od 70mm (měřeno od zadní desky s axiálním výstupem) interní prvky opatřeny černou antireflexní vrstvou, centrální trubice s vnitřní šroubovicí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "od 70mm (měřeno od zadní desky s axiálním výstupem) interní prvky opatřeny černou antireflexní vrstvou, centrální trubice s vnitřní šroubovicí"

Transkript

1 Model QM-1 (s válcovým tubusem) QM-1 je základním modelem řady distančních mikroskopů Questar, které jsou celosvětově oceňovanými optickými přístroji zejména z hlediska extrémně precizní optiky a mechanického provedení. Výsledkem je špičková kvalita obrazu, vynikající rozlišení a velmi přesné a jemné ovládání. QM-1 má pracovní vzdálenost od 56cm do 1.52cm a proměnnou šířku zorného pole v poměru 30:1 (*). Vyznačuje se velkou hloubku ostrosti, linearitou a chromatickými korekcemi. To vše z něho činí vysoce účinný nástroj pro velký počet laboratorních a průmyslových aplikací. QM-1 je vybaven dvěma optickými výstupy a je otočně uložen (**) tak, aby umožnil natavení optimální polohy okuláru. Okulárový port je kompatibilní se standardními okuláry. Axiální optický port slouží pro připojení detektorů (kamery, digitálního fotoaparátu apod.). Optický systém doplňuje vestavěný Barlowův optický člen 1.5x. Jeho zařazení či vyřazení z optické dráhy okulárového výstupu obstarává mechanický ovladač na zadní stěně mikroskopu. Tam se nachází i další ovládací prvky pro zaostřování a přepínání optických výstupů. Změna optických parametrů pro konstrukci s válcovým tubusem je možná s pomocí externích optických členů) Optický systém Pracovní vzdálenost Rozlišení Zvětšení Výstupní pole katadioptrický, Maksutov-Cassegrain od 56cm do 1.52m (od předmětové roviny ke korektoru) minimálně 3μm (ve vzdálenosti 56cm) vizuální (okulárový) port: do 125x axiální port (v obrazové rovině): do12x 12 mm (omezeno difrakcí) Korekční člen průměr 89mm, sklo BK7 nebo křemenné, povlak MgF 2 Primární zrcadlo průměr 96mm, Pyrex, reflexní vrstva Al, ochranný povlak SiO Sekundární zrcadlo na vnitřní straně korektoru, průměr 22mm, reflexní vrstva Al Optická apertura 89mm Vstupní pupila primární zrcadlo: 96mm Interní optické členy Barlowova čočka 1.5x (mechanicky ovládané zařazení / vyřazení) optický hranol 90 pro volbu optického výstupu (mechanicky ovládaný) NA / světelnost Pracovní vzdálenost NA světelnost (f No.) 560mm mm mm mm Zadní ohnisko Omezení odrazů od 70mm (měřeno od zadní desky s axiálním výstupem) interní prvky opatřeny černou antireflexní vrstvou, centrální trubice s vnitřní šroubovicí hliníkový monolit s integrovaným pouzdrem korekčního členu, černě anodizován Rozměry délka: 30.5 cm (včetně mechanické sekce) vnější průměr: 10.8 cm hmotnost: 1.48kg posuvem pouzdra primárního zrcadla po centrální trubici z nerezové oceli zalisované do zadní desky tubusu Mechanická sekce kompaktní odlitek Al, přepínače optických výstupů (portů) a Barlowova členu, zaostřovací šroub (*) v kombinaci s doplňkovými optickými členy (**) pouze pro model s krátkou montáží ( Short Mount )

2 B - Zaostřovací šroub C - Axiální (senzorový) optický výstup D - Ovládací prvek optického hranolu 90 E - Ovládací prvek interního Barlowova členu 1.5x F - Okulárový optický výstup, dioptrický zaostřovací prstenec G - Stativové uchycení H - Hlavní interní optický systém a jeho mechanické prvky Pozn.: model s dlouhou montáží nemá otočný tubus Zorné pole (mm) 10.0 Velikost zorného pole QM-1 v závislosti na pracovní vzdálenosti (pro kameru 2/3 v axiálním optickém portu) 8.0 externí pozitivní člen, 0.9x bez doplňkové optiky externí Barlowův člen, 1.5x externí Barlowův člen, 2x externí Barlowův člen, 3x Pracovní vzdálenost (cm)

3 Model QM-100 (s válcovým tubusem) QM-100 je modelem s vyšším zvětšením řady distančních mikroskopů Questar, které jsou celosvětově oceňovanými optickými přístroji zejména z hlediska extrémně precizní optiky a mechanického provedení. Výsledkem je špičková kvalita obrazu, vynikající rozlišení a velmi přesné a jemné ovládání. QM-100 má pracovní vzdálenost od 15cm do 35cm a proměnnou šířku zorného pole (*). Vyznačuje se zejména vysokým rozlišením, velkou hloubku ostrosti, linearitou a chromatickými korekcemi. To vše z něho činí vysoce účinný nástroj pro velký počet laboratorních a průmyslových aplikací. QM-100 je vybaven dvěma optickými výstupy. Okulárový port je kompatibilní se standardními okuláry. Axiální optický port slouží pro připojení detektorů (kamery, digitálního fotoaparátu apod.). Volbu výstupů obstarává interní dělič optického svazku ( beamsplitter ) ovládaný mechanickým ovladačem na zadní stěně mikroskopu. Tam se nachází i ovládací prvek pro zaostřování. Změna optických parametrů pro konstrukci s válcovým tubusem je možná s pomocí externích optických členů) Optický systém Pracovní vzdálenost Rozlišení Zvětšení Výstupní pole katadioptrický, Maksutov-Cassegrain od 15cm do 35cm (od předmětové roviny ke korektoru) minimálně 1.1μm (ve vzdálenosti 15cm) axiální port (v obrazové rovině): do34x 12 mm (omezeno difrakcí) Korekční člen průměr 63mm, sklo BK7 nebo křemenné, povlak MgF 2 Primární zrcadlo průměr 104mm, Pyrex, reflexní vrstva Al, ochranný povlak SiO Sekundární zrcadlo na vnitřní straně korektoru, průměr 16mm, reflexní vrstva Al Optická apertura 63mm Vstupní pupila primární zrcadlo: 104mm Interní optické členy dělič optického svazku (mechanicky ovládané zařazení / vyřazení) nebo rovinné zrcadlo Al (na vyžádání) NA / světelnost Pracovní vzdálenost NA světelnost (f No.) 150mm mm mm Omezení odrazů interní prvky opatřeny černou antireflexní vrstvou, centrální trubice s vnitřní šroubovicí Rozměry Mechanická sekce (*) v kombinaci s doplňkovými optickými členy hliníkový monolit s integrovaným pouzdrem korekčního členu, černě anodizován délka: 32 cm (včetně mechanické sekce) vnější průměr: 11.4 cm hmotnost: 2.27kg posuvem pouzdra primárního zrcadla po centrální trubici z nerezové oceli zalisované do zadní desky tubusu kompaktní odlitek Al, přepínač optických výstupů (portů) a zaostřovací šroub

4 A - Stativové uchycení B - Zadní panel a mechanická sekce C - Zaostřovací šroub D - Axiální (senzorový) optický výstup E - Ovládací prvek optického děliče svazku F - Okulárový optický výstup, dioptrický zaostřovací prstenec G - H - Hlavní interní optický systém a jeho mechanické prvky I - Frontální optické členy (korektor a sekundární zrcátko) Zorné pole (mm) Velikost zorného pole QM-100 v závislosti na pracovní vzdálenosti (pro kameru 2/3 v axiálním optickém portu) externí pozitivní člen, 0.9x bez doplňkové optiky 1.5 externí Barlowův člen, 1.5x 1.0 externí Barlowův člen, 2x 0.5 externí Barlowův člen, 3x Pracovní vzdálenost (cm)

5 Modely QM-1 a QM-100 (s tubusem MkIII) Alternativní konstrukce distančních mikroskopů Questar QM-1 a QM-100 s tubusem typu MkIII mají veškeré optické parametry shodné s modely s válcovým tubusem. Odlišná vnitřní mechanická konstrukce však umožňuje vybavit mikroskopy novými funkcemi a zvýšit tak jejich výkon a rozšířit aplikační možnosti. Základním novým modulem je motorizované zaostřování, které umožňuje mnohem jemnější a preciznější nastavení, než v případě ručního ovládání. Přístroj lze dále vybavit interní optickou soustavou pro změnu zvětšení - tzv. Step Zoom systém, nebo sadou interních filtrů. I tyto nové funkce jsou ovladatelné pomocí servomechanismů. Volitelně lze systém doplnit i spojitě proměnným, motorově ovládaným, neutrálním filtrem ND pro regulaci optimální úrovně světla. V případě potřeby lze v kombinaci s připojenou kamerou nastavit funkci automatického řízení úrovně osvětlení. Není přitom nezbytné pořizovat nové funkce ihned zpočátku. Uživatel vystačí se základní konfigurací optických parametrů a funkcí jako v případě verze s válcovým tubusem a nové funkce si může dodatečně instalovat později. Jedinou podmínkou je již na počátku volba konstrukce typu MkIII. Tato konstrukce rovněž umožňuje používat doplňkové externí optické členy (spojné i rozptylné), jako v případě mikroskopů s válcovým tubusem. VOLITELNÉ INTEGROVATELNÝCH FUNKCÍ Motorizované zaostřování Step Zoom změna v rozsahu 8:1 v pěti krocích (konkrétní hodnoty závisí na volbě interních optických členů) Variabilní filtry max. 5 filtrů Korekční člen sklo BK7 nebo křemenné, povlak MgF 2 QM100 MkIII s kamerou Primární zrcadlo Pyrex, reflexní vrstva Al, ochranný povlak SiO a externím zdrojem světla Sekundární zrcadlo na vnitřní straně korektoru, reflexní vrstva Al Interní optické členy optický dělič svazku (na vyžádání rovinné zrcadlo Al) pro přepínání optických výstupů (portů) spojné nebo rozptylné optické členy pro změnu zvětšení optické filtry neutrální spojitě proměnný filtr ND Omezení odrazů Mechanická sekce Elektrická sekce Ovládání funkcí interní prvky opatřeny černou antireflexní vrstvou hliníkový korpus s pouzdrem primárního zrcadla integrovaným v zadním panelu, pouzdro primárního zrcadla z nerezové oceli, vše černě anodizováno korekční člen uložen v hliníkovém monolitickém tubusu posuvem pouzdra korektoru po interních vodicích tyčích interní servomotory s mechanickými převody pro zaostřování a manipulaci s interními optickými členy (čočky a filtry) mechanické přepínání optických výstupů (portů) konektory výstupů ovládání funkcí na zadním panelu konektor pro napájení ruční řídicí jednotkou (terminálem)

6 Model FR-1 MkIII (s tubusem MkIII) Distanční mikroskop FR-1 značky Questar je opticky navržen tak, aby pokrýval pracovní vzdálenosti od 91cm do nekonečna. Je vyráběn pouze v provedení MkIII a může proto disponovat všemi funkcemi, které toto konstrukční řešení nabízí. V praxi je oceňován zejména pro svůj široký pracovní rozsah, mimořádně precizní optiku a přesné mechanického provedení. Výsledkem je špičková kvalita obrazu s vynikající rozlišením, velkou hloubku ostrosti, linearitou a chromatickými korekcemi. Vzhledem k rozsahu zaostření je vyhledáván i jako speciální objektiv pro vysokorychlostní snímání se speciálními nároky na zobrazení detailu a to i pro větší vzdálenosti. FR-1 je vybaven jedním optickým výstupem v optické ose přístroje. Motorizované zaostřování je velmi přesné a přitom stabilní. Tak jako ostatní přístroje v provedení MkIII lze i tento přístroj dále vybavit interní optickou soustavou pro změnu zvětšení - tzv. Step Zoom systém, nebo sadou interních filtrů. Všechny funkce jsou ovladatelné pomocí servomechanismů. Volitelně lze systém doplnit i spojitě proměnným, motorově ovládaným, neutrálním filtrem ND pro regulaci optimální úrovně světla. V případě potřeby lze v kombinaci s připojenou kamerou nastavit funkci automatického řízení úrovně osvětlení. Optický systém Pracovní vzdálenost Rozlišení Ohnisková vzdálenost Zvětšení Výstupní pole katadioptrický, Maksutov-Cassegrain od 91cm do nekonečna (měřeno od korektoru) minimálně 6μm (ve vzdálenosti 91cm) vizuální: 1 400mm@f/16@2.75 BFD fotografická: 3 200mm@f/32 variabilní (s ohledem na BFD, doplňkové optické členy a detekční zařízení 18 mm (omezeno difrakcí) Korekční člen průměr 89mm, sklo BK7 nebo křemenné, povlak MgF 2 Primární zrcadlo průměr 96mm, Pyrex, reflexní vrstva Al, ochranný povlak SiO Sekundární zrcadlo na vnitřní straně korektoru, průměr 29mm, reflexní vrstva Al Interní optické členy spojné nebo rozptylné optické členy pro změnu zvětšení optické filtry neutrální spojitě proměnný filtr ND Omezení odrazů interní prvky opatřeny černou antireflexní vrstvou, centrální trubice s vnitřní šroubovicí Mechanická sekce Elektrická sekce Ovládání funkcí hliníkový korpus s pouzdrem primárního zrcadla integrovaným v zadním panelu, pouzdro primárního zrcadla z nerezové oceli, vše černě anodizováno korekční člen uložen v hliníkovém monolitickém tubusu posuvem pouzdra korektoru po interních vodicích tyčích interní servomotory s mechanickými převody pro zaostřování a manipulaci s interními optickými členy (čočky a filtry) konektory výstupů ovládání funkcí na zadním panelu konektor pro napájení ruční řídicí jednotkou (terminálem)

7 Příslušenství: PowerPak 100 Kit (# 39487) PowerPak 100 je sada dvou optických členů, které byly vyvinuty speciálně pro distanční mikroskopy QM-100 za účelem dodatečného zvýšení zvětšení a rozlišovací schopnosti celého systému. Prvním optickým členem je aplanátový objektiv se zvětšením 8.1x a druhým optickým členem je Barlowova čočka s faktorem 3x. Předřazením objektivu lze zvýšit rozlišení systému pod úroveň 1μm při pracovní vzdálenosti 10cm a pozorovat tak submikronové struktury. Obdobně lze zvýšit rozlišení na axiálním optickém výstupu pro externí snímač zařazením Barlowova členu. Zorné pole systému se tím posune na hranici 250μm. Hmotnost objektiv: 135g spojka 3x: 28g Teoretické rozlišení nm Empirické rozlišení lepší, než 500 lp/mm NA 10cm Zvětšení objektivu 8.1x Pracovní vzdálenost 9 až 11cm Rozměry 7.5cm (prům.) x 1.7cm (tl.) Zorné pole QM-100 s aplanátovým objektivem a doplňkovými externími Barlowovými členy 3.0x 2.0x 1.5x bez Zorné pole (mm) Detail desky leptaných plošných spojů zorné pole 720μm x 550μm zorné pole 340μm x 250μm

Katalogový list ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Basic OP Obj. číslo: Popis

Katalogový list   ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Basic OP Obj. číslo: Popis Katalogový list www.abetec.cz ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Basic OP019 185 Obj. číslo: 106000856 Výrobce: Optilia Popis Optický inspekční systém pro kontrolu BGA. HD kamera s vysokým rozlišením.

Více

N I K O N S. R. O. Oběžník č. bvso-05-09 13. srpna 2009 Dosáhněte na nedosažitelné Zahajujeme prodej nové série monokulárů Nikon EDG Fieldscope

N I K O N S. R. O. Oběžník č. bvso-05-09 13. srpna 2009 Dosáhněte na nedosažitelné Zahajujeme prodej nové série monokulárů Nikon EDG Fieldscope Oběžník č. bvso-05-09 13. srpna 2009 Dosáhněte na nedosažitelné Zahajujeme prodej nové série monokulárů Nikon EDG Fieldscope EDG Fieldscope EDG Fieldscope -A EDG Fieldscope EDG Fieldscope -A Společnost

Více

Katalogový list ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Exclusive OP Obj. číslo: Anotace

Katalogový list   ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Exclusive OP Obj. číslo: Anotace Katalogový list www.abetec.cz ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Exclusive OP019 156 Obj. číslo: 106000488 Výrobce: Optilia Anotace Optický inspekční systém pro kontrolu BGA. HD kamera s vysokým rozlišením.

Více

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky předmětu veřejné zakázky Příloha č. 1c Zadavatel požaduje, aby předmět veřejné zakázky, resp. přístroje odpovídající jednotlivým částem veřejné zakázky splňovaly minimálně níže uvedené parametry. Část

Více

dodavatel vybavení provozoven firem ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Standard OP Obj. číslo: Popis

dodavatel vybavení provozoven firem  ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Standard OP Obj. číslo: Popis dodavatel vybavení provozoven firem www.abetec.cz ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Standard OP019 155 Obj. číslo: 106000855 Výrobce: Optilia Popis Optický inspekční systém pro kontrolu BGA. HD kamera

Více

Příloha C. zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013. TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace)

Příloha C. zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013. TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) Příloha C zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013 TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) 1. část VZ: Laboratorní mikroskop s digitální kamerou a PC Položka č.1

Více

20x optický zoom, velmi rychlé a citlivé automatické zaostřování, vysoce citlivý snímač s vysokým rozlišením 720p.

20x optický zoom, velmi rychlé a citlivé automatické zaostřování, vysoce citlivý snímač s vysokým rozlišením 720p. dodavatel vybavení provozoven firem www.abetec.cz HD kamera EasyView M20x-HD OP-109 011 Obj. číslo: 106001735 Výrobce: Optilia Popis High Definition optická kamera s řidicí jednotkou a stojanem. Inspekční

Více

příloha C zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu Mikroskopy pro LF MU TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace)

příloha C zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu Mikroskopy pro LF MU TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) příloha C zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu Mikroskopy pro LF MU TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) Část 1 Stereomikroskop s digitální kamerou : - Konstrukce optiky CMO (Common

Více

Stereomikroskop. Stativ pro dopadající světlo

Stereomikroskop. Stativ pro dopadající světlo Stereomikroskop Konstrukční typ Greenough Apochromaticky korigovaná optika Zoomovací poměr min. 8:1 Rozsah celkového zvětšení 10x 80x nebo větší (včetně uvedených hodnot, s 10x okuláry, bez předsádky)

Více

VY_32_INOVACE_FY.12 OPTIKA II

VY_32_INOVACE_FY.12 OPTIKA II VY_32_INOVACE_FY.12 OPTIKA II Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Kalous Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2011 Optická čočka je optická soustava dvou centrovaných

Více

Video mikroskopická jednotka VMU

Video mikroskopická jednotka VMU Video mikroskopická jednotka VMU Série 378 VMU je kompaktní, lehká a snadno instalovatelná mikroskopická jednotka pro monitorování CCD kamerou v polovodičových zařízení. Mezi základní rysy optického systému

Více

Digitální video mikroskop navržený pro flexibilní kontrolu, řízení jakosti, měření a digitální záznam.

Digitální video mikroskop navržený pro flexibilní kontrolu, řízení jakosti, měření a digitální záznam. Katalogový list www.abetec.cz ESD digitální kamera Flexia HM OP-019 195 Obj. číslo: 106000751 Výrobce: Optilia Anotace Digitální video mikroskop navržený pro flexibilní kontrolu, řízení jakosti, měření

Více

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství Videoendoskopy a příslušenství Strana 2 Úvod Jsme rádi, že vám můžeme představit katalog videoendoskopů a jejich příslušenství. Přenosné videoendoskopy model V55100 a X55100 s velkým barevným LCD displejem,

Více

Typy světelných mikroskopů

Typy světelných mikroskopů Typy světelných mikroskopů Johann a Zacharias Jansenové (16. stol.) Systém dvou čoček délka 1,2 m 17. stol. Typy světelných mikroskopů Jednočočkový mikroskop 17. stol. Typy světelných mikroskopů Italský

Více

Fotografický aparát. Fotografický aparát. Fotografický aparát. Fotografický aparát. Fotografický aparát. Fotografický aparát

Fotografický aparát. Fotografický aparát. Fotografický aparát. Fotografický aparát. Fotografický aparát. Fotografický aparát Michal Veselý, 00 Základní části fotografického aparátu tedy jsou: tělo přístroje objektiv Pochopení funkce běžných objektivů usnadní zjednodušená představa, že objektiv jako celek se chová stejně jako

Více

RF603 Měření vzdáleností triangulační technikou

RF603 Měření vzdáleností triangulační technikou Princip měření: Měření senzorů je založeno na principu optické triangulace. Paprsek laseru ze zdroje světla 1 je zaměřen přes optiku 2 na objekt 6. Po odrazu od objektu je paprsek fokusován přes objektiv

Více

Rozdělení přístroje zobrazovací

Rozdělení přístroje zobrazovací Optické přístroje úvod Rozdělení přístroje zobrazovací obraz zdánlivý subjektivní přístroje lupa mikroskop dalekohled obraz skutečný objektivní přístroje fotoaparát projekční přístroje přístroje laboratorní

Více

Nabídka mikroskopů 2018

Nabídka mikroskopů 2018 Nabídka mikroskopů 2018 ZM 1 - Školní mikroskop Velmi oblíbený žákovský mikroskop. Náklopné rameno umožní pohodlné pozorování. Zvětšení se provádí výměnou objektivů pomocí revolverového měniče, zaostřování

Více

ZM 1 BOX - Školní mikroskop včetně plastového kufříku

ZM 1 BOX - Školní mikroskop včetně plastového kufříku ZM 1 BOX - Školní mikroskop včetně plastového kufříku Velmi oblíbený žákovský mikroskop. Náklopné rameno umožní pohodlné pozorování. Zvětšení se provádí výměnou objektivů pomocí revolverového měniče, zaostřování

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY s názvem MIKROSKOPY PRO CEITEC MU - ČÁST 8 vyhotovené podle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, 1. ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY v platném znění (dále jen

Více

Základní pojmy a vztahy: Vlnová délka (λ): vzdálenost dvou nejbližších bodů vlnění kmitajících ve stejné fázi

Základní pojmy a vztahy: Vlnová délka (λ): vzdálenost dvou nejbližších bodů vlnění kmitajících ve stejné fázi LRR/BUBCV CVIČENÍ Z BUNĚČNÉ BIOLOGIE 1. SVĚTELNÁ MIKROSKOPIE A PREPARÁTY V MIKROSKOPII TEORETICKÝ ÚVOD: Mikroskopie je základní metoda, která nám umožňuje pozorovat velmi malé biologické objekty. Díky

Více

Univerzální a nákladově efektivní Full HD video kontrolní systém pro rychlou ergonomickou optickou inspekci.

Univerzální a nákladově efektivní Full HD video kontrolní systém pro rychlou ergonomickou optickou inspekci. dodavatel vybavení provozoven firem www.abetec.cz ESD analogová kamera OP-019 003 Obj. číslo: 106000632 Výrobce: Optilia Popis Analogový (PAL) inspekční systém. Profesionální inspekční kamera s vysokým

Více

Geometrická optika. Optické přístroje a soustavy. převážně jsou založeny na vzájemné interakci světelného pole s látkou nebo s jiným fyzikálním polem

Geometrická optika. Optické přístroje a soustavy. převážně jsou založeny na vzájemné interakci světelného pole s látkou nebo s jiným fyzikálním polem Optické přístroje a soustav Geometrická optika převážně jsou založen na vzájemné interakci světelného pole s látkou nebo s jiným fzikálním polem Důsledkem této t to interakce je: změna fzikáln lních vlastností

Více

Fokální korektory. Okuláry. Miroslav Palatka

Fokální korektory. Okuláry. Miroslav Palatka Přednášky - Přístroje pro astronomii 1 Fokální korektory Příslušenství - doplňky Okuláry Miroslav Palatka Palatka SLO/PA1 2011 1 Fokální korektory korektory aberací v blízkosti ohniskové roviny Korektory

Více

PyroUSB. Bezkontaktní snímač teploty nastavitelný přes PC s výstupem od 4 do 20 ma

PyroUSB. Bezkontaktní snímač teploty nastavitelný přes PC s výstupem od 4 do 20 ma PyroUSB Bezkontaktní snímač teploty nastavitelný přes PC s výstupem od 4 do 20 ma PyroUSB je teplotní snímač, který se používá při měření špatně dostupných míst a při přemisťování břemen. Nastavitelný

Více

STEREO série Výukové stereomikroskopy

STEREO série Výukové stereomikroskopy STEREO série Výukové stereomikroskopy Základní vlastnosti Série... Tato série stereomikroskopů je určena pro splnění všech požadavků výuky a amatérských uživatelů. Celá řada, od malého MS-2 až k ST-50,

Více

Dalekohled (nejen) astronomický 1. Když se řekne dalekohled dalekohled 2. Základní vlastnosti dalekohledu 3. Pár rad pro jeho výběr

Dalekohled (nejen) astronomický 1. Když se řekne dalekohled dalekohled 2. Základní vlastnosti dalekohledu 3. Pár rad pro jeho výběr Dalekohled (nejen) astronomický 1. Když se řekne dalekohled dalekohled 2. Základní vlastnosti dalekohledu 3. Pár rad pro jeho výběr Dr. Ing. Zdeněk Řehoř, PhD. 1. Když se řekne dalekohled dalekohled První

Více

Systémy zpracování obrazu

Systémy zpracování obrazu Systémy zpracování obrazu Systém zpracování obrazu QUICK IMAGE Systém zpracování obrazu QUICK SCOPE ruční Systém zpracování obrazu QUICK SCOPE CNC Strana 424 Strana 425 Strana 425 3D CNC-systém zpracování

Více

Typy digitálních fotoaparátů

Typy digitálních fotoaparátů Typy digitálních fotoaparátů Kompaktní digitální fotoaparáty (falešné) digitální zrcadlovky (EVF, ultrazoomy) Pravé zrcadlovky (DSLR) Tzv. digitální stěny ???????????????????????????? Vidíme očima čipu

Více

Mikroskop ECLIPSE E200 STUDENTSKÝ NÁVOD K POUŽITÍ. určeno pro studenty ČZU v Praze

Mikroskop ECLIPSE E200 STUDENTSKÝ NÁVOD K POUŽITÍ. určeno pro studenty ČZU v Praze Mikroskop ECLIPSE E200 STUDENTSKÝ NÁVOD K POUŽITÍ určeno pro studenty ČZU v Praze Mikroskop Nikon Eclipse E200 Světelný mikroskop značky Nikon (Eclipse E200) používaný v botanické cvičebně zvětšuje při

Více

M I K R O S K O P I E

M I K R O S K O P I E Inovace předmětu KBB/MIK SVĚTELNÁ A ELEKTRONOVÁ M I K R O S K O P I E Rozvoj a internacionalizace chemických a biologických studijních programů na Univerzitě Palackého v Olomouci CZ.1.07/2.2.00/28.0066

Více

On-line datový list FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ

On-line datový list FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ On-line datový list FLOWSIC200 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC200 Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a

Více

MULTIMEDIÁLNÍ A HYPERMEDIÁLNÍ SYSTÉMY

MULTIMEDIÁLNÍ A HYPERMEDIÁLNÍ SYSTÉMY MULTIMEDIÁLNÍ A HYPERMEDIÁLNÍ SYSTÉMY 6) Snímání obrazu Petr Lobaz, 24. 3. 2009 OBRAZOVÁ DATA OBRAZ statický dynamický bitmapový vektorový popis 2D 3D MHS Snímání obrazu 2 / 41 ZPRACOVÁNÍ OBRAZU pořízení

Více

Produktové novinky. Lisovací nástroje IV / 2015. E 5660 Vyrovnávací jednotka. CD-Katalog 5.9.1.0 Online-katalog

Produktové novinky. Lisovací nástroje IV / 2015. E 5660 Vyrovnávací jednotka. CD-Katalog 5.9.1.0 Online-katalog Produktové novinky Lisovací nástroje IV / 2015 CD-Katalog 5.9.1.0 Online-katalog S novým rozšířením produktů v tomto roce reagujeme na Vaše přání a podněty. Jako systémový dodavatel Vám tímto nabízíme

Více

ECOVISION série BIOLOGICKÉ MIKROSKOPY

ECOVISION série BIOLOGICKÉ MIKROSKOPY ECOVISION série BIOLOGICKÉ MIKROSKOPY ECOVISION série OPTIKA MICROSCOPES je divize optických mikroskopů M.A.D. Apparecchiature Scientifiche, společnosti, která je již více než 30 roků klíčovým hráčem na

Více

Rozlišení WUXGA, vysoký výkon a optika špičkové kvality vytvářejí z tohoto zařízení bezkompromisní instalační projektor.

Rozlišení WUXGA, vysoký výkon a optika špičkové kvality vytvářejí z tohoto zařízení bezkompromisní instalační projektor. Rozlišení WUXGA, vysoký výkon a optika špičkové kvality vytvářejí z tohoto zařízení bezkompromisní instalační projektor. Dosáhněte úchvatného obrazu pomocí instalačního projektoru Canon XEED WUX6010, který

Více

On-line datový list FLOWSIC200 FLOWSIC200 / FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ

On-line datový list FLOWSIC200 FLOWSIC200 / FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ On-line datový list FLOWSIC200 FLOWSIC200 / FLOWSIC200 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC200 Na vyžádání Tento produkt nespadá podle článku 2 (4) do oblasti

Více

Lupa a mikroskop příručka pro učitele

Lupa a mikroskop příručka pro učitele Obecné informace Lupa a mikroskop příručka pro učitele Pro vysvětlení chodu světelných paprsků lupou a mikroskopem je nutno navázat na znalosti o zrcadlech a čočkách. Hodinová dotace: 1 vyučovací hodina

Více

P EHLED PNEUMATICK CH PRVKÒ

P EHLED PNEUMATICK CH PRVKÒ KOMPLEXNÍ E ENÍ PRO HYDRAULIKU PNEUMATIKU A MAZÁNÍ P EHLED PNEUMATICK CH PRVKÒ PNEUMATIKA NOVINKY Pneumatické válce řady P1D dle norem ISO/VDMA Průměry pístu: 32-125 mm dle norem ISO a VDMA Tlak max. 10

Více

Optika. Zápisy do sešitu

Optika. Zápisy do sešitu Optika Zápisy do sešitu Světelné zdroje. Šíření světla. 1/3 Světelné zdroje - bodové - plošné Optická prostředí - průhledné (sklo, vzduch) - průsvitné (matné sklo) - neprůsvitné (nešíří se světlo) - čirá

Více

PROSÍM PŘEMÝŠLEJTE, NEŽ ZAČNETE TISKNOUT

PROSÍM PŘEMÝŠLEJTE, NEŽ ZAČNETE TISKNOUT PROSÍM PŘEMÝŠLEJTE, NEŽ ZAČNETE TISKNOUT Technické parametry SMART Document Camera Model SDC-330 Fyzické parametry Velikost Otevřená Sklopená Hmotnost 28,9 cm (Š) 41,7 cm (V) x 37 cm (H) (11 3/8" 16 3/8"

Více

DALEKOHLED 8 20 x 50 ZOOM ( s proměnlivým zvětšením)

DALEKOHLED 8 20 x 50 ZOOM ( s proměnlivým zvětšením) - 1 - NÁVOD K OBSLUZE DALEKOHLED 8 20 x 50 ZOOM ( s proměnlivým zvětšením) Obj.č.: 670 232 Tento Návod k obsluze patří k tomuto výrobku. Obsahuje důležitá upozornění pro vlastní činnost výrobku a pro jeho

Více

Vybavení učebny EVVO v Havraníkách

Vybavení učebny EVVO v Havraníkách Výzva k podání nabídek a zadávací podmínky k veřejné zakázce: Vybavení učebny EVVO v Havraníkách (Část 4) zadavatel: Správa Národního parku Podyjí 1. Identifikační údaje zadavatele: název: Správa Národního

Více

ArenaVision MVF404 výjimečná optická účinnost

ArenaVision MVF404 výjimečná optická účinnost Lighting výjimečná optická účinnost Světlomet je navržený pro venkovní sportovní stadiony. Dramaticky zvyšuje efektní a emocionální vliv sportu na televizní diváky i diváky v hledišti, přičemž umožňuje

Více

Puškohled Archer TSA-5/55 Léty a spoustou spokojených zákazníků prověřený model

Puškohled Archer TSA-5/55 Léty a spoustou spokojených zákazníků prověřený model Strana 1 Termovizní puškohledy Puškohled Archer TSA-5/55 Léty a spoustou spokojených zákazníků prověřený model ARCHER TSA 5/55 spoustou spokojených zákazníků prověřený model. Jednoduchý, spolehlivý, s

Více

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI Přehled produktových řad OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru Výhody A DENÍ V DRÁZE V PLNÉM SPEKTRU B C D Přesná detekce v rozsahu mikrometrů E F OL1 je díky svému 10 mm širokému světelnému pásu s

Více

Fyzika_7_zápis_7.notebook April 28, 2015

Fyzika_7_zápis_7.notebook April 28, 2015 OPTICKÉ PŘÍSTROJE 1) Optické přístroje se využívají zejména k pozorování: velmi malých těles velmi vzdálených těles 2) Optické přístroje dělíme na: a) subjektivní: obraz je zaznamenáván okem např. lupa,

Více

Tiskové chyby vyhrazeny. Obrázky mají informativní charakter.

Tiskové chyby vyhrazeny. Obrázky mají informativní charakter. CTJ Lineární moduly CTJ Charakteristika Lineární jednotky (moduly) řady CTJ jsou moduly s pohonem ozubeným řemenem a se dvěma paralelními kolejnicovými vedeními. Kompaktní konstrukce lineárních jednotek

Více

Astronomické dalekohledy

Astronomické dalekohledy Astronomické dalekohledy 1. 2. 3. 4. Základní konstrukce astronomického dalekohledu Astronomické montáže Kamery Příslušenství astronomického dalekohledu Dr. Ing. Zdeněk Řehoř, PhD. Email: Zdenek.Rehor@upol.cz

Více

Operační světla KALEA 20/30

Operační světla KALEA 20/30 Operační světla KALEA 20/30 Použitím nejnovější LED technologie splňují operační světla KALEA 20 a 30 ty nejvyšší profesní požadavky. Díky velmi vysoké hloubce ostrosti a širokému světelnému poli je KALEA

Více

Základní pojmy Zobrazení zrcadlem, Zobrazení čočkou Lidské oko, Optické přístroje

Základní pojmy Zobrazení zrcadlem, Zobrazení čočkou Lidské oko, Optické přístroje Optické zobrazování Základní pojmy Zobrazení zrcadlem, Zobrazení čočkou Lidské oko, Optické přístroje Základní pojmy Optické zobrazování - pomocí paprskové (geometrické) optiky - využívá model světelného

Více

MEOPTA Pozorování přírody

MEOPTA Pozorování přírody CZ MEOPTA Pozorování přírody Produktový katalog Meopta 2012 Tradice od roku 1933 Čas trávený v přírodě dává dnešnímu civilizovanému člověku správné hodnotové měřítko a vrací mu již často utlumený smysl

Více

optické přístroje a systémy

optické přístroje a systémy pomáháme vidět, pomáháme měřit, pomáháme analyzovat pomáháme vědět optické přístroje a systémy Společnost Proxis, s.r.o. se specializuje na optické přístroje a systémy od předních světových výrobců, které

Více

MULTIMEDIÁLNÍ A HYPERMEDIÁLNÍ SYSTÉMY

MULTIMEDIÁLNÍ A HYPERMEDIÁLNÍ SYSTÉMY MULTIMEDIÁLNÍ A HYPERMEDIÁLNÍ SYSTÉMY 5) Statický bitmapový obraz (poprvé) Petr Lobaz, 17. 3. 2004 OBRAZOVÁ DATA OBRAZ statický dynamický bitmapový vektorový popis 2D 3D 2 /33 ZPRACOVÁNÍ OBRAZU pořízení

Více

Svislé markýzy Markýzolety

Svislé markýzy Markýzolety Výbava Typ 101 Typ 107 Typ 108 Typ 109 Typ 10 Pohon a obsluha Motorový pohon (vč. ovládacího spínače) Rádiový motor (vč. 1-kanálového bezdrátového ovladače) O O O O Zásuvná spojka volná Zásuvná spojka

Více

Detektory kovů řady Vistus

Detektory kovů řady Vistus Technické údaje Detektory kovů řady Vistus Dotykový displej Multifrekvenční technologie Vyšší vyhledávací citlivost Kratší bezkovová zóna Větší odolnost proti rušení 1 Základní popis zařízení Detektory

Více

WX 7 50 IF / IF

WX 7 50 IF / IF / 10 50 IF Dalekohledy století Neexistují žádné limity. Pouze nové hranice. Společnost Nikon poskytla od svého vstupu do světa optických výrobků v roce 1917 díky svému příklonu k inovacím v oblasti dalekohledů

Více

OPTIKA. Mgr. Jan Ptáčník - GJVJ - Fyzika - Sekunda

OPTIKA. Mgr. Jan Ptáčník - GJVJ - Fyzika - Sekunda OPTIKA Mgr. Jan Ptáčník - GJVJ - Fyzika - Sekunda Základní poznatky Zdroje světla světlo vzniká různými procesy (Slunce, žárovka, svíčka, Měsíc) Bodový zdroj Plošný zdroj Základní poznatky Optická prostředí

Více

Viková, M. : MIKROSKOPIE II Mikroskopie II M. Viková

Viková, M. : MIKROSKOPIE II Mikroskopie II M. Viková II Mikroskopie II M. Viková LCAM DTM FT TU Liberec, martina.vikova@tul.cz Osvětlovac tlovací soustava I Výsledkem Köhlerova nastavení je rovnoměrné a maximální osvětlení průhledného preparátu, ležícího

Více

Informace o přístroji UH28C VN zdroj

Informace o přístroji UH28C VN zdroj Informace o přístroji UH28C VN zdroj EN-CENTRUM, s.r.o. Telefon: +420 257 322 538 E-Mail: sales@encentrum.cz Lidická 66 Praha 5 15000 Telefax: +420 251 560 202 Internet: www.encentrum.cz Shrnutí Nejnovější

Více

Optika pro mikroskopii materiálů I

Optika pro mikroskopii materiálů I Optika pro mikroskopii materiálů I Jan.Machacek@vscht.cz Ústav skla a keramiky VŠCHT Praha +42-0- 22044-4151 Osnova přednášky Základní pojmy optiky Odraz a lom světla Interference, ohyb a rozlišení optických

Více

Laboratorní mikroskop

Laboratorní mikroskop Odbor nákupu VÁŠ DOPIS ZN / ZE DNE NAŠE ZNAČKA INV. PLÁN 2.4.81/17 VZ-2017-000549 501-9/17-KN VYŘIZUJE / LINKA NOVÁK/588442873 DATUM 24/7/17 Veřejná zakázka malého rozsahu na dodání a instalaci Laboratorního

Více

Optická (světelná) Mikroskopie pro TM I

Optická (světelná) Mikroskopie pro TM I Optická (světelná) Mikroskopie pro TM I Jan.Machacek@vscht.cz Ústav skla a keramiky VŠCHT Praha +42-0- 22044-4151 Osnova přednášky Typy klasických biologických a polarizačních mikroskopů Přehled součástí

Více

CANON CONTROLLER Katalogový list ATEsystem s.r.o E

CANON CONTROLLER Katalogový list ATEsystem s.r.o E CANON CONTROLLER Řídicí jednotka k objektivům Canon EF/EFS Katalogový list ATEsystem s.r.o. Studentská 6202/17 708 00 Ostrava-Poruba Česká republika M +420 595 172 720 E atesystem@atesystem.cz W www.atesystem.cz

Více

LEICA X2. Leica X à la carte. Luxusní příslušenství. Varianty barvy a struktury kůže. Program à la carte Leica X2. Varianty těla fotoaparátu

LEICA X2. Leica X à la carte. Luxusní příslušenství. Varianty barvy a struktury kůže. Program à la carte Leica X2. Varianty těla fotoaparátu À LA CARTE LEICA X2 Varianty barvy a struktury kůže Leica X à la carte Leica je značka, která má duši a bohatou historii datující se už od roku 1913, kdy Oskar Barnack vyrobil první 35 mm fotoaparát. Leica

Více

U ŘADA APLIKACE POPIS ELEKTRICKÉ OVLÁDÁNÍ

U ŘADA APLIKACE POPIS ELEKTRICKÉ OVLÁDÁNÍ APLIKACE Pro uchycení, rotaci a naklápění potrubních částí s kruhovým profilem při manuálním nebo automatickém svařování, především v potrubním odvětví (předvýroba a sestavení na místě, stejně tak i ve

Více

Halley. Made in Italy GHOST - R. Halley. Vynikající poměr vysoké kvality, bezkonkurenční ceny a nízké energetické spotřeby.

Halley. Made in Italy GHOST - R. Halley. Vynikající poměr vysoké kvality, bezkonkurenční ceny a nízké energetické spotřeby. Made in Italy GHOST - R Vynikající poměr vysoké kvality, bezkonkurenční ceny a nízké energetické spotřeby. LET Z Á R U K A ROZŠÍŘENÁ 11 VÝHODY Vyspělá LED technologie je v tradičním designu LED průmyslové

Více

-V- novinka. Jednotky motoru MTR-DCI 2.2. motor s integrovaným ovladačem, převodovkou a řízením. kompaktní konstrukce

-V- novinka. Jednotky motoru MTR-DCI 2.2. motor s integrovaným ovladačem, převodovkou a řízením. kompaktní konstrukce Jednotky motoru MTR-DCI motor s integrovaným ovladačem, převodovkou a řízením kompaktní konstrukce ovládání prostřednictvím vstupů/výstupů stupeň krytí IP54 2006/10 změny vyhrazeny výrobky 2007 5/-1 hlavní

Více

Lineární jednotky MTV s pohonem kuličkovým šroubem

Lineární jednotky MTV s pohonem kuličkovým šroubem Lineární jednotky MTV s pohonem kuličkovým šroubem Charakteristika MTV Lineární jednotky (moduly) MTV s pohonem kuličkovým šroubem a integrovaným kolejnicovým vedením umožňují díky své kompaktní konstrukci

Více

Historie světelné mikroskopie. Světelná mikroskopie. Robert Hook (1670) a Antonie van Leeuwenhoek (1670) zakladatelé světelné mikroskopie

Historie světelné mikroskopie. Světelná mikroskopie. Robert Hook (1670) a Antonie van Leeuwenhoek (1670) zakladatelé světelné mikroskopie Historie světelné mikroskopie Světelná mikroskopie Robert Hook (1670) a Antonie van Leeuwenhoek (1670) zakladatelé světelné mikroskopie 1 Historie světelné mikroskopie Světelná mikroskopie Robert Hook

Více

PUŠKOHLEDY Tabulka záměrných křížů

PUŠKOHLEDY Tabulka záměrných křížů PUŠKOHLEDY Tabulka záměrných křížů ARTEMIS 2000 Komplexně konstruovaná řada, která nabízí nejširší sortiment puškohledů Meopta s pevným i proměnným zvětšením. Pevný ocelový tubus, maximalizovaná rázuvzdornost,

Více

Projekt Brána do vesmíru

Projekt Brána do vesmíru Projekt Brána do vesmíru Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. Krajská hvezdáreň v Žiline Základy (ne)vědecké astronomické fotografie 1. Astronomický dalekohled 2. Astronomická fotografie jednoduchými prostředky

Více

JSEM TVÉ OKO. iamnikon.cz

JSEM TVÉ OKO. iamnikon.cz JSEM TVÉ OKO iamnikon.cz Dívejte se jinýma očima Osobnost každého fotografa je jedinečná. Ať již jsou však vaše nápady, zkušenosti nebo tvůrčí vize jakékoli, vždy naleznete vhodný objektiv NIKKOR pro podporu

Více

Moderní trendy měření Radomil Sikora

Moderní trendy měření Radomil Sikora Moderní trendy měření Radomil Sikora za společnost RMT s. r. o. Členění laserových měřičů Laserové měřiče můžeme členit dle počtu os na 1D, 2D a 3D: 1D jsou tzv. dálkoměry, které měří vzdálenost pouze

Více

OPTICKÉ PŘÍSTROJE O PROFILPROJEKTORECH MIKROSKOP NEBO PROFILPROJEKTOR?

OPTICKÉ PŘÍSTROJE O PROFILPROJEKTORECH MIKROSKOP NEBO PROFILPROJEKTOR? OPTICKÉ PŘÍSTROJE Náš sortiment optických zařízení obsahuje profilprojektory, videosystémy, mikroskopy, stereomikroskopy a lupy. Kromě uvedeného jsme schopni dodat celý sortiment týkající se optické kontroly

Více

EL RANGE BRILANTNÍ OBRAZ. PŘESNÉ MĚŘENÍ

EL RANGE BRILANTNÍ OBRAZ. PŘESNÉ MĚŘENÍ SEE THE UNSEEN WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM EL RANGE BRILANTNÍ OBRAZ. PŘESNÉ MĚŘENÍ MĚŘENÍ všeho Nejúspěšnější lov je zážitkem, který příroda daruje lovci. Vzájemná souhra divoké zvěře, člověka a lovu, vzájemné,

Více

Obsah. Tlakové spínače. Série Materiál Připojení Tlak Teplota Funkce Strana. 18 S Allfluid nerezová ocel G 1/4 kolík 0-800 bar +85 C 228

Obsah. Tlakové spínače. Série Materiál Připojení Tlak Teplota Funkce Strana. 18 S Allfluid nerezová ocel G 1/4 kolík 0-800 bar +85 C 228 Obsah Tlakové spínače Série Materiál Připojení Tlak Teplota Funkce Strana 18 S Allfluid nerezová ocel kolík 0-800 bar +85 C 228 33 D Hliník, nerezová ocel, Polyesterová fólie Příruba -1-630 bar +80 C 230

Více

-V- novinka. Kamerová čidla SBSI technické údaje

-V- novinka. Kamerová čidla SBSI technické údaje technické údaje nabízejí jednoduché zpracování obrazu a podle daného modelu umožňují čtení kódů 1D/2D nebo kontrolu kvality dílů. Jsou opatřeny intuitivním softwarem k jednoduchému parametrizování i bez

Více

Optika OPTIKA. June 04, 2012. VY_32_INOVACE_113.notebook

Optika OPTIKA. June 04, 2012. VY_32_INOVACE_113.notebook Optika Základní škola Nový Bor, náměstí Míru 128, okres Česká Lípa, příspěvková organizace e mail: info@zsnamesti.cz; www.zsnamesti.cz; telefon: 487 722 010; fax: 487 722 378 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.3267

Více

MULTIMEDIÁLNÍ A HYPERMEDIÁLNÍ SYSTÉMY. 6) Snímání obrazu

MULTIMEDIÁLNÍ A HYPERMEDIÁLNÍ SYSTÉMY. 6) Snímání obrazu MULTIMEDIÁLNÍ A HYPERMEDIÁLNÍ SYSTÉMY 6) Snímání obrazu Petr Lobaz, 23. 3. 2010 OBRAZOVÁ DATA OBRAZ statický dynamický bitmapový vektorový popis 2D 3D MHS Snímání obrazu 2 / 40 ZPRACOVÁNÍ OBRAZU pořízení

Více

ROVINNÉ BRUSKY. Řada AHR

ROVINNÉ BRUSKY. Řada AHR ROVINNÉ BRUSKY Řada AHR SLOUPOVÉ ROVINNÉ BRUSKY Charakteristika Brusky pro přesné broušení na plocho pro široké průmyslové využití, opravy, výrobu forem a nástrojů. Optimalizovaná struktura - hlavní části

Více

VYHODNOCOVACÍ JEDNOTKA A VELMI RYCHLÝ PŘEVODNÍK

VYHODNOCOVACÍ JEDNOTKA A VELMI RYCHLÝ PŘEVODNÍK SWIFT VYHODNOCOVACÍ JEDNOTKA A VELMI RYCHLÝ PŘEVODNÍK Vysoké rozlišení : 24 bitů AD převodníku s 16 000 000 interních dílků a 100 000 externích dílků Velká rychlost čtení: 2400 měření za sekundu Displej

Více

Vypracoval: Martin Paúr. 27. Června 2014 1 / 14

Vypracoval: Martin Paúr. 27. Června 2014 1 / 14 Vypracoval: Martin Paúr 27. Června 2014 1 / 14 Motivace 1 Navrhnutí optické sestavy pro měření rovinných ploch Návrh optické sestavy v programu OSLO Navrhnutí mechanické sestavy experimentu 2 Sestavení

Více

E-410. Ultra-kompaktní a ultralehká. Živý náhled

E-410. Ultra-kompaktní a ultralehká. Živý náhled E-410 Ultra-kompaktní a ultralehká Excelentní antiprachový systém extrémně velká 6,4cm antisluneční HyperCrystal LCD Výjimečně snadné ovládání Živý náhled 10 megapixelový Live MOS senzor Nový procesor

Více

A HYPERMEDIÁLNÍ MULTIMEDIÁLNÍ SYSTÉMY OBRAZOVÁ DATA SVĚTLO ZPRACOVÁNÍ OBRAZU OBRAZ. Jak pořídit statický obraz

A HYPERMEDIÁLNÍ MULTIMEDIÁLNÍ SYSTÉMY OBRAZOVÁ DATA SVĚTLO ZPRACOVÁNÍ OBRAZU OBRAZ. Jak pořídit statický obraz MULTIMEDIÁLNÍ A HYPERMEDIÁLNÍ SYSTÉMY 2) Jak pořídit statický obraz Petr Lobaz, 19. 2. 2008 ZPRACOVÁNÍ OBRAZU pořízení fotografie (kresba) + scan digitální fotografie rastrování vektorového popisu korekce

Více

Přehled produktových řad. Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. KAMEROVÉ ČTEČKY KÓDŮ

Přehled produktových řad. Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. KAMEROVÉ ČTEČKY KÓDŮ Přehled produktových řad Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. Výhody A TNÍ. FLEXIBILNÍ. INTUITIVNÍ. B C D E F Lector63x nabízí optimální kombinaci výkonu a flexibility v kompaktním pouzdru.

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Technické vybavení Digitální fotoaparáty Ing. Jakab Barnabáš

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Technické vybavení Digitální fotoaparáty Ing. Jakab Barnabáš Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Anotace: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Technické vybavení Digitální fotoaparáty

Více

Sada Optika. Kat. číslo 100.7200

Sada Optika. Kat. číslo 100.7200 Sada Optika Kat. číslo 100.7200 Strana 1 z 63 Všechna práva vyhrazena. Dílo a jeho části jsou chráněny autorskými právy. Jeho použití v jiných než zákonem stanovených případech podléhá předchozímu písemnému

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 67 06 55

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 67 06 55 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 67 06 55 Vydejte se do fascinujícího světa astronomie a prozkoumejte hloubky nekonečného vesmíru. Tento dalekohled je ideální pro začátečníky, má kompletní vybavení a bohaté příslušenství.

Více

Optická konfokální mikroskopie a mikrospektroskopie. Pavel Matějka

Optická konfokální mikroskopie a mikrospektroskopie. Pavel Matějka Optická konfokální mikroskopie a Pavel Matějka 1. Konfokální mikroskopie 1. Princip metody - konfokalita 2. Instrumentace metody zobrazování 3. Analýza obrazu 2. Konfokální 1. Luminiscenční 2. Ramanova

Více

Precizní měření 2018

Precizní měření 2018 Precizní měření 2018 HG-C Laserový snímač Kompaktnost Řada HG-C se vyznačuje kompaktním designem. Díky technologii miniaturizace a celkovým rozměrům, může být snadno instalována do ramen robotů nebo do

Více

5.2.12 Dalekohledy. y τ τ F 1 F 2. f 2. f 1. Předpoklady: 5211

5.2.12 Dalekohledy. y τ τ F 1 F 2. f 2. f 1. Předpoklady: 5211 5.2.12 Dalekohledy Předpoklady: 5211 Pedagogická poznámka: Pokud necháte studenty oba čočkové dalekohledy sestavit v lavicích nepodaří se Vám hodinu stihnout za 45 minut. Dalekohledy: už z názvu poznáme,

Více

Vláknový laser UBRA LX

Vláknový laser UBRA LX Vláknový laser UBRA LX Vláknový laser UBRA LX Vláknový laser UBRA představuje vysokorychlostní 2D laserový systém pro efektivní dělení materiálu spojené s vysokou účinností, dynamikou, spolehlivostí a

Více

III/ 2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/ 2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Metodický list k didaktickému materiálu Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu Autor Jazyk Téma sady didaktických materiálů Téma didaktického materiálu Vyučovací

Více

Měření zvětšení dalekohledu a ohniskové vzdálenosti objektivů 1. Cíl úlohy

Měření zvětšení dalekohledu a ohniskové vzdálenosti objektivů 1. Cíl úlohy Měření zvětšení dalekohledu a ohniskové vzdálenosti objektivů 1. Cíl úlohy 2. Úkoly Seznámení se základními prvky a stavbou teleskopických dalekohledů. A) Změřte ohniskovou vzdálenost předložených objektivů

Více

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství 09 Zamiřování HPZ a ZAMĚŘOVAČE VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství Róbert Jankových (jankovych@fme.vutbr.cz ) Brno, 13. listopadu 2012 Studijní literatura Osnova Princip zamiřování zbraní Klasifikace

Více

Ovládací prvky DGT 61 SAPE 69 CHIS 37 CHIS-E 37 DOPLŇKOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ PRO DGT 61 / SAPE 69 / CHIS 37 / CHIS-E FADINI. str.

Ovládací prvky DGT 61 SAPE 69 CHIS 37 CHIS-E 37 DOPLŇKOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ PRO DGT 61 / SAPE 69 / CHIS 37 / CHIS-E FADINI. str. Ovládací prvky CZ Ovládací prvky DGT 61 Digitální kódovací klávesnice str. 118 SAPE 69 Snímač karet nebo magnetických klíčů str. 119 CHIS 37 Klíčový spínač str. 120 CHIS-E 37 Klíčový spínač str. 121 DOPLŇKOVÉ

Více

9. Geometrická optika

9. Geometrická optika 9. Geometrická optika 1 Popis pomocí světelných paprsků těmi se šíří energie a informace, zanedbává vlnové vlastnosti světla světelný paprsek = křivka (často přímka), podél níž se šíří světlo, jeho energie

Více

Kamerové Kryty, Držáky & Příslušenství

Kamerové Kryty, Držáky & Příslušenství Kamerové Kryty, Držáky & Příslušenství Kamerové kryty Siemens Vhodné pro vnitřní a venkovní použití Stěnové držáky Stropní držáky Montážní klouby Adaptér pro montáž na sloup Vertikální držáky Napájecí

Více

Nákup Foto a video techniky pro Celní správu

Nákup Foto a video techniky pro Celní správu Nákup Foto a video techniky pro Celní správu Dodavatel: IČ: Obchodní firma nebo název: Sídlo: bank.spojení: zastoupený Jméno, příjmení, pozice ve firmě: telefon: mail: Technická specifikace Parametr počet

Více