Jak vytunelovat evropské fondy? Návod má Žamberk.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "10.5.2010 Jak vytunelovat evropské fondy? Návod má Žamberk."

Transkript

1 Jak vytunelovat evropské fondy? Návod má Žamberk. Peníze, které k nám proudí z Evropské unie, jsou dobrá věc. Pomáhají zvelebovat naše města a obce. Často se však stávají snadnou kořistí byznysmenů v politice, kterých je u nás víc než dost. Následující příklad je z východočeského Žamberka, kde podnikatel v roli místostarosty přihrál evropské miliony svému společníkovi. Po pěší zóně, která má za peníze vzniknout, se možná Žamberským bude špatně chodit, až ji budou muset platit ze svého. Pěší zóna půjde z náměstí přes tento prostor a před tou budovou se bude rozdělovat doleva a doprava. Všichni lidé chodí po této ulici (Nádražní). Neumím si představit, kdo tady bude chodit. Když tady nebudou obchody, jenom nějaké květináče... Vznikající pěší zóna v malebném pohraničním městě Žamberk vzbuzuje velké emoce. Jedním z důvodů je, že povede odnikud nikam. Hlavní problém je ale jinde. Je totiž jasným příkladem, jak se v městě s malým rozpočtem mohou ztrácet velké peníze. Případ veřejné zakázky na regeneraci a revitalizace pěší zóny v Žamberku je typickou ukázkou manipulace s veřejnou zakázkou. Jestli tady budou lidé chodit, občané... a budou tady... Nevím. Já prostě v tom vidím jen utrácení zbůhdarma peněz. Na naši organizaci se obrátilo několik osob z města Žamberka. Jsou to nespokojení občané. Naše zkušenost je, že v Žamberku panuje jistá nespokojenost s tím, jak funguje samospráva. A tak nastává zajímavý úkaz. Před kameru se nehrnou opoziční politici. Jako by zde nebyli. Zato nespokojených občanů je dost. Například majitelka místního penzionu. Podmínky při výběrovém řízení byly nastaveny asi tímto poměrem: Cena za dílo 87 %, termín plnění 8 %, záruční podmínky 5 %. Toto výběrové řízení potom Rada města Žamberka zrušila. Město následně vypsalo druhé výběrové řízení na tutéž zakázku, ale s tím, že naprosto pozměnilo hodnotící kritéria, a to způsobem, že veřejnou zakázku zdeformovala. Účelem zcela evidentně bylo veřejnou zakázku zmanipulovat ve prospěch nějakého předem vybraného subjektu. A tak se stalo, že vyhrála prakticky nejdražší firma. Cena totiž v dalším výběrovém řízení hrála minimální roli. Pro město se najednou staly nejdůležitější termíny splatnosti faktur, smluvní pokuta za nedodržení termínu či délka záruční doby.

2 Podle nás to nejsou věci, které patří do hodnotících kritérií. Pokud jsou pro zadavatele důležité, měl si je dát do vzoru smlouvy a zohlednit úplně jiná kritéria. Vám ten výsledek připadá výhodný pro město? Odpověď Dytrta: Nevím, jestli řeknu výhodný. To není správně položená otázka. Nejnižší cenu dal uchazeč Agile spol. s r.o., Vysoké Mýto, a to je cena včetně DPH 12 milionů 842. A nejdražší v druhém kole byl vítěz tendru, a ten byl za 21 milionů 599, Testa s.r.o. Rozdíl 8,5 milionu je částka, kterou město zbytečně někomu proplatí. Já se teda zeptám ještě jednou. Vyhrála nabídka, která byla téměř nejvyšší. Je to výhodné? Odpověď Dytrta: To je pro mě prvotní informace, co jste mně říkala. Nevím o tom, že by vyhrála nabídka, která byla nejvyšší. Hlavní postava v našem příběhu se objevuje nyní. Je jím místostarosta Ryan Strnad. Byl předsedou výběrové komise, dohlíží na odbor, který výběrová řízení organizuje. A je také spjat s majitelem vítězné firmy Testa Milošem Pospíšilem. Vítězná firma Testa je s vámi velmi úzce spjata, protože s panem Pospíšilem podnikáte v jiných firmách. Odpověď: Ano, s panem Pospíšilem podnikáme v jiných firmách. To je střet zájmů. Odpověď: Myslím, že to není střet zájmů. Já podnikám v úplně jiných firmách a v jiném oboru. Zákon o veřejných zakázkách stanoví, že hodnotící komise musí tvořit členové, kteří nejsou podjatí k uchazečům, což v tomto případě bylo porušeno. Obecně lze dovozovat, že nepřímo může mít prospěch i on sám. Odpověď: Nejsem podjatý. To bych musel být podjatý s každým druhým, s kým jsem byl na kávě. Vztah Ryana Strnada a Miloše Pospíšila je ale mnohem užší, než je obyčejné sezení u kávy. Vlastní spolu 3 solární elektrárny a jejich společné účty se pohybují v mnohem vyšších částkách, než je cena za kafe. Napůjčovali si spolu spoustu peněz. Vy jste si s panem Pospíšilem půjčili stovky milionů. Podle obchodního rejstříku to alespoň tak vyplývá. Odpověď: Ano. Takže váš závazek je poměrně dost pevný.

3 Odpověď: Ano. Je velký. Kolik spolu máte půjčeno? Odpověď: To je interní informace. Podle toho, co je na obchodním rejstříku, tak asi 400 milionů. Odpověď: Přibližně ano. Starosta Dytrt Tohle je o morálce. To nemá s veřejnou zakázkou nic společného. Má to hodně společného. Odpověď Dytrta: Slučujeme jablka, hrušky. Město platí téměř o 9 milionů víc. Odpověď: Mně konstrukce připadá hodně hrubá. Já si neumím představit, že by pan Strnad přišel za těmi čtyřmi komisaři a řekl: Heleďte, Testa to musí nějakým způsobem vyhrát. Jestli to zvládl nějak technicky, je kouzelný, má Arabelu. Nebo já nerozumím, jakým způsobem to dokázal. Od jisté doby, kdy se změnilo vedení radnice, to znamená, že byl odvolán starosta a byl dosazen nebo jmenován starosta Dytrt, jsou tady určité vazby, kdy prostě brácha na bráchu, jak to bohužel funguje v celé republice. V minulosti se zde lidé již jednou vzbouřili. Sepsali petice a žádali odstoupení současného starosty a jeho lidí. Ten se totiž již v minulosti angažoval v kauzách, ve kterých město přišlo o peníze. My se musíme nějak bránit proti tomuhle, aby si z toho někdo dělal kampeličku, z které si vybere peníze. Nebo že se nějak obohatí. To musí přece skončit. Městu Žamberk ale hrozí mnohem větší problém. Peníze na stavbu pěší zóny totiž mají jít z evropských peněz. Pravidla pro udělení dotace ale jasně říkají, že musí být vše v souladu se zákonem. Ptali jsme se, kvůli jakým chybám již jiná města o dotace přišla. Zástupce UOHS Důvodem k odebrání části dotace může být také situace, kdy do hodnotící komise jsou nominovány osoby, které jsou v nějakém vztahu k zadávacímu řízení a k dodavatelům mohou být podjati. To samozřejmě není možné. Odpověď Strnada: Nebudu to komentovat, protože si myslíme, vedení města i já, že je vše v pořádku a transparentní.

4 Z čeho se to zaplatí, pokud město přijde o dotaci? Odpověď Strnada: Bude se to muset zaplatit z městských peněz. Nyní se případem na popud Transparency International zabývá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který rozhodne. Pro ten rozpočet ( rozpočet města)to vypadá velice bídně, protože ač finanční výbor říká, nedělejte to, nemáme na to peníze, tak stejně se to připravuje, aby se to dělalo. Pointa našeho příběhu ale teprve přichází. Tou je, kdo vlastně pěší zónu ve skutečnosti staví. Je to firma, která nabídla právě nejnižší cenu. Město ale platí o 8,5 milionu víc. Tady vidíme nápis firmy Agile. Ta nabídla nejvýhodnější cenu, 13 milionů, a stejně to nestaví pro město, ale najednou koukáme, že to staví pro tu firmu (pro vítěznou TESTu). Asi proto, že tam došlo k nějaké dohodě a ta dohoda je mezi Testou a Agile. Je otázka, za jakou cenu to ta firma dělá. Myslím, že za cenu, co nabídla, že tady visí 9 milionů. Otázka pro Agile: Chtěla jsem se zeptat, vy na té zakázce něco děláte? Odpověď Agile: Děláme tam subdodávku dílčí. Otázka: Jak velkou? Odpověď Agile: Ježíšmarjá, paní, já nevím! Dílčí subdodávku tam děláme. Otázka: V řádu kolika peněz, v řádu milionů? Odpověď Agile: V řádu milionů. Zatím staví nejlevnější firma. Jestli postaví pěší zónu celou, to ukáže až čas. Mně zajímá, jestli vás netrápí, že jste dobrovolně vydali nějaké firmě 21,5 milionu, a ta firma si to nechá dělat od někoho, kdo to umí postavit, byl ochoten to postavit za 13 milionů? Odpověď Dytrta: Opravdu na tohle těžko odpovím. Vás to trápí, nebo netrápí? Odpověď Dytrta: Byl bych rád, kdybychom to postavili za levnější peníze. Ale na základě výběrovéhořízení to vyhrála firma, která splnila zadávací podmínky lépe nežli jiná. Ale zadávací podmínky jste zadali vy, jak vám se hodily. Odpověď: Právem zadavatele je zadat podmínky tak, aby splňovaly to, co si zadavatel přeje.

5 Z mého pohledu to je podvod. A to je všechno. Nic k tomu nechtějte ode mě slyšet. Kauzu nyní prošetřuje i policie. Žamberský úřad se ale nechce jen tak vzdát. Nepátrá však po tom, kam tečou utracené miliony, ale kdo vlastně informoval Transparency International. Starosta Dytrt: Mě zajímá, kdo přinesl informace do Transparency International, protože to je únik informací. Protože jestliže mám nějaký průser doma, doma si ho vyžehlím.

P.S. přestože je článek vcelku obsáhlý, rozhodně stojí za to, dočíst ho až do konce

P.S. přestože je článek vcelku obsáhlý, rozhodně stojí za to, dočíst ho až do konce Vážení spoluobčané, níže Vám přinášíme článek tajemníka MěÚ v Žamberku Ing. Ivana Prchala, s nímž se plně ztotožňujeme a současně tímto vyzýváme PHDr. Hanu Chvátilovou, aby svá tvrzení podepřela fakty,

Více

Příklady problematiky veřejných zakázek u projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Příklady problematiky veřejných zakázek u projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Příklady problematiky veřejných zakázek u projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Rozdělení předmětu VZ v rozporu se zákonem Veřejný zadavatel ve stejném čase

Více

MEDICA zdravotní péče, s.r.o. Konská 63, 739 61 Třinec IČO: 27779882 medica@seznam.cz

MEDICA zdravotní péče, s.r.o. Konská 63, 739 61 Třinec IČO: 27779882 medica@seznam.cz MEDICA zdravotní péče, s.r.o. Konská 63, 739 61 Třinec IČO: 27779882 medica@seznam.cz Název projektu: Číslo projektu: Rozšíření služeb a dostupnosti péče mobilního hospice při MEDICA zdravotní péče, s.r.o.

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY 156 odst. 1 zákona o veřejných zakázkách

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY 156 odst. 1 zákona o veřejných zakázkách Zadavatel veřejné zakázky: Město Železný Brod náměstí 3. května 1, 468 22 Železný Brod IČ: 00262633 Statutární zástupce : André Jakubička, starosta Název veřejné zakázky: Zateplení sportovní haly v Železném

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY 156 odst. 1 zákona

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY 156 odst. 1 zákona Zadavatel veřejné zakázky: Město Železný Brod náměstí 3. května 1, 468 22 Železný Brod IČ: 00262633 Statutární zástupce : André Jakubička, starosta Název veřejné zakázky: Terminál Železný Brod - 1. etapa

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY 156 odst. 1 zákona oprava chyb v odůvodnění

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY 156 odst. 1 zákona oprava chyb v odůvodnění Zadavatel veřejné zakázky: Město Železný Brod náměstí 3. května 1, 468 22 Železný Brod IČ: 00262633 Statutární zástupce : André Jakubička, starosta Název veřejné zakázky: Terminál Železný Brod - 1. etapa

Více

zadavatele: Potřeba provádění servisních prohlídek, údržby, b) v popisu předmětu veřejné zakázky, c) vzájemného vztahu předmětu

zadavatele: Potřeba provádění servisních prohlídek, údržby, b) v popisu předmětu veřejné zakázky, c) vzájemného vztahu předmětu Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné zakázky a odůvodnění veřejné zakázky Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu

Více

Veřejné zakázky. David Ondráčka. www.transparency.cz. Transparency International ČR

Veřejné zakázky. David Ondráčka. www.transparency.cz. Transparency International ČR Veřejné zakázky David Ondráčka Transparency International ČR www.transparency.cz Místo úvodu VZ = 635mld. Kč ročně (2009) = 17,5 % HDP Státní rozpočet = 1.167mld. Kč (2009) VZ veřejný sektor (stát, samosprávy,

Více

CEJIZA. Odůvodnění veřejné zakázky. dle 156 odst. 1 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon")

CEJIZA. Odůvodnění veřejné zakázky. dle 156 odst. 1 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon) CEJIZA Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 odst. 1 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon") pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky zadávanou v otevřeném

Více

Hlasování o usnesení, a to schválení navrženého programu: PRO: 5 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0

Hlasování o usnesení, a to schválení navrženého programu: PRO: 5 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 Program: ZÁPIS mimořádného jednání zastupitelstva obce Rudoltice dne 11. 2. 2009 Nezveřejněné části tohoto zápisu (iniciály, popř. XXX) jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení zápisu na obecním

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE TEXTOVÁ ČÁST

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE TEXTOVÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE TEXTOVÁ ČÁST 1. INFORMACE O PŘEDMĚTU ZAKÁZKY Stručný popis zakázky Předmětem zakázky malého rozsahu je VÝSTAVBA A ROZŠÍŘENÍ VENKOVNÍHO OSVĚTLENÍ V OBCI LUŽICE Veškeré informace a podrobnosti

Více

Odůvodnění veřejné zakázky

Odůvodnění veřejné zakázky Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Název zakázky: Město Ostrov výběr provozovatele školního stravování Druh zadávacího řízení:

Více

Odůvodnění veřejné zakázky 156 odst. 1 zákona

Odůvodnění veřejné zakázky 156 odst. 1 zákona Zadavatel veřejné zakázky: Osoba pověřená výkonem zadavatelské činnosti: Název veřejné zakázky: Povodí Odry, státní podnik Varenská 49, 701 26 Ostrava IČ: 708 90 021 RECTECZ, sro Matiční 730/3, 702 00

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny, b) v popisu předmětu veřejné zakázky, c) vzájemného vztahu předmětu veřejné zakázky a potřeb zadavatele,

Více

Podlimitní veřejná zakázka zadávaná ve zjednodušeném podlimitním řízení s názvem Systém pro správu poruch silniční sítě

Podlimitní veřejná zakázka zadávaná ve zjednodušeném podlimitním řízení s názvem Systém pro správu poruch silniční sítě Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Plánovaný cíl veřejné zakázky Efektivní správa a údržba svěřeného majetku Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem. Nástroj kontroly

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky ZADAVATEL: Sídlem: Jednající: IČ: Obec Nesvačily Nesvačily 2, 267 27 Liteň Miroslav Hora, starosta obce VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: Vodovod Nesvačily I. etapa Odůvodnění účelnosti

Více

: Obec Písečná, Písečná 42, 739 91 Jablunkov. Starosta. : Obec Písečná. Rekonstrukce Kulturního domu Písečná

: Obec Písečná, Písečná 42, 739 91 Jablunkov. Starosta. : Obec Písečná. Rekonstrukce Kulturního domu Písečná Obec Písečná, Písečná 42, 739 91 Jablunkov Starosta Obec Písečná vyzývá podle vnitřního předpisu Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu a v souladu s 12 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny, b) v popisu předmětu veřejné zakázky, c) vzájemného vztahu předmětu veřejné zakázky a potřeb zadavatele,

Více

Koncesní řízení: Zadavatel: MĚSTO JESENICE Mírové náměstí 368, Jesenice IČ: Ing. Jan Polák starosta města

Koncesní řízení: Zadavatel: MĚSTO JESENICE Mírové náměstí 368, Jesenice IČ: Ing. Jan Polák starosta města ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI KONCESNÍHO ŘÍZENÍ pro účely splnění povinností zadavatele použité analogicky dle ust. 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Zadavatel:

Více

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části 10. zasedání dne 13. 1. 2016 USNESENÍ č. 87/16/ZMČ k veřejné zakázce Dostavba a stavební úpravy ZŠ Zastupitelstvo MČ po projednání I. schvaluje

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI ZŠ T.G.M. V HRÁDKU NAD NISOU

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI ZŠ T.G.M. V HRÁDKU NAD NISOU účelnosti veřejné zakázky SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI ZŠ T.G.M. V HRÁDKU NAD NISOU Plánovaný cíl veřejné zakázky Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem. Popis

Více

Mandátní smlouva PŘEDMĚT SMLOUVY

Mandátní smlouva PŘEDMĚT SMLOUVY Mandátní smlouva uzavřená podle ust. 566 a násl. obchodního zákoníku č. 513/1991 Sb. v platném znění Číslo smlouvy mandanta : Číslo smlouvy mandatáře : I. SMLUVNÍ STRANY Mandant : statutární orgán: osoba

Více

Odůvodnění veřejné zakázky

Odůvodnění veřejné zakázky Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) pro nadlimitní veřejnou zakázku na služby zadávanou v otevřeném

Více

Odborné školení PALSTAT

Odborné školení PALSTAT ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY zpracované v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) a vyhláškou č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu

Více

www.milionoveimperium.cz

www.milionoveimperium.cz www.milionoveimperium.cz David Kirš, autor Miliónového impéria a EmailAcademy uvádí ebook WEB MILIONÁŘE A KRUH BOHATSTVÍ Tento ebook (dokument) můžete šířit a přeposílat dále, ale pouze jako celek. Není

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. v souladu s 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ )

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. v souladu s 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY v souladu s 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ZADAVATELI Zadavatel: Hlavní město Praha Sídlo:

Více

Ústav fyziky materiálů AV ČR, v. v. i.

Ústav fyziky materiálů AV ČR, v. v. i. ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY dle vyhlášky č. 232/2012 Sb. o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné zakázky a odůvodnění veřejné zakázky Zadávací řízení: Otevřené řízení podle 27 zákona

Více

Odůvodnění veřejné zakázky VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE STAVBY PRO PROJEKT: MOST PŘES METUJI NÁCHOD, BĚLOVES LÁZEŇSKÁ ULICE

Odůvodnění veřejné zakázky VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE STAVBY PRO PROJEKT: MOST PŘES METUJI NÁCHOD, BĚLOVES LÁZEŇSKÁ ULICE Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE STAVBY PRO PROJEKT: MOST PŘES METUJI NÁCHOD,

Více

Zadávací dokumentace projektu

Zadávací dokumentace projektu Zadávací dokumentace projektu Analýza rizik ohrožení jímacího území prameniště Slaná migrací kontaminace z bývalé skládky Na Rovném Jedná se o zakázku malého rozsahu, zadávanou dle přílohy č. 4 směrnice

Více

Veřejná zakázka: Revitalizace veřejné zeleně vybraných lokalit města Kolín (Kmochův ostrov, ulice Křičkova)

Veřejná zakázka: Revitalizace veřejné zeleně vybraných lokalit města Kolín (Kmochův ostrov, ulice Křičkova) Veřejná zakázka: Revitalizace veřejné zeleně vybraných lokalit města Kolín (Kmochův ostrov, ulice Křičkova) Zadavatel: Město Kolín, sídlo: Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín 1, IČ: 00235440 Druh zadávacího

Více

Výzva podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu č. 4/2016

Výzva podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu č. 4/2016 Základní škola u svatého Štěpána, Praha 2 Štěpánská 8/1286, 120 00 Praha 2 tel: 224 943 046 fax: 296 208 290 IČ: 47610361 www.zsstepanska.cz info@zs-stepanska.cz Výzva podání nabídky na veřejnou zakázku

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Královéhradecký kraj Sídlem: Pivovarské náměstí 1245, 500 03 Hradec Králové Jednající: Bc. Lubomír Franc, hejtman IČ: 70889546 VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: Krajská digitální spisovna a Krajské digitální

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny b) v popisu předmětu veřejné zakázky c) vzájemného vztahu předmětu veřejné zakázky a potřeb zadavatele

Více

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: FN Ostrava - Edukační centrum Ostrava - rekonstrukce operačních sálů

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: FN Ostrava - Edukační centrum Ostrava - rekonstrukce operačních sálů ZADAVATEL: Fakultní nemocnice Ostrava Sídlem: 17. listopadu 1790, 708 52 Ostrava Poruba Zastoupený: doc. MUDr. David Feltl, Ph.D,.MBA - náměstek ředitele pro strategii jednající na základě pověření ze

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky. nedošlo ke změně. nedošlo ke změně

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky. nedošlo ke změně. nedošlo ke změně Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný zadavatel popíše změny oproti skutečnostem uvedeným podle 1. a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny, nedošlo

Více

OZNÁMENÍ O VÝBĚRU NEJVHODNĚJŠÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU. Uspořádání školicích a vzdělávacích kurzů rozděleno na části 1-6

OZNÁMENÍ O VÝBĚRU NEJVHODNĚJŠÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU. Uspořádání školicích a vzdělávacích kurzů rozděleno na části 1-6 OZNÁMENÍ O VÝBĚRU NEJVHODNĚJŠÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU Uspořádání školicích a vzdělávacích kurzů rozděleno na části 1-6 publikované na profilu zadavatele dne 8.4.2014 (identifikátor

Více

Ekocentrum PALETA Štolbova 2665, Pardubice IČ: Osoba oprávněná jednat: Jiří Bureš, ředitel

Ekocentrum PALETA Štolbova 2665, Pardubice IČ: Osoba oprávněná jednat: Jiří Bureš, ředitel 1 Odůvodnění veřejné zakázky v souladu s 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen ZVZ ) 1. Zadavatel: Název: Ekocentrum PALETA Sídlo: Štolbova 2665, 530 02 Pardubice

Více

SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Obec Věžná Směrnici zpracovala: Jana Vrbková Směrnici schválilo zastupitelstvo obce dne... usnesením číslo... Datum zpracování: 5.2.2018 SMĚRNICE K ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Směrnice upravuje

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Odůvodnění veřejné zakázky (VZ)

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Odůvodnění veřejné zakázky (VZ) ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Odůvodnění veřejné zakázky (VZ) Zpracované v souladu s ustanovením 156 zákona č. 137/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a v souladu s ust. 2-8 vyhlč.232/20012

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky a) Beze změn. b) Beze změn. c) Beze změn. d) Beze změn.

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky a) Beze změn. b) Beze změn. c) Beze změn. d) Beze změn. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky a) Beze změn. b) Beze změn. c) Beze změn. d) Beze změn. Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny b) v popisu

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Veřejná zakázka UOČO 3/06/15 Dodávky technických a speciálních plynů pro imisní monitoring od roku 2016

Veřejná zakázka UOČO 3/06/15 Dodávky technických a speciálních plynů pro imisní monitoring od roku 2016 Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny, b) v popisu předmětu veřejné zakázky, c) vzájemného

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV ZŠ V RADIMĚŘI

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV ZŠ V RADIMĚŘI účelnosti veřejné zakázky SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV ZŠ V RADIMĚŘI Plánovaný cíl veřejné zakázky Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem. Popis alternativ

Více

Odůvodnění veřejné zakázky

Odůvodnění veřejné zakázky Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ( zákon ) a dle vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu orgány Města Hrušovany nad Jevišovkou č. 1/2011 VP

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu orgány Města Hrušovany nad Jevišovkou č. 1/2011 VP Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu orgány Města Hrušovany nad Jevišovkou č. 1/2011 VP I. Působnost směrnice 1) Tato směrnice je vnitřním předpisem Města Hrušovany nad Jevišovkou a upravuje

Více

b) odůvodnění přiměřenosti požadavků na technické kvalifikační předpoklady

b) odůvodnění přiměřenosti požadavků na technické kvalifikační předpoklady ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY č.j. KrÚ 30159/2015 v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Zadavatel: Pardubický kraj Sídlo: Pardubice,

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Určice - technika pro integrovaný záchranný systém - vybavení pro SDH Určice Obchodní firma nebo název / obchodní firma nebo jméno a příjmení: 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ZADAVATELI Obec Určice Územně samosprávný

Více

(dále jen centrální zadavatel ) na jedné straně. (dále jen prodávající ) na straně druhé. u z a v í r a j í

(dále jen centrální zadavatel ) na jedné straně. (dále jen prodávající ) na straně druhé. u z a v í r a j í Příloha č. 3 k č.j.: PPR-2262-35/ČJ-2012-0099EC Počet listů: 6 Závazný vzor kupní smlouvy Centrální ČESKÁ REPUBLIKA zadavatel: Ministerstvo vnitra sídlo: 170 34 Praha 7, Nad Štolou 936/3 IČ: 00007064 DIČ:

Více

Výzva k podání nabídek na rámcovou smlouvu s jedním uchazečem. Dodávka kancelářských potřeb

Výzva k podání nabídek na rámcovou smlouvu s jedním uchazečem. Dodávka kancelářských potřeb ČESKÁ REPUBLIKA - MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Výzva k podání nabídek na rámcovou smlouvu s jedním uchazečem 1. Název veřejné zakázky Dodávka kancelářských potřeb Jedná se o zakázku malého rozsahu ve

Více

Rekonstrukce a modernizace technologického vybavení prádelny KZ, a.s. - MNUL, o. z.

Rekonstrukce a modernizace technologického vybavení prádelny KZ, a.s. - MNUL, o. z. Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v souladu s vyhláškou 232/2012 Sb. Název veřejné zakázky: Rekonstrukce a modernizace technologického vybavení prádelny

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, Praha 2, Londýnská 34, 120 00 www.londynska.cz, internet@londynska.cz tel: 224 254 784

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, Praha 2, Londýnská 34, 120 00 www.londynska.cz, internet@londynska.cz tel: 224 254 784 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, Praha 2, V Ý Z V A k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu č. 002/2013 1. Zadavatel Název: Základní škola, Praha 2, Londýnská 34 Adresa: Londýnská 782/34, 120 00 Praha 2 IČ:

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu potřeb, které mají být splněním a) až d) nemění se. veřejné zakázky naplněny, b) v popisu předmětu veřejné

Více

Město Lysá nad Labem Kancelář úřadu Projektový manažer

Město Lysá nad Labem Kancelář úřadu Projektový manažer Město Lysá nad Labem Kancelář úřadu Projektový manažer Husovo náměstí 23, 289 22 Lysá nad Labem 325 510 239 325 552 066; e mail : vlastova@mestolysa.cz V Ý Z V A k předložení cenové nabídky k VEŘEJNÉ ZAKÁZCE

Více

Anežka Mičková, těší mě.

Anežka Mičková, těší mě. Anežka Mičková, těší mě. Profese finančního poradce je v České republice ještě v plenkách. Vždyť finanční poradci začali mít u nás význam až po revoluci v 89 roce, kdy se otevřel trh a lidé si měli z čeho

Více

Oproti skutečnostem uvedeným podle 1 vyhl. č. 232/2012 Sb., v platném znění nedošlo k žádným změnám.

Oproti skutečnostem uvedeným podle 1 vyhl. č. 232/2012 Sb., v platném znění nedošlo k žádným změnám. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky IPRM Kroměříž Revitalizace sídliště Slovan II podle 2 vyhlášky č. 232/2012 Sb. Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky

Více

Kontrola úplnosti nabídek Nabídky č. - byly úplné a byly postoupeny k hodnocení a posuzování. Nabídky č nebyly úplné a byly vyřazeny z dalšího

Kontrola úplnosti nabídek Nabídky č. - byly úplné a byly postoupeny k hodnocení a posuzování. Nabídky č nebyly úplné a byly vyřazeny z dalšího P r o t o k o l o o t e v í r á n í o b á l e k Identifikace veřejné zakázky Název: Spisová značka: Kategorie zakázky (dle vnitřní směrnice): Oprava soklu na ZŠ 5.května, Rožnov p.r. MěÚ-RpR/339/23/OR/MoM

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

Lenka Melounová Státní fond životního prostředí ČR Odbor ochrany přírody a odpadů E-mail: lenka.melounova@sfzp.cz

Lenka Melounová Státní fond životního prostředí ČR Odbor ochrany přírody a odpadů E-mail: lenka.melounova@sfzp.cz Schválením žádosti projekt nekončí aneb zkušenosti s administrací zadávacích řízení projektů v OPŽP, oblast podpory 4.2 Lenka Melounová Státní fond životního prostředí ČR Odbor ochrany přírody a odpadů

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky nazvané Outsourcing tiskových služeb pro městskou část Praha 4

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky nazvané Outsourcing tiskových služeb pro městskou část Praha 4 Odůvodnění veřejné zakázky, vypracované v souladu s ust. 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, (dále jen zákon). Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky nazvané Outsourcing

Více

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky čj. 453/2013/ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Dodávky - Šicí materiál ZADAVATEL: Ústřední vojenská nemocnice

Více

Komenského náměstí 440/2, 767 01 Kroměříž Příspěvková organizace. reditel@zskomenskeho.cz

Komenského náměstí 440/2, 767 01 Kroměříž Příspěvková organizace. reditel@zskomenskeho.cz Základní škola, Kroměříž, Komenského náměstí 440, příspěvková organizace se sídlem Komenského náměstí 440/2, 767 01 Kroměříž jako zadavatel vyhlašuje v souladu s Příručkou pro příjemce Operačního programu

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Zadavatel: Česká republika Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje, zastoupené plk. Mgr. Jiřím Karáskem, náměstkem ředitele krajského ředitelství pro SKPV, pověřeného řízením krajského ředitelství

Více

Centrový lék (HUMIRA)

Centrový lék (HUMIRA) čj. 3985/2014/ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Centrový lék (HUMIRA) ZADAVATEL: Ústřední vojenská nemocnice

Více

OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY ZAKÁZKA VYŠŠÍ HODNOTY

OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY ZAKÁZKA VYŠŠÍ HODNOTY OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY ZAKÁZKA VYŠŠÍ HODNOTY 1. Zadavatel: SRUBMONT s.r.o. se sídlem Roháčova 145/14, Žižkov, 130 00 Praha 3 IČ: 27972925 Tel.: 608 555 400 E-mail: administrace@srubmont.cz

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

MĚSTO TÁBOR odbor investic a strukturálních fondů Žižkovo náměstí č. p. 2, Tábor

MĚSTO TÁBOR odbor investic a strukturálních fondů Žižkovo náměstí č. p. 2, Tábor MĚSTO TÁBOR odbor investic a strukturálních fondů Žižkovo náměstí č. p. 2, 390 15 Tábor Č. j: S-META 11377/2015 OI/5 Tábor, dne 27. 4. 2015 ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY dle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006

Více

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Transparentnosti Zákazu diskriminace Rovného zacházení

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Transparentnosti Zákazu diskriminace Rovného zacházení Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění 6 zákona zásada Transparentnosti zásada Zákazu diskriminace zásada Rovného zacházení ZÁKON Č. 179/2010 SB. 141 pozměňovacích bodů novelizuje

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný zadavatel popíše změny

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný zadavatel popíše změny Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný zadavatel popíše změny Nemění se. a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny, b) v popisu předmětu veřejné zakázky,

Více

Odstranění stavby pavilon D

Odstranění stavby pavilon D 4597/2014 ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na stavební práce Odstranění stavby pavilon D ZADAVATEL: Ústřední vojenská

Více

ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Kompostárna Přerov Žeravice

ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Kompostárna Přerov Žeravice ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY dle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Kompostárna Přerov Žeravice Veřejná zakázka (dále jen «VZ»)

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY zpracované v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) a vyhláškou č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu

Více

MĚSTO HRUŠOVANY NAD JEVIŠOVKOU náměstí Míru 22, 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou. Střecha - smuteční síň

MĚSTO HRUŠOVANY NAD JEVIŠOVKOU náměstí Míru 22, 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou. Střecha - smuteční síň MĚSTO HRUŠOVANY NAD JEVIŠOVKOU náměstí Míru 22, 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku malého rozsahu v souladu se Směrnicí pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Více

Odůvodnění veřejné zakázky, vypracované v souladu s ust. 156 odst. 1 zákona č. 137/2006

Odůvodnění veřejné zakázky, vypracované v souladu s ust. 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Odůvodnění veřejné zakázky, vypracované v souladu s ust. 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, (dále jen zákon). Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky nazvané Výběr

Více

Odůvodnění veřejné zakázky

Odůvodnění veřejné zakázky OPERAČNí PROGRAM ŽiVOTNí PROSTŘEDí * ***......... * *.. * EVROPSKÁ UNIE Pro vodu, Fond soudržnosti vzduch a přírodu Odůvodnění veřejné zakázky dle ust. 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU NA SLUŽBY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU NA SLUŽBY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU NA SLUŽBY ve smyslu ustanovení 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), zadávanou

Více

Vysvětlení zadávací dokumentace č. 4

Vysvětlení zadávací dokumentace č. 4 Vysvětlení zadávací dokumentace č. 4 pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky zadávanou v otevřeném řízení dle 56 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

2. ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

2. ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Demolice roty Kvilda 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ZADAVATELI Obchodní firma nebo název / obchodní firma nebo jméno a Správa Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava příjmení: Sídlo / místo podnikání /

Více

Audit zadávání veřejných zakázek

Audit zadávání veřejných zakázek VÝROČNÍ KONFERENCE Praha 25.9. 2012 Audit zadávání veřejných zakázek Marek BRYCHCÍN Evropský účetní dvůr EÚD a jeho role Jako externí auditor EU se podílí na zlepšování finančního řízení EU a vystupuje

Více

Zadavatel: Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy se sídlem: Brno-Bosonohy, Pražská 636/38b, PSČ 642 00 IČO: 00173843

Zadavatel: Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy se sídlem: Brno-Bosonohy, Pražská 636/38b, PSČ 642 00 IČO: 00173843 Zadavatel: Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy se sídlem: Brno-Bosonohy, Pražská 636/38b, PSČ 642 00 IČO: 00173843 Veřejná zakázka: Elektronické učebnice zadávaná v otevřeném řízení podle ustanovení

Více

Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1, Hlinsko

Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1, Hlinsko Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1, 539 23 Hlinsko Adresa pracoviště: Poděbradovo náměstí 1, Hlinsko, vchod B Č.j.: Hl 34692/2017/OIMM Spis. znak skart. znak/lhůta: 91.1-V/5 Vyřizuje: Ing. Vladimír Saifr

Více

Město Strakonice. Odbor informatiky a provozu. Naše značka: Vyřizuje: Datum: MUST Ulč/ června 2016

Město Strakonice. Odbor informatiky a provozu. Naše značka: Vyřizuje: Datum: MUST Ulč/ června 2016 Město Strakonice Odbor informatiky a provozu Naše značka: Vyřizuje: Datum: MUST Ulč/ 383 700 388 17.června 2016 Výzva k podání nabídky na realizaci veřejné zakázky malého rozsahu Město Strakonice, jako

Více

Výzva k podání nabídek na rámcovou smlouvu s jedním uchazečem dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění

Výzva k podání nabídek na rámcovou smlouvu s jedním uchazečem dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění ČESKÁ REPUBLIKA - MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Výzva k podání nabídek na rámcovou smlouvu s jedním uchazečem dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění 1. Název veřejné zakázky

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY dle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) k veřejné zakázce zadané v otevřeném řízení s názvem Výběr dodavatelů služeb sociální integrace v rámci

Více

Výzva k podání nabídek Výměna kotlů s regulací řízení teploty, výměna otopných těles s termostatickými hlavicemi a vedení dodávka

Výzva k podání nabídek Výměna kotlů s regulací řízení teploty, výměna otopných těles s termostatickými hlavicemi a vedení dodávka Název veřejné zakázky: Předmět veřejné zakázky (služba/dodávka/stavební práce) : Datum vyhlášení veřejné zakázky: Název/ obchodní firma zadavatele, právní forma: Výzva k podání nabídek Výměna kotlů s regulací

Více

Důvodová zpráva Zápis z jednání Komise městské památkové péče dne

Důvodová zpráva Zápis z jednání Komise městské památkové péče dne Důvodová zpráva Zápis z jednání Komise městské památkové péče dne 27. 3. 2019 Přítomni: Mgr. Miloš Krčmář, MgA. Ida Chuchlíková, Ing. arch. Petr Klápště, Ph.D., MgA. Jan Picko, Mgr. Jan Strnad, Lucie Pokorná,

Více

Kontroly veřejných zakázek pohledem Evropského účetního dvora

Kontroly veřejných zakázek pohledem Evropského účetního dvora Veřejné zakázky v roce 2011 13. 14. 10. 2011 Grand Hotel Třebíč Kontroly veřejných zakázek pohledem Evropského účetního dvora Marek BRYCHCÍN Evropský účetní dvůr EÚD a jeho role Jako externí auditor EU

Více

KANCELÁŘ STAROSTY A TAJEMNÍKA

KANCELÁŘ STAROSTY A TAJEMNÍKA nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Vyřizuje: Celý Telefon: 465 385 277 E-mail: petr.cely@lanskroun.eu Čj.: MULA 29190/2014 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Rámcová smlouva na zajištění ostrahy v objektech MV na období let č.j.

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Rámcová smlouva na zajištění ostrahy v objektech MV na období let č.j. *MVCRX02CSGU3* MVCRX02CSGU3 odbor veřejných zakázek a centrálních nákupů náměstí Hrdinů 1634/3 Praha 4 140 21 Č. j. MV- 3645-16/VZ-2015 prvotní identifikátor Praha 10. dubna 2015 Příloha k vyhlášce č.

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Předkládající: Radek Úbl, DiS. Identifikace zadavatele: Západočeská univerzita v Plzni, IČ: 497 77 513 se sídlem Univerzitní 8, 306 14 Plzeň Název veřejné zakázky: Svoz a likvidace

Více

Úřad vlády České republiky Odbor pro sociální začleňování

Úřad vlády České republiky Odbor pro sociální začleňování Úřad vlády České republiky Odbor pro sociální začleňování Č. j.: 18094/2014-ASZ Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

2. Základní škola Holešov, Smetanovy sady 625, příspěvková organizace

2. Základní škola Holešov, Smetanovy sady 625, příspěvková organizace 2. Základní škola Holešov, Smetanovy sady 625, příspěvková organizace se sídlem Smetanovy sady 625, 769 01 Holešov jako zadavatel vyhlašuje v souladu s Příručkou pro příjemce Operačního programu Vzdělávání

Více

OBEC BĚLKOVICE LAŠŤANY

OBEC BĚLKOVICE LAŠŤANY OBEC BĚLKOVICE LAŠŤANY Bělkovice - Lašťany č.p.139, 783 16 pošta Dolany, IČ 00298654, DIČ CZ00298654 Telefon 585 396 661, 585 396 626, Fax 585 396 661, E-mail: obec@belkovice-lastany.cz www.belkovice-lastany.cz

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Odborné vzdělávání zaměstnanců ve společnosti HTS s.r.o. Technologie CE.BI. Hi-tech s.r.l.

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Odborné vzdělávání zaměstnanců ve společnosti HTS s.r.o. Technologie CE.BI. Hi-tech s.r.l. ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY zpracované v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) a vyhláškou č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu

Více

Není žádná alternativa. Nepředpokládá se negativní stav.

Není žádná alternativa. Nepředpokládá se negativní stav. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Plánovaný cíl veřejné zakázky Pojištění majetku, vozidel a odpovědnosti za škodu pro město Domažlice a příspěvkové organizace Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu Název veřejné zakázky: NÁKUP UŽITKOVÉHO SKŘÍŇOVÉHO VOZIDLA PRO TECHNICKÉ SLUŽBY MĚSTA PŘÍBORA 1 / 6 1. Identifikace zadavatele Zadavatel: Technické

Více

Výstavba komunikací ŘEVNIČOV DRAHA III

Výstavba komunikací ŘEVNIČOV DRAHA III Výzva k podání nabídky a textová část zadávací dokumentace v rámci zadávacího řízení k veřejné zakázce malého rozsahu na stavební práce, mimo režim zákona č. 134/2016 Sb., zadávané dle vnitřní směrnice

Více

Efektivní právní služby

Efektivní právní služby HOSPICON 2019 KONFERENCE ČESKÝCH JUDr. Kateřina Davidová Efektivní právní služby 1 OBSAH I. ne/vložení smlouvy do registru smluv (i) rozbor konkrétního případu (ii) role spolků a občanských sdružení +

Více

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky

Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Čj. 1452/2015/ÚVN Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na dodávky Infuzní roztoky ZADAVATEL: Ústřední vojenská nemocnice

Více

Zásady zadávání veřejných zakázek

Zásady zadávání veřejných zakázek Zásady zadávání veřejných zakázek Článek I. Úvodní ustanovení 1. Rada MČ Brno-Bystrc (dále jen RMČ) stanoví v těchto Zásadách působnost zadavatele veřejných zakázek při zadávání veřejných zakázek hrazených

Více

OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PROJEKTU PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PROJEKTU PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PROJEKTU PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA NÁZEV ZAKÁZKY: DRUH ZAKÁZKY: ZPŮSOB UVEŘEJNĚNÍ: DRUH VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ: Pořízení plečky automatické -

Více