Aktuální výzvy v OP PIK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktuální výzvy v OP PIK"

Transkript

1 Evropské fondy pro MSP Aktuální výzvy v OP PIK 31. srpna 2017 Ing. Renata Pašková Ing. Veronika Štruncová

2 Obsah prezentace Současné výzvy OP PIK Aktuality Užitečné odkazy

3 Programy podpory Prioritní osy 1 Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace

4 Inovace Inovační projekt Dotace: 1 50 mil. Kč Míra podpory: 45 % MP/ 35 % SP/ 25 % VP Typ výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy IV dne Příjem Žádostí od (8:00:00 h) do (23:59:59 h) Vyhlášení Výzvy Inovace - Inovační projekt - ITI Plzeň 10/2017 Avízo Výzvy III (V) Inovace s možným vyhlášením 12/2017 Podporované aktivity: Zvýšení technických a užitných hodnot výrobků, technologií a služeb (produktová inovace), zvýšení efektivnosti procesů výroby a poskytování služeb (procesní inovace), zavedení nových metod organizace firemních procesů prostřednictvím zavádění nových informačních systémů integrující a automatizující procesy uvnitř podniku zaměřené především na propojení VaV aktivit, inovací a výroby (organizační inovace), zvýšení prodeje výrobků a služeb prostřednictvím významné změny v designu produktu nebo balení nebo zavedení nových prodejních kanálů (marketingová inovace).

5 Inovace Inovační projekt Způsobilé výdaje: Projektová dokumentace včetně inženýrské činnosti, stavby, technologie, software a data, práva k užívání duševního vlastnictví, certifikace produktů, marketingová inovace.

6 Inovace Inovační projekt

7 Inovace - Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví Dotace: 40 tis. Kč - 1 mil. Kč Míra podpory: 50 % podnikatelský subjekt MSP 50 % veřejná výzkumná instituce 50 % vysoká škola Typ výzvy: průběžná Vyhlášení Výzvy II dne Příjem Žádostí od do Podporované aktivity: Vynálezy/patenty, ochranné známky, užitné vzory, průmyslové vzory. Způsobilé výdaje: Služby oprávněných zástupců, překlady, správní poplatky.

8 Inovace - Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví

9 Potenciál Dotace: 2 50 mil. Kč Míra podpory: 50 % ZV Typ Výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy IV dne Příjem Žádostí od (8:00:00 h) do (23:59:59) Vyhlášení Výzvy Potenciál - ITI Plzeň 10/2017 Avízo Výzvy V Potenciál s možným vyhlášením 12/2017 Podporované aktivity: Založení nebo rozvoj center průmyslového výzkumu, vývoje a inovací spočívající v pořízení pozemků, budov, strojů/zařízení a jiného vybavení centra nezbytného pro zajištění aktivit tohoto centra.

10 Potenciál Způsobilé výdaje: Dlouhodobý hmotný majetek (nákup pozemků, budov, strojů a jiného zařízení nezbytného pro vybavení centra pro VaV za podmínky, že se jedná o odepisovatelná aktiva (mimo pozemek). náklady na povinnou publicitu (jsou způsobilé tehdy, pokud naplňují znaky povinné publicity uvedené v pravidlech určených správcem programu).

11 Potenciál

12 Aplikace Dotace: 1 50 mil. Kč Míra podpory: - Bez účinné spolupráce: - Průmyslový výzkum: 50 % VP, 60 % SP, 70 % MP - Experimentální vývoj: 25 % VP, 35 % SP, 45 % MP - S účinnou spoluprací: - Průmyslový výzkum: 65 % VP, 75 % SP, 80 % MP - Experimentální vývoj: 40 % VP, 50 % SP, 60 % MP Typ Výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy IV dne Příjem Žádostí od (9:00 h) do (23:59 h) Vyhlášení Výzvy V Aplikace - Clean Sky 2 11/2017 Vyhlášení Výzvy Aplikace - ITI Plzeň 12/2017 Avízo Výzvy VI s možným vyhlášením 12/2017 Podporované aktivity: Realizace průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje ve smyslu Článku 25 Nařízení Komise (EU) č. 651/2014 ze dne 17. června 2014 (dále jen Nařízení Komise č. 651/2014 ), kterým se v souladu s články 107 a 108 Smlouvy o ES prohlašují určité kategorie podpory za slučitelné s vnitřním trhem.

13 Aplikace Způsobilé výdaje: osobní náklady: mzdy a pojistné VaV pracovníků, techniků a ostatního podpůrného personálu v rozsahu nezbytném pro účely projektu náklady na nástroje, přístroje a vybavení v podobě odpisů dlouhodobého hmotného movitého majetku, v rozsahu a po dobu, kdy jsou využívány pro účely projektu náklady na smluvní výzkum neinvestiční náklady na licence zakoupené nebo pořízené od třetích stran po dobu realizace projektu náklady na poradenské služby využité výlučně pro účely projektu dodatečné režijní a ostatní provozní náklady včetně nákladů na materiál a dodávky, které vznikly bezprostředně v důsledku projektu

14 Aplikace

15 Inovační vouchery Dotace: Kč Kč Míra podpory: 75 % ZV Typ Výzvy: průběžná Vyhlášení Výzvy II dne Příjem Žádostí od (9:00:00 h) do (23:59:59 h) Podporované aktivity: Nákup poradenských, expertních a podpůrných služeb v oblasti inovací od organizací pro výzkum a šíření znalostí nebo akreditovaných laboratoří s cílem zahájení či zintenzivnění inovačních aktivit MSP.

16 Inovační vouchery Způsobilé výdaje: Poradenské, expertní a podpůrné služby v oblasti inovací, tj. zejména měření, diagnostika, testování, zkoušky, rozbory, analýzy, ověřování, certifikace výrobku, výpočty, návrhy nových systémů, technologických postupů, unikátních konstrukčních řešení, modelování, vývoj softwaru, hardwaru, materiálu, zařízení, prvků systému, prototypu, funkčního vzorku v souvislosti s vývojem nebo zaváděním nového produktu (výroku, služby nebo procesu), optimalizace procesů, vlastností výrobků, služeb, metod, parametrů, apod.

17 Inovační vouchery

18 Partnerství znalostního transferu Dotace: 500 tis. Kč 5 mil. Kč Míra podpory: max. do 70 % ZV Typ Výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy III dne Příjem Žádostí od do Podporované aktivity: Podporovanou aktivitou je vytvoření partnerství mezi malým a středním podnikem a organizací pro výzkum a šíření znalostí za účelem transferu znalostí, souvisejících technologií a dovedností, ke kterým podnik nemá přístup. Znalostní transfer je realizován za účasti absolventa magisterského či doktorského studia přímo v provozovně podniku za dohledu vybraného expertního pracoviště. projekt musí být zaměřen na minimálně jednu z následujících aktivit a musí mít strategický význam pro další rozvoj podniku: zlepšení výrobních procesů vývoj/inovace nových produktů a služeb nebo inovace procesu při vývoji a zavádění nových produktů a služeb zlepšení podnikových procesů včetně procesu produktové certifikace

19 Partnerství znalostního transferu Způsobilé výdaje: Pro MSP: hardware a sítě, stroje a zařízení, software a data, mzdy a pojistné, cestovné. Pro znalostní organizaci: mzdy a pojistné, cestovné, semináře, workshopy, služby expertů, přístup k informacím, databázím. Znalostní organizace může dále uplatnit nepřímé (režijní) náklady paušální sazbou ve výši až 15 % rozpočtové položky Mzdy a pojistné (nezahrnuje mzdy a pojistné MSP). Způsobilé výdaje pro nepřímé náklady jsou: osobní náklady administrativních pracovníků, náklady na využití univerzitních zařízení, účetnictví, telefonní poplatky, síťové dodávky, spotřební materiál, náklady na pořádání pracovních setkání, povinná publicita.

20 Programy podpory Prioritní osy 2 Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a středních podniků

21 Technologie pro začínající podniky Dotace: tis. Kč Míra podpory: max. 45 % ZV Typ Výzvy: průběžná Vyhlášení Výzvy VI Technologie 10/2017 Podporované aktivity: Podnikatelské záměry nových začínajících malých podniků s podnikatelskou historií max. 3 roky, a to na pořízení nových strojů, technologických zařízení a vybavení. Podporu nelze poskytnout na prostou obnovu stávajícího strojního zařízení.

22 Technologie pro začínající podniky Způsobilé výdaje: Dlouhodobý hmotný majetek pořízení strojů a zařízení a provozních souborů, dále výdaje na pořízení hardwarového vybavení a lokálních sítí vč. souvisejícího software, pokud je tento software součástí pořizovací ceny technologie, dlouhodobý nehmotný majetek náklady na pořízení patentových licencí nezbytných pro řádný provoz strojů a zařízení a SW s vazbou na stroje a zařízení a výstupy pořízené v rámci předmětného projektu, drobný hmotný a nehmotný majetek moderní ICT technologie, zejména dotyková zařízení, tablety, software, a to jen v případě, že předmětem projektu je nákup dlouhodobého hmotného či nehmotného majetku.

23 Programy podpory Prioritní osy 3 Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie, podpora zavádění nových technologií v oblasti nakládání energií a druhotných surovin

24 Úspory energie Dotace: 500 tis. 250 mil. Kč Míra podpory: 50 % malý podnik, 40 % střední podnik, 30 % velký podnik Míra podpory na energetický posudek a projektovou dokumentace: 50 % malý podnik, 40 % střední podnik, 30 % velký podnik. Typ Výzvy: průběžná (až do ) Vyhlášení Výzvy II dne Příjem Žádostí od do Vyhlášení Výzvy III Úspory energie 11/2017 Způsobilé výdaje: Dlouhodobý hmotný majetek poskytovatel podpory bude v rámci pořízení stavebních prací považovat tyto za způsobilé do úrovně hodnoty cen stavebních prací dle aktuální cenové soustavy ÚRS/RTS k datu, kdy byla žádost o podporu podána. Dlouhodobý nehmotný majetek (pokud je nezbytný k řádnému provozování dlouhodobého hmotného majetku). Energetický posudek Náklady na pořízení projektové dokumentace stavby a energetického posudku, pokud náklady vznikly po , za podmínky dodržení postupu/podmínek zákona o veřejných zakázkách nebo Pravidel pro výběr dodavatele OP PIK platných v daném období při výběru dodavatele této projektové dokumentace nebo energetického posudku.

25 Úspory energie Podporované aktivity: Modernizace a rekonstrukce rozvodů elektřiny, plynu a tepla v budovách a v energetických hospodářstvích výrobních závodů za účelem zvýšení účinnosti, zavádění a modernizace systémů měření a regulace, modernizace, rekonstrukce stávajících zařízení na výrobu energie pro vlastní spotřebu vedoucí ke zvýšení její účinnosti, modernizace soustav osvětlení budov a průmyslových areálů (pouze v případě náhrady zastaralých technologií za nové vysoce efektivní osvětlovací systémy, např. světelných diod (LED), realizace opatření ke snižování energetické náročnosti budov v podnikatelském sektoru, využití odpadní energie ve výrobních procesech, snižování energetické náročnosti/zvyšování energetické účinnosti výrobních a technologických procesů, instalace OZE pro vlastní spotřebu podniku (biomasa, solární systémy, tepelná čerpadla a fotovoltaické systémy), instalace kogenerační jednotky s využitím elektrické a tepelné energie pro vlastní spotřebu podniku s ohledem na jeho provozní podmínky.

26 Úspory energie

27 Úspory energie Fotovoltaické systémy s/bez akumulace pro vlastní spotřebu Dotace: 300 tis. 100 mil. Kč Míra podpory: malý podnik 80 % ZV, střední podnik 70 % ZV, velký podnik 60 % ZV Typ Výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy I dne Příjem Žádostí od do :59:59 Vyhlášení Výzvy II 12/2017 Způsobilé výdaje: dlouhodobý hmotný majetek dlouhodobý nehmotný majetek (pokud je nezbytný k řádnému provozování dlouhodobého hmotného majetku)

28 Úspory energie Fotovoltaické systémy s/bez akumulace pro vlastní spotřebu Podporované aktivity: Instalace fotovoltaických systémů a instalace fotovoltaických systémů včetně akumulace energie pro vlastní spotřebu podniku

29 Úspory energie Fotovoltaické systémy s/bez akumulace pro vlastní spotřebu

30 Úspory energie - Energeticky efektivní budovy Dotace: dotace na projekt je poskytována minimálně ve výši 200 tis. Kč a maximálně do výše 200 tis. Míra podpory: max. míra podpory: malý podnik 80 % ZV, střední podnik 70 % ZV, velký podnik 60 % ZV Typ Výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy I dne Příjem Žádostí od do (23:59:59) Způsobilé výdaje: dlouhodobý hmotný majetek dlouhodobý nehmotný majetek (pokud je nezbytný k řádnému provozování dlouhodobého hmotného majetku) průkaz energetické náročnosti budovy technický dozor investora Blower Door Test

31 Úspory energie - Energeticky efektivní budovy Podporované aktivity: Podpora výstavby nových energeticky efektivních budov, podpora výstavby nástaveb a přístaveb s vyšším energetickým standardem ke stávajícím budovám, v souladu se Zákonem č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií ve znění pozdějších předpisů

32 Nízkouhlíkové technologie - Elektromobilita Dotace: 50 tis. Kč 5 mil. Kč Míra podpory: MP 75 % ZV, SP 65 % ZV, VP 55 % ZV Typ výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy III dne Příjem Žádostí od do Podporované aktivity: pořízení elektromobilů ve výzvou podporovaných kategoriích silničních vozidel pořízení (rychlo)nabíjecích (neveřejných) stanic s možností doplnění o baterii pro elektromobily v rámci podnikatelského areálu pro vlastní potřebu Způsobilé výdaje: dlouhodobý hmotný majetek dlouhodobý nehmotný majetek (pokud je nezbytný k řádnému provozování dlouhodobého hmotného majetku)

33 Nízkouhlíkové technologie - Elektromobilita

34 Nízkouhlíkové technologie Akumulace energie Dotace: 50 tis. Kč až do výše dle pravidel veřejné podpory Míra podpory: MP 80 % ZV, SP 70 % ZV, VP 60 % ZV Typ výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy III dne Příjem Žádostí od do Způsobilé výdaje: dlouhodobý hmotný majetek dlouhodobý nehmotný majetek (pokud je nezbytný k řádnému provozování dlouhodobého hmotného majetku) podnikatelský záměr a projektová dokumentace Podporované aktivity: inovativní projekty na zavádění technologií akumulace energie

35 Nízkouhlíkové technologie Druhotné suroviny Dotace: 1 20 mil. Kč Míra podpory: MP 45 % ZV, SP 35 % ZV, VP 25 % ZV Typ výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy III dne Příjem Žádostí od do Způsobilé výdaje: Dlouhodobý hmotný majetek (dále jen DHM) DNHM (pokud je nezbytný k řádnému provozování dlouhodobého hmotného majetku) DHM může být použit výlučně jen v provozovně, která je příjemcem podpory DHM musí se jednat o odepisovaný majetek DHM musí být pořízen za tržních podmínek od třetích osob nespřízněných s kupujícím podnikatelský záměr a projektová dokumentace rozpočtová rezerva Podporované aktivity: zavádění inovativních technologií k získávání druhotných surovin v kvalitě vhodné pro další využití v průmyslové výrobě např. z použitého papíru, skla, kovů, pneumatik, textilu, plastů, stavebních a demoličních odpadů, vedlejších energetických produktů a řady dalších výrobků s ukončenou životností zavádění inovativních technologií, kterými se budou z použitých výrobků získávat efektivním způsobem cenné druhotné suroviny zavádění inovativních technologií na výrobu inovativních výrobků vyrobených z druhotných surovin, včetně náhrad primárních zdrojů druhotnými surovinami tam, kde je to ekonomicky výhodné

36 Nízkouhlíkové technologie Druhotné suroviny

37 Nízkouhlíkové technologie Úprava bioplynu na biometan a jeho vtlačení do sítě Dotace: 500 tis. Kč 30 mil. Kč Míra podpory: Maximální absolutní výše dotace na Podnikatelský záměr je 30 tis. Kč. Typ výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy III dne Příjem Žádostí od do Avízo Výzvy IV s možným vyhlášením 12/2017 Způsobilé výdaje: dlouhodobý hmotný majetek dlouhodobý nehmotný majetek (pokud je nezbytný k řádnému provozování dlouhodobého hmotného majetku) podnikatelský záměr a projektová dokumentace Podporované aktivity: technologie na úpravu bioplynu na biometan a jeho vtláčení do distribuční sítě technologie na úpravu bioplynu na biometan a jeho plnění v rámci místní infrastruktury (například plnění lahví, CNG vozidel apod.)

38 Úspory energie v SZT Dotace: 0,5 mil. Kč 400 mil. Kč Míra podpory: V případě opatření týkající se energeticky účinného dálkové vytápění a chlazení včetně instalace plynových KVET platí: MP 50 %, SP 45 %, VP 30 % míra podpory na energetický posudek a projektovou dokumentaci: MP 50 %, SP 45 %, VP 40 % maximální absolutní výše podpory na energetický posudek podle 9a odst. 1 písm. e) Zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, v platném znění a energetický posudek podle 9a, odst. 1, písmeno b), c) nebo d) zákona č.406/2000 Sb. v platném znění činí 350 tis. Kč Typ Výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy II dne Příjem Žádostí od do Vyhlášení Výzvy I Úspory energie v SZT finanční nástroj 9/2017

39 Úspory energie v SZT Podporované aktivity: Výstavba, rozvoj a propojování existujících soustav zásobování tepelnou energií vč. předávacích stanic za účelem vyššího využití vysokoúčinné kombinované výroby elektřiny a tepla s cílem dosažení úspor primární energie, rekonstrukce stávajících soustav zásobování tepelnou energií vč. předávacích stanic s cílem max. dosažení úspor primární energie, případně využití tepla z vysokoúčinné kombinované výroby elektřiny a tepla nebo odpadního tepla z průmyslových procesů, instalace solárních kolektorů a tepelných čerpadel pro předehřev TUV, které budou součástí soustav zásobování tepelnou energií, instalace a modernizace technologických zařízení související s distribucí včetně měření a regulace v soustavách zásobování tepelnou energií, instalace a rekonstrukce vysokoúčinných plynových kogeneračních jednotek v soustavách zásobování tepelnou energií. Toto opatření bude způsobilé, pokud bude součástí jakékoliv kombinace výše podporovaných aktivit a); b); c); d) které budou v rámci způsobilých výdajů převažovat. Způsobilé výdaje: Výdaje na stavbu a technologická zařízení včetně měření a regulace v soustavách zásobování tepelnou energií nezbytná pro dosažení úspor primární energie., dlouhodobý hmotný majetek, dlouhodobý nehmotný majetek (pokud je nezbytný k řádnému provozování dlouhodobého hmotného majetku), Energetický posudek

40 Úspory energie v SZT

41 Programy podpory Prioritní osy 4 Rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a informačních a komunikačních technologií.

42 ICT a sdílené služby, aktivita Tvorba nových IS/ICT řešení Dotace: 1 50 mil. Kč Míra podpory: 45 % ZV pro malý podnik, 35 % ZV pro střední podnik, 25 % ZV pro velký podnik Typ Výzvy: kolová Vyhlášení Výzvy IV ICT a sdílené služby 9/2017 Podporované aktivity: Tvorba nových IS/ICT řešení tvorba moderních digitálních služeb, aplikací a firmware např. v oblasti komunikace, zábavy, obchodování, vzdělávání, zdravotnictví, přístupu k zaměstnání nebo i v oblasti kulturních a kreativních průmyslů vč. související implementace. Způsobilé výdaje: Osobní náklady (ve výši min. 50% všech způsobilých výdajů), nájemné, služby expertů, hardware, software a ostatní výdaje související s projektem v režimu de minimis.

43 ICT a sdílené služby aktivita Budování a modernizace datových center Dotace: mil. Kč Míra podpory: malý podnik 45 % ZV, střední podnik 35 % ZV, velký podnik 25 % ZV Typ Výzvy: kolová Podporované aktivity: Budování a modernizace datových center. Způsobilé výdaje: Pořízení pozemků, budov, staveb, rekonstrukce staveb, hardware, software, ostatní stroje a zařízení a služby expertů (pouze MSP).

44 Aktuálně OP PIK Vytvořen nový modul Veřejné zakázky (po RE 11 ze dne ), více informací naleznete zde Aplikace článku 61 Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 viz zde

45 Užitečné odkazy Harmonogram plánovaných výzev OP PIK pro rok aktualizace k dostupný zde na webu Agentury pro podnikání a inovace v sekci Obecně OP PIK Sledování čerpání alokace OP PIK dostupná zde na webu Agentury pro podnikání a inovace v sekci Obecně OP PIK/Statistiky ITI (Integrované územní investice) Plzeňské metropolitní oblasti Často pokládané dotazy v sekci Rádce/FAQ

46 Kontakty Regionální kancelář pro Plzeňský kraj či Americká 8/39, Plzeň (2. patro v budově Městského úřadu Nýřany)

47 Děkujeme za pozornost

Podpora výzkumu a vývoje v OP PIK 1. část. Ing. Veronika Štruncová 10. března 2017

Podpora výzkumu a vývoje v OP PIK 1. část. Ing. Veronika Štruncová 10. března 2017 Podpora výzkumu a vývoje v OP PIK 1. část Ing. Veronika Štruncová 10. března 2017 Obsah semináře 11:30 11:45 Registrace účastníků 11:45 12:35 Programy: Aplikace Partnerství znalostního transferu Inovační

Více

Aktuální a připravované výzvy Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Aktuální a připravované výzvy Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Aktuální a připravované výzvy Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 23. 10. 2017, České Budějovice Ing. Kateřina Moravanská, Mgr. Jana Havlíková Prioritní osy OP PIK Prioritní osa

Více

Možnosti podpory z OP PIK

Možnosti podpory z OP PIK Aktuální dotační příležitosti Možnosti podpory z OP PIK 5. 6. 2017, JVTP České Budějovice Ing. Kateřina Moravanská Obsah Představení Agentury pro podnikání a inovace Projektový cyklus Otevřené výzvy OP

Více

OPPIK Další výzva zveřejněna

OPPIK Další výzva zveřejněna Vážení, po první vlně vyhlášení výzev pro Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) byla v pátek 26. června 2015 zveřejněna další Výzva, a to sice k programu podpory Aplikace.

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost primárně zaměřen na podporu podnikání (zejména MSP) Navazuje na Operační program

Více

Programy podpory pro inovativní

Programy podpory pro inovativní technologie a výrobky OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Vodovody a kanalizace 2015 Praha 21.5. 2015 1 OP PIK - Cíl programu dosažení konkurenceschopné a udržitelné ekonomiky založené

Více

(výzvy + avízo, červen 2015)

(výzvy + avízo, červen 2015) Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (výzvy + avízo, červen 2015) 1 přehled prvních výzev Op pik vyhlášených v červnu 2015 (+ avízo) POTENCIÁL............................................................

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS Str. 1 z 9 Vážení podnikatelé, v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) Vám přinášíme aktuální informace o výzvách spuštěných v půlce července 2017. Nové výzvy Termín

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) , Brno Mgr. Petra Kuklová

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) , Brno Mgr. Petra Kuklová Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) 28. 2. 2018, Brno Mgr. Petra Kuklová Agentura pro podnikání a inovace (API) Příspěvková organizace s celostátní působností podřízená

Více

Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK. Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27.

Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK. Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27. Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27. listopadu 2018 Agentura pro podnikání a inovace (API) = Zprostředkující subjekt

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Jakub Černík regionální projektový manažer, Brno 24.2. 2016 Školicí střediska Výzva II

Více

Možnosti čerpání evropských fondů pro rozvoj podnikání nové dotační výzvy na podporu malého a středního podnikání

Možnosti čerpání evropských fondů pro rozvoj podnikání nové dotační výzvy na podporu malého a středního podnikání Možnosti čerpání evropských fondů pro rozvoj podnikání nové dotační výzvy na podporu malého a středního podnikání Mgr. Zuzana Fialová regionální projektová manažerka Brno, 29. ledna 2015 OP PIK 2014-2020

Více

Partnerství znalostního transferu

Partnerství znalostního transferu Partnerství znalostního transferu podpora nového typu partnerství podnikatelské a akademické sféry založená na úspěšném britském programu Knowledge Transfer Partnership přímá aplikace výzkumných poznatků

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. www.oppik.cz www.czechinvest.org

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. www.oppik.cz www.czechinvest.org OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost www.oppik.cz www.czechinvest.org Cíle OP PIK OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Důraz na rozvojové podpory Alokace: 260 852 142 EUR OPPI 2007-2013

Více

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) a Strategie Průmysl 4.0

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) a Strategie Průmysl 4.0 Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) a Strategie Průmysl 4.0 Program podpory Aplikace Tealizace průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje ve smyslu Článku 25 Nařízení

Více

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Nízkouhlíkové technologie

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Nízkouhlíkové technologie Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (2014-2020): - Účinné nakládání energií Nízkouhlíkové technologie Loučeň 12.4.2018 1 Zaměření intervencí v prioritních osách OP PIK VaVaI PO

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo první výzvy v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurence schopnost (OPPIK) Již od 1. 6. 2015 je možno podat žádost o dotace na projekty podporující

Více

Využití tepla a nízkouhlíkové technologie OP PIK jako příležitost

Využití tepla a nízkouhlíkové technologie OP PIK jako příležitost Využití tepla a nízkouhlíkové technologie OP PIK jako příležitost Obsah OP PIK Efektivní energie prioritní osa 3 Harmonogram Výzev Podpora bioplynových stanic program Obnovitelé zdroje - I. Výzva (statistika)

Více

Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) 2014-2020. RYCON Consul,ng s.r.o.

Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) 2014-2020. RYCON Consul,ng s.r.o. Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) 2014-2020 RYCON Consul,ng s.r.o. Zaměření OP PIK PO 1 Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace PO 2 Rozvoj podnikání a konkurenceschopnos, malých a středních

Více

Monitoring. dotačních příležitostí. Obsah. Číslo: 01/2015 Datum vydání: 6. 1. 2015

Monitoring. dotačních příležitostí. Obsah. Číslo: 01/2015 Datum vydání: 6. 1. 2015 Číslo: 01/2015 Datum vydání: 6. 1. 2015 Monitoring gg dotačních příležitostí Obsah 1. Hamonogram výzev Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost... 3 2. Program Inovace... 4 3. Program

Více

OP PIK Úspory energie podnikatelského sektoru Seminář Energetické úspory, Eurocentrum Jihlava,

OP PIK Úspory energie podnikatelského sektoru Seminář Energetické úspory, Eurocentrum Jihlava, OP PIK Úspory energie podnikatelského sektoru Seminář Energetické úspory, Eurocentrum Jihlava, 17. 4. 2018 programů PO3 1 Obsah prezentace Prioritní osa 3 Efektivní energie OP PIK 2014 2020 II. a III.

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Str. 1 z 9 DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Vážení, v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Více

Transfer technologií v praxi. Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015

Transfer technologií v praxi. Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015 Transfer technologií v praxi Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015 Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) možnosti pro podnikatele

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) možnosti pro podnikatele Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) možnosti pro podnikatele 19. května 2014, Ostrava ZPĚT NA VRCHOL INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu

Více

Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO)

Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO) Zaměření OP PIK 4 Prioritní osy (PO) PO 1 Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace PO 2 Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a stř. podniků PO 3 Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Str. 1 z 5 DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Vážení, v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Více

Aplikace, Inovační projekt, Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví, Inovační vouchery. Programy administrované na odboru VaV

Aplikace, Inovační projekt, Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví, Inovační vouchery. Programy administrované na odboru VaV Aplikace, Inovační projekt, Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví, Inovační vouchery Programy administrované na odboru VaV Ing. Radek Navrátil, říjen 2016 Aplikace Cílem programu a Výzvy je

Více

DOTACE PRO PODNIKATELE

DOTACE PRO PODNIKATELE DOTACE PRO PODNIKATELE Aktuální dotační výzvy v OP PIK Ing. Kateřina Moravanská 18. 10. 2018 Agentura pro podnikání a inovace státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu zprostředkující

Více

Technologické Inovační Centrum

Technologické Inovační Centrum Technologické Inovační Centrum OPPIK Otevřené Inovace Moravský letecký klastr 28.4.2016 OPPIK Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PRIORITNÍ OSY Prioritní osa 1 Rozvoj výzkumu a

Více

Předběžný harmonogram výzev OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa

Předběžný harmonogram výzev OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa Předběžný harmonogram výzev OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa Specifický cíl Podprogram Podporované aktivity Příjemci Druh výzvy Datum vyhlášení PO 1 SC 1.1. Inovace Aktivity,

Více

Dotace a investiční pobídky

Dotace a investiční pobídky 25 CELEBR ATING 25 YE ARS DELOIT TE C ZECH REPUBLIC Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika CZECH AWARD 2015 Operační program Koncem dubna schválila Evropská komise první český operační program

Více

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost První šance pro podnikatele v novém programovém období 2014 2020

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost První šance pro podnikatele v novém programovém období 2014 2020 OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost První šance pro podnikatele v novém programovém období 2014 2020 Podnikatelé se konečně dočkají prvních výzev v rámci nového programového období. V první

Více

Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Program NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE

Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Program NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (2014-2020): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Program NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Praha 3.10. 2017 1 Zaměření intervencí v prioritních

Více

Aktuální informace o výzvách programů PO3 OP PIK. Ing. Zdeněk Hála

Aktuální informace o výzvách programů PO3 OP PIK. Ing. Zdeněk Hála Aktuální informace o výzvách programů PO3 OP PIK Ing. Zdeněk Hála Přehled vyhlašovaných výzev PO 3 Úpory energie III.: 1.11.2017-30.4.2018 OZE III.: 22.9.2017-28.2.2018 Úspory energie- Fotovoltaické systémy

Více

Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu. Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie

Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu. Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie Setkání EKIS a odborný seminář Litomyšl, 17. září 2018 Komora obnovitelných zdrojů energie (o nás) Největší

Více

Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika. leden 2017

Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika. leden 2017 Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika leden 2017 Úspory energie Výzva II 2 Ministerstvo průmyslu a obchodu jako Řídicí orgán Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Více

Dotace pro firmy na nové obnovitelné zdroje energie a baterie v rámci OP PIK

Dotace pro firmy na nové obnovitelné zdroje energie a baterie v rámci OP PIK Dotace pro firmy na nové obnovitelné zdroje energie a baterie v rámci OP PIK Představení lektora Bc. Daniel Žáček Senior projektový manažer Email: daniel.zacek@enovation.cz www.enovation.cz O společnosti

Více

Nízkouhlíkové technologie. říjen 2017, Petr Lukeš

Nízkouhlíkové technologie. říjen 2017, Petr Lukeš Nízkouhlíkové technologie říjen 2017, Petr Lukeš PODPROGRAMY ELEKTROMOBILITA AKUMULACE ENERGIE DRUHOTNÉ SUROVINY ÚPRAVA BIOPLYNU NA BIOMETAN A JEHO VTLÁČENÍ DO SÍTĚ ELEKTROMOBILITA Nízkouhlíkové technologie

Více

Dotace pro podnikatele z pohledu investičních projektů v novém programovém období 2014 2020

Dotace pro podnikatele z pohledu investičních projektů v novém programovém období 2014 2020 Dotace pro podnikatele z pohledu investičních projektů v novém programovém období 2014 2020 Expirit, s.r.o. 2. 2. 2015 Expirit, s.r.o., 2015 2 OBSAH Změny v programovacích obdobích Základní informace o

Více

Operační program Podnikání a inovace

Operační program Podnikání a inovace Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-20200 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. náměstek ministra pro oblast fondů EU, výzkumu a vývoje, MPO 10. září 2014 Kohezní politika 2014+

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Ing. Hana Rozkopalová regionální projektová manažerka Brno, 18. února 2015 Regionální

Více

Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů. Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování

Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů. Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal Uhlař Zkušenosti s EU fondy Problematikou evropských

Více

INFO ZPRAVODAJ 02/18 listopad 2018

INFO ZPRAVODAJ 02/18 listopad 2018 Obsah ÚVOD... 2 Podpora programu: Obnovitelné zdroje energie... 2 Obnovitelné zdroje energie Výzva IV... 2 Základní charakteristiky... 2 Podpora programu: Úspory energie... 4 Úspory energie Výzva IV...

Více

OPPIK 2016 malé podniky 45 % podpory střední podniky 35 % podpory velké podniky 25 % podpory Aktuální informace :

OPPIK 2016 malé podniky 45 % podpory střední podniky 35 % podpory velké podniky 25 % podpory Aktuální informace : OPPIK 2016 malé podniky 45 % podpory střední podniky 35 % podpory velké podniky 25 % podpory Aktuální informace : http://www.czechinvest.org/oppik-cz Zaměření OP PIK Prioritní osy (PO) PO 1 Rozvoj výzkumu

Více

Možnosti finanční podpory v novém Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Renata Kořínková

Možnosti finanční podpory v novém Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Renata Kořínková Možnosti finanční podpory v novém Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Renata Kořínková Programy podpory OP PIK Prioritní osa 1 Prioritní osa 2 Prioritní osa 3 Prioritní osa 4

Více

OP PIK Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

OP PIK Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost OP PIK Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Aplikace Hlavním cílem programu Aplikace je podpořit projekty průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje s výstupy v podobě prototypů, průmyslových

Více

BUSINESS SNÍDANĚ. Clarion Congress Hotel České Budějovice 18. května 2016

BUSINESS SNÍDANĚ. Clarion Congress Hotel České Budějovice 18. května 2016 BUSINESS SNÍDANĚ Clarion Congress Hotel České Budějovice 18. května 2016 PROGRAM 8:45 9:00 Registrace účastníků 9:00 10:00 Představení plánovaných výzev Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Více

PŘEDSTAVENÍ OP PIK DOTACE NA NÁKUP STROJŮ

PŘEDSTAVENÍ OP PIK DOTACE NA NÁKUP STROJŮ PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI 201 CONSULTING s.r.o. Zajištění komplexních poradenských služeb v oblasti získání dotací z EU: - předběžné posouzení projektu - optimalizace projektového záměru - žádost o dotaci

Více

Mgr. Daniela Vašíčková Mgr. Ondřej Machek

Mgr. Daniela Vašíčková Mgr. Ondřej Machek Mgr. Daniela Vašíčková Mgr. Ondřej Machek Dotace z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Základní informace o OPPIK Dotace do podnikatelského sektoru (zejména podpora zpracovatelského

Více

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií. Praha 25.4.

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií. Praha 25.4. Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (2014-2020): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Praha 25.4. 2017 1 Zaměření intervencí v prioritních osách OP PIK VaVaI PO 1 Rozvoj

Více

Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Program NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE

Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Program NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (2014-2020): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Program NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Zlín 21.2. 2017 EAZK 1 Zaměření intervencí v prioritních

Více

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Ing. Vojtěch Marek projektový manažer API pro Olomoucký kraj 24.

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Ing. Vojtěch Marek projektový manažer API pro Olomoucký kraj 24. Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Ing. Vojtěch Marek projektový manažer API pro Olomoucký kraj 24. září 2018 Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Výzva Partnerství znalostního transferu

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Výzva Partnerství znalostního transferu Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Výzva Partnerství znalostního transferu Říjen 2016 Cíl programu Posílení mobility a rozvoj transferu znalostí mezi podnikovou a akademickou

Více

PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ v rámci OP PIK Předpokládané nové výzvy

PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ v rámci OP PIK Předpokládané nové výzvy PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ v rámci OP PIK 2014 2020 Předpokládané nové výzvy Praha: 21. 5. 2019 PhDr. Ondřej Kočandrle, Oddělení infrastruktury VaV v rámci PO1 OPPIK 1 Programovací období 2014-2020

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Str. 1 z 12 DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Vážení, v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Více

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií. Konference Čistá mobilita

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií. Konference Čistá mobilita Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (2014-2020): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií 1 Prioritní osy OP PIK PO 1 Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace (1 352 544 411 ) PO

Více

Aktuální výzvy OP PIK

Aktuální výzvy OP PIK Aktuální výzvy OP PIK Pomáháme financovat váš rozvoj a inovace prostřednictvím Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Motto OP PIK Ing. Lenka Frieserová 3. 10. 2018 Aktuálně otevřené

Více

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Z jakých podprogramů lze podpořit pořízení kogenerační

Více

PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST

PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014-2020 MPO je Řídícím orgánem

Více

Možnosti podpory z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK)

Možnosti podpory z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Možnosti podpory z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Stav před schválením EK Implementační struktura

Více

Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest Programy podpory podnikáníaktuální výzvy OPPI Agentura CzechInvest 1. 11. 2011 Ing. Lenka Menzelová Regionální projektový manažer pro Královéhradecký kraj Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Více

Olga Ondráčková MAS Hlinecko

Olga Ondráčková MAS Hlinecko Olga Ondráčková MAS Hlinecko PO 01 Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace PO 02 Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a středních podniků PO 03 Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury

Více

RENARDS Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility

RENARDS Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility 15. 9. 2016 Dotační programy s podporou Fotovoltaiky Fotovoltaika jako součást komplexního projektu PODNIKATELÉ OP Podnikání

Více

DOTAČNÍ INFO K MŠMT

DOTAČNÍ INFO K MŠMT DOTAČNÍ INFO K 25. 1. 2019 MŠMT Výzva č. 02_19_075 Inkluzivní vzdělávání pro sociálně vyloučené lokality II PO3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Listopad 2013

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Listopad 2013 Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Listopad 2013 Obsah OP PIK a inovace Prioritní osy OP PIK Obecné principy OP PIK OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Důraz na rozvojové

Více

CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI

Více

Dotační zpravodaj pro podnikatele. č. 1/2015

Dotační zpravodaj pro podnikatele. č. 1/2015 Dotační zpravodaj pro podnikatele č. 1/2015 Aktuální informace o dění ve světě dotací z fondů EU Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje nám. Krále Jiřího z Poděbrad 478/33, 350 02 Cheb, Tel: 354

Více

Aktuální výzvy OP PIK. Mgr. Lucie Žáčková

Aktuální výzvy OP PIK. Mgr. Lucie Žáčková Aktuální výzvy OP PIK Mgr. Lucie Žáčková 25.9. 2018 Agentura pro podnikání a inovace API = Zprostředkující subjekt pro dotační programy Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP

Více

Aktuální výzvy OP PIK. Mgr. Lucie Žáčková

Aktuální výzvy OP PIK. Mgr. Lucie Žáčková Aktuální výzvy OP PIK Mgr. Lucie Žáčková 6.9. 2018 Agentura pro podnikání a inovace API = Zprostředkující subjekt pro dotační programy Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP

Více

Dotační možnosti pro podnikatele. Ing. Dagmar Ruferová projektové poradenství

Dotační možnosti pro podnikatele. Ing. Dagmar Ruferová projektové poradenství Dotační možnosti pro podnikatele Ing. Dagmar Ruferová projektové poradenství Úvod Základní přehled státních dotací Programy podpor a strukturální fondy EU Operačního program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Více

Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Liberecký kraj

Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Liberecký kraj Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Liberecký kraj Ing. Tereza Suchomelová, Mgr.A. Lucie Doleželová Ph.D. Hlavní aktivity agentury Podpora investic investiční pobídky a AFC služby Implementace

Více

Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika. prosinec 2017

Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika. prosinec 2017 Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika prosinec 2017 Výzva III programu Úspory 2 Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo III. výzvu programu Úspory. Program je určen všem podnikům, které

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

Dotační možnosti OP PIK

Dotační možnosti OP PIK Dotační možnosti OP PIK Období 2014-2020 David Behenský 24. 11. 2015 MPO (OPPIK) Důraz na průmysl nově též zemědělci Inovativní aktivity v oblasti - technologický výzkum a vývoj - transfer znalostí - nákup

Více

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií. Praha

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií. Praha Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (2014-2020): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Praha 29.11. 2016 1 Zaměření intervencí v prioritních osách OP PIK VaVaI PO 1 Rozvoj

Více

Předběžný harmonogram výzev pro OP PIK na rok 2015

Předběžný harmonogram výzev pro OP PIK na rok 2015 Předběžný harmonogram výzev pro OP PIK na rok 2015 Identifikace specifického cíle Prioritní osa Specifický cíl PO 1 SC 1.1 Inovace PO 1 SC 1.1 Potenciál PO 1 SC 1.1 Aplikace PO 1 SC 1.2 Program podpory

Více

Výroční konference OP PIK. Mgr. Lukáš Vymětal, generální ředitel Praha

Výroční konference OP PIK. Mgr. Lukáš Vymětal, generální ředitel Praha Výroční konference OP PIK Mgr. Lukáš Vymětal, generální ředitel Praha 10. 12. 2018 Přijaté a schválené Žádosti o platbu v období leden listopad 2018 Přijaté a předané Žádosti o platbu na MPO 1 800 000

Více

Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM

Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM Ředitel odboru podpory MSP 5. května 2016, Praha Zkušenosti MPO s podporou z Evropských strukturálních a investičních fondů již od roku 2004 OP PIK OPPP 2004-2006 Důraz na

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Ing. Iva Ševčíková, Ředitelka regionální kanceláře pro Jihočeský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Ing. Iva Ševčíková, Ředitelka regionální kanceláře pro Jihočeský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Ing. Iva Ševčíková, Ředitelka regionální kanceláře pro Jihočeský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Regionální

Více

OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST

OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Předběžný harmonogram výzev 2015 OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Identifikace specifického cíle Prioritní osa Specifický cíl Program podpory OP PIK PO 1 SC 1.1 Inovace PO 1

Více

Program rozvoje venkova ČR

Program rozvoje venkova ČR Program rozvoje venkova ČR 2014-2020 Investice do zemědělských podniků Předmět dotace: o Stavby a technologie pro živočišnou výrobu či rostlinnou výrobu (přesně stanovený seznam) o Pořízení speciálních

Více

Monitoring. dotačních příležitostí. Obsah. Číslo: 9/2014 Datum vydání: 2. 6. 2014

Monitoring. dotačních příležitostí. Obsah. Číslo: 9/2014 Datum vydání: 2. 6. 2014 Číslo: 9/2014 Datum vydání: 2. 6. 2014 Monitoring gg dotačních příležitostí Obsah 1. Operační program Podnikání a inovace program ROZVOJ, III. výzva, III. prodloužení... 3 2. Operační program Podnikání

Více

Stěžejní úkoly implementačního subjektu OP PIK

Stěžejní úkoly implementačního subjektu OP PIK Výroční konference OP PIK Stěžejní úkoly implementačního subjektu OP PIK Ing. Petr Kolář Ředitel Sekce rozvoje podnikatelského prostředí Praha, 8.12.2017 Struktura prezentace Předmět činnosti API Přehled

Více

Kategorizace kód intervence (dimenze 1 oblast intervence) programy podpory metodika pro žadatele 1

Kategorizace kód intervence (dimenze 1 oblast intervence) programy podpory metodika pro žadatele 1 Kategorizace kód intervence (dimenze 1 oblast intervence) programy podpory metodika pro žadatele 1 /Intervence = jedná se pouze o částku z ERDF (Evropský fond pro regionální rozvoj)/ Příklad užití metodiky

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu Úkoly MPO v oblasti VaVaI realizovat podporu

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOTAČNÍCH PROGRAMECH 2014-2020

ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOTAČNÍCH PROGRAMECH 2014-2020 ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOTAČNÍCH PROGRAMECH 2014-2020 Program APLIKACE, OP PIK výzkum a vývoj nových produktů, materiálů, technologií a služeb osobní náklady náklady na nástroje, přístroje a vybavení formou

Více

Příručka způsobilých výdajů pro program INOVACE Inovační projekt

Příručka způsobilých výdajů pro program INOVACE Inovační projekt Příručka způsobilých výdajů pro program INOVACE Inovační projekt Příručka způsobilých výdajů pro program INOVACE Inovační projekt vychází z I. Výzvy a jejich příloh. Tyto dokumenty nenahrazuje, ale pouze

Více

Inovace a nové technologie

Inovace a nové technologie Inovace a nové technologie Seminář pořádaný v rámci řešení projektu OKO pro výzkum nových technologií IK OK08003 v rámci programu OK EUPRO. Richard Lev Ředitel odboru pro podnikatelský sektor GRANTIKA

Více

Představení agentury CzechInvest. Obsah příspěvku agentury CzechInvest

Představení agentury CzechInvest. Obsah příspěvku agentury CzechInvest Obsah příspěvku agentury CzechInvest -- Představení agentury CzechInvest -- Aktuální výzvy OPPI -- Nemovitosti -- Školicí střediska -- Prosperita -- ICT a strategické služby -- Potenciál -- Patent -- Implementace

Více

DOTACE PRO PODNIKATELE

DOTACE PRO PODNIKATELE DOTACE PRO PODNIKATELE Aktuální výzvy OP PIK Ing. Kateřina Moravanská Mgr. Jana Havlíková 21. 8. 2018 Program 09:30 10:15 Aktuální výzvy programů 10:30 10:45 Coffee break Aplikace, Inovace, Potenciál,

Více

Nízkouhlíkové technologie 2015

Nízkouhlíkové technologie 2015 Nízkouhlíkové technologie 2015 Příjem žádostí je červen - září 2015. Podporované aktivity: Zavádění inovativních technologií v oblasti nízkouhlíkové dopravy (elektromobilita silničních vozidel), pilotní

Více

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Ondřej Pašek Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Dohoda o partnerství Schválena Vládou ČR 9. 4. 2014, odeslána k formálním vyjednáváním s Evropskou

Více

Aktuální dotační možnosti OP PIK. Jakub Hudec, Pavla Řezníčková, Marta Šindlářová 14. ledna 2016, Dolní Břežany

Aktuální dotační možnosti OP PIK. Jakub Hudec, Pavla Řezníčková, Marta Šindlářová 14. ledna 2016, Dolní Břežany Aktuální dotační možnosti OP PIK Jakub Hudec, Pavla Řezníčková, Marta Šindlářová 14. ledna 2016, Dolní Břežany Obsah Představení agentury CI OPPIK Aktuální výzvy: Inovace: ochrana práv průmyslového vlastnictví

Více

Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020

Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020 Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020 Program rozvoje venkova ČR 2014 2020 Investice do nezemědělských činností Předmět dotace: o investice na založení nebo rozvoj

Více

střední podniky - Podpora zakládání a rozvoje sítí Business Angels (Prosperita OPPI) - Finanční fóra pro malé a střední podniky

střední podniky - Podpora zakládání a rozvoje sítí Business Angels (Prosperita OPPI) - Finanční fóra pro malé a střední podniky Program Start Jeremie Progres Popis programu Realizace podnikatelských záměrů osob Podpora rizikového kapitálu, Umožnit realizaci rozvojových vstupujících do podnikání poprvé nebo mikropůjček a záruk pro

Více

Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry

Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry Vymezení způsobilých výdajů II. výzva programu Spolupráce Klastry Kategorie způsobilého výdaje dle metodiky způsobilých výdajů INVESTIČNÍ NEINVESTIČNÍ Hmotný Nehmotný Služby Osobní Dodávky 1 nákup pozemků

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK)

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Ministerstvo průmyslu a obchodu 2015 Alokace OP PI 2007-2013 a OP PIK 2014-2020 (ERDF) OP PIK OP PI 4, 331 mld. EUR 3, 12 mld. EUR

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Inovace Inovační projekt Inovace - Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví (čl. 14 GBER, de 50 % (de Potenciál 50 % (čl. 26 GBER -

Více

Kategorizace kód intervence (dimenze 1 oblast intervence a další dimenze) programy podpory metodika pro žadatele 1

Kategorizace kód intervence (dimenze 1 oblast intervence a další dimenze) programy podpory metodika pro žadatele 1 Kategorizace kód intervence (dimenze 1 oblast intervence a další dimenze) programy podpory metodika pro žadatele 1 /Intervence = jedná se pouze o částku z ERDF (Evropský fond pro regionální rozvoj)/ Tato

Více