Nabízené akce si prosím předem objednejte na těchto kontaktních adresách: Městská knihovna Český Těšín, Ostravská 67

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nabízené akce si prosím předem objednejte na těchto kontaktních adresách: Městská knihovna Český Těšín, Ostravská 67"

Transkript

1

2 Městská knihovna Český Těšín Ostravská 67, Český Těšín tel.: Nabízené akce si prosím předem objednejte na těchto kontaktních adresách: Městská knihovna Český Těšín, Ostravská 67 Oddělení pro děti, tel.: Šárka Linzerová, Barbora Sekulová Studovna a čítárna, tel.: Renáta Nevelöšová studovna@knihovnatesin.cz Městská knihovna Český Těšín, Havlíčkova 6 Oddělení pro děti, tel.: Kateřina Šildrová, Ing. Ewa Sikora sildrova@knihovnatesin.cz Městská knihovna Český Těšín - Svibice, Slovenská 1 Oddělení pro děti a dospělé, tel.: Ing. Lenka Franková svibice@knihovnatesin.cz Oddělení hudby a umění, tel.: Jana Stránská ohu@knihovnatesin.cz

3 Městská knihovna Český Těšín, Ostravská ul. Městská knihovna Český Těšín, Havlíčkova ul. Městská knihovna Český Těšín - Svibice, Slovenská ul. Kulturní kalendář pro školy Poklady z Těšínské truhly, 20. září 2013 V rámci přeshraniční česko-polské akce se uskuteční besedy s těšínskou básnířkou Renatou Putzlacher a zábavné soutěţe zaměřené na regionální historii. Týden knihoven, 30. září - 7. října 2013 Celostátní akce na podporu čtenářství. Školy se mohou zúčastnit výtvarného workshopu s ilustrátorem Jiřím Fixlem. Nabídku sledujte v Kulturním zpravodaji města. Prvňáčci, hurá do knihovny! únor 2014 Projekt na podporu dětského čtenářství. Během února mohou všechny 1. ročníky navštívit některou z výše uvedených knihoven. Prvňáčci se mohou zaregistrovat jako čtenáři knihovny bez registračního poplatku, zúčastnit se zajímavých vědomostních soutěţí a být slavnostně pasování Rytíře krásného slova. Březen měsíc čtenářů 2014 Celostátní akce na podporu čtenářství. Mimořádná nabídka literárních pořadů pro děti, mládeţ ve všech knihovnách ve městě. Nabídku sledujte v Kulturním zpravodaji města. Literární festival Čtení nad Olzou, května 2014 V průběhu týdne proběhnou v knihovnách setkání se spisovateli a ilustrátory knih pro děti, autorská čtení, zajímavé besedy, výstavy s kniţní tématikou. V rámci festivalu proběhne soutěţ ve tvůrčím psaní pro děti Staň se spisovatelem s Ivonou Březinovou. Soutěţ na téma Můj hustej den, bude vyhlášena v listopadu 2013, ukončena v květnu Dne proběhne motivační workshop s autorkou. Plakáty k akci budou k dispozici ve škole, informace na webu knihovny, v Kulturním zpravodaji města. Čtenářský maratón prvňáčků, května 2014 V čtenářském maratónu se prvňáčci ze všech těšínských škol budou v knihovnách prezentovat, jak se naučili během prvního roku číst. Cílem a hlavní myšlenkou je přiblíţit nejmenším ţákům hravým a nenásilným způsobem četbu, která nemusí nutně znamenat pouze povinnost spojenou s přípravou do školy. Čtení proběhne ve výše uvedených knihovnách. Čte celá třída, celoročně Zaregistrujte v knihovně svou třídu a navštěvujte knihovnu společně jako třída. Připravíme vám tituly na poţadované téma, se kterými můţete ve vyučování pracovat. Setkání můţete spojit s besedou.

4 Městská knihovna Český Těšín, Ostravská ul. Městská knihovna Český Těšín, Havlíčkova ul. Městská knihovna Český Těšín - Svibice, Slovenská ul. Knihovnické lekce Poprvé v knihovně - 1. ročník Co je knihovna, jak se stát čtenářem knihovny, základní pojmy kniha, časopis, autor, ilustrátor, hygiena četby. Dům plný knih - 2. ročník Opakování základních pojmů, označení a uspořádání kniţního fondu, beletrie, vstupní informace o naučné literatuře. Zásady chování v knihovně. Kniha a její tvůrce - 3. ročník Tvůrci knihy - autor, ilustrátor, překladatel, nakladatel. Uţ se vyznám v knihovně - 4. a 5. ročník Seznámení se všemi sluţbami knihovny. Výklad o uspořádání beletrie a naučné literatury, samostatné vyhledávání knih. Pracujeme s katalogem - 6. a 7. ročník Výklad o pravidlech katalogizačního záznamu, práce s lístkovým nebo elektronickým katalogem. Naučná literatura, informační prameny - 8. a 9. ročník Systematické uspořádání naučné literatury, mezinárodní desetinné třídění. Primární a sekundární informační prameny, příruční knihovna, informační sluţby studovny, praktická cvičení se slovníky a encyklopediemi, elektronický informační systém. Knihovnické lekce pro ţáky 4. aţ 5. tříd je moţno doplnit ukázkami práce s dětskými výukovými i zábavnými programy na CD-ROM.

5 Městská knihovna Český Těšín, Ostravská ul. Tematické besedy pro ročník Máme doma zvířátko - 1. a 2. ročník Jak se chovat ke svým domácím mazlíčkům. Povídání o jaru 1. aţ 3. ročník Jarní svátky - Velikonoce, Den matek, pranostiky, hádanky, básničky. Povídání o podzimu - 1. aţ 3. ročník Podzimní příběhy, hádanky, básničky, soutěţ. Ilustrátoři dětských knih - 2. a 3. ročník Seznámení s ilustrátory, malá soutěţ. Pověsti našeho kraje - 3. a 4. ročník Slezské pověsti v dílech slezských a moravských autorů, zaměřeno na pověsti z Těšínska. Moje město - 3. a 4. ročník Beseda s prezentací o minulosti i přítomnosti Českého Těšína. Literární ţánry - 3. a 4. ročník Seznámení s rozdělením literatury, ukázky knih jednotlivých ţánrů, zajímavé úryvky. Detektivky a vše kolem - 4. a 5. ročník Slavní detektivové, pátrání, soutěţení. Detektivky pro děti. Čtenářská abeceda - 4. a 5. ročník Čtenářské znalosti od A do Z - seznámení s pojmy, které se týkají knih a knihovny (prezentace). Soutěţení s češtinou - 4. a 5. ročník Soutěţení s češtinou a literaturou, slovíčky a písmenky. Jsme Evropané. Známe Evropu? - 4. a 5. ročník Soutěţ, kde vyuţijete své znalosti i důvtip. Bajky - 4. a 5. ročník Povídání o bajkách a jejich tvůrcích (Ezop, La Fontaine, Krylov). Svět dinosaurů - 4. a 5. ročník Povídání o světě dinosaurů, ukázky encyklopedií. Dinosauří luštěniny - 4. a 5. ročník Soutěţení pro děti, které se jiţ zúčastnily besedy Svět dinosaurů. Pravěcí lidé - 4. a 5. ročník Povídání o pravěku, o ţivotě pralidí, ukázky knih a zajímavé úryvky.

6 Vánoční zvyky - 1. aţ 5. ročník Vánoční povídání pro všechny děti s poslechem koled. Další akce a výtvarné soutěţe: Sledujte propagaci v Kulturním zpravodaji, na letácích a Besedy si můţete objednat u Šárky Linzerové, Barbory Sekulové.

7 Městská knihovna Český Těšín, Ostravská ul. Tematické besedy pro ročník Znám kraj, ve kterém ţiji - cyklus besed s regionální tematikou: Historie Těšína v pověstech Slezské pověsti těšínského regionu, beseda s ukázkami. Kulturní památky města Českého Těšína Architektonické památky našeho města, beseda s prezentací. Kdo je kdo Historické osobnosti, které proslavily Těšín, beseda s prezentací. Jak se ţilo v rodině na Těšínsku Rodinné zvyky a obyčeje na Těšínsku. Další nabídka: Vánoční zvyky a obyčeje Tradice vánoc u nás a ve světě. Cesta knihy ke čtenáři Vznik a vývoj písma a psacích pomůcek, beseda s prezentací. Cesta čtenáře od knihy k e-knize Vznik knihtisku, historie tištěné knihy, e-knihy současnosti, beseda s prezentací a ukázkou čtečky knih. Ţivot za ostnatým drátem očima dětí Hanin kufřík a jiná díla o holocaustu pro dětského čtenáře, beseda s prezentací. Vstupte do tajemného světa napětí a fantazie Fantasy literatura, seznámení s autory a nabídka knih s touto tématikou, beseda s prezentací. Staré řecké báje tak trochu jinak Nejdůleţitější bohové starověkého Řecka a různé zajímavosti z řecké mytologie (mystické bytosti a stvoření, záhadné předměty a události), beseda s prezentací. Povídky z jedné a druhé kapsy - 8. aţ 9. ročník Povídání o ţivotě a díle Karla Čapka, beseda s ukázkami děl a prezentací. Jak nám to jde hezky česky - i s češtinou můţe být veselo Zábavný český jazyk a jeho zajímavosti při tvorbě slov. Hry a soutěţe, při kterých ţáci zapojují svou fantazii. Jména tajemství zbavená Beseda o vzniku jmen, příjmení a zeměpisných názvů. Beseda s prezentací.

8 Evropa a její literární hrdinové - 6. aţ 7. ročník Společně procestujeme evropské státy a seznámíme se s jejich rodným jazykem a literárními hrdiny, beseda s prezentací. Historie upovídaného kreslení Kreslené obrázky v knihách i v časopisech. Komiks jako výrazný zábavný i kulturní fenomén. Beseda s prezentací. Šťastná to ţena? Jak to bylo doopravdy s Babičkou. Skutečné osudy postav v Babičce Boţeny Němcové. Beseda s prezentací. Uţ vím, co si přečtu Tipy na vhodnou četbu, nabídka z nových knih. Divy světa Divy světa vznikají dodnes jiţ od antických dob a obsahují nejvíce obdivované přírodní divy a lidské stavby, beseda s prezentací. Létat se dá i bez křídel Beseda pomáhá mládeţ motivovat ke čtení krásné literatury, jeţ zpracovává téma handicapu. Další akce a výtvarné soutěţe: Sledujte propagaci v Kulturním zpravodaji, na letácích a Uvedené besedy si můţete objednat u Renáty Nevelöšové.

9 Městská knihovna Český Těšín, Havlíčkova ul. Tematické besedy pro ročník Ţabky a ţabičky - MŠ Pro děti ze školičky. Povídání a tvoření o obyvatelích rybníka. Farma - MŠ a 1. ročník Interaktivní povídání a hraní o tom, jak to chodí na farmě. Skřítkové - MŠ, 1. aţ 2. ročník Lesní skřítkové nás provedou lesem, poznáváním stromů, hub a bylin. Hrajeme si s kníţkami - 1. aţ 3. ročník Hry a zábavné hádanky o knihách a v knihách. Pohádky z celého světa - 2. aţ 4. ročník Podíváme se tam, kde jste ještě moţná nebyli a zjistíme, zda se na jiném kontinentu vyprávějí pohádky stejně. Uţ to zvládnu! - 2. aţ 4. ročník Nápady a návody jak zvládnout běţné i sloţité situace v ţivotě. Za strašidly do měst a městeček - 3. aţ 5. ročník Putování po městech za strašidly, o kterých jste moţná ještě neslyšeli. Staň se ilustrátorem - 3. aţ 5. ročník Nejznámější čeští ilustrátoři dětem (Born, Sekora, Pilař, Trnka, Čapek, Miller, Šalamoun, Zmatlíková, Lada). Internet hravý či dravý? - 2. aţ 5. ročník Bezpečnost na internetu. Co jste moţná ani netušili. Titanic - 2. aţ 5. ročník Staňte se pasaţéry jedné z nejznámějších zaoceánských lodí a proţijte dobrodruţně - naučnou plavbu. Vánoce jsou prima i tam, kde není zima! - 1. aţ 5. ročník Vyprávění o vánočních tradicích a zvycích ve světě. Easter, čili Velikonoce - 1. aţ 5. ročník Velikonoční tradice ve světě. Jak se rodí kníţka - 3. aţ 5. ročník Od nápadu autora aţ po polici v knihkupectví a knihovně.

10 Současní čeští spisovatelé dětem - 3. aţ 5. ročník Seznamte se prosím Kratochvíl, Krolupperová, Braunová, Pospíšilová, Goldflam, Svěrák, Baňková. Vodníci, Černá kněţna, Spící vojsko, Zlatohlavec - 3. aţ 5. ročník Za pověstmi Těšínského Slezska. Neobyčejné město Těšín - 3. aţ 5. ročník Zajímavosti o našem městě. Stará řemesla - 5. a 6. ročník Zapomenutá řemesla, zapomenutá slova, pranostiky a knihy, ve kterých se s nimi setkáváme. Tisíc jizev - 5. a 6. ročník Dobrodruţné povídky z exotického prostředí. Hry, kvizy a další překvapení. Učení bez mučení - 6. aţ 9. ročník Tipy pro efektivnější učení. 5 nejdůleţitějších P pro správné učení. Komiks - 7. aţ 9. ročník Od vzniku aţ po současnost. J. R. R. Tolkien - 7. aţ 9. ročník V čem tkví úspěšnost knih tohoto spisovatele. Ţivot a jeho dílo. Kdyţ se řekne profese, aneb volba povolání - 8. aţ 9. ročník Proč nemůţe být kaţdá holka zpěvačkou a kaţdý kluk třeba prezidentem? Aneb vybrat si to správné povolání můţe být dřina. Všechny besedy obsahují multimediální prezentaci. Další akce a výtvarné soutěţe: Sledujte propagaci v Kulturním zpravodaji, na letácích a Besedy si můţete objednat u Kateřiny Šildrové a Ing. Ewy Sikory.

11 Biblioteka Miejska Czeski Cieszyn, ul. Havlíčka Lekcje biblioteczne Klasa 1 Klasa 2 Klasa 3 Klasa 4 Klasa 5 Klasa 6 Klasa 7 Nareszcie będę czytelnikiem! - wstępna lekcja biblioteczna dla pierwszoklasistów (przed uroczystym pasowaniem). Książka i biblioteka - co to jest biblioteka, zasady korzystania z biblioteki, układ książek na półkach, higiena czytania. Historia książki - krótka historia pisma, materiałów i formy książki. Z czego składa się książka - budowa zewnętrzna i wewnętrzna książki. Katalogi alfabetyczne - zasady szukania książek według katalogu autorskiego i tytułowego. Katalogi rzeczowe, katalogi elektroniczne - zaznajomienie z katalogiem przedmiotowym i systematycznym, szukanie książek w katalogach elektronicznych. Księgozbiór podręczny biblioteki - do czego służą encyklopedie i słowniki. Pogadanki Bohaterowie baśni - przedszkola, kl. I-II Kto zamieszkuje w królestwie baśni? Rogaś, Bursztynek, Sapcio i inni - kl. II-IV Zwierzęta bohaterami książek dla dzieci. Jest taki dzień - kl. II-V Poezja i zwyczaje Bożego Narodzenia. Wielkanoc - kl. III-V O tym, jak kiedyś świętowano - tradycja i współczesność. Cieszyn - miasto nie byle jakie - kl. III-V O tym, z czego słynie miasto Cieszyn. Zaolziańscy pisarze dzieciom - kl. III-V Twórczość dla dzieci pisarzy regionalnych. Książka w życiu pomaga - kl. III-V Trudne sytuacje życiowe dzieci w książkach.

12 Trudne słowo ekologia - kl. I-V Pogadanka dla najmłodszych z okazji Dnia Ziemi. Rany Julek! - kl. II-V O Julianie Tuwimie na podstawie książki Agnieszki Frączek. Muminki i ich mama - kl. II-V W stulcie urodzin Tove Mariki Jansson ( ). Ilustracje wczoraj i dziś - kl. III-V Najwybitniejsi polscy ilustratorzy książek dla dzieci. O krakowskich psach i kleparskich kotach - kl. III-V Polskie miasta w baśni i legendzie. Nie tylko Koszmarny Karolek i Zuźka Zołzik - kl. III-V czyli co warto przeczytać. Dobre maniery na co dzień czy od święta? - kl. III-VI O zachowaniu się i kulturze osobistej. Od Koziołka Matołka po Bezgrzeszne lata - kl. III-VII W 130. rocznicę urodzin i 60. rocznicę śmierci Kornela Makuszyńskiego ( ). Alfred Szklarski i jego książki dla młodzieży - kl. VI-VII Co by tu wypożyczyć i przeczytać? - kl. VI-VIII O nowościach dla młodzieży w polskim księgozbiorze bibliotecznym. Śladami Czarnej Julki czyli Karwina, której już nie ma - kl. VI-IX Gustaw Morcinek i stara Karwina (w 50. rocznicę śmierci G.Morcinka ). Plecie jak Piekarski na mękach czyli porzekadła w naszej mowie - kl. VI-IX Jak powstały przysłowia, powiedzenia, co znaczą. Książka w życiu pomaga - kl. VI-IX Trudne sytuacje życiowe dzieci i młodzieży w książkach. Zaolziańscy pisarze dzieciom - kl. VI-IX Twórczość pisarzy regionalnych. Lekcje i pogadanki można zamawiać osobiście lub telefonicznie u inż. Ewy Sikory tel.: , sikora@knihovnatesin.cz Można również uzgodnić inne tematy pogadanek wg zapotrzebowania.

13 Městská knihovna Český Těšín - Svibice, oddělení pro děti & oddělení hudby a umění Tematické besedy pro ročník Pojďte s námi do pohádky - MŠ a 1. a 2. ročník Pohádkové povídání pro nejmenší. Zvířátka jsou naši kamarádi - MŠ, 1. a 2. ročník Povídání o zvířátkách, ukázky zvířecích dobrodruţství v dětské literatuře. Barevný svět kolem nás - MŠ, 1. a 2. ročník Povídání o barvách, jejich míchání a duze. Slovo, slovíčko, otevři se maličko - MŠ, 1. a 2. ročník Co všechno můţe schovávat jedno jediné slovo. Hrajeme si se zvuky - MŠ, 1. aţ 3. ročník Hádej co slyšíš? Na co všechno se dá hrát - MŠ, 1. aţ 3. ročník Povídání o hudebních nástrojích. Malované písničky - MŠ, 1. aţ 3. ročník Poslouchej a maluj. Znáte je? Písničky a ukázky z pohádek - 1. aţ 3. ročník Soutěţní klání na poli pohádek. Abeceda není věda - 1. ročník Hrátky s písmenky a slovíčky. Naše paní Helenka - 1. aţ 3. ročník Beseda o dětmi milované ilustrátorce Heleně Zmatlíkové. S prezentací. Hovory a hrátky se zvyky a svátky - 1. aţ 3. ročník Zábavné povídání o svátcích a zvycích v průběhu roku. S prezentací. Básničky jsou prima - 1. aţ 4. ročník Dětská poezie, hádanky a říkadla. Dávná dobrodruţství - 3. aţ 5. ročník Příběhy E. Štorcha a další kníţky o dobách dávno minulých. S prezentací. Ţáčkoviny - 3. aţ 5. ročník Tvorba Jiřího Ţáčka, doplňování básniček, hádanek a luštěnin. Narodil se Kristus Pán aţ 6. ročník Adventní svátky, vánoční zvyky a obyčeje, povídání o Vánocích u nás i v zahraničí. S prezentací.

14 Všech pět pohromadě - 3. aţ 5. ročník Povídání o pěti lidských smyslech. S prezentací. Těšíme se v Těšíně - 3. aţ 5. ročník Povídání o našem městě. S prezentací. Josef a Karel Čapkové dětem - 3. aţ 5. ročník Povídání o Pečovi, Ičkovi a jejich sestře Helence. Pálí vám to!? - 3. aţ 5. ročník Napínavá soutěţ s prezentací. Zábavná čeština I. a II aţ 6. ročník Hrátky se slovy, hádanky, kříţovky. Písničkáři dětem: J. Nohavica, Z. Svěrák, J. Samson - Lenk aţ 6. ročník Beseda s prezentací a hudebními ukázkami. Do třetice všeho dobrého - 3. aţ 7. ročník O příslovích, rčeních a pořekadlech formou hry. Masopust, fašank, ostatky - 4. aţ 7. ročník Od Tří králů do začátku předvelikonočního půstu. Hody, hody, doprovody - 4. aţ 7. ročník Proč a jak slavíme Velikonoce. S prezentací. Od sv. Jiří k sv. Václavu - 4. aţ 7. ročník Jak ţili a čemu věřili naši předkové od jara do podzimu. Letem Jestřába - 5. aţ 7. ročník Jaroslav Foglar a jeho odkaz v literatuře. Antonín Dvořák - skromný umělec - 4. aţ 9. ročník Beseda s prezentací a hudebními ukázkami. Janáčkovy Hukvaldy - 4. aţ 9. ročník Beseda s prezentací a hudebními ukázkami. Bedřich Smetana - umělec mimořádný svým dílem i osudem - 4. aţ 9. ročník Beseda s prezentací a hudebními ukázkami. Bohuslav Martinů - za Otvíráním studánek - 4. aţ 9. ročník Beseda s prezentací a hudebními ukázkami. O góralach na Těšínském Slezsku - 5. aţ 9. ročník Beseda s prezentací a ukázkou kroje. Uţ ţádné trapasy! - 5. aţ 9. ročník Společenské chování od A do Z. Kniha - přítel člověka - 5. aţ 9. ročník Jak vzniká kniha? Tajemství výroby knihy v historii a současnosti. S prezentací.

15 S moudrými o ţivotě - 6. aţ 9. ročník Doplňování citátů slavných a moudrých. Murphologie neboli Proč se všechno na tom světě hatí - 7. aţ 9. ročník Murphyho zákony platí i ve škole. Další akce a výtvarné soutěţe: Sledujte propagaci v Kulturním zpravodaji, na letácích a Besedy si můţete objednat u Ing. Lenky Frankové a Jany Stránské. Vydala Městská knihovna v Českém Těšíně, Počet výtisků: 50 ks.

KNIHOVNA ŠKOLÁM. www.knihovnatesin.cz

KNIHOVNA ŠKOLÁM. www.knihovnatesin.cz KNIHOVNA ŠKOLÁM www.knihovnatesin.cz KNIHOVNA ŠKOLÁM Městská knihovna Český Těšín Ostravská ul. Městská knihovna Český Těšín Havlíčkova ul. Městská knihovna Český Těšín - Svibice Slovenská ul. Vydala Městská

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Základní škola 1. - 2. třída Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Lekce informačního vzdělávání JÁ, KNÍŽKA A KNIHOVNA Seznámení s knihovnou; pojmy knihovna, knihkupectví, autor, ilustrátor; prohlídka

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová Mateřské školy a základní školy Vlasta Mračková Ivana Weissová Knihovnické lekce POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka trvání 45 minut) Hravou formou seznámíme děti s knihovnou

Více

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ 1. - 5. třída M Ě S T S K Á K N I H O V N A B Ř E C L A V - P O B O Č K Y P O Š T O R N Á, S T A R Á B Ř E C L A V A C H A R V Á T S K Á N O V Á V E S Podle možností

Více

Marie Kosková /308. Základní školy

Marie Kosková /308. Základní školy Marie Kosková 599 522 306/308 Základní školy Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ ANEB VÝLET DO ŘÍŠE POHÁDEK Určeno pro: 1. třídy ZŠ Termín realizace: 26. 2. - 8. 3. 2018 Seznámení s knihovnou,

Více

Základní škola a mateřská škola

Základní škola a mateřská škola Základní škola a mateřská škola Vlasta Mračková Ivana Weissová 599 522 321 Vlasta Mračková Ivana Weissová Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka

Více

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková 1. stupeň ZŠ Kontaktní osoby Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková VÁŽENÁ PANÍ UČITELKO, PANE UČITELI, pro letošní školní rok 2015/2016 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné

Více

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy)

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy) Tisková zpráva č. 12/2011 Nabídka vzdělávacích akcí pro školy Oddělení pro děti a mládež a hudební oddělení v Ústřední knihovně a obvodní knihovny Krajské knihovny Františka Bartoše připravily na školní

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová-Lutyně Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 Své návštěvy ohlaste, prosím, měsíc předem. Telefon:

Více

Ostravská ul. Knihovna školám. a tematických besed pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY na školní rok 2015/2016. Slovenská ul. www.knihovnatesin.cz

Ostravská ul. Knihovna školám. a tematických besed pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY na školní rok 2015/2016. Slovenská ul. www.knihovnatesin.cz Ostravská ul. Knihovna školám a tematických besed pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY na školní rok 2015/2016 Slovenská ul. www.knihovnatesin.cz Vážení přátelé, Městská knihovna připravila pro školní rok 2015/2016 nabídku

Více

Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12

Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12 Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12 Vlasta Mračková Ivana Weissová 599 522 321 Vlasta Mračková Ivana Weissová Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1.

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

Katalog lekcí a projektů pro mateřské a základní školy 2012/2013

Katalog lekcí a projektů pro mateřské a základní školy 2012/2013 Katalog lekcí a projektů pro mateřské a základní školy 2012/2013 1 Vážené paní ředitelky, vážení páni ředitelé, Vážené paní učitelky a vážení páni učitelé, Městská knihovna Louny si dovoluje navázat na

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE ŠKOLÁM

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE ŠKOLÁM Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE ŠKOLÁM Oddělení pro děti a oddělení pro dospělé čtenáře Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně připravilo na školní rok 2014/2015 plán

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2016/2017 upozornění Pořady objednávejte e-mailem, případně telefonicky každý všední den od 7:00 do 8:30 hodin.

Více

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová ZŠ 1. stupeň Kontaktní osoba Renata Sommerová Už se vyznám v knihovně Určeno pro: ZŠ 2. třída Termín realizace: říjen 2015 Seznámení s fondem knihovny, praktické ukázky dětské beletrie a naučné literatury,

Více

Městská knihovna Louny

Městská knihovna Louny Městská knihovna Louny Mírové náměstí 1 e-mail: mkl@mkl.cz www.mkl.cz Katalog knihovnických lekcí, kulturních pořadů a projektů pro školy všech typů Školní rok 2010/2011 1 Vážené paní ředitelky, vážení

Více

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Základní školy a víceletá gymnázia Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Oddělení pro dospělé hrabuvka@kmo.cz tel.: 599 522 300 Dr. Martínka 4 700 30 Ostrava-Hrabůvka ODDĚLENÍ

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2017/2018 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Nabídka besed pro mateřské školy, základní školy, střední školy a školní družiny

Nabídka besed pro mateřské školy, základní školy, střední školy a školní družiny Nabídka besed pro mateřské školy, základní školy, střední školy a školní družiny Městská knihovna Rakovník zasílá v rámci spolupráce se školami nabídku tematických besed, informačních a vzdělávacích lekcí.

Více

Vážení přátelé, Jana Galášová, ředitelka Městské knihovny Český Těšín

Vážení přátelé, Jana Galášová, ředitelka Městské knihovny Český Těšín A Vážení přátelé, Městská knihovna připravila pro školní rok 2017/2018 nabídku literárně vzdělávacích pořadů a lekcí informační výchovy pro všechny ročníky ZŠ a studenty odpovídajících ročníků gymnázia.

Více

Městská knihovna Louny Mírové náměstí 1 e-mail: mkl@mkl.cz www.mkl.cz. Katalog

Městská knihovna Louny Mírové náměstí 1 e-mail: mkl@mkl.cz www.mkl.cz. Katalog Městská knihovna Louny Mírové náměstí 1 e-mail: mkl@mkl.cz www.mkl.cz Katalog knihovnických lekcí a projektů pro školy všech typů Školní rok 2011/2012 1 Vážené paní ředitelky, vážení páni ředitelé, Vážené

Více

MĚSTSKÁ KNIHOVNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ oddělení pro děti a mládež ul. Zašovská 170 (u Rajky)

MĚSTSKÁ KNIHOVNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ oddělení pro děti a mládež ul. Zašovská 170 (u Rajky) MĚSTSKÁ KNIHOVNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ oddělení pro děti a mládež ul. Zašovská 170 (u Rajky) Nabídka tematických lekcí a informačního vzdělávání na školní rok 2016/2017 Prostory oddělení pro děti můžete využít

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015 1. POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která podává

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019. knihovna

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019. knihovna NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019 knihovna DĚTSKÉ ODDĚLENÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy na konkrétní měsíce. Rozděleny

Více

Hravé seznámení s mašinkou Tomášem a jeho kamarády. Auto, vlak, kolo, autobus nejsou jedinými dopravními

Hravé seznámení s mašinkou Tomášem a jeho kamarády. Auto, vlak, kolo, autobus nejsou jedinými dopravními NABÍDKA POŘADŮ pro školní rok 2018/2019 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, příspěvková organizace pobočka Královo Pole, Palackého 164 tel: 549 259 234, email: palackeho@kjm.cz vedoucí pobočky: Martina Bartáková,

Více

Nabídka besed pro MŠ a ZŠ

Nabídka besed pro MŠ a ZŠ Nabídka besed pro MŠ a ZŠ 2015/2016 POPIS: Besedy lze domluvit na jakýkoliv pracovní den v dopoledních hodinách. Na každou akci je nutné se přihlásit (osobně, telefonicky nebo emailem) alespoň týden předem,

Více

Pobočka Luna SNP 2206 Louny telefon: 415 671 570 e-mail: luna@mkl.cz. Katalog

Pobočka Luna SNP 2206 Louny telefon: 415 671 570 e-mail: luna@mkl.cz. Katalog Městská knihovna Louny Husova 2382 telefon: 415 652 167, 415 653 491 e-mail: mkl@mkl.cz www.mkl.cz Pobočka Luna SNP 2206 Louny telefon: 415 671 570 e-mail: luna@mkl.cz Katalog knihovnických lekcí, kulturních

Více

Určeno základním školám. Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz. Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba

Určeno základním školám. Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz. Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba Určeno základním školám Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba KNIHOVNA MĚSTA OSTRAVY, příspěvková organizace POBOČKA VIETNAMSKÁ 1541,

Více

Nabídka pro žáky ZŠ

Nabídka pro žáky ZŠ Nabídka pro žáky ZŠ 2016 2017 Nabízíme vám širší nabídku akcí, které Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm připravila pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2016 2017. Lze ji běžně využívat i mimo základní

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 1. VELKÝ PŘÍBĚH VEČERNÍČKŮ: Známé televizní večerníčky, které

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Základní školy Víceletá gymnázia. Bronislava Vaculová Marcela Kališová Ing. Eva Tallová

Základní školy Víceletá gymnázia. Bronislava Vaculová Marcela Kališová Ing. Eva Tallová Základní školy Víceletá gymnázia Bronislava Vaculová Marcela Kališová Ing. Eva Tallová KNIHOVNICKÉ LEKCE Cílem lekcí informačního vzdělávání je zvýšit informační a čtenářskou gramotnost dětí. Nenásilnou

Více

MĚSTSKÁ KNIHOVNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ oddělení pro děti a mládež ul. Zašovská 170 (u Rajky)

MĚSTSKÁ KNIHOVNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ oddělení pro děti a mládež ul. Zašovská 170 (u Rajky) MĚSTSKÁ KNIHOVNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ oddělení pro děti a mládež ul. Zašovská 170 (u Rajky) Nabídka tematických lekcí a informačního vzdělávání na školní rok 2017/2018 NABÍDKA TEMATICKÝCH LEKCÍ NA PODPORU

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2014/2015 kontakt dětské oddělení Monika Dolejší, Lenka Živná 569 400 484 detske@kkvysociny.cz m centrum 569

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2018/19 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2018/19 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2018/19 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy 60 min Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací

Více

Informativní lekce pro základní školy

Informativní lekce pro základní školy informativní lekce Přehled informativních lekcí ve škol. roce 2016/2017 Vážení přátelé, připravili jsme pro vás na školní rok 2016/2017 nabídku informativních lekcí pro předškolní děti z MŠ, žáky 1. až

Více

KNIHOVNA ŠKOLÁM. www.knihovnatesin.cz

KNIHOVNA ŠKOLÁM. www.knihovnatesin.cz KNIHOVNA ŠKOLÁM www.knihovnatesin.cz KNIHOVNA ŠKOLÁM Městská knihovna Český Těšín Ostravská ul. Městská knihovna Český Těšín Čítárna a kavárna AVION NOIVA 2014/2015 Vážení přátelé, Městská knihovna připravila

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

Nabídka pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016

Nabídka pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016 Nabídka pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016 Vážení přátelé, Nabízíme vám přehled akcí, které Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm připravila pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016.

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

Čtení není nuda! ZŠ U Kříže Michálkovice

Čtení není nuda! ZŠ U Kříže Michálkovice Čtení není nuda! ZŠ U Kříže Michálkovice Knihovnické lekce První návštěva knihovny Určeno pro: 1. třídy ZŠ Termín realizace: dle dohody Seznámení s knihovnou, základními pojmy (knihovna, knihkupectví,

Více

Školní informační centrum (ŠIC)

Školní informační centrum (ŠIC) Školní informační centrum (ŠIC) Před rokem to všechno začalo Bc. Romana Cichá ŠKOLA 21. STOLETÍ - ŠKOLA INFORMACÍ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM

Více

Knihovny a podpora čtenářské a informační gramotnosti

Knihovny a podpora čtenářské a informační gramotnosti www.knihovna.brandysnl.cz Knihovny a podpora čtenářské a informační gramotnosti Mgr. Věra Krajíčková, Mgr. Jaroslava Fialová Knihovny a podpora gramotností O čem to bude? Knihovny a neformální vzdělávání

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2017/2018 DĚTSKÉ ODDĚLĚNÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy

Více

NABÍDKA LEKCÍ A BESED KNIHOVNICKÝCH. oddělení pro děti a mládež

NABÍDKA LEKCÍ A BESED KNIHOVNICKÝCH. oddělení pro děti a mládež NABÍDKA KNIHOVNICKÝCH LEKCÍ A BESED oddělení pro děti a mládež tel.: PODMÍNKY PŮJČOVÁNÍ 519 372 149 e-mail: detske@knihovnabreclav.cz facebook: Městská knihovna Břeclav www.knihovnabreclav.cz vyplnění

Více

Knihovna města Hradce Králové dětské oddělení U Velryby Wonkova 1262/1a

Knihovna města Hradce Králové dětské oddělení U Velryby Wonkova 1262/1a Knihovna města Hradce Králové dětské oddělení U Velryby Wonkova 1262/1a Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích a interaktivních programů Knihovny města Hradce Králové, která je připravena především

Více

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Mateřská škola Oáza v Praze 12 Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Název: Zvídálkovo putování Naše motto: JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA Jaro chystá radovánky, pro naše kluky i holky Léto sluncem

Více

Základní školy. 1. stupeň. Mateřské školy. Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová

Základní školy. 1. stupeň. Mateřské školy. Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová Základní školy 1. stupeň Mateřské školy Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová KNIHOVNICKÉ LEKCE Cílem lekcí informačního vzdělávání je zvýšit informační a čtenářskou gramotnost

Více

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách,

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách, Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce 2018 Lednové povídání o bylinách, 15. 1. 2018 Malování a zpívání s Jindrou Čapkem, 19. 1. 2018 Křest knihy Modrý Pánbůh, 22. 1. 2018 Černá hodinka

Více

Informační vzdělávání v Městské knihovně Sedlčany

Informační vzdělávání v Městské knihovně Sedlčany Informační vzdělávání v Městské knihovně Sedlčany Mgr. Alena Budková budkova@knihovna-se.cz Informační vzdělávání uživatelů Havlíčkův Brod 25. 4. 2012 Informační vzdělávání x besedy IV je systém lekcí

Více

Ostravská ul. Knihovna školám. a tematických besed na školní rok 2015/2016. www.knihovnatesin.cz

Ostravská ul. Knihovna školám. a tematických besed na školní rok 2015/2016. www.knihovnatesin.cz Ostravská ul. Knihovna školám pro a tematických besed na školní rok 2015/2016 www.knihovnatesin.cz Knihovna školám Městská knihovna Český Těšín Ostravská ul. Městská knihovna Český Těšín Čítárna a kavárna

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2017 2018 Vážení pedagogové, dostává se Vám do rukou nabídka vzdělávacích programů v knihovně. Nabídka je rozdělena do dvou částí, na lekce informačního vzdělávání

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Plán práce školní družiny školní rok 2013/2014

Plán práce školní družiny školní rok 2013/2014 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, Čs. armády 210 Veselí nad Lužnicí Září, říjen, listopad Plán práce školní družiny školní rok 2013/2014 - seznámení se řádem ŠD a poučení o bezpečnosti v ŠD, s provozem a řádem na školním

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020. knihovna

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020. knihovna NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020 knihovna PROGRAMY OBJEDNÁVEJTE: DĚTSKÉ ODDĚLENÍ TELEFON: 569 400 484 E-MAIL: DETSKE@KKVYSOCINY.CZ M-CENTRUM POHODA NA EMKU TELEFON: 569 400

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ NABÍDKA PROGRAMŮ PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2018 2019 Vážení pedagogové, dostává se Vám do rukou nabídka vzdělávacích programů v knihovně. Nabídka je rozdělena do dvou částí na lekce informačního vzdělávání

Více

Pozn.: témata i trvání besed se mohou aktuálně měnit po dohodě jednotlivých pedagogů s vedoucí pobočky.

Pozn.: témata i trvání besed se mohou aktuálně měnit po dohodě jednotlivých pedagogů s vedoucí pobočky. NABÍDKA POŘADŮ pro školní rok 2019/2020 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, příspěvková organizace pobočka Starý Lískovec, Kurská 1 547 355 630, e-mail: kurska@kjm.cz vedoucí pobočky: Veronika Bednářová Besedy

Více

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA září - červen Soustředěně a pozorně naslouchá Vyjadřuje pocity z přečteného textu. Poslech literárních textů Poslech literárních textů známých autorů čtených vyučujícím i spolužáky, poslech CD 10 Vv -umělecké

Více

Ústřední knihovna Úsek služeb dětem a mládeži

Ústřední knihovna Úsek služeb dětem a mládeži Ústřední knihovna Úsek služeb dětem a mládeži Mariánské náměstí 1, Praha 1 Mgr. Jitka Řeháková vedoucí úseku Tel: 222 113 341, 342 rehakovj@mlp.cz., www.mlp.cz Besedy se konají v úterý, středu, čtvrtek

Více

Mateřské školy Základní školy Víceletá gymnázia. Danuše Kašná

Mateřské školy Základní školy Víceletá gymnázia. Danuše Kašná Mateřské školy Základní školy Víceletá gymnázia Danuše Kašná 599 522 358 Mateřské školy (NE)OBYČEJNÉ KOUZLENÍ Určeno pro: MŠ Termín realizace: březen - květen 2019 Chcete vědět, co se stane, když František

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

MĚSTSKÁ KNIHOVNA V ČESKÉM KRUMLOVĚ NABÍDKA BESED PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A NIŽŠÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA Školní rok 2015/2016

MĚSTSKÁ KNIHOVNA V ČESKÉM KRUMLOVĚ NABÍDKA BESED PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A NIŽŠÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA Školní rok 2015/2016 Vážení přátelé, MĚSTSKÁ KNIHOVNA V ČESKÉM KRUMLOVĚ NABÍDKA BESED PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A NIŽŠÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA Školní rok 2015/2016 posíláme Vám nabídkový list lekcí informatické výchovy a besed, které pořádá

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, o. p. s. se na základě svých odborných

Více

PRŮVODNÍ LIST k nově vytvořenému / inovovanému učebnímu materiálu

PRŮVODNÍ LIST k nově vytvořenému / inovovanému učebnímu materiálu PRŮVODNÍ LIST k nově vytvořenému / inovovanému učebnímu materiálu Název projektu Kvalitní výuka za podpory ICT Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3646 Název školy Základní škola Ohrazenice, okres Semily

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

KNIHOVNA ŠKOLÁM.

KNIHOVNA ŠKOLÁM. KNIHOVNA ŠKOLÁM www.knihovnatesin.cz Knihovna školám Městská knihovna Český Těšín Ostravská ul. Městská knihovna Český Těšín Havlíčkova ul. Městská knihovna Český Těšín - Svibice Slovenská ul. Vydala Městská

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník září říjen a. Pč - Práce s papírem a drobným materiálem b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písniček hádání názvu 2. Literární - Četba oblíbené

Více

Celoroční plán školní družiny 2016/2017. Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat.

Celoroční plán školní družiny 2016/2017. Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat. Celoroční plán školní družiny 2016/2017 Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat. Tento dokument obsahuje aktivity pro všechny oddělení školní družiny, oddělení spolu

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÁ ŠKOLA NOVÁ VES Je zpracován v souladu s Rámcovým programem pro předškolní vzdělávání. Každé podtéma TVP rozvíjí všech pět oblastí předškolního vzdělávání: biologickou,

Více

Celoroční plán školní družiny

Celoroční plán školní družiny Mateřská a Základní škola Hronov -Velký Dřevíč, okres Náchod Celoroční plán školní družiny Jaro, Léto, podzim, zima v družině je vždycky prima! Školní rok 2017 /2018 CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK Celoroční plán výchovné činnosti ŠK září říjen a. Pč - Výzdoba ŠK podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba uhlem a křídou c. Hv - Country a folkové písně 2. Literární - Četba

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

ZŠ Kunčičky ZŠ Kunčičky

ZŠ Kunčičky ZŠ Kunčičky ZŠ Kunčičky ZŠ Kunčičky Základní škola Andrea Irglová Petra Kovaříková Knihovnické lekce POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: 1. třídy ZŠ Termín realizace: dle dohody Seznámení s knihovnou, základními pojmy (knihovna,

Více

Školní rok 2016/2017

Školní rok 2016/2017 Vážení přátelé, NABÍDKA BESED PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A NIŽŠÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA Školní rok 2016/2017 posíláme Vám nabídkový list lekcí informatické výchovy a besed, které pořádá Městská knihovna v Českém Krumlově.

Více

Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence třída SŠ 60 min

Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence třída SŠ 60 min ODDĚLENÍ PRO DOSPĚLÉ Tematické besedy Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence Memento neznamená zapomnění aneb téma drog v literatuře Společně se podíváme na historii drog a seznámíme

Více

Kde končí svět nejmoudřejší je číslo

Kde končí svět nejmoudřejší je číslo Klub dětských knihoven Libereckého kraje Kde končí svět nejmoudřejší je číslo Závěrečné zhodnocení projektu Eva Kordová 2014 Závěrečné zhodnocení 9. ročníku projektu Kde končí svět na podporu výchovy ke

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Základní škola. Jarmila Gunčagová. Květoslava Gattnarová

Základní škola. Jarmila Gunčagová. Květoslava Gattnarová Základní škola Jarmila Gunčagová Květoslava Gattnarová Knihovnické lekce POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: 1. třídy ZŠ Seznámení s knihovnou, základními pojmy (knihovna, kniha, časopis, spisovatel, ilustrátor,

Více

Poznáváme své město a jeho okolí

Poznáváme své město a jeho okolí ČINNOST družiny na měsíc březen Poznáváme své město a jeho okolí Navštěvujeme historické památky naší země, muzea a výstavy 6. 3. Tvoření pro maminky (DDM Lublaňská, Praha 2) I. a III. oddělení (2. A,

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA Na základě vlastních zážitků tvoří krátký mluvený projev Žák vyjadřuje své dojmy z četby a zaznamenává je Respektuje základní pravidla rozhovoru Plynule čte s porozuměním texty přiměřeného rozsahu a náročnosti

Více

Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava

Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava V regionu SKIP ČR Velká Morava působí dvě klubka Zlínské klubko a Klubko Jižní Morava. Každé klubko má za sebou již delší tradici, tudíž

Více

Přehled vzdělávacích materiálů

Přehled vzdělávacích materiálů Přehled vzdělávacích materiálů Název školy Název a číslo OP Název šablony klíčové aktivity Název sady vzdělávacích materiálů Jméno tvůrce vzdělávací sady Číslo sady Anotace Základní škola Ţeliv Novými

Více

Besedy připravuje: Martina Jančeková MŠ, 1. stupeň ZŠ. Pohádky

Besedy připravuje: Martina Jančeková MŠ, 1. stupeň ZŠ. Pohádky Besedy připravuje: Martina Jančeková martina.jancekova@mlp.cz /objevování radosti ze čtení, vyprávění a rozvíjení komunikačních schopností/ MŠ, 1. stupeň ZŠ Pohádky Andersen, Hans Christian Slavný pohádkář

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO 1. STUPEŇ ZÁKLADNÍCH ŠKOL

NABÍDKA PROGRAMŮ PRO 1. STUPEŇ ZÁKLADNÍCH ŠKOL NABÍDKA PROGRAMŮ PRO 1. STUPEŇ ZÁKLADNÍCH ŠKOL 1. A 2. TŘÍDA SEZNÁMENÍ S KNIHOVNOU Krátké představení knihovny, co to vlastně je a co se v ní všechno dá dělat. Ukázání oddělení a knížek, které jsou pro

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

Informační vzdělávání v Městské knihovně Sedlčany

Informační vzdělávání v Městské knihovně Sedlčany Informační vzdělávání v Městské knihovně Sedlčany Mgr. Alena Budková budkova@knihovna-se.cz Knihovny současnosti 2011 České Budějovice 14. 9. 2011 Historie informačního vzdělávání v Sedlčanech Běţí od

Více