30. vydání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "30. vydání 11. 6. 2012"

Transkript

1 Citát: Ulomme hroty své averze ve prospěch sociální demokracie. senátor Ing. Petr Vícha, na ÚVV vydání Informace z ÚVV Kandidátem ČSSD na prezidenta se stal Mgr. Jiří Dienstbier ml.. Členy ÚVV si získal svým konstruktivním vystupováním. Na žádné možné protikandidáty neútočil a diskutoval především o politice strany a říká: Start je důležitý, musí nastoupit obnova demokratického systému a sociálního státu. Dáme lidem naději, že se vrátí opět důvěra ve slušnou politiku v naší zemi, chceme obnovit spravedlivý sociální stát s důrazem na vzdělání, zdravotnictví a sociální péči. Funkce prezidenta zásadním způsobem ovlivňuje společenskou atmosféru. Každá sebevědomá politická strana má svého stranického kandidáta. Nepodceňujme prezidentskou kampaň, využijme šanci vyzvednout své sociálně demokratické hodnoty. Můj věk může být při volbách spíše výhodou. Jaroslav Foldyna, poslanec: Nechci dělit stranu. Nedovedu si představit, že by se na hrad dostal člověk s pomocí miliardářů Bakaly nebo Kellnera. Nechci ani Fischera. Jediný, kdo ho může zastavit je Miloš Zeman. Ing. Petr Vícha, senátor: Dám hlas Jiřímu Dienstbierovi, volím mladého a zásadového politika. Ulomme hroty své averze ve prospěch sociální demokracie. Máme před sebou dva rozhodující úkoly: 1. uspět v krajských a senátních volbách, 2. uspět v parlamentních volbách.

2 Moje postřehy Na tomto ÚVV mi zejména vadilo, že někteří řečníci se nechali unést zbytečnými útoky na Miloše Zemana. Členské základně především vadí způsob výběru kandidáta. Na ÚVV to bylo několikrát i řečeno. Byla podceněna vnitrostranická demokracie a to vadí v mnoha MO ČSSD. Z kuloárů na ÚVV jsem slyšel kritiku na adresu předsednictva strany a předsedy Bohuslava Sobotky. Mnozí členové ÚVV konstatovali: Byli jsme do volby vmanévrováni a to je nefér. Domnívám se, že Bohuslav Sobotka ztrácí podporu, kterou bude tolik potřebovat v příštím roce na sjezdu v Ostravě. Dále ÚVV mimo jiné schválil. konání 37. sjezdu ČSSD 15. a 16. března 2013 v kongresovém centru Gong v Ostravě. ÚVV také schválil usnesení, ve kterém vyzývá MUDr. Davida Ratha, aby složil mandát poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Na ÚVV jsem hlasoval pro výzvu. ČSSD vyzývá všechny politické strany, aby podpořily schválení těchto zákonů: A) o zrušení akcií na doručitele; B) o majetkovém přiznání. Tyto zákony jsou velmi důležité v boji proti korupci. ÚVV vyzvalo KVV Středočeského kraje, aby neprodleně rezignovalo a provedlo v co nejkratším čase krajskou konferenci, která zvolí nové vedení a sestaví novou kandidátku pro krajské volby. Tento přístup bude nadále principem pro případné podobné kauzy. A perlička nakonec. Před kongresovým sálem hotelu Olšanka, kde se konalo ÚVV stála mladá žena s transparentem na podporu MUDr. Davida Ratha. Když jsem se jí zeptal, zda je Rathova příbuzná odpověděla, že ne že věří v jeho nevinu. Když ČSSD Ratha potřebovala a používala ho jako beranidlo v parlamentu, to byl ČSSD dobrý, teď od něho ČSSD dává ruce pryč. S tímto výkladem nesouhlasil bývalý ministr zdravotnictví MUDr. Ivan David a s mladou ženou ostře polemizoval.

3 Informace z OVV Jednání OVV se zúčastnil předseda svazu důchodců České republiky, Ing. Oldřich Pospíšil (foto vlevo s Ing. Vzientkem), který řekl: Jsem partnerem současné vlády a mám pocit jako by Kalousek vyhlásil genocidu důchodců. Situace seniorů v této zemi se stále zhoršuje a vláda na to nereaguje. Uvedl několik křiklavých příkladů současné arogantní vládní politiky k seniorům a říká: 2 miliony důchodců nepřipustí, aby byli v této zemi ignorováni. Po letech tvrdé práce, kdy je deklarováno právo na klidné stáří, jsou senioři vtahování do drastických rozpočtových škrtů bez ohledu, jaké to bude mít dopady. Ing. Pospíšil vyzval kluby seniorů, aby se stali součástí svazu důchodců neboť ten jediný je partnerem pro jednání s vládou a parlamentem. Dále Jaroslav Marek podal informace z volebního týmu pro přípravu voleb 2012 a z MO ČSSD okresu Frýdek-Místek, kde je v současné době nejvíce diskutována kauza Rath. Dále se zúčastnil jednání výboru místní organizace ČSSD ve Frýdku-Místku a podal informace o přípravách voleb do KZ MSK Důležité pro členy ČSSD okresu Frýdek-Místek: Jaroslav Marek oznámil na OVV, že již nehodlá kandidovat v roce 2013 na člena ÚVV. Jaroslav Marek: Doporučuji, aby se vysokou politikou zabývalo více členů ČSSD našeho okresu a proto místním organizacím ČSSD navrhuji, aby zahájili diskusi o vhodném kandidátovi na člena ÚVV za okres Frýdek-Místek. Dětský den Frýdek-Místek V sobotu se konal na Olešné dětský den, pořádaný MO ČSSD F-M a MSD F-M. Pro děti byly připraveny kolotoče a mnoho soutěží. Dětem se velice líbilo představení klauna Hopsalína. Čas si udělal i náměstek města Frýdku - Místku Mgr. Michal Pobucký, DiS., který se aktivně zapojoval do pořádání dětského dne.

4 Udělejte si fajn výlet do Paříže Letiště Leoše Janáčka Ostrava zavedlo novou linku do Paříže. Náměstek hejtmana Miroslav Novák 2. června v tisku konstatoval: Naší ambicí je návrat Mošnovského letiště do Evropského vzdušného prostoru. Budoucnost ostravského letiště vidím optimisticky. Letadlo společnosti SmartWings do Paříže létá dvakrát týdně ve čtvrtek a v neděli. V 18:00 odlétá z Ostravy na letiště Charlese de Gaulla, trvá 2 hodiny a zpáteční linka startuje z Paříže ve 20:45 a v Ostravě budete ve 22:40. Cena této letenky tam i zpět se pohybuje kolem 3800,- Kč. Co lze v Paříži navštívit snad nemusíme ani v našem zpravodaji vyjmenovat. Organizátorem dětského dne na Olešné byli Mladí sociální demokraté z Frýdku-Místku. Předseda MSD F-M Bc. Pavel Machala (foto vpravo). Ing. Patrik Herák (foto vlevo). Ing. Jan Širc a Bc. Kristýna Šircová(foto vlevo dole). Mgr. Magda Šircová (foto vpravo dole) Blýská se ve školství na lepší časy anebo se bude nadále škrtat? Regionální školství Ing. Kateřina Chybidziurová Denně sledujeme, že finanční prostředky v současné době chybí ve většině resortů a bezesporu je tomu stejně také i ve školství. Tak jak jste byli všichni jistě médii obeznámeni, velmi kritizovaného ministra školství Dobeše vystřídal nedávno nový a ve školství uznávaný ministr Fiala. Celý článek je přiložen v příloze.

5 Beseda o lidských právech s JUDr. Petrem Gajduškem Dne Klub Sociálně demokratických žen uspořádal v modrém salonku městské knihovny besedu s JUDr. Petr Gajduškem na téma lidská práva. Předsedkyně SDŽ Ing. Pavlína Nytrová zajímavou besedu uvedla viz. foto vpravo. K osobě JUDr. Gajduška uvádíme. JUDr. Petr Gajdušek, LL.M. (Cam), M.St. (Oxon), nar v Třinci, působí jako ředitel Sekce předsedy ÚOHS a poradce předsedy. Během studií pracoval jako legislativní poradce poslaneckého klubu ČSSD a poté jako právník v mezinárodní advokátní kanceláři White&Case. Je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy, Fakulty Sociálních věd Univerzity Karlovy, obor mezinárodní vztahy a politologie, dále studoval Georgetown University ve Washingtonu, obor komparativní ekonomie a politologie. Postgraduálně pak vystudoval University of Cambridge a University of Oxford, kde se specializoval na mezinárodní právo. Osobně jsem rád, že jsem na závěr této přednášky dostal možnost krátkého vystoupení, abych posluchače seznámil s vlastním příběhem porušování lidských práv před rokem 89. Tak jako každý kdo podepsal Chartu 77, musel jsem počítat s perzekucí. Byl jsem propuštěn z dolu ČSM a dostal jsem práci pouze mimo okres Karviná na dole Staříč. Dále mi bylo řečeno, že celý život i přes to, že mám středoškolské vzdělání, zůstanu u lopaty a moje ději budou mít problémy ve studiích. Poznal jsem, že nejdůležitější je podpora vlastní rodiny a svého podpisu pod dokument Charty 77 jsem nikdy nelitoval. Jaroslav Marek Střední třída v nesnázích JUDr. Petr Gajdušek Hned v prvním letošním vydání prestižního časopisu Foreign Affairs varuje známý politolog Francis Fukuyama před největším nebezpečím budoucnosti: úpadkem střední třídy. S tímto názorem souhlasím. Střední třída je základním prvkem stability každé moderní a demokratické společnosti. Celý článek přiložen v příloze.

6 Informace ze Senátu Senátor Petr Gawlas se stal v uplynulém měsíci zpravodajem celkem tří senátních tisků, které prošly jednáním nejprve na schůzi Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí, jehož je Petr Gawlas místopředsedou a poté byly projednány i na schůzi senátního pléna. Celý článek přiložen v příloze Aktuálně Kauza Rath Je zcela zřejmé, že kauza Rath poškodí sociální demokracii. V žádném případě ale nesmíme ve volební kampani působit zakřiknutě a veřejnosti dát jasně najevo, že máme sami sílu podobné problémy řešit energicky a nekompromisně. Moravskoslezský kraj toho může být příkladem. Hejtman Jaroslav Palas, který není schopen a ani ochoten vysvětlit své majetkové poměry již na krajské kandidátce nebude. To, že jsme Jaroslavu Palasovi již nedali šanci, musí být jasný vzkaz veřejnosti. Totéž se stalo i v okrese Frýdek-Místek, kdy náměstek hejtmana Ing. Jiří Vzientek přišel o podporu v celé řadě místních organizací a ztratil tak post lídra okresu na krajskou kandidátku právě za podporu politiky hejtmana Jaroslava Palase. Je nesmírně důležité veřejnost upozornit na to, že kauza Rath je zneužívána v politickém boji, na což opakovaně upozorňuje celá řada analytiků. Sám Karel Schwarzenberg v sobotním Právu mimo jiné řekl, že teď je možná potřeba ještě zavřít nějakého vládního poslance. Sledujete-li media, všímají si toho i v zahraničí. Zpravodaj francouzského listu Le Monde jednoznačně konstatuje: Celá Rathova aféra, která Čechy už tři týdny vzrušuje, má zvláštní, znepokojující pachuť. Především zanikají další kauzy, při kterých se promrhaly ještě větší sumy peněz. Takže aby česká společnost nakonec neuvěřila Rathově (a Paroubkově) teorii spiknutí Kubiceho policie proti levicovým politikům, je potřeba, aby přišla také pořádná akce proti známým firmám z druhé strany politického spektra. Jaroslav Marek Zpracovali: Jaroslav Marek jar.marek@ .cz a Radek Novosad

Místní organizace Nymburk České strany sociálně demokratické

Místní organizace Nymburk České strany sociálně demokratické Místní organizace Nymburk České strany sociálně demokratické Zápis ze členské schůze ze dne 22. června 2010 Přítomno: dle prezenční listiny Hlas rozhodující: 26 Hosté: dle prezenční listiny Omluveni: dle

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 ZÁPIS z 20. schůze Poslanecké sněmovny konané ve dnech 4. 11. - 5. 12. 2014 Úterý 4. listopadu 2014 Jednání zahájil v 14.00 předseda

Více

Informace z 2. zasedání ÚVV ČSSD dne 18. 6. 2011

Informace z 2. zasedání ÚVV ČSSD dne 18. 6. 2011 Citát: Tváříme se, že nám jde ve zdravotnictví o lidi a přitom vítězí bezohledný byznys. Jaroslav Marek, na zasedání OVV 27. 6. 2011 www.cssdfm.cz 19. vydání 7. 7. 2011 Informace z 2. zasedání ÚVV ČSSD

Více

N á v r h ú p r a v S t a n o v Č S S D 1

N á v r h ú p r a v S t a n o v Č S S D 1 N á v r h ú p r a v S t a n o v Č S S D 1 Zpracovali: Mgr. Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD Ing. Martin Starec, místopředseda ČSSD pro hospodaření V Praze dne 5. 12. 2012 Doplněné znění úvodního textu nadpisu

Více

Stínová vláda ČSSD. Vláda společenské odpovědnosti. www.cssd.cz

Stínová vláda ČSSD. Vláda společenské odpovědnosti. www.cssd.cz Stínová vláda ČSSD Vláda společenské odpovědnosti www.cssd.cz 14.7.2010 www.cssd.cz 1 Stínový předseda vlády Mgr. Bohuslav Sobotka Věk 38 Rodinný stav ženatý, 2 děti Vzdělání Právnická fakulta Masarykovy

Více

12. vydání 8. 2. 2011

12. vydání 8. 2. 2011 Citát: Požadavky nemocničních lékařů jsou oprávněné, a není to vydírání!!! MUDr. Mgr. Vladimír Plaček, kraj. konf. 15. 1. 2011 12. vydání 8. 2. 2011 ČSSD bude volit nového předsedu strany na 36. sjezdu,

Více

Citát: Každý člen, každá MO má zodpovědnost za to, jak ČSSD vnímá naše veřejnost. Jaroslav Marek, na jednání OVV 26. 4. 2011 k situaci v MO Třinec

Citát: Každý člen, každá MO má zodpovědnost za to, jak ČSSD vnímá naše veřejnost. Jaroslav Marek, na jednání OVV 26. 4. 2011 k situaci v MO Třinec Citát: Každý člen, každá MO má zodpovědnost za to, jak ČSSD vnímá naše veřejnost. Jaroslav Marek, na jednání OVV 26. 4. 2011 k situaci v MO Třinec 17. vydání 11. 5. 2011 1. máj ve znamení petice Oslavy

Více

B/ ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝKONNÉHO VÝBORU TOP 09

B/ ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝKONNÉHO VÝBORU TOP 09 B/ ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝKONNÉHO VÝBORU TOP 09 Výkonný výbor zejména: a) schvaluje návrh ročního rozpočtu a výroční finanční zprávu strany, b) navrhuje kandidáty pro volby dle příslušné vnitrostranické normy,

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zuzana Matušková má dlouholeté zkušenosti ze státní správy i ze školství. Vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze, kde získala i doktorský titul.

Zuzana Matušková má dlouholeté zkušenosti ze státní správy i ze školství. Vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze, kde získala i doktorský titul. Zuzana Matušková náměstkyně pro řízení sekce ekonomické Zuzana Matušková má dlouholeté zkušenosti ze státní správy i ze školství. Vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze, kde získala i doktorský titul.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ organizačního výboru ze 16. schůze 4. září 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ organizačního výboru ze 16. schůze 4. září 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 7. volební období 81 USNESENÍ organizačního výboru ze 16. schůze 4. září 2014 k návrhu na přikázání došlých návrhů k projednání výborům Poslanecké sněmovny

Více

10. funkční období USNESENÍ

10. funkční období USNESENÍ 52/1 10. funkční období 52/1 USNESENÍ Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice č. 88 ze dne 5. listopadu 2015 SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 10. FUNKČNÍ OBDOBÍ VÝBOR PRO VZDĚLÁVÁNÍ,

Více

Ing. Jaroslava Syrovátkov Parlament České republiky

Ing. Jaroslava Syrovátkov Parlament České republiky Veřejn ejná správa Ing. Jaroslava Syrovátkov tková, Ph.D. Představitelem zákonodárné moci v České republice je Parlament ČR, který je tvořen dvěma komorami: Poslaneckou sněmovnou Senátem 2 Posláním Parlamentu

Více

Kandidátní listina. pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech ve volebním kraji Moravskoslezském

Kandidátní listina. pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech ve volebním kraji Moravskoslezském Kandidátní listina pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech 20. 21. 10. 2017 ve volebním kraji Moravskoslezském název politické strany Česká strana sociálně demokratická

Více

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Přítomni: Omluveni: posl. V. Laštůvka, V. Holáň, J. Karas, J. Kavan, J. Kohlíček, H. Mallotová, J. Mládek, V. Nájemník, D. Šeich,

Více

Filip Jakš Zuzana Roithová Jan Fischer

Filip Jakš Zuzana Roithová Jan Fischer V lednu proběhly v České republice první přímé prezidentské volby. Předvolební přípravy i průběh voleb pečlivě sledovali také žáci naší školy. Přečtěte si, co o tom všem napsali: Filip Jakš: V pátek 11.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období Z Á P I S z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. května 2016 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, 118 26 Praha 1,

Více

Bezpečnostní systém státu. Ing. Vilém ADAMEC,Ph.D.

Bezpečnostní systém státu. Ing. Vilém ADAMEC,Ph.D. Bezpečnostní systém státu Ing. Vilém ADAMEC,Ph.D. Ústavní zákon č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky Ústavní zákon č. 110/1998 Sb. Čl.1 Zajištění svrchovanosti a územní celistvosti ČR, ochrana

Více

VOLBY, VOLEBNÍ SYSTÉMY

VOLBY, VOLEBNÍ SYSTÉMY Pracovní list 03 24 VOLBY, VOLEBNÍ SYSTÉMY Úkol č. 1: Doplňování 1. Volby v ČR jsou jednou z možností, jak se mohou občané aktivně účastnit na 2. Prostřednictvím voleb občané rozhodují, kdo bude..a kdo

Více

Popis volebního systému - schéma: volební systém -

Popis volebního systému - schéma: volební systém - Popis volebního systému - schéma: volební systém - Navrhovaný volební systém vychází z postulátu, že všechny moc patří lidu. Státní moc je rozdělena na 4 samostatné pilíře státní moci, které jsou na sobě

Více

Glosa: Těsně před volbami to vře: Hoax a rady, porady (aktualizováno)

Glosa: Těsně před volbami to vře: Hoax a rady, porady (aktualizováno) Mnohé servery dnes upozorňují na hoax na sociálních sítích ( viz ). Zpráva vyznívá tak, aby voliči Zemana nechodili volit v prvním kole, s tím, že v prvním kole prezidentských voleb se vybírá soupeř pro

Více

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í ze 41. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 16. 9.

Více

Z á p i s ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Milevska středu dne 5. listopadu 2014 od 15:00 hodin 2. Seznámení s výsledky voleb

Z á p i s ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Milevska středu dne 5. listopadu 2014 od 15:00 hodin 2. Seznámení s výsledky voleb Z á p i s z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Milevska, které se konalo ve středu dne 5. listopadu 2014 od 15:00 hodin ve velkém sále Domu kultury v Milevsku. Přítomni: Mgr. Petr Barda, p. Ladislav

Více

REGULACE C ESKY CH ME DIÍ II.

REGULACE C ESKY CH ME DIÍ II. REGULACE C ESKY CH ME DIÍ II. Panel 2. Kontrolní orgány médií Mediální rady optikou politických stran Volební programy Volební programy koaličních stran: ANO ČSSD KDU-ČSL - části týkající se Rady České

Více

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc.

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc. Z á p i s z 1. (ustavující) schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 13. září 2006 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 Čj. 2229/17 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 (15. schůze) Schůzi řídil předseda vlády. 1. Ústní informace členů vlády o aktuální evropské problematice Žádný z členů vlády

Více

Citát: S pronájmem novojičínské nemocnice nemohu souhlasit, hájím značku ČSSD. Bohuslav Sobotka, jednání KVV 5. 9. 2011. 21. vydání 9.9.

Citát: S pronájmem novojičínské nemocnice nemohu souhlasit, hájím značku ČSSD. Bohuslav Sobotka, jednání KVV 5. 9. 2011. 21. vydání 9.9. Citát: S pronájmem novojičínské nemocnice nemohu souhlasit, hájím značku ČSSD. Bohuslav Sobotka, jednání KVV 5. 9. 2011 www.cssdfm.cz 21. vydání 9.9. 2011 Informace z OVV Dne 29. srpna 2011 se konalo řádné

Více

38. SJEZD ČSSD. Zpráva o činnosti odborného zázemí. Praha 13. 14. 3. 2015. Předkládá: PaedDr. Alena Gajdůšková. místopředsedkyně ČSSD

38. SJEZD ČSSD. Zpráva o činnosti odborného zázemí. Praha 13. 14. 3. 2015. Předkládá: PaedDr. Alena Gajdůšková. místopředsedkyně ČSSD 38. SJEZD ČSSD Zpráva o činnosti odborného zázemí Praha 13. 14. 3. 2015 Předkládá: PaedDr. Alena Gajdůšková místopředsedkyně ČSSD 38. SJEZD ČSSD NÁVRH USNESENÍ: 38. sjezd ČSSD schvaluje Zprávu o činnosti

Více

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT,

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT, Z á p i s z 59. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 2., 3. a 4. března 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 10. schůze výboru, která se konala dne 28. února 2007 Z á p i s z

Více

Z Á P I S z 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze

Z Á P I S z 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze Z Á P I S z 21. zasedání v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze Přítomní členové Rady AKČR : 1. Mgr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje 2. MUDr. Jiří Běhounek, hejtman

Více

Senátní klub Občanské demokratické strany v Parlamentu České Republiky

Senátní klub Občanské demokratické strany v Parlamentu České Republiky Zpráva o činnosti S E N Á T N Í H O K L U B U O D S Senátní klub Občanské demokratické strany v Parlamentu České Republiky Jiří Liška, předseda Valdštejnské náměstí 4 118 01 Praha 1 Tel.: 257072340, 257072324

Více

Parlamentní republika

Parlamentní republika Parlamentní republika Parlament - z fr. parler = mluvit, hovořit -ústřední orgán s celostátní působností - zástupci voleni lidem - v USA kongres, v Německu Bundestag Republika - z lat. res publica = věc

Více

ROZDĚLENÍ MOCI V ČR Moc zákonodárná, výkonná a soudní základní přehled

ROZDĚLENÍ MOCI V ČR Moc zákonodárná, výkonná a soudní základní přehled ROZDĚLENÍ MOCI V ČR Moc zákonodárná, výkonná a soudní základní přehled Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. PRINCIP DĚLBY MOCI moc ve státě je rozdělena

Více

Otázka: Stát a ústavní systém ČR. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): anisim. Stát

Otázka: Stát a ústavní systém ČR. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): anisim. Stát Otázka: Stát a ústavní systém ČR Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): anisim Stát Území Obyvatelstvo Zákony Vláda Suverenita Historie Státní symboly Kultura Rozlišujeme Národní stát ČR, na území

Více

Před započetím valné hromady byly zaplaceny členské příspěvky členy Veslařského klubu MORÁVIA, kteří se dostavili na valnou hromadu.

Před započetím valné hromady byly zaplaceny členské příspěvky členy Veslařského klubu MORÁVIA, kteří se dostavili na valnou hromadu. Zápis z řádné Valné hromady Veslařského klubu MORÁVIA Uherské Hradiště, občanského sdružení se sídlem : Uherské Hradiště, Tyršovo náměstí 440, IČ : 16361016, konané dne 4.2.2012 v Uherském Hradišti, (dále

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 6. volební období ZAPIS z 6. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 24. a 25. listopadu 2010 /středa,čtvrtek/ v budově Poslanecké

Více

Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od hod.

Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od hod. Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od 19.00 hod. Přítomni: Bc. Jiří Bíma, Ing. Tomáš Bláha, Jiřina Bláhová, Ing. Petr Halama,

Více

Informace o X. Sjezdu KSČM konaného dne 21. dubna 2018 v Nymburce.

Informace o X. Sjezdu KSČM konaného dne 21. dubna 2018 v Nymburce. OV KSČM Ústí nad Labem KVĚTEN 2018 www.usti-kscm.cz ov.usti@kscm.cz ovkscm.ul@quick.cz Informace o X. Sjezdu KSČM konaného dne 21. dubna 2018 v Nymburce. Jak dobře víte, naše Okresní konference schválila

Více

číslo 4 2010 V čísle naleznete... TOULKY LONDÝNEM POLITICI URÁŽEJÍ POLITICKÉ VĚZNĚ! www.politicti-vezni.cz

číslo 4 2010 V čísle naleznete... TOULKY LONDÝNEM POLITICI URÁŽEJÍ POLITICKÉ VĚZNĚ! www.politicti-vezni.cz číslo 4 2010 V čísle naleznete... TOULKY LONDÝNEM POLITICI URÁŽEJÍ POLITICKÉ VĚZNĚ! www.politicti-vezni.cz 2010 TOULKY LONDÝNEM Členové SBPV se konečně vydali na cestu do světa. Better late than never

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin 8934/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 31.03.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni:

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 1 9 9 8 III. volební období hospodářský výbor Z Á P I S ze 12. schůze výboru, která se konala dne 16. prosince 1998 Z á

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

Zápis z ustavujícího jednání Zastupitelstva obce Strašice ze dne

Zápis z ustavujícího jednání Zastupitelstva obce Strašice ze dne Zápis z ustavujícího jednání Zastupitelstva obce Strašice ze dne 1.11.2018 Místo konání: Účast: Doba konání: Velký sál Společenského domu ve Strašicích 15 členů zastupitelstva obce 18:00 19:30 hod. 1)

Více

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek-

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek- Historie voleb do zastupitelstva Moravskoslezského kraje V průběhu 1. pololetí 2000 přijal Parlament ČR nový zákon o volbách do zastupitelstev krajů a dne 12. listopadu 2000 se tak v ČR uskutečnily první

Více

Češi chtějí přímou volbu prezidenta, největší podporu má Švejnar, nejhůře dopadl Nečas

Češi chtějí přímou volbu prezidenta, největší podporu má Švejnar, nejhůře dopadl Nečas Češi chtějí přímou volbu prezidenta, největší podporu má Švejnar, nejhůře dopadl Nečas Přímá volba prezidenta, o níž se mezi politiky vede dlouhodobá debata, má i nadále podporu více jak dvou třetin obyvatel

Více

RADA HOSPODÁŘSKÉ A SOCIÁLNÍ DOHODY KARLOVARSKÉHO KRAJE ul. Závodní 353/88, Karlovy Vary Z Á Z N A M

RADA HOSPODÁŘSKÉ A SOCIÁLNÍ DOHODY KARLOVARSKÉHO KRAJE ul. Závodní 353/88, Karlovy Vary Z Á Z N A M Z Á Z N A M z 22. zasedání Předsednictva Rady hospodářské a sociální dohody Karlovarského kraje konaného dne 26. října 2015 od 13:00 hodin v zasedací místnosti č. 218 budovy A Krajského úřadu Karlovarského

Více

Mgr. Jan Svoboda VY_32_INOVACE_5_PRÁVO_1.05_Moc zákonodárná. Výkladová prezentace k tématu Moc zákonodárná

Mgr. Jan Svoboda VY_32_INOVACE_5_PRÁVO_1.05_Moc zákonodárná. Výkladová prezentace k tématu Moc zákonodárná Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Číslo Název Téma hodiny Předmět Ročník/y/ Datum vytvoření Anotace Očekávaný výstup Druh učebního materiálu Mgr.

Více

1. Zahájení. 2. Složení slibu členů zastupitelstva městského obvodu

1. Zahájení. 2. Složení slibu členů zastupitelstva městského obvodu Z Á P I S z 1. ustavujícího jednání Zastupitelstva městského obvodu Pardubice III, které se konalo dne 24. listopadu 2014 od 17:00 hod ve velkém sále Kulturního domu Dubna. Přítomni: František Brendl,

Více

Výsledky hlasování za územní celky

Výsledky hlasování za územní celky Výsledky hlasování za územní celky Kraj: Plzeňský kraj Okres: Klatovy Obec: Horažďovice Okrsek: 1 Městský úřad Tabulka: Okrsek 1 souhrnné informace Okrsek 1 souhrnné informace 1. kolo 1 157 655 56,61 655

Více

p. Jitka Stoklásková Pro: 15 proti: 0 zdržel se: 0 Protože nebylo dalších připomínek, postoupilo se k dalšímu bodu programu.

p. Jitka Stoklásková Pro: 15 proti: 0 zdržel se: 0 Protože nebylo dalších připomínek, postoupilo se k dalšímu bodu programu. Z á p i s Z 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Tečovice konaného dne 6. 11. 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Přítomni:

Více

Volební preference v pěti největších krajích ČR

Volební preference v pěti největších krajích ČR Volební preference v pěti největších krajích ČR V Praze vítězí TOP 09, v Ústeckém kraji KSČM a v Moravskoslezském, Jihomoravském a Středočeském kraji ČSSD Před nadcházejícími volbami, kdy ještě nejsou

Více

Zpráva o semináři Radecký dědictví.

Zpráva o semináři Radecký dědictví. Zpráva o semináři Radecký dědictví. Seminář pořádali poslanci Parlamentu poslanecké sněmovny z TOP 09 MUDr. Gabriela Pecková a PhDr. Daniel Korte, ve spolupráci s naším občanským sdružením Radecký 1766

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 VI. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 VI. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 VI. volební období Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Schválený pořad 40. schůze Poslanecké sněmovny 1. Rozhodnutí Poslanecké

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor Mgr. Jana Tomkovičová Tematický celek Člověk a právo Cílová skupina 1. ročník SŠ s maturitní zkouškou Anotace Materiál je součástí tematického celku Člověk a právo, je zaměřen na Ústavu České republiky.

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017

USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017 PS170052962 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2017 7. volební období 282 USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 553/1991

Více

Návrh plánu činnosti Strany zelených v roce 2014

Návrh plánu činnosti Strany zelených v roce 2014 Návrh plánu činnosti Strany zelených v roce 2014 Předkládá: Martin Ander na základě úkolu PSZ z 30. 1. 2014 V roce 2014 bude Předsednictvo Strany zelených klást důraz především na tyto oblasti: příprava

Více

SEKCE 1: SOCIODEMOGRAFIE: S01. Pohlaví respondenta 1) Muž 2) Žena

SEKCE 1: SOCIODEMOGRAFIE: S01. Pohlaví respondenta 1) Muž 2) Žena SEKCE 1: SOCIODEMOGRAFIE: S01. Pohlaví respondenta 1) Muž 2) Žena S02. Kolik je Vám let? 1) Méně než 18 let ukončete rozhovor 2) 18-29 let 3) 30-44 let 4) 45-59 let 5) 60 let a více S03. Jaké je Vaše nejvyšší

Více

Z á p i s PS

Z á p i s PS Z á p i s PS150036260 z 49. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která se konala dne 2. prosince 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Trump kritizoval země NATO. "USA se bez aliance obejdou"

Trump kritizoval země NATO. USA se bez aliance obejdou Boj o Bílý dům Trump kritizoval země NATO. "USA se bez aliance obejdou" 03.04.2016 16:34 Spojené Like státy 0 by měly přimět Tweet své spojence v rámci NATO, aby "platili svůj odpovídající podíl" nebo

Více

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 21. září 2016 č. 831

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 21. září 2016 č. 831 USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 21. září 2016 č. 831 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2017 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2018

Více

Události v Senátu INFORMACE O PRÁCI SENÁTORA MGR. RADKO MARTÍNKA. Schůze Senátu. Vystoupení na říjnové schůzi VOLEBNÍ OBVOD Č.

Události v Senátu INFORMACE O PRÁCI SENÁTORA MGR. RADKO MARTÍNKA. Schůze Senátu. Vystoupení na říjnové schůzi VOLEBNÍ OBVOD Č. INFORMACE O PRÁCI SENÁTORA MGR. RADKO MARTÍNKA VOLEBNÍ OBVOD Č. 50 - SVITAVY WWW.MARTINEKRADKO.CZ ŘÍJEN - PROSINEC Určeno členům MO ČSSD v rámci volebního obvodu č. 50 Události v Senátu Schůze Senátu V

Více

číslo: 110 ze dne 4. dubna 2014 Priority ministra školství, mládeže a tělovýchovy I. podporuje priority ministra školství, mládeže a tělovýchovy ve věci dofinancování rezortu MŠMT, v rozsahu 4 5 mld. Kč,

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jezeřany - Maršovice konaného dne

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jezeřany - Maršovice konaného dne Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jezeřany - Maršovice konaného dne 14.11.2010 Program: 1. Zahájení 2. Slib členů zastupitelstva obce. 3. Schválení programu 4. Volba volební a návrhové

Více

Televizní vysílání prostřednictvím pozemních vysílačů. Analýza struktury hostů v pořadu Partie období září 2011 prosinec 2011

Televizní vysílání prostřednictvím pozemních vysílačů. Analýza struktury hostů v pořadu Partie období září 2011 prosinec 2011 Provozovatel: Program: Druh vysílání: Věc: FTV Prima, spol. s r.o. Prima televize Televizní vysílání prostřednictvím pozemních vysílačů Analýza struktury hostů v pořadu Partie období září 2011 prosinec

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. ledna 2008 k vládnímu návrhu na vydání zákona o přeměnách obchodních společností

Více

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 26. 9. 2012 Přítomni: Nepřítomni: Doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA MUDr. Pavel Holík Eva Fischerová Ing.

Více

POLITICKÉ STRANY. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová.

POLITICKÉ STRANY. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. POLITICKÉ STRANY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. POLITICKÝ PLURALISMUS = existence mnoha politických stran a zájmových skupin působí ve společnosti

Více

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 23. září 2015 č. 748

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 23. září 2015 č. 748 USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 23. září 2015 č. 748 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2016 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2017

Více

OBSAH METODOLOGIE KOMENTÁŘ VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY

OBSAH METODOLOGIE KOMENTÁŘ VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY OBSAH METODOLOGIE KOMENTÁŘ VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY 2 Důvěra členům vlády (listopad 2016) 3 METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Důvěra členům vlády (listopad 2016) REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP

Více

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR PhDr. Petr Kolář, Ph.D. JUDr. Jindřiška Syllová, CSc. Parlament České republiky Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentní institut Informační podklad č. 1.172

Více

KRAJSKÁ ORGANIZACE PRAHA NÁRODNÍ SOCIALISTÉ LEVICE 21. STOLETÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI KRAJSKÉ ORGANIZACE LEV 21 PRAHA V ROCE 2012

KRAJSKÁ ORGANIZACE PRAHA NÁRODNÍ SOCIALISTÉ LEVICE 21. STOLETÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI KRAJSKÉ ORGANIZACE LEV 21 PRAHA V ROCE 2012 KRAJSKÁ ORGANIZACE PRAHA NÁRODNÍ SOCIALISTÉ LEVICE 21. STOLETÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI KRAJSKÉ ORGANIZACE LEV 21 PRAHA V ROCE 2012 ZPRACOVALI: PŘEMYSL VOTAVA KATEŘINA PRŮDKOVÁ V PRAZE DNE 10. LEDNA 2013 Úvod

Více

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda.

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda. Z á p i s z 28. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 16. a 17. ledna 2008 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis z 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Vratimova dne 30. října 2018

Zápis z 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Vratimova dne 30. října 2018 Zápis z 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Vratimova dne 30. října 2018 Přítomni: Omluveni: dle prezenční listiny JUDr. Dagmar Hrudová, Ivo Kičmer Návrhová komise Ing. Lenka Kašičková PRO: 14

Více

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 17. do 21. října 2016

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 17. do 21. října 2016 Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 17. do 21. října 2016 vydal tiskový odbor PONDĚLÍ 17. října 2016 Předseda výboru pro evropské záležitosti Ondřej Benešík, předseda

Více

Věstník vlády. pro orgány krajů a orgány obcí. Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH

Věstník vlády. pro orgány krajů a orgány obcí. Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí Ročník 13 Vydán dne 31. března 2015 Částka 2 OBSAH Usnesení vlády České republiky ze dne 23. února 2015 č. 126 o Akčním plánu prevence domácího a genderově

Více

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing.

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing. Z á p i s z 58. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 28. května 2009 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

svobodné volby jsou základním prvkem moderních demokratických režimů

svobodné volby jsou základním prvkem moderních demokratických režimů Mgr. Jakub Dziergas Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce EU peníze středním školám - OP VK 1.5. Výuková sada OBČANSKÁ

Více

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Junák svaz skautů a skautek ČR, Okres Frýdek-Místek Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Datum: čtvrtek 29. března 2012 Místo: Okresní klubovna, Kostíkovo náměstí 638, Frýdek-Místek Začátek: 17:30 Přítomni:

Více

METODOLOGIE. SANEP s.r.o. kvótní výběr. multiplechoice

METODOLOGIE. SANEP s.r.o. kvótní výběr. multiplechoice METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Volební preference (duben 2017) REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: SANEP s.r.o. kvótní výběr multiplechoice REPREZENTATIVITA: ve věku 18+let Reprezentativní vzorek odpovídá

Více

Z á p i s. 2. Vládní návrh zákona o zadávání veřejných zakázek (tisk 637)

Z á p i s. 2. Vládní návrh zákona o zadávání veřejných zakázek (tisk 637) Z á p i s PS160039757 z 50. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která se konala dne 14. ledna 2016 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. května 2012 Přítomni: posl. W. Bartoš, J. Besser, P. Gazdík, O. Chaloupka, V.

Více

Zápis z 1. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 14. 1. 2013

Zápis z 1. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 14. 1. 2013 Zápis z 1. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 14. 1. 2013 Zasedání zahájil v 19. 00 hodin a řídil starosta Bc. Václav Choutka. Přivítal zastupitele a konstatoval, že zastupitelstvo je usnášeníschopné.

Více

RETROSPEKTIVA POLITICKÝCH OSOBNOSTÍ : NEJVÍCE OBČANÉ OCEŇUJÍ PŮSOBENÍ V. HAVLA, DÁLE V. KLAUSE, J. LUXE A O. MOTEJLA

RETROSPEKTIVA POLITICKÝCH OSOBNOSTÍ : NEJVÍCE OBČANÉ OCEŇUJÍ PŮSOBENÍ V. HAVLA, DÁLE V. KLAUSE, J. LUXE A O. MOTEJLA INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY /009 VYDÁNO DNE 8..009 RETROSPEKTIVA POLITICKÝCH OSOBNOSTÍ 989-009: NEJVÍCE OBČANÉ OCEŇUJÍ PŮSOBENÍ V. HAVLA, DÁLE V. KLAUSE, J. LUXE A O. MOTEJLA Přínos Václava Havla pro

Více

Vývoj strany 1989-2007

Vývoj strany 1989-2007 České parlamentní strany 2007 - křižovatky a cesty Strana zelených Vývoj strany 1989-2007 PhDr. Petr Sokol, CEVRO sokol@cevro.cz Strana zelených Složitý vývoj východoevropský osud Několik etap vývoje Dvakrát

Více

Mladí sociální demokraté Lidový dům Hybernská 7 110 00 Praha 1 Tel.: 775 644 592 e - mail: msd@mladi.cz http://www.mladi.cz

Mladí sociální demokraté Lidový dům Hybernská 7 110 00 Praha 1 Tel.: 775 644 592 e - mail: msd@mladi.cz http://www.mladi.cz Mladí sociální demokraté Lidový dům Hybernská 7 110 00 Praha 1 Tel.: 775 644 592 e - mail: msd@mladi.cz http://www.mladi.cz Usnesení z 23. zasedání P MSD Čas a místo konání: 5. 9. 2014 v 16:00 Národní

Více

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016 Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016 vydal tiskový odbor PONDĚLÍ 2. května 2016 Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček přijme předsedu stálého

Více

Politický systém ČR. Politologie a mezinárodní vztahy. Mgr. Vendula Divišová, Oddělení bezpečnostních a obranných studií

Politický systém ČR. Politologie a mezinárodní vztahy. Mgr. Vendula Divišová, Oddělení bezpečnostních a obranných studií Politický systém ČR Politologie a mezinárodní vztahy Mgr. Vendula Divišová, Oddělení bezpečnostních a obranných studií Obsah Základní charakteristiky politického systému ČR Legislativní vymezení Dělba

Více

Plnou parou v politice

Plnou parou v politice Jiří Paroubek Plnou parou v politice PAMĚTI Cl. díl) PROSTOR Obsah Úvod/11 Nelehké začátky - čas obnovy ČSSD /14 Cestou k hradeckému sjezdu ČSSD / 21 Život na okraji strany / 25 Působení na pražské radnici

Více

Z á p i s. z ustavujícího zasedání zastupitelstva města Nové Město pod Smrkem konaného dne 6. listopadu 2006

Z á p i s. z ustavujícího zasedání zastupitelstva města Nové Město pod Smrkem konaného dne 6. listopadu 2006 Z á p i s z ustavujícího zasedání zastupitelstva města Nové Město pod Smrkem konaného dne 6. listopadu 2006 Přítomni: p. Ing. Pavel Smutný. pí Mgr. Yveta Svobodová, p. Lukáš Novotný, pí Mgr. Šárka Kolečková,

Více

Podle prezence byla na zasedání přítomna nadpoloviční většina členů ZHMP a bylo tedy schopno se usnášet.

Podle prezence byla na zasedání přítomna nadpoloviční většina členů ZHMP a bylo tedy schopno se usnášet. Z Á P I S z 1.- ustavujícího zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy, které se konalo dne 28.listopadu 2002 od 10.00 hodin ve velké zasedací síni Nové radnice Dle prezence bylo přítomno: 70 členů

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Přítomni. 26 členů zastupitelstva města (dle prezenční listiny) PROGRAM

Přítomni. 26 členů zastupitelstva města (dle prezenční listiny) PROGRAM Z Á P I S z ustavujícího zasedání zastupitelstva města, které se konalo v neděli 9. listopadu 2014 od 15:00 hodin ve velkém sále Kulturního domu, nábřeží 1. máje 1605 v Písku Přítomni 26 členů zastupitelstva

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY V Praze 2. září 2015 Čj. 2266/15 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 9. září 2015 v 09:00 h v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda Beneše

Více

EVROPA BEZ BARIÉR Rada pro mezinárodní vztahy

EVROPA BEZ BARIÉR Rada pro mezinárodní vztahy EVROPA BEZ BARIÉR Rada pro mezinárodní vztahy Rada pro mezinárodní vztahy vyhlásila u příležitosti Českého předsednictví EU již třetí studentský výtvarný projekt, tentokrát na téma Evropa bez bariér. Během

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 921/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 921/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 921/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 530 ze dne 12. října 2016 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2017

Více

Míra korupce v ČR vážně ohrožuje demokracii, míní většina Čechů

Míra korupce v ČR vážně ohrožuje demokracii, míní většina Čechů Míra korupce v ČR vážně ohrožuje demokracii, míní většina Čechů Češi za největší problém naší země jednoznačně považují korupci, a to zejména na úrovni ministerstev, policie a justice. Za druhý nepalčivější

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Z á p i s z 23. schůze výboru, která se konala ve dnech 19-21. února 2008 v Mostě únor 2008 Z á p i s z 23. schůze

Více

Z á z n a m. Přítomni: podle prezenční listiny

Z á z n a m. Přítomni: podle prezenční listiny Z á z n a m ze zasedání 54. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, které se konalo dne 2. června 2005 od 9.00 hodin na Úřadu vlády ČR. Přítomni: podle prezenční listiny Program: 2. Materiály

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více