 4 Sortiment... 26 Evropské značení pneumatik... 34 Značení

Více

Léto 2013. Přezujte na letní pneumatiky Continental včas. Pneumatiky pro osobní, 4 4/SUV a dodávkové automobily SAFETY TESTED FOR YOUR

Léto 2013. Přezujte na letní pneumatiky Continental včas. Pneumatiky pro osobní, 4 4/SUV a dodávkové automobily SAFETY TESTED FOR YOUR Léto 2013 Pneumatiky pro osobní, 4 4/SUV a dodávkové automobily Přezujte na letní pneumatiky Continental včas. CONTINENTAL GERMAN ENGINEERING TESTED FOR YOUR SAFETY SINCE 1871 EU štítek Nové označování

Více

Barum BRAVURIS 5 HM. Long lasting performance: discover the joy of every new trip! Barum. Značka skupiny Continental.

Barum BRAVURIS 5 HM. Long lasting performance: discover the joy of every new trip! Barum. Značka skupiny Continental. Long lasting performance: discover the joy of every new trip! Barum. Značka skupiny Continental. Základní informace Portfolio značky Barum Letní Celoroční Zimní Brillantis 2 Bravuris 2 Bravuris 3 HM Quartaris

Více

Vaši bezpečnost řídíme my.

Vaši bezpečnost řídíme my. Vaši bezpečnost řídíme my. CONTINENTAL GERMAN ENGINEERING TESTED FOR YOUR SAFETY SINCE 1871 ý ý ý ý Vliv Makro-bloků, 3D hran a lamelové technoloie excelentní brzdný výkon na mokré a suché vozovce Vylepšený

Více

Buy Smart+ Zelené nakupování je správná volba Vozidla. Place, Date Event Name and company of speaker

Buy Smart+ Zelené nakupování je správná volba Vozidla. Place, Date Event Name and company of speaker Buy Smart+ Zelené nakupování je správná volba Vozidla Place, Date Event Name and company of speaker Obsah Úvod Nákupní pokyny a kritéria Náklady životního cyklu Ekoznačky Praktické tipy na nákup a užití

Více

ZIMNÍ OSOBNÍ, 4X4/SUV A LEHKÉ NÁKLADNÍ PNEUMATIKY

ZIMNÍ OSOBNÍ, 4X4/SUV A LEHKÉ NÁKLADNÍ PNEUMATIKY ZIMNÍ OSOBNÍ, 4X4/SUV A LEHKÉ NÁKLADNÍ PNEUMATIKY ZIMA 2009/10 ZARUČENÁ NĚMECKÁ KVALITA www.fuldapneu.cz 75005-FULDA_WinterRange 09 CZ.indd 1 26.8.2009 11:48:46 GERMAN HIGH TECHNOLOGY Již více než sto

Více

LETNÍ PNEUMATIKY. Spolehlivost uvnitř. Přezujte na Kumho. včetně označování pneumatik dle EU

LETNÍ PNEUMATIKY. Spolehlivost uvnitř. Přezujte na Kumho. včetně označování pneumatik dle EU Spolehlivost uvnitř. Přezujte na Kumho. včetně označování pneumatik dle EU LETNÍ PNEUMATIKY Kompletní program pro osobní automobily, SUV/4x4 a lehká nákladní vozidla česká republika KUMHO Tyres úspěch,

Více

MICHELIN AGILIS Březen 2008

MICHELIN AGILIS Březen 2008 MICHELIN AGILIS Březen 2008 Press kit Kontakt pro média: + 602 288 887 Obsah Shrnutí 1,4 a 20: Tři čísla, která charakterizují nový Michelin Agilis strana 3 Pneumatiky Michelin pro dodávky: otázka odbornosti

Více

PNEUMATIKY PRO NÁKLADNÍ AUTOMOBILY SILNIČNÍ PROVOZ/AUTOBUSY - SMÍŠENÝ PROVOZ - OFF ROAD - ZIMNÍ PROVOZ

PNEUMATIKY PRO NÁKLADNÍ AUTOMOBILY SILNIČNÍ PROVOZ/AUTOBUSY - SMÍŠENÝ PROVOZ - OFF ROAD - ZIMNÍ PROVOZ PNUMATIKY PRO NÁKLANÍ AUTOMOILY SILNIČNÍ PROVOZ/AUTOUSY - SMÍŠNÝ PROVOZ - OFF ROA - ZIMNÍ PROVOZ U štítek 1) ŘÍZNÁ NÁPRAVA Rozměr OONTROL 2 Nová pro řízené nápravy je určena pro široký rozsah aplikací.

Více

Informace. Customer Service Tires E. Geyer, March 2012 ContiAcademy The EU Tire Label

Informace. Customer Service Tires E. Geyer, March 2012 ContiAcademy The EU Tire Label Informace Valivý odpor 7 tříd od G (nejhorší ) do A (nejúspornější) Valivý odpor má vliv na spotřebu paliva.. VO se může lišit podle typu vozidel a jízdních podmínek. Třída Brzdná dráha na mokru 7 tříd

Více

Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě

Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Nízkoprofilová pneumatika 70-ti procentní série se širokou užitnou plochou Nízký tlak na půdu díky větší kontaktní

Více

Zkroťte cestu PNEUMATIKY HANKOOK S VYSOKÝM VÝKONEM. Produkty pro letní a zimní sezónu PNEUMATIKY OSOBNÍ OFF-ROAD DODÁVKOVÉ

Zkroťte cestu PNEUMATIKY HANKOOK S VYSOKÝM VÝKONEM. Produkty pro letní a zimní sezónu PNEUMATIKY OSOBNÍ OFF-ROAD DODÁVKOVÉ Zkroťte cestu PNEUMATIKY HANKOOK S VYSOKÝM VÝKONEM Produkty pro letní a zimní sezónu PNEUMATIKY OSOBNÍ OFF-ROAD DODÁVKOVÉ OSOBNÍ PNEUMATIKY LETNÍ - CELOROČNÍ - ZIMNÍ OSOBNÍ PNEUMATIKY - LETNÍ (Z212) (K107)

Více

www.hankookpneu.cz Zkroťte zimu Pneumatiky Hankook s vysokým výkonem Osobní pneumatiky Off-Road pneumatiky Dodávkové pneumatiky

www.hankookpneu.cz Zkroťte zimu Pneumatiky Hankook s vysokým výkonem Osobní pneumatiky Off-Road pneumatiky Dodávkové pneumatiky www.hankookpneu.cz Zkroťte zimu Pneumatiky Hankook s vysokým výkonem Osobní pneumatiky Off-Road pneumatiky Dodávkové pneumatiky Nejde zde pouze o koňské síly, ale o rozdíly. Obsah Obsah: 4 Hankook Runflat-System

Více

Marketing Technologie Uvedení na trh

Marketing Technologie Uvedení na trh Agenda Marketing Technologie Uvedení na trh Marketing Historie zimních Van pneumatik Barum Marketing Filosofie značky Bata Rubena Mitas Značka Barum vznikla spojením začátečních písmen tří největších

Více

Pneumatiky pro nákladní vozidla. Michelin Česká republika s. r. o.

Pneumatiky pro nákladní vozidla. Michelin Česká republika s. r. o. Pneumatiky pro nákladní vozidla Obsah označení nákladních pneumatik nákladní pneumatiky Michelin segment A segment E segment Y segment H segment U nákladní pneumatiky Kormoran Označení nákladních pneumatik

Více

Zcela nová pneumatika do náročných zimních podmínek pro řízené nápravy

Zcela nová pneumatika do náročných zimních podmínek pro řízené nápravy Zcela nová pneumatika do náročných zimních podmínek pro řízené nápravy Obsah Představení Vlastnosti dezénu Konstrukční prvky a technologie Výsledky testů Přehled produktu Product name Brand name Application

Více

Před vozovými parky neustále stojí nové úkoly. zlepšování jejich ekonomické efektivnosti.

Před vozovými parky neustále stojí nové úkoly. zlepšování jejich ekonomické efektivnosti. Opravdový úspěch. ontire TM Před vozovými parky neustále stojí nové úkoly zlepšování jejich ekonomické efektivnosti. Pneumatiky pro nákladní automobily ontinental: pneumatiky s německou technologií navržené

Více

Dynamická jízda, bezpečné brzdy: Product Fact Book ContiPremiumContact 5 André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 2

Dynamická jízda, bezpečné brzdy: Product Fact Book ContiPremiumContact 5 André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 2 Dynamická jízda, bezpečné brzdy: André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 2 Marketing André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 3 Charakteristika produktu Klíčové

Více

Když se déšť ochladí.

Když se déšť ochladí. Va e jistota na mokru. Když se déšť ochladí. Zimní Nabídka pneumatiky letních pneumatik 2013/2014 pro pro osobní, 4 4 vozidla, a dodávková SUV a dodávky vozidla Bezpečnější jízda v zimních podmínkách.

Více

Přehled produktů Bandag

Přehled produktů Bandag Přehled produktů Bandag Česká Republika 09/2013 Výrobky doporučené pro optimální výkonnost ZÁBěROVÁ VšecHNy POzIce NÁVěS Nákladní & autobusy Lehká nákladní Nákladní & autobusy Dvojmontáže & širokoprofilové

Více

TRAKTORY MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. Navrženo pro maximální výkony: snížené utužování půdy a větší efektivitu práce:

TRAKTORY MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. Navrženo pro maximální výkony: snížené utužování půdy a větší efektivitu práce: SORTIMENT ZEMĚDĚLSKÝCH RADIÁLNÍCH PNEUMATIK 2016 TRAKTORY MAXI TRACTION IF Navrženo pro maximální výkony: snížené utužování půdy a větší efektivitu práce: Až o 20 % těžší náklad. Mimořádný jízdní komfort,

Více

Maximální výběr. Minimální cena.

Maximální výběr. Minimální cena. www.cgs-tyres.com Váš autorizovaný prodejce pneumatik Cultor: Maximální výběr. Minimální cena. Cultor zemědělské pneumatiky CGS TYRES_01/11 CGS TYRES/ MITAS a.s. Veškerá práva vyhrazena. Obsah této publikace

Více

Bezpečnost i v náročných podmínkách.

Bezpečnost i v náročných podmínkách. Bezpečnost i v náročných podmínkách. Nabídka zimních pneumatik 2015/2016 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Bezpečnostní tipy pro zimní sezónu Bezpečný dezén pro zimní sezónu. Bezpečnost je daná

Více

Pokud on nezastaví, my ano.

Pokud on nezastaví, my ano. Pokud on nezastaví, my ano. Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Bezpečnostní tipy pro zimní sezónu Bezpečný dezén pro zimní sezónu. Bezpečnost je daná směsí. S

Více

Beru svou rodinu vážně

Beru svou rodinu vážně Beru svou rodinu vážně Nabídka zimních pneumatik 2017/2018 Udělejte rozhodnutí, které vyřeší vaše každodenní potřeby, a buďte v bezpečí za každé situace. Vaše rozhodnutí pro pneumatiky Barum je chytrá

Více

Vše, co musíte vědět o PNEUMATIKÁCH DOPORUČUJE

Vše, co musíte vědět o PNEUMATIKÁCH DOPORUČUJE Vše, co musíte vědět o PNEUMATIKÁCH DOPORUČUJE VŠE, CO MUSÍTE VĚDĚT O PNEUMATIKÁCH Pneumatiky: základní prvek bezpečnosti Pneumatiky jsou jediným spojením mezi vozidlem a vozovkou. Styčná plocha s vozovkou

Více

Maximální výběr. Minimální cena. Cultor zemědělské pneumatiky

Maximální výběr. Minimální cena. Cultor zemědělské pneumatiky Maximální výběr. Minimální cena. Cultor zemědělské pneumatiky Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Nízkoprofilová pneumatika 70-ti procentní série

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČR TESTOVAL LETNÍ A ZIMNÍ PNEUMATIKY 195/65 R15 91 DOJÍŽDĚNÍ OPOTŘEBENÝCH ZIMNÍCH

Více

Tisková zpráva. Boulogne-Billancourt, 3.října 2012. 1952 2012: Michelin slaví 60.výročí radiální pneumatiky X určené pro nákladní vozy

Tisková zpráva. Boulogne-Billancourt, 3.října 2012. 1952 2012: Michelin slaví 60.výročí radiální pneumatiky X určené pro nákladní vozy Tisková zpráva Boulogne-Billancourt, 3.října 2012 1952 2012: Michelin slaví 60.výročí radiální pneumatiky X určené pro nákladní vozy Radiální pneumatika Michelin X pro nákladní vozy slaví své 60. výročí.

Více

Nejzkušenější expert na zimu.

Nejzkušenější expert na zimu. Nejzkušenější expert na zimu. Nabídka zimních pneumatik 2016/2017 pro osobní, 4 4/SUV a dodávková vozidla. Zlepšování mobility Bezpečnostní tipy pro zimní sezónu Vytváříme bezpečnou budoucnost již dnes.

Více

Vytvořeno pro staveniště a štěrkovny. A cesty, které k nim vedou.

Vytvořeno pro staveniště a štěrkovny. A cesty, které k nim vedou. Vytvořeno pro staveniště a štěrkovny. A cesty, které k nim vedou. Vyřešte problémy na silnicích i v terénu. Pneumatiky Conti CrossTrac. Continental Conti CrossTrac řešení Dva světy. Jedno řešení. Ať už

Více

Marketing Technické přínosy Uvedení na trh

Marketing Technické přínosy Uvedení na trh Agenda Marketing Technické přínosy Uvedení na trh 3 Marketing Portfolio značky: Letní Celoroční Zimní EUROVAN 2 EUROVAN A/S 365 EUROVAN WINTER 2 ALTIMAX COMFORT ALTIMAX SPORT ALTIMAX A/S 365 ALTIMAX WINTER

Více

KATALOG PNEUMATIK GENERAL TIRE. léto/zima

KATALOG PNEUMATIK GENERAL TIRE. léto/zima KTLO PNUMTIK NRL TIR léto/zima WWW.T-PNU.Z PŘHL PNUMTIK LTNÍ PNUMTIKY 2 ZIMNÍ PNUMTIKY LTNÍ PNUMTIKY ltimax ON NOVINK Poskytuje spolehlivý výkon s vynikající přilnavostí na suché i mokré vozovce a výrazně

Více

Michelin XHA2. Nový silný hnací motor, který zlepší produktivitu stavebních firem a důlních společností. Tiskový balíček Leden 2009

Michelin XHA2. Nový silný hnací motor, který zlepší produktivitu stavebních firem a důlních společností. Tiskový balíček Leden 2009 Michelin XHA2 Nový silný hnací motor, který zlepší produktivitu stavebních firem a důlních společností Tiskový balíček Leden 2009 Kontakt pro média: + 33 1 45 66 22 22 Obsah Souhrnná tisková zpráva Michelin

Více

Připraveny na všechno. Nová řada nákladních pneumatik pro smíšený provoz

Připraveny na všechno. Nová řada nákladních pneumatik pro smíšený provoz Připraveny na všechno Nová řada nákladních pneumatik pro smíšený provoz Odolný společník do všech pracovních podmínek Vynikající kilometrový výkon Nízké provozní náklady Extrémní odolnost Delší životnost

Více

Objevte výhody zemědělských pneumatik Firestone.

Objevte výhody zemědělských pneumatik Firestone. SORTIMENT ZEMĚDĚLSKÝCH RADIÁLNÍCH PNEUMATIK 2015 INFORMACE Objevte výhody zemědělských pneumatik Firestone. Zemědělské pneumatiky Firestone jsou vyvinuty v Itálii a vyrobeny ve Španělsku a díky tomu plně

Více

Výkonné a efektivní! Cultor zemědělské pneumatiky

Výkonné a efektivní! Cultor zemědělské pneumatiky Výkonné a efektivní! Cultor zemědělské pneumatiky Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Nízkoprofilová pneumatika 70-ti procentní série se širokou užitnou

Více

Vaši bezpečnost řídíme my.

Vaši bezpečnost řídíme my. Vaši bezpečnost řídíme my. CONTINENTAL GERMAN ENGINEERING TESTED FOR YOUR SAFETY SINCE 1871 ContiVanContact 100 ContiVanContact 200 Profilové číslo 80 185/80 R14 C 102/100Q www.eu-tyre-label.com 195/80

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

MICHELIN Nahustěte své pneumatiky PRESS KIT

MICHELIN Nahustěte své pneumatiky PRESS KIT MICHELIN Nahustěte své pneumatiky PRESS KIT 23. června 2009 Kontakt pro media: Daniel.cahel@cz.michelin.com www.michelin.hu Obsah Tisková zpráva Michelin podporuje bezpečnost silničního provozu v Čechách

Více

Beru svou práci vážně.

Beru svou práci vážně. Beru svou práci vážně. Nabídka zimních pneumatik 2016/2017 pro osobní, 4 4/SUV a dodávková vozidla. Udělejte rozhodnutí, které vyřeší vaše každodenní potřeby, a buďte v bezpečí za každé situace. Vaše rozhodnutí

Více

PROČ SE ODŘÍKAT ZKUŠENOSTÍ CITROËN? PRŮVODCE ZIMNÍMI PNEUMATIKAMI

PROČ SE ODŘÍKAT ZKUŠENOSTÍ CITROËN? PRŮVODCE ZIMNÍMI PNEUMATIKAMI PROČ SE ODŘÍKAT ZKUŠENOSTÍ CITROËN? PRŮVODCE ZIMNÍMI PNEUMATIKAMI ZIMNÍ VOZOVKY: ZIMNÍ PNEUMATIKY ZAJIŠŤUJÍ VAŠI BEZPEČNOST Za chladného nebo nepříznivého počasí, na mokré, namrzlé či zasněžené vozovce

Více

Výkon pneumatik, který se vyplatí

Výkon pneumatik, který se vyplatí Výkon pneumatik, který se vyplatí Nabídka letních pneumatik 2016 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Barum. Značka skupiny Continental. Letní pneumatiky Barum Jízda bez hranic mnoho ujetých kilometrů

Více

Zimní kompletní kola

Zimní kompletní kola Zimní kompletní kola Vážení zákazníci, právě se Vám do rukou dostává nový komunikační materiál týkající se zimních kompletních kol ze sortimentu ŠKODA Originální příslušenství. Mimo nabídky zimních kompletů

Více

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 Praha, 11.listopadu 2013 S příchodem zimního období zveřejňují hlavní evropské a ruské automobilové časopisy testy zimních pneumatik, které srovnávají nejvýznamnější

Více

PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK

PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK Období teplejšího počasí je před námi, a tak je ten správný čas k testování produktů určených pro léto. Zkušení testovací jezdci významných automobilových

Více

Produktová prezentace. PremiumContact 6. A new level of comfort.

Produktová prezentace. PremiumContact 6. A new level of comfort. Produktová prezentace PremiumContact 6 A new level of comfort. Marketing Portfolio letních pneumatik - 2017 Ultra High Performance/ Sport SportContact 6 High Performance/ Komfort PremiumContact 6 Eko ContiEcoContact

Více

Nová řada nákladních pneumatik OMNITRAC. Výkonnost, na kterou se můžete spolehnout, zajištěna technologií DuraShield. Se zárukou.

Nová řada nákladních pneumatik OMNITRAC. Výkonnost, na kterou se můžete spolehnout, zajištěna technologií DuraShield. Se zárukou. Nová řada nákladních pneumatik OMNITRAC. Výkonnost, na kterou se můžete spolehnout, zajištěna technologií DuraShield. Se zárukou. MADE TO FEEL GOOD. Mimořádná jistota. Se zárukou. S pneumatikami Goodyear

Více

Nová řada ULTRA GRIP MAX vás udrží v chodu po celou zimu

Nová řada ULTRA GRIP MAX vás udrží v chodu po celou zimu Nová řada ULTRA GRIP MAX vás udrží v chodu po celou zimu Až o 0% vyšší přilnavost na sněhu oproti předchůdci při 50% opotřebení* * Srovnávací testy provedené společností Goodyear na pneumatikách GI*L o

Více

Legislativa a zimní pneumatiky

Legislativa a zimní pneumatiky Legislativa a zimní pneumatiky Zimní pneumatiky dle Evropské unie Na území Evropské unie je platná definice zimních pneumatik dle Směrnice rady 92/23/EHS přílohy II v článcích 2.2 a 3.1.5. 2.2 (Specifikace

Více

Produktová prezentace

Produktová prezentace Produktová prezentace ContiWinterContact TS 830 P 1 Pozice na trhu Zimní TWI indikátor Nové bezpečnostní hledisko: Pokud se dezén opotřebí na hloubku 4 mm, vystoupí zimní TWI indikátor v dezénu, a tak

Více

30% Bližší info u Vašeho prodejce. uvedených v katalogu!

30% Bližší info u Vašeho prodejce. uvedených v katalogu! Katalog pneumatik zima 2010 2011 Sleva Sleva až až 30% Bližší info u Vašeho prodejce z cen uvedených v katalogu! Kterou značku si vybrat? Continental Pneumatiky s německou technologií prémiová značka pro

Více

Dopravní společnost působící na trhu od r. 1990 190 zaměstnanců, 135 vlastních provozovaných motorových vozidel + přípoje Strategický cíl =

Dopravní společnost působící na trhu od r. 1990 190 zaměstnanců, 135 vlastních provozovaných motorových vozidel + přípoje Strategický cíl = Dopravní společnost působící na trhu od r. 1990 190 zaměstnanců, 135 vlastních provozovaných motorových vozidel + přípoje Strategický cíl = poskytovat zákazníkům produkt požadované kvality s maximálním

Více

MICHELIN na 64. mezinárodním frankfurtském autosalonu Září 2011

MICHELIN na 64. mezinárodním frankfurtském autosalonu Září 2011 MICHELIN na 64. mezinárodním frankfurtském autosalonu Září 2011 Tiskový balíček Stažení fotografií na adrese: http://mediaevent.michelin.com/press/frankfurt-autoshow/ Login: WELCOME Password: FRK2011 Kontakt

Více

MICHELIN Pilot Super Sport

MICHELIN Pilot Super Sport MICHELIN Pilot Super Sport Leden 2010 Tiskový balíček Kontakt pro média: 602 288 887 Obsah 1. Shrnutí MICHELIN Pilot Super Sport, podstata vynikajících vlastností 2. Potomek motoristického sportu MICHELIN

Více

Charakteristika produktu Klíčové vlastnosti pneu. Product Fact Book. ContiPremiumContact 5

Charakteristika produktu Klíčové vlastnosti pneu. Product Fact Book. ContiPremiumContact 5 Charakteristika produktu Klíčové vlastnosti pneu Excelentní brzdný výkon na mokré a suché vozovce Velmi ekonomická díky vyšší životnosti a sníženému valivému odporu Tichá, komfortní jízda Precizní handling

Více

Výkonnné. Vstřícné k životnímu prostředí. Flexibilní.

Výkonnné. Vstřícné k životnímu prostředí. Flexibilní. Výkonnné. Vstřícné k životnímu prostředí. Flexibilní. ContiTread TM Před vozovými parky neustále stojí úkoly zlepšování jejich ekonomické efektivnosti. Pneumatiky pro nákladní automobily Continental: pneumatiky

Více

Goodyear Dunlop Tires Czech s.r.o. Vyskočilova 1481/4 140 00 Praha 4. Telefon: +420 234 092 777 Fax: +420 234 092 700

Goodyear Dunlop Tires Czech s.r.o. Vyskočilova 1481/4 140 00 Praha 4. Telefon: +420 234 092 777 Fax: +420 234 092 700 Goodyear Dunlop Tires Czech s.r.o. Vyskočilova 1481/4 140 00 Praha 4 Telefon: +420 234 092 777 Fax: +420 234 092 700 Goodyear Dunlop Tires Slovakia s.r.o. Drieňová 1 821 01 Bratislava 2 Telefon: +421 232

Více

Vývoj trhu Sortiment Oráfování. Historie Produktové portfolio Matador

Vývoj trhu Sortiment Oráfování. Historie Produktové portfolio Matador Product Fact Book Historie Produktové portfolio Matador Zaměření vývoje Technické řešení Vliv Přínos Souhrn Porovnání výkonu Další přínosy Vývoj trhu Sortiment Oráfování 2 Značka 3 MP 16 Stella 2 MP 44

Více

Nokian eline 2 Maximální bezpečnost v ekologickém balení

Nokian eline 2 Maximální bezpečnost v ekologickém balení Nokian Tyres tisková informace č. 420 Česká republika Strana 1 Nová prémiová letní pneumatika s hodnocením AA pro české řidiče Nokian eline 2 Maximální bezpečnost v ekologickém balení Nová letní pneumatika

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE. Doprovodný dokument k

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE. Doprovodný dokument k KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 13.11.2008 SEK(2008) 2861 PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE Doprovodný dokument k návrhu směrnice Evropského parlamentu a Rady o označování pneumatik s ohledem

Více

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom.

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom. 23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ WORKsmart -Eco Pečujte o životní prostředí i svůj zisk www.tomtom.com/business Let s drive business Obsah 2 Jak ekologické je vaše podnikání? 3 Optimalizace využití vozidel

Více