[Kč/MW.h] X Cp X Cp X Cp X Cp4

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "[Kč/MW.h] 1. 5.5.2011 30.5.2011 X Cp1 2. 5.8.2011 30.8.2011 X Cp2 3. 5.10.2011 30.10.2011 X Cp3 4. 5.5.2012 30.5.2012 X Cp4"

Transkript

1 Odpovědi na dotazy k Výběrovému řízení č /2 na obstarání podpůrné služby rychle startující 15-ti minutová záloha (QS 15 ) pro provozovatele přenosové soustavy ČEPS, a.s. 1. Může se VŘ zúčastnit také zájemce jinak splňující podmínky VŘ, jehož zařízení však nebude připojené do elektrizační soustavy České republiky, ale bude připojený do elektrizační soustavy Slovenské republiky? Subjekt, který nedisponuje, a ani nebude disponovat zdrojem přímo připojeným k ES ČR, nebude schopen splnit závazky vyplývající z Dohody QS 15, viz Článek III. odst. 1 - Podpůrnou službu QS 15 poskytuje Poskytovatel na výrobních blocích vyvedených do ES ČR, řízených Pokyny dispečera ČEPS a splňujících v době poskytování služby níže uvedené základní požadavky., a proto nemůže podpůrnou službu QS 15 poskytovat. V případě, že subjekt neuzavře Dohodu QS 15 a Smlouvu PpS ve znění uvedeném v přílohách č. 3 a č. 4 Dokumentace, bude ČEPS dále postupovat podle článku 10.2 a Dokumentace. 2. Bude ČEPS vyžadovat předložení bankovní záruky i v případě, že Poskytovatel, který uspěje s nabídkou na poskytování QS 15, a jehož první sjednaná dodávka by měla být realizována v termínu dřívějším, než za šest měsíců, vlastní a předloží platný certifikát na službu QS 15 a současně požádá v souladu s článkem XIV., odst 5. Dohody QS 15, o ukončení povinnosti finančního zajištění? ČEPS předložení bankovní záruky vyžadovat nebude, pokud budou zároveň splněny všechny následující podmínky: a. Poskytovatel předloží ČEPS, a.s. platný certifikát na službu QS 15 ke zdroji uvedenému v příloze č. 2. Posouzení platnosti certifikátu se řídí podmínkami Kodexu PS, část II. kapitola 4. b. Poskytování služby QS 15 rezervované na základě tohoto výběrového řízení začíná v době kratší než 6 měsíců od podpisu Smlouvy PpS a Dohody QS 15 c. Poskytovatel předloží v souladu s článkem XIV., odst 5. Dohody QS 15 žádost o ukončení povinnosti finančního zajištění d. Poskytovatel splní všechny ostatní povinnosti podle Dokumentace, tj. zejména uzavře Smlouvu PpS a Dohodu QS 15 v souladu s článkem 9. Vzhledem k časovým lhůtám posouzení certifikátu ze strany ČEPS doporučujeme, aby Poskytovatel svůj úmysl využít výše uvedený postup konzultoval s ČEPS co nejdříve.

2 3. Dotaz ke struktuře nabídky na jednotlivá období. Rozumíme, že požadujete předložení max. 4 nabídek na ucelená období tak, aby nabízená cena byla jednotná pro celé jednotlivé ucelené období viz přiložený formulář pro zadání nabídky na poskytování podpůrné služby QS 15. Příklad vyplnění formuláře s využitím maximálního počtu 4 nabídek: Číslo nabídky Datum (od do) P [MW] Cp [Kč/MW.h] X Cp X Cp X Cp X Cp4 Tedy rozumíme, že si nepřejete předložení různých cen v uceleném nabízeném období v jednotlivých kalendářních týdnech, resp. různých cen pro pracovní den/noc, nepracovní den/noc v jednotlivých kalendářních týdnech - viz uveřejněný přehled cen z předchozího tendru přiložený níže? Každá nabídka podaná do VŘ musí být vyplněna na formuláři dle přílohy č. 2 Dokumentace a v souladu s článkem 6.3 Dokumentace musí pro nabízené období obsahovat: a. jednu hodnotu nabízeného výkonu uvedeného v MW b. jednu nabízenou cenu za rezervovaný výkon, uvedenou v Kč za jeden MW a jednu hodinu rezervace (Kč/MW.h), nikoli různé ceny pro pracovní den/noc, nepracovní den/noc. Období, na které je nabídka podávána, musí spadat do poptávaného období, tedy do období od do Jednotlivé podané nabídky se mohou i časově překrývat, jak je uvedeno v přiloženém příkladu. Poskytovatel je v tomto případě povinen podat nabídky tak, aby při případné akceptaci všech jeho nabídek byl schopen dodržel smluvně sjednané závazky. Číslo nabídky Datum (od do) P [MW] Cp [Kč/MW.h] X Cp X Cp X Cp X Cp4

3 4. Dotaz k vynucenému přerušení služby Jak by byla posuzována situace, kdy v nabízeném uceleném období by bylo nutné na přechodnou dobu zdroj odstavit z důvodu potřeby údržby na vývodových linkách provozovaným jiným subjektem, např. distribuční společností a zdroj by z tohoto důvodu po přechodnou dobu nemohl poskytovat podpůrnou službu QS 15? Nutnost takové odstávky může, ale také nemusí být známa před datem podání tendru. Pokud by skutečnost takovéto odstávky byla známa je nutno přerušení považovat za omezující podmínku z hlediska ucelenosti období poskytování služby QS 15, tzn. je nutné podat jednu nabídku na období před plánovanou odstávkou vedení a další nabídku na období po odstávce vedení? Typická odstávka na údržbu vedení může být pouze v řádu hodin, např. 12 hodin, apod. Poskytovatel je povinen podat své nabídky tak, aby byl schopen plnit závazky vzniklé jejich případnou akceptací. Z tohoto důvodu by měl Poskytovatel při formulaci nabídky zohlednit všechny jemu v té době známé vlivy, tedy i plánované odstávky vedení. Vzhledem k tomu, že nabídka je podávána na delší časové období, bude mít Poskytovatel možnost při plánování odstávek v průběhu plnění Smlouvy PpS využít ustanovení článku VI. Smlouvy PpS a požádat o dílčí změnu smluvně sjednaného rozsahu plnění. V případě, že Poskytovatel nebude schopen z důvodu jím neovlivnitelných okolností (např. krátkodobá neplánovaná odstávka z důvodu údržby vedení) poskytovat službu QS 15, postupuje v souladu s článkem VI., odst. 12 Dohody QS 15 a podává příslušné oznámení nejpozději do 8:30 pracovního dne předcházejícího dni, kterého se oznámení týká. Rozhodne-li se ČEPS v souladu s článkem VI., odst 12 Dohody QS 15 obstarat náhradní plnění za neposkytnutou službu QS 15, má právo vyúčtovat Poskytovateli vícenáklady dle článku XI., odst. 5 Dohody QS 15.

4 5. V článku číslo III. Vzoru smlouvy na poskytování podpůrné služby rychle startující 15-ti minutová záloha (QS 15 ) v období od do, odst 3, který pojednává o postupu činností směřujících k získání licence na výrobu elektřiny, písmeno f je napsáno: kolaudační souhlas, případně ohlášení o záměru stavbu užívat s razítkem data doručení na příslušný stavební úřad, nejpozději do 5 měsíců před první sjednanou dodávkou QS 15 dle čl. II této Smlouvy. Je tento článek myšlen tak, že poskytovatel nemůže poskytovat službu QS 15 5 měsíců po obdržení kolaudačního souhlasu? Pokud tomu tak je, tento článek významným způsobem omezuje možnost podat nabídku na poptávanou službu QS 15, i když všechny předchozí body a e budou z naší strany splněny a budeme již držiteli licence na výrobu elektřiny a certifikátu na QS 15 na tomto novém zdroji. Jedná se o mylnou interpretaci ustanovení Smlouvy PpS, které má za cíl pouze zajistit dostatečnou informovanost ČEPS o průběhu výstavby nového zdroje tak, aby v případě nedodržování těchto kontrolních termínů mohla ČEPS včas zvážit náhradní způsoby obstarání dostatečného objemu PpS. Předstih kontrolních termínů před začátkem sjednané dodávky byl stanoven podle obvyklých podmínek při výstavbě zdroje a jeho uvádění do provozu. Pokud by nastala situace, že Poskytovatel není ve lhůtě 5 měsíců před začátkem dodávky (nebo při podpisu Smlouvy PpS v případě, že nastává později) schopen předložit ani ohlášení o záměru stavbu užívat s razítkem data doručení na příslušný stavební úřad, neznamená to automaticky nemožnost poskytovat PpS ve sjednaném rozsahu. ČEPS by pak posuzovala další postup individuálně na základě všech informací předložených Poskytovatelem. V každém případě by se ovšem jednalo o porušení Smlouvy PpS s následkem uplatnění příslušné smluvní pokuty dle článku článku V., odst. 2 Smlouvy PpS. Na základě výše uvedeného se nedomníváme, že podmínky stanovené ve Smlouvě PpS omezují významným způsobem možnost podat nabídku na poptávanou službu QS 15.

5 6. V návrhu Dohody QS 15, v článku V. Ceny a cenové podmínky v odstavci 3, který řeší případ neúspěšné aktivace, je uvedeno: Celková měsíční platba za dodávku QS 15 sjednaná podle této Dohody v jednotlivých obchodních případech se sníží za každou neúspěšnou aktivaci v daném měsíci o 10 % částky, která odpovídá platbě v daném měsíci za rezervaci výkonu, jehož aktivace byla neúspěšná. Pro účely tohoto odstavce se za neúspěšnou aktivaci nepovažuje opakovaná neúspěšná aktivace v rámci jednoho obchodního dne. Lze tento článek vykládat tak, že pokud dojde v rámci jednoho obchodního dne, ke dvěma a více případům neúspěšné aktivace, bude celková měsíční částka za rezervaci snížena jen o 10 %. Ano, dojde-li k více neúspěšným aktivacím v rámci jednoho obchodního dne, bude platba snížena o 10 % částky, která odpovídá platbě v daném měsíci za rezervaci výkonu, jehož aktivace byla neúspěšná. Pokud by však docházelo u daného Poskytovatele k opakovaným případům neúspěšné aktivace a tedy opakovanému neposkytnutí podpůrné služby, je ČEPS oprávněna jednat dle ustanovení článku IX., odst. 3 Dohody QS Dotaz se vztahuje ke kontrole dostatečného regulačního rozsahu nasmlouvaných PpS na blocích ze strany ČEPS: Pro nynější výběrové řízení QS 15 má naše společnost dostatek QS 15 certifikovaného rozsahu pro plnění všech závazků v letech i v případě akceptace všech našich nabídek. Nicméně máme v úmyslu v budoucnu certifikovat pro QS 15 další blok a některý z nyní QS 15 certifikovaných bloků využít pro jiné PpS. Do této certifikace ovšem nebudeme mít volný regulační rozsah pro tyto PpS z dalších výběrových řízení. Chceme se proto zeptat, zda musíme v tomto VŘ zohlednit ještě necertifikovaný blok na QS 15 jako plánovaný (tj. dodat příslušné dokumenty), pokud nechceme přijít o možnost nabízet rozsah alokovaný po VŘ pro QS 15? Nebo obecněji, vyžaduje ČEPS, aby poskytovatel měl před jakýmkoliv VŘ buď dostatek certifikovaného volného rozsahu pro plnění celé své nabídky nebo byl v nějakém režimu odkladu ve smyslu nebo Části II Kodexu? Samozřejmě nemáme v úmyslu nabízet něco, co nemůžeme splnit, jen to v době nabídky (třeba i několik let před plněním podpůrné služby) nemusí být striktně doložitelné. ČEPS má zájem minimalizovat riziko případného neplnění smluvních závazků v oblasti poskytování PpS. Z tohoto důvodu stanovuje ČEPS pro obvyklý typ výběrového řízení povinnosti Poskytovatele (odst Část II. Kodexu) a podmínku omezující nabídku Poskytovatele certifikovaným rozsahem jeho bloků, uvedených v příloze č. 2 Dohody. V rámci obvyklého typu výběrového řízení je tedy Poskytovatel povinen podat nabídky tak, aby součet nabízeného výkonu za všechny podané nabídky a výkonu z již sjednaných kontraktů byl technicky způsobilý plnit. Ověřování technické způsobilosti Poskytovatele plnit své sjednané závazky provádí ČEPS namátkově po skončení výběrového řízení jejich porovnáním s certifikovanými rozsahy bloků Poskytovatele, na nabídky podávané do výběrového řízení se takováto kontrola technické způsobilosti neaplikuje.

6 Pokud by nastala situace, kdy by Poskytovatel uzavřel s ČEPS kontrakty přesahující jeho technické možnosti plnění ve smyslu certifikovaných hodnot, jednalo by se o porušení výše uvedeného principu a ČEPS by Poskytovatele vyzvala k neprodlené nápravě, tedy k doplnění (zvýšení) odpovídající certifikované regulační zálohy. Ve Vámi popisovaném případě by tedy sjednaný závazek poskytovat QS 15 omezoval možnosti poskytování ostatních PpS na stávajících blocích až do doby, kdy budete schopni předložit ČEPS doklad o zvýšení Vašich certifikovaných regulačních možností, tedy certifikát na nový (další) blok. Obecně lze tedy shrnout, že ČEPS vyžaduje dostatek certifikovaného volného rozsahu nebo rozsahu v režimu odkladu (ve smyslu nebo Části II Kodexu PS) pro veškeré sjednané závazky Poskytovatele a jím podané nabídky do výběrových řízení.

na období od 01. 01. 2016 do 31. 12. 2016

na období od 01. 01. 2016 do 31. 12. 2016 Podmínky výběrového řízení na dílčí obstarání podpůrných služeb primární regulace frekvence bloku (PR), sekundární regulace výkonu bloku (SR), minutové zálohy 15ti-minutové kladné (MZ15+), minutové zálohy

Více

Podmínky VŘ 2017/1 na dílčí obstarání PpS 2017-2018

Podmínky VŘ 2017/1 na dílčí obstarání PpS 2017-2018 Podmínky výběrového řízení na dílčí obstarání podpůrných služeb primární regulace frekvence bloku (PR), sekundární regulace výkonu bloku (SR), minutové zálohy 15ti-minutové záporné (MZ15-) a minutové zálohy

Více

na období od 1.1.2011 do 31.12.2014

na období od 1.1.2011 do 31.12.2014 Dokumentace výběrového řízení č. 2011-2014/2 na obstarání podpůrné služby rychle startující 15-ti minutová záloha (QS 15 ) pro provozovatele přenosové soustavy - ČEPS, a.s. na období od 1.1.2011 do 31.12.2014

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2015 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 169 Rozeslána dne 31. prosince 2015 Cena Kč 151, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2015 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 169 Rozeslána dne 31. prosince 2015 Cena Kč 151, O B S A H : Ročník 2015 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Rozeslána dne 31. prosince 2015 Cena Kč 151, 408. Vyhláška o Pravidlech trhu s elektřinou O B S A H : Strana 5546 Sbírka zákonů č. 408 / 2015 408 VYHLÁŠKA ze dne

Více

VYHLÁŠKA ze dne 13. ledna 2016 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

VYHLÁŠKA ze dne 13. ledna 2016 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Strana 122 Sbírka zákonů č. 16 / 2016 16 VYHLÁŠKA ze dne 13. ledna 2016 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Energetický regulační úřad (dále jen Úřad ) stanoví podle 98a odst. 2 písm. g) zákona

Více

Dodávka elektrické energie pro město Hartmanice

Dodávka elektrické energie pro město Hartmanice datum zveřejnění: 16.10.2013 VÝZVA VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozd. předpisů) ke zjednodušenému podlimitnímu řízení dle 38 zákona č.

Více

Dohoda o podmínkách nákupu a poskytování podpůrných služeb v letech 2016 až 2018

Dohoda o podmínkách nákupu a poskytování podpůrných služeb v letech 2016 až 2018 Dohoda o podmínkách nákupu a poskytování podpůrných služeb v letech 2016 až 2018 xxx xxx xxx uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Ročník 2010 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 29 Rozeslána dne 29. března 2010 Cena Kč 25, O B S A H : 81. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 51/2006 Sb., o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

Více

NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: Nákup elektrické energie a zemního plynu pro nezávislé sdružení obcí a příspěvkových organizací

NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: Nákup elektrické energie a zemního plynu pro nezávislé sdružení obcí a příspěvkových organizací ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A VÝZVA K ÚČ ASTI V ELEKTRONICKÉ AUKCI Podlimitní veřejnou zakázku realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Operátor trhu s elektřinou

Operátor trhu s elektřinou Operátor trhu s elektřinou 1 Na základě zákona č.458/2000 Sb. (Energetický zákon) 27 byl založen Operátor trhu s elektřinou, a.s. (OTE, a.s.). Jedná se o společnost ze 100% vlastněnou státem, vlastnická

Více

Dohoda o přistoupení k všeobecným obchodním podmínkám nákupu a poskytování podpůrných služeb v letech 2013 a 2014

Dohoda o přistoupení k všeobecným obchodním podmínkám nákupu a poskytování podpůrných služeb v letech 2013 a 2014 Dohoda o přistoupení k všeobecným obchodním podmínkám nákupu a poskytování podpůrných služeb v letech 2013 a 2014 uzavřená v souladu se zákonem č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a výkonu státní správy

Více

Zúčtování odchylek ve stavu nouze

Zúčtování odchylek ve stavu nouze Návrh textu vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu o postupu v případě hrozícího nebo stávajícího stavu nouze v elektroenergetice Jiří Kubizňák 24.6.2009 Obsah Stav nouze v Pravidlech trhu s elektřinou

Více

Terra Group Investment, a.s. Korespondenční a kontaktní adresa: Karolíny Světlé 716/1, Brno telefon:

Terra Group Investment, a.s. Korespondenční a kontaktní adresa: Karolíny Světlé 716/1, Brno telefon: ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A VÝZVA K ÚČASTI V ELEKTRONICKÉ AUKCI Druh zakázky: veřejná zakázka malého rozsahu v předpokládané hodnotě 1 266 000 Kč NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: Nákup elektrické energie a zemního plynu

Více

Předmět úpravy. Předmět podpory

Předmět úpravy. Předmět podpory Nařízení vlády č. 478/2009 Sb. o stanovení některých podmínek pro poskytování podpory na ovoce a zeleninu a výrobky z ovoce, zeleniny a banánů dětem ve vzdělávacích zařízeních Částka: 152/2009 Sb. Datum

Více

K uvedenému se vyjádřili: ČEZ, a.s. (dále jen ČEZ ) ČEZ Distribuce, a.s. (dále jen ČEZD ) Ing. Miroslav Novák (dále jen NOV )

K uvedenému se vyjádřili: ČEZ, a.s. (dále jen ČEZ ) ČEZ Distribuce, a.s. (dále jen ČEZD ) Ing. Miroslav Novák (dále jen NOV ) Připomínky k návrhu změn č. 01/2015 Pravidel provozování přenosové soustavy v elektroenergetice společnosti ČEPS, a.s., se sídlem Elektrárenská 774/2, 101 52 Praha 10, IČ: 257 02 556, předanému na základě

Více

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA Systém ASPI - stav k 11.3.2012 do částky 27/2012 Sb. a 14/2012 Sb.m.s. - RA232 Obsah a text 401/2010 Sb. - poslední stav textu 401/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2010 o obsahových náležitostech

Více

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky elektrické energie pro Domov pro seniory Podbořany (dále jen veřejná zakázka )

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky elektrické energie pro Domov pro seniory Podbořany (dále jen veřejná zakázka ) Zadávací dokumentace a výzva k účasti v elektronické aukci veřejné zakázky malého rozsahu realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Legislativní podmínky připojování fotovoltaických elektráren do elektrizační soustavy ČR

Legislativní podmínky připojování fotovoltaických elektráren do elektrizační soustavy ČR Legislativní podmínky připojování fotovoltaických elektráren do elektrizační soustavy ČR Rostislav Krejcar ČVUT, Fakulta elektrotechnická Praha 14. 6. 2013 CZEPHO Zákony ČR spojené s připojováním FVE do

Více

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 20. prosince 2010

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 20. prosince 2010 401/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2010 o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové soustavy, Pravidel provozování distribuční soustavy, Řádu provozovatele přepravní soustavy, Řádu

Více

Energetická legislativa, trh s elektřinou, subjekty na trhu 2008 LS X15PES - 1 1

Energetická legislativa, trh s elektřinou, subjekty na trhu 2008 LS X15PES - 1 1 Energetická legislativa, trh s elektřinou, subjekty na trhu 2008 LS X15PES - 1 1 Energetický zákon zákon č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně

Více

Čl. 8.3 Harmonogram prací. Příloha 3 Výňatek z obchodních podmínek ke Smlouvě ze dne : Čl. 8.7 Smluvní pokuty za prodlení

Čl. 8.3 Harmonogram prací. Příloha 3 Výňatek z obchodních podmínek ke Smlouvě ze dne : Čl. 8.7 Smluvní pokuty za prodlení Seznam příloh Příloha 1 Výňatek z obchodních podmínek ke Smlouvě ze dne 24. 10. 2007: Čl. 8.3 Harmonogram prací Příloha 2 Výňatek z obchodních podmínek ke Smlouvě ze dne 24. 10. 2007: Čl. 8.7 Smluvní pokuty

Více

Smlouva o předávání údajů

Smlouva o předávání údajů Smlouva o předávání údajů uzavřená podle 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., 50 zákona č. 458/2000 Sb., v platném znění a podle Vyhlášky Energetického regulačního úřadu o Pravidlech trhu s elektřinou a

Více

Zadavatel rozhodl, že v souladu s 18 odst. 5 zákona není tato veřejná zakázka zadávána podle zákona.

Zadavatel rozhodl, že v souladu s 18 odst. 5 zákona není tato veřejná zakázka zadávána podle zákona. Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

Více

KUPNÍ SMLOUVA. dle ustanovení 2085 a násl. zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. I.

KUPNÍ SMLOUVA. dle ustanovení 2085 a násl. zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. I. KUPNÍ SMLOUVA dle ustanovení 2085 a násl. zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů I. Smluvní strany..., se sídlem... IČ... Jednající: Bankovní spojení: Číslo účtu: (dále

Více

Dodatek č. 6. k Rámcové smlouvě č v platném znění. Zaměstnanecké Účastnické smlouvy Normal

Dodatek č. 6. k Rámcové smlouvě č v platném znění. Zaměstnanecké Účastnické smlouvy Normal Dodatek č. 6 k Rámcové smlouvě č. 44864503 v platném znění T-Mobile Czech Republic a.s. Sídlo: Ulice Tomíčkova 2144/1 Město Praha 4 PSČ 149 00 IČ 64949681 DIČ CZ64949681 Spisová značka B. 3787 vedená u

Více

Zvláštní poštovní a obchodní podmínky společnosti Mediaservis,s.r.o. pro službu Sběrná pošta

Zvláštní poštovní a obchodní podmínky společnosti Mediaservis,s.r.o. pro službu Sběrná pošta Zvláštní poštovní a obchodní podmínky společnosti Mediaservis,s.r.o. pro službu Sběrná pošta Obsah Čl. 1 Obecná ustanovení... 2 Čl. 2 Vymezení používaných pojmů... 2 Čl. 3 Popis služby Sběrná Pošta...

Více

SMĚRNICE MŽP č. 7/2010

SMĚRNICE MŽP č. 7/2010 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SMĚRNICE MŽP č. 7/2010 V Praze dne 14. června 2010 Č. j.: 2680/M/10 50384/ENV/10 o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí České republiky

Více

Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny - typ MO

Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny - typ MO Strana 1 Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny - typ MO č. SoSSE/522978 uzavřená mezi: Obchodníkem s elektřinou (na straně jedné): Pražská energetika, a.s. sídlo: Na Hroudě 1492/4, 100 05 Praha

Více

5a Zkušební provoz (1) Přenos elektřiny nebo distribuce elektřiny ve zkušebním provozu je přenos elektřiny nebo distribuce

5a Zkušební provoz (1) Přenos elektřiny nebo distribuce elektřiny ve zkušebním provozu je přenos elektřiny nebo distribuce Strana 7790 Sbírka zákonů č. 454 / 2008 454 VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2008, kterou se mění vyhláška č. 541/2005 Sb., o Pravidlech trhu s elektřinou, zásadách tvorby cen za činnosti operátora trhu s

Více

AEM Vyhláška o stavech nouze regulační stupně

AEM Vyhláška o stavech nouze regulační stupně AEM Vyhláška o stavech nouze regulační stupně Ludmila Vrbová 24. června 2009 Minulý stav Současná vyhláška Zkušenosti z 25.7.2006 ukázaly na nejasnosti výkladu a uplatnění snížení výkonu ve výši 37% při

Více

540/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. prosince o kvalitě dodávek elektřiny a souvisejících služeb v elektroenergetice

540/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. prosince o kvalitě dodávek elektřiny a souvisejících služeb v elektroenergetice Změna: 41/2010 Sb. 540/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. prosince 2005 o kvalitě dodávek elektřiny a souvisejících služeb v elektroenergetice Energetický regulační úřad (dále jen "Úřad") stanoví podle 98 odst.

Více

ODCHYLKY A JEJICH ZÚČTOVÁNÍ v roce 2003. Pavel Šolc ČEPS, a.s.

ODCHYLKY A JEJICH ZÚČTOVÁNÍ v roce 2003. Pavel Šolc ČEPS, a.s. ODCHYLKY A JEJICH ZÚČTOVÁNÍ v roce 2003 Pavel Šolc ČEPS, a.s. Kdy vzniká odchylka? Výrobce: Dodá do soustavy méně energie než bylo jeho sjednané množství Dodá do soustavy více než bylo jeho sjednané množství

Více

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA 401/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2010 o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové soustavy, Pravidel provozování distribuční soustavy, Řádu provozovatele přepravní soustavy, Řádu

Více

Smlouva o zúčtování regulační energie

Smlouva o zúčtování regulační energie Smlouva o zúčtování regulační energie uzavřená podle 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., 50 odst. 6 zákona č. 458/2000 Sb. (energetický zákon), v platném znění, a podle vyhlášky Energetického regulačního

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2007

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2007 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

Pracovní skupina elektro

Pracovní skupina elektro Pracovní skupina elektro Výsledky let minulých, požadavky na změny v roce 2014 Ing. Daniel Vaca, místopředseda SVSE seminář Zkušenosti odběratelů z roku 2012, Jak dál strategie a úkoly Praha, 28.března

Více

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E dle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb. (dále také jako zákon ), o veřejných zakázkách, v platném znění, k otevřenému nadlimitnímu řízení dle 27 zákona veřejné zakázky

Více

1 / 10. Program opatření 2005 E.ON Distribuce, a.s. Brno,

1 / 10. Program opatření 2005 E.ON Distribuce, a.s. Brno, Program opatření k vyloučení diskriminačního chování a pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem provozovatele distribuční soustavy (Program opatření) E.ON Distribuce, a.s. Brno,

Více

Reklamační řád Článek I. Úvodní ustanovení. Článek II. Výklad základních pojmů

Reklamační řád Článek I. Úvodní ustanovení. Článek II. Výklad základních pojmů Telefónica O2 Czech Republic, a.s. (dále jen Poskytovatel ) je ve smyslu zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích, v platném znění, právnickou osobou, která zajišťuje sítě elektronických komunikací

Více

Změna: 552/2006 Sb. Změna: 365/2007 Sb. Změna: 454/2008 Sb. Změna: 468/2009 Sb. Změna: 400/2010 Sb.

Změna: 552/2006 Sb. Změna: 365/2007 Sb. Změna: 454/2008 Sb. Změna: 468/2009 Sb. Změna: 400/2010 Sb. VYHLÁŠKA č. 541/2005 Sb. ze dne 21. prosince 2005 o Pravidlech trhu s elektřinou, zásadách tvorby cen za činnosti operátora trhu s elektřinou a provedení některých dalších ustanovení energetického zákona

Více

2. způsob stanovení velikosti jednotlivých sumárních regulačních záloh,

2. způsob stanovení velikosti jednotlivých sumárních regulačních záloh, ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 401/2010 Sb., o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové soustavy, Pravidel provozování distribuční soustavy, Řádu provozovatele přepravní soustavy, Řádu provozovatele

Více

Ad1) MMEE cv.6. Cíl: Procvičení stanovení zúčtovací ceny odchylky vzniklé mezi objednanou a skutečně dodanou silovou elektřinou (SE).

Ad1) MMEE cv.6. Cíl: Procvičení stanovení zúčtovací ceny odchylky vzniklé mezi objednanou a skutečně dodanou silovou elektřinou (SE). MMEE cv.6 Cíl: Procvičení stanovení zúčtovací ceny odchylky vzniklé mezi objednanou a skutečně dodanou silovou elektřinou (SE). 1. Jak se stanovuje odchylka? 2. Jaké metody lze použít pro zúčtování odchylky?

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2009

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2009 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice na období od do

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice na období od do ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek ve znění pozdějších předpisů

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO V souladu s ustanovením 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále jen Občanský zákoník ), níže uvedené smluvní strany uzavřely tuto smlouvu o dílo

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Druh zakázky: veřejná zakázka malého rozsahu v předpokládané hodnotě 240.

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Druh zakázky: veřejná zakázka malého rozsahu v předpokládané hodnotě 240. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Druh zakázky: veřejná zakázka malého rozsahu v předpokládané hodnotě 240.227,- Kč Zadavatel město Pečky tímto v souladu s vnitřní směrnicí zadavatele

Více

Všeobecné obchodní podmínky. Základní ustanovení

Všeobecné obchodní podmínky. Základní ustanovení Všeobecné obchodní podmínky I. Základní ustanovení 1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) jsou vydané dle 1751 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský

Více

Komentář k vyhlášce č. 51/2006 Sb. společný materiál SEI a ERÚ

Komentář k vyhlášce č. 51/2006 Sb. společný materiál SEI a ERÚ 1 Komentář k vyhlášce č. 51/2006 Sb. společný materiál SEI a ERÚ Cílem komentáře je přispět k jednoznačné interpretaci ustanovení vyhlášky č. 51/2006 Sb., o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

Více

PROVOZNÍ INSTRUKCE. SPOLEČNOST: ČEZ Distribuce, a. s. DSO_PI_00044r01 IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO:

PROVOZNÍ INSTRUKCE. SPOLEČNOST: ČEZ Distribuce, a. s. DSO_PI_00044r01 IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO: PROVOZNÍ INSTRUKCE SPOLEČNOST: ČEZ Distribuce, a. s. IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO: NÁZEV DOKUMENTU: DSO_PI_00044r01 Připojování výroben po odstávce do paralelního provozu s distribuční soustavou společnosti ČEZ

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE SVAZEK 3

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE SVAZEK 3 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro otevřené řízení podle zákona č.134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek, pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky Dodávka diagnostik pro OKB a pronájem laboratorního vyšetřovacího

Více

Všeobecné podmínky poskytování služby LiveNet s platností a účinností od 1.1.2009

Všeobecné podmínky poskytování služby LiveNet s platností a účinností od 1.1.2009 Všeobecné podmínky poskytování služby LiveNet s platností a účinností od 1.1.2009 1) Úvodní ustanovení 1.1. Předmětem úpravy jsou podmínky poskytování telekomunikačních služeb prostřednictvím sítě LiveNet

Více

Dotační program Kotlíkové dotace v Obci Ludgeřovice

Dotační program Kotlíkové dotace v Obci Ludgeřovice Dotační program Kotlíkové dotace v Obci Ludgeřovice II. etapa I. Název programu. Kotlíkové dotace II. v Obci Ludgeřovice II. etapa. II. Vyhlašovatel programu, poskytovatel dotace. Vyhlašovatelem programu

Více

Ceny za distribuci plynu

Ceny za distribuci plynu Ceny za distribuci plynu Tento ceník obsahuje pevné ceny pro distribuci plynu do odběrného místa zákazníka provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská

Více

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice a jeho organizace na rok 2016

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice a jeho organizace na rok 2016 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č. 2016004 Smluvní strany: MĚSTO DOKSY se sídlem: náměstí Republiky čp. 193, 472 01 Doksy zastoupené: starostkou Města Doksy, Ing. Evou Burešovou IČ : 00260444

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY REZERVACÍ RAKOUSKO.CZ PROVOZOVATEL SERVERU. I. Preambule

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY REZERVACÍ RAKOUSKO.CZ PROVOZOVATEL SERVERU. I. Preambule VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY REZERVACÍ RAKOUSKO.CZ PROVOZOVATEL SERVERU I. Preambule Všeobecné obchodní podmínky (VOP) jsou nedílnou součástí platné rezervace klientů na stránkách Rakousko.cz. Rakousko.cz

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ (Všeobecné podmínky/vp)

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ (Všeobecné podmínky/vp) VŠEOBECNÉ PODMÍNKY SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ (Všeobecné podmínky/vp) 1. Výklad pojmů použitých v těchto Všeobecných podmínkách: 1.1. Poskytovatel je společnost SJCOM s. r.

Více

Provozní podpora systému PROXIO

Provozní podpora systému PROXIO MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 4 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR PRÁVNÍ ODDĚLENÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Zájemci, vyzvaní dle ust. 38 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Číslo VZ

Více

Smlouva o připojení a poskytování distribuce elektřiny do odběrného zařízení k lokální distribuční soustavě ze sítí NN

Smlouva o připojení a poskytování distribuce elektřiny do odběrného zařízení k lokální distribuční soustavě ze sítí NN IČ: 276 43 191 www.forumliberec.cz/lds Smlouva o připojení a poskytování distribuce elektřiny do odběrného zařízení k lokální distribuční soustavě ze sítí NN Č. smlouvy: číslo uzavřená mezi: Provozovatel

Více

541/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. prosince 2005

541/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. prosince 2005 Systém ASPI - stav k 5.1.2009 do částky 1/2009 Sb. a 34/2008 Sb.m.s. Obsah a text 541/2005 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1.2010 541/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. prosince 2005 o Pravidlech

Více

Zdroj: http://portal.gov.cz/ Zákony. 51/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě. Změna: 81/2010 Sb.

Zdroj: http://portal.gov.cz/ Zákony. 51/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě. Změna: 81/2010 Sb. Zdroj: http://portal.gov.cz/ Zákony 51/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Změna: 81/2010 Sb. Energetický regulační úřad stanoví podle 98 odst. 7 zákona

Více

Nabídka sdružených služeb dodávky zemního plynu společnosti VEMEX Energie a.s.

Nabídka sdružených služeb dodávky zemního plynu společnosti VEMEX Energie a.s. Nabídka sdružených služeb dodávky zemního plynu společnosti od zdroje přímo k Vám. Důvěra a tradice již více než 10 let. Nabídka sdružených služeb dodávky zemního plynu společnosti ADRESÁT: SVJ Vřesovická

Více

Základní škola Vizovice, příspěvková organizace, Školní 790, Vizovice

Základní škola Vizovice, příspěvková organizace, Školní 790, Vizovice Základní škola Vizovice, příspěvková organizace, Školní 790, 763 12 Vizovice Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu Modernizace jeviště v divadelní sále ZŠ Vizovice 1. Zadavatel zakázky:

Více

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU. Výzva k podání nabídky na dodávku a instalaci koncových zařízení projektu

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU. Výzva k podání nabídky na dodávku a instalaci koncových zařízení projektu VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU Výzva k podání nabídky na dodávku a instalaci koncových zařízení projektu Pořízení a rozšíření informačních systémů MěÚ Horažďovice část A (dodávka a instalace nového serveru,

Více

RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM

RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM uzavřená ve smyslu ustanovení zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon a zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník SPP Storage, s.r.o. se sídlem

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

Ceník č. 1/2018 za distribuci zemního plynu

Ceník č. 1/2018 za distribuci zemního plynu Ceník č. 1/2018 za distribuci zemního plynu Platný od 1. 1. 2018 E.ON Distribuce, a.s. F.A. Gerstnera 2151/6, České Budějovice 7, 370 01 České Budějovice 1 1. Úvodní ustanovení Tento ceník obsahuje pevné

Více

ze dne 20. prosince 2010

ze dne 20. prosince 2010 Platné znění s vyznačenými změnami 40112010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2010 o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové soustavy, Pravidel provozování distribuční soustavy, Řádu provozovatele

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 4 ZE DNE

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 4 ZE DNE DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 4 ZE DNE 24.2.2015 ZADAVATEL: Jihomoravský kraj Sídlem: Žerotínovo nám. 3, 601 82 Brno, Česká republika IČ: 708 88 337 Zastoupený: Intenko, s.r.o., sídlem:

Více

Základní škola Vizovice, příspěvková organizace, Školní 790, Vizovice

Základní škola Vizovice, příspěvková organizace, Školní 790, Vizovice Základní škola Vizovice, příspěvková organizace, Školní 790, 763 12 Vizovice Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu Malování soklů centrálních schodišť budovy ZŠ Vizovice, Školní 790

Více

Pravidla pro poskytování dotací nebo návratné finanční výpomoci z rozpočtu města Krásno

Pravidla pro poskytování dotací nebo návratné finanční výpomoci z rozpočtu města Krásno Pravidla pro poskytování dotací nebo návratné finanční výpomoci z rozpočtu města Krásno I. Předmět úpravy Tato pravidla upravují poskytování dotací, nebo návratné finanční výpomoci (dále pouze dotace )

Více

Ceny za distribuci plynu

Ceny za distribuci plynu Ceny za distribuci plynu Tento ceník obsahuje pevné ceny pro distribuci plynu do odběrného místa zákazníka provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská

Více

Příloha č. 2 zadávací dokumentace k zakázce "sdružené služby dodávky zemního plynu" zadavatele Centrum sociálních služeb Děčín p.o.

Příloha č. 2 zadávací dokumentace k zakázce sdružené služby dodávky zemního plynu zadavatele Centrum sociálních služeb Děčín p.o. Příloha č. 2 zadávací dokumentace k zakázce "sdružené služby dodávky zemního plynu" zadavatele Centrum sociálních služeb Děčín p.o. OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. Obecné požadavky na návrh smlouvy 1.1. Uchazeč uvede

Více

Vyhláška č. 401/2010 Sb.

Vyhláška č. 401/2010 Sb. Vyhláška č. 401/2010 Sb. Vyhláška o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové Pravidel provozování distribuční Řádu provozovatele přepravní Řádu provozovatele distribuční Řádu provozovatele

Více

PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2009

PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2009 PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2009 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím

Více

Přestupní řád Českého svazu házené

Přestupní řád Českého svazu házené Přestupní řád Českého svazu házené jaro 2014 1 Článek I Základní ustanovení a definice 1. Přestupní řád stanoví podmínky, za nichž se uskutečňují změny příslušnosti jednotlivce - člena ČSH s licencí hráče

Více

Částka: 184/2005 Sb. Na straně (od-do): 10530-10563 Rozeslána dne: 30. prosince 2005 Druh předpisu: Vyhláška

Částka: 184/2005 Sb. Na straně (od-do): 10530-10563 Rozeslána dne: 30. prosince 2005 Druh předpisu: Vyhláška SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Vyhláška o Pravidlech trhu s elektřinou, zásadách tvorby cen za činnosti operátora trhu s elektřinou a provedení některých dalších ustanovení energetického zákona Citace:

Více

Model trhu s podpůrnými službami v prostředí Matlab/Simulink

Model trhu s podpůrnými službami v prostředí Matlab/Simulink Seminář Moderní nástroje pro finanční analýzu a modelování Humusoft - ČNB, Praha 23.5.27 Model trhu s podpůrnými službami v prostředí Matlab/Simulink Petr Horáček, Petr Havel, ČVUT FEL Praha Josef Fantík,

Více

SMLOUVA O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD KANALIZACÍ číslo smlouvy:..

SMLOUVA O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD KANALIZACÍ číslo smlouvy:.. Svazek obcí Čistý Zlechovský potok, 687 10 Zlechov 540, IČ: 75068664 SMLOUVA O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD KANALIZACÍ číslo smlouvy:.. I. Smluvní strany DODAVATEL (provozovatel kanalizace): ODBĚRATEL : Svazek

Více

FinCall s.r.o. Reklamační řád upravuje rozsah odpovědnosti společnosti FinCall s.r.o.,

FinCall s.r.o. Reklamační řád upravuje rozsah odpovědnosti společnosti FinCall s.r.o., REKLAMAČNÍ ŘÁD Společnost FinCall s.r.o., se sídlem Čihákova 872/17, IČ 27854477, DIČ CZ27854477 zapsaná v obchodním rejstříku Městského soudu v Praha, oddíl C., vložka 198125, vydává v souladu s příslušnými

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2006

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2006 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU (zadávané podle ustanovení 6, 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

Více

Předmět úpravy. Předmět podpory

Předmět úpravy. Předmět podpory Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 478/2009 Sb. Nařízení vlády o stanovení některých podmínek pro posk... - znění dle 157/14 Sb. 478/2009 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 21. prosince 2009 o

Více

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ 1) Preambule a) Dotační statut obce Všeň (dále jen dotace) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území obce a potřeb jeho občanů. Směřování

Více

Bod 7.2 (původně bod 7.3) Nejzazší termín dokončení a předání celého díla: Nový termín:

Bod 7.2 (původně bod 7.3) Nejzazší termín dokončení a předání celého díla: Nový termín: Číslo dopisu: 0072/UNI-OVA/2015 V Ostravě: 26. 2. 2015 Vyřizuje, tel.: Illková Lhotská, +420 596 245 926 Věc: Dodatečné informace č. 06 k zadávacím podmínkám pro veřejnou zakázku Ostravice Staré Město

Více

CENÍK. elektrické energie EA - 01 / 2011 - EE. Dodavatel: ENERGOAQUA,a.s.

CENÍK. elektrické energie EA - 01 / 2011 - EE. Dodavatel: ENERGOAQUA,a.s. CENÍK elektrické energie EA - 01 / 2011 - EE Dodavatel: ENERGOAQUA,a.s. Platnost od: 1.1.2011 Zpracovala: Miloslava Matějková vedoucí EPO Schválil: Ing. Oldřich Havelka generální ředitel a.s. Základní

Více

51/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. února 2006. o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

51/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. února 2006. o podmínkách připojení k elektrizační soustavě 51/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Změna: 81/2010 Sb. Energetický regulační úřad stanoví podle 98 odst. 7 zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) 1. Jaké formální náležitosti musí mít faktura? Každý originální účetní doklad musí obsahovat informaci, že se jedná o projekt IOP, tj. musí být uvedeno: - registrační

Více

Smlouva o dílo uzavřená podle obchodního zákoníku. I. Smluvní strany

Smlouva o dílo uzavřená podle obchodního zákoníku. I. Smluvní strany Smlouva o dílo uzavřená podle obchodního zákoníku I. Smluvní strany 1.Objednatel Identifikace ( název, IČ, DIČ, bankovní spojení, číslo účtu) Osoba oprávněná jednat a smlouvu uzavřít (pokud nevyplývá toto

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky 1. Úvodní ustanovení Společnost Mavisys, s.r.o. vydává v souladu s ust. 273 zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen jako obchodní

Více

KUPNÍ SMLOUVA Část...

KUPNÍ SMLOUVA Část... Příloha č. 3 KUPNÍ SMLOUVA Část... Článek I. Smluvní strany 1. se sídlem zastoupená:. bankovní spojení:. číslo účtu:. IČ:. DIČ: CZ.... (společnost je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném ) (dále jen prodávající

Více

Program opatření k vyloučení diskriminačního chování a pravidel provozovatele distribuční soustavy pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím

Program opatření k vyloučení diskriminačního chování a pravidel provozovatele distribuční soustavy pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím k vyloučení diskriminačního chování a pravidel provozovatele distribuční soustavy pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem () Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel programu opatření... 2 1.2. Právní

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel.

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel. Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru regionálního rozvoje (dále jen pravidla ) na dotační program Senior Expres. Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Důvodem

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2008

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2008 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č. 2017005 Smluvní strany: MĚSTO DOKSY se sídlem: náměstí Republiky čp. 193, 472 01 Doksy zastoupené: starostkou Města Doksy, Ing. Evou Burešovou IČ : 00260444

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Název veřejné zakázky: Předmět veřejné zakázky (služba/dodávka/stavební práce) : Datum vyhlášení veřejné zakázky: Název/ obchodní firma zadavatele, právní forma: Sídlo zadavatele: Osoba oprávněná jednat

Více

provozovatel zásobníku plynu společnost Moravia Gas Storage a.s., IČ: (dále jen MGS ) dle 54 Pravidel trhu

provozovatel zásobníku plynu společnost Moravia Gas Storage a.s., IČ: (dále jen MGS ) dle 54 Pravidel trhu Podmínky elektronické aukce provozovatele zásobníku plynu Moravia Gas Storage a.s. pro rezervaci měsíční skladovací kapacity s pevným výkonem, vyhlášenou na den 27. 6. 2017 (dále jen Podmínky aukce ) Úvodní

Více

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY pro zadání veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce ZMĚNA STAVBY STAVEBNÍ ÚPRAVA BUDOVY OBČANSKÉ VYBAVENOSTI Zadavatel : Obec Horrníí Sttrropniice,, Horrníí Sttrropniice

Více

PŘÍLOHA 4 (VYÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ)

PŘÍLOHA 4 (VYÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ) PŘÍLOHA 4 (VYÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ) OBSAH 1 Úvod... 2 2 Proces shromažďování účtovacích údajů a výpočtu cen... 2 3 Postup vyúčtování... 3 4 Spory týkající se vyúčtování... 5 5 Placení... 6 Strana 1 z 6 1

Více

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na realizaci veřejné zakázky s názvem Obnova lesního potenciálu po kalamitě - Obec Miličín 1. Úvod V souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více