Rožďalovický školáček

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rožďalovický školáček"

Transkript

1 1 / srpna - 5. září 2010 Dne 1. září byl v celé naší republice zahájen nový školní rok 2010/2011. Také naše škola ožila příchodem 161 žáka. Někteří z nich usedli do školních lavic poprvé. Celkem 19 prvňáčků, z toho 8 chlapců a 11 dívek, přivítala ve své třídě jejich třídní učitelka Jaroslava Sedláčková. Spolu s ní nové školáčky uvítal ředitel školy pan Roman Kotlář i starosta města Rožďalovice pan Josef Nešněra. Rodiče nových žáků byli ve třídě přítomni slavnostního obřadu. Pro žáky bylo po prázdninách příjemným překvapením zjištění, že proběhla rekonstrukce sociálního zařízení, při kterém byly vybudovány šatny se sprchami. Ve školní jídelně došlo k instalaci myčky nádobí a zajištění podmínek na možnost výdeje jídla na jídelní tácy. Příští týden začnou od pondělí v mateřské škole a od úterý v základní škole logopedické nápravy vedené Mgr. Josefem Králem. Připravujeme zahájení činnosti zájmových kroužků a ve středu se uskuteční první zasedání žákovského parlamentu v tomto školním roce, kterého se zúčastní nově zvolení zástupci 3. až 9. třídy.

2 2 / září 2010 V pondělí v mateřské škole a v úterý v základní škole začaly logopedické nápravy vedené Mgr. Josefem Králem. V úterý po domluvě se zástupkyní ředitele školy pro 1. stupeň paní Yvetou Šmejkalovou navštívil naši školu nymburský básník Jiří Tepper. Ve středu poprvé zasedal žákovský parlament. Byl zvolen předseda, místopředseda i jednatel a následně také předsedové jednotlivých komisí. Předsedkyní žákovského parlamentu byla zvolena žákyně 9. třídy Barbora Benešová, místopředsedkyní žákyně 8. třídy Monika Nováková, zapisovatelkou žákyně 9. třídy Lucie Procházková, Předsedou stravovací komise byl zvolen žák 5. třídy Jakub Taneček, předsedou komise volného času žák 7. třídy Martin Košťák a předsedkyní pedagogické komise žákyně 8. třídy Jana Prejsková. Jednání se kromě ředitele školy pana Romana Kotláře účastnila paní učitelka Václava Vinecká a pan učitel Jaroslav Hájek. Ve středu svoji činnost začal kroužek juda vedený panem Miloslavem Štoudkem. Kroužek mohou zájemci navštěvovat ve středu a v pátek vždy od 14 hodin v tělocvičně. U hlavního vchodu do školy byly instalovány informační tabule, díky kterým se můžete lépe orientovat v prostorách školy. K nejdůležitějším změnám patří přesun ředitelny do 1. patra do místnosti sousedící se sborovnou. Následující týden začnou třídní schůzky rodičů žáků školy, v pondělí to bude 7. třída, v úterý 4. třída a ve čtvrtek 1., 2. a 3. třída. Upozorňujeme na skutečnost, že se na webových stránkách školy můžete seznámit s týdenními plány učiva v nabídce Rodiče a žáci.

3 3 / září 2010 Svoji činnost začínají další zájmové kroužky. V pondělí to je počítačový kroužek a výtvarně-keramický kroužek, v úterý florbal, ve čtvrtek kroužek aranžování a v pátek kroužek ručních prací. Na zahájení svojí činnosti se připravuje kroužek vaření, hry na flétnu a sportovní hry. V úterý po domluvě se zástupkyní ředitele školy pro 1. stupeň paní Yvetou Šmejkalovou navštívila naši školu studentka žurnalistiky paní Kateřina Čechová. Rozhodli jsme se, že se zapojíme do akce firmy EKOLAMP, která vytváří síť sběrných míst a zajišťuje sběr a svoz použitých osvětlovacích zařízení, jejich zpracování včetně následného materiálového využití. Příští týden v pondělí jsou všichni zváni na valnou hromadu SRPŠ, která se koná Na Radnici v Rožďalovicích od 18 hodin. Ve středu škola pro rodiče žáků i žáky 1. stupně připravila Zahradní slavnost. Proto se těšíme na hojnou účast a srdečně vás zveme (akce se uskuteční i v případě špatného počasí).

4 4 / září 2010 V pondělí se od 18 hodin konala valná hromada SRPŠ. Bližší informace budou zveřejněny na webových stránkách školy a ve vitrínce. V úterý děti v mateřské škole viděly představení Kudy cesta do divadla. Podívat se také přišli žáci 1. a 2. třídy základní školy. Zájemci z řad žáků školy se mohli nechat vyfotografovat na sadu tematicky laděných portrétů. Největší akcí týdne v základní škole byla středeční Zahradní slavnost, na které došlo ke slavnostnímu přivítání našich prvňáčků do školy. Počasí nám bylo příznivě nakloněno a akce byla jejími účastníky velmi pozitivně hodnocena. Ve středu se také uskutečnila vycházka dětí z mateřské školy s rodiči na Židák. Příští týden začínají žáci plnit disciplíny Podzimního sportování, které zahajujeme během na 50 metrů. Ve středu žáci třídy jedou na exkurzi do Prahy, při které navštíví Planetárium a Muzeum voskových figurín.

5 5 / září - 3. října 2010 V pondělí začalo Podzimní sportování. Žáci školy začali plnit první disciplínu, kterou je běh na50 metrů. Ve středu žáci 3., 4. a 5. třídy odjeli do Prahy, kde v planetáriu navštívili naučný program Raketou do vesmíru a zavítali do muzea voskových figurín. Ve čtvrtek byly v jednotlivých třídách vyhlášeny výsledky soutěže v získávání kreditů. Podrobnosti zveřejníme na školním webu. Do školy byly dodány sběrné nádoby na vyřazená elektrozařízení v rámci akce Recyklohraní. Příští týden začínají žáci plnit druhou disciplínu Podzimního sportování, kterou je hod kriketovým míčkem. V pondělí proběhne projekt k osobnostní a sociální výchově. V úterý jedou žáci 6. třídy na exkurzi do Kolína. Na středu zveme všechny žáky i jejich rodiče na Podzimní běh k Bučickému mlýnu. A v pátek nás odjede reprezentovat šestice žáků na soutěž Kopidlenský kvíteček.

6 6 / října 2010 V pondělí jsme v základní škole realizovali projekt k osobnostní a sociální výchově a potom jsme navštívili Den otevřených dveří Domova Rožďalovice. V úterý jeli žáci 6. třídy na exkurzi do Pravěkého i Regionálního muzea v Kolíně. Ve středu zasedali zástupci tříd v žákovském parlamentu, zorganizovali jsme Podzimní běh k Bučickému mlýnu a uskutečnili vycházku s rodiči dětí mateřské školy. V pátek nás dvě tříčlenná družstva reprezentovala na soutěži s názvem Kopidlenský kvíteček. Příští týden budou žáci plnit třetí disciplínu Podzimního sportování, kterou je hod běh na 1 kolo (sokolské hřiště). Žáky 6. třídy čekají 3 testy Scio, z českého jazyka v úterý, z obecných studijních předpokladů ve středu a z matematiky ve čtvrtek. Ve čtvrtek odjedou zájemci z řad žáků 8. a 9. třídy do Mladé Boleslavi na divadelní představení Putování Smůly za Štěstím.

7 7 / října 2010 V průběhu pokračovalo Podzimního sportování během na 1 kolo a žáci 6. třídy napsali testy Scio. Ve středu odpoledne proběhla Drakiáda. Nejlepšího draka - letce měli Tomáš Burda a Jaroslav Rychtařík, nejoriginálnější byl drak Lindy Bendlové, akrobatem se stal drak Michaely Želichovské a společný drak Andreji Vaškové a Kamily Čurejové. Mimořádnou cenu poroty obdržel drak Anny Andrašíkové stal se letcem vytrvalcem. Ve čtvrtek se zájemci z řad žáků 8. a 9. třídy vypravili pod vedením paní učitelky Miroslavy Janíčkové do Mladé Boleslavi na divadelní představení Putování Smůly za Štěstím. Žáci 2. tříd se v pátek zapojili do akce Ajaxův zápisník, který je organizován ve spolupráci s Policií České republiky. Příští týden budou žáci plnit poslední čtvrtou disciplínu Podzimního sportování, kterou je skok daleký. Je připravena exkurze k Bučickému rybníku a Komárovskému rybníku, kde se uskuteční výlov. Na středu připravujeme pro žáky 8. a 9. třídy soutěž Přírodovědný klokan.

8 8 / října 2010 V průběhu celého týdne žáci plnili poslední čtvrtou disciplínu Podzimního sportování, kterou byl skok daleký. Jsme rádi, že se nám tuto disciplínu podařilo po delším čase realizovat, protože sektor pro skok daleký byl z důvodu první etapy rekonstrukce školního hřiště uzavřen. V tomto školním roce jsme se rozhodli, že již nebudeme čekat na realizaci druhé etapy a ve spolupráci s pracovníky MěÚ Rožďalovice sektor provizorně připravili k jeho využívání. V úterý se žáci 2., 4., 5. a 6. třídy vydali na exkurzi k Bučickému rybníku, protože se tam konal výlov. Ve středu proběhl výlov Komárovského rybníka a na bližší seznámení se s ním odešli žáci 7. a 8. třídy. Ti k rybníku odjeli vlakem a vraceli se pěšky, kdy cestou lesem sbírali a ve spolupráci s panem učitelem Jiřím Rejskem určovali nalezené houby. A ve středu děti z mateřské školy navštívily ZOO Chleby. Příští týden na žáky čekají v tomto školním roce první prázdniny. Do školy se jde pouze v pondělí a v úterý. V úterý budou vyhlášeny výsledky v soutěži Kredity za měsíc říjen. Pedagogičtí pracovníci jedou od pátku do neděle na Vysočinu na společnou akci v rámci projektu Sborovna.

9 9 / října 2010 V pondělí hned první vyučovací hodinu shlédli žáci třídy hudební představení A pořád se něco hraje. V průběhu pondělí došlo k uzavření a v úterý k vyhlášení nejlepších žáků z jednotlivých tříd v soutěži Kredity za měsíc říjen Ačkoli byly prázdniny, přesto se ve středu a ve čtvrtek ve školní družině a školní jídelně pilně pracovalo. Realizovali jsme náš záměr zlepšit prostředí v těchto místnostech nástěnnou malbou. A potěšila nás pomoc a spolupráce ze strany žáků. Pedagogičtí pracovníci jedou od pátku do neděle na Vysočinu na společnou akci v rámci projektu Sborovna. Příští týden odjedou žáci 1., 2. a 6. třídy do Prahy, kde navštíví Planetárium a Pražský hrad, na úterý připravujeme projekt k výchově demokratického občana a ve středu zasedá žákovský parlament.

10 10 / listopadu 2010 V pondělí odjeli žáci 1., 2. a 6. třídy do Prahy, kde navštívili výukový pořad v planetáriu, muzeum hraček a Pražský hrad. V úterý byl realizován projekt vedoucí k naplnění vybraných úkolů z průřezového tématu výchova demokratického občana. Ve středu zasedal žákovský parlament a proběhlo školní nominační kolo Mc Donald s cupu. Obtížnou pozici rozhodčího na sebe vzal žák 9. třídy Milan Škoda. V pátek byla uzavřena klasifikace za první čtvrtletí a připravujeme se na jednání pedagogické rady. Příští týden se ve středu koná pedagogická rada, která zhodnotí prospěch a chování žáků za první čtvrtletí školního roku 2010/2011. Také ve středu jedou žáci 8. a 9. třídy na exkurzi do cukrovaru v Dobrovicích a v 15 hodin v mateřské škole začíná beseda ke školní zralosti pro rodiče dětí předškolního věku.

11 11 / listopadu 2010 V pondělí a v úterý proběhla konverzační soutěž v anglickém jazyce, kterou připravil pan učitel Josef Král. Skládala se ze dvou částí poslechové a ústní. Prvními soutěžícími byla děvčata z 9. třídy a nejlepšího výsledku dosáhla Iva Černochová. Ve středu jeli se svými třídními učiteli žáci 8. a 9. třídy do Dobrovice na odbornou exkurzi do tamějšího cukrovaru, kde pod odborným dohledem odhalili tajemství výroby cukru z cukrové řepy. Odpoledne se od konala pedagogická rada, která vyhodnotila a uzavřela prospěch a chování žáků za 1. čtvrtletí školního roku 2010/2011 a stanovila priority práce školy na 2. čtvrtletí. Ve čtvrtek jeli žáci 9. třídy do Nymburka, kde v rámci přípravy na volbu povolání podruhé navštívili Informační a poradenské středisko při úřadu práce. Čtvrtek a pátek strávila tříčlenná delegace ve složení Petra Simůnková, Ilona Sedláčková a Roman Kotlář v MZŠ Dymokury, kde se konala společná akce škol zapojených do projektu určeného pro práci se žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Žáci 1. třídy v rámci Akce Tajemná dýně pracovali s přírodními materiály. A žáci 9. třídy se zapojili do soutěže o zpracování znaku města z odpadového materiálu. Příští týden proběhne testování žáků 9. třídy. Deváťáci budou řešit testy Scio z obecných studijních předpokladů, českého jazyka, anglického jazyka a matematiky. Konverzační soutěž v anglickém jazyce bude pokračovat v dalších třídách 2. stupně a ti nejúspěšnější postoupí do okresního kola.

12 12 / listopadu 2010 V průběhu týdne pokračovala konverzační soutěž v anglickém jazyce. Poslechovou část absolvovali všichni žáci 2. stupně. Na základě výsledků poslechové části pokračovali v ústní části žáci 7. a 8. třídy. Soutěž bude ukončena v následujícím týdnu, kdy se ústní části zúčastní žáci 6. třídy a chlapci z 9. třídy. Ve čtvrtek v naší škole proběhla první část akce Ze školky do školy, které se zúčastnilo 8 potencionálních prvňáků se svými rodiči. Krásné pondělní rožďalovické svítání Žáci 9. třídy od pondělí do pátku s vyjímkou středy, kdy byl státní svátek, řešili každý den jeden test Scio. V pondělí test z obecných studijních předpokladů, v úterý z českého jazyka, ve čtvrtek z anglického jazyka a v pátek z matematiky. S jejich výsledky se budete moci seznámit v některém z měsíčních zpravodajů o činnosti školy. Příští týden začne testování žáků 4. až 9. třídy s názvem Eskalátor, které se týká prokázání znalostí z čtenářské gramotnosti a anglického jazyka. V úterý, středu a čtvrtek se bude konat sběr papíru, ve středu si odjedou zájemci zabruslit do Poděbrad a v pátek zajíždí někteří žáci 8. a 9. třídy do divadla v Mladé Boleslavi na představení Romeo a Julie.

13 13 / listopadu 2010 V průběhu týdne pokračovaly individuální konzultace rodič učitel žák a ve čtvrtek se konaly klasické třídní schůzky rodičů žáků 1. a 7. třídy vedené třídními učiteli. Od úterý do čtvrtka se konal na školním dvoře sběr papíru. Potěšil nás velký zájem ze strany žáků i jejich rodičů. Nejvíce nasbíraného papíru měli Josef Beneš z 5. třídy (190 kg), Patrik Hospodka ze 3. třídy (181 kg) a Kateřina Melounová z 1. třídy (173 kg). Při testech Eskalátor se po jejich vyřešení každému žákovi objevila okamžitá informace o jím dosaženém výsledku (viz ukázka na dvou následujících obrázcích): Příští týden bude pokračovat testování žáků 4. až 9. třídy s názvem Eskalátor. V pondělí se uskuteční školní kolo dějepisné olympiády, v úterý do školy zavítají pracovníci občanského sdružení Semiramis, ve středu zasedá žákovský parlament a opět se jede bruslit do Poděbrad. V pátek přijde do mateřské školy svatá Barbora.

14 14 / listopadu - 5. prosince 2010 V průběhu týdne jsme dokončili testování ze čtenářské gramotnosti a anglického jazyka s názvem Eskalátor. Všichni účastníci mají možnost upevňovat své znalosti formou e- learningu. V pondělí odpoledne se konalo školní kolo dějepisné olympiády. V úterý jsme ve třídách 2. stupně realizovali letošní první část Dlouhodobé primární prevence. O velké přestávce byly vyhlášeny výsledky listopadové části soutěže Kredity. S jejich podrobným rozpisem se můžete seznámit na školním webu. Ve středu ráno zasedal pod vedením zástupců 7. třídy žákovský parlament, druhou částí pokračovala nabídka bruslení na zimním stadionu v Poděbradech a v mateřské škole proběhlo Čertovské odpoledne s rodiči dětí 1. třídy. Ve čtvrtek zavítali žáci 8. třídy do Domova Rožďalovice, kde se dověděli potřebné informace o výživě nemocných a dodržování diety. Příští týden ve středu proběhne projekt k naplnění cílů průřezového tématu mediální výchova a svojí třetí částí bude zakončena nabídka bruslení v Poděbradech. A v soboru od 8 do 12 hodin vás všechny zveme na Den otevřených dveří.

15 15 / prosince 2010 V pondělí se konala Mikulášská nadílka, kterou pro své spolužáky připravili žáci 9. třídy. Ti v přestrojení za Mikuláše, anděly a čerty navštěvovali v průběhu dopoledne žáky tříd prvního stupně, kteří se před nimi snažili zoufale ukrýt, aby nedostali od čertů na pamětnou. A dostalo se i na děti v mateřské škole. Ve středu první čtyři vyučovací hodiny probíhal na naší škole projekt Mediální výchova. Třídní učitelé spolu se svými žáky kreativním způsobem prakticky řešili zajímavé úkoly z této oblasti, z nichž většina byla nasměrována k blížícím se Vánočním svátkům. V pátek do základní školy přišly starší děti z mateřské školy, kde se jim v počítačové učebně věnovali žáci 9. třídy, kteří pro ně připravili ukázky práce s počítačem. V sobotu se v naší škole konal Den otevřených dveří. Návštěvníci měli možnost blíže poznat nejenom prostředí školy a prohlédnout si výrobky žáků, ale také v připravených dílnách si nějaký výrobek sami zhotovit. Na zahnání hladu a žízně jsme byli připraveni s nabídkou občerstvení v minikavárně, jejíž provoz zajišťovali žáci 9. třídy. Příští týden v pondělí čeká na děti v mateřské škole vánoční nadílka a žáci 8. třídy půjdou se svým třídním učitelem k Bučickému mlýnu. V úterý jedou žáci 6. třídy do Prahy s cílem blíže se seznámit s historickým centrem a užít si vánoční atmosféry. Na úterní odpoledne jsou do mateřské školy zváni rodiče na Předvánoční odpoledne. Na čtvrteční odpoledne připravili žáci první třídy pro své rodiče vánoční besídku.

16 16 / prosince 2010 V pondělí se děti v mateřské škole radovaly z vánoční nadílky, kterou jim Ježíšek zajistil v předtermínu. Také v pondělí žáci 8. třídy pod vedením svého třídního učitele pana Jiřího Rejska v rámci odborné exkurze na téma Domestikace zvířat navštívili Bučickou farmu i naučnou stezku. V úterý navštívili žáci 6. třídy se svým třídním učitelem panem Jaroslavem Hájkem vánočně vyzdobenou Prahu, kde se v rámci výuky dějepisu seznámili např. s prostředím Staroměstského náměstí, Václavského náměstí, Můstku, Prašnou branou i Masarykovým nádražím. Prohlédli si historické budovy a zavítali na tradiční vánoční trhy na Staroměstském náměstí. Ve středu šli žáci ze školní družiny v rámci akce Zdobení stromku pro zvířátka do lesa, kam zvířátkům přinesli nefalšované zvířecí dobroty jako třeba kaštany, mrkev nebo chléb. A k tomu využili příznivého počasí a pořádně si zabobovali. Příští týden v pondělí dopoledne proběhne generální zkouška vánoční besídky a v úterý od 17 hodin na sále rožďalovické radnice začne vánoční besídka. Ve středu bude poslední den výuky v tomto kalendářním roce, dojde k vyhlášení výsledků všech čtyř disciplín Podzimního sportování a od čtvrtka začnou vánoční prázdniny.

17 17 / prosince 2010 V pondělí proběhla vánoční besídka žáků 5. třídy se svými rodiči. Také jsme o generální zkoušce trénovali na školní vánoční besídku. Třetí pondělní akcí bylo přijímání nových členů kroužku juda. Úterý bylo ve znamení vánoční besídky, která proběhla na sále rožďalovické radnice a účinkovaly na ní děti z mateřské školy i žáci ze základní školy. Velmi nás potěšil zájem o tuto akci, mírně zklamaní jsme byli z chování některých diváků. Středa byla posledním dnem výuky v tomto kalendářním roce a v jejím průběhu byly vyhlášeny výsledky Podzimního sportování a výsledky soutěže Kredity za měsíc prosinec S podrobnými výsledky obou soutěží se budete moci seznámit v následujícím měsíčním zpravodaji o činnosti školy. Po vánočních prázdninách v prvním týdnu roku 2011 začneme dělit výuku anglického jazyka v 7. a 8. třídě, v úterý začíná plavecký výcvik v Nymburce, ve středu zasedá žákovský parlament a děti v mateřské škole uvidí divadlo s názvem Popletená zimní pohádka. PF 2011

18 18 / prosince ledna 2011

19 19 / ledna 2011 V pondělí byli žáci po návratu z vánočních prázdnin plni krásných zážitků a mnozí z nich se chtěli pochlubit dárky, které nalezli pod vánočních stromkem. V úterý začal plavecký výcvik, který pro naši školu zajišťuje Plavecká škola Nymburk a který je potřebnou příležitostí pro všechny neplavce, aby se této důležité životní dovednosti naučili. Ve středu ráno od 7 hodin zasedal žákovský parlament a od 8.45 v mateřské škole proběhlo divadélko s názvem Popletená zimní pohádka. V průběhu týdne vyvrcholilo představování 28 nominovaných kandidátů přírodních divů světa žákům 2. stupně, kteří se seznámili s postupem volby a následně volbu svých 7 přírodních divů světa provedli. Pokud byste toto chtěli uskutečnit i Vy, potřebné informace naleznete na nebo na webových stránkách školy. V příštím týdnu v úterý pokračuje pro žáky 2., 3. a 5. třídy a děti mateřské školy plavecký výcvik v Nymburce svojí druhou částí. V dalším se připravujeme na zápis žáků do budoucí 1. třídy a na dokončení klasifikace žáků za 1. pololetí.

20 20 / ledna 2011 O schůzku v pondělí odpoledne byla rozšířena činnost kroužku juda, který vede pan Miloslav Štoudek. Kroužek juda se tedy koná třikrát týdně, a to v pondělí, ve středu i v pátek. V úterý pokračoval plavecký výcvik. Na chodbě v přízemí se objevila nová nástěnka. Jsou na ní rekordy školy, které evidujeme v 10 věkových kategoriích a ve 4 disciplínách. Nejmladší věkovou kategorií jsou žáci ve věku 6 let a mladší a nejstarší věkovou kategorií jsou žáci ve věku 15 let a starší. Disciplíny jsou odvozeny od disciplín, které žáci plní při Podzimním i Jarním sportování. Je to běh na 50 metrů, běh na 1 kolo, skok daleký a hod kriketovým míčkem. U každého výkonu evidujeme jeho hodnotu, jméno žáka, den a místo plnění a také věk žáka při dnu plnění v letech a dnech. V příštím týdnu v pondělí proběhne v budově základní školy v čase od 14 do 16 hodin zápis dětí do 1. třídy. V úterý pokračuje pro žáky 2., 3. a 5. třídy a děti mateřské školy plavecký výcvik v Nymburce svojí třetí částí. Žáci 5. i 6. třídy mají naplánovanou besedu o ptácích dle jejich volby tématu v připravovaném kalendáři školy na rok 2012, kterou povede pan učitel Rejsek.

21 21 / ledna 2011 Největší událostí tohoto týdne byl pondělní zápis žáků do 1. třídy. V úterý absolvovali žáci 2., 3. a 5. třídy a děti z mateřské školy další lekci plaveckého výcviku v nymburském bazénu. Protože je naše škola plně vybavena interaktivními tabulemi, domluvili jsme se, že se budeme sami mezi sebou vzdělávat v jejich využívání a v přípravě elektronických materiálů pro práci s nimi ve výuce. A tak ve středu školí paní učitelka Petra Simůnková ostatní kolegy z 1. stupně a v pátek paní učitelka Ilona Sedláčková kolegy ze 2. stupně v oblasti práce se softwarem SmartBoard. V příštím týdnu v úterý proběhne v budově základní školy v čase od 14 do 16 hodin náhradní termín zápisu dětí do 1. třídy. Ve středu se koná pedagogická rada, která vyhodnotí a uzavře prospěch a chování žáků za 1. pololetí školního roku 2010/2011 a v pátek bude uzavřena soutěž Kredity za měsíc leden A všichni jste zváni do mateřské školy na výstavu, která potrvá od 26. ledna do 3. února 2011.

22 22 / ledna 2011 V úterý proběhl zápis žáků do 1. třídy v náhradním termínu, kterého se zúčastnili 3 žáci se svými rodiči. V úterý absolvovali žáci 2., 3. a 5. třídy a děti z mateřské školy další lekci plaveckého výcviku v nymburském bazénu. Ve středu byla otevřena výstava v mateřské škole Dinosouři ve školce, která bude trvat do 3. února V pátek odjeli do Nymburka reprezentovat naši školu 2 žáci 5. třídy v okresním kole Pythagoriády. A také proběhla uzávěrka soutěže Kredity za měsíc leden 2011 a vyhodnocení celkových výsledků za 1. pololetí školního roku 2010/2011. Dva nejlepší žáci z každé třídy pojedou do Liberce, kde budou moci vyzkoušet své dovednosti v IQparku i Lunaparku. S podrobnými výsledky této soutěže se můžete seznámit na školním webu Příští týden se v pondělí poslední vyučovací hodinu v každém ročníku bude předávat vysvědčení za 1. pololetí školního roku 2010/2011. V úterý se koná zasedání žákovského parlamentu a ve středu odjedou nejlepší žáci v soutěži Kredity na výlet do Liberce. V pátek jsou pololetní prázdniny a celý následující týden jarní prázdniny.

23 23 / ledna - 6. února 2011 V pondělí bylo žáků předáno vysvědčení za 1. pololetí a byly vyhlášeny výsledky v soutěži Kredity za měsíc leden i za celé první pololetí. Mimořádně v úterý se konalo zasedání žákovského parlamentu, které tentokrát vedli zástupci z 5. třídy. Ve středu se dva nejlepší žáci z každé třídy, tedy celkem 18 žáků, ze soutěže Kredity za odměnu vydali na výlet do Liberce. Ohlasy na tuto akci ze strany jejich účastníků byly kladné a tak kdo chce jet zase v červnu, ten ví, co je třeba pro to udělat. V pátek se žáci základní školy dočkali tolik očekávaných prázdnin a také to byl poslední den konání výstavy Dinosauři ve školce. Celý příští jsou JARNÍ PRÁZDNINY!!! A po jarních prázdninách bude pokračovat plavecký výcvik, kdy se k žákům 2. a 3. třídy poprvé připojí žáci 4. třídy. V mateřské škole bude celý týden probíhat maškarní rej. Do ulic Rožďalovic se průvod masek vydá ve středu.

24 24 / února 2011 Jarní prázdniny jsou zpravidla vyhrazeny pro chvíle odpočinku. My jsme však této příležitosti využili pro řešení úkolů, na které v průběhu roku nezbývá mnoho času. Prvním takovým úkolem bylo nalezení možnosti zvýšit kapacitu naší mateřské školy, abychom nebyli nuceni vydávat negativní rozhodnutí k některým žádostem o přijetí dítěte. Podařilo se nám nalézt řešení a pokud vše dobře dopadne, zvýšíme kapacitu naší školky o 16 míst od 1. září Druhým úkolem bylo rozhodnutí se o podání žádosti na Výzvu předkladatelům grantových projektů k předkládání žádostí o finanční podporu z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, prioritní osy 1, oblasti podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání. Po zvážení našich možností oznamujeme, že naším záměrem je podat žádost týkající se podpory a zvýšení kvality cizojazyčného vzdělávání v naší škole. Třetím úkolem byla návštěva některých spřátelených základních škol Základní škola Libice, Základní školy Plaňany a Základní školy Jana Palacha Kutná Hora. Po jarních prázdninách bude pokračovat plavecký výcvik, kdy se k žákům 2. a 3. třídy poprvé připojí žáci 4. třídy. V mateřské škole bude celý týden probíhat maškarní rej. Do ulic Rožďalovic se průvod masek vydá ve středu. A do základní školy pravděpodobně nastoupí tři noví žáci!

25 25 / února 2011 Hned v pondělí začal v mateřské škole maškarní rej. V průběhu celého týdne děti navštívily Domov Rožďalovice, základní školu a také uskutečnily průvod Rožďalovicemi. Ve středu se konalo školní kolo Pythagoriády, kterého se zúčastnilo 16 žáků z 2. stupně. Nejúspěšnějším řešitelem byl žák 8. třídy František Štěpánek, který bude školu reprezentovat v okresním kole. Ve čtvrtek se v mateřské škole konalo divadlo s názvem Kocour Modroočko, které shlédli i žáci 1. a 2. třídy základní školy. V pátek jsme se zúčastnili okresního kola soutěže v recitaci žáků 2. stupně, ve kterém naši školu reprezentovala Lucka Procházková, Lucka Koblížková a Eliška Kulichová. Příští týden v pondělí se uskuteční focení žáků 1. stupně, žáci 9. třídy budou pracovat na tablu své třídy a navečer se k jednání sejde výbor Rodičovského sdružení Rožďalovice. V úterý bude pokračovat plavecký výcvik, ve středu proběhne školní kolo soutěže v recitaci Veselá básnička a ve čtvrtek se v mateřské škole uskuteční akce Živá zvířátka a kouzelník. A na pátek připravujeme školní masopust a dojde k uzávěrce soutěže kredity za únor 2011.

26 26 / února 2011 Pondělí bylo bohaté na události. V osm hodin začalo focení žáků 1. stupně, žáci 9. třídy pracovali na tablu třídy a v osmnáct hodin začalo jednání výboru Rodičovského sdružení Rožďalovice, kterého se účastnil i pan starosta Petr Kapal. Středu odpoledne ovládla již tradiční soutěž v recitaci žáků 1. stupně s názvem Veselá básnička. Do odborné poroty přijala naše pozvání bývalá pracovnice naší školy paní Drahomíra Říhová. Páteční dopoledne bylo vyhrazeno školnímu masopustu, kdy průvod masek vyšel od budovy školy úderem desáté hodiny směrem k náměstí. Tam se jednotlivé třídy prezentovaly krátkým vystoupením a následně dál putovaly městem. Příští týden budou v pondělí vyhlášeny výsledky soutěže Kredity za měsíc únor V úterý bude pokračovat plavecký výcvik a ve středu zasedá žákovský parlament. Na čtvrtek jsme připravili projekt k průřezovému tématu multikulturní výchova.

27 27 / února - 6. března 2011 Pondělí byly vyhlášeny výsledky soutěže Kredity za měsíc únor Tyto výsledky již budou započteny do celkového hodnocení za 2. pololetí. Úterý se konal plavecký výcvik a také se uskutečnila schůzka redakční rady školního časopisu, jejímž odborným garantem je pan učitel Jaroslav Hájek. Ve středu ráno zasedali členové žákovského parlamentu pod vedením žáků 4. třídy, kterou reprezentovaly Kateřina Hůlková a Kristina Beránková. Čtvrteční dopoledne bylo ve znamení projektu k multikulturní výchově, z jehož průběhu v jednotlivých třídách vypovídají následující fotografie. Příští týden v úterý čekají žáky 8. třídy testy Scio z klíčových kompetencí. Ve středu odjedou školu reprezentovat 3 žáci na okresní kolo v zeměpisu (Antonín Hofman, Miroslav Hůlek a Martin Filjač) a v mateřské škole proběhne tolik očekávaný zápis spojený se Dnem otevřených dveří.

28 28 / března 2011 V úterý psali žáci 8. třídy test Scio zaměřený na klíčové kompetence a s jeho výsledky Vás seznámíme v některém z měsíčních zpravodajů o činnosti školy. Odpoledne se pedagogičtí pracovníci věnovali zakončení a vyhodnocení projektu Sborovna klíč k individualizaci, jehož úvodní části jsme se účastnili v říjnu Středa byla tento týden vyhrazena mateřské škole. To proto, že se pro děti uskutečnila ukázka práce rožďalovického Sboru dobrovolných hasičů, ale ještě proběhl zápis dětí do mateřské školy spojený se Dnem otevřených dveří. Evidujeme na 30 zájemců, což potvrzuje naši snahu o zvýšení její kapacity. Ve čtvrtek byla dokončena jarní výzdoba oken školy, na které se podílely paní Ilona Sedláčková, Iveta Vacková a Dana Kopecká. Příští týden v pondělí zveme rodiče na výběrové kolo soutěže v recitaci žáků 1. stupně Veselá básnička, které se bude konat v obřadní síni rožďalovické radnice od 14 hodin. V úterý proběhne poslední část plaveckého výcviku žáků 2. až 4. třídy a dětí z mateřské školy.

29 29 / března 2011 V pondělí se uskutečnilo výběrové kolo soutěže v recitaci žáků 1. stupně Veselá básnička. K jeho realizaci jsme využili důstojných prostor obřadní síně rožďalovické radnice. Vybraní žáci pak následně naši školu reprezentovali v meziškolním kole. V úterý skončil svojí desátou částí plavecký výcvik. Podle dosažené úrovně účastníci dostali diplom, že plavou jako pulec, žába nebo kapr. Ve středu žáci 8. třídy vyjeli na Loučeňsko na přírodovědnou exkurzi. Ve čtvrtek se konalo meziškolní kolo Veselé básničky, kterého se kromě naší školy zúčastnili žáci základní školy v Dětenicích, Dymokurech a Kopidlně. Příští týden proběhne druhé kolo soutěže ve sběru papíru a v pátek oslaví zaměstnanci školy Den učitelů návštěvou ZŠ T. G. Masaryka Poděbrady.

30 30 / března 2011 V pondělí naši školu v okresním kole olympiády z českého jazyka reprezentovaly Ivana Černochová a Lucie Švábenská, které se konalo v ZŠ Tyršova Nymburk. A žáci 6. třídy se zapojili do jarního úklidu Rožďalovic. V úterý byl zahájen v pořadí druhý sběr papíru v tomto školním roce. Ve středu se zájemci z řad pedagogických pracovníků vydali do ZŠ Křinec, kde shlédli prezentaci interaktivních učebnic nakladatelství Fraus. Zájemci z řad žáků 8. a 9. třídy se s panem učitelem Jiřím Rejskem zúčastnili divadelního představení s názvem Akt v Poděbradech. Žáci 1. stupně navštívili místní požární zbrojnici, kde byli velmi zajímavým způsobem seznámeni s náplní práce Sboru dobrovolných hasičů Rožďalovice. Ve čtvrtek si žáci 5. třídy připravili společné vystoupení pro klienty Domova důchodců v tzv. klášteře pod vedením paní učitelky Niny Dyčenkové. Společně se představili divadelním vystoupením, básničkami i hudbou a všem se jejich program velice líbil. Příští týden začne Jarní sportování plněním první disciplíny běhu na 50 metrů. V průběhu týdne budou psát žáci 3., 5. a 7. třídy testy Scio. Na pondělí v rámci oslav Dne učitelů je připravena akce Dnes učí žáci a v pátek školu navštíví europoslanec Jaromír Kohlíček.

31 31 / března - 3. dubna 2011 V průběhu týdne psali žáci 3., 5. a 7. třídy testy Scio a Jarní sportování začalo plněním první disciplíny během na 50 metrů. V pondělí se v naší škole v rámci oslav Dne učitelů konala akce nazvaná Dnes učí žáci. Zájemci z řad žáků si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak obtížná mnohdy může být profese učitele. Ve středu navštívili naši školu zaměstnanci Prázdninové školy Lipnice, aby s žáky 7. třídy komunikovali formou zážitkové pedagogiky na téma Prolínání generací. Ve středu se konala uzávěrka soutěže Kredity, kdy třídní učitelé sečetli celkový počet získaných kreditů jednotlivých žáků a ve čtvrtek se uskutečnilo o velké přestávce vyhlášení výsledků. Ve čtvrtek se žáci 5. třídy zúčastnili besedy v místní knihovně, kterou vedla paní Svatava Krumpholcová na téma Vznik světa a bible. Ve čtvrtek se také konala beseda určená pro žáky 8. třídy na téma Zdravá výživa, kterou vedla vedoucí školní jídelny paní Radka Burdová. Ve čtvrtek se v odpoledních hodinách konalo v naší škole druhé pokračování akce s názvem Ze školky do školy určené pro žáky budoucí 1. třídy naší školy. Akci zajišťovaly paní učitelky Marcela Sasková a Nina Dyčenková. V pátek navštívil naši školu europoslanec Ing. Jaroslav Kohlíček, který dětem přiblížil náplň práce v organizaci EU v Bruselu a zodpověděl jim všechny jejich dotazy vztažené k tomuto zajímavému tématu. Beseda byla určená starším žákům naší školy, žákům 8. a 9. třídy. Příští týden budou žáci plnit druhou disciplínu Jarního sportování, kterou je hod kriketovým míčkem. Ve středu do školy zavítají pracovníci občanského sdružení Semiramis na druhou část Dlouhodobé primární prevence určenou pro žáky třídy.

32 32 / dubna 2011 V průběhu týdne žáci školy plnili druhou disciplínu Jarního sportování, kterou byl hod kriketovým míčkem a také se podíleli na jarním úklidu Rožďalovic. Před mateřskou školou roste magnólie, která má letos 242 květy. Ve středu se konalo zasedání žákovského parlamentu a žáci všech tříd 2. stupně absolvovali tříhodinový blok s pracovníky občanského sdružení Semiramis v rámci dlouhodobé primární prevence. Ve čtvrtek se žáci 9. třídy zúčastnili pod vedením pana učitele Jiřího Rejska geologické exkurze, při které navštívili geologicky zajímavé lokality v okolí Nymburka. Příští týden budou žáci plnit třetí disciplínu Jarního sportování, kterou je běh na 1 kolo. Ve středu se od koná pedagogická rada, která vyhodnotí prospěch a chování žáků za 3. čtvrtletí letošního školního roku a v sobotu jste všichni v čase od 8 do 12 hodin zváni do školy na Den otevřených dveří.

33 33 / dubna 2011 Žáci školy plnili třetí disciplínu Jarního sportování, kterou byl běh na 1 (sokolské) kolo. V úterý přijel do naší školy europoslanec Ing. Jaromír Kohlíček, který tentokrát předal své dlouholeté zkušenosti v oblasti sklářského průmyslu formou besedy žákům 8. a 9. třídy. Ve středu se konala pedagogická rada a vybraní žáci ze 4. a 5. třídy se pod vedením paní učitelky Dany Kopecké získávali potřebné zkušenosti v okresním kole turnaje ve vybíjené, které se konalo v Poděbradech. Žáci 4. třídy ve spolupráci s paní učitelkou Marcelou Saskovou dokončili práci na papírovém modelu Rožďalovic. V sobotu jsme realizovali Den otevřených dveří, při kterém jsme návštěvníkům nabídli možnost prohlédnout si prostory školy, zapojit se do dílen ve vybraných učebnách, provést svoji volbu sedmi přírodních divů světa, zakoupit si výrobky žáků školy a občerstvit se v kavárně. Příští týden budou žáci plnit čtvrtou a poslední disciplínu Jarního sportování, kterou je skok daleký. V pondělí zajdeme do Podlužan shlédnout šermířské divadlo Traken, v úterý odjedou žáci 3., 5. a 6. třídy na Velikonoční tvořivou dílnu do Sázavského ostrova a na středu je připraven projekt k environmentální výchově. A ve čtvrtek a v pátek jsou Velikonoční prázdniny!!!

34 34 / dubna 2011 V pondělí jsme se pěšky přesunuli do Podlužan, kde pro nás herci středověkého divadla Traken připravili Královský rytířský turnaj. V úterý odjeli žáci 3., 5. a 6. třídy na Sázavu, kde se zapojili do činností spojených s oslavou přicházejících Velikonoc. Ve středu v rámci oslav Dne Země proběhl ve všech ročnících základní školy projekt k environmentální výchově. A také ve středu, ale odpoledne, se konalo školní kolo soutěže Statistický plakát, kterého se zúčastnila dvě družstva. V mateřské škole probíhá rekonstrukce sociálního zařízení spojená s přípravou podmínek vedoucích ke zvýšení její kapacity o 16 míst. Po Velikonočních prázdninách nás čeká relativně klidný týden, ve kterém dokončíme plnění disciplín Jarního sportování. Ale v pátek se v mateřské škole budou rojit čarodějnice.

35 35 / dubna - 1. května 2011 V úterý po Velikonocích přišly do školy výsledky testů Scio žáků 8. třídy, které se týkaly klíčových kompetencí. Ve čtvrtek byla uzavřena soutěž Kredity za duben 2011 a následně v pátek byli vyhlášeni měsíční vítězové z jednotlivých tříd. Se zřizovatelem školy jsme se domluvili o podílu školy na jarním úklidu Rožďalovic. V následující tabulce jsou uvedeny informace o tom, která třída, jakou část a kdy danou aktivitu uskutečnila. třída část obce datum 1. Tyršova ulice Ulička park - náměstí cesta k nádraží okolí knihovny panská zahrada sokolské hřiště cesta v Kaštanech cesta k Bučici V pátek se v mateřské i základní škole nanečisto rojily čarodějnice, protože jejich pravý čas nastane v sobotu 30. dubna. A nezapomeňte, že v neděli začíná květen - měsíc lásky! V příštím týdnu v pondělí proběhne beseda s politickým vězněm panem Františkem Teplým na téma Zločiny komunismu, ve středu bude zasedat žákovský parlament, žáci 6. třídy pojedou na přírodovědnou exkurzi a po celý týden budou vybraní žáci na pobytu v Monínci.

36 36 / května 2011 V pondělí se uskutečnila beseda žáků naší 9. třídy s politickým vězněm panem Františkem Teplým, během které byli žáci poutavým způsobem informováni o radostech i strastech života v naší republice v dobách komunistické diktatury. Na chodbě v prvním patře byly vystaveny práce žáků školy zaslané do soutěže Statistický plakát, jejichž věcným obsahem byla environmentální tématika Výskyt vstavače nachového na Chotuci a Výskyt jeřába popelavého v Ptačí oblasti Rožďalovické rybníky. Ve středu se konalo zasedání žákovského parlamentu a žáci 6. třídy jeli na přírodovědnou exkurzi k Městci Králové. V příštím týdnu proběhne testování žáků 5. a 9. třídy v rámci akce nazvané Kvalita školy. Ve středu se naše škola zapojí do tzv. Květinového dne, jehož posláním je získat finanční prostředky k boji s rakovinou. A na pátek je připraven projekt na téma výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech.

37 37 / května 2011 V průběhu týdne jsme realizovali testování žáků 5. a 9. třídy v rámci akce nazvané Kvalita školy. Každý žák absolvoval čtyři testy z českého jazyka, matematiky, anglického jazyka a vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět (5. třída) nebo Člověk a příroda (9. třída). V úterý se uskutečnila třídní schůzka rodičů žáků 1. třídy, jejímž hlavním posláním bylo podat informaci o připravované škole v přírodě. Ve středu se naše škola zapojila do tzv. Květinového dne. Konkrétně to byli žáci 6. třídy vedení paní učitelkou Marcelou Saskovou. A od 14 hodin začal na okruhu sokolského hřiště závod s názvem Rychlá koloběžka, který pro žáky 1. stupně připravily členky žákovského parlamentu Monika Nováková a Jana Prejsková. V pátek ve všech ročnících proběhl projekt realizující náplň průřezového tématu výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech. V pondělí jedou žáci 4. třídy do Nymburka na dopravní hřiště, v úterý proběhne focení tříd, ve středu se v naší škole uskuteční okrskové kolo Mc Donald s cupu a žáci 8. třídy odjedou na přírodovědnou exkurzi. A celý týden bude probíhat 4. kolo testování žáků třídy s názvem Eskalátor.

38 38 / května 2011 V pondělí si žáci 4. třídy na dopravním hřišti v Nymburce vyzkoušeli své schopnosti a pokusili se získat Průkaz cyklisty. Úterý dominovalo focení tříd. Kdo chyběl, bude také chybět na společné třídní fotografii. Ve středu jsme byli organizátory okrskového kola Mc Donald s cupu. Nikdo z našich soupeřů nepřijel, a tak jsme se stali vítězi a postupujeme do okresního kola. A žáci 8. třídy v průběhu přírodovědné exkurzi spatřili několik kvetoucích chráněných rostlinných druhů. A máme za sebou přibližně polovinu ze 4. kola testování žáků třídy s názvem Eskalátor. V úterý odjedou zájemci z řad žáků na jednodenní zájezd do Vídně, který je realizován ve spolupráci se ZŠ Křinec. Ve středu se v Lysé nad Labem zúčastníme okresního kola Mc Donald s cupu a žáci 7. třídy odjedou na přírodovědnou exkurzi na Libický luh. A ještě od 14 hodin je pro žáky 2. stupně připraveno sportovní odpoledne. Ještě celý příští týden bude pokračovat testování žáků třídy s názvem Eskalátor.

39 39 / května 2011 V pondělí uspořádal ve 4. třídě besedu na téma Dlouhokřídlí ptáci pan učitel Jiří Rejsek za účelem využití znalostí v rámci přípravy školního kalendáře v roce 2011/2012. Beseda se žákům velmi líbila. V úterý se v mateřské škole konalo divadelní představení nazvané Na tom našem dvoře a pan učitel Jiří Rejsek pořádal pro žáky 5. třídy besedu o přírodě v Turecku. A stále ještě v úterý se 6 žáků 9. třídy a 1 žák 8. třídy za doprovodu pana učitele Josefa Krále zúčastnili spolu se ZŠ Křinec poznávacího zájezdu do Vídně. Ve středu se 7. třída zúčastnila spolu s panem učitelem Jiřím Rejskem přírodovědné exkurze na Libický luh a v Lysé nad Labem se konalo okresní kolo fotbalové soutěže Mc Donald cup. Naši žáci bohužel nepostoupili, když skončili na celkovém 4. místě. V pátek se konala uzávěrka soutěže Kredity za měsíc květen a žáci 8. třídy navštívili Informační a poradenské středisko v Nymburce. Pro žáky 9. třídy končil termín pro odevzdání absolventských prací. V sobotu se konal Dětský den s hasiči. V příštím týdnu odjedou žáci 1. třídy na školu v přírodě. V úterý se budou fotit děti v mateřské škole. Ve středu zasedá žákovský parlament a koná se Veselá básnička pro žáky 2. stupně. Ve čtvrtek odjedou žáci třídy do Kopidlna na besedu k Odznaku všestrannosti olympijských vítězů.

40 40 / května - 5. června 2011 Celý týden si žáci 1. třídy užívali školu v přírodě v kempu Pecka u Nové Paky. Žáci 4. až 6. třídy navštívili akci Šťastné dny ve Šťastné zemi v dětském areálu v Radvánovicích a geopark Český ráj. Ve středu zasedal žákovský parlament a jednání se účastnil i starosta Rožďalovic pan Petr Kapal. Odpoledne se konala Veselá básnička pro žáky 2. stupně. Ve čtvrtek dopoledne se žáci třídy v Kopidlně zúčastnili besedy k Odznaku všestrannosti olympijských vítězů a užili si pěší cestu zpět lesem přes Bučici. A ještě bylo zahájeno budování nové přístupové cesty k žákovským šatnám. V příštím týdnu se zúčastníme fotbalového turnaje v Křinci a žáci 3. a 5. třídy se v Praze seznámí s technologií výroby svíček. Žáci 6. a 7. třídy absolvují druhé kolo testování v rámci projektu Angličtina aktivně a žáci 2. stupně si budou vybírat z nabídky volitelných předmětů, kterou jsme rozšířili na dvojnásobek.

41 41 / června 2011 V úterý vybraní žáci 2. stupně reprezentovali naši školu na fotbalovém turnaji v Křinci a žáci 3. a 5. třídy se v Praze seznámili s technologií výroby svíček. Ve středu zavítala obě oddělení školní družiny na farmu do Košíka. A při budování nové cesty pro žáky práce rychle postupují. Již se začíná pokládat dlažba. V příštím týdnu odjedou žáci 1., 2. a 4. třídy do muzea čokolády v Praze. Ve středu pořádáme turnaj v malé kopané O pohár starosty Rožďalovic. Na čtvrtek jsme pro žáky 8. a 9. třídy připravili besedu o problematice AIDS, na velkou přestávku plánujeme společnou fotografii všech žáků školy a na odpoledne zveme naše budoucí prvňáčky s jejich rodiči na třetí část akce Ze školky do školy. Na pátek je pro žáky domluvena beseda o Mexiku v prostorách Galerie Melantrich Rožďalovice.

42 42 / června 2011 V pondělí žáci 1., 2. a 4. třídy odjeli se svými třídními učiteli na školní výlet do muzea čokolády a ZOO Trója v Praze. Na čtvrtek se žáci 8. a 9. třídy aktivně zapojili do připravené besedy o problematice AIDS, o velké přestávce došlo k vytvoření společné fotografie všech žáků školy a žáci 6. třídy absolvovali přírodovědnou exkurzi. Od úterý do čtvrtka se v naší škole konalo třetí kolo soutěž ve sběru papíru. Vítězem se stal žák 8. třídy Adam Janeček, který přinesl celkem 171 kg. V pátek navštívili žáci 4., 5., 6., 8. a 9. třídy Galerii Melantrich, kde vystavovala své fotografie z Mexika bývalá žákyně naší školy Eva Kubálková, která s nimi pobesedovala o tom, jak se do této exotické země dostala a co všechno zde zažila. V příštím týdnu čekají na žáky 9. třídy obhajoby jejich absolventských prací. V pátek zasedá pedagogická rada, na které dojde k vyhodnocení a uzavření prospěchu a chování žáků za 2. pololetí tohoto školního roku.

43 43 / června 2011 Od pondělí do středy žáci 9. třídy obhajovali své absolventské práce. Z celkového počtu 23 žáků bylo 8 žáků hodnoceno jedničkou, 7 žáků dvojkou, 6 žáků trojkou a pouze dva žáci byli neúspěšní a svoji práci neobhájili. Průběh obhajob probíhal pod vedením komise v čele se starostou Rožďalovic panem Petrem Kapalem. Ve čtvrtek uspořádala třídní učitelka 5. třídy Nina Dyčenková pro své žáky rozlučkovou besídku za účasti rodičů žáků. Besídka plná básniček z vlastní tvorby žáků, písniček a tance sklidila ze strany rodičů obrovský ohlas. V pátek během velké přestávky proběhlo vyhlášení výsledků soutěže Kredity za měsíc červen A v sobotu jsme se zapojili do Zámecké slavnosti v Domově Rožďalovice nabídkou žákovských výrobků z keramiky a přípravou výstavy žákovských prací na téma Šťastné stáří očima dětí. V příštím týdnu budou všechny činnosti směřovat k zakončení školního roku. V pondělí bude dominantní činností výměna učebnic, v úterý výstupní testy a ve středu sportovní hry. Ve čtvrtek v 10 hodin dojde ke slavnostnímu vyřazení absolventů školy v obřadní síni Městského úřadu Rožďalovice.

44 44 / června - 3. července 2011 V úterý byly vyhlášeny výsledky Jarního sportování. S kompletní výsledkovou listinou se můžete seznámit na školním webu. Ve středu proběhl sportovní den, do jehož programu byly zařazeny nejrůznější sportovní i méně sportovní disciplíny na různých místech Rožďalovic. Nejlepší dva žáci každé třídy v soutěži Kredity za druhé pololetí školního roku 2010/2011 jeli do Prahy, kde navštívili Vyšehrad a Českou televizi. Ve čtvrtek jsme se rozloučili s odcházejícími žáky nejdříve na školním hřišti a následně při slavnostní vyřazení v obřadní síni rožďalovické radnice. Klidné a smysluplné prožití prázdnin přejí všem žákům zaměstnanci školy.

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice ROČNÍ PLÁN AKCÍ pro školní rok 2011/2012 Rozdělení témat Kalendáře školy na školní rok 2012/2013 vylosovaná třída navštíví!!! Téma Třída Poznámka

Více

Plán EVVO. Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice. na školní rok 2011/2012

Plán EVVO. Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice. na školní rok 2011/2012 Plán EVVO Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice na školní rok 2011/2012 Zpracovala Mgr. Nina Dyčenková, školní koordinátorka environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Počet žáků:

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

PLÁN AKCÍ pro školní rok 2013/2014

PLÁN AKCÍ pro školní rok 2013/2014 Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice PLÁN AKCÍ pro školní rok 2013/2014 strana 1 Rozdělení témat Kalendáře školy na školní rok 2014/2015 Téma Rožďalovičtí školáci aneb odkud pocházíme

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 Školní rok 2015-2016 začíná v úterý 1.září 2015 první pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 28.ledna 2016 druhé pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 30. Června 2016 Prázdniny

Více

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Září 1. 9. Zahájení školního roku 2015/2016 v tělocvičně školy 3. 9. Schůzka s rodiči v MŠ 4. 9. Návštěva farmy u Struhů - MŠ 18. 9. Fotografování tříd 20. 27. 9.

Více

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8,

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8, Plán práce školy na školní rok 2016/2017 1. Měsíční plány Září 8. 9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 26. 9. - Focení prvňáčků 23.

Více

Soutěžící i obě poroty byly připraveny a mohli jsme začít. Podporu soutěžícím poskytovali i jejich třídní učitelé, rodiče i jejich spolužáci.

Soutěžící i obě poroty byly připraveny a mohli jsme začít. Podporu soutěžícím poskytovali i jejich třídní učitelé, rodiče i jejich spolužáci. Obsah P. č. Popis strana 1. Školní kolo 2-5 1.1. 1. kategorie 3 1.2. 2. kategorie 3 1.3. 3. kategorie 4 1.4. 4. kategorie 4 1.5. 5. kategorie 5 2. Výběrové kolo 6 3. Meziškolní kolo 7-12 3.1. 1. kategorie

Více

Plán práce školy na školní rok 2017/2018

Plán práce školy na školní rok 2017/2018 Plán práce školy na školní rok 2017/2018 1. Me sı c nı pla ny Září 6.9. 15,30 hod. schůzka s rodiči (seznámení s plány, organizací školního roku, informace k platbám) 14.9. Štafetový běh Emila Zátopka

Více

Organizace školního roku 2015-2016

Organizace školního roku 2015-2016 Organizace školního roku 2015-2016 1) Organizace školního roku 2) Aktivity při ZŠ 3) Termíny nejdůležitějších akcí 4) Začátek vyučování a časové rozvržení vyučovacích hodin 5) Termíny třídnických hodin

Více

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 I. Organizace provozu školy ve

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Adresa: Nový Oldřichov 86, 471 13 Telefon: 487 767 515, 736

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Organizace školního roku 2012/2013

Organizace školního roku 2012/2013 Organizace školního roku 2012/2013 Časový plán zahájení školního roku pondělí 3. září 2012 podzimní prázdniny čtvrtek 25. října a pátek 26. října 2012 vánoční prázdniny sobota 22. prosince 2012 až středa

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

- 4.9. Třídní schůzka - 1.A,B od 17h. - 5.9. Výstava - Loreta - 4.A,B, 5.B. - 9. 9. divadelní představení na nádvoří 4.- 9. tř.

- 4.9. Třídní schůzka - 1.A,B od 17h. - 5.9. Výstava - Loreta - 4.A,B, 5.B. - 9. 9. divadelní představení na nádvoří 4.- 9. tř. - 1. 9. Slavnostní zahájení školního roku - 4.9. Třídní schůzka - 1.A,B od 17h. - 5.9. Výstava - Loreta - 4.A,B, 5.B - 9. 9. divadelní představení na nádvoří 4.- 9. tř. - 10. 9. divadelní představení na

Více

Hodnotící zpráva. Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy

Hodnotící zpráva. Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy Hodnotící zpráva Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy Projekt Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy podpořený Městem Rakovník byl zaměřen na podporu a zkvalitnění nadstandardních

Více

Vyhodnocení Minimálního programu prevence Základní škola Vidče, šk. rok: 2014/2015

Vyhodnocení Minimálního programu prevence Základní škola Vidče, šk. rok: 2014/2015 Vyhodnocení Minimálního programu prevence Základní škola Vidče, šk. rok: 2014/2015 Ve školním roce 2014/2015 byla prevence rizikového chování na naší škole prováděna podle Minimálního programu prevence

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Třídní schůzky, konzultační hodiny (termíny)

Třídní schůzky, konzultační hodiny (termíny) Třídní schůzky, konzultační hodiny (termíny) Čt 22. září 2016 16:00 17:00 Seznámení zákonných zástupců s řády a důležitými směrnicemi školy, plán práce na školní rok 2016/2017. Út 15. listopad 2016 16:00

Více

Roční program EVVO na školní rok (měsíční program)

Roční program EVVO na školní rok (měsíční program) Roční program na školní rok 2016-17 (měsíční program) aktivity cíle termín účast hodnocení zodpovídá plán aktualizace plánu na šk. rok 2015/16 Knihovna J. Drdy návštěva knihovny, společná četba Plavání

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47 Organizace školního roku 2017/2018 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 28/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Zahájení práce v předmětových komisích srpen Příprava učeben

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

Organizace školního roku 2016/2017

Organizace školního roku 2016/2017 Organizace školního roku 2016/2017 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 24/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení BOZP pro pedagogické i nepedagogické pracovníky 25/8

Více

Akce v rámci zdravé školy 2011-2012

Akce v rámci zdravé školy 2011-2012 Akce v rámci zdravé školy 2011-2012 ZÁŘÍ - ekologická exkurze - adaptační pobyt pro žáky 6. ročníků - Den s integrovaným záchranným systémem shlédnutí ukázek práce bezpečnostních a záchranných složek (Plaza)

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2011/2012 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 9. 18. 9 Seznamovací pobyt - Chorvatsko (V.ročník) Šmerdová 12. 9. Zahájení plaveckého výcviku 1.B, 2.r., 3.r. MŠ Kom,

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2017/2018 ZÁŘÍ 4. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Den otevřených dveří památek ČR 11. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. 12. 9. Fotografování prvňáčků 19.

Více

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 Březen 2013 1 ZŠ Jarní 4 5 6 7 8 Téma: MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA 11 Téma: Z POHÁDKY DO POHÁDKY 12 13 14 15 DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 18 19 20 21 22 Téma: CESTUJEME ZA ZVÍŘÁTKY Z CELÉHO SVĚTA Dráčci

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 Organizace školního roku 2018/2019 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 27/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení zaměstnanců BOZP 27/8 Zahájení práce v předmětových komisích

Více

KALENDÁŘ ŠKOLNÍCH AKCÍ

KALENDÁŘ ŠKOLNÍCH AKCÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZACHAR, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE KALENDÁŘ ŠKOLNÍCH AKCÍ 2018-2019 SRPEN Porada ředitelů ZŠ, HRA Organizační pedagogická rada, HRA, Porada třídních učitelů I. a II. stupně ŘŠ Zahajovací

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Rožďalovický školáček

Rožďalovický školáček 1/2011-2012 29. srpna - 4. září 2011 Těsně před zahájením nového školního roku odjela skupina 11 učitelů (devět třídních učitelů a dva členové vedení školy) do Unhošti, kde se konala první dvoudenní část

Více

Základní škola T. G. Masaryka Moravský Žižkov Školní rok 2015/2016 www.zs-mzizkov.cz

Základní škola T. G. Masaryka Moravský Žižkov Školní rok 2015/2016 www.zs-mzizkov.cz Základní škola T. G. Masaryka Moravský Žižkov Školní rok 2015/2016 www.zs-mzizkov.cz Profilace školy Naše škola se chce profilovat svým individuálním přístupem k žákům, zákonným zástupcům, vytvářet prostor

Více

Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303

Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./ fax: +420 325643312, č. bankovního účtu: 152777556/ 0600 Zpráva o činnosti v roce 2012 Vypracovala: Mgr.

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009

A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009 A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009 Hudební pásmo nacvičil Mgr.Roman Drápal s dětmi Pondělí 13.dubna Pondělí velikonoční

Více

Organizace školního roku 2015/2016

Organizace školního roku 2015/2016 Organizace školního roku 2015/2016 Důležité termíny školního roku 2015/2016 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku úterý 1.9. 2015 Podzimní prázdniny čtvrtek - pátek 29.10., 30.10. 2015 Vánoční

Více

Zpráva o činnosti v roce Ruku v ruce, o. s. IČ: , tel./fax: , čís.

Zpráva o činnosti v roce Ruku v ruce, o. s. IČ: , tel./fax: , čís. Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. Zpráva o činnosti v roce 2014 Vypracovala: Mgr. Monika Nováková Finanční část

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2018/2019 ZÁŘÍ 2018 3. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Den otevřených dveří památek ČR Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. Fotografování prvňáčků 18. 9. Měsíční

Více

Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303

Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. bank. účtu: 152777556/0600 Zpráva o činnosti v roce 2013 Vypracovala: Mgr. Monika

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Rožďalovický školáček

Rožďalovický školáček 0/2013-2014 26. srpna - 1. září 2013 Příprava na začátek nového školního roku Nová podlaha v tělocvičně. Ve školní jídelně je nová podlaha, obložení i jídelní stoly se židlemi. V přístavbě byla vyměněna

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2016/2017 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Fotografování prvňáčků TU 12. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. 20. 9. Měsíční porada všichni 20. 9. Třídní

Více

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE 2016-2017: Září 8. 9. Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy 16. 9. Divadelní představení pohádky,,skřítek, který to nevzdal Divadlo,,100 dortíků Říjen 5. 10.

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

Plán na 13. týden ( listopadu 2018)

Plán na 13. týden ( listopadu 2018) Plán na 13. týden (26. 30. listopadu 2018) Český jazyk str. 37-39 Čtení str. 50, 58 Psaní str. 24-25 Matematika str. 20-23, 19 dokončení. Prvouka str. 13-14 Plán na 12. týden (19. 23. listopadu 2018) Český

Více

Termíny třídních schůzek a konzultací ve školním roce 2019/2020

Termíny třídních schůzek a konzultací ve školním roce 2019/2020 1 Základní škola a mateřská škola Prasek, okres Hradec Králové Prasek 157, 504 01 Nový Bydžov, IČ: 70 98 65 09, tel.pevná linka: 495 480 655, mobil 776 532 499, kaprev@seznam.cz, www.skolaprasek.cz Průběh

Více

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013 SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice Organizace školního roku 2012/2013 PŘEHLED TŘÍD Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor EK1 Ekonomika

Více

Terminář na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská)

Terminář na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská) na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská) Měsíc Den Činnost Srpen 25. Pedagogická porada 25. 28. Opravné zkoušky a zkoušky v náhradním termínu Přípravné práce na nový školní rok 2014/2015

Více

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Adresa:, 150 00 Praha 5 Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Začátek školního roku pondělí 2. září 2013 Konec školního roku pátek 27. června 2014 Prázdniny (nevztahují se na MŠ) podzimní

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2015/2016 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 8. 9. Fotografování prvňáčků TU 14. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r., MŠ Kom 22. 9. Měsíční porada všichni

Více

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 Organizace školního roku 2018/2019 Důležité termíny školního roku 2018/2019 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku pondělí 3.9.2018 Podzimní prázdniny pondělí - úterý 29.10., 30.10. 2018 Vánoční

Více

Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO)

Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) šk. rok 2014-2015 Š a MŠ Nerudova, České Budějovice Environmentální výchova je chápána nejen jako výchova k řešení problémů týkajících se životního

Více

- 3. 9. 10:15 divadlo nádvoří. - 4. 9. fotografování 1. tříd MF Dnes - 7. 9. třídní schůzky 1. třídy - 8. 9. třídní schůzky 2. 9. tř.

- 3. 9. 10:15 divadlo nádvoří. - 4. 9. fotografování 1. tříd MF Dnes - 7. 9. třídní schůzky 1. třídy - 8. 9. třídní schůzky 2. 9. tř. - 1. 9. Slavnostní zahájení školního roku - 3. 9. 10:15 divadlo nádvoří - 4. 9. fotografování 1. tříd MF Dnes - 7. 9. třídní schůzky 1. třídy - 8. 9. třídní schůzky 2. 9. tř. - 9. 9. třídní schůzky 2.

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

PONDĚLÍ 4. ČERVEN, MATEŘSKÁ ŠKOLA V pondělí proběhne fotografování tříd (1. 4. třída) a pedagogického sboru mateřské školy.

PONDĚLÍ 4. ČERVEN, MATEŘSKÁ ŠKOLA V pondělí proběhne fotografování tříd (1. 4. třída) a pedagogického sboru mateřské školy. ORGANIZACE MĚSÍCE ČERVNA 2018 PÁTEK 1. ČERVEN, ZÁKLADNÍ ŠKOLA V pátek 1. 6. proběhne fotografování tříd a pedagogického sboru základní školy. Organizace o odpovědnost: Vladimír Vlk. PÁTEK 1. ČERVEN Nepřítomnost:

Více

Roční plán. Školní rok

Roční plán. Školní rok Roční plán Školní rok 2016-2017 Září 1.9. Mše svatá na zahájení školního roku ve Strašnicích od 9:00 hodin 6.-9.9. Adaptační kurz primy A 7.9. Vědecký jarmark, II. ročník a sexta 13.9. Burza učebnic o

Více

Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7

Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7 Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7 Vsetín 2010 Roční plán EVVO na školní rok 2010/2011 Výchozí situace: Účast žáků v přírodovědných olympiádách Dlouhodobě realizovaný projekt

Více

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ČTVRTEK 1. ÚNOR, MATEŘSKÁ ŠKOLA Ve čtvrtek 1. 2. proběhne v mateřské školce od 8.00 hodin pro 3. a 4. třídu masopustní karneval. ČTVRTEK 1. ÚNOR, ZÁKLADNÍ ŠKOLA - výchovná

Více

Současnost školy. Škola má vlastní vynikající kuchyni s velmi pěkně zrekonstruovanou jídelnou. Ve školní jídelně je denně vydáno okolo 260 obědů.

Současnost školy. Škola má vlastní vynikající kuchyni s velmi pěkně zrekonstruovanou jídelnou. Ve školní jídelně je denně vydáno okolo 260 obědů. Současnost školy Ve školním roce 2011/2012 má škola celkem 12 tříd, z toho 6 tříd 1. stupně a 6 tříd 2. stupně, které navštěvuje celkem 265 žáků. Průměrný počet žáků ve třídě je 22,1. Škola má 10 odborných

Více

podzimní prázdniny 29. 30. října 2013 (úterý, středa) 21. prosince 2012(sobota) 5. ledna 2014 (neděle) včetně

podzimní prázdniny 29. 30. října 2013 (úterý, středa) 21. prosince 2012(sobota) 5. ledna 2014 (neděle) včetně Organizace školního roku 2013/14 v datech Zahájení školního roku pondělí 2. září 2013 Ukončení 1. pololetí a termín vydávaní vysvědčení čtvrtek 30. ledna 2014 Ukončení školního roku a termín vydávaní vysvědčení

Více

Termín Akce Účastní se. Princové jsou na draka Divadelní představení 4.A,B,C tělocvičny prosím blok celý den

Termín Akce Účastní se. Princové jsou na draka Divadelní představení 4.A,B,C tělocvičny prosím blok celý den Přehled akcí: červen 2019 Termín Akce Účastní se Princové jsou na draka- muzikál blok tělocvičen- celý den Návštěva knihovny - vyhodnocení čtenářské soutěže 3.6. 9:00-11:00 Princové jsou na draka Divadelní

Více

Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303

Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. Zpráva o činnosti v roce 2015 Vypracovala: Mgr. Monika Nováková Finanční část

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

PLÁN AKCÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN AKCÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN AKCÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Měsíc Datum Čas Akce Garant Srpen 27.8. (Po) 8.30 9.00 28.8. (Út) 9.00 Po skončení prov. porady 29.8. (St) 9.00 10.00 - Nástup pedagogických pracovníků Pracovní doba na

Více

RÁMCOVÝ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2013-2014

RÁMCOVÝ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, POLICE NAD METUJÍ RÁMCOVÝ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 Porady, pedagogické rady, třídní schůzky Provozní porady 1. a 2. stupeň 1. pololetí 2. pololetí 09. 09. 2013 03.

Více

Časopis naší Mateřinky

Časopis naší Mateřinky Časopis naší Mateřinky Září Prosinec 2014 Co nového u nás v mateřince, aneb je tu další školní rok Začal nový školní rok a i v naší školce se udály mnohé změny. Podařilo se nám pořídit novou Interaktivní

Více

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín AKTIVITY ŠKOLY Akce Třída Termín 1. Sběr druhotných surovin Starého papíru 1. - 9. tř. říjen, duben Sběr přírodnin pro lesní zvěř (kaštany, žaludy) říjen - listopad 2.Výtvarné soutěže, akce Masky /čert,

Více

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň:

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: ročník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk 9 9 9 8 8 43 35 Anglický jazyk 0 1 3 3 3 10 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

Roční plán práce 2018/2019

Roční plán práce 2018/2019 Základní škola Bruntál, Jesenická 10 Roční plán práce 2018/2019 Září 2018 Slavnostní zahájení školního vyučování 3. 9. Týden prevence a průřezových témat, akce jednotlivých tříd Adaptační pobyt žáků 6.

Více

POZNÁVÁME ŽIVOU PŘÍRODU

POZNÁVÁME ŽIVOU PŘÍRODU ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2017-2018 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 23. 1. od 19,30 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod.?. 1. od 16,30 hod. 27. 1. od

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

Jak se žije v naší škole. ZŠ Bedřicha Hrozného v krátkém přehledu

Jak se žije v naší škole. ZŠ Bedřicha Hrozného v krátkém přehledu Jak se žije v naší škole ZŠ Bedřicha Hrozného v krátkém přehledu O naší škole V současnosti má naše škola přes 500 žáků na 2. stupeň dochází více než 220 dětí Odkud jsou naši žáci? Lysá nad Labem, Litol,

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

DŮLEŽITÉ TERMÍNY školní rok 2006/2007

DŮLEŽITÉ TERMÍNY školní rok 2006/2007 Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ústí nad Labem, příspěvková organizace DŮLEŽITÉ TERMÍNY školní rok 2006/2007 Zahájení školního roku: pondělí 4. září 2006 Konec I. pololetí:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více