Cvičení: str 42. knees and toes, knees and toes. And eyes and ears. and mouth and nose. Head and shoulders, knees and toes, knees and toes.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Cvičení: str 42. knees and toes, knees and toes. And eyes and ears. and mouth and nose. Head and shoulders, knees and toes, knees and toes."

Transkript

1 - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu HELP Chatterbox (HELP Chatterbox Lekce až.jbb) HELP Chatterbox Lekce: Cvičení: str cv Head and shoulders Hlava a ramena shoulder rameno head hlava hand dlaň arm paže knee koleno toe prst u nohy leg noha foot chodidlo (od kotniku dolu) Cvičení: str cv Knees and toes Kolena a prsty u nohou Head and shoulders, Hlava a ramena, knees and toes, kolena a prsty u nohou, knees and toes. kolena a prsty u nohou. Head and shoulders, Hlava a ramena, Strana:

2 knees and toes, kolena a prsty u nohou, knees and toes. kolena a prsty u nohou, And eyes and ears A oči a uši and mouth and nose. a ústa a nos Head and shoulders, Hlava a ramena, knees and toes, kolena a prsty u nohou, knees and toes. kolena a prsty u nohou. Arms and legs Paže a nohy and feet and hands, a chodidla a dlaně, feet and hands. chodidla a dlaně. Arms and legs Paže a nohy and feet and hands, a chodidla a dlaně, feet and hands. chodidla a dlaně. And eyes and ears A oči a uši and mouth and nose. a ústa a nos Head and shoulders, Hlava a ramena, knees and toes, kolena a prsty u nohou, knees and toes. kolena a prsty u nohou. Cvičení: str Can you see the balloons? Vidíš ty balóny? Strana:

3 Is Captain Shadow your friend, boy? Je Kapitánka Shadow tvoje kamarádka, chlapče? Captain Shadow? Who s Captain Shadow? Kapitánka Shadow? Kdo je Kapitánka Shadow? You ve got her telephone number here. Ty máš tady její telefonní číslo Give me the balloons now Lifter. Dej mi teď ty balóny, Lifter. But boss oh, ok, boss. Here! Ale šéfe oh, ok, šéfe. Tady! Listen! Can you hear an aeroplane? Yes, boss, I can. Poslouchej! Slyšíš letadlo? Ano šéfe, slyším. Who is it, boss? Kdo je to, šéfe? I don t know. Perhaps it s Captain Shadow. Já nevím. Snad je to Kapitánka Shadow Has she got an aeroplane, boy? Yes, she has. Má (ona) letadlo, chlapče? Ano,(ona) má. Come on, Lifter! Let s look. Pojď Lifter! Pojďme se podívat. Yes! I can see Mr X s boat. Ano! Vidím loď pana X. And look! Can you see the balloons? A podívej! Vidíš ty balóny? They re the balloons from your birthday party. To jsou ty balóny z tvé narozeninové oslavy. Well done, Bean! Velmi dobře, Beane! Now we can find Bean and Mr X. Teď můžeme najít Beana a pana X. Cvičení: str cv What colour is Kate s parrot? Jakou barvu má Katčin papoušek? Strana:

4 Can you find my parrot, please? Můžete najít mého papouška, prosím? He is a big bird. On je velký pták. Here is a picture for you. Zde je obrázek pro vás. Can you see: Můžete vidět He s got a blue head Má modrou hlavu He s got a yellow nose Má žlutý nos He s got a green coat Má zelený kabát and red shoulders a červená ramena He s got orange legs and brown feet Má oranžové nohy nahoře a hnědé nohy dole His name is Buttons. Jeho jméno je Knoflíky Look again, please: Dívejte se znovu, prosím: A blue head Modrá hlava a yellow nose žlutý nos a green coat zelený kabát red shoulders červená ramena orange legs and brown feet. oranžové nohy nahoře a hnědé nohy dole. Strana:

5 Cvičení: str cv Language puzzle. Jazyková hádanka. What colour is your parrot? Jakou barvu má tvůj papoušek? Can you find Kate s parrot? Můžete najít Katčina papouška? What colour is his nose? Jakou barvu má jeho nos? He s got red shoulders. (On) má červená ramena. His nose is orange. Jeho nos je oranžový. Cvičení: str cv Bob the Bad Banana Bob Zlý Banán Find this banana Najdětě tento banán His name is B.B.B. Jeho jméno je B.B.B. He is a very dengerous banana. On je velmi nebezpečný banán. He is from Africa but now he is in England. On je z Afriky, ale teď je v Anglii. He is lazy but he is very clever. On je líný, ale je velmi chytrý. He has got a very big red nose and brown hair. On má velmi velký, červený nos a hnědé vlasy. His coat is yellow and black. Jeho kabát je žlutý a černý. Strana:

6 He has got a good friend in England, On má dobrého kamaráda v Anglii and his friend is clever and dangerous. a jeho kamarád je chytrý a nebezpečný. Detectives cannot catch B.B.B. or his friend. Detektivové nemohou chytit B.B.B. ani jeho kamarada Help us to find B.B.B. and his friend. Pomozte nám najít B.B.B. a jeho kamaráda Cvičení: str cv Is B.B.B. from England or from Africa? Je B.B.B.z Anglie nebo z Afriky? He is from Africa but now he is in England. On je z Afriky, ale (on) je teď v Anglii. Has B.B.B. got an orange nose or a red nose? Má B.B.B.oranžový nos nebo červený nos? He has got a very big red nose. On má velmi velký červený nos. Is B.B.B. s friend dangerous? Je kamarád B.B.B nebezpečný? Yes, his friend is dangerous. Ano, jeho kamarád je nebezpečný. Is B.B.B. s coat yellow and black, or red and brown? Je B.B.Bho kabát žlutý a černý nebo červený a hnědý? His coat is yellow and black. Jeho kabát je žlutý a černý. Can detectives catch B.B.B. and his friend? Mohou detektivové chytit B.B.B. a jeho kamaráda? No, detectives cannot catch B.B.B. or his friend. Ne, detektivové nemohou chytit B.B.B. ani jeho kamaráda. Slovní zásoba [hed] head hlava [šəuldə] shoulder rameno, paže [ní:] knee koleno Strana:

7 [təu] toe prst na noze [a:m] arm ruka (po zápěstí) [hænd] hand ruka (dlaň s prsty) [bob] Bob vlastní jméno [bæd] bad špatný, zlý [bə na:nə] banana banán [deindžərəs] dangerous nebezpečný [æfrikə] Africa Afrika [iŋglənd] England Anglie [klevə] clever chytrý [help] help pomoci, pomáhat [as, əs] us nás, nám [saind] signed podepsán [sain] signe podepsat, podpis [deit] date datum [veri] very velmi [braun] brown hnědý Strana:

8 [leg] leg noha [fut, fi:t] a foot - two feet chodidlo, chodidla [pa:t] part část [giv] give dát, podat [bat] but ale [nəu] know vědět, znát [ai dont nəu] I don t know nevím [lets luk] let s look podívejme se [from] from od, z [pærət] parrot papoušek [sentəns] sentence věta Lekce: Cvičení: str cv There are five rabbits in the hat V klobouku je králíků There s one rabbit in the hat. V klobouku je králík. Now there are five rabbits in the hat. Teď je v klobouku králíků. There s one bird in the cage. V kleci je pták. Now there are three birds in the cage. Teď jsou v kleci ptáci. Strana:

9 There s one match in the box. V krabičce je zápalka. Now there are ten matches in the box. Teď je v krabičce zápalek. Cvičení: str cv A game: Can you remember? Hra: Pamatuješ si? There is a parrot on the table. Na stole je papoušek. There is a big book on the table. Na stole je velká kniha. There is a table in the picture. Na obrázku je stůl. There is one black pen on the table. Na stole je černé pero. There is one yellow ball on the table. Na stole je žlutý míč. There is an old man next to the table. Vedle stolu je (nějaký) starý muž. There are two newspapers on the table. Na stole jsou dvoje noviny. There are three balls on the table. Na stole jsou míče. There are two blue balls on the table. Na stole jsou modré míče. There are two red pens on the table. Na stole sjou červená pera. There are two blue pens on the table. Na stole jsou modrá pera. There are two small boxes on the table. Na stole jsou modré krabičky. Cvičení: str Let s follow Pojďme následovat (následujem) They can t see the boat now, Lifter. (Oni) teď nemohou vidět tu loď, Lifter. You are clever, boss. Yes, I am. (Ty) jsi chytrý, šéfe. Ano, Jsem Let s go to the Big City Bank now. Pojďme teď do Big City Banky. Strana:

10 Can you read the map, boss? Yes. Můžeš číst tu mapu, šéfe? Ano. (Vyznáš se v té mapě, šéfe?) Turn right at this corner. Zatoč doprava na tomto rohu. Turn right, Lifter! Zatoč doprava, Lifter! Oh, I m sorry, boss. Oh, je mi to líto, šéfe. Stop! Zastav! You can t turn left here. (Ty) nemůžeš zatočit tady. Go straight on, please. Jeď rovně prosím. Look, Bean! There s Mr X. Podívej Beane! Támhle je pan X. He s in the big red car. On je v tom velkém, červeném autě. Yes, it is Mr X. Ano, to je pan X. Come on! Let s follow now. Pojď! Pojďme ho sledovat. Cvičení: str cv My uncle s hat Klobouk mého stýce Is there a dog in my hat? No, there isn t. Je v mém klobouku pes? Ne, není. Is there a rabbit in my hat? Yes, there is. Je v mém klobouku králík? Ano, je. Is there a bird on my shoulder? No, there isn t. Je na mém rameni pták? Ne, není. Is there a bag on the table? Yes, there is. Je na stole taška? Ano, je. Strana:

11 Is there a book in the bag? No, there isn t. Je v té tašce kniha? Ne, není. Is there a monkey in the bag? Yes, there is. Je té tašce opice? Ano, je. Is there a snake in the monkey s socks? Yes, there is. Je v opičí ponožce had? Ano, je. Cvičení: str cv Song Píseň There s a pink and yellow rabbit in my uncle s hat, Tam je růžový a žlutý králík v klobouku mého stýce, There s a fat and happy elephant in there too, Tam je také tlustý a šťastný slon, There s a brown and oragne monkey in my uncle s hat, Tam je hnědá a oranžová opice v klobouku mého stýce, And my uncle s hat is blue, blue, blue, A mého stýce klobouk je modrý, modrý, modrý, And my uncle s hat is BLUE! A mého stýce klobouk je MODRÝ! There are nine white lions in my uncle s hat, Tam je devět býlích lvů v klobouku mého stýce, There are seven green snakes in there too, Tam je také sedm zelených hadů, There are six tall giraffers in my uncle s hat, Tam je šest výsokých žiraf v klobouku mého stýce, And my uncle s hat is blue, blue, blue, A klobouk mého strýce je modrý, modrý, modrý, And my uncle s hat is BLUE! A klobouk mého strýce je MODRÝ! Cvičení: str cv Strana:

12 London s parks Londýnské parky London is a very big city. Londýn je velmi velké město. There are three big parks in London. V Londýně jsou tři velké parky. There is Hyde Park, there is St James s Park, and there is Regent s Park. Tam je Hyde Park, tam je St James s Park, a tam je Regent s Park. London s famous zoo is in Regent s Park. Londýnské známé ZOO je v Regentském parku. In the zoo there are animals from Africa, V (té) ZOO, tam jsou zvířata z Afriky,...from Asia, from America and from Europe.... z Asie, z Ameriky a z Evropy. There are big birds and long snakes in cages. Tam jsou velcí ptáci a dlouzí hadi v klecích. There are hippos and elephants,... Tam jsou hroši a sloni and you can give bananas to the monkeys!...a (ty) můžeš dávat banány opicím! In the parks you can play football, you can watch the ducks,... V těch parcích můžeš hrát fotbal, se můžeš dívat na kachny, you can read your book or you can walk. si můžeš číst svou knihu nebo se můžeš procházet. Cvičení: str cv There are six big parks in London. No there aren t. V Londýně je šest velkých paků. Ne. Není. London s famous zoo is in St James s Park. No, it isn t. Známé londýnské ZOO je v St James Park. Ne, není. There are elephants and hippos in the zoo in Regent s Park.Yes, there are. V ZOO v Regentském parku jsou sloni a hroši. Ano, jsou. You can play games in the parks in London. Yes, you can. V parku v Londýně si můžeš hrát hry. Ano, můžeš. You can see ducks in the parks in London.Yes, you can. V parku v Londýně můžeš vidět kachny. Ano, můžeš. There are parks in my city. Yes, there are. / No, there aren t. V mém městě jsou parky. Ano, jsou. / Ne, nejsou. Strana:

13 There is a zoo in my city. Yes, there is. / No, there isn t. V mém městě je ZOO. Ano, je. / Ne, není. Slovní zásoba [ðeəiz] there is někde něco je [ðeəa:] there are (pro množné číslo) [ðeə] there tam [ræbit] rabbit králík [hæt] hat klobouk [mæč] match zápalka [pa:k] park park [ahid] Hyde Park park v Londýně [snt džeimziz] St James s Park park v Londýně [ridžents] Regent s Park park v Londýně [feiməs] famous proslulý, slavný [æniməl] animal zvíře [eišə] Asia Asie [ə merikə] America Amerika [juərəp] Europe Evropa Strana:

14 [dak] duck kachna, ponořit se [wo:k] walk procházet se, jít [roŋ] wrong chybný, nesprávný [ri membə] remember pamatovat si [kləuz] close zavřít [mædžik] magic kouzelný [trik] trick trik, klam [foləu] follow sledovat, následovat [ko:nə] corner roh [aim sori] I m sorry lituji, to je mi líto [piŋk] pink růžový [tu:] too také Lekce: Cvičení: str cv How many monsters are there? Kolik je tam oblud? How many monsters are there in your picture? Kolik oblud je na tvém obrázku? One. Jedna. How many girls are there? Kolik je tam dívek? Strana:

15 Two. Dvě. Cvičení: str cv In the picture there are two girls. Na obrázku jsou dvě dívky. They ve got blue jeans and yellow blouses. Mají modré džíny a žluté blůzy. And I can see two cars and a bus. A vidím dvě auta a autobus. There are two monsters - they ve got three arms and four eyes. Jsou tam dvě obludy mají tři paže a čtyři oči. And there are two boys - they ve got blue jeans and green shirts. A jsou tam dva chlapci mají modré džíny a zelené košile. Cvičení: str At the supermarket. V supermarketu. Captain Shadow? Kapitánko Shadow? We re at the Big City Bank in Main St. (My) jsme v Big City bance na Hlavní ulici. Mr X and Lifter are in the big supermarket here. Pan X a Lifter jsou tady v (tom) supermarketu. Lifter s got a rope! Lifter má švihadlo. A rope? Yes. Švihadlo? Ano. And there s a pizza and a big box of chocolates in Mr X s basket. V košíku pana X je pizza a velká krabice čokoládiček. Perhaps they re hungry, Captain. Možná mají hlad, Kapitánko. I don t know. (Já) nevím. But I ve got an idea. Ale (já) mám nápad. Let s wait at the Big City Bank. Come on! Pojďme počkat v Big City bance. Pojďte! Strana:

16 I m right. This is Mr X s plan. Mám pravdu. Tohle je plán pana X. Cvičení: str Space City Vesmírné město How many cars can you see? I can see two. Kolik aut vidíš? Vidím dvě? There s a book shop in the street. Yes, there is. Tam je knihovna v (té) ulici. Ano, je tam. There are two yellow cars in the street. No, There aren t. Tam jsou dvě žlutá auta v (té) ulici. Ne, nejsou tam. There are five bicycles in the street. No, there aren t. Tam je pět kol v (té) ulici. Ne, není tam. There s a computer shop in the street. Yes, there is. Tam je počítačový obchod v (té) ulici. Ano, je tam. There are two banks in the street. No, there aren t. Tam jsou dvě banky v (té) ulici. Ne, nejsou tam. There s a green car in the street. No, there isn t Tam je zelené auto v té ulici. Ne, není tam. There are four red dogs in the street. Yes, there is. Tam jsou čtyři červení psi v (té) ulici. Ano, jsou tam. Cvičení: str Shops: A reading game Obchody: Hra plná čtení Play the game with a friend. Hraj (tu) hru s kamarádem. Stop Zastav Go Jdi Start here Začni tady You are at the river. Jsi u řeky. Go to the Bird s Cage Café. Jdi do Bird s Cage kavárny. (kavárna Ptačí klec) Strana:

17 The Bird s Cage Café Bird s Cage kavárna Meet a friend here. Potkej tu kamaráda. Stop for an ice-cream. Zastav se na zmrzlinu. Then go to the pizza Restaurant. Pak jdi do pizzerie. The Pizza Restaurant Pizzerie Stop. You are hungry. Zastav se. (Ty) máš hlad. Eat a big pizza. Sněz velkou pizzu. Then go to the book shop. Pak jdi do knihkupectví. The Book Shop Knihkupectví Stop here. Find a book. Zastav se tady. Najdi knihu. Then take a taxi and go straight on to the clothes shop. Pak si vezmi taxi a jeď přímo do obchodu s oblečením. The Clothes Shop Obchod s oblečením Stop and find a new shirt and a new pair of shoes here. Zastav se a najdi si tady novou košili a nový pár bot. Then take a bus and go to the supermarket. Pak si vezmi autobus a jeď do supermarketu. The supermarket Supermarket Stop. You ve got a problem. Zastav. Máš problém. You haven t got a basket. (Ty) nemáš košík. Wait here for your sister. Počkej tady na svou sestru. She s got a big basket. Ona má velký košík. Then go to the bank. Pak jdi do banky. The Bank Banka Strana:

18 Stop here. Zastav se tady. Is your friend here? Je tady tvůj kamarád? Are you ready? Jsi připravený? Ok. Go to the cinema now. Ok. Jdi teď do kina. The REX Cinema Kino REX You re here. Well done! (Ty) jsi tady. Velmi dobře! Now you can see the film with your friend. Teď se můžeš vidět ten film se svým kamarádem. Finish Konec Slovní zásoba [meni] many mnoho, mnozí [hau meni] how many kolik [monstə] monster obluda, netvor [šop] shop obchod [sta:t] start začít [restront] restaurent restaurace [i:t] eat jíst [nju:] new nový Strana:

19 [teik] take vzít [tæksi] taxi taxík, taxi [probləm] problem problém [redi] ready připravený [sinəmə] cinema kino [reks] Rex král [finiš] finish konec, končit [tikit] ticket lístek [entrəns] entrance vchod, vstup [maus] mouse myš [aut] out ven [fifti] fifty [su:pəma:kit] supermarket samoobsluha [mein stri:t] Main St Hlavní ulice [rəup] rope provaz, lano [pi:tsə] pizza pizza [čoklət] chocolate čokoláda Strana:

20 [ba:skit] basket koš, košík [haŋgri] hungry hladový [ai diə] idea nápad, myšlenka [ai diə] idea plán [weit] wait čekat [speis] space vesmír, prostor, místo [bukšop] bookshop obchod s knihami Lekce: Cvičení: str cv What time is it? Kolik je hodin? It s five o clock. Je pět hodin. It s eight o clock. Je osm hodin. It s eleven o clock. Je jedenáct hodin. It s nine o clock. Je devět hodin. It s twelve o clock. Je dvanáct hodin. Cvičení: str cv Picture one It s twelve o clock. Obrázek Je hodin. Picture two It s nine o clock. Come on. Let s go in. Obrázek Je hodin. Pojďme honem dovnitř. Strana:

21 Picture three Can we play in the street, Mum? It s five o clock. Obrázek Můžeme si hrát na ulici, mami? Je hodin. Picture four It s eleven o clock now. Obrázek Je právě hodin. Cvičení: str Banana Icecream Banánová zmrzlina Eat the chocolates, Lifter. Sněz ty čokoládičky, Lifter. But boss ok, boss. Ale šéfe ok, šéfe. Ok. Now listen. This is the plan. Ok. Teď poslouchej. Tohle je (ten) plán. What time is it, Lifter? Kolik je hodin, Lifter? It s ten o clock boss. Je deset hodin šéfe. At eleven o clock come to the bank with me. V jedenáct hodin pojď se mnou do banky. Bring the box and the rope. Vem (tu) krabici a (to) švihadlo. It s a pretty rope, boss. Yes. To je pěkné švihadlo, šéfe. Ano. In the bank put the box and the letter on the desk. V (té) bance polož (tu) krabici a (ten) dopis na stůl. Here s the letter. Tady je ten dopis. Put the money in the box now. Dejte teď peníze do (té) krabice. Now the chocolates, Lifter. Teď ty čokoládičky, Lifter. Eat the chocolates. Sněz ty čokoládičky. Ok, Lifter. Let s go. Ok, Lifter. Pojďme. It s eleven o clock. Je jedenáct hodin. Yes. I ve got the rope and the box, boss. Ano. (já) mám (to) švihadlo a (tu) krabici, šéfe. Look! Lifter has got her rope and the box. Podívejte! Lifter má své švihadlo a (tu) krabici. Strana:

22 Have you got the banana ice-cream, Woody? Máš tu banánovou zmrzlinu, Woody? Yes. I ve got the banana ice-cream here, Captain. Ano. Tady mám tu banánovou zmrzlinu, Kapitánko. We re ready for you Mr X. (My) jsme na vás připraveni, pane X. Cvičení: str cv The clock song. Hodinová píseň It s seven o clock in the morning, Je sedm hodin ráno, Get up, get up, get up! Vstávej, vstávej, vstávej! It s seven o clock, it s eight o clock, Je sedm hodin, je osm hodin, It s seven, it s eight Come on! It s late! Je sedm, je osm Pojď! Je pozdě! It s ten o clock in the morning, Je deset hodin ráno, Tick tock, tick tock, tick tock! Tik tak, tik tak, tik tak! It s ten o clock, it s nine o clock, Je deset hodin, je devět hodin, It s ten, it s nine Come on! What s the time? Je deset, je devět Pojď! Kolik je hodin? It s nine o clock in th evening, Je devět hodin večer, Good night, good night, good night! Dobrou noc, dobrou noc, dobrou noc! It s nine o clock, it s time for bed, Je devět hodin, je čas na postel, It s nine o clock Go on! Go to bed! Je devět hodin jdi dál! Jdi do postele! Good night, good night, good night! Dobrou noc, dobrou noc, dobrou noc! Strana:

23 Cvičení: str cv Language puzzle Jazyková hádanka It s eleven o clock. Je jedenáct hodin. It s eight o clock. Je osm hodin. It s seven o clock. Je sedm hodin. It s three o clock. Jsou tři hodiny. It s twelve o clock. Je dvanáct hodin. Cvičení: str A game: What s in your box? Hra: Co je v tvém okénku? Have you got Lifter s socks in your box? No, I haven t. Máš Lifterovy ponožky ve svém okénku? Ne, Nemám. Have you got Lifter s letter in you box? Yes, I have. Máš Lifterův dopis ve svém okénku? Ano, mám. Have you got Lifter s socks in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Lifterovy ponožky ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Mr X s bicycle in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš kolo pana X ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Poppy s letter in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Poppynin dopis ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Woody s photo in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Woodyho fotku ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Mr X s letter in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš dopis pana X ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Poppy s photo in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Poppyninu fotku ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Woody s socks in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Woodyho ponožky ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Lifter s bicycle in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Lifterovo kolo ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Poppy s socks in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Poppyniny ponožky ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Woody s bicycle in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Woodyho kolo ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Strana:

24 Have you got Lifter s letter in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Lifterův dopis ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Mr X s photo in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš fotku pana X ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Woody s letter in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Woodyho dopis ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Lifter s photo in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Lifterovu fotku ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Mr X s socks in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš ponožky pana X ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Have you got Poppy s bicycle in your box? Yes, I have. No, I haven t. Máš Poppynino kolo ve svém okénku? Ano, mám. Ne, Nemám. Slovní zásoba [Wat taim iz it?] What time is it? Kolik je hodin? [faiv ə klok] five o clock hodin [klok] clock hodiny [gəu on] go on jít, jet dál, pokračovat [ču:z] choose vybrat, zvolit [skweə] square čtverec, náměstí [tə geðə] together dohromady, společně [di:ə] dear drahý, milý [briŋ] bring přinést [priti] pretty krásný [put] put dát, položit [mani] money peníze Strana:

25 [getap] get up vstávat [leit] late pozdě [tik tok] tick tock tik tak [i:vniŋ] evening večer [nait] night noc [bed] bed postel Lekce: Cvičení: str cv Look at my pictures, please. Podívejte se na moje obrázky, prosím. In this picture here, there s one big black triangle. Na tomto obrázku zde je jeden velký černý trojúhelník. There are nine matches. Je tam zápalek. There are four grey triangles and five pink triangles. Jsou tam čtyři šedivé trojúhelníky a pěk růžových trojúhelníků. It s a very good picture, I think. Je to velmi dobrý obrázek, myslím. Cvičení: str cv Zoko s pictures Zokovy obrázky Circles Kruhy How many circles are there in the picture? There are twelve circles there. Kolik kruhů je (tam) na (tom) obrázku? Tam je kruhů. Strana:

26 How many green circles can you find? I can find five green circles. Kolik zelených kruhů můžeš najít? Mohu najít zelených kruhů. Squares Čtverce How many squares can you see in the picture? I can see nine squares. Kolik čtverců vidíš na (tom) obrázku? Vidím čtverců. Triangles Trojúhelníky How many triangles can you find? I can find ten triangles. Kolik trojúhelníků můžeš najít? Mohu najít trojúhelníků. How many pink triangles are there in the picture? There are five pink triangles. Kolik růžových trojúhelníků je (tam) na (tom) obrázku? Tam je růžových trojúhelníků. How many grey triangles are there in the picture? There are four triangles there. Kolik šedivých trojúhelníků je (tam) na (tom) obrázku? Tam jsou šedivé trojúhelníky. Cvičení: str Now, Woody! Teď, Woody! Now remember, put the money in the box and then give me the box. Teď si pamatuj, dej ty peníze do (té) krabice a pak mi dej tu krabici. Ok? Go on! Ok? Pokračuj! Look, boss! Podívej, šéfe! There s Captain Shadow and there are her young friends in the street. Támhle je Kapitánka Shadow a támhle na ulici jsou její mladí kamarádi. Come on, boss! Pojď, šéfe! Quick! Give me the rope. Rychle! Dej mi to švihadlo. Now, Woody! Teď Woody! I ve got you now. Teď tě mám. Aah! Help! I can t see! Áaaa! Pomóc! Nevidím! Strana:

27 Aah! Who? Help! You re heavy, dog! Áaaa! Kdo? Pomóc! (Ty) jsi těžký, pse! Well done, Pluto! Good dog! Velmi dobře, Pluto! Hodný pes! I m sorry, boss. Promiň, šéfe. Cvičení: str cv Look again, please (Revision) BE Podívej se ješte jednou (Opakování) BÝT I am = I m Já jsem You are = you re Ty jsi He is = He s On je She is = She s Ona je We are = We re My jsme You are = You re Vy jste They are = They re Oni jsou Are you Woody? No, I m not. I m Bean. Jsi (ty) Woody? Ne, (já) nejsem. Já jsem Bean. Is she Captain Shadow? No, she isn t. She s Lifter. Je (ona) Kapitánka Shadow? Ne, (ona) není. Ona je Lifter. Cvičení: str cv Look again, please (Revision) CAN Podívej se ješte jednou (Opakování) MOCI I can see an elephant. Vidím slona. She can see a monkey. (ona) vidí opici. They can see a parrot. (Oni) vidí papouška. Can you see an elephant? Yes, I can. No, I can t. Vidíš slona? Ano, (já) vidím. Ne, (já) nevidím. Can Mr X read the map? Yes, he can. No, he can t. Může pan X číst mapu? Ano, (on) může. Ne, (on) nemůže. Strana:

28 Cvičení: str cv Look again, please (Revision) HAVE GOT Podívej se ješte jednou (Opakování) MÍT I have got = I ve got Já mám You have got = You ve got Ty máš He has got = He s got On má She has got = She s got Ona má We have got = We ve got My máme You have got = You ve got Vy máte They have got = They ve got Oni mají Have you got your bag? Yes, I have. No, I haven t. Máš svou tašku? Ano, (já) mám. Ne, (já) nemám. Has Mr X got a white boat? Yes, he has. No, he hasn t. Má pan X bílou loď? Ano, (on) má. Ne, (on) nemá. Cvičení: str cv Look again, please (Revision) There is There are Podívej se ješte jednou (Opakování) Tam je Tam jsou There s one rabbit in my uncle s hat. Tam je jeden králík v klobouku mého stýce. Now there are five rabbits in his hat. Teď tam je pět králíků v jeho klobouku. Is there a dog in his hat? Yes, there is. No, there isn t. Je tam pes v jeho klobouku? Ano, (tam) je. Ne, (tam) není. Cvičení: str Are you a good detective? (Revision) Jsi dobrý detektiv? (Opakování) Can you remember? Pamatujete si? (a) Can you read this name? Yes. I can. Big City Bank. (str. ) Můžeš přečíst toto jméno? Ano, mohu. Velká městská banka. Strana:

29 (b) Lifter s got a rope! (str. ) Liftr má lano! (c) Can you hear an aeroplane? (str. ) Slyšíš letadlo? (d) Oh, hello, Mr X. How are you, boss? Stand up, Lifter. (str. ) Ach, ahoj pane X. Jak se máte, šéfe? Vstaň, Lifer. (e) Turn right, Lifter! Oh, I m sorry, boss. (str. ) Zaboč doprava, Lifter. Ach, lituji, šéfe. Slovní zásoba [se:kl] circle kruh [traiæŋgl] triangle trojúhelník [grei] grey šedý [siksti] sixty [hevi] heavy těžký [end] end konec [bi:] be být [ček] check zkontrolovat, ověřit Strana:

Happy House 2 - Unit 2

Happy House 2 - Unit 2 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Happy House - Unit (hh_unit.jbb) Happy House - Unit Lekce: Unit Cvičení: Strana - poslech Good morning, everybody! Dobré ráno, všichni! Hello,

Více

Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník. Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Dobré odpoledne

Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník. Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Dobré odpoledne Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Hello Bye Good morning Children Yes No Good afternoon Good night Good evening Dobrý den děti Ahoj Ano Dobrou noc Dobré

Více

Chit Chat 1 - Lekce 11

Chit Chat 1 - Lekce 11 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit a ball míč an aeroplane letadlo a radio rádio a poster

Více

Chit Chat 1 - Lekce 7

Chit Chat 1 - Lekce 7 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce 7 (ch_lekce7.jbb) Chit Chat - Lekce 7 Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit head hlava body tělo arm paže leg noha hand ruka

Více

Chit Chat 2 - Unit 7. Lekce: STRANA 34. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět

Chit Chat 2 - Unit 7. Lekce: STRANA 34. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Unit 7 (ch_unit7.jbb) Chit Chat - Unit 7 Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit English angličtina Maths matematika It s nine o clock.

Více

Chit Chat 1 - Lekce 5

Chit Chat 1 - Lekce 5 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit a face obličej a mouth ústa a nose nos an ear ucho

Více

Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Present simple "to have, to be"

Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Present simple to have, to be Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Present simple "to have, to be" Anotace Pracovní list k procvičování tvarů přítomného času prostého sloves

Více

Hvězda v angličtině. Lekce: 1- Jedna, dva, tři. Lekce: 2 - Ahoj. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Na straně 4. Cvičení: Na straně 5

Hvězda v angličtině. Lekce: 1- Jedna, dva, tři. Lekce: 2 - Ahoj. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Na straně 4. Cvičení: Na straně 5 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Hvězda v angličtině (hvezda.jbb) Hvězda v angličtině Lekce: - Jedna, dva, tři Cvičení: Na straně one two three four five Cvičení: Na straně six

Více

Chit Chat 1 - Lekce 10

Chit Chat 1 - Lekce 10 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit hippo hroch lion lev giraffe žirafa monkey opice elephant

Více

1.1 Představování. What i s your name? What s your name? My name i s Tom. My names Tom. a m Tom. i m Tom. Cvičení: Já jsem Jirka.

1.1 Představování. What i s your name? What s your name? My name i s Tom. My names Tom. a m Tom. i m Tom. Cvičení: Já jsem Jirka. 1.1 Představování V angličtině se zeptáme: What is your name? Doslova to znamená: Jaké je tvoje jméno? A odpovíme: I am Tom. (Já jsem Tom.) Nebo: My name is Tom. (Moje jméno je Tom.) Angličtina některé

Více

Chit Chat 1 - Lekce 3

Chit Chat 1 - Lekce 3 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit [æ dog] a dog pes [æ kæt] a cat kočka [æ 'ræbit] a

Více

Angličtina hravě - první stupeň

Angličtina hravě - první stupeň INV E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Projekt: Registrační číslo projektu: Každý máme šanci

Více

Happy House 2 - lekce 5

Happy House 2 - lekce 5 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Happy House - lekce (happy_house unit_.jbb) Happy House - lekce Lekce: Lekce Cvičení: Strana - poslech Lunchtime! Lunch is on the table in the

Více

VY_32_INOVACE_5 Anglický jazyk Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Téma: 5.37 Test 4-1 Opakování Theme 1 Vznik: září 2012 Číslo projektu:

VY_32_INOVACE_5 Anglický jazyk Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Téma: 5.37 Test 4-1 Opakování Theme 1 Vznik: září 2012 Číslo projektu: VY_32_INOVACE_5 Anglický jazyk Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Téma: 5.37 Test 4-1 Opakování Theme 1 Vznik: září 2012 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2787 ANOTACE: test pro ověření znalosti učiva

Více

A human body - Don t lose your head!

A human body - Don t lose your head! Jméno autora práce: Dana Lambertová Název práce: A human body - Don t lose your head! Zaměření, cíle práce: Naučit se anglicky správně pojmenovat části lidského těla +správná výslovnost, správný pravopis,

Více

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : zvířata, části těla, barvy, části domů, přídavná jména

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : zvířata, části těla, barvy, části domů, přídavná jména ČTENÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-čte-13 Z á k l a d o v ý t e x t ( 1 5 0 2 5 0 s l o v ) : Hello! My name is Peter and I am an old magician. When

Více

Unit 3 podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro děti s dyslexií

Unit 3 podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro děti s dyslexií www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Unit podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro děti s dyslexií (II_UNIT _namluveno.jbb) Unit podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro

Více

Otázky pro 3.ročník. Hello, my name s Ivana.

Otázky pro 3.ročník. Hello, my name s Ivana. Otázky pro 3.ročník 1/ Co znamená: Hello, what s your name? Hello, my name s Ivana. 2/ Doplň vhodné slovo: My favourite.. is blue. Co znamená tato věta? :. Vyjmenuj alespoň 6 barev: 3/ Napiš slovy číslo,

Více

PS 1 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Have got - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já mám králíka (plné tvary).

PS 1 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Have got - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já mám králíka (plné tvary). www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Have got - oznamovací věty Cvičení: Já mám králíka (plné tvary). I have got a rabbit. Já mám králíka.

Více

Chit Chat 1 - Lekce 9

Chit Chat 1 - Lekce 9 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit fish ryba chicken kuře pizza pizza sausages párky salad

Více

Příprava na hodinu. Předmět: anglický jazyk Ročník: 4. r. Téma hodiny: Animals (zvířata), Yes/No question (zjišťovací otázka)

Příprava na hodinu. Předmět: anglický jazyk Ročník: 4. r. Téma hodiny: Animals (zvířata), Yes/No question (zjišťovací otázka) Příprava na hodinu Předmět: anglický jazyk Ročník: 4. r. Téma hodiny: Animals (zvířata), Yes/No question (zjišťovací otázka) Úvodní č. h.: Good morning, boys and girls. U zadává různé pokyny, děti je plní.

Více

Chit Chat 2 - Lekce 2

Chit Chat 2 - Lekce 2 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit bedroom ložnice bathroom koupelna kitchen kuchyně living

Více

Czenglish 1 ( )

Czenglish 1 ( ) 1 1 I am Czech. Jsem Češka. 2 I am Czech. Jsem Čech. 3 Is he English? Je to Angličan? 4 He is English. Je Angličan. 5 She is English. Je Angličanka. 6 What is it? Co to je? 7 It is a good book. Je to dobrá

Více

Chit Chat 2 - Lekce 4

Chit Chat 2 - Lekce 4 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_unit.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit next to vedle, u opposite naproti supermarket supermarket

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A20 Pořadové číslo: 20.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A20 Pořadové číslo: 20. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Závěrečná písemná práce z anglického jazyka Autor: Mgr. Iveta Milostná Sada: VY_32_INOVACE_A20 Pořadové číslo: 20. Ročník: 4. ročník Datum vytvoření: 10. června 2012 Datum ověření:

Více

Chit Chat 2 - Lekce 3

Chit Chat 2 - Lekce 3 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit a doctor lékař Drink this. Vypij toto. Drink this.

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_30 Jméno autora: Lenka Korenová Vestková Třída/ročník:

Více

Chit Chat 2 - Lekce 1

Chit Chat 2 - Lekce 1 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit I can / can t. Já umím / neumím. ski lyžovat skate

Více

Materiál obsahuje jednoduché hádanky, které jsou využitelné ve 4. ročníku, u vyspělejších angličtinářů i dříve.

Materiál obsahuje jednoduché hádanky, které jsou využitelné ve 4. ročníku, u vyspělejších angličtinářů i dříve. Materiál obsahuje jednoduché hádanky, které jsou využitelné ve 4. ročníku, u vyspělejších angličtinářů i dříve. Prvních 26 hádanek nadepsaných písmeny anglické abecedy je méně obtížných, stačí pracovat

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma Slovenská 2. stupeň základní Angličtina Překladová

Více

Chit Chat 2 - Lekce 8

Chit Chat 2 - Lekce 8 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce 8 (ch_unit8.jbb) Chit Chat - Lekce 8 Lekce: STRANA 8 Cvičení: SLOVÍČKA naučit TV programme televizní pořad science fiction

Více

Hello, let s play! VY_32_INOVACE_STE_05-14_AJ-4. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Anglický jazyk

Hello, let s play! VY_32_INOVACE_STE_05-14_AJ-4. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Anglický jazyk Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Hello,

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1) K obrázkům přiřaďte následující číslovky, členy nebo ukazovací zájmena tak, aby dvojice dávaly věcný smysl a byly zároveň mluvnicky

Více

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH 2. ROČNÍK - DOTACE: 1, POVINNÝ KID S BOX 1: CONVERSATION přirozeně konverzuje používá běžné konverzační obraty porozumí jednoduchému dialogu What s your name? My name is... How are you? I m fine, thank

Více

SLOVNÍ ZÁSOBA SCHOOL OBJECTS = ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY (POMŮCKY)

SLOVNÍ ZÁSOBA SCHOOL OBJECTS = ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY (POMŮCKY) SLOVNÍ ZÁSOBA SCHOOL OBJECTS = ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY (POMŮCKY) a teacher = učitel, učitelka a map = mapa a blackboard = tabule a door = dveře a picture = obraz a window = okno a radio = rozhlas a clock = hodiny

Více

PS 1 - LEKCE 2. Lekce: 2.1 Předložky - in, at, for. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: V parku. Cvičení: V práci. Tom is in the park.

PS 1 - LEKCE 2. Lekce: 2.1 Předložky - in, at, for. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: V parku. Cvičení: V práci. Tom is in the park. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Předložky - in, at, for Cvičení: V parku. Tom is in the park. Tom je v parku. 7 8 9 Adam and Pavel

Více

Dodatek č. 1: Výuka anglického jazyka od 1.ročníku č.j.: 385/2007

Dodatek č. 1: Výuka anglického jazyka od 1.ročníku č.j.: 385/2007 Dodatek č. 1: Výuka anglického jazyka od 1.ročníku č.j.: 385/2007 Ve školním roce 2012/2013 bude zahájena výuka anglického jazyka od 1.ročníku. ad 4.1. Tabulace učebního plánu 1. stupně Vyučovací předmět

Více

Project 1, 3.vydání, lekce 6

Project 1, 3.vydání, lekce 6 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Project,.vydání, lekce (p_v_lekce_.jbb) Project,.vydání, lekce Lekce: Lekce Cvičení: SLOVÍČKA - A My friends bald holohlavý beard vousy, plnovous

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Autor: Mgr. Iveta Milostná Sada: VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19. Ročník: 5. ročník Datum vytvoření: 10. června

Více

spn_5 Lekce: 2 - Kdo je kdo? www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA Cvičení: 1 - Dear Larry, WHO IS WHO? - UNIT TWO Dear Larry,

spn_5 Lekce: 2 - Kdo je kdo? www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA Cvičení: 1 - Dear Larry, WHO IS WHO? - UNIT TWO Dear Larry, www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu spn_ (spn ukázka a lekce.jbb) spn_ Lekce: - Kdo je kdo? Cvičení: - Dear Larry, WHO IS WHO? - UNIT TWO KDO JE KDO? - LEKCE Dear Larry, Drahý Larry,

Více

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : ČTENÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-cte-12 Z á k l a d o v ý t e x t ( 1 5 0 2 5 0 s l o v ) : M a r k s S u n d a y This is Mark s Sunday. He

Více

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH 1. ROČNÍK - DOTACE: 1, POVINNÝ KID S BOX 1: CONVERSATION Výstupy: audio-orálně přirozeně konverzuje používá běžné obraty a fráze porozumí jednoduchému rozhovoru a sám jej zvládá What s your name? My name

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Oliver?

Více

Angličtina pro 4. ročník základní školy

Angličtina pro 4. ročník základní školy www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Angličtina pro. ročník základní školy (spn ukázka lekce.jbb) Angličtina pro. ročník základní školy Lekce: VÍTEJTE Cvičení: Hello, kids! Ahoj

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Pololetní písemná práce pro 5. ročník Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A11 Pořadové číslo: 11.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Pololetní písemná práce pro 5. ročník Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A11 Pořadové číslo: 11. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Sada: Pololetní písemná práce pro 5. ročník Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A11 Pořadové číslo: 11. Ročník: 5. ročník Datum vytvoření: 10. ledna 2012 Datum ověření:

Více

Věty k překladu From Unit 2 part A, Project 2

Věty k překladu From Unit 2 part A, Project 2 Věty k překladu From Unit 2 part A, Project 2 Unit 2 part A - translation practice 1. Je devět hodin a Dominic je před školou. It's 9 o'clock and Dominic's outside his school. 2. Je velmi šťastný. Nejde

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: PESYF) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 9 14 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 40

Více

POSLECH. Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big party for her friends. She met her friend John.

POSLECH. Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big party for her friends. She met her friend John. POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-pos-14 Z á k l a d o v ý t e x t : Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big

Více

ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA

ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/808 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁSLEDUJÍCÍ POKYNY, PAK PODLE NICH JEDNOTLIVÁ CVIČENÍ VYPRACUJTE ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA 1) DOPLŇ DO KAŽDÉ ŘÁDKY 1 SLOVO,

Více

Questions and Answers

Questions and Answers Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Questions

Více

1/ Napiš, o jakou sportovní aktivitu se jedná: Sloveso je ve tvaru infinitivu (bez to ) -např. swim. a/ s _ i b/ s t _ c/ d e. Yes, I.. No, I.

1/ Napiš, o jakou sportovní aktivitu se jedná: Sloveso je ve tvaru infinitivu (bez to ) -např. swim. a/ s _ i b/ s t _ c/ d e. Yes, I.. No, I. 1/ Napiš, o jakou sportovní aktivitu se jedná: Sloveso je ve tvaru infinitivu (bez to ) -např. swim a/ s _ i b/ s t _ c/ d e 2/ Dokonči odpověď na otázku: Can you play the piano? Yes, I.. No, I. Otázku

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Emily?

Více

www.czenglish.net/czenglish-1/ctyri/ Czenglish 1 (301-400)

www.czenglish.net/czenglish-1/ctyri/ Czenglish 1 (301-400) 1 301 Larry is a kind boy. Larry je milý chlapec. 302 Julian's an undisciplined boy. Julian je neukázněný chlapec. 303 David is a nice boy. David je milý chlapec. 304 Tina's a nice girl. Tina je milá dívka.

Více

Zjistit, jak žáci zvládli učivo prvního pololetí. Pomůcky: Psací potřeby Zdroje: vlastní. III_2-05_54 Half term test, 6yr - řešení

Zjistit, jak žáci zvládli učivo prvního pololetí. Pomůcky: Psací potřeby Zdroje: vlastní. III_2-05_54 Half term test, 6yr - řešení Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno-Tuřany Název práce: Half term test, 6yr Pořadové číslo: III_2-05_54 Předmět: Anglický jazyk Třída: 6. B Téma hodiny: Pololetní písemná práce Vyučující: Ing. Olga

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Emily?

Více

Project 1. My projects

Project 1. My projects Project 1 My projects Project 1: Unit 1 About me Úkol: Najdi (nakresli) fotky / obrázky, které zobrazují tebe a věci, které se tě týkají Napiš k nim popisky a věty. Výstup: plakát, 8 vět Nápady: moje hobby

Více

Tento pracovní list slouží k ověřování znalostí žáků formou rozhovorů, překladu, kvízu a hádanky. Doporučený čas: 45 min. (dle schopností žáků)

Tento pracovní list slouží k ověřování znalostí žáků formou rozhovorů, překladu, kvízu a hádanky. Doporučený čas: 45 min. (dle schopností žáků) Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 6.05 Ověř si své znalosti (pro 6. ročník) Tento pracovní list slouží k ověřování znalostí

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to George?

Více

P L U R A L N O U N S

P L U R A L N O U N S VY_22_INOVACE_AJ5_2_15 Šablona II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji výuky cizích jazyků P L U R A L N O U N S VY_22_INOVACE_AJ5_2_15 Základní škola Moravany,okres Brno-venkov, příspěvková

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

Chit Chat 2 - Unit 9. Lekce: STRANA 42. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět

Chit Chat 2 - Unit 9. Lekce: STRANA 42. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Unit 9 (ch_unit9.jbb) Chit Chat - Unit 9 Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit free time volný čas (I) watch TV dívám se na televizi

Více

www.czenglish.net/czenglish-1/tri/ Czenglish 1 (201-300)

www.czenglish.net/czenglish-1/tri/ Czenglish 1 (201-300) 1 201 Where's your school bag? Kde je tvoje aktovka? 202 Is she married? Je vdaná? 203 Are you tired? Jste unavení? 204 Aren't you tired? Nejsi unavený? 205 This dog is big but that dog is small. Tento

Více

1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ...

1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ... Obsah Obsah... 1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ... 2 1.ZÁŘÍ "ŠKOLKA VOLÁ" - JÁ A MOJI KAMARÁDI... 2 A) Básnička s pohybem - ČJ - Školky čas... 2 B) Pracovní list - Školky čas... 2 C) Tvorba s dětmi - Naše školka...

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Kamila Hejlíková Aj5-usk-hej-psa-05.doc Z á k l a d o v ý t e x t : Mike is describing his holiday in the Czech Republic. M e t o d i c k

Více

Věty k překladu From Unit 2 part B, Project 2

Věty k překladu From Unit 2 part B, Project 2 Věty k překladu From Unit 2 part B, Project 2 Unit 2 part B - translation practice 1. Proč jsou Mickey a Millie doma odpoledne? Why are Mickey and Millie at home in the afternoon? 2. Proč nejde Mut do

Více

Chit Chat 2 - Unit 6. Lekce: STRANA KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět

Chit Chat 2 - Unit 6. Lekce: STRANA KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Unit 6 (chch_unit_6.jbb) Chit Chat - Unit 6 Lekce: STRANA 8 Cvičení: SLOVÍČKA naučit It s sunny. Svítí slunce. (It s) hot. (Je) horko.

Více

Chit Chat 1 - Lekce 4

Chit Chat 1 - Lekce 4 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit happy šťastný sad smutný hungry hladový thirsty žíznivý

Více

PŘEDPŘÍTOMNÝ průběhový ČAS (PRESENT PERFECT continuous TENSE) - cvičení

PŘEDPŘÍTOMNÝ průběhový ČAS (PRESENT PERFECT continuous TENSE) - cvičení PŘEDPŘÍTOMNÝ průběhový ČAS (PRESENT PERFECT continuous TENSE) - cvičení Předmět Ročník a obor Kód sady Kód DUM Autor Anglický jazyk Všechny ročníky střední školy všech oborů AJ/ZA+SC+OS/01+02+03+04/01

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY II. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY II. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1. Vyškrtni jedno slovo ze tří, které do skupiny nepatří na základě jiné výslovnosti samohlásky. mad short find long six good bad sport

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-18 Z á k l a d o v ý t e x t : Mark: Is this your photo album, Kate? Kate: Yes, it is. Mark: Can I have

Více

VY_32_INOVACE_AJ0518 Yesterday,today,tomorrow.notebook. July 08, Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

VY_32_INOVACE_AJ0518 Yesterday,today,tomorrow.notebook. July 08, Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/21.1936 č. šablony: III/2 č.sady:5.sada Ověřeno ve výuce:11.5.2012 Třída:5. Datum:5.5.2012 1 YESTERDAY-TODAY-TOMORROW

Více

Hello. Hello. y words. My Picture Dictionary Objects. 1 Přečtěte si v učebnici znovu stranu 4. Co jsou oblíbené věci těch osob?

Hello. Hello. y words. My Picture Dictionary Objects. 1 Přečtěte si v učebnici znovu stranu 4. Co jsou oblíbené věci těch osob? Hello Hello My Picture Dictionary Objects 1 Přečtěte si v učebnici znovu stranu. Co jsou oblíbené věci těch osob? dog Doplňte do tabulky věci o sobě. Name Age Class Favourite colour Favourite thing my

Více

PS 2 - LEKCE 6. Lekce: 6.1 Budoucí čas s going to. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já si dám zmrzlinu. Cvičení: On si dá pizzu.

PS 2 - LEKCE 6. Lekce: 6.1 Budoucí čas s going to. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já si dám zmrzlinu. Cvičení: On si dá pizzu. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Budoucí čas s going to Cvičení: Já si dám zmrzlinu. I am going to have an ice cream. Já si dám

Více

PS 2 - LEKCE 1. Lekce: 1.1 Přítomný čas prostý - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já bydlím na farmě.

PS 2 - LEKCE 1. Lekce: 1.1 Přítomný čas prostý - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já bydlím na farmě. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Přítomný čas prostý - oznamovací věty Cvičení: Já bydlím na farmě. I live on a farm. Já bydlím

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Kamila Hejlíková aj5-usk-hej-pos-03.doc Z á k l a d o v ý t e x t : Mum is coming home and she is talking with her son Jack: Mum: Hello,

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) 4. ročník Anglický jazyk

Více

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 25/12. Název materiálu: Anatomy 2 - Senses Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 25/12. Název materiálu: Anatomy 2 - Senses Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: Název materiálu: Anatomy 2 - Senses Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracoval: Jana Jourová Anatomy 2 - Senses 1. Before you watch the videos, try to answer the questions. How many

Více

Happy House 2. Lekce: UNIT 1. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA strana 7. Cvičení: Strana 6 - Playroom safari. a tiger.

Happy House 2. Lekce: UNIT 1. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA strana 7. Cvičení: Strana 6 - Playroom safari. a tiger. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Happy House (hh unit_.jbb) Happy House Lekce: UNIT Cvičení: SLOVÍČKA strana 7 a tiger tygr a monkey opice a zebra zebra a snake had a crocodile

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to George?

Více

ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci. Richard Ludvík

ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci. Richard Ludvík ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci jedno slovo - pět vět Richard Ludvík Text 2016 Richard Ludvík Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2016 1. vydání Lukáš Vik, 2016 1. díl ISBN epub formátu: ISBN

Více

III_2-05-02_The Verb to Be sloveso Být pracovní list.doc III_2-05-02_The Verb to Be sloveso Být pracovní list - řešení.doc

III_2-05-02_The Verb to Be sloveso Být pracovní list.doc III_2-05-02_The Verb to Be sloveso Být pracovní list - řešení.doc Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno -Tuřany Název práce: The verb To BE sloveso Být Pořadové číslo: III_2-05-02 Předmět: Anglický jazyk Třída: 6. AC Téma hodiny: Sloveso Být Procvičovat sloveso to

Více

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0716 Autor: Jana Vlčková Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí Téma: Prověrka z probraného učiva po pololetí

Více

PS 2 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Minulý čas prostý u slovesa to be. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Byla jsem na horách minulý týden.

PS 2 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Minulý čas prostý u slovesa to be. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Byla jsem na horách minulý týden. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Minulý čas prostý u slovesa to be Cvičení: Byla jsem na horách minulý týden. I was in the mountains

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY II. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY II. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-1-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1. Doplň křížovku. Tajenka: anglicky - počítač 2. Přiřaď slova z rámečku k následujícím slovesům. Každé slovo můžeš použít jen jednou.

Více

VY_INOVACE_61 MODAL VERBS

VY_INOVACE_61 MODAL VERBS VY_INOVACE_61 MODAL VERBS Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Ročník:8. 1. Choose the correct pronunciation and translate MUST /must/ /moust/ /mast/ /most/ MUSTN

Více

ČASOVÁNÍ TO BE. Autor: Mgr. Zdeňka ŠTORKOVÁ Předmět: Anglický jazyk Třída: EU 12: Poznáváme náš svět II EU 12-15: Časování to be

ČASOVÁNÍ TO BE. Autor: Mgr. Zdeňka ŠTORKOVÁ Předmět: Anglický jazyk Třída: EU 12: Poznáváme náš svět II EU 12-15: Časování to be ČASOVÁNÍ TO BE Autor: Mgr. Zdeňka ŠTORKOVÁ Předmět: Anglický jazyk Třída: 3.-5. EU 12: Poznáváme náš svět II EU 12-15: Časování to be Časování slovesa to be be = být, existovat ve všech osobách mimo 1.os.č.j.

Více

Present Simple and Continuous Přítomný čas prostý a průběhový Pracovní list

Present Simple and Continuous Přítomný čas prostý a průběhový Pracovní list VY_32_INOVACE_AJ_131 Present Simple and Continuous Přítomný čas prostý a průběhový Pracovní list PhDr. Zuzana Žantovská Období vytvoření: květen 2013 Ročník: 1. 4. ročník SŠ Tematická oblast: Gramatika

Více

POSLECH. Cinema or TV tonight (a dialogue between Susan and David about their plans for tonight)

POSLECH. Cinema or TV tonight (a dialogue between Susan and David about their plans for tonight) POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Zora Smolková aj9-jes-smo-pos-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Cinema or TV tonight (a dialogue between Susan and David about their plans

Více

ČASOVÁNÍ SLOVESA "TO HAVE"

ČASOVÁNÍ SLOVESA TO HAVE ČASOVÁNÍ SLOVESA "TO HAVE" Časování slovesa TO HAVE je o něco jednodušší než časování slovesa TO BE, protože má jen dva tvary. Ve 3.osobě j.č. je tvar HAS, ve všech ostatních osobách je HAVE. V hovorové

Více

Výukový materiál. zpracovaný v rámci projektu. Pořadové číslo projektu:* Sada:* Šablona:* Ověření ve výuce: (nutno poznamenat v TK) Třída: Datum:

Výukový materiál. zpracovaný v rámci projektu. Pořadové číslo projektu:* Sada:* Šablona:* Ověření ve výuce: (nutno poznamenat v TK) Třída: Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:* CZ.1.07/1.4.00/21.0268 Šablona:* III/2 Sada:* 2 Jazyk a jazyková komunikace Ověření ve výuce: (nutno poznamenat v TK) Třída: Datum:

Více

Happy House 2 - lekce 6

Happy House 2 - lekce 6 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Happy House - lekce (happy_house unit_.jbb) Happy House - lekce Lekce: At home Cvičení: Strana 8 - poslech I m at home today. Dnes jsem doma.

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-psa-08 Z á k l a d o v ý t e x t : M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : Tematická

Více

ČÁST I MLUVNICE A SLOVÍČKA

ČÁST I MLUVNICE A SLOVÍČKA ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/808 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: ČÁST I MLUVNICE A SLOVÍČKA Pečlivě přečtěte následující pokyny, pak podle nich jednotlivá cvičení vypracujte. 1. Vyberte vždy jedno slovo

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Oliver?

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : a PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : Facebook My friends M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é

Více

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : ČTENÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-čte-07 Z á k l a d o v ý t e x t ( 1 5 0 2 5 0 s l o v ) : Hallo! My name is Megan. This summer I am at language

Více

Pracovní list 23_There is..there are

Pracovní list 23_There is..there are Pracovní list 23_There is..there are Odpověz podle obrázku: Are there oranges on the table?... Are there bananas on the table?... Is there a lion in the cage?... Is there a monkey in the cage?... Are there

Více

PS 1 - LEKCE 5. Lekce: 5.1 Předložky místa. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Na židli, pod židlí. Cvičení: Před krabicí, za krabicí.

PS 1 - LEKCE 5. Lekce: 5.1 Předložky místa. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Na židli, pod židlí. Cvičení: Před krabicí, za krabicí. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE 5 (ps lekce_5.jbb) PS - LEKCE 5 Lekce: 5. Předložky místa Cvičení: Na židli, pod židlí. on the chair na židli The cat is on the chair.

Více

ANGLICKÝ JAZYK 5. TŘÍDA

ANGLICKÝ JAZYK 5. TŘÍDA NEOTVÍREJ ZADÁNÍ, DOKUD NEDOSTANEŠ POKYN ANGLICKÝ JAZYK 5. TŘÍDA jméno: (Napiš své jméno ČITELNĚ TISKACÍM PÍSMEM.) OTÁZKY PŘED TESTEM. Vybranou odpověď dej celou do kroužku. 1. Jak dobře podle tvého názoru

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2015 - II. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2015 - II. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1. Vyškrtni jedno slovo ze tří v každém sloupci, které se liší výslovností samohlásky. draw son slim hat bike dad long class finish best

Více