Znečištěný vzduch = nevyužití plného výkonu stroje nižší efektivita a kvalita (koroze) Opotřebení jednotlivých částí zvýšené náklady (koroze)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Znečištěný vzduch = nevyužití plného výkonu stroje nižší efektivita a kvalita (koroze) Opotřebení jednotlivých částí zvýšené náklady (koroze)"

Transkript

1 Tlakovzdušné pískování, tryskání. Technologický postup opracování (čištění) tvrdého povrchu materiálu prudkým proudem jemných abrazivních částic. Abrazivum = materiál mechanického obrušování. Proč čistit vzduch pro tryskací zařízení? Stlačený vzduch, který obsahuje jakékoliv procento vody, na sebe váže abrazivní materiál a místo rozstřiku jednotlivých částic na materiál naráží shluk částic, který jednoznačně vykazuje nižší účinnost. Díky vodě se snižuje produktivita a efektivita zařízení a vnáší se do výrobního procesu element hloubkové koroze. Dalším problémem jsou pevné částice navázané na olej, kdy vzniká korozivní brusná pasta. Ta je vázána na vodu, která je jako složka stlačeného vzduch dopravním mediem, které prochází strojem a poškozuje jeho rozvody a součásti. Ucpává rozvodná kolena a dále pak zanáší a poškozuje trysku, v níž stlačený vzduch tlačí abrazivní materiál, který si vytváří nový prostup tryskou a tím jí opotřebovává. Pokud vnášíme do procesu nárazu jakékoliv množství vody či pevných částic, způsobujeme tím základní problém a tím je povrchová koroze a dále pak i kvalitativně horší hloubkovou korozi, která vzniká samotným nárazem brusiva. Tato zásadně ovlivňuje koncovou kvalitu výrobku (narušení materiálu korozivními trhlinami). Dále snižujeme i čas, který je určen pro koncovou povrchovou úpravu (ta je do 24 hodin). U čištění rzi pro svařovaný materiál vznikají mnohem větší problémy při zpracování. Okuje a ne průvary, nekvalitní řez, atd. Znečištěný vzduch = nevyužití plného výkonu stroje nižší efektivita a kvalita (koroze) Opotřebení jednotlivých částí zvýšené náklady (koroze) Odstávka zařízení / servis prodlení výroby neočekávané náklady (ztráta času výroba / prodleva obsluhy - náklady ) Pokud bychom sečetli tyto tři parametry a převedli je do nákladů na provoz a výrobu, snižuje se výrazně zisk a vzniká velice nepříjemná finanční ztráta, která se dá eliminovat koncovým ochranným zařízením KING AIR. Při počáteční investici do ochranného zařízení snižujeme riziko ztráty nadměrných investic. Dále pak při instalaci separátorů nehrozí složité sestavy a narušování původních instalací a díky svému mechanickému systému nezatěžuje spotřebou energií.

2 Tryskání a hlavní příčiny, které snižují životnost 1. lidské zdroje volba vhodné trysky životnost, správný průměr, kontrola vlivů materiál, kvalita, sledování detailů 2. správný druh abraziv - vhodný pro daný materiál, nutné dbát na jeho čistotu (nečistoty = zárodky koroze)a sypkost (suchost) 3. Drsnost povrchu požadovaný stav povrchu materiálu - ovlivňuje přilnavost, odolnost a stálost povrchového ošetření. 4. Doba mezi tryskáním a povrchovou úpravou při vnesení nečistot do hloubkového povrchu materiálu se zkracuje čas doby nánosu ochranného povrchu, který se stává nepřilnavým. Při správném ošetření bez vnesených nečistot a vody se zvyšuje kvalita povrchové úpravy. Rozdělení 1. pískování použití materiálů: křemičitý písek, korund, balotina (finální úprava povrchu), plasty Použití: stavebnictví, výtvarnictví, sklářství 2. tryskání ocelová drť, ocelové broky, struska (ostrohranné tvary) Použití: strojírenství čištění materiálu před koncovou povrchovou úpravou k odstranění stop po obrábění, čištění (obrušování). 3. kuličkování(shot peening) ocelové, litinové kuličky (kulatá zrna), balotina (skleněné kuličky) ke zlepšení korozních vlastností materiálu. Použití: strojírenství na zvyšování životnosti částí převodovek, pohonných hřídelí, lopatek turbín, díly pro letecký průmysl, atd. Mechanická úprava povrchu.

3 1. pískování Zařízení pracuje na podtlakovém principu, kdy uzavřenou pistolí proudí vzduch, který těsně před tryskou přisává abrazivní částice a posílá je vysokou rychlostí na požadovaný materiál. Úhel dopadu a rychlost ovládá obsluha. Množství se redukuje tvarem trysky. Vzduch je čištěn dvoufázově na větvi tlakového rozvodu odkalovacím zařízením a následně pak na rozdělené větvi pro dýchací zařízení obsluhy. Cyklónový odlučovač vody HMS (odkalovací zařízení) vnitřní vložka je bronzová vložka, a její vlastností je odstranit co největší procento pevných částic, které jsou sráženy vodou a zbytky oleje. Účinnost tohoto filtru v odstraňování vody a zbytků oleje je závislé na ručním odpouštění přes tlakový ventilek. Odkalovač je proto nutné obsluhou sledovat a po dosažení označené hranice jej manuálně odpustit. Pokud separát překročí vymezenou hranici hladiny je zpětně strháván tlakem stlačeného vzduchu. Životnost vložky neznámá. Přibližná cena HMS cca 6000,- CZK. Přibližná cena vložky cca 2100,- CZK Účinnost zařízení cca 40% - nutné použít správný typ zařízení. Při špatné volbě účinnost klesá. Vzduchový filtr CPF je určen pro obsluhu zařízení. Tlaková nádoba s třícestným ventilem a výstupem rychlospojek k připojení obsluhy. Vzduch jde přes vnitřní vložku ve tvaru tubusu složenou z: hrubého filtru zachycení hrubých pevných částic nad 1 mikron aktivního uhlí - separace oleje, pachů konec tubusu uzavírá HEPA filtr jemná tkaná textilie na pohlcení jemných pachových částic, bakterií, pachu). Dle návodu výrobce je nutné tuto vložku měnit v popsaném intervalu maximálně 120 hodin tryskání. Překročením limitu výrobce nezaručuje schopnost filtračního zařízení. Přibližná cena cca ,- CZK. Přibližná cena vložky cca 1400,- CZK. Doporučení: separátory KING AIR odvádí 99,9999% vody, které je největším problémem při pískování. Dále pak eliminuje pevné částice, bakterie a olejové páry, které škodí obsluze zařízení čímž, prodlužuje životnost vložky CPF filtru. Volba separátoru STANDARD je dle průtoku vzduchu a instalují se do 6000 l/min. Nad tyto hodnoty jsou dodávaný sestavy anebo řada TITAN. Jelikož je většina zařízení instalována v odlehlých místech, kde vzduch v zimním počasí prochází přes venkovní teploty, dodává KING AIR separátory s označením FZ do extrémně nízkých teplot - 40⁰C. Mimo zimní období funguje stejně jako separátor řady standard. Pro obsluhu doporučujme instalovat mikro filtraci KAKIT3, která zlepšuje kvalitu vzduchu oproti standardně dodávanému CPF filtru. Má vyšší účinnost a životnost oproti stávajícímu zařízení.

4 2. tryskání Zařízení pracuje na podtlakovém principu podtlakové nádoby. Vzduch se před nádobou rozděluje do tří větví. První větev využívá tlakového vzduchu a slouží k uzavření vstupního plnícího otvoru, kdy je uzavírací kužel tlačen do hrdla nádoby a zavírá tak cestu přisypávání abrazivního materiálu. Druhá větev míří do spodní části tryskacího zařízení - směšovače, kde prochází stlačený vzduch jako dopravní médium a strhává pod tlakem z násypky abrazivní materiál, který následně posílá hadicí přes trysku na tryskaný (znečištěný) materiál. Zařízení na průtok vzduchu a abraziva je ovládáno ventily. Třetí větev následně zásobuje vzduchové zařízení do dýchací masky obsluhy. Stlačený vzduch je čištěn jedním anebo dvěma cyklonovými odlučovači HMS a následně je rozdělen na dopravní medium a vzduch pro obsluhu, který je dočišťován před boxem vzduchovým filtrem CPF. Vzduch může být odkloněn v rozdělovači vzduchu, kde se dělí na tryskací, pro obsluhu a pro dopravník. Nejvíce citlivá část na vodu je před směšovačem, kdy kapky vody navazují jemné částice abraziva a vytváří shluky, které nedostatečně čistí povrch a dále pak výrazněji opotřebovávají vedení a trysku samotnou. Doporučení: před (pro test před, následně místo) cyklonový filtr HMS instalovat separátor KING AIR a zajistit tak omezení vody pro dopravní část vzduchu (materiál zůstane suchá a tedy sypký a zajistí tak 100% funkčnost stroje) a dále pak zabrání průchodu olejových par, pevných částic a bakterii čímž zvýší ochranu zdraví zaměstnanců a zvýší životnost vnitřních vložek vzduchového filtru CPF. Separátory jsou určeny dle průtoku řadou STANDARD, TITAN nebo univerzální sestavou. tryskání profilů nebo plechů

5 3. kuličkování (z angličtiny "shot peening") Tato metoda je využívána v průmyslu již dlouhodobě a je založena na opracování povrchu obrobku za pomocí kulatého abraziva kdy jednotlivými přesnými nárazy o přesné rychlosti a tlaku snižuje povrchové tlakové napětí materiálu a tím zlepšuje jeho mechanické vlastnosti. Povrch materiálu mění svoji strukturu - plastické přetvoření povrchové části. Při snižování povrchového napětí dochází ke snížení rizika vzniku únavových trhlin materiálu, čímž se zvyšuje životnost v extrémě namáhavém prostředí provozu. Zvyšují se nejen mechanické vlastnosti materiálu jako je houževnatost, odolnost proti únavě, opotřebení, ale například i antikorozní vlastnosti. Materiál je odolnější a snižuje nebezpečí korozivního praskání. Základním rozdílem mezi tryskáním a kuličkováním je v druhu materiálu, kdy u kuličkování musí mít abrazivum kulatá zrna. I minimální obsah nekulatých zrn negativně ovlivňuje konečný stav výrobku. Je velmi důležité dodržování všech tryskacích parametrů jako úhel dopadu, doba tryskání a tlak tryskání, rychlost abraziva, typ abraziva, suchý a čistý vzduch. Voda při tomto procesu ovlivňuje jednotlivost materiálu a pevné částice jsou schopny snižovat jednak rychlost a dále také směr abraziva.

6 4. Tryskání metání těžký průmysl, konstrukce, plechy, hrubé opracování. Zařízení pracuje na principu odstředivé síly. Metací lopatky jsou umístěny pravidelně na poháněném rotoru, kde je středem přiváděn abrazivní materiál, který při roztočení do požadovaných otáček doslova vymrští dávku abraziva určeným směrem na povrch materiálu. Následně je abrazivum odsáváno a prochází filtrem, kde je přes síta proklepáváno a čištěno od zbytků již otryskaného materiálu a již znehodnoceného abraziva. V této části je využíváno stlačeného vzduchu a to na otevírání šoupátek, které regulují rychlost a průtok abraziva a dále jako dopravní médium, které strhává prach a drobné částice, které nejsou vhodné k dalšímu použití. Čistota vzduchu zde ovlivňuje dva parametry - opotřebení šoupátka a vnášení vody do abraziv. Opotřebení šoupátka se vytváří díky korozivně brusné směsi, která je unášena proudem stlačeného vzduchu a skládá se z vody, pevných částic a zbytků oleje. Tato směs se zachytává při uzavírání šoupátka a poškozuje tak zařízení. Následky jsou špatná regulace, netěsnost. Voda, která se dostává stlačeným vzduchem při profukování abraziva, zůstává na materiálu a vytváří tak shluky, které mají následně problém procházet násypkou a je nutné přerušit chod stroje a upravit tuto směs do sypké formy. Následkem bývají nucené odstávky na čištění, a pokud shluk abraziva projde až do procesu, kdy je odmrštěna lopatkou, tak má nižší účinnost na čištěný materiál než suchá směs abraziva. Jelikož jsou tato zařízení většinou instalována ve venkovních anebo nevytápěných prostorách, vzhledem ke své velikosti, nastává problém se zamrzáním vody v nekvalitním vzduchu a tím i nadměrné údržbě a to hlavně v zimním období. Doporučení: separátory KING AIR jsou otestovány na tento druh výroby a jejich instalace má dvě možnosti. Separátor řady standard je umístěn v poslední části provozu, kde přechází do venkovního prostředí a eliminuje tak vodu ještě před zámrznou částí rozvodu. Vytipováním místa původního zámrzu se nainstaluje separátor řady FZ, který v případě potřeby odolává teplotám do - 40⁰C. Mimo zimní období funguje stejně jako separátor řady standard.

7 Společnost CMP Trade, s.r.o. dodává koncové, ochranné separátory KING AIR pro běžný průmysl, potravinářství, vysokotlaké, nízkých teplot a sestavu koncových mikro filtrací KING AIR KAKIT pro suchý vzduch. Další informace a technická pomoc Miroslav Brokeš, tel: CMP Trade, s.r.o. Za Olomouckou 4184/1CZ Prostějov info@cmptrade.cz CMP Trade, s.r.o. Za Olomouckou 4184/14 CZ Prostějov info@cmptrade.cz

příprava povrchů pod organické povlaky (nátěry, plastické hmoty, pryžové vrstvy apod.) odstraňování korozních produktů odstraňování okují po tepelném

příprava povrchů pod organické povlaky (nátěry, plastické hmoty, pryžové vrstvy apod.) odstraňování korozních produktů odstraňování okují po tepelném J. Kubíček FSI 2018 příprava povrchů pod organické povlaky (nátěry, plastické hmoty, pryžové vrstvy apod.) odstraňování korozních produktů odstraňování okují po tepelném tváření a tepelném zpracování odstraňování

Více

KVALITA STLAČENÉHO VZDUCHU a ISO 8573

KVALITA STLAČENÉHO VZDUCHU a ISO 8573 KVALITA STLAČENÉHO VZDUCHU a ISO 8573 Nečistoty ve stlačeném vzduchu Kvalita stlačeného vzduchu dle ISO 8573-1 Odstranění nečistot ze stlačeného vzduchu Výběr správného filtru Nečistoty ve stlačeném vzduchu

Více

Průběžné tryskače s válečkovou tratí

Průběžné tryskače s válečkovou tratí Průběžné tryskače s válečkovou tratí Tryskací technika Použitá tryskací zařízení Dopravní systémy Servis a náhradní díly Průběžné tryskače s válečkovou tratí se používají k odstraňování okují a rzi z povrchu

Více

Tryskací materiál Tryskací materiál pro Shot Peening Ventily Magna Valve Almen Gage Almen Strip

Tryskací materiál Tryskací materiál pro Shot Peening Ventily Magna Valve Almen Gage Almen Strip Tryskací materiál Tryskací materiál pro Shot Peening Ventily Magna Valve Almen Gage Almen Strip Tryskací materiály Mnohostranný materiál, mnohostranné použití Ocelový granulát -Steel shot Ocelová drť -Steel

Více

MOBILNÍ TRYSKACÍ ZAŘÍZENÍ APPLIED

MOBILNÍ TRYSKACÍ ZAŘÍZENÍ APPLIED MOBILNÍ TRYSKACÍ ZAŘÍZENÍ APPLIED Tlakové tryskací kotle APPLIED jsou kompletně vyráběny v domovském závodě firmy v Irsku. Každý produkt a jeho jednotlivé součásti procházejí několikastupňovou kvalitativní

Více

MOBILNÍ TRYSKACÍ ZAŘÍZENÍ APPLIED

MOBILNÍ TRYSKACÍ ZAŘÍZENÍ APPLIED MOBILNÍ TRYSKACÍ ZAŘÍZENÍ APPLIED Tlakové tryskací kotle APPLIED jsou kompletně vyráběny v domovském závodě firmy v Irsku. Každý produkt a jeho jednotlivé součásti procházejí několikastupňovou kvalitativní

Více

N O R M F I N I S H LP-2500

N O R M F I N I S H LP-2500 - Vysoce účinný cyklon. Vyložen gumovými pásy. Na zakázku lze zvolit material linatex nebo PU for extrémně abrazivní materiály. - ventilátor o výkonu 2500 m3/h a 2500 Pa. - 3 membránové ventily elektronicky

Více

L-PAK 250. Kompaktní stacionární vysokopodtlaková jednotka s vysokou filtrační účinností a vysokou flexibilitou.

L-PAK 250. Kompaktní stacionární vysokopodtlaková jednotka s vysokou filtrační účinností a vysokou flexibilitou. Kompaktní stacionární vysokopodtlaková jednotka s vysokou filtrační účinností a vysokou flexibilitou. Nederman L-PAK nabízí ideální řešení pro odstraňování prachu a výparů ve všech typech průmyslu. Typickými

Více

Inovace ve filtraci. Nová generace filtračních vložek. 90.10-1c

Inovace ve filtraci. Nová generace filtračních vložek. 90.10-1c Inovace ve filtraci Nová generace filtračních vložek 90.10-1c Inovace ve filtraci ARGO-HYTOS zavedením EXAPOR MAX 2 vytváří nové standardy ve filtraci Větší disponibilita strojů, delší intervaly údržby

Více

Úprava vzduchu filtrace

Úprava vzduchu filtrace Úprava vzduchu filtrace Vše potřebné pro profesionální filtraci stlačeného vzduchu Komponenty i celé sestavy. Naše filtrační zařízení spolehlivě odstraní z vašeho stlačeného vzduchu pevné částice, vodu,

Více

SMĚŠOVACÍ SYSTÉM OLEJ / VZDUCH

SMĚŠOVACÍ SYSTÉM OLEJ / VZDUCH SMĚŠOVACÍ SYSTÉM OLEJ - VZDUCH POUŽITÍ Mazací systémy olej - vzduch jsou užívány pro trvalé, pravidelné mazání a chlazení směsí oleje a vzduchu různých strojů, strojních technologií a zařízení. Systém

Více

Odkalovací filtr FSMad

Odkalovací filtr FSMad Leden 2014 objednací kód FSMadxx.200 (typ F76S) Odkalovací filtr FSMad JEMNÝ FILTR SE ZPĚTNÝM PROPLACHEM Použití KATALOGOVÝ LIST Filtry se zpětným proplachem zajišťují nepřetržitou dodávku filtrované vody.

Více

SEPARÁTORY PRO DOKONALÉ ČIŠTĚNÍ STLAČENÉHO VZDUCHU OD KONDENZÁTU A NEČISTOT

SEPARÁTORY PRO DOKONALÉ ČIŠTĚNÍ STLAČENÉHO VZDUCHU OD KONDENZÁTU A NEČISTOT Aktuální požadavky v průmyslu žádají co nejčistější stlačený vzduch a ideální podmínky pro stroje a zařízení. Nižší kvalita média znamená nákladné opravy a opotřebení - následné investice. Standardním

Více

Bulk Solids Feeding. Rotační podávače do pneudopravy RVS Rotační podávače průtokové RVC

Bulk Solids Feeding. Rotační podávače do pneudopravy RVS Rotační podávače průtokové RVC Bulk Solids Feeding Rotační podávače do pneudopravy RVS Rotační podávače průtokové RVC Rotační podávače do pneudopravy RVS Rotační podávače RVC VYSOCE ÚČINNÉ A PŘESNÉ DÁVKOVÁNÍ A PNEUMATICKÁ DOPRAVA PRÁŠKŮ

Více

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 130/300 R D

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 130/300 R D Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 130/300 R D Plně hydraulický průmyslový zametací stroj s dieselovým motorem se zadním řízením tří kol. Pro náročné podmínky běžné v průmyslových provozech. Vybavení:

Více

Návod na obsluhu a údržbu. tryskací pistole. Obj. č. D PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory

Návod na obsluhu a údržbu. tryskací pistole. Obj. č. D PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory Návod na obsluhu a údržbu tryskací pistole Obj. č. D 030 034 Listopad 2002 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze, dříve než budete

Více

Brněnská 30, Žďár nad Sázavou, tel./fax: , gsm: ,

Brněnská 30, Žďár nad Sázavou, tel./fax: , gsm: , www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 100/100 R D

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 100/100 R D Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 100/100 R D Moderní a komfortní zametací stroj s místem pro řidiče pro profesionální použití v exteriérech a interiérech. Ideální pro plochy od 8.0000 do 10.400

Více

KM 100/100 R G. Pohodlná údržba. 2 Velká plocha filtru s automatickým čištěním. Koncepce ovládání: systém Easy-Operation

KM 100/100 R G. Pohodlná údržba. 2 Velká plocha filtru s automatickým čištěním. Koncepce ovládání: systém Easy-Operation Komfortní a moderní zametací stroj s odsáváním a místem pro řidiče pro profesionální používání ve venkovních i vnitřních prostorech pro plochy 8.000 10.400 m²/h. 1 2 3 4 1 Ochrana proti nárazu K ochraně

Více

FK06 Jemný proplachovatelný filtr s vestavěným redukčním ventilem

FK06 Jemný proplachovatelný filtr s vestavěným redukčním ventilem únor 2005 FK06 Jemný proplachovatelný filtr s vestavěným redukčním ventilem KATALOGOVÝ LIST Použití Jemné proplachovatelné filtry FK06 zajišťují nepřetržitou dodávku filtrované vody. Jemný filtr redukuje

Více

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 100/100 R P

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 100/100 R P Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 100/100 R P Komfortní a moderní zametací stroj s odsáváním a místem pro řidiče pro profesionální používání ve venkovních i vnitřních prostorech pro plochy 8.000

Více

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics. www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 130/300 R D

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 130/300 R D Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 130/300 R D Plně hydraulický průmyslový zametací stroj s dieselovým motorem se zadním řízením tří kol. Pro náročné podmínky běžné v průmyslových provozech. Vybavení:

Více

VŠEOBECNÁ NABÍDKA ZAŘÍZENÍ. Renata Stauberová Tel

VŠEOBECNÁ NABÍDKA ZAŘÍZENÍ. Renata Stauberová Tel VŠEOBECNÁ NABÍDKA ZAŘÍZENÍ Vyřizuje: Renata Stauberová Tel. +420 605 777 772 stauberova@arc-h.cz Datum: 14.7.2017 1. MULTITRYCHTÝŘOVÁ PODLAHA Popis: podlaha k tryskacímu zařízení je rozdělena na 3 segmenty.

Více

Příručka trojí úspory. Šetřím čas, práci a peníze s třísložkovými směsmi Messer.

Příručka trojí úspory. Šetřím čas, práci a peníze s třísložkovými směsmi Messer. Příručka trojí úspory Šetřím čas, práci a peníze s třísložkovými směsmi Messer. Moderní materiály volají po moderních plynech Při výrobě a montáži ocelových konstrukcí je celková efektivita produkce výrazně

Více

570A, konfigurovatelný

570A, konfigurovatelný Vysoce výkonná filtrační jednotka pro odsávání na velké horizontální i vertikální vzdálenosti. Konfigurace modulů je podobná jako u 570A, které jsou určeny pro nejtěžší aplikace, například manipulaci s

Více

produkty pro nejnáročnější klienty NÁTĚRY A STĚRKY

produkty pro nejnáročnější klienty NÁTĚRY A STĚRKY produkty pro nejnáročnější klienty NÁTĚRY A STĚRKY OCHRANA POVRCHŮ PROTI KOROZI, OTĚRU A EROZI Ceramic F/FSL Metal Tekutý epoxidový, otěru odolný tmel s keramicko - křemičitými plniči. V nabídce i varianta

Více

SEPARÁTORY OLEJE Z CHLADÍCÍCH EMULZÍ. NTA s.r.o. Komenského Fryšták

SEPARÁTORY OLEJE Z CHLADÍCÍCH EMULZÍ. NTA s.r.o. Komenského Fryšták Y OLEJE Z CHLADÍCÍCH EMULZÍ NTA s.r.o. Komenského 365 763 16 Fryšták www.nta.cz ntaoffice@nta.cz Řada separátorů oleje MAX a MiniMAX vyřeší jednoduchým a ekonomickým způsobem problémy způsobené degenerací

Více

Všechny hydraulické a mazací systémy vyžadují maximální výkon zařízení s minimálními prostoji a dlouhodobou spolehlivostí.

Všechny hydraulické a mazací systémy vyžadují maximální výkon zařízení s minimálními prostoji a dlouhodobou spolehlivostí. Všechny hydraulické a mazací systémy vyžadují maximální výkon zařízení s minimálními prostoji a dlouhodobou spolehlivostí. MIKROFILTRACE KLEENOIL Mikrofiltrační systémy KLEENOIL byly vyvinuty pro údržbu

Více

SEPARÁTORY OLEJE Z CHLADÍCÍCH EMULZÍ. NTA s.r.o. Komenského 365 763 16 Fryšták www.nta.cz ntaoffice@nta.cz

SEPARÁTORY OLEJE Z CHLADÍCÍCH EMULZÍ. NTA s.r.o. Komenského 365 763 16 Fryšták www.nta.cz ntaoffice@nta.cz Y OLEJE Z CHLADÍCÍCH EMULZÍ NTA s.r.o. Komenského 365 763 16 Fryšták www.nta.cz ntaoffice@nta.cz Řada separátorů oleje MAX a MiniMAX vyřeší jednoduchým a ekonomickým způsobem problémy způsobené degenerací

Více

PNEUMATIKA - komponenty přípravy vzduchu. Filtr FIL. Rozměr: Stupeň filtrace: Vstupní tlak: Prac. teplota: Připojení: Průtok:

PNEUMATIKA - komponenty přípravy vzduchu. Filtr FIL. Rozměr: Stupeň filtrace: Vstupní tlak: Prac. teplota: Připojení: Průtok: Série Hlavními vlastnostmi jednotek přípravy vzduchu typu jsou zredukované rozměry, minimální tlakové ztráty, vysoká trvanlivost a dobrý poměr ceny a kvality. Zvláště jsou doporučeny pro decentralizované

Více

řada 3mg OtOčné směšovací ventily směšovací ventily

řada 3mg OtOčné směšovací ventily směšovací ventily obsah otočné a servopohony Návrhové diagramy směšovacích armatur...5 Řada VRG 3...8 Řada VRG 4... Řada VRG 23...2 Řada VR 4...4 Řada 3MG...8 Řada 4MG...2 Řada 5MG...22 Řada 3F...24 Řada 4F...26 Řada H,

Více

Sekce J VzduchoVé trysky a nože

Sekce J VzduchoVé trysky a nože Sekce J VzduchoVé trysky a nože Přehled Široká nabídka našich vzduchových trysek využívaných sušících a ofukovacích provozech zahrnuje výrobky využívající vzduch vháněný dmychadlem a systémy na stlačený

Více

FilterMax F. Modulární víceučelová filtrační jednotka s integoravným předseparátorem

FilterMax F. Modulární víceučelová filtrační jednotka s integoravným předseparátorem Modulární víceučelová filtrační jednotka s integoravným předseparátorem je kompletní filtrační řešení pro celou dílnu. Díky integrovanému předseparátoru je filtr ideální pro použití s kouřem a hrubými

Více

OBSAH: CANFIL...3.1.2 OPTIFIL...3.1.6. číslo 3.1.0. Tento katalog podléhá změnové službě 04/2012

OBSAH: CANFIL...3.1.2 OPTIFIL...3.1.6. číslo 3.1.0. Tento katalog podléhá změnové službě 04/2012 FILTRACE A FILTRAÈNÍ TECHNIKA AUTOMATICKÉ SAMOÈISTÍCÍ FILTRY EFEKTIVNÍ FILTRACE NÍZKÉ POØIZOVACÍ NÁKLADY TÉMÌØ ŽÁDNÉ PROVOZNÍ NÁKLADY KONTINUÁLNÍ FILTRACE KAPALIN VYSOKÉ PRÙTOKY JEDNÍM FILTREM MOŽNÉ PRO

Více

HA 80/320 SIGMA PUMPY HRANICE HYDRAULICKÝ AGREGÁT 426 2.98 40.04

HA 80/320 SIGMA PUMPY HRANICE HYDRAULICKÝ AGREGÁT 426 2.98 40.04 SIGMA PUMPY HRANICE HYDRAULICKÝ AGREGÁT SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz HA 80/320 426 2.98.04 Použití Hydraulický

Více

N O R M F I N I S H NP 12

N O R M F I N I S H NP 12 Kabina pro mokré tryskání NP 12 nevyžaduje základy ani sběrnou jámu. Je ergonomicky konstruována pro snadnou obsluhu vsedě nebo ve stoje, pro čištění, odstraňování rzi, odhrotování, zdrsňování povrchů

Více

Výkonné turbíny AGTOS

Výkonné turbíny AGTOS Výkonné turbíny AGTOS Tryskací technika Použitá tryskací zařízení Dopravní systémy Servis a náhradní díly Přednosti výkonných turbín AGTOS: Velmi krátké doby pro montáž bez speciálního nářadí Nižší počet

Více

Pístové kompresory. Nabízíme následující varianty kompresorů: přenosné kompresory pojízdné kompresory stacionární kompresory

Pístové kompresory. Nabízíme následující varianty kompresorů: přenosné kompresory pojízdné kompresory stacionární kompresory Pístové kompresory Klasické pístové kompresory jsou stroje, určené pro dodávku stlačeného vzduchu pro široké spektrum aplikací. S ohledem na maximální zátěž kompresoru do 70 % je třeba vždy stroj dobře

Více

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics. www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 170/600 R D

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 170/600 R D Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 170/600 R D Plně hydraulický průmyslový zametací stroj s dieselovým motorem se zadním řízením čtyř kol. Pro náročné podmínky běžné v průmyslových provozech. Vybavení:

Více

Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory

Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory MANN+HUMMEL filtry: spolehlivé a hospodárné Při výrobě stlačeného vzduchu velmi úzce spolupracují odlučovače oleje, které odstraňují olej ze vzduchu, se vzduchovými a

Více

HS10S Domovní vodovodní filtrační stanice

HS10S Domovní vodovodní filtrační stanice srpen 2007 HS10S Domovní vodovodní filtrační stanice Konstrukce Domovní filtrační stanice HS10S se skládá z: Těleso s připojením pro manometry Zpětného ventilu na vstupu Testovacího bodu na zpětném ventilu

Více

Vzduchové filtry 7-405

Vzduchové filtry 7-405 Vzduchové filtry 7-0 Spolehlivé řešení pro zajištění úpravy stlačeného vzduchu DOSTUPNOST SNADNÝ SERVIS SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE PARTNERSTVÍ JEDNODUCHOST SPOLEHLIVOST DOSTUPNOST SNADNÝ SERVIS SPOLEHLIVÁ

Více

1) Výrobek: AUTOMATICKÝ ODVZDUŠŇOVACÍ VENTIL

1) Výrobek: AUTOMATICKÝ ODVZDUŠŇOVACÍ VENTIL 1) Výrobek: AUTOMATICKÝ ODVZDUŠŇOVACÍ VENTIL 2) Typ: IVAR.MAXCAL 501 3) Charakteristika použití: Automatické odvzdušňovací ventily umožňují eliminovat vzduch, který se po zahřátí topné vody uvolňuje a

Více

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 170/600 R Lpg

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 170/600 R Lpg Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 170/600 R Lpg Plně hydraulický průmyslový zametací stroj na plyn se zadním řízením čtyř kol. Pro náročné podmínky běžné v průmyslových provozech. Vybavení: Ruční

Více

Zeleno žlutá je odolná. Filtry MANN-FILTER pro zemědělské stroje

Zeleno žlutá je odolná. Filtry MANN-FILTER pro zemědělské stroje Zeleno žlutá je odolná Filtry MANN-FILTER pro zemědělské stroje Stejná výkonnost jako první den Program výrobků MANN-FILTER pro zemědělské stroje: Vzduchové filtry Olejové filtry Palivové filtry Filtry

Více

Návrh a výroba prototypu zásobníku paliva. biomasy, dlouhé štěpky a fytomasy s rozrušovačem klenby pro kotel o výkonu 150 kw

Návrh a výroba prototypu zásobníku paliva. biomasy, dlouhé štěpky a fytomasy s rozrušovačem klenby pro kotel o výkonu 150 kw AUTOMATICKÝ KOTEL SE ZÁSOBNÍKEM NA SPALOVÁNÍ BIOMASY O VÝKONU 150 KW Rok vzniku: 2011 Umístěno na: ATOMA tepelná technika, Sladkovského 8, 612 00 Brno 1. POPIS Prototyp automatického kotle o výkonu 150

Více

Konstrukce drážních motorů

Konstrukce drážních motorů Konstrukce drážních motorů Vodní okruhy spalovacího motoru ( objem vody cca 500 l ) 1. Popis hlavního okruhu V hlavním vodním okruhu je ochlazována voda kterou je chlazen spalovací motor a pláště turbodmychadel.

Více

Vysoko-výkonné, podtlakové odsávací, filtrační a rekuperační jednotky, mobilní i stacionární, poháněné elektromotorem

Vysoko-výkonné, podtlakové odsávací, filtrační a rekuperační jednotky, mobilní i stacionární, poháněné elektromotorem Vysoko-výkonné, podtlakové odsávací, filtrační a rekuperační jednotky, mobilní i stacionární, poháněné elektromotorem Mobilní průmyslový vysavač 160E 230V pro úklid a odsávání prachu a pevných částic.

Více

AIRBLAST 1070 PN. Charakteristika

AIRBLAST 1070 PN. Charakteristika AIRBLAST 1070 PN Charakteristika Tlaková nádoba Dvoukomorová tryskací nádoba pro nepetržité tryskání (až 20-25 hodin pi použití ocelové drti. Tlakovou nádobu schválila spolenost Lloyds a je vyrobena dle

Více

Eclipse Magnetics MODULAR. Magnetický upínací systém. Zvýšení produktivity práce Snížení investičních nákladů

Eclipse Magnetics MODULAR. Magnetický upínací systém. Zvýšení produktivity práce Snížení investičních nákladů Eclipse Magnetics MOULAR Magnetický upínací systém Zvýšení produktivity práce Snížení investičních nákladů Power Matrix Modular je variabilní modulová jednotka, nabízí vyšší výhody a úspory nákladů v porovnání

Více

Odsávací jednotka určená především k extrakci kouře generovaného při pájení a v elektronickém průmyslu.

Odsávací jednotka určená především k extrakci kouře generovaného při pájení a v elektronickém průmyslu. dodavatel vybavení provozoven firem www.abetec.cz Odsávací zařízení V1000 iq PC, barva Obj. číslo: 102003121 Výrobce: Bofa international LTD Popis Odsávací zařízení Bofa V1000 iq v sobě spojuje mimořádně

Více

HYGROPIL H 4230. Výtah z návodu část připojení na stlačený vzduch a topná hadice. Návod k obsluze. Verze softwaru 1.03 BA 000620

HYGROPIL H 4230. Výtah z návodu část připojení na stlačený vzduch a topná hadice. Návod k obsluze. Verze softwaru 1.03 BA 000620 Výtah z návodu část připojení na stlačený vzduch a topná hadice HYGROPIL H 4230 Návod k obsluze Verze softwaru 1.03 BA 000620 OBSAH OBSAH Strana Datum vydání 1 Popis zařízení. 1-1 1.1 Úkoly a oblasti použití.

Více

Třícestný regulační ventil VFZ (Návod k instalaci, uvedení do provozu a použití)

Třícestný regulační ventil VFZ (Návod k instalaci, uvedení do provozu a použití) (přísluší ke katalogovému listu HS K 10018) 01.2013) Třícestný regulační ventil VFZ (Návod k instalaci, uvedení do provozu a použití) Základní popis: Třícestný regulační ventil řady VFZ je určen pro použití

Více

CENTRÁLNÍ SYSTÉMY DISTRIBUCE MATERIÁLU

CENTRÁLNÍ SYSTÉMY DISTRIBUCE MATERIÁLU CENTRÁLNÍ SYSTÉMY DISTRIBUCE MATERIÁLU Centrální systémy distribuce a vysoušení materiálu navrhované a dodávané firmou New Omap jsou univerzální a konstruované po jednotlivých modulech. Naše distribuční

Více

Olejové rotační lamelové vývěvy

Olejové rotační lamelové vývěvy Olejové rotační lamelové vývěvy PB 0008 B Řada PB zahrnuje jednostupňové olejové rotační lamelové vývěvy kompaktních rozměrů s vysokou účinností osvědčené řady R5. Tyto vývěvy jsou ideálním řešením pro

Více

Rotační šroubové kompresory. RMF 110-132 - 160 kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE

Rotační šroubové kompresory. RMF 110-132 - 160 kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Rotační šroubové kompresory RMF - - kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Rotační šroubové kompresory RMF vysoký výkon vysoká spolehlivost snadná údržba to vše je výsledkem desetiletí zkušeností s vývojem a konstrukcí

Více

Uzavírací ventily DN 25 s ručním ovládáním

Uzavírací ventily DN 25 s ručním ovládáním 3 Ventily a kohouty 1 těleso ventilu se sedlem 2 napojovací koncovky 3 teflonový vlnovec s těsnící kuželkou 4 ovládací hlavice 3 VENTILY A KOHOUTY Skleněné armatury se používají v sestavách potrubních

Více

FV plnoprůtokový podtlakový filtr

FV plnoprůtokový podtlakový filtr Plnoprůtokový podtlakový filtr pro recyklaci a zpětné použití chladicí kapaliny v centrálních systémech. Filtrační filtr FV a FVC s plným průtokem je cenově výhodný a všestranný filtr pro odstraňování

Více

INET Beadfiltrace se systémem čelního trubkového ovládání

INET Beadfiltrace se systémem čelního trubkového ovládání 30 INET Beadfiltrace se systémem čelního trubkového ovládání Vysoce kvalitní filtr z polyesterové pryskyřice zesílené skelnými vlákny! Beadfilter je ideální filtrační systém pro jezírka a chov ryb. Beadfiltr

Více

www.prumyslova-filtrace.cz Průmyslová filtrace

www.prumyslova-filtrace.cz Průmyslová filtrace www.prumyslova-filtrace.cz Průmyslová filtrace Přehled průmyslu pro užívání filtrů v ČR - reference O firmě Automobilový průmysl ŠKODA AUTO a.s. Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech, s.r.o. TRW Automotive

Více

Praktické zkušenosti s plněním, uvedením do provozu, zpětným promýváním nového a reaktivovaného aktivního uhlí v úpravnách pitných vod ČR

Praktické zkušenosti s plněním, uvedením do provozu, zpětným promýváním nového a reaktivovaného aktivního uhlí v úpravnách pitných vod ČR Praktické zkušenosti s plněním, uvedením do provozu, zpětným promýváním nového a reaktivovaného aktivního uhlí v úpravnách pitných vod ČR Ing. Jaroslav Kopecký, CSc. Jako, s.r.o. Družstevní 72, 250 65

Více

Separátory pro dokonalé čištění stlačeného vzduchu od kondenzátu a nečistot

Separátory pro dokonalé čištění stlačeného vzduchu od kondenzátu a nečistot Separátory pro dokonalé čištění stlačeného vzduchu od kondenzátu a nečistot Obsah JAK PRACUJE SEPARÁTOR STLAČENÉHO VZDUCHU 54 5 STANDARD (hliník) 76 99 STANDARD (nerez) 110 13 13 TITAN (aplikace pro velké

Více

Vstřikovací systém Common Rail

Vstřikovací systém Common Rail Vstřikovací systém Common Rail Pojem Common Rail (společná lišta) znamená, že pro vstřikování paliva se využívá vysokotlaký zásobník paliva, tzv. Rail, společný pro vstřikovací ventily všech válců. Vytváření

Více

APPLIED TLAKOVÁ TRYSKACÍ KABINA MODEL: PBCM-30-1

APPLIED TLAKOVÁ TRYSKACÍ KABINA MODEL: PBCM-30-1 APPLIED TLAKOVÁ TRYSKACÍ KABINA MODEL: PBCM-30-1 Představujeme špičkovou kabinu pro tlakové tryskání. Více síly a přesnosti Vylepšená konstrukce Klíčové vlastnosti Konkávní vršek pro rychlé naplnění tlakové

Více

Palivová soustava 9.3.2009 2

Palivová soustava 9.3.2009 2 9.3.2009 1 Palivová soustava Cílem je stav, při kterém bude do spalovacího prostoru přivedeno ve správný okamžik, v požadovaném stavu a množství, palivo společně se vzduchem, umožňující vznícení a uvolnění

Více

Rotační šroubové kompresory RMF 110-132 - 160 kw

Rotační šroubové kompresory RMF 110-132 - 160 kw Rotační šroubové kompresory RMF 110-132 - 160 kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Rotační šroubové kompresory RMF vysoký výkon vysoká spolehlivost snadná údržba to vše je výsledkem desetiletí zkušeností s vývojem

Více

REGULAČNÍ KLAPKA JKL P12

REGULAČNÍ KLAPKA JKL P12 REGULAČNÍ KLAPKA JKL P12 POPIS Žaluziová klapka slouží k regulaci průtoku vzduchu ve čtyřhranném potrubí nebo jako uzavírací klapka na sání/výfuku vzduchotechnických zařízení. Uspořádání listů je ve standardním

Více

OBSAH ÚVOD 1 VAROVÁNÍ 3, 4 TABULKA TLAKU VZDUCHU 6 VZDUCHOVÝ VENTIL 7 NASTAVENÍ 8, 9

OBSAH ÚVOD 1 VAROVÁNÍ 3, 4 TABULKA TLAKU VZDUCHU 6 VZDUCHOVÝ VENTIL 7 NASTAVENÍ 8, 9 NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH ÚVOD 1 POPIS PŘÍSTROJE 2 VAROVÁNÍ 3, 4 PROVOZ ZAŘÍZENÍ 5, 6 TABULKA TLAKU VZDUCHU 6 VZDUCHOVÝ VENTIL 7 NASTAVENÍ 8, 9 KONTROLA, ČIŠTĚNÍ A SKLADOVÁNÍ _ 10, 11 SEZNAM DÍLŮ 12, 13 RPB

Více

ES - PROHLÁŠENÍ O SHODĚ č. 33/04 dle zákona č. 22/1997 Sb. ve znění pozdějších platných předpisů =================================================

ES - PROHLÁŠENÍ O SHODĚ č. 33/04 dle zákona č. 22/1997 Sb. ve znění pozdějších platných předpisů ================================================= ES - PROHLÁŠENÍ O SHODĚ č. 33/04 dle zákona č. 22/1997 Sb. ve znění pozdějších platných předpisů ================================================= Společnost: EST + a.s., Podolí 1237, 584 01 Ledeč nad

Více

KAMEROVÝ KRYT S VZDUCHOVOU CLONOU

KAMEROVÝ KRYT S VZDUCHOVOU CLONOU KAMEROVÝ KRYT S VZDUCHOVOU CLONOU 07/2018 ATEsystem s.r.o. Studentská 6202/17 708 00 Ostrava-Poruba Česká republika M +420 595 172 720 E produkty@atesystem.cz W www.atesystem.cz INFORMACE O DOKUMENTU Č.

Více

MAFELL. Řezání. Vrtání. Broušení. Hoblování. Frézování. Odsávání. Ostatní. Všechny brusky MAFELL mají silné motory.

MAFELL. Řezání. Vrtání. Broušení. Hoblování. Frézování. Odsávání. Ostatní. Všechny brusky MAFELL mají silné motory. Broušení MAFELL Řezání Vrtání Broušení Hoblování Frézování nezbytnému nářadí. Odsávání petentní řešení požadavků řemesla vede u brusek MAFELL k Ostatní Všechny brusky MAFELL mají silné motory. Know how

Více

Jemné a velmi jemné filtry, LFMB-H/LFMA-H, řada H přehled periferních zařízení a vysvětlení typového značení

Jemné a velmi jemné filtry, LFMB-H/LFMA-H, řada H přehled periferních zařízení a vysvětlení typového značení Jemné a velmi jemné, LFMB-H/LFMA-H, řada H přehled periferních zařízení a vysvětlení typového značení Přehled periférií 1 1 Upevňovací prvky a příslušenství krátký popis strana 1 upevňovací úhelník (2

Více

IWZ Industriebedarf Wilhelm Zastera GmbH Tel.:

IWZ Industriebedarf Wilhelm Zastera GmbH   Tel.: TORO-systems FG - CK Vakuové nasávací zařízení Na první pohled: Nasávací zařízení pro dopravu plastového granulátu Vysoká sací schopnost Robustní provedení Kryt z nerezové oceli Detailní popis: TORO-systems

Více

KM 150/500 R Lpg. Výkonný filtrační systém. Vysoký komfort servisu. Princip smetáčku a lopatky. Pohodlné pracovní stanoviště

KM 150/500 R Lpg. Výkonný filtrační systém. Vysoký komfort servisu. Princip smetáčku a lopatky. Pohodlné pracovní stanoviště Plně hydraulický průmyslový zametací stroj na plyn se zadním řízením tří kol. Pro náročné podmínky běžné ve stavebnictví, kovodělných závodech nebo slévárnách a všech dalších, na nečistoty náročných provozech.

Více

Vlastnosti W 1,3. Modul pružnosti 194 000 189 000 173 000. Součinitel tepelné roztažnosti C od 20 C. Tepelná vodivost W/m. C Měrné teplo J/kg C

Vlastnosti W 1,3. Modul pružnosti 194 000 189 000 173 000. Součinitel tepelné roztažnosti C od 20 C. Tepelná vodivost W/m. C Měrné teplo J/kg C 1 SVERKER 3 2 Charakteristika SVERKER 3 je wolframem legovaná nástrojová ocel s vysokým obsahem uhlíku a chrómu, která vykazuje následující charakteristické znaky: Maximální odolnost proti opotřebení Vysoká

Více

Kabinová pískovačka 220 L. Geko. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Kabinová pískovačka 220 L. Geko. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Kabinová pískovačka 220 L Geko Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Každý pracovník by si měl před zahájením práce pečlivě přečíst tento návod k použití, aby mohl správně

Více

Vše pro přípravu, aplikaci a údržbu chladících a mazacích kapalin

Vše pro přípravu, aplikaci a údržbu chladících a mazacích kapalin Vše pro přípravu, aplikaci a údržbu chladících a mazacích kapalin - správným postupem přípravy a aplikace chladící a mazací kapaliny zvýšíte její účinnost, životnost a snížíte potřebné množství, tedy náklady

Více

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 120/150 R P

Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 120/150 R P Zametací stroje s odsáváním a posedem KM 120/150 R P KM 120/150 R P je kompaktní, moderní a funkční zametací stroj s odsáváním pro profesionální používání na středně velkých až velkých plochách pro vnitřní

Více

E-PAK 500 DX. Kompaktní vysokopodtlaková jednotka vhodná por výbušný prach.

E-PAK 500 DX. Kompaktní vysokopodtlaková jednotka vhodná por výbušný prach. Kompaktní vysokopodtlaková jednotka vhodná por výbušný prach. E-PAK 500 DX je ideálním řešením pro odsávání hořlavých i nehořlavých prachů, jako je prach z pískování a broušení. je vhodný i pro čištění

Více

KM 150/500 R D 4W. Hydraulické vyprazdňování vrchem. Bohatá nabídka příslušenství a nástavbových sad

KM 150/500 R D 4W. Hydraulické vyprazdňování vrchem. Bohatá nabídka příslušenství a nástavbových sad Plně hydraulický průmyslový zametací stroj s dieselovým motorem se zadním řízením čtyř kol. Pro náročné podmínky běžné ve stavebnictví, kovodělných závodech nebo slévárnách a všech dalších, na nečistoty

Více

Obor: 41-51-H/01 Zemědělec farmář

Obor: 41-51-H/01 Zemědělec farmář Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 41-51-H/01 Zemědělec farmář Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2.a 3. Téma: Chov

Více

2. DOPRAVA KAPALIN. h v. h s. Obr. 2.1 Doprava kapalin čerpadlem h S sací výška čerpadla, h V výtlačná výška čerpadla 2.1 HYDROSTATICKÁ ČERPADLA

2. DOPRAVA KAPALIN. h v. h s. Obr. 2.1 Doprava kapalin čerpadlem h S sací výška čerpadla, h V výtlačná výška čerpadla 2.1 HYDROSTATICKÁ ČERPADLA 2. DOPRAVA KAPALIN Zařízení pro dopravu kapalin dodávají tekutinám energii pro transport kapaliny, pro hrazení ztrát způsobených jejich viskozitou (vnitřním třením), překonání výškových rozdílů, umožnění

Více

ŘADA FAS. Šroubové vzduchové kompresory

ŘADA FAS. Šroubové vzduchové kompresory ŘADA FAS Šroubové vzduchové kompresory O NÁS Společnost Air Team FirstAir Compressors ze skupiny Fusheng Industrial vyvinula ve spolupráci se společností Shanghai Essence Compressors řadu dvoupolohových

Více

KÓD TYP SPECIFIKACE IVAR /2" IVAR /4" IVAR " IVAR /4" IVAR /4"

KÓD TYP SPECIFIKACE IVAR /2 IVAR /4 IVAR  IVAR /4 IVAR /4 1) Výrobek: TLAKOVÝ REDUKČNÍ VENTIL - se šroubením a manometrem 2) Typ: IVAR.5360 3) Charakteristika použití: Tlakové redukční ventily IVAR.5360 jsou zařízení, která jsou instalována do sanitárních rozvodů

Více

pásová sušárna Nízkoteplotní pásová sušárna zhodnocuje vaše produkty sypkých materiálů - typ KBD

pásová sušárna Nízkoteplotní pásová sušárna zhodnocuje vaše produkty sypkých materiálů - typ KBD Nízkoteplotní pásová sušárna zhodnocuje vaše produkty pásová sušárna sypkých materiálů - typ KBD To co dělá pásovou sušárnu skvělou investiční příležitostí, je její schopnost maximálně využít teplo na

Více

Excentrická bruska s regulací otáček, 125 mm základní vybavení

Excentrická bruska s regulací otáček, 125 mm základní vybavení Excentrická bruska s regulací otáček, 25 mm ORE 25-2 429.872 Příkon 200 W Otáčky při chodu naprázdno 8000-3000 ot/min Počet zdvihů naprázdno 6000-26000 /min Zdvih 2,0 mm Brusný talíř Ø 25 mm Upevnění brusného

Více

POSTŘIKOVÝ MAZACÍ SYSTÉM

POSTŘIKOVÝ MAZACÍ SYSTÉM POSTŘIKOVÝ MAZACÍ SYSTÉM POUŽITÍ Postřikové mazací systémy jsou užívány pro trvalé, pravidelné mazání směsí maziva a vzduchu pro ozubené převody různých strojů, strojních technologií a zařízení. Pomocí

Více

Vysoce přesné dávkovací ventily abraziva zajišťují přesnost u všech typů tryskacích zařízení

Vysoce přesné dávkovací ventily abraziva zajišťují přesnost u všech typů tryskacích zařízení Airblast tryskací kotle (modré) Řada vysoce odolných jedno- a dvou komorových tryskacích nádob vyrobených v Evropě, s certifikací TÜV, jež potvrzuje soulad s požadavky antikorozních průmyslových použití.

Více

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics. www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

NAUKA O MATERIÁLU I. Přednáška č. 03: Vlastnosti materiálu II (vlastnosti mechanické a technologické, odolnost proti opotřebení)

NAUKA O MATERIÁLU I. Přednáška č. 03: Vlastnosti materiálu II (vlastnosti mechanické a technologické, odolnost proti opotřebení) NAUKA O MATERIÁLU I Přednáška č. 03: Vlastnosti materiálu II (vlastnosti mechanické a technologické, odolnost proti opotřebení) Autor přednášky: Ing. Daniela Odehnalová Pracoviště: TUL FS, Katedra materiálu

Více

Zeleno-žlutá má sílu. Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje

Zeleno-žlutá má sílu. Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje Zeleno-žlutá má sílu Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje Zaručená kvalita originálního náhradního dílu: Program výrobků MANN-FILTER pro stavební stroje: Vzduchové filtry Olejové filtry Palivové filtry

Více

Úpravné jednotky stlačeného vzduchu

Úpravné jednotky stlačeného vzduchu Úpravné jednotky stlačeného vzduchu Zaručená kvalita vzduchu Nezbytní pomocníci pro Váš provoz. Úpravné jednotky, které spolehlivě zajistí nastavení požadovaného tlaku a kvalitu vzduchu. To vše díky mnoha

Více

Průmyslové pístové kompresory RL - RH - RK

Průmyslové pístové kompresory RL - RH - RK Průmyslové pístové kompresory RL - RH - RK SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE RL - RH - RK Kompresor přímo spojený s motorem řešení pro průmysl Vyzkoušená technologie, solidní konstrukce RL-RH-RK jsou kompresory přímo

Více

Návod na použití proplachu klimatizace vozidla

Návod na použití proplachu klimatizace vozidla Návod na použití proplachu klimatizace vozidla 1. Důvody pro proplach klimatizace Nečistoty v okruhu klimatizace mají nejrůznější příčinu a formu. Pevné částice, spálený olej, znečištěný olej toto všechno

Více

MasterFlow 928. Cementová nesmrštivá zálivková a kotevní malta.

MasterFlow 928. Cementová nesmrštivá zálivková a kotevní malta. POPIS PRODUKTU MasterFlow 928 je předem připravená jednosložková nesmrštivá vysoce pevnostní zálivková a kotevní malta, vyrobená na cementové bázi s obsahem přírodních plniv. Receptura umožňuje použití

Více

Vsakovací systémy i pro příští generaci

Vsakovací systémy i pro příští generaci VSAKOVÁNÍ A ČIŠTĚNÍ DEŠŤOVÝCH VOD Vsakovací systémy i pro příští generaci www.ronn.cz > Nosnost 600 kn/m 2 > Údržba a životnost > Odbourává ropné látky a váže těžké kovy Vsakovací systém i pro příští generaci

Více

Rekuperace. Martin Vocásek 2S

Rekuperace. Martin Vocásek 2S Rekuperace Martin Vocásek 2S Co je rekuperace? rekuperace = zpětné získávání tepla abychom mohli teplo zpětně získávat, musíme mít primární zdroj bez vnitřního (primárního) zdroje, kterým mohou být vedle

Více