split multi office Katalog klimatizačních zařízení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "split multi office Katalog klimatizačních zařízení"

Transkript

1 split Katalog klimatizačních zařízení multi 2015 office

2

3 OBSAH 4 7 ZNAČKA MDV 8 11 FUNKCE Řada SPLIT Řada MULTI Řada OFFICE STANDARD Řada OFFICE ECONOMY APLIKOVANÉ KOMPONENTY OVLÁDÁNÍ Technické údaje jsou uvedeny podle informací od výrobce k datu tisku. Výrobce si vyhrazuje právo na změnu specifikace bez předchozího upozornění. 3

4 přední VÝROBCE klimatizačních zařízení Profesionální značka klimatizačních zařízení je součástí skupiny Midea. V nabídce MDV jsou různé typy a třídy klimatizačních systémů o širokém spektru použití. Byla vytvořena v roce 1999 a vznikla ze skupiny výrobků komerčních klimatizačních zařízení CAC (commercial Air-conditioning). Na začátku zn. MDV nabízela moderní systémy a komponenty určené pro použití v komerčních objektech a v průmyslu, jako např. systémy VRF, blokové chladicí jednotky a jednotky fan coil a také kondenzační jednotky. V roce 2001 byly do nabídky začleněny rovněž systémy malé klimatizace Split a Multisplit. V současné době je zn. MDV jednou z nejvíce rozvíjejících se v oboru klimatizace. Firma neustále rozvíjí nové technologie a využívá pokročilá rešení při konstrukci úsporných a pro životní prostřední bezpečných zařízení, nenáročné na každodenní použití a co je nejdůležitější, spolehlivé v provozu. Celý tento výrobní proces je přísně monitorovaný oddělením kontroly a jakosti. Světový lídr v oblasti klimatizace MDV úspěšně realizuje své řešení po celém světě vč. mimojiné v: - Rusku, - Španělsku, - Brazílii, - Austrálii, - Bulharsku, - Polsku, - Turecku, - Saudské Arábii, Neustále rozšiřuje svoji globální působnost, jejímž cílem je dosažení pozice předního dodavatele klimatizační technologie. Evoluce loga MDV Vzhled loga značky MDV prodělal za posledních 10 let několik změn. nový typ loga symbolizuje nezávislou a dynamicky rozvíjející se značku značku.

5 VÝKONNÉ A ÚSPORNÉ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ, široká řada modelů při různých výkonech. Vhodné jak pro chlazení, tak vytápění. ŘADA zařízení PRODÁVANÝCH V EVROPĚ: Řada SPLIT - nástěnné vnitřní jednotky vhodné pro široké použití v interiérech. Základními vlastnostmi těchto zařízení jsou: tichý chod, rychlé chlazení a vytápění a rovněž energeticky úsporný provoz. Ideální řešení pro byty a rodinné domy. Řada SPLIT Řada OFFICE Řada MULTI Systémy VRF Řada MULTI na jednu venkovní jednotku lze napojit 2 až 5 vnitřních jednotek, z nichž každá může pracovat nezávisle. Napojením několika vnitřních jednotek na jednu jednotku venkovní dává možnost samostatného chlazení nebo vytápění jednotlivých místností při dosažení úspory elektrické energie. Vhodné řešení jak pro obytné objekty tak rovněž pro malé a střední kancelářské prostory. Řada OFFICE široká nabídka vnitřních jednotek umožňuje dosažení optimálního řešení a zajištění spolehlivého provozu jak v režimu chlazení tak rovněž vytápění. Tyto systémy jsou určeny pro řešení klimatizace v kancelářích, obchodech v restauracích. SYSTÉMY VRF modulární klimatizační systém, který umožňuje připojení většího počtu vnitřních jednotek k jedné jednotce venkovní. Široký výběr typů a výkonů vnitřních jednotek dává možnost plné integrace klimatizace s budovou při zachování jak koncepčních tak estetických požadavků a současně splňující hygienické normy z hlediska hlučnosti. Systémy VRF najdou uplatnění v moderních budovách, halách, obchodech apod.

6 NÁKUPEM KLIMATIZACE MdV ZÍSKÁTE vysoce kvalitní výrobek za rozumnou cenu. Strategie značky MDV Vyšší výkon, nižší spotřeba energie. Šetrná k životnímu prostředí. Kompletní komerční řešení klimatizace. Jednoduché provedení. Snadná instalace a servis. Mnoho referenčních objektů v ČR a na celém světě. Hlavní mezinárodní letiště v Mosambiku Železniční stanice v Číně Mezinárodní letiště v Pekingu

7 MdV klade zvláštní důraz na ochranu životního prostředí MDV stále dbá na kompatibilitu používaných technologií s životním prostředím, dodržuje vysoké standardy bezpečnosti provozu a v neposlední řadě splňuje normy nízké spotřeby enrgie. Klimatizační zařízení nabízené značkou MDV se charakterizují vysokou výkonností, díky které došlo ke snížení energetické náročnosti provozu zařízení. klimatizační systémy MDV splňují všechny požadavky evropské Direktivy ErP. Kromě tohoto všechny jednotky dosahují hodnot energetických koeficientů SCOP i SEER. Co to znamená ErP? Evropská unie schválila direktivu 2009/125/WE, která vymezuje požadavky na výrobky z hlediska elektrické energie (energy-related products ErP). Požadavky určují snížení spotřeby energie a také omezení emisí CO 2, při současném zvětšení podílu energie z obnovitelných zdrojů o 20% (soubor 3 20). Od 1 ledna roku 2013 předpisy této Direktivy zahrnují všechna klimatizační zařízení o chladicím/ topném výkonu menším než 12 kw, které jsou v prodeji na trhu EU. Zavedené koeficienty sezónní energetické účinnosti: - chlazení SEER (angl. Seasonal Energy Efficiency Ratio); - vytápění SCOP (angl. Seasonal Coefficient of performance) mají za úkol ulehčit zákazníkům volbu nejvíce ekologických zařízení. Energetická třída zařízení popisuje pouze výkony a charakteristiky v daných podmínkách. Sezónní účinnost podává výkony a charakteristiky v reálných podmínkách a tyto hodnoty udávají skutečný obraz o spotřebě energie. Nové štítky Direktiva ErP zavádí povinnost opatřování výrobků etiketami nového typu, které umožňují zákazníkovi cíleně si vybrat mezi klimatizačními jednotkami a také získat důvěryhodné informace o zakoupeném zboží. VŠECHNA ZAŘÍZENÍ Z NABÍDKY MDV SPLŇUJÍ PŘÍSNÉ NORMY EVROPSKÉ UNIE.

8 FUNKCE FUNKCE ÚSPORY ENERGIE Ekonomický provoz Spuštěním této funkce je systém na 8 hodin v režimu ekonomického provozu a tím dojde ke snížení spotřebované energie až o 60% v porovnání s konvenčním/běžným provozem. 1W v pohotovostním režimu V pohotovostním režimu, kdy část elektroniky není aktivně v provozu, se příkon systému omezí na 1W. U konvenčních systémů bez této funkce je spotřeba v pohotovostním režimu 5W. To znamená, že tato funkce uspoří až 80% nákladů na energii. Noční provoz Aktivace této funkce způsobí, že klimatizační systém během prvních dvou hodin provozu zvýší (v režimu vytápění sníží) teplotu o 1 C za hodinu a ventilátor vnitřní jednotky se ustálí na nízkých otáčkách. Po uplynutí dalších 5 hodin spojité práce se klimatizační systém odstaví. Téměř nepostřehnutelná změna teploty pro uživatele a automatické vypnutí zajišťuje zachování tepelné pohody a také úspory energie. SPOLEHLIVOST Detekce úniku chladiva Pokud systém odhalí únik chladiva, na displeji vnitřní jednotky se objeví poruchové hlášení EC a celý systém se následně zastaví. Tato funkce také chrání kompresor před poškozením. Funkce autodiagnostiky a ochrany Pokud ovládací systém zjistí poruchu, dojde k odstavení celé klimatizační jednotky a na displeji se objeví poruchové hlášení. Tato funkce usnadní zjištění příčiny poruchy a její odstranění. Funkce nouzového provozu V případku poruchy teplotního čidla klimatizační systém zobrazí na displeji poruchové hlášení, ale provoz není přerušen. Tato funkce umožní provoz v nouzovém režimu do příjezdu servisu v případech, kdy provoz klimatizace je nezbytný pro udržení teploty. Provoz v nízkých teplotách Vestavěná sestava pro provoz v nízkých teplotách přizpůsobuje rychlost otáček ventilátoru venkovní jednotky vzhledem ke kondenzačnímu tlaku. Tato funkce umožňuje provoz systému do venkovní teploty -15 C.

9 FUNKCE ZDRAVÍ Filtr vysoké hustoty Hustší kompozice filtru má za následek zvětšení jeho účinnosti o 80% v porovnání s klasickými filtračními vložkami užívanými v jiných klimatizačních jednotkách. Filtr katalytický Katalytický povlak filtru odstraňuje ze vzduchu formaldehydy a jiné zapáchající substance. Filtr polyfunkční Filtr, který se skládá z vložek o různých vlastnostech: katalytický filtr - odstraňuje formaldehydy a substance zápachu; filtr z nanočásticemi platiny - neutralizuje alergeny a bakterie a také filtr s vitamínem C - obohacuje upravený vzduch o částice vitamínu C a zlepšuje pohodu a komfort uživatelů. Filtr s ionty stříbra Ve speciální mřížce umístěné ionty stříba odstraňují ze vzduchu bakterie a ničí jejich buněčné stěny. Ionizátor Při uvolňování záporných iontů ze vzduchu se eliminují nežádoucí pach, kouř a pyly a tím je dosaženo zdravějšího prostředí a vyšší pohody v místnosti. Čerstvý vzduch Venkovní vzduch může být přiváděn do klimatizace dalším ventilačním potrubím. Tím je zajištěno dodání kyslíku pro ještě komfortnější podmínky v místnosti. KOMFORT Funkce Follow Me Za běžných provozních podmínek měří teplotu v místnosti čidlem, které je umístěno uvnitř opláštění klimatizace. Zařazení funkce Follow Me způsobí, že měření teploty je provedeno snímačem pohybu, který je je zabudován v kabelovém nebo bezdrátovém ovladači. To umožňuje udržovat přesnou teplotu v místě uživatele. Větrání 3D Automatické naklánění žaluzií ve vodorovném a svislém směru zajišťuje rovnoměrné rozložení teploty po celé místnosti. Funkce rychlého chlazení / vytápění Při spuštění kompresor rychle získává maximální rychlost, aby bylo zajištěno nejrychleji maximálního komfortu v místnosti. Funkce Turbo Povolení této funkce způsobí automatické spuštění ventilátoru při nejvyšší rychlosti, aby co nejdříve došlo k ochlazení nebo vytápění místnosti.

10 FUNKCE 12 rychlostí ventilátoru 12 stupňů nastavení rychlosti ventilátoru vnitřní jednotky zajistí maximální pohodlí pro uživatele. 5 rychlostí ventilátoru venkovní jednotky Použití invertního motoru ventilátoru venkovní jednotky je povoleno zvýšení počtu dostupných rychlostí ze dvou do pěti, což výrazně ovlivňuje snížení hluku a spotřebu energie. Funkce teplého startu Zapnutí a rychlost ventilátoru v režimu vytápění závisí na teplotě tepelného výměníku ve vnitřní jednotce. Funkce zabraňuje pronikání studeného vzduchu,který by mohl být nepříjemný pro pohodlí uživatele. Kompenzace teploty Teplota měřená pomocí čidla, které je umístěno uvnitř klimatizace, se může lišit v závislosti na montážní výšce jednotky od teploty při podlaze i o několik stupňů. Funkce kompenzace teploty umožňuje zadat příslušné úpravy za účelem zajištění přesnější kontroly teploty a zvýší pohodlí klimatizace. Vytápění 8 C Funkce umožňuje udržovat minimální teplotu 8 C. To zabraňuje nadměrnému ochlazení místnosti při dlouhé nepřítomnosti v domácnosti během zimního období. Dvojitý výdech V režimu chlazení žaluzie nefouká chladný vzduch přímo na uživatele, ale rovnoměrně k podlaze, aby se zamezilo gravitačnímu proudění chladného vzduchu směrem dolů. V režimu vytápění fouká teplý vzduch směrem dolů. Toto řešení zajišťuje rovnoměrné rozdělení teploty v místnosti a zvyšuje pohodlí. Výstup vzduchu 360 Speciální konstrukce panelu kazetové klimatizace umožňuje prostorové proudění vzduchu ve všech směrech, poskytuje optimální chlazení nebo vytápění po celé místnosti. Auto Swing Prostřednictvím automatického proudění vzduchu jak ve vodorovném, tak i ve svislém směru, funkce zajišťuje rovnoměrné rozdělení ochlazovaného nebo vyhřívaného vzduchu v celé místnosti. Funkce útlumu Uživatel může vypnout zvukové signály, vydávané klimatizací a ztlumit displej, aby nic nerušilo spánek v místnosti.

11 FUNKCE PŘÍSLUŠENSTVÍ - VYBAVENÍ Ruční spínač ZAP/VYP Jednoduchým způsobem lze zapnout nebo vypnout klimatizaci bez dálkového ovládání nebo dodatečných zařízení pomocí vestavěného ručního spínače. Dálkový vypínač Vestavěné svorky ZAP/VYP umožňují dálkové ovládání zapnutí a vypnutí klimatizace za pomoci dalšího spínače. Tento kontakt lze také použít pro nouzové vypnutí klimatizace, například při požárním poplachu atd. Ovladač kabelový Kabelový ovladač je určený pro stacionární umístění na stěně (tzn. nelze jej ztratit ). Použití tohoto ovladače je zejména v kancelářských a jiných komerčních prostorách. Podle jednotlivých modelů vnitřních klimatizačních jednotek je ovladač vybaven mnoha doplňkovými funkcemi, které přispívají k udržení tepelné pohody. Auto restart V případě výpadku elektrického proudu elektronika vnitřní jednotky zachovává všechna půvovní nastavení, takže po obnovení napájení systém pracuje ve stejných režimech a nastavených parametrech. Časovač Funkce umožňuje automatické ZAP i VYP klimatizačního systému podle požadovaného času. Ovladač centrální Centrální ovladač umožňuje řídit až 64 vnitřních jednotek. Ovládání může být jednotlivě nebo ve skupinách. Maximální délka kabelu je 1200 m. Paměť nastavení žaluzií Klimatizační jednotka uchovává nastavení vzduchových žaluzií a při každém zapnutí se automaticky ustaví do požadované polohy. Volitelné připojení odvodu kondenzátu Potrubí odvodu vodního kondenzátu z vnitřní jednotky lze vést jak z levé tak z pravé strany, čímž je docíleno větší přizpůsobivosti při montáži. Mono i multi kompatibilní Vnitřní jednotky jsou použitelné (slučitelné) jak se systémy Mono Split tak také Multi Split. Tato vlastnost obou systémů dává možnost jednotného designu všech jednotek v daném objektu bez ohledu na použitý systém. Vestavěné kondenzační čerpadlo Vestavěné čerpadlo vodního kondenzátu o výtlačné výšce až 750 mm (!od spodní hrany jednotky) ulehčuje montáž jednotek v moderních podhledech. Kombinace Twin Vnitřní jednotky mohou pracovat v systému TWIN (Dvojče). V tomto systému jsou vnitřní jednotky o stejném výkonu propojeny páteřním potrubím s venkovní jednotkou a pracují ve stejném režimu. Systémy TWIN jsou použitelné zejména v moderních open space kancelářích kde je požadované rovnoměrné rozložení výkonu a současně eleminuje použití více venkovních jednotek ve venkovním prostoru.

12 12

13 Řada SPLIT

14 Řada SPLIT JEDNOTKY NÁSTĚNNÉ / INVERTER TOSCANA Ekonomický provoz Aktivací režimu ekonomického provozu pracuje systém klimatizace po dobu 8 hodin v úsporném režimu. Nastavení teploty a rychlosti ventilátoru je upraveno tak, aby bez omezení pocitu pohodlí se snížila spotřeba energie. Speciálně naprogramovaným algoritmem provozu lze dosáhnout až 60% úspory spotřebované energie oproti klimatizaci, která touto funkcí není vybavena. Rychlé chlazení a vytápění Při rozběhu kompresor dosáhne velmi rychle maximálního výkonu, aby bylo co nejrychleji dosaženo tepelné pohody v místnosti. Spotřeba energie (kw) stálá pocitová teplota (+/-2 C) 60% úspory 40% Čas (h) Funkce nouzového provozu V případě selhání teplotního čidla se klasická klimatizace vypne. Model Toscana díky této funkci zobrazuje - poruchové hlášení, ale nedochází k přerušení provozu. Funkce umožňuje používat zařízení až do příjezdu servisu v případech, kdy provoz klimatizace je nezbytný pro udržení teploty. Detekce úniku chladiva Jestliže zařízení zaznamená únik chladiva, na displeji vnitřní jednotky se zobrazí poruchové hlášení EC a klimatizace se zastaví. Tato funkce chrání kompresor před poškozením. Běžný klimatizační systém bez funkce nouzového provozu Nouzový provoz Porucha teplotního čidla Klimatizační jednotka MDV

15 FUNKCE FUNKCE STANDARDNÍ FUNKCE VOLITELNÉ Funkce Eco Funkce rychlého chłazení /vytápění Funkce útlumu Ruční spínač Únik chladiva Funkce nouzového provozu Paměť nastavení žaluzie WiFi Funkce Follow Me Filtr s ionty stříbra Provoz v nízkých teplotách 1 W v pohotovostním režimu Funkce teplého startu 12 rychlostí ventilátoru 5 rychlostí ventilátoru venkovní j. Mono i multi kompatibilní Filtr vysoké hustoty Filtr polyfunkční Vytápění 8 C TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotky vnitřní MSTCAU-09HRFN1- -QRD0GW MSTCBU-12HRFN1- -QRD0GW MSTCCU-18HRFN1- -QRD0GW MSTCDU-24HRFN1- -QRD0GW Jednotky venkovní MOZ1-09HFN1-QRD0GW MOZ1-12HFN1-QRD0GW MOZ1-18HFN1-QRDOGW MOF1-24HFN1-QRD0GW Napájení V~Hz fáze V~ 50Hz. 1 fáze Chlazení Vytápění Jednotka vnitřní Jednotka venkovní Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Výkon jmenovitý (min-max) kw 2.8 ( ) 3.5 ( ) 5.3 ( ) 7.0 ( ) Příkon jmenovitý (min-max) W 857 ( ) 1095 ( ) 1166 ( ) 2397 ( ) Provozní proud (min-max) A 3.29 ( ) 4.38 ( ) 4.7 ( ) 9.6 ( ) EER W/W Výkon výpočtový Pdesignc kw Roční spotřeba energie kwh/rok SEER W/W Energetická třída A++ A++ A++ A++ Výkon jmenovitý (min-max) kw 3.1 ( ) 3.8 ( ) 5.6 ( ) 7.6 ( ) Příkon jmenovitý (min-max) W 808 ( ) 1114 ( ) 1493 ( ) 2620 ( ) Provozní proud (min-max) A 3.23 ( ) 4.45 ( ) 6.0 ( ) 10.5 ( ) COP W/W Výkon výpočtový Pdesignh kw Roční spotřeba energie kwh/rok SCOP W/W Energetická třída A+ A+ A+ A+ Výpočtová teplota Tbiv C Rozměry (Š x Hl x V) mm 770x200x x204x x230x x240x340 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 845x285x x290x x405x x420x330 Hmotnost netto/brutto kg 7/10 9/11 11/15 14/17 Objemový průtok vzduchu m³/min 8.2/7.2/ /7.3/ /10.2/ /14.3/11.2 Hladina akustického tlaku db(a) 39/31/24/21 39/31/24/21 44/39/34/23 48/40/32/24 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 810x310x x310x x310x x320x700 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 930x400x x400x x400x x395x755 Hmotnost netto/brutto kg 30/ /33 36/39 50/53 Objemový průtok vzduchu m³/min Hladina akustického tlaku db(a) Hladina akustického výkonu db(a) Kapalina/plyn mm(cal) Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Ø6.35/Ø12.7(1/4"/1/2") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Maximální délka m Maximální převýšení m Napájení jednotky/průřez mm² venkovní / 3x1.5 venkovní / 3x1.5 venkovní / 3x1.5 venkovní / 3x2.5 Komunikační mm² 5x1.5 5x1.5 5x1.5 5x2.5 Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24ºC WB Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6ºC WB Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -15~50/-15~30-15~50/-15~30-15~50/-15~30-15~50/-15~30

16 Řada SPLIT JEDNOTKY NÁSTĚNNÉ / INVERTER RF Funkce Turbo Povolení této funkce způsobí automatické spuštění ventilátoru při nejvyšší rychlosti, aby co nejdříve došlo k ochlazení nebo vytápění místnosti. Jednotky vnitřní mono i multi Díky své univerzální konstrukci vnitřní jednotky jsou použitelné (slučitelné) jak se systémy Mono Split tak také Multi Split. Tato vlastnost obou systémů dává možnost jednotného designu všech jednotek v daném objektu bez ohledu na použitý systém. Paměť nastavení žaluzií Klimatizace se zapamatuje poslední nastavení žaluzie a obnoví je při dalším kroku. Funkce - noční provoz Aktivace této funkce způsobí, že klimatizační systém během prvních dvou hodin provozu zvýší (v režimu vytápění sníží) teplotu o 1 C za hodinu a ventilátor vnitřní jednotky se ustálí na nízkých otáčkách. Po uplynutí dalších 5 hodin spojité práce se klimatizační systém odstaví. Téměř nepostřehnutelná změna teploty pro uživatele a automatické vypnutí zajišťuje zachování tepelné pohody a také úspory energie. Spotřeba energie ( kw ) Stálá teplota Noční provoz Čas (h)

17 FUNKCE FUNKCE STANDARDNÍ FUNKCE VOLITELNÉ Funkce nouzového režimu Paměť nastavení žaluzie Provoz v nízkých teplotách 1 W v pohotovostním režimu Funkce teplého startu Časovač Ovladač kabelový Funkce Follow Me Filtr s ionty stříbra 12 rychlostí ventilátoru 5 rychlostí ventilátoru venkovní j. Funkce nočního režimu Funkce Turbo Mono i multi Filtr katalytický Auto restart Auto restart Filtr polyfunkční Vytápění 8 C Ionizátor TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotky vnitřní MS12FU-09HRDN1- -QRC8GW MS12FU-12HRDN1- -QRC8GW MS12FU-18HRFN1- -QRC8GW MS12F-24HRDN1- -QRC8GW Jednotky venkovní MOB-09HFN1-QRC8GW MOB1-12HFN1-QRC8GW MOC1-18HFN1-QRC8GW MOF-24HFN1-QRC8GW Napájení V~Hz fáze V~ 50Hz. 1 fáze Chłazení Vytápění Jednotka vnitřní Jednotka venkovní Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Výkon jmenovitý (min-max) kw 2.6 (1.3~3.2) 3.5 (1.4~4.3) 5.1 (1.9~5.9) 6.4 (2.2~7.1) Příkon jmenovitý (min-max) W 800 (144~1240) 1150 (139~1650) 1600 (157~2270) 2220 (204~2730) Provozní proud (min-max) A 3.2 (0.63~5.39) 4.6 (0.6~7.17) 6.4 (0.68~9.87) 8.9 (0.89~11.87) EER W/W Výkon výpočtový Pdesignc kw Roční spotřeba energie kwh/rok SEER W/W Energetická třída A+ A+ A++ A+ Výkon jmenovitý (min-max) kw 2.8 (1.0~3.4) 3.7 (1.0~4.5) 5.3 (1.3~6.2) 7.3 (1.6~8.6) Příkon jmenovitý ( min-max) W 750 (175~1230) 1200 (177~1620) 1420 (191~2220) 2550 (293~3090) Provozní proud (min-max) A 3.0 (0.76~5.35) 4.8 (0.77~7.04) 5.6 (0.83~9.65) 10.2 (1.27~13.43) COP W/W Výkon výpočtový Pdesignh kw Roční spotřeba energie kwh/rok SCOP W/W Energetická třída A A A A Výpočtová teplota Tbiv C Rozměry (Š x Hl x V) mm 800x188x x188x x205x x235x315 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 865x265x x265x x265x x395x315 Hmotnost netto/brutto kg 7.5/ /9.5 9/ / 15.5 Objemový průtok vzduchu m³/min 10.8/9.3/ /9.3/ /9.1/ /16.1/13.3 Hladina akustického tlaku db(a) 39/34/28 42/35/27 43/37/30 49/43/37 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 780x250x x250x x285x x320x700 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 910x335x x335x x355x x395x755 Hmotnost netto/brutto kg 28/30 27/30 35/37 47/50 Objemový průtok vzduchu m³/min Hladina akustického tlaku db(a) Hladina akustického výkonu db(a) Kapalina / plyn mm(cal) Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Ø6.35/Ø12.7(1/4"/1/2") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Maximální délka m Maximální převýšení m Napájení jednotky / průřez mm² venkovní / 3x1.5 venkovní / 3x1.5 venkovní / 3x2.5 venkovní / 3x2.5 Komunikační mm² 5x1.5 5x1.5 5x2.5 5x2.5 Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24ºC WB Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6ºC WB Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -15~50/-15~30-15~50/-15~30-15~50/-15~30-15~50/-15~30

18

19 Řada MULTI

20 Řada MULTI JEDNOTKY VENKOVNÍ / INVERTER MULTI Free Match Free Match flexibilní instalace K jedné venkovní jednotce lze připojit až 5 vnitřních jednotek. Každá vnitřní jednotka může být ovládána samostatně. Vnitřní jednotka nesmí být instalována ve stejnou dobu, ve které dochází k rozšíření systému v závislosti na potřeby uživatele. Speciální vnitřní jednotky Do jednoho systému lze připojit nástěnné jednotky ze série Toscana (výkon: kw) a serii RF (výkon: kw). Celková délka instalace může dosahovat délky do 75 m. Toto dává možnost svobodné volby designu a skvělých funkcí při projektování v konfiguraci klimatizačního systému v interiéru.

21 Řada MULTI TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotky venkovní M2OD-18HFN1-Q M3OD-27HFN1-Q M4OA-36HFN1-Q M5OD-42HFN1-Q Maximální počet vnitřních jednotek Napájení V~Hz fáze V~ 50Hz. 1 fáze Chlazení Vytápění Výkon jmenovitý kw Vytápění W Provozní proud jmenovitý A EER W/W Výkon výpočtový Pdesignc kw SEER W/W Energetická třída A++ A+ A+ - Roční spotřeba energie kwh/rok Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W Provozní proud jmenovitý A COP W/W Výkon výpočtový Pdesignh kw SCOP W/W Energetická třída A A A - Výpočtová teplota Tbiv C Roční spotřeba energie kwh/rok Maximální příkon W Objemový průtok vzduchu m³/min Hladina akustického tlaku db(a) Hladina akustického výkonu db(a) Jednotka venkovní Rozměry (Š x Hl x V) mm 810x310x x315x x345x x345x965 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 930x400x x395x x435x x435x1100 Hmotnost netto/brutto kg 36.5/ /67 78/ /93 Kapalina /plyn mm(cal) 2 x Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") 3 x Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") 4 x Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") 5 x Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Maximální celková délka m Maximální délka každé jednotky m Potrubí chladivové Maximální převýšení venkovní / vnitřní Jedn. venkovní na vnitřní m Jedn.venkovní na vnitřní m Maximální převýšení mezi jednotkami vnitřními m Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Napájení mm² 3x2.5 3x2.5 3x4 3x4 Komunikační mm² 4x1 4x1 4x1 4x1 Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení /vytápění C -15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24 Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24ºC WB Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6ºC WB Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0.

22 Řada MULTI JEDNOTKY VNITŘNÍ Kombinace připojení vnitřních jednotek - výkon chlazení 5,3 kw M20D-18HFN1-Q 1 jednotka 2 jednotky Kombinace připojení vnitřních jednotek - výkon chlazení 7,9 kw M3OD-27HFN1-Q 1 jednotka 2 jednotky 3 jednotky Kombinace připojení vnitřních jednotek - výkon chlazení 10,5 kw M4OD-36HFN1-Q 1 jednotky 2 jednotky 3 jednotky jednotky Kombinace připojení vnitřních jednotek - výkon chlazení 12,3 kw M5OD-42HFN1-Q 1 jednotky 2 jednotky 3 jednotky * * * * * 24* * jednotky 5 jednotek * * * Poznámka: Jednotka o výkonu 24* pouze ze serie Toscana.

23 JEDNOTKY VNITŘNÍ Jednotky nástěnné Toscana Parametry jednotky dle různých kombinací MSTCAU-09HRFN1-QRD0GW Kombinace Výkon jmenovitý chlazení kw Výkon jmenovitý vytápění kw Parametry SEER W/W SCOP W/W Energetická třída chlazení A++ A++ A Energetická třída vytápění A+ A+ A Model MSTCAU-09HRFN1- -QRD0GW MSTCBU-12HRFN1- -QRD0GW MSTCCU-18HRFN1- -QRD0GW MSTCDU-24HRFN1- -QRD0GW Parametry Rozměry a hmotnost Instalační parametry Napájení V~Hz fáze V~ 50Hz. 1 fáze Výkon jmenovitý chlazení kw Výkon jmenovitý vytápění kw Objemový průtok vzduchu jednotka vnitřní m³/min 8.2/7.2/ /7.3/ /10.2/ /14.3/11.2 Hladina akustického tlaku db(a) 39/31/24/21 39/31/24/21 44/39/34/23 48/40/32/24 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 770x200x x204x x230x x240x340 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 845x285x x290x x405x x420x330 Hmotnost netto/brutto kg 7.2/ / / /17.3 Kabel napájení - jednotka mm² venkovní venkovní venkovní venkovní Kabel komunikační mm² 4x1 4x1 4x1 4x1 Rozměr potrubí kapalina/plyn mm(cal) Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Ø6.35/Ø12.7(1/4"/1/2") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Jednotky nástěnné RF Parametry jednotky dle různých kombinací MS12FU-09HRDN1-QRC8GW Kombinace Výkon jmenovitý chlazení kw Výkon jmenovitý vytápění kw Parametry SEER W/W SCOP W/W Energetická třída chlazení A++ A+ A Energetická třída vytápění A+ A+ A Model MS12FU-09HRDN1-QRC8GW MS12FU-12HRDN1-QRC8GW MS12FU-18HRFN1-QRC8GW Parametry Rozměry a hmotnost Instalační parametry Napájení V~Hz fáze V~ 50Hz. 1 fáze Výkon jmenovitý chlazení kw Výkon jmenovitý vytápění kw Objemový průtok vzduchu jednotka vnitřní m³/min 10.8/9.3/ /9.3/ /9.1/8.0 Hladina akustického tlaku db(a) 39/34/28 42/35/27 43/37/30 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry ( Š x Hl x V ) mm 800x188x x188x x205x275 Rozměry přepravní - s obalem ( Š x Hl x V ) mm 865x265x x265x x265x350 Hmotnost netto/brutto kg 7.5/ /9.5 9/12.5 Kabel napájení jednotka mm² venkovní venkovní venkovní Kabel komunikační mm² 4x1 4x1 4x1 Rozměr potrubí kapalina/plyn mm(cal) Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Ø6.35/Ø12.7(1/4"/1/2")

24 Řada MULTI JEDNOTKY VENKOVNÍ / INVERTER MULTI System Twin Provoz simultánní - rovnoměrné rozložení teploty Inovativní řešení použité v inverterových jednotkách MDV umožňuje, aby systém při konfiguraci Twin (dvojče) pracoval současně. K jedné venkovní jednotce mohou být připojeny dvě vnitřní jednotky. Obě jednotky musí být stejného typu a o stejném výkonu. V systému Twin lze propojit vnitřní jednotky kazetové a kanálové. Simultánní provoz (Twin) dvou klimatizací pomáhá udržovat stejnou teplotu v celém místnosti. Princip ovládání Během provozu systému Twin kabelový nebo bezdrátový ovladač komunikuje pouze s nadřazenou jednotkou master. Jednotka podřízená pracuje o stejných parametrech jako jednotka hlavní, tzn. provozní režim, nastavená teplota, rychlost ventilátoru atd. jsou stejné. Výkon venkovní jednotky je určen na základě součtu spotřeby tepelného výkonu obou vnitřních jednotek.

25 Délky instalace Maximální délka instalace je 50 m a převýšení 20 m. Kazetové H1 L1 H2 Délka potrubí Kombinace jednotek Přípustná hodnota Potrubí 18K+18K 30 m Celková délka potrubí 24K+24K 50 m L+L1+L2 30K+30K 50 m Max. délka odbočky 15 m L1, L2 Max. převýšení odboček 10 m L1-L2 L L2 Převýšení Max. převýšení mezi jednotkami vnitřními a agregátem Max. převýšení mezi jednotkami vnitřními 20 m H1 0.5 m H2 Kanálové H1 L1 H2 Délka potrubí Kombinace jednotek Přípustná hodnota Potrubí 18K+18K 30 m Celková délka potrubí 24K+24K 50 m L+L1+L2 30K+30K 50 m Max. délka odbočky 15 m L1, L2 Max. převýšení odboček 10 m L1-L2 L L2 Převýšení Max. převýšení mezi jednotkami vnitřními a agregátem Max. převýšení mezi jednotkami vnitřními 20 m H1 0.5 m H2

26 Řada MULTI JEDNOTKY KAZETOVÉ TECHNICKÉ PARAMETRY Kombinace Twin Jednotka vnitřní 2 x MCD-18HRFN1-QRC8 2 x MCD-24HRFN1-QRC8 2 x MCD-30HRFN1-QRC8 Jednotka venkovní MOJU-36HFN1-RRC8 MOEU-48HFN1-RRD0 MOEU-55HFN1-RRD0 Rozbočovač FQZHN-01D FQZHN-01D FQZHN-01D Napájení jednotek vnitřních V~Hz fáze V~ 50Hz. 1 fáze V~ 50Hz. 1 fáze V~ 50Hz. 1 fáze Napájení jednotek venkovních V~Hz fáze V~ 50Hz. 3 fáze V~ 50Hz. 3 fáze V~ 50Hz. 3 fáze Chlazení Vytápění Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W Maximální příkon W Maximální provozní proud A Jednotka vnitřní Panel Objemový průtok vzduchu m³/min 20.8/17.5/ /28.3/ /26.7/23.3 Hladina akustického tlaku db(a) 49/43/37 47/43/39 51/47/44 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 840x840x x840x x840x245 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 900x900x x900x x900x265 Hmotnost netto/brutto kg 21/25 24/28 27/31 Rozměry (Š x Hl x V) mm 950x950x55 950x950x55 950x950x55 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 1035x1035x x1035x x1035x90 Hmotnost netto/brutto kg 5/8 5/8 5/8 Odvod kondenzátu mm ODØ32 ODØ32 ODØ32 Jednotka venkovní Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Hladina akustického tlaku db(a) Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 990x345x x392x x392x1369 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 1120x435x x495x x495x1505 Hmotnost netto/brutto kg 77/88 97/ /115 Potrubí do vnitřních jednotek mm(cal) Ø6.35/Ø12.7(1/4"/1/2") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Potrubí hlavní kapalina / plyn mm(cal) Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Celková délka m Maximální převýšení m Kabel napájení jednotky vnitřní mm² 3x1 3x1 3x1 Kabel napájení jednotky venkovní mm² 5x2.5 5x2.5 5x2.5 Kabel komunikační mm² 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění C -15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24 Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0.

27 KANÁLOVÉ JEDNOTKY TECHNICKÉ PARAMETRY Kombinace Twin Jednotka vnitřní 2 x MTB-18HWFN1-QRC8(A) 2 x MTB-24HWFN1-QRC8 2 x MTB-30HWFN1-QRC8 Jednotka venkovní MOJU-36HFN1-RRC8 MOEU-48HFN1-RRD0 MOEU-55HFN1-RRD0 Rozbočovač FQZHN-01D FQZHN-01D FQZHN-01D Napájení jednotek vnitřních V~Hz fáze V~ 50Hz. 1 fáze V~ 50Hz. 1 fáze V~ 50Hz. 1 fáze Napájení jednotek venkovních V~Hz fáze V~ 50Hz. 3 fáze V~ 50Hz. 3 fáze V~ 50Hz. 3 fáze Chlazení Vytápění Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W Maximální příkon W Maximální provozní proud A Jednotka vnitřní Objemový průtok vzduchu m³/min 20.9/15.8/ /15.8/ /25.8/19.0 Hladina akustického tlaku Pa Hladina akustického výkonu Pa Rozměry (Š x Hl x V) db(a) 41/38/35 44/40/37 47/43/39 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) db(a) Hmotnost netto/brutto mm 920x635x x635x x775x270 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 1135x655x x655x x795x350 Hmotnost netto/brutto kg 27/ / /42 Odvod kondenzátu mm ODØ25 ODØ25 ODØ25 Jednotka venkovní Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Hladina akustického tlaku db(a) Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 990x345x x392x x392x1369 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 1120x435x x495x x495x1505 Hmotnost netto/brutto kg 77/88 97/ /115 Potrubí do vnitřních jednotek mm(cal) Ø6.35/Ø12.7(1/4"/1/2") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Potrubí hlavní kapalina / plyn mm(cal) Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Celková délka m Maximální převýšení m Kabel napájení jednotky vnitřní mm² 3x1 3x1 3x1 Kabel napájení jednotky venkovní mm² 5x2.5 5x2.5 5x2.5 Kabel komunikační mm² 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění C -15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24 Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0.

28 28

29 Řada OFFICE STANDARD 29

30 Řada OFFICE STANDARD JEDNOTKY VNITŘNÍ / INVERTER KONZOLE Tichý provoz Volnooběhový radiální ventilátor o velkém průměru zajišťuje účinnou ventilaci vzduchu, přičemž je zachována velmi nízká hlučnost. Volitelný nástěnný ovladač Pro pohodlí uživatele kromě infra (bezdrátového) ovladače lze namontovat na stěnu další nástěnný ovladač. Dva výdechy - dvousměrné větrání, čtyři vstupy sání vzduchu Vzduch je vyfukován dvěma výdechy: horním a dolním. K rychlému ochlazení v místnosti jsou použity oba výstupy - výdechy. Po získání požadované teploty zůstává dolní výdech uzavřený a vzduch je vyfukován pouze shora. V režimu vytápění, aby se zabránilo v počátku proudění studeného vzduchu, je otevřen pouze horní výdech. Když se místnost vytápí pro větší pohodlí, je také otevřen dolní výdech. Zajištění rovnoměrného proudění (cirkulace) vzduchu je prováděno ze čtyř stran.

31 FUNKCE FUNKCE STANDARDNÍ FUNKCE VOLITELNÉ Noční provoz Funkce teplého startu Autodiagnostika a ochrana Auto restart Funkce Turbo Časovač Ovladač kabelový Filtr s ionty stříbra Auto swing Obousměrné větrání - 2 výdechy Funkce nouzového provozu Provoz v nízkých teplotách Únik chladiva Filtr polyfunkční TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotka vnitřní MFAU-12HRFN1-QRC8 MFA-16HRFN1-QRC8 Jednotka venkovní MOU-12HFN1-QRC8 MOZU-18HFN1-QRC8 Napájení jednotky vnitřní V~Hz fáze ~50, 1 fáze Napájení jednotky venkovní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze Chlazení Vytápění Jednotka vnitřní Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W Provozní proud A EER W/W Výkon výpočtový Pdesignc kw Roční spotřeba energie kwh/rok SEER W/W Energetická třída A++ A+ Výkon jmenovitý kw Příkon W Provozní proud A COP W/W Výkon výpočtový Pdesignh kw Roční spotřeba energie kwh/rok SCOP W/W Energetická třída A A Výpočtová teplota Tbiv C -7-7 Objemový průtok vzduchu m³/min 11.8/11.3/9.7/ /11.7/10.7/9.3 Hladina akustického tlaku db(a) 45/40/35 46/42/38 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 700x210x x210x600 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 810x710x x710x305 Hmotnost netto/brutto kg 15/20 15/20 Odvod kondenzátu mm ODØ16 ODØ16 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el. obvodu Kapalina / plyn mm(cal) Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Ø6.35/Ø12.7(1/4"/1/2") Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení jednotky vnitřní mm² - 3x1.0 Kabel napájení jednotky venkovní mm² 3x2.5 3x2.5 Komunikační kabel mm² 4x1.0 3x0.5mm² stíněný Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění C -15~50/-15~24-15~50/-15~24 Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0.

32 Řada OFFICE STANDARD JEDNOTKY VNITŘNÍ / INVERTER PARAPETNĚ - PODSTROPNÍ Větrání z několika směrů, čerstvý vzduch Pro zlepšení kvality vzduchu v místnosti s možností dodání čerstvého venkovního vzduchu. Vnitřní jednotka může ovládat pohyb žaluzií ve vodorovném a svislém směru, což zlepšuje rovnoměrné proudění vzduchu a zvyšuje pocit pohodlí. Čerstvý vzduch Volitelné svorky on off a alarm Dva způsoby montáže Na desce ovládání vnitřní jednotky jsou volitelné svorky pro dálkové ovládání - zapnutí klimatizace a signalizace poruchy - chybového hlášení. Specializované řešení pro zařízení pracující v technických prostorách. Vhodná konstrukce jednotky umožňuje upevnění klimatizace ve dvou polohách: vodorovně (horizontálně) pod strop a svisle (vertikálně) na podlaze. Výrazně tak zvyšuje rozsah možných využití zařízení. Alarm Port Spínač on off Externí výstup chybového hlášení Možnost vertikální nebo horizontální montáže klimatizace

33 FUNKCE FUNKCE STANDARDNÍ FUNKCE VOLITELNÉ Noční režim Průtok 3D Funkce teplého startu Autodiagnostika a ochrana Auto swing Dvousměrné větrání - 2 výdechy Únik chladiva Ovladač kabelový Ovladač centrální Čerstvý vzduch Funkce nouzového provozu Provoz v nízkých teplotách Dálkový vypínač zapnuto / vypnuto Výstup chybového hlášení - alarm Časovač Turbo Auto restart Filtr s ionty stříbra Filtr polyfunkční Funkce Follow Me TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotky vnitřní MUE-18HRFN1- -QRC8 MUE-24HRFN1- -QRC8 MUE-30HRFN1- -QRC8 MUE-36HRFN1- -QRC8(A) MUE-48HRFN1- -QRD0 MUE-55HRFN1- -QRD0 Jednotky venkovní MOZU-18HFN1- -QRC8 MOFU-24HFN1- -QRC8 MOU-30HFN1- -QRC8 MOJU-36HFN1- -RRC8 MOEU-48HFN1- -RRD0 MOEU-55HFN1- -RRD0 Napájení jednotky vnitřní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze Napájení jednotky venkovní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze Chlazení Vytápění Jednotka vnitřní Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W Provozní proud A EER W/W Výkon výpočtový Pdesignc kw Roční spotřeba energie kwh/rok SEER W/W Energetická třída A++ A+ A++ A+ A++ A+ Výkon jmenovitý kw Příkon W Provozní proud A COP W/W Výkon výpočtový Pdesignh kw Roční spotřeba energie kwh/rok SCOP W/W Energetická třída A A+ A A A+ A+ Výpočtová teplota Tbiv C Objemový průtok vzduchu m³/min 15.0/12.5/ /21.7/ /27.5/ /30.8/ /30.0/ /25.8/21.3 Hladina akustického tlaku db(a) 44/40/36 51/46/41 54/49/44 52/47/43 56/48/41 55/50/45 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 1068x235x x235x x235x x235x x235x x235x675 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 1145x313x x313x x313x xx313x x313x x313x755 Hmotnost netto/brutto kg 26/31 25/30 30/35 40/46 38/45 41/47 Odvod kondenzátu mm ODØ25 ODØ25 ODØ25 ODØ25 ODØ25 ODØ25 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el. obvodu Kapalina / plyn mm(cal) Ø6.35/Ø12.7(1/4"/1/2") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení jednotky vnitřní mm² 3x1 3x1 3x1 3x1 3x1 3x1 Kabel napájení jednotky venkovní mm² 3x2.5 3x2.5 3x4 5x2.5 5x2.5 5x2.5 Kabel komunikční mm² 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24

34 Řada OFFICE STANDARD JEDNOTKY VNITŘNÍ / INVERTER KAZETA 4-CESTNÁ Další kanály pro přívod vzduchu Připravené vstupní otvory v opláštění umožňují připojení kanálu pro čerstvý vzduch a také připojení potrubí chlazeného vzduchu z klimatizace do dalších ventilátorů. Super plochá konstrukce - design Speciální konstrukce vnitřní jednotky o výšce pouze 205 mm (jednotka 5,3 kw) umožňuje její osazení do nízkých podhledů. Super plochá konstrukce 205 mm 230 mm Široký úhel výstupu vzduchu Periferní proudění vzduchu Pohonem dvěma motory žaluzie umožní nastavení úhlu výstupu vzduchu v rozmezí od 40. To umožňuje nastavit proudění směru vzduchu dle individuálních potřeb uživatelů. Panel klimatizace s dalšími větracími otvory v rozích poskytuje vynikající proudění vzduchu po celé místnosti Rozsah prouděni

35 FUNKCE FUNKCE STANDARDNÍ FUNKCE VOLITELNÉ Funkce teplého startu Autodiagnostika a ochrana Auto restart Časovač ČErPadlo kondenzátu Proudění vzduchu 360 Ovladač kabelový Ovladač centrální Dálkový vypínač Obousměrné proudění - 2 výdechy Provoz v nízkých teplotách Kombinace Twin Výstup chybového hlášení - alarm Noční režim Filtr s ionty stříbra Filtr polyfunkční Funkce Follow Me Čerstvý vzduch TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotky vnitřní MCD-18HRFN1- QRC8 MCD-24HRFN1- QRC8 MCD-30HRFN1- QRC8 MCD-36HRFN1- RRC8 MCD-48HRFN1- QRD0 MCD-55HRFN1- QRD0 Jednotky venkovní MOZU-18HFN1- QRC8 MOFU-24HFN1- QRC8 MOU-30HFN1- QRC8 MOJU-36HFN1- RRC8 MOEU-48HFN1- RRD0 MOEU-55HFN1- RRD0 Napájení jednotky vnitřní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze Napájení jednotky venkovní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze Chlazení Vytápění Jednotka vnitřní Panel Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W Provozní proud A EER W/W Výkon výpočtový Pdesignc kw Roční spotřeba energie kwh/rok SEER W/W Energetická třída A++ A+ A++ A A+ A+ Výkon jmenovitý kw Příkon W Provozní proud A COP W/W Výkon výpočtový Pdesignh kw Roční spotřeba energie kwh/rok SCOP W/W Energetická třída A A+ A A A+ A+ Teplota vypočtená Tbiv C Objemový průtok vzduchu m³/min 20.8/17.5/ /28.3/ /26.7/ /26.7/ /26.7/ /27.5/24.2 Hladina akustického tlaku db(a) 49/43/37 47/43/39 51/47/44 51/48/46 55/51/48 52/49/46 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 840x840x x840x x840x x840x x840x x840x287 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 900x900x x900x x900x x900x x900x x900x292 Hmotnost netto/brutto kg 21.3/25 24/ / / / /34 Rozměry (Š x Hl x V) mm 950x950x55 950x950x55 950x950x55 950x950x55 950x950x55 950x950x55 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 1035x1035x x1035x x1035x x1035x x1035x x1035x90 Hmotnost netto/brutto kg 5/8 5/8 5/8 5/8 5/8 5/8 Odvod kondenzátu mm ODØ32 ODØ32 ODØ32 ODØ32 ODØ32 ODØ32 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el. obvodu Kapalina / plyn mm(cal) Ø6.35/Ø12.7(1/4"/1/2") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení jednotky vnitřní mm² 3x1 3x1 3x1 3x1 3x1 3x1 Kabel napájení jednotky venkovní mm² 3x2.5 3x2.5 3x4 5x2.5 5x2.5 5x2.5 Kabel komunikční mm² 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24

36 Řada OFFICE STANDARD JEDNOTKY VNITŘNÍ / INVERTER KANÁLOVÉ Univerzální instalace kanálů Dvě možnosti přívodu vzduchu - ze zadní nebo spodní části. Způsob připojení vzduchu lze snadno změnit v průběhu montáže. Kombinace Twin Dvě vnitřní jednotky lze připojit k jedné venkovní jednotce. Obě vnitřní jednotky jsou ovládány současně pomocí jediného ovladače. Kombinace Twin je dostupná pro zařízení s indexem velikosti 18, 24 i 30. Přívod vzduchu ze zadní strany Přívod vzduchu zespodu Připojení čerstvého vzduchu Provoz v nízkých teplotách V opláštění vnitřní jednotky byl připraven otvor pro připojení potrubí dodávající čerstvý vzduch do místnosti. Průměr potrubí se liší podle různých velikostí zařízení. S vestavěnou sestavou pro provoz v nízkých teplotách a speciálně zabudovanou řídící deskou PCB, klimatizace může pracovat ve funkci chlazení i v případě, že venkovní teplota klesne na -15 C Ø125 mm Ø160 mm Ø90 mm 80 mm 80 mm

37 FUNKCE FUNKCE STANDARDNÍ FUNKCE VOLITELNÉ Funkce teplého startu Autodiagnostika a ochrana Ovladač dálkový Auto restart Časovač Dálkový vypínač Turbo Ovladač centrální Čerpadlo kondenzátu Kombinace Twin Výstup chybového hlášení - alarm Kompenzace teploty Funkce nouzového provozu Provoz v nízkých teplotách Funkce Follow Me Čerstvý vzduch TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotky vnitřní MTBU-12HWFN1- -QRC8 MTB-18HWFN1- -QRC8(A) MTB-24HWFN1- -QRC8 MTB-30HWFN1- -QRC8 MTB-36HWFN1- -QRC8(A) MTB-48HWFN1- -QRD0 MTB-55HWFN1- -QRD0 Jednotky venkovní MOU-12HFN1- -QRC8 MOZU-18HFN1- -QRC8 MOFU-24HFN1- -QRC8 MOU-30HFN1- -QRC8 MOJU-36HFN1- -RRC8 MOEU-48HFN1- -RRD0 MOEU-55HFN1- -RRD0 Napájení jednotky vnitřní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze Napájení jednotky venkovní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze Chlazení Vytápění Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W Provozní proud A EER W/W Výkon výpočtový Pdesignc kw Roční spotřeba energie kwh/rok SEER W/W Energetická třída A A++ A+ A+ A A++ A+ Výkon jmenovitý kw Příkon W Provozní proud A COP W/W Výkon výpočtový Pdesignh kw Roční spotřeba energie kwh/rok SCOP W/W Energetická třída A A A A A A+ A+ Teplota vypočtená Tbiv C Objemový průtok vzduchu m³/min 9.3/7.3/ /15.8/ /15.8/ /25.8/ /26.0/ /31.7/ /31.7/26.7 Dopravní tlak Jmenovitý Pa Rozsah Pa Hladina akustického tlaku db(a) 40/37/35 41/38/35 44/40/37 47/43/39 40/38/36 50/47/44 50/47/45 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 700x635x x635x x635x x775x x865x x865x x865x300 Jednotka vnitřní Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 915x655x x655x x655x x795x x920x x920x x920x373 Hmotnost netto/brutto kg 18/23 27/ / /42 44/ /52 43/51.5 Odvod kondenzátu mm ODØ25 ODØ25 ODØ25 ODØ25 ODØ25 ODØ25 ODØ25 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Kapalina / plyn mm(cal) Ø6.35/ Ø12.7(1/4"/1/2") Ø9.52/ Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/ Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/ Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/ Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/ Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/ Ø15.9(3/8"/5/8") Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení jednotky vnitřní mm²- 3x1 3x1 3x1 3x1 3x1 3x1 Kabel napájení jednotky venkovní mm² 3x2.5 3x2.5 3x2.5 3x4 5x2.5 5x2.5 5x2.5 Kabel komunikační mm² 4x1.0 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. 3x0.5mm² stíněný C -15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24

38 Řada OFFICE STANDARD JEDNOTKY VENKOVNÍ / INVERTER TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotky venkovní MOU-12HFN1-QRC8 MOZU-18HFN1-QRC8 MOFU-24HFN1-QRC8 MOU-30HFN1-QRC8 Napájení V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze Chlazení Vytápění Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W EER Výkon výpočtový Pdesignh kw SEER W/W Energetická třída A+ A++ A+ A++ Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W COP Výkon výpočtový Pdesignh kw SCOP W/W Energetická třída A A A+ A Teplota vypočtená Tbiv C Maximální příkon W Maximální provozní proud A Objemový průtok vzduchu m³/min Hladina akustického tlaku db(a) Hladina akustického výkonu db(a) Element škrtící kapilara+exv kapilara+exv kapilara+exv kapilara+exv Rozměry ( Š x Hl x V) mm 760x285x x310x x320x x315x860 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 887x355x x400x x395x x395x915 Hmotnost netto/brutto kg 36/38 37/40 48/50 59/63 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Kapalina / plyn mm(cal) Ø6.35/Ø9.52(1/4"/3/8") Ø6.35/Ø12.7(1/4"/1/2") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení mm² 3x2.5 3x2.5 3x2.5 3x4 Kabel komunikační mm² 4x1.0 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24

39 JEDNOTKY VENKOVNÍ / INVERTER TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotky venkovní MOJU-36HFN1-QRC8 MOJU-36HFN1-RRC8 MOEU-48HFN1-RRD0 MOEU-55HFN1-RRD0 Napájení V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze Chlazení Vytápění Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W EER Výkon výpočtový Pdesignh kw SEER W/W Energetická třída A A A+ A+ Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W COP Výkon výpočtový Pdesignh kw SCOP W/W Energetická třída A A A+ A+ Teplota vypočtená Tbiv C Maximální příkon W Maximální provozní proud A Objemový průtok vzduchu m³/min Hladina akustického tlaku db(a) Hladina akustického výkonu db(a) Element škrtící kapilara+exv kapilara+exv kapilara+exv kapilara+exv Rozměry (Š x Hl x V) mm 990x345x x345x x392x x392x1369 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 1120x435x x435x x495x x495x1505 Hmotnost netto/brutto kg 73/83 77/88 97/ /115 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Kapalina / plyn mm(cal) Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Ø9.52/Ø15.9(3/8"/5/8") Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení mm² 3x4 5x2.5 5x2.5 5x2.5 Kabel komunikační mm² 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24

40 40

41 Řada OFFICE ECONOMY 41

42 Řada OFFICE ECONOMY JEDNOTKY VNITŘNÍ / ON-OFF PARAPETNĚ - PODSTROPNÍ Dva způsoby montáže Díky vhodně navrženému zásobníku kondenzátu lze klimatizaci upevnit ve dvou polohách: vodorovně (horizontálně) pod strop nebo svisle (vertikálně) na podlaze. Možnost instalace svisle - na podlaze Možnost instalace vodorovně - pod strop Možnost instalace na stěně nad podlahou nebo pod stropem Větrání 3D Automatické naklánění žaluzií ve vodorovném a svislém směru zajišťuje rovnoměrné rozložení teploty po celé místnosti.

43 FUNKCE FUNKCE STANDARDNÍ FUNKCE VOLITELNÉ Funkce teplého startu Autodiagnostika a ochrana Čerstvý vzduch Auto restart Časovač Provoz v nízkých teplotách Dálkový vypínač Ovladač centrální Ovladač kabelový Auto swing Dvousměrné větrání - 2 výdechy Volitelný odvod kondenzátu Větrání 3D Funkce Follow Me Filtr s ionty stříbra Filtr polyfunkční TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotky vnitřní MUE-45HRN1-R MUE-51HRN1-R Jednotky venkovní MOEU-45HN1-RB6W MOEU-51HN1-RB6W Napájení jednotky vnitřní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze Napájení jednotky venkovní V~Hz fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze Chlazení Vytápění Jednotka vnitřní Jednotka vnitřní Výkon jmenovitý kw Příkon W Provozní proud A EER W/W Roční spotřeba energií kwh/rok Energetická třída E E Výkon jmenovitý kw Příkon W Provozní proud A COP W/W Roční spotřeba energie kwh/rok Energetická třída E E Objemový průtok vzduchu m³/min 33.3/30.8/ /35.8/30.8 Hladina akustického tlaku db(a) 56/54/52 55/52/50 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 1285x235x x235x675 Přepravní rozměry s obalem (Š x Hl x V) mm 1360x313x x313x755 Hmotnost netto/brutto kg 31/36 40/46 Maximální příkon W Maximální provozní proud A Hladina akustického tlaku db(a) Hladina akustického výkonu db(a) Element škrtící Kapilara Kapilara Rozměry (Š x Hl x Š) mm 938x392x x392x1369 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 1095x495x x495x1505 Hmotnost netto/brutto kg 105.5/ /120 Odvod kondenzátu mm ODØ25 ODØ25 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Kapalina / plyn mm(cal) Ø9.52/Ø19(3/8"/3/4") Ø9.52/Ø19(3/8"/3/4") Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení jednotky vnitřní mm² 3x1.5 3x1.5 Kabel napájení jednotky venkovní mm² 5x2.5 5x2.5 Kabel komunikační mm² 3x0.5 stíněný 3x0.5 stíněný Jištění jednotky /vnitřní /venkovní A 16/20 16/20 Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -7~43/-7~24-7~43/-7~24

44 Řada OFFICE ECONOMY JEDNOTKY VNITŘNÍ / ON-OFF KAZETA 4-CESTNÁ Vestavěné čerpadlo kondenzátu Vestavěné čerpadlo kondenzátu s maximální výškou zdvihu až 750 mm, usnadňuje instalaci odvodu kondenzátu v prostoru pod stropem. 750mm upmost Další větrací kanály Připravené vstupní otvory v opláštění umožňují připojení kanálu pro přívod čerstvého vzduchu a připojení kanálů pro odvod chlazeného vzduchu z klimatizace pro další ventilátory.

45 FUNKCE FUNKCE STANDARDNÍ FUNKCE VOLITELNÉ Funkce teplého startu Autodiagnostika a ochrana Čerstvý vzduch Auto restart Časovač Provoz v nízkých teplotách Dálkový vypínač Ovladač centrální Ovladač kabelový Čerpadlo kondenzátu Proudění vzduchu 360 Auto swing Dvousměrné větrání - 2 výdechy Funkce Follow me Filtr s ionty stříbra Polyfunkční filtr TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotka vnitřní MCD-45HRN1-R MCD-51HRN1-R Jednotka venkovní MOEU-45HN1-RB6W MOEU-51HN1-RB6W Napájení jednotky vnitřní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze Napájení jednotky venkovní V~Hz fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze Chlazení Vytápění Jednotka vnitřní Panel Jednotka venkovní Výkon jmenovitý kw Příkon W Provozní proud A EER W/W Roční spotřeba energie kwh/rok Energetická třída D E Výkon jmenovitý kw Příkon W Provozní proud A COP W/W Roční spotřeba energie kwh/rok Energetická třída D E Objemový průtok vzduchu m³/min 31.6/26.6/ /30.0/26.6 Hladina akustického tlaku db(a) 54/49/46 55/50/47 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 840x840x x840x287 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 900x900x x900x292 Hmotnost netto/brutto kg 27/30 28/33 Rozměry (Š x Hl x V) mm 950x950x55 950x950x55 Přepravní rozměry - s obalem ( Š x Hl x V ) mm 1035x1035x x1035x90 Hmotnost netto/brutto kg 5/8 5/8 Maximální příkon W Maximální provozní proud A Hladina akustického tlaku db(a) Hladina akustického výkonu db(a) Element škrtící Kapilara Kapilara Rozměry ( Š x Hl x V ) mm 938x392x x392x1369 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm 1095x495x x495x1505 Hmotnost netto/brutto kg 105.5/ /120 Odvod kondenzátu mm ODØ32 ODØ32 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Kapalina / plyn mm(cal) Ø9.52/Ø19(3/8"/3/4") Ø9.52/Ø19(3/8"/3/4") Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení jednotky vnitřní mm² 3x1.5 3x1.5 Kabel napájení jednotky venkovní mm² 5x2.5 5x2.5 Kabel komunikační mm² 3x0.5 stíněný 3x0.5 stíněný Jištění j.vnitřní / venkovní A 16/20 16/20 Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -7~43/-7~24-7~43/-7~24

46 Řada OFFICE ECONOMY JEDNOTKY VNITŘNÍ / ON-OFF KANÁLOVÉ Vysoký dopravní tlak (ESP) Vysoký dopravní tlak Dopravní tlak až do 200 Pa umožňuje použití potrubí o délce až do 14 m ve výšce až 6,5 m. Zařízení je určené pro velké a prostorné místnosti. Délka přívodního potrubí max 14 m Rozsah přiváděného vzduchu JEDNOTKA VNITŘNÍ Přívod vzduchu Nasávání vzduchu Flexibilní instalace Vysoký dopravní tlak umožňuje použít různá řešení pro distribuci vzduchu v místnostech atypických tvarů.

47 FUNKCE FUNKCE STANDARDNÍ FUNKCE VOLITELNÉ Funkce Follow Me Funkce teplého startu Autodiagnostika a ochrana Čerstvý vzduch Provoz v nízkých teplotách Dálkový vypínač Ovladač kabelový Auto restart Timer Ovladač centrální Čerpadlo kondenzátu TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotka vnitřní MHG-48HWN1-RB7 MHG-55HWN1-RB8 Jednotka venkovní MOEU-45HN1-RB6W MOEU-51HN1-RB6W Napájení jednotky vnitřní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze Napájení jednotky venkovní V~Hz fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze Chlazení Vytápění Výkon jmenovitý kw Příkon W Provozní proud A EER W/W Roční spotřeba energie kwh/rok Energetická třída C C Výkon jmenovitý kw Příkon W Provozní proud A COP W/W Roční spotřeba energie kwh/rok Energetická třída C C Objemový průtok vzduchu m³/min 50.0/46.6/ /46.6/43.3 Dopravní tlak Jednotka vnitřní Jednotka vnitřní Jmenovitý Pa Rozsah Pa Hladina akustického tlaku db(a) 54/50/46 54/50/46 Hladina akustického výkonu db(a) Rozměry (Š x Hl x V) mm 1200x625x x625x380 Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm Hmotnost netto/brutto kg 51/57 51/57 Maximální příkon W Maximální provozní proud A Hladina akustického tlaku db(a) Hladina akustického výkonu db(a) Element škrtící Kapilara Kapilara Rozměry (Š x Hl x V) mm 938x392x x392x1369 Přepravní rozměry -s obalem ( Š x Hl x V) mm 1095x495x x495x1505 Hmotnost netto/brutto kg 105.5/ /120 Odvod kondenzátu mm ODØ25 ODØ25 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Kapalina / plyn mm(cal) Ø9.52/Ø19(3/8"/3/4") Ø9.52/Ø19(3/8"/3/4") Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení jednotky vnitřní mm² 3x1.5 3x1.5 Kabel napájení jednotky venkovní mm² 5x2.5 5x2.5 Kabel komunikační mm² 3x0.5 stíněný 3x0.5 stíněný Jištění j.vnitřní / venkovní A 16/20 16/20 Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -7~43/-7~24-7~43/-7~24

48 Řada OFFICE ECONOMY JEDNOTKY VNITŘNÍ / ON-OFF KANÁLOVÉ Big On/Off Jednoduchá instalace Kanálové klimatizace série BIG jsou skvělou alternativou namísto malých centrálních vzduchotechnických jednotek s chladicí jednotkou. Zařízení MDV jsou připraveny pro bezprostřední montáž, celkovou kabeláž a s naplněním chladiva od výrobce. Instalace se zjednoduší na montáž zaizolovaného chladivového potrubí a komunikačních panelů. Délka instalace chlazení Díky přípustným hodnotám v délce instalace usnadňuje umístění venkovní jednotky - agregátu na pohodlném, dobře větratelném místě. Celková délka instalace až 50 m Max. převýšení až 30 m Potrubí kapalina Potrubí plyn Kabel komunikační Přípustná (mezní-) hodnota Celková délka instalace Jednotka venkovní výše Převýšení Jednotka venkovní niże 50 m 25 m 30 m Vysoký výkon, vysoký tlak Režim provozu v nízkých teplotách (volba ) Dopravní tlak kanálových jednotek ze série BIG dosahuje 196 Pa. Zajišťuje správné proudění vzduchu v potrubí o délce do 30 m. Použití volitelného režimu provozu umožňuje celoroční fungování klimatizace v režimu chlazení při venkovních teplotách až do -20 C. Délka přívodního potrubí max.30 m Rozsah přiváděného vzduchu JEDNOTKA VNITŘNÍ Přívod vzduchu Dosah upraveného vzduchu 6,5 m Nasávání vzduchu

49 FUNKCE FUNKCE STANDARDNÍ FUNKCE VOLITELNÉ Funkce teplého startu Autodiagnostika a ochrana Ovladač kabelový Provoz v nízkých teplotách Čerstvý vzduch Auto restart Časovač Ovladač centrální TECHNICKÉ PARAMETRY Jednotka vnitřní MHB-76HWN1 MHB-96HWN1 MTB-120HWN1 MHA-150HWN1 MHA-192HWN1 Jednotka venkovní MOV-76HN1-R MOV-96HN1-R MOV-120HN1-R MOV-150HN1-R MOV-192HN1-R Napájení jednotky vnitřní V~Hz fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze ~50, 1 fáze Napájení jednotky venkovní V~Hz fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze ~50, 3 fáze Výkon jmenovitý kw Chlazení Vytápění Příkon W EER W/W Energetická třída C C C C D Výkon jmenovitý kw Příkon W COP W/W Energetická třída D D D D D Max. příkon jednotky vnitřní W Max. provozní proud jednotky vnitřní A Jednotka vnitřní Jednotka venkovní Objemový průtok vzduchu m³/min 75/63/58 85/77/65 105/92/80 125/103/88 182/152/132 Dopravní tlak Pa Hladina akustického tlaku db(a) 56/55/53 56/55/54 63/61/59 63/62/60 65/62/60 Rozměry (Š x Hl x V) mm Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm Hmotnost netto/brutto kg 94/106 96/108 97/ / /250 Max. příkon jednotky venkovní W Max. provozní proud jednotky venkovní A Hladina akustického tlaku db(a) Rozměr (Š x Hl x V) mm Přepravní rozměry - s obalem (Š x Hl x V) mm Hmotnost netto/brutto kg 174/ / / / /336 Odvod kondenzátu mm ODØ41 ODØ41 ODØ41 ODØ41 ODØ41 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Kapalina / plyn mm Ø9.52/Ø22 Ø9.52/Ø25 Ø12.7/Ø28.6 Ø16/Ø32 Ø16/Ø32 Maximální délka m Max. převýšení (venkovní j.výše) m Max. převýšení (venkovní j. níže ) m Kabel napájení jednotky vnitřní mm² 3 2.5mm23 2.5mm mm23 2.5mm mm23 2.5mm mm23 2.5mm mm23 2.5mm 2 Kabel napájení jednotky venkovní mm² 5 6.0mm mm mm mm mm 2 Kabel komunikační mm² 4 1.0mm mm mm mm mm 2 Jištění j. vnitřní / venkovní A 10/40 10/50 10/40 16/50 20/50 Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění C -7~43/-7~24-7~43/-7~24-7~43/-7~24-7~43/-7~24-7~43/-7~24 Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0.

50 50

51 Aplikované komponenty 51

52 Aplikované komponenty STANDARD ŘEŠENÍ pro vzduchotechnické jednotky (VZT) Kondenzační jednotky do vzduchotechniky o výkonech kw Ovládací modul KA-8243 umožňuje připojení univerzální venkovní invertní jednotky MDV s přímým výparníkem ve vzduchotechnické jednotce. Velmi jednoduché zapojení Sestava využívá škrtící elementy, které jsou součástí venkovní jednotky MDV a proto není nutné použití dalších regulačních ventilů. Ovládání se realizuje pomocí vstupních signálů:* - beznapěťový signál ON/OFF pro spuštění režimu chlazení, - beznapěťový signál ON/OFF pro spuštění režimu vytápění, - signál 0-10 V stejnosměrného proudu pro plynulé ovládání chodu kondenzační jednotky. Výstupní signály z ovládacího modulu: - beznapěťový signál ON/OFF v případě poruchy v systému, - beznapěťový signál ON/OFF během režimu odmrazování výměníku venkovní (kondenzační) jednotky. * jednotky do 16 kw Kondenzační jednotky kw Modul AHUKZ-02 je adaptér, který umožní připojení do přímého výparníku vzduchotechnické venkovní jednotky venkovní jednotky. Modul může pracovat s jednotkami o výkonu od 18.0 do 22.4 kw. Modul se skládá z elektronického expanzního ventilu, řídící desky, nástěnného ovladače a kompletu teplotních čidel. Informace o provozním stavu Dálkové ovládání je možné pomocí beznapěťového signálu ON/OFF. Řídící jednotka vytváří beznapěťový signál ON/OFF v případě poruchového hlášení - alarmu. Velmi jednoduché připojení Provozní parametry, jako je volba chlazení a vytápění a teplota vzduchu se nastavuje pomocí ovladače. Volitelně je možné nastavit provoz ventilátorů v ovládacích panelech. Elektronika modulu umožňuje připojení čidla hladiny kondenzátu v odkápavací misce a řízení čerpadla kondenzátu.

53 Schéma zapojení kondenzační jednotky s VZT jednotkou ( kw) Napájení kond. jednotky 230V/380V L N Napájení 230V Výstupní signály z ovládacího modulu Komunikační kabeláž PQE Řídící deska(pcb) Alarm Odmraz Chlazení Vytápění 0-10V Přímý výparník ve VZT jednotce Výstupní signály ze VZT jednotky Schéma zapojení kondenzační jednotky s VZT jednotkou ( kw) Napájení jednotky 380V L N Napájení 230V Výstupní signály z ovládacího modulu Alarm Komunikační kabeláž PQE Volitellné ovládání rychlostí ventilátorů a čerpadla kondenzátu On/Off Dálkové zapínání/ vypínání Přímý výparník ve VZT jednotce

54 Aplikované komponenty TECHNICKÉ PARAMETRY Model jednotky venkovní MOZU-18HFN1- -QRC8 MOFU-24HFN1- -QRC8 MOU-30HFN1- -QRC8 MOJU-36HFN1- -QRC8 MOJU-36HFN1- -RRC8 Modul ovládání provozu výměníku venkovní jednotky KA8243 KA8243 KA8243 KA8243 KA8243 Napájení V-fáze-Hz 220~ ~ ~ ~ ~ Chlazení Vytápění Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W EER Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W COP Objemový průtok vzduchu m³/min Hladina akustického tlaku db(a) Element škrticí kapilara+exv kapilara+exv kapilara+exv kapilara+exv kapilara+exv Rozměry (Š x Hl x V) mm 810x310x x320x x315x x345x x345x965 Přepravní rozměry (Š x Hl x V) mm 930x400x x395x x395x x435x x435x1100 Hmotnost Masa netto/brutto kg 37/40 48/50 59/63 73/83 77/88 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Kapalina / plyn mm Ø6.35/Ø12.7 Ø9.52/Ø15.9 Ø9.52/Ø15.9 Ø9.52/Ø15.9 Ø9.52/Ø15.9 Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení mm² 3x2.5 3x2.5 3x4 3x4 5x2.5 Kabel komunikační mm² 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný 3x0.5mm² stíněný Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~50/-15~24

55 TECHNICKÉ PARAMETRY Model jednotky venkovní MOEU-48HFN1-RRD0 MOEU-55HFN1-RRD0 MDV-V180W/DRN1 MDV-V224W/DRN1 Modul ovládání provozu výměníku venkovní jednotky KA8243 KA8243 CE-AHUKZ-02 CE-AHUKZ-02 Napájení V-fáze-Hz 380~ ~ ~ ~ Chlazení Vytápění Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W EER Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W COP Objemový průtok vzduchu m³/min Hladina akustického tlaku db(a) Element škrticí kapilara+exv kapilara+exv EXV EXV Rozměry (Š x Hl x V) mm 938x392x x392x x400x x1558 Přepravní rozměry (Š x Hl x V) mm 1095x495x x495x x435x x1575 Hmotnost Masa netto/brutto kg 97/ / / /162.5 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Kapalina / plyn mm Ø9.52/Ø15.9 Ø9.52/Ø15.9 Ø9.52/Ø19.1 Ø9.52/Ø19.1 Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení mm² 5x2.5 5x2.5 5x2.5 5x6.0 Kabel komunikační mm² 3x0.5mm² w ekranie 3x0.5mm² w ekranie 3x0.75mm² w ekranie 3x0.75mm² w ekranie Jištění A Provozní teplotní rozsah venkovní jednotky: chlazení / vytápění Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0. C -15~50/-15~24-15~50/-15~24-15~48/-15~27-15~48/-15~27

56 Zařízení aplikovaná ECONOMY ŘEŠENÍ pro vzduchotechnické jednotky (VZT) kondenzační jednotky Jednotka MCCU Tyto kondenzační jednotky jsou určeny pro spolupráci s přímými výparníky ve VZT jednotkách. Univerzální jednotky venkovní jsou dostupné ve velikostech: 53 kw, 61 kw, 70 kw i 105 kw. Tyto jednotky pracují pouze v režimu chlazení a dosahují vysokého chladicího faktoru EER. Universální kondenzační jednotky sestávají z 2 chladicích okruhů. To znamená, že mohou být použity v systémech VZT s dvouokruhovým výměníkem. Vybavení V sestavě s kondenzační jednotkou je dodávané nezbytné příslušenství: sestava expanzních ventilů, filtrdehydrátory, průhledítka a eletromagnetické uzavírací ventily. Pro řízení kondenzační jednotky ze VZT jednotky je nutné přivést signál 230 V. Chladivo R410A. Schéma zapojení kondenzační jednotky s jednotkou vzduchotechnickou (VZT) Napájení 380V Ovládání 230V Expanzní ventily Přímý výparník VZT jednotky

57 TECHNICKÉ PARAMETRY Model jednotky venkovní MCCU-53CN1 MCCU-61CN1 MCCU-70CN1 MCCU-105CN1 Sada ventilů CCU13N1 CCU13N1 CCU14N1 CCU15N1 Napájení V-fáze-Hz 380~ ~ ~ ~ Chlazení Výkon jmenovitý kw Příkon jmenovitý W EER Maximální příkon kw Maximální provozní proud A Hladina akustického tlaku db(a) Element škrticí TZR x 2 TZR x 2 TZR x 2 TZR x 2 Rozměry (Š x Hl x V) mm 1825x899x x899x Přepravní rozměry -s obalem ( Š x Hl x V) mm 2158x1082x x1082x Hmotnost netto/brutto kg 395/ / / /582 Potrubí chladivové Doporučené elektrické kabely a jištění el.obvodu Kapalina mm Ø12.7 x2 Ø12.7 x2 Ø12.7 x2 Ø12.7 x2 Plyn mm Ø25 x2 Ø25 x2 Ø25 x2 Ø25 x2 Maximální délka m Maximální převýšení m Kabel napájení mm² 4x16 + 1x10 4x25 + 1x16 4x25 + 1x16 4x35 + 1x16 Kabel komunikační mm² 2x1.5 2x1.5 2x1.5 2x1.5 Jištění A Provozní teplotní rozsah j.venkovní: chlazení C -7~43-7~43-7~43-7~43 Výkon se stanoví na základě následujících podmínek: Chłazení: Vnitřní teplota 27ºC DB/19ºC WB; Venkovní teplota 35ºC DB/24 Vytápění: Vnitřní teplota 20ºC DB/15ºC WB; Venkovní teplota 7ºC DB/6 Délka potrubí: Délka propojovacího potrubí je 7.5 m, výškový rozdíl je 0.

58 58

59 OVLÁDÁNÍ 59

60 OVLÁDÁNÍ OVLADAČ BEZDRÁTOVÝ - INFRA R51 Funkce - Funkce ZAP / VYP, - Nastavení provozního režimu: chlazení, vytápění, odvlhčení, ventilace, auto, - Nastavení rychlosti ventilátoru: nízká, střední, vysoká, auto, - Noční režim, - Režim Turbo, - Režim ekonomického provozu, - Nastavení teploty (17-30 C), - Nastavení časového režimu - (Časovač), - Nastavení směru proudění vzduchu. Zařízení přenosné Ovladač R51 je zařízením přenosným. Je určen pro ovládání klimatizace do vzdálenosti 11 m od zařízení. Vestavěný časovač Vestavěný časovač umožňuje naprogramovat čas automaticky pro zapnutí a vypnutí systému následujících 24 hodin. ZAP VYP Vnitřní jednotka je nastavena pro provoz v automatickém režimu od 8:00 do 20:00 Transparentní uživatelské rozhraní Nastavení parametrů provozu klimatizace je prezentováno srozumitelným způsobem na displeji, takže si je uživatel může přesně přizpůsobit svým požadavkům. Specifikace Model R51 Rozměry (Š V Hl) [mm] Napájení 1.5V(LR03/AAA) 2

61 OVLADAČ KABELOVÝ KJR-12B Funkce - Funkce ZAP/ VYP, - Nastavení hodin, - Nastavení režimu provozu, - Nastavení rychlosti ventilátoru, - Nastavení požadované teploty, - Časovač, - Tichý provoz, - Funkce Lock, - Funkce swing, - Funkce Follow Me. Nastavení rychlosti ventilátoru Možnost výběru 4 rychlostí otáček ventilátoru: Auto, Nízké, Střední, Vysoké. Auto Nízké Střední Vysoké Funkce Lock Aktivace zámku způsobí, že kabelový ovladač blokuje uživatelské aktuální nastavení tlačítek. Toto brání v manipulaci s ovladačem neoprávněným osobám a neúmyslným změnám v nastavení. Funkce Follow Me Pomocí této funkce se aktivuje čidlo teploty v ovladači. Tímto se nahradí čidlo na sání vzduchu ve vnitřní jednotce a celý systém se bude řídit hodnotou teploty v bezprostřední blízkosti ovladače a ovládání teploty v místnosti bude komfortnější a přesnější. Čidlo teploty Tlačítko Funkce Follow Me Funkce swing-cyklování žaluzií V jednotkách, které jsou vybaveny touto funkcí, je umožněno nastavení směru proudění (cirkulaci) vzduchu. Specifikace Model KJR-12B Rozměry (Š V Hl) [mm] Napájení DC 5V Volba směru Plynulé cyklování

62 OVLÁDÁNÍ OVLADAČ CENTRÁLNÍ KJR-90B Funkce - Funkce ZAP / VYP, - Změna režimu provozu, - Ovládání individuální nebo skupinové. Zjednodušené ovládání Zjednodušený centrální ovladač KJR-90B realizuje pouze funkce ZAP/VYP a výběr režimu provozu chlazení / vytápění vnitřních jednotek. Provozní teplota a další parametry jsou nastaveny u ovladačů individuálně. Indikátory LED diody na ovladači KJR-90B zobrazují aktuální stav provozu vnitřních jednotek a také podávají informace o případných poruchových stavech. Po kontrole nebo změně nastavení se podsvícení ztlumí z důvodu snížení odběru energie. Zobrazení jsou následující: - modrá barva diody - systém je v režimu chlazení nebo ventilace. - červená barva diody - systém je v reřimu vytápění. - blikající dioda - poruchový stav nebo nepravidelnost provozu. Ovládání centrální K centrálnímu ovladači lze připojit až 16 vnitřních jednotek. Max. 16 jednotek vnitřních Specifikace Model KJR-90B Rozměry (Š V Hl) [mm] Napájení DC 5V

63 OVLADAČ CENTRÁLNÍ MD-CCM03 Funkce - Připojení až 64 klimatizací, - Ovládání individuální nebo skupinové, - Funkce ZAP / VYP, - Nastavení provozního režimu, - Nastavení rychlosti ventilátoru, - Nastavení požadované teploty, - Časovač, - Funkce Lock, - Funkce swing, - Režim chlazení, - Režim vytápění, - Ventilace. Ovladač centrální Ovladač je zařízením víceúčelovým (polyfunkčním), který může řídit režim provozu až 64 vnitřních jednotek. Maximální délka kumunikačních kabelů je 1200 m. Max. 64 jednotek vnitřních Provozní stavy vnitřních jednotek Na velkém a čitelném displeji ovladače se zobrazuje mnoho užitečných informací. Ovladač informuje o počtu zapojených vnitřních jednoitek a současně informuje o počtu jednotek v provozu a jednotek vypnutých. Na ovladači je možné zjistit všechny parametry každé jednotky včetně odečtu teploty v místnosti a nastavení časovače (TIMER). V případě závady na jakémkoliv zařízení se rovněž zobrazí poruchové hlášení. Poruchové hlášení nebo zabezpečení Zobrazení provozního stavu jednotek Tři režimy blokace Ovladač MD-CCM03 je dokonalým nástrojem pro řízení provozu celého klimatizačního systému. Kromě standardních funkcí ovládání umožňuje 3 způsoby blokace: Blokace provozního režimu zabraňuje možnosti např. režimu vytápění v letním období a naopak chlazení v období zimním. Blokace jednotlivých ovladačů tato blokace zabraňuje ovládání klimatizačních jednotek jak pomocí IR tak také kabelových ovladačů. Blokace klávesnice centrálního ovladače chrání ovladač a celý systém před neodbornou a náhodnou manipulací třetími osobami. Specifikace Model MD-CCM03 blokace režimu provozu blokace bezdrátových ovladačů blokace klávesnice Rozměry (Š V Hl) [mm] Napájení V(50/60Hz)

64 POZNÁMKY

65 POZNÁMKY

66 POZNÁMKY

67 67

68

Funkce. Auto Swing Automatickým pohybem žaluzií získáváme rovnoměrné rozložení chladného nebo teplého vzduchu po celé místnosti.

Funkce. Auto Swing Automatickým pohybem žaluzií získáváme rovnoměrné rozložení chladného nebo teplého vzduchu po celé místnosti. K L I M AT I Z A Č N Í J E D N O T K Y Funkce ECO Aktivace této funkce spustí klimatizaci po dobu 8 hodin v úsporném režimu, což má za následek nižší spotřebu energie až o 60 % v porovnání s konvenčním

Více

4-7 ZNAČKA MDV. 9-69 JeDnoTKY VENKOVNÍ 71-87 OVLÁDÁNÍ 89-117 JEDNOTKY VNITŘNÍ 118-120 KONDENZAČNÍ JEDNOTKY DO VZDUCHOTECHNICKÝCH JEDNOTEK

4-7 ZNAČKA MDV. 9-69 JeDnoTKY VENKOVNÍ 71-87 OVLÁDÁNÍ 89-117 JEDNOTKY VNITŘNÍ 118-120 KONDENZAČNÍ JEDNOTKY DO VZDUCHOTECHNICKÝCH JEDNOTEK Systémy VRF OBSah 4-7 ZNAČKA MDV 9-69 JeDnoTKY VENKOVNÍ 71-87 OVLÁDÁNÍ 89-117 JEDNOTKY VNITŘNÍ 118-120 KONDENZAČNÍ JEDNOTKY DO VZDUCHOTECHNICKÝCH JEDNOTEK 123-125 PŘÍSLUŠENSTVÍ Technické údaje jsou uvedeny

Více

Venkovní jednotky. Multi DC Inverter

Venkovní jednotky. Multi DC Inverter Venkovní jednotky Technologie DC Inverter umožňuje komfortní regulaci teploty v místnosti Energetická třída A Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch 7 modelů venkovních jednotek výkon 4,1 až 10,5 kw Možnost připojení

Více

Venkovní jednotka A ++ /A + Multi DC Inverter. Třída energetické účinnosti

Venkovní jednotka A ++ /A + Multi DC Inverter. Třída energetické účinnosti Venkovní Technologie DC Inverter umožňuje komfortní regulaci teploty v místnosti Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch 7 modelů venkovních jednotek výkon 4,1 až 12,3 kw Možnost připojení až 5 vnitřních jednotek

Více

Multi-Split systémy základní popis

Multi-Split systémy základní popis Multi-Split systémy základní popis Multi-Split systémy nabízejí výhodu napojení 2 až 5 vnitřních jednotek na jednu společnou venkovní jednotku. Tím zmenšíte prostor potřebný pro venkovní jednotky a snížíte

Více

PREZENTACE SPLIT MULTI LCAC

PREZENTACE SPLIT MULTI LCAC PREZENTACE SPLIT MULTI LCAC 1. Řada SPLIT a MULTI Split 2. Řada komerčních systémů LCAC 3. Nové požadavky na úspornost systémů Nástěnné klimatizační systémy Řada SCOP * 9K 12K 18K 24K Energet třída Oasis

Více

KATALOG ZAŘÍZENÍ SPLIT MULTI OFFICE. ZÁRUKA 3 roky.

KATALOG ZAŘÍZENÍ SPLIT MULTI OFFICE. ZÁRUKA 3 roky. KATALOG ZAŘÍZENÍ SPLIT MULTI OFFICE ZÁRUKA 3 roky www.mdvslovakia.sk Obsah ÚVOD 4-7 FUNKCE 8-11 SÉRIE SPLIT 13-17 SÉRIE MULTI 19-23 SÉRIE OFFICE STANDARD 29-39 JEDNOTKY VENKOVNÍ 41-43 JEDNOTKY PRO VZT

Více

RAS-10BKV-E RAS-10BAV-E

RAS-10BKV-E RAS-10BAV-E MIRAI R410A Moderní, nadčasový design Energeticka třida A +, chladivo R410A Velmi tichý provoz invertoru Infra dálkový ovladač součástí dodávky RAS-10BKV-E RAS-10BAV-E RAS-13BKV-E RAS-13BAV-E RAS-16BKV-E

Více

SYSTÉM MULTI-SPLIT INVERTER VNITŘNÍ JEDNOTKY F5WMY, F5CKY, F5CCY, F5FSY

SYSTÉM MULTI-SPLIT INVERTER VNITŘNÍ JEDNOTKY F5WMY, F5CKY, F5CCY, F5FSY SYSTÉM MULTI-SPLIT INVERTER VNITŘNÍ JEDNOTKY F5WMY, F5CKY, F5CCY, F5FSY VNITŘNÍ NÁSTĚNNÉ JEDNOTKY VNITŘNÍ 12-TI RYCHLOSTNÍ JEDNOTKA: Všechny modely vnitřních jednotek mají standardně možnost volby ze 3

Více

Rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky Rekuperační jednotky Vysoká účinnost výměníku účinnosti jednotky a komfortu vnitřního prostředí je dosaženo koncepcí výměníku, v němž dochází k rekuperaci energie vnitřního a venkovního vzduchu a takto

Více

Pro dobrý pocit si zajistěte prostorovou klimatizaci

Pro dobrý pocit si zajistěte prostorovou klimatizaci Pro dobrý pocit si zajistěte prostorovou klimatizaci 3 NÁSTĚNNÁ JEDNOTKA Série ATY chladí a topí Klimatizační přístroj pro obytné místnosti s vysokými nároky Technické údaje REMKO ATY REMKO spojuje exkluzivní

Více

PLOCHÉ NÁSTĚNNÉ SPLITY

PLOCHÉ NÁSTĚNNÉ SPLITY PLOCHÉ NÁSTĚNNÉ SPLITY S TEPELNÝM ČERPADLEM Moderní vzhled vnitřní jednotky s plochým výklopným čelním panelem v pěti barevných provedeních. Funkce: Chlazení Topení Odvlhčovaní Automatický chod Ventilace

Více

a ochrany životního prostředí

a ochrany životního prostředí RESIDENTIAL V ý z k u m a v ý v o j v e j m é n u č l o v ě k a a ochrany životního prostředí Součástí firemní filozofie je základní myšlenka Dle přírody a pro životní prostředí. Již déle než 60 let investuje

Více

SWING. Výkon Zubadanu

SWING. Výkon Zubadanu VYSVĚTLIVKY IKON Funkce: komfort / kvalita vzduchu ON/OFF Časovač zap./vyp. Automatická regulace ventilátoru S časovačem zap./vyp. můžete nastavit pevné časy zapnutí a vypnutí klimatizace. 7 Týdenní časovač

Více

Klimatizační technika 2013/2014

Klimatizační technika 2013/2014 Klimatizační technika 2013/2014 Obsah Dálkový ovladač 1 Typové označení 2 Premier split 4 Oasis split 5 Luna split 6 Okenní a mobilní jednotky, odvlhčovač 7 Multi 8 Kombinační tabulka Multi 9 Kazetové

Více

ILTO R120. Technický popis

ILTO R120. Technický popis ILTO R120 Technický popis Větrací jednotka ILTO R120 s kompletní výbavou, rotačním výměníkem, dohřevem přiváděného vzduchu a možností připojení kuchyňské digestoře. Větrací jednotka je určená k instalaci

Více

ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N HP MODEL S MOŽNOSTÍ NASTAVENÍ VYSOKÉHO COP

ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N HP MODEL S MOŽNOSTÍ NASTAVENÍ VYSOKÉHO COP ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N 10 12 HP MODEL S MOŽNOSTÍ NASTAVENÍ VYSOKÉHO COP Nová generace VRF nové konstrukce! Vytápění při nízkých venkovních teplotách až do 25 C Prodloužená délka potrubí až 180

Více

Arch.č.: F-1-4-B-1 TECHNICAL REPORT list 1/7

Arch.č.: F-1-4-B-1 TECHNICAL REPORT list 1/7 OBSAH 1. Úvod... 2 2. Podklady... 2 3. Technické řešení... 2 3.1. Klimatizace České pošty... 2 3.2. Klimatizace bytů 4.- 6.NP... 4 3.3. Klimatizace serveroven 7. 9.NP... 6 4. Kontrola hluku... 6 5. Nároky

Více

Řada 2trubkových jednotek ECOi 6N. VRF systém s vysokou účinností a vysokým výkonem

Řada 2trubkových jednotek ECOi 6N. VRF systém s vysokou účinností a vysokým výkonem VYSOKÁ ÚČINNOST Řada 2trubkových jednotek ECOi 6N. VRF systém s vysokou účinností a vysokým výkonem VRF systémy s velkým výkonem a chladivem R410A s pokročilou technologií Nová konstrukce nové generace

Více

ILTO R80. Technický popis

ILTO R80. Technický popis ILTO R80 Technický popis Větrací jednotka ILTO R80 s kompletní výbavou, rotačním výměníkem, dohřevem přiváděného vzduchu a možností připojení kuchyňské digestoře. Větrací jednotka je určená k instalaci

Více

ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N 8 12 HP

ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N 8 12 HP ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N 8 12 HP Nová generace VRF nové konstrukce! Ve fázi uvedení jednotky do provozu je možné zvolit funkci Hi COP tím se sníží výkon, ale zvýší COP. Volba je na vás. Špičkový

Více

Klimatizační jednotky LG 2009. Kanálové jednotky

Klimatizační jednotky LG 2009. Kanálové jednotky Klimatizační jednotky LG 2009 20 Protože je kanálová jednotka skrytá ve stropě, její instalace je vhodná v místech, kde je vyžadována sdružená nebo individuální klimatizace pro budovy s mnoha místnostmi

Více

M2OD-14 M2OD-18 M3OD-21 M3OD-27 M4OD-28 M4OA-36 M5OC-36 M5OD-42 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8

M2OD-14 M2OD-18 M3OD-21 M3OD-27 M4OD-28 M4OA-36 M5OC-36 M5OD-42 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 HFN1-QRC8 Venkovní jednotka Multi Inverter Multi Inverter Technologie Inverter umožňuje komfortní regulaci teploty v místnosti nergetická třída Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch 7 modelů ch jednotek výkon,1 až 1, Možnost

Více

Multi DC Inverter. 5 rychlostí venkovního ventilátoru. 12 rychlostí vnitřního ventilátoru. bezdrátový. energetický štítek

Multi DC Inverter. 5 rychlostí venkovního ventilátoru. 12 rychlostí vnitřního ventilátoru. bezdrátový. energetický štítek Kazetové R4 - nástěnná jednotky jednotka Multi Inverter R4 - nástěnná jednotka Multi Inverter: uto Restart Turbo mód etekce úniku chladiva 5 rychlostí venkovního ventilátoru Široký provozně teplotní rozsah

Více

V017-CZ-01. Mini chillery Modularní chillery Fan coil jednotky AIR CONDITIONING

V017-CZ-01. Mini chillery Modularní chillery Fan coil jednotky AIR CONDITIONING V07-CZ-0 Mini chillery Modularní chillery Fan coil jednotky AIR CONDITIONING Mini chiller Sinclair DC inverterové Mini chillery používají moderní design a strukturu. Hydraulický modul je součástí venkovní

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2014

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2014 KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2014 ENERGETICKÝ ŠTÍTEK Díky inovativní technologii jsou klimatizační jednotky bezpečné pro Váš domov. Kromě toho zaručují, že i prostředí ve Vaší kanceláři bude nejen přirozené

Více

Eco V REKUPERAČNÍ JEDNOTKY

Eco V REKUPERAČNÍ JEDNOTKY Eco V REKUPERAČNÍ JEDNOTKY Rekuperační jednotky Firma LG Electronics představuje systém Eco V, rekuperační jednotku, která umožňuje úpravu vzduchu vnitřního prostředí a zvyšuje tak kvalitu ovzduší v místnosti.

Více

Cooling and Heating Solutions. Galanz KOMPRESORY

Cooling and Heating Solutions. Galanz KOMPRESORY Cooling and Heating Solutions Galanz KOMPRESORY Luxor LUXOR 12 Vysoká účinnost Automaticky výsuvný čelní panel Exkluzivní design Ionizátor Pozlacené lamely Filtr s aktivním uhlím Rychlá a jednoduchá instalace

Více

DESIGN RESIDENTIAL 2 0 1 2 / 1 3. Split & Multisplit TOSHIBA I 1

DESIGN RESIDENTIAL 2 0 1 2 / 1 3. Split & Multisplit TOSHIBA I 1 2 0 1 2 / 1 3 DESIGN RESIDENTIAL Split & Multisplit TOSHIBA I 1 DESIGN RESIDENTIAL DESIGN, TECHNOLOGIE A INOVACE Vše značky TOSHIBA Již déle než 30 let TOSHIBA vyvíjí nové technologie pro klimatizační

Více

LG MULTI V IV. 4. generace LG invertorového kompresoru

LG MULTI V IV. 4. generace LG invertorového kompresoru LG 4. generace LG invertorového kompresoru Nový scroll invertorový kompresor a BLDC motor optimalizují účinnost při částečném zatížení, při snížení hmotnosti až o 50 % a rozšíření provozní frekvence ze

Více

KOMFORTNÍ PROSTOROVÉ KLIMATIZAČNÍ PŘÍSTROJE

KOMFORTNÍ PROSTOROVÉ KLIMATIZAČNÍ PŘÍSTROJE KOMFORTNÍ PROSTOROVÉ KLIMATIZAČNÍ PŘÍSTROJE Komfortní prostorové invertorové klimatizační jednotky Nástěnná zařízení Stropní kazety Nástěnné/stropní jednotky Multisplitové klimatizační systémy 1-2014 Kvalita

Více

Tepelná čerpadla EHS. Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení

Tepelná čerpadla EHS. Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení Tepelná čerpadla EHS Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení Lineup EHS mono EHS split VÝKON 4,0 kw NAPÁJENÍ 1F 220-240 V 50 Hz 3F 380-415 V 50 Hz 1F 220-240 V 50 Hz 3F 380-415 V 50 Hz Venkovní

Více

Dualjet Parapetní fan-coilová jednotka s kontrovanými výstupy vzduchu pro lepší komfort.

Dualjet Parapetní fan-coilová jednotka s kontrovanými výstupy vzduchu pro lepší komfort. FCX Parapetní, podstropní nebo kanálová fan-coilová jednotka. Možnost v opláštěném nebo neopláštěném provedení (dvoutrubkové, resp. čtyřtrubkové provedení). Jednotky jsou vybaveny ionizačním filtrem. 1

Více

MULTI-SPLITOVÉ SYSTÉMY Výkon, variabilita, spolehlivost

MULTI-SPLITOVÉ SYSTÉMY Výkon, variabilita, spolehlivost 24 DC HYBRID INVERTOR CHLDIVO R-410 MULTI-SPLIT PRO 2,3,4 Ž 5 MÍSTNOSTÍ Velký výběr vnitřních jednotek MULTI-SPLITOVÉ SYSTÉMY Výkon, variabilita, spolehlivost Vysoká spolehlivost a nízká spotřeba Velmi

Více

Katalog a ceník klimatizace HAIER www.haier-klimatizace.cz Strana 3

Katalog a ceník klimatizace HAIER www.haier-klimatizace.cz Strana 3 Funkce a vlastnosti rezidenční Funkce Intelligent Aqua Nebula Brezza Geos Parapetní Family Zircon Home Home DC On/OFF Wi-Fi ovládání Nano-Aqua Ionizátor RCD modul Bakteriální filtr 3 v 1 Photokatalistický

Více

Fan Coil 42N NOVÁ GENERACE ELEGANTNÍ, VÝKONNÝ, KOMFORTNÍ

Fan Coil 42N NOVÁ GENERACE ELEGANTNÍ, VÝKONNÝ, KOMFORTNÍ Fan Coil 42N NOVÁ GENERACE ELEGANTNÍ, VÝKONNÝ, KOMFORTNÍ JASNÝ ÚSPĚCH ENERGETICKÁ ÚČINNOST IDROFAN plně odpovídá novým standardům pro nízkou spotřebu budov, které nabízejí zvýšení energetických úspor a

Více

Decentní řešení klimatizace pro kanceláře

Decentní řešení klimatizace pro kanceláře Decentní řešení klimatizace pro kanceláře Chladí a topí Vestavěný fi ltrační Jednoduchý klimatizační Po výpadku proudu automatický start 15 MULTISPLITOVÉ KLIMATIZAČNÍ SYSTÉMY Serie RXM pouze chladí REMKO

Více

V019-CZ-01. Mini chillery Modulární chillery Fan coil jednotky AIR CONDITIONING

V019-CZ-01. Mini chillery Modulární chillery Fan coil jednotky AIR CONDITIONING V019-CZ-01 Mini chillery Modulární chillery Fan coil jednotky 2019-2020 AIR CONDITIONING Mini chillery Sinclair DC inverterové Mini chillery používají moderní design a strukturu. Hydraulický modul je

Více

Bezdrátové dálkové ovládání CZ-RWSC2

Bezdrátové dálkové ovládání CZ-RWSC2 NOVÉ KOMERČNÍ PACi ELITE / STANDARD VOLITELNÉ OVLÁDÁNÍ S KOMPATIBILNÍ SE VŠEMI ŘEŠENÍMI PROPŘIPOJENÍ ECOi Dálkové ovládání s časovačem CZ-RTC2 Bezdrátové dálkové ovládání CZ-RWSC2 Zjednodušené dálkové

Více

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC-AR3

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC-AR3 KATALOG VRF JEDNOTKY -AR3 Moderní technologie s vysokou účinností Stejnosměrný (DC) motor Vysoká účinnost Nízký hluk Kompresory DC inverter Vysokotlaký typ Asymetrická spirálová konstrukce Rotor s permanentním

Více

TITAN GORENJE KLIMATIZACE S ENERGETICKOU ÚČINOSTÍ TEPELNÉHO ČERPADLA. LZE VYUŽÍT JAKO NEZÁVISLÝ ZDROJ TEPLA.

TITAN GORENJE KLIMATIZACE S ENERGETICKOU ÚČINOSTÍ TEPELNÉHO ČERPADLA. LZE VYUŽÍT JAKO NEZÁVISLÝ ZDROJ TEPLA. SUPER INOVACE Wi-fi funkce SUPER ÚČINNOST A +++ topení: SCOP 5,3 A +++ chlazení: SEER 9,0 SUPER VÝHODY Topení při venkovní teplotě až 30 C. TITAN GORENJE KLIMATIZACE S ENERGETICKOU ÚČINOSTÍ TEPELNÉHO ČERPADLA.

Více

Nástěnný typ - Standardní

Nástěnný typ - Standardní Nástěnný typ - Standardní Model: ASF18Ui-LF (RSG18LFCA / ROG18LFC) ASF24Ui-LF (RSG24LFCC / ROG24LFCC) ASF30Ui-LF (RSG30LFCA / ROG30LFT) RSG18LFCA RSG24LFCC RSG30LFCA 12 RS/ RSG24LFCC / RSG30LFCA 13 RSG24LFCA

Více

Přívodní ventilační jednotky BLAUBOX E Průtok vzduchu až 1520 m 3 /h

Přívodní ventilační jednotky BLAUBOX E Průtok vzduchu až 1520 m 3 /h Přívodní ventilační jednotky BLAUBOX E Průtok vzduchu až 1520 m 3 /h Popis: Ovladatelný přívod, ohřev a filtrace vzduchu. Připojitelný ke kruhovému potrubí Ø 100 až 315 mm. Vzhled: Kompaktní dvoustěnný

Více

ILTO W100. Technický popis. Funkce větrací jednotky ILTO W100 EC

ILTO W100. Technický popis. Funkce větrací jednotky ILTO W100 EC ILTO W100 Technický popis Větrací jednotka s kompletním vybavením a velmi účinným protiproudým měníkem a příslušenstvím pro instalaci na stěnu. Dvouplášťová ocelová konstrukce větrací jednotky je vyplněna

Více

Technický katalog 2017 / LCAC systémy

Technický katalog 2017 / LCAC systémy Technický katalog 2017 / 2018 LCAC systémy Chigo Group Guangdong Chigo Air Conditioning co., ltd. (člen Chigo Holding, Stock Code: 449.HK) byla založena v roce 1994 a nachází se ve významném čínském průmyslovém

Více

Nástěnné rekuperátory : AURAevo. AURAevo 1 MASTER. Bezdrátová komunikace Síťový provoz až do výše: 1 hlavní (MASTER) jednotka a 16 podřízených

Nástěnné rekuperátory : AURAevo. AURAevo 1 MASTER. Bezdrátová komunikace Síťový provoz až do výše: 1 hlavní (MASTER) jednotka a 16 podřízených Nástěnné rekuperátory : Bezdrátová komunikace Síťový provoz až do výše: 1 hlavní () jednotka a 16 podřízených () jednotek Automatický noční režim Vestavěné čidlo vlhkosti 1 Nástěnná pokojová větrací jednotka

Více

R32 MULTI SPLIT VENKOVNÍ JEDNOTKY

R32 MULTI SPLIT VENKOVNÍ JEDNOTKY 4 R32 MULTI SPLIT VENKOVNÍ JEDNOTKY CAC MULTI MU2R15 MU2R17 (Jednotky: mm) VENKOVNÍ JEDNOTKA MU2R15 UL0 MU2R17 UL0 Kompresor Typ Dvojitý rotační Dvojitý rotační Výkon * Chlazení Min / Nom / Max kw 0,9

Více

2 TRUBKOVÝ SYSTÉM TECHNICKÉ ÚDAJE

2 TRUBKOVÝ SYSTÉM TECHNICKÉ ÚDAJE KLIMATIZAČNÍ KAZETY 2 TRUBKOVÝ SYSTÉM TECHNICKÉ ÚDAJE 1 velikost KK 34 KK 51 KK 68 KK 80 max 450 510 624 768 jmenovitý vzduchový m3/h výkon střed 396 420 564 624 min 336 348 468 516 max 2,52 3,11 4,05

Více

Pro LG THERMA V? THERMA V

Pro LG THERMA V? THERMA V Pro LG THERMA V? Systém LG THERMA V je určen k vytváření jedinečných zákaznických hodnot, jako je úspora energie, komfort, snadné ovládání a služby, použitím vyspělých technologií. THERMA V Invertorová

Více

Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody!

Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody! VČETNĚ ČERPADLA TŘÍDY A VČETNĚ ČTYŘCESTNÉHO VENTILU OPTIMALIZOVANÝ VÝMĚNÍK TEPLA 1056 570 1010 (V Š H) VODNÍ PŘÍPOJKY R2 F Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody! Od 28 kw do 80 kw Hlavní výhody:

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2013 Energetický štítek Díky inovativní technologii jsou klimatizační jednotky bezpečné pro Váš domov. Kromě toho zaručují, že i prostředí ve Vaší kanceláři bude nejen přirozené

Více

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC - AR3, AR3H, AR3C

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC - AR3, AR3H, AR3C KATALOG VRF JEDNOTKY - AR3, AR3H, AR3C Moderní technologie s vysokou účinností Stejnosměrný (DC) motor Vysoká účinnost Nízký hluk Kompresory DC inverter Vysokotlaký typ Asymetrická spirálová konstrukce

Více

Komfortní řešení pro vaše bydlení

Komfortní řešení pro vaše bydlení Komfortní řešení pro vaše bydlení Nejrůznější využití Apartmány Rodinné domy Kanceláře Centralizovaná výroba chladu nebo tepla pro každou budovu nebo skupinu budov Kanálová klimatizace pro každý byt Ovladač

Více

CAC - KOMERČNÍ KLIMATIZACE 2014

CAC - KOMERČNÍ KLIMATIZACE 2014 CAC - KOMERČNÍ KLIMATIZACE 2014 LG invertorová technologie redukuje spotřebu elektrické energie Společnost LG se může pochlubit vyvinutím nové, vysoce účinné invertorové technologie, díky níž dosahuje

Více

EHS Tepelná čerpadla

EHS Tepelná čerpadla EHS Tepelná čerpadla Ekologické a výkonné řešení pro vytápění i chlazení 2017/2018 Stále vytápíte plynem nebo pevnými palivy? Nastal čas pro efektivní a ekologické řešení Samsung EHS Co je tepelné čerpadlo?

Více

Opláštění Opláštění je vyrobeno z dvouvrstvého aluzinku s 20mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny.

Opláštění Opláštění je vyrobeno z dvouvrstvého aluzinku s 20mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny. Rekuperační jednotky VUT 300 E2V EC Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 300 m 3 /h, dvěma elektrickými ohřívači pro studené klima a účinností rekuperace až 95 % v tepelně a zvukově izolovaném

Více

Plynové teplovzdušné jednotky Monzun. Monzun VH/CV. Dodávaná výkonová řada 15-93 kw

Plynové teplovzdušné jednotky Monzun. Monzun VH/CV. Dodávaná výkonová řada 15-93 kw Plynové teplovzdušné Monzun Plynové Monzun jsou určeny pro teplovzdušné vytápění, případně větrání místností a průmyslových hal. Z hlediska plynového zařízení se jedná o otevřené nebo uzavřené spotřebiče

Více

ILTO W80. Technický popis. Funkce větrací jednotky ILTO W80

ILTO W80. Technický popis. Funkce větrací jednotky ILTO W80 ILTO W8 Technický popis Větrací jednotka s kompletním vybavením a velmi účinným protiproudým měníkem a příslušenstvím pro instalaci na stěnu. Dvouplášťová ocelová konstrukce větrací jednotky je vyplněna

Více

V017-CZ-02. Mini chillery Modulární chillery Fan coil jednotky AIR CONDITIONING

V017-CZ-02. Mini chillery Modulární chillery Fan coil jednotky AIR CONDITIONING V017-CZ-02 Mini chillery Modulární chillery Fan coil jednotky 2017 2018 AIR CONDITIONING 2 Mini chillery Sinclair DC inverterové Mini chillery používají moderní design a strukturu. Hydraulický modul je

Více

> Chlazení. > Topení Topení <

> Chlazení. > Topení Topení < Systém Multi V Sync II umožňuje současně provoz v režimu chlazení i topení. Systém je navržen pro dosažení optimálních podmínek při odlišných požadavcích na chlazení / topení v jednotlivých místnostech,

Více

RAV-SM806BTP-E RAV-SM804ATP-E

RAV-SM806BTP-E RAV-SM804ATP-E light commercial RAV mezistropní jednotka Digital Inverter Technická data tepelné čerpadlo SM566BTP-E SM564ATP-E SM806BTP-E SM804ATP-E SM1106BTP-E SM1104ATP-E SM1406BTP-E SM1404ATP-E SM1606BTP-E SM1603AT-E

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY KATALOG 2015-2016. www.kostecka.net

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY KATALOG 2015-2016. www.kostecka.net KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY KATALOG 2015-2016 www.kostecka.net PŘEDNOSTI PRODUKTŮ DAITSU TURBO UMOŽŇUJE RYCHLÉ DOSAŽENÍ POŽADOVANÝCH TEPLOT A ZAJIŠTĚNÍ PŘÍJEMNÉHO POKOJOVÉHO KLIMA. AKTIVNÍ KARBONOVÝ FILTR MÁ

Více

Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty

Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty Větrací jednotky s rekuperací tepla Sentinel Totus REGULUS spol. s r.o. Do Koutů 1897/3, 143 00 Praha 4 Tel.: 241 764 506, Fax: 241 763 976 E-mail: obchod@regulus.cz

Více

2 0 1 3 / 1 4. Klimatizace

2 0 1 3 / 1 4. Klimatizace 2 0 1 3 / 1 4 Ceník Klimatizace Preisliste AIRCONDITIONING 2 I TOSHIBA Podmínky měření pro klimatizační jednotky Toshiba: Chlazení: Topení: Rozvod chladiva: Hladina akust. tlaku *: vnitřní teplota 27 C

Více

Komerční jednotky U-MATCH s chladivem

Komerční jednotky U-MATCH s chladivem Novinka Komerční jednotky U-MATCH s chladivem 2018 O značce Připraveno na Seznamte se s Gree Společnost Gree má více než 25 let zkušeností s výrobou a distribucí klimatizací Gree po celém světe. S roční

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2013 ENERGETICKÝ ŠTÍTEK Díky inovativní technologii jsou klimatizační jednotky bezpečné pro Váš domov. Kromě toho zaručují, že i prostředí ve Vaší kanceláři bude nejen přirozené

Více

DAIKIN Podstropní jednotka s jedním výdechem: Nenápadná, štíhlá & výkonná

DAIKIN Podstropní jednotka s jedním výdechem: Nenápadná, štíhlá & výkonná DAIKIN s jedním výdechem: Nenápadná, štíhlá & výkonná s jedním výdechem FHQB / RZQ, RZQS, RXS Díky ploché konstrukci je možné použít tuto jednotku v prostoru bez podhledu. Nezanedbatelný je také dosah

Více

REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA

REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA Řešení s tepelnými čerpadly pro jednoduchou nástěnnou montáž Série RVT-ARCTIC 1-2014 Kvalita se systémem REMKO DODAVATEL SYSTÉMŮ ORIENTOVANÝ NA ZÁKAZNÍKY PO

Více

Jednotky přesné klimatizace

Jednotky přesné klimatizace Jednotky přesné klimatizace Přinášíme vám technologii úpravy vzduchu pro IT 130 Telekomunikační aplikace @DNOVA 2,5 26 132 Jednotky přesné klimatizace INNOV@ 6 128 134 Jednotky přesné klimatizace INNOV@

Více

4 TRUBKOVÝ SYSTÉM TECHNICKÉ ÚDAJE

4 TRUBKOVÝ SYSTÉM TECHNICKÉ ÚDAJE KLIMATIZAČNÍ KAZETY 4 TRUBKOVÝ SYSTÉM TECHNICKÉ ÚDAJE 1 velikost KK 68 KK 80 624 768 jmenovitý vzduchový m3/h výkon střed 564 624 min 468 516 3,2 3,8 jmenovitý chladící kw výkon střed 2,8 3,2 min 2,4 2,7

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA EnviMatic HC

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA EnviMatic HC VÝROBNÍ ŘADA KLIAIZAČNÍ JEDNOKA Enviatic HC Řada Enviatic HC je inovovanou řadou jednotek Enviatic H. Disponuje pracovním režimem cirkulace a dochlazování vnitřního vzduchu, čehož je využito při letních

Více

Daiseikai Briliantní úprava vzduchu

Daiseikai Briliantní úprava vzduchu Daiseikai Briliantní úprava vzduchu 4,18 EER Daiseikai: inspirováno přírodou! Značka Toshiba je déle než 30 let symbolem pro výzkum, vývoj a inovaci klimatizačních systémů. Výsledkem je nabídka zařízení

Více

TEPELNÁ ČERPADLA S MĚNIČEM. měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení.

TEPELNÁ ČERPADLA S MĚNIČEM. měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení. TEPELNÁ ČERPADLA S MĚNIČEM Tepelné čerpadlo Nelumbo s frekvenčním měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení. Kvalitní komponenty Bezproblémový

Více

Mitsubishi Electric - chlazení s vizí // Nové 4 cestné kazetové jednotky - Eurorastr

Mitsubishi Electric - chlazení s vizí // Nové 4 cestné kazetové jednotky - Eurorastr Mitsubishi Electric - chlazení s vizí // Nové 4 cestné kazetové jednotky - Eurorastr VÝHODY NA PRVNÍ POHLED 02 PŘEDNOSTI // Extrémně kompaktní design S potřebnou montážní výškou 245 mm je umožněna instalace

Více

Klimatizační technika 2015. Nastavte si svoje počasí

Klimatizační technika 2015. Nastavte si svoje počasí Klimatizační technika 2015 Nastavte si svoje počasí Klimatizační jednotky AYRTON pro vás snadno vytvoří tu správnou domácí pohodu a příjemné klima ve všech typech bydlení, v kancelářích, u lékaře i na

Více

2015 / 16 CENÍK. Klimatizace a tepelná čerpadla

2015 / 16 CENÍK. Klimatizace a tepelná čerpadla 2015 / 16 CENÍK Klimatizace a tepelná čerpadla Platnost ceníku: 1. březen 2015 29. únor 2016 Případné změny, typové rozdíly a tiskové chyby vyhrazeny. RESIDENTIAL RAS PŘEHLED vnitřní jednotky....................................................................

Více

www.lg.cz infolinka 810 555 810

www.lg.cz infolinka 810 555 810 Společnost LG Electronics CZ, s.r.o. neručí za tiskové chyby, které se mohou v katalogu vyskytnout. Změna technických parametrů bez předchozího ohlášení je možná. Použití jakékoliv části obsahu katalogu

Více

Klimatizační jednotky Multi Split. LG Multi Systém nové generace

Klimatizační jednotky Multi Split. LG Multi Systém nové generace 54 LG Multi Systém nové generace 13 modelů typů vnitřních jednotek modelů venkovních jednotek S Invertní technologií S PFC řízením invertního kompresoru & technologií frekvenčního řízení vnitřních jednotek

Více

Funkce: instalace / údržba

Funkce: instalace / údržba Funkce: instalace / údržba Připojení čerstvého vzduchu Auto Restart Restart po výpadku elektrického napětí Přes standardní napojení je možné přivést do prostoru čerstvý vzduch. Množství čerstvého vzduchu

Více

Automatické osušení výparníku FP-51BA3/D-K 2,5 / 3, / 50 /2 / (12) 15,6. 43 mm. 940 x 200 x 298 mm. 845 x 180 x 275.

Automatické osušení výparníku FP-51BA3/D-K 2,5 / 3, / 50 /2 / (12) 15,6. 43 mm. 940 x 200 x 298 mm. 845 x 180 x 275. Fan coilové jednotky fungují na bázi konvektoru, kde je chladicím nebo otopným médiem voda. K tomuto účelu musí být připojeny k centrálnímu zdroji vody, tedy k chilleru či tepelnému čerpadlu. Se všemi

Více

1. Produktová řada Venkovní jednotky

1. Produktová řada Venkovní jednotky 1. Produktová řada Venkovní jednotky Název modelu F5MDV 200 BR F5MDV 260 BR Rozměr těla (mm) Šířka: 1120 Výška:1558 Hloubka: 400 Šířka: 1120 Výška:1558 Hloubka: 400 Čistá/hrubá hmotnost (kg) Napájení 137/153

Více

EHS Tepelná čerpadla. Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení

EHS Tepelná čerpadla. Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení EHS Tepelná čerpadla né a ekologické řešení pro vytápění i chlazení Lineup EHS Split Dokonalý topný výkon EHS mono EHS split Udržuje perfektní klima v každém ročním období Samsung EHS Split je nejnovější

Více

M S MBA U 09 H R F N1 Q R D0 W MB MA MT EA N1 N8 R32 CHLADICÍ MÉDIUM Automatické znovuspuštění Režim turbo Automatický režim spánku Nouzový režim Venkovní ventilátor s 5 rychlostmi 1W pohotovostní režim

Více

MOBILE SERIE AMC-09A AMC-12C

MOBILE SERIE AMC-09A AMC-12C MOBILE SERIE AMC-09A AMC-12C Funkce autoochrany Nezávislé odvlhčování Mikroprocesorové ovládání Rotační kompresor Výměnný fi ltr 24 hodinový časovač Ohleduplné k životnímu prostředí Záruční doba 2 roky

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2017

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2017 KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2017 LG POSKYTUJE KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ V ÚSPORÁCH ENERGIE Od té doby co jsme v roce 1968 vyrobili první klimatizaci v Koreji, zůstává společnost LG na špičce ve vývoji klimatizačních

Více

Rekuperace Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Rekuperace Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Rekuperace Rekuperace Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. centrální rekuperace recovair VAR 260/4 a VAR 360/4 decentrální rekuperace recovair VAR 60/4 recovair VAR 260/4 a VAR 360/4

Více

Užijte si čistý, tichý a pohodlný život s klimatizačními jednotkami Multi V

Užijte si čistý, tichý a pohodlný život s klimatizačními jednotkami Multi V Multi V invertor nabízí největší výkony pro vysokopodlažní budovy a zaručuje ekonomický provoz s vysokou energetickou účinností a nižšími náklady na instalaci. Jsme hrdi, že můžeme představit systém s

Více

KLIMATIZACE - 2008 PŘEHLED PRODUKTŮ KLIMATIZAČNÍ TECHNIKY - SPLIT SYSTÉM - CENTRÁLNÍ SRV SYSTÉM

KLIMATIZACE - 2008 PŘEHLED PRODUKTŮ KLIMATIZAČNÍ TECHNIKY - SPLIT SYSTÉM - CENTRÁLNÍ SRV SYSTÉM KLIMATIZACE - 2008 PŘEHLED PRODUKTŮ KLIMATIZAČNÍ TECHNIKY - SPLIT SYSTÉM - CENTRÁLNÍ SRV SYSTÉM 1 2 OBSAH Název: Strana: Nástěnné splity R407C 4-5 Nástěnné splity R410A 6-7 Nástěnné Multi splity R410A

Více

Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody

Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev 30 KKZ je stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody o objemu 150 litrů, který splňuje nejnáročnější

Více

LG Electronics CZ s.r.o.

LG Electronics CZ s.r.o. Společnost LG Electronics CZ, s.r.o. neručí za tiskové chyby, které se mohou v katalogu vyskytnout. Změna technických parametrů bez předchozího ohlášení není možná. Použití jakékoliv části obsahu katalogu

Více

Kompaktní kondenzační jednotky se vzduchem chlazeným kondenzátorem pomaloběžné ventilátory 500 ot./min tichý chod provoz do venkovní teploty -15 C

Kompaktní kondenzační jednotky se vzduchem chlazeným kondenzátorem pomaloběžné ventilátory 500 ot./min tichý chod provoz do venkovní teploty -15 C Chladící výkon: 20 až 150 kw Kompaktní kondenzační jednotky se vzduchem chlazeným kondenzátorem pomaloběžné ventilátory tichý chod provoz do venkovní teploty -15 C POUŽITÍ Kondenzační jednotky CONDENCIAT

Více

www.kovosluzbaots.cz

www.kovosluzbaots.cz KLIMATIZACE 2015 www.kovosluzbaots.cz 1 www.kovosluzbaots.cz Vraňany Praha České Budějovice Brno DALŠÍ SORTIMENT Z NAŠÍ NABÍDKY V KATOLOGU DALŠÍ SORTIMENT Z NAŠÍ NABÍDKY V KATALOGU Chladicí zařízení Autoklimatizace

Více

Protiproudé rekuperační jednotky : CRHE H BAAF

Protiproudé rekuperační jednotky : CRHE H BAAF Protiproudé rekuperační jednotky : RHE H F RHE E P EVO-PH -F\ SH (vodní) Vysoká účinnost (95%) E motory Plynule regulovatelné množství vzduchu Možnost vestavného elektrického dohřevu nebo chlazení Snadná

Více

ISIS Recover. Větrací jednotky. Rekuperační jednotky. Charakteristika. Rozměry. Funkční schéma. Katalog produktů 2011 / 2012 HR-A-03-V-G4-E-1-60

ISIS Recover. Větrací jednotky. Rekuperační jednotky. Charakteristika. Rozměry. Funkční schéma. Katalog produktů 2011 / 2012 HR-A-03-V-G4-E-1-60 Charakteristika Nástěnná vertikální instalace Vzduchový a 5 m /h Diagonální rekuperátor s účinností až 9 % nebo křížový rekuperátor s účinností až Rozměry HR-A--V-G4-E-1-6 6 % Elektrický drátkový dohřev

Více

Stylový design panelu. Prouděním vzduchu ze čtyř různých směrů 4-cestné kazetové jednotky dopraví vzduch do všech koutů místnosti.

Stylový design panelu. Prouděním vzduchu ze čtyř různých směrů 4-cestné kazetové jednotky dopraví vzduch do všech koutů místnosti. 102 4-cestné kazetové jednotky Prouděním vzduchu ze čtyř různých směrů 4-cestné kazetové jednotky dopraví vzduch do všech koutů místnosti. WIDE HIGH FRESH WIDE ŠIROKÁ LAMELA OCHRANA PROTI ZNEČIŠTĚNÍ STROPU

Více

LG MULTI V IV. 4. generace LG invertorového kompresoru

LG MULTI V IV. 4. generace LG invertorového kompresoru LG 4. generace LG invertorového kompresoru Nový scroll invertorový kompresor a BLDC motor optimalizují účinnost při částečném zatížení, při snížení hmotnosti až o 5 % a rozšíření provozní frekvence ze

Více

Komfortní. Kvalita se systémem

Komfortní. Kvalita se systémem Komfortní KLIMATIZAČNÍ PŘÍSTROJE Invertorové nástěnné a parapetní jednotky Invertorové stropní kazetové jednotky Invertorové multisplitové klimatizační systémy Multisplitové klimatizační systémy Kvalita

Více

Filtry Vstupní a výstupní G4 vestavěné filtry zajišťují filtraci sání a odtahu vzduchu. U některých jednotek lze použít vstupní filtr F7.

Filtry Vstupní a výstupní G4 vestavěné filtry zajišťují filtraci sání a odtahu vzduchu. U některých jednotek lze použít vstupní filtr F7. Rekuperační jednotky VUT PE EC VUT PW EC Energeticky úsporné podstropní rekuperační jednotky s kapacitou až 4000 m 3 /h(vut PE EC) a 3800 m 3 /h(vut PW EC) a účinností rekuperace až 90 % v tepelně a zvukově

Více

Technické údaje SI 75TER+

Technické údaje SI 75TER+ Technické údaje SI 75TER+ Informace o zařízení SI 75TER+ Provedení - Zdroj tepla Solanky - Provedení Univerzální konstrukce reverzibilní - Regulace WPM 2007 integrovaný - Místo instalace Indoor - Výkonnostní

Více

KATALÓGOVÉ LISTY SLZ-KF25-60VA. Single split. Inštalačné dáta

KATALÓGOVÉ LISTY SLZ-KF25-60VA. Single split. Inštalačné dáta KATALÓGOVÉ LISTY Inštalačné dáta Single split SLZ-KF25-0VA CS-MTRADE Slovensko s.r.o., Vajanského 58, 921 01 Pieš any Tel: 033/774270, E-mail: klimatizacia@csmtrade.sk SLZ 4-cestné kazetové jednotky SLZ-KF

Více