BUCHBERGER & P a M s.r.o. Řešení dilatačních spár. BUCHBERGER & P a M s.r.o. DILATATION PROFILSYSTEME

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BUCHBERGER & P a M s.r.o. Řešení dilatačních spár. BUCHBERGER & P a M s.r.o. DILATATION PROFILSYSTEME"

Transkript

1 Řešení dilatačních spár

2 BUCHBERGER & P a M s. r. o. Ukázka z výroby

3 BUCHBERGER & P a M s. r. o. Ukázka z montáže

4 1. Úvod Nedostatečné řešení dilatačních spár

5 1. Úvod Nedostatečné řešení dilatačních spár

6 1. Úvod Následky nedostatečného řešení dilatačních spár

7 1. Úvod Následky nedostatečného řešení dilatačních spár

8 1. Úvod Účinnost izolačního systému závisí rozhodujícím způsobem na detailním řešení odtokových žlabů, dilatačních spár a dalších prvků, které jsou náchylné na průsak vody. Počáteční finančně úsporné řešení těchto detailů sebou do budoucna přináší nutnost poměrně nákladného sanačního opatření.

9 1. Úvod K plánování parkovacích budov neodmyslitelně patří správně stanovené uspořádání dilatačních spár a vhodně zvolená konstrukce těchto spár. Jako pomoc k tomuto výběru slouží: DIN Stavební izolace Odborná literatura DIN Izolace spár venkovních stěn v pozemním stavitelství pomocí těsnících dilatačních prvků

10 2. DIN stavební izolace (přechody) Část 8: Využití izolačních systémů při pohyblivých dilatačních spárách. Část 9: Průsaky, přechody.

11 2. DIN stavební izolace (přechody) Stavební požadavky dle DIN 18195, část 8. a 9. Uspořádání pohyblivých dilatačních spár by mělo vycházet z výpočtů, které provedl odpovědný statik. Úhel řezu by se neměl mezi jednotlivými dilatačními spárami, žlaby a hranami výrazně odchýlit od pravého úhlu.

12 2. DIN stavební izolace (přechody) Stavební požadavky dle DIN Část 8. a 9. Lepené příruby jsou určeny tak, aby byly vzdáleny od atik a ukončení na zeď u pohyblivých spár 300mm. U spodních a horních přírub je tato vzdálenost stanovena u atik nejméně 300mm a dalších stavebních spár nejméně 500mm. Dilatační spáry by měly nejčastěji probíhat bez přeskoků a ne skrz rohové části budov. přímočaře

13 2. DIN stavební izolace (přechody) Atika Podklad Stavební dilatace

14 2. DIN stavební izolace (přechody)

15 2. DIN stavební izolace (přechody)

16 2. DIN stavební izolace Stavební náležitosti dle DIN 18195, část 8. a 9. Dilatační spáry jsou řešeny jako první, neboť kanalizace nesmí přes tyto prvky přecházet. Tento požadavek je tedy nutné odpovídajícím způsobem vyřešit již při plánování kanalizace a jejího průchodu v místě dilatační spáry.

17 2. DIN stavební izolace (přechody) Hlavní rampa Uspořádání profilu a odtokového žlabu musí být právě opačné, odtokový žlab musí být usazen před dilatačním profile. Napojení začátku rampy Dle ustanovení musí být správně usazen odtokový žlab v souvislosti s dilatačním profilem.

18 2. DIN stavební izolace (přechody) U izolací pohyblivých dilatačních spár jsou rozlišovány dva typy spár, a to spáry typu I a spáry typu II:

19 2. DIN stavební izolace (přechody) Spáry typu I jsou určeny pro pomalejší průběh pohybů, které jsou méně časté či zřídka se opakující, a to například pohyby poklesu nebo délkové změny způsobené každoročními výkyvy teplot. Spáry typu II jsou určeny pro rychlé či často se měnící pohyby, a to například pohyby způsobené měnícím se dopravním zatížením či délkové změny způsobené denními teplotními výkyvy. Tento typ spár se zpravidla nachází nad povrchem terénu a u pojížděných stropů.

20 2. DIN stavební izolace (přechody) Požadavky na konstrukci dilatačního profilu u spár typu II: vodotěsné napojení na plošnou izolaci a překrytí dilatačních mezer s ohledem na pohyb dilatačních spár. vhodné zvolení kotevní techniky vzhledem k očekávanému zatížení v místě dilatační spáry. odolnost vůči teplotním výkyvům a posypovým solím. využití odpovídajících tvarových kusů v místě průběhu dilatační spáry.

21 2. DIN stavební izolace (přechody) DIN , S ohledem na velikost a četnost dilatačních pohybů, stejně tak na požadavky ohledně vodotěsnosti a používáním stavby je typ izolačního systému určován případ od případu.

22 3. Kritéria výběru dilatačního profilu 3.1 Šířka dilatační spáry 3.2 Dilatační pohyby 3.3 Rozsah zatížení 3.4 Odolnost 3.5 Skladba podlahy

23 3.1 Šířka spáry

24 3.2 Dilatační pohyb

25 3.3 Rozsah zatížení Příklady specifikace zatížení: Nákupní vozíky, vysokozdvižné vozíky, osobní nebo nákladní auta apod. DIN vlastní a užitná hmotnost pro pozemní stavby DIN 1072 mosty ulic a cest

26 3.4 Odolnost dilatačního profilu Profil musí být mezi jinými odolný vůči: - povětrnostním podmínkám - posypové soli - otěru - různým olejům a živičným látkám

27 3.5 Skladba podlahy Výška obkladu okolo dilatačního profilu je velmi důležitá pro volbu správné konstrukční výšky profilu.

28 4.1 Profil pro zabudování před betonáží

29 4.1 Profil pro zabudování do drážky

30 4.1 Profil pro zabudování do drážky

31 4.1 Profil pro zabudování do drážky

32 4.1 Dilatační profily pro vrstvení Obzvláště je potřeba mít na zřeteli srovnání systému vrstvení s dilatačním profilem. Zde je možné nalézt rozdílné pokyny provedení podle výrobců. Zásadně je potřeba dávat pozor na to, aby byly těsnící fólie zajišťující vodotěsnost dilatačního profilu homogenně utěsněny se systémem vrstvení. Konečná dilatační spára musí být bez nečistot, suchá a přilnavá pro dodávaný systém vrstvení.

33 4.1 Dilatační profily pro vrstvení

34 4.1 Dilatační profily pro vrstvení

35 4.1 Dilatační profily pro vrstvení Napojení dilatačního profilu na epoxidovou stěrku

36 4.1 Dilatační profily pro vrstvení Napojení ve styku dilatačního profilu s PU - tmelem

37 4.1 Dilatační profily pro vrstvení Napojení ve styku dilatačního profilu s plošnou izolací např. fa BASF

38 4.1 Dilatační profily pro vrstvení

39 4.1 Dilatační profily pro vrstvení

40 4.1 Dilatační profily pro vrstvení Styk profilu se základovou deskou je po dokončení montáže potřeba místy vodotěsně utěsnit.

41 4.1 Dilatační profily pro vrstvení

42 4.1 Dilatační profily pro vrstvení

43 4.1 Dilatační profily pro vrstvení

44 V protikladu vůči systému dilatačních profilů pro vrstvení mají profily při využití plošné pásové izolace širší těsnící fólii. Tato fólie, která po stranách dilatačního profilu vyčnívá, je poté k plošné pásové izolaci za tepla natavována.

45 4.2.1 Napojení dilatačního profilu s dlouhou fólií

46 4.2.1 Napojení dilatačního profilu s dlouhou fólií Při využití tohoto konstrukčního řešení dilatačního profilu dochází k natavení vodotěsného izolačního pásu Wolfin IB na okolní izolaci.

47 4.2.2 Napojení s ocelovou přírubou Tento způsob zabudování je velmi často doporučován rovněž v odborné literatuře zaměřující se na izolaci pomocí bitumenových materiálů. V 9. části DIN jsou určena kritéria vyvedení pro spodní a horní konstrukci ocelové příruby.

48 4.2.2 Napojení s ocelovou přírubou U tohoto systému je izolační vložka Flam Line utěsněna stáhnutím ocelové příruby k dilatačnímu profilu.

49 4.2.2 Napojení s ocelovou přírubou Zabudování dilatačního profilu zahrnuje utěsnění do plošné izolace, a tudíž je poté přesně stanoveno ohraničení poskytovaných záruk. V protikladu vůči zabudování profilu s dlouhou fólií je spára již po ukončení prací na dilatačním profilu utěsněna.

50 4.2.2 Vyvedení s ocelovou přírubou

51 4.2.2 Vyvedení s ocelovou přírubou

52 4.3 Systém dilatačních profilů pro stříkanou izolaci U tohoto způsobu zabudování je izolace tlakově stříkána na povrch. Zde jsou těsnící fólie dilatačního profilu odpovídajícím způsobem připraveny tak, aby mohly být pomocí stříkané izolace přestříkány.

53 4.3 Systém dilatačních profilů pro stříkanou izolaci Stříkaná izolace OS 10 je jedním z typů izolací, které jsou v poslední době stále častěji využívány.

54 4.3 Systém dilatačních profilů pro stříkanou izolaci Těsnící folii Wolfin IB je nutné připevnit k podkladu, a poté Přestříkat stříkanou izolací.

55 4.4 Různé typy obložení Různé typy obložení například izolační stěrka asfalt.

56 4.4 Různé typy obložení Různé typy obložení například: silniční beton - izolační stěrka

57 4.4 Různé typy obložení Různé typy obložení například: silniční beton asfalt.

58 4.4 Různé typy obložení Různé typy obložení například: izolační stěrka asfalt v kombinaci s odvodňovacím kanálem.

59 4.5 Tvarové kusy Rohový kus vnitřní Rohový kus vnější

60 4.5 Tvarové kusy Se zdviženou folii Rohový kus vnitřní půlkulatý

61 4.5 Tvarové kusy Překrytí dilatačního profilu protiskluzným plechem

62 4.5 Tvarové kusy Zabudování tvarového kusu typu W1 (podlaha stěna) při přechodu dilatační spáry přímo na další stavební dílec.

63 4.5 Tvarové kusy Vyvedení dilatačního profilu typu W3 (podlaha stěna) při přechodu dilatační spáry přímo na další stavební dílec.

64 4.5 Tvarové kusy

65 4.5 Tvarové kusy

66 4.5 Tvarové kusy

67 4.5 Tvarové kusy

68 4.5 Tvarové kusy

69 4.5 Tvarové kusy

70 4.5 Tvarové kusy

71 5. Pokyny pro investory

72 5. Pokyny pro investory

73 6. Ekvivalentní Srovnání 5.1 Konstrukce dilatačního profilu standardní versus 5.2 Konstrukcí dilatačního profilu s přírubou

74 6.1 Konstrukce profilu Rozdíly (podle výrobce): Kvalita materiálu, dimenze materiálu a rozměry Vlastní izolační dilatační vložka přímo využitá nebo přímo chráněná krycí EPDM vložkou. Způsob napojení na plošnou izolaci.

75 6.3 Osvědčení o zkoušce

76 6.2 Konstrukce dilatačního profilu dle DIN 18195, část 8 a 9 Kvalita materiálu, dimenze materiálu a rozměry jsou jednoznačně definovány v normě DIN , stejně jako napojení na plošnou izolaci. Rozdíly (podle výrobce): Výběr těsnícího dilatačního pásu Způsob vrchního ukončení (např. mechanicky fixovaná roztažná vložka)

77 7. Praxe Základní předpoklady pro zabudování profilu - čistý podklad - nepoškozené hrany spáry - podlití pevnou maltou - přikotvení k podkladu

78 7. Ukázky z praxe

79 7. Ukázky z praxe

80 7. Ukázky z praxe

81 7. Ukázky z praxe

82 7. Ukázky z praxe

83 7. Ukázky z praxe

84 7. Ukázky z praxe

85 7. Ukázky z praxe

86 7. Ukázky z praxe TAKTO PROSÍM NE!!!!!

87 Děkuji Vám za pozornost. BUCHBERGER & P a M s. r. o. buprofile@centrum.cz tel

Řešení problematiky dilatačních spár a jejich narušení

Řešení problematiky dilatačních spár a jejich narušení BUCHBEREGER & PaM s.r.o. DILATATION PROFILSYSTEME Řešení problematiky dilatačních spár a jejich narušení 1. Uvedení do problematiky 2. Kritéria pro výběr dilatačního profilu 2.1. Šířka spáry Dilatační

Více

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály K 27 07/2007 K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály EI 30-15+15 mm Fireboard EI 45-15+15 mm Fireboard EI 60-15+15 mm Fireboard EI 90-20+20 mm Fireboard EI 120-25+25 mm Fireboard Příčný řez M 1:10 25

Více

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m.

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m. Spodní stavba Ochrana před pronikání podpovrchové vody (zemní vlhkosti, prosakující vodě a podzemní vodě) do konstrukcí je prováděna převážně povlakovou tj. vodotěsnou hydroizolací a to převážně asfaltovými

Více

Přemosťující spoje použití systému SanaxFlex

Přemosťující spoje použití systému SanaxFlex Přemosťující spoje použití systému SanaxFlex 1 1. Úvod Často je technicky obtížné utěsnit spáry, ve kterých dochází k velkým pohybům, a opravit staré, bitumeny utěsněné, spáry tradičními způsoby. Přemosťující

Více

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály K 27 07/2007 K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály EI 30-15+15 mm Fireboard EI 45-15+15 mm Fireboard EI 60-15+15 mm Fireboard EI 90-20+20 mm Fireboard EI 120-25+25 mm Fireboard rychlošrouby TN Příčný

Více

Ochrana spodní stavby. proti působení a účinkům podzemní vody a vlhkosti. Jaroslav SYNEK. Ochrana spodní stavby

Ochrana spodní stavby. proti působení a účinkům podzemní vody a vlhkosti. Jaroslav SYNEK. Ochrana spodní stavby proti působení a účinkům podzemní vody a vlhkosti Jaroslav SYNEK 1 OCHRANA SPODNÍ STAVBY II POVLAKOVÉ IZOLACE 2 Konstrukce nechráněná ^částečně chráněná Konstrukce chráněná povlakovou hydroizolací černá

Více

DODATEČNÁ HYDROIZOLACE STAVEB ALICE VAVŘINOVÁ 2.S

DODATEČNÁ HYDROIZOLACE STAVEB ALICE VAVŘINOVÁ 2.S DODATEČNÁ HYDROIZOLACE STAVEB ALICE VAVŘINOVÁ 2.S SANAČNÍ TECHNOLOGIE: 1. Vnější hydroizolační systém Svislé izolace Drenáž Ochrany izolace Zateplení zdiva pod úrovní terénu Dodatečná vodorovná izolace

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon 1 až 5 )- ČSN

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373 TECHNICKÁ ZPRÁVA ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373 Obrázek 1: Pohled na ploché střechy F a G 2 u budovy Mateřské školy OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: 1. Fotodokumentace 2. Schéma

Více

Construction. Stříkané a stěrkové izolační systémy Sikalastic a Sikafloor. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Stříkané a stěrkové izolační systémy Sikalastic a Sikafloor. Sika CZ, s.r.o. Construction Stříkané a stěrkové izolační systémy Sikalastic a Sikafloor Sika CZ, s.r.o. Oblasti použití Izolace spodní stavby, základů vlivy dešťová a podzemní voda, humusové kyseliny rozpouštěcí posypové

Více

ColFlex TECHNICKÝ LIST

ColFlex TECHNICKÝ LIST Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Aplikace je homogenní pružná hydroizolační páska určená pro aplikace na plochy, které jsou vystaveny vysokému tlaku vody. Páska je vhodná pro venkovní aplikace,

Více

Konstrukční skladby 1-4 Balkony a terasy

Konstrukční skladby 1-4 Balkony a terasy Konstrukční skladby 1-4 Balkony a terasy IZOLACE, SEPARACE A VYROVNÁNÍ PŘETLAKU VODNÍ PÁRY KONSTRUKČNÍ SKLADBA 1 Konstrukce balkonů se Schlüter -DITRA Kontaktní izolace - separace - vyrovnání přetlaku

Více

Podklady pro cvičení. Úloha 6

Podklady pro cvičení. Úloha 6 Pozemní stavby A2 Podklady pro cvičení Cíl úlohy Úloha 6 Ochrana spodní stavby proti vodě a vlhkosti Podrobný návrh hydroizolační obálky spodní stavby, zahrnující komplexní návrh konstrukčněmateriálového

Více

Terasy na rostlém terénu

Terasy na rostlém terénu INOVACE S PROFILEM B Terasy na rostlém terénu Konstrukční skladby 0-009 Terasy na rostlém terénu Z praxe pro praxi Jméno Schlüter-Systems představuje již od roku 9 inteligentní řešení konstrukcí balkonů

Více

Přednáška 10 Ploché střechy

Přednáška 10 Ploché střechy BH 02 Nauka o pozemních stavbách Přednáška 10 Přednášející: Ing. Radim Kolář, Ph.D. 1. 12. 2014 ÚVOD Ústav pozemního stavitelství 1 ÚVOD ÚVOD Střecha střešní konstrukce odděluje vnitřní (chráněné) prostředí

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, K Lukám 664

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, K Lukám 664 TECHNICKÁ ZPRÁVA ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, K Lukám 664 Obrázek 1: Pohled na ploché střechy budovy Mateřské školy OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: 1. Fotodokumentace 2. Schéma střech

Více

Bezpečí Na povrchu se nachází protiskluzová latexová vrstva. Taus s.r.o.

Bezpečí Na povrchu se nachází protiskluzová latexová vrstva. Taus s.r.o. TOP 160 dřevovláknitá nadkrokevní izolace Číslo výrobku Popis výrobku Dřevovláknitá izolační deska TOP 160 je odolná vůči vlivům počasí pro izolaci střech formou nadkrokevní izolace. V případě střech se

Více

Vzduchotechnická zařízení Požární ochrana ventilačních zařízení

Vzduchotechnická zařízení Požární ochrana ventilačních zařízení Vzduchotechnická zařízení Požární ochrana ventilačních zařízení Požární bezpečnost staveb 69 Vzduchotechnická zařízení Požární ochrana ventilačních zařízení Požadavky kladené na vzduchotechnická zařízení

Více

K 26 Fireboard - kabelové kanály

K 26 Fireboard - kabelové kanály K 26 07/2007 K 26 Fireboard kabelové kanály kabelové kanály jako protipožární ochrana kabelů K 261 Kabelový kanál I K 262 Kabelový kanál E K 261/262 Fireboard kabelové kanály I a E Podélný řez M 1:10 K

Více

NOVÉ. Systém sprchových žlabů. Inovativní a atraktivní systémové řešení pro bezbariérové sprchy.

NOVÉ. Systém sprchových žlabů. Inovativní a atraktivní systémové řešení pro bezbariérové sprchy. NOVÉ Systém sprchových žlabů. Inovativní a atraktivní systémové řešení pro bezbariérové sprchy. Design a technika, které s jistotou přesvědčí. Vysoký odvodňovací výkon při nízkém spádu. Nová svoboda pohybu

Více

Termín černá vana označuje technologii zakládání staveb na hydroizolačním souvrství z vodonepropustných materiálů na bázi asfaltu a umělých hmot

Termín černá vana označuje technologii zakládání staveb na hydroizolačním souvrství z vodonepropustných materiálů na bázi asfaltu a umělých hmot KLIMENT DANIEL 2.s Termín černá vana označuje technologii zakládání staveb na hydroizolačním souvrství z vodonepropustných materiálů na bázi asfaltu a umělých hmot Hydroizolace se vkládá pod základovou

Více

Podkladem pro zhotovení návrhu je prohlídka a průzkum objektu z 2014.

Podkladem pro zhotovení návrhu je prohlídka a průzkum objektu z 2014. TECHNOLOGICKÉ ŘEŠENÍ - SKLADBY Cílem navrhovaného řešení je odstranění příčiny zavlhání objektu a vytvoření dodatečných bezesparých izolací s ohledem na charakter objektu a způsob jeho budoucího využití.

Více

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE www.rehau.cz Stavebnictví Automotive Průmysl Provedení montáže Kvalita vysoce kvalitních oken stojí a padá s provedením jejich připojení k obvodové konstrukci. Odborně

Více

Mostní závěry VÝSTAVBA MOSTŮ. VŠB-TUO Technická univerzita Ostrava 1. M. Rosmanit B 304 (2018 / 2019)

Mostní závěry VÝSTAVBA MOSTŮ. VŠB-TUO Technická univerzita Ostrava 1. M. Rosmanit B 304 (2018 / 2019) Technická univerzita Ostrava 1 VÝSTAVBA MOSTŮ (2018 / 2019) M. Rosmanit B 304 miroslav.rosmanit@vsb.cz 2 - slouží k překlenutí dilatační spáry mezi nosnou konstrukcí a opěrou, nebo mezi sousedními nosnými

Více

maxit potěry Řešení detailů 1 Připojený potěr 1.1 Detail u okraje

maxit potěry Řešení detailů 1 Připojený potěr 1.1 Detail u okraje 1 Připojený potěr 1.1 Detail u okraje 1 Zdivo 2 Omítka 3 Okrajová páska 4 maxit potěr (>_ 25 mm) 5 maxit Haftgrundierung - adhezní penetrace 6 Únosný podklad 1 Připojený potěr 1.2 Detail dilatace 1 Podlahová

Více

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY. ...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY. ...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁKY...atraktivní výrobky za atraktivní cenu...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy Podlahové koupelnové kanálky umožňují bezbariérový

Více

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení Veškeré y a výrobky uvedené v této dokumentaci jsou specifikovány s ohledem na požadované

Více

Nerezové modulární žlaby

Nerezové modulární žlaby collect: Zachytit a odvést Nerezové modulární žlaby 98 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek iniové odvodnění Úvod Přehled systému Základní informace a výhody Schéma modulárních žlabů

Více

I N O V A C E S P R O F I L E M

I N O V A C E S P R O F I L E M I N O V A C E S P R O F I L E M C Střešní terasy Konstrukční skladby 0-00 Z praxe pro praxi Jméno Schlüter-Systems představuje již od roku inteligentní řešení konstrukcí balkonů a teras. Tehdy objevil

Více

Čechtická 758, Praha 12 - Kamýk zak. č. 13021

Čechtická 758, Praha 12 - Kamýk zak. č. 13021 OBSAH 1 STÁVAJÍCÍ STAV... 2 2 KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ... 2 2.1 Zkoušky a měření... 2 2.2 Bourací práce... 2 2.3 Zemní práce... 2 2.4 Svislé konstrukce... 3 2.5 Podlahy... 3 2.6 Střechy... 4 2.6.1 Demontáž horního

Více

Návrh sanace hydroizolace objektů. Trávníčková č.p.1772 až 1776, Praha 13

Návrh sanace hydroizolace objektů. Trávníčková č.p.1772 až 1776, Praha 13 Návrh sanace hydroizolace objektů Trávníčková č.p.1772 až 1776, Praha 13 Vypracoval : Ing. Zdeněk Veselý V Praze 14.5.2018 autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby, statika a dynamika staveb autorizovaný

Více

Rampa ke garážím, Šrámkova ul. Severní terasa, Ústí nad Labem STAVEBNĚ TECHNICKÝ A STATICKÝ POSUDEK

Rampa ke garážím, Šrámkova ul. Severní terasa, Ústí nad Labem STAVEBNĚ TECHNICKÝ A STATICKÝ POSUDEK Stavba : Rampa ke garážím, Šrámkova ul. Severní terasa, Ústí nad Labem Část projektu : Stavební a statická STAVEBNĚ TECHNICKÝ A STATICKÝ POSUDEK Teplice 05/2013 Vypracoval : Ing. Jan Slavata 2 1.Výchozí

Více

PVC pásy pro těsnění spár v betonu. 10 m role 15 m role 30 m role V závislosti na typu a rozměru.

PVC pásy pro těsnění spár v betonu. 10 m role 15 m role 30 m role V závislosti na typu a rozměru. Technický list Datum vydání 03/2010 Identifikační č.: 02 07 03 01 Sika - spárové pásy Sika - spárové pásy PVC pásy pro těsnění spár v betonu Popis výrobku Sika - spárové pásy jsou pružné a vodotěsné na

Více

Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE

Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE Skladby stavebních konstrukcí Ing. Jan Přindiš 03_2017 Rekonstrukce provozu kuchyně menzy v Italské budově areálu VŠE v Praze 2 Obsah dokumentace : 1. ÚVODEM... 3

Více

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí 1. Oblast použití suchých podlahových systémů... 2 2. Podklad a příprava... 2 2.1. Podklad... 2 2.1.1. Masivní strop... 2 2.1.2. Nepodsklepené stropy nebo

Více

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY

NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁLKY NOK NEREZOVÉ ODTOKOVÉ KANÁKY...atraktivní výrobky za atraktivní cenu...koupelnu tvoří detaily,my detaily vyrábíme... Český výrobek se sifonem od firmy Podlahové koupelnové kanálky umožňují bezbariérový

Více

Bodové odvodnění. collect: sbírat a pojmout

Bodové odvodnění. collect: sbírat a pojmout collect: sbírat a pojmout Bodové odvodnění 166 Bodové odvodnění Dvorní vpusti Uliční vpusti ACO Self 170 ACO Gala 171 ACO Combipoint PP 172 ACO DRAIN 174 167 Dvorní vpusti Informace k plánování Dvorní

Více

Podlahové vpusti. Podlahová vpusť spodní DN 50/55 plast / nerez. Podlahová vpusť spodní DN 50/84 plast / nerez

Podlahové vpusti. Podlahová vpusť spodní DN 50/55 plast / nerez. Podlahová vpusť spodní DN 50/84 plast / nerez Podlahová vpusť spodní DN 50/55 plast / nerez Vyrábí se ve dvou variantách, s plastovou mřižkou a v provedení s celonerezovým povrchem. Vyrobeno z polypropylénu a nerezové oceli DIN 1.4301. Zatížení K3

Více

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39 HST-M/ 1 2 Nášlapná vrstva* Knauf F164 2xmm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení ukončovací lišty SDK deska Knauf Diamant 1mm

Více

Vodotěsné izolace spodní stavby. Ing. Marek Novotný, Ph.D., soudní znalec Ing. Ivan Misar, Ph.D. 537 +420 724 258 500 marek.novotny.izolace@email.

Vodotěsné izolace spodní stavby. Ing. Marek Novotný, Ph.D., soudní znalec Ing. Ivan Misar, Ph.D. 537 +420 724 258 500 marek.novotny.izolace@email. Vodotěsné izolace spodní stavby Ing. Marek Novotný, Ph.D., soudní znalec Ing. Ivan Misar, Ph.D. 537 +420 724 258 500 marek.novotny.izolace@email.cz 1 Ochrana objektů před spodní vodou Tento Zvodotěsnění

Více

Termografická diagnostika pláště objektu

Termografická diagnostika pláště objektu Termografická diagnostika pláště objektu Firma AFCITYPLAN s.r.o. Jindřišská 17 Praha 1 Zkušební technik: Ing. Daniel Bubenko Telefon: EMail: +420 739 057 826 daniel.bubenko@afconsult. com Přístroj TESTO

Více

Konstrukce balkonů a teras. Varianty 1-8

Konstrukce balkonů a teras. Varianty 1-8 Konstrukce balkonů a teras Varianty 1-8 KONSTRUKCE BALKONŮ A TERAS KONSTRUKČNÍ SKLADBA 1 Podlahová konstrukce se Schlüter -DITRA Kontaktní izolace separace ve spojení vyrovnání tlaku vodní páry nad nosným,

Více

Konstrukce balkonů a teras Varianty 1-8

Konstrukce balkonů a teras Varianty 1-8 Konstrukce balkonů a teras Varianty 1-8 KONSTRUKCE BALKONŮ A TERAS KONSTRUKČNÍ SKLADBA 1 Podlahová konstrukce se Schlüter -DITRA Kontaktní izolace separace ve spojení vyrovnání tlaku vodní páry nad nosným,

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 8. JEDNOPLÁŠŤOVÉ A DVOUPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE FUNKCE, POŽADAVKY, PRINCIPY NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Více

Technický list Nopová fólie 400, 500

Technický list Nopová fólie 400, 500 Funkce Balení Barva Technické údaje Materiál Tloušťka Výška nopu Tepelná odolnost Odolnost Značení Specifikace Izolace proti zemní vlhkosti s ventilační nebo drenážní funkci. Pružné profilované membrány

Více

Soupis stavebních prací, dodávek a služeb

Soupis stavebních prací, dodávek a služeb Pokyny pro vyplnění Ve všech listech tohoto souboru můžete měnit pouze buňky s modrým pozadím. Jedná se o tyto údaje : - údaje o firmě - jednotkové ceny položek zadané na maximálně dvě desetinná místa

Více

ZATEPLENÍ OBVODOVÉ STĚNY PROVĚTRÁVANÝM ZPŮSOBEM VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA. PS = posuvný bod NÁZEV VÝKRESU NÁZEV STAVBY INVESTOR

ZATEPLENÍ OBVODOVÉ STĚNY PROVĚTRÁVANÝM ZPŮSOBEM VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA. PS = posuvný bod NÁZEV VÝKRESU NÁZEV STAVBY INVESTOR PS = posuvný bod VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA ZDIVO TERMSTOP L - KONZOLA SPOJOVACÍ ŠROUB L- PROFIL 60/40/1,8mm VERTIKÁLNÍ FASÁDNÍ OBKLAD PREFA VZDUCHOVÁ MEZERA PREFA 4.1.1.01 ZODP. NOSNÝ ROŠT - VERTIKÁLNÍ

Více

Slepý rozpočet stavby

Slepý rozpočet stavby Slepý rozpočet stavby Stavba: 1250 Rekonstrukce balkonů Líšeň Zhotovitel: IČO: DIČ: Objednatel: 60167 Statutární město Brno Dominikánské náměstí 1 Brno IČO: 44992785 DIČ: CZ44992785 Vypracoval: Základ

Více

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 45 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 45 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12, HST-M/ 379, 1 27 12, Nášlapná vrstva* Knauf F164 2x12,mm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení zakládací lišty Podlahová lišta*

Více

Při manipulaci a pokládce (montáži) je nutné respektovat tento montážní návod, příslušných ČSN, TKP MD a TP MD u staveb ŘSD, atd.

Při manipulaci a pokládce (montáži) je nutné respektovat tento montážní návod, příslušných ČSN, TKP MD a TP MD u staveb ŘSD, atd. Montážní návod Tento návod stanovuje základní technické požadavky pro dopravu, skladování, manipulaci a pokládku trub se štěrbinovým žlabem vyráběných společností BEST, a.s. Při manipulaci a pokládce (montáži)

Více

5 Instalační detaily. 5. Instalační detaily

5 Instalační detaily. 5. Instalační detaily 5 Instalační detaily 5.1 Spojování plachet................................................................ 3 5.2 Připevnění po obvodu............................................................. 9 5.3

Více

ZŠ Na Líše 936/16, P4, k.ú. Michle -

ZŠ Na Líše 936/16, P4, k.ú. Michle - DESIGN BY ing.arch. Stojan D. PROJEKT - SERVIS Ing.Stojan STAVEBNÍ PROJEKCE INVESTOR MČ Praha 4 Táborská 350/32, Praha 4 KONTROLOVAL ODP.PROJEKTANT Ing. Stojan Z. Ing. Stojan Z. MÍSTO STAVBY Na Líše 936/16,

Více

ACO Stavební prvky. ACO ShowerDrain E-line - Liniové žlaby. Návod k použití. 0153.33.08_V5.1 08/2011 edice Překlad z německého originálu.

ACO Stavební prvky. ACO ShowerDrain E-line - Liniové žlaby. Návod k použití. 0153.33.08_V5.1 08/2011 edice Překlad z německého originálu. Návod k použití ACO ShowerDrain E-line - Liniové žlaby 0..08_V. 08/0 edice Překlad z německého originálu Montáž u vstupu do sprchového koutu (žlab s horizontální přírubou) Montáž u stěny ve sprchovém koutu

Více

Soupis stavebních prací, dodávek a služeb

Soupis stavebních prací, dodávek a služeb Pokyny pro vyplnění Ve všech listech tohoto souboru můžete měnit pouze buňky s modrým pozadím. Jedná se o tyto údaje : - údaje o firmě - jednotkové ceny položek zadané na maximálně dvě desetinná místa

Více

Max Exterior balkonové podlahové desky

Max Exterior balkonové podlahové desky BALKONOVÁ PODLAHOVÁ DESKA Max balkonové podlahové desky Obr. 1 POVRCH HEXA Obr. 2 AKRYL-POLYURETAN (ochrana proti povětrnostním vlivům) S POVRCHEM HEXA UNI-DEKOR POPIS MATERIÁLU Max balkonové podlahové

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA Zdvojení ETICS

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA Zdvojení ETICS TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA Zdvojení ETICS Obsah 1) Výpočet celkové délky kotvy Spiral Anksys... 3 2) Zdvojení ETICS - založení s odskokem soklové izolace... 4 3a) Zdvojení ETICS - napojení

Více

point S ain CEdr TE TECEdrainpoint S Seznam sortimentu 2015

point S ain CEdr TE TECEdrainpoint S Seznam sortimentu 2015 Seznam sortimentu 2015 STAVEBNICOVÝ SYSTÉM VARIABILNÍ A PŘESTO JEDNODUCHÝ Ucelený sortiment a volnost při kombinaci všech těl podlahových vpustí, nástavců a ostatního příslušenství umožňuje vytvoření individuálního

Více

Nerezové modulární žlaby

Nerezové modulární žlaby collect: Zachytit a odvést Nerezové modulární žlaby 8 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek iniové odvodnění Úvod Přehled systému Základní informace a výhody Schéma modulárních žlabů

Více

FASERFIX - Kanal. FASERFIX Kanal v průmyslových stavbách. Oblasti použití

FASERFIX - Kanal. FASERFIX Kanal v průmyslových stavbách. Oblasti použití FASERFIX KANAL FASERFIX - Kanal Požadavky Řešení Oblasti použití Technické distribuční, zásobovací a podobné žlaby, které jsou uložené v podlahách a slouží k rozvodům technických médií musí být lehce přístupné

Více

Technický list TL Nopová fólie 400, 500

Technický list TL Nopová fólie 400, 500 Technický list TL 80.30 Nopová fólie 400, 500 Produkt Fólie NOP 400 a 500 je vyrobena z kompozitní dvouvrstvé vytlačované nízkotlaké polyetylénové membrány. Jde o fólii standardní kvality pro základové

Více

TECHNICKÉ LISTY VÝKRESY OBSAH KAPITOLY

TECHNICKÉ LISTY VÝKRESY OBSAH KAPITOLY VÝKRESY ČÍSLO NÁZEV A.1 UKOTVENÍ PANELU K ZÁKLADOVÉ DESCE A.2 ZALOŽENÍ STĚNY U OBVODU A.3 ZALOŽENÍ VNITŘNÍ STĚNY A.4 UKOTVENÍ PANELU K ZÁKLADOVÉMU PASU A.5 ZALOŽENÍ STĚNY NA PANELU A.6 ZALOŽENÍ PRO PANELY

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů STAVEBNÍ KONSTRUKCE Školní rok: 2018 / 2019

Více

Technický list TL Bitumenový pás ARS 2 pro opravu vozovek

Technický list TL Bitumenový pás ARS 2 pro opravu vozovek Technický list TL 80.52 Bitumenový pás ARS 2 pro opravu vozovek Produkt Je samolepicí modifikovaná živičná těsnící páska s povrchovou úpravou posypu, modifikovaná elastomery "SBR. Průmyslově předem připravená,

Více

RECYFIX PLUS X. Stabilní odvodnění S ochranou hran a atraktivním designem

RECYFIX PLUS X. Stabilní odvodnění S ochranou hran a atraktivním designem INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT Stabilní odvodnění S ochranou hran a atraktivním designem 110 Ve zkratce Třída zatížení D 400, v souladu s EN 1433 Světlá šířka 100 až 300 Lehký a pevný Jednoduchá

Více

W118.cz. W118.cz bezpečnostní konstrukce RC2/RC3. Novinka. Detail. Třídy odolnosti RC2/RC3

W118.cz. W118.cz bezpečnostní konstrukce RC2/RC3. Novinka. Detail. Třídy odolnosti RC2/RC3 á stěna W623 Detail Detail W118.cz Bezpečnostní RC2/RC3.cz 10/2014 W118.cz bezpečnostní RC2/RC3 Třídy odolnosti RC2/RC3 Novinka Bezpečnostní příčka W118 v provedení W353 RC3 Bezpečnostní příčka W118 v

Více

TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY

TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY Specifikace Betonové zdící tvarovky jsou průmyslově vyráběny z vibrolisovaného betonu. Základem použitého betonu je cementová matrice, plnivo (kamenivo) a voda. Dále jsou

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ Obsah 1a) Zateplení soklové oblasti se stávající tepelnou izolací... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné izolace... 4 2) Zateplení soklové oblasti

Více

Stavební fyzika N E P R O D Y Š N O S T 4/2012

Stavební fyzika N E P R O D Y Š N O S T 4/2012 Obsah: 1. Základní informace 2. Důležitost neprodyšnosti/větruvzdornosti 3. Výhody CLT z hlediska neprodyšnosti 4. Technické aspekty neprodyšnosti 5. Provedení a detailní napojení 6. Shrnutí 7. Příloha

Více

Volně vyložené balkony

Volně vyložené balkony INOVACE S PROFILEM A Volně vyložené balkony Konstrukční skladby 0-00 VOLNĚ VYLOŽENÉ BALKONY Z praxe pro praxi Jméno Schlüter-Systems představuje již od roku inteligentní řešení konstrukcí balkonů a teras.

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY P1 PODLAHA V 1.NP STĚRKA POLYURETANOVÁ PODLAHOVÁ STĚRKA DLE VÝBĚRU ARCHITEKTA 5mm VYROVNÁVACÍ SAMONIVELAČNÍ STĚRKA BETONOVÁ MAZANINA CEMFLOW CT-30-F6, VYZTUŽENÁ KARI SÍTÍ 4/150/150

Více

DETAIL NADPRAŽÍ M 1:10. TEPLOTNÍ POLE DETAILU (pozn. nejnižší teplota i rámu okna není korektní, nebylo možné získat přesné údaje o konstrukci okna)

DETAIL NADPRAŽÍ M 1:10. TEPLOTNÍ POLE DETAILU (pozn. nejnižší teplota i rámu okna není korektní, nebylo možné získat přesné údaje o konstrukci okna) DETAIL NADPRAŽÍ M 1:10 FENOLICKÁ PĚNA LEPENÝ VRSTVENÝ DÝHOVÝ PROFIL, 5x210 MM LEPENÝ VRSTVENÝ DÝHOVÝ PROFIL, 5x210 MM KOMPOZITOVÝ L PROFIL 125x125 MM KOTVÍCÍ VRUT CERTIFIKOVANÉ DŘEVĚNÉ OKNO LAMINÁTOVÁ

Více

NOBASIL SPK SPK. www.knaufinsulation.cz. Deska z minerální vlny

NOBASIL SPK SPK. www.knaufinsulation.cz. Deska z minerální vlny Deska z minerální vlny NOBASIL SPK MW-EN 13162-T5-DS(TH)-WS-WL(P)-AF25 MW-EN 13162-T5-DS(TH)-CS(10)30-TR7,5-WS-WL(P)-AF25 EC certifikáty shody Reg.-Nr.: K1-0751-CPD-146.0-01-01/07 SPK Popis Deska NOBASIL

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ Obsah 1a) Zateplení soklové oblasti se stávající tepelnou izolací... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné izolace... 4 2) Zateplení soklové oblasti

Více

Fasádní a střešní profily a systémy

Fasádní a střešní profily a systémy CCZ 1000 CZ/09.2011/Redtype Fasádní a střešní profily a systémy CZ s.r.o., S 257 311 040 X 257 311 041 w www.ruukki.cz w www.ruukkistrechy.cz U poptavky@ruukki.com Copyright 2011 Rautaruukki Corporation.

Více

Výrobek. Vlastnosti. Použití

Výrobek. Vlastnosti. Použití Výrobek Vlastnosti Použití Je samolepicí modifikovaná živičná těsnící páska s povrchovou úpravou posypu, modifikovaná elastomery "SBR. Průmyslově předem připravená, konstruovaná a vyvinutá pro efektivní

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ. -Zdvojení ETICS-

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ. -Zdvojení ETICS- TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA MW -Zdvojení ETICS- Obsah 1a) Založení ETICS s odskokem soklové izolace na stávající izolaci základů... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné

Více

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE HOSPODÁRNOST. www.steelcrete.cz

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE HOSPODÁRNOST. www.steelcrete.cz BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE HOSPODÁRNOST RYCHLOST www.steelcrete.cz Definice a vlastnosti Beton a výztuž přímo z mixu / autodomíchávače STEELCRETE je beton podle ČSN EN 206-1/Z3

Více

Dvoudílná vpust s odtokem DN 150, pozinkovaný koš

Dvoudílná vpust s odtokem DN 150, pozinkovaný koš I N Ž E N Ý R S K É S TAV BY O B Č A N S K É S TAV BY AQUA S P O R T OV N Í S TAV BY FASERFIX BIG SL 100 Žlab pohled a příčný řez Kryt do tř. zatížení F 900 Odtoková vpust pohled a příčný řez Dvoudílná

Více

STAVEBNÍ SERVIS.NET, s.r.o. JANÁČKOVA 1783, 696 62 STRÁŽNICE ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: ING. FRANTIŠEK MINAŘÍK, ČKAIT 1002179

STAVEBNÍ SERVIS.NET, s.r.o. JANÁČKOVA 1783, 696 62 STRÁŽNICE ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: ING. FRANTIŠEK MINAŘÍK, ČKAIT 1002179 SITUAČNÍ VÝKRES ŠIRŠÍCH VZTAHŮ C.1 1:1000 2561 4930 4931 27 3 5888 9154 2 4201 4202 4203 4204 4205 4206 4207 /62 56 2774 1 /73 /74 /22 /57 2079 2 2467 12 CELKOVÝ SITUAČNÍ VÝKRES STAVBY C.2 1:500 2561 4930

Více

TECHNOLOGICKÝ LIST. Přehled konstrukcí. Technologie montáže. 1. Kovová konstrukce: 600 (625) 400 (417) 300 (313)

TECHNOLOGICKÝ LIST. Přehled konstrukcí. Technologie montáže. 1. Kovová konstrukce: 600 (625) 400 (417) 300 (313) Konstrukce: Sádrokartonové stěny na CW 150 - Požární odolnost EI 60 - konstrukční výška v závislosti na roztečích CW profilů a druhu opláštění až 15,5 metru Přehled konstrukcí Kód Konstr. Opláštění Tloušťka

Více

PŘESTAVBA MODELOVACÍ HALY NA KNIHOVNU V 1.NP BUDOVY B V AREÁLU ÚSMH V HOLEŠOVIČKÁCH 41, PRAHA 8

PŘESTAVBA MODELOVACÍ HALY NA KNIHOVNU V 1.NP BUDOVY B V AREÁLU ÚSMH V HOLEŠOVIČKÁCH 41, PRAHA 8 ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ NA ZAKÁZKU S NÁZVEM PŘESTAVBA MODELOVACÍ HALY NA KNIHOVNU V 1.NP BUDOVY B V AREÁLU ÚSMH V HOLEŠOVIČKÁCH 41, PRAHA 8 DODATEČNÁ INFORMACE č. 12 Zadavatel: Ústav struktury a mechaniky hornin

Více

Řešení vzorových detailů

Řešení vzorových detailů Řešení vzorových detailů Detaily soklu. Detail soklu s přechodem na suterénní stěnu -průběžná soklová izolace 2.2 Detail soklu s přechodem ř na suterénní stěnu - ustupující soklová izolace. Detail soklu

Více

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované technologie Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované železobetonové stavby U montovaného skeletu je rozdělena nosná část sloupy, průvlaky a stropní panely) a výplňová část (stěny): Podle

Více

Přehled poruch plochých střešních plášťů (konstrukce, materiály)

Přehled poruch plochých střešních plášťů (konstrukce, materiály) Přehled poruch plochých střešních plášťů (konstrukce, materiály) Ing. Marek Novotný, Ph.D. soudní znalec ČKAIT, FA ČVUT, A.W.A.L. s.r.o. marek.novotny.izolace@email.cz 1 Příklady poruch ze života 2 Statické

Více

Stropy z ocelových nos

Stropy z ocelových nos Promat Stropy z ocelových nos Masivní stropy a lehké zavěšené podhledy níků Ocelobetonové a železobetonové konstrukce Vodorovné ochranné membrány a přímé obklady z požárně ochranných desek PROMATECT. Vodorovné

Více

obchodní a průmyslová

obchodní a průmyslová N E R E Z obchodní a průmyslová PODLAHOVÉ VPUSTI Vpusti s vývodem DN a mm pro podlahy bez hydroizolace materiál: antikorozní ocel DIN 1.01 (17 ) VK - /S o 10 o 5 rozměr: mm x mm spodní vývod: DN 0, 5 0

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Stavební konstrukce Adresa.: Střední průmyslová

Více

Konstrukce K O N S T R U K C E H R U B É S T A VBY 4/2012

Konstrukce K O N S T R U K C E H R U B É S T A VBY 4/2012 K O N S T R U K C E H R U B É S T A VBY 4/2012 Obsah 1 SOKL/UKOTVENÍ STĚNY 1.1 Řešení soklu s maltovým ložem 1.2 Řešení soklu s prahem 1.3 Řešení soklu se zvýšeným prahem 1.4 Řešení soklu na betonovém

Více

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2 OBSAH 1 ÚVOD... 2 2 VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU... 2 2.1 Popis objektu... 2 2.2 Popis konstrukcí... 2 2.2.1 Stěny průčelí a štítů... 2 3 TECHNICKÉ ŘEŠENÍ OPRAVY OBJEKTU... 2 3.1 Oprava balónů ve 2. NP a 4. NP...

Více

N 100. collect: sbírat a pojmout

N 100. collect: sbírat a pojmout collect: sbírat a pojmout N 00 0 N00 Odvodňovací žlaby z polymerbetonu N 00 Žlaby, vpusti a příslušenství Rošty pro odvodňovací žlaby a vpusti Žlaby bez spádu dna 4 Žlaby se spádem dna 0,5 % 5 Vpusti a

Více

9.5 Obklad ocelových konstrukcí cementotřískovými deskami CETRIS

9.5 Obklad ocelových konstrukcí cementotřískovými deskami CETRIS 9.5 Obklad ocelových konstrukcí cementotřískovými deskami CETRIS 9.5.1 Úvod Ocel je anorganický materiál a lze jí tedy bez zvláštních zkoušek zařadit mezi nehořlavé materiály. Při přímém působení ohně

Více

DETAIL x 220/ , / HYDROIZOLACE +6,315 +8,195 KT1 KT1 KT2 +8,057 KT2 4,1%+7,933 4,1% +6,465 +7,854 +7,902 KT1 DETAIL 2

DETAIL x 220/ , / HYDROIZOLACE +6,315 +8,195 KT1 KT1 KT2 +8,057 KT2 4,1%+7,933 4,1% +6,465 +7,854 +7,902 KT1 DETAIL 2 B 29060 30 x 630 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 960 KT2 480 8525 1685 1765 B' 7900 480 7900 20080 2580 8410 V3 7600 6000 V4 0,5% 0,5%

Více

ŽLAB MEARIN PG EVO 150 ŠEDÝ/ ČERNÝ

ŽLAB MEARIN PG EVO 150 ŠEDÝ/ ČERNÝ VYPAŘOVACÍ PLOCHÝ ŽLAB PRO PODZEMNÍ A NADZEMNÍ PARKOVIŠTĚ Ze sklolaminátem zesíleného polyesteru s hřebenovým profilem. Pojezdový a pochozí, nevyžaduje žádné dodatečné zakrytí. Možnost utěsnění styčných

Více

TECEdrainline Seznam sortimentu. TECE odvodňovací technika Odd 2

TECEdrainline Seznam sortimentu. TECE odvodňovací technika Odd 2 TECEdrainline Seznam sortimentu TECEdrainline popis výrobku TECEdrainline Pod tímto sprchovým žlábkem je systém. Sprchový žlábek TECEdrainline vám umožňuje naplno využít výhody bezbariérového sprchového

Více

Systém pro předsazenou montáž oken

Systém pro předsazenou montáž oken Systém pro předsazenou montáž oken První certifikovaný systém pro předsazenou montáž Jednoduchý a neuvěřitelně rychlý montážní systém Kvůli změnám v ČSN 73 05 40 2 a se zpřísněnými předpisy se předsazená

Více

VENKOVNÍ HLINÍKOVÝ PARAPET PROTLAČOVANÝ. R.S.P. s.r.o. Týn nad Vltavou 28-40

VENKOVNÍ HLINÍKOVÝ PARAPET PROTLAČOVANÝ. R.S.P. s.r.o. Týn nad Vltavou 28-40 VENKOVNÍ HLINÍKOVÝ PARAPET PROTLAČOVANÝ VENKOVNÍ HLINÍKOVÝ PARAPET PROTLAČOVANÝ R.S.P. s.r.o. Týn nad Vltavou 28 28-40 Verze: PA-13.0.18 Platnost od: 15.11.2018 Technické změny vyhrazeny! HLINÍKOVÝ PARAPET

Více

Schöck Tronsole typ AZT SCHÖCK TRONSOLE

Schöck Tronsole typ AZT SCHÖCK TRONSOLE Schöck Tronsole typ SCHÖCK TRONSOLE Prvek pro přerušení kročejového hluku mezi monoliticlou podestou a vnitřní schodišťovou zdí s hotovým zabudovatelným nosným prvkem Schöck Tronsole typ schodišťová podesta

Více

TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY VÝSTAVBY ZE SYSTÉMU SUCHÉMU ZDĚNÍ LIDOVKA

TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY VÝSTAVBY ZE SYSTÉMU SUCHÉMU ZDĚNÍ LIDOVKA TECHNOLOGICKÉ ZÁSADY VÝSTAVBY ZE SYSTÉMU SUCHÉMU ZDĚNÍ LIDOVKA 1) Tvarovky jsou díky své rozměrové přesnosti určeny ke zdění na sucho, bez nutnosti použití malty, lepidla či jiného tmelu. Spáry jsou tvořeny

Více

Hydroizolace spodní stavby

Hydroizolace spodní stavby Pozemní stavitelství I. Hydroizolace spodní stavby Zpracoval: Zdeněk Peřina, Ing. Hydroizolace Úvod: oxidovanéasfalty s lepenkovou vložkou nastavitelné pásy 50. léta 20. století plastovéfólie 60. léta

Více