Rožďalovický školáček

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rožďalovický školáček"

Transkript

1 0/ srpna - 1. září 2013 Příprava na začátek nového školního roku Nová podlaha v tělocvičně. Ve školní jídelně je nová podlaha, obložení i jídelní stoly se židlemi. V přístavbě byla vyměněna okna a byl vybudován nový přístup do připravovaných nových prostor místní knihovny. A všechny učebny jsou připraveny na příchod žáků. V pondělí 2. září zase začínáme.

2 1/ září 2013 Zahájení nového školního roku Jako každý rok bylo při zahájení školního roku nejvíce rušno v 1. třídě (foto vlevo), kam se přišel s žáky i jejich rodinnými příslušníky pozdravit starosta Rožďalovic pan Petr Kapal i ředitel školy pan Roman Kotlář. Ve druhé třídě (foto uprostřed) jsme zastihli žáky v zástupu u katedry a ve třetí třídě (foto vpravo) vzorně sedící v lavicích. Na fotografiích jsou po řadě momentky ze 4., 5. a 6. třídy. Mírná nejistota byla patrná v 6. třídě, kde je paní učitelka Iveta Vacková v pracovní neschopnosti a zahájení školního roku se v této třídě ujala zástupkyně ředitele školy paní Markéta Drobečková společně s panem učitelem Romanem Kotlářem mladším. Na fotografiích jsou po řadě momentky ze 7., 8. a 9. třídy. V příštím týdnu zahájíme Podzimní sportování plněním první disciplíny, kterou je běh na 60 metrů. V pátek odjedou žáci 2. a 5. třídy do Jičína na festival Jičín město pohádky.

3 2/ září 2013 Již v pondělí jsme zahájili Podzimní sportování během na 60 metrů. V průběhu celého týdne nám však počasí příliš nepřálo. Ve středu začaly návštěvy tříd na výstavě v Galerii Melantrich Rožďalovice. V pátek odjeli žáci 2. a 5. třídy do Jičína na festival Jičín město pohádky. O třídnických hodinách proběhly volby do žákovského parlamentu. Vždy po dvou zástupcích bylo zvoleno ve 3. až 9. třídě. V příštím týdnu bude pokračovat Podzimní sportování plněním druhé disciplíny, kterou je hod kriketovým míčkem. V pondělí se konají od 17 hodin třídní schůzky, na které naváže od 18 hodin jednání valné hromady Sdružení rodičů Rožďalovice. V úterý jedou žáci 6. třídy na odbornou exkurzi do Lysé nad Labem, ve středu zahájí svoji činnost žákovský parlament a na zahradní slavnosti žáci 1. třídy vysadí svůj strom. Ve čtvrtek jede tým žáků 2. stupně do Křince na fotbalový turnaj.

4 3/ září 2013 V průběhu celého týdne pokračovalo Podzimní sportování plněním druhé disciplíny, kterou byl hod kriketovým míčkem. V pondělí se od 17 hodin konaly třídní schůzky, na které od 18 hodin navázalo jednání valné hromady Sdružení rodičů Rožďalovice. V úterý jeli žáci 6. třídy na archeologickou exkurzi do Lysé nad Labem. Ve středu se poprvé sešli nově zvolení členové žákovského parlamentu. Odpoledne proběhla zahradní slavnost, jejíž realizace byla díky deštivému počasí přesunuta do prostor školy. V příštím týdnu proběhne konzultační den pro rodiče od 16 hodin, na středu je od 15 hodin pro naše předškoláky a jejich rodiče připravena akce Ze školky do školy a veřejnost od 16 hodin zveme na Běh od Bučického mlýna. V pátek odjíždí žáci 4. třídy na dopravní hřiště do Nymburka.

5 4/ září 2013 V průběhu celého týdne pokračovalo Podzimní sportování plněním třetí disciplíny, kterou byl běh na metrů a při které využíváme asfaltový okruh na sokolském hřišti. Ve středu v 15 hodin začalo pro naše předškoláky a jejich rodiče první setkání v rámci akce Ze školky do školy. Příjemně nás potěšila vysoká účast a těší nás, že si to užily nejen děti, ale i jejich rodiče. Také ve středu, ale v 16 hodin, byl odstartován třetí ročník Běhu od Bučického mlýna. Novinkou bylo zavedení evidence traťových rekordů v jednotlivých věkových kategoriích. V příštím týdnu bude pokračovat Podzimní sportování plněním čtvrté disciplíny, kterou je skok daleký, na pondělí jsme připravili projekt k osobnostní a sociální výchově, ve středu zasedá žákovský parlament a ve čtvrtek se vybraní žáci zúčastní okresního kola přespolního běhu v Lysé nad Labem.

6 5/ září - 6. října 2013 V pondělí jsme realizovali čtyřhodinový projekt, který jsme věnovali tématům osobnostní a sociální výchovy. Ve středu zasedal žákovský parlament, kdy jeho členové dokončovali práce na Ústavě žákovského parlamentu, přípravě voleb předsedy a výběru soutěží pro žáky. Žáci 5. třídy v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností vyráběli dřevěný truhlík na květiny. Žáci 8. třídy vyráběli loutky z recyklovatelného materiálu a ve čtvrtek čtyři čtyřčlenná družstva reprezentovala naši školu na okresním kole přespolního běhu v Lysé nad Labem. V příštím týdnu dokončíme Podzimní sportování u žáků, kteří nemají splněny všechny disciplíny, žáci 6. třídy budou psát testy Scio, od úterý do čtvrtka proběhne sběr papíru a víček a v pátek odjedou dvě tříčlenná družstva na soutěž Kopidlenský kvíteček.

7 6/ října 2013 V průběhu týdne psali žáci 6. třídy tři testy Scio, z českého jazyka, z matematiky a z obecných studijních předpokladů. V pondělí byla pro žáky 4. a 5. třídy připravena akce nazvaná Škola Zdravé pětky, kde se mohli seznámit, popř. zdokonalit ve svých stravovacích návycích. Od úterý do čtvrtka probíhala soutěž ve sběru papíru a víček od PET lahví. V jednotlivcích byl nejúspěšnějším sběračem žák 4. třídy Matěj Malý a ze tříd to byla 9. třída. V tomto týdnu ve středu zahájil v rámci školního klubu svoji činnost Badatelský kroužek, v němž si budou jeho účastníci rozšiřovat své znalosti a dovednosti v oblasti přírodních věd. V příštím týdnu se budeme ve třídách 2. stupně věnovat zdravé výživě, ve středu proběhne školní kolo soutěže Přírodovědný klokan a žáci 7. třídy půjdou na exkurzi na výlov Bučického rybníka, ve čtvrtek pro žáky třídy připravujeme besedu s Policií ČR k dopravní výchově a ve třídách 2. stupně proběhne v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností beseda s vedoucím Záchranné stanice pro zraněné živočichy v Pátku s panem Lubošem Vaňkem.

8 7/ října 2013 V pondělí se žáci 6. třídy věnovali projektu Praumělec. V úterý jsme se ve třídách 2. stupně věnovali zdravé výživě v rámci projektu Škola Zdravé pětky. A ve středu se žáci 7. třídy vydali podívat se na výlov Bučického rybníka. Ve třídách 2. stupně jsme v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností uskutečnili besedu s vedoucím Záchranné stanice pro zraněné živočichy v Pátku s panem Lubošem Vaňkem. Členové žákovského parlamentu odjeli na teambuildingovou aktivitu do Mirákula v Milovicích. V příštím týdnu se v úterý vydají žáci 8. třídy na exkurzi do Lysé nad Labem a od 16 hodin začínají konzultace pro rodiče, ve čtvrtek jedou žáci třídy do Mladé Boleslavi na divadelní představení Zkrocení zlé ženy a návštěvu muzea automobilů Škoda.

9 8/ října 2013 Pondělí je v naší škole ve znamení výuka angličtiny s rodilým mluvčím, který spolupracuje se žáky 6. až 9. třídy a také se žáky navštěvujícími volitelný předmět konverzace v anglickém jazyce. K tomu přidáváme ukázku výrobků z přírodnin žáků 1. třídy. V úterý odjeli žáci 8. třídy na již téměř tradiční a žáky oblíbenou exkurzi do Lysé nad Labem nazvanou Barokní perla Polabí. Ve čtvrtek odjeli žáci třídy do Mladé Boleslavi. Jejich cílem bylo navštívit nové zpracování divadelního představení Zkrocení zlé ženy a zavítat do muzea automobilů Škoda. V příštím týdnu je v pondělí státní svátek a v úterý a ve středu jsou podzimní prázdniny. Do školy tedy žáci jdou až ve čtvrtek!!! Na čtvrtek jsme pro žáky připravili projekt k průřezovému tématu Výchova demokratického občana a v pátek odjíždí žáci 1. a 2. třídy na exkurzi do planetária v Hradci Králové.

10 9/ října 3. listopadu 2013 Tento týden proběhl ve zkráceném režimu, protože po pondělním státním svátku následovaly dva dny podzimních prázdnin. Ve čtvrtek jsme ve všech třídách v průběhu vyučovací hodiny realizovali projekt k průřezovému tématu Výchova demokratického občana Také ve čtvrtek si žáci navštěvující volitelný předmět domácnost vyzkoušeli a mnozí rozšířili své kuchařské dovednosti. Momentky z práce kroužku Výtvarný ateliér, který vede paní učitelka Petra Simůnková. V příštím týdnu v pondělí a v pátek budou o velké přestávce vyhlášeny výsledky Podzimního sportování. V úterý začíná plavecký výcvik pro žáky 2. a 3. třídy a děti z mateřské školy. Ve středu jedou žáci 8. a 9. třídy na exkurzi do čistírny odpadních vod v Nymburce a úpravny vody v Poděbradech. Na čtvrtek je pro žáky 2. stupně připraven tříhodinový program dlouhodobé primární prevence.

11 10/ listopadu 2013 V pondělí a v pátek proběhlo o velké přestávce vyhlášení výsledků jednotlivých disciplín Podzimního sportování. V úterý začal pro žáky 2. a 3. třídy a děti z mateřské školy plavecký výcvik, který realizujeme v nymburském bazénu. Ve středu odjeli žáci 8. a 9. třídy na exkurzi do čistírny odpadních vod v Nymburce a úpravny vody v Poděbradech. Ve čtvrtek se žáci 2. stupně zúčastnili tříhodinového programu dlouhodobé primární prevence vedeného pracovníky o. s. Semiramis. V průběhu příštího týdne budou žáci 9. třídy psát testy Scio. V pondělí budou o velké přestávce vyhlášeni nejlepší vícebojaři z Podzimního sportování. V úterý pokračuje plavecký výcvik žáků 2. a 3. třídy, ve středu jedou vybraní žáci do Kopidlna na Běh 17. listopadu.

12 11/ listopadu 2013 V pondělí byly o velké přestávce vyhlášeny nejlepší vícebojařky a vícebojaři v dokončeném Podzimním sportování, na jehož zdárný průběh dohlížel pan učitel Roman Kotlář ml. V úterý svojí druhou částí pokračoval plavecký výcvik žáků 2. a 3. třídy. Ve středu se konalo 6. zasedání žákovského parlamentu, kde v pozici školní koordinátorky pracuje paní učitelka Martina Zacharníková. A také ve středu odjela početná výprava žáků naší školy do Kopidlna na Běh 17. listopadu. V příštím týdnu v pondělí jedou na exkurzi žáci 3. a 4. třídy do pražského planetária a žáci 7. třídy do nymburské knihovny, v úterý pokračuje plavecký výcvik žáků 2. a 3. třídy, ve čtvrtek jedou v rámci přípravy k volbě povolání žáci 9. třídy do ISP Nymburk a na pátek je připravena beseda s paní Svatavou Krumpholcovou pro žáky 2. a 5. třídy.

13 12/ listopadu 2013 V pondělí jeli na exkurzi do pražského planetária žáci 3. a 4. třídy, kde absolvovali vzdělávací program Vesmír kolem nás. Žáci 7. třídy ve středu navštívili v rámci literární výchovy nymburskou knihovnu i muzeum. Ve středu odpoledne mladí badatelé pokračovali ve své objevitelské práci. Ve čtvrtek v rámci přípravy k volbě povolání odjeli žáci 9. třídy do IPS Nymburk, kde získali cenné informace pro výběr správného směru jejich životní cesty. V pátek žáci 2. a 5. třídy absolvovali besedu s paní Svatavou Krumpholcovou, při které se dověděli spoustu zajímavých informací nejen o Rožďalovicích. V příštím týdnu v úterý se koná pro rodiče konzultační odpoledne od 16 hodin, ve středu zveme předškoláky a jejich rodiče na další část akce Ze školky do školy, v pátek jedou na exkurzi do Hrádku u Nechanic žáci 2. a 5. třídy a v neděli zveme širokou veřejnost na rožďalovické náměstí na rozsvěcení vánočního stromu.

14 13/ listopadu 1. prosince 2013 V pondělí navštívila naši školu paní Wichnerová, která se o své výtvarné zkušenosti podělila s žáky 9. třídy. Na středeční odpoledne jsme do školy pozvali předškoláky na absolvování dalšího kroku ke snadnějšímu přechodu z mateřské školy do základní školy. V pátek odjeli na exkurzi do Hrádku u Nechanic žáci 2. a 5. třídy a poté navštívili divadlo Drak v Hradci Králové. V neděli jsme se podíleli na úspěšném průběhu setkání spoluobčanů na rožďalovickém náměstí, v jehož závěru došlo k rozsvícení vánočního stromu. V příštím týdnu se naše úsilí soustředí na sobotní Den otevřených dveří.

15 14/ prosince 2013 V úterý jsme v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností absolvovali vzájemné hospitace v ZŠ a MŠ Přerov nad Labem. Ve středu pokračovali ve své náročné práci žáci navštěvující badatelský klub. V sobotu se škola otevřela veřejnosti, protože jsme pořádali tradiční Den otevřených dveří. V příštím týdnu ve středu zasedá žákovský parlament a v pátek odjíždí zájemci do německého Řezna ochutnat tamější předvánoční atmosféru.

16 15/ prosince 2013 Tomuto týdnu dominovaly aktivity v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností. Při vzájemných hospitacích do naší školy zavítali kolegové z Přerova nad Labem. Momentky z práce žáků 5. třídy při práci v dílně i v učebně podle zpracovaného pracovního listu. A ještě žáci 9. třídy při řešení úkolu zadaného v laboratorní práci z chemie vznik krystalů chalkantitu. V příštím týdnu, který je posledním týdnem výuky v tomto kalendářním roce, budou průběžně probíhat třídní vánoční besídky, v úterý jsou konzultace pro rodiče žáků, ve středu zasedá žákovský parlament a ve čtvrtek budeme realizovat projekt k mediální výchově.

17 16/ prosince 2013 V posledním týdnu výuky tohoto kalendářního roku průběžně probíhaly třídní vánoční besídky (2 fotografie zleva z 5. třídy a 2 fotografie zprava ze 4. třídy). Ve čtvrtek jsme realizovali ve všech třídách projekt k mediální výchově. Ve čtvrtek odpoledne se uskutečnilo školní kolo soutěže Mladý Demosthenes, na které se soutěžící ze 6. a 7. třídy řadu týdnů pečlivě připravovali a při kterém si vyzkoušeli své řečnické dovednosti. V příštím i přespříštím týdnu budou žáky tolik očekávané vánoční prázdniny. Krásné Vánoce přejí žáci a zaměstnanci školy.

18 17/ prosince 2013 Projekt EUškola pro život, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Realizace projektu byla ukončena 30. září V souladu s naším projektovým záměrem jsme realizovali následující šablony, resp. klíčové aktivity: Šablona č. 1 - čtenářská a informační gramotnost Vytvořili jsme 10 sad po 36 učebních materiálech. Dva učitelé absolvovali po 1 vzdělávací akci. Šablona č. 2 - cizí jazyky Vytvořili jsme 4 sady po 36 učebních materiálech. Šablona č. 3 - využívání ICT Vytvořili jsme 6 sad po 20 digitálních učebních materiálech. Celkem 5 učitelů absolvovalo 10 vzdělávacích akcí. Šablona č. 4 - matematika Vytvořili jsme 4 sady po 36 učebních materiálech. Šablona č. 5 - přírodní vědy Vytvořili jsme 4 sady po 36 učebních materiálech. Dva učitelé absolvovali po 1 vzdělávací akci. Můžete tak shrnout, že se v průběhu realizace projektu podařilo dokončit všechny vybrané klíčové aktivity a naplnit plánované monitorovací indikátory. Zvládli jsme vyřešit nepředpokládané změny v realizačním týmu projektu. Realizaci projektu řídil tříčlenný řídící projektový tým složený z hlavního manažera, z finančního manažera a z administrátora. Všechny vytvořené učební materiály jsou k dispozici na školním webu v podnabídce EUškola pro život nabídky Projekty ESF. Mnoho úspěchů v roce 2014 přejí žáci a zaměstnanci školy.

19 18/ prosince ledna 2014 Projekt Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Přehled realizovaných aktivit: - 1. dubna zahájení projektu dubna zahajovací konference v Přerově nad Labem - 3. června vzájemné hospitace v Rožďalovicích června vzájemné hospitace v Přerově nad Labem června 2013 přírodovědná soutěž Soutěžíme hlavou i rukama října beseda s panem Vaňkem ze Záchranné stanice pro zraněné živočichy v Pátku - 3. prosince vzájemné hospitace v Přerově nad Labem prosince vzájemné hospitace v Rožďalovicích - průběžně jsou tvořeny pracovní listy a uskutečňovány dílny tvořivého učení v předmětech matematika, fyzika, přírodopis a zeměpis v ročnících 2. stupně a v pracovních činnostech v ročníku 1. stupně V příštím týdnu bude v úterý pokračovat plavecký výcvik, na čtvrtek je připravena schůzka s rodiči žáků podávajících přihlášku do středních škol i s rodiči žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a také ve čtvrtek začíná příprava na Zimní pětiboj. V pátek přijdou předškoláci na návštěvu do 1. třídy.

20 19/ ledna 2014 V pondělí se žáci 6. třídy věnovali klínovému písmu. V úterý se žáci 2. a 3. třídy společně s dětmi z mateřské školy vypravili do Nymburka na 8. část plaveckého výcviku. Ve čtvrtek začala příprava na Zimní pětiboj, který proběhne 6. března V příštím týdnu bude vrcholit příprava žáků na okresní kolo dějepisné olympiády, v úterý bude pokračovat plavecký výcvik, na středu je ve školní družině připravena Pyžamová party, ve čtvrtek od 16 hodin pokračuje příprava na Zimní pětiboj a v sobotu nás navštíví naši předškoláci, protože se od 13 do 16 hodin koná zápis dětí do 1. třídy.

21 20/ ledna 2014 Ve středu žáci v badatelském klubu pokračovali ve svém zkoumání přírodních zákonitostí. A tentokrát bylo v chemické laboratoři dost teplo! Ve čtvrtek se v rámci příprav na Zimní pětiboj od 16 hodin v tělocvičně procvičovala disciplína hod medicinbalem obouruč přes hlavu vzad. V sobotu se od 13 hodin konal zápis dětí do 1. třídy, a proto své dítě mohli doprovodit oba rodiče. A ten, kdo to nestihl, může využít náhradní termín, který je stanoven na úterý 28. ledna 2014 v čase od 14 do 16 hodin. V příštím týdnu v úterý pojedou žáci 2. a 3. třídy a děti z mateřské školy na poslední část plaveckého výcviku v Nymburce, ve čtvrtek od 16 hodin pokračuje příprava na Zimní pětiboj trojskokem sounož z místa a v pátek odjíždí zájemci z řad žáků 2. stupně na lyžařský výcvik do Rokytnice.

22 21/ ledna 2014 V úterý žáci 2. a 3. třídy a děti z mateřské školy odjeli do Nymburka na poslední část plaveckého výcviku, kde podle svých plaveckých dovedností získali diplom pro želvu, kapra nebo delfína. Ve čtvrtek od 16 hodin pokračovala příprava na Zimní pětiboj a procvičovanou disciplínou byl trojskok sounož z místa. V pátek odjeli zájemci z řad žáků 2. stupně na lyžařský výcvik do Rokytnice nad Jizerou. Ubytovaní jsou na chatě Lenoch a sjezdovku mají nedaleko. V pondělí příštího týdne bude Antonín Hofman reprezentovat naši školu v okresním kole dějepisné olympiády, na úterý je připraveno od 16 hodin konzultační odpoledne pro rodiče, ve čtvrtek dostanou žáci vysvědčení za 1. pololetí a v pátek jsou jednodenní pololetní prázdniny.

23 22/ ledna 2. února 2014 V pondělí žák 9. třídy Antonín Hofman reprezentoval naši školu v okresním kole dějepisné olympiády a podařilo se mu získat krásné 3. místo. Blahopřejeme a přejeme hodně úspěchů v krajském kole. V úterý se žáci 4. třídy v rámci projektu TURo věnovali vodě a žáci 5. třídy se zapojili do projektu Věnuj mobil. Ve čtvrtek dostali žáci vysvědčení za 1. pololetí a po týdenním lyžařském výcvikovém kurzu v Rokytnici nad Jizerou se vrátili jeho absolventi. K jeho realizaci výraznou nejen finanční měrou přispělo město Rožďalovice a zejména jeho starosta pan Petr Kapal. V pondělí odjíždí Kristýna Beránková do Prahy na regionální kolo soutěže Mladý Démosthenes, na středu je pro žáky 2. stupně připravena beseda k problematice AIDS, ve čtvrtek se v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností uskuteční beseda s pracovníky záchranné stanice pro handicapovaná zvířata v Pátku a v pátek se do Nymburka na okresní kolo olympiády z českého jazyka vydá Antonín Hofman a Eliška Kulichová.

24 23/ února 2014 V pondělí naši školu v Praze reprezentovala Kristýna Beránková na regionálním kole soutěže Mladý Démosthenes. Vybojovala krásné druhé místo, a proto Kristýně k jejímu velkému úspěchu blahopřejeme. S periodou jednou za dva roky připravujeme pro žáky 8. a 9. třídy besedu k problematice AIDS. A tato beseda se v naší škole uskutečnila v průběhu středečního dopoledne. Ve čtvrtek se v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností uskutečnila v pořadí druhá beseda s pracovníky záchranné stanice pro handicapovaná zvířata v Pátku, která tentokrát pojednávala o tažných ptácích. Další aktivitou tohoto projektu byla tvorba znaku města Rožďalovice, kterou řešili žáci 5. třídy. Na fotografiích jsou momentky z výtvarného ateliéru (mandaly z koření a semen), z našeho regionu (masopustní koblihy) a z 8. třídy (projekt Nespaluj, recykluj). Příští týden ve středu se koná školní kolo Pythagoriády pro žáky třídy a na okresní kolo olympiády z anglického jazyka pojedou naši školu do Nymburka reprezentovat Marek Kašpar a Marcela Sasková. Ve čtvrtek odjíždí děti z mateřské školy do Hálkova divadla v Nymburce na představení Broučci.

25 24/ února 2014 Ve středu se konalo školní kolo matematické soutěže pro žáky 5. až 8. ročníku nazvané Pythagoriáda. Nejlepšího výsledku docílil žák 5. třídy Dalibor Došek, který správně vyřešil 7 úloh. V okresním kole olympiády z anglického jazyka naši školu reprezentoval žák 7. třídy Marek Kašpar, který se ve své věkové kategorii umístil na 10. místě. V pátek byla vyhodnocena soutěž ve výzdobě učeben k příležitosti oslav sv. Valentýna, kterou vyhlásil žákovský parlament. Vítězem se stala a dort obdržela 9. třída. Velké poděkování patří paní Petře Tanečkové za zhotovení krásného dortu do této soutěže. Příští týden v úterý začnou od 16 hodin konzultace pro rodiče žáků, ve středu se přijdou předškoláci z mateřské školy podívat na výuku anglického jazyka v 1. třídě a ve čtvrtek od 16 hodin pokračuje příprava na Zimní pětiboj.

26 Rožďalovický školáček 25/ února 2014 Ve středu žáci navštěvující badatelský klub poprvé pracovali s novým mikroskopem připojitelným k počítači, pronikali do tajů výroby elektrické energie a dbali na svoji bezpečnost při práci s nebezpečnými chemikáliemi. Tyto pomůcky jsme zakoupili díky realizaci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností. Ve čtvrtek si žáci o volitelném předmětu Domácnost vyzkoušeli upéct mufíny. Každý čtvrtek od 16 hodin probíhá příprava na Zimní pětiboj, který v sobě zahrnuje skákání přes švihadlo, trojskok sounož, lehy-sedy, shyby na šikmé lavičce a hod medicinbalem a který se uskuteční ve čtvrtek 6. března Na závěr představujeme tři ukázky prací žáků 3. třídy v rámci výtvarné soutěže Celé Česko čte dětem. Příští týden jsou JARNÍ PRÁZDNINY, ale ve čtvrtek od 16 hodin pokračuje příprava na Zimní pětiboj.

27 Rožďalovický školáček 26/ února 2. března 2014 Protože jsou tento týden jarní prázdniny, využijeme této možnosti a ukážeme vám dva z pravidelně zpracovávaných týdenních plánů učiva vybrali jsme 1. a 9. třídu. A ještě přidáváme ohlédnutí se za Valentýnskou výzdobou tříd. Příští týden v pondělí se od 18 hodin koná schůzka výboru Sdružení rodičů Rožďalovice, v úterý jedou žáci 2. stupně na exkurzi do IQ parku v Liberci, ve čtvrtek se od 15 hodin koná Zimní pětiboj (nejlepší v každé věkové kategorii obdrží plaketu a vyhlášení výsledků je plánováno na čtvrtek 13. března 2014) a na pátek je připravený projekt k multikulturní výchově.

28 Rožďalovický školáček 27/ března 2014 V úterý odjeli žáci 2. stupně v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností na exkurzi do IQ parku v Liberci. Ve čtvrtek se konal Zimní pětiboj, kterého se zúčastnilo 18 soutěžících ve shybech, hodu medicinbalem, trojskok sounož, leh-sedů a skoku přes švihadlo. Nejhodnotnějšího výkonu bylo dosaženo v hodu medicinbalem, kde David Büttner hodil 17,3 m a získal 963 bodů. V pátek byl ve všech třídách v průběhu prvních čtyř vyučovacích hodin realizován projekt k multikulturní výchově. Příští týden se v úterý uskuteční od 13 hodin v obřadní síni Městského úřadu Rožďalovice školní kolo soutěže v recitaci žáků 1. stupně nazvané Veselá básnička, na které ve středu naváže meziškolní kolo, kterého se zúčastní soutěžící ze 7 škol. Ve čtvrtek proběhne od 16 hodin vyhlášení výsledků Zimního pětiboje v tělocvičně.

29 Rožďalovický školáček 28/ března 2014 V úterý se od 13 hodin v obřadní síni Městského úřadu Rožďalovice uskutečnilo školní kolo soutěže v recitaci dětí z mateřské školy a žáků 1. stupně nazvané Veselá básnička, na kterém došlo k nominaci našich zástupců v kole meziškolním. A ve středu proběhlo meziškolní kolo v prostorách naší základní školy a zúčastnili se ho soutěžící ze 6 škol z Běchar, Dětenic, Dymokur, Kopidlna, Křince a Rožďalovic. Ve čtvrtek odpoledne byly vyhlášeny výsledky Zimního pětiboje, kterého se minulý týden zúčastnilo 18 sportovkyň a sportovců. Příští týden se v úterý píší žáci 8. třídy test Scio zaměřený na dovednosti pro život, ve čtvrtek podniknou žáci 4. třídy v průběhu hodiny Cestu do pravěku, žáci 6. třídy absolvují o 6. hodině přednášku Starověké Řecko a Keltové a ještě ve čtvrtek od 16 hodin začíná pro zájemce pravidelná příprava na Letní pětiboj.

30 Rožďalovický školáček 29/ března 2014 Na události byl velmi bohatý čtvrtek. Žáci 4. třídy absolvovali s panem Anderejem Lamprechtem Cestu do pravěku, žáci 6. třídy se zúčastnili besedy na téma Starověké Řecko a Keltové a ještě v kroužku historie se žáci zabývali mýty a fakty při pozorování minulosti. A ještě ve čtvrtek od 16 hodin začala pro zájemce pravidelná příprava na Letní pětiboj. Na fotografii vpravo dole je zachyceno zahájení plánovaného zateplení budovy školy spojené s výměnou oken a změnou topného media v kotelně školy z koksu na zemní plyn. Budova školy tak bude po dobu několika měsíců obklopena lešením. Příští týden se v úterý proběhnou konzultace pro rodiče, na středu je připravena další část akce pro předškoláky nazvaná Ze školky do školy, ve čtvrtek uskutečníme zápis dětí do mateřské školy spojený se dnem otevřených dveří a v pátek při příležitosti oslav Dne učitelů vyzkouší své učitelské dispozice naši žáci.

31 Rožďalovický školáček 30/ března 2014 Ve středu do školy přišli se svými rodiči předškoláci, aby se v rámci akce Ze školky do školy lépe připravili na přechod z mateřské do základní školy. Ve čtvrtek se v mateřské škole konal zápis dětí, byl spojený se dnem otevřených dveří a se šmoulí výstavkou, kterou si děti opravdu užily. V pátek si při příležitosti oslav Dne učitelů žáci vyzkoušeli, jaké to je být učitelem (třeba jen na několik minut). Při této činnosti jsme zachytili žáka 6. třídy Tomáše Burdu. Příští týden zahájíme plnění disciplín Jarního sportování během na 60 metrů. Pondělí je posledním dnem na odevzdání závěrečných prací žáků 5. třídy, v pátek se uskuteční ve všech ročnících projekt k výchově k myšlení v evropských a globálních souvislostech a odpoledne proběhne první část soutěžního trojboje vyhlášeného Sdružením rodičů Rožďalovice pro žáky 2. stupně hod šipkami na terč.

32 Rožďalovický školáček 31/ března 6. dubna 2014 Jarní sportování je zahájeno a první disciplínou byl běh na 60 metrů. Úklid půdy a její příprava na zateplení běží na plný výkon. Velké poděkování a uznání patří pracovníkům městského úřadu, kteří vyklízení přebytečného inventáře zvládají ve stanovém termínu. V pátek byl v průběhu 1. až 4. vyučovací hodiny realizován projekt k průřezovému tématu výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech. Odpoledne se uskutečnila první část soutěžního trojboje vyhlášeného Sdružením rodičů Rožďalovice pro žáky 2. stupně hod šipkami na terč. Nejúspěšnějším byl žák 6. třídy Tomáš Burda, který je tak v průběžném vedení. Příští týden budou psát testy Scio žáci 3. a 7. třídy. V rámci Jarního sportování budou žáci házet kriketovým míčkem. Na středu je pro žáky 1. stupně připravena jízda zručnosti, v pátek proběhnout na 2. stupni programy dlouhodobé primární prevence a bude pokračovat soutěžní trojboj vyhlášený Sdružením rodičů Rožďalovice svojí druhou disciplínou, kterou je stavění sloupu z kostek.

33 Rožďalovický školáček 32/ dubna 2014 V průběhu týdne psali žáci 3. a 7. třídy testy Scio. Ve středu se žáci navštěvující volitelný předmět Náš region věnovali Velikonočním tradicím a zvykům. Také ve středu žáci z badatelského klubu pracovali s mikroskopem připojeným k počítači a připravovali preparáty pro pozorování. V pátek odpoledne pokračoval soutěžní trojboj vyhlášený Sdružením rodičů Rožďalovice svojí druhou disciplínou, kterou bylo stavění stavby z kostek. Nejlepšího výkonu dosáhl Antonín Hofman. A v pátek 26. dubna se při turnaji v piškvorkách rozhodne, kdo vyhraje první cenu, kterou je tablet. Příští týden v rámci Jarního sportování budou žáci absolvovat běh na 1 km. Ve středu ve začíná jednání pedagogické rady. Ve čtvrtek a pátek jsou velikonoční prázdniny.

34 Rožďalovický školáček 33/ dubna 2014 V úterý si žáci 6. třídy při odpoledním vyučování připomněli regionální velikonoční zvyky a tradice. Před odchodem žáků na velikonoční prázdniny se výzdoba školy zaměřila na toto téma. Někteří žáci naší školy se zapojili do výtvarné soutěže vyhlášené hnutím Brontosaurus nazvané Máme rádi přírodu. Ve čtvrtek a pátek byly velikonoční prázdniny. Příští týden v rámci Jarního sportování budou žáci absolvovat skok daleký. Z důvodu stavebních prací proběhne sběr papíru a víček od PET lahví pouze ve středu. Také ve středu se naši předškoláci s paní Svatavou Krumpholcovou vydají za historií Rožďalovic, ve čtvrtek jedou žáci 9. třídy do Nymburka, aby se blíže seznámili s životem a dílem Bohumila Hrabala a v pátek se budou žáci školy podílet na jarním úklidu Rožďalovic podle vymezených úseků pro jednotlivé třídy.

35 Rožďalovický školáček 34/ dubna 2014 V úterý na zahradě v mateřské škole děti ve spolupráci se svými učitelkami vysadily strom. Vybrán byl liliovník tulipánokvětý. Ve středu se s paní Svatavou Krumpholcovou vypravily za historií Rožďalovic a ve čtvrtek odjely na výlet na zámek na Loučeni. Ve středu jsme z důvodu stavebních prací realizovali sběr papíru a víček od PET lahví ve zkráceném režimu, kdy jsme třídenní akci zredukovali na jednodenní. Celkem bylo shromážděno 2,66 tuny papíru a 165 kg víček. Ve čtvrtek odjeli žáci 9. třídy do Nymburka, kde se blíže seznámili s životem a dílem Bohumila Hrabala. Proto navštívili tamní muzeum, pivovar i vilu Hrabalka. Příští týden v pondělí a v úterý odpoledne od 14 hodin proběhnou obhajoby závěrečných prací žáků 5. třídy, na které srdečně zveme všechny rodiče. V úterý od 16 hodin začnou pravidelné konzultace pro rodiče. A v průběhu celého týdne dojde k dokončení plnění disciplín Jarního sportování.

36 Rožďalovický školáček 35/ dubna 4. května 2014 V pondělí a v úterý odpoledne probíhaly obhajoby závěrečných prací žáků 5. třídy. Dobrou informací určitě je, že všichni páťáci dokázali práci vypracovat a prezentovat ji před porotou i publikem. V průběhu celého týdne pokračovalo dokončování plnění disciplín Jarního sportování. Na fotografiích jsou zachyceni žáci 6. a 7. třídy při skoku dalekém. V pátek dopoledne jsme vyhlásili cvičný požární poplach spojený s ukázkou poskytnutí první pomoci a použití hasicí techniky. Akce se zúčastnily zásahové jednotky Sboru dobrovolných hasičů z Košíka, Seletic a Rožďalovic. Nymburští profesionální hasiči vyslali novou moderně vybavenou Tatru. Příští týden v úterý jedou žáci 8. třídy do Nymburka do IPS na Úřadu práce v souvislosti se získáním potřebných informací k volbě povolání, ve středu od 1. do 4. vyučovací hodiny proběhne projekt k environmentální výchově a v pátek se bude konat beseda starosty Rožďalovic pana Petra Kapala o odpadovém hospodářství se žáky 8. a 9. třídy.

37 Rožďalovický školáček 36/ května 2014 V úterý zavítali žáci 8. třídy do Nymburka do IPS na Úřadu práce, kde se zabývali potřebnými informacemi k volbě povolání, resp. k výběru vhodné střední školy. Následně se jejich pozornost zaměřila na spisovatele Bohumila Hrabala. Ve středu jsme realizovali projekt k environmentální výchově. Některé třídy tuto příležitost využily i pro získání dalších podkladů ke zpracování kalendáře školy na příští školní rok. Proto deváťáci navštívili kozí farmu v Košíku, osmáci zase byli na farmě v Pojedech a šesťáci se věnovali památným stromům. Příští týden stráví ve škole v přírodě žáci 5. třídy. V úterý se vydají žáci 9. třídy na geologickou exkurzi. Ve středu se naše škola aktivně zapojí do akce Český den proti rakovině. Ve čtvrtek v 16 hodin dojde k u Bučického mlýna k vypuštění do přírody adoptované veverky. V pátek odpoledne odjíždí zájemci do Prahy na muzikál Romeo a Julie.

38 Rožďalovický školáček 37/ května 2014 V pondělí a v úterý se v Nymburce konaly závody O pohár rozhlasu v kategorii mladších a starších žáků a žákyň. V úterý absolvovali žáci 9. třídy geologickou exkurzi, při které navštívili Polabské muzeum v Nymburce, přírodní památku Lom u Nové Vsi a Písečný přesyp u Píst. Ve středu odpoledne byla u Bučického mlýna vypuštěna do přírody námi adoptovaná veverka. Příští týden se počet žáků v budově školy velmi zredukuje, protože do školy v přírodě odjedou žáci 4., 6., 7., 8. a 9. třídy. Ve čtvrtek se v mateřské škole uskuteční dětmi oblíbená dřevíčková dílna. A na přední straně budovy školy dojde k výměně oken.

39 Rožďalovický školáček 38/ května 2014 Celkem pět tříd strávilo tento týden ve vybrané lokalitě České republiky na škole v přírodě. Sníženého počtu žáků jsme využili k realizaci výměny oken na chodbách na severní straně budovy školy. Jinak na jižní straně vyrostlo lešení a v plném proudu jsou klempířské práce. Příští týden v úterý odpoledne nabízíme rodičům i žákům konzultace, na středu je připraveno pro předškoláky další pokračování akce Ze školky do školy, ve čtvrtek jedou žáci 4. třídy do Nymburka na dopravní hřiště, pátek je posledním dnem pro odevzdání absolventských prací žáků 9. třídy a v sobotu zveme širokou veřejnost na Dětský den s hasiči.

40 Rožďalovický školáček 39/ května 1. června 2014 Tento týden bylo zahájeno zateplování budovy školy v tzv. přístavbě. Ve čtvrtek odjeli žáci 4. třídy do Nymburka na dopravní hřiště, kde došlo k prověření jejich znalostí i dovedností z dopravní výchovy. V pátek do školy přišel starosta Rožďalovic pan Petr Kapal, aby se žáky 8. a 9. třídy pobesedoval na téma hospodaření s odpady. V sobotu se konal na sokolském hřišti Dětský den s hasiči. Počasí nám přálo, zájem byl veliký a stejně veliký i náš příjemný pocit z dobře připravené i zorganizované akce. Velké poděkování za všechny účastníky patří členům Sboru dobrovolných hasičů Rožďalovice. Příští týden stráví ve škole v přírodě žáci 3. třídy a v mateřské škole budeme číst dětem. V pondělí proběhne fotografování tříd a ve středu si ve školní družině procvičí poskytování první pomoci.

41 Rožďalovický školáček 40/ června 2014 Celý týden strávili žáci 3. třídy ve škole v přírodě. V pondělí se konalo fotografování tříd. Společnou fotografii všech žáků školy plánujeme uskutečnit v závěru června. Ve středu se žáci navštěvující volitelný předmět Náš region vydali po Rožďalovicích navštívit památníky a méně známé objekty. Ve čtvrtek proběhlo soutěžní plnění Letního pětiboje. Výsledky budou vyhlášeny za týden ve čtvrtek 12. června. Příští týden stráví ve škole v přírodě žáci 2. třídy a předškoláci z mateřské školy. V úterý a ve středu proběhne exkurze do Liberce pro žáky 2. stupně v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností. Na čtvrtek je pro žáky 6. třídy připraven projekt Cesta za poznáním antického Říma. V sobotu proběhne v Galerii Melantrich Rožďalovice muzejní noc, která bude věnována škole.

42 Rožďalovický školáček 41/ června 2014 V úterý a ve středu strávili žáci 2. stupně na exkurzi v Liberci, která byla plně financována z klíčové aktivity projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností. Kromě jiného navštívili botanickou i zoologickou zahradu a absolvovali výstup na Ještěd. Ve čtvrtek absolvovali žáci 6. třídy projekt Cesta za poznáním antického Říma. A také probíhají stavební úpravy na školním dvoře a v kotelně. V sobotu se od 14 hodin konala v Galerii Melantrich Rožďalovice muzejní noc, která byla věnována rožďalovické škole. Příští týden v pondělí se v mateřské škole rozloučíme s předškoláky, v úterý o velké přestávce plánujeme pořídit společnou fotografii všech žáků školy, ve středu odjíždí členové žákovského parlamentu do Prahy, ve čtvrtek vyhlásíme výsledky Letního pětiboje a v pátek budou obhajovat své absolventské práce žáci 9. třídy.

43 Rožďalovický školáček 42/ června 2014 V pondělí jsme se v mateřské škole rozloučili s předškoláky. V úterý jsme v průběhu velké přestávky pořídili společnou fotografii všech žáků školy. Ve středu odjeli členové žákovského parlamentu na výjezdní zasedání do Prahy, kde kromě jiného navštívili Muzeum čokolády. Ve čtvrtek byly vyhlášeny výsledky Letního pětiboje. Nejlepšího pětibojařského výkonu dosáhl žák 9. třídy David Büttner. V pátek úderem čtrnácté hodiny začaly obhajoby absolventských prací žáků 9. třídy. Místo v porotě i tentokrát přijal starosta Rožďalovic pan Petr Kapal i rožďalovická patriotka paní Svatava Krumpholcová. Potěšila nás účast rodičů i úroveň prací a způsob prezentace těchto prací našimi deváťáky. Příští týden je posledním aktivním týdnem tohoto školního roku. V pondělí proběhne výměna učebnic, v úterý se koná pedagogická rady, ve středu je sportovní den a rodiče žáků zveme od 17 hodin Na Radnici na školní akademii, na čtvrtek jsou plánovány školní výlety a pátek je dnem předávání vysvědčení.

44 Rožďalovický školáček 43/ června 2014 Ve středu se konal sportovní den. Jeho program pro své mladší spolužáky připravili žáci 9. třídy. Z důvodu nepřízně počasí jsme jeho realizaci museli přizpůsobit možnostem interiéru budovy školy. V 17 hodin Na Radnici začala školní akademie, na které se prezentovaly děti z mateřské školy i jednotlivé třídy základní školy. Čtvrtek jsme věnovali výletům všech tříd. V pátek došlo na slavnostní vyřazení absolventů naší školy. Všem žákům školy přejeme krásné prázdniny plné nevšedních zážitků.

PLÁN AKCÍ pro školní rok 2013/2014

PLÁN AKCÍ pro školní rok 2013/2014 Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice PLÁN AKCÍ pro školní rok 2013/2014 strana 1 Rozdělení témat Kalendáře školy na školní rok 2014/2015 Téma Rožďalovičtí školáci aneb odkud pocházíme

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice ROČNÍ PLÁN AKCÍ pro školní rok 2011/2012 Rozdělení témat Kalendáře školy na školní rok 2012/2013 vylosovaná třída navštíví!!! Téma Třída Poznámka

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

Organizace školního roku 2012/2013

Organizace školního roku 2012/2013 Organizace školního roku 2012/2013 Časový plán zahájení školního roku pondělí 3. září 2012 podzimní prázdniny čtvrtek 25. října a pátek 26. října 2012 vánoční prázdniny sobota 22. prosince 2012 až středa

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO)

Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) šk. rok 2014-2015 Š a MŠ Nerudova, České Budějovice Environmentální výchova je chápána nejen jako výchova k řešení problémů týkajících se životního

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Rožďalovický školáček

Rožďalovický školáček 7. ročník 0/2014-2015 25. - 31. srpna 2014 Příprava na začátek nového školního roku Zateplování budovy školy ještě není dokončeno na východní a západní straně. Kotelna na tuhá paliva byla přebudována na

Více

Plán EVVO. Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice. na školní rok 2011/2012

Plán EVVO. Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice. na školní rok 2011/2012 Plán EVVO Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice na školní rok 2011/2012 Zpracovala Mgr. Nina Dyčenková, školní koordinátorka environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Počet žáků:

Více

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Září 1. 9. Zahájení školního roku 2015/2016 v tělocvičně školy 3. 9. Schůzka s rodiči v MŠ 4. 9. Návštěva farmy u Struhů - MŠ 18. 9. Fotografování tříd 20. 27. 9.

Více

Rožďalovický školáček

Rožďalovický školáček 1/2011-2012 29. srpna - 4. září 2011 Těsně před zahájením nového školního roku odjela skupina 11 učitelů (devět třídních učitelů a dva členové vedení školy) do Unhošti, kde se konala první dvoudenní část

Více

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47 Organizace školního roku 2017/2018 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 28/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Zahájení práce v předmětových komisích srpen Příprava učeben

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 Školní rok 2015-2016 začíná v úterý 1.září 2015 první pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 28.ledna 2016 druhé pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 30. Června 2016 Prázdniny

Více

Organizace školního roku 2016/2017

Organizace školního roku 2016/2017 Organizace školního roku 2016/2017 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 24/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení BOZP pro pedagogické i nepedagogické pracovníky 25/8

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 Organizace školního roku 2018/2019 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 27/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení zaměstnanců BOZP 27/8 Zahájení práce v předmětových komisích

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7

Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7 Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7 Vsetín 2010 Roční plán EVVO na školní rok 2010/2011 Výchozí situace: Účast žáků v přírodovědných olympiádách Dlouhodobě realizovaný projekt

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 Organizace školního roku 2018/2019 Důležité termíny školního roku 2018/2019 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku pondělí 3.9.2018 Podzimní prázdniny pondělí - úterý 29.10., 30.10. 2018 Vánoční

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ČTVRTEK 1. ÚNOR, MATEŘSKÁ ŠKOLA Ve čtvrtek 1. 2. proběhne v mateřské školce od 8.00 hodin pro 3. a 4. třídu masopustní karneval. ČTVRTEK 1. ÚNOR, ZÁKLADNÍ ŠKOLA - výchovná

Více

Organizace školního roku 2017/2018

Organizace školního roku 2017/2018 Organizace školního roku 2017/2018 Důležité termíny školního roku 2017/2018 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku pondělí 4.9.2017 Podzimní prázdniny čtvrtek - pátek 26.10., 27.10. 2017 Vánoční

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

Organizace školního roku 2015/2016

Organizace školního roku 2015/2016 Organizace školního roku 2015/2016 Důležité termíny školního roku 2015/2016 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku úterý 1.9. 2015 Podzimní prázdniny čtvrtek - pátek 29.10., 30.10. 2015 Vánoční

Více

Soutěžící i obě poroty byly připraveny a mohli jsme začít. Podporu soutěžícím poskytovali i jejich třídní učitelé, rodiče i jejich spolužáci.

Soutěžící i obě poroty byly připraveny a mohli jsme začít. Podporu soutěžícím poskytovali i jejich třídní učitelé, rodiče i jejich spolužáci. Obsah P. č. Popis strana 1. Školní kolo 2-5 1.1. 1. kategorie 3 1.2. 2. kategorie 3 1.3. 3. kategorie 4 1.4. 4. kategorie 4 1.5. 5. kategorie 5 2. Výběrové kolo 6 3. Meziškolní kolo 7-12 3.1. 1. kategorie

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2016/2017 začne ve čtvrtek 1. září 2016. Vyučování

Více

Organizace školního roku 2015-2016

Organizace školního roku 2015-2016 Organizace školního roku 2015-2016 1) Organizace školního roku 2) Aktivity při ZŠ 3) Termíny nejdůležitějších akcí 4) Začátek vyučování a časové rozvržení vyučovacích hodin 5) Termíny třídnických hodin

Více

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Roční plán EVVO ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Školní rok: 2014-2015 Cílové zaměření plánu environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) Poskytovat potřebné znalosti a dovednosti, které žákům umožní

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2017/2018 ZÁŘÍ 4. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Den otevřených dveří památek ČR 11. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. 12. 9. Fotografování prvňáčků 19.

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

2.1 Organizace školního roku. září 2018 Zahájení školního roku 2017/ Adaptační den pro žáky 1. ročníků

2.1 Organizace školního roku. září 2018 Zahájení školního roku 2017/ Adaptační den pro žáky 1. ročníků 2.1 Organizace školního roku září 2018 Zahájení školního roku 2017/2018 3. 9. 2018 Adaptační den pro žáky 1. ročníků 4. 9. 2018 Maturitní zkoušky podzimní termín 3. - 5. 9. 2018 písemné Závěrečné zkoušky

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2016/2017 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Fotografování prvňáčků TU 12. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. 20. 9. Měsíční porada všichni 20. 9. Třídní

Více

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Adresa:, 150 00 Praha 5 Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Začátek školního roku pondělí 2. září 2013 Konec školního roku pátek 27. června 2014 Prázdniny (nevztahují se na MŠ) podzimní

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

Rožďalovický školáček

Rožďalovický školáček 1 / 2010-2011 30. srpna - 5. září 2010 Dne 1. září byl v celé naší republice zahájen nový školní rok 2010/2011. Také naše škola ožila příchodem 161 žáka. Někteří z nich usedli do školních lavic poprvé.

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2011 / 2012. Nabídka akcí na školní rok 2011/2012. MOZAIKOVNÍK školní rok 2011 / 2012. Vážení rodiče,

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2011 / 2012. Nabídka akcí na školní rok 2011/2012. MOZAIKOVNÍK školní rok 2011 / 2012. Vážení rodiče, Vážení rodiče, Nabídka akcí na školní rok 2011/2012 rádi bychom Vás upozornili na dvě akce, které jsou v letošním školním roce rozšiřující nabídkou k našemu vzdělávacímu programu. Prosíme, prostudujte

Více

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Adresa: Nový Oldřichov 86, 471 13 Telefon: 487 767 515, 736

Více

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň:

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: ročník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk 9 9 9 8 8 43 35 Anglický jazyk 0 1 3 3 3 10 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO

ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO Název školy: Adresa: Základní škola Polná Poděbradova 79, 588 13 Polná Školní rok: 2015 / 2016 Program zpracovala: Mgr. Martin Lexa Ph.D. 1 Zařazení EVVO v jednotlivých předmětech:

Více

Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO)

Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) šk. rok 2013-2014 Š a MŠ Nerudova, České Budějovice Environmentální výchova je chápána nejen jako výchova k řešení problémů týkajících se životního

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2018/2019 ZÁŘÍ 2018 3. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Den otevřených dveří památek ČR Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. Fotografování prvňáčků 18. 9. Měsíční

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 Střední odborná škola, Stromořadí 420, Uničov, s.r.o. ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ZÁHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU: denní studium 1. září 2016 v 7.55 hod. dálkové studium 6. září 2016 v 13.25 PRAVIDELNÉ VYUČOVÁNÍ:

Více

Jak se žije v naší škole. ZŠ Bedřicha Hrozného v krátkém přehledu

Jak se žije v naší škole. ZŠ Bedřicha Hrozného v krátkém přehledu Jak se žije v naší škole ZŠ Bedřicha Hrozného v krátkém přehledu O naší škole V současnosti má naše škola přes 500 žáků na 2. stupeň dochází více než 220 dětí Odkud jsou naši žáci? Lysá nad Labem, Litol,

Více

podzimní prázdniny 29. 30. října 2013 (úterý, středa) 21. prosince 2012(sobota) 5. ledna 2014 (neděle) včetně

podzimní prázdniny 29. 30. října 2013 (úterý, středa) 21. prosince 2012(sobota) 5. ledna 2014 (neděle) včetně Organizace školního roku 2013/14 v datech Zahájení školního roku pondělí 2. září 2013 Ukončení 1. pololetí a termín vydávaní vysvědčení čtvrtek 30. ledna 2014 Ukončení školního roku a termín vydávaní vysvědčení

Více

DŮLEŽITÉ TERMÍNY školní rok 2006/2007

DŮLEŽITÉ TERMÍNY školní rok 2006/2007 Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ústí nad Labem, příspěvková organizace DŮLEŽITÉ TERMÍNY školní rok 2006/2007 Zahájení školního roku: pondělí 4. září 2006 Konec I. pololetí:

Více

Plán práce školy na školní rok 2017/2018

Plán práce školy na školní rok 2017/2018 Plán práce školy na školní rok 2017/2018 1. Me sı c nı pla ny Září 6.9. 15,30 hod. schůzka s rodiči (seznámení s plány, organizací školního roku, informace k platbám) 14.9. Štafetový běh Emila Zátopka

Více

Terminář na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská)

Terminář na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská) na školní rok 2014/2015 1. pololetí (pracoviště Studentská) Měsíc Den Činnost Srpen 25. Pedagogická porada 25. 28. Opravné zkoušky a zkoušky v náhradním termínu Přípravné práce na nový školní rok 2014/2015

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2017/2018 začne ve čtvrtek 4. září 2017. Vyučování

Více

Poznámky ke školnímu učebnímu plánu

Poznámky ke školnímu učebnímu plánu Poznámky ke školnímu učebnímu plánu Školní učební plán je koncipován tak, aby dodržoval rámcový učební plán a zároveň naplňoval profilaci školy, její cíle a úkoly. Naše škola je zaměřením sportovní, ale

Více

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 I. Organizace provozu školy ve

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Plán práce pro školní rok 2014/2015

Plán práce pro školní rok 2014/2015 Dolní Roveň 200 PSČ 533 71 Česká republika Plán práce pro školní rok 2014/2015 Datum Den Od - do Akce - popis Doplňující informace / garant akce Srpen 25.8. Po 8:00 úvodní pracovní porada 26. 8. Út 9:00

Více

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017 Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017. podpis a razítko ředitelky školy 1 Cíle ročního plánu EVVO

Více

KALENDÁŘ ŠKOLNÍCH AKCÍ

KALENDÁŘ ŠKOLNÍCH AKCÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZACHAR, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE KALENDÁŘ ŠKOLNÍCH AKCÍ 2018-2019 SRPEN Porada ředitelů ZŠ, HRA Organizační pedagogická rada, HRA, Porada třídních učitelů I. a II. stupně ŘŠ Zahajovací

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800 www.zspelechovska.cz skola@zspelechovska.cz 191 žáků v 11 třídách 18 učitelů 2 vychovatelky ŠD 9 provozních zaměstnanců Nižší počet žáků individuální přístup

Více

Roční plán EVVO. Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace,

Roční plán EVVO. Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, PSČ: 793 26, tel./fax 554 751 720, fax. ředitel. 554 753 162 IČO:00852619 e-mail

Více

PLÁN AKCÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN AKCÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN AKCÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Měsíc Datum Čas Akce Garant Srpen 27.8. (Po) 8.30 9.00 28.8. (Út) 9.00 Po skončení prov. porady 29.8. (St) 9.00 10.00 - Nástup pedagogických pracovníků Pracovní doba na

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

Základní škola Železný Brod, Pelechovská

Základní škola Železný Brod, Pelechovská Základní škola Železný Brod, Pelechovská 800 www.zspelechovska.cz skola@zspelechovska.cz 205 žáků v 11 třídách 17 učitelů 2 vychovatelky ŠD 9 provozních zaměstnanců vybavení tříd (lavice, židle, dataprojektory,

Více

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8,

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8, Plán práce školy na školní rok 2016/2017 1. Měsíční plány Září 8. 9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 26. 9. - Focení prvňáčků 23.

Více

Závěrečná zpráva environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO)

Závěrečná zpráva environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) Závěrečná zpráva environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) šk. rok 2013-2014 ZŠ a MŠ Nerudova, České Budějovice V rámci EVVO bylo realizováno všestranné rozvíjení klíčových kompetencí v kontextu

Více

Plán práce na školní rok 2018/2019

Plán práce na školní rok 2018/2019 Plán práce na školní rok 2018/2019 Příprava vyučujících před zahájením školního roku - pondělí 27. 8. pátek 31.8.2018 přípravný týden (doklasifikace, opravné zkoušky, příprava TP, kontrola a úprava ŠVP,

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2018/2019 začne v pondělí 3. září 2018. Vyučování

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2011/2012 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 9. 18. 9 Seznamovací pobyt - Chorvatsko (V.ročník) Šmerdová 12. 9. Zahájení plaveckého výcviku 1.B, 2.r., 3.r. MŠ Kom,

Více

1. Projektové dny. Projektové dny na 1. stupni

1. Projektové dny. Projektové dny na 1. stupni 1. Projektové dny Projektové dny na 1. stupni Projektové dny- 1. stupeň Projekt Mezipředmětové vztahy Metody +formy práce, Seznamuje se s přírodou v okolí školy Vytváří si pozitivní vztah k přírodě Dokáže

Více

Roční plán práce 2018/2019

Roční plán práce 2018/2019 Základní škola Bruntál, Jesenická 10 Roční plán práce 2018/2019 Září 2018 Slavnostní zahájení školního vyučování 3. 9. Týden prevence a průřezových témat, akce jednotlivých tříd Adaptační pobyt žáků 6.

Více

Celoroční plán pro školní rok Č.j.: 1674/2017/ZŠ a MŠ Účinnost od: Změny:

Celoroční plán pro školní rok Č.j.: 1674/2017/ZŠ a MŠ Účinnost od: Změny: Škola: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Oblast: Dokumentace školy Základní právní norma: SRPEN ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 Název: Celoroční plán pro školní rok 2017-2018 Č.j.:

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2015/2016 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 8. 9. Fotografování prvňáčků TU 14. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r., MŠ Kom 22. 9. Měsíční porada všichni

Více

Celoroční plán pro školní rok 2013-2014

Celoroční plán pro školní rok 2013-2014 Škola: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Oblast: Dokumentace školy Základní právní norma: ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 Název: Celoroční plán pro školní rok 2013-2014 Č.j.: 1572/2013/ZŠ

Více

Celoroční plán pro školní rok Č.j.: 1703/2018/ZŠ a MŠ Účinnost od: Změny:

Celoroční plán pro školní rok Č.j.: 1703/2018/ZŠ a MŠ Účinnost od: Změny: Škola: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Oblast: Dokumentace školy Základní právní norma: SRPEN Název: Celoroční plán pro školní rok 2018-2019 Č.j.: 1703/2018/ZŠ a MŠ Účinnost od:

Více

Roční plán. Školní rok

Roční plán. Školní rok Roční plán Školní rok 2016-2017 Září 1.9. Mše svatá na zahájení školního roku ve Strašnicích od 9:00 hodin 6.-9.9. Adaptační kurz primy A 7.9. Vědecký jarmark, II. ročník a sexta 13.9. Burza učebnic o

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2017/2018

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2017/2018 Střední odborná škola, Stromořadí 420, Uničov, s.r.o. ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2017/2018 ZÁHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU pondělí 4. září 2017 7.55 hod. denní studium úterý 5. září 2017 13.25 hod. dálkové studium

Více

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně.

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně. Červen 2007 BRANNÝ DEN Dne 1.června se konal tradiční branný den v Krčském lese. Celou akci připravily obě paní učitelky tělesné výchovy Z. Kopasová a B. Chadimová za pomoci žáků devátých tříd. V 8:00

Více

ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY

ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY ZŠ a MŠ Vacov, Miřetice 38, Vacov, 384 86 2015/2016 Obsah: 1. Charakteristika školy... 3 2. Charakteristika EVVO... 4 3. Akce EVVO ve školním

Více

TERMINÁŘ školní rok 2012/2013

TERMINÁŘ školní rok 2012/2013 TERMINÁŘ školní rok 2012/2013 Srpen 27. 8. zahajovací porada všech zaměstnanců školy 28. 8. až 30. 8. komisionální zkoušky za 2. pol. šk. roku 2011/2012 30. 8. klasifikační porada za 2. pol. šk. roku 2011/2012

Více

POZNÁVÁME ŽIVOU PŘÍRODU

POZNÁVÁME ŽIVOU PŘÍRODU ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2017-2018 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

Zpravodaj pro rodiče č.34

Zpravodaj pro rodiče č.34 Základní škola Merklín, okres-plzeň-jih Školní 249, 334 52 MERKLÍN Tel. 377912116 * email: zsmerklinpj@iol.cz * www.web.telecom.cz/zsmerklin Zpravodaj pro rodiče č.34 září 2008 Vážení rodiče, v poprázdninovém

Více

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2014/2015

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Štítary Plán práce školy na školní rok 2014/2015 Obsah : 1. Analýza výchovně vzdělávací práce ve školním roce 2013/2014 2. Úkoly ve školním roce 2014/2015 3. Minimální preventivní

Více

Následují shrnující informace o výše uvedených realizovaných akcích, které jsou časově řazeny od nejstarší po nejnovější (tedy obráceně).

Následují shrnující informace o výše uvedených realizovaných akcích, které jsou časově řazeny od nejstarší po nejnovější (tedy obráceně). Název projektu: Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/02.0023 Přidělená dotace: 2 702 326,68 Kč Doba realizace projektu: 1. dubna 2013-31.

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013 Září 3. 9. zahájení školního roku 3. 5. 9. GO KURZ třídy 1. A 5. 7. 9. GO KURZ třídy 1. C 5. 7. 9. zájezd do Berlína 7. 9. výstava hub v MFC

Více

Celoroční plán pro školní rok

Celoroční plán pro školní rok Škola: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Oblast: Dokumentace školy Základní právní norma: SRPEN ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 Název: Celoroční plán pro školní rok 2016-2017 Č.j.:

Více

Plán na 13. týden ( listopadu 2018)

Plán na 13. týden ( listopadu 2018) Plán na 13. týden (26. 30. listopadu 2018) Český jazyk str. 37-39 Čtení str. 50, 58 Psaní str. 24-25 Matematika str. 20-23, 19 dokončení. Prvouka str. 13-14 Plán na 12. týden (19. 23. listopadu 2018) Český

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2018/2019

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2018/2019 Střední odborná škola, Stromořadí 420, Uničov, s.r.o. ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2018/2019 ZÁHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU pondělí 3. září 2018 7.55 hod. denní studium úterý 4. září 2018 13.25 hod. dálkové studium

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce

Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce Základní škola Sira Nicholase Wintona Kunžak Plán práce na školní rok 2018/19 V Kunžaku 1. září 2018 a) Charakteristika školy Základní škola Sira Nicholse Wintona Kunžak má k 1. září 2018 9 tříd a 2 oddělení

Více

Přehled zapojených škol do projektu. Vzdělávání učitelů

Přehled zapojených škol do projektu. Vzdělávání učitelů Rozvoj klíčových kompetencí a celoživotního vzdělávání učitelů Key competences development and lifelong learning of teacher Přehled zapojených škol do projektu Vzdělávání učitelů Jednotlivé akce byly realizovány

Více

RÁMCOVÝ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2013-2014

RÁMCOVÝ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, POLICE NAD METUJÍ RÁMCOVÝ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 Porady, pedagogické rady, třídní schůzky Provozní porady 1. a 2. stupeň 1. pololetí 2. pololetí 09. 09. 2013 03.

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Zpráva o činnosti v roce Ruku v ruce, o. s. IČ: , tel./fax: , čís.

Zpráva o činnosti v roce Ruku v ruce, o. s. IČ: , tel./fax: , čís. Ruku v ruce, o. s. Občanské sdružení při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. Zpráva o činnosti v roce 2014 Vypracovala: Mgr. Monika Nováková Finanční část

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2009 Zpracovala: Jitka Heltová Strana 1 (celkem 8) Charakteristika sdružení Adresa:

Více