A.3.2 POPISY KANALIZACÍ V OBCÍCH

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "A.3.2 POPISY KANALIZACÍ V OBCÍCH"

Transkript

1 Č E S K Á R E P U B L I K A M I N I S T E R S T V O Z E M Ě D Ě L S T V Í M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J PLÁN ROZVOJE VODOVODŮ A KANALIZACÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KAJE A.3.2 POPISY KANALIZACÍ V OBCÍCH OPAVA Ostrava, květen 2004

2 OBSAH : 1. Branka u Opavy Bratříkovice Brumovice Brumovice - Kolná Brumovice - Pocheň Brumovice Pustý Mlýn Brumovice Skrochovice Brumovice Úblo Budišovice Dolní Životice Dolní Životice - Hertice Háj ve Slezsku Háj ve Slezsku - Chabičov Háj ve Slezsku - Jilešovice Háj ve Slezsku - Lhota Háj ve Slezsku - Smolkov Hlavnice Hlubočec Hněvošice Holasovice Holasovice - Kamenec Holasovice - Loděnice Holasovice - Štemplovec Hrabyně Hrabyně - Josefovice Hradec nad Moravicí Hradec nad Moravicí - Benkovice Hradec nad Moravicí - Bohučovice Hradec nad Moravicí - Domoradovice Hradec nad Moravicí - Filipovice Hradec nad Moravicí Jakubčovice Hradec nad Moravicí - Kajlovec Hradec nad Moravicí - Žimrovice Chlebičov Chvalíkovice Jakartovice Jakartovice - Bohdanovice Jakartovice - Deštné Jakartovice Hořejší Kunčice Jezdkovice...95 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 2 VODING Hranice, spol. s r.o.

3 41. Kyjovice Lhotka u Litultovic Litultovice Mikolajice Mladecko Mokré Lazce Neplachovice Neplachovice - Zadky Nové Sedlice Oldřišov Opava - Jaktař Opava - Kateřinky Opava - Komárov Opava Komárovské Chaloupky Opava - Kylešovice Opava - Malé Hoštice Opava Milostovice Opava - Město Opava Podvihov Opava - Předměstí Opava Pusté Jakartice Opava Suché Lazce Opava Vávrovice Opava Vlaštovičky Opava Zlatníky Otice Pustá Polom Raduň Skřipov Skřipov - Hrabství Slavkov Služovice - Vrbka Služovice Sosnová Stěbořice Stěbořice - Jamnice Stěbořice Nový Dvůr Štáblovice Štáblovice - Lipina Štítina Uhlířov Velké Heraltice KONEKO spol. s r.o. Ostrava 3 VODING Hranice, spol. s r.o.

4 83. Velké Heraltice - Košetice Velké Heraltice Malé Heraltice Velké Heraltice Sádek Velké Heraltice Tábor Velké Hoštice Vršovice KONEKO spol. s r.o. Ostrava 4 VODING Hranice, spol. s r.o.

5 1. Branka u Opavy Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Branka u Opavy Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava 1.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Obec Branka u Opavy leží v centrální části okresu Opava, cca 6,0 km jižně od města Opavy, ve zvlněné krajině údolí řeky Moravice. Do roku 1992 administrativně patřila obec pod správu městského úřadu Hradec nad Moravicí. Tato skutečnost ovlivnila rozvoj bytové zástavby, která v severní části katastru bezprostředně navazuje na zastavěné území města a vytváří s ním kompaktní urbanistický celek. Obec je venkovským sídlem s převládající funkcí obytnou a výrobně-zemědělskou. Zástavba obce tvoří ucelený útvar soustředěný kolem statní silnice I/57 a místní komunikace Branka - Chvalíkovice. Územím obce ze severu na jih prochází železniční trať Opava - Hradec n./m. Středem obce z jihu na sever protéká řeka Moravice, která dělí zastavěné území na západní a východní část. Obytnou zástavbu obce tvoří převážně rodinné domky. Jedná se o byty I. a II. kategorie. V západní části obce je soustředěná činžovní zástavba, která je tvořena 2-3 podlažní domy, celkem se jedná o cca 33 bytové jednotky Podklady - Hradec nad/m, Branka, Kajlovec - Kanalizace a ČOV, studie, KONEKO, 09/1992; - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresku Opava, VODING - KONEKO, 12/97; - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 5 VODING Hranice, spol. s r.o.

6 1.3. Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 122,76 121,50 115,20 BSK 5 kg/den 61,38 60,80 57,60 NL kg/den 56,27 55,70 52,80 CHSK kg/den 122,76 121,50 115, Významní producenti odpadních vod Na katastru města se nachází celá řada drobných podnikatelských aktivit a objektů občanské vybavenosti, které z pohledu řešené problematiky nejsou významnými producenty odpadních vod. V jižní části katastrálního území leží areál Braneckých železáren, které mají vybudovanou vlastní mechanicko - biologickou ČOV. V severovýchodní části katastrálního území leží areál Opavské lesní společnosti Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V zájmovém území je vybudována poměrně rozsáhlá kanalizační síť, která původně sloužila k odvedení dešťových odpadních vod z intravilánu obce do recipientu. Celková délka stávající stokové sítě je cca m. Stávající kanalizace má celkem 8 vyústí do recipientu. Kanalizace byla budována v 70-tých letech 20-ho století, jedná se převážně o betonové potrubí o profilu DN 300 až DN 600 mm. Kanalizace je funkční, technický stav odpovídá staří jednotlivých stok. Provoz a údržbu stávající kanalizace zajišťuje obecní úřad Branka. Splaškové vody z jednotlivých objektů jsou převážně akumulovaný v septicích či žumpách. Ty mají velmi často přepady zaústěné do stávající kanalizace, případně trativodu, kterými odpadní voda odtéká spolu s ostatními vodami do recipientu. V zájmové lokalitě je vybudováno několik lokálních ČOV, které slouží pro jednotlivé objekty, ať už jde o občanskou vybavenost, či objekty bytové zástavby. V současné době jsou zde vybudovány tři lokální ČOV různých typů : ČOV Branecké železárny - HYDROVIT 500S, kapacita 500,0 m 3 /den, 76 kg BSK 5 /den, cca 1300 EO, slouží pro areál železáren cca 1000 zaměstnanců. ČOV Branka 1 - DČB 16, kapacita 19,0 m 3 /den, 6,4 kg BSK 5 /den, cca 120 EO, provozovatel Opavská lesní společnost, napojeno cca 120 obyvatel. ČOV Branka 2 - BIOFLUID 7,5, kapacita 7,5 m 3 /den, 3 kg BSK 5 /den, cca 50 EO, provozovatel obec (město), napojeno cca 50 obyvatel. ČOV Branka 1 a 2 slouží pro likvidace odpadních vod činžovní zástavba, která je soustředěna západní části obce prostoru areálu Opavské lesní společnosti Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu Pro odvedení splaškových odpadních vod od obyvatelstva doporučujeme využít stávající kanalizaci. Stávající kanalizace bude napojena přes odlehčovací komory na kmenový kanalizační sběrač A, který je navrženo vybudovat v rámci stavby Kanalizace a ČOV Hradec nad Moravicí. Stávající kanalizace v západní části obce bude napojen na sběrač A přes čerpací stanici. Kapacita ČS je 5 l/s, délka výtlačného řadu DN 80 mm je cca 100 m. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 6 VODING Hranice, spol. s r.o.

7 Dále pro odkanalizování stávající zástavby nenapojené na stávající stokovou síť je navrženo vybudovat cca m uličních kanalizačních stok. Nová kanalizace je navržena jako splašková, profil kanalizace je DN 300 mm. Likvidace odpadních vod z katastru obce je navržena na společné mechanicko - biologické ČOV Hradec nad Moravicí, která je navržena na katastrálním území obce Branka v severovýchodní části řešeného území Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: 1.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace IN (mil. Kč) Stoková síť 16,37 ČOV Celkem 16,37 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 7 VODING Hranice, spol. s r.o.

8 2. Bratříkovice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Bratříkovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava 2.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Jedná se o malé sídlo, které leží v západní části řešeného území na hranici okresu. Obytná zástavba obce je soustředěná podél státní silnice III třídy a vytváří ulicový charakter. Jsou to převážně rodinné domy a zemědělské usedlosti, adaptované na rodinné domy. V jihovýchodní části obce pramení bezejmenný potok, který je levostranným přítokem potoku Stará Voda Podklady - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Opava, KONEKO,12/1997; - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS; - Průzkum KONEKO, Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 19,44 19,80 21,60 BSK 5 kg/den 9,72 9,90 10,80 NL kg/den 8,91 9,10 9,90 CHSK kg/den 19,44 19,80 21,60 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 8 VODING Hranice, spol. s r.o.

9 Významní producenti odpadních vod Na území sídla se nenachází žádný větší producent odpadních vod Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V obci Bratříkovice je v současné době vybudován systém jednotné kanalizace, která původně měla sloužit k odvedení dešťových vod z intravilánu obce a na kterou jsou v současné době částečně napojeny i splaškové odpadní vody. Jedná se zejména o postupné zatrubnění stávajících odvodňovacích příkopů betonovými troubami o profilu DN 300 až DN 600 mm o celkové délce cca 800 m. Kanalizace je vyústěna ve východní části obce do příkopu. Před vyústěním je na potrubí umístěná odlehčovací komora, která za zvýšených průtoků zajišťuje přítok vody do požární nádrže. Splaškové odpadní vody z jednotlivých objektů se převážně akumulují v septicích a žumpách. Ty mají přepady zaústěny do stávající kanalizace, případně trativodů, kterými odpadní vody odtékají spolu s ostatními vodami do recipientu Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu S přihlédnutím k velikosti obce a charakteru obytné zástavby nepředpokládáme, že ve výhledu do roku 2015 v obci bude vybudována nová kanalizace a centrální ČOV. Z tohoto důvodu doporučujeme řešit likvidaci odpadních vod přímo u zdroje stávajícím způsobem. V případě požadavku na biologické čištění odpadních vod z jednotlivých objektů lze využít stávající žumpy pro osazení malých domovních ČOV. Jako další alternativu doporučujeme využití stávajících žump po stavebních úpravách pro mechanické předčištění odpadních vod s následným dočištěním na zemních (půdních) filtrech Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: 2.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace IN (mil. Kč) Stoková síť ČOV Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 9 VODING Hranice, spol. s r.o.

10 3. Brumovice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Brumovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Brumovice Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava 3.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Obec Brumovice leží v severozápadním výběžku okresu, ve vzdálenosti cca 13 km od Opavy, na hranici s okresem Bruntál. Obec leží v mírně členitém terénu, při silnici I/57 a železniční trati Opava-Krnov. Území se svažuje k řece Opavě, která zde tvoří státní hranici s Polskou republikou. Převládající funkce sídla je ubytovací a zemědělská. Stávající zástavba lemuje místní komunikaci v ose východ - západ. Sídlo působí sevřeným, uceleným, protáhlým útvarem situovaným v kopci. Ve střední části je zástavba tvořena domy s mnoha zemědělskými dvory. Obcí protéká od jihozápadu Hořina, která se vlévá do Opavy. Obec Brumovice je složená z místních části Kolná, Pocheň, Pustý Mlýn, Skrochovice, Úblo a Brumovice. Místní části Pocheň a Kolná jsou rekreačními osadami Podklady - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS, KONEKO Ostrava; - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Opava, VODING - KONEKO, 12/1997; - Územní plán obce Brumovice, koncept, Urbanistické středisko Ostrava 6/1997. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 10 VODING Hranice, spol. s r.o.

11 3.3. Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 109,08 108,30 104,40 BSK 5 kg/den 54,54 54,20 52,20 NL kg/den 50,00 49,60 47,85 CHSK kg/den 109,08 108,30 104, Významní producenti odpadních vod Na území obce se nenachází žádný větší producent odpadních vod Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V obci Brumovice je vybudován rozsáhlý systém soustavné kanalizační sítě, která zajišťuje odkanalizování cca 95 % zástavby. Jedná se především o betonové potrubí o profilu DN DN 1000 mm. Kmenová stoka byla vybudována v roku 1970, ostatní kanalizační síť byla budována postupně od roku Celková délka stávající kanalizace je m. Hlavním sběračem protéká místní vodoteč, a tento je vyústěn bez čistění v severovýchodní části sídla. Místní vodoteč následně ústí do říčky Čížiny. Dle sdělení zástupce obecního úřadu lze počítat s využitím stávající kanalizace ve výhledu pro odvedení odpadních vod na ČOV, po postupné opravě. Čištění odpadních vod v obci je zajištěno převážně v prostých domovních septicích, částečně jsou odpadní vody napojeny do žump. Přepady septiků jsou zaústěny do stávající kanalizace. Od roku 1990 byly v obci zřízeny tři lokální čistírny typu Biofluid : v lokalitě Za humny Biofluid 4,5 s kapacitou 40 EO. na ul. Wartovské Biofluid 9 s kapacitou 60 EO. Na ČOV jsou napojeny stávající bytové domy. na Malé straně Biofluid 4,5 s kapacitou 40 EO. Na ČOV je napojená škola a pohostinství. lokalita Hlavní 36, ČOV Ekol 2,5 s kapacitou 21 EO Odpadní vody jsou k čistírnám přiváděny novými splaškovými stokami DN 200 o celkové délce 300 m. Odpady z čistíren jsou zaústěny do stávající jednotné kanalizace. Provoz a údržbu stávající kanalizace a lokálních čistíren zajišťuje obecní úřad Brumovice. Lokální ČOV pro sociální zařízení má zřízenou i firma STAFIN Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu Vzhledem k velikosti zdroje znečištění a technickému stavu kanalizace doporučujeme ve výhledu do roku 2015 ponechat likvidaci odpadních vod stávajícím způsobem. V případě požadavku na biologické čištění odpadních vod z jednotlivých nemovitosti lze využít stávající septiky či žumpy pro osazení malých domovních ČOV. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 11 VODING Hranice, spol. s r.o.

12 Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: 3.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace Stoková síť IN (mil. Kč) ČOV Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 12 VODING Hranice, spol. s r.o.

13 4. Brumovice - Kolná Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Brumovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Kolná Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava 4.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Administrativně patří Kolná pod správu obecního úřadu Brumovice. Jedná se o rekreační osadu, která leží v západní části řešeného území. Chatová výstavba 35 chat je jednostranná, kolem místní cesty, která navazuje na státní silnici Lichnov - Brumovice. Zástavbu tvoří především starší domy využívané jako rekreační chalupy. Osadou protéká málovodná místní vodoteč, která je levostranným přítokem Hořiny. Na území sídla se nenachází žádný větší producent odpadních vod Podklady - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS, KONEKO Ostrava - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresku Opava, KONEKO, 12/97 - Územní plán obce Brumovice, koncept, Urbanistické středisko Ostrava 6/ Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 5,73 5,80 5,85 BSK 5 kg/den 3,92 3,90 3,98 NL kg/den 5,47 5,50 5,53 CHSK kg/den 7,83 7,90 7,95 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 13 VODING Hranice, spol. s r.o.

14 Významní producenti odpadních vod Na území obce se nenachází žádný větší producent odpadních vod Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V osadě Kolná není vybudována žádná kanalizace. Čištění odpadních vod je zajištěno v prostých domovních septicích, částečně jsou odpadní vody napojeny do žump. Přepady septiků jsou zaústěny do trativodu, kterými odpadní vody odtékají spolu s ostatními vodami do místní vodoteče. V lokalitě není vybudován veřejný vodovod Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu Vzhledem k velikosti zdroje znečištění doporučujeme ve výhledu do roku 2015 ponechat likvidaci odpadních vod stávajícím způsobem. V případě požadavku na biologické čištění odpadních vod z jednotlivých nemovitosti lze využít stávající septiky či žumpy pro osazení malých domovních ČOV s vyústěním vyčištěných odpadních vod do místní vodoteče Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: 4.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace Stoková síť IN (mil. Kč) ČOV Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 14 VODING Hranice, spol. s r.o.

15 5. Brumovice - Pocheň Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Brumovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Pocheň Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava 5.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Administrativně patří Pocheň pod správu obecního úřadu Brumovice. Jedná se o rekreační osadu, která leží v severozápadní části řešeného území na hranici okresu. Na severovýchod od zastavěné části je vybudovaná vodní nádrž na potoku Čížina o rozloze 25 ha. Chatová výstavba 85 chat je kompaktní Podklady - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS, KONEKO Ostrava; - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Opava, KONEKO, 12/97; - Územní plán obce Brumovice, koncept, Urbanistické středisko Ostrava 6/ Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 13,23 13,30 13,35 BSK 5 kg/den 9,17 9,20 9,23 NL kg/den 12,97 13,00 13,03 CHSK kg/den 18,33 18,40 18,45 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 15 VODING Hranice, spol. s r.o.

16 Významní producenti odpadních vod Na území obce se nenachází žádný větší producent odpadních vod Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V osadě Pocheň je vybudováno cca 270 m jednotné kanalizace, která je vyústěna do Čížiny. Čištění odpadních vod v osadě je zajištěno v prostých domovních septicích, částečně jsou odpadní vody napojeny do žump. Přepady septiků jsou zaústěny do trativodu, kterými odpadní vody odtékají spolu s ostatními vodami do místní vodoteče a následně nádrže. V lokalitě není vybudován veřejný vodovod. Provoz a údržbu stávající kanalizace zajišťuje obecní úřad Brumovice Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu Vzhledem k velikosti zdroje znečištění doporučujeme ve výhledu do roku 2015 ponechat likvidaci odpadních vod stávajícím způsobem. V případě požadavku na biologické čištění odpadních vod z jednotlivých nemovitosti lze využít stávající septiky či žumpy pro osazení malých domovních ČOV s vyústěním vyčištěných odpadních vod do místní vodoteče Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: 5.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace Stoková síť IN (mil. Kč) ČOV Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 16 VODING Hranice, spol. s r.o.

17 6. Brumovice Pustý Mlýn Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Brumovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Pustý Mlýn Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava 6.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Administrativně patří Pustý Mlýn pod správu obecního úřadu Brumovice. Pustý Mlýn je nevýrazná osada při komunikaci I/57 situovaná severně od Skrochovic. Severovýchodně od zastavěné části se nachází chráněné území - Úvalenské louky. Osadou protéká řeka Opava a říčka Čížina Podklady - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS, KONEKO, 10/2002; - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Opava, KONEKO, 12/97; - Územní plán obce Brumovice, koncept, Urbanistické středisko Ostrava 6/ Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 9,84 9,60 8,40 BSK 5 kg/den 4,92 4,80 4,20 NL kg/den 4,51 4,40 3,85 CHSK kg/den 9,84 9,60 8, Významní producenti odpadních vod Na území obce se nenachází žádný větší producent odpadních vod. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 17 VODING Hranice, spol. s r.o.

18 Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V osadě Pustý Mlýn není vybudována žádná veřejná kanalizace. Čištění odpadních vod je zajištěno v prostých domovních septicích, částečně jsou odpadní vody napojeny do žump. Přepady septiků jsou zaústěny do stávající kanalizace respektive přímo do povrchových vodotečí případně trativodu, kterými odpadní vody odtékají spolu s ostatními vodami do řeky Opavy. Na katastru Pustý Mlýn je v provozu jedna lokální ČOV typu UH-1.5 pro 10 EO Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu Vzhledem k velikosti zdroje znečištění doporučujeme ve výhledu do roku 2015 ponechat likvidaci odpadních vod stávajícím způsobem. V případě požadavku na biologické čištění odpadních vod z jednotlivých nemovitosti lze využít stávající septiky či žumpy pro osazení malých domovních ČOV s vyústěním vyčištěných odpadních vod do řeky Opavy Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: 6.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace Stoková síť IN (mil. Kč) ČOV Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 18 VODING Hranice, spol. s r.o.

19 7. Brumovice Skrochovice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Brumovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Skrochovice Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava 7.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Administrativně patří Skrochovice pod správu obecního úřadu Brumovice. Sídlo je situováno cca 3 km východně od zastavěné části obce Brumovice, při silnici I/57 a železnici Krnov-Opava. Ze severní strany je řešené území ohraničeno řekou Opava, které tvoří státní hranici s Polskou republikou. Obytnou zástavbu tvoří výhradně rodinné domky Podklady - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS, KONEKO, 10/2002; - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Opava, VODING - KONEKO, 12/97 - Územní plán obce Brumovice, koncept, Urbanistické středisko Ostrava 6/ Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 37,20 37,60 39,60 BSK 5 kg/den 18,60 18,80 19,80 NL kg/den 17,05 17,20 18,15 CHSK kg/den 37,20 37,60 39, Významní producenti odpadních vod Na území obce se nenachází žádný větší producent odpadních vod. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 19 VODING Hranice, spol. s r.o.

20 Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V místní části Skrochovice je v současné době vybudována kombinovaná kanalizační síť, která odvádí splaškové a dešťové odpadní vody od obyvatelstva. Jednotná kanalizace v severovýchodní části území o délce m je ve správě SmVaK Ostrava a.s. Jedná se o betonové potrubí o profilu DN DN 600 mm. Kanalizace je vyústěna bez čištění do otevřeného příkopu, který ústí do řeky Opavy. Čištění odpadních vod v této části sídla je zajištěno v prostých septicích a žumpách. Přepady septiků či jímek jsou zaústěny do stávající kanalizace. Kanalizace je dle informaci provozovatele ve špatném technickém stavu. Na stávající kanalizaci je napojeno cca 200 obyvatel. Splašková kanalizace podél silnice I/57 v délce cca 750 m je ve správě obce Brumovice. Jedná se o novou stoku z plastu DN 200. Kanalizace je zaústěna na ČOV typu BIOFLUID 9, vyčištěné odpadní vody jsou vyústěné potoku Čížiny. Na kanalizaci je napojeno cca 80 EO. Kanalizace a ČOV jsou v dobrém technickém stavu. V komunikaci I/57 je dešťová kanalizace, která slouží pro odvodnění komunikace. Jedná se o betonové potrubí DN 600 o celkové délce m. Provoz a údržbu zajišťuje SÚS Opava Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu Vzhledem k velikosti zdroje znečištění doporučujeme ve výhledu do roku 2015 ponechat likvidaci odpadních vod stávajícím způsobem. V případě požadavku na biologické čištění odpadních vod z jednotlivých nemovitosti lze využít stávající septiky či žumpy pro osazení malých domovních ČOV s vyústěním vyčištěných odpadních vod do řeky Opavy Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: 7.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace Stoková síť IN (mil. Kč) ČOV Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 20 VODING Hranice, spol. s r.o.

21 8. Brumovice Úblo Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Brumovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Úblo Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava 8.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Administrativně patří Úblo pod správu obecního úřadu Brumovice. Místní část Úblo je situováno na křižovatce státních cest Lichnov - Brumovice a Kolná - Pocheň. Zastavěné území je situováno ve svahu podél místní cesty ve směru sever - jih. Sídlo nemá žádné centrum. Sídlem neprotéká žádná vodoteč. Vyústěním kanalizace začíná drobná vodoteč, která ústí do vodní nádrže Pocheň. O prázdninách je zde využívána základna dětského tábora s kapacitou 100 míst. Obytnou zástavbu tvoří výhradně rodinné domky Podklady - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS, KONEKO, 10/2002; - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Opava,VODING-KONEKO, 12/97; - Územní plán obce Brumovice, koncept, Urbanistické středisko Ostrava 6/ Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 23,84 23,90 24,20 BSK 5 kg/den 12,92 13,00 13,10 NL kg/den 13,64 13,70 13,80 CHSK kg/den 25,84 25,90 26,20 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 21 VODING Hranice, spol. s r.o.

22 Významní producenti odpadních vod Na území obce se nenachází žádný větší producent odpadních vod Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V místní části Úblo je v současné době vybudována jednotná kanalizační síť, která původně měla sloužit k odvedení dešťových vod z intravilánu. Jedná se o postupné zatrubnění stávajících otevřených příkopu podél komunikačního systému obce. Stávající kanalizační systém odvádí odpadní vody z cca 80 % řešeného území. Kanalizace byla postupně budována od 50-tých let. Jedná se převážně o betonové potrubí o profilu DN 300 až DN 600. Těsně pod obcí je kanalizace vyústěna do příkopu. Celková délka stávající kanalizační sítě v obci je cca m. Převážná část stávající kanalizace je funkční, technický stav odpovídá staří jednotlivých kanalizačních stok. Provoz a údržbu stávající kanalizace zajišťuje obecní úřad Brumovice. Čištění odpadních vod je zajištěno převážně v septicích či žumpách. Ty mají přepady zaústěny do stávající kanalizace, respektive přímo do povrchových vodotečí případně trativodu, kterými odpadní vody odtékají spolu s ostatními vodami do místní vodoteče Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu Vzhledem k velikosti zdroje znečištění doporučujeme ve výhledu do roku 2015 ponechat likvidaci odpadních vod stávajícím způsobem. V případě požadavku na biologické čištění odpadních vod z jednotlivých nemovitosti lze využít stávající septiky či žumpy pro osazení malých domovních ČOV s vyústěním vyčištěných odpadních vod do stáv. kanalizace Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: 8.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace Stoková síť IN (mil. Kč) ČOV Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 22 VODING Hranice, spol. s r.o.

23 9. Budišovice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Budišovice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava 9.1. Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Obec Budišovice patří k malým, ale rozvíjejícím se sídlům s převládající funkcí obytnou a nezanedbatelnou funkcí rekreační. Souvislá obytná zástavba, kterou tvoří převážně rodinné domky, tvoří kompaktní urbanistický celek. Původní zástavba je soustředěna v centrální části obce, okolo kaple. V obci se nachází množství objektů individuální rekreace. Dopravní kostru obce tvoří statní silnice III/4652 a III/4669. Katastrální území obce se nachází v části Nízkého Jeseníku, kde vrchovina přechází v pahorkatinu. Katastrem obce protéká na severu potok Ohrozima, který spadá do povodí řeky Opavy. Na jihu obcí protéká potok Studnice a potok Porubka, patřící do povodí řeky Odry. Potoky jsou malé a protékají mimo zastavěnou část obce. Na katastrálním území obce se nachází drobné provozovny, obchody atd. Mimo zmíněné provozy se na území obce nenachází žádný větší producent odpadních vod. Na katastru obce se nachází celkem 155 drobných rekreačních objektů Podklady - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Opava, KONEKO, 12/97 - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS - Územní plán obce Budišovice, návrh, Urbanistické středisko Ostrava, 5/1995 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 23 VODING Hranice, spol. s r.o.

24 9.3. Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 79,53 80,20 83,25 BSK 5 kg/den 44,42 44,70 46,28 NL kg/den 49,05 49,30 50,75 CHSK kg/den 88,83 89,50 92, Významní producenti odpadních vod Na území obce se nenachází žádný větší producent odpadních vod Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V obci Budišovice je v současné době vybudována soustavná síť původně dešťové kanalizace, která dnes odvádí jak dešťové, tak i splaškové odpadní vody bez čistění do místní vodoteče. Kmenová kanalizační stoka prochází celým zastavěným územím obce ze západu na východ Stávající stoky vyúsťují na třech místech do vodoteče. Na tyto kanalizační sběrače je napojeno cca 85 % obytné zástavby. Stávající kanalizace byla postupně budována od počátku století do roku 1996, jedná se převážně o betonové potrubí o profilu DN 300 až DN 400. Celková délka stávající kanalizační sítě v obci je cca m. Stávající kanalizace v obci je funkční, technický stav odpovídá stáří jednotlivých kanalizačních stok. Mimo stoku umístěnou v silnici III. třídy je předpoklad využití stávající kanalizační sítě pro odvádění odpadních vod do budoucna. Provoz a údržbu stávající kanalizace zajišťuje obecní úřad Budišovice. Čištění odpadních vod v obci je zajištěno převážně v septicích či žumpách. Ty mají přepady zaústěny do stávající kanalizace, respektive přímo do povrchových vodotečí případně trativodu, kterými odpadní vody odtékají spolu s ostatními vodami do recipientu. V obci je jedna domovní ČOV Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu S přihlédnutím k velikosti sídla a charakteru obytné zástavby nepředpokládáme, že ve výhledu do roku 2015 v obci bude vybudována nová kanalizace a centrální ČOV. Z tohoto důvodu doporučujeme řešit likvidaci odpadních vod přímo u zdroje stávajícím způsobem. V případě požadavku na biologické čištění odpadních vod z jednotlivých objektů lze využít stávající septiky či žumpy pro osazení malých domovních ČOV Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: KONEKO spol. s r.o. Ostrava 24 VODING Hranice, spol. s r.o.

25 9.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace IN (mil. Kč) Stoková síť ČOV Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 25 VODING Hranice, spol. s r.o.

26 10. Dolní Životice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Dolní Životice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Dolní Životice Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Obec Dolní Životice leží cca 10 km jihozápadně od města Opavy v mírně zvlněném terénu Stěbořické kotliny, kterou protéká řeka Hvozdnice. K obci náleží i osada Hertice, která je územně oddělená od souvislé zástavby Dolních Životic. Dolní Životice jsou obcí s funkcí především zemědělskou a ubytovací. Krajina je zde negativně poznamenaná intenzívní zemědělskou výrobou. Dolní Životice leží na železniční trati Opava-Svobodné Heřmanice. Katastrálním územím obce, poblíž osady Hertice prochází státní silnice I/11. Domy v zastavěné části sídla jsou řazeny kolem cest a vytvářejí ulicový charakter. Jsou to převážně zemědělské usedlosti, adaptované na rodinné domy. Největším tokem protékajícím obcí je řeka Hvozdnice. Území kolem řeky až k trati ČD bývá zatápěno. Západním koncem obce protéká Litultovický potok, který je levostranným přítokem Hvozdnice. V lokalitě obce jsou dva rybníky. Na katastru obce se nachází barokní zámek rekonstruovaný na ústav sociální péče (ÚSP-Dolní Životice) s kapacitou 200 lůžek. V obci je sezónně provozovaný lihovar Podklady - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS, KONEKO Ostrava; - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Opava, VODING - KONEKO, 12/97; - Územní plán obce Brumovice, koncept, Urbanistické středisko Ostrava 6/1997; - Územní plán obce Dolní Životice, Urbanistické středisko Ostrava, návrh 7/1997; - Kanalizace a ČOV, ÚSP Dolní Životice, KONEKO Ostrava, projekt 6/1995. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 26 VODING Hranice, spol. s r.o.

27 10.3. Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 109,08 108,30 104,40 BSK 5 kg/den 54,54 54,20 52,20 NL kg/den 50,00 49,60 47,85 CHSK kg/den 109,08 108,30 104, Významní producenti odpadních vod Kromě sezónně provozovaného lihovaru se na území obce nenachází žádný větší producent odpadních vod Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V obci je v provozu od roku 1996 nová mechanicko biologická ČOV, pracující na principu SBR reaktoru, která slouží jak pro potřeby ÚSP tak obce. Jedná se o technologií dlouhodobé aktivace s nitrifikací a denitrifikací, s aerobní stabilizací kalu a s možností chemického srážení fosforu. Akumulace dešťových vod před ČOV je zajištěna v kmenovém sběrači A. V obci je v současné době vybudována nesoustavná jednotná kanalizační síť o celkové délce cca m napojená na ČOV. Provoz a údržbu kanalizace a ČOV zajišťuje obecní úřad. Čištění odpadních vod v lokalitách obce, které nejsou zatím napojeny na ČOV je zajištěno v prostých septicích a žumpách odvážených na ČOV Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu Vzhledem k velikosti zdroje znečištění a technickému stavu kanalizace a ČOV doporučujeme ve výhledu do roku 2015 ponechat likvidaci odpadních vod stávajícím způsobem Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace Stoková síť ČOV IN (mil. Kč) Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 27 VODING Hranice, spol. s r.o.

28 11. Dolní Životice - Hertice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Dolní Životice Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Hertice Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Osada Hertice leží na severovýchod od obce Dolní Životice a je územně oddělená od souvislé zástavby obce. Ze severu je území osady ohraničeno státní silnicí I/11. Obytná zástavba místní části je soustředěna podél místní komunikace. Zástavbu sídla tvoří výhradně rodinné domky, na území místní části se nenachází žádný větší producent odpadních vod Podklady - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresku Opava, VODING - KONEKO, 12/1997; - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS; - Územní plán obce Dolní Životice, Urbanistické středisko Ostrava, návrh 7/1997; - Dolní Životice - Hertice ČOV, Technická stav. Kancelář Olomouc, 1/ Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 9,60 9,80 10,80 BSK 5 kg/den 4,80 4,90 5,40 NL kg/den 4,40 4,50 4,95 CHSK kg/den 9,60 9,80 10,80 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 28 VODING Hranice, spol. s r.o.

29 Významní producenti odpadních vod Na území obce se nenachází žádný větší producent odpadních vod Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V osadě Hertice je v současné době jedna kanalizační větev DN 500 délky cca 380 m, která je vyústěna do příkopu. Je předpoklad pro její využití ve výhledu. Čištění odpadních vod je zajištěno v prostých septicích a žumpách. Přepady septiků jsou zaústěny do stávající kanalizace respektive přímo do povrchových vodotečí případně trativodu, kterými odpadní vody odtékají spolu s ostatními vodami do řeky Hvozdnice Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu S přihlédnutím k velikosti sídla a charakteru obytné zástavby nepředpokládáme, že ve výhledu do roku 2015 v obci bude vybudována nová kanalizace a centrální ČOV. Z tohoto důvodu doporučujeme řešit likvidaci odpadních vod přímo u zdroje stávajícím způsobem. Odpadní vody ze stávajících žump lze vyvážet na ČOV Dolní Životice. V případě požadavku na biologické čištění odpadních vod z jednotlivých objektů lze využít stávající septiky či žumpy pro osazení malých domovních ČOV Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace Stoková síť IN (mil. Kč) ČOV Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 29 VODING Hranice, spol. s r.o.

30 12. Háj ve Slezsku Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Háj ve Slezsku Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Háj ve Slezsku Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Místní část Háj ve Slezsku je co do počtu obyvatel nejmenší místní části obce a tvoří spolu s Chabičovem střediskové sídlo Háj ve Slezsku. Další podrobností - viz Háj ve Slezsku - Chabičov Podklady - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresku Opava, KONEKO, 12/1997; - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS; - Kanalizace a ČOV Háj ve Slezsku, DSŘ, KONEKO Ostrava, 5/2002; Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 10,92 11,10 11,70 BSK 5 kg/den 5,04 5,10 5,40 NL kg/den 4,62 4,70 4,95 CHSK kg/den 10,08 10,20 10,80 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 30 VODING Hranice, spol. s r.o.

31 Významní producenti odpadních vod Viz Háj ve Slezsku - Chabičov Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod Obytná zástavba je odkanalizována stávající jednotnou kanalizaci na ČOV Háj ve Slezsku, která je ve výstavbě Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu Po uvedení ČOV Háj ve Slezsku do provozu bude likvidace odpadních vod probíhat v souladu s požadavky platné legislativy Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace Stoková síť IN (mil. Kč) ČOV Celkem 0,00 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 31 VODING Hranice, spol. s r.o.

32 13. Háj ve Slezsku - Chabičov Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Háj ve Slezsku Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Chabičov Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Obec Háj ve Slezsku je tvořena pěti místními částmi: Háj ve Slezsku, Chabičov, Jilešovice, Lhota a Smolkov. Zájmové území se rozkládá východně od města Opava na železniční trati Opava-Svinov na dolním toku řeky Opavy. Z údolní polohy řeky přechází obec do pahorkatiny podhůří Oderských vrchů. Jihovýchodním okrajem území prochází silnice I/11. Páteřní komunikací obce je silnice III/4673. Střediskové sídlo Háj ve Slezsku sestává z části Háj a Chabičov. Sídla Jilešovice, Lhota a Smolkov jsou vzájemně od sebe izolované. Obec plní především funkci ubytovací. Zastavěné území sídla má charakter venkovského městečka s výrazným centrem. Obytné území se rozkládá jižně od tratě ČD. S výjimkou panelových domů ve středu obce je zástavba tvořena rodinnými domky a bývalými zemědělskými usedlostmi. Území severně od železnice slouží již dnes podnikatelským aktivitám. V obci se nachází základní škola s kapacitou 420 žáků Podklady - Územní plán obce Háj ve Slezsku - koncept řešení, Urbanistické středisko Ostrava s.r.o., 7/1994; - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresku Opava, VODING - KONEKO, 12/1997; - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS; - Studie kanalizace a ČOV Smolkov, KONEKO Ostrava, 11/1992; - Kanalizace a ČOV Háj ve Slezsku, DSŘ, KONEKO Ostrava, 5/2002; - Odkanalizování a ČOV Nové Sedlice, Štítina, Mokré Lazce, TES, KONEKO Ostrava, 4/2003. KONEKO spol. s r.o. Ostrava 32 VODING Hranice, spol. s r.o.

33 13.3. Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 174,20 175,10 179,40 BSK 5 kg/den 80,40 80,80 82,80 NL kg/den 73,70 74,10 75,90 CHSK kg/den 160,80 161,60 165, Významní producenti odpadních vod Na katastrálním území obce se nachází areál firmy PROMT, drobné provozovny, obchody atd. Odpadní vody z areálu PROMT jsou svedena na ČOV Háj ve Slezsku. Mimo zemědělskou výrobu a zmíněné provozy se na území obce nenachází žádný větší producent odpadních vod Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V obce Háj ve Slezsku a Chabičov je vybudován soustavný systém jednotné stokové sítě, který zajišťuje odkanalizování cca 75 % obytné zástavby. Stávající stoková síť je ukončena na ploše ČOV. Čištění odpadních vod v obci je zajištěno v prostých domovních septicích, částečně jsou odpadní vody napojeny do žump. Přepady ze septiků jsou zaústěny do stávající kanalizace, která je ukončena vyústěním na stávající ČOV. Kratší úseky kanalizace jsou vyústěny do místních vodotečí. Provoz a údržbu stávající kanalizace zajišťuje obecní úřad Háj ve Slezsku. V současné době probíhá výstavba nové mechanicko-biologické ČOV obce Háj ve Slezsku, která bude mít dostatečnou kapacitu pro likvidace odpadních vod z obce Háj ve Slezsku a spadových obcí Mokré Lazce, Štítina a Nové Sedlice Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu Pro odkanalizování 100 % území je navržena výstavba splaškové kanalizace oddílné stokové soustavy. Celkové délka navržené stokové sítě je cca m, profil kanalizace je jednotný DN 300 mm. Jednotlivé kanalizační stoky budou napojené na jednotnou stokovou síť v povodí ČOV. Součástí stavby jsou protlaky navržené v místě křížení trasy kanalizace s komunikacemi různých tříd, křížení drobných vodních toků a zpětná rekultivace staveniště, včetně znovuzřízení povrchu asfaltových ploch. Likvidace odpadních vod je navržena na nové ČOV obce Háj ve Slezsku, která je v současné době ve výstavbě a bude uvedena do provozu v roce Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: KONEKO spol. s r.o. Ostrava 33 VODING Hranice, spol. s r.o.

34 13.4. Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace IN (mil. Kč) Stoková síť 15,59 ČOV Celkem 15,59 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 34 VODING Hranice, spol. s r.o.

35 14. Háj ve Slezsku - Jilešovice Poř.číslo KOD PRVK Název obce KOD OB ZÚJ Háj ve Slezsku Poř.číslo KOD PRVK Název části obce KOD COB ZÚJ Jilešovice Číslo a název obce s rozšířenou působností 17 Opava Charakteristika obce Demografický vývoj Počet obyvatel Obec Místní část obce Základní údaje o obci Administrativně patři Jilešovice k obci Háj ve Slezsku. Zástavba Jilešovic působí dojmem neplánovaného rozvoje Jedná se o venkovské sídlo na severním svahu území obce, zástavba je ulicového charakteru, rozložená převážně podél silnice III/4678. Sídlo nemá výrazné dominanty ani centrum. Nachází se zde sportoviště s autokempem. V jihovýchodní části na zastavěné území navazuje skupina rekreačních chat, celkem 25 objektů. Na katastrálním území místní části se nenachází žádný větší producent odpadních vod Podklady - Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresku Opava, KONEKO, 12/1997; - Regionální plány implementace Směrnice Rady 91/271/EHS; - Územní plán obce Háj ve Slezsku, návrh, Urbanistické středisko Ostrava 3/1996; - Háj ve Slezsku Kanalizace a ČOV, Zadání, KONEKO 5/ Odvedení a čištění odpadních vod Položka napojených na kanalizaci obyv napojených na ČOV obyv Spec. produkce. odp. vod obyvatelstva l/(os.den) Produkce odpadních vod m 3 /den 40,95 41,60 44,55 BSK 5 kg/den 21,23 21,50 23,03 NL kg/den 20,80 21,10 22,45 CHSK kg/den 42,45 43,10 46,05 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 35 VODING Hranice, spol. s r.o.

36 Významní producenti odpadních vod Na území obce se nenachází žádný větší producent odpadních vod Popis současného stavu odkanalizování a čištění odpadních vod V místní části Jilešovice je vybudován nesoustavný systém původně dešťové kanalizace, která je bez čistění vyústěna do řeky Opavy. Čištění odpadních vod je zajištěno v prostých domovních septicích, částečně jsou odpadní vody napojeny do žump. Přepady septiků jsou zaústěny do stávající kanalizace respektive přímo do povrchových vodotečí případně trativodu, kterými odpadní vody odtékají spolu s ostatními vodami do řeky Opavy. Provoz a údržbu stávající kanalizace zajišťuje obecní úřad Háj ve Slezsku Popis odkanalizování a čištění odpadních vod ve výhledu S přihlédnutím k velikosti zdroje znečištění navrhujeme ve výhledu do roku 2015 ponechat likvidaci odpadních vod stávajícím způsobem. V případě požadavku na biologické čištění odpadních vod z jednotlivých objektů lze využít stávající septiky či žumpy pro osazení malých domovních ČOV Časový harmonogram Výstavba ČOV: Výstavba kanalizace: Rekonstrukce kanalizace: Ekonomická část Výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací byl proveden dle metodického pokynu Mze ČR, č.j / Specifikace IN (mil. Kč) Stoková síť ČOV Celkem 0,0 KONEKO spol. s r.o. Ostrava 36 VODING Hranice, spol. s r.o.

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Kravaře text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Kopřivnice text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Jablunkov text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou

Více

A.3.1 POPISY VODOVODŮ V OBCÍCH

A.3.1 POPISY VODOVODŮ V OBCÍCH Č E S K Á R E P U B L I K A M I N I S T E R S T V O Z E M Ě D Ě L S T V Í M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J PLÁN ROZVOJE VODOVODŮ A KANALIZACÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KAJE A.3.1 POPISY VODOVODŮ V OBCÍCH

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy vodovodů: Opava text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou barvou)

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Bílovec text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou

Více

A.3.2 POPISY KANALIZACÍ V OBCÍCH

A.3.2 POPISY KANALIZACÍ V OBCÍCH Č E S K Á R E P U B L I K A M I N I S T E R S T V O Z E M Ě D Ě L S T V Í M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J PLÁN ROZVOJE VODOVODŮ A KANALIZACÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KAJE A.3.2 POPISY KANALIZACÍ V OBCÍCH

Více

ŽÁDOST O ZMĚNU PLÁNU ROZVOJE VODOVODŮ A KANALIZACÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (PRVKÚK) 1)

ŽÁDOST O ZMĚNU PLÁNU ROZVOJE VODOVODŮ A KANALIZACÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (PRVKÚK) 1) Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117 702 18 Ostrava ŽÁDOST O ZMĚNU PLÁNU ROZVOJE VODOVODŮ A KANALIZACÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (PRVKÚK) 1) 1. Předmět

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Havířov text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Třinec text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou barvou)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Stará Libavá Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Stará Libavá Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Stará Libavá Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_021_03_15378 Název obce: Norberčany Kód obce (IČOB): 597686 (597686) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1911

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Bruntál text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou

Více

A.3.2 POPISY KANALIZACÍ V OBCÍCH

A.3.2 POPISY KANALIZACÍ V OBCÍCH Č E S K Á R E P U B L I K A M I N I S T E R S T V O Z E M Ě D Ě L S T V Í M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J PLÁN ROZVOJE VODOVODŮ A KANALIZACÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KAJE A.3.2 POPISY KANALIZACÍ V OBCÍCH

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Sedm Dvorů Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Sedm Dvorů Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Sedm Dvorů Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_020_05_09911 Název obce: Moravský Beroun Kód obce (IČOB): 597678 (597678) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

Datum nabytí. Místa, kde je možno do územně plánovací

Datum nabytí. Místa, kde je možno do územně plánovací Územní plán Chlebičov - Změna č. 1 Vydán Územní plán Chlebičov Územní plán Dolní Životice - Změna č. 2 Vydán Územní plán Dolní Životice Územní plán Štítina - Změna č. 1 Vydán Územní plán Štitina Územní

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Nová Véska Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Nová Véska Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Nová Véska Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_021_02_10603 Název obce: Norberčany Kód obce (IČOB): 597686 (597686) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1911

Více

Datum nabytí. Místa, kde je možno do územně plánovací

Datum nabytí. Místa, kde je možno do územně plánovací Název územně plánovací dokumentace Vydávající orgán Datum Územní plán Chlebičov - Změna č. 1 Vydán Územní plán Chlebičov Územní plán Dolní Životice - Změna č. 2 Vydán Územní plán Dolní Životice Územní

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Norberčany. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Norberčany. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Voda: bilancován pro Norberčany + Trhavice Norberčany Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_021_01_10477 Název obce: Norberčany Kód obce (IČOB):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Huzová. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Huzová. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Huzová Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_019_01_05010 Název obce: Huzová Kód obce (IČOB): 597414 (597414) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1911 (7110)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Ondrášov Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Ondrášov Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Ondrášov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_020_04_09910 Název obce: Moravský Beroun Kód obce (IČOB): 597678 (597678) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Orlová text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou barvou)

Více

Obyvatelstvo. z toho. ženy. ve věku 0-14 let ve věku 65 a více let

Obyvatelstvo. z toho. ženy. ve věku 0-14 let ve věku 65 a více let CZ0805 174 899 89 615 25 807 26 754 85 304 76 246 2 481 37 146 20 932 37 044 33 798 73 675 65 041 1. Bělá 51297 4 661 340 85 108 308 264 5 109 98 186 184 259 218 Bělá 00161 9 0 2. Bohuslavice 50619 2 1

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Frýdek-Místek text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Stříbrnice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Stříbrnice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Stříbrnice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_046_01_15774 Název obce: Stříbrnice Kód obce (IČOB): 552887 (552887) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1996

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Trhavice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Trhavice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Voda: bilancován pro Trhavice + Norberčany Trhavice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_021_04_10478 Název obce: Norberčany Kód obce (IČOB):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Leština. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Leština. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Leština Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7113_015_01_08052 Název obce: Leština Kód obce (IČOB): 537713 (537713) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2011 (7113)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Tážaly. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Tážaly. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_018_02_07211 Název obce: Kožušany-Tážaly Kód obce (IČOB): 503304 (503304) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899 (7107) Název ORP3: Olomouc

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Kobylá nad Vidnavkou. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Kobylá nad Vidnavkou. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7102_010_01_06740 Název obce: Kobylá nad Vidnavkou Kód obce (IČOB): 557218 (557218) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2062

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Bergov. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Bergov. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Bergov Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7102_023_02_18378 Název obce: Vlčice Kód obce (IČOB): 541346 (541346) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2062 (7102)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Palonín. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Palonín. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Palonín Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7106_009_01_11747 Název obce: Palonín Kód obce (IČOB): 540595 (540595) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2003 (7106)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Mrsklesy. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Mrsklesy. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Mrsklesy Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_027_01_10015 Název obce: Mrsklesy Kód obce (IČOB): 554944 (554944) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899 (7107)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Určice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Určice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Určice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7108_064_01_17472 Název obce: Určice Kód obce (IČOB): 590126 (590126) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1562 (7108)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Skřípov. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Skřípov. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Skřípov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7103_018_01_14892 Název obce: Skřípov Kód obce (IČOB): 590002 (590002) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1554 (7103)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Vysoká Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Vysoká Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Vysoká Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7101_009_04_18802 Název obce: Hustopeče nad Bečvou Kód obce (IČOB): 513768 (513768) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Dalov Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Dalov Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Dalov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_017_02_02455 Název obce: Kód obce (IČOB): 505188 (505188) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1911 (7110) Název ORP3:

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Veveří Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Veveří Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Veveří Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_019_03_05011 Název obce: Huzová Kód obce (IČOB): 597414 (597414) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1911 (7110)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Chromeč. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Chromeč. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Chromeč Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7111_012_01_05422 Název obce: Chromeč Kód obce (IČOB): 569305 (569305) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2020 (7111)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Mitrovice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Mitrovice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Voda: bilancováno v Moravičanech Mitrovice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7106_008_03_03131 Název obce: Moravičany Kód obce (IČOB): 540480

Více

Informace ke změně daně z nemovitostí od ledna 2012

Informace ke změně daně z nemovitostí od ledna 2012 Informace ke změně daně z nemovitostí od ledna 2012 Od 1. 1. 2012 podléhají zpevněné plochy pozemků (ostatních ploch a zastavěné plochy a nádvoří) zpevněné stavbou nové sazbě daně z pozemků. Pokud se užívají

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Špičky. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Špičky. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Špičky Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7101_027_01_16295 Název obce: Špičky Kód obce (IČOB): 570061 (570061) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1970 (7101)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Úsov. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Úsov. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Úsov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7106_014_01_17478 Název obce: Úsov Kód obce (IČOB): 541222 (541222) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2003 (7106) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Nemilany Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Nemilany Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Nemilany Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_029_14_10310 Název obce: Kód obce (IČOB): 500496 (500496) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899 (7107) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Ondřejovice Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Ondřejovice Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Ondřejovice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7102_003_04_19315 Název obce: Zlaté Hory Kód obce (IČOB): 597996 (597996) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2062

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Ruda nad Moravou. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Ruda nad Moravou. Mapa A: Území obce Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje A. NÁZEV OBCE Ruda nad Moravou Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: Název obce: Kód obce (IČOB): 7111_026_01_14322

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hlásnice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hlásnice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Hlásnice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_004_01_05053 Název obce: Hlásnice Kód obce (IČOB): 552330 (552330) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1911 (7110)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Suchonice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Suchonice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Suchonice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_035_01_15927 Název obce: Suchonice Kód obce (IČOB): 569771 (569771) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Holice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Holice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Voda: bilancováno v i Holice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_029_07_04122 Název obce: Kód obce (IČOB): 500496 (500496) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Krakořice Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Krakořice Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Krakořice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_017_04_00067 Název obce: Kód obce (IČOB): 505188 (505188) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1911 (7110) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Filipová Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Filipová Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Filipová Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7111_018_02_08706 Název obce: Loučná nad Desnou Kód obce (IČOB): 540226 (540226) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Babice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Babice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Babice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_001_01_00066 Název obce: Babice Kód obce (IČOB): 552356 (552356) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1911 (7110)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Horní Lipová. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Horní Lipová. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Voda: bilancováno v Lipová Lázně Horní Lipová Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7102_011_03_08465 Název obce: Lipová-lázně Kód obce (IČOB):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Rájec. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Rájec. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Rájec Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7113_020_01_13888 Název obce: Rájec Kód obce (IČOB): 540854 (540854) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2011 (7113) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Lučice Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Lučice Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Lučice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7101_001_03_08830 Název obce: Bělotín Kód obce (IČOB): 512231 (512231) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1970 (7101)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Véska Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Véska Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Véska Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_008_03_18098 Název obce: Dolany Kód obce (IČOB): 501646 (501646) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899 (7107)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hněvkov Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hněvkov Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Hněvkov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7113_026_03_04005 Název obce: Zábřeh Kód obce (IČOB): 541354 (541354) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2011 (7113)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hranice IV-Drahotuše Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hranice IV-Drahotuše Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Hranice IV-Drahotuše Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7101_008_04_41436 Název obce: Hranice Kód obce (IČOB): 513750 (513750) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Čechy. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Čechy. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Čechy Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_008_01_03083 Název obce: Čechy Kód obce (IČOB): 552771 (552771) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1996 (7109) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE. A.1 Členění obce B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI B.2 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE. A.1 Členění obce B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI B.2 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ A. NÁZEV OBCE Lidmaň Mapa A: Území obce Přehledová mapka Číslo obce PRVK: 400 Kód obce PRVK: 0613.010.400.00 Kód obce (IČOB): 08372 (561100) Číslo ORP3 (ČSÚ): 010 (6110) Název ORP3: Pelhřimov Kód OPOU2

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Nová Hradečná. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Nová Hradečná. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Nová Hradečná Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7112_004_01_41377 Název obce: Nová Hradečná Kód obce (IČOB): 552381 (552381) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Kokory. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Kokory. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Kokory Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_017_01_06797 Název obce: Kokory Kód obce (IČOB): 514152 (514152) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1996 (7109)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Ramzová. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Ramzová. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Ramzová Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7102_013_03_11623 Název obce: Ostružná Kód obce (IČOB): 569330 (569330) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2062 (7102)

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Trávník. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Trávník. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Trávník Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 3602.5205.060.03 Název obce: Osice Kód obce (IČOB): 11305 (570532) Číslo ORP3 (ČSÚ): 5205 (5205) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Velká Bystřice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Velká Bystřice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Velká Bystřice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_042_01_17828 Název obce: Velká Bystřice Kód obce (IČOB): 505609 (505609) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Niva. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Niva. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Niva Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7108_038_01_10466 Název obce: Niva Kód obce (IČOB): 589772 (589772) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1562 (7108) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Luká. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Luká. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Luká Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7105_010_01_08868 Název obce: Luká Kód obce (IČOB): 503622 (503622) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1881 (7105) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Bohdíkov. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Bohdíkov. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Voda: bilancováno pro Bohdíkov, Raškov, Komňátka Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7111_002_01_00622 Název obce: Bohdíkov Kód obce (IČOB): 525804

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Savín Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Savín Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Savín Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7105_008_08_14614 Název obce: Litovel Kód obce (IČOB): 503444 (503444) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1881 (7105)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Daskabát. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Daskabát. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Daskabát Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_007_01_02476 Název obce: Daskabát Kód obce (IČOB): 552445 (552445) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899 (7107)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Víska Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Víska Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Víska Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7105_008_11_03719 Název obce: Kód obce (IČOB): 503444 (503444) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1881 (7105) Název ORP3:

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hrubá Voda Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hrubá Voda Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Hrubá Voda Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_013_02_04859 Název obce: Hlubočky Kód obce (IČOB): 502146 (502146) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Rybníček Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Rybníček Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Rybníček Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7112_008_03_17374 Název obce: Újezd Kód obce (IČOB): 505501 (505501) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1902 (7112)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Vilémov. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Vilémov. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Vilémov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7105_020_01_18200 Název obce: Vilémov Kód obce (IČOB): 568961 (568961) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1881 (7105)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Radvanice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Radvanice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Radvanice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_041_01_13885 Název obce: Radvanice Kód obce (IČOB): 517569 (517569) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1996

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Radkova Lhota. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Radkova Lhota. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Radkova Lhota Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_038_01_13802 Název obce: Radkova Lhota Kód obce (IČOB): 517321 (517321) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Suchdol. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Suchdol. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Suchdol Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7103_020_01_15912 Název obce: Suchdol Kód obce (IČOB): 590088 (590088) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1554 (7103)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Partutovice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Partutovice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Partutovice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7101_018_01_11812 Název obce: Partutovice Kód obce (IČOB): 516686 (516686) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1970

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Seloutky. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Seloutky. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Seloutky Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7108_055_01_17471 Název obce: Seloutky Kód obce (IČOB): 506770 (506770) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1562 (7108)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Velký Újezd. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Velký Újezd. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Velký Újezd Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_044_01_17979 Název obce: Velký Újezd Kód obce (IČOB): 505668 (505668) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Chabičov Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Chabičov Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Chabičov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_017_03_05054 Název obce: Kód obce (IČOB): 505188 (505188) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1911 (7110) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Petrov nad Desnou. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Petrov nad Desnou. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Voda: bilancováno pro Petrov nad Desnou, Terezín Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7111_027_03_11979 Název obce: Sobotín Kód obce (IČOB): 540986

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Polkovice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Polkovice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Polkovice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_034_01_12548 Název obce: Polkovice Kód obce (IČOB): 516899 (516899) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1996

Více

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK Statutární město Opava ve spolupráci s Ministerstvem kultury České republiky vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK v souladu se Zásadami pro užití neinvestičních prostředků z rozpočtu

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Šumvald. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Šumvald. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Šumvald Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7112_006_01_16451 Název obce: Šumvald Kód obce (IČOB): 505218 (505218) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1902 (7112)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Drozdov. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Drozdov. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Drozdov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7113_003_01_03261 Název obce: Drozdov Kód obce (IČOB): 570141 (570141) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2011 (7113)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Blatec. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Blatec. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Blatec Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_002_01_00520 Název obce: Blatec Kód obce (IČOB): 500801 (500801) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899 (7107)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Bochoř. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Bochoř. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Bochoř Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_003_01_00672 Název obce: Bochoř Kód obce (IČOB): 512532 (512532) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1996 (7109)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Zábeštní Lhota. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Zábeštní Lhota. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Zábeštní Lhota Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_057_01_18905 Název obce: Zábeštní Lhota Kód obce (IČOB): 547514 (547514) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Střížov Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Střížov Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Střížov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_010_05_03151 Název obce: Drahanovice Kód obce (IČOB): 501751 (501751) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Karviná text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno oranžovou

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Lipník nad Bečvou VII-Trnávka Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Lipník nad Bečvou VII-Trnávka Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): VII-Trnávka Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7104_009_05_41452 Název obce: Kód obce (IČOB): 514705 (514705) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1988 (7104) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Rožmitál Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Rožmitál Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Rožmitál Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7102_003_06_19317 Název obce: Zlaté Hory Kód obce (IČOB): 597996 (597996) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2062

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Křemačov Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Křemačov Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Křemačov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7106_007_02_07572 Název obce: Kód obce (IČOB): 540471 (540471) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2003 (7106) Název

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hrubčice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hrubčice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Hrubčice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7108_021_01_04861 Název obce: Hrubčice Kód obce (IČOB): 589543 (589543) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1562 (7108)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Skalička. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Skalička. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Skalička Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7101_025_01_14802 Název obce: Skalička Kód obce (IČOB): 517747 (517747) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1970 (7101)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Luboměř pod Strážnou Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Luboměř pod Strážnou Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Luboměř pod Strážnou Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_026_04_32068 Název obce: Libavá Kód obce (IČOB): 503941 (503941) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Salisov Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Salisov Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Salisov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7102_003_07_19318 Název obce: Zlaté Hory Kód obce (IČOB): 597996 (597996) Číslo ORP3 (ČSÚ): 2062 (7102)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hranice VI-Valšovice Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Hranice VI-Valšovice Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Hranice VI-Valšovice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7101_008_06_41441 Název obce: Hranice Kód obce (IČOB): 513750 (513750) Číslo ORP3 (ČSÚ):

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Kocourovec Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Kocourovec Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Kocourovec Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_030_02_13410 Název obce: Přáslavice Kód obce (IČOB): 552411 (552411) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Brníčko Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Brníčko Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Brníčko Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7112_009_03_17459 Název obce: Uničov Kód obce (IČOB): 505587 (505587) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1902 (7112)

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Sušice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Sušice. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Sušice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_047_01_15979 Název obce: Sušice Kód obce (IČOB): 518026 (518026) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1996 (7109)

Více