Popis jednotlivých dílů Plech vozu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Popis jednotlivých dílů Plech vozu 071 10 10"

Transkript

1 Popis jednotlivých dílů Plech vozu Plech vozu 471 (671) d c x a y 17 4b 14 x b 11 x 7a x 4c Jednotlivé díly, které jsou stejné na všech vozech jsou očíslované pro jednoduchost stejným indexem, proto u vloženého vozu jsou některé číselné pozice vynechané. Řídící vůz 971 je velmi podobný s vozem 471, proto není samostatně v návodu uveden. 0 šablonka pro ohýbání skříně vozů 10 okap nad dveřmi pro cestující 1 skříň vozu 11 okap nad oknem stanoviště strojvedoucího 2, 3 díly čela s přechodovým můstkem 12 patky pro použití zvedáků 4a spodní díl předního čela 13 přechodové můstky 4b horní díl předního čela 14 stupačky 4c vnitřní část horního reflektoru 15 stupačky na čelo vozu 471/671/971 5 čelník 16 imitace čela automat. spřáhla 6 pluh 17 talíře nárazníků (menší, vnitřní mezi vozy) 7a,b,c střešní kryt+poklop průlezu (jen 471/671) 18 talíře nárazníků (větší, na čelo vozu 471/ 8 nárazníkové koše 671/971 9 spojovací díl mezi čelníkem dílu 2 a 3 19 madla na čela vozu 471/671/ zpětné zrcátka x výztuha střechy y možné použít v nemotorovém voze pro uchycení podvozků Některé drobné díly jsou udělány navíc jako náhradní..

2 Návod ke stavbě jednotky řady 471/071/971 (671/071/971) Budu popisovat víc do podrobností pro modeláře, kteří nemají žádnou zkušenost se stavbou modelů z leptaných mosazných plechů, ti zkušenější už mají určitě svůj vlastní postup prací Jaké nářadí ke stavbě budete potřebovat? Z těch základních, co má asi už každý modelář doma: odlamovací nožík (skalpel) jemné pilníky Z dalšího nářadí (pomůcek) budete potřebovat: ohýbačku, případně jiné vhodné pomůcky jako náhrada za ohýbačku (zámečnické svěrky, nějaký hranol, nebo něco jiného, podle čeho se dá ohýbat) pájecí nářadí, dále se bude hodit Neutrální pájecí kapalina, případně jiná chemikálie pro odmaštění a pájení. Jednodušší stavba je na vloženém voze 071, je totiž bez zakulaceného čelního stanoviště, proto doporučuji pro začátek stavby zvolit právě tento vůz. Skříň vozu nejdřív vysvoboďte z rámu plechu, postupně odstraňte vnitřek oken, bokem si odložte další použitelné díly pro sestavení dalších částí stavebnice. Pro odstříhávání jednotlivých dílů použijte skalpel nebo odlamovací nožík, jako podložku je možné použít např. tvrdý kartónový papír, na kterém jste dostali tuto stavebnici. Zbytky nerovností po odstranění dílů zabrousíme jemným pilníkem, velmi citlivě se věnujte oknům na stanovišti strojvedoucího, kde je plech zeslaben na poloviční tloušťku. Takto by měla vypadat opracovaná stavebnice před ohýbáním, pro názornost skříň vozu 471: Ohýbat budeme podle všech naznačených linek z vnitřní strany plechu (6 linek):

3 Jako šablonku pro ohýbání použijte tento díl z vloženého vozu č.0: Pro ohýbání lze zvolit prakticky jakýkoli technologický postup, od ohýbání od krajních linek směrem ke středu, nebo od středu ke krajům. Každý postup má své výhody i nevýhody, záleží hlavně na nářaďové výbavě a zkušenostech modeláře. Každý ohyb postupně kontrolujte podle šablony na několika místech podél skříně: Na následujících obrázcích bude vidět pár mých pokusů z ohýbání s různými pomůckami, včetně s vlastnoručně zhotovenou ohýbačkou. Ohýbání pomocí hranolu a zámečnických svěrek: Ohýbání pomocí hoblovacích nožů a svěráku:

4 Ohýbání pomocí domácí ohýbačky vytvořené z hoblovacích nožů:

5 Každým způsobem je možné provést ohnutí, poslední uvedený příklad je myslím nejméně pracný, důležité je zajistit pevné uchycení a ostrou hranu, podle které se provádí samotný ohyb. Ohýbání je vhodné provádět pomocí rovné a dostatečně pevné podložky. V oblasti ohybu u oken v horním patře může dojít k mírným deformačním vlnkám (důvodem je velmi málo materiálu pro ohyb nad okny), které se ale dají dobře odstranit, viz následující obrázek: Na levém snímku je vidět jak část po vyrovnání (levé okna), tak ještě nevyrovnaná část po ohnutí plechu (pravé okna). Nejlepšího výsledku jsem dosáhl podložením oken zevnitř pevnou podložkou a citlivým poklepáním malým kladívkem na vlnky přes nějakou nekovovou podložku třeba proužek tvrdého papíru, nebo dřívko od nanuku, v mém případě na obrázku je to čirá plastová podložka. Poklepáním kladívkem přímo na kov může dojít k poškození plechu!!! Po tomto vyrovnání bočnic a nové kontrole ohnutí podle šablony přistoupíme k sestavení zadního čela vozu z dílů 2 a 3, které sletujte ze zadní strany. Kdo bude chtít naletovat na čelník díly č. 8 pod nárazníky, je vhodné to udělat ještě před vlastním vletováním zadního čela do skříně vozu a hned přebrousit zbytky cínu, kdo bude lepit lepidlem, může toto udělat kdykoliv později. Jako další díly na zadní čelo už můžete vletovat díly č. 9 jak je to na následujícím třetím obrázku. Takto sestavené zadní čela nyní vletujte do skříně vozu, zámky by měly do sebe dobře zapadnout. Letování čela a bočnic je vhodné provádět z vnitřní strany vozu. Stupačky a přechodový můstek raději nechte až na samotný závěr po sestavení jednotky.

6 Tímto je hrubá stavba vloženého vozu hotová. Případný přebytečný cín (nebo lepidlo) z vnější strany skříně odstraňte za pomoci pilníku. Po začištění celé skříně své dílo důkladně odmaštěte, a poté již můžete přistoupit k povrchové úpravě nanesením základního nátěru a poté aplikovat jednotlivé barevné vrstvy podle zvoleného vzoru. Stejným způsobem sestavíte i řídící vůz 971 včetně zadního čela. Dále je tedy popsán postup stavby předního čela, který je stejný jak pro řídící vůz 971, tak i pro motorový vůz 471. Přední čelo se skládá ze dvou vrstev plechu, díly 4a, 4b. Tyto díly je potřeba ohnout podle zaoblení čela. Nemáme-li ohýbačku, pomůžeme si například nějakým kulatým válečkem. Ohýbání pomocí klíče z gola sady nářadí a měkké podložky, po které byly díly převálcovány a naohýbany, reflektor vytvarujte podle obrázku: Zakulacení kontrolujte přiložením na čelo vozu podle jeho tvaru skříně č. 1. Před zapájením čela ke skříni vozu je vhodné z vnitřní strany ještě naletovat horní reflektor, který vytvarujte podle obrázku (díl č. 4c), usazení je vidět na jedné z dalších fotografií. Do hlavního rámu usaďte nejprve spodní díl čela č. 4a, případně pilníkem lehce zabruste horní rohy, tak aby díl dobře dosedal ke skříni vozu.

7 Spodní díl čela č.4a vložený do ohnuté skříně vozu č.1: Dalším krokem je příprava a usazení vrchního dílu čela č. 4b (podle následujícího prvního obrázku). Ještě před vlastním zapájením tento díl v dolní části usaďte podle otvorů světel, v horní části sledujte usazení přes vyleptané drážky z horního dílu na mřížku spodního dílu čela. Zkosenou část a vrchní hranu (označené červenými šipkami) upravte tak, aby celý díl dobře dosedal ke skříni vozu. Až to tedy sedí na míru, lehce pak díl připájejte na spodní část čela č. 4a. Pak je vhodné provést pájení z vnitřní strany modelu, cínem nešetřete, protože při broušení boční hrany do zakulacených tvarů bude tato vnitřní část cínu tvořit základní nosnou vrstvu mezi čelem a bočnicí. Dále cínem zaplňte prostor mezi první a druhou vrstvou čela po krajích, opět cínem nešetřete, je lépe dát ho raději trochu víc, ať po následném přebroušení nevzniknou zbytečné díry, které by bylo třeba opět doplnit cínem. Jednotlivé fáze sestavení a zapájení čela řídícího i motorového vozu:

8 Před naletováním čelníku č. 5 a pluhu č. 6 je vhodné přebrousit spodní část pod světly, tvar čela je patrný na skutečné fotografii. Tvar čela na skutečném voze: Zabroušení spodní hrany na modelu: Po přebroušení předního čela pod světly upravte šířku čelníku č. 5 podle bočnice, opět podle lepení nebo letování dílů č. 8 tyto přiletujte předem, lepit můžete později. Po vletování čelníku upravte i pluh jak na šířku, tak i jeho zahnutí, pak vletujte podle obrázku. Tímto máte hrubou stavbu řídícího vozu hotovou a můžete přejít na stavbu skříně motorového vozu. Celý postup bude stejný, jen při ohýbání střešní části motorového vozu je potřeba dát pozor na část kolem výřezu v prostoru sběrače, ať si neohnete i zešikmení na střeše, na obrázku je to levá a pravá šikmina, která se zahne po ohnutí střechy dovnitř pod střechu. Proto je třeba ohýbat zvlášť delší část střechy, kterou máme upnutou v ohýbačce a kratší část střechy za výklenkem pro sběrač ohýbáme samostatně např. pomocí kleští, ale současně s levou částí, ať nedojde k deformaci skříně.

9 Ohýbání motorového vozu s výřezem ve skříni: Před vletováním zadního čela je potřeba mít zahnutou část střechy dovnitř v oblasti sběrače, ohyb přizpůsobíme podle délky střešního krytu č 7a, na který pak připájejte (přilepte) další díly č. 7b a 7c, viz obrázek hotové střechy. Hotová podoba výřezu ve střeše motorového vozu a doplněný průlez na střechu : Čelo motorového vozu je stejné jako u řídícího vozu, jen s tím rozdílem, že obsahuje navíc otvor pro anténku, kterou zaletujte z vnitřní strany skříně. Konečná podoba anténky č. 4d na modelu: Hrany plechu skříně a přechody mezi čelními plechy zaplněné mohutnou vrstvou cíny postupně zabrušujte za pomocí pilníku a brusného papíru do požadovaných kulatějších tvarů, tak aby přechody ze skříně vozu do čelních partií co nejlépe odpovídaly skutečné jednotce.

10 Podoba čel vozů po přebroušení: Nad nástupními dveřmi pro cestující naletujte okapy č. 10. Okap nad dveřmi po naletování a přebroušení: Umístění stupaček dílů č. 14 a dílů pro zvedáky č. 12 A ještě pár rad na závěr stavby: U okapů nad okny stanovištěm strojvedoucího zvažte použití před nátěrem podle plánované barevné verze, u barevného provedení červeno modro bílého okap vychází do tenké bílé linky, špatně se to maskuje, tento můžete dolepit dodatečně již nabarvený. Delší okap patří nad okno+dveře, kratší jen nad oknem na druhé straně. Díly označené jako č. 12 (na vozech je to místo pro použití zvedáků) můžou překážet při natáčení podvozků, použití proto předem vyzkoušejte ještě před nátěrem skříně. Jednoduché stupačky č. 14 jsou náchylné na poškození, tyto raději nalepte až na hotový model.

11 Stupačky na čelo vozu umístěné přes nárazníky č. 15 vytvarujte podle obrázku, nárazníkové talíře větší patří na čelo vozu 471 a 971, menší patří na nárazníky mezi vozy. Samotný nárazník je třeba vyrobit z vhodných dílů, kromě talíře není kulatý díl součásti stavebnice. Imitaci automatického spřáhla můžete vzhledově dále zdokonalit podle obrázku malou kapičkou cínu (vytvořením hrotu na čele) a v díře navrtat otvor do použité podložky (základu spřáhla zhotoveného z dřeva, plastu apod). Díly č. 19 slouží jako madla na čelech vozu, viz skutečné foto. Díly označené písmenem x měly sloužit jako výztuha střechy, v praxi se ukázalo jeho použití jako zbytečné a při instalaci osvětlení interiéru bude překážet. Díly označené písmenem y je možné použít v nemotorovém voze pro uchycení podvozků Po sestavení je dále možné vylepšit vzhled modelu použitím některých doplňků, jako jsou přechodové můstky, stěrače, návalky. Některé drobné díly jsou udělány navíc jako náhradní.. Ohnutá stupačka č. 15 a konečná podoba čela se stupačkami, nárazníky a automatickým spřáhlem: Masku podvozku opracujte od nálitků, tlumič přilepte podle obrázku, nejlépe na gumový měch. Konečná podoba masky podvozku: Pokud v průběhu stavby narazíte na nějaké problémy, budete potřebovat poradit, nebo nám budete chtít sdělit své připomínky, napište na níže uvedený r.slo@seznam.cz Hodně štěstí se stavbou Vám přejí Roman Slowiaczek a Martin Ostruszka

STAVBA ZELENÉHO ANTONA 486.0

STAVBA ZELENÉHO ANTONA 486.0 STAVBA ZELENÉHO ANTONA 486.0 (I. díl) Lokomotiva řady 486.0 i tendr 923.0 (lokomotivy s nimi jezdili na začátku provozu) je postavena z leptu, na pojezdu BR19 (Guetzold). Pojezd tendru je postaven rovněž

Více

build %59 %60 63 %55 %58 %57 %55 2x %61 %55 %61 %56 %61 %61 %76 50 mm. 50 mm. 1:100 = 100% 50 mm. 1:87 = 116% 50 mm.

build   %59 %60 63 %55 %58 %57 %55 2x %61 %55 %61 %56 %61 %61 %76 50 mm. 50 mm. 1:100 = 100% 50 mm. 1:87 = 116% 50 mm. build :00 3 4 Hyundai HL 770-7A 6. build :888 5 9 7 0 %6. % % 8 5 %7 8 4 3+5 0 % %6 % % 0 3 % 6 6. 8 0 9 0 %6. Podlepit 8 3 4 Podlepit 3x 3x 6. 6. 5 0 4 %8 9 %6. 30 3 4 4e %5 53 34 35 36 3x 37 Šablona

Více

Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Sgnss.

Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Sgnss. Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Sgnss. Tento model lze zařadit do V provozní epochy. Lze se s ním potkat ponejvíce na hlavních tazích a to v soupravách kontejnerových vlaků. Stavebnice

Více

X1 1e X1a. 9aL. 7a 9. 9bR. 3c 3b 1b. 2 4g 1a 4b 4f 4a. 6h 6e 6a 6b A. 1d X4 3 4f. 5d 5j. B 6c 6d

X1 1e X1a. 9aL. 7a 9. 9bR. 3c 3b 1b. 2 4g 1a 4b 4f 4a. 6h 6e 6a 6b A. 1d X4 3 4f. 5d 5j. B 6c 6d Mercedes-enz itaro NG Papírový model nízkopodlažního autobusu na stlačený zemní plyn Přípravné práce: Lomové hrany jsou značeny malým trojúhelníčkem, černý trojúhelníček ( ) značí nařezávání z líce vystřihovánky,

Více

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod 1. Schéma a pojmenování částí: horní kryt vertikální montážní lišty horizontální montážní úhelníky zámek čelních dveře 2 nosná kolečka rám boční dveře s ručními

Více

Něco málo z historie. Model BTTB

Něco málo z historie. Model BTTB Nemálo modelářů velikosti středu vlastní atraktivní patrovou jednotku Berlin TT Bahn (datum uvedení na trh zatím se mi nepodařilo zjistit), která však již dnešním nárokům moc nevyhovuje a tak si čas od

Více

KAROSA B731/B732. Papírová vystřihovánka klasického městského autobusu

KAROSA B731/B732. Papírová vystřihovánka klasického městského autobusu KAROSA B731/B732 Papírová vystřihovánka klasického městského autobusu Přípravné práce: Lomové hrany jsou značeny malým trojúhelníčkem, černý trojúhelníček ( ) značí nařezávání z líce vystřihovánky, bílý

Více

Art. no. 3711120 ABSCO REGENT NÁVOD K MONTÁŽI. Přední strana: PŘÍPRAVA TERÉNU

Art. no. 3711120 ABSCO REGENT NÁVOD K MONTÁŽI. Přední strana: PŘÍPRAVA TERÉNU ABSCO REGENT NÁVOD K MONTÁŽI Art. no. 3711120 Přední strana: bok: výška: 3,0 m 2,18 m 2,1 m 2280 PŘÍPRAVA TERÉNU - TERÉN PRO KŮLNU MUSÍ BÝT ROVNÝ. DOPORUČUJEME, ABY KŮLNA BYLA POSTAVENA NA BETONOVOU DESKU

Více

1 1c 1e 1d 1a. 1b 2b c 1d 1a. 3a 3 2c. 3 3b

1 1c 1e 1d 1a. 1b 2b c 1d 1a. 3a 3 2c. 3 3b e d d c c d a (a) (b) (a) (a) (b) (b) ()(a) c c (b) d (b) (c) d d (b) b e e e e (b) e (a) (d) (a) a (a) b PK09/ :87 () () () a b a c e d a (c) 644--9-5 Stavbu zahájíte připojením boků karosérie a a b ke

Více

PATROVÉ VOZY Bmto OD FIRMY KUEHN-MODEL (12.05.2009) Autor textu a obrázkové přílohy: Jiří Sládek (http://kolejiste.jbchocen.cz)

PATROVÉ VOZY Bmto OD FIRMY KUEHN-MODEL (12.05.2009) Autor textu a obrázkové přílohy: Jiří Sládek (http://kolejiste.jbchocen.cz) WWW: www.trainmania.info E-mail: trainmania@volny.cz PATROVÉ VOZY Bmto OD FIRMY KUEHN-MODEL (12.05.2009) Autor textu a obrázkové přílohy: Jiří Sládek (http://kolejiste.jbchocen.cz) Ve druhé polovině dubna

Více

Mercedes-Benz Intouro

Mercedes-Benz Intouro Mercedes-enz Intouro Papírový model moderního reionálního autobusu Přípravné práce: lomové hrany jsou značeny malou šipkou, plná černá šipka označuje lom z lícové strany vystřihovánky, obrysová šipka lom

Více

1 1c 1e 1d 1a. 1b 2b c 1d 1a. 3a 3 2c

1 1c 1e 1d 1a. 1b 2b c 1d 1a. 3a 3 2c (a) e d d c c d a (b) (a) (a) (b) (b) ()(a) c c (b) (b) d (c) d d (b) b e e (a) (d) (a) e e (b) e (a) a b PK09/0 :87 () () () a b a c e d a (c) 644-6-VII-75 Stavbu zahájíte připojením boků karosérie a

Více

ELEKTRICKÁ LOKOMOTIVA 193 ČD OD FIRMY PIKO

ELEKTRICKÁ LOKOMOTIVA 193 ČD OD FIRMY PIKO České dráhy si pronajaly 10 vícesystémových strojů řady 193. Mají nahradit řadu 371, díky čemuž odpadne přepřahání za hranicemi (konkrétně v Drážďanech) na lince do Německa. Lokomotivy jsou schopny provozu

Více

TRAINMANIA ZAJÍMAVOSTI O VELKÉ

TRAINMANIA ZAJÍMAVOSTI O VELKÉ V roce 2015 firma Arnold oznámila ve velikosti TT novinku, čtyřosé výsypné vozy OOtv v tříkusových setech a navíc ve dvou provedeních; s nižšími a s vyššími sajtnami. Dva sety spadají do III. epochy pod

Více

Drobné dárky utužují přátelství, a platí. Adventní kalendář na kolečkách HOBBY

Drobné dárky utužují přátelství, a platí. Adventní kalendář na kolečkách HOBBY Adventní kalendář na kolečkách Pro děti je prosinec měsícem velkého těšení na Vánoce, stromeček a dárky. S adventním kalendářem, který pro ně má na každý den nějaký dáreček nebo dobrotu, to utíká rychleji

Více

Ikarus 250 Vystřihovánka dálkového autokaru legendární značky

Ikarus 250 Vystřihovánka dálkového autokaru legendární značky Ikarus 0 Vystřihovánka dálkového autokaru leendární značky řípravné práce: Lomové hrany jsou značeny malým trojúhelníčkem, černý trojúhelníček ( ) značí nařezávání z líce vystřihovánky, bílý trojúhelníček

Více

Minecraft - figurky. Návrh rozměrů a konstrukce

Minecraft - figurky. Návrh rozměrů a konstrukce Minecraft - figurky Kdo by neznal fenomenální hru Minecraft a její postavičky? Pojďte si vyrobit známé postavičky dle uvedeného návodu, nebo na info@drevodilnakulicka.cz požádejte o jejich vyrobení a namalujte

Více

Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Pp.

Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Pp. Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Pp. Tento model lze zařadit do III-V provozní epochy. Vůz byl převážně používán v ucelených soupravách. V současnosti jsou tyto vozy již nahrazeny vozy

Více

Portoforte 170. Montážní návod

Portoforte 170. Montážní návod Portoforte 170 Montážní návod Stav 03/2012 Montážní návod přístřešku pro - Portoforte 170 Hlavní rozměry: Na vyobrazených nákresech vidíte všechny hlavní rozměry přístřešku. Kromě toho jsou zde nakresleny

Více

MOTOROVÁ LOKOMOTIVA ŘADY 106 DR OD FIRMY PIKO 19.10.2015

MOTOROVÁ LOKOMOTIVA ŘADY 106 DR OD FIRMY PIKO 19.10.2015 Do obchodů se dostal další novinkový model roku 2015 od firmy Piko, lokomotiva BR 106 DR. Poněkolikáté se jedná o stroj, která již ve velikosti TT na trhu nějaký pátek je. Já sám mám Tilligův model od

Více

ELEKTRICKÁ LOKOMOTIVA ČD CARGO OD FIRMY PIKO VI ČDC

ELEKTRICKÁ LOKOMOTIVA ČD CARGO OD FIRMY PIKO VI ČDC Firma PIKO Spielwaren GmbH nabídla modelářům ve velikosti H0 model moderní elektrické lokomotivy Vectron od firmy Siemens. Na trhu je v současnosti již několik provedení včetně motorového, dokonce došlo

Více

Montážní návod dutinkové desky

Montážní návod dutinkové desky Montážní návod dutinkové desky Příprava konstrukce Před pokládkou dutinkových desek doporučujeme připravit nosnou dřevěnou konstrukci. Krokve musí být kvůli montáži široké min. 60 mm (doporučujeme 80 mm).

Více

Montážní návod Hliníkový teleskopický rám do okna se sítí proti hmyzu

Montážní návod Hliníkový teleskopický rám do okna se sítí proti hmyzu Popis dílů Obsah balení 2 x vnitřní profil krátký A1 a vnější profil krátký B1 2 x vnitřní profil dlouhý A1 a vnější profil dlouhý B1 4 x rohové spojky C 2 x zavěšovací háčky krátké D 2 x zavěšovací háčky

Více

objem 24 litrů objem 17 litrů MIKROVLNNÉ TROUBY 17 LITRŮ S INTEGROVANÝM VESTAVNÝM RÁMEČKEM ZÁVĚSNÝ NÁBYTEK

objem 24 litrů objem 17 litrů MIKROVLNNÉ TROUBY 17 LITRŮ S INTEGROVANÝM VESTAVNÝM RÁMEČKEM ZÁVĚSNÝ NÁBYTEK 570 570 Mikrovlnné trouby MIKROVLNKY KOMPAKTNÍ MIKROVLNNÁ TROUBA objem 40 litrů, výška 45 cm 50 365 MIKROVLNNÁ TROUBA S VLASTNÍM RÁMEČKEM objem 24 litrů 4,5 min. 380 570 100 23 547 544 560 550 458 458

Více

ELEKTRICKÁ LOKOMOTIVA ČD OD FIRMY KUEHN

ELEKTRICKÁ LOKOMOTIVA ČD OD FIRMY KUEHN Bastard ve velikosti TT od firmy Kuehn je na trhu již nějaký ten rok. Během té doby se objevil v několika provedeních, včetně verze patřící správě DR. Do dnešního dne, pokud mám úplné informace, bylo vyrobeno

Více

Návod na montáž a střešních oken Solara KLASIK

Návod na montáž a střešních oken Solara KLASIK Návod na montáž a střešních oken Solara KLASIK Okno instalujte do sklonu střechy 20-90 k vodorovné rovině. Při nižším sklonu je nutné použít pomocný zdvihový rám. Do střechy osazujte kompletní okno, není

Více

http://www.workshopdata.com/printmaintenance.do

http://www.workshopdata.com/printmaintenance.do Stránka č. 1 z 5 Údaje o zákazníkovi: Jméno: Poštovní Kód: : : SPZ: Stav najetých kilometrů: Vysvětlující ikony: Kód OE Dodatečná Práce OK Dokončeno Potřebuje výměnu/opravu * Mohou být potřebné náhradní

Více

Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Vase.

Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Vase. Foto návod na slepení modelu nákladního vozu řady Vase. Tento model lze zařadit do IV provozní epochy. Je to typický představitel nákladních vozů se kterým bylo možno se setkat na většině tratí tehdejších

Více

silniční fréza Wirtgen W 2000 Papírový model 1:100 www.z-modely.ic.cz

silniční fréza Wirtgen W 2000 Papírový model 1:100 www.z-modely.ic.cz silniční fréza Wirtgen W 2000 Papírový model 1:100 www.z-modely.ic.cz Wirtgen W 2000 Základní technické informace Silniční fréza na housenkovém podvozku je určená odstraňování vozovkových souvrství převážně

Více

Stavba Albatrosa 498.022 IV. díl

Stavba Albatrosa 498.022 IV. díl Stavba Albatrosa 498.022 IV. díl Jako první je třeba udělat parní potrubí, které je třeba spustit z dýmnice do parních strojů. Roury se přiletují do dýmnice a v parních strojích se nechají jen volně zapustit

Více

1/16 Číslo protokolu: arval3 cr 10932

1/16 Číslo protokolu: arval3 cr 10932 1/16 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ARVAL CZ s.r.o. Na Pankraci 26 140 00 Praha 4 ÚDAJE O VOZIDLE RZ: Tovární značka (výrobce):

Více

L I A Z závodní tahač Stavbu modelu začneme přípravnými pracemi. Díly označené žlutě, jsou společné pro oba kamiony. R ozdílné díly už se

L I A Z závodní tahač Stavbu modelu začneme přípravnými pracemi. Díly označené žlutě, jsou společné pro oba kamiony. R ozdílné díly už se 22 25 23 25 24 17 14 15 16 1 4 12 11 2 27 26 73 13 74 22 21 18 6160 57 58 62 56 59 32 29 28 31 67 68 69 65 66 62 63 64 62 70 71 45 44 41 40 38 39 8 9 10 55 54 69 68 62 33 35 65 67 66 47 53 6 52 51 50 48

Více

10 tipů jak na stavbu modelů

10 tipů jak na stavbu modelů 10 tipů jak na stavbu modelů 1. tip Návod jak postupovat se stavbou modelů z resinových stavebnic Jiří Jirman www.modely-aut.cz ÚVODEM Dostává se vám do rukou ebook 10 tipů jak na stavbu modelů, který

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

MOTOROVÝ VŮZ ŘADY 840 ČD OD FIRMY KUEHN

MOTOROVÝ VŮZ ŘADY 840 ČD OD FIRMY KUEHN V roce 2012 firma Kuehn ohlásila výrobu motorového vozu RS1. Pro české modeláře to byla potěšující zpráva, neboť toto vozidlo jezdí i na našich tratích jako řada 840. Německá verze stroje nese označení

Více

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v)

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Kniha Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Pomůcky: bílá vlnitá lepenka modrý holografický papír tavná pistole s náplní pravítko dlouhé a pravoúhlé nůžky nalepovací obrázky modrá saténová stuha 1

Více

Letadlo. Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace:

Letadlo. Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace: Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace: Škola: Střední škola a Základní škola Lipník nad Bečvou, Osecká

Více

Montáž garnýže a dveří

Montáž garnýže a dveří Montáž garnýže a dveří ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO MONTÁŽ Před zahájením montážních prací zajistěte stavební připravenost místa montáže (teplota, vlhkost a další) dle podmínek stanovených v PLÁNU ZAJIŠTĚNÍ

Více

TRAINMANIA 45 VÝROBA PLECHOVÝCH HAL ZAJÍMAVOSTI O VELKÉ I MALÉ ŽELEZNICI

TRAINMANIA 45 VÝROBA PLECHOVÝCH HAL ZAJÍMAVOSTI O VELKÉ I MALÉ ŽELEZNICI Většina z vás určitě zná materiály firmy Evergreen. V současnosti jsou již hodně rozšířené a nabídka je široká. Jedná se o polystyrenové polotovary různých podob, tvarů a velikostí. Kulatiny v mnoha průměrech,

Více

Horní část střechy Spodní část střechy

Horní část střechy Spodní část střechy NÁVOD: Před zahájením práce na sestavení vystřihovánky si připravíme nezbytné nástroje a pomůcky. Budeme potřebovat řezák (odlamovací nůž), nůžky, nůž s tupou špičkou (pro nařezávání hran), ocelové pravítko,

Více

Stavebnice pojezdu lokomotivy T426.0 H0 pojezdy.wz.cz pojezdy@seznam.cz

Stavebnice pojezdu lokomotivy T426.0 H0 pojezdy.wz.cz pojezdy@seznam.cz Stavebnice pojezdu lokomotivy T426.0 H0 Pavel Gülich pojezdy.wz.cz pojezdy@seznam.cz Návod Obsah stavebnice: Položka Počet Poznámka Lept T426.0 v2 Převodovka NWSL 152-6 Motor Mashima 16/26 Setrvačník ø14

Více

DELTA Svratka s.r.o., Partyzánská 411, 592 02 Svratka tel: +420 566662215, fax: +420 566662554 IČ: 150 50 611 DIČ: 351-150 50 611 Obchodní oddělení:

DELTA Svratka s.r.o., Partyzánská 411, 592 02 Svratka tel: +420 566662215, fax: +420 566662554 IČ: 150 50 611 DIČ: 351-150 50 611 Obchodní oddělení: DELTA Svratka s.r.o., Partyzánská 411, 592 02 Svratka tel: +420 566662215, fax: +420 566662554 e-mail: info@deltasvratka.cz, http://www.deltasvratka.cz/ IČ: 150 50 611 DIČ: 351-150 50 611 Společnost je

Více

Jak připravit fotodokumentaci vozidla. Nezapomeňte, že vozidlo můžete nafotit nejdříve 5 dní před počátkem pojištění.

Jak připravit fotodokumentaci vozidla. Nezapomeňte, že vozidlo můžete nafotit nejdříve 5 dní před počátkem pojištění. pojišťovna Jak připravit fotodokumentaci vozidla Vozidlo musí být čisté, bez nánosů špíny či sněhu. Foťte jen za denního světla nebo za kvalitního vnějšího osvětlení. Minimální rozlišení snímků je alespoň

Více

Z rozhledny je pěkný výhled na Krkonoše, Jizerské hory, ale i Zvičinu, Mužský, Bezděz, Ralsko a Lužické hory.

Z rozhledny je pěkný výhled na Krkonoše, Jizerské hory, ale i Zvičinu, Mužský, Bezděz, Ralsko a Lužické hory. O Rozhledně Štěpánka (německy Stephanshöhe) je kamenná novogotická rozhledna na vrchu Hvězda (959 m) v nejzápadnějších Krkonoších, na Příchovickém hřebeni. Nachází se v katastrálním území Příchovice u

Více

instalační příručka ČR: SK:

instalační příručka ČR: SK: instalační příručka Délka Tloušťka Šířka Počet Grafické znázornění Stěna C A Stěna C Stěna C Stěna A B Stěna A Stěna E Stěna B Stěna D Stěna D Stěna D Stěna B D Stěna B Stěna D Stěna E Stěna E Stěna E

Více

obr. 4 obr. 5 obr. 6. obr. 7 obr. 8 obr. 9

obr. 4 obr. 5 obr. 6. obr. 7 obr. 8 obr. 9 24.3.2011 DELTA Svratka s.r.o., Partyzánská 411, 592 02 Svratka tel: +420 566662215, fax: +420 566662554 e-mail: info@deltasvratka.cz, http://www.deltasvratka.cz/ IČ: 150 50 611 DIČ: 351-150 50 611 Společnost

Více

Pravidla opracování skla:

Pravidla opracování skla: KATALOG A VITRÁŽÍ KATALOG VZORŮSKEL A VITRÁŽÍ 2011 Pravidla opracování skla: Pískování a gravír - obecně se doporučuje pískování motivu na hladká skla ( Float, Planibel, Satináto) Ornamentní skla - gravír

Více

Nezapomeňte, že vozidlo můžete nafotit nejdříve 5 dní před počátkem pojištění.

Nezapomeňte, že vozidlo můžete nafotit nejdříve 5 dní před počátkem pojištění. JAK PŘIPRAVIT FOTODOKUMENTACI VOZIDLA Co byste měli vědět než se pustíte do focení Vozidlo musí být čisté, bez nánosů špíny či sněhu. Foťte jen za denního světla nebo za kvalitního vnějšího osvětlení.

Více

Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol

Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol CZ.1.07/1.5.00/34.0452 Číslo projektu Číslo materiálu CZ.1.07/1.5.00/34.0452 OV_2_2_Domovní elektrické instalace

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy ASCIM

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy ASCIM Návod k instalaci a montáži krbové sestavy ASCIM 06 018 51 01 14 10 27052011 Krbová vložka: Malvik Certifikát: E 30 00449 09 ze dne 15. 5. 2009 Vydal: Strojírenský zkušební ústav, s. p., notifikovaná osoba

Více

Konferenční stolek se zapuštěným podnosem

Konferenční stolek se zapuštěným podnosem Konferenční stolek se zapuštěným podnosem Prosím ke stolu Konferenční stolek se zapuštěným podnosem Tento konferenční stolek to má v sobě: Má zapuštěný podnos, takže můžete hosty pohostit různými pamlsky.

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Adonis

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Adonis 09102012 Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Adonis Krbová vložka: Jonava III Certifikát obestavby: RRF 40 12 3013 ze dne 06. 08. 2012 Vydal: Rhein-Ruhr Feuerstätten Prüfstelle Im Lipperfeld 34

Více

TRAINMANIA. KRYTÝ VŮZ Gags ČSD V TT OD FIRMY SDV MODEL SDV model - kat. č ZAJÍMAVOSTI O VELKÉ I MALÉ ŽELEZNICI

TRAINMANIA. KRYTÝ VŮZ Gags ČSD V TT OD FIRMY SDV MODEL SDV model - kat. č ZAJÍMAVOSTI O VELKÉ I MALÉ ŽELEZNICI Firmu SDV model asi netřeba představovat. Již téměř tři desetiletí nabízí na tuzemském i zahraničním trhu modely silniční a vojenské techniky ve velikosti H0. Před několika lety se však pustila i do velikosti

Více

Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu

Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu Obsah: S. 2-3........... Důležité informace S. 3........... Potřebné nářadí S. 4........... Příprava skla DORMOTION L S. 4........... Rozsah dodávky

Více

1/18 Číslo Expertízy: csobl crg 1137

1/18 Číslo Expertízy: csobl crg 1137 1/18 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 ÚDAJE O VOZIDLE RZ: 3AP6499 Tovární

Více

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA zahradní domek MALTA

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA zahradní domek MALTA No. Délka Šířka Tloušťka Počet kusů Ilustrace Stěna A, B, C, D Stěna C, D Stěna A Stěna A, B Krokev Střešní prkna Větrolam Pomocná lať větrolamu Okapové Prkno Pomocná lať Latě Podlahová Lišta Pastorek

Více

1/18 Číslo protokolu: csob cpostcr 27

1/18 Číslo protokolu: csob cpostcr 27 1/18 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ÚDAJE O VOZIDLE Tovární značka (výrobce): VIN: Max. výkon (kw): Typ karoserie: Datum

Více

MANUÁL MONTÁŽE PLACHTOVÁ HALA P

MANUÁL MONTÁŽE PLACHTOVÁ HALA P Základní technické informace Šířka: 9,76 m Délka: 26 m Výška: 4,58 m Šířka vrat: 3,5 m Výška vrat: 3,8 m Rozteč oblouků: 2 m Příprava k montáži Pro montáž je nutné vybrat takový terén, jehož sklon v délce

Více

XL-FOTSET32 Sada pro instalaci optických konektorů. Uživatelský návod

XL-FOTSET32 Sada pro instalaci optických konektorů. Uživatelský návod XL-FOTSET32 Sada pro instalaci optických konektorů Uživatelský návod Obsah kufříku: 1. karbidová tužka / lámačka 2. stříkačky 3. odizolovávač optických kabelů 4. Epoxidové lepidlo, dvousložkové 5. Propylalkohol

Více

Návod k obsluze, údržbě a opravám oken a dveří

Návod k obsluze, údržbě a opravám oken a dveří K tomu, aby si nový výrobek udržel co nejdéle svou životnost, sestavili jsme pro Vás návod k obsluze, údržbě a opravám. Stejně jako např. Vaše auto, vyžadují i Vaše okna-dveře určitou péči a údržbu. Pokud

Více

Návod k modulární sestavě Cavia Design

Návod k modulární sestavě Cavia Design Návod k modulární sestavě Cavia Design Úvod: Modulární díly od společnosti Cavia Design jsou vytvořeny z laserem vyřezávané překližky a jsou navrženy tak, aby umožňovaly nepřeberné množství možností sestavení,

Více

ŘADOVÉ SKŘÍNĚ QA. Rozváděčové skříně

ŘADOVÉ SKŘÍNĚ QA. Rozváděčové skříně Základní provedení skříně obsahuje: skelet odnímatelný horní kryt odnímatelný zadní kryt otvor ve dně 2 boční lišty dveře výklopná klika vložka DB5 šroubovaná perforovaná výztuha po celém obvodu dveří

Více

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Přečtěte si před započetím prací Potřebné nástroje lepicí/těsnící materiál svinovací metr imbusový klíč, 5 x 2 mm vrták, 15 mm vrtačka vodováha

Více

Technický úvod. Vnitřní háčky Standardní výbavou jsou polyamidové háčky na bočnicích uvnitř šatníku.

Technický úvod. Vnitřní háčky Standardní výbavou jsou polyamidové háčky na bočnicích uvnitř šatníku. Technický úvod Dosedací plocha dveří Šatní buňka má dosedací plochu dveří po celém jejich obvodu. Tato konstrukce významně snižuje riziko prolomení dveří dovnitř korpusu a zároveň znemožňuje přeříznutí

Více

Fast Fiber Connect. Optické konektory pro rychlou instalaci

Fast Fiber Connect. Optické konektory pro rychlou instalaci Fast Fiber Connect Optické konektory pro rychlou instalaci Uživatelský návod KONF-SC-A KONF-SC-B KONF-TOOLSET SC konektor pro kabely bez krimpování SC konektor pro kabely s izolací 2-3mm Instalační přípravek

Více

Jak připravit fotodokumentaci vozidla. Nezapomeňte, že vozidlo můžete nafotit nejdříve 5 dní před počátkem pojištění.

Jak připravit fotodokumentaci vozidla. Nezapomeňte, že vozidlo můžete nafotit nejdříve 5 dní před počátkem pojištění. Jak připravit fotodokumentaci vozidla Vozidlo musí být čisté, bez nánosů špíny či sněhu. Foťte jen za denního světla nebo za kvalitního vnějšího osvětlení. Minimální rozlišení snímků je alespoň 1024 768

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS 28022013 Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS Krbová vložka: PINUS Prüfgutachten Nr. RRF 40 12 2982 Vydal: Rhein-Ruhr Feuerstätten Prüfstelle. Im Lipperfeld 34b. 406 47 Oberhausen Použité normy:

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. PALIS GYM Train

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. PALIS GYM Train PALIS GYM Train Věž s podestou ve výšce 125 cm se skluzavkou, žebříkem a střechou, s prolézacím válcem a lezecími stěnami v nižší části, houpačkový modul Obr. 1 Vyobrazení Vašeho hřiště Obr. 2 Dopadová

Více

Přelakování podvozku, náprav a ráfků kol

Přelakování podvozku, náprav a ráfků kol Všeobecné informace o lakování Všeobecné informace o lakování DŮLEŽITÉ! Společnost Scania doporučuje, aby se komponenty z měkkého a poddajného materiálu nelakovaly, protože barva může mít vliv na trvanlivost

Více

1/19 Číslo protokolu: csob cpostcr 289

1/19 Číslo protokolu: csob cpostcr 289 1/19 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ÚDAJE O VOZIDLE Tovární značka (výrobce): VIN: Max. výkon (kw): Typ karoserie: Datum

Více

Všeobecné pokyny pro instalaci, montáž a skladování a údržbu kompenzátorů z měkkých látek

Všeobecné pokyny pro instalaci, montáž a skladování a údržbu kompenzátorů z měkkých látek sídlo 439 87 Očihov 148 +420 415 237 971 +420 415 237 972 DIČ CZ61538272 Všeobecné pokyny pro instalaci, montáž a skladování a údržbu kompenzátorů z měkkých látek V tomto návodu jsou shrnuty všeobecné

Více

1/17 Číslo protokolu: csob banka 319

1/17 Číslo protokolu: csob banka 319 1/17 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 197 ÚDAJE O VOZIDLE Tovární značka (výrobce): VIN: Max. výkon (kw): Typ karoserie: Datum

Více

Hlavní součástí tohoto výrobku je sběrná nádoba, která může být instalována třemi různými způsoby:

Hlavní součástí tohoto výrobku je sběrná nádoba, která může být instalována třemi různými způsoby: NÁDOBA NA ÚSPORNÉ KOMPAKTNÍ ZÁŘIVKY A VÝBOJKY NÁDOBA NA ÚSPORNÉ KOMPAKTNÍ ZÁŘIVKY A VÝBOJKY 1. Popis a použití: Sběrná nádoba je určena pro sběr úsporných kompaktních zářivek a výbojek. Uplatnění může

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na strop

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na strop AGILE 50 2/ / 00650 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat přídavné údaje

Více

Montáţní návod na Nářaďový Panelový Domek TYP NPD 5,6,7 (bez podlahy)

Montáţní návod na Nářaďový Panelový Domek TYP NPD 5,6,7 (bez podlahy) 24.3.2011 DELTA Svratka s.r.o., Partyzánská 411, 592 02 Svratka tel.: +420 566662215, fax: +420 566662554 e-mail: info@deltasvratka.cz, http://www.deltasvratka.cz/ IČ: 150 50 611 DIČ: 351-150 50 611 Společnost

Více

Výtvarné nápady březen 2018

Výtvarné nápady březen 2018 Výtvarné nápady březen 2018 Jana Podzemná chrastící příšerky chrastící přáníčka tisk z polystyrenové destičky chrastící příšerky -kreslení -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

SESTAVY DO PEVNÉHO DÍLU DVEŘÍ

SESTAVY DO PEVNÉHO DÍLU DVEŘÍ SESTAVY DO PEVNÉHO DÍLU DVEŘÍ Dveřní sestavy schránek se osazují zpravidla do pevné části vchodové stěny tvořené z plastových, ocelových, dřevěných nebo Al profilů. Pro upevnění sestavy schránek se používají

Více

Technická servisní konference 04/2016

Technická servisní konference 04/2016 Technická servisní konference 04/2016 Technická servisní konference 04/2016 VAT/1 - TSC Karoserie, interiér, lak Obsah prezentace lak: Octavia III, Rapid koroze VIN Yeti koroze postranice ElsaPro laková

Více

MOTOROVÝ VŮZ ŘADY VT 135 OD FIRMY KRES 16.07.2014

MOTOROVÝ VŮZ ŘADY VT 135 OD FIRMY KRES 16.07.2014 Motorový vůz řady VT 135 byl určen pro osobní přepravu na vedlejších tratích někdejších říšských drah. Vyvinut byl ve 30. letech 20. století. V 60. letech byla firmou Piko vyvinuta jeho zmenšenina v modelové

Více

instalační příručka Instalační příručka ČR: SK:

instalační příručka Instalační příručka ČR: SK: Instalační příručka Číslo Rozměr, mm Délka Šířka Tloušťka Počet Grafické znázornění Stěna A C Stěna A Stěna A Stěna C Stěna D Stěna D Stěna B Stěna B Stěna B Stěna D Stěna B Stěna B D Stěna E Stěna E Stěna

Více

MANUÁL MONTÁŽE PŘÍSTŘEŠEK PRO ZVÍŘATA LT

MANUÁL MONTÁŽE PŘÍSTŘEŠEK PRO ZVÍŘATA LT Základní technické informace Šířka: 8 m Délka: 8 m Výška: 4 m Šířka vrat: 1,88 m Rozteč oblouků: 2 m Příprava k montáži Pro montáž je nutné vybrat takový terén, jehož sklon v délce i šířce haly nepřevyšuje

Více

Volkswagen Financial Services Pekařská Praha 5

Volkswagen Financial Services Pekařská Praha 5 1/33 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 Volkswagen Financial Services Pekařská 6 155 00 Praha 5 ÚDAJE O VOZIDLE RZ: 3AA9111

Více

ZAHRADNÍ PLECHOVÝ DOMEK - D04255

ZAHRADNÍ PLECHOVÝ DOMEK - D04255 ZAHRADNÍ PLECHOVÝ DOMEK - D04255 VŠEOBECNÉ UPOZORNĚNÍ před montáží si pečlivě pročtete tento návod a seznamte se s jednotlivými díly a postupem montáže jednotlivé díly opatrně vyndejte z balení, menší

Více

KATALOG SOUČÁSTÍ ŽELEZNIČNÍCH KOLEJOVÝCH VOZIDEL A ŽELEZNIČNÍHO ZAŘÍZENÍ ČD

KATALOG SOUČÁSTÍ ŽELEZNIČNÍCH KOLEJOVÝCH VOZIDEL A ŽELEZNIČNÍHO ZAŘÍZENÍ ČD KATALOG SOUČÁSTÍ ŽELEZNIČNÍCH KOLEJOVÝCH VOZIDEL A ŽELEZNIČNÍHO ZAŘÍZENÍ ČD Katalog součástí ČD je obrazovou dokumentací součástí železničních kolejových vozidel Českých drah a železničního zařízení. Tyto

Více

&(1. $ 0$18d/ 6âWÔ SURWL KP\]X Sešit 4 (1/2012) climax

&(1. $ 0$18d/ 6âWÔ SURWL KP\]X Sešit 4 (1/2012) climax Sešit 4 (1/2012) t o n e j l e p š í p o d s l u n c e m Kontakt SERVIS CLIMAX a. s. - výrobce stínicí techniky Kontakt Kontakt Sítě proti hmyzu Příjem zakázek tel./fax: +420 571 405 607 mobil: +420 603

Více

DistriBox D12 ROZVÁDĚČOVÉ SKŘÍNĚ QA. Tabulka výběru skříní. Rozváděčové skříně

DistriBox D12 ROZVÁDĚČOVÉ SKŘÍNĚ QA. Tabulka výběru skříní. Rozváděčové skříně DistriBox Rozváděčové skříně Tabulka výběru skříní hloubka 300 400 500 D12 Rozměry skeletu Skříň IP40 Boční kryty IP40 Skříň IP55 Boční kryty IP55 Podstavce Montážní panely šířka výška 1 QA40-180603 35462

Více

Folding scaffold. unit

Folding scaffold. unit Fahrgerüste zum Poklopemn Folding scaffold unit Pojízdná sklapovací lešení rychle připravena k použití, snadno se ovládají a jsou obzvláště bezpečná. Tato verze má výhodu v tom, že spodní patro lešení

Více

OBI Návod Udělej si sám Náročnost: Pro pokročilé Obsah Doba výroby Úvod/Tipy a triky, Celková doba výroby: Seznam materiálu, Seznam nářadí,

OBI Návod Udělej si sám Náročnost: Pro pokročilé Obsah Doba výroby Úvod/Tipy a triky, Celková doba výroby: Seznam materiálu, Seznam nářadí, OBI Návod Udělej si sám 1 Zahradní vozík Náročnost: Pro pokročilé Obsah Úvod/Tipy a triky, str. 2 Seznam materiálu, str. 3 Seznam nářadí, str. 4 Návod k výrobě, str. 5 8 Plánek, str. Doba výroby Celková

Více

Textová část NOVÉ PRVKY PRAŽSKÉHO MOBILIÁŘE - ULIČNÍ VYBAVENÍ

Textová část NOVÉ PRVKY PRAŽSKÉHO MOBILIÁŘE - ULIČNÍ VYBAVENÍ Textová část NOVÉ PRVKY PRAŽSKÉHO MOBILIÁŘE - ULIČNÍ VYBAVENÍ Při řešení návrhu městského mobiliáře byl jako hlavní materiál zvolen beton, který je velmi kvalitním materiálem s celou řadou výhod. Jedná

Více

Pro tvorbu modelů sestav budete používat panel nástrojů Sestava.

Pro tvorbu modelů sestav budete používat panel nástrojů Sestava. Sestavy 6 Pro tvorbu modelů sestav budete používat panel nástrojů Sestava. Sestavu můžete vytvářet způsobem zdola nahoru, shora dolů nebo kombinací obou metod. Metoda zdola nahoru znamená nejdříve vymodelovat

Více

1. Tyto montážní instrukce mohou být reprodukovány a/nebo distribuovány pouze s písemným a explicitním souhlasem společnosti Sela

1. Tyto montážní instrukce mohou být reprodukovány a/nebo distribuovány pouze s písemným a explicitním souhlasem společnosti Sela Pokyny k sestavení Nová souprava Sela Snare Cajon - cajon se struněním. Nově v této soupravě naleznete vyndavací Sela Snare System strunění, které Vám přináší další zvukové možnosti. Prosíme, použijte

Více

instalační příručka dřevník Woodshed

instalační příručka dřevník Woodshed Délka Tloušťka Šířka Počet Ilustrace Použití B B C D C D A B A Krokev Střešní prkna Podlahová prkna Podlahová prkna Větrolam Okapové prkno Pomocná lať Podlahové lišty Podlahové lišty Podkladové latě Hřebíky

Více

Příloha č. 1 ke KRPB-72392/ČJ AO. Strana 1 ze 6. minimální cena Kč. kód typ r. v. stav km. stručný popis technického stavu

Příloha č. 1 ke KRPB-72392/ČJ AO. Strana 1 ze 6. minimální cena Kč. kód typ r. v. stav km. stručný popis technického stavu 25988 Renault Laguna 3,0 1995 230612 3000 62708 Škoda Felicia kombi 1,9 D 1996 324362 4000 63943 Škoda Felicia 1,3 1997 147400 2000 64196 Škoda Felicia 1,3 1998 196210 3000 64657 Škoda Felicia 1,3 1998

Více

VarioSole SE. Instalační návod

VarioSole SE. Instalační návod Instalační návod VarioSole SE Na střechy Orámované moduly Vertikálně Horizontálně Zóna zatížení sněhem I IV Cementové střešní tašky Vlnité střešní tašky Hladké střešní tašky Břidlicové střešní tašky Živičné

Více

Příslušenství L200 DOUBLE CAB PRODLOUŽENÁ VERZE

Příslušenství L200 DOUBLE CAB PRODLOUŽENÁ VERZE Příslušenství L200 DOUBLE CAB PRODLOUŽENÁ VERZE Hard top, Utility Top Plus Nízká verze, s předním posuvným oknem, zatmavenými bočními vyklápěcími okny a zatmaveným zadním oknem. Zadní dveře se stylovým

Více

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek Montáž a obsluha dveřního zámku ABUS TSS550 I. Obsah balení II. Všeobecná upozornění III. Možnosti použití TSS550 IV. Nářadí pro montáž V. Nastavení směru uzamykání VI.

Více

1/17 Číslo protokolu: csob cr 5163

1/17 Číslo protokolu: csob cr 5163 1/17 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ÚDAJE O VOZIDLE Tovární značka (výrobce): VIN: Max. výkon (kw): Typ karoserie: Datum

Více

Společnost LENZA nabízí nábytkovou řadu

Společnost LENZA nabízí nábytkovou řadu Technický popis Společnost LENZA nabízí nábytkovou řadu určenou pro vybavování předsíní. Elegantní a moderní nábytek do předsíně je ergonomický a současně velmi funkční. Velký výběr rozměrů jednotlivých

Více

Stavba Albatrosa 498.022 VI. díl

Stavba Albatrosa 498.022 VI. díl Stavba Albatrosa 498.022 VI. díl Po předchozích dílech bychom měli mít hotový pojezd a rozvody, budku, kotel s ochozy. V tomto díle se zaměříme na tendr. Vlastní pojezd jsem sehnal od p. Pletichy na modelářské

Více