Autodesk AutoCAD Civil 3D

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Autodesk AutoCAD Civil 3D"

Transkript

1 Novinky 2018 Autodesk AutoCAD Civil 3D helpdesk.graitec.cz,

2 Obsah: 1. Vyřešení překrytí koridorů (motýlkování) Relativní návrhové linie Dynamické návrhové linie Dynamické odsazené profily Připojené trasy Vylepšení příčných řezů obalové zóny kreslení Vylepšení příčných řezů přidávání dalších řezů do skupin řezů Nová karta InfraWorks v pásu karet Integrace rozšíření Civil 3D 2017 v1 Enhancements Zahrnutí více půdorysů nebo zobrazení profilů do jednoho listu Nový formát dwg a objektů Civilu 3D Systémové požadavky Technická podpora Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

3 1. Vyřešení překrytí koridorů (motýlkování) Motýlkování lze odstranit u ostrých rohů (přímá-přímá) i zaoblených rohů (přímáoblouk, oblouk-přímá) na trase u koridoru. U verze Civilu 2018 se to týká nově i délkově proměnných spojnic koridoru a uživatelé to ocení hlavně u svahování koridorů na terén. Do pásu karet přibyly tyto dvě ikony: Zadávání probíhá ručním výběrem úseku koridoru s překrytím (motýlkováním) a výběrem bodu, do kterého se spojnice koridoru budou sbíhat, aby se motýlkování odstranilo. Zadání probíhá přes ikonu Vymazat překrývající se oblasti koridoru. K návratu do původního stavu lze použít ikonu Obnovit překrývající se oblasti koridoru. S touto verzí Civilu 3D je to velký krok dopředu, protože po této funkcionalitě volali uživatelé již několik let. Výhodou je velké zvýšení produktivity, protože odpadá nahrazení těchto motýlkujících částí koridorů zemními tělesy případně jinými postupy dotváření povrchu. 3 Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

4 2. Relativní návrhové linie Návrhové linie jsou nyní dynamicky provázány s povrchem a to ve všech vrcholech, kde je nastavena výška relativního vertikálního odsazení, která lze libovolně nastavit buď při tvorbě návrhové linie nebo její editaci. Při změně povrchu se změní i návrhová linie. Rozeznáváme dva typy tvorby odsazení těchto relativních návrhových linií. a) Návrhové linie, které jsou po celé své délce odsazeny o konstantní vzdálenost. Relativní odsazení od povrchu bylo zadáno při jejich tvorbě. 4 Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

5 b) Návrhové linie, které mají různá odsazení ve svých vrcholech od povrchu po své délce. Relativní odsazení od povrchu bylo zadáno dodatečně k již vytvořené a do prostoru umístěné návrhové linii. Návrhovou linii můžeme převést na relativní pomocí nových možností v okně výškového editoru, viz obrázek níže. Lze vybrat povrch, ke kterému bude návrhová linie relativní. Dále je možné přiřadit tuto vlastnost všem nebo pouze některým vrcholům návrhové linie. Výška relativního odsazení může být pro různé vrcholy také různá. 5 Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

6 3. Dynamické návrhové linie Návrhová linie z koridoru, která je dynamicky provázaná s koridorem může tvořit základnu v tom samém koridoru. Jedná se o značné zjednodušení při vytváření složitých koridorů. 6 Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

7 4. Dynamické odsazené profily Lze vytvářet dynamické odsazené profily na odsazených trasách v uživatelem definovaném příčném sklonu a to i v různých příčných sklonech z nadřazeného profilu pro různé oblasti trasy. Následující obrázky znázorňují nové možnosti zadávání. 7 Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

8 Při konzistentním příčném sklonu je geometrie nadřazeného profilu replikována, viz obrázek. Při výskytu profilu v jiném podélném profilu (zobrazení profilu) bude geometrie odsazeného profilu rozložena na více přímých segmentů, viz obrázek. Je nutné vytvořit vlastní zobrazení profilu pro odsazenou trasu, aby byl profil bez těchto nahrazení. Při přechodech z jednoho příčného sklonu na jiný v rámci jednoho výškového oblouku bude výškový oblouk odsazeného profilu aproximován přímými úseky. 8 Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

9 5. Připojené trasy Vytvoří trasu, ve které zůstane zachováno dynamické připojení ke geometrii existujících tras. Můžete určit, zda má tento příkaz vytvořit také dynamický profil rozvržení, který bude spravovat připojení k nadřazeným trasám. v 9 Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

10 10 Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

11 6. Vylepšení příčných řezů obalové zóny kreslení Tato nová funkcionalita umožňuje ruční dokreslování příčných řezů a to bez ztráty svázání s entitami příčného řezu v případě, že se dokreslení nachází v tzv. obalové zóně. V případě, že dojde k posunu příčného řezu, posunou se i tyto ručně dokreslené entity. Jedná se o výrazné vylepšení efektivity v průběhu návrhu, protože se odstraní nutnost případného rozbíjení příčných řezů na objekty AutoCADu a neztratí se tak dynamické provázání s 3D modelem Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

12 7. Vylepšení příčných řezů přidávání dalších řezů do skupin řezů Nová ikona v pásu karet umožní přesunout později vytvořený příčný řez do již vytvořené skupiny příčných řezů. V případě, že jste ručně něco dokreslili do obalové zóny kreslení, tak se přesunou i tyto objekty. 8. Nová karta InfraWorks v pásu karet InfraWorks má novou kartu v pásu karet pro lepší spolupráci s Civilem 3D. Na dalším obrázku si můžete všimnout, že Infraworks 360 Autodesk oficiálně přejmenoval a zůstal pouze u názvu InfraWorks bez čísla Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

13 9. Integrace rozšíření Civil 3D 2017 v1 Enhancements Přidání dat sady vlastností k popiskům Civil 3D umožňuje nyní nejen načíst vlastní atributy bodů z textového souboru k vlastnostem COGO bodů. Tyto uživatelem definované atributy mohou být přidány navíc i do automatických popisků. Sady vlastností a tedy i automatické popisky mohou být přidány i k dalším Civil 3D objektům. Analýza gravitační sítě Nyní lze nastavit velikost potrubí, znovu nastavit dna potrubí a vypočítat energetické linie spádu a čáry hydraulického sklonu podle norem HEC Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

14 Výměna součástí tlakové sítě Umožňuje nahradit potrubí tlakových sítí, potrubní tvarovky a armatury součástmi jiné velikosti nebo jiného typu. Editor polygonového pořadu a úprava polygonového pořadu Lze nově zadávat a upravovat data polygonového pořadu. 10. Zahrnutí více půdorysů nebo zobrazení profilů do jednoho listu Nově lze vytvářet listy typu půdorys/půdorys a profil/profil. 11. Nový formát dwg a objektů Civilu 3D Stejně jako v minulosti se změnila verze formátu dwg a to po historických pěti letech. U loňské verze došlo pouze ke změně verze objektů Civilu 3D. Nyní je změna dvojnásobná (změna formátu dwg i objektů Civilu 3D) Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

15 Systémové požadavky Operační systém: Microsoft Windows 10, Microsoft Windows 8.1 s Update KB , Microsoft Windows 7 SP1 Typ CPU: 1 gigahertz (GHz) nebo rychlejší 64-bit (x64) procesor Paměť: 4 GB (doporučeno 8 GB a více) Rozlišení zobrazení: 1360 x 768 (doporučeno 1920 x 1080) s True Color Grafická karta: Grafický adaptér systému Windows podporující rozlišení 1920 x 1080 s podporou barev True Color a rozhraní DirectX 9*. Doporučuje se karta kompatibilní s rozhraním DirectX 11.*Doporučuje se rozhraní DirectX 9 podle podporovaného operačního systému. Místo na disku: 10 GB k instalaci Prohlížeč: Windows Internet Explorer 11 nebo novější Ukazovací zařízení: Kompatibilní s myší MS Média (DVD): Stažení a instalace z disku DVD Více monitorů: Podporováno aplikací Rozhraní.NET:.NET Framework verze 4.6 DALŠÍ POŽADAVKY PRO VELKÉ DATOVÉ SADY, MRAČNA BODŮ A 3D MODELOVÁNÍ: 8 GB paměti RAM nebo více 6 GB volného místa na pevném disku bez místa pro instalaci Grafická karta třídy pracovní stanice s podporou rozlišení 1920 x 1080 (True Color), 128 MB paměti VRAM nebo více, s technologií Pixel Shader 3.0 nebo vyšší, s podporou rozhraní Direct3D 15 Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

16 Technická podpora V případě technických potíží s instalací nebo je-li potřeba uživatelská rada pro Autodesk AutoCAD Civil 3D, tak nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím našeho Helpdesku. Přihlášení: Registrace: Žádost o zapomenuté heslo: Všechny ostatní značky, názvy výrobků a obchodní známky patří příslušným majitelům. Copyright 2017 GRAITEC s.r.o. Zpracovala firma GRAITEC s.r.o. 4/ Copyright 2017 Graitec s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

Novinky AutoCAD LT 2017

Novinky AutoCAD LT 2017 Novinky AutoCAD LT 2017 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky AutoCAD LT 2017 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD LT 2017. Obsah: 1. Autodesk aplikace...

Více

Autodesk AutoCAD 2018

Autodesk AutoCAD 2018 Novinky Autodesk AutoCAD 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk AutoCAD 2018 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD 2018. AutoCAD 2018

Více

AutoCAD Plant 3D 2017

AutoCAD Plant 3D 2017 Novinky AutoCAD Plant 3D 2017 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky AutoCAD Plant 3D PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD Plant 3D 2017. Obsah: 1.

Více

Autodesk Inventor 2017

Autodesk Inventor 2017 Novinky Autodesk Inventor 2017 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Inventor PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Inventor 2017. Obsah:

Více

Autodesk AutoCAD 2020

Autodesk AutoCAD 2020 Novinky Autodesk AutoCAD 2020 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD 2020. Obsah: Úvod... 3 1. Zjednodušené vkládání bloků...

Více

AutoCAD Plant 3D 2018

AutoCAD Plant 3D 2018 Novinky AutoCAD Plant 3D 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky AutoCAD Plant 3D PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD Plant 3D 2018. Obsah: 1.

Více

Autodesk AutoCAD LT 2019

Autodesk AutoCAD LT 2019 Novinky Autodesk AutoCAD LT 2019 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk AutoCAD LT 2019 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD LT 2019. AutoCAD

Více

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz,

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz, Novinky Autodesk Vault 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Vault 2018 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Vault 2018. Obsah: Úvod...

Více

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz,

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz, Novinky Autodesk Vault 2017 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Vault 2017 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Vault 2017. Obsah: 1.

Více

Autodesk AutoCAD 2019

Autodesk AutoCAD 2019 Novinky Autodesk AutoCAD 2019 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk AutoCAD 2019 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD 2019. Obsah: Úvod...3

Více

Novinky. Autodesk Revit helpdesk.graitec.cz,

Novinky. Autodesk Revit helpdesk.graitec.cz, Novinky Autodesk Revit 2020 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com PDF dokument obsahuje podrobný přehled novinek, vylepšení a výpis oprav pro Autodesk Revit 2020. Obsah:...

Více

Novinky Autodesk Civil 3D. helpdesk.graitec.cz,

Novinky Autodesk Civil 3D.     helpdesk.graitec.cz, Novinky 2019 Autodesk Civil 3D www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Obsah: 1. Dva nové typy pevných výškových oblouků do profilů...3 2. Vylepšení spolupráce Civilu 3D s InfraWorks...4

Více

Autodesk AutoCAD Civil 3D 2016 CSY

Autodesk AutoCAD Civil 3D 2016 CSY Novinky Autodesk AutoCAD Civil 3D 2016 CSY helpdesk.graitec.cz, www.cadnet.cz, www.youtube.com/abstudiocz, www.graitec.com Obsah Hlavní novinky AutoCAD Civil 3D 2016... 1 Point Cloud Surface Extraction...

Více

Novinky. Revit helpdesk.graitec.cz,

Novinky. Revit helpdesk.graitec.cz, Novinky Revit 2019 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com PDF dokument obsahuje podrobný přehled novinek, vylepšení a výpis oprav pro Autodesk Revit 2019. Obsah:... 2 O Revitu

Více

Autodesk AutoCAD a AutoCAD LT 2016 CZ

Autodesk AutoCAD a AutoCAD LT 2016 CZ Novinky Autodesk AutoCAD a AutoCAD LT 2016 CZ helpdesk.graitec.cz, www.cadnet.cz, www.youtube.com/abstudiocz, www.graitec.com Obsah Karta Začít... 1 Další možnosti karty Začít:... 1 Pás karet RIBBON pracovní

Více

CADKON ARCHITECTURE

CADKON ARCHITECTURE Slovenský doplněk pro CADKON+ 2018 ARCHITECTURE www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com CADKON+ 2018 slovenský doplněk Slovenský doplněk je určen pro slovenské zákazníky používající

Více

CADKON ARCHITECTURE

CADKON ARCHITECTURE Slovenský doplněk pro CADKON+ 2017 ARCHITECTURE www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com CADKON+ 2017 slovenský doplněk Slovenský doplněk je určen pro slovenské zákazníky používající

Více

Novinky AutoCAD Plant 3D/AutoCAD P&ID 2015

Novinky AutoCAD Plant 3D/AutoCAD P&ID 2015 Novinky AutoCAD Plant 3D/AutoCAD P&ID 2015 Nová úvodní obrazovka Po spouštění AutoCADu Plant 3D/P&ID 2015 se objevuje nová úvodní obrazovka ta zobrazuje historii výkresů, má možnost trvale připnout výkres

Více

Přechod z AutoCADu na CADKON+

Přechod z AutoCADu na CADKON+ Přechod z AutoCADu na CADKON+ www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com Úvod Ke zpracování projektové dokumentace jste doposud používali program AutoCAD a nyní přecházíte na řešení

Více

Novinky Revit Architecture 2012

Novinky Revit Architecture 2012 Novinky Revit Architecture 2012 Konstrukční modelování Prvky lze rozdělit na více částí z konstrukčních důvodů (např. z hlediska výroby). Rozdělené části si zachovávají vztah k původnímu objektu. Vylepšený

Více

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core Autodesk Product Design Suite Standard 20122 Systémové požadavky Typičtí uživatelé a pracovní postup Konstruktérům a inženýrům, kteří vyvíjejí pozoruhodné produkty, nabízí sada Autodesk Product Design

Více

Informační Systém pro Psychiatrii HIPPO

Informační Systém pro Psychiatrii HIPPO Informační Systém pro Psychiatrii HIPPO Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce Pinel Plus v OS Windows a Linux Ochranné známky HIPPO je registrovaná ochranná známka společnosti

Více

Autodesk Inventor 2018

Autodesk Inventor 2018 Novinky Autodesk Inventor 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Obsah: 1. Úvod... 3 2. 3D poznámka... 3 3. Možnost vzdálenost od plochy... 5 4. Nastavení děr... 6 5. Podpora

Více

Verze 2018 jsou tady! Co je nového? Martin Birás (CAD Studio) Václav Statečný (CAD Studio)

Verze 2018 jsou tady! Co je nového? Martin Birás (CAD Studio) Václav Statečný (CAD Studio) Verze 2018 jsou tady! Co je nového? Martin Birás (CAD Studio) Václav Statečný (CAD Studio) Seznam novinek Revit 2017.1 a 2017.2 Dynamo player Podpora 4K monitorů Import *.SAT a *.3dm Energetická optimalizace

Více

1. Úvod do obsluhy AutoCADu

1. Úvod do obsluhy AutoCADu 1. Úvod do obsluhy AutoCADu Studijní cíl V této lekci se naučíme: Seznámíme se s potřebným zařízením. Způsoby ovládání. Nastavení AutoCADu. Doba nutná k procvičení 1,5 hodiny 1.1 AutoCAD AutoCAD je plnohodnotný

Více

CADKON Service Pack 1

CADKON Service Pack 1 Novinky CADKON+ 2017 Service Pack 1 www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com Novinky CADKONu+ 2017 Service Pack 1 CADKON+ 2017 Service Pack 1 obsahuje vylepšení a opravy pro CADKON+

Více

AUTODESK CIVIL 3D 2006. Kratší cesta k úspěchu

AUTODESK CIVIL 3D 2006. Kratší cesta k úspěchu AUTODESK CIVIL 3D 2006 Kratší cesta k úspěchu Nesrovnatelná účinnost Využijte zvýšenou produktivitu, přesnost a rychlost za využití dynamického modelu projektu, který zajišťuje vzájemné provázání jednotlivých

Více

Revit Structure 2016

Revit Structure 2016 Novinky Revit Structure 2016 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Revit Structure 2016 Dokument obsahuje podrobný přehled novinek a vylepšení Revit Structure verze

Více

Uživatelská příručka CADKON DIO helpdesk.graitec.cz,

Uživatelská příručka CADKON DIO helpdesk.graitec.cz, Uživatelská příručka CADKON DIO 2018 helpdesk.graitec.cz, www.cadnet.cz, www.youtube.com/abstudiocz, www.graitec.com CADKON DIO 2018 CADKON DIO je aplikace pro snadnější vkládání dopravního značení do

Více

Obsah. Co je nového v Advance CAD 2015 NOVINKY... 5 VYLEPŠENÍ... 8

Obsah. Co je nového v Advance CAD 2015 NOVINKY... 5 VYLEPŠENÍ... 8 Obsah NOVINKY... 5 1: Nová ukotvitelná paleta nástrojů...5 2: Oříznutí výřezu...5 3: Různé typy licencí...5 4: Uživatelské nastavení stránky...6 5: Nastavení barev pro šrafy...7 6: Asociativita úhlových

Více

Obsah. Příkazy Nosník, opakovaně... 7 Nosník, průběžně... 7 Ohýbaný plech, vytvořit ohyb... 7

Obsah. Příkazy Nosník, opakovaně... 7 Nosník, průběžně... 7 Ohýbaný plech, vytvořit ohyb... 7 Obsah VÍTEJTE U GRAITEC ADVANCE POWERPACK 2015... 5 PÁS KARET POWERPACK GRAITEC... 6 Příkazy... 6 PŘÍKAZY UŽITEČNÉ PRO RYCHLEJŠÍ MODELOVÁNÍ PRODUKTIVITA... 7 Nosník, opakovaně... 7 Nosník, průběžně...

Více

CADKON -TZB POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze vůči verzi Podporované platformy

CADKON -TZB POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze vůči verzi Podporované platformy CADKON -TZB 2010.1 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2010.1 vůči verzi 2010 Podporované platformy AutoCAD LT 2010/2009/2008/2007/2006/2005/2004 CZ/UK AutoCAD

Více

Autodesk Inventor 2016

Autodesk Inventor 2016 Novinky Autodesk Inventor 2016 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Inventor PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Inventor 2016. Obsah:

Více

Přepracované pásy karet Ikony jsou přehlednější a vzhled odpovídá ostatním aplikacím Autodesku.

Přepracované pásy karet Ikony jsou přehlednější a vzhled odpovídá ostatním aplikacím Autodesku. Novinky Revit MEP 2011 Vylepšení uživatelského rozhraní Přepracované pásy karet Ikony jsou přehlednější a vzhled odpovídá ostatním aplikacím Autodesku. Karta Upravit V okamžiku výběru nějakého nástroje

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Nápověda CADKON Express

Nápověda CADKON Express Nápověda CADKON Express Úvod CADKON Express je nadstavba pro AutoCAD LT 2004 až AutoCAD LT 2014. Má stejné nároky na operační systém počítače jako verze AutoCADu LT, na které je používán. Podporované operační

Více

Technické novinky. AutoCAD. Mechanical 2011

Technické novinky. AutoCAD. Mechanical 2011 AutoCAD Mechanical 2011 2 Představujeme AutoCAD Mechanical 2011 Obsah Knihovna obsahu... 2 Obecná vylepšení... 2 Vylepšení podpory mezinárodních norem...2 Selektivní aktualizace obsahu...2 Publikování

Více

Novinky CADKONu+ 2014

Novinky CADKONu+ 2014 Novinky CADKONu+ 2014 PDF dokument obsahuje podrobný přehled novinek, vylepšení a výpis všech oprav CADKONu+ TZB 2014 a CADKONu+ Stavební konstrukce 2014 oproti předchozí verzi 2013.2. Obsah: Novinky společné

Více

POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ

POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ CADKON-2D 2010.1 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2010.1 vůči verzi 2010 Podporované platformy AutoCAD LT 2010/2009/2008/2007/2006/2005/2004 CZ/UK AutoCAD 2010/2009/2008/2007/2006/2005/2004

Více

Autodesk Civil 3D 2015 EN

Autodesk Civil 3D 2015 EN Novinky Autodesk Civil 3D 2015 EN www.abstudio.cz helpdesk.abstudio.cz, www.cadnet.cz, www.youtube.com/abstudiocz, www.graitec.com Obsah Hlavní novinky AutoCAD Civil 3D 2015... 1 Integrovaný Productivity

Více

PROGRAM RP56 Odvodnění pláně Příručka uživatele Základní verze 2014

PROGRAM RP56 Odvodnění pláně Příručka uživatele Základní verze 2014 PROGRAM RP56 Odvodnění pláně Příručka uživatele Základní verze 2014 Pragoprojekt a.s. 2014 1 Program RP-56 Program RP-56... 2 Funkce programu a zásady použité při jejich řešení... 2 56-1. Zadávací okno

Více

Informační Systém PINEL plus

Informační Systém PINEL plus Informační Systém PINEL plus Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce PINEL plus v OS Windows a Linux Ochranné známky HIPPO je registrovaná ochranná známka společnosti HIPPO,

Více

Osnova kurzu OBSLUHA PC ZÁKLADNÍ ZNALOSTI. pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ

Osnova kurzu OBSLUHA PC ZÁKLADNÍ ZNALOSTI. pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště, Trutnov, Školní 101, tel.: +420 499 813 071, fax: +420 499 814 729, e-mail: skola@spssoutu.cz, URL: http://www.spssoutu.cz Osnova kurzu OBSLUHA PC ZÁKLADNÍ

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

Co je nového ve verzi Geomagic Design 2015

Co je nového ve verzi Geomagic Design 2015 Co je nového ve verzi 2015 Obsah Identifikace softwaru... 1 Systémové požadavky... 1 Tisknutelnost... 2 Cloudové tisknutí Cubify.com... 3 Integrace 3D Systems Sense... 4 Importování sítě... 4 Okno nenainstalovaného

Více

PINEL plus. Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce v operačních systémech MS Windows a Linux

PINEL plus. Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce v operačních systémech MS Windows a Linux Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce v operačních systémech MS Windows a Linux Ochranné známky HIPPO je registrovaná ochranná známka společnosti HIPPO, spol. s r.o. MS,

Více

Windows 7 instalace krok za krokem

Windows 7 instalace krok za krokem Windows 7 instalace krok za krokem Než začneme instalovat Než vložíme instalační DVD do mechaniky, měli bychom se prvně přesvědčit, zda máme jako první bootovací mechaniku právě DVD-ROMku a ne např. hard

Více

Autodesk Inventor novinky 2. část

Autodesk Inventor novinky 2. část Autodesk Inventor 2014 - novinky 2. část Stanislav Pavelka Ing. Dominik Kubíček 2013 Autodesk Autodesk Inventor 2014 Produktivita 1. část Náčrt a modelování Nové nástroje tvorby sestav 2. část Návrh velkých

Více

CADKON Stavební konstrukce 2013

CADKON Stavební konstrukce 2013 CADKON Stavební konstrukce 2013 POPIS NOVINEK A OPRAV Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2013 vůči verzi 2012.1 Podporované platformy AutoCAD LT 2013/2012/2011/2010/2009/2008/2007 CZ/UK

Více

CADKON TZB 2012 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2012 vůči verzi 2011. Podporované platformy

CADKON TZB 2012 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2012 vůči verzi 2011. Podporované platformy CADKON TZB 2012 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2012 vůči verzi 2011 Podporované platformy AutoCAD LT 2012/2011/2010/2009/2008/2007 CZ/UK AutoCAD 2012/2011/2010/2009/2008/2007

Více

1. SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY / DOPORUČENÁ KONFIGURACE HW A SW Databázový server Webový server Stanice pro servisní modul...

1. SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY / DOPORUČENÁ KONFIGURACE HW A SW Databázový server Webový server Stanice pro servisní modul... Obsah 1. SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY / DOPORUČENÁ KONFIGURACE HW A SW... 1 1.1 Databázový server... 1 1.2 Webový server... 1 1.3 Stanice pro servisní modul... 1 1.4 Uživatelské stanice... 1 1.5 Monitorované počítače...

Více

Mapový server Marushka. Technický profil

Mapový server Marushka. Technický profil Technický profil Úvodní informace Mapový aplikační server Marushka představuje novou generaci prostředků pro publikaci a využívání dat GIS v prostředí Internetu a intranetu. Je postaven na komponentové

Více

KAPITOLA 1 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

KAPITOLA 1 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ KAPITOLA 1 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ KLÍČOVÉ POJMY technické vybavení počítače uchování dat vstupní a výstupní zařízení, paměti, data v počítači počítačové sítě sociální

Více

Satori. Uživatelský manuál

Satori. Uživatelský manuál Satori Uživatelský manuál Obsah Satori...1 1. Program... 3 1.1 Cíle hry... 3 1.2 Požadavky...3 1.3 Instalace... 4 1.4 Ovládání... 4 1.5 Grafika...4 1.6 Zvuky...4 1.7 Soubory...4 1.8 Menu...5 1.9 Nastavení...

Více

Novinky v Solid Edge ST7

Novinky v Solid Edge ST7 Novinky v Solid Edge ST7 Primitiva Nově lze vytvořit základní geometrii pomocí jednoho příkazu Funkce primitiv je dostupná pouze v synchronním prostředí Těleso vytvoříme ve dvou navazujících krocích, kde

Více

Specifikace VT 11 ks. Ultrabook dle specifikace v příloze č. 1 11 ks. 3G modem TP-LINK M5350

Specifikace VT 11 ks. Ultrabook dle specifikace v příloze č. 1 11 ks. 3G modem TP-LINK M5350 Specifikace VT 11 ks. Ultrabook dle specifikace v příloze č. 1 Prodloužená záruka 3 roky 11 ks. 3G modem TP-LINK M5350 11 ks. MS Office 2013 pro podnikatele CZ 11 ks. brašna 11 ks. bezdrátová myš 5 ks.

Více

Co je nového 2018 R2

Co je nového 2018 R2 Co je nového 2018 R2 Obsah NOVINKY... 5 1: Vyhledat prvek... 5 2: Čáry modelu podle... 6 3: Duplikovat výkresy... 7 4: Délka kabelů... 8 5: Výškové kóty... 9 VYLEPŠENÍ... 10 1: Excel Link... 10 2: Uspořádání

Více

Úvodní list. Název školy Integrovaná střední škola stavební, České Budějovice, Nerudova 59 Číslo šablony/ číslo sady Poř. číslo v sadě 01 32/10

Úvodní list. Název školy Integrovaná střední škola stavební, České Budějovice, Nerudova 59 Číslo šablony/ číslo sady Poř. číslo v sadě 01 32/10 Úvodní list Název školy Integrovaná střední škola stavební, České Budějovice, Nerudova 59 Číslo šablony/ číslo sady Poř. číslo v sadě 01 32/10 Jméno autora Období vytvoření materiálu Název souboru Zařazení

Více

Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková cena musí být včetně ceny za dopravu do místa plnění zakázky.

Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková cena musí být včetně ceny za dopravu do místa plnění zakázky. Příloha č. 1 Rozsah a technická specifikace zakázky Předmětem zakázky je dodání ICT techniky a dalšího zařízení pro učebnu Centra Kašpar, o. s. Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková

Více

GstarCAD8 Aktualizovaná verze ze dne Podpora 64-bitové verze systému. Nové dodatky. Poznámky (OBJECTSCALE / Měřítko objektu poznámek)

GstarCAD8 Aktualizovaná verze ze dne Podpora 64-bitové verze systému. Nové dodatky. Poznámky (OBJECTSCALE / Měřítko objektu poznámek) GstarCAD8 Aktualizovaná verze ze dne 03.07.2014 Dne 3. července 2014 uvedla společnost Gstarsoft aktualizovanou verzi programu GstarCAD8 zaměřenou zejména na podporu 64-bitového systému, což znamená, že

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Novinky CADKON helpdesk.graitec.cz,

Novinky CADKON helpdesk.graitec.cz, Novinky CADKON 2016.1 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky CADKONu 2016 Tento dokument obsahuje podrobný přehled novinek, vylepšení a výpis oprav CADKONu Stavební

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

VIANIV. Interaktivní návrh nivelety. Příručka uživatele. Revize PRAGOPROJEKT a.s. & VIAPONT s.r.o.

VIANIV. Interaktivní návrh nivelety. Příručka uživatele. Revize PRAGOPROJEKT a.s. & VIAPONT s.r.o. ROADPAC 06 Příručka uživatele Revize 13.08.2006 PRAGOPROJEKT a.s. & VIAPONT s.r.o. PRAGOPROJEKT a.s., 147 54 Praha 4, K Ryšánce 16 VIAPONT s.r.o., Vodní 13, 602 00 Brno O B S A H 1. ÚVOD... 3 2. SOUBORY

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget INSTALAČNÍ MANUÁL TME gadget OBSAH 1 KROKY PŘED INSTALACÍ... 2 1.1 Kontrola operačního systému a internetového připojení... 2 1.2 Příprava instalačního souboru TMEgadget.exe... 2 2 INSTALACE... 2 2.1 Spuštění

Více

www.infopanels.eu Instalace demoverze

www.infopanels.eu Instalace demoverze www.infopanels.eu Instalace demoverze SOLUTIONS Instalace demoverze Hasičská 53 700 30 Ostrava-Hrabůvka www.infopanels.eu www.elvac.eu Obchod: +420 597 407 511 solutions@infopanels.eu +420 597 407 511

Více

Tisk výkresu. Projekt SIPVZ 2006 Řešené příklady AutoCADu Autor: ing. Laďka Krejčí

Tisk výkresu. Projekt SIPVZ 2006 Řešené příklady AutoCADu Autor: ing. Laďka Krejčí Tisk výkresu Projekt SIPVZ 2006 Řešené příklady AutoCADu Autor: ing. Laďka Krejčí 2 Obsah úlohy Procvičíte práci se soubory práci s DesignCentrem přenesení bloku z Design Centra do výkresu editace atributů

Více

RoadPAC 2016 BETA. 1. Nový formát protokolů.

RoadPAC 2016 BETA. 1. Nový formát protokolů. RoadPAC 2016 BETA Verze 2016 programu RoadPAC je, kromě nového labelu, doplněna o některé nové funkce, některé stávající jsou změněny. Tato verze RoadPAC vyžaduje instalaci, nestačí provedení aktualizace.

Více

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení Dokumentace k projektu Czech POINT Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 13.3.2009 Verze: 1.3 2009 MVČR Obsah 1. Technická specifikace hardwarového

Více

Funkce Přínos

Funkce Přínos AutoCAD Specializované nástroje (One AutoCAD) Profesní funkce a knihovny oborových verzí: Architecture, Electrical, Map 3D, Mechanical, MEP, Plant 3D, Raster Design. Web aplikace AutoCAD Mobilní AutoCAD

Více

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení Dokumentace k projektu Czech POINT Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 3.3.2010 Verze: 1.4 2009 MVČR Obsah 1. Technická specifikace hardwarového

Více

NetStork 7.0 Co se změnilo od verze 6.0?

NetStork 7.0 Co se změnilo od verze 6.0? Co se změnilo od verze 6.0? 1 Obsah 1 Nástroj pro správu vrstev (podkladových map)... 3 2 Kopírování struktury podzemní trasy... 3 3 Modelování optických rozvaděčů... 5 4 Import dat z DWG/DXF... 6 5 Export

Více

SPIRIT 2012. Nové funkce. SOFTconsult spol. s r. o., Praha

SPIRIT 2012. Nové funkce. SOFTconsult spol. s r. o., Praha SPIRIT 2012 Nové funkce SOFTconsult spol. s r. o., Praha Informace v tomto dokumentu mohou podléhat změnám bez předchozího upozornění. 01/2012 (SPIRIT 2012 CZ) Revize 1 copyright SOFTconsult spol. s r.

Více

Sísyfos Systém evidence činností

Sísyfos Systém evidence činností Sísyfos Systém evidence Sísyfos : Evidence pracovních Systém Sísyfos je firemní aplikace zaměřená na sledování pracovních úkonů jednotlivých zaměstnanců firmy. Umožňuje sledovat pracovní činnosti na různých

Více

SCIA.ESA PT. Export a import souborů DWG a DXF

SCIA.ESA PT. Export a import souborů DWG a DXF SCIA.ESA PT Export a import souborů DWG a DXF VÍTEJTE 5 EXPORT DWG A DXF 6 Export z grafického okna programu...6 Export z Galerie obrázků...8 Export z Galerie výkresů...9 IMPORT DWG A DXF 10 Import do

Více

SOUBOR README PRO APLIKACI DT+ 2016

SOUBOR README PRO APLIKACI DT+ 2016 SOUBOR README PRO APLIKACI DT+ 2016 Soubor doplňkových informací k verzi k českému rozšíření DT+ 2016 pro AutoCAD Architecture 2016. Obsah: Stručné pokyny k instalaci... 1 Nastavení pracovního prostředí...

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Možnosti upgradu. CorelDRAW Graphics Suite X3. CorelDRAW Graphics Suite X4. CorelDRAW Graphics Suite 12 Graphics Suite 11 Graphics Suite

Možnosti upgradu. CorelDRAW Graphics Suite X3. CorelDRAW Graphics Suite X4. CorelDRAW Graphics Suite 12 Graphics Suite 11 Graphics Suite 10 Uživatelské rozhraní Nové ikony a ovládací prvky poskytují modernější a intuitivnější pracovní prostředí. Interaktivní nástroj Tabulka Umožňuje vytvářet a importovat tabulky a zajišťovat strukturovaná

Více

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 RYCHLÝ ÚVODNÍ LIST NOVELL Při instalaci nové verze systému SUSE Linux Enterprise 11 postupujte podle následujících pokynů. Tento dokument obsahuje

Více

Výkresy. Projekt SIPVZ D Modelování v SolidWorks. Autor: ing. Laďka Krejčí

Výkresy. Projekt SIPVZ D Modelování v SolidWorks. Autor: ing. Laďka Krejčí Výkresy Projekt SIPVZ 2006 3D Modelování v SolidWorks Autor: ing. Laďka Krejčí 2 Obsah úlohy Otevření šablony výkresu Vlastnosti, úprava a uložení formátu listu Nastavení detailů dokumentu Vytvoření výkresu

Více

Osobní počítač. Zpracoval: ict Aktualizace: 10. 11. 2011

Osobní počítač. Zpracoval: ict Aktualizace: 10. 11. 2011 Osobní počítač Zpracoval: ict Aktualizace: 10. 11. 2011 Charakteristika PC Osobní počítač (personal computer - PC) je nástroj člověka pro zpracovávání informací Vyznačuje se schopností samostatně pracovat

Více

TEST ZÁKLADY IT, HARDWARE SOFTWARE

TEST ZÁKLADY IT, HARDWARE SOFTWARE TEST ZÁKLADY IT, HARDWARE SOFTWARE 5. třídy, verze 12/2018 1. Kdy se objevily první počítače? a) 20. století b) 18. století c) 17. století 2. Co znamená zkratka PC? a) Print Calculator (kalkulačka s tiskovým

Více

Obsah. Co je nového v GRAITEC Advance PowerPack 2018 NOVINKY... 5 VYLEPŠENÍ... 9

Obsah. Co je nového v GRAITEC Advance PowerPack 2018 NOVINKY... 5 VYLEPŠENÍ... 9 Co je nového 2018 Obsah NOVINKY... 5 Zakřivená čelní deska... 5 Přípoj vazníku na hlavu sloupu... 5 Přípoj Omega vaznic... 6 Připoj obdélníkové vaznice... 6 Spojka trubek... 7 GRAITEC PowerPack Multi

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Advance Concrete 2010 SP3 Co je nového. Tento dokument popisuje vylepšení a opravy, které jsou obsaževy v SP3

Advance Concrete 2010 SP3 Co je nového. Tento dokument popisuje vylepšení a opravy, které jsou obsaževy v SP3 Advance Concrete 2010 SP3 Co je nového Tento dokument popisuje vylepšení a opravy, které jsou obsaževy v SP3 Advance Concrete 2010 SP3 je kompatibilní s produktem AutoCAD 2011 Výztuž Rozkreslení výztuže:

Více

Tomáš Kantůrek. IT Evangelist, Microsoft

Tomáš Kantůrek. IT Evangelist, Microsoft Tomáš Kantůrek IT Evangelist, Microsoft Správa a zabezpečení PC kdekoliv Jednoduchá webová konzole pro správu Správa mobilních pracovníků To nejlepší z Windows Windows7 Enterprise a další nástroje Cena

Více

Zobrazovací jednotky a monitory

Zobrazovací jednotky a monitory Zobrazovací jednotky a monitory Zobrazovací jednotka - karta, která se zasunuje do jednoho z konektorů na sběrnici uvnitř počítače. Dva režimy činnosti: Textový režim - zobrazuje znaky uvedené v tabulce

Více

Office Synchronizer Poznámky k verzi. Verze 1.61

Office Synchronizer Poznámky k verzi. Verze 1.61 Office Synchronizer Poznámky k verzi Verze 1.61 Sídlo společnosti Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 USA Tel: +1-937-233-8921

Více

AutoCAD 2016 AutoCAD 2016 pro Mac

AutoCAD 2016 AutoCAD 2016 pro Mac AutoCAD 2016 AutoCAD 2016 pro Mac Interakce uživatele Asociativní pole Příkazový řádek Multifunkční uzly Dynamické zadání Automatické dokončování při zadávání příkazů 1 Skrytí a izolace objektů Vytváření

Více

TDS-TECHNIK 13.1 pro SolidWorks

TDS-TECHNIK 13.1 pro SolidWorks TDS-TECHNIK 13.1 pro SolidWorks V následujícím textu jsou uvedeny informace o hlavních novinkách strojírenské nadstavby TDS-TECHNIK pro SolidWorks. Podpora nové verze SolidWorks 2008 Aktuální verze nadstavby

Více

Novinky Revit Architecture 2011 CZ

Novinky Revit Architecture 2011 CZ Novinky Revit Architecture 2011 CZ Na jaře 2010 přichází na trh nová verze stavařské CAD/BIM aplikace Autodesk Revit. Přináší několik významných novinek, které potvrzují přední postavení Revitu jako nástroje

Více

TDS-TECHNIK 13.1 pro AutoCAD

TDS-TECHNIK 13.1 pro AutoCAD TDS-TECHNIK 13.1 pro AutoCAD V následujícím textu jsou uvedeny informace o hlavních novinkách strojírenské nadstavby TDS-TECHNIK. V přehledu je souhrn novinek verzí 13.0 a 13.1. Poznámka: Pokud máte předplacený

Více

Pracovní postup náběhu do produktivního provozu

Pracovní postup náběhu do produktivního provozu Informační systém o státní službě (ISoSS) Verze dokumentu: 1.0 (z 29. 6. 2015) Strana: 1/14 Historie dokumentu Historie revizí Číslo Datum revize Popis revize Změny revize označeny 1.0 29. 6. 2015 Úvodní

Více

Administrátorská příručka

Administrátorská příručka Administrátorská příručka XENIA - systém pro zpracování dokumentů Verze manuálu: 1.0 Verze systému XENIA: 2.30 YDS s.r.o. http://yds.cz http://xenia.cz 2 Obsah Obsah... 3 Předmluva... 5 1. Elektronická

Více

Základní pojmy informačních technologií

Základní pojmy informačních technologií Základní pojmy informačních technologií Informační technologie (IT): technologie sloužící k práci s daty a informacemi počítače, programy, počítač. sítě Hardware (HW): jednoduše to, na co si můžeme sáhnout.

Více

Operační systém MS Windows XP Professional

Operační systém MS Windows XP Professional Operační systém MS Windows XP Professional Operační systém základní programové vybavení počítače zprostředkovává komunikaci uživatele s počítačem s technickým vybavením počítače s aplikačním programovým

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Použití okna pro rychlé nastavení Nastavení základních funkcí zobrazení Přiřazení přednastavených režimů k aplikacím Snadné uspořádání rozvržení

Více