RADY A DOPORUČENÍ EKOLOGICKY VHODNÁ LIKVIDACE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "RADY A DOPORUČENÍ EKOLOGICKY VHODNÁ LIKVIDACE"

Transkript

1 1 14 EKOLOGICKY VHODNÁ LIKVIDACE Obalový materiál jednoduše neodhoďte. Obaly a balicí prostředky elektrospotřebičů Brandt, s výjimkou dřevěných materiálů, jsou recyklovatelné, a zásadně by měly být vráceny k novému zhodnocení. Obal z kartonu lze odevzdat do sběren starého papíru. Obal z polyetylénu (PE, PE-HD, PE-LD) a polystyren (PS) odevzdejte do sběren PE,PS k opětnému zužitkování. Po ukončení životnosti spotřebič zlikvidujte prostřednictvím k tomu určených recyklačních středisek. Pokud má být spotřebič definitivně vyřazen z provozu, doporučuje se po odpojení napájecího přívodu od elektrické sítě jeho odříznutí, přístroj tak bude nepoužitelný. Informujte se laskavě u Vaší obecní správy o recyklačním středisku, ke kterému příslušíte. Symbol na výrobku nebo jeho balení udává, že tento výrobek nepatři do domácího odpadu. Je nutné odvézt ho do sběrného místa pro recyklaci elektrického a elektronického zařízení. Zajištěním správné likvidace tohoto výrobku pomůžete zabránit negativním důsledkům pro životní prostředí a lidské zdraví, které by jinak byly způsobeny nevhodnou likvidaci tohoto výrobku. Podrobnější informace o recyklaci tohoto výrobku zjistíte u příslušného místního úřadu, služby pro likvidaci domovního odpadu nebo v obchodě, kde jste výrobek zakoupili. RADY A DOPORUČENÍ 1. Řádně urovnejte pokrm, umístěte nejhrubší partie otočte nahoru. 2. Sledujte dobu přípravy, nejdříve zvolte kratší dobu přípravy, pokud je zapotřebí přidejte. 3. Přikryjte pokrm speciálně plastovým víkem určeným pro přípravu v mikrovlnné troubě pro zamezení ostřikování stěn. 4. Zabalte potraviny. Použijte malé kousky folie a přikryjte konce masa pro zamezení převaření. 5. Promíchejte pokrm pokud možno 2krát během přípravy. 6. Obraťte pokrm např. kuře, hamburgery, steaky nejméně 1krát během přípravy. 7. Obraťte např. masové karbanátky, koule tak, aby se ohřály ze všech stran. 8. Nechte pokrmy odstát. Po ukončení přípravy nechte ještě pokrm odstát. Vyjměte jídlo z mikrovlnky a pokud možno promíchejte. Přikryjte a nechte odstát. 9. Zkontrolujte, zda-li je pokrm hotový. A. Zkontrolujte, zda byla dosažená správná teplota pro přípravu. 1. pára se uvolňuje z celé plochy pokrmy ne jen z okrajů 2. kuřecí stehno lze lehce oddělit 3. vepřové a kuřecí maso není zčervenalé 4. ryba je matná a lze ji jemně odlupovat vidličkou 10. Kondenzace. Běžný jev při mikrovlnném ohřevu. Vlhkost a voda v pokrmech zvýší vlhkost v troubě. Přikryté pokrmy nezpůsobí vznik velkého množství vlhkosti jako nepřikryté. Ujistěte se, že ventilační otvory nejsou zakryté. 11. Plastová poklice pro mikrovlnný ohřev. Pokud použijete plastové víko, dbejte aby nepřišlo do kontaktu s horkým tukem, může se roztavit. 12. Plastové nádoby do mikrovlnky některé plastové nádoby určené do mikrovlnných trub nejsou vhodné pro přípravu pokrmů s vysokým obsahem tuků nebo cukrů.

2 3 12 Příklady nádobí - tabulka Materiál nádobí Mikrovlnný ohřev Gril Kombinovaný ohřev Poznámky Keramika Ano Ne Ne Nikdy nepoužívejte keramiku s ozdobným kovovým okrajem nebo glazurou Teplovzdorný plast Ano Ne Ne Nepoužívejte pro dlouhodobou úpravu Teplovzdorné sklo Ano Ne Ne 10. Odložený start Pokud nechcete spustit přípravu pokrmů okamžitě, můžete nastavit odložený start. Zvolíte počáteční dobu přípravy a mikrovlnka se zapne v požadovaný čas. Nastavení probíhá ve dvou krocích: 1. nastavte aktuální čas 2. nastavte menu a čas 1. Nastavte aktuální čas 2. Zvolte druh přípravy a dobu 1.1. Stiskněte tlačítko 2.1. Zvolte výkon Grilovací mřížka Ne Ano Ano Plastový box Ano Ne Ne Nepoužívejte pro přípravu masa nebo kotlet, zvýšená teplota může poškodit box Stiskněte tlačítko pro nastavení času. Časový údaj bude problikávat Stiskněte tlačítko pro nastavení doby přípravy Potvrďte zadaný čas tlačítkem Pro návrat k zobrazení aktuálního času přidržte tlačítko na 3 sekundy, poté uslyšíte pípnutí Stiskněte tlačítko pro nastavení minut. 3. Nastavte požadovaný čas začátku přípravy. Zopakujte body 1.2, 1.3, Pro potvrzení stiskněte tlačítko nebo vyčkejte 5 sekund. Čas je nastaven. 4. Stiskněte tlačítko pro potvrzení odloženého startu. Program je aktivovaný. Příprava se spustí ve 14: 20 minut. 4. Odložený start můžete zkontrolovat stisknutím tlačítka CLOCK.

3 5 10 POPIS MIKROVLNNÉ TROUBY Pokyny pro rozmrazování 9. Automatická příprava Poznámky 1. Grilovací mřížka je dodávána pouze u modelu MO2502EG. 2. Mikrovlnná trouba nepracuje při nedovřených dvířkách. Jedná se o bezpečnostní pojistku, nepokoušejte se ji zničit. 3. Nastavení programů na ovládacím panelu je zobrazeno na následujících stránkách. 4. Při čištění nikdy nevyjmujte kryt mikrovln. Plátky steaků - Přikryjte úzké kraje steaků a konce kotlet folií. - Umístěte pokrm ve středu talíře v plytkém nádobí. Pokud se jednotlivé kusy přilepují, snažte se je oddělit co nejdříve. - Po zaznění signálu je vhodné maso otočit na druhou stranu, rozmrazené části přikryjte fólií. - Pro pokračování stiskněte tlačítko START. - Po rozmrazení nechte dojít v alobalu na 5-15 minut. Sekaná - Vložte mraženou hovězí sekanou na plýtký talíř. Přikryjte konce. - Po zaznění signálu je vhodné maso otočit na druhou stranu, rozmražené části přikryjte fólií. - Pro pokračování stiskněte tlačítko START. - Po rozmrazení nechte dojít v alobalu na 5-15 minut. Pečeně (hovězí/vepřová/jehněčí) - přikryjte konce fólií. - Pokud je to možné umístěte kýtu na plytkém talíři stehnem vzhůru. - Po zaznění signálu je vhodné maso otočit na druhou stranu, rozmražené části přikryjte fólií. - Otočte a přikryjte rozmražené části. - Pro pokračování stiskněte tlačítko START. - Po rozmrazení nechte dojít v alobalu na minut. Poznámka: Po odstátí pod proudem tekoucí vody vyjměte drůbky. Mikrovlnná trouba je vybavena standardní funkci AUTO pro snadnější manipulaci. Otočte voličem Time Weight/Auto a vyberte jeden z automatických způsobů přípravy. Vyberte požadovaný způsob přípravy podle typu pokrmu, váhy a postupujte podle pokynů v níže uvedené tabulce. Příklad: příprava v páře - 0,45kg ryby 1. Po připojení přístroje do sítě na displeji bliká. V případě, že je přístroj již zapnutý stiskněte tlačítko Stop/Cancel 2. Zvolte odpovídající způsob přípravy 3. Stiskněte tlačítko START. Kusy kuřete (kuřecí křídla a stehýnka) - Přikryjte vystávající kost fólií. - Umístěte kuřecí kousky na plytký talíř. - Po zaznění signálu je vhodné maso otočit na druhou stranu, rozmražené části přikryjte fólií. - Pro pokračování stiskněte tlačítko START. - Po rozmrazení nechte dojít v alobalu na 5-30 minut.

4 Po připojení do sítě Po připojení do sítě displej 3-krát problikne. Poté začne problikávat. Ihned můžete nastavit způsob přípravy a čas. 2. Čas, váha/auto vaření Tlačítky a zvýšíte/snížíte dobu přípravy, váhu a Auto menu. 3. Stop/Zrušení Stiskněte tlačítko pro: Zastavení během přípravy Zrušení v případě, že jste chybně navolili menu. Zrušení předcházejícího nastavení 4. Auto připomenutí Po ukončení přípravy se na displeji zobrazí END a zazní 6 pípnutí. Pípání se bude opakovat v 3 minutových intervalech dokud nestisknete tlačítko Pause/cancel nebo neotevřete dvířka. Příklad: příprava při výkonu 80P na 10,5 minuty 1. Po připojení přístroje do sítě na displeji bliká V případě, že je přístroj již zapnutý stiskněte tlačítko Stop/Cancel 2. Zvolte požadovaný výkon mikrovln tlačítkem Power. 3. Nastavte dobu přípravy stisknutím tlačítka Time 6. Gril/kombinovaný ohřev Stiskněte tlačítko LED a zvolte požadovanou přípravu G GRIL, během přípravy bude rozžhaví topné těleso. Vhodné pro grilování plátků masa (např. steaky, klobásy nebo kuřecí stehýnka. Grilováním přidáte potravinám jemně nahnědlou barvu. C1 kombinace Grilmikrovlny. Topné těleso se nahřívá střídavě. Vhodné pro přípravu medium steaků. C2 obdobná kombinace jako C1 s kratším použitím mikrovln. Vhodné pro plátky masa, kuře, kuřecí křidélka. Maso bude perfektně uvnitř připravené a gril přidá jemně hnědou křupavou kůžičku. Příklad: grilování menu C2 na 10 minut 1. Po připojení přístroje do sítě na displeji bliká. V případě, že je přístroj již zapnutý stiskněte tlačítko Stop/Cancel. 2. zvolte požadovaný způsob přípravy 3. Nastavte dobu přípravy podle druhu potraviny, zkušeností a chutí 5. Mikrovlnný ohřev Stiskněte tlačítko Power (Výkon) na displeji můžete zvolit H M.H L 4. Stiskněte tlačítko Start. bude odpočítávat čas do konce přípravy. Upozornění: Při převrácení nebo vyjímání masa dbejte zvýšené opatrnosti a jistěte se rukavicemi. 4. stiskněte tlačítko START 100P vysoký výkon, 100% příkon mikrovln. Vhodný pro rychlou a důkladnou přípravu. 80P střední výkon, 60% příkon mikrovln. Vhodné pro ohřívání pokrmů. 7. Express Stiskněte tlačítko a zvolte variantu přípravy. 40P nižší výkon, 40% příkon mikrovln. Vhodný pro rozmrazování. 20P nízký výkon, 20%příkon mikrovln. Vhodný pro udržování v teple. Poznámka: 1. Maximální doba pro nastavení přípravy je 99 minut 99 sekund. 2. Nikdy nepoužívejte grilovací mřížku při mikrovlnném ohřevu. Tato funkce vám umožní ohřát vodu nebo nápoj. Při nastavení přitom pominete nastavení času. Zvolte požadovaný čas podle množství tekutiny. 30 standardně nastavená doba 30 minut 1:00 standardně nastavená doba 1 minuta 1:30 standardně nastavená doba min. a půl

5 9 6 OVLÁDACÍ PANEL Příklad: příprava s programem Express na 1 minutu 1. Po připojení přístroje do sítě na displeji bliká. V případě, že je přístroj již zapnutý stiskněte tlačítko Stop/Cancel Příklad: pro rozmrazení 0,2kg kuřete. 1. Po připojení přístroje do sítě na displeji bliká. V případě, že je přístroj již zapnutý stiskněte tlačítko Stop/Cancel 2. Stiskněte tlačítko Defrost 2. stiskněte několikrát tlačítko Express pro výběr požadované doby. 3. zadejte váhu 4. Stiskněte tlačítko START. začne odpočítávat čas do konce přípravy. 3. stiskněte tlačítko START 8. Rozmrazování Stiskněte tlačítko Defrost a vyberte požadovaný způsob rozmrazování: D1 pro rozmrazování masa. Váha masa od 0,1 do 2,0 kg. D2 pro rozmrazování kuřete. Váha masa od 0,2 do 3,0 kg. D3 pro rozmrazování plodů moře. Váha od 0,1 do 0,9 kg. 5. V polovině přípravy vás mikrovlnná vyzve 3krát pípnutím k otočení potraviny. Otevřete dvířka a otočte pokrm, aby bylo zajištěné rovnoměrné rozmrazení. Stiskněte opět tlačítko Start. Pokud maso nepřevrátíte, mikrovlnná trouba bude nadále pokračovat v rozmrazování až do ukončení. Poznámka: 1. Pro zaručení rovnoměrné přípravy je nutné maso otočit. 2. Běžně je doba rozmrazování delší než doba přípravy. 3. Pokud je možné maso nakrojit, rozmrazování bude snazší. 4. Pro lepší výsledky se seznamte s pokyny pro rozmrazování.

6 11 4 Automatická příprava - tabulka Druh pokrmu Doporučení Popcorn Vhodné pro přípravu balíčku popcornů o váze 3,0 dkg Popcorn Vhodné pro přípravu balíčku popcornů o váze 3,5 dkg Pizza Ohřátí zmražené pizzy 0,15 kg Tekutiny Ohřátí hrníčku tekutiny 250 ml. Teplota tekutiny cca 5-10 C. použijte sklenici/hrníček s rozšířeným okrajem; nepřikrývejte. Tekutiny Ohřátí hrníčku tekutiny 500 ml. Teplota tekutiny cca 5-10 C. použijte sklenici/hrníček s rozšířeným okrajem; nepřikrývejte. Brambory Příprava brambor nakrojených na 5mm kostičky. Celková váha 0,45kg umístěte brambory do větší nádoby a přikryjte jemnou fólií pro zamezení úniku vody. Brambory Příprava brambor nakrojených na 5mm kostičky. Celková váha 0,65kg umístěte brambory do větší nádoby a přikryjte jemnou fólií pro zamezení úniku vody. Ryby Vhodné pro přípravu ryby o váze 0,45kg v páře. Po opláchnutí a odkostění ryby rozřízněte kůži, vložte rybu na plýtký talíř 22-27cm v průměru, posypte jemně kořením. Po přípravě nechte odstát 2 minuty. Poznámka: 1. Doba přípravy je závislá od pokojové teploty pokrmu, což je C. výsledek se u rozdílných teplot může lišit. 2. Při přípravě brambor a ryb doporučujeme pokrm přikrýt jemnou fólií pro zamezení úniku vody. 3. Teplota, váha, tvar potravin ovlivňují výsledky přípravy. Pokud budete spokojení s přípravou podle výše uvedené tabulky, můžete pro lepší výsledky nastavit požadovanou dobu přípravy. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Před použitím spotřebiče se důkladně seznamte s těmito bezpečnostními pokyny. 1. Před použitím spotřebiče si přečtěte celý návod. 2. Ujistěte se, že napětí v zásuvce je stejné jako na typovém štítku spotřebiče. Spotřebič vyžaduje zapojení do sítě se zemnicím kolíkem. 3. Pro zamezení vzniku požáru uvnitř trouby: a. Nepřehřejte jídlo b. Vyjměte jakékoli drátěné části z papírových nebo plastových nádob. c. Pro zapékání nepoužívejte olej nebo tuk, protože teplota oleje je těžce kontrolovatelná. d. Po ohřátí otřete stěny od cákanců nebo mastnoty. Připečená mastnota může čoudit a způsobit požár. e. Pokud některý materiál začne čoudit nebo se vznítí, nechte dvířka zavřená, vypněte spotřebič a odpojte od sítě. f. Při použití plastových, papírových nebo jiných hořlavých nádob vždy dohlížejte na přípravu. 4. Pro zamezení exploze a rychlého varu: a. Nevkládejte do trouby zapečetěné nádoby. Dětské pokrmy s víčkem, dudlíkem nebo jiným uzávěrem. b. Pro uvedení tekutin do varu použijte širokohrdlé nádoby a nechte je odstát 20 sekund po ukončení ohřevu pro zamezení výbušného varu. c. Nikdy nevařte a neohřívejte vajíčka, zamezíte tak explozi. d. Při přípravě rajčat, kaštanů nebo klobásy, propíchněte je vidličkou pro zamezení jejich exploze. 5. Nikdy nepoužívejte spotřebič, pokud jsou dvířka poškozená, přístroj nepracuje správně nebo je poškozen přívodní kabel. Obraťte se na autorizovaný servis. Nikdy neopravujte přístroj vlastnoručně. Můžete takto ztratit nárok na záruku a přijít k úrazu. 6. Poškozený přívodní kabel je třeba nechat vyměnit servisním technikem, abyste zamezili možnému elektrickému šoku. 7. Po ohřátí je nádoba horká. Pro zamezení popálení horkou párou chraňte tvář a ruce; pro vyjmutí potravin použijte kuchyňskou rukavici nebo utěrku. 8. Pomalu zvedněte nejvzdálenější okraj víka, mikrovlnný plastový obal, popcorn a boxy v dostatečné vzdálenosti od tváře. 9. Pro zamezení prasknutí otočného talíře: a. Před čištěním nechte talíř vychladnout. b. Na studený talíř nepokládejte horké předměty nebo pokrmy. c. Na horký talíř nepokládejte zmrzlé pokrmy. 10. Ujistěte se, že se nádoby nedotýkají stěn během ohřevu. 11. V mikrovlnné troubě neskladujte potraviny ani jiné věci. 12. Spotřebič nepouštějte bez vložení pokrmu. Můžete tak mikrovlnnou troubu poškodit. 13. Tento přístroj není vhodný pro děti a nesvéprávné osoby. 14. Dětem dovolte obsluhovat tento spotřebič pouze po řádném proškolení tak, aby jej použilo bezpečně a rozumělo rizikům, které mohou vzniknout při nesprávném použití. 15. Jakékoli příslušenství, které není doporučeno výrobcem může způsobit zranění. 16. Nepoužívejte venku. 17. Instrukci si uschovejte.

7 Multi-sekvenční příprava Pro zaručení nejlepších výsledků některé druhy pokrmů vyžadují zcela individuální nastavení. Příklad: chcete připravit pokrm při výkonu 100P na 3 minuty, poté grilovat 9 minut. Tento druh přípravy vyžaduje nastavení ve 2 fázích: displej 1. fáze: naprogramování výkonu 100P na 3 minuty nastavte výkon 1.2. nastavte dobu přípravy 2. fáze: nastavení grilování na 9 minut 2.1. stiskněte tlačítko G gril 2.2. nastavte dobu přípravy 3. Stiskněte tlačítko START Po ukončení mikrovlnného ohřevu trouba ihned spustí grilování. Poznámka: maximálně můžete nastavit 4 fáze přípravy. Zopakujte body 1.1., 1.2. a nakonec potvrďte tlačítkem start. 12. Dětská pojistka Použijte tuto funkci při čištění nebo jako zabezpečení přístupu dětem k ovládání. Po zapnutí pojistky zazní zvukový signál. Nastavení dětské pojistky Stiskněte a tlačítko displej Před použitím spotřebiče se seznamte s tímto návodem k obsluze. Návod si řádně uschovejte! PROVOZ MIKROVLNNÉ TROUBY 1. Mikrovlny jsou vysoce frekvenční elektromagnetické vlny, které jsou běžně distribuovány v přírodě. Současná forma mikrovln je rozptýlená, nemůže být tudíž soustředěná za účelem ohřívání. Základní složka mikrovln tzv. magnetron transformuje elektrickou energii na mikrovlny a velké množství mikrovlnné energie se vytváří uvnitř trouby. Molekuly potravin vibrují při vysoké rychlosti a teplo vytvářené při tření rychle zahřívá jídlo. 2. Mikrovlny mají 3 vlastnosti: a. Absorpce mikrovlny mohou způsobit nadměrnou vibraci molekul různých druhů potravin za účelem ohřátí. Schopnost pronikání závisí velikosti, tloušťce a vlastnostech potravin. b. Prostupnost mikrovlny prostupují keramikou, sklem, teplu odolnými plasty. Pro získání lepších výsledků doporučujeme používat nádoby s dobrou prostupností mikrovln. Viz přehled doporučených materiálů. c. Schopnost odrážet mikrovlny mohu být odrážené kovovými vnitřními stěnami tak, aby vzniklo vnitřní magnetické pole, které zamezuje přehřátí některé části. INSTALACE MIKROVLNNÉ TROUBY 1. Pro zajištění dostatečné ventilace je třeba zachovat vzdálenost zadní stěny mikrovlnné trouby od stěny nebo skříňky nejméně 10cm.; po stranách nejméně 5cm a nejméně 20cm od horního krytu mikrovlnné trouby. 2. Nepokládejte nic na horní kryt mikrovlnné trouby. 3. Vzdálenost od mikrovlnné trouby má být stejná jako u televize, rádia nebo antény. Mohou vznikat přerušení obrazu nebo zvuku. 4. Mikrovlnnou troubu umístěte tak, aby síťová zásuvka zůstala přístupná. Doporučené nádobí Doporučujeme používat nádoby, které jsou vhodné pro mikrovlnný ohřev. Zejména jsou vhodné veškeré keramické, skleněné nebo plastové teplovzdorné materiály. Nikdy nepoužívejte kovové nádobí pro mikrovlnný a kombinovaný ohřev, mohou způsobit jiskření. Příklady nádobí viz tabulka. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM Před prvním použitím spotřebič může mít výrobní zápach, uvnitř trouby nebo na topném tělesu může být zbytek oleje, který během použití vydává nepříjemný zápach. Je to zcela normální a po několika použitích zmizí. Mějte otevřená okna nebo dveře pro zajištění dobré ventilace. Doporučujeme postupovat následovně U mikrovlnné trouby s vestavným grilem (MO250EG) nastavte mikrovlnnou troubu na funkci gril a spusťte ji bez ohřevu potraviny. Spuštění bez potraviny můžete provést pouze při režimu Gril. U mikrovlnné trouby bez vestavného grilu (MO250E) umístěte hrníček s vodou na otočný talíř, nastavte nejvyšší výkon a několikrát zopakujte.

8 15 Mikrovlnná trouba KMF 42 (MO2502E) ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA Před jakoukoli údržbou a čištěním odpojte přívodní kabel ze sítě. Pokud je to možné nechte dvířka při čištění otevřená. SERVIS Veškeré opravy výrobku provádějí autorizované servisy firmy ELMAX STORE a s. Korpus Korpus omyjte vodou s rozpuštěným čistícím prostředkem a vytřete dosucha. Nepoužívejte drsné látky a abrazivní prostředky. Dveře Otřete dveře a okno z obou stran, také těsnění častěji vzhledem k většímu množství usazenin. Nepoužívejte abrazivní prostředky. Ovládací panel S velkou péči očistěte ovládací panel. Otřete panel vlhkým hadříkem namočeným ve vodě s čistícím prostředkem. Nedrhněte a nepoužívejte žádné chemické čističe. Nepoužívejte nadměrné množství vody. Vnitřní stěny Pro čištění vnitřních částí použijte jemný hadřík namočený v teplé vodě (pro lepší hygienu). Po použití otřete kryt vývodu mikrovln jemným hadříkem od stříkanců. Zapečená špína může způsobit přehřátí nebo vydávat nepříjemný zápach a kouř. Nevyjímejte kryt mikrovln. Nepoužívejte běžné chemické čističe trub, abrazivní nebo brusné prostředky na žádné z částech mikrovlnky. Nikdy nasprejujte čistící prostředky přímo na části mikrovlnky. Vyhněte se použití velkého množství vody. Po ukončení čištění se ujistěte, že se z hadříku neuvolnila žádná voda. Otočný talíř/otočný kruh/otočné osy Otřete vodou s rozpuštěným čistícím prostředkem. VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko Těrlicko Tel.: Fax: elmax@elmax.cz

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1222 0 a b c d e 2 3 4 a,b,c,d,e b,c d,e b,c b,c b,c b,c b,c 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský

Více

Mikrovlnná trouba pro vestavbu

Mikrovlnná trouba pro vestavbu Mikrovlnná trouba pro vestavbu MIC 232 EX Návod k obsluze 1 Obsah Informace výrobce...3 Technické údaje...3 Nejdříve si přečtěte!...3 Důležité bezpečnostní informace...4 Pokyny k použití...5 Bezpečnost

Více

Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím výrobku si pozorně přečtěte přiložený

Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím výrobku si pozorně přečtěte přiložený M i k r o v l n n á t r o u b a M I C 2 0 2 X N á v o d k p o u ž i t í M o n t á ž n í n á v o d Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím

Více

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax:

Více

Návod k použití GRIL R-253

Návod k použití GRIL R-253 Návod k použití GRIL R-253 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014

MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014 EXIHAND spol. s r.o. Výrobce číslo ZÁRUČNÍ LIST KALORIK MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014 Datum vyskladnění Záruční doba 24 měsíců VYPLNÍ PRODEJNA Název výrobku Multifunkční trouba Typ OT 1014 Výrobní číslo

Více

NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615

NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615 NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax: 559 529

Více

Návod k použití GRIL R-278

Návod k použití GRIL R-278 Návod k použití GRIL R-278 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FP 1264 FP 1061

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FP 1264 FP 1061 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FP 1264 FP 1061 2 3 4 5 6 7 NÁVOD K POUŽITÍ ř č Odstraňte dokumentaci a příslušenství z vnitřku trouby. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY - Přečtěte si

Více

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Návod k použití HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522 Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN R-522 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

R-251. Návod k použití GRIL. Gril R-251 česky

R-251. Návod k použití GRIL. Gril R-251 česky Návod k použití GRIL R-251 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH. Upozornění: Před provedením výměny žárovky odpojte vždy přístroj ze sítě.

ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH. Upozornění: Před provedením výměny žárovky odpojte vždy přístroj ze sítě. 2 19 EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ Obalový materiál jednoduše neodhoďte. Obaly a balicí prostředky elektrospotřebičů Brandt, s výjimkou dřevěných materiálů, jsou recyklovatelné,

Více

Návod k použití GRIL R-256

Návod k použití GRIL R-256 Návod k použití GRIL R-256 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA. Model: R-2302. Uživatelská příručka

MIKROVLNNÁ TROUBA. Model: R-2302. Uživatelská příručka CZ MIKROVLNNÁ TROUBA Model: R-2302 Uživatelská příručka Čtěte pozorně tuto uživatelskou příručku před instalací a před prvním použití přístroje. Uschovejte ji pro pozdější reference. OPATŘENÍ PROTI MOŽNÉMU

Více

KONTAKTNÍ GRIL R-2320

KONTAKTNÍ GRIL R-2320 Návod k použití KONTAKTNÍ GRIL R-2320 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

MODEL: MT05 SERIAL NO:

MODEL: MT05 SERIAL NO: MODEL: MT05 1. Pøed instalací a uvedením mikrovlnné trouby do chodu si pozornì pøeètìte tento návod, který je nedílnou souèástí výrobku. Uschovejte pro pozdìjší použití. 2. Do místa dole vepište výrobní

Více

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a průvodce instalací CS ČEŠTINA Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví 3 Průvodce instalací 5 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY CS JE DŮLEŽITÉ SE S NIMI SEZNÁMIT A DODRŽOVAT

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Mikrovlnná trouba SE 2612

NÁVOD K OBSLUZE. Mikrovlnná trouba SE 2612 NÁVOD K OBSLUZE Mikrovlnná trouba SE 2612 2 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku BRANDT. Naše společnost vkládá všechny své vědomosti a know-how do realizace každého spotřebiče tak, aby

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

Horkovzdušná fritéza

Horkovzdušná fritéza Horkovzdušná fritéza 10028288 10028289 10028290 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

PMD 2211X MIKROVLNNÁ TROUBA NÁVOD K OBSLUZE

PMD 2211X MIKROVLNNÁ TROUBA NÁVOD K OBSLUZE PMD 2211X MIKROVLNNÁ TROUBA NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu. OBSAH ČÁST

Více

Návod k použití GRIL R-256

Návod k použití GRIL R-256 Návod k použití GRIL R-256 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba Návod k použití a instalaci Multifunkční trouba 1 2 3 1 Pečící funkce 6 Tlačítko 2 Ukazatel teploty 7 Tlačítko / Dětský zámek 3 Elektronické hodiny 8 Zapnout / Vypnout 4 Tlačítko teplota 9 Vnitřní osvětlení

Více

R Návod k použití TOPINKOVAČ. Topinkovač R-2150

R Návod k použití TOPINKOVAČ. Topinkovač R-2150 Návod k použití TOPINKOVAČ R-2150 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Návod k použití ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

KONTAKTNÍ GRIL R-2115

KONTAKTNÍ GRIL R-2115 Návod k použití KONTAKTNÍ GRIL R-2115 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro spotřebitele M1711N. Trouba...2. Příslušenství...2

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro spotřebitele M1711N. Trouba...2. Příslušenství...2 MIKROVLNNÁ TROUBA Příručka pro spotřebitele M1711N Údaje o vaření a pečení mají informativní charakter. Produkt je určen pro použití v domácnosti. Záruka zaniká, pokud je přístroj používán jinak než v

Více

Návod k použití GRIL R-234

Návod k použití GRIL R-234 Návod k použití GRIL R-234 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Ohřívací zásuvka WD714X/WD1014X

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Ohřívací zásuvka WD714X/WD1014X NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Ohřívací zásuvka WD714X/WD1014X 2 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás

Více

RÝŽOVAR RC-12. Návod k použití. Rýžovar RC-12

RÝŽOVAR RC-12. Návod k použití. Rýžovar RC-12 Návod k použití RÝŽOVAR RC-12 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

MAX 24 EKOLOGICKÉ TIPY TECHNICKÉ ÚDAJE. www.whirlpool.com

MAX 24 EKOLOGICKÉ TIPY TECHNICKÉ ÚDAJE. www.whirlpool.com Whirlpool Sweden AB 12 Krabici, v níž je výrobek zabalen, lze beze zbytku recyklovat, jak dokládá recyklační symbol. Při její likvidaci se řiďte místními předpisy. Obalový materiál (plastové sáčky, polystyrén

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Návod k použití Toastovač TOASTER

Návod k použití Toastovač TOASTER CZ Návod k použití Toastovač TOASTER Obsah Bezpečnostní pokyny... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 4 Před prvním použitím... 5 Příprava toastu... 5 Extra-zvednutí... 5 Vycentrování plátku

Více

HM-843 Mixér Návod k obsluze

HM-843 Mixér Návod k obsluze HM-843 Mixér Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pro zamezení poruch si tento Návod k použití pečlivě

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně přečtěte

Více

Návod k použití GRIL R-250

Návod k použití GRIL R-250 Návod k použití GRIL R-250 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně

Více

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a Průvodce instalací

Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a Průvodce instalací Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví a Průvodce instalací CZ ČEŠTINA Příručka o bezpečnosti a ochraně zdraví 3 Průvodce instalací 6 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY CZ JE DŮLEŽITÉ SE S NIMI SEZNÁMIT A DODRŽOVAT

Více

Zitruspresse orange. Topinkovač

Zitruspresse orange. Topinkovač Zitruspresse orange Topinkovač 10011146 10011147 10022989 10022990 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

MLÝNEK NA KÁVU R-942

MLÝNEK NA KÁVU R-942 Návod k použití MLÝNEK NA KÁVU R-942 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Raclette Gril

Raclette Gril Raclette Gril 10020025 10030026 10030027 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

ČR SATURN HOME APPLIANCES

ČR SATURN HOME APPLIANCES ST-EC 1077 Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se stane věrným a spolehlivým

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

R-200. Návod k použití MINI TROUBA. česky. Mini trouba R-200

R-200. Návod k použití MINI TROUBA. česky. Mini trouba R-200 Návod k použití MINI TROUBA R-200 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

MINIGRIL SENDVIČOVAČ R-2103

MINIGRIL SENDVIČOVAČ R-2103 Návod k použití MINIGRIL SENDVIČOVAČ R-2103 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití. Důležitá bezpečnostní upozornění

Návod k použití. Důležitá bezpečnostní upozornění Návod k použití Gratulujeme Vám k nákupu spotřebiče Multicooker. Tento neocenitelný kuchyňský pomocník má šest funkcí: gril, pečení, smažení, vaření v páře, pomalé vaření a dušení. Před použitím si pečlivě

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Mikrovlnná trouba ME 1030

NÁVOD K OBSLUZE. Mikrovlnná trouba ME 1030 NÁVOD K OBSLUZE Mikrovlnná trouba ME 1030 2 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku BRANDT. Naše společnost vkládá všechny své vědomosti a know-how do realizace každého spotřebiče tak, aby

Více

Kuchyňský odsavač par DIC 2440. Návod k obsluze

Kuchyňský odsavač par DIC 2440. Návod k obsluze Kuchyňský odsavač par DIC 2440 Návod k obsluze 2 Před instalaci a použitím spotřebiče si prosím důkladně přečtěte tento návod k obsluze. Vážený zákazníku, doufáme, že Vám tento výrobek, vyrobený v moderních

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FC 1141

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FC 1141 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FC 1141 2 3 4 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský manuál, který spolu s příslušenstvím naleznete

Více

Technická data. Bezpečnostní pokyny

Technická data. Bezpečnostní pokyny Konvice 10031479 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Jakékoliv selhání

Více

R-276. Návod k použití SENDVIČOVAČ. Sendvičovač R-276

R-276. Návod k použití SENDVIČOVAČ. Sendvičovač R-276 Návod k použití SENDVIČOVAČ R-276 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Mini trouba

Mini trouba Mini trouba 10030864 10030865 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání

Více

Chladnička TSM 1541 A++ Návod k obsluze

Chladnička TSM 1541 A++ Návod k obsluze Chladnička TSM 1541 A++ Návod k obsluze 2 OBSAH Bezpečnostní pokyny... 3 Popis spotřebiče... 3 GRAFICKÉ ZNÁZORNĚNÍ... 4 POKYNY K PŘEPRAVĚ... 6 VYŘAZENÍ Z PROVOZU... 6 PŘÍPRAVA SPOTŘEBIČE... 6 Umístění...

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Mini trouba MODEL: 979. Návod k obsluze

Mini trouba MODEL: 979. Návod k obsluze Mini trouba MODEL: 979 Návod k obsluze 1 obr. 1 obr. 2 obr. 3 2 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘED POUŽITÍM SI PŘEČTĚTE TYTO POKYNY Zvyšte pozornost při použití elektrických spotřebičů a dodržujte následující

Více

Automatický šlehač na mléko. Návod k použití

Automatický šlehač na mléko. Návod k použití Automatický šlehač na mléko Návod k použití Obsah Váš šlehač na mléko DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 2 Správné používání...3 Ovládací prvky 4 1 Umístění a zapojení 6 2 Provoz 6 Mléčná pěna...6 Horké mléko...6

Více

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK 0011 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si

Více

R Návod k použití TOPINKOVAČ. Topinkovač R-2155

R Návod k použití TOPINKOVAČ. Topinkovač R-2155 Návod k použití TOPINKOVAČ R-2155 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

SEKÁČEK POTRAVIN R-519G

SEKÁČEK POTRAVIN R-519G Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN R-519G Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CM 7083 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

TEPLOVZDUŠNÉ VENTILÁTORY

TEPLOVZDUŠNÉ VENTILÁTORY TEPLOVZDUŠNÉ VENTILÁTORY Typy B 298 a B 299 Návod k použití platný od 1. 5. 2004 Právě jste si zakoupili jeden z nejlepších teplovzdušných ventilátorů na dnešním trhu (dále jen topidlo). Toto topidlo bylo

Více

Návod k použití ŽEHLÍCÍ KARTÁČ HM-3016

Návod k použití ŽEHLÍCÍ KARTÁČ HM-3016 Návod k použití ŽEHLÍCÍ KARTÁČ HM-3016 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Zmrzlinovač

Zmrzlinovač Zmrzlinovač 10031663 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Kontaktní grily KG-01, KG-02

Kontaktní grily KG-01, KG-02 Kontaktní grily KG-01, KG-02 Výrobky moderního designu a kvalitní nerezové oceli. Výrobky jsou vybaveny elektrickými prvky od nejznámějších výrobců, energeticky úsporné a bezpečné. Teplota plotny pánve

Více

Použití: Lis SCHWITZLER Lokomotiv MP-80B je určen k transferovým přenosům na hrnky o průměru 80 mm. Technické parametry:

Použití: Lis SCHWITZLER Lokomotiv MP-80B je určen k transferovým přenosům na hrnky o průměru 80 mm. Technické parametry: Návod k obsluze Lis na hrnky SCHWITZLER Lokomotiv MP-80B UNIVOX spol. s r.o., Kolonie 392/2, Český Těšín, www.grawerton.cz, grawerton@univox.cz 1 Použití: Lis SCHWITZLER Lokomotiv MP-80B je určen k transferovým

Více

KONTAKTNÍ GRIL R-2325

KONTAKTNÍ GRIL R-2325 Návod k použití KONTAKTNÍ GRIL R-2325 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Mikrovlnná trouba MODEL: AMM 23E80GI

NÁVOD K OBSLUZE. Mikrovlnná trouba MODEL: AMM 23E80GI NÁVOD K OBSLUZE Mikrovlnná trouba MODEL: AMM 23E80GI Před použitím mikrovlnné trouby si pozorně přečtěte tento návod a uchovávejte jej na takovém místě, abyste do něj mohli kdykoli později nahlédnout.

Více

Obsah. Ochrana životního prostředí Popis ohřívače nádobí Bezpečnostní zásady Montáž Zabudování Použití ohřívače nádobí Čištění a údržba

Obsah. Ochrana životního prostředí Popis ohřívače nádobí Bezpečnostní zásady Montáž Zabudování Použití ohřívače nádobí Čištění a údržba CZ Obsah Ochrana životního prostředí Popis ohřívače nádobí Bezpečnostní zásady Montáž Zabudování Použití ohřívače nádobí Čištění a údržba OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ: Obalové materiály použité na tento

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Dekorativní odsavač par AD 1079X

NÁVOD K OBSLUZE. Dekorativní odsavač par AD 1079X NÁVOD K OBSLUZE Dekorativní odsavač par AD 1079X 2 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás novou gene

Více

Mikrovlnná trouba MW 7848

Mikrovlnná trouba MW 7848 Mikrovlnná trouba MW 7848 Návod k obsluze Příklady programů Opětovný ohřev jedné porce jídla (přibližně 450 g) Otočte ovládacím knoflíkem (displej A1) + stiskněte + otáčejte ovládacím knoflíkem, až se

Více

ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022

ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022 Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1

Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1 Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1 Návod k obsluze zařízení Vážený uživateli, děkujeme za výběr našeho výrobku. Jsme si jisti, že tato sklokeramická varná deska bude zcela

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro uživatele

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro uživatele MIKROVLNNÁ TROUBA Model: BM1240AX Příručka pro uživatele Tyto pokyny si pečlivě přečtěte dříve, než budete mikrovlnnou troubu instalovat a používat. Do místa níže zapište VÝROBNÍ Č., které najdete na štítku

Více

RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ

RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM VARNÉ DESKY RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 14 PŘED POUŽITÍM

Více

Příručka uživatele MODEL: MT07

Příručka uživatele MODEL: MT07 MODEL: MT07 Příručka uživatele Před instalací a použitím mikrovlnné trouby si prosím pečlivě přečtěte tento návod. Do místa níže zapište VÝROBNÍ Č., které najdete na štítku své mikrovlnné trouby. Tyto

Více

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875 Návod k použití OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Інструкція з експлуатації. Инструкция по эксплуатации. www.whirlpool.eu

Інструкція з експлуатації. Инструкция по эксплуатации. www.whirlpool.eu Інструкція з експлуатації Инструкция по эксплуатации www.whirlpool.eu 1 PŘED PŘIPOJENÍM INSTALACE Troubu umístěte v bezpečné vzdálenosti od jiných zdrojů tepla. K zajištění dostatečné ventilace je třeba

Více

VARNÁ KONVICE R-790. Návod k použití. Varná konvice R-790

VARNÁ KONVICE R-790. Návod k použití. Varná konvice R-790 Návod k použití VARNÁ KONVICE R-790 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA SolarDOM

MIKROVLNNÁ TROUBA SolarDOM MIKROVLNNÁ TROUBA SolarDOM NÁVOD K OBSLUZE PŘED UVEDENÍM PŘÍSTROJE DO PROVOZU SI DŮKLADNĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K OBSLUZE. MP-9482S MP-9482SW MP-9483SL P/Č.: 3828W5A2474 Vybalení & Instalace Vybalte vaši

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu.

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu. 31055026aCZ.fm Page 16 Tuesday, June 27, 2006 6:13 PM NÁVOD K POUŽITÍ INSTALACE...17 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ... 20 UPOZORNĚNÍ... 20 PŘED POUŽITÍM TROUBY... 21 PŘÍSLUŠENSTVÍ TROUBY... 22 ÚDRŽBA

Více

ELEKTRICKÉ KERAMICKÉ TOPENÍ R-8065

ELEKTRICKÉ KERAMICKÉ TOPENÍ R-8065 Návod k použití ELEKTRICKÉ KERAMICKÉ TOPENÍ R-8065 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití.

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Dvouzónová vinotéka. Tento spotřebič je určen pouze pro skladování a uchovávání vína

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Dvouzónová vinotéka. Tento spotřebič je určen pouze pro skladování a uchovávání vína UŽIVATELSKÝ MANUÁL Dvouzónová vinotéka Tento spotřebič je určen pouze pro skladování a uchovávání vína Přečtěte si prosím pozorně tento návod a uschovejte jej k případnému dalšímu použití. 1. POPIS SPOTŘEBIČE

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

NÁVOD K POUŽITÍ A K INSTALACI. Mikrovlnná trouba DME715X

NÁVOD K POUŽITÍ A K INSTALACI. Mikrovlnná trouba DME715X CZ NÁVOD K POUŽITÍ A K INSTALACI Mikrovlnná trouba DME715X 2 OBSAH Důležité bezpečnostní pokyny. Pozorně si je pročtěte a uschovejte si je pro příští použití. Pokyny k ochraně životního prostředí...........................

Více

R Návod k použití SENDVIČOVAČ. Sendvičovač R-2683

R Návod k použití SENDVIČOVAČ. Sendvičovač R-2683 Návod k použití SENDVIČOVAČ R-2683 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Obsah. Montážní schéma

Obsah. Montážní schéma 2 7 Obsah Montážní schéma Úvod 1 Ekologicky vhodná likvidace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Ovládání odsávače 3 Instalace odsávače 4 Sestavení odsávače 4 Připojení odsávače 4 Sestavení komínu 5 Výměna žárovky

Více

Sous-vide varič

Sous-vide varič Sous-vide varič 10030542 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více