Fantastic Times aneb nepravidelný občasník WoW free serveru FaNtAsTiC LaNd

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Fantastic Times aneb nepravidelný občasník WoW free serveru FaNtAsTiC LaNd RedakceFT@seznam.cz"

Transkript

1 Fantastic Times aneb nepravidelný občasník WoW free serveru FaNtAsTiC LaNd Číslo Ahoj čtenáři a příznivci! Přicházíme k vám již s třetím číslem našeho-vašeho občasníku. Nejdříve musíme poděkovat všem, kteří dali najevo pozitivní ohlasy a také ocenit trpělivost s jakou jste všichni čekali na toto číslo. Dlouhá doba mezi druhým a třetím číslem je dána tím, že bohužel (ale spíš naštěstí :-)) nehraju jen WoW, ale taky hru zvanou Skutečný život - edice 2008 v níž mi hodně času zabírají mise Přítelkyně (tu hraju nejradši), Práce a Škola. Děkuji tedy za pochopení a teď již vzhůru na stránky nových Fantastic Times SAKUL Novinky na serveru Protože od posledního čísla FT uteklo hodně vody a na serveru se objevilo dost novinek, zeptali jsem se na některé z nich admina Jakoba. FT: Co nového přinesl patch 2.4.2? J: Co se týká patche 2.4.2, ten přinesl především nový ostrov (a nové itemy). Trvalo skutečně slušnou chvíli než jsme jej naspawnili. Zprvu byl naspawněn značně odlišně od ofíku, ale po nějaké době jej přespawnil admin Fisa, který ostrov zná z offíku. Některé Q na tomto ostrově zatím nefungují - je nový a chvíli potrvá než se opraví. Společně s patchem přišly i 2 nové dungy Sunwell Plateau (SP) a Magisters' Terrace (MGT). Do této doby byl zatím otevřen jen MGT, na kterém jsem pracoval 18 hodin a s přispěním a pomocí Valdiena mohl být tento dung otevřen. FT: A co změny u starých dungů? J: Ze starých dungů je nově Hyjal a Black Temple s obtížností blízko ofíku a i spousta jiných dungu získala na obtížnosti - už nebudou itemy tak snadně dostupné jako dříve. Zvlášť na Black Templu se pracovalo značnou dobu (především opravy trash mobů a kontrola bossů). FT: Teď trochu z jiného soudku - během posledního měsíce se na serveru objevilo hodně nových GM. Jaký je tedy nyní stav GM? J: Je pravda, že jsme přijali dost GM a také značnou část i propustili. Nebereme každého kdo umí příkazy apod.. Ty zvládne každý. Když přijímáme GM, tak nás musí zaujmout už jen tím jak se představí, takže člověk co mi napíše Ahoj, nehledáte GM?, dostane jen odpověď ee. Když už se někde ucházím o místo, tak se představím a řeknu vše, co

2 umím a co mohu nabídnout za zkušenosti. Bereme jen ty kteří mohou znamenat pro nás přinos, avšak při nedodrženi pracovní dohody se s nimi rozloučíme a to bez diskuse. Zatím nejlepším novým GM je Distorion, který se opravdu snaží a díky němu máme pro server TeamSpeak. (viz. další článek - pozn. red.) FT: Jeden dobrý GM z těch hodně přijatých není moc dobré skóre. J: Mno, Moonlight - měl kontakty a měl přivést na server cca 200 lidí, jediné co udělal je ze zrušil projekt prezentačního videa a pak se půl měsíce neukázal, takže byl vyhozen za neplnění svých povinností. Zámek - přijat, měl zařídit reklamu a propagaci, vyhozen za support. Mojjima (Theia) - přijat kvůli reklamě, dobré GM - avšak vyhozen za support vlastní postavy. Helldragon - 3D grafik - okamžitě vyhozen za pokus o support. Sillas - prijat jako GM na eventy - avšak dlouho se neukázal (zatím je GM). Patkan (Rall) - nováček na pracovní dohodě, měl zvýšit online počet hráčů za 14 dní na nesplnil a byl vyhozen. FT: Tak radši něco veselejšího - velkým plus je zprovoznění Arény. J: Takže arény jsou pro milovníky PVP. Klasicky mangos (možná i ascent) je nepodporuje, bylo za potřebí si mangos vytvářet sám a tyto arény do něj přidat. Znamená to teď mnoho práce a hledání pro GM team, jelikož s novou revizi je třeba nový zdrojový kód pro arény. (více o arenách a battlegroundech v příštím čísle - pozn. red.) FT:Děkujeme za rozhovor - snad jsme postihli nejdůležitější novinky. Team Speak pro server Při každém profesionálním hraní (hlavně FP střílečky, ale třeba i strategie alá Starcraft) je důležitá komunikace mezi hráči. Nejrozšířenějším programem pro hlasovou komunikaci je Team Speak (TS). Příchodem GM Distorion získal Fantastic Land přístup na TS server a tak všichni můžeme využívat předností přímého kontaktu (které oproti hlasovému spojení Skypem nebo ICQ nezatěžuje tolik paměť pc). Co musíte udělat, aby jste se mohli TS používat? Především si musíte stáhnout program. Nejvhodnější je Team Speak 2 RC2, který si brzo budete moci stáhnout i na stránkách serveru nebo různě po internetu (např. na (vyhledejte tam Team Speak 2 RC2 )). Dále je nutné mít reproduktory (nebo sluchátka) a mikrofon :-). Po jednoduché instalaci a spuštění TS se musíte připojit k TS serveru vyhrazenému pro Fantastic Land. To uděláte prostřednictvím menu Connection Quick connect (viz. obrázek).

3 Poté se vám otevře přístupové okno do kterého vyplníte tyto údaje: adresu serveru (ts2.cz:9109), svůj nick, a heslo (jakob). Kolonku login name nevyplňujte. (viz. obrázek) Pak jen odmáčknete Connect a jste připojeni k Team Speaku naše serveru :-). Aby jste se orientovali ve zkratkách jednotlivých kanálů a uživatelů, přinášíme vám jejich stručný přehled. Každý uživatel a každý kanál má přidělena určitá práva, která vyjadřují písmena (u kanálů), nebo dvojce písmen (uživatelé): Nyní si tato písmena vysvětlíme: Zkratky u kanálu: R, U, M, P, S, D R - Registrovaný kanál = kanál který je registrovaný zůstává na serveru dokud ho někdo nesmaže. U - Uživatelský kanál = kanál, který zmizí když z něj odejdou všichni uživatelé. M - Moderovaný Kanál = Kanál, ve kterém může mluvit pouze ten, kdo dostal práva (o právech až níže). P - Zaheslovaný kanál = kanál, do kterého se může připojit pouze ten, kdo zná heslo, nebo SA. S - Sub Kanály = kanál, ve kterém je možně dělat sub-kanály (malé kanály pod ním) D - Defaultní kanál = kanál, do kterého se připojí všichni uživatelé, kteří se připojili na server. Zkratky u uživatele: U, R, CA, SA U Běžný uživatel, nemá skoro žádná práva (J). R - Registrovaný uživatel, oproti uživateli U, může povolit registraci. CA - Admin Kanálu, může si dělat se svým kanálem cokoli např: měnit jméno, přidávat sub -chanely, vyhazovat z kanálu, aj.. SA - Admin Serveru, může si na serveru dělat vše co ho napadne...(mj. může dát i ban). Je samozřejmé, že všichni hráči budou muset při používání Team Speaku dodržovat pravidla, které se brzo objeví na foru! Jde přeci jen o osobnější kontakt, takže se absolutně nebudou tolerovat žádné prohřešky proti slušnému chování! Velký díky za spolupráci na tomto článku patří GM Distorion - díky!

4 WoW pomocník V tomto čísle zahajujeme rubriku WoW pomocník. Budeme se v ní věnovat věcem, které by měl každý hráč znát (addony, klasy, profese, apod.), takže jí můžete brát jako poradnu nováčkům. A snad i zkušenější hráči se dozví nějakou novou věc. AddOny Dnes vám představujeme addony, které můžeme nazvat obecné. Tzn. že jsou užitečné pro všechny hráče a nejsou určeny jen pro jednu klasu nebo profesi. Qhelper Qhelper je addon, který ocení každý, kdo má problémy s plněním questů nebo se mu nechce questy vyhledávat v databázích na internetu. Kouzlo Qhelperu spočívá v tom, že vám na mapě označí místo (nebo místa), která pro splnění questu potřebujete (ať jde o umístění NPC, mobů nebo lokací). Addon vám také umožní umístit na obrazovku směrovou šipku, která vás ukazuje přesnou polohu cíle (místo toho, aby jste bloudili kolem). Sice je pro questy pořád důležitá znalost angličtiny, ale hráčům, kteří v ní nejsou silní, addon hru hodně ulehčí. Link: Gatherer Tento addon využijí ti hráči, kteří těží rudu nebo sbírají kytky. Gatherer totiž sbírá informace o tom kde bylo kdy co vytěženo nebo nalezeno a zaznamenává všechny potřebné informace na mapě a v databázi. Navíc všechny tyto informace je možné sdílet a odesílat je např. raidu nebo guildy. Naleznu-li tedy někde stříbro, informace se po vytěžení zapíše do mapy a odešle na všechny povolené kanály. Hráč může tedy získávat informace od svých spoluhráčů. Link: Cartographer a Cartographer Complete Oba dva addony patří mezi mapové addony tzn. že vám odkryjí celou mapu nezávisle na tom, která místa jste už navštívili. Kromě toho vám oba addony umožní do mapy vkládat poznámky, ukáže vám pozici ostatních členů gildy (kteří mají nainstalovaný také Cartographera), mapy instancí a looty bossů. Samozřejmě Cortographer Complete (oproti základnímu ) má celou řadu dalších funkcí navíc, které si jistě zjistíte sami :-), jeho požíváním určitě neprohloupíte. Link: (C) Link: (CC) Recipe radar Jedná se o addon na sledování receptů. Recipe Radar sleduje výskyt všeh druhů receptů a zobrazuje pozice jejich vendorů na obou mapách (tedy hlavní mapě i minimapě). Link:

5 Atlas Loot Enhanced Tento addon je vlastně databází všech itemů, které se vyskytují ve hře. Vyhledávat je můžete podle jednotlivých setů, podle toho v jakém dungu padají a nebo podle reputace při jaké se dají sehnat, aj.. Navíc si díky němu můžete vyzkoušet, jak by na vaší postavě vypadal prakticky jakýkoliv item nebo zbraň :-). Link: Damage meter Damage meter se říká addonům, které v grupách nebo raidech měří jednotlivým členům damage způsobenou mobům. Lze je využít na zjištění toho, kdo a jakým způsobem se podílí na smrti moba (a to se hodí nejen v případě, že se drop dělí podle způsobené dmg). Také se jím dá měřit kolik kdo nahealoval a jiné užitečné statistiky. Nejpoužívanějším addonem z této skupiny je addon s překvapivým názvem Damagemeters :-). Link: Aggro meter Aggro meter je v zásadě stejný addon jako damage meter, pouze s tím rozdílem, že měří aggro na moba v dungu. Hodí se zejména pro to, aby hráči věděli, jaké aggro má tank a nepřebírali mu pullnutého moba. Pro správnou funkčnost aggro addonů je třeba, aby měli všichni v raidu stejný addon. Link na dva nejpoužívanější viz. níže. Link: - Omen Threat Meter Link: - KLHThreatMeter Scrolling Combat Text a Scrolling Combat Text Damage (SCT a SCTD) Díky těmto addonům, je možné nastavit zobrazování tzv. plovoucího textu při boji, nebo při získávání zkušeností či skillů. U plovoucích textů lze nastavit barvu, font, velikost textu, směr pohybu, ale i jaké informace se mají při jakých akcích zobrazovat. Svého času velmi užitečný addon, který je dnes možná už překonán vlastním interfacem od Blizzardů - každopádně záleží především na vkusu. Link: - SCT Link: - SCTD To byly tedy jen ty nejzákladnější funkční addony, které by se vám mohli hodit. Je jasné, že každý má jiné zkušenosti a požaduje od addonů něco jiného. Stranou jsme úplně ponechaly interfacové addony typu XPerl nebo Titan Panel. A na konec ještě užitečný odkaz - jistě jste si všimi, že všechny addony linkujeme ze stránky Najdete na ní nepřeberné množství addonů. Takže stahujte, zkoušejte a pište svoje zkušenosti!!!!!!!!!!!!!! A nezapomeňte, že většina addonů potřebuje pro správné fungování, abyste měli verzi shodnou s verzí patche na kterém jede server!!!!!!!!!!!!!! Znáte další užitečné addony? Chcete je v dalším čísle představit ostatním hráčům? Napište nám na RedakceFT@seznam.cz nebo kontaktujte hráče Sakul a domluvíme se na spolupráci.

6 Hrajeme si KŘÍŽOVKA Tentokrát věnujeme křížovku malým zeleným stvořením, které spolu s hráči obývají náš svět - a to goblinům. Nezapomínejte na ně a chovejte se k nim slušně! Výherci z minulého čísla jsou: Seldr a Admin. Správné znění nové tajenky a všech řádků (!) nám posílejte na redakční mail (RedakceFT@seznam.cz). První 3 luštitelé obdrží finanční odměnu Legenda: 1) Lokace v níž se nachází hlavní goblinské město. 2) Stablemaster z Booty Bay. 3) Jak se jmenují ozbrojenci chránící jednotlivá goblinská města? 4) Gobliní město, kterému vládne baron Revilgaz. 5) Jídlo, které má název Goblin (směs). 6) Lokace, kde se náchází gobliní město pokryté sněhem. 7) Bloodelfí kapitán Thalo'thas., který stojí před hospodou v Ratchet. 8) Nejčastější příjmení gobliních pořadatelů aukce. 9) Gobliní přístav v Kalimdoru. 10) Hlavní město gobliního kartelu. 11) Lokace v níž se nachází nejsevernější goblinské město. 12) Inkeeper v Booty Bay. (pokračování na další straně)

7 13) Bankéř ve Winterspring. 14) Fishmaser v Booty bay se jmenuje Riggle 15) "Polostepní" zona s gobliním přístavem. 16) Lokace s pirátským gobliním městem v Eastern Kingdoms. 17) Inkeeper ve Winterspringu. 18) Řezník v Gadgetzanu. BÁSNICKÁ SOUTĚŽ Dál pokračuje básnická soutěž. Zatím přišly jen 3 soutěžní příspěvky, takže se můžete ještě zapojit. Je jedno, jestli pošlete krátkou rýmovačku, básničku s volným rýmem nebo jen prostě text (v básnické úpravě). Podmínkou je, aby se týkal světa WoW nebo našeho serveru. Účastníkům soutěže zaručujeme anonymitu (jestli o ní budou stát). Všechny příspěvky budou zveřejněny v připravovaném literárním sborníku Fantastic Landu. Poté zasedne zvláštní vybraná porota literárních znalců a určí vítěze. Výherce první ceny samozřejmě obdrží finanční odměnu - 100G. Termín pro odevzdání soutěžních příspěvků se prodloužil do 15.7., tak neváhejte a zašlete své výtvory na adresu RedakceFT@seznam.cz, uvěďte jméno svojí postavy a heslo Básnička. SUDOKU Protože si bohužel luštění sudoku nenalezlo tolik příznivců jak jsme si mysleli, bylo minulé zadání poslední. Cenu pro úspěšné řešitele (10G) si odnášejí Pretorian, Seldr a Admin. Nezoufejte však, připravujeme pro vás jinou náplň soutěžní rubriky. POZNEJ LOKACI Zúčastněte se dlouhodobé soutěže o největšího znalce světa WoW. V každém čísle budou otištěny fotky z různých lokací, které budou různě obodovány. Kdo správně pozná lokaci, získá body do žebříčku, který bude po 10ti kolech vyhodnocen a medailisté odměněni (100, 60 a 30 G - v případě dělení pozice se dělí i odměna). V druhém kole bylo vaším úkolem uhádnout název ostrova Janeiros Point (v laguně Booty Bay). Správně odpověděli Xaar, Berry, Mathes, Pretorian a Admin. Do soutěže získali 2 body. Průběžný stav soutěže je: 3 body (Xaar, Berry, Pretorian a Admin), 2 body (Odi/Anihilator, Thrall a Arty), 1 bod (Mathes) (zadání dalšího kola najdete na následující straně)

8 Úkolem pro 3.kolo je zaslat nám jména dvou inkeeperů, kterým patří níže uvedená občerstvovací zařízení. Obě stavby jsou v low lvl lokacích, takže věřím, že všichni odpovíte správně. Každé jméno je za jeden bod. Aby nebyli v soutěži zvýhodněni je ti, kteří už mají nějaké body, bude na jejím konci ze všech soutěžících vylosován jeden, který obdrží nezanedbatelnou finanční odměnu. Správné odpovědi nám zasílejte na adresu RedakceFT@seznam.cz, uvěďte jméno svojí postavy a heslo Lokace. 1) 2)

9 Vzkazy a inzerce Zde můžete poslat svůj vzkaz jakémukoliv hráči, gildě nebo GM. V případě že budete požadovat anonymitu zaručíme ji. Také zde najdete místo na vaše inzeráty. i1. Redakce Fantastic Times hledá schopné přispěvatele! Myslíte si, že dokážete napsat kratší povídku nebo jiný text, který zaujme ostatní hráče? Umíte rozebrat strategie PvP, návrhy talentů nebo se třeba rozepsat o profesích? Pošlete nám svůj text a získejte svůj první novinářský honorář v G! Nebo jen víte o aktualitě či drbu, který by neměl chybět v našich rubrikách a měli by se ho dozvědět ostatní? Máte kompromitující sreen na FL celebritu? :-) Napište nám! (RedakceFT@seznam.cz nebo Sakul na FL) i2. Hráč Sakul koupí všechny vaše gemy, bary a surové ore! Kontaktujte ho přímo ve hře nebo poštou. Dále koupí recepty na Jewelcrafting a Enchanting! i3. (Anonymní inzerát - zadavatel je znám redakci a ta se za něj zaručuje) Koupím horďáckou postavu. Je jedno jaká rasa nebo klasa. Na itemech co má nezáleží. Jen lvl 70 nebo blízký 70. O ceně mohu vyjednávat, moje počáteční nabídka je 300G. Nabídky směřujte na hráče Sakul nebo mail RedakceFT@seznam.cz - přepošlou mi ji. v1. Redakce blahopřeje všem maturantům. Těm úspěšným přeje hodně úspěchů v další (a třeba i nestudijním) životě a práci a těm co se maturita nepovedla držíme palce v září! Nevěšte hlavu! v2. Jste mlčenlivým bláznem? Sedíte rádi na břehu vody s lahváčem v ruce a taháte jednu rybu za druhou? Ozvěte se GM Distorion, který zakládá Rybářský svaz FL. :-) v3. Redakce velmi děkuje těmto sponzorům: Slider (416 G na chod redakce).

10 Sport PvP Fantastic Land Liga Z důvodů možnosti utratit honor body za itemy (a tím pádem ovlivnit výrazně tabulku) redakce FT změnila hledisko hodnocení hráčů v PvP z honorů na počet killů. Přinášíme Vám proto novou koncepci PvP Fantastic Land ligy. 1. Outland liga se týká hráčů, kteří mají lvl a počet killů nad 200, 2. Azeroth liga zase hráčů s lvl 1-60, kteří mají více jak 50 killů. Postoupit do 1. ligy se dá samozřejmě jen dosažením příslušného lvlu. Obě tabulky jsou zároveň jakousi Síní slávy, protože se v ní nacházejí všichni hráči (od začátku tohoto age) bez ohledu na to zda jsou nebo nejsou již aktivní. Jediným způsobem jak se z tabulky dostat je smazat postavu. (Všechny uvedaná data jsou z ) 2. Azeroth Liga Jméno Rasa Klasa Killů Lvl Gilda 1 Salaat Undead Mage Adag Human Warrior Sheky Tauren Druid Crashtest Orc Shaman Bery Human Paladin Dungard Dwarf Hunter Fry Human Paladin Whitee Gnome Rogue Huncut Tauren Druid Kena Hight Elf Druid Sparta 11 Huntrayne Orc Hunter Panoramix Tauren Druid Rague Night Elf Rogue Albunda Tauren Warrior DARKNESS 15 Milla Blood Elf Paladin Joda Gnome Warlock Wings of Malygos 17 Arny Night Elf Hunter Keen Dwarf Hunter Tormentor Tauren Druid Jeff Blood Elf Paladin Stav Alliance x Horda je v žebříčku vyrovnán (10:10). V TOP 10 má Alliance lehkou převahu (6:4).

11 1. Outland Liga Jméno Rasa Klasa Killů Lvl Gilda 1 Shadowari Orc Warlock Last Raider of Destruction 2 Immortal Dreanei Shaman Win Errors 3 Dareos Tauren Warrior Darkness 4 Shadowmon Human Mage Win Errors 5 Fruss Undead Rogue Last Raider of Destruction 6 Darkthief Undead Rogue Darkness 7 Grimgor Orc Shaman Frostwolf 8 Raptorr NightElf Hunter Sparta 9 Berry Orc Warrior Frostwolf 10 Crazyjulia Human Mage Wings of Malygos 11 Arty BloodElf Mage Darkness 12 Flexik BloodElf Paladin Hel Undead Rogue Frostwolf 14 Hanibal Undead Warrior Darkness 15 Valdien NightElf Warrior Win Errors 16 Pretorian BloodElf Rogue Darkness 17 Blloodhoof Tauren Warrior Frostwolf 18 Bluetka BloodElf Priest Tasadar BloodElf Mage Last Raider of Destruction 20 Milka Tauren Hunter Shadowmacks Human Priest Wings of Malygos 22 Aridas Troll Shaman Last Raider of Destruction 23 Monaroz Troll Priest Frostwolf 24 Kahosh Orc Shaman Last Raider of Destruction 25 Vyvoleny Orc Warrior Darkness 26 Hnedel Tauren Hunter Seldr NightElf Hunter Wings of Malygos 28 Raiden Undead Mage Kaha Dreanei Paladin Wings of Malygos 30 Jorge Dwarf Paladin Hopel Tauren Druid Frostwolf 32 Arcaner BloodElf Mage Darkness 33 Garan Human Priest Win Errors 34 Rachman Dreanei Warrior End Orc Shaman Darkness 36 Spartan NightElf Warrior Sparta 37 Ytaka Human Warlock New Age 38 Lannik Human Mage The Last Angel

12 Komentář a statistiky k tabulce 1. ligy Jak je patrné z tabulky na první pohled, má v ní Horda výraznou převahu (24:14), v TOP 10 jen mírnou (6:4). I když je to do jisté míry zapříčiněno jejich taktikou nudíme se? půjdem dung? ne, jdem killovat Allianci!, nemůže to být pro alianční bojovníky výmluvou. Další důvod k zamyšlení mají gildovní vůdci Alliance při pohledu z hlediska zastoupení gild: Darkness 8 Frostwolf 6 Last Raider of Destruction 5 Horda bez gildy 5 Win Errors 4 Wings of Malygos 4 Sparta 2 Alliance bez gildy 2 New Age 1 The Last Angel 1 O něco lepší stav je v zastoupení jednotlivých ras v tabulce, kde čest Allianci dělají lidé: Orc 6 Human 6 BloodElf 6 Tauren 5 Undead 5 NightElf 4 Dreanei 3 Troll 2 Dwarf 1 Gnome 0 Velkým překvapením je nepřítomnost byť jediného gnoma! Co na to vůdcové gnomského exilu? Pro úplnost ještě uvádíme poměr jednotlivých klas na tabulce: Warrior 8 Mage 7 Shaman 5 Rogue 4 Hunter 4 Priest 4 Paladin 3 Warlock 2 Druid 1 Malé zastoupení druidů se čekalo, stejně jako velký počet warriorů a mágů. Spíše je zajímavé, že v tabulce není tolik paladinů nebo rugueů, kolik by se možná dalo předpokládat.

13 Fotbalová liga Po přestávce, vynucené fotbalovým mistrovstvím, se v příštích dnech zase naplno rozběhne celoazerothská fotbalová liga. Proto nezapomeňte pomoct svému týmu a zašlete příspěvek na jeho tréninky, Alianční příspěvky posílejte hráči Sakul, horďácké hráčce Redaktorka (tj. zakuklený Sakul:-)). Zaručujeme, že příspěvky budou využity jen na trénink konkrétních týmů! Připravil a vytiskl Sakul Goblin Print Ltd., Booty Bay, SV, Eastern Kingdom (kancelář ve výstavbě :-)) nebo RedakceFT@seznam.cz nebo na serveru hráč Sakul Redakce: Sakul Support: Falcon, Berry a sponzoři Korektura:Jakob, Distorion, Seldr (FT se zaručuje, že všechny finanční a věčné dary redakci budou použity jen na chod redakce a nikoliv ve prospěch redaktorů!)

14 FT Magazín aneb FL v obrazech Přemýšleli jste už někdy, co mobové dělají když není žádný hráč na serveru? Nebo jestli se třeba od věčného postávání v lese nenudí? Naší redakci se podařilo získat pár screenů neopatrných mobů, kteří si nevšimli, že se blíží hráč a dál provozovali svoje bláznivé jezdecké kousky a jednoho malého výletu do Stormwindu. Raptor na beranovi

15 Pavouk na beranovi :-) (zdá se, že beran je oblíbený mount mobů)

16 Jediný lev má jiný vkus a vybral si koně.

17 Jindy se zase zvědavá zvířátka vydají za námi až do našich měst :-). A když je chcete vyhnat, urazí se a nafouknou.

18 Horší ještě může být, když se nezblázní jen mob, ale třeba váš mount. Na screenu vidíte elekka, který nedokázal ovládnout své pudy a ehm, tězce zranil :-) koně stormwindského generála Marcuse. Lannik samozřejmě musel generálovi koupit nového.

19 Láskou dvou zvířat jsme plynule přešli k poslednímu screenu, který snad ani nepotřebuje komentovat :-D. Pozn. red.: Oba subjekty se ke screenování propůjčily dobrovolně a bez mučení. :-) PS: Dík za spolupráci kluci a ať žije legrace! :-)

Fantastic Times aneb nepravidelný občasník WoW free serveru FaNtAsTiC LaNd RedakceFT@seznam.cz

Fantastic Times aneb nepravidelný občasník WoW free serveru FaNtAsTiC LaNd RedakceFT@seznam.cz Fantastic Times aneb nepravidelný občasník WoW free serveru FaNtAsTiC LaNd RedakceFT@seznam.cz Číslo 2 4. 5. 2008 Ahoj! Máte před sebou druhé číslo našich-vašich novin. Doufáme, že bude přijato se stejně

Více

Fantastic Times aneb nepravidelný občasník WoW free serveru FaNtAsTiC LaNd

Fantastic Times aneb nepravidelný občasník WoW free serveru FaNtAsTiC LaNd Fantastic Times aneb nepravidelný občasník WoW free serveru FaNtAsTiC LaNd RedakceFT@seznam.cz Číslo 1 26. 4. 2008 Ahoj! Dostává se vám do rukou ( pardon, do monitorů) první číslo občasníku Fantastic Times

Více

Setkání GM a RL. POPULACE ROSTE!!!! Hrozí VÁLKA!!!! Kil'Jaeden poražen už i Hordou. Jaké je to být ŽENOU v GM Světě.

Setkání GM a RL. POPULACE ROSTE!!!! Hrozí VÁLKA!!!! Kil'Jaeden poražen už i Hordou. Jaké je to být ŽENOU v GM Světě. Nepravidelný pravidelník Číslo 3., 24. Březen 2010 Kil'Jaeden poražen už i Hordou. Jaké je to být ŽENOU v GM Světě. Setkání GM a RL Setkání, které se uskutečnilo na ice Online serveru, bylo svým způsobem

Více

WoW talent buildy pro PvE

WoW talent buildy pro PvE WoW talent buildy pro PvE sesbíráno zbožným trpasličím obráncem, panem Svatosudem Obsah Úvodní slovo... 2 Death Knight... 3 Blood DK = tank... 3 Frost DK 2x1hand = melee dps... 3 Frost DK 2hand = melee

Více

Seznámení se s administrací WordPressu

Seznámení se s administrací WordPressu - Seznámení se s administrací WordPressu - Záhlaví administrace - Název webu: po kliknutí přechod na veřejnou část webu - Odhlášení ze systému a kdo je přihlášen - Rychlé publikování příspěvku nebo stránky

Více

Všeobecná pravidla pro World of MIrra 3server

Všeobecná pravidla pro World of MIrra 3server Všeobecná pravidla pro World of MIrra 3server Zkratky GM = Game Master Admin = Administrátor Příspěvkář = hráč který přispěl, či přispívá, je nazýván Gm pracovníky také sponzorem. Lvl= level Acc= account

Více

Nápověda Mobile ikup (www.ikup.cz)

Nápověda Mobile ikup (www.ikup.cz) Nápověda Mobile ikup (www.ikup.cz) Mobile ikup je další aplikací TEAMu PhoneSoft, vyvinutou na zakázku tentokrát pro ikup s.r.o., která vyhledává aukce na serveru www.ikup.cz. Můžete díky ní zjistit všechny

Více

ppesystem Elektronický nástroj pro řízení veřejných zakázek modul Veřejné zakázky verze 1.01 Manuál Top Manažera Poslední aktualizace 06/2013

ppesystem Elektronický nástroj pro řízení veřejných zakázek modul Veřejné zakázky verze 1.01 Manuál Top Manažera Poslední aktualizace 06/2013 ppesystem Elektronický nástroj pro řízení veřejných zakázek modul Veřejné zakázky verze 1.01 Manuál Top Manažera Poslední aktualizace 06/2013 Centrum klientské podpory: Mobilní telefony: +420 733 530 680,

Více

ppesystem Elektronický nástroj pro řízení veřejných zakázek modul Veřejné zakázky verze 1.01 Asistentský manuál Poslední aktualizace 06/2013

ppesystem Elektronický nástroj pro řízení veřejných zakázek modul Veřejné zakázky verze 1.01 Asistentský manuál Poslední aktualizace 06/2013 ppesystem Elektronický nástroj pro řízení veřejných zakázek modul Veřejné zakázky verze 1.01 Asistentský manuál Poslední aktualizace 06/2013 Centrum klientské podpory: Mobilní telefony: +420 733 530 680,

Více

Obsah Redakční systém Wordpress

Obsah Redakční systém Wordpress Obsah Redakční systém Wordpress 3. Použití a správa redakčního systému Wordpress... 2 3.1 Cíle kapitoly... 2 3.2 Klíčová slova... 2 3.3 Čas potřebný ke studiu... 2 3.4 Průvodce kapitolou... 2 3.5 Obsah

Více

Bára Dvořáková, Centre for Modern Education CZ s.r.o. Kontakt: bdvorakova@cfme.net

Bára Dvořáková, Centre for Modern Education CZ s.r.o. Kontakt: bdvorakova@cfme.net Webové stránky projektu: www.objevuj.eu Stránky obsahují: Informace o projektu (základní informace, harmonogram, fotogalerie, aktuality) Popis možností zapojení pro žáky i učitele Zajímavé odkazy týkající

Více

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná?

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná? CZ Habermaaß-hra 4646 Chutná nebo nechutná? Chutná nebo nechutná? Hra podporující exekutivní funkce pro 2 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Využívá Fex-efekt na zvýšení stupně obtížnosti hry. Autoři: Markus

Více

Aplikace insportline incondi

Aplikace insportline incondi Aplikace insportline incondi návod k obsluze Minimální požadavky aplikace Apple ios: verze OS 9.3+, kompatibilní se zařízeními iphone a ipad Android: verze OS 5.0+ (Lollipop), rozlišení minimálně 1280x720

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Uživatelská příručka pro dodavatele

Uživatelská příručka pro dodavatele Uživatelská příručka pro dodavatele Release 1.x.x B2B CENTRUM a.s. 3.2009 Obsah Úvod... 3 Obecná pravidla formátování... 3 Pravidla pro formátování písma... 3 Poznámky, Důležité, Varování... 4 Začínáme...

Více

Instalace produktu Ontopia. ver. 5.0.2 (open-source verze)

Instalace produktu Ontopia. ver. 5.0.2 (open-source verze) Instalace produktu Ontopia ver. 5.0.2 (open-source verze) Martina Husáková 1.2.2010 PÁR SLOV ÚVODEM Produkt společnosti Bouvet Ontopia (dříve Ontopia Knowledge Suite OKS) je jedním z nejpoužívanějších

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Průvodce prostředím Twinspace

Průvodce prostředím Twinspace Vítejte Průvodce prostředím Twinspace Návod pro práci v prostředí TwinSpace byl vytvořen pro učitele-administrátory, kteří jsou v prostředí TwinSpace nováčky. S pomocí návodu dokážete: - vstoupit do prostředí

Více

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor. 2 Nastavení pro Adobe Flash Player

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor. 2 Nastavení pro Adobe Flash Player Obsah 1 Přihlášení do aplikace Online Operátor... 3 2 Nastavení pro Adobe Flash Player... 3 3 Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 4 4 Funkce a vlastnosti aplikace Online Operátor... 5 4.1 Klientské

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/.

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2. Seznámení K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2.1. Uživatel (učitel) Uživatelem (učitelem) se myslí osoba, která

Více

edávky elektronické odesílání dávek Nový instalátor pro Dentist+

edávky elektronické odesílání dávek Nový instalátor pro Dentist+ červenec 2010 edávky elektronické odesílání dávek Pro letní aktualizaci jsme pro Vás připravili revoluční novinku elektronického odesílání dávek. Zkuste si vytvořit a poslat celé vyúčtování jednoduše stiskem

Více

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE PROGRAM SKYPE VERZE NÁVODU A PROGRAMU Verze 1 1.7.2008 Verze Skype 3.5.0.239 VYUŽITÍ PRO Telekonference pro více účastníků Videokonference pro 2 účastníky Instant Messaging (chat) Zasílání souborů V TOMTO

Více

Manuál k přihlášení do systému Grantys

Manuál k přihlášení do systému Grantys Manuál k přihlášení do systému Grantys Pro žadatele v programech SRDCOVKA a PRO REGION Verze platná ke dni 3. 12. 2018 Nadace OKD Karola Śliwky 149/17, 733 01 Karviná - Fryštát Telefon: +420 702 202 208

Více

Průvodce pro zahraniční pracovníky (Spojené království)

Průvodce pro zahraniční pracovníky (Spojené království) Průvodce pro zahraniční pracovníky (Spojené království) Úvod Tento krátký dokument vám pomůže porozumět tomu, jaké zdroje máte k dispozici, jak je můžete využít a jak můžete získat doklad o ověření vašich

Více

D2 - GUI design. Radek Mečiar 28.3.2014

D2 - GUI design. Radek Mečiar 28.3.2014 D2 - GUI design Radek Mečiar 28.3.2014 1 Úvod Zvolená platforma: Android Verze: 4.x Nástroj pro kreslení: Pencil Platformu a verzi jsem zvolil, protože je v současnosti nejpoužívanější. Informace o standardu

Více

Google Apps. kalendář 2. verze 2012

Google Apps. kalendář 2. verze 2012 Google Apps kalendář verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Vytvoření události... Vytvoření události v daném čase... Vytvoření celodenní události... 6 Vytvoření opakované události... 6 Vytvoření vícedenní události...

Více

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský DISCORD Návod k použití pro IVAO-CZ Zpracoval: Jan Podlipský O DISCORDU OBECNĚ Discord je komunikační software, který poprvé vyšel v roce 2015, a od prosince 2017 bylo registrováno přibližně 87 miliónů

Více

Uživatelská příručka 6.A6. (obr.1.)

Uživatelská příručka 6.A6. (obr.1.) Uživatelská příručka 6.A6 Na stránky se dostanete zadáním URL adresy: http://sestasest.tym.cz do vašeho prohlížeče. Teď jste se dostali na úvodní stránku, na které vidíte fotku, přivítání, odkaz na Uživatelskou

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

Faxový server společnosti PODA s.r.o.

Faxový server společnosti PODA s.r.o. Faxový server společnosti PODA s.r.o. Vážení zákazníci, jako doplněk k poskytovaným službám VoIP jsme pro vás zprovoznili službu faxového serveru. Tento server vám umožní pohodlně odesílat a přijímat faxy

Více

Obrázek 10.1: Stránky pro stahování softwaru Slunečnice.cz

Obrázek 10.1: Stránky pro stahování softwaru Slunečnice.cz 10. ICQ a Skype V kapitole věnované komunikaci na internetu jsme si řekli, že existuje spousta možností, jak být v kontaktu s ostatními lidmi. Naučili jsme se již používat e-mail a Facebook. Teď je před

Více

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104)

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) 2013 Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) Obsah OBSAH... 1 ÚVOD... 2 PŘÍRUČKA PRO ADMINISTRÁTORA... 3 1. VYTVOŘENÍ

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

Změna plánu! Vendula Zahumenská

Změna plánu! Vendula Zahumenská Změna plánu! Vendula Zahumenská 2 0 1 7 O co jde? V Praze funguje od roku 2017 nová aplikace Změna plánu. Najdete v ní všechny potřebné informace o platném územním plánu, o jeho změnách, úpravách nebo

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Návod k použití Pirátského fóra

Návod k použití Pirátského fóra Návod k použití Pirátského fóra 1. Do svého internetového prohlížeče zadejte adresu www.piratskastrana.cz /forum. Octnete se na Pirátském fóru, které vypadá asi takto: 2. Fórum lze využívat bez registrace

Více

Jak napsat e-mail, který prodává

Jak napsat e-mail, který prodává Jak napsat e-mail, který prodává Tři kouzla prodejních mailů Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Obsah Prodejní e-mail str. 3 Principy prodejního e-mailu str. 6 Načasování str. 7 Odesílatel

Více

MANUÁL K APLIKACI SOFTRADE. 1. Pohyb v aplikaci 2. Aukce obálkového výběru 3. Aukce otevřená v ceně

MANUÁL K APLIKACI SOFTRADE. 1. Pohyb v aplikaci 2. Aukce obálkového výběru 3. Aukce otevřená v ceně MANUÁL K APLIKACI SOFTRADE 1. Pohyb v aplikaci 2. Aukce obálkového výběru 3. Aukce otevřená v ceně Přihlášení do aplikace aplikaci naleznete na webové adrese https://www.softrade.cz/lesycr v levé části

Více

Kamzasportem.cz databáze sportovních zařízení v České republice základní informace o projektu

Kamzasportem.cz databáze sportovních zařízení v České republice základní informace o projektu Kamzasportem.cz databáze sportovních zařízení v České republice základní informace o projektu O projektu Kamzasportem.cz je služba provozovaná internetovým serverem Ronnie.cz, který je nejvlivnějším médiem

Více

Základní nastavení systému Windows 7

Základní nastavení systému Windows 7 Základní nastavení systému Windows 7 Ing. Miroslava Trusková 2012 1 Dobrý den, vítejte v lekci Systémová nastavení. Dnes si vysvětlíme, jak si přizpůsobit nastavení počítače tak, aby vyhovoval Vašim požadavkům.

Více

Projdem Brodem A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Projdem Brodem A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Projdem Brodem Začátek: Havlíčkovo náměstí, Havlíčkův Brod Počet úkolů: 5 Délka: 1,5km Obtížnost: střední (s jasnou myslí by to neměl být problém) Nápovědy: Ano, dostupné na www.sifruj.cz. Heslo pro nápovědu

Více

Visual Basic for Application

Visual Basic for Application Visual Basic for Application Leopold Bartoš 1 Začátek 1.1 Úvod Visual Basic for Application (VBA) je programové prostředí pro produkty, které jsou zahrnuty do balíku, který dostal jméno Microsoft Office.

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

ZADÁNÍ KRAJSKÉHO KOLA

ZADÁNÍ KRAJSKÉHO KOLA ZADÁNÍ KRAJSKÉHO KOLA Soutěžní kategorie A základní školy a nižší stupně víceletých gymnázií Název soutěžního projektu: Reklamní kampaň Tématem letošního ročníku Office Areny 2019 je reklamní kampaň. V

Více

Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu

Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu Nejdříve Vám chceme poděkovat za zájem o náš provizní program. Protože máme společný zájem, připravili jsme pro Vás návod, jak aplikaci

Více

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest MarkAs marketingový asistent Návod Betatest 25.5.2015 ! 2 /! 9 Obsah Návod betatest 3 Zapojení do betatestu 3 Instalace a aktivace 3 Založení nového zákazníka 4 Konfigurace MarkAs Mailer 6 Použití MarkAs

Více

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku Úvodní příručka Zvládněte toho více, ať jste kdekoli, se zabezpečeným přístupem, sdílením a ukládáním souborů. Přihlaste se ke svému předplatnému Office 365 a ve spouštěči aplikací vyberte SharePoint.

Více

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka detekce nárazu 4 Kapitola z WD Mobile 6 Soutěž 8

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka detekce nárazu 4 Kapitola z WD Mobile 6 Soutěž 8 5/2012 KVĚTEN VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Novinka detekce nárazu 4 Kapitola z WD Mobile 6 Soutěž 8 Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o. Legionářská 10 779 00 Olomouc Redakční email:

Více

PRÁCE S APLIKACÍ Evidence městských knih

PRÁCE S APLIKACÍ Evidence městských knih PRÁCE S APLIKACÍ Evidence městských knih Po prvním spuštění Aplikace založení databází... 2 Založení prefixu, číslování záznamů... 7 Popis navigačních tlačítek... 8 Založení nového záznamu městské knihy...

Více

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

Moje oblíbené počítačové hry

Moje oblíbené počítačové hry Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Moje oblíbené počítačové hry Jméno a příjmení: Jan Bouček Třída: 9. A Školní rok: 2015/2016 Garant / konzultant: Mgr. Iveta Krejčí Datum odevzdání:

Více

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová verze aplikace WD Mobile 4 Soutěž 14

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová verze aplikace WD Mobile 4 Soutěž 14 9/2012 ZÁŘÍ VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová verze aplikace WD Mobile 4 Soutěž 14 Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o. Legionářská 10 779 00 Olomouc Redakční email: hisoftware@hisoftware.cz

Více

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Novinky v elektronické žákovské knížce Nová verze elektronické žákovské knížky Webová aplikace Bakaláři je v provozu na adrese https://jmenoskoly.bakalari.cz

Více

ON-LINE PORADA PRO TEST

ON-LINE PORADA PRO TEST ON-LINE PORADA PRO TEST PŘIHLÁŠENÍ... 1 HOME... 2 NAJDI... 2 ODHLÁŠENÍ... 2 Nové téma... 2 Zpět... 3 Detail tématu... 4 Odpověď... 4 Vybrat soubor... 4 Další přílohu... 5 Uložit... 6 Vaše odpověď/ reakce...

Více

Planeta facebook. obsah 6/10. Kompletní průvodce programem

Planeta facebook. obsah 6/10. Kompletní průvodce programem 6/10 Co dělají přátelé? Všechna výše uvedená nastavení se týkají především vašich vlastních aktivit na Facebooku. Mnohem častěji ale budete pracovat s částí označenou Hlavní stránka. Hlavní stránka je

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Úvod do počítačových sítí

Úvod do počítačových sítí Úvod do počítačových sítí Jméno a příjmení: Jan Tichava Osobní číslo: Studijní skupina: středa, 3 4 Obor: INIB INF E-mail: jtichava@students.zcu.cz Datum odevzdání: 19.12.06 Základní charakteristika Jednoduchá

Více

Jak si založit účet na fóru ČKR

Jak si založit účet na fóru ČKR Jak si založit účet na fóru ČKR Tento dokument byl vytvořen pro vysvětlení postupů a pojmů, se kterými se můžete setkat při registraci na fórum. V manuálu najdete informace o : pravidlech fóra a podmínkách

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

Podrobný popis registrace partnerství v programu etwinning

Podrobný popis registrace partnerství v programu etwinning Podrobný popis registrace partnerství v programu etwinning Úvodní informace 2 1. krok: Hledání partnera 3 1) Automatické vyhledávání 3 2) Pokročilé vyhledávání 4 3) Vyhledávání podle státu 4 2. krok: Výběr

Více

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Pracovní sešit - krok za krokem Renata Králová Petr Zeman Co je to webinář? Webinář je seminář prostřednictvím internetu. Slouží především k představení vašich

Více

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

PRAVIDLA HRY. 2 4 hráči / 20 minut

PRAVIDLA HRY. 2 4 hráči / 20 minut PRAVIDLA HRY 2 4 hráči / 20 minut Cíl hry Hráči se snaží získávat ptáčky do své sbírky. Vyhraje hráč, který jako první získá určitý počet hejn ptáčků. Aby toho hráči dosáhli, musí si v první řadě dobře

Více

Vítejte ve hře Planet Territory

Vítejte ve hře Planet Territory noctrl 2014 Vítejte ve hře Planet Territory Hra vznikla v rámci projektu přírodních věd a právě proto je zaměřena na rozvoj znalostí v oblasti biologie, chemie, fyziky a environmentální výchovy. Tyto znalosti

Více

Bible Quote 6.5 Okno programu

Bible Quote 6.5 Okno programu Bible Quote 6.5 Program Bible Quote patří mezi mnohé volně šiřitelé biblické programy, ale má jistá specifika. Ve verzi 6,5 se jedná o beta verzi, která je již zřejmě konečná. (Bohužel díky velmi nesnadnému

Více

GRANTYS online formulář žádosti

GRANTYS online formulář žádosti GRANTYS online formulář žádosti Jste tu poprvé? Registrovat Znáte své přihlašovací údaje? Přihlásit (přihlašovací jméno = vaše IČ nebo jiná kombinace písmen a číslic, kterou jste dostali spolu s heslem

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

Grid Player pro ios verzi 1.1

Grid Player pro ios verzi 1.1 Grid Player pro ios verzi 1.1 Sensory Software International Ltd 2011 O programu Grid Player Grid Player je aplikace pro alternativní a augmentativní komunikaci (AAK) určená lidem, kteří nemohou mluvit

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO U2

Uživatelský manuál - základ PiPO U2 Uživatelský manuál - základ PiPO U2 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.1 a má dvoujádrový 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

[BAL-MLP] Multiplayer

[BAL-MLP] Multiplayer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce D2 předmětu A7B39PDA [BAL-MLP] Multiplayer Tomáš Kozák (další členové týmu: Tomáš Bruštík, Jaroslav Havelík) LS 2012/2013

Více

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová statistika Rychlostní limity úseky 4 Novinka nový nástroj Kontrola stavu vozidel 7 Soutěž 9

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová statistika Rychlostní limity úseky 4 Novinka nový nástroj Kontrola stavu vozidel 7 Soutěž 9 2/2015 ÚNOR VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová statistika Rychlostní limity úseky 4 Novinka nový nástroj Kontrola stavu vozidel 7 Soutěž 9 Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o.

Více

Hledání správné cesty

Hledání správné cesty Semestrální práce z předmětu A6M33AST Závěrečná zpráva Hledání správné cesty Nela Grimová, Lenka Houdková 2015/2016 1. Zadání Naším úkolem bylo vytvoření úlohy Hledání cesty, kterou by bylo možné použít

Více

Source Filmmaker a Windows Movie Maker. Josef Kaftan ZŠ nám. Bří. Jandusů

Source Filmmaker a Windows Movie Maker. Josef Kaftan ZŠ nám. Bří. Jandusů Source Filmmaker a Windows Movie Maker Josef Kaftan ZŠ nám. Bří. Jandusů 15.12. 2015 1 Úvod Na následujících stránkách vám představím programy Source Filmmaker a Windows Movie Maker na vytváření filmů

Více

y v TimeMakeru

y v TimeMakeru E-Maily v TimeMakeru Jakákoliv komunikace od externího uživatele (uživatele, který nemá TimeMaker) anebo pro něj. Po doručení se objeví ve Vašem Souhrnném Inboxu. Vždy se pozná podle znaku @ v adrese,

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Nejprve se zaregistrujte do Centrálního úložiště výkazů ÚZIS Pokud již jste registrovaní na ÚZIS 1, pokračujte na Vytvoření statistiky v Praktiku

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

OFPMAFIA.EU - WORDPRESS MANUÁL

OFPMAFIA.EU - WORDPRESS MANUÁL OFPMAFIA.EU - WORDPRESS MANUÁL Co to je WordPress? WordPress je svobodný open source redakční publikační systém napsaný v PHP a MySQL. Je vyvíjen pod licencí GNU GPL a je silně podporován společnostíautomattic,

Více

Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů. imr. On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů

Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů. imr. On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů imr On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů Ministerstvo pro místní rozvoj Ústav územního rozvoje Brno, 2006 OBSAH Úvod

Více

ZSF web a intranet manuál

ZSF web a intranet manuál ZSF web a intranet manuál Verze pro školení 11.7.2013. Návody - Jak udělat...? WYSIWYG editor TinyMCE Takto vypadá prostředí WYSIWYG editoru TinyMCE Jak formátovat strukturu stránky? Nadpis, podnadpis,

Více

Návod pro rodičovský portál systému Edookit

Návod pro rodičovský portál systému Edookit Návod pro rodičovský portál systému Edookit Vážení uživatelé, na následujících stránkách si Vám dovolujeme představit funkce našeho Rodičovského portálu za pomoci jednoduché příručky. Pevně doufáme, že

Více

Postup přihlášení (první přihlášení)

Postup přihlášení (první přihlášení) Postup přihlášení (první přihlášení) 1. ve webovém prohlížeči zapište následující adresu: https://portal.office.com objeví se úvodní přihlašovací stránka 2. do prvního vstupního řádku zapište jako přihlašovací

Více

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012 Google Apps dokumenty verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Formuláře... K čemu jsou formuláře dobré?... Spuštění formuláře... Nastavení formuláře... Vytváření otázek... 6 Změna vzhledu formuláře... 8 Zveřejnění

Více

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok,

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok, Seminární práce Téma Jméno, Příjmení, rok, Obsah 1. O projektu... 2 2. Procházení webu... 2 3. Phishing... 3 a. Co dělat, pokud se stanu obětí phishingu?... 3 b. Falešné webové stránky neboli Spoofing...

Více

První přihlášení do CMS. Po přihlášení

První přihlášení do CMS. Po přihlášení První přihlášení do CMS - Zadejte do prohlížeče Internet Explorer požadovanou webovou adresu ve formátu www.adresa.cz/cms (např. na hlavní web Diakonie by to bylo www.diakonie.cz/cms) - Vyskočí vám okno

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Zde se objeví všechny spisy, které má uživatel v ISAS vyznačeny na sebe.

Zde se objeví všechny spisy, které má uživatel v ISAS vyznačeny na sebe. Nová verze aplikace Apstr se spouští prostřednictvím aplikace Isas, v záložce Pracovní stůl moje spisy. Zde se objeví všechny spisy, které má uživatel v ISAS vyznačeny na sebe. Označí si spisy, ve kterých

Více

Uživatelský manuál k prodejní aplikaci věrnostního systému Nestlé

Uživatelský manuál k prodejní aplikaci věrnostního systému Nestlé Uživatelský manuál k prodejní aplikaci věrnostního systému Nestlé Prodejní aplikace věrnostního systému Nestlé slouží k identifikaci zákazníka na prodejně, který se prokáže věrnostní kartou a k následnému

Více

On-line dražební systém EDEN návod k použití

On-line dražební systém EDEN návod k použití On-line dražební systém EDEN návod k použití Obsah dokumentu 1. Registrace uživatele...2 2. Verifikace (ověření) e-mailu...3 3. Zapomenuté heslo...3 4. Přihlášení uživatele...4 5. Změna hesla...5 6. Přehled

Více

1. č í s l o. Soutěže. Poradna. Zpovědnice. Rozhovor s celebritou. Kuchařský koutek Vaříme s... Reportáž z Miss Fantasticland

1. č í s l o. Soutěže. Poradna. Zpovědnice. Rozhovor s celebritou. Kuchařský koutek Vaříme s... Reportáž z Miss Fantasticland neoficiální magazín WoW free serveru FaNtAsTicLaNd - www.fantasticland.eu - 212.71.166.121 Soutěže Poradna Zpovědnice Rozhovor s celebritou Kuchařský koutek Vaříme s... Reportáž z Miss Fantasticland 1.

Více